Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των τεσσάρων ατόμων που συνελήφθησαν χθες σε Βέροια και Πτολεμαΐδα για τις δύο ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
Α) ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, γεν.31-05-1988 στο Αμαρούσιο Αττικής

Β) ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ Ανδρέα – Δημήτριο του Ιωάννη και της Παντελιάς , γεν. 22-11-1989 στο Χολαργό Αττική

Γ) ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεν. 29-12-1991 στον Χολαργό Αττικής

Δ) ΡΩΜΑΝΟ Νικόλαο του Γεωργίου και της Παυλίνας – Μαρίας, γεν. 27-01-1993 στην Αθήνα Αττικής


Όσον αφορά τον Νίκο Ρωμανό, επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές. Ήταν παρών στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ένας από τους βασικούς μάρτυρες στη δίκη που ακολούθησε. Τότε, με ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στη zougla.gr, ο  φίλος του Αλέξη εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμούσε να προσέλθει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας για να καταθέσει.
«Δεν με ενδιαφέρει η έκβαση της δίκης» είχε δηλώσει, χαρακτηρίζοντας πολιτική του επιλογή να μην εμφανίζεται «στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί», αλλά να διαμορφώνει ο ίδιος το δικό του πλαίσιο στο οποίο θα εκφράζει τις αντιλήψεις του.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., στην κατοχή των συλληφθέντων Μιχαηλίδη Ιωάννη και Πολίτη Δημήτριου βρέθηκαν τα παρακάτω πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας:
(α) το υπ’ αριθ. ΑΑ 003310 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 28-04-2004 από Α.Τ. Καλλιθέας υπό στοιχεία: Γιακουμόπουλος Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Αναστασίας, γεν. 01-09-1987 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Καλλιθέας Αττικής

Φωτογραφία στην πλαστή ταυτότητα

(β) το υπ’ αριθ. ΑΙ 011476 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 02-07-2009 από Τ.Α. Αμπελοκήπων υπό στοιχεία: Καλυβάς Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στον Χολαργό Αττικής, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας, αντίστοιχα.

Φωτογραφία στην πλαστή ταυτότητα
Επίσης, εις βάρος του Ιωάννη Μιχαηλίδη έχουν εκδοθεί τα υπ’ αριθ. α) 8 από 24-03-2011, β) 9 από 11-11-2011 και γ) 1 από 12-06-2012 εντάλματα σύλληψης, για συμμετοχή του στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ομοίως, εις βάρος του Δημητρίου Πολίτη έχουν εκδοθεί τα υπ’ αριθ. α) 7 από 24-03-2013, β) 10 από 11-11-2011 και γ) 2 από 15-06-2012 εντάλματα σύλληψης, ομοίως για συμμετοχή του στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Εις βάρος των τεσσάρων προαναφερθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Το βίντεο με την προσαγωγή των 4 συλληφθέντων της ληστείας στο Βελβεντό, στον εισαγγελέα – ανακριτή (Βίντεο ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ – ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ)

Kατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρόσωπα των κατηγορουμένων. Δείτε το (Βίντεο ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ – ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ) με την προσαγωγή των 4 συλληφθέντων της ληστείας στο Βελβεντό, στον εισαγγελέα – ανακριτή.




kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ


Όλα στη φόρα, από τον Σπύρο Καρατζαφέρη....  Όσα δεν θ' ακούσετε στα κανάλια της διαπλοκής.










attikanea
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Τι πραγματικά έγινε στα Ίμια


 Εκπομπή Α. Αθηναίου 
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί....














attikanea
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΙΛΗΣΕ ΩΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΚΑΨΕ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΠΑ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ !


χρηστος παππας_Η Ελλάδα και όχι μόνο μετά από πάρα πολλές δεκαετίες ακούει από τα χείλη ενός πολιτικού τα παρακάτω που θα δείτε στο βίντεο. Και δεν είναι λόγια που έμεινα η ψιθυρίστηκαν δειλά εντός της χώρας μας αλλά η συνέντευξη δόθηκε σε Αλβανικό κανάλι.
Η βελούδινη πολιτική γλώσσα των πολιτικών απέναντι σε όσους διεκδικούν ένα κομμάτι γης, ένα όνομα, μια ιστορία δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής.
Το επιθετικό δόγμα στην Ελληνική εξωτερική πολιτική σίγουρα θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα και τεράστιο χρόνο μέχρι να ανασυνταχθούμε από το τεράστιο οικονομικό σοκ που έχουμε περιέλθει ως χώρα…
Η λαϊκή παροιμία λέει… καλύτερα να σε φοβούνται παρά να σε λυπούνται !
Μετά από αυτή τη συνέντευξη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς χαρακτηρίστηκε ως ανεπιθύμητος από την Αλβανική κυβέρνηση και του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα !

Δείτε τη συνέντευξη…



votegreece
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΤΑΝ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ… ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ !

Ο Οδυσσέας τοξεύει τους μνηστήρες
Ο Οδυσσέας τοξεύει τους μνηστήρες
Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην Βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.
ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις κεραίες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους “μνηστήρες”.
Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν. Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.
Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Της Θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με τα ίδια του τα όπλα.
Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του οίκου του που τιμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ.
Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ.
Η λέξη μιλά απο μόνη της. Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου.
Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ. Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής.
Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ!
Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ. Που τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ!
Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη! Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε. Οι πρόγονοί μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό. ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!
Και ο Αντίνοος, ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα. Είναι αυτός ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει πρώτος.
Γι’ αυτό, μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ.
Και τον σκοτώνει ρίχνοντας του το βέλος στον ΛΑΙΜΟ, το ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ δηλαδή της επικοινωνίας που την χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων!

votegreece
Διαβάστε περισσότερα » »

MAKELEIO ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΘΑ ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΑΣΕΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!


korkoneas-3-thumb-largeΜια  είδηση- βόμβα που θα μπουρλοτιάσει τις σχέσεις ακροδεξιάς- αριστεράς αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα εντός της ημέρας η αστυνομία...Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του makeleio.gr η ελληνική αστυνομία και η αντιτρομοκρατική έχουν βρει σχέση που συνδέει την περιπετειώδη ληστεία και τις τέσσερις συλλήψεις στην Κοζάνη με τα...
Δεκεμβριανά του 2008... Και κάτι ακόμα ποιά η σχέση ενός εκ των συλληφθέντων με τα γεγονότα που λίγο έλειψε να αιματοκυλίσουν ολόκληρη την Ελλάδα...Το makeleio έχει στη διάθεση του όλα τα στοιχεία ώστόσο θα περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης...

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

13 νεκροί από πυρκαγιές που προκλήθηκαν από σόμπες και τζάκια

8 Δεκεμβρίου 2012. Χωριό Μεσορόπη του Δήμου Παγγαίου Καβάλας, τρία αδελφάκια, ο Ανδρέας μόλις 5 ετών , ο Γεράσιμος 7 ετών κι ο Τηλέμαχος 15, βρέθηκαν νεκρά με εγκαύματα, απ' τους πυροσβέστες μέσα στη σοφίτα του σπιτιού τους που τυλίχθηκε στις φλόγες...



H πυρκαγιά εκδηλώθηκε από την ξυλόσομπα... Η ανείπωτη τραγωδία της Καβάλας, όπου τρεις αθώες ψυχές βρήκαν τραγικό θάνατο, έκανε τον γύρο του κόσμου. Η ελληνική κοινωνία υπέστη σοκ ...
Αυτή η ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία στην Καβάλα, έφερε στο φως της δημοσιότητας άλλες 10 παρόμοιες τραγωδίες σ' ολόκληρη την χώρα... Συνολικά 13 άνθρωποι, βρήκαν φρικτό θάνατο είτε από αναθυμιάσεις, είτε κάηκαν ζωντανοί, από πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τζάκι ή σόμπα... Η Ελλάδα του μνημονίου, της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης, μετράει νεκρούς. Όχι μόνον από αυτοκτονίες οι οποίες έχουν αυξηθεί δραματικά...
Με την τιμή του πετρελαίου να έχει φθάσει στα ύψη, οι άνθρωποι για να ζεσταθούν καταφεύγουν σε τζάκια, σόμπες κι ηλεκτρικές θερμάστρες, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί κατά 20 % οι νεκροί απ' αυτή την αιτία και μάλιστα τα θύματα είναι ηλικίας άνω των 75 ετών, αλλά και παιδάκια, όπως στην τραγωδία της Καβάλας...

Στοιχεία σοκ...Η λίστα των θυμάτων μεγαλώνει
Τα στοιχεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας προκαλούν σοκ, ανατριχίλα... Το 2012 έχασαν την ζωή τους 13 άνθρωποι στις περιοχές: Καβάλα (τρία αδελφάκια από ξυλόσομπα), Αττική (97χρονη από ηλεκτρική θερμάστρα), Λακωνία (89χρονος από ηλεκτρική θερμάστρα), Λασίθι (87χρονη από ηλεκτρική θερμάστρα), Λάρισα, Ιωάννινα και Εύβοια. Οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν είναι 21 από τζάκια, 16 από ηλεκτρικές θερμάστρες, 10 από ξυλόσομπες, 7 από σόμπες πετρελαίου και 3 από σόμπες υγραερίου.
Συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, με εξαίρεση τις δύο χρονιές 2007 και 2008 που είχε πολύ βαρύ χειμώνα, αφού είχε χιονίσει πολύ ακόμη και στην Αθήνα, απ' την αρχή του μνημονίου και μετά υπάρχει δραματική αύξηση των πυρκαγιών, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων από τζάκια και σόμπες.

Θάνατοι από πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τζάκια και σόμπες σε ολόκληρη την χώρα
2007 13 ΝΕΚΡΟΙ
2008 16 ΝΕΚΡΟΙ
2009 4 ΝΕΚΡΟΙ (ανάμεσα στα θύματα ήταν κι ένα κοριτσάκι ενός έτους στη Ρόδο)
2010 9 ΝΕΚΡΟΙ
2011 9 ΝΕΚΡΟΙ
2012 13 ΝΕΚΡΟΙ
Συνολικά δηλαδή τα τελευταία έξι χρόνια 64 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους με τραγικό τρόπο, εκ των οποίων οι 26 ήταν άνδρες κι οι 38 γυναίκες. Κι όπως φαίνεται, η λίστα των θυμάτων μεγαλώνει...


http://www.newsbomb.gr

pisoapothnkoyrtina
Διαβάστε περισσότερα » »

Δύο λόγια για τον κυρ-Λευτέρη που λατρεύει η Φενέρμπαχτσε

Στη Βραζιλία ο Πελέ θεωρείται «θρύλος». Στην Τουρκία, ένας Έλληνας, ο Λευτέρης (Λεφτέρ) Κιουτσουκαντωνιάδης αποτελεί τον ποδοσφαιριστή-σύμβολο, το εμβληματικό τοτέμ της Φενέρμπαχτσε και όχι μόνο. Λέγεται πως μεταξύ άλλων δεν αστόχησε ποτέ σε πέναλτι…
Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο δρόμος με έφερε στο Καδικόι, στην ασιατική πλευρά της Πόλης και από εκεί συμπτωματικά στο «Σουκρού Σαράτσογλου» έδρα της Φενέρμπαχτσε.
Η Φενέρ αντιμετώπιζε την Σίβασπορ στο πλαίσιο του Κυπέλλου. Καλή ευκαιρία για
ποδόσφαιρο παρά το τσουχτερό κρύο.
Λίγα μέτρα προτού φτάσω στην κύρια πύλη του «Σουκρού Σαράτσογλου» διέσχισα ένα μικρό πάρκο.
Εκεί με έκπληξη αλλά και δέος αντίκρισα τον ανδριάντα του σπουδαίου γκολτζή. Ο γιος του Έλληνα ψαρά κατάφερε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, άθελα του να διχάσει Έλληνες και Τούρκους.

Δύο λόγια για τον κυρ-Λευτέρη που λατρεύει η ΦενέρμπαχτσεΥπηρέτησε τέσσερα χρόνια στον Τουρκικό στρατό (1943-1947) για να ξεκινήσει την ποδοσφαιρική σταδιοδρομία του από την Φενέρμπαχτσε. Το γεγονός, ότι αγωνίστηκε στην εθνική Τουρκίας και μάλιστα ως αρχηγός σκοράροντας κατά της Ελλάδας είχε ως συνέπεια πολλοί συμπατριώτες μας να μην τον δουν με καλό μάτι.
Μάλιστα ήταν ο μόνος διεθνής που τολμούσε να φορέσει σταυρό στο στήθος, όντας χριστιανός ορθόδοξος στο θρήσκευμα. Δεν διανοήθηκε να τον βγάλει ακόμη και κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Τουρκίας
Ο Λευτέρης Αντωνιάδης ή Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδης σύμφωνα με τους Τούρκους (σ.σ.:κιουτσούκ σημαίνει μικρός) “έφυγε” από τη ζωή στις 13 Ιανουαρίου 2012 σε ηλικία 87 ετών. Ξεψύχησε στον «Ευαγγελισμό». Στην πατρίδα του όπως επιθυμούσε άλλωστε παρότι λίγοι Έλληνες γνώριζαν την ιστορία του.
Στην κηδεία του παρέστησαν δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι πολίτες, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ακόμη και οι συντηρητικοί Τούρκοι μουσουλμάνοι έσπευσαν ν’ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη του “κυρ-Λευτέρη” στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου αποδίδοντας του τιμές ήρωα.
Δύο λόγια για τον κυρ-Λευτέρη που λατρεύει η ΦενέρμπαχτσεΓνώριζα ότι πριν από κάθε ματς της Φενέρμπαχτσε οι φίλοι του συλλόγου περνούν από το σημείο που βρίσκεται η προτομή του θέλοντας ουσιαστικά να τον τιμήσουν. Φωτογραφίες, συνθήματα ακόμη και χειροκροτήματα. Έγινα αυτόπτης μάρτυρας της λατρείας. Φωτογραφήθηκα και εγώ. Συγκινήθηκα μολονότι δεν έζησα από κοντά το μεγαλείο του…
Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη αναγνώριση για έναν ποδοσφαιριστή; Η τρανή απόδειξη ότι το ποδόσφαιρο ενώνει και αποτελεί θρησκεία δίχως άπιστους. Όλοι οι καλοί χωρούν…απ’όπου και αν προέρχονται.
Ο Κιουτσουκαντωνιάδης σφηνώθηκεε ανάμεσα σε δύο λαούς. Αρχικά δίχασε λόγω της καταγωγής του αλλά κατάφερε να ενώσει σε μία κρίσιμη εποχή για τα ελληνοτουρκικά με το σπάνιο ήθος του.
Στην μπουτίκ της Φενέρμπαχτσε, σε ξεχωριστό ράφι διακρίνεται η ογκώδης βιογραφία του. Δυστυχώς διατίθεται μόνο στα τουρκικά. Το εσωτερικό του «Σουκρού Σαράτσογλου» είναι διακοσμημένο με τεράστια πόστερ του παρελθόντος. Μονοπωλεί φυσικά η φιγούρα του Λεφτέρ.
Οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε στάζουν μέλι διηγούμενοι τα κατορθώματα του. Τα θεαματικά του γκολ έχουν λάβει πλέον διαστάσεις αστικού μύθου. Ακόμη και αμούστακα παιδιά γνωρίζουν από τους γονείς τους τον θαυματουργό «Ρωμιό». Είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν…
Δύο λόγια για τον κυρ-Λευτέρη που λατρεύει η ΦενέρμπαχτσεΤην δεκαετία του '50 συγκαταλέγονταν στους κορυφαίους στράικερ του κόσμου. Έγραψε ιστορία σκοράροντας με τη φανέλα της εθνικής Τουρκίας στο Μουντιάλ του 1954 στη Γερμανία δύο γκολ. Με τη Φενέρμπαχτσε, ο βραχύσωμος άσος έλαμψε στη δεκαετία του '50, μετρώντας συνολικά στην καριέρα του, 615 συμμετοχές και 423 γκολ!
Στα 39 του μεταπήδησε στην ΑΕΚ, ενώ το 1965 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από το Αιγάλεω. Ήταν τέτοια η επίδραση του Λεφτέρ στο τουρκικό ποδόσφαιρο όπου ακόμη και οι οπαδοί της Γαλατασαράι αλλά και της Μπεσίκτας υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του
Ο “Προφέσορας” όπως τον αποκαλούσαν ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής από το πρωτάθλημα της Τουρκίας που μεταπήδησε σε ομάδα του εξωτερικού, παίζοντας το 1951 στη Φιορεντίνα. Τη δεκαετία του ’60 χάρη στον Λεφτέρ πολλοί Τούρκοι γίνονταν οπαδοί της Φενέρμπαχτσε! Επρόκειτο για τον απόλυτο σταρ.

Κατά την διάρκεια των “Σεπτεμβριανών”, στο οργανωμένο  πογκρόμ της νύκτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955 όπου προκλήθηκαν βίαια επεισόδια κατά των περιουσιών Ελλήνων, το ποδόσφαιρο έσωσε τη ζωή του.
Το εξαγριωμένο πλήθος είχε φτάσει έξω από την οικεία του Κιουτσουκαντωνιάδη απειλώντας την ακεραιότητα του..Φανατικοί οπαδοί της Φενέρμπαχτσε κατάφεραν να αποτρέψουν τα χειρότερα υπερασπίζοντας το απόλυτο είδωλο τους.
Τότε πολλοί θεώρησαν ως δεδομένο πως ο Κιουτσουκαντωνιάδης θα επέστρεφε στην Ελλάδα, όμως παρά την ένταση που επικρατούσε εκείνη την εποχή στην Kωνσταντινούπολη επέλεξε να παραμείνει στην εστία του. Για τους Τούρκους αποτελεί το πραγματικό σύμβολο ήθους.
Είναι χαρακτηριστικό, πως όποιο κατάστημα και αν επισκέπτονταν δεν τον άφηναν να πληρώνει, ενώ άπαντες υποκλίνονταν μπροστά του.
Δύο λόγια για τον κυρ-Λευτέρη που λατρεύει η Φενέρμπαχτσε Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τον είχε αποκαλέσει “Μπουγιούκ Αντωνιάδη” δηλαδή “μεγάλο Αντωνιάδη”.
Ο Χακάν Σουκούρ, ένας από τους σπουδαιότερους γκολτζήδες όλων των εποχών στην Τουρκία, τον επισκεπτόταν  συχνά προκειμένου να τον συμβουλευθεί, ενώ και ο Ντέμης Νικολαΐδης είχε έρθει σε επαφή με τον Λεφτέρ το 2004 όταν η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Πόλη, για το φιλικό με την Γαλατασαράι.  
Δύο λόγια για τον κυρ-Λευτέρη που λατρεύει η ΦενέρμπαχτσεΟ Βραζιλιάνος Άλεξ, ο οποίος έγινε ο μόλις δεύτερος ποδοσφαιριστής της Φενέρμπαχτσε που απέκτησε την δική του προτομή δάκρυσε όταν τον συνάντησε.
 
 
 kalyterotera
Διαβάστε περισσότερα » »

Πώς έδρασαν οι ληστές στον Βελβεντό Κοζάνης

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης. Τις διασυνδέσεις με την τρομοκρατία ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. Στον εισαγγελέα τέσσερις συλληφθέντες. Αναζητούνται οι συνεργοί τους
Καταζητούμενοι ως μέλη εγχώριας τρομοκρατικής οργάνωσης είναι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ένοπλη ληστεία -από συνολικά οκτώ άτομα- που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Βελβεντό Κοζάνης, όπως επιβεβαιώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές.
Σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι σπουδαστές που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης, προκειμένου να τους απαγγελθούν οι προβλεπόμενες κατηγορίες.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, από αέρος και ξηράς, για τον εντοπισμό των τεσσάρων ασύλληπτων δραστών της "διπλής" ληστείας, ενώ εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης για τον εντοπισμό πιθανής "γιάφκας" που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.
Οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας
Το Σάββατο, η αστυνομία προχώρησε σε ανακοινώσεις για τον τρόπο δράσης των κακοποιών στην Κοζάνη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση το πρωί της Παρασκευής οκτώ συνολικά δράστες, συμμετείχαν σε ταυτόχρονες ένοπλες ληστείες σε δύο χρηματοπιστωτικά καταστήματα, στο Βελβεντό Κοζάνης.
Συγκεκριμένα, δύο  άτομα, που φορούσαν κουκούλες, έσπασαν με τσεκούρι τη βιτρίνα του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας, και αφού εισέβαλαν σε αυτό, αφαίρεσαν με την απειλή όπλων το χρηματικό ποσό των 175.940 ευρώ, ενώ ένας  συνεργός τους βρισκόταν έξω ακριβώς από την πόρτα της Τράπεζας.
Ταυτόχρονα, δύο άλλα άτομα, που φορούσαν επίσης κουκούλες, μπήκαν στο Γραφείο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, από την κεντρική είσοδο και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 4.020 ευρώ, ενώ ένας συνεργός τους βρισκόταν έξω ακριβώς από την πόρτα του Ταμιευτηρίου.
Παράλληλα ένα έβδομο οπλισμένο άτομο, βρισκόταν σε κοντινή απόσταση έχοντας οπτική επαφή με την Αγροτική Τράπεζα και με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, παρέχοντας κάλυψη στους συνεργούς του. Ακολούθως, οι επτά δράστες διέφυγαν με δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.
Μπλόκα και συλλήψεις
Για τον εντοπισμό των δραστών υπήρχε άμεση κινητοποίηση των Αστυνομικών Αρχών και παράλληλη ενημέρωση των όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης «στήθηκαν» αστυνομικά «μπλόκα» σε επίκαιρα σημεία του ευρύτερου οδικού δικτύου και ενεργοποιήθηκε μεγάλος αριθμός εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών δυνάμεων.
Οι δράστες - όπως προέκυψε - εγκατέλειψαν τα δύο οχήματα με τα οποία διέφυγαν αρχικά από το Βελβεντό Κοζάνης και μετεπιβιβάστηκαν σε κλούβα.
Στη συνέχεια, με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Κοζάνης Βέροιας (στο Δ.Δ. Καστανιάς) και εξανάγκασαν τον οδηγό του να επιβιβαστεί στην κλούβα μαζί με τρεις από τους δράστες. Οι υπόλοιποι τέσσερις δράστες επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του ιδιώτη και κατευθύνθηκαν προς την Βέροια.
Αστυνομικοί, που συμμετείχαν στις αναζητήσεις, εντόπισαν το προαναφερόμενο όχημανα κινείται στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Βέροια.
Το όχημα καταδιώχθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Ημαθίας και τελικά εγκλωβίστηκε - ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, μέσα στην πόλη της Βέροιας. Ένας από τους δράστες απείλησε τους αστυνομικούς με όπλο, ωστόσο, μετά από δυναμική επέμβαση συνελήφθησαν και οι τρεις δράστες και απελευθερώθηκε ο απαχθείς ιδιώτης. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο τυφέκια τύπου Kalashnikov , ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion , μια επαναληπτική καραμπίνα, ένα πιστόλι zastava και ένα πιστόλι Beretta .
Νωρίτερα, κοντά στην Εθνική οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Πολυμύλου, εντοπίστηκε άλλο όχημα με επιβάτη ένα άνδρα, ο οποίος, όπως προέκυψε, ανέμενε στο σημείο κατόπιν προσυνεννόησης με τους συνεργούς του για να τους παραλάβει και να διαφύγουν. Το όχημα έφερε εξωτερικά διακριτικά, ώστε να προσομοιάζει με ασθενοφόρο.
Ο επιβάτης του οχήματος, αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς, τράπηκε σε φυγή, αναπτύσσοντας ταχύτητα και αφού καταδιώχθηκε, ακινητοποιήθηκε σε χώρο των ορυχείων της Δ.Ε.Η Πτολεμαΐδας. Ο δράστης βγήκε από το όχημα φέροντας τυφέκιο τύπου Kalashnikov και συνελήφθη στη συνέχεια από αστυνομικούς, ενώ προηγουμένως με τη χρήση εύφλεκτου υλικού επιχείρησε να βάλει φωτιά στο όχημα, με αποτέλεσμα να καεί το πίσω μέρος του.
Συνολικά μέχρι τώρα συνελήφθησαν τέσσερις  Έλληνες, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι τέσσερις.


news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανοιχτή επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας με θέμα την συρρίκνωση και το κλείσιμο υπηρεσιών και οργανισμών στην Πτολεμαϊδα

ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ:
Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, οι επαγγελματίες αλλά και όλη η τοπική κοινωνία της Πτολεμαΐδας και του Δήμου Εορδαίας γίνονται αποδέκτες τα τελευταία χρόνια μιας χωρίς προηγούμενο επίθεσης εναντίον τους.
Επίθεση που αφορά την συρρίκνωση και το κλείσιμο σε μια σειρά από υπηρεσίες και οργανισμούς που παρέχονται και λειτουργούν στον Δήμο μας.
Σας αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:
1)Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ένα σημαντικότατο νοσηλευτικό ίδρυμα με άριστες υποδομές που εξυπηρετεί ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία, συρρικνώθηκε με εικονική μείωση των κλινών του από 250 σε 200, έχασε την διοικητική του αυτοτέλεια ενώ συνεχή είναι τα προβλήματα σε ελλείψεις γιατρών σε βασικές κλινικές όπως η παθολογική, και οι συγχωνεύσεις κλινικών με τελευταίο παράδειγμα ενός πραγματικά πρότυπου τμήματος ογκολογίας, το μοναδικό στην περιοχή και στην περιφέρειά μας, το οποίο ενσωματώνεται στην παθολογική, υποβαθμίζοντας ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους ασθενείς, που δυστυχώς είναι πολλοί λόγω του βεβαρημένου περιβάλλοντος της περιοχής μας.
2)Τα γραφεία του ΟΑΕΕ στον Δήμο μας εξυπηρετούν 5.00O ασφαλισμένους που μαζί με τις οικογένειές τους ξεπερνούν τις 10.000.
Αυτές τις μέρες μάθαμε για την υποβάθμιση και το ενδεχόμενο κλείσιμο του γραφείου στην Πτολεμαΐδα, αναγκαζόμενοι πλέον να μεταβαίνουμε στην Κοζάνη σε μια απόσταση 28 χιλιομέτρων για να εξυπηρετηθούμε.
Πρόκειται για ένα γραφείο που λειτουργεί με μηδαμινά λειτουργικά έξοδα αφού το οίκημα ανήκει εξ ολοκλήρου στον ΟΑΕΕ και δεν επιβαρύνεται με ενοίκια.
Σε μία εποχή που ο ελεύθερος επαγγελματίας, και ο μικρός έμπορος δίνει αγώνα ζωής, έρχεται ο ασφαλιστικός μας φορέας και μας επιβαρύνει ακόμα περισσότερο με έξοδα, χρόνο και ταλαιπωρία, χωρίς να υπάρχει κανένα μα κανένα όφελος προς τον ΟΑΕΕ.
3)Η Επιθεώρηση εργασίας βρίσκεται επίσης υπ’ ατμόν, και κινδυνεύει να κλείσει, μία υπηρεσία που εξυπηρετεί πάνω από 10.000 εργαζομένους στον ενεργειακό  μας Δήμο, με εκατοντάδες εργολαβίες να λειτουργούν στα ορυχεία και στους υ/η σταθμούς της περιοχής μας, και οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν ακάλυπτοι από αυτόν τον σημαντικότατο θεσμό για τους εργαζόμενους.
4)Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας που έχει έδρα την Πτολεμαΐδα, το μόνο που λειτουργεί στην Πόλη μας, ένα τμήμα με άριστη λειτουργία σε αρτιότατες εγκαταστάσεις και που σε συνεργασία με την μαιευτική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, έχει αξιοζήλευτα αποτελέσματα για τους φοιτητές είναι το πρώτο(!) και ίσως το μόνο τμήμα του ΤΕΙ που οδεύει για κλείσιμο.
Αναρωτιόμαστε, για ποιον λόγο;
Ποιο θα είναι το ουσιαστικό κέρδος να καταστρέφεται ένα τμήμα που λειτουργεί υποδειγματικά;
5)Το τελωνείο Πτολεμαΐδας, ένα τελωνείο μακράν πρώτο σε όγκο λειτουργίας κυρίως λόγω της δραστηριότητας της ΔΕΗ, εδώ και πολλά χρόνια πρωτοστατεί στην εξυπηρέτηση και διευκολύνει όλες τις δραστηριότητες της περιοχής, κλείνει και πλέον θα υπολειτουργεί μόνον με έναν υπάλληλο.
Την στιγμή που έχει αποφασιστεί και η κατασκευή της μονάδας «ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5» της ΔΕΗ και θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο, υποβαθμίζεται και αυτό.
6)Η Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας παρ’ όλο που με προσπάθεια και κινητοποιήσεις καταφέραμε να μην υλοποιηθεί η αρχική απόφαση περί κλεισίματός της αφού τα οικονομικά στοιχεία και μεγέθη μας δικαίωσαν, ωστόσο έχουν μεταφερθεί βασικά της τμήματα στην Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, αυτά του δικαστικού τμήματος και του τμήματος ελέγχου, ενώ δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση για την συνέχιση της λειτουργίας της.
Κύριε Πρωθυπουργέ
Βρισκόμαστε, ζούμε και δημιουργούμε σε μία περιοχή που παρά τα οξυμένα προβλήματά της, είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε ψηλά.
Το τι έχει προσφέρει, και συνεχίζει να προσφέρει η Πτολεμαΐδα εδώ και δεκαετίες στην εθνική οικονομία, το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα.
Μία προσφορά που σε πολλές περιπτώσεις δόθηκε ακόμη και με ζωές.
Αυτή λοιπόν η Πόλη , κύριε Πρωθυπουργέ, αντί να απολαμβάνει την εύνοια της Πολιτείας και να αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης, για την τεράστια αυτή προσφορά της στην Χώρα, βρίσκεται συνεχώς σε άμυνα, προσπαθώντας οι Πολίτες να κατανοήσουν γιατί, για ποιον ακριβώς λόγο, αντιμετωπίζει ένα κράτος εχθρικό απέναντί της, με συνεχείς αποφάσεις που θα την σβήσουν από τον χάρτη στο μέλλον.
Μία Πόλη των 46.000 κατοίκων, η δεύτερη μεγαλύτερη της Δ, Μακεδονίας αντί να της συμπαραστέκεται η Πολιτεία ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης της προσφοράς της, αντιμετωπίζεται σαν «αποπαίδι» προβληματίζοντας εντονότατα όλους τους κατοίκους, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι κάθε λίγο και λιγάκι να κινητοποιούνται και να διαμαρτύρονται για τα αυτονόητα.
Κύριε Πρωθυπουργέ
Σας καλούμε να ασχοληθείτε προσωπικά με αυτή την γωνιά της Ελλάδας που αυτή την στιγμή έχει την απόλυτη ανάγκη της προσοχής, σε υψηλότατο επίπεδο, ώστε να λυθούν όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν.
Γι αυτό τον λόγο απευθυνόμαστε σ’ εσάς, ελπίζοντας στην προσωπική σας παρέμβαση.
Σας ευχαριστούμε και αναμένουμε τις δικές σας πρωτοβουλίες.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος                                                  Χαρίλαος Τοσκίδης
Διαβάστε περισσότερα » »

«Εμφύλιος»: πόσο κοντά; Πόσο μακριά;

