Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Τίτλοι τέλους για την Michelin στην Ελλάδα

Λουκέτο στη θυγατρική της γαλλικής πολυεθνικής Michelin στην Ελλάδα. Μεταφορά της στο Βουκουρέστι. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο γενικός διευθυντής των ελαστικών Michelin, David Jean
Η θυγατρική εταιρεία ελαστικών της Michelin αποχωρεί από τη χώρα μας από την 1 Ιανουαρίου του 2014 εξαιτίας της σημαντικής αναδιάρθρωσης των θυγατρικών της, ενώ στην εν λόγω απόφαση, κομβικό ρόλο παίζει και η δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας μας.
Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο Γενικός Διευθυντής των Ελαστικών Michelin κ. David Jean στους εξουσιοδοτημένους εμπόρους ελαστικών, αναφέρεται, μεταξύ άλλων:
"Αγαπητοί συνεργάτες θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή, να σας ενημερώσω για την επικείμενη εμπορική και διοικητική οργανωτική αλλαγή της Michelin στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη, που αφορά και την Ελλάδα.
Αυτή η οργανωτική αλλαγή θα εξασφαλίσει την μακρόχρονη παρουσία της Michelin στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη όπου έχουμε φιλοδοξίες ανάπτυξης.
Από τον Ιανουάριο του επόμενου χρόνου, η Ελλάδα θα είναι μέρος μιας νέας εμπορικής περιοχής που δημιουργήθηκε, το διοικητικό κέντρο της οποίας θα εδρεύει στο Βουκουρέστι, στη Ρουμανία".
Σημειώνεται πως η Michelin έχει εμπορική παρουσία στην Ελλάδα από το 1950 μέχρι και το 1969 σαν εταιρεία εξαγωγών ελαστικών λειτουργώντας σαν υποκατάστημα Αθηνών.
Το 1969 ιδρύεται επίσημα η εταιρεία Michelin Ελλάδος και στην συνέχεια το 1978 έλαβε την σημερινή της νομική μορφή σαν ανώνυμη. H θυγατρική της Michelin στην Ελλάδα απασχολεί περίπου 100 άτομα.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Στα πρότυπα ασφάλισης αυτοκινήτου και η υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων

Με τη δημιουργία ενός ταμείου διαχείρισης, που θα γίνεται από τις ασφαλιστικές εταιρίες, σχεδιάζεται η υποχρεωτικότητα της ασφάλισης των ακινήτων για σεισμούς και πλημμύρες ( φυσικές καταστροφές ) .

Σχετική νομοπαρασκευαστική επιτροπή που έχει συστήσει , όπως αναφέρει η «Καθημερινή», το υπουργείο Οικονομικών και στο υπό επεξεργασία σχέδιο θα προβλέπει ένα ελάχιστο ποσό ασφαλιστικής κάλυψης αντίστοιχο με αυτό που ισχύει και για την υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης των αυτοκινήτων.

Συμφωνα πάντα με το δημοσίευμα η ασφαλιστική κάλυψη θα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο οποίος θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτει το σχετικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο για κάθε πράξη που συνοδεύει το ακίνητο.

Το ύψος των ασφαλίστρων αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1-1,5 ευρώ για κάθε 1000 ευρώ ασφαλιστικής κάλυψης.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα τα ακίνητα που διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη για σεισμό, δεν ξεπερνούν το 15% με το ποσοστό να συνδέεται με το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός ακινήτων τα τελευταία χρόνια έχει αποκτηθεί με τραπεζικό δάνειο.
 
http://asfalisinet.gr/
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής, στην 8η «Ανθοκομική – Αγροτική Έκθεση Κοζάνης» – ΑΦΙΕΡΩΜΑ: «ΚΥΝΗΓΙ & ΨΑΡΕΜΑ» – ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ekthesiako kentro koilonΤο Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης, διοργανώνουν και φέτος την καθιερωμένη πια, «Ανθοκομική Έκθεση & συναφών ειδών» Κοζάνης, από 24 έως τις 28 Απριλίου 2013, στις εγκαταστάσεις τους στα Κοίλα Κοζάνης. Παράλληλα και για πρώτη φορά, θα ενταχθεί ο τομέας Αγροτικών Ειδών & Υπηρεσιών – «Αγροτική Έκθεση».

Οι εκθέσεις που θα αναπτυχθούν σε δύο επίπεδα θα περιλαμβάνουν τις παρακάτω κατηγορίες εκθετών:
Α) Εξωτερικός χώρος Α΄ :  Φυτώρια Ανθέων, Δενδρυλλίων (οπωροφόρων & καλλωπιστικών) και οπωροκηπευτικών φυτών,  Αρωματικά φυτά, Φυτά – Υπηρεσίες Αγροτικά Μηχανήματα και συναφή είδη,
Β) Εσωτερικός χώρος  : Αγροτικά είδη – υπηρεσίες (Συνεταιρισμοί/ Σωματεία, Φάρμες αγροτικές & κτηνοτροφικές, Εκτροφεία θηραμάτων) – εφόδια, είδη κυνηγού – αλιείας, κλαδικά έντυπα.
Γ) Εξωτερικός χώρος Β΄  Αυτοκίνητα αγροτικά, τύπου τζιπ (4χ4), αγροτικά & κτηνοτροφικά μηχανήματα, κυνηγετικοί σκύλοι, κ.α.
Οι εκθέσεις θα πλαισιωθούν από ενημερωτικές ημερίδες & εργαστήρια, με θέματα Αγροτικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, θα υπάρχει αφιέρωμα στο «Κυνήγι και  Αλιεία», το οποίο θα περιλαμβάνει την παρουσία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας & Θράκης, των Συλλόγων Ερασιτεχνικών Αλιέων Κοζάνης & Πτολεμαϊδας, επιχειρήσεις με είδη κυνηγού & αλιέα, σχετικά έντυπα. Οι Σύλλογοι έχουν προγραμματίσει σχετικές ενημερωτικές ημερίδες – εργαστήρια.
Την άρτια οργάνωση των εκθέσεων, εγγυάται η τεχνογνωσία του Εκθεσιακού Κέντρου. Δυναμικά προβεβλημένες και πλαισιωμένες από παράλληλες εκδηλώσεις που προσελκύουν το κοινό.
Σας προτείνουμε να πάρετε μέρος σε μια δυναμική ομαδική προβολή και προσέγγιση του καταναλωτικού κοινού της ευρύτερης περιοχής μας. Η «Ανθοκομική – Αγροτική Έκθεση» αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για τον παραπάνω σκοπό.
Οι σχετικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να πάρουν μέρος στην Έκθεση, μπορούν να απευθυνθούν  στη Γραμματεία του Εκθεσιακού Κέντρου, στα τηλέφωνα: 2461045980, 45982, 45978 ή να επισκεφθούν τα Γραφεία του στα Κοίλα Κοζάνης, εργάσιμες ημέρες και ώρες. Η κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως τις 10 Απριλίου 2013.

 kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

«ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας:2η Νοσηλευτική Διημερίδα 29 & 30 Μαρτίου

mpodosakeio__Η Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ» Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, σας προσκαλεί στη 2η Νοσηλευτική Διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 29 & 30 Μαρτίου 2013 στον συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου Ioannou Resort στην Πτολεμαϊδα με θέμα «Με τελικό στόχο την υγεία».

Τελετή έναρξης: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 και ώρα 11:30 π.μ.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η CYTA HELLAS θα χρηματοδοτούσε τη Ρομποτική Ομάδα Πτολεμαΐδας, με αντάλλαγμα την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων σε κλειστές και ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, όμως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας είχε άλλη άποψη

robotikiiiΜε την 10/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Εορδαίας, είχε εγκριθεί η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων – σημάνσεων από την εταιρεία CYTA HELLAS, για 2 έτη, στις κλειστές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος Δημοτικών Αθλητικών Κέντρων και στο Κλειστό Κολυμβητήριο, προκειμένου η εταιρεία να ενισχύσει οικονομικά τη Ρομποτική Ομάδα Πτολεμαΐδας, χωρίς να αναφέρεται το ποσό ενίσχυσης.
Να σημειώσουμε πως η δημοτική αρχή είχε φέρει το θέμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, πιστεύοντας ότι η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων εντός των εσωτερικών χώρων των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου, δεν εμπίπτουν στη διαφημιστική διαδικασία, όπως προβλέπονται στις διατάξεις του Ν. 2946/2001 περί υπαίθριας διαφήμισης. Ωστόσο, η αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, με έγγραφό της που κοινοποίησε στο Δήμο Εορδαίας, ακυρώνει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, παραθέτοντας μια σειρά από λόγους που την ώθησαν στην ακύρωσή της.
Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί τώρα η υπόθεση και κυρίως αν θα αναζητηθούν άλλοι τρόποι συνεργασίας με την εταιρεία CYTA, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη Ρομποτική Ομάδα Πτολεμαΐδας.


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Στον αέρα ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου

Στον αέρα ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου Νέα δεδομένα δημιουργεί η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού
Μπορεί να ακούγεται σαν ψέμα στα αυτιά των εργαζομένων, ωστόσο από την 1η Απριλίου μόνο αστείο δεν πρόκειται να είναι το γεγονός της πιθανότητας για μία νέα μείωση στον κατώτατο μισθό.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας το ύψος του κατώτατου μισθού συνδέεται πλέον με μία σειρά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας όπως η ανταγωνιστικότητα και το ύψος της ανεργίας.
Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς λοιπόν, με την ύφεση να βαθαίνει καθημερινά και τα λουκέτα να μπαίνουν το ένα μετά το άλλο, είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο πως αργά ή γρήγορα θα επέλθει νέα μείωση στον κατώτατο μισθό παρά τις διαβεβαιώσεις ότι μέχρι το 2017 δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές. Άλλωστε οι "κωλοτούμπες" εις βάρος των πολιτών είναι συχνό φαινόμενο των ελληνικών κυβερνήσεων στην εποχή της τρόικα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι ισχύει με τις καταθέσεις σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα

Οδηγός διασφάλισης τραπεζικών καταθέσεων. Παραδείγματα με αποζημιώσεις για όσους έχουν καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει
Οδηγό σχετικά με το τι ακριβώς θα ισχύσει στις καταθέσεις σε κυπριακά υποκαταστήματα στην Ελλάδα, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".
Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται τι ακριβώς θα ισχύσει και πώς μπορούν οι Έλληνες καταθέτες να διασφαλίσουν τα χρήματά τους σε υποκαταστήματα των τραπεζών Λαϊκή, Κύπρου και Ελληνική.
Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα Τετάρτη και οι τρεις τράπεζες στην Ελλάδα λειτουργούν κανονικά, μετά και την εξαγορά τους από την τράπεζα Πειραιώς.
Επίσης, από την στιγμή, που οι τρεις τράπεζες απορροφήθηκαν από τον ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα, δεν ισχύει το κούρεμα που έχει αποφασιστεί για την Κύπρο.
Πιο αναλυτικά:
* Το σύνολο των καταθέσεων του ίδιου καταθέτη σε πιστωτικό ίδρυμα που καλύπτεται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων, ανέρχεται σε 100.000 ευρώ. Το όριο αυτό ισχύει ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα ανεξάρτητα από τον αριθμό λογαριασμών, το νόμισμα ή τη χώρα λειτουργίας του υποκαταστήματος του πιστωτικού ιδρύματος, στο οποίο τηρείται η κατάθεση.
Με την Οδηγία 2009/14/ΕΚ το όριο αυτό έχει καταστεί μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2011 υποχρεωτικό για όλες τις χώρες της Ε.Ε.
* Στις περιπτώσεις λογαριασμών που έχουν ανοιχθεί στο όνομα δύο ή περισσότερων προσώπων από κοινού το τμήμα που αναλογεί σε κάθε καταθέτη του κοινού λογαριασμού θεωρείται ως χωριστή κατάθεση του κάθε δικαιούχου του λογαριασμού και συνυπολογιζομένων και των λοιπών καταθέσεών του, καλύπτεται μέχρι το όριο των 100.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο.
* Για την ασφάλειά σας, μπορείτε να βάλετε συνδικαιούχο στο λογαριασμό, είτε να επιμεριστεί το ποσό αναλογικά, είτε σπάζοντας τις καταθέσεις ανά 100.000 ευρώ σε διαφορετικές τράπεζες. Ωστόσο, ό, τι αναφέρουμε αφορά στα υφιστάμενα δεδομένα.
* Αν ένας καταθέτης έχει κάτω από 100.000 ευρώ στο λογαριασμό του, δεν μπορεί να λάβει ως εγγύηση παραπάνω χρήματα από αυτά που έχει.
* Οι ανήλικοι δεν διαφοροποιούνται ως καταθέτες για τα δικαιώματα και την προστασία των καταθέσεων. Τα δικαιώματα αυτά τα ασκούν οι έχοντες τη γονική μέριμνα.
* Αν σε έναν λογαριασμό υπάρχουν 150.000 ευρώ και δεν αναφέρεται το ύψος της κατάθεσης του καθενός, τότε καθένας δικαιούχος θα πάρει 75.000 ευρώ.
* Τι θα συμβεί εάν ένας καταθέτης Α έχει κοινό λογαριασμό με τον καταθέτη Β 150.000 και σε άλλο λογαριασμό που τηρείται στην ίδια τράπεζα με τον Γ το ποσό των 100.000 ευρώ. Ποιες είναι οι αποζημιώσεις; Ο καταθέτης Α αποζημιώνεται 100.000 ευρώ, ο Β 75.000 και ο Γ 50.000 ευρώ.
* Το νομικά πρόσωπα καλύπτονται από την εγγύηση του ΤΕΚΕ έως το ποσό των 100.000 ευρώ.
* Η τύχη που μπορεί να έχει μία κατάθεση πέρα από το ποσό των 100.000 ευρώ, προκύπτει μόνο από το προϊόν εκκαθάρισης του πιστωτικού ιδρύματος.
* Η αποζημίωση δεν καταβάλλεται σε δολάρια. Για την μετατροπή των δολαρίων σε ευρώ, εφαρμόζονται οι εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περί συναλλάγματος και κίνησης κεφαλαίων.
* Τα χρήματα σε θυρίδα δεν προστατεύονται από το ΤΕΚΕ.
* Το ΤΕΚΕ καλύπτει και τις καταθέσεις υποκαταστημάτων των ελληνικών τραπεζών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τρίτες χώρες.
* Οι κυπριακές τράπεζες που πλέον ανήκουν στην τράπεζα Πειραιώς καλύπτονται από το ΤΕΚΕ.
* Οι τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου ΔΕΝ συμμετέχουν στο ΤΕΚΕ της Ελλάδος διότι προέρχονται από χώρα της Ε.Ε. και συμμετέχουν υποχρεωτικά στο Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων των χωρών τους.
* Το ΤΕΚΕ καταβάλλει τις σχετικές αποζημιώσεις που αφορούν μη διαθέσιμες καταθέσεις εντός 20 εργάσιμων ημερών από την οποία, οι καταθέσεις καθίστανται μη διαθέσιμες. Σε έκτακτες περιπτώσεις, μπορεί να δοθεί παράταση που δεν υπερβαίνει τις 10 εργάσιμες.
* Ο λογαριασμός προθεσμίας σπάει οποιαδήποτε στιγμή, ωστόσο συνήθως υπάρχει ποινή ως προς το επιτόκιο. Το κεφάλαιο μένει πάντα άθικτο σε περίπτωση που κάποιος θέλει να τον μετατρέψει σε όψεως ή ταμιευτηρίου.
* Τα repos δεν είναι κατάθεση.
* Στο όριο των 100.000 ευρώ συμπεριλαμβάνονται και οι δεδουλευμένοι τόκοι μέχρι την ημέρα που η κατάθεση καθίσταται μη διαθέσιμη.
* Τα εισπραττόμενα ποσά από την τράπεζα για την έκδοση καρτών ηλεκτρονικού χρήματος ΔΕΝ θεωρούνται καταθέσεις.
* Για τον υπολογισμό της αποζημίωσης από το ΤΕΚΕ, τα ληξιπρόθεσμα από δάνεια, συμψηφίζονται με το συνολικό ποσό των καταθέσεων.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε ισχύ από σήμερα το νέο σύστημα αποζημίωσης φαρμάκων

Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η «θετική» λίστα φαρμάκων και η ασφαλιστική τιμή. Ο νέος τρόπος αποζημίωσης των φαρμάκων, από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και από τους ασφαλισμένους είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινούσε σήμερα, αλλά η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), ζήτησε παράταση προκειμένου να προσαρμοστεί το σύστημα της «θετικής» λίστας στα φαρμακεία.

«Με αυτό το μέτρο εξοικονομούν οι ασφαλισμένοι από τις δαπάνες τις ιδιωτικές για αγορά φαρμάκου περίπου 50 εκ. τον χρόνο, δηλαδή είναι προς όφελος των ασφαλισμένων και του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο ασθενής έχει πρόσβαση και στο πρωτότυπο και στο γενόσημο φάρμακο.

«Σε κάθε θεραπευτική κατηγορία ο ασθενής μπορεί να έχει πρόσβαση σε φάρμακο που δεν έχει περισσότερη επιβάρυνση πέραν της συμμετοχής του και ο ασθενής δεν έχει παρά να ζητήσει από τον γιατρό και τον φαρμακοποιό να του δοθεί το φάρμακο που δεν θα έχει επιπρόσθετη επιβάρυνση», είπε ο κ. Σαλμάς, επισημαίνοντας ότι «στην περίπτωση που επιλεγεί ένα σκεύασμα με μεγαλύτερη λιανική τιμή από την ασφαλιστική την διαφορά την μοιράζεται 50% ο ΕΟΠΥΥ και 50% ο ασθενής ενώ σε όλα τα κράτη της Ευρώπης που εφαρμόζεται την πληρώνει μόνο ο ασθενής την διαφορά».

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Μέρκελ-Σόιμπλε παίρνουν πίσω τα 540 δις ευρώ που δάνεισαν οι γερμανικές τράπεζες και επιστρέφουν στο μάρκο!

Από την Ιόλη Πιερίδη

Πλησιάζει το τέλος της ανήθικης νομισματικής ένωσης γράφει ο W. Munchau στους Financial Times και δεν εννοεί τίποτε λιγότερο από τους τίτλους τέλους της Ευρωζώνης.

“Τους τελευταίους οχτώ μήνες πριν ξεσπάσει η κυπριακή κρίση, πολλοί μου υπενθύμιζαν συχνά, αρκετές φορές με ένα μειδίαμα, μια πρόβλεψη που είχα κάνει στα τέλη του Νοεμβρίου του 2011. Σε αυτές εδώ τις σελίδες, είχα διακηρύξει ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης έχουν 10 μέρες να σώσουν το ευρώ. Πιστεύω εδώ και καιρό ότι είναι αδύνατο για τη Γερμανία, τη Φινλανδία και την Ολλανδία να είναι μαζί σε μια νομισματική ένωση με την Κύπρο, την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Είτε οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν να προσαρμοστούν με πιο συμμετρικό τρόπο, πολιτικά και οικονομικά ή το πείραμα αυτό θα λάβει τέλος.

Η πρόβλεψη που έκανα το Νοέμβριο του 2011 και την οποία επαναλαμβάνω και σήμερα, είναι ότι κάποια μέρα πιθανότητα θα λήξει, αν και η μέρα αυτή μπορεί να είναι ακόμα μακριά. Δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα οι διάφορες κυβερνήσεις να κάνουν τελικά το σωστό, αλλά τρία χρόνια διαχείρισης της κρίσης οδηγούν σε άλλο συμπέρασμα. Με την τρέχουσα πολιτική, θα αναγκαστούν δύναμη για να συνεχίσουν να πηγαίνουν ενάντια στα συμφέροντα των λαών. Δεν χρειάζεται να είσαι ευρωσκεπτικιστής για να καταλήξεις ότι μια τέτοια νομισματική ένωση είναι και βαθύτατα ανήθικη…”


Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL το 54% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται τις υποσχέσεις της καγκελαρίου Μέρκελ περί της ασφάλειας των τραπεζικών καταθέσεων στην Γερμανία.

Τι συμβαίνει στην σημερινή Γερμανία αδέλφια και ο πολύς Σόιμπλε δεν καταφέρνει να πείσει ούτε καν τους συμπολίτες του για το μέλλον της Ευρωζώνης; Ποιά είναι η πραγματική διάσταση της κρίσης και πως αντιλαμβάνονται η καγκελάριος Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας την κρίση;

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” για το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε, κρίση είναι τα 540 δις ευρώ που έχουν δανείσει οι γερμανικές τράπεζες στις τράπεζες του Νότου και τώρα επιχειρούν με βίαιο τρόπο να τα πάρουν πίσω.

Έπρεπε να δοθούν αυτά τα ιλιγγιώδη δάνεια; Με χρηματοπιστωτικούς όρους όχι, μια και δεν ήταν –όπως αποδείχθηκε-διασφαλισμένη η επίστροφή τους. Δόθηκαν όμως τα μυθικά αυτά ποσά για να ενισχυθούν οι γερμανικές εξαγωγές στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πάμε παρακάτω: Τόσο η Μέρκελ, όσο και η Σόιμπλε, γνωρίζουν ότι η πορεία προς την διάλυση της Ευρωζώνης είναι μη αναστρέψιμη. Το μόνο που απασχολεί πλέον την ηγεσία της Γερμανίας είναι να μαζέψουν τον τραχανά που έχουν απλώσει και στη συνέχεια να επιστρέψουν στο μάρκο καβάλα στο άλογο!

Αυτό είναι το σενάριο και για να τα καταφέρουν δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο!
«Συμπεριφερθήκαμε στους Κυπρίους σαν να ήταν όλοι συμμορίτες και γκάνγκστερ», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ και εξέφρασε για αυτό τον αποτροπιασμό του.

Καλή η διαπίστωση αλλά όποιος πήγε την Τρίτη σε υποκατάστημα ελληνικής τράπεζας στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα διαπίστωσε τον τρόμο στα πρόσωπα των υπαλλήλων των τραπεζών όταν τους ζητούσες να κάνεις ανάληψη! Οι Έλληνες αθόρυβα σηκώνουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες και σ΄ αυτή την κατεύθυνση ο νεαρός επικεφαλής τoυ Eurogroup-διάδοχος του Γιουνκέρ- δεν παύει να ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Και δεν είναι μόνο αυτός!

Ένα νέο σχέδιο νόμου της ΕΕ θα προβλέπει πως είναι δυνατό να επιβάλλεται στους μεγάλους ανασφάλιστους καταθέτες να συμμετέχουν σε μελλοντικές διασώσεις τραπεζών, δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Μισέλ Μπαρνιέ, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι οι καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ θα προστατεύονται.
«Στην πρόταση της Κομισιόν, η οποία συζητείται, δεν αποκλείεται καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ να μπορούν να γίνονται εργαλεία για να χρησιμοποιούνται σε διασώσεις εκ των ένδων,» δήλωσε η Σαντάλ Χιούζ κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Δεν είναι επ' ουδενί δυνατό να συμμετέχουν στη διάσωση καταθέτες ποσών κάτω των 100.000 ευρώ, είτε τώρα είτε στο μέλλον», πρόσθεσε.
Με αυτά και με τ΄ άλλα οι Έλληνες πολίτες αρχίζουν να αναρωτούνται πότε θα έλθει για την Ελλάδα η “ματωμένη Δευτέρα”. Εκείνο δηλαδή το long weekend που θα είναι αφιερωμένο στο κούρεμα των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.


http://kourdistoportocali.com/articles/19678.htm
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Nαυάγιο για τα δύο φωτοβολταϊκά πάρκα, συνολικής ισχύος 15MW έκαστο, στo Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας – Δεν ενδιαφέρθηκε κανένας απολύτως επενδυτής για το διαγωνισμό

fotovoltaikaΤο δεύτερο φωτοβολταικό ναυάγιο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, μέσα σε λίγες μέρες, μετά από αυτό της Μεγαλόπολης την περασμένη Πέμπτη, συνέβη χθες Τρίτη 26/03 και αφορά τα δύο φωτοβολταϊκά πάρκα, συνολικής ισχύος 15MW έκαστο, στo Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα έληξε η προθεσμία υποβολής προσφορών στο διαγωνισμό τον οποίο είχε προκηρύξει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες το  Φεβρουάριο του 2013.
Αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν η μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία και η χρηματοδότηση, δύο φωτοβολταϊκών σταθμών στην περιοχή Πτολεμαΐδας, νομού Κοζάνης, συνολικής ισχύος 30MW και συνολικού προϋπολογισμού 39 εκατομμυρίων ευρώ. Κριτήριο ανάθεσης θα αποτελούσε η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαγωνισμό αυτό δεν εμφανίσθηκε κανένας απολύτως επενδυτής…


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελεύσεις και Αρχαιρεσίες των Κυνηγετικών Συλλόγων

                                                                     

Ο αστερισμός του Ωρίωνα συμβολίζει τον αρχαίο Κυνηγό.Συνάδελφε κυνηγέ,
αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι πολλοί κυνηγοί ασκούν έντονη κριτική προς τις κυνηγετικές οργανώσεις. Ακούμε συχνά στα κυνηγετικά στέκια, κυνηγούς να παραπονούνται ότι "ο σύλλογός μου δεν κάνει τίποτα", "είναι μόνο για τις άδειες", κλπ. Όμως, το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των Κυνηγετικών Οργανώσεων προβλέπει τη διενέργεια αρχαιρεσιών κάθε δεύτερο έτος, δίνοντας έτσι δυνατότητα τακτικής αξιολόγησης της εκάστοτε διοίκησης και εκλογής νέων, ικανότερων στελεχών.
Επομένως, αγαπητέ συνάδελφε, για ό,τι κάνει αλλά κυρίως για ό,τι δεν κάνει ο σύλλογός μας, ο καθένας από εμάς φέρει ένα σημαντικό μερίδιο της ευθύνης. Μην κοιτάς τι δεν έκαναν ή τι έκαναν στραβό οι... άλλοι! Όλα αυτά δεν αποτελούν άλλοθι για τη δική σου απραξία. Κοίτα τι μπορείς να κάνεις εσύ ο ίδιος για να βοηθήσεις τον κυνηγετικό σύλλογό σου και το κυνήγι γενικότερα!!
Αυτή την εποχή πραγματοποιούνται οι γενικές συνελεύσεις και οι αρχαιρεσίες (εκλογές) των αναγνωρισμένων κυνηγετικών μας συλλόγων σε όλη την επικράτεια. Αν και αποτελεί ευθύνη της εκάστοτε Διοίκησης να ενημερώνει τα μέλη σχετικά με τις ημερομηνίες, καλό θα ήταν να μην περιμένεις ιδιαίτερη πρόσκληση. Τηλεφώνησε, σήμερα κιόλας, στο σύλλογό σου και μάθε, όχι μόνο πότε θα γίνει η γενική συνέλευση αλλά κυρίως ποια είναι η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων για το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ). Συνεννοήσου με την παρέα σου, δείτε ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος, ποιος έχει περισσότερο χρόνο και υποστηρίξτε την υποψηφιότητά του για το ΔΣ του συλλόγου.
Είναι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αναγκαία η ενεργός συμμετοχή όλων μας. Τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων χρειάζονται ανανέωση, χρειάζονται νέα μέλη, δραστήριους ανθρώπους, με όρεξη και διάθεση για δουλειά και δημιουργία. Γιατί το μέλλον του κυνηγίου στην πατρίδα μας βρίσκεται και στα δικά μας χέρια. Συστρατεύσου λοιπόν στο πλευρό του συλλόγου σου, μέσα ή/και έξω από το Διοικητικό Συμβούλιο. Το Κυνήγι μας χρειάζεται όλους, ως ενεργά μέλη και όχι ως παθητικούς παρατηρητές.
Ας ελπίζουμε ότι μέσα στην πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας, το κυνήγι θα καταφέρει να διατηρηθεί αλώβητο, ελεύθερο και παραδοσιακό και όχι μαντρωμένο σε ρεζέρβες ως προνόμιο των ολίγων.
Ευχόμαστε Καλή Δύναμη σε όλους


Για τον Ωρίωνα,
Με εκτίμηση,
O Πρόεδρος


Θωμάς Μπατσέλας
Ο Γ.Γραμματέας


Νίκος Παπαϊωάννου


Διαβάστε περισσότερα » »

Βόμβα Φώσκολου : Ο Σαμαράς έχει κεφαλαιοποιήσει τα αποθέματα υδρογονανθράκων ...;; - ΒΙΝΤΕΟ





Βόμβα καθηγητή Φώσκολου..για τιτλοποίηση κοιτασμάτων...



Βόμβα του καθηγητή και συμβούλου της Καναδικής κυβέρνησης κ. Αντώνη Φώσκολου..πριν λίγο στην εκπομπή Life της Εύας Αντωνοπούλου και του Κωνσταντίνου Μπογδάνου..
Σε ερώτηση της Αντωνοπούλου για το αν θα μπορούσαν οι Κύπριοι να τιτλοποιήσουν τους υδρογονάνθρακες και να αποπληρώσουν το χρέος τους....
ο κ. Φώσκολος έκανε μια μικρή εισαγωγή λέγοντας ότι
τα αποθέματα του φυσικού αερίου στην Κύπρο είναι μεγαλύτερα απ τις εκτιμήσεις και συνέχισε λέγοντας...
"Αυτό έκανε ο Σαμαράς το τελευταίο διάστημα..για αυτό και έχει αλλάξει η στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα... "
Βέβαια αυτή η δήλωση βόμβα του κ. Φώσκολου...πέρασε ντούκου και δεν μπήκαν στον κόπο οι δυο παρουσιαστές να ρωτήσουν..
Τι είναι αυτό που μας είπατε κ. Φώσκολε, από που προκύπτει, τι εννοείτε..;;
Τους έδωσε ο καθηγητής μια απίστευτη είδηση και αυτοί δεν μπήκαν καν στον κόπο να την αξιοποιήσουν και να την αναδείξουν...
Γιατί άραγε ;;

Βέβαια εμείς σας το είχαμε αποκαλύψει πριν λίγο καιρό στο σχετικό άρθρο μας Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ...
Σας αποκαλύπταμε τότε ότι:
Ξεπουλάνε το φυσικό αέριο και τα πετρέλαια..για διαγραφή χρέους.... προφανώς μέσω εμπράγματων εγγυήσεων
Τους τελευταίους μήνες ξαφνικά....και πετρέλαια βρήκαμε και συνεκμετάλλευση θα κάνουμε με τον Ολάντ και ΚΑΖΑΝ ΚΑΖΑΝ θα πορευτούμε με τους Τούρκους για την ΑΟΖ...
Εδώ είναι το θέμα τα κοιτάσματα της Ελλάδας που ετοιμάζονται να τα παραδώσουν στους δανειστές..
Καταλάβατε τώρα τι παίζει....;;


triklopodia
Δεν υπάρχουν σχόλιαστο:Βόμβα Φώσκολου : Ο Σαμαράς έχει κεφαλαιοποιήσει τα αποθέματα υδρογονανθράκων ...;; - ΒΙΝΤΕΟ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ... ΜΑΣΟΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ! (φωτο)

Άναυδοι έμειναν οι πολίτες που παρακολούθησαν στο Νέο Ηράκλειο την παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου.
Στο τέλος της παρέλασης, αφού είχαν περάσει τα μαθητικά τμήματα, οι σύλλογοι και οι οργανώσεις, έκαναν την εμφάνισή τους μέλη της Στοάς ΔΙΟΝΥΣΟΣ της Grande Oriente Universal Greece. Με επικεφαλής τον Α. Τσιπίδη, οι μασόνοι παρέλασαν με πλήρη Τεκτονική περιβολή. Σημεοώνεται πως είναι η πρώτη φορά που στην χώρα μας Τεκτονική Δύναμη εμφανίζεται σε παρέλαση .
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΦΕΤ: Νέες ανακλήσεις προϊόντων λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου

Μετά από ελέγχους της Περιφέρειας Αττικής ο ΕΦΕΤ αποφάσισε την ανάκληση προϊόντων από την ελληνική αγορά, λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου. Διαβάστε αναλυτικά
Στην ανάκληση προϊόντων από την ελληνική αγορά, λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), σε συνέχεια των εργαστηριακών αποτελεσμάτων δειγμάτων που ελήφθησαν μετά από σχετικούς ελέγχους της Περιφέρειας Αττικής.
Ειδικότερα ανιχνεύτηκε DNA αλόγου στα παρακάτω προϊόντα:
*Σαλάμι "MOCKOBCKAЯ ΠΡΕΜИУΜ" (ΜΟΣΚΟΒΣΚΑΙΑ ΠΡΕΜΙΟΥΜ), σε συσκευασία των 200 γρμ., με ημερομηνία λήξης 22/04/2013, που παράγεται από τη Λετονική επιχείρηση "SIA GRAVENDALE" (LV A003355 EK ) και διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ Ε.– ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε.» (Πέτρου Ράλλη 8, Αθήνα), στο οποίο ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό 95,8%.
*Κονσέρβα «Κρέας βοδινό στον φυσικό του ζωμό», σε συσκευασία των 325 γρμ., με ημερομηνία λήξης 31/10/2014, που παράγεται από τη Λετονική επιχείρηση "VIKTORS RADILOVECS VALDES LOCEKLIS RITAL D" (LV A002138 EK ) και διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΟΛΓΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ» (Αριστογείτονος 1, Αχαρναί), στην οποία ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό <1%.
*Κονσέρβα «Τουσόνκα μοσχαρίσια», σε συσκευασία των 400 γρμ., με ημερομηνία λήξης 29/10/2015, που παράγεται από τη γαλλική επιχείρηση "ETS PAUL TOUPNOT CONCERVES VIANDES" (FR 65 286 002 CE) και διακινήθηκε από την επιχείρηση «KΕΣΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» (Ασπρόπυργος), στην οποία ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >10%.
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Νότιου Τομέα της Περιφέρειας, ζήτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι. Επιπλέον, έχουν σταλεί δείγματα στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τον προσδιορισμό της ουσίας φαινυλοβουταζόνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Κατάθεση βόμβα: Ο Ι. Διώτης δημοσιοποίησε τα email του προς τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Στη δημοσιότητα η αλληλογραφία Διώτη-Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ. Είχε εμπλακεί και ο Κ. Μπίκας. Ενήμερος για το θέμα ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Συνεχίζεται την Τετάρτη η κατάθεση
Την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε ο ίδιος στις 7 Ιουλίου 2011, με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, η κατάθεση του οποίου θα συνεχιστεί την Τετάρτη
Η αλληλογραφία, γίνεται μία μέρα πριν την αντιγραφή του επίμαχου usb με την λίστα Λαγκάρντ από τον κ. Διώτη και  ένα μήνα αφού έφυγε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το Υπουργείο Οικονομικών.
Από τα email προκύπτει ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης εμφανίζεται να συνεργάζεται για την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ με τον τέως επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπίκας είχε αρνηθεί ότι γνώριζε για την υπόθεση.
Ο κ. Μπίκας φαίνεται, με βάση την ηλεκτρονική αλληλογραφία, να έχει ενεργό ρόλο στην διερεύνηση της υπόθεσης.
Από την αλληλογραφία προκύπτει επίσης ότι ο κ. Μπίκας ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Από τα e-mails, τα οποία διαρρέουν στη δημοσιότητα, φέρεται να προκύπτει ότι:
- Ο κ. Διώτης εμφανίζεται να συνεργάζεται για την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ με τον τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα.
- Ο κ. Μπίκας φαίνεται, με βάσει την ηλεκτρονική αλληλογραφία να έχει ενεργό ρόλο στην διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και να έχει ενημερώσει και τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Αναλυτικότερα:
Το πρώτο email στάλθηκε στις 10:06 π.μ. και φέρεται να είναι από τον κ. Διώτη προς τον κ. Παπακωνσταντίνου:
"Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Λυπάμαι γιατί λόγοι ανεξάρτητοι από τη θέληση μου - που ανέκυψαν την τελευταία στιγμή - δεν μου επέτρεψαν να προσέλθω. Είμαι βέβαιος ότι περάσατε ένα υπέροχο βράδι.
Γ.Π.Δ"
- Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς Ιωάννη Διώτη ώρα 10:20 π.μ.
"Να είσαι καλά Γιάννη. Θα σε πάρω να τα πούμε"
- Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς Ι. Διώτη ώρα 1:26 μ.μ.
"Πράγματι περάσαμε καλά Γιάννη. Κρίμα που δεν μπόρεσες. Πήρες το στικάκι που σου έστειλα;"
- Ιωάννης Διώτης προς Γ. Παπακωνσταντίνου: ώρα 1:56 μ.μ.
"Ναι το έλαβα αλλά δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σ΄αυτά! Ήδη έχουμε συζητήσεις (με τον Κώστα) για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία. Έχει γίνει καμία επεξεργασία";
- Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς Ι Διώτη ώρα 3:07 μ.μ.
"Ποιόν Κώστα; Ναι είχα δώσει στον Γιάννη Καπ (εννοεί προφανώς Γ Καπελερη) να ψάξει καμιά 30αριά. Επίσης σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία".
- Ιωάννης Διώτης προς Γ Παπακωνσταντίνου ώρα 3:12 μ.μ.
"Τον Μπίκα μου είπε ότι μιλήσατε και μίλησε και με τον Πρωθ. Αύριο θα δω τον Κώστα".
- Ιωάννης Διώτης προς Γ Παπακωνσταντίνου ώρα 3:13 μ.μ.
"Το άλλο το παρακολουθώ".
- Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς Ι. Διώτη ώρα 3:17 μ.μ.
"Ναι μιλήσαμε. Του είπα ότι έχεις τα στοιχεία. Το άλλο αργεί και αυτό με κάνει αναρωτιέμαι…".
Εν τω μεταξύ, παράταση μέχρι τις 15 Απριλίου των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής, θα ζητήσουν να εγκρίνει η Ολομέλεια της Βουλής, τα μέλη της.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
news247
Διαβάστε περισσότερα » »