Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Σκαλίζουν τούς κάδους σκουπιδιῶν μόνον οἱ ῥακοσυλλέκτες; ΔΕΙΤΕ ΤΟ !!!

Ἤ μαζύ τους κυκλοφοροῦν κι ἕνα σωρό ἄλλοι συλλέκτες, πού ὅμως δέν ἐνδιαφέρονται γιά μέταλλα ἀλλά γιά τά προσωπικά μας στοιχεῖα;
Πόσες καί πόσες φορές δέν ἔχουμε γίνει γνῶστες περιστατικῶν πλαστογραφίας; Καί πόσες ἀπό αὐτές βρῆκε τό δίκαιόν του ὁ νοικοκύρης;
Δυστυχῶς καμμία!
Τώρα μάλλιστα ποὺ ἔχουν μειωθεῖ οἰ δυνατότητες προσβάσεως στὰ σπίτια μας ἐπισήμως, (διότι ἀνεπισήμως τώρα εἶναι ποὺ μπαινοβγαίνουν ὥς κύριοι!!!) τὰ περιστατικὰ πλαστογραφίας κι ἀπάτης ἀυξάνονται δραματικῶς!
Μεγάλη προσοχή!
Μᾶς φθάνουν οἱ ὑπάρχοντες μπελᾶδες!
Φιλονόη.
Δεν πρόκειται βέβαια για καινούργιο κόλπο… Από παλιά, διάφορα κυκλώματα σε συνεργασία με επίορκους τραπεζικούς υπαλλήλους, έκλεβαν στοιχεία πολιτών και τα χρησιμοποιούσαν για την έκδοση δανείων και πιστωτικών καρτών. Μην μου πείτε ότι δεν “χάσατε” ποτέ από την αλληλογραφία σας κάποιον λογαριασμό ΔΕΚΟ ή πιστωτικής;;;
Τώρα που δεν ανοίγουμε τις πόρτες των πολυκατοικιών στον οποιονδήποτε κι έτσι δεν έχουν πρόσβαση στην αλληλογραφία μας, έχουν ξεκινήσει το ψάξιμο στους κάδους απορριμμάτων! Και ποιους νομίζετε ότι χρησιμοποιούν για την “βρώμικη” δουλειά;;;
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ !!!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ !!!

Διαβάστε περισσότερα » »

Εμπρηστικοί μηχανισμοί βρέθηκαν σήμερα στην Χίο

Δύο νέες απόπειρες εμπρησμού σημειώθηκαν τα ξημερώματα στη Χίο, στα Μαστιχοχώρια.Συγκεκριμένα, έξω από το χωριό Παγίδα και σε κοντινή απόσταση στη θέση Ρουχούνη, κοντά σε παλιό μοναστήρι, βρέθηκαν πλαστικά μπουκάλια που περιείχαν εύφλεκτο υλικό καθώς και αλουμινόχαρτο με εμπρηστικό μηχανισμό.
Σημειώνεται ότι η ώρα που προκλήθηκε η πυρκαγιά, την οποία έσβησαν αμέσως πυροσβέστες που βρίσκονταν στο σημείο, είναι ίδια με την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το περασμένο Σάββατο στο χωριό Καρυές.Οι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί παρελήφθησαν από την αστυνομία για να αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Παιχνίδια με τη Ζέα και μαθήματα αξιοπρέπειας από τις Πρέσπες και τη Γιαγιά Φροσύνη.‏ ΒΙΝΤΕΟ

Παιχνίδια με τον αγώνα του Πατριωτικού Μετώπου, να επιστρέψει η Ζέα στην Πατρίδα της, καταγγέλθηκαν στον Πρόεδρο του Κινήματος κ. Σταύρο Βιτάλη.
Σε δήλωσή του ο κ. Βιτάλης, σχετική με το ζήτημα αναφέρει:
«Πληροφορήθηκα πως μέλη του Πατριωτικού Μετώπου, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τον πολύχρονο αγώνα του Κινήματος, να επιστρέψει η Ζέα, το πολύτιμο αυτό τρισχιλιόχρονο δημητριακό των αρχαίων Ελλήνων, στην Πατρίδα του.
Ζήτησα από τον Γενικό Γραμματέα του ΠΑΜ κ. Βασίλη Τσίτουρα, να προχωρήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του σε έρευνα, σχετική με τις καταγγελίες που φτάνουν στο γραφείο μου.
Δηλώνω ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να υπολογίσω κανένα «πολιτικό κόστος». Αν και εφ’ όσον ισχύουν οι καταγγελίες για εκμετάλλευση της Ζέας, την οποία συμφωνήσαμε να δοθεί στους ενδιαφερόμενους στη συμβολική τιμή των 35 λεπτών το κιλό, θα προχωρήσω στην πρόταση διαγραφής των μελών αυτών από το Κίνημα και μάλιστα με δημόσια και επώνυμη καταγγελία τους. Έτσι ώστε όλος ο ελληνικός Λαός που εκτίμησε και αυτήν την προσπάθεια του Κινήματος, να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη.
Το ΠΑΜ, είναι Κίνημα Πατριωτικό, Άμεσης Δημοκρατίας, Διαφάνειας, Εντιμότητας και κυρίως Αξιοπρέπειας.
Ως θεματοφύλακάς του Κινήματος, δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν, να αμαυρώσει την κρυστάλλινη διαδρομή του
Προς το παρόν  και «προς γνώσιν», όσοι θέλουν να καταλάβουν τι σημαίνει Αξιοπρέπεια, Πατριωτισμός και Εντιμότητα, ας διδαχθούν από την Γιαγιά Φροσύνη, αγρότισσα από τις Πρέσπες».

Πατριωτικό Μέτωπο
Διαβάστε περισσότερα » »

«ΙΩΝΕΙΑ 2012»…ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


 Ο θεσμός του Συλλόγου που διατήρησε άσβεστη τη φλόγα της Ιστορίας μας, της εθνικής μας μνήμης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς κλείνει φέτος τα 20 χρόνια του.

Τη μέχρι σήμερα πορεία τους έχουν τιμήσει με την παρουσία τους προσωπικότητες της Εκκλησίας, του Πνεύματος, του Πολιτισμού και της Τέχνης.
Παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν χορούς και δρώμενα, καταξιωμένοι ζωγράφοι και αγιογράφοι έχουν εκθέσει τα έργα τους, έχουν παρουσιαστεί μουσικά αφιερώματα στον Μάνο Χατζηδάκη, στον Οδυσσέα Ελύτη, στη Δόμνα Σαμίου, στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και στο Ρεμπέτικο τραγούδι. Έχουν ανεβεί οι παραστάσεις:
«Άρωμα ρεμπέτικου», «Νόστιμον ήμαρ», «Η Πόλις εάλω»,
«Της κυρά – θάλασσας», «Όλες του χρόνου οι στιγμές τις θύμησες γυρεύουν», από τα μέλη των θεατρικών και χορευτικών ομάδων του Συλλόγου, ενώ μουσικά σχήματα με δημοφιλείς τραγουδιστές χάρισαν στο κοινό αξέχαστες βραδιές.
Το πρόγραμμα των φετινών Ιωνείων έχει ως εξής:

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012:

Ώρα έναρξης: 21:00

 - Χαιρετισμός Προέδρου
- Αφιέρωμα στον αγιογράφο - συγγραφέα Φώτη Κόντογλου από τη φιλόλογο κ. Βίκυ Χατζηκυριάκου
Αφηγητές: Βαγγέλης Δαλκιρανίδης - Χριστίνα Χασάνη

22:00 Παραδοσιακοί χοροί από:

Τα παιδικά τμήματα του Συλλόγου Μικασιατών
Τα Χορευτικά τμήματα του Δήμου Σουλίου
Το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλάτειας

Η βραδιά κλείνει με μικρασιάτικο γλέντι

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ώρα έναρξης: 21:00


Θεατρική παράσταση από τα τμήματα εφήβων και ενηλίκων του Συλλόγου, αφιερωμένη στα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή
"Ελλήνων Φυσιογνωμία - στις εσχατιές του Ελληνισμού - 90 Χρόνια μετά..."



Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Ώρα έναρξης: 21:00

Συναυλία και στη συνέχεια Μικρασιατικό γλέντι με το εννεαμελές μουσικό σχήμα " Λωξάντρα" που πλαισίωσε την παράσταση του Κρατικού Θεάτρου β. Ελλάδας, από το ομώνυμο έργο της Μαρίας Ιορδανίδου




 








ΕΞΩΦΥΛΛΟ


  
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ





Παρασκευή  24




Σάββατο 25



Κυριακή 26















Διαβάστε περισσότερα » »

Συναυλία με τις Πλειάδες: Αυθεντικοί ήχοι ψυχής


Μια μοναδική βραδιά χάρισαν οι Πλειάδες,  στο κοινό, που από νωρίς κατέκλυσε τους χώρους της Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας, στην Πτολεμαΐδα.
Η συναυλία ήταν παράλληλη εκδήλωση του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής Πτολεμαΐδας, πραγματοποιήθηκε στους χώρους εργασίας των γλυπτών και είχε τίτλο Πολυφωνικές Διαδρομές.
Το γυναικείο Πολυφωνικό συγκρότημα, συνεπήρε με τα τραγούδια και την ευαισθησία του, τόσο το κοινό, όσο και τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο 1 Συμπόσιο Γλυπτικής Πτολεμαίδας.
Πολυφωνικά τραγούδια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ερμηνευμένα με τρυφερότητα, αλλά και δυναμισμό, έδεσαν αρμονικά με τα έργα του Συμποσίου Γλυπτικής, που σιγά, σιγά παίρνουν την τελική τους μορφή.
Η Δήμαρχος Εορδαίας κα Παρασκευή Βρυζίδου, υποδεχόμενη τους θεατές, τόνισε, το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής και οι εκδηλώσεις του, αποτελούν ουσιαστικά την αφετηρία των δράσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Εορδαίας.
«Η ανέλπιστη συμμετοχή των πολιτών δικαιώνει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου και φανερώνει την ανάγκη για δράσεις πολιτισμού υψηλού επιπέδου» ανέφερε κλείνοντας η κα Βρυζίδου.
Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου, κα Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, που είχε και την οργανωτική ευθύνη του Συμποσίου, σημείωσε, την αναγκαιότητα και την σημασία των δράσεων πολιτισμού, ιδίως στις σημερινές συνθήκες, με τους περιορισμένους πόρους και δυνατότητες, ώστε να αποτελέσουν σημαντικοί παράγοντες για την κοινωνική συνοχή, την δημιουργία ισχυρής ταυτότητας για το Νέο Δήμο Εορδαίας και καταλύτες για την ελπίδα και την θετική προοπτική του τόπου μας.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, αλλά και στο Πολυφωνικό συγκρότημα για την συμμετοχή του.
Παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση ο Αντιπρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Γιώργος Χουλιαράς, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ζεστή υποδοχή και ‘άψογη φιλοξενία και μιλώντας εκ μέρους όλων των καλλιτεχνών, ανέφερε, ότι πέρα από τα έργα τους, θα αφήσουν στην Εορδαία και ένα κομμάτι από την ψυχή τους.
Τιμητικές διακρίσεις παρέλαβαν όλοι οι καλλιτέχνες του Συμποσίου, (Χριστογιάννης Δημήτριος, Καίσαρης Κωνσταντίνος, Ντόλας Λέανδρος, D’ Agostino Michele, D Ιsanto Alessandro), που είχαν την δυνατότητα να κάνουν και μια σύντομη αναφορά στο έργο τους, στην έμπνευση  και τους συμβολισμούς του
Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες των καλλιτεχνών συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα στους αύλειους χώρους της Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας και ότι η επίσκεψη, η περιήγηση στα υπό κατασκευήν γλυπτά, είναι ελεύθερες καθημερινά 10  - 1μμ και 7 -10 μμ.
Η Τελική εκδήλωση παρουσίασης των έργων θα γίνει της Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, στις 9 το βράδυ, με μουσική εκδήλωση παρουσίασης έργων του Βαρβουτείου Ωδείου Πτολεμαΐδας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι πέντε καταστροφικές δυνάμεις του ανθρώπου

1) Η πρώτη καταστροφική δύναμη που κατάντησε τον άνθρωπο στην σημερινή του μορφή είναι η τάση του να κάνει όλα τα πράγματα εύκολα και απλουστευμένα. Στην προσπάθεια του να μην κουβαλά μεγάλα και βαριά φορτία, σκαρφίστηκε την ιδέα να φορτώνει τα ζώα να του κάνουν την δουλεία γι’ αυτόν. Αργότερα έφτιαξε την ρόδα και το πρώτο αυτοσχέδιο κάρο σε συνδυασμό των δυο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την δική του ευκολία και τον βοηθούσε να διανύει μεγάλες αποστάσεις. Αλλά είχε ως αποτέλεσμα να γίνει νωθρός κ πιο αδύναμος απ’ τους προγόνους του που κουβαλούσαν τα πάντα με τα ίδια τους τα χέρια. Ευκολία και γρηγοράδα.

2). Όλα πλέον γίνονται γρήγορα κ αυτή είναι η δεύτερη καταστροφική δύναμη του ανθρώπου. Η βιασύνη. Βιάζεται να φάει, να φύγει, να μεγαλώσει, να γνωρίσει ανθρώπους, να τους φιλήσει, να κοιμηθεί μαζί τους… Στην βιασύνη του αυτή, χάνει την ευκαιρία να εκτιμήσει την ζέστη του πρωινού ήλιου στο πρόσωπο του, κάποιο δέντρο στον δρόμο του που μόλις είχε ανθίσει, ένα μικρό παιδί που του χαμογέλασε με τα μάτια. Δεν θέλει να αργήσει, πρέπει να προλάβει, τρέχει – όχι για το κυνήγι κάποιου ονείρου – αλλά για να προλάβει την ίδια καθημερινότητα του χθες.

3) Η τρίτη καταστροφική δύναμη: συνήθεια. Η κάθε μέρα του ανθρώπου μοιάζει φωτοτυπία της προηγούμενης. Ίδια σαν όλες τις άλλες βαρετές του μέρες. Ο τρόπος που διάλεξε να ζει, τον έχει κάνει να μην βλέπει τα μικρά θαύματα της κάθε μέρας που συμβαίνουν. Το ποσό τυχερός είναι που βρίσκεται εδώ και όχι αλλού, που είναι αυτός που είναι, ίσως το μόνο ον πάνω στη γη που μπορεί να εξελιχθεί χωρίς όρια. Σπαταλά την ζωή του χωρίς να βλέπει τα καλά, συγκρατεί όμως με ζήλο όλες τις αποτυχίες και τις κακοτοπιές. Τα παρατά εύκολα.


4). η τέταρτη καταστροφική δύναμη: ανυπομονησία.

«Κάθε άνθρωπος που απέτυχε, ήταν μόνο γιατί δεν ήξερε πόσο κοντά ήταν στην επιτυχία πριν τα παρατήσει».

Ο άνθρωπος έχασε την πίστη και την επιμονή του στην πραγματοποίηση του ονείρου του. Πιστεύει πως τα όνειρα είναι ανέφικτα γι’ αυτό ανήκουν στα παιδιά. Χάνει το νόημα της δημιουργίας του – το να είναι ον δημιουργικό – και αφοσιώνεται στην εξασφάλιση φαγητού και νερού. Οι πιο ¨φιλόδοξοι¨ στην απόκτηση αγαθών γενικώς.

5) Πέμπτη καταστροφική δύναμη: η αδιαφορία. Αδιαφορεί για την φύση και το περιβάλλον που ζει σαν να είναι κάτι διαφορετικό από τον άνθρωπο. Σα να μην είναι ο ίδιος ο άνθρωπος κομμάτι της φύσης. Αδιαφορεί για όλα τα παιδία της φύσης, τα ζώα, τους άλλους ανθρώπους. Αδιαφορεί για τον ίδιο του τον ίδιο του τον εαυτό. Στην προσπάθεια του να αποκτήσει όσο περισσότερο πλούτο μπορεί, ξέχασε να φροντίσει για τον πνευματικό του πλούτο. Κι αυτός αποκτιέται πρώτα με την παρατήρηση, όχι με την αδιαφορία. Δεν τον ενδιαφέρει να εξελίξει τον εαυτό του, μόνο να φουσκώσει τον τραπεζικό του λογαριασμό. Αυτό έχει μόνο σημασία. Δεν κοιτά πουθενά αλλού, μόνο στον στόχο του. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία γι’ αυτόν.
Και καταλήγει στο καταστροφικό αποτέλεσμα των πέντε δυνάμεων

Γίνεται απάνθρωπος. Απαρνιέται την ίδια του την φύση, δεν έχει κριτική σκέψη, δεν παίρνει πρωτοβουλίες, δεν νοιάζεται, δεν νιώθει συμπάθεια, συμπόνια, αγάπη. Είναι ικανός για οτιδήποτε γιατί είναι αποφασισμένος να φτάσει τον στόχο του. Στην πορεία της ζωής του – στο ταξίδι που όλοι κάνουμε – δεν διδάχτηκε απολύτως τίποτα. Είχε βιώματα, μα καμμιά εμπειρία. Είχε τα μάτια του ανοιχτά, μα δεν είδε κανένα τοπίο που να τον συγκινήσει., δεν άκουσε καμμία μελωδία που να του αγγίξει την καρδία, δεν διάβασε ποτέ τίποτα που να τον ταξιδέψει αλλά κυρίως δεν βρήκε γύρω του κανέναν αξιόλογο άνθρωπο. Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν την ίδια οδό και τον ίδιο στόχο μ’ αυτόν. Στο ταξίδι είναι ανταγωνιστές και όχι συνταξιδιώτες. Στο τέλος του ταξιδιού λοιπόν, φτάνοντας στον προορισμό, τι θέλεις να δεις κοιτάζοντας πίσω; Και πόσο ωραία είναι εκεί που έφτασες; Ποιους έχεις στο πλάι σου να το μοιραστείς; Συνήθισες να είσαι μόνος, μα ποτέ δεν θα συνηθίσεις να νιώθεις ωραία με την μοναξιά σου.
ΠΗΓΗ  
 revealedtheninthwave
Διαβάστε περισσότερα » »

Η μοναδικότητα της χλωρίδας του Πάρνωνα, πόλος έλξης επιστημόνων παγκοσμίου προέλευσης

Βοτανολόγοι από Διεθνή Ερευνητικά Κέντρα και Διεθνή και Εθνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα επισκέπτονται την Προστατευόμενη Περιοχή του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα – Υγροτόπου Μουστού, προκειμένου να μελετήσουν και να καταγράψουν είδη χλωρίδας, τα οποία είναι μοναδικά.
Σύμφωνα με τον διεθνούς φήμης Σουηδό βοτανικό επιστήμονα, ομότιμο καθηγητή Βοτανικής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης Prof. Εmer. Arne Strid , η Πελοπόννησος διαθέτει ποικιλία βιοτόπων.
Την περίοδο 23-25 Ιουλίου 2012 αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Πάρνωνα επιστημονική αποστολή συλλογής γενετικού υλικού (σπόροι) από αυτοφυή είδη (Crop Wild Relatives) φυτών Ψυχανθών (Leguminosae), κυρίως Τριφυλλιού (Trifolium spp.), Μηδικής (Medicago spp.), Ανθυλλίς (Anthylis spp.), Ονοβρυχίς (Onobrychis spp.), Hippocrepis spp. κ.ά. και Αγρωστωδών (Graminae), κυρίως Αγριόσταρο (Aegilops spp.), Λόλιου (Lolium spp.), Σίκαλης (Secale spp.), Φλέως (Phleum spp.) κ.ά.

pygmi
Διαβάστε περισσότερα » »

Συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) σε επιχείρηση διάσωσης ορειβατών στον Όλυμπο

Σε σοβαρό κίνδυνο βρέθηκαν δύο ορειβάτες, όταν αποπροσανατολίστηκαν, κατά τη διάρκεια... της ανάβασής τους στον Όλυμπο, το Σάββατο 11 Αυγούστου. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες, με καταιγίδες και κεραυνούς, που επικρατούσαν στην περιοχή έθεσαν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη ζωή των δύο αντρών, οι οποίοι, τελικά κατάφεραν να εντοπίσουν το καταφύγιο του Αγίου Αντωνίου, το οποίο φροντίζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.), και να καταλύσουν εκεί.

Οι ορειβάτες διανυκτέρευσαν στο καταφύγιο, το οποίο η ΕΟΔ είχε εξοπλίσει με όλα τα απαραίτητα εφόδια - νερό, τρόφιμα, κουβέρτες και θέρμανση – για περιπτώσεις κατάλυσης ανάγκης, ενώ με τη χρήση ασυρμάτου που είχε εγκαταστήσει στο καταφύγιο, κατάφεραν να επικοινωνήσουν με την ΕΟΔ και τα γειτονικά καταφύγια και να δηλώσουν τη θέση και την κατάστασή τους. Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης φροντίζει να εξοπλίζει με ασυρμάτους τα περισσότερα καταφύγια ανάγκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην προσπάθειά του για παροχή βοήθειας προς τους δύο ορειβάτες, ο διαχειριστής του καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός», Διονύσης Πουρλιώτης κι ένας ακόμα ορειβάτης, σχεδόν χτυπήθηκαν από κεραυνό, που έπεσε σε απόσταση 50 μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν.

 
Η περιπέτεια, πάντως, των δύο ορειβατών είχε αίσιο τέλος, καθώς το πρωί της Κυριακής 12 Αυγούστου, με τη βοήθεια του κ. Διονύση Πουρλιώτη από το «Σπήλιος Αγαπητός», κατέβηκαν με ασφάλεια από το καταφύγιο στο Λιτόχωρο.

Από κεραυνό χτυπήθηκε την ίδια μέρα και το καταφύγιο «Γιόσος Αποστολίδης», με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας ο ασύρματος και το τηλέφωνο του καταφυγίου.
greekznews
Διαβάστε περισσότερα » »

Η …ΕΚΠΛΗΞΗ του Ευρ. Στυλιανίδη και οι … φίλοι του!

Έκπληξη ένιωσε ο νυν υπουργός Εσωτερικών της Ελληνικής κυβέρνησης από την (σκόπιμη) παραίτηση στις πρόσφατες επαναληπτικές εκλογές του συνυποψηφίου του στην Νέα Δημοκρατία (νομός Ροδόπης) γιατρού Μεχμέτ Εμίνογλου.
Ο Εμίνογλου υπακούοντας στη λογική της απελευθέρωσης «τουρκικών» ψήφων που είχε λάβει ο ίδιος, προκειμένου να κατευθυνθούν στους μειονοτικούς υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ ώστε να επιδιωχθεί για πρώτη φορά η εκλογή τριών μειονοτικών βουλευτών στο νομό Ροδόπης (με ταυτόχρονο αποκλεισμό όλων των πλειονοτικών), παραιτήθηκε επικαλούμενος …προσωπικούς λόγους, τους οποίους ποτέ δεν εξήγησε, επειδή απλά δεν υπήρχαν.
Ο Μεχμέτ Εμίνογλου, γιατρός στο νοσοκομείο Κομοτηνής, πρώην πρόεδροςτου Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας, διετέλεσε δύο τετραετίες πρόεδρος της πρώην Πομακικής κοινότητας Οργάνης (η οποία εντάχθηκε εγκληματικώς στον τουρκόφωνο δήμο Αρριανών). Ο Μ. Εμίνογλου με πάμπολλες ενέργειές του ενίσχυσε τον αποπομακοποίηση και τον εκτουρκισμό της κοινότητάς του, όπου σημειωτέον ανθούν οι πυρήνες των Γκρίζων Λύκων (τυχαία;), όπως είχαμε κατά καιρούς αποκαλύψει (και με φωτογραφικό υλικό).
Ο Εμίνογλου είχε καταφέρει να «διπλαρώσει» τον πρώην Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και νυν υπουργό Επικρατείας Δημ. Σταμάτη και του παρουσιαζόταν ως …Πομάκος! Μάλιστα από το περιβάλλον του κ. Σταμάτη (ίσως και από τον ίδιο) βλακωδώς διαδιδόταν προεκλογικά ότι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ροδόπης, τοποθετήθηκε και ... Πομάκος υποψήφιος!
  
zagalisa.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ... ΣΕ ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ Η ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ. ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ.


papaxristouΚαθοριστικές είναι οι επόμενες ώρες για το επαγγελματικό μέλλον της 22χρονης αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου, που πρόσφατα προκάλεσε ταραχή με το γνωστό, καλοπροαίρετο κατά την ίδια και όσους την ξέρουν, tweet, που της στέρησε τη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου.
Εντός της εβδομάδας συνέρχεται ανώτατη αθλητική αρχή της ΕΦΙΠ, η οποία θα αποφασίσει για την ποινή που θα της επιβληθεί. Αν της επιβληθεί απλή επίπληξη, με δεδομένο ότι η αθλήτρια έχει αναιρέσει τα όσα μετέφερε στο twitter της και ακόμη και σήμερα ζητεί δημοσίως συγγνώμη, τότε θα μπορέσει να συνεχίσει την καριέρα της, η οποία ομολογουμένως διαγραφόταν σπουδαία αφού πήγε στην Ολυμπιάδα με πολύ καλές επιδόσεις .
Αν αποφασιστεί η «στέρηση της φίλαθλης ιδιότητας», τότε θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει δια παντός τον στίβο . Ο πρόεδρος της ΕΦΙΠ, παλαιός και έγκριτος νομικός, Γιώργος Λενός προσεγγίζει την υπόθεση με ιδιαίτερη ευαισθησία, όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του, αλλά όλοι αναμένουν το αποτέλεσμα...

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Μάχη με τις φλόγες για 4η μέρα στην Χίο

Την τελική μάχη που θα οδηγήσει στην κατάσβεση στην πυρκαγιάς δίνουν για 4η μέρα οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις στα δύο μέτωπα που παραμένουν ενεργά σε Σιδηρούντα και Ολύμπους στη Χίο.
Η μικρότερη ένταση του ανέμου αφήνει ελπίδες ότι παρά τις αντιξοότητες, την κούραση και την καταπόνηση των πυροσβεστών, εθελοντών και απλών πολιτών που έσπευσαν στα μέτωπα της φωτιάς όλο το βράδυ, θα καταφέρουν τελικά να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την λαίλαπα που κατέστρεψε περισσότερα από 120.000 στρέμματα, αφήνοντας στο νησί ανεπανόρθωτες ζημιές στον φυσικό και ζωικό πλούτο.

Έχουν ξεκινήσει οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα καθώς τα αεροσκάφη δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των προηγούμενων ημερών.
Από αύριο αναμένεται στη Χίο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για την πρώτη αποτίμηση των ζημιών που ξεπερνούν τα 120.000 στρέμματα.
Υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Τσαυτάρη η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου Κόρης Γεφύρι. Άμεση αναμένεται η εγκατάστασή του στο χώρο εργασιών του φράγματος.
Ευρήματα εντόπισε και ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου στην Εθνική Οδό Χίου- Καταρράκτη και συγκεκριμένα στην διασταύρωση προς Παγίδα.
Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους δυο μικρά μπουκάλια με υπολείμματα λαδιού, τα οποία και εξετάζονται για αποτυπώματα.
Ενδεχομένως να σχετίζονται με τις 3 απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή του Καταρράκτη χθες το βράδυ γύρω στις 02.30.
Πηγή: politischios.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ιλλυρίδα ξεκίνησε συλλογή υπογραφών για ομοσπονδοποίηση των Σκοπίων

Αύγουστος 21, 2012.
Η Οργάνωση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου- (OMDNJ)-Ilirida, άρχισε τη συλλογή  των απαιτούμενων 100 χιλιάδων υπογραφών για την Ομοσπονδοποίηση των Σκοπίων σε δύο ομοσπονδίες μια Σλαβική και μία Αλβανική.


Μέσα από μια έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι Αλβανοί πολίτες του Σλαβικού Κράτους,  θα έχουν την ευκαιρία να δηλώσουν ότι τα δικαιώματά τους δεν μπορεί να είναι πλήρη χωρίς την ύπαρξη μια Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας των Σκοπίων, μεταξύ των Αλβανών και των Σλάβων που θα βρίσκονται υπό του ονόματος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας.

Ο Selam Elmazi, επικεφαλής της Οργάνωσης δήλωσε ότι στην εφημερίδα «Λάιμ» ότι η πρωτοβουλία είναι απόρροια της συνταγματικής αλλαγής του 1992, όταν έγινε δημοψήφισμα για την πολιτική και εδαφική αυτονομία των Αλβανών στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, και τότε πάνω από 360 χιλιάδες  Αλβανοί είχαν υπερψηφίσει την πρόταση αυτή.

«Ένας από αυτούς τους διοργανωτές ήμουν και εγώ τότε που η οργάνωση τιμωρήθηκε με επτά χρόνια φυλακή το 1993 για μια υπόθεση παράνομης οπλοκατοχής».

Και θα προσθέσει:

«Επί είκοσι χρόνια βλέπουμε ότι δεν έχει γίνει τίποτε για αυτήν την εθνική μας υπόθεση. Αποφασίσαμε μέσα από τον Οργανισμό αυτό να αναλάβουμε δράση για τη συλλογή 100 χιλιάδων υπογραφών από τους πολίτες ώστε να τροποποιηθεί το Σύνταγμα και να προβλέπει Ομοσπονδοποίηση του Κράτους σε δύο ομοσπονδίες τη Σλαβική και την Αλβανική», δήλωσε ο Ελμάζι.

echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

“Με 10 βιντεάκια καμαρωτών πολιτικών ανδρών με νεαρούς πακιστανούς επιβήτορες, όχι τάγματα απαγωγών φτιάχνεις, αλλά και πακιστανικό ΣΔΟΕ!!”

20120820-170101.jpg Μας έχει κάτσει στο λαιμό η ανυπαρξία κρατικής αντίδρασης μετά τα βίντεο φρίκης που ήλθαν στην δημοσιότητα και παρουσιάζουν πακιστανικά SS να απαγάγουν ομοεθνείς τους στην Αθήνα του 2012. Είναι απίστευτο να παίζουν αυτά τα βίντεο εδώ και μέρες αλλά ο κύριος Ρουπακιώτης να σφυρίζει αδιάφορα και ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός να γίνεται συνεργός σε μία ανθρωπιστική τραγωδία που παραπέμπει σε οθωμανική κατοχή.
Μία πιθανή απάντηση μας έδωσε πρώην υψηλόβαθμος της πολιτικής σκηνής που τώρα είναι “παροπλισμένος”: “Όταν αυτός ο τύπος (σσΟ: αναφερόταν σε υπερπροβεβλημένη περσόνα 
της “κοινότητας”) κρατά στα χέρια του δέκα βίντεο στα οποία πρωταγωνιστούν καμαρωτοί πολιτικοί, υψηλότατα τραπεζικά στελέχη μαζί με νεαρούς πακιστανούς επιβήτορες, όχι απλώς SS φτιάχνεις, αλλά και ισλαμική ΣΔΟΕ. Ποιός θα τολμήσει να σ’ αγγίξει;”
Βρε λέτε γι’ αυτό να έχει τέτοια πέραση η Πάρος; “Σαλιγραρόστρατα” όπως την κατονόμασε παλιός της πιάτσας, σε προγενέστερη επικοινωνία λίγο μετά την δολοφονική ενέργεια του “νεαρού” πακιστανού.
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΙΟΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ;‏


Και μετά κάποιοι τολμούν να λένε ότι δεν υπάρχουν κρύπτο αναμεσά μας!


Ο ηγέτης των χριστιανούλιδων κάλούσε τους Τούρκους στην Κύπρο

Χριστιανική «λογική»: «Δεν πειράζει να είναι κανείς τούρκος, αρκεί να είναι χριστιανός…..»


ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΜΟΥΣΚΟΣ: «Καλώ το Συμβούλιον Ασφαλείας να χρησιμοποιήσει όλους τους τρόπους και τα εις την διάθεσίν του μέσα ώστε η συνταγματική τάξις εις Κύπρον αποκατασταθεί άνευ καθυστερήσεως. Τα γεγονό­τα στην Κύπρο δεν αποτελούν εσωτερικών υπόθεσιν των Ελλήνων της Κύπρου. Οι Τού­ρκοι της Κύπρου επηρεάζονται επίσης. Το πραξικόπημα της Ελληνικής Χούντας είναι μία ΕΙΣΒΟΛΗ και Θα υποφέρουν Έλληνες και Τούρκοι. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ και είναι πολύ περισσότερο επι­κίνδυνοι από τους Τούρκους. Εις τα κρατικά κτήρια έχουν αναρτηθεί Ελληνικές Σημαίες. Σήμερον κινδυνεύει και η Τουρκοκυπριακή Κοινότης»!!..

Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Μούσκος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, στις 19 Ιουλίου 1974, λίγες ώρες πρίν εισβάλλει ο «Αττίλας» στην Κύπρο


http://ermionh.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Πακιστάν – Στοκχόλμη αεροπορικώς: 300 ευρώ... Γιατί, λοιπόν, έρχεσαι Ελλάδα με 10.000 ευρώ το κεφάλι; (Εαν «πράγματι» έχεις προορισμό την Στοκχόλμη)

Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Πόσο «ηλίθιος» μπορεί να νοιώσει κάποιος (ότι τον θεωρούνε «κάποιοι άλλοι») διαβάζοντας τον παραπάνω τίτλο;

«Απλέ Έλληνα καθημερινέ Πολίτη», είσαι σίγουρος ότι αντέχεις την Αλήθεια;

Ναι, ξέρω:

«…Γνώσεσθε την Αλήθειαν και η Αλήθεια ελευθερώσει υμάς…" (Κατά Ιωάννην, Η’ – 32)

Πατώντας σ’ αυτό, επιμένεις στις «ιδεοπαθείς ψευδαισθήσεις» σου:

- Αρχηγοί μας, θέλουμε να μας λέτε την αλήθεια.

Τόλμα ν’ ακούσεις όμως – με τα «εσωτερικά σου αυτιά» - την απάντησή τους:

- Ώστε θέλετε την Αλήθεια…. Ποιος από σας καλοί μου υπήκοοι αντέχει την αλήθεια όμως;
Αφήστε να σας πούμε καλύτερα ένα ψέμα ν’ αποκοιμηθείτε…Πιστέψτε μας, θα νοιώσετε πολύ καλύτερα…(Το εγκόλπιο του καλού Πολιτικού Χαμαιλέοντα)

(Θες απόδειξη σ’ αυτό; Διάβασε πάλι τον τίτλο του άρθρου και νοιώσε για λίγο ακόμη το πόσο ηλίθιο σε θεωρούν).

Κι αφού τόση πολλή έλξη σου ασκεί η «μαγευτική Σειρήνα της Αριστεράς Προστάτιδας των Λαθρομεταναστών», άκου τι πίστευε «περί αληθείας» και ο Μέγας Επαναστάτης των Μπολσεβίκων, ένας από τους «Υλιστικούς Θεούς» τους. Πόσο «αδίστακτος» ήταν με τον «χειρισμό των χρήσιμων ηλιθίων γύρω του»:

 «Την αλήθεια;» ρώτησε ο άνδρας με τα γυαλιά με τον ατσάλινο σκελετό και το υπογένειο. Ένα κυνικό χαμόγελο χαράχτηκε στο πρόσωπό του. «Όχι! Αυτό που πρέπει να δημιουργήσουμε είναι μια ψευδαίσθηση της αλήθειας! Η επανάσταση είναι μια τέχνη και όπως όλες οι τέχνες έχει τους κανόνες της» (Λένιν, προ της Ρωσικής Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917-(Έρικ Ντούρσμιντ, «Το Σφύριγμα της Λεπίδας», εκδ. Ενάλιος)

Όσο για τους Μαρξ και Ένγκελς, έτρεχαν στα λιμάνια, με τους εργάτες της Διεθνούς Ένωσης Εργατών και με το ίδιο καράβι έδιωχναν τους αλλοδαπούς που έφερνε το κεφάλαιο, νόμιμα ή παράνομα (δεν έκανε «διάκριση» ο Κάρολος), ως «απεργοσπάστες» και τους καλούσαν να αγωνιστούν εκεί, στη χώρα τους, για να ανατρέψουν τους καπιταλιστές, αντί να τους ευνοούν με την εισαγωγή τους σε άλλη χώρα.
Η Ελληνική Αριστερά λοιπόν γιατί δεν ακολουθεί τις «ιδεολογικές κατευθύνσεις» των «θεωρητικών της Ιστορικών Ηγετών»;

Τι «διεθνή (νεοταξίτικα) παιγνίδια» εξυπηρετεί;
Τώρα που μπήκες στο «πνεύμα Καθημερινέ μου Πολίτη» πάμε και στο δια ταύτα:
Ας υποθέσουμε πως είσαι Αφγανός, Πακιστανός, Αφρικανός ή ότι άλλο θέλεις (που δεν θα ήθελες, αλλά «θυσιάσου» χάριν του κειμένου).
Ας πούμε ότι διαθέτεις κάμποσες χιλιάδες δολάρια (αδιάφορο αν πούλησες τη σπηλιά σου, τις κατσίκες σου, την αδερφή σου, ναρκωτικά, αν σκότωσες ή σου τά’ δωσε ο πλούσιος άραβας νονός σου) και λες:

 «ρε συ δεν πάω στην πολιτισμένη Δύση να γλιτώσω τις διώξεις εδώ και να βρω και την τύχη μου; Απόλεμοι βουτυρομπεμπέδες είναι αυτοί οι άπιστοι εκεί στη Δύση, θα κάνω ότι γουστάρω...»

 Εκεί επάνω που το συζητάς – γιατί δεν είσαι και τόσο μαλάκας, κάποιες κουβέντες θα κάνεις με κάποιους πιο «εγκεφαλικούς» της κενωνίας σου εκεί κάτω στο Africa ή εκεί μέσα στα βάθη της Σαμαρκάνδης – σου «εξηγεί» το «όνειρο» ο «αρχι» της φυλής σου, ότι δηλαδής,  «άλλο Δύση», «άλλο Βορράς» και (προς Θεού) «άλλο Νότος». Μπροστά απ’ όλα αυτά βεβαίως σου έχει βάλει και το «προσδιοριστικό Ευρω» (για να βεβαιωθεί ότι «κατανόησες» πως μιλάτε για το «Ευρώπη» και όχι για κάτι άλλο)...
Αφού το «εμπέδωσες» λοιπόν, κατέληξες πως ο ΑΝΣΚ σου (μάθε και καμιά στρατιωτική ορολογία φιλειρηνιστή μου αν δεν την γνωρίζεις, θα σου χρειαστεί «εκεί που πάμε» (θες δε θες, εσύ «οδηγείς» μην το ξεχνάς ούτε λεπτό), «Αντικειμενικός Σκοπός» σημαίνει) είναι ο «Πλούτος» και όχι η Φτώχεια». Τέτοια έχεις κι εκεί που είσαι. Γιατί να σπάσεις τα πόδια σου και πιθανόν τα «νώτα» σου για άλλη μια «φτώχεια»; Ε, δεν είσαι και τόσο ηλίθιος. Κι ας λένε οι «λευκοί».
Βάζεις λοιπόν στόχο τον πλούσιο Βορρά. Στο έδειξαν στο χάρτη, στο «τόνισαν» και το τονίζεις κι εσύ διαρκώς στον εαυτό σου για να «μην το ξεχάσεις». Δεν σ’ ενδιαφέρει ο «υπανάπτυκτος Ευρωπαϊκός Νότος». Ηλίθιος είσαι να πας στον φτωχό Νότο; Από φτώχεια σε φτώχεια θα πας;
Κόβεις λοιπόν Αζιμούθιο για ΒΟΡΡΑ....ΚΑΙ ΜΟΝΟ....
Φυσικά, αν έχουν δίκαιο οι «κακές γλώσσες» και τελείς «εκπαιδευμένος κι εν αποστολή», δεν το συζητάμε καθόλου, «ξέρεις πάρα πολύ καλά το τι σου γίνεται, που και γιατί πας»....υπερ το δέον καλά θα λέγαμε...
Αλλά είπαμε, αυτά τα λένε οι «κακές γλώσσες»....

Αφού είσαι ένας «καλοπροαίρετος μεταναστάκος» λοιπόν, τι σε εμποδίζει, με «τόσα λεφτά» στο πουγγί, να πας στην πρεσβεία πχ της Βρετανίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Σουηδίας ή όποια άλλη χώρα κάνεις κέφι (καλοντυμένος εννοείται) και να ζητήσεις «τουριστική βίζα»;
Ωπ! Τόσο απλό «απλέ Πολίτη» μου!
(Στρατολογικό – ουπς, συγγνώμη, 
Διαφημιστικό ήθελα να πω - της Air Mutzahedin)
Πλένεσαι καλά καλά, βάζεις τα ρούχα σου σε μια πολιτισμένη δυτική βαλίτσα, παίρνεις το αεροπλάνο της γραμμής, απολαμβάνεις τις ευγενείς υπηρεσίες και χαμόγελα της όμορφης αεροσυνοδού, της λες κι ένα μεγαλόπρεπο ευχαριστώ (ευκαιρία να το «παίξεις και κάποιος» για πρώτη φορά στη ζωή σου) και ....αποβιβάζεσαι μια χαρά και χωρίς προβλήματα, άνετος, κεφάτος, καθαρός και προπάντων ασφαλής μέσα σε λίγες ώρες, στην «γη της επαγγελίας». Στην καρδιά της Στοκχόλμης! Και βρίσκεσαι κύριος, με 9.000 ευρώ στην τσέπη (πρόσεξε, το εισόδημα ενός ολόκληρου έτους για εκατομμύρια Ευρωπαίους), να περιφέρεσαι ανάμεσα σε χιλιάδες δίμετρες ξανθιές υπέροχες υποψήφιες σουηδέζες χανούμισές σου (βλέπεις, δεν έχεις σκοπό ν’ αφήσεις πίσω στο patrida και τις θρησκευτικές σου αντιλήψεις, όλα κι όλα).
Όλο κι όλο το κόστος, χμμμ 20 τα ρούχα + χμμ 20 το φαγητό + χμμ 100 ο ύπνος + χμμ + ....+ 300 το πολύ το εισιτήριο charter της τελευταίας στιγμής, χμμμ...άντε και 500 επιπλέον απρόβλεπτα....ωπ, νάτο, το πολύ 1.000 ευρώ το συνολικό κόστος του «μαγικού ταξιδιού».
Αφού λήξει η τουριστική βίζα παραμένεις εκεί ως λαθρομετανάστης.
 Αυτό δεν ήθελες;

Σε τι σε χαλάει αυτό ρε λαθρο-πονηρέ που μας κοροϊδεύεις κατάμουτρα κι εσύ και οι εγχώριοι υποστηρικτές σου;

Αφού και τον «άλλο δρόμο», τον «δύσκολο» (των 10,000 δολαρίων το «κεφάλι», μόλις ως την Ελλάδα παρακαλώ) να επιλέξεις, αν φτάσεις στον προορισμό σου (την Σουηδία) και πάλι λαθρομετανάστης θα είσαι.
Ποιός ο λόγος λοιπόν να επιλέξεις την «δύσκολη κι επικίνδυνη διαδρομή» μέσα απο βουνά και πολέμους, κλεφτρόνια και φονιάδες και να πληρώσεις κι από πάνω κάμποσες χιλιάδες ευρώ;
Υπατία,ηγετική φυσιογνωμία ο "λαθρο-δράκος" της Πάρου
 Κι όλα αυτά για να έρθεις στην «υπανάπτυκτη Ελλάδα»;
Όπου γνωρίζεις ότι θα ζήσεις στην μιζέρια και πάλι και δεν πρόκειται να «ξεκολλήσεις» απο εδώ με τίποτα;
Μα τόσο ηλίθιος θα ήσουν; Ε, δεν λέει....κάποιο «λάκκο έχει η φάβα»....
Με το συμπάθειο, αλλά μάλλον «κάποιοι» μας «δουλεύουν σε ψιλό γαζί» εδώ πέρα...

Τι έχουν να πουν οι πολυπολιτισμικοί εγχώριοι προστάτες τους γι’ αυτά; Κι αυτό τυχαία ανθρώπινη ηλιθιότητα (ουπς, συγγνώμη κύριοι, «απρονοησία» ήθελα να πω) από μέρους των «καημένων λαθρο» είναι;

Κι άντε και επιλέγουν αυτή την δύσκολη διαδρομή. Πες ότι είναι «μαζόχες». Γουστάρουν τα «δύσκολα». Ή είναι .... «άνοες» (όλο «περίεργες και δύσκολες λέξεις» θα με κάνετε να βρίσκω σήμερα για να μην «σας τους κακοποιήσω λεκτικά» - που το βρήκα αυτό πάλι;)...
Γιατί μωρέ επιμένουν ως προς την Ελλάδα σαν προορισμό;

 Γιατί πχ δεν πάνε και στην «ομόδοξή» τους Ισλαμική Αλβανία; Εκτός του ότι μια χαρά πάει εκεί η «αλβανοισλαμικοουτσεκάδικη μαφία» και δεν θα δυσκολεύονταν να «αποβιβαστούν από τα πλοία» και να πάρουν κατόπιν τον «ορεινό δρόμο για τας Ευρώπας δια μέσω «φιλικών Ισλαμικών κρατών» - βλ. Κόσοβο, Βοσνία), ποιά Αλβανική κυβέρνηση θα τολμούσε να δυσαρεστήσει την Ισλαμική Διεθνή μη δεχόμενη τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες; Ευκολότατα θα έβγαζαν «αλβανικά, κοσοβάρικα ή βοσνιακά χαρτιά» σε λίγο καιρό και θα μετακινούνταν άνετα «διευρωπαϊκώς».
UCK - UCC
Και γιατί τάχα δεν μοιράζονται σε πολλούς προορισμούς πέριξ της κεντρικής Ευρώπης για να μην «καρφώνονται» κιόλας;
 Γιατί αυτή η «εμμονή» με τον Μεσογειακό Νότο (και κυρίως με την Ελλάδα);

 Μήπως επειδή στον αναμενόμενο Πόλεμο αυτή θα είναι η Πρώτη Ζώνη Πυρός των Μουσουλμανικών κρατών και επιθυμούν σφόδρα να έχουν πλήθη ετοιμοπόλεμων Μουτζαχεντίν μέσα σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα, Πορτογαλία, Κύπρο για να πλήξουν εκ των μετόπισθεν τις Ευρωπαϊκές αμυντικές δυνάμεις της Πρώτης Ευρωπαϊκής Γραμμής; Και κυρίως Ελλάδα, ξανατονίζεται. Διότι πάλι εδώ θα γίνει το μεγάλο ιστορικό μπαμ....Η Τουρκία να είναι καλά που φροντίζει γι’ αυτό «επιστάμενα».
Κι ακόμη περισσότερο, εαν ήθελαν, υπάρχουν κι άλλες διαδρομές που το «χρήμα των πετρελαίων» εύκολα «θα τους άνοιγε». Οι τοπικές μαφίες να είναι καλά.
Υπάρχει η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ουκρανία, η Μολδαβία. Και κατόπιν βεβαίως θα μπορούσαν να «πιέσουν απ’ ευθείας» στην Κεντρική Ευρώπη. Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία.
Γιατί δεν το κάνουν λοιπόν;
Γιατί αυτή η «Ισλαμική Εμμονή» με τον Ευρωπαϊκό Νότο και δη κυρίως με την Ελλάδα (και την Κύπρο βεβαίως - ξανατονίζεται).
Άστο το Δουβλίνο 2 Πατριώτη...Παγίδα κι αυτό το ρημάδι....
Όσον αφορά στο Δουβλίνο 2....Την περιβόητη συμφωνία που τους απαγορεύει να φύγουν από την Ελλάδα με προορισμό την ΕΕ.
Από παντού ακούγεται το αίτημα να «αρθεί» αυτή η συμφωνία ώστε να πάρουν χαρτιά οι λαθρο και να ξεκουμπιστούν να πάνε στην ΕΕ.
Κατ’ αρχήν, αν ήθελαν πραγματικά να πάνε εκεί θα είχαν πάει εύκολα και άνετα βάσει του πιο πάνω σκεπτικού.
Κατά δεύτερον, ακόμη κι αν εφοδιαστούν με χαρτιά απο την Ελλάδα δεν θα πάρουν ποτέ βίζα από τις χώρες της ΕΕ. Άρα και πάλι εδώ, σ’ αυτόν τον έρμο τόπο θα «κολλήσουν».
Κατά τρίτον, αντε και τους δόθηκε βίζα απο τους «βόρειους» και πήγε εκεί το πρώτο μεγάλο κύμα λαθρομεταναστών από την Ελλάδα.
Άντε και «άδειασε» η Ελλάδα από τους λαθρο.
Τι «μήνυμα» θα περάσει προς τις «χώρες προέλευσής» τους;
«Μάγκες, άνοιξε ο δρόμος, ελάτε»...
Τα καραβάνια ετοιμάζονται
Τότε είναι που πραγματικά θα γεμίσουμε λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.

Είμαστε αναγκασμένοι να αναγνωρίσουμε μια αδήριτη, στυγνή πραγματικότητα:
Η «απαγόρευση εισόδου» λαθρο στην ΕΕ έχει δύο σκέλη:
Το ένα λέγεται «Δουβλίνο2» και απαγορεύει το «πέρασμά τους από τον Νότο στο Βορρά». Από μόνο του είναι μια «δυνατή Αποτροπή Μετανάστευσης» που για να «λειτουργήσει όμως» πρέπει να «συνλειτουργήσει και το δεύτερο μέρος του έργου».
Αυτό το άλλο, λέγεται «Ελληνική Πολιτική Βούληση» να διώξει όλους τους λαθρο από την χώρα και να μην επιτρέψει την είσοδο σε κανέναν άλλον.
 Το πως θα τα επιτύχει αυτά είναι ένα άλλο θέμα.
Κυρίως δικό μας. Που απαιτεί όμως πολύ βαριά.... «κότσια»...για να «θωρακίσεις» τα σύνορα και να πεις «ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ»....