 
Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

- Βρε καλώς το φασιστόμουτρο...
- Α και γαμήσου ρε αναρχομπινέ...
- Μήπως θα μπορούσατε πρώτα να πείτε καμιά καλησπέρα προτού αρχίσετε να βρίζεστε πάλι;
- Έχει δίκηο η Μαρία βρε Κώστα. Αμάν πια, μόλις ήρθαν οι άνθρωποι. Ωραία υποδοχή τους έκανες.
- Γιατί βρε Σοφία; Τι είπα; Τον έβρισα; Αφού φασίστας είναι ο αδερφός σου.
- Σοφία μάζεψε τον άπλυτο άντρα σου γιατί θα τον παλαμαριάσω...
- Σκάσε Πέτρο...αμαν πια μ’ εσάς τους δύο...
- Μα δεν το βλέπεις το γιουσουφάκι των μεμέτηδων; Με το που με είδε μου μπαίνει...
- Ρε γαμώ το μπελά σου ξεροκέφαλε, την αδερφή σου έχει παντρευτεί, ηρεμήστε λίγο και οι δύο...
- Ε, και τι να έκανα; Δεν με άκουγε όταν της έλεγα μακριά απ’ αυτή την παρδαλή λουλού...τι νά’ κανα; Να την πέταγα απ’ το μπαλκόνι;
- Χάρη σου έκανα κωλοφασίστα, μπας και ακούσεις στη ζωή σου κανα σωστό λόγο και συνέλθεις...
- Ω, μα σκάστε πια και οι δύο...
- Τι έγινε ρε χιτλεράκο; Φάγατε κι άλλον χτες βράδυ; Ευχαριστημένοι;
- Αν ζηλεύεις, πες μου να σε στείλω πακέτο βρωμιάρη να του κάνεις παρέα...
- Ω, έλα τώρα Πέτρο, πλάκα σου κάνει, μην τσιμπάς...αφού δεν μπορείς να πειράξεις ούτε μύγα, μην μπαίνεις στο τρυπάκι να υποστηρίξεις ακρότητες από αντίδραση στον Κώστα...
- Κι εσύ ρε Κώστα μην το χοντραίνεις έτσι...
- Τι να μην το χοντρύνω; Δεν βλέπεις που τους υποστηρίζει;
- Για να σ’ εκνευρίσει το κάνει. Δεν το εννοεί. Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος ο Πέτρος.
- Ναι καλά. Αν του δοθεί η ευκαιρία θα μου βάλει το μαχαίρι στο λαιμό το τομάρι ο αδερφός σου...
- Καλά μη φοβάσαι μικρή λουλού...Σ’ εσένα θα χρησιμοποιήσω μόνο τα χέρια μου...
- Να, τον άκουσες τον μπράβο τον αδερφό σου; Με απειλεί. Εκμεταλλεύεται τη μαύρη ζώνη του και τον όγκο του ο ασπόνδυλος...
- Θες να σου δείξω το ασπόνδυλό μου βρωμιάρη;
- Ως απόδειξη ότι μ’ αυτό σκέφτεσαι κωλοναζί;
- Τους ναζί και τους φασίστες δειλή αδερφή εμείς τους πολεμήσαμε να σου θυμίσω. Εσείς ήσασταν άοπλοι και ασφαλείς στα μετόπισθεν τότε.
- Ναι γιατί ο φασίστας ο αρχηγός σας απαγόρευσε τη συμμετοχή μας στο μέτωπο να σου θυμίσω κι εγώ.
- Και καλώς έπραξε. Αφού ήσασταν με το μέρος του Στάλιν τότε, του κολλητού του Χίτλερ, το ξέχασες; Ζημιά θα κάνατε και όχι καλό στις επιχειρήσεις του Ελληνικού Στρατού στην Αλβανία. Τον είδαμε τον ύπουλο ρόλο σας και στα Μικρασιατικά. Αλλά μη σκας και χωρίς εσάς μια χαρά τα καταφέραμε το ‘40. Μόνο για κακό είστε.
- Καλά καλά, κάτσε ν’ αρχίσει ο εμφύλιος και θα δεις πόσα απίδια πιάνει ο σάκος κωλοφασισταριό.
- Ρε έτσι και κάνετε το λάθος θα σας τελειώσουμε σε μια βραδιά. Πάρτε το χαμπάρι και σταματήστε να παίζετε με τη φωτιά.
- Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμάστε. Θα σας κάψουμε ζωντανούς σαν τα ποντίκια. Η Πηγάδα του Μελιγαλά χωράει κι άλλους κωλοφασίστα.
 
- Ρε αναρχορέμπελοι δεν έχετε ιδέα από στρατιωτική πειθαρχία, εκπαίδευση και οπλική τέχνη. Πας καλά; Για να πετάτε καμιά μολότωφ σε ακίνητους στόχους είστε μόνο. Άντε κανα μαγαζί κανενός φουκαρά για να καίτε είστε μόνο και να το ληστεύετε. Κι αυτό εκ του ασφαλούς, νύχτα, πολλοί μαζί και κρυμμένοι πίσω από μουτζαχεντίν για να μη φάτε τις μάπες σας.
- Φίλε ούτε φαντάζεσαι τι θα αντιμετωπίσετε. Έτσι, να μας νομίζετε αδύναμους, ανεκπαίδευτους κι ανίσχυρους εσείς και θα βρεθείτε σφαγμένοι ή εκτός Ελλάδας χωρίς να το καταλάβετε.
- Μωρέ το ξέρουμε ότι ετοιμάζεστε. Άλλοι ηλίθιοι δεν λένε να το καταλάβουνε. Αλλά θα τα βρείτε σκούρα.
- Καλάαα...καλά...
- Κι αφού ρε άπλυτε νοιώθετε τόσο σίγουροι για τον εαυτό σας και τις δυνάμεις σας γιατί μωρή φέρνετε όλα αυτά τα μιλιούνια των μουτζαχεντίν στη χώρα; Για να κρυφτείτε πίσω τους, έτσι;
- Δεν τους φέρνουμε εμείς. Μόνοι τους έρχονται. Πονεμένοι άνθρωποι από πολέμους και εξαθλίωση είναι. Πρόσφυγες. Έχουν δικαίωμα να έρθουν.
- Ρε πας καλά; Από πότε οι πρόσφυγες είναι κατά 90% νέοι, άντρες, εκπαιδευμένοι και εγκληματίες; Ή μήπως ξέχασες που έφτασε η εγκληματικότητα μ’ αυτούς και το ότι το 80% στις φυλακές είναι από δαύτους;
- Μαλακίες. Οι γνωστές παραμύθες σας. Είναι συνάνθρωποι ακόμη και οι μουσουλμάνοι κι εμείς καλώς κάνουμε και τους παραστεκόμαστε.
- Κι αυτό το ξέρουν αυτοί γι’ αυτό και έρχονται όλο και περισσότεροι. Μέχρι που μια μέρα θα είμαστε μειοψηφία στον τόπο μας. Οι μισοί Έλληνες θα έχουν φύγει εκτός Ελλάδας και απ’ αυτούς που θ’ απομείνουν, οι μισοί θα εξοντωθούν απ’ τους μουτζαχεντίν κι από εσάς. Να χαίρεστε την προδοσία σας ανθέλληνες.
- Όλο υπερβολές. Δεν είναι τόσοι πολλοί. Αλλά και να ήταν καλό θα ήταν. Οι Λαοί πρέπει να ανακατευθούν μεταξύ τους για να μην υπάρχουν φασίστες σαν και του λόγου σου. Το να εκλείψετε μέσα από έναν τέτοιο εμφύλιο πόλεμο καλό θα ήταν γι’ αυτό τον τόπο και την ανθρωπότητα.
- Το διάβασες καλά το σεξομοντέλο σας την Άφρα βλέπω. Ποιός μύθος ρε; Στραβός είσαι; Δεν βλέπεις γύρω σου την ανθρωποπλημμύρα απ’ αυτούς;
- Και στην Ευρώπη έχουν μουσουλμάνους. Πάθανε τίποτα;
- Τράβα ρώτα τους να δεις αν έχουν ή όχι προβλήματα. Οι μισές σκανδιναυές έχουν βιαστεί από μουσουλμάνους. Στην Γαλλία οι ισλαμιστές ετοιμάζονται για εξέγερση και μαζικά τρομοκρατικά χτυπήματα. Στην Αγγλία ήδη εφαρμόζεται η Σαρία. Ρε δεν ενσωματώνονται με τίποτα αυτοί. Παράσιτα είναι. Κατακτητικά παράσιτα. Εισβολή είναι, εποικισμός και όχι μετανάστευση. Πάρτε το χαμπάρι επιτέλους.
- Έχουν δικαίωμα να πάνε όπου θέλουν. Οι δυτικοί κατέστρεψαν τις χώρες τους κι έχουν δικαίωμα να πάνε στη χώρα του καταστροφέα τους.
- Ε, ωραία τότε, άντε να το πάρουμε αλλιώς. Να πάνε κατ’ ευθείαν τότε στις χώρες των αποίκων. Στο Βορρά. Σε μας τι δουλειά έχουν;
- Αφού δεν τους αφήνουν. Κι εγκλωβίζονται εδώ.
- Ρε με δουλεύεις; Αφού το ξέρουν τα κυκλώματα ότι θα εγκλωβιστούν εδώ. Γιατί συνεχίζουν να τους φέρνουν; Γιατί δεν τους πάνε κατ’ ευθείαν στο Βορρά; Γιατί όταν έρχονται δεν τους περνάνε από τα βουνά της Β. Ελλάδας στα Βαλκάνια; Γιατί από Τουρκία δεν τους περνάνε κατ’ ευθείαν από τα βουνά στην Βουλγαρία; Όλος ο Βουλγαρικός νότος μουσουλμάνοι είναι. Τι πιο ασφαλές γι’ αυτούς; Γιατί προτιμούν να θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο ή στο ποτάμι στον Έβρο; Δεν σε προβληματίζουν αυτά; Βάση φτιάχνουν στην Ελλάδα ρε ανόητε. Όπως στη Βοσνία και το Κόσοβο. Στρατιωτικό προγεφύρωμα το λένε. Κατάκτηση της χώρας μας κάνουν. Με την δική σας στήριξη καθίκι...
- Καλά, ζήσε στον κόσμο σου εσύ.
- Εσύ ζεις στην κοσμάρα σου και μαζί καταστρέφεις κι αυτή τη χώρα με το να τους υποστηρίζεις.
- Γι’ αυτό ρε σφάζετε όποιον κακομοίρη βρίσκετε μόνο του; Θα λύσετε το «υποτιθέμενο πρόβλημα» έτσι;
- Δεν έχω καμία σχέση εγώ μ’ αυτά. Αλλά από τη στιγμή που γίνεται πόλεμος και θρηνούμε δικά μας θύματα - ως επί το πλείστον - εξ’αιτίας τους,  μπορώ να το καταλάβω.
- Νά’ τος, πιάστηκε. Τον ακούτε;
- Ρε Πέτρο τι είναι αυτά που λες; Σε κούρδισε ο Κώστας και λες βλακείες μου φαίνεται.
- Παιδιά είναι πόλεμος. Ο λαός μας υφίσταται ένα πογκρόμ απ’ αυτούς μέσω της εγκληματικότητας και όχι μόνο. Ωθείται στην έξοδο από τη χώρα για να μείνουν αυτοί κυρίαρχοι. Σύντομα θα είναι η συντριπτική πλειοψηφία σ’ αυτόν τον τόπο. Μήπως ξέρετε πως φέρονται οι μουσουλμάνοι στις μειοψηφίες και ιδίως στους άπιστους; Δηλαδή, στους μη μουσουλμάνους. Τους ξεπαστρεύουν.
- Και βάση μιας απλής κι αστήρικτης ισλαμοφοβίας δικαιολογείς τους φόνους απλών ανθρώπων;
- Είπα, μπορώ να το κατανοήσω. Η ελληνική κοινωνία δεν ήταν έτσι. Από την στιγμή όμως που αυτοί οι φανατικοί έρχονται με «κακές, φονικές, κατακτητικές διαθέσεις» και η εγκληματικότητα τινάχτηκε στα ύψη εναντίον των Ελλήνων, αναπόφευκτα πυροδοτούνται «ανάλογα ανακλαστικά». Κάποιοι τους φέρονται με τον ίδιο τρόπο. Και που ξέρεις; Ίσως είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν. Ίσως έτσι τρομάξουν και ξεκουμπιστούν από δω και  σταματήσουν να έρχονται όλες αυτές οι καραβιές εποίκων.  Αλλιώς, είπαμε, μας περιμένει ο θάνατος όταν θα είμαστε μειοψηφία κι αυτοί πλειοψηφία. Όλους μας. Μαζί κι εσάς ανεγκέφαλε άπλυτε.
- Είναι κι αυτοί άνθρωποι και δεν πειράζουν όσους τους φέρονται ανθρώπινα.
- Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμάσαι. Ξέχασες ότι οι φανατικοί μουσουλμάνοι σε όλα τα μέτωπα έχουν σφάξει μέχρι και μέλη ανθρωπιστικών αποστολών που πήγαν να τους βοηθήσουν; Καλά πως γίνεται να είστε τόσο αφελείς; Ρε θα σας χρησιμοποιήσουν για να μας τελειώσουν και μετά θα σφάξουν κι εσάς. Τι δεν καταλαβαίνετε επιτέλους;
- Το συνάφι σου σκοτώνει αθώους ανθρώπους στους δρόμους...το ξαναλέω...
- Κι αυτοί σκοτώνουν εξίσου αθώους Έλληνες, γιαγιάδες και παππούδες κατάκοιτους για 5 ευρώ.
- Τους δικαιολογείς; Είναι φονιάδες.
- Οι άλλοι δεν είναι φονιάδες; Το δικό μας αίμα, του λαού μας δεν πιάνεται; Το δικό τους αίμα είναι πιο ιερό από το δικό μας;
 
- Μα δεν μπορείτε ν’ αποδίδετε συλλογικές ευθύνες. Πιάσε τους εγκληματίες που το έκαναν και δώστους στη δικαιοσύνη. Και όχι εσύ αλλά η αστυνομία.
- Ποιά; Αυτή που θέλετε ν’ αφοπλίσετε; Όποτε σας συμφέρει τη θυμάστε, ε;
- Δεν είναι δουλειά σας ν’ αποδίδετε δικαιοσύνη στους δρόμους. Και ούτε και είναι πολιτισμός να εκτελείτε όποιον νάναι για τα εγκλήματα που ίσως έκαναν κάποιοι άλλοι συμπατριώτες τους.
- Το «ίσως» μου άρεσε...με την πλειοψηφία των φυλακισμένων νά’ ναι από το συνάφι τους, εξακολουθείς να λες «ίσως»;
- Δεν παύουν οι φασίστες να είναι φονιάδες που σκοτώνουν αθώους. Κι εσύ τους δικαιολογείς.
- Βλέπω συνολικά το θέμα. Ή αυτοί ή εμείς. Δεν τους κάλεσε κανείς να έρθουν εδώ και να το κάνουν Καμπουλ. Αφού λοιπόν ήρθαν και το έκαναν Καμπουλ, αναπόφευκτα, η κοινωνία μας εντελώς ανακλαστικά και προσαρμοζόμενη στα δικά τους ΗΘΗ άρχισε ν’ απαντάει στην γλώσσα τους. Ίσως έτσι καταλάβουν ότι η εισβολή τους θα έχει «κακά ξεμπερδέματα» γι’ αυτούς. Και ότι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να μας σφάξουν σαν κοτόπουλα.
- Και θεωρείς πολιτισμό αυτή την κατάσταση;
- Όχι. Είναι πισωγύρισμα. Αλλά που αυτοί όμως το προκάλεσαν. Τόλμησαν να εισβάλλουν και συνεχίζουν την εισβολή τους. Μας μακελεύουν. Θέλησαν να το κάνουν Καμπουλ. Ε, το πέτυχαν. Το έκαναν. Τώρα υφίστανται κι αυτοί τις συνέπειες της «Καμπούλ». Και υποθέτω, θα γίνει ακόμη χειρότερο.
- Ρε μαλακισμένο φασιστόμουτρο είσαι ανακατεμένος κι εσύ σ’ αυτά;
- Όχι. Απλά το μυαλό μου το έχω για να σκέφτομαι και όχι διακοσμητικό όπως εσύ άπλυτε βρωμιάρη μεμετολάγνε. Λογικές σκέψεις κάνω. Εξάλλου εσύ το είπες. Για εμφύλιο δεν πάμε; Ε, αυτά είναι τα «προεόρτια» που ΕΣΥ και το ΣΥΝΑΦΙ σου προκαλέσατε.
- Δεν είναι απαραίτητο. Αρκεί να σταματήσετε να χτυπάτε αυτούς τους ανθρώπους.
- Όντως. Δεν είναι απαραίτητο. Αρκεί να σταματήσετε να υποστηρίζετε αυτούς τους εισβολείς. Κι αρκεί να σταματήσετε επίσης να προσπαθείτε να αποδομήσετε ότι Εθνικό έχει απομείνει μ’ όλα αυτά  ρε (τα) πούστικα εθνοπροδοτικά κόλπα σας.
- Δεν πρόκειται. Η πολυπολιτισμική κοινωνία είναι το όραμα και θα πετύχει θέλετε δεν θέλετε.
- Θα κάνει το ίδιο και η Τουρκία; Συνολικά ο Ισλαμικός κόσμος; Θα το κάνουν;
- Δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνουν αυτοί. Εμείς είναι το θέμα τι θα κάνουμε.
- Α, έτσι; Εμείς ν’ αφοπλιζόμαστε, να μειωνόμαστε ως Λαός, να γινόμαστε ειρηνικοί, να γεμίζουμε μουσουλμάνους ενώ αυτοί απέναντι θα γίνονται όλο και πιο πολεμικοί και θα εξοπλίζονται όλο και πιο πολύ. Ρε τι έχετε μέσα στο κεφάλι σας πια; Μόλις οι μουτζαχεντίν γίνουν πλειοψηφία θ’ αρχίσουν να σηκώνουν παντού στη χώρα σημαίες αυτονομίας. Από Θράκη μέχρι Κρήτη κι από Αιγαίο μέχρι Ήπειρο. Η Τουρκία λες δεν θα το εκμεταλλευθεί αυτό;
- Όλα αυτά είναι οι γνωστές σας φαντασιώσεις. Στερούνται λογικής.
- Γι’ αυτό και ο εμφύλιος είναι μονόδρομος προδότη. Θα γίνεις αιτία να χαθεί αυτός ο τόπος.
- Λάθος φασίστα...ο τόπος δεν θα χαθεί...θα συνεχίσει να ζει με άλλους κατοίκους...τα χώματα είναι για να μένει όποιος γουστάρει. Ιστορικά  πολλοί παρέλασαν και θα παρελάσουν απο δω πολλοί περισσότεροι. Όποιος γουστάρει ΕΡΧΕΤΑΙ και ΜΕΝΕΙ, κατάλαβες εθνίκι;
- Γι’ αυτό και μόλις γίνετε κυβέρνηση θ’ ανοίξετε διάπλατα τα σύνορα να μπουκάρουν όλοι τους, έτσι; Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμάσαι κωλόπαιδο...μ’ αυτό το πλευρό...
- Καλά, κάνε όνειρα...φυσικά και θ’ ανοίξουμε τα σύνορα...αλλά είστε και ηλίθιοι συν τοις άλλοις. Καλά ρε, νομίζεις ότι με κανα δυό σφαγμένους μουσουλμάνους το μήνα και καμιά εικοσαριά σφαλιαρομένους θα γίνει τίποτα; Ρε συ αυτοί είναι μαθημένοι στον πόλεμο και σε χιλιάδες νεκρούς. Δεν μασάνε με τόσο λίγες απώλειες. Σας γράφουν κανονικά. Δεν βλέπεις που ούτε καν αντιδρούν; Δεν σου λέει τίποτε αυτό; Για να χρησιμοποιήσω τη δική σου γλώσσα, αυτοί κάνουν τη «δουλειά» τους αδιαφορώντας επιδεικτικά για τις αξιοθρήνητες επιθέσεις σας εναντίον τους.
- Α, συμφωνείς μαζί μου δηλαδή; Πως για να ξεκουμπιστούν απο δω και για να σταματήσουν να έρχονται οι καραβιές των εισβολέων θα πρέπει να κλιμακωθεί ο πόλεμος εναντίον τους, ε;
- Δεν είπα αυτό...είπα ότι δείξατε το όριο της δύναμής σας...κι αυτό είναι πάρα πολύ μικρό...αυτό μπορούσατε, αυτό κάνατε φονιάδες...μόνο που είναι πάρα πολύ λίγο για να φέρει τα σιχαμένα αποτελέσματα που θέλετε...ευτυχώς δηλαδή...
 
