Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ή ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΕΡΑΤΑ

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ » 16/8 ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ « ‘ΟΡΙΟΝ » ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.
 
1.  Μέσα στον Καιάδα από την υπογραφή του «Μ ε σ ο π ρ ο θ έ σ μ ο υ» καταδικάστηκαν στον αφανισμό με το Νόμο 3986 (ΦΕΚ A7152/01.07.2011, αρθ. 48 παρ. 2 ) όλα τα τοπικά έντυπα της χώρας που διακινούνται μέσω ΕΛΤΑ και όχι με πρακτορεία Τύπου. Βλέπετε και συνημ. επιστ. στον «πρωθυπουργό» του περιοδ. ‘ΟΡΙΟΝ της Καλαμάτας. 
 
Ολες οι μικρές, κυρίως επαρχιακές εφημερίδες, που προσφέρουν ενημέρωση στις μικρο-μεσαίες Κοινωνίες που την έχουν τόση ανάγκη και επιβιώνουν με μικρές συνδρομές, χάρη σε μια ταχυδρομική ατέλεια, χάνουν αυτό το προνόμιο και αναγκάζονται να διακόψουν την έκδοσή τους, βυθίζοντας τους Πολίτες της περιοχής τους, κυριολεκτικά στο . . . σκοτάδι της άγνοιας ! Τι σημαίνει αυτή η ρύθμιση ; Σημαίνει απλά ότι το καθεστώς δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή του, να στερήσει τους Πολίτες από την πολυφωνία της ελεύθερης πληροφόρησης ! 
 
Αν οι λόγοι ήταν στεγνά οικονομικοί – λόγω . . . κρίσης - προτεραιότητα δεν θα ήταν η εξοικονόμηση 40 εκατ. Ευρώ ετησίως, αλλά το μάζεμα από τα θεόρατα χρέη που έχουν τα μεγάλα ΜΜΕ και τα βοθροκάναλα. Εκεί όμως γίνεται παιχνίδι με κρατικές διαφημίσεις, εκβιασμούς, προπαγάνδα και μαύρο χρήμα ! 
 
Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, με τη «Χριστιανκή», το «Βορειοηπειρωτικό Βήμα», ή την «Φωνή της Μάνης» ; Όχι, βέβαια ! Ε, σου λέει, να κλείσουν ! Παρακαλούμε ΟΛΟΥΣ τους συνδρομητές μας, οπωσδή-ποτε να μας ενημερώσουν τις απόψεις τους με E-mail στο karaiskk@otenet.gr ή στο 6974 810 573 ή oriont@otenet.gr Τηλ. 27210-96400 για να ξέρουμε το πώς (και . . . αν) θα πορευ-τούμε.;
 
2.  Στις αποφράδες μέρες που ζούμε όλα είναι δυνατόν να συμβούν. Ετσι φτάσαμε στο μέχρι πρότινος ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να συζητάμε για την (περαιτέρω) διάλυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων για λόγους . . . οικονομίας – Εφημερίδα ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ - Κομοτηνής ! Μάθαμε πρώτα πως οι ξένοι ελεγκτές, εντόπισαν «υπερβάλλουσα απασχόληση στον τομέα της Αμυνας» αφού οι . . απασχο-λούμενοι (στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό) αποτελούν το 2,9% του ενεργού πληθυσμού, τριπλάσιο ποσοστό των ΝΑΤΟΙκών χωρών της Ευρώπης ! 
 
Δεν τους φτάνει που μηδένισαν ΟΛΑ τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, τώρα θέλουν και την απόλυση του ένστολου προσωπικού ! Δεχεται η . . . καλή σας κυβέρνηση, να συγκρινόμαστε σε στρατιωτικό προσωπικό με Πορτογαλία, Τσεχία κλπ, που ΔΕΝ αντιμετωπίζουν καμία απειλή και διατηρούν στρατό μόνο για λόγους . . . ΝΑΤΟικής υπηρεσίας ! . . . 
 
 Ετσι ο αξιωματικός της Αεροπορίας ή του Πυροβολικού εμφανίζεται υπεράριθμος, περίπου σαν τον αργόμισθο του ΟΣΕ ή της ΕΘΕΛ ! Αρα το μόνο ζήτημα που μένει είναι αν ο υπουργός Αμυνας θα αναλάβει να . . . συγκρουστεί με το «στρατιωτικό κατεστημένο» ! Ακουσον, άκουσον, «στρατιωτικό κατεστημένο» στην Ελλάδα του 2011 ! ! ! Κι έρχεται κατόπιν το μαντάτο : συμφωνήθηκε να περιοριστεί το λειτουργικό κόστος της Εθνικής μας Αμυνας από τα 2,5 δισ. στα . . . 200 εκατομ.
 
Μέσα σε δυό χρόνια (δηλαδή μείωση 92%) ! ! ! Ετσι ερμηνεύεται η φημολογία για αύξηση της στρατιωτικής θητείας : ΔΕΝ τους έπιασε καμιά καούρα για την ουσία, τους απασχολεί μόνο η αντικατάσταση των ΕΠΟΠ (μισθωτοί οπλίτες επταετούς θητείας - ξεκίνησαν οι απολύσεις ! ) με δωρεάν κληρωτούς. Μιλάμε για το μέγιστο σκάνδαλο αυτής της « κυβέρνησης» ! Όταν ο Στρατός και η Αεροπορία καλούνται να πληρώσουν 65 εκ. ευρώ οφειλές για καύσιμα στα Ελληνικά Πετρέλαια 
 
. . . Οταν η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου εξωπετάει το σώμα των βατραχανθρώπων (Ο.Υ.Κ) από τις εγκαταστάσεις του για ν’ «αξιοποιηθεί» το ακίνητο του Αγίου Κοσμά . . . Όταν έχομε να παραγγείλουμε νέο οπλικό σύστημα 5 χρόνια . . . 
 
Τότε κατα-λαβαίνει καθένας που το πάνε το πράγμα : στην πρώτη τουρκική απειλή θα (ξανα)κατεβάσουμε τα σώβρακα, αφού όχι απλώς είμαστε υπέρ της . . . ειρήνης, αλλά και γιατί ΔΕΝ θα έχομε πλέον κανένα μέσον αντίδρασης / αντίστασης ! Οπερ έδει πράξαι. . .;
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Σάββατο ανακοινώνει νέο Σύνταγμα

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Η χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ήταν άκρως αποκαλυπτική της ψυχολογίας του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και των προτεραιοτήτων που δείχνει να θέτει για το...
επόμενο διάστημα.

Μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με πολλούς από τους οποίους βρέθηκε απέναντι, τα προηγούμενα χρόνια, ενώ με άλλους συμπορεύτηκε, από τα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης, μέχρι τον εκλογικό θρίαμβο της αναμέτρησης του 2009, αισθάνθηκε πιο άνετα. Και προχώρησε σε εκμυστηρεύσεις…

Ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η οικονομική πολιτική που υλοποιεί, κατ΄ εντολών της τρόικας, δεν συνάδει ακριβώς με την ιδεολογική παρακαταθήκη και την πολιτική κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, διέψευσε όλες τις πληροφορίες και τις φήμες που μιλούν για παρασκηνιακές ζυμώσεις περί ενός «μεγάλου συνασπισμού» ή τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης προσωπικοτήτων, προκειμένου να μοιραστεί η ευθύνη για τις επώδυνες αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έδειξε αποφασισμένος να μην ανοίξει ξανά το κεφάλαιο «συναίνεση», τουλάχιστον σε ό, τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά. Γι’ αυτό και επέλεξε να πολώσει το κλίμα ανάμεσα στα δυο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, κατηγορώντας τη Συγγρού για «στάση άρνησης» την οποία, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό κρατά στα μεγάλα θέματα του τόπου.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον σημείο της παρέμβασης του Γιώργου Παπανδρέου όμως, ήταν η προαναγγελία του τι σκοπεύει να ανακοινώσει στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, το Σάββατο 3 του Σεπτέμβρη, με αφορμή την επέτειο 47 ετών από την ίδρυση του Κινήματος από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λοιπόν, που φέρεται να έχει επεξεργαστεί τις βασικές αρχές και παραμέτρους για την «πολιτική επανίδρυση» του Κινήματος, εμφανίστηκε αποφασισμένος να ανοίξει τη συζήτηση για την Ελλάδα μετά την κρίση. Δηλαδή, για τις αλλαγές που θα πρέπει να προωθηθούν σε επίπεδο Συντάγματος και λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, προκειμένου η Ελλάδα να γίνει μια σύγχρονη χώρα.

Σε αυτό το «πακέτο» θεσμικών μεταρρυθμίσεων, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ποντάρει πολλά. Και περιμένει ότι θα έχει θετική απήχηση στην κοινή γνώμη, προκειμένου να την πιστωθεί ο ίδιος, και στη συνέχεια να έχει την ευχέρεια να προχωρήσει ακόμη και σε… πρόωρες εκλογές. Πιθανότατα την άνοιξη του 2012, εφόσον του επιτρέψουν κάτι τέτοιο οι συνθήκες που θα επικρατούν εκείνη την περίοδο στην οικονομία αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΗΠΑ: Eν γνώση μόλυναν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους με επικίνδυνους ιούς!

Πρέπει να περάσουν πάνω από 60 χρόνια για να αποδείξουν αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Έτσι, με πλήρη αυτογνωσία, μας μολύνουν... με ιούς που άλλοτε αποδίδονται σε πειράματα που κάνουν πάνω μας και άλλοτε με σκοπό μείωσης του....
πληθυσμού μας.

Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις οδηγήθηκε η Επιτροπή που έχει συσταθεί ειδικά για τη διερεύνηση υποθέσεων μόλυνσης 5.500 ατόμων στη Γουατεμάλα. Αυτή η τραγωδία συνέβη κατά την δεκαετία του 1940.

Κατά τη διεξαγωγή των πειραμάτων, οι επιστήμονες γνώριζαν ότι μόλυναν χιλιάδες ανθρώπους με διαφορετικούς ιούς που ήταν ακόμα σε πειραματικό στάδιο, ή σε καλλιέργεια στο εργαστήριο. Δύο από τους πιο επικίνδυνους ιούς ήταν αυτός της σύφιλης και της γονόρροιας.

Τα πειράματα αυτά, που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια του 1946 και του 1948, χρηματοδοτήθηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Αμερικής. Οι επιστήμονες επέλεξαν για τα πειράματα τους ανθρώπους που ανήκαν σε φτωχά κοινωνικά στρώματα, σε χώρα με κακή οικονομική κατάσταση, αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες. Κανείς δεν ανέφερε το παραμικρό.

Έτσι οι άνθρωποι αυτοί αφέθηκαν στο έλεος των επιστημόνων, με το πρόσχημα ότι θα τους «γλιτώσουν», ισχυριζόντουσαν στους ασθενής ότι αυτά τα πειράματα γινόντουσαν για το καλό τους χωρίς να τους ειδοποιήσουν για τις τραγικές συνέπειες.

Αυτή η πικρή ιστορία, άρχισε με την εξαφάνιση των Ινδιάνικων φυλών και συνεχίζεται μέχρι σήμερα κάτω από ένα πέπλο μυστηρίου με την πλήρη υποστήριξη των Φαρμακευτικών Εταιρειών και ισχυρών χωρών ανά τον κόσμο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Έλληνας είναι ο εθνικός ποιητής της Ιαπωνίας!

Ο Έλληνας Λευκάδιος Χερν, έχει ανακηρυχθεί εθνικός ποιητής της Ιαπωνίας. Το 1889 βρέθηκε στη Γιοκοχάμα, ανταποκριτής του «Harper's Magazine».Εκεί πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του (κάπου 14 χρόνια). Ασπάστηκε τον βουδισμό, παντρεύτηκε, πήρε την υπηκοότητα και άλλαξε το όνομά του....
σε Γιάκουμο Κοϊζούμι. Τον Δεκέμβριο του 1896, το Αυτοκρατορικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο τού προσέφερε την έδρα του καθηγητή της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Τα άρθρα του, αλλά και τα βιβλία του, περιέγραφαν τη ζωή στην Ιαπωνία με τέτοιο τρόπο που από
πολλούς θεωρούνται ως η πιο ενδιαφέρουσα προσέγγιση της γιαπωνέζικης κοινωνίας από ευρωπαίο συγγραφέα. Η ζωή του Λευκάδιου Χερν θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ταινία από κάποιο χολιγουντιανό στούντιο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τζαμί στο στρατόπεδο Π. Μελά προτείνει ο Μπουτάρης

Να δοθεί το τέμενος που υπάρχει στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στους μουσουλάνους που ζουν στη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές για την άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων προτείνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη».

Όπως σημειώνει ο κ. Μπουτάρης το εν λόγω τέμενος βρίσκεται σε καλή κατάσταση, απορρίπτοντας το αίτημα που έχει διατυπωθεί από τη μουσουλμανική κοινότητα για παραχώρηση του Αλατζά Ιμαρέτ στην Κασσάνδρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το θέμα συζητήθηκε και κατά την πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης στην Ίμβρο με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος φέρεται να του ζήτησε να συμβάλει, ώστε η ελληνική πολιτεία να διευκολύνει τους μουσουλμάνους στην άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων τους. Σημειώνεται ότι το ζήτημα για την ανέγερση τεμένους και στη Θεσσαλονίκη είχε τεθεί και κατά τη συνάντηση του κ. Μπουτάρη με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και με τον Τούρκο πρόξενο.

Ανοιχτός στο να ζητηθεί η αξιοποίηση του τεμένους στο πρώην Στρατόπεδο δηλώνει στη Voria.gr ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος, σημειώνοντας όμως ότι οι οριστικές αποφάσεις είναι του δημοτικού συμβουλίου και όχι του κ. Μπουτάρη. «Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, αλλά κανένας κ. Μπουτάρης δεν θα αποφασίσει για το πρώην στρατόπεδο, θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις όλων και του κεντρικού δήμου και της περιφέρειας αλλά εμείς μέσω διαβούλευσης θα αποφασίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.


Σημείωσε ότι σαφέστατα πρέπει να λυθεί το θέμα της προσευχής των μουσουλμάνων, αλλά αυτό το ζήτημα θέλει προσεκτική αντιμετώπιση, ως προς το που θα χωροθετηθεί αυτός ο χώρος. Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος πρόκειται για ιστορικό κτίριο, ένα μικρό υπέροχο τέμενος, για το οποίο είναι μέσα στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής να σωθεί και να αναπαλαιωθεί. Πάντως, ο δήμαρχος Παύλου Μελά τονίζει ότι «βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη μελέτες για την πλήρη ανακαίνιση του
κτίσματος, είτε χρησιμοποιηθεί σαν τέμενος, είτε σαν μουσείο, είτε σαν χώρος παραγωγής πολιτισμού».
Διαβάστε περισσότερα » »

ΗΠΑ: Ήθελαν να ρίξουν τον Καραμανλή, για να ελέγχουν το παιχνίδι στην Ελλάδα μέσω του Γιώργου Παπανδρέου και της Ντόρας!

Του Σάββα Καλεντερίδη

Διαβάστε με προσοχή τί λέγαμε σε άρθρο μας που δημοσιεύθηκε την Κυριακή 28-8-2007 στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με τίτλο "Από τα ομόλογα στις φωτιές. Μια επιχείρηση χειραγώγησης της πολιτικής ζωής του τόπου".
Το άρθρο μας ήταν ανυπόγραφο, γιατί αυτό....
επέβαλαν τότε οι συνθήκες.
Τώρα, υπό το πρίσμα των αποκαλύψεων ότι πίσω από τις υποκλοπές βρισκόταν η πρεσβεία των ΗΠΑ, τότε που ο νυν πρωθυπουργός αποκαλούσε τον Καραμανλή θύτη και όχι θύμα, αξίζει να ξαναδιαβάσουμε το άρθρο: .....