«...Λαθρομετανάστη μείνε στην Τουρκία, κακό του κεφαλιού σου που δεν πήρες το αεροπλάνο από την πατρίδα σου για Σουηδία με το 1/10 των εξόδων και το 1/1000 των κινδύνων που έκανες και υπέστης ως εδώ από την διαδρομή που επέλεξες (ή που επέλεξαν «άλλοι» για σένα) πονηρέ....»
Γκρίζοι Λύκοι: πανταχού παρών "ανάδοχος έργου"
Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι πως δεν είναι θεμιτό (sic! Για να μην πω τίποτα «βαρύτερο», κρατιέμαι ακόμη) να γεμίσουμε την Ελλάδα (και κυρίως τη Μεθόριο) κέντρα Λαθρομεταναστών που θα πλημμυρίσουν τα σύνορά μας με μια πολυάριθμη Πέμπτη Ισλαμική εχθρική (φιλοτουρκική) φάλαγγα.
Μια πανίσχυρη (ΕΧΘΡΙΚΗ το ξαναλέω) δύναμη που την ώρα του Ελληνοτουρκικού πολέμου θα την λιανίσει αυτή την έρμη τη χώρα μας.
Άσε που πριν καν σκάσει ο πόλεμος, όλα αυτά τα μιλιούνια (νομιμοποιημένων συν τω χρόνω και με την βοήθεια ισλαμικών «επενδυτικών» κεφαλαίων) λαθρομουσουλμάνων θα δηλώσουν όλοι «Έλληνες Τούρκοι» και θα σηκώσουν «Παντιέρα Αυτονομίας» (πχ Θράκη, Αιγαίο).
Η Ελλαδική (λαθρομεταναστολάγνα) Πολιτική είναι πλέον ιδιαζόντως επικίνδυνη για
την ίδια την Εθνική Ασφάλεια της Χώρας.
Αρνείται να παραδεχτεί ότι όχι μόνον έχουμε μπροστά μας έναν Μεγάλο Πόλεμο αλλά πρωτίστως ότι αυτός έχει ήδη αρχίσει κι εκτυλίσσεται (καταστροφικά, φθοροποιά, θανάσιμα κι αιματηρά) μέσα στις ίδιες τις γειτονιές μας.
 Καθημερινά.
 Εναντίον Ελλήνων.
 Και με μεγάλους και ισχυρούς «εγχώριους» συμμάχους δυστυχώς στο πλευρό του(ς) εναντίον των Ελλήνων.
Κι όμως! Η Ελλαδική «Αρμοστεία» αντί να προστατεύει τους Έλληνες, τους «διώκει»
Συκοφαντημένοι "φιλειρηνικοί μουσουλμάνοι"
Η κυβέρνηση, αντί να καταργήσει το επαίσχυντο λαθρονομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζει και νέο «φιλολαθρο-νομοθετικό οπλοστάσιο» που άρχισε ήδη να το αποκαλεί «ρατσιστικό ιδιώνυμο».
Και σε αδρές πλην σαφείς γραμμές προδιαγράφει το τι θα είναι αυτό.

Κάθε  Πατριώτης που τολμάει να «εξεγερθεί δια του λόγου» κατά του εθνικού εγκλήματος της «λαθρομετανάστευσης» θα θεωρείται πως «καλεί τον Ελληνικό (το γένος) πληθυσμό σε βιαιότητες κατά των λαθρομεταναστών» και θα διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Αυτό μας επιφυλάσσουν οι κύριοι Πολιτικοί.
Κι αυτό προαναγγέλουν.
Κάθε φορά, δηλαδή,  που θα τολμάει Έλληνας Πατριώτης να αντιδράσει δια του λόγου στο διαδίκτυο ή σε κάποια συγκέντρωση κατ’ αυτού του Εθνικού Εγκλήματος της λαθρομετανάστευσης, αυτομάτως και αυτεπαγγέλτως θα κινείται η διαδικασία του αυτοφώρου εναντίον του για κακουργηματική πράξη.
 Υποκίνηση σε ταραχές, ηθική συναυτουργία σε έγκλημα κατά ζωής...
Να μερικοί «ευφάνταστοι» και «προκλητικοί» χαρακτηρισμοί που περιμένουν από μέρα σε μέρα τον Έλληνα Πατριώτη που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί ενάντια στους λαθρομετανάστες εξοργισμένος από την ωμή εγκληματικότητά τους, θυμωμένος πραγματικά απ’ την εισβολή τους στην Πατρίδα του.
Όχι.
Αυτός ο άνθρωπος, για τους Κυβερνήτες μας δεν είναι Εθνικός Αγωνιστής, δεν είναι Πατριώτης. Είναι ένας εγκληματίας Φασίστας που πρέπει να κυνηγηθεί μέχρις εξοντώσεως. Ψυχικής, κοινωνικής, οικονομικής, φυσικής.
Εκεί που "άλλοι καταρρέουν" κι "άλλοι ανδρειεύουν" - ο Άνδρας κάμει την Γενιά κι όχι η Γενιά τον Άνδρα
Θυμάστε την αστεία φράση του GAP «το όπλο είναι γεμάτο πάνω στο τραπέζι»;
Ε, λοιπόν τώρα οι κυβερνήτες μας μ’ αυτή την εξαγγελία προανήγγειλαν ουσιαστικά πως είναι έτοιμοι να «τραβήξουν το όπλο».
Θα πρέπει όμως κάποιος να τους θυμίσει πως στον «κόσμο των Όπλων» βασιλεύει ένας κυρίαρχος κανόνας:

«...εαν τραβήξεις το όπλο θα πρέπει να είσαι και έτοιμος να το χρησιμοποιήσεις. Αλλιώς, καλύτερα να μην το τραβήξεις καθόλου»....

Εν κατακλείδι:

Ιδού η αμετανόητη Ελλαδική Πολιτεία των λαθρομεταναστόφιλων Πολιτικών.
Ιδού οι Πράξεις της, ιδού η Απραξία της, ιδού ο ανθελληνικός Βίος της....
Δοξάστε τους εσείς που τους στηρίζετε...

Όσο για «εσας εκεί έξω» που έχετε την «Θεσμική Δύναμη» να κάνετε «Εθνικά Πράγματα» και επιλέγετε την Σιωπή και το Περιθώριο της «Αδράνειας» φοβούμενοι την «Δαμόκλειο Σπάθη» των Πολιτικών, σκεφτείτε αυτό: 
«…Όταν παραδώσετε το κεφάλι μου στον Ροβεσπιέρο, ποιος θα βρίσκεται εκεί για να προστατεύσει το δικό σας;…»
 (Φουσέ, Γαλλική Επανάσταση)
Γιώργος Ανεστόπουλος
Διαβάστε περισσότερα » »