- Δεν μου λες ρε άπλυτο καθίκι, αυτοί που έσφαξαν τα παιδιά της Marfin μαζί και την έγκυο ήταν ή όχι φονιάδες; Συνάφι σου δεν είναι αυτοί;
- Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά για να χρησιμοποιήσω και πάλι τη γλώσσα σου, «μπορώ να το κατανοήσω». Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες.
- Τι εννοείς ρε αρρωστημένο τομάρι;
- Μέρα απεργίας και διαδήλωσης τόλμησαν να εργαστούν.
- Το ότι ήταν συμβασιούχοι των 500 ευρώ και απειλούνταν από την εργοδοσία τους πως θα χάσουν τη δουλειά τους, προφανώς δεν σου λέει τίποτα, έτσι;
- Κι άλλοι είχαν το ίδιο πρόβλημα. Ο Αγώνας όμως είναι Αγώνας.
- Όποιος δεν «υπακούσει στα κελεύσματά σας» δηλαδή, πάει, τον έφαγε η μαρμάγκα, έτσι; Όποιος τολμήσει και δεν απεργήσει θα τον σφάζετε δηλαδή; Αυτό είναι το μήνυμα;
- Οι ταξικοί πόλεμοι έχουν και απώλειες. Κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολο. Υπάρχουν και οι προδότες στις τάξεις των εργαζομένων. Κι αυτοί θα χτυπιούνται αμείλικτα.
- Ρε τομάρι, ακούς τι λες; Και χαρακτηρίζεις τους δικούς μου, φονιάδες, μετά απ’ αυτό το παραλήρημα; Ρε πας καλά;
- Η Δημοκρατία θέλει αγώνες και θυσίες.
- Και λες εμένα φασίστα ύστερα...
- Καλά...καλά εθνίκι...σε λίγο που θα είμαστε κυβέρνηση θα σου πω εγώ...θα φάτε μάντρωμα κι εκτέλεση που θα είναι όλα δικά σας...
 
- Αμ το ξέρουμε...κι εκεί θα ξεκινήσει το ντουφεκίδι πουλημένο τομάρι...
- Ρε θα σας ξεσκίσουμε...παρ’ το χαμπάρι...
- Έλα ρε κωλοπαίδι....εμπρός, φτιάξτε μας κάμποσους ήρωες και μάρτυρες....το έχουμε ανάγκη για να κάνουμε το άλμα...
- Είστε ανίκανοι να το χρησιμοποιήσετε...αλλά και να θέλετε κάποιοι από εσάς δεν θα προλάβετε να κάνετε κιχ...με το που θα ανεβούμε επάνω τελειώσατε ρε...τ’ ακούς; Τελειώσατε...άπαξ και δια παντός...
- Εκτός αν σας προλάβουμε εμείς πρώτοι κωλοπαίδι...που ξέρεις;
- Αγγίξατε το όριό σας, παρ’ το απόφαση φασίστα...
- Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμάστε...
- Με τι ρε θα κάνετε την προπαγάνδα σας; Με το διαδίκτυο; Άσε που ακόμη κι εκεί είστε χίλια κομμάτια και αλληλοσφάζεστε.  Ότι ήταν να πετύχετε το πετύχατε...αυτό ήταν το όριό σας...πάει και τελείωσε...χωρίς μεγάλα ΜΜΕ στα χέρια σας δεν γίνεται το «Μεγάλο Άλμα» που λες...στα όνειρα θα μείνετε...
- Α, ναι ξέχασα...όλα τα ΜΜΕ είναι στα χέρια σας...
- Πες το κι έτσι...αντιστράφηκαν οι όροι αλήτη...μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό...
- Όλο το κράτος στα χέρια σας, έτσι; Τα καταφέρατε καλά...το ότι γίνατε τσιράκια της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της Παγκοσμιοποίησης ουδόλως σας ενοχλεί, έτσι;
- Δεν είναι κατ’ ανάγκην κάτι κακό η Παγκοσμιοποίηση...
- Α, ναι, ξέχασα....ο Διεθνισμός πάνω απ’ όλα, ε;
- Πες το κι έτσι...αφού εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς μας, γιατί όχι;
- Καλά βρε παιδιά, σκεφτήκατε ότι ανάμεσά σας υπάρχουμε κι εμείς που δεν είμαστε ούτε με τον έναν, ούτε με τον άλλον; Ο εμφύλιος που λέτε θ’ αγγίξει κι εμάς αν δεν απατώμαι....
- Ο μουτζαχεντίν εισβολέας που ΑΥΤΟΙ εδώ οι εθνοπροδότες στηρίζουν δεν σφάζει μόνον εμάς αλλά κι εσάς.
- Ποιός εισβολέας ρε φαντασιόπληκτε φασίστα; Όσο για σας κορίτσια, η ταξική, κοινωνικοπολιτική και πολιτιστική εξέλιξη είναι πόλεμος. Αιματηρός. Πόλεμος ενάντια στους φασίστες. Ουδείς αμέτοχος. Πρέπει να διαλέξετε στρατόπεδο. Ή μαζί μας ή εναντίον μας...Ή φίλος ή εχθρός...μέση οδός δεν υπάρχει....

(Μυθοπλασία;...... Ή μήπως όχι; )

Γιώργος Ανεστόπουλος
aegeanhawk
Διαβάστε περισσότερα » »

Πέτρες στην Ρουμανία οι οποίες είναι ζωντανές!!!

Πέτρες στην Ρουμανία οι οποίες είναι ζωντανές!!!Στο ρουμανικό χωριό Κοστέστι, σχετικά στον νότο της χώρας, υπάρχουν μια σειρά «παράξενων» λίθων, τις οποίες οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν... ζωντανές! Επιστήμονες θεωρούν πως οι πέτρες αυτές σχηματίστηκαν πριν από περίπου 6 εκατομμύρια χρόνια, έπειτα από μεγάλο σεισμό, και βασικά αποτελούνται από «τσιμεντένια» άμμο, όπως την έχουν χαρακτηρίσει.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι οι πέτρες αυτές μεγαλώνουν έπειτα από βροχή! Λες και το νερό τις κάνει να διευρύνονται κατά έναν τρόπο «μαγικό»... Πάντως κανένας επιστήμονας δεν μπόρεσε ακόμη να εξηγήσει γιατί αυτοί οι λίθοι έχουν κάτι σαν ρίζες στο εσωτερικό τους, ενώ όταν τις κόψεις έχουν μέσα τους κύκλους παρόμοιους μ' αυτούς που έχουν τα δέντρα.

elora.gr
goodstory
Διαβάστε περισσότερα » »

Στα 50.000 ευρώ το αφορολόγητο στα ακίνητα

Οι επίσημες ανακοινώσεις μένουν σχετικά με τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα. Ποιοι θα γλυτώσουν, λόγω αφορολόγητου. Τι αποφασίστηκε για τους συντελεστές
Σε συμφωνία κατέληξαν οι κυβερνητικοί εταίροι σχετικά με το νέο σύστημα φορολόγησης των ακινήτων, ενώ όλα δείχνουν ότι το αφορολόγητο θα είναι τελικά στις 50.000 ευρώ επί της αντικειμενικής αξίας.
Σύμφωνα με το "Έθνος", οι συντελεστές θα ξεκινούν από το 0,1% και θα φτάνουν έως το 2%.
Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο υπολογίζεται ότι με το αφορολόγητο των 50.000 ευρώ, περίπου 1.000.000 ιδιοκτήτες δεν θα καταβάλλουν φόρους.
Ο νέος φόρος θα αντικαταστήσει το διαβόητο χαράτσι, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ με στόχο ετήσια έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ανοιχτό παραμένει το θέμα της κλίμακας, αν και συμφωνήθηκε ότι ο ανώτερος συντελεστής για τα φυσικά πρόσωπα θα είναι χαμηλότερος από 2% και ο πρώτος συντελεστής θα ξεκινά από το 0,1%.
Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο ο συντελεστής 2% να επιβληθεί σε όσους κατέχουν πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, που ξεπερνά για παράδειγμα τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με το "Έθνος",  για κάθε φυσικό πρόσωπο θα γίνεται ο υπολογισμός του νέου φόρου με βάση συγκεκριμένη φορολογική κλίμακα, στην οποία το πρώτο κλιμάκιο θα αφορά φορολογητέα αξία μέχρι 50.000 ευρώ και θα είναι αφορολόγητο.
Για ζευγάρι θα ισχύει συνολικό αφορολόγητο 100.000 ευρώ. Το τμήμα της αξίας το οποίο βρίσκεται πάνω από το αφορολόγητο όριο θα φορολογείται κλιμακωτά με βάση 6-8 κλιμάκια και αντίστοιχους συντελεστές φόρου που θα ξεκινούν από το 0,1%.
Ξεχωριστή κλίμακα για τα αγροτεμάχια
Στον νέο φόρο θα υπαχθούν όλες οι κατηγορίες ακινήτων που κατέχουν τα φυσικά πρόσωπα, δηλαδή διαμερίσματα, μονοκατοικίες, κτίρια επαγγελματικής στέγης και λοιπές κατηγορίες κτισμάτων, οικόπεδα εντός σχεδίων πόλεων, εκτάσεις γης εκτός σχεδίων πόλεων (αγροί, αγροτεμάχια, βοσκότοποι κ.λπ.).
Για τους αγρούς, τα αγροτεμάχια, τους βοσκότοπους και τις λοιπές εδαφικές εκτάσεις εκτός σχεδίων πόλεων θα ισχύει ξεχωριστή κλίμακα υπολογισμού του φόρου.
Οι τελικές αποφάσεις για τους φορολογικούς συντελεστές και τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη Τετάρτη σε νέα σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής υπό τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Τσουχτερές ποινές για ανασφάλιστα Ι.Χ

Αυστηρές είναι οι ποινές που προβλέπει η διάταξη για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις».

Το σχέδιο νόμου έχει αναρτηθεί στο opengov.gr για δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2013 και υπογραμμίζεται ότι «η υποχρέωση ασφάλισης υφίσταται διαρκώς από τη χορήγηση της αδείας κυκλοφορίας,
χωρίς να εξαρτάται από την εν τοις πράγμασι κίνηση ή η λειτουργία του αυτοκινήτου».

Αναλυτικά:

Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, επιβάλλονται οι παρακάτω κυρώσεις:

- Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για δέκα ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής. Επί προκλήσεως ατυχήματος από όχημα αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.

- Χρηματικό πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, υπέρ του κατά το άρθρο 16 του κ.ν. 489/1976 Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Ο εντοπισμός των τυχόν ανασφάλιστων οχημάτων και η επιδίωξη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών αυτών και μέσω της επίσπευσης της διαδικασίας επιβολής των διοικητικών κυρώσεων και ποινών και των ποινικών κυρώσεων διενεργείται από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές με επιτόπιους ελέγχους και ηλεκτρονικά με επιμέλεια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ) του υπουργείου Οικονομικών, η οποία ορίζεται ως η αρμόδια για το σκοπό αυτό υπηρεσία.

Η Γ.Γ.Π.Σ. του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει με ηλεκτρονικό τρόπο τη διασταύρωση και την επεξεργασία των στοιχείων που προκύπτουν από τη ζεύξη των κάτωθι αρχείων (ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων):

- του αρχείου Κέντρου Πληροφοριών, στο οποίο τηρούνται ηλεκτρονικά τα στοιχεία των αυτοκίνητων που είναι ασφαλισμένα και των αυτοκίνητων οχημάτων που εξαιρούνται από την υποχρέωση ασφάλισης αστικής ευθύνης,

- του αρχείου της Γ.Γ.Π.Σ. του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο τηρούνται ηλεκτρονικά τα στοιχεία των αυτοκίνητων οχημάτων που η άδεια κυκλοφορίας τους εκδίδεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,

-των αρχείων οιασδήποτε άλλης δημόσιας Υπηρεσίας ή Υπουργείου που νομιμοποιείται σύμφωνα με τη νομοθεσία να εκδίδει άδεια κυκλοφορίας οχημάτων, στα οποία τηρούνται ηλεκτρονικά τα στοιχεία των οχημάτων αυτών.
Για το σκοπό αυτό, το Κέντρο Πληροφοριών και οι παραπάνω δημόσιες υπηρεσίες ή υπουργεία υποχρεούνται να θέτουν, σε διαρκή βάση, στη διάθεση της Γ.Γ.Π.Σ. τα παραπάνω αρχεία και στοιχεία τους:

- Σε περίπτωση που προκύπτει ανασφάλιστο αυτοκίνητο, η Γ.Γ.Π.Σ. συντάσσει σχετική ειδοποιητήρια επιστολή προς τον ιδιοκτήτη του οχήματος αυτού, με την οποία τον καλεί να προβεί άμεσα και το αργότερο εντός οκτώ ημερών από την παραλαβή αυτής είτε στην παροχή εξηγήσεων σχετικά με την εκ μέρους του τήρηση ή μη της υποχρέωσης προς ασφάλιση. Για την έκδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου στην περίπτωση αυτή απαιτείται η προσκόμιση στην ασφαλιστική επιχείρηση της Ειδοποιητήριας Επιστολής και παραβόλου υπέρ του ελληνικού Δημοσίου ύψους 250 ευρώ.

- Σε περίπτωση μη εμφάνισης, μη παροχής ικανοποιητικών εξηγήσεων και μη συμμόρφωσης ιδιοκτήτη οχήματος με τα οριζόμενα στην προηγούμενη περίπτωση, η Γ.Γ.Π.Σ. αποστέλλει τα στοιχεία αυτού και του οχήματός του στην Αστυνομική Αρχή του τόπου διαμονής του ιδιοκτήτη του οχήματος, η οποία επισπεύδει τη σε βάρος του επιβολή των κυρώσεων και ποινών.

Η Γ.Γ.Π.Σ. εκτελεί την προβλεπόμενη διαδικασία ετησίως, σε τακτά χρονικά διαστήματα, και τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, μετά και από αίτηση του Επικουρικού Κεφαλαίου.

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »