Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

H συσκευή που καταργεί καλοριφέρ και κλιματισμό!

h-syskeyh-poy-katargei-kalorifer-kai-klimatismo Ένα θερμοηλεκτρικό ρολόι που μεταβάλλει δραστικά τη θερμοκρασία σώματος, μειώνοντας τα έξοδα για ψύξη και θέρμανση, ανέπτυξαν τέσσερις ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης(MIT).

Το γκάτζετ, που ονομάζεται Wristify, μπορεί να μεταβάλλει τη θερμοκρασία σώματος κατά αρκετούς βαθμούς και λειτουργεί με ρυθμό μεταβολής 0,4βαθμών Κελσίου το δευτερόλεπτο.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, μια μεταβολή θερμοκρασίας κατά 0,1 βαθμούς Κελσίου το δευτερόλεπτο σε ένα σημείο του σώματος κάνει ολόκληρο το σώμα να αισθάνεται αρκετούς βαθμούς θερμότερο ή δροσερότερο.

Ως εκ τούτου, η συσκευή εκτιμάται ότι μπορεί να μειώσει σημαντικά τους λογαριασμούς ρεύματος, δεδομένου ότι η αύξηση της θερμοκρασίας κατά ένα βαθμό σε ένα μεγάλο κτήριο απαιτεί ως και 100 κιλοβατώρες ενέργειας τον μήνα.

Το Wristify, που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του πρωτότυπου, μετρά αυτόματα τη θερμοκρασία σώματος και προχωρά σε προσαρμογές για να διατηρήσει τα επίπεδα θερμοκρασία που έχει προεπιλέξει ο κάτοχός του.

Η συσκευή διαθέτει μπαταρία λιθίου – πολυμερούς, η οποία διαρκεί για οκτώ ώρες.

Ο Sam Shames, ένας από τους τέσσερις ερευνητές που αναπτύσσουν το γκάτζετ, δήλωσε πως σήμερα τα κτήρια καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες ενέργειας για θέρμανση και ψύξη.

«Στην πραγματικότητα το 16,5% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης στις ΗΠΑ καλύπτει ανάγκες θέρμανσης και ψύξης. Εμείς θέλουμε να μειώσουμε το ποσοστό αυτό, διατηρώντας παράλληλα τη θερμική άνεση του ατόμου. Όπως διαπιστώσαμε, ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι η θέρμανση και η ψύξη συγκεκριμένων σημείων του σώματος», τόνισε ο ερευνητής.

Η ομάδα πρόσφατα κέρδισε 10.000 δολάρια σε διαγωνισμό μηχανικής του ΜΙΤ για την κατασκευή και τον σχεδιασμό υλικών, ποσό που θα χρησιμοποιήσει για την τελειοποίηση της συσκευής.


πηγή
hellas-now
Διαβάστε περισσότερα » »

ΈΚΤΑΚΤΟ: Εισβολή της αστυνομίας στην ΕΡΤ

Στην επιχείρηση πήραν μέρος δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οκτώ από τις οποίες αναπτύχθηκαν περιμετρικά του κτιρίου και δύο μπήκαν μέσα στο κτίριο.
Επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση του κτιρίου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, το οποίο εδώ και μήνες ήταν υπό κατάληψη, έγινε στις 4.20 σήμερα τα ξημερώματα.
Αστυνομικοί των ΜΑΤ και από άλλες υπηρεσίες, παρουσία εισαγγελέα, κύκλωσαν στην κυριολεξία το κτίριο και ζήτησαν απ΄όσουν ήταν μέσα ν΄ αποχωρήσουν.
Στην επιχείρηση πήραν μέρος δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οκτώ από τις οποίες αναπτύχθηκαν περιμετρικά του κτιρίου και δύο μπήκαν μέσα στο κτίριο.
Ο εισαγγελέας ζήτησε από τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ να φύγουν.

  Η επιχείρηση έγινε προκειμένου να μπορέσει να εκπέμψει από τα στούντιο της Αγίας Παρασκευής η Δημόσια Τηλεόραση.
Πριν από λίγο έφυγε από το χώρο περιπολικό, μέσα στο οποίο βρίσκονταν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης, χωρίς να είναι μέχρι γνωστό μέχρι στιγμής, αν είναι προσαγωγή ή όχι. Συνεχώς συγκεντρώνονται αλληλέγγυοι στην Αγία Παρασκευή.
Οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ, στον ιστότοπο τους ανέβασαν το εξής μήνυμα:
"Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »