Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Σκόπια: Οι Έλληνες ανακάλυψαν τάφους των Βασιλέων των Αρχαίων Μακεδόνων

«Μια ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής την Αγγελική Κοτταρίδη, ανακάλυψαν 20 νέους τάφους κοντά στη Θεσσαλονίκη, στους οποίους, ως φαίνεται, είχαν ταφεί οι πρώτοι αρχαίοι Μακεδόνες βασιλείς», σημειώνει το σκοπιανό Σίτελ.


Η Κοτταρίδη δήλωσε ότι οι δύο από τους ελάχιστα διατηρημένους τάφους θα μορούσαν να ανήκουν στον Αλέξανδρο τον Α΄ και το γιο του τον Περδίκκα Β΄.

Αναφέρονται στον 5ο αιώνα π.Χ., έναν αιώνα πριν από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η Κοτταρίδη είπε ότι οι τάφοι που βρέθηκαν στην Βεργίνα, είχαν  συληθεί  κατά τους αρχαίους χρόνους, ωστόσο, οι αρχαιολόγοι βρήκαν αγγεία και ένα σπαθί.

Η Βεργίνα (και όχι  το «Κούτλες- Кутлеш» -που την αποκαλεί το μισελληνικό σλαβικό κανάλι) έγινε παγκοσμίως γνωστή, όταν ο Έλληνας αρχαιολόγος Μανόλης Ανδρόνικος, ανακάλυψε στον τάφο του Φιλίππου του Β΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Από το 1996, αυτός ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO, των διατηρητέων μνημείων της Παγκόσμιας Ιστορίας .

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Δ Ι Α Π Λ Ο Κ Η :


Ανάλυση
Διαπλοκή λέγομεν την διαμέσου άλλων ισχυρών παραγόντων, τοπικών ή διεθνών, μεταβολή των γεγονότων υπέρ των συμφερόντων αυτών.
Διαπλοκή είναι ο τρόπος που επιλέγουν οι τοπικοί και διεθνείς Ολιγάρχες, Μεγιστάνες, & Πλουτοκράτες να δομήσουν μια σειρά, οικονομικών, πολιτικών, ή στρατιωτικών γεγονότων, που συνδέονται μεταξύ των, ώστε να προκύψει ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα που συμφέρει αυτούς τους ιδίους.
Διαπλεκόμενοι είναι αυτοί που βρίσκονται εμπλεκόμενοι σε σοβαρές τοπικές εθνικές ή διεθνείς υποθέσεις, καταστάσεις, συμφωνίες, συμβάσεις, & συνθήκες, και ευρίσκονται σε στενή αλληλεξάρτηση μεταξύ τους. Τη Διαπλοκή χαρακτηρίζουν τρείς κατηγορίες.
1.- Η τοπική εθνική διαπλοκή. (Εμπλέκονται τοπικοί πολιτικοί και Ολιγάρχες, Μεγιστάνες του πλούτου).
2.- Η διεθνής διαπλοκή. (εδώ εμπλέκονται οι κυβερνήσεις των διαφόρων κρατών, με τη παγκόσμια διακυβέρνηση, ή αλλιώς  Ν.Τ.Π.)
3.- Η τοπική (ντόπια) διαπλοκή, με τη διεθνή διαπλοκή αναμεμειγμένες.
Στο τόπο μας τη τοπική διαπλοκή αποτελούν πολιτικοί, μεγαλοεργολάβοι, μεγαλομέτοχοι ΜΜΕ, Βιομήχανοι, Τραπεζίτες, κόμματα, εταιρείες δημοσκοπήσεων που προσπαθούν να δημιουργήσουν ευνοϊκό κλίμα υπέρ ενός κόμματος, ισχυρές λέσχες, και άλλοι ισχυροί παράγοντες.
Στο διεθνή ορίζοντα διαπλεκόμενοι είναι οι ηγέτες της Παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, με τους κατά κράτος πολιτικούς, και άλλους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες.
Διαπλοκή παρατηρούμε και στην Εκκλησία όλων των θρησκειών της Γης, οι θρησκευτικοί ηγέτες των οποίων διαπλέκονται για θέματα παγκόσμιας Κυριαρχίας με τους ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, αλλά και με τοπικούς κυβερνητικούς παράγοντες.
Στη διεθνή διαπλοκή είναι εμπλεκόμενοι διεθνείς Ολιγάρχες, Μεγιστάνες του πλούτου και Κοσμοκράτορες της διεθνούς πολιτικής με κάθε κράτους τοπικούς πολιτικούς. Αναφέρουμε μερικά γεγονότα διεθνούς διαπλοκής,
Τα γεγονότα της Ουκρανίας είναι αποτέλεσμα διαπλοκής των ηγετών της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, μαζί με τους πολιτικούς ηγέτες των δυνάμεων της Σιωνιστικής Δύσης (ΗΠΑ& Ε.Ε.), με τους τοπικούς ΟυκρανοΣιωνιστές του νέου καθεστώτος, τους οποίους παρουσιάζουν σαν ακροδεξιούς φασίστες νέο-Ναζί, ενώ άλλη είναι η αλήθεια. Διαπλοκή γίνεται μεταξύ όλων των ισχυρών διεθνών παραγόντων, για τη παγκόσμια κυριαρχία της γνωστής διακυβέρνησης του πλανήτη. (Ν.Τ.Π.)
Η διαπλοκή ως επί το πλείστον γίνεται μεταξύ των ισχυρών της Γης,
για οικονομικούς και πολιτικούς λόγους.
Οι διάφοροι πόλεμοι, τοπικές & παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις που έχουν ξεσπάσει κατά καιρούς στο πλανήτη είναι αποτέλεσμα διαπλοκής. Η οικονομική κρίση και χρεοκοπία της Ελλάδος, και είσοδός μας στο ΔΝΤ με Τρόϊκες, είναι αποτέλεσμα διαπλοκής των «Ελλήνων» πολιτικών με τους ψυχοπαθείς ηγέτες της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ειρωνικές είναι οι δηλώσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ
ΓαλλοΕβραίας κυρίας Λαγκάρντ ότι η Ελλάς πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά μετά το 1943.
Εάν όντως υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα στα ταμεία της Ελλάδος, αυτό είναι προϊόν της μείωσης μισθών & συντάξεων, και της υψηλής φορολογίας του Ελληνικού Λαού, αφού Βιομηχανίες δεν υπάρχουν πια, και η Ελλάς δεν παράγει τίποτε, ούτε καρφίτσα λέει ο Λαός.
Η Κυβέρνηση είναι ανίκανη να παράξει πλούτο για τα δημόσια ταμεία και το Λαό. Τα πιόνια οι πολιτικοί μας, το μόνο που γνωρίζουν είναι τα δάνεια, σαν αποτέλεσμα διαπλοκής, και αυτά τα κλέβουν και χρεώνουν το Λαό. Οι τράπεζες του ROTHSCHILD  είναι συνεχώς χρεωμένες, και ζητούν κεφαλαιοποιήσεις, δηλαδή δανεικά (και αγύριστα) από το Λαό, ενώ μας γδέρνουν  τοκογλυφικά. Το πρωτογενές πλεόνασμα που λέει ο Σαμαράς και η Λαγκάρντ του ΔΝΤ,  προέρχεται από την υψηλή φορολογία πάσης μορφής. Οι ντόπιοι ολιγάρχες και πολιτικοί διαπλέκονται με το ξένο κατακτητή, και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, και υποδομές της Ελλάδος καταληστεύονται, είτε καταστρέφονται από τους ξένους κατακτητές της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Βλέπε χρυσορυχεία στις Σκουριές, όπου καταληστεύεται ο Ελληνικός χρυσός, και πηγαίνει στις τσέπες του Rothschild & Soros, ενώ η Ελλάς βρίσκεται σε χρεοκοπία.
Εσωτερική Ελληνική πολιτική διαπλοκή είναι η ίδρυση των δύο νέων πολιτικών σχηματισμών των Σημιτικών κομμάτων «Ελιά» & «ποτάμι»,
αποτελούμενα από Πασοκικά Σημιτικά Σιωνιστικά στελέχη, αυτούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα. Τα δύο αυτά Σημιτικά Σιωνιστικά κόμματα τα ίδρυσαν, (εν όψει πλήρους κατάρρευσης του Σιωνιστικού ΠΑΣΟΚ), η διαπλοκή των Ελλήνων Ολιγαρχών & Μεγιστάνων, με το ξένο παράγοντα, αυτόν που δημιούργησε τα γεγονότα της Ουκρανίας.
Εδώ ο κόσμος χάνεται, και το Μ….. (οι Ολιγάρχες & Μεγιστάνες του πλούτου) χτενίζεται λέει ο Λαός. Εδώ η Ελλάδα χάνεται στη χρεοκοπία, και εμείς ασχολούμαστε με Σαμαράδες, Τούρκογλου, Σημίτιδες, Jeffrey, Ελιές, ποτάμια, Μπομπολάκηδες, Σωκράτηδες, Βαρδήδες, Σταύρους, μεγάλα κανάλια, και άλλους διαπλεκόμενους, με τους Rothschild, J.P.Morgan, Rockefellers & SOROS, κ.λ.π. ψυχασθενείς που το παίζουν Κυρίαρχοι του πλανήτη.
Aς σοβαρευτούμε λίγο. Δεν βάλαμε μυαλό, που μας άφησαν χωρίς σπίτι και ψωμί. Ασχολούμαστε με προδότες και καταστροφείς της Ελλάδος και των Ελλήνων. Τόσο μυαλό έχουμε. Ασχολούμαστε με τα χαμομήλια Τα Εθνικά μας θέματα είναι αντικείμενα διαπραγματεύσεων της διαπλοκής με τους Κοσμοκράτορες & Επικυρίαρχους της Γης.
Η Βάση της Σούδας είναι προϊόν διαπλοκής με τους Σιωνιστές Αμερικανούς, αφού δεν πληρώνουν ενοίκιο. Οι Σιωνιστές Αμερικανοί νομίζουν ότι επειδή η Ελλάς είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, μπορούν να καταπατούν κατακτητικά τα εδάφη μας. Οι Εξοπλισμοί των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων είναι αντικείμενο διαπλοκής των Ολιγαρχών.
Το κατοχικό δάνειο που δεν το ζητάμε από τη Σιωνιστική Γερμανία, είναι προϊόν διαπλοκής. Το χρέος που μας «φέσωσαν» οι «σύμμαχοι» &
«εταίροι» μας, είναι προϊόν διαπλοκής. Οι Γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις για τις ζημιές και καταστροφές που έκαναν οι Ναζί, και δεν τις διεκδικούν οι οσφυοκάμπτες υποτελείς πολιτικοί, είναι προϊόν διαπλοκής. Όλοι και με όλους διαπλέκονται εις βάρος του δυστυχισμένου Λαού, που τον θεωρούν υποζύγιο.
Προϊόντα διαπλοκής είναι οι Μ.Κ.Ο., τα μυστικά κονδύλια του ΥΠ.ΕΞ.
και όλων των υπουργείων, η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, κλπ.
Βλέπε εκπομπή του Γ.Τράγκα στο κανάλι «Ε» τη νύχτα της 13/3 προς 14/3/14 όπου εκλεκτοί καλεσμένοι προέβησαν σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις.
Το όνομα της Μακεδονίας μας, που το παραχωρούν στους Σκοπιανούς, είναι προϊόν διαπλοκής. Το Αιγαίο με τα νησιά, που τα παραχωρούν στους Αμερικανο-Τούρκους, για να μη κατέβουν οι Ρώσοι κάτω, είναι προϊόν διαπλοκής. Η Θράκη που την παραχωρούν στη Τουρκία- εν ονόματι της Μουσουλμανικής μειονότητος- είναι προϊόν διαπλοκής.
Τα πετρέλαια του Αιγαίου δεν τα αναφέρουν καθόλου, λες και δεν υπάρχουν, για το φόβο των Τούρκων, αν και ευρίσκονται σε Ελληνική επικράτεια, στην Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, (Α.Ο.Ζ.)
Είναι και αυτά προϊόντα διαπλοκής των εμπλεκομένων.
Τη Βόρειο Ήπειρο λόγω διαπλοκής με τους Δυτικούς, τη ξεχάσαμε, και τώρα ασχολούμαστε με τη Νότιο Ήπειρο, με διαπλοκή των υποτελών πολιτικών με τους Αλβανούς, και το διεθνή παράγοντα.
Τα πετρέλαια  του Ιονίου & Κρητικού πελάγους, λόγω διαπλοκής, τα παραχωρήσαμε στις εταιρείες του Μεγιστάνα Rockefellers.             
Στο διεθνή ορίζοντα η ιστορία των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη, ήταν αποτέλεσμα διαπλοκής μεταξύ των πολιτικών & Κοσμοκρατόρων.
Η εισβολή στο Ιράκ-Αφγανιστάν ήταν αντικείμενο διαπλοκής.
Η «Αραβική Άνοιξη» που κατάστρεψε Λιβύη & Συρία, ήταν προϊόν & αντικείμενο διαπλοκής. Η «Πορτοκαλί Άνοιξη» στην Ουκρανία της Τζούλια Τιμοσένκο είναι προϊόν διαπλοκής των Κοσμοκρατόρων με τοπικούς παράγοντες. Οι ληστείες πολύτιμων αρχαιοτήτων και άλλων κειμηλίων που καταλήστεψαν οι Επικυρίαρχοι της Γης, από όποιους Λαούς πέρασαν, όταν βέβαια οι Λαοί αυτοί δεν αντέδρασαν, ήταν προϊόν διαπλοκής των κατακτητών με ντόπιους υποτελείς πολιτικούς.
Το θέμα να διατηρήσουμε ισορροπία στις σχέσεις με τη Ρωσία, και με τη Σιωνιστική Δύση, είναι προϊόν διαπλοκής των υποτελών και οσφυοκαμπτών «Ελλήνων» πολιτικών, με τους Παντοκράτορες.
Οι Θερμοπύλες είναι το έπος που δεν θέλουν να θυμούνται οι σύγχρονοι εφιάλτες πολιτικοί που παρέδωσαν με διαπλοκή την Ελλάδα στους Σιωνιστές Γερμανούς με Τρόϊκες και Μνημόνια.
Τα Μνημόνια είναι προϊόντα διαπλοκής, και εκείνοι που τα υπόγραψαν σήμερα ιδρύουν «Ελιές» & «ποτάμια». Τιμωρήστε τους.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τώρα θυμήθηκε μετά από τέσσερα χρόνια, και δύο Μνημόνια, να καταγγείλει τους εκβιασμούς της Τρόϊκα.
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών λόγω διαπλοκής πάει σύννεφο,
και ο Λαός πληρώνει τις τράπεζες, τις οποίες έχουν αγοράσει οι Κοσμοκράτορες. Η Σιωνιστική Τρόϊκα είναι μαγαζάκι ξένων ιδιωτικών συμφερόντων γεμάτη διαπλοκή με ντόπια και διεθνή συμφέροντα.
Η διαπλοκή τοπική και διεθνής, κατάφερε να χρεοκοπήσει το Μέγαρο Μουσικής, και ο Ελληνικός Λαός πληρώνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να πηγαίνουν οι Αριστοκράτες στο Μέγαρο να ακούν Μουσική. Σε περίοδο ισχνών αγελάδων ας κλείσει το Μέγαρο, εδώ ο Ελληνικός Λαός συτίζεται  στα συσσίτια των Δήμων και των Μητροπόλεων, δεν χάθηκε ο κόσμος να μείνουμε χωρίς Μέγαρο Μουσικής για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να ανακάμψουμε.
Προέχει η επιβίωση του Ελληνικού Λαού!!
Κάντε στάση εξωτερικών πληρωμών, των τοκοχρεολυσίων στις τράπεζες του Rothschild, για να λειτουργεί το Μέγαρο.
Λόγω διαπλοκής παραμένουν αμετακίνητοι οι Τροϊκανοί στις θέσεις τους. Έχουν συμφωνήσει τον Ιούνιο να μπούμε σε 3ο Μνημόνιο, και όποιος αντέξει. Έχουν αποφασίσει να εξολοθρεύσουν τον Ελληνισμό.
Δεν έγινε διαπραγμάτευση του χρέους, για να μη θιγούν τα συμφέροντα των Παντοκρατόρων. Λόγω διαπλοκής τα δισεκατομμύρια του χρέους
υπογράφηκαν αβλεπί, αβρόχοις ποσί. Μήπως οι προδότες πολιτικοί τα πληρώνουν;;; Το χρέος δεν είναι βιώσιμο, και όμως οι διαπλεκόμενοι πολιτικοί υπέγραψαν τα Μνημόνια.
Στις παλιές καλές εποχές μπορεί να ήμασταν πιο φτωχοί, αλλά είμαστε
Αδελφωμένοι, ομοεθνείς, ομονοούντες, και περνούσαμε πολύ καλλίτερα, είχαμε ομοψυχία, κύρος στη παγκόσμια κοινότητα, είχαμε την εθνική μας υπερηφάνεια, και την εθνική μας κυριαρχία. Τρανή απόδειξη ότι η δραχμή μας ήταν λίαν ευσπρόσδεκτη στο εξωτερικό, στις ξένες αγορές.
Ενώ τώρα με τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες γίναμε αλλοεθνείς.
Αυτά όλα συμβαίνουν διότι η Ενωμένη Ευρώπη, που εξήγγειλε ο Ντε-Γκώλ, ο Ζακ-Ντελόρ, κ.λ.π. δεν είναι πια η Ευρώπη που ονειρευτήκαμε.
Η Σιωνιστική Ν.Τ.Π. εισέδυσε μέσα στην Ε.Ε. και την έκαναν οι Κοσμοκράτορες «σαν τα μούτρα τους» που λέει ο Λαός.
Λόγω διαπλοκής των Κοσμοκρατόρων με τους τοπικούς υποτελείς πολιτικούς, δεν γίνεται «κούρεμα» του χρέους. Στο παρελθόν έγινε ένα «μικρο-κούρεμα», αλλά έγινε εις βάρος των φτωχών του Λαού.
Τα λάθη των υποτελών πολιτικών που οδήγησαν στα Μνημόνια, ήταν προϊόντα διαπλοκής των επίορκων πολιτικών με τους Κοσμοκράτορες.
Για να πάρουν μια απόφαση οι εφιάλτες πολιτικοί μας, διαπλέκονται πρώτα με τα αφεντικά τους, ντόπια και ξένα.
Λόγω διαπλοκής με τους Τραπεζίτες, Ν.Δ./ΠΑΣΟΚ  «τσέπωσαν» 371 εκατομμύρια ευρώ, όπως λένε τα ΜΜΕ.  Σε όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα προηγείται η διαπλοκή.
Οι κυβερνητικές αποφάσεις είναι προϊόντα διαπλοκής.
Οι Η.Π.Α. θέλουν να βοηθήσουν οικονομικά την Ουκρανία.
Όμως επειδή δεν έχουν χρήματα να διαθέσουν για τους Σιωνιστές νέους κυβερνήτες της Ουκρανίας, με διαπλοκή ζητούν από τις χώρες της Ε.Ε.
να δανειστούν χρήματα  να τα δώσουν στην Ουκρανική κυβέρνηση των Σιωνιστών ανδρεικέλων, και ο Ελληνικός Λαός, άθελά του και εν αγνοία του, πληρώνει τους Σιωνιστές πραξικοπηματίες της Ουκρανίας.
Στην Ουκρανία Ναζί & Σιωνιστές διαπλέκονται απειλώντας την παγκόσμια ειρήνη. Η Σιωνιστική Ν.Τ.Π. θέλει να μας εξαφανίσει!!!
Εάν δεν ήταν οι νέοι κυβερνήτες της Ουκρανίας πράκτορες των Σιωνιστών, δεν θα τους στήριζε η παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση-Δικτατορία. «Φως φανάρι», λέει ο Λαός.
Όλα τα κράτη έχουν ηγέτες, και εμείς οι Έλληνες λόγω αφέλειας και επιπολαιότητας έχουμε τους διαπλεκόμενους υποτελείς & οσφυοκάμπτες πολιτικούς τύπου ΣαμαροΤούρκογλου. Τέτοια κατάντια!
Οι Ρωσικοί αγωγοί ενέργειας έγιναν προϊόν και αντικείμενο διαπλοκής
με τους Σιωνιστές Αμερικάνους, τους οποίους εξουσιάζουν οι ψυχασθενείς ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβερνήσεως.
Οι Αμερικάνοι σαν πιόνια των Κοσμοκρατόρων, σαμποτάρισαν τις Ελληνο-Ρωσικές σχέσεις ερχόμενοι σε διαπλοκή με τους οσφυοκάμπτες
εφιάλτες «Έλληνες» πολιτικούς. Δυστυχώς για την Ελλάδα, οι λεγόμενες «Ελληνικές» κυβερνήσεις λόγω διαπλοκής με τα πιόνια των Κοσμοκρατόρων ΗΠΑ & Ε.Ε. έχουν αποκτήσει ένα ενισχυμένο αντι-Ρωσικό μέτωπο. Σε περίπτωση πολέμου ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑΣ, οι Ελληνικές
Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν ΟΥΔΕΤΕΡΕΣ για το καλό της Ελλάδος. Αρκετά πια πολεμήσαμε στο πλευρό τους, και «ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΑΝΑ ΧΟΛΗ» μας ποτίσανε.
Τα παιδιά μας στο στρατό δεν τα έχουμε για να σκοτωθούνε για τους Γερμανούς & Αμερικάνους. Θυμηθείτε κατά τη διαδρομή του χρόνου πόση καταστροφή έχουν κάνει στην Ελλάδα, με τελευταία τη προμελετημένη χρεοκοπία, και την εξαθλίωση των Ελλήνων.
Ποιώ έκκληση στην ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε περίπτωση που οι εφιάλτες διαπλεκόμενοι πολιτικοί σας διατάξουν να
συμμετάσχετε με το ΝΑΤΟ σε επιχειρήσεις κατά της ΡΩΣΙΑΣ, να στρέψετε τα όπλα κατά των πολιτικών, και κατά των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Δεν θα σκοτωθούμε εμείς για τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Ούτε για τα συμφέροντα των Σιωνιστικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.
Οι Σιωνιστικές χώρες του ΝΑΤΟ είναι ο μεγάλος εχθρός της Ελλάδος.
Θυμηθείτε τι μας κάνανε στη Κύπρο. Θυμηθείτε το όνομα της Μακεδονίας μας που το έδωσαν στους Σκοπιανούς. Θυμηθείτε τον ορυκτό μας πλούτο που μας τον άρπαξαν. Θυμηθείτε τη Θράκη μας που προσπαθούν να τη δώσουν στους Τούρκους. Θυμηθείτε το Αιγαίο μας
και τα νησιά που θέλουν να τα δώσουν στους Τούρκους.
Τελικά θυμηθείτε τη χρεοκοπία και την εξαθλίωση των Ελλήνων.
Για όλα αυτά πρέπει να τιμωρήσουμε το μεγάλο εχθρό της Ελλάδος,
που είναι οι Σιωνιστές των Δυτικών Δυνάμεων, με το στρατό τους που λέγεται ΝΑΤΟ. ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρία μας. Αδράξτε την.
Η Ρωσία χάρη στο Πούτιν ξέφυγε από τα δόντια της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων των Rothschilds.
Το ΔΝΤ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, & Ε.Ε. μέσω διαπλοκής, είναι τα εργαλεία των Σιωνιστών ROTHSCHILDS για τη παγκόσμια κυριαρχία.
Η Ρωσία χάρη στον ορυκτό της πλούτο, τον οποίον εκμεταλλεύτηκε διά ίδιον συμφέρον, σταμάτησε να ελέγχεται από τις διεθνείς τράπεζες των
Rothschilds, και έγινε μεγάλη δύναμη οικονομικά και στρατιωτικά.
Χάρη στο Πούτιν σταμάτησε κάθε διαπλοκή με τους Σιωνιστές Ολιγάρχες και Μεγιστάνες, οι οποίοι είχαν βρεί πρόσφορο έδαφος στην εποχή του Γιέλτσιν. Οι Ρώσοι πολιτικοί δεν τρώνε κουτόχορτο όπως οι υποτελείς πολιτικοί της Ελλάδος, με αποτέλεσμα να μας κρατάνε εσαεί σκλάβους της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης των Rothschilds, μέσω διαπλοκής με αυτούς.
Η διαχείριση διεθνώς των μεγαλύτερων τραπεζών, ορυκτού πλούτου, και πολυεθνικών εταιρειών, γίνεται μέσω διαπλοκής, από την οικογένεια Rothschilds, και άλλων Κοσμοκρατόρων. Αυτοί είναι στη πραγματικότητα οι μεγαλύτεροι κλέφτες και δολοφόνοι όλων των λαών της Γης, οι οποίοι μέσω διαπλοκής με τοπικούς υποτελείς πολιτικούς επικαρπούντε όλο το πλούτο των κρατών παγκοσμίως. Ο καλός ΘΕΟΣ μας έδωσε όλα τα αγαθά για να ζήσουμε, και αυτά κατέληξαν, λόγω διαπλοκής, στα χέρια δύο οικογενειών των ROTHSCHILDS & ROCKEFELLERS  και συνεργατών αυτών. Αυτοί διαπλέκονται με τους κατά τόπον πολιτικούς, και τους λαούς της Γης τους έστειλαν στη χρεοκοπία, πείνα, & εξαθλίωση.
Τώρα-λόγω ΝΑΤΟ- καλούμεθα να πολεμήσουμε και να θυσιαστούμε για τους παγκόσμιους Μεγιστάνες, εναντίον της Ρωσίας. Τόσο ηλίθιοι και Μακάκες είμαστε. Ο Πούτιν παίρνει απλώς πίσω ότι ανήκει στη πατρίδα του, ενώ εμείς διαπλεκόμεθα με τους δολοφόνους μας, τους
Σιωνιστές της Δύσης, της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Εδώ και 7 ημέρες με το αεροπορικό δυστύχημα της Μαλαισίας, γίνεται μεγάλος αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης με τα ΜΜΕ, για τα γεγονότα ΝΑΤΟ-ΡΩΣΊΑΣ, λες και είναι το πρώτο αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη ποτέ στη Γη. Καταναλώνουν όλο το χρόνο του δελτίου ειδήσεων επί μία εβδομάδα με αυτό το γεγονός, και αποκρύπτουν τα  γεγονότα που μας οδηγούν σε Γ! μνημόνιο, και άλλο δανεισμό, για να στηρίξουμε τις αδηφάγες τράπεζες του Rothschild.
Και εμείς σαν Μακάκες δανειζόμαστε και πληρώνουμε…………..
Κύριε Σόϊμπλε σας ευχαριστούμε για όλα, σας είμεθα υπόχρεοι, θα πολεμήσουμε στο πλευρό σας, κατά των Ρώσων………..
Δεν ξεχνάμε τη Τρόϊκα, τα Μνημόνια, και τους Γερμανούς χιλίαρχους ηγεμόνες που μας στείλατε. Θα σας τα ξεπληρώσουμε……….
Η Κυβέρνηση των εφιαλτών εφαρμόζει πολιτική δουλικότητας έναντι των ψυχοπαθών ηγετών της Ν.Τ.Π.
Σήμερα γίνεται ενεργειακός πόλεμος Ρωσίας-ΗΠΑ, γύρω από τα πετρέλαια και Φυσικό αέριο της Ελλάδος, και τα ΜΜΕ, λόγω διαπλοκής, δεν μας ενημερώνουν. Ασχολούνται με το αεροπλάνο…….
Όταν λέμε ΗΠΑ εννοούμε Rothschilds + Rockefellers, & Ν.Τ.Π..
Για τους λαθρομετανάστες γίνεται μεγάλη διαπλοκή μεταξύ υποτελών και οσφυοκαμπτών πολιτικών, με τους ψυχοπαθείς ηγέτες της Ν.Τ.Π.
Οι Γύπες των αγορών ρουφούν το αίμα των Ελλήνων. Θησαύρισαν τα διεθνή Σιωνιστικά αρπακτικά από την Ελληνική οικονομική κρίση και χρεοκοπία, και τώρα εμείς οι Έλληνες καλούμεθα από το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ να πολεμήσουμε εναντίον της Χριστιανικής Ορθοδόξου Ρωσίας.
Η εποχή μας έχει αίμα, πείνα, οικονομική καταστροφή, εξαθλίωση, απώλεια εθνικής κυριαρχίας, Γερμανική Σιωνιστική κατοχή, διαπλοκή, και εφιάλτες πολιτικούς. Η εποχή μας έχει τις 7 πληγές των Φαραώ.
Μόνο η πραγματική εθνική αντίσταση μας σώζει……….
Σήμερα οι Έλληνες που κάποτε άλλαξαν τον κόσμο ευρίσκονται σε πλήρη αδράνεια. Οι πολιτικοί μας ηγέτες ευρίσκονται σε πλήρη διαπλοκή με τους ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης!
Η διαπλοκή φέρνει δυστυχία στο Λαό, και διαμελισμό της χώρας.
                                                                                         

                                          ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                          Διεθνολόγος
                                          E-mail: ant.grypaios@gmail.com

        

    
    
 

    
   
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα επόμενα βήματα του Avaaz για το 2014; Χαράζοντας την πορείας μας

Slide
Ας αποφασίσουμε μαζί τα ζητήματα για τα οποία θα πρέπει να αγωνιστούν οι πολίτες του κόσμου φέτος. Δες παρακάτω τα αποτελέσματα, τις πιο δημοφιλείς προτεραιότητες και ένα συναρπαστικό προφίλ του κινήματός μας ή λάβε μέρος στη δημοσκόπηση αν δεν το έχεις κάνει ήδη! 


http://avaaz.org
Διαβάστε περισσότερα » »

Έχεις πηγάδι; Δήλωσε το, υποχρεωτικά έως τις 15 Μαΐου 2014

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 31 Β’ /14.01.2014) όλα τα σημεία υδροληψίας όπως γεωτρήσεις – πηγάδια ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούνται ή όχι, πρέπει να καταχωρηθούν στο σχετικό μητρώο του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Για το σκοπό αυτό υποχρεούνται όλοι οι κάτοχοι/χρήστες τέτοιων σημείων οι οποίοι δεν έχουν λάβει άδεια χρήσης νερού ούτε έχουν καταθέσει ποτέ αίτηση για να λάβουν άδεια χρήσης νερού, να τα δηλώσουν έως τις 15 Μαΐου 2014.
ΠΡΟΣΟΧΗ η διαδικασία δεν αφορά το σύνολο των ιδιοκτητών/ χρηστών σημείων υδροληψίας αλλά μόνο όσους δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα καμία ενέργεια για τη δήλωσή τους στις αρμόδιες αρχές (Περιφέρεια Αττικής ή Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής).
Η διαδικασία είναι απλή αφού η αίτηση εγγραφής δεν συνοδεύεται από κανένα φάκελο/ δικαιολογητικό και κατατίθεται στον Δήμο.
Η αίτηση για εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.) συμπληρώνεται από τον αιτούντα και κατατίθεται στην Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου. Προς τους Δημότες παρέχεται βοήθεια από αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου για τον προσδιορισμό των συντεταγμένων της θέσης υδροληψίας. Εάν οι δικαιούχοι/ χρήστες ενός σημείου υδροληψίας είναι περισσότεροι του ενός (π.χ. πολυκατοικία) συμπληρώνονται όλα τα ονόματα ή γίνεται κοινή από όλους αίτηση.
Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ:
• Η εγγραφή στο Ε.Μ.Σ.Υ. ενός σημείου υδροληψίας αποτελεί πλέον προϋπόθεση για την αδειοδότηση.
• Στο Ε.Μ.Σ.Υ. εγγράφονται και τα ανενεργά σημεία υδροληψίας δηλαδή τα σημεία από τα οποία δεν αντλείται νερό.
• Η εγγραφή ενός ενεργού σημείου υδροληψίας στο μητρώο διασφαλίζει για κάθε νόμιμο χρήστη του τη δυνατότητα συνέχισης της χρήσης μέχρι την έκδοσης σχετικής άδειας χρήσης. Προϋπόθεση η κατάθεση αίτησης για αδειοδότηση στην Περιφέρεια Αττικής έως και την 30-09-2014.
• Για τη σύνταξη κάθε συμβολαίου μεταβίβασης, δωρεάς, γονικής παροχής, αποδοχής κληρονομιάς ή σύστασης εμπραγμάτου δικαιώματος που αφορά σε ακίνητο όπου πραγματοποιείται υδροληψία (ενεργή ή ανενεργή), πρέπει να προσκομίζεται πιστοποιητικό εγγραφής του εν λόγω σημείου υδροληψίας στο Ε.Μ.Σ.Υ. ή να αποτυπώνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα που συνοδεύει το συμβόλαιο ο κωδικός εγγραφής στο Ε.M.Σ.Υ. Επίσης σε κάθε ιδιωτικό συμφωνητικό για μίσθωση ή κατά παραχώρηση χρήση του ακινήτου στο οποίο πραγματοποιείται υδροληψία, πρέπει να αναγράφεται ρητά και ο κωδικός εγγραφής στο Ε.M.Σ.Υ.
• Το πιστοποιητικό εγγραφής στο Ε.Μ.Σ.Υ. εκδίδεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.
• Εάν δεν κατατεθεί αίτηση για εγγραφή σημείου υδροληψίας έως τις 15-05-2014 επιβάλλεται πρόστιμο από 1.000 – 5.000 ευρώ.

aftodioikisi.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΟΣΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ (ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4)

PAPAKONSTANTINOYΟ κύριος συντελεστής του μνημονίου, της χρεοκοπίας και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Δεν έχει όμως κανένα λόγο να ανησυχεί. Ούτως ή άλλως είναι κάτοχος μεγάλης περιουσίας του γενάρχη της οικογένειας Γεωργίου Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου που είχε λάβει το μονοπώλιο της ηλεκτρικής παραγωγής και διανομής στην Πτολεμαΐδα τον Οκτώβριο του 1941 με υπογραφή του Τσολάκογλου…

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε αποκλειστικά από την εκπομπή ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4 και τη συχνότητα του ΖΟΟΜ:


makeleio.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Ουάου! Η Nestle αναγνώρισε τα Σκόπια με το καλλιτεχνικό τους ψευδώνυμο! Δώστε τους και το γάλα κυβερνογίγαντες…

Αυτή είναι η εταιρεία της “ανάπτυξης” και των νομοσχεδίων – φασόν που προωθεί η τρόικα σε συνεργασία με κάτι πρόθυμους ντόπιους βουλευτές. Αυτή είναι η εταιρεία που θέλει να περάσει την οπερέτα για το γάλα των 32 δευτερολέπτων για να κατακλύσει την αγορά με τις εισαγόμενες σκόνες
αμφιβόλου προέλευσης καταστρέφοντας τον Έλληνα παραγωγό, υποβαθμίζοντας τον Έλληνα καταναλωτή.

Αυτά βέβαια θα ήταν όνειρα θερινής νυκτός εάν ως λαός είχαμε μάθει να κάνουμε έστω και την βασική μορφή αντίστασης. Να μην τους δίνουμε ούτε Ευρώ από το… υστέρημα μας. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Ούτε ένα Ευρώ, να τους πετάγαμε μόνοι μας έξω και τότε θα πήγαιναν στράφι οι βαλίτσες που πηγαινοφέρνουν σε τρόικες και ντόπιους Ηρόστρατους.

Από την στιγμή όμως που υπάρχουν συμπολίτες μας που θα τρέξουν να πάρουν τον “χοιρινό κιμά εισαγωγής” από τα Lidl, που θα πιούν αμέριμνοι την φραπεδιά τους, τότε λογικό είναι και οι κυβερνογίγαντες να περνούν εκτρώματα. Καταστροφικές μεθοδεύσεις που διαλύουν ακόμα περισσότερο την Ελληνική οικονομία, που εκφυλίζουν την Ελληνική κοινωνία. Ηθικά και υλικά.

Λίγο μυαλό αδέλφια, λίγο μυαλό. Τσάι του βουνού και γίγαντες.
 
 
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Καταγγελίες για σκάνδαλο της ΑΚΤΩΡ του Μπόμπολα στα Σκόπια


Καταγγελίες για σκάνδαλο της ΑΚΤΩΡ του Μπόμπολα στα ΣκόπιαΤην ελληνική κατασκευαστική εταιρεία «ΑΚΤΩΡ» και την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νίκολα 
Γκρούεφσκι, καταγγέλλει η αντιπολίτευση των Σκοπίων, με αφορμή το έργο για τον αυτοκινητόδρομο Ντέμιρ Κάπια-Σμόκβιτσα. Κάνει μάλιστα λόγο για οικονομικό σκάνδαλο ύψους 3,5 εκατ. ευρώ αλλά και ξέπλυμα χρήματος Ελλήνων πολιτών. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Deutsche Welle.
Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), μέσω του εκπροσώπου της Πέτρε Σιλέγκοφ, κατήγγειλε τις εξής κινήσεις:
«Τις πρώτες δέκα ημέρες των τελευταίων μηνών εισέρχονται στην ΠΓΔΜ οργανωμένα, με λεωφορείο, Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν ασχολούνται με την κατασκευή του συγκεκριμένου αυτοκινητόδρομου, αλλά μεταβαίνουν στο υποκατάστημα της Stopanska Banka στο Νεγκότινο, από όπου αποσύρουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομά τους και τα παραδίδουν στην φοροτεχνικό της Άκτωρ. Στη συνέχεια τα άτομα αυτά αναχωρούν για την Ελλάδα. Η Stopanska Banka είναι θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας».
ΒΑΝΚΑ
Ο κ.Σιλέγκοφ παρουσίασε καταλόγους με τα ονόματα αυτών των Ελλήνων και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. «Ιδού τα ονόματα των Ελλήνων αυτών πολιτών, που σηκώνουν χρήματα κάθε μήνα σε μετρητά. Ιδού και οι λογαριασμοί τους», ανέφερε.
Ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης επισημαίνει επίσης πως: Σε λιγότερο από έναν χρόνο εισήλθαν στη χώρα για το σκοπό αυτό 96 πολίτες της Ελλάδας. Εννέα από αυτούς έχουν το ίδιο επώνυμο αλλά διαφορετικό όνομα. Κάποιοι από αυτούς εισήλθαν στην ΠΓΔΜ δύο φορές, κάποιοι τρεις φορές και κάποιοι άλλοι και τέσσερις φορές. Στα άτομα αυτά καταβάλλονται από την ανάδοχο του αυτοκινητόδρομου Άκτωρ, μέσω του υποκαταστήματος της Stopanska Banka στο Νεγκότινο, μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά, βάσει συμβάσεων έργου. Αυτοί οι άνθρωποι μετατρέπουν σε ευρώ τα δηνάρια που λαμβάνουν στην ίδια τράπεζα.
MAYRO XRIMA
Χρήματα «στις τσέπες κάποιων»
Ο κ. Σιλέγκοφ , υπογραμμίζει πως σε κάθε πληρωμή, δίπλα στον καθένα που κάνει ανάληψη των χρημάτων βρίσκεται η λογίστρια της εταιρίας Άκτωρ, στην οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες της DW, παραδίδονται τα μετρητά.
«Τα αναληφθέντα ποσά είναι της τάξης των 20.000, 40.000 και 90.000 ευρώ. Υπάρχει ακόμη και αναληφθέν ποσό 120.000 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό, μέχρι τώρα έχουν αναληφθεί 3,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Από τα 32 εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν στον λογαριασμό της Άκτωρ (σ.σ. από το Δημόσιο της ΠΓΔΜ) μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, έγιναν αναλήψεις 3,5 εκατ. ευρώ με τον παραπάνω τρόπο. Αν συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός ανάληψης χρημάτων που προορίζονται για τον αυτοκινητόδρομο, από το συνολικό ποσό των 270 εκατ. ευρώ που εξασφαλίστηκε για την κατασκευή του έργου, πάνω από 30 εκατ. ευρώ θα καταλήξουν στις τσέπες κάποιων. Στις τσέπες ποιων κ. Γκρούεφσκι; Ελλήνων, Σκοπιανών ή και των δύο;»
Μεγάλες αναλήψεις χρημάτων από Ελληνες
Ακόμη, ο κ. Σιλέγκοφ ρώτησε τον κ. Γκρούεφσκι: "Ποιοι είναι αυτοί οι Έλληνες πολίτες που εισέρχονται στην ΠΓΔΜ μόνο και μόνο για να κάνουν αναλήψεις χρημάτων και στη συνέχεια αναχωρούν για την Ελλάδα;",
"Που κατέληξαν τα χρήματα αυτά και γιατί και ποιος διέταξε την Αρχή Καταπολέμησης Ξεπλύματος Χρήματος της ΠΓΔΜ να σταματήσει την έρευνα για το θέμα αυτό, όταν μάλιστα έχει γίνει νόμιμη αναφορά;"
Οι αρμόδιοι του υποκαταστήματος της Stopanska Banka στο Νεγκότινο, από το οποίο γίνονταν οι αναλήψεις αυτές, δήλωσαν τις αναλήψεις μεγάλων ποσών –άνω των 15.000 ευρώ- τις οποίες η Αρχή Καταπολέμησης Ξεπλύματος Χρήματος όφειλε να εξετάσει, δεδομένου ότι πρόκειται και για χρήματα προς αλλοδαπούς, τα οποία δεν έχουν δηλωθεί ότι βγήκαν από τη χώρα, υποστήριξε ακόμη η αντιπολίτευση.
GKROUESFKI
Αντίδραση της κυβέρνησης
«Το γεγονός ότι στη χώρα κατασκευάζονται υποδομές στρατηγικού χαρακτήρα και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας προκαλεί στο SDSΜ πανικό και παραισθήσεις. Καθώς το SDSM δεν έχει επιχειρήματα για να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση του VMRO – DPMNE, επιδίδεται σε χειραγωγήσεις και στη δημιουργία μίας φανταστικής πραγματικότητας», δήλωσε η Έλενα Κουζμάνοφσκα από το κυβερνών κόμμα VMRO – DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, απαντώντας στις καταγγελίες του SDSM.
«Κατά την περίοδο που το SDSM ήταν στην εξουσία της χώρας δεν υπήρχαν στρατηγικές δημόσιες επενδύσεις. Την περίοδο που στην εξουσία της χώρας βρίσκεται το VMRO - DPMNE , γίνονται επενδύσεις. Όχι μόνο ο αυτοκινητόδρομος Ντέμιρ Κάπια-Σμόκβιτσα αλλά και άλλες, όπως οι αυτοκινητόδρομοι Μιλαντίνοβσκι - Στιπ και Κίτσεβο - Οχρίδα, ο περιφερειακός των Σκοπίων, η σιδηροδρομική γραμμή προς τη Βουλγαρία κ.α.» πρόσθεσε η κ. Κουζμάνοφσκα.
Το κυβερνών VMRO – DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, απαντώντας στις κατηγορίες του εκπροσώπου του SDSM, σημείωσε ότι οι κρατικοί θεσμοί της ΠΓΔΜ σέβονται τους νόμους της χώρας. «Ο κ. Σιλέγκοφ πρέπει να ρωτήσει την εταιρεία που κέρδισε το διαγωνισμό, ο οποίος επικυρώθηκε από όλους τους σχετικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς, πού και πώς ξοδεύει τα χρήματα, δηλαδή εάν τα ξοδεύει για εργαζομένους, για εξοπλισμό, για μηχανήματα ή για δομικά υλικά. Εφόσον έχουν αμφιβολίες για το έργο, υπάρχει τρόπος να το αναφέρουν στους θεσμούς, οι οποίοι θα ενεργήσουν αρμοδίως», ανέφερε ακόμη το VMRO-DPMNE.
O υπουργός Οικονομικών των Σκοπίων Ζόραν Στάβρεσκι, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση ανέφερε ότι αν το SDSM διαθέτει πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με όσα καταγγέλλει, τότε να απευθυνθεί στον Γενικό Εισαγγελέα της χώρας.
FAKELAKI
Τι λέει η θυγατρική τράπεζα της Εθνικής στα Σκόπια;
Από την Stopanska Banka, μέσω του υποκαταστήματος της οποίας στο Νεγκότινο γίνονταν οι «επίμαχες» - κατά την αντιπολίτευση - αναλήψεις χρημάτων, ανέφεραν στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων “24 Vesti”: «H Stopanska Banka λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους και τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται στη χώρα. Η αποκάλυψη λεπτομερειών των τραπεζικών συναλλαγών των πελατών θεωρείται αυστηρό τραπεζικό απόρρητο».
Πηγή: Deutsche Welle, Ρεπορτάζ: Νίκος Φραγκόπουλος

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα στοιχεία: Ο βασιλικός τάφος της Βεργίνας ανήκει στον βασιλιά Φίλιππο

Τι απαντά η καθηγήτρια αρχαιολογίας και ευρωβουλευτής Χρυσούλα Παλιαδέλη, σε όσους αμφισβητούν τα ευρήματα της Βεργίνας (Pics)

“Ο βασιλικός τάφος της Βεργίνας ανήκει στον βασιλιά Φίλιππο τον Β΄” επιμένει να διακηρύσσει 37 χρόνια μετά την μνημειώδη ανακάλυψη του αείμνηστου καθηγητή της Μανόλη Ανδρόνικου, η διευθύντρια της πανεπιστημιακής ανασκαφής στη Βεργίνα καθηγήτρια αρχαιολογίας του ΑΠΘ (και ευρωβουλευτής) κ. Χρυσούλα Παλιαδέλη.
Απάντηση με σειρά επιστημονικών δεδομένων σε όσους – Έλληνες και ξένους συναδέλφους της- έχουν κατά καιρούς αμφισβητήσει τα επιστημονικά συμπεράσματα του Μανόλη Ανδρόνικου η κ.Παλιάδέλη – ως επικεφαλής της πανεπιστημιακής ανασκαφής, επέστρεψε από το 2010 μέχρι σήμερα στην επανεξέταση του σκελετικού υλικού από τον τάφο ΙΙ της Μεγάλης Τούμπας στη Βεργίνα, επανεκτιμώντας τις παλιότερες έρευνες με τη συνδρομή ιατρικών και φυσικοχημικών εξετάσεων και καταλήγει:
“Για το νεκρό του θαλάμου τα νέα πορίσματα οδηγούν σε ακριβέστερο καθορισμό της ηλικίας του (41-49 ετών), και εντοπίζουν εκφυλιστικές αλλοιώσεις, χρόνιες παθήσεις και δείκτες δραστηριότητας που υποδεικνύουν μεσήλικο άνδρα με έντονη ιππευτική και πολεμική δραστηριότητα. Τα δεδομένα αυτά, σε συνδυασμό με τις μορφολογικές αλλοιώσεις στα οστά του -που βεβαιώνουν πως ο νεκρός κάηκε αμέσως μετά το θάνατό του- αποδυναμώνουν τη θεωρία της ταύτισής του με τον Φίλιππο Γ’ Αρριδαίο και ενισχύουν, αντίθετα, την απόδοση του τάφου στον Φίλιππο Β΄” υποστηρίζει στην εισήγησή της με τίτλο “Σκελετικό υλικό από τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας - Ερμηνευτικές προσεγγίσεις στα ανθρωπολογικά δεδομένα”, η καθηγήτρια κ.Παλιαδέλη στο πλαίσιο του 27ού αρχαιολογικού συνεδρίου που άρχισε σήμερα στην αίθουσα τελετών της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. (Σ.Σ. Ο Φίλιππος ο Β΄ (336π.Χ Πέλλα – 382 π.Χ Αιγές) – πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, φέρεται ότι δολοφονήθηκε σε ηλικία 46 ετών, ενώ ο Φίλιππος Αριδαίος ή αλλιώς Φίλιππος Γ΄ της Μακεδονίας (358 π.Χ - 317 π.Χ) - γιος του Φίλιππου Β΄ της Μακεδονίας και της Φιλίνας από τη Λάρισα ανακηρύχθηκε βασιλιάς μετά το θάνατο του Αλέξανδρου. Δολοφονήθηκε στην Ολυμπιάδα, σε ηλικία 41 ετών μετά από βασιλεία έξι ετών και τα οστά του φέρεται να μεταφέρθηκαν αργότερα στις Αιγές).

  Και... μπορεί η πανεπιστημιακή ανασκαφή στη Βεργίνα να έχει ουσιαστικά διακοπεί λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, οι επιστήμονες όμως βρήκαν το “χρόνο” της μελέτης των ευρημάτων τους.
“Η επιστροφή στην επανεξέταση του σκελετικού υλικού από τον τάφο ΙΙ της Μεγάλης Τούμπας στη Βεργίνα, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης διεπιστημονικής έρευνας που αποσκοπεί στην επανεκτίμηση παλαιότερων ερευνών, με τη συνδρομή ιατρικών και φυσικοχημικών εξετάσεων. Στόχος είναι η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων που θα υποστηρίζεται από τρισδιάστατη ηλεκτρονική σάρωση, και θα παράσχει στην ελληνική και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα τη δυνατότητα να μελετήσει ένα ευαίσθητο και πολύτιμο υλικό χωρίς να διακινδυνεύσει τη φθορά του” υποστηρίζει η κ.Παλιαδέλη και συμπληρώνει πως “η ανθρωπολογική έρευνα των δύο σκελετικών συνόλων από τον θάλαμο και τον προθάλαμο του τάφου ΙΙ που κατέγραψε 350 οστά και θραύσματα, συνοδεύεται από 3.000 έγχρωμες ψηφιακές φωτογραφίες και υποστηρίχτηκε από αξονικές τομογραφίες, ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης (SEM) και φθορισμομετρία ακτίνων Χ (XRF) που εντόπισαν πάνω στα οστά και άλλα υλικά, όπως πορφύρα και χουντίτη, που ανήκουν σε άγνωστο μέχρι στιγμής αντικείμενο”
Όσον αφορά τη “νεκρή του προθαλάμου” όπως υποστήριξε στην ανακοίνωσή της που εκφωνήθηκε σήμερα το απόγευμα στο πλαίσιο του αρχαιολογικού συνεδρίου, η κ.Παλιαδέλη, “ νέες παρατηρήσεις σε οστά που δεν είχαν εντοπιστεί στο παρελθόν προσδιορίζουν με ακρίβεια πλέον, την ηλικία της (30-34 ετών), που αποκλείει οριστικά τρεις από τις πιθανές ταυτίσεις που έχουν μέχρις στιγμής προταθεί για την ταυτότητά της (Κλεοπάτρα και Μήδα, γυναίκες του Φιλίππου Β΄ και Αδέα/Ευρυδίκη, γυναίκα του Φιλίππου Γ΄ Αριδαίου). Μορφολογικές αλλοιώσεις βεβαιώνουν πως η νεκρή κάηκε, όπως κι ο νεκρός του θαλάμου, αμέσως μετά το θάνατό της, ενώ οι δείκτες ιππικής δραστηριότητας δηλώνουν πως ίππευε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένα κάταγμα στο άνω άκρο της αριστερής κνήμης που προκάλεσε βράχυνση, ατροφία και χωλότητα στο αριστερό της πόδι, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το ζεύγος των άνισων κνημίδων του προθαλάμου της ανήκει και πως το μεγαλύτερο μέρος του ανδρικού οπλισμού που βρέθηκε στο χώρο ταφής της είναι δικός της”.
“Τα δεδομένα αυτά, καταλήγει η κ.Παλιαδέλη “ενισχύουν την παλιά υπόθεση του N.G.L.Hammond για την ταύτιση της νεκρής με μιαν άγνωστη Σκύθισσα, ίσως κόρη του βασιλιά Ατέα, χωρίς βεβαίως να αποκλείουν το ενδεχόμενο στη νεκρή του προθαλάμου να αναγνωρίσουμε την Αυδάτα, γυναίκα του Φιλίππου Β΄ από την Ιλλυρία”.
“Το σημαντικότερο όμως συμπέρασμα της έρευνας” δηλώνει η επικεφαλής της πανεπιστημιακής ανασκαφής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ “αφορά στην ενίσχυση όχι μόνον από αρχαιολογική αλλά και από ανθρωπολογική άποψη ότι ο τάφος ΙΙ της Μεγάλης Τούμπας στον Φίλιππο Β’ και τη χρονολόγησή του θανάτου του το 336 π.Χ.”.

  Στο μεταξύ, “επιστημονικά τολμηρές” υποθέσεις για την αποκάλυψη πέντε νέων βασιλικών τάφων τους οποίους μάλιστα αποδίδει υποθετικά σε μέλη της δυναστείας των Τημενιδών- ακόμα και στον ίδιο τον βασιλιά Κάσσανδρο (σύζυγο της Θεσσαλονίκης- αδελφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου) ή σ' έναν από τους γιους του”, έκανε στη διάρκεια της εισήγησής της σήμερα το απόγευμα στο αρχαιολογικό συνέδριο του ΑΠΘ η διευθύντρια της ΙΖ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών αρχαιοτήτων κ.Αγγελική Κοτταρίδη.
Στην ανακοίνωσή της με τίτλο “Ανάπλαση-ανάδειξη της βασιλικής Νεκρόπολης των Αιγών. Προστασία και ανάδειξη του νεκροταφείου των τύμβων και της ταφικής συστάδας των Τημενιδών” η κ.Κοτταρίδη ανακοίνωσε ότι συνολικά βρέθηκαν (από το 1996 μέχρι σήμερα) είκοσι (20) τάφοι που χρονολογούνται από τα αρχαϊκά (α΄ μισό του 6ου αι.) μέχρι τα πρώιμα ελληνιστικά χρόνια (τέλος 4ου- αρχές 3ου αι. π.Χ.).
“Ερευνούμε την συστάδα των Τημενιδών που βρίσκεται στη νοτιοδυτική γωνία του νεκροταφείου των τύμβων και σημαδεύει την πορεία του αρχαίου δρόμου, ο οποίος οδηγούσε από την βορειοδυτική πύλη της πόλης -όπου η ταφική συστάδα των βασιλισσών- προς την περιοχή που θάφτηκε ο Φίλιππος Β ΄ και ο Αλέξανδρος Δ΄, ο γιος του Μεγαλέξανδρου και της Ρωξάνης για την ταύτιση του τάφου του οποίου κανείς ως τώρα δεν έχει διατυπώσει κάποια αντίρρηση” δήλωσε η κ.Κοτταρίδη συμπληρώνοντας αναφερόμενη σε άλλο τάφο: “Άφθονη κεραμική, κυρίως κομψές λευκές λήκυθοι, τα χαρακτηριστικά ελαιοδοχεία των νεκρικών τελετών, χρονολογούν το σύνολο γύρω στο 420-410 π.Χ., ενώ ένα σιδερένιο ξίφος που ξέφυγε από τους τυμβωρύχους μαρτυρά ότι ο τάφος ανήκει σε έναν πολεμιστή, ίσως τον βασιλιά Περδίκκα Β΄ (454-413 π.Χ.) που χρειάστηκε σκληρούς αγώνες για να διατηρήσει το βασίλειό του ανεξάρτητο μέσα στη δίνη του Πελοποννησιακού πολέμου”.

  “Μολονότι οι τάφοι είναι όλοι συλημένοι, η παρουσία καταλοίπων εντυπωσιακών ταφικών πυρών με πλούσια αφιερώματα (Αγγεία και όπλα) που ανακαλούν περιγραφές των ομηρικών επών αλλά και το μέγεθος και την μορφή των ίδιων των μνημείων μας οδήγησαν στη σύνδεση με την οικογένεια των Τημενιδών”.
Οι ανασκαφές της ΙΖ Εφορείας Προιστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων των οποίων προΐσταται η κ. Κοτταρίδη χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ.
(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ. Πηγή φωτογραφιών: Πανεπιστημιακή (ΑΠΘ) ανασκαφή Βεργίνας και ΙΖ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων)

news247
Διαβάστε περισσότερα » »