Από τα ομόλογα στις φωτιές. Μία επιχείρηση χειραγώγησης της πολιτικής ζωής του τόπου
28-8-2007
Η Ελλάδα, που διήγε την πιο ήρεμη περίοδο της πολιτικής της ιστορίας από το 1996 και εντεύθεν, οδηγείται στις εκλογές κάτω από το βάρος μίας εθνικής τραγωδίας.

Όλα ξεκίνησαν με την επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή να επιταχύνει τις διαδικασίες για την υπογραφή του αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και να αρχίσει συνομιλίες για έναν αντίστοιχο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, ο οποίος -αν ποτέ κατασκευαστεί- θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ανταγωνιζόμενος τον αμερικανικών συμφερόντων ελληνοτουρκικό αγωγό.
Σε μια εποχή που ο αμερικανορωσικός διαγκωνισμός στην Κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τον Καύκασο, αλλά και σε άλλα μέρη της υφηλίου, με επίκεντρο τον έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων και των αξόνων μεταφοράς τους στις διεθνείς αγορές, παίρνει σταδιακά χαρακτήρα ψυχρού πολέμου, τη στιγμή που οι ΗΠΑ, μέσω της επιρροής που έχουν αποκτήσει στην Ουκρανία, την Πολωνία και τις βαλτικές χώρες, προσπαθούν να θέσουν τις δικές τους προϋποθέσεις για τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, για να καταστήσουν ελκυστικό τον λεγόμενο ελληνοτουρκικό αγωγό, του οποίου τα εγκαίνια αναμένεται να γίνουν από μέρα σε μέρα, η επιλογή του Καραμανλή για προσέγγιση με τη Ρωσία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον ρωσικών συμφερόντων αγωγό φυσικού αερίου, που μειώνει τη σημασία του αμερικανικών συμφερόντων ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου, ήταν η κίνηση που ξεχείλισε το ποτήρι.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι απλή σύμπτωση η ανάδειξη του -υπαρκτού- σκανδάλου των ομολόγων αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Η πρωτοφανής, όμως, επί σειρά μηνών μονοπώληση του θέματος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και ως η μόνη είδηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.
Παρόλο τον πολύμηνο πόλεμο που δέχτηκε επί μήνες από τα ΜΜΕ η κυβέρνηση Καραμανλή με αιχμή του δόρατος το σκάνδαλο των ομολόγων, η ΝΔ διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα ασφαλείας έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως θα μπορούσε να μηδενιστεί σε περίπτωση που η κυβέρνηση έμενε εκτεθειμένη σε επιθέσεις διά των ΜΜΕ στην περίοδο του φθινοπώρου. Η κίνηση του Καραμανλή να προκηρύξει εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου δεν έγινε με στόχο να αιφνιδιάσει το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έγινε για να αιφνιδιάσει τον αμερικανικό παράγοντα και να μην του δώσει το χρόνο και την ευκαιρία να ανατρέψει τη στάση της κοινής γνώμης που συνέχιζε να δίνει προβάδισμα στη ΝΔ. Ο Καραμανλής λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο ή μάλλον χωρίς τον εμπρηστή.
Ασφαλώς, όλες οι φωτιές δεν μπήκαν από χέρια εμπρηστών με πολιτικά κριτήρια, ασφαλώς η κυβέρνηση δεν έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει σε επίπεδο προετοιμασίας, πρόληψης και χρησιμοποίησης των διατεθειμένων μέσων, για να προστατέψει τη χώρα από μία εθνική καταστροφή. Ίσα - ίσα, έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να δείξει άλλη μια φορά στον ίδιο της το λαό αλλά και στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα δεν έχει αποκτήσει συνείδηση διαχείρισης κρίσεων, κάτι που, αν συνυπολογιστεί με την ανυπαρξία της κρατικής μηχανής και της δημόσιας διοίκησης, κάνει την κατάσταση εφιαλτική.
Όμως, κανένας ούτε ακόμη και αυτοί που κάνουν πολιτική πάνω στα φέρετρα και τις στάχτες των πυρκαγιών δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το φαινόμενο τόσο μεγάλου αριθμού πυρκαγιών το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή είναι τυχαίο. Υπάρχουν μάλιστα και πράξεις, όπως οι τηλεφωνικές κλήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία για υποτιθέμενες πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της Αττικής, που προκάλεσαν τη διάσπαση της πυροσβεστικής δύναμης, τη στιγμή που ξέσπαγε φωτιά από εμπρηστικό μηχανισμό, για να κάψει το τελευταίο περιαστικό δάσος της Αθήνας. Οι δράστες των τηλεφωνημάτων ήταν επαγγελματίες στη μυστική δράση, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν άφησαν ίχνη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό τους.
Το θέμα όμως δεν είναι οι αστυνομικές πτυχές ή οι εγκληματικές αμέλειες της κυβέρνησης. Το θέμα είναι αν υπήρχε σχέδιο πολιτικής ανατροπής στην Ελλάδα, με στόχο τις συγκεκριμένες επιλογές του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Η Ελλάδα, που διήγε την πιο ήρεμη περίοδο της πολιτικής της ιστορίας από το 1996 και εντεύθεν, οδηγείται στις εκλογές κάτω από το βάρος μίας εθνικής τραγωδίας. Αν ισχύει το σκεπτικό που αναλύθηκε σε αυτό το άρθρο, είναι πιθανό η κοινή γνώμη να οδηγηθεί στην ανατροπή της κατάστασης και στις 16 Σεπτεμβρίου να έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Το ζήτημα όμως δεν είναι ποιο κόμμα θα κυβερνάει την Ελλάδα αλλά ποιοι πολιτικοί αρχηγοί θα είναι επικεφαλής στα κόμματα εξουσίας. Αν την επόμενη ημέρα των εκλογών πρωθυπουργός θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, είναι προφανές ότι η επιχείρηση τιμωρίας του Καραμανλή και χειραγώγησης της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα στέφτηκε με επιτυχία. Μια "επιτυχία" που δεν πρόκειται να σταματήσει στην Αθήνα, αλλά θα φτάσει μέχρι τη Λευκωσία, αφού είναι αμφίβολο αν κάτω από τις νέες συνθήκες μπορέσει να αντέξει μόνος τη πίεση ο Τάσσος Παπαδόπουλος.
Φυσικά όπως ο Καραμανλής σχεδίασε χωρίς το ξενοδόχο και οι ατζέντηδες των εταιρειών πετρελαίου σχεδιάζουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους μία πολύ σπουδαία παράμετρο. Τον ελληνικό λαό. Οψόμεθα.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
η συνέχεια....
Τελικά ο Τάσος Παπαδόπουλος πέθανε από καρκίνο και ο Καραμανλής τότε κέρδισε τις εκλογές. Οδηγήθηκε όμως σε δυο χρόνια σε άλλες εκλογές, υπό το βάρος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και του σκανδάλου του Βατοπεδίου, για το οποίο, σημειωτέον έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πρεσβεία των ΗΠΑ, πολύ προτού του αναδείξει ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΛΦΑ και ο Κοντομηνάς.
Στις εκλογές του 2009 έγινε πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου και η Ντόρα ετοιμάστηκε να αναλάβει τα ηνία, όπως έλεγε και προέβλεπε το άρθρο μας, της 28ης Αυγούστου 2007. Εκεί ο ελληνικός λαός κάτι ψιλιάστηκε και έστειλε τη Ντόρα στα αζήτητα, φέροντας στο προσκήνιο το Σαμαρά.
Να δούμε τώρα, υπό το πρίσμα των αποκαλύψεων και των λοιπών ζητημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδος και ποιοι θα είναι αυτοί που θα ορίζουν τις τύχες της χώρας.
Να δούμε αν έχει μείνει κάτι από τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά του ελληνικού λαού ή αν συνεχίσει να ανέχεται να τον κυβερνούν εκλεκτοί και ενεργούμενα ξένων πρεσβειών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Άφωνοι έμειναν στην Πολωνία από τα ακροβατικά F-16 της Π.Α.

Άφωνους άφησε ο πιλότος του ελληνικού F-16 της Ελληνικής Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζεύς" τους παρευρισκόμενους θεατές σε αεροπορική επίδειξη στην Γερμανία. Μάλιστα όπως μεταδίδεται Γερμανός αξιωματικός της Αεροπορίας σχολίασε την επίδειξή του λέγοντας "Αυτά τα.....
κάνουν μόνο οι Ρώσοι με μαχητικά κατευθυνόμενης ώσης"!

Από 27 έως 28 Αυγούστου 2011 η Ελληνικής Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζεύς" συμμετείχε στην διεθνή αεροπορική έκθεση Sierpnia Radom 2011 στην Πολωνία.

Το ελληνικό F-16 εκτέλεσε δύο αεροπορικές επιδείξεις και καθ'όλη την διάρκεια της επίδειξης ακούγονταν επιφωνήματα θαυμασμού για τις επιδόσεις του πιλότου που αρκετές φορές έφερε το μαχητικό στα όριά του.

Η αποστολή αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή της Ομάδας σε αεροπορική επίδειξη στο εξωτερικό και η πρώτη μεμονωμένου αεροσκάφους αεροπορικών επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας στην πολύχρονη ιστορία της.

Θαυμάστε την επίδειξη όλων των αεροσκαφών:
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής χρηματοδοτεί τοπικές μειονοτικές εφημερίδες

Πόσα χρήματα πέφτουν, με ποιον τρόπο και για ποιον σκοπό;

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα "tourkikanea.gr", η μειονοτική εφημερίδα «Μπουλτέν» της Κομοτηνής δημοσίευσε πρόσφατα άρθρο σύμφωνα με το οποίο ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής, χρηματοδοτεί από τα μυστικά κονδύλια του προξενείου συγκεκριμένα και επιλεγμένα από.....
αυτόν μειονοτικά έντυπα.

Μία ακόμη περίπτωση δημόσιας καταγγελίας από μουσουλμάνο κατά του Τούρκου Προξένου Κομοτηνής, Μουσταφά Σάρνιτς. Οι διακρίσεις που κάνει ο ξένος διπλωμάτης και οι κατά βούληση χρηματοδοτήσεις του σε τουρκόφωνα έντυπα, έκαναν τον εκδότη της εφημερίδας να τον βγάλει στα πέντε παζάρια! Γράφει λοιπόν ο Σαλήμ Αχμέτ: ...

«…Αυτό που μας λυπεί περισσότερο είναι το οικονομικό εμπάργκο και οι διακρίσεις που εφαρμόζει στον μειονοτικό Τύπο ο Πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή, Μουσταφά Σάρνιτς. Είναι κρίμα αλλά από τότε που ανέλαβε καθήκοντα, πριν τρία χρόνια, ακολουθεί μια πολιτική διακρίσεων σε βάρος της εφημερίδας Μπουλτέν, στερώντας από την εφημερίδα μας κάποιες από τις δυνατότητες που παρέχονται από την Τουρκία σε άλλες μειονοτικές εφημερίδες».

Άραγε τι είδους “δυνατότητες” είναι αυτές; Πόσα χρήματα πέφτουν, με ποιον τρόπο και για ποιον σκοπό; Φυσικά κανένας εχέφρων άνθρωπος δεν εκπλήσσεται (ουδείς λ.χ. πίστεψε ότι ένας γιδοβοσκός μπορεί ξαφνικά να γίνει …εκδότης πολιτιστικού περιοδικού!) αλλά καλό είναι να τα διαβάζουν αυτά κι όσοι ακόμα πιστεύουν σε μειονοτική δημοκρατική έκφραση και μουσουλμανική κοινωνία. Δυστυχώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ τέτοιο! Υπάρχει μονάχα ένας αλλογενής και ετερόκλητος πληθυσμός που καπελώνεται και καθοδηγείται ΑΠΟΛΥΤΩΣ από τα εξουσιαστικά κέντρα της Άγκυρας, κρατικά και παρακρατικά.

Και να πεις ότι ο καημένος ο Σαλήμ ακολουθεί κάποια διαφορετική γραμμή σε ένα (έστω!) θέμα από όσα η ατζέντα των Τούρκων έχει καθιερώσει; Ούτε που το διανοείται! Κι όμως, αν έτυχε και κάποιος τον ρουφιάνεψε πως έχει σχέσεις με πλειονοτικούς, πως δεν έτρεξε επαρκώς για κάποια υπόθεση της τουρκικής πολιτικής ή κάτι τέτοιο, το αποτέλεσμα είναι αυτό: Παρά γιόκ!

Ρωτάμε λοιπόν κι εμείς μαζί του: «Τι σκοποί κρύβονται άραγε πίσω από τις διακρίσεις που εφαρμόζει ο Πρόξενος;» Και συμπληρώνουμε: ΩΣ ΠΟΤΕ θα ανεχόμαστε αυτό το παρακράτος μέσα στην κοινωνία μας;;;
Διαβάστε περισσότερα » »

Προσπάθησαν να αποδράσουν σκάβοντας στις φυλακες Κορυδαλλού..

Τρεις φυλακισμένοι, (δύο Αλβανοί και ένας Έλληνας) προσπάθησαν σκάβοντας να αποδράσουν απο τον Κορυδαλλό.. Οι τρεις άνδρες κρατούνται στην Γ' πτέρυγα των φυλακών, έσκαβαν εδώ και καιρό για να φτιάξουν τούνελ μήκους 10 μέτρων που θα τους οδηγούσε από το κελί τους στα γήπεδα του. Δήμου Κορυδαλλού και από εκεί στην ελευθερία. Οι φυλακισμένοι έγιναν αντιληπτοί το βράδυ της Τρίτης, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκαναν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Διαβάστε περισσότερα » »

Παππούς βίαζε τα εγγονάκια του στο Αγρίνιο!

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία το άκουσμα της φρικτής είδησης, ότι ένας παππούς βίαζε επανειλημμένα τα ίδια του τα εγγονάκια, σε ένα χωριό έξω από το Αγρίνιο. Πρόκειται για έναν 66χρονο, ο οποίος βίαζε τα παιδιά της ίδιας του της κόρης, ένα κοριτσάκι ηλικίας 9 χρόνων και τον 10χρονο αδελφό της, που η ίδια εμπιστευόταν στον....πατέρα της, να της τα προσέχει όσο εκείνη έφευγε για την δουλειά της. Την καταγγελία έκανε στην Αστυνομία η ίδια η μητέρα των παιδιών, η οποία όταν της εκμυστηρεύτηκαν τα άτυχα παιδάκια, ότι ο παππούς τα «πείραζε» και τα πονούσε, έφριξε, γιατί αμέσως θυμήθηκε την δική της παιδική ηλικία, καθώς είχε πέσει και εκείνη θύμα των αρρωστημένων ορέξεων του ανώμαλου τέρατος που ήταν ο ίδιος της ο πατέρας. Το 66χρονο άκαρδο και ανώμαλο τέρας αναμένεται να περάσει την πόρτα του εισαγγελέα, ενώ ήδη η τοπική κοινωνία έχει δραστηριοποιηθεί για την ψυχολογική υποστήριξη των ανήλικων παιδιών, που έπεσαν θύματα του ίδιου τους .. του παππού.

Διαβάστε περισσότερα » »

Οι εστιάτορες θα παραδώσουν τα κλειδιά τους στο Υπ. Οικονομικών

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιούν τα σωματεία- μέλη της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.), με μοναδικό θέμα συζήτησης τη στάση του κλάδου μετά τη μετάταξη του Φ.Π.Α. στον υψηλό συντελεστή 23%, από την 1η Σεπτεμβρίου του 2011, στις επιχειρήσεις εστίασης και.....
αναψυχής.

Οι εστιάτορες προειδοποιούν ότι θα σταματήσουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο ή θα συγκεντρώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους και θα τα καταθέσουν στο Υπουργείο Οικονομικών.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας τόνισαν ότι το μέτρο θα επιφέρει αφενός χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις και αφετέρου αύξηση της ανεργίας
Διαβάστε περισσότερα » »

Καναδός βουλευτής προσβάλλει τους Σκοπιανούς

«Ο Καναδός Jim Karygiannis, αμφιλεγόμενος φιλελεύθερος βουλευτής, γνωστός ρήτορας  με  αντι-σκοπιανό μένος, πρέπει να εγκαταλείψει τη βουλευτική καρέκλα».
Με τα λόγια αυτά αρχίζει το ρεπορτάζ της στη σκοπιανή τηλεόραση Sitel, η δημοσιογράφος Σνεζάνα Γιοβανόβσκα.

«Ο Jim Karygiannis έχει καταγγελθεί από την Σκοπιανή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αντιμετωπίζει σκληρές κατηγορίες από την καναδική κυβέρνηση.

»Εκτός, του ότι, χλευάζει δημόσια τους σκοπιανούς βουλευτές, η ρητορική του μίσους του εξαπλώνεται  και κατά των Τούρκων, των Κινέζων και των Εβραίων.

» Δεν δίστασε να επιτεθεί  και κατά των κυβερνητικών αξιωματούχων του Γραφείου Μεταναστεύσεως  τους οποίους απείλησε.

»Ο Καρυγιάννης, εντούτοις, απέρριψε τις κατηγορίες με το αιτιολογικό ότι όλα αυτά αποτελούν μέρος  συγχρονισμένης εκστρατείας εναντίον του.

»Για τις θέσεις τους εναντίον των Σκοπιανών, υποστήριξε ότι ο όρος που χρησιμοποιεί ο ίδιος είναι κοινός με αυτόν που χρησιμοποιούν όλοι οι Έλληνες.
«Τους κατοίκους της FYROM, στην Ελλάδα τους αποκαλούν  Σκοπιανούς. Η έκφραση αυτή είναι σωστή. Αυτή είναι η ονομασία τους», δήλωσε ο Καρυγιάννης σε καναδική εφημερίδα.

» Σε δημόσια εμφάνισή του, εξάλλου, στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο το τρέχον έτος ο Karygiannis αποκάλεσε τους πολίτες των Σκοπίων ως Fyromian.

» Παρά τις σφοδρές επικρίσεις και παράπονα τα οποία διατυπώνονται, οι Φιλελεύθεροι, ακόμη τον προστατεύουν, αν και δεν δίστασε να κατηγορήσει τους Συντηρητικούς και την Κυβέρνησή τους,  που αναγνώρισε στις 5 Ιουνίου την FYROM , με το συνταγματικό της όνομα.

Η ειρωνεία είναι ότι αυτό το Σαββατοκύριακο στην Οτάβα, στην πολυπολιτισμική συγκέντρωση που θα διοργανωθεί από τον  Καρυγιάννη καμία μειονοτική ομάδα δεν σκέφτεται ότι είναι ικανός να συζητήσει διαπολιτιστικές διαφορές.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αγία Σοφία - Μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν και ζήτησαν να λειτουργεί ως τζαμί

Πρόκληση μπροστά στην Αγία  Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.
    250 τούρκοι , συγκεντρώθηκαν έξω από τον ιστορικό Βυζαντινό Ναό, και ξεκίνησαν να προσεύχονται για το Μπαϊράμι των Μουσουλμάνων.  

    Όλοι οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα ζήτησαν την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας, ως τζαμί. Αυτό το απαράδεκτο αίτημα το ζήτησαν και με τα πανό που κρατούσαν.

   Ο εκπρόσωπος του τάγματος Άλπερενλερ Γκιουβέν Χιζαρτζί κατηγόρησε την κυβέρνηση «που αποκαλύπτει αίθουσες βαφτίσεων, εικόνες αγγέλων».

   Η αστυνομία είχε λάβει έκτακτα μέτρα στην περιοχή και οι συγκεντρωμένοι απομακρύνθηκαν χωρίς να προκληθεί κάποιο άλλο πρόβλημα.   
Διαβάστε περισσότερα » »

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ – ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΑΝΕΛΥΣΕ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ

Διαβάστε περισσότερα » »

Αποτρέψιμοι οι μισοί πρόωροι θάνατοι ανδρών

‘Καμπανάκι’ για τις συνήθειες της καθημερινής ζωής, σημαίνει μελέτη που ανακοίνωσαν Ευρωπαίοι επιστήμονες.

Αναλύοντας στοιχεία από 34 ευρωπαϊκές χώρες, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 50% των πρόωρων θανάτων μεταξύ ανδρών, δεν οφείλονται σε γενετικά αίτια, αλλά σε συνήθειες ζωής.

Τα στοιχεία είναι άκρως ανησυχητικά για τους Έλληνες, καθώς δείχνουν ότι υιοθετούν επικίνδυνες για την υγεία τους συνήθειες.

Συγκεκριμένα, βρίσκονται στην έβδομη υψηλότερη θέση σε αριθμό τακτικών καπνιστών, κατέχουν μία από τις πέντε υψηλότερες θέσεις σε παχυσαρκία, ενώ βρίσκονται στην προ – τελευταία θέση σε τακτικές επισκέψεις σε ειδικούς γιατρούς.

Η μελέτη αναδεικνύει τις μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο επίπεδο υγείας μεταξύ των χωρών – μελών.

Ο τρόπος ζωής και η έκθεση σε αποφεύξιμους παράγοντες κινδύνου, οδηγούν σε πρόωρη απώλεια ζωής και σε ασθένεια, οι οποίες δεν είχαν γενετικό υπόστρωμα.
Ευρήματα

Τα κύρια συμπεράσματα από τη μελέτη είναι τα εξής:
  • Αν και οι άνδρες ζουν περισσότερο από ποτέ, τα επιδημιολογικά και δημογραφικά στοιχεία δείχνουν ότι θα υπάρξει μείωση στον αριθμό των ενεργών ανδρών, στην Ευρώπη των 27.
  • Ένας στους δύο πρόωρους θανάτους θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.
  • Οι άνδρες δεν εφαρμόζουν – όσοι οι γυναίκες – προγράμματα προληπτικών ελέγχων για την υγεία τους.
  • Παρά τη δυσμενή αυτή εικόνα, καταγράφεται μείωση στη θνησιμότητα από καρδιαγγειακά νοσήματα στους άνδρες. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ωστόσο, παραμένουν ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου για τη ζωή.
  • Ο πιο συχνά εμφανιζόμενος καρκίνος στους άνδρες είναι ο καρκίνος του προστάτη. Παρά την αποτελεσματική θεραπεία, ο καρκίνος των όρχεων παραμένει το πρώτο αίτιο θανάτου από καρκίνο σε νεαρούς άνδρες ηλικίας 20 έως 35 ετών.
  • Η κατάθλιψη και τα άλλα ψυχικά προβλήματα υγείας δεν διαγιγνώσκονται επαρκώς, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζονται όσο θα μπορούσαν.
Διαβάστε περισσότερα » »

Κάψουλα-κάμερα για ενδοσκόπηση όγκων

  Έχει μήκος μόνον 26 χιλιοστά και διάμετρο 11. Πρόκειται για μια κάψουλα με ενσωματωμένη μικροσκοπική βιντεοκάμερα ανίχνευσης όγκων στο έντερο. Από τον Φεβρουάριο τα γερμανικά ταμεία υγείας καλύπτουν τη χρήση της.

Τα γερμανικά ταμεία υγείας καλύπτουν από τον Φεβρουάριο τη χρήση της κάψουλας σε ασθενείς που πάσχουν από αιμορραγίες και δεν εντοπίστηκε η αιτία τους μετά από γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση. Όσοι ασθενείς επιθυμούν τη χρήση της χωρίς να συνιστάται από τον θεράποντα ιατρό πρέπει να πληρώσουν τα έξοδα ιδιωτικά.
 
Η λιλιπούτεια κάμερα είναι ενσωματωμένη στην κάψουλα και λαμβάνεται από τον ασθενή με λίγο νερό σαν χάπι. Μαγνητοσκοπεί συνεχώς το περιβάλλον της ακολουθώντας τη φυσική διαδρομή του γαστρεντερικού συστήματος από το στομάχι μέχρι και το παχύ έντερο και μετά από έξι ή οκτώ ώρες καταλήγει στην τουαλέτα. Όμως δεν μπορεί να αφαιρέσει πολύποδες, ούτε να κάνει βιοψία ή να σταματήσει αιμορραγίες κατά τη διάρκεια της ενδοσκοπικής της δραστηριότητας. Η κάμερα αναπτύχθηκε κατ' αρχήν για  ενδοσκοπική εξέταση του στομάχου από επιστημονική ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Έρλαγκεν υπό τον Ράινερ Κούτ.
 
Σύμφωνα με συγκριτικές έρευνες στις ΗΠΑ οι μικροσκοπικές κάμερες ανίχνευσαν μόνον το 80% των όγκων και στην Ευρώπη το 88%. Εκτιμάται ότι η βασική επιτυχία της κολονοσκόπησης βρίσκεται στην προετοιμασία του ασθενή, δηλαδή στην πλύση του εντέρου και τη αποφυγή λήψης φαγητού επί τουλάχιστον 6 ώρες πριν από την εξέταση.
 
Οι Γερμανοί γιατροί επιμένουν ότι όσο η κάψουλα δεν έχει 100% επιτυχία πρέπει να γίνεται κολονοσκόπηση. Γι’ αυτό συνιστούν τη χρήση της κατά περίπτωση, επειδή προκύπτουν πολλά έξοδα χωρίς να υπάρχουν ασφαλή αποτελέσματα. Συνήθως η κάψουλα-κάμερα χρησιμοποιείται σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του εντέρου, όπου η κολονοσκόπηση είναι δύσκολη και πολλές φορές επώδυνη.
 
Οι δύο μεγάλες εταιρείες που την κατασκευάζουν, Olympus και Siemens, προσπαθούν πυρετωδώς να βελτιώσουν την κάψουλα-κάμερα. Ελπίζουν ότι το πολύ σε μία πενταετία θα υπάρχει νέα τηλεκατευθυνόμενη-μαγνητική κάψουλα με δυνατότητα βιοψίας και αφαίρεσης πολύποδα μέσω ειδικής λαβίδας.
Διαβάστε περισσότερα » »