Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Σκόπια: Η κυβέρνηση καταδίκασε επίσημα τον όρο ‘Σλαβομακεδόνες’

Νοέμβριος 17, 2012.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων εξέδωσε σήμερα δήλωση σχετικά με τη χρήση του όρου ‘Σλαβομακεδόνες’ που ειπώθηκε από τον πρέσβη της Ευρωπαίϊκής Ένωσης στα Σκόπια  Άιβο Οράβ.


Η στάση αυτή, σύμφωνα με την κυβερνητική δήλωση, δεν συμβάλει στην επίλυση του ανοικτού ζητήματος με το νότιο γείτονα της χώρας.

«Η Κυβέρνηση εξέφρασε την έντονη διαφωνία της, διαμαρτυρόμενη και καταδικάζοντας τη χρήση του όρου ‘Σλαβομακεδόνες’.

«Αν αυτή είναι η ιδέα κάποιου με διαφορετική άποψη και ορισμένων εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε μια στιγμή που για εμάς γίνεται η χρήση του  όρου «Μακεδονικός» και σε μία άλλη στιγμή χρησιμοποιούν τον όρο που εκτιμούν οι γείτονες μας «Σλαβομακεδόνες»,  θα πρέπει να έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι μια τέτοια σχέση δεν συμβάλλει στην επίλυση ενός ανοιχτού ζητήματος. Και αυτή η στάση φέρνει σύγχυση στη διαδικασία και δημιουργεί ένα βασικό πρόβλημα, ότι αυτή η υποκριτική δεν καθοδηγείται  από τις αρχές στη συμπεριφορά τους και τέτοιες απόψεις δημιουργούν έδαφος για το αποτέλεσμα των διαδικασιών».

Η κυβέρνηση των Σκοπίων καταδίκασε τις δηλώσεις του πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια με τη λογική ότι δεν σέβεται τις θεμελιώδεις αρχές της αυτοδιάθεσης και της ‘αυτό-ονομασίας’.
 
echedoros

Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Βρυξέλλες αποφάσισαν: Το νερό ανήκει στους λίγους και θα πωλείται ακριβά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει την πολιτική διαχείρισης των υδάτινων πόρων και την μέχρι σήμερα τιμολογιακή πολιτική. Η είδηση αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αφού είχαν ήδη γίνει οι κινήσεις προετοιμασίας (εκ μέρους των κρατών – μελών) της συγκεκριμένης απόφασης.

Αν και αυτές οι κινήσεις, οι οποίες ουσιαστικά αφορούσαν την ιδιωτικοποίηση του νερού, έπεσαν στο κενό (π.χ. Μεγάλη Βρετανία), φαίνεται πως στα γραφεία των Βρυξελλών δεν απελπίστηκαν οι «ιθύνοντες» (γραφειοκράτες μη εκλεγμένοι) και αποφάσισαν με την μέθοδο του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» να ανακοινώσουν πως το νερό δεν αποτελεί αγαθό που ανήκει στους πολίτες των κρατών της Ευρώπης, αλλά είναι ένα εμπόρευμα το οποίο (στο όνομα της περιβαλλοντικής προστασίας – πράσινης πολιτικής) οι Βρυξέλλες εφεξής θα διαχειρίζονται κατά τα δοκούν…!

Η απόφαση αυτή του Ευρωκοινοβουλίου (των γραφειοκρατών των Βρυξελλών) ανακοινώθηκε με τον τίτλο «Μέτρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος για το νερό» και αφορά την επιβολή μέτρων (λόγω μόλυνσης των ήδη υπαρχόντων υδάτινων πόρων) τόσο στην οικιακή κατανάλωση του νερού, όσο και στην χρήση του νερού στην γεωργικές καλλιέργειες!

Τι γράφει η είδηση, όπως ανακοινώθηκε και δημοσιεύθηκε στο Sky News:

«Ανατιμολόγηση του νερού, περιορισμός στη χρήση του αγροτικού νερού, καθώς και προγράμματα εξοικονόμησης νερού κατ' οίκον και επαναχρησιμοποίηση του περιλαμβάνονται μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος προκειμένου να διασφαλισθεί επαρκής ποσότητα καλής ποιότητας νερού για όλους του Ευρωπαίους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε τη νέα αυστηρότερη στρατηγική για τη διαχείριση των υδάτων, διαπιστώνοντας ότι η σχετική οδηγία για την προστασία των υδάτων δεν τέθηκε σε εφαρμογή από πολλές χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, από εδώ και στο εξής κάθε κράτος μέλος οφείλει να δίνει αξιόπιστα στοιχεία σχετικά με το υδάτινο ισοζύγιο, πόσο έχει και πόσο ξοδεύει.

Επίσης να παραθέτει τα στοιχεία σχετικά με τη φυσικότητα της ροής των ποταμών και τις παρεμβάσεις που έγιναν, όπως φράγματα και εκτροπές και τέλος θα τεθούν νέοι στόχοι για την εξοικονόμηση του νερού.

Τέλος θα πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι και να περιοριστούν και θα ελέγχονται αυστηρά οι άδειες γεωτρήσεων.

Ωστόσο η νέα αυστηρότερη στρατηγική δεν θα εφαρμοσθεί σε όλα τα κράτη μέλη με τον ίδιο τρόπο.

Τα μέτρα θα είναι αυστηρότερα για χώρες με ελλειμματικό υδάτινο ισοζύγιο, όπως η Ελλάδα και άλλες χώρες του νότου που αντιμετωπίζουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Γιάνες Ποτότσνικ κατέληξε λέγοντας πως η ορθολογική διαχείριση του νερού δεν αφορά μόνο στη διατήρηση του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, αλλά θα καθορίσει την οικονομική ανάπτυξη την ανταγωνιστικότητα και την ευημερία της Ευρώπης».


Έτσι, λοιπόν, το κοινό αγαθό των πολιτών, το νερό, με μία απόφαση – ανακοίνωση, μεταβάλλεται σε μέσο άσκησης οικονομικής πίεσης (και όχι μόνο) προς τους πολίτες της Ευρώπης, οι οποίοι οφείλουν να παραδώσουν -υπό την απειλή αυστηρών μέτρων εις βάρος τους- το αγαθό που τους ανήκει σε άγνωστους διαχειριστές, οι οποίοι στο όνομα του περιβάλλοντος και της υγείας, θα αποφασίζουν για την διαχείρισή του.

Εμείς, δεν θα ρωτήσουμε εάν ασκήθηκαν έλεγχοι (έστω και μη αυστηροί) στις βιομηχανίες που μολύνουν τους υδάτινους πόρους της Ευρώπης, επειδή γνωρίζουμε πως δεν ασκήθηκε έλεγχος, ούτε υπήρξαν κυρώσεις (έστω και μη αυστηρές) προς τις βιομηχανίες που –όπως διατείνονται οι Βρυξέλλες- καταστρέφουν την ποιότητα του νερού και την υγεία των Ευρωπαίων πολιτών.
Η δική μας απορία, είναι σχετική με το ποιος και πως θα διαχειρίζεται το νερό. Προφανώς θα είναι ιδιώτες(!!!), οι οποίοι θα κερδίζουν αμύθητα ποσά από την πώληση του κοινού αγαθού που πλέον μετατρέπεται –με φασιστική μέθοδο- σε ιδιωτικό προϊόν προς εκμετάλλευση.

Έτσι, οι ιδιώτες ενώ θα αποκομίζουν τεράστια κέρδη από κάτι που δεν τους ανήκει, ταυτόχρονα θα πιέζουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, αφού θα τους αφαιρούν σημαντικά ποσά για την χρήση του νερού. Όμως, οι ίδιοι ιδιώτες θα λειτουργούν και ως μέσον άσκησης πίεσης για την αλλαγή της ποιότητας της τροφής, αφού θα ελέγχουν τους αγρότες και την κατανάλωση του νερού στις αγροτικές καλλιέργειες, οι οποίες θα καταστούν απολύτως ασύμφορες λόγω της αύξησης των τιμολογίων του νερού.

Ήδη, με κυβερνητικές αποφάσεις οι αγρότες υποχρεούνται να ανακοινώσουν τις πηγές και τα μέσα που χρησιμοποιούν για την άρδευση των καλλιεργητικών εκτάσεων που διαθέτουν. Οι αγρότες αν και χρησιμοποίησαν ίδια κεφάλαια για την δημιουργία πομόνων (αρδευτικά πηγάδια με σύστημα άντλησης), καλούνται να συμβάλουν στην διαχείριση (ή στον έλεγχο) των υδάτινων πόρων, να δηλώσουν ουσιαστικά πόσο νερό καταναλώνουν (με δικά τους έξοδα) για τις καλλιέργειές τους, προκειμένου να πληρώσουν και τον ιδιώτη που θα «επωμισθεί» την είσπραξη για την κατανάλωση νερού (να σημειωθεί πως ο ιδιώτης έχει μηδενικά έξοδα, αλλά θα εισπράττει από κάτι που δεν του ανήκει…).

Εάν η όλη αυτή ενέργεια αποσκοπούσε στην δημιουργία κανόνων διαχείρισης των υδάτινων πόρων, ίσως και να ήταν ένα θετικό βήμα. Όμως, από τη στιγμή που κάποιες καλλιέργειες (π.χ. καλαμπόκι) θα κρίνονται ασύμφορες λόγω της μεγάλων ποσοτήτων νερού που απαιτούνται, τότε οι αγρότες θα εξαναγκαστούν στην χρήση ειδικών σπόρων (βλ. μεταλλαγμένα) οι οποίοι έχουν μικρότερη απόδοση και κατασκευάζονται από συγκεκριμένες εταιρείες (βλ. Mosanto) οι οποίες ελέγχουν μεγάλο μέρος της παραγωγής τροφίμων σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Με αλά λόγια, με πρόφαση την διαχείριση του νερού, θα υπάρξουν συγκεκριμένα κέντρα που θα αναλάβουν να χρυσο-πληρώνονται για κάτι που δεν τους ανήκει, και ταυτόχρονα θα αλλάξει η ποιότητα της τροφής των Ευρωπαίων πολιτών, στο όνομα της εξοικονόμησης υδάτινων πόρων.

Λείπει, όμως το νερό από την Ευρώπη; Η απάντηση είναι απολύτως αρνητική, αφού η ευρωπαϊκή ήπειρος θεωρείται πλουσιότατη σε υδάτινους πόρους. Αφού το πρόβλημα είναι στην αλλοίωση της ποιότητας του νερού από βιομηχανικά απόβλητα, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιβάλει αυστηρότατες κυρώσεις στις παραβατικές βιομηχανίες οι οποίες κατά σύστημα μολύνουν το νερό; Μήπως επειδή η οικονομική ισχύς των βιομηχανιών αυτών είναι τόσο μεγάλη, που αποτελεί φόβο για τους Ευρωβουλευτές και τους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κρατών, η οποιαδήποτε απόπειρα επιβολής τιμωρίας τους;

Επειδή είναι προφανές πως οι ευρωβουλευτές δεν μπορούν να πιέσουν τους κυρίως υπεύθυνους, στρέφονται προς τους απολύτως ανεύθυνους για την μόλυνση των υδάτων και πραξικοπηματικά ενεργώντες τους επιβάλλουν εξοντωτικούς οικονομικούς όρους για την κατανάλωση του νερού, ενώ ταυτοχρόνως εξυπηρετούν τους –μόνιμα- ενδιαφερόμενους για την διαχείριση του νερού, αλλά και τις πολυεθνικές παραγωγής μεταλλαγμένων γεωργικών υβριδίων…!

Τελικά και σαν αποτέλεσμα, διαπιστώνουμε πως το περιβάλλον δεν γίνεται καλύτερο (αφού δεν αντιμετωπίζονται οι βιομηχανίες που το καταστρέφουν), ενώ κάποιοι πλουτίζουν από το νερό που δεν τους ανήκει και τέλος δημιουργούνται κατάλληλες συνθήκες για καλλιέργεια και πώληση μεταλλαγμένων τροφών… Με απλά λόγια, όλα για το χρήμα, όλα για το κέρδος, με πρόφαση –φυσικά- το καλό των πολιτών και του… περιβάλλοντος.
Δεν γνωρίζουμε εάν ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος γίνει για το νερό, όμως είμαστε απολύτως βέβαιοι πως το νερό μετατρέπεται σε όπλο επιβολής ισχύος και εξαναγκασμού προς τους λαούς. Και ίσως αυτό αποτελέσει τον λόγο για μία άνευ προηγουμένου κοινωνική έκρηξη...



eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο πρώην δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης σε πολύ νεαρή ηλικία με μακριά μαλλιά και μούσι


 Με την πάροδο του χρόνου, όλοι μας – κοιτάζοντας παλιές  φωτογραφίες - εντυπωσιαζόμαστε από τις αλλαγές στην εξωτερική μας εμφάνιση, πόσο μάλλον όταν αυτές είναι δεν είναι απλά μεγάλες, αλλά τεράστιες. Όταν μάλιστα αντικρίζουμε φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται πρόσωπα της δημόσιας ζωής, όπως η διπλανή με τον πρώην δήμαρχο Πτολεμαΐδας (2003- 2010) κ. Γρηγόρη Τσιούμαρη με μακρύ μαλλί και μούσι, την εποχή που ήταν φοιτητής, την κλασική εντύπωση είθισται να συνοδεύει και μια σειρά από επιφωνήματα έκπληξης.
Κάτι παρόμοιο συνέβη, όταν αντικρίσαμε τη διπλανή φωτογραφία του κ. Τσιούμαρη, στον προσωπικό του «τοίχο» στο facebook, που τον απεικονίζει  σ’ έναν τηλεφωνικό θάλαμο στο Montpellier της Γαλλίας.


kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτα τα προνόμια των γονέων ανηλίκων και ενηλίκων αλλοδαπών που έχουν πάρει ελληνική ιθαγένεια.

Απίστευτα τα προνόμια των γονέων ανηλίκων και ενηλίκων αλλοδαπών που έχουν πάρει ελληνική ιθαγένεια. Άμεση ανάγκη να αποσυρθεί ο ραγκουσονόμος περί ιθαγένειας
ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ.

Επίσης ανάγκη αλλαγής του μεταναστευτικού νόμου γενικά. Είναι απίστευτο αλλά την ώρα που οι Έλληνες αιμορραγούν οικονομικά από τους αλλεπάλληλους φόρους, την ώρα που αυτοκτονούν επειδή δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους, την ώρα που πετσοκόβονται συντάξεις ανθρώπων που στήριξαν τα ασφαλιστικά ταμεία με σκληρή δουλειά, την ώρα που οι περισσότεροι νέοι μένουν άνεργοι και μεταναστεύουν, την ίδια ώρα οι γονείς των αλλοδαπών μαθητών που έχουν λάβει ελληνική ιθαγένεια με το μόρφωμα νόμου του ανθέλληνα Ραγκούση, είτε διά γεννήσεως είτε διά εξαετούς φοιτήσεως (!) αλλά και οι γονείς ενηλίκων αλλοδαπών που πήραν ελληνική ιθαγένεια απολαμβάνουν μια σειρά δικαιώματα:

Γονείς ανήλικου αλλοδαπού που έχει πάρει ελληνική ιθαγένεια είτε δια γεννήσεως, είτε διά εξαετούς φοιτήσεως σύμφωνα με το ραγκουσονόμο καταθέτουν τις αιτήσεις τους ως "γονείς ανηλίκου ημεδαπού" (ν. 3386/2005 άρθρο 94 όπως τροποποιήθηκε), προκειμένου να ανανεώσουν την άδεια διαμονής και εργασίας τους.

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν για τους γονείς ενηλίκου αλλοδαπού που έχει λάβει την ελληνική ιθαγένεια με το ραγκουσονόμο. Προκειμένου να ανανεώσουν τις άδειες διαμονής τους, καταθέτουν τις αιτήσεις τους ως "γονείς Έλληνα πολίτη" σύμφωνα με το Ραγκουσονόμο (3386/2005 άρθρο 63 όπως τροποποιήθηκε).

Δείτε τα προνόμια αυτών των κατηγοριών:

1. Απαλλάσσονται από το παράβολο που πληρώνουν όλοι οι αλλοδαποί προκειμένου να ανανεώσουν τις άδειες διαμονής τους ! Δεν πληρώνουν στο ελληνικό κράτος το ζητούμενο παράβολο των 300 ευρώ για τη διετία το οποίο ισχύει μόνο για τους ενήλικες, (οι αλλοδαποί έως 18 ετών δεν πλήρωναν ποτέ τίποτα)!

2. Απαλλάσσονται από τα ένσημα που πρέπει να συγκεντρώνουν προκειμένου να τους ανανεωθεί η άδεια διαμονής τους τα οποία ήδη η εθνοκτόνα κυβέρνηση του Πασόκ στα πλαίσια της άλωσης της χώρας μας είχε αφαιρέσει από τα 200 το χρόνο (τυπικά γιατί άτυπα ίσχυαν τα 180) τα κατέβασε στα 120 το χρόνο από τα οποία ο αλλοδαπός οφείλει να έχει τα 100 άτυπα και τα για τα υπόλοιπα 20 βγαίνει απόφαση Αποκεντρωμένης Διοίκησης να τα εξαγοράσει από το ΙΚΑ!
Ενισχύεται δηλαδή η μαύρη εργασία.

Επιπλέον για την ανανέωση της άδειας διαμονής ισχύει ο χρόνος ανεργίας στον ΟΑΕΔ ή χαρτί γιατρού για ασθένεια αντικαθιστώντας το μεγαλύτερο αριθμό ενσήμων και όπως γίνεται αντιληπτό με ελάχιστα ένσημα πια το χρόνο ο κάθε αλλοδαπός παραμένει και ανανεώνει τις άδειές του αρπάζοντας δουλειές από Έλληνες, χρησιμοποιεί το σύστημα υγείας και όλες τις παροχές αποψιλώνοντας μια ήδη οικονομικά γονατισμένη χώρα!

3. Απαλλάσσονται από την προσκόμιση εκκαθαριστικού Δ.Ο.Υ.! Με άλλα λόγια δεν υποχρεούνται να καταθέσουν φορολογική δήλωση στην Εφορία, άρα πάλι ενισχύεται η μαύρη εργασία! Επιπλέον για τους γονείς ενηλίκων αλλοδαπών που έλαβαν ελληνική ιθαγένεια με το ραγκουσονόμο προκειμένου να ανανεώσουν τις άδειες διαμονής τους, δεν απαιτείται να κατατεθεί θεωρημένο βιβλιάριο υγείας (3386/2005 άρθρο 63 )!

Δηλαδή όλοι οι γονείς αυτών νομιμοποιούνται να χρησιμοποιούν το σύστημα υγείας της Ελλάδας χωρίς να πληρώσουν ασφαλιστικό φορέα!
Εκείνο που εξοργίζει είναι ότι ο ραγκουσονόμος έχει βάλει χρονικά περιθώρια και δεν αφήνει την Αστυνομία να αναζητήσει σε όσο χρόνο χρειαστεί κάποια έγγραφα που αφορούν αλλοδαπούς που πάνε να πάρουν ελληνική ιθαγένεια. Επιβάλλει στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να χορηγήσουν ιθαγένεια και χωρίς αυτά, αν περάσουν δύο μήνες και δεν έχει απαντήσει η Αστυνομία η οποία μπορεί να μην έχει αναταπόκριση από άλλες υπηρεσίες του εξωτερικού ή απλά με τόση εγκληματικότητα και τόσα άλλα επείγοντα και με έλλειψη προσωπικού, μπορεί να μην πρόλαβε να τα εξετάσει!

Παράδειγμα: θυμάστε τη συμμορία Αλβανών με τα καλάσνικωφ που έμπαιναν μέσα σε σπίτια έκλεβαν και βίαζαν γυναίκες μπροστά στα μάτια των συγγενών τους; Ένας απ αυτούς τους Αλβανούς είχε λάβει ιθαγένεια με το ν. Ραγκούση ενώ είχε πλουσιότατο σε παρανομίες φάκελο στη χώρα του (κατά πληροφορίες μας). Φυσικά, όποιος έχει πάρει ιθαγένεια με το ραγκουσονόμο, μπορεί να διοριστεί στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ακόμα και στις ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ!
Εκεί καταντήσαμε!

Να μας διδάσκουν ιστορία Αλβανοί και να μας φυλάνε τα σύνορα Πακιστανοί και αυτό δεν το λέμε ως ρατσιστική άποψη αλλά για τους κίνδυνους που κυοφορούνται από τέτοιου είδους προνόμια και ο νοών νοήτω!

Για την ευστάθεια όλων των προαναφερόμενων προνομίων και της σχετικής νομοθεσίας μπορεί όποιος θέλει να απευθυνθεί στις κατά τόπους Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Μετά από αυτές τις απίστευτες διευκολύνσεις που η φιλεύσπλαχνη κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου και του αλλοτριωμένου κόμματός του που τον πρώτο λόγο είχαν οι Συριζοπασόκοι διά του Ραγκούση προσέφερε στους αλλοδαπούς, στην προσπάθειά του να τους κρατήσει όλους εδώ και να μη φύγει κανείς τους και όλα αυτά εις βάρος των γηγενών κατοίκων, εύλογα γεννιέται η απορία: Στις χώρες όλων των αλλοδαπών ωφελουμένων θα επέτρεπαν ποτέ να συμβαίνουν τέτοια έκτροπα και μάλιστα υπό την ευλογία του κράτους; Ρητορική ερώτηση γιαί η απάντηση είναι όχι για όλες τις χώρες, για όλα τα κράτη.

Τι μπορεί να γίνει τώρα;

1. Αναμένουμε να γίνει σεβαστή η απόφαση ΣτΕ που εκκρεμεί τόσους μήνες και να αποσυρθούν ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ. Επιστροφή στον παλιό νόμο..

2.. Να καθιερωθεί η υπηκοότητα με αυστηρά κριτήρια και όχι η ιθαγένεια που είναι κεκτημένο δικαίωμα όσων είναι τουλάχιστον ο ένας γονέας Έλληνες.

3. Η ιθαγένεια και όχι μόνο υπηκοότητα να δίνεται μόνο σε ομογενείς όχι με χρονοβόρες διαδικασίες.

4. Να ανακληθούν όλες οι ιθαγένειες που δόθηκαν με την εφαρμογή του νόμου Ραγκούση κατά παράβαση του Συντάγματος με εξαίρεση τους ομογενείς.

5. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφικτή η άρση της ιθαγένειας που έγινε με το ν. Ραγκούση, να απαγορευθούν για τους κατόχους αυτών (εκτός ομογενών) οι διορισμοί στο Δημόσιο ειδικότερα στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων και στις στρατιωτικές σχολές.

6. Σε κάθε περίπτωση να αρθούν όλα τα παραπάνω δικαιώματα συγγενών αλλοδαπών που ήδη έλαβαν την ελληνική ιθαγένεια γιατί το κράτος έχει διαφυγόντα κέρδη και με αυτό τον τρόπο νομιμοποιούνται να διαμένουν σε ελληνικό έδαφος άνθρωποι χωρίς δουλειά που όμως νόμιμα χρησιμοποιούν όλες τις δομές του κράτους μας.

Ελευθερία του Λόγου για το www.eglimatikotita.gr

Υ.Γ.
Σε επόμενο άρθρο θα αναφέρουμε τα προνόμια των συγγενών γονέων και τέκνων συζύγων Ελλήνων πολιτών και συζύγων πολιτών Ε.Ε. προνόμια που απολαμβάνουν κυρίως Πακιστανοί και Αλβανοί. --> -->

 http://www.eglimatikotita.gr/2012/11/blog-post_6469.html?m=1
Διαβάστε περισσότερα » »

Ενημερώστε και τους φίλους σας.

Σε διάφορα μέρη σε πολυσύχναστα: πρατήρια βενζίνης, παρκινγκ, σούπερ μάρκετ κ.λ.π,
δίδονται μικρά δώρα - δωρεάν διανομή, φαινομενικά για προώθηση πωλήσεων όπως: Μπρελόκ, μασκότ, για αυτοκινήτα κ.λπ.

ΜΗΝ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ Περιέχουν ένα ΤΣΙΠ για ανίχνευση προσώπου (κάποτε μόνο στις ταινίες τα βλέπαμε),

Με αυτό οι κλέφτες γνωρίζουν τα πάντα για εσάς: πού βρίσκεστε, πού κινείστε, πότε είστε στο σπίτι, πού είναι το αυτοκίνητό σας σταθμευμένο, κλπ. Χωρίς εσάς .. μπορούν να κάνουν τα πάντα - να πάνε στο σπίτι σας όταν λείπετε, επίσης να σας επιτεθούν στην τράπεζα, να κλέψουν το αυτοκίνητό σας, κ.λ.π.

Είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο εγκληματιών, που κατάγονται από τη Ρουμανία(έχουν εμπειρία στην σχεδίαση ηλ. κυκλωμάτων), μια νέα εγκληματική πρακτική!

Αξιωματούχοι στην Ολλανδία έχουν ενημερώσει τον ολλανδικό πληθυσμό, για το φαινόμενο αυτό.

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Τρώμε ακτινοβολημένα προϊόντα


Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλος ντόρος με τον codex alimentarius και κυκλοφορεί και μια φωτογραφία με πατάτες που απαγορεύεται η φύτευση τους γιατί είναι υβρίδιο σύμφωνο με τον codex alimentarius, ο οποίος απαγορεύει την επαναφύτευση των σπόρων. Αυτοί οι σπόροι είναι γενετικά τροποποιημένοι ώστε να αποτρέπουν την παραγωγή καρπών για δεύτερη χρονιά και φυσικά ευθύνονται για καρκινογενέσεις σύμφωνα με έρευνες.
Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει είναι πως ο codex alimentarius είναι εδώ, χρόνια τώρα, αλλά εμείς δε θέλαμε να το δούμε.
Έχω στην κουζίνα μου ένα ράφι γεμάτο με μπαχαρικά και προσπαθώ να βρίσκω όσο πιο αγνά προϊόντα μπορώ. Βέβαια ότι δεν έβρισκα αναγκαστικά το αγόραζα από καταστήματα και κάποια ελάχιστα από σουπερμάρκετ.
Ανακάλυψα κάτι σπόρους κόλιανδρου που είχα καιρό (χρησιμοποιούσα τριμμένο τον τελευταίο καιρό) κι έτσι πήρα ένα μύλο για να τους χρησιμοποιήσω.
Με έκπληξη συνειδητοποίησα διαβάζοντας την ετικέτα ότι πρόκειται για ακτινοβολημένο προϊόν!!!
Σύμφωνα με τον codex alimentarius τα θρεπτικά συστατικά ενός προϊόντος θα πρέπει να περιορίζονται στο 15% για να είναι ασφαλές για την υγεία μας!!! Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει είτε να προέρχεται από κατάλληλους σπόρους γενετικά τροποποιημένους, είτε να υποστεί ακτινοβολία!!!
Ας μη θεωρούμε τα πάντα γύρω μας αγνά, ακόμα κι αν πρόκειται για σπόρους κόλιανδρου. Θα πρέπει να είμαστε πλέον περισσότερο υποψιασμένοι για οτιδήποτε και να διαβάζουμε καλύτερα τα “ψιλά γράμματα” γιατί κρύβουν αλήθειες. Μπορεί να μη γράφει “σύμφωνο με τα πρότυπα του codex alimentarius” όπως άλλα προϊόντα αλλά το υπονοεί.
Αφού φωτογράφισα τη συσκευασία, το πέταξα στα σκουπίδια, σκέφτηκα να το βάλω στο κομπόστ αλλά το μετάνιωσα γιατί είναι επικίνδυνο!
Με την πρώτη ευκαιρία θα πάω στο συγκεκριμένο σουπερμάρκετ για να συζητήσω με τον υπεύθυνο και να παραπονεθώ για τη σαβούρα που μας πλασάρουν με τον μανδύα των αγνών προϊόντων. Δεν έχω αυταπάτες ότι κάτι θα συμβεί απλώς κάποιος πρέπει να “τα ακούσει”.
 
 
ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε καραντίνα η μισή Ελλάδα για την ελονοσία

 Με το μήνυμα «Η ελονοσία δεν είναι παρελθόν, επενδύουμε στην πρόληψη», το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σπεύδει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, ενημερώνοντας το κοινό. Παράλληλα, μετά από σχετικές ανακοινώσεις που έχουν αναρτηθεί τόσο από το ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, έχει σημάνει συναγερμός στα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων εξαιτίας κρουσμάτων ελονοσίας. Γι’ αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τον Φεβρουάριο ο αποκλεισμός δέκα δήμων της Αττικής και αρκετών της περιφέρειας.

Εκτός από τον νομό Αττικής, ανάλογα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί και σε περιοχές της περιφέρειας. Περιοχές υψηλού κινδύνου χαρακτηρίζονται επίσης οι δήμοι Ευρώτα Λακωνίας, Αβδήρων Ξάνθης, Σοφάδων Καρδίτσας, περιοχές στους νομούς Βοιωτίας και Εβρου. Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ από 01/01/2012 μέχρι και 22/10/2012 διαγνώστηκαν συνολικά στην Ελλάδα 75 κρούσματα ελονοσίας, εκ των οποίων τα 59 ήταν εισαγόμενα, δηλαδή αφορούσαν 53 μετανάστες από ενδημικές χώρες και 6 Ελληνες ταξιδιώτες. Αξίζει να σημειωθεί πως τα πρώτα κατά συρροή κρούσματα είχαν εμφανιστεί πέρυσι το καλοκαίρι με ενδείξεις «εγχώριας μετάδοσης».


Σε κλοιό η χώρα


Μπορεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να έχει κηρύξει την Ελλάδα ελεύθερη από ελονοσία από το 1974, ωστόσο όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, το ενδεχόμενο επανεγκατάστασης της νόσου είναι υπαρκτό, αφού η χώρα μας [Συναγερμός στα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων. Από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο στην Ελλάδα διαγνώστηκαν 75 κρούσματα ελονοσίας, εκ των οποίων τα 59 αφορούσαν μετανάστες. ] ς αποτελεί τόπο διαμονής και εργασίας μεταναστών από χώρες όπου ενδημεί η νόσος. Επίσης, σε πολλές περιοχές κυκλοφορούν κουνούπια του είδους «ανωφελούς», που αποτελεί μέσο μετάδοσης της ελονοσίας, ενώ σημειώνεται και αλλαγή των περιβαλλοντικών συνθηκών, με συνακόλουθη αύξηση του πληθυσμού και της δραστηριότητας των κουνουπιών.

Για την πρόληψη της ελονοσίας έχουν προκηρυχτεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ ειδικά έργα χαρτογράφησης των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών, χωρίζοντας την ελληνική επικράτεια σε τρεις μεγάλες περιοχές: 1) Βόρεια Ελλάδα, 2) Στερεά Ελλάδα και Αττική, 3) Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο. Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν επίσης την τοποθέτηση εντομοπαγίδων και την παρακολούθηση των πληθυσμών και την ταυτοποίηση των κουνουπιών σε όλη την Ελλάδα.

Οπως εξήγησε στην «Espresso» ο επιστημονικός διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Κωνσταντίνος Σταμούλης, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού η επιτήρηση γίνεται κυρίως για προληπτικούς λόγους: «Ισχύει πως υπάρχει απαγόρευση να δίνεται αίμα από άτομα που ζουν και εργάζονται σε περιοχές που βρίσκονται υπό επιτήρηση, ωστόσο αυτό γίνεται για λόγους πρόληψης. Η επιτήρηση γίνεται κάτω από διεθνείς κανόνες που ορίζουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αποκλεισμού, στην περίπτωσή μας έως τον Φεβρουάριο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως μπορεί να γίνει άρση νωρίτερα, αφού τα επιδημιολογικά στοιχεία που προκύπτουν αλλάζουν διαρκώς».


Τα συμπτώματα

Η ελονοσία είναι λοιμώδης νόσος που μεταδίδεται κυρίως μέσω τσιμπήματος μολυσμένου κουνουπιού. Τα συμπτώματα της νόσου είναι έντονο ρίγος, υψηλός πυρετός, εφίδρωση, γενική αδιαθεσία, πονοκέφαλος και μυαλγίες. Εμφανίζονται συνήθως από μία έως τέσσερις εβδομάδες μετά τη μόλυνση και υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία. Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει οργανώσει ένα ολόκληρο πρόγραμμα πρόληψης και ενημέρωσης τόσο των γιατρών όσο και του κοινού προκειμένου να καταπολεμηθεί η νόσος.


«ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΕΣ» ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Σε ποιους δήμους της Αττικής παραμένει σε ισχύ ο αποκλεισμός των αιμοδοτών για τον φόβο της ελονοσίας

ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ
Κορωπί, Αγία Μαρίνα, Αγιος Δημήτριος, Καρέλλας, Κίτσι
ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ - ΒΟΥΛΑΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
Δίλοφο, Βάρκιζα, Κόρμπι, Σούριζα, Χέρωμα, Λιθούριζα, Ασύρματος, Μηλαδέζα
ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Καλύβια, Ανάβυσσος, Κουβαράς, Παλαιά Φώκαια, Θυμάρι, Σαρωνίδα
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μαρκόπουλο, Βραυρώνα, Χαμολιά
ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
Παιανία, Γλυκά Νερά, Αργιθέα
ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Λαύριο, Θορικό, Σούνιο, Λεγρενά, Αγ. Κων/νος, Κερατέα (όλοι οι οικισμοί)
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Γραμματικό, Βαρνάβας
ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ
Σπάτα (όλοι οι οικισμοί), Λούτσα
ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ
Ωρωπός, Αυλώνα, Αφίδνες, Κάλαμος, Καπανδρίτι, Μαλακάσα, Μαρκόπουλο, Νέα Παλάτια, Πολυδένδρι, Σκάλα, Συκάμινος

espressonews
newingreece

Διαβάστε περισσότερα » »

Το Σύνταγμά μας ισχύει, όπως ο νόμος ορίζει…




Το Σύνταγμά μας ισχύει, όπως ο νόμος ορίζει…Για να φανταστείτε γιατί ακριβώς Σύνταγμα μιλάμε, δεν έχετε παρά να πάρετε τα άρθρα του και να μετρήσετε σε πόσα σημεία του, δίνει εν λευκώ εξουσιοδότηση στον απλό νομοθέτη, δηλαδή στον εκάστοτε πρωθυπουργό, να ρυθμίσει τις διάφορες εξαγγελίες που το ίδιο κάνει.

Λοιπόν, δεν θα το πιστέψετε αλλά στα 120 άρθρα του εξουσιοδοτεί τον απλό νομοθέτη σε 236 σημεία του, είτε με τη γνωστή φράση…. «ως ο νόμος ορίζει», είτε με παρεμφερή φράση, να ρυθμίσει ο απλός νόμος τα θέματα που έπρεπε να ρυθμίζει το ίδιο. Ένα άρθρο μόνο του, παραπέμπει στο νόμο 12 φορές!!!!

Οι μόνες διατάξεις που δεν παραπέμπουν στο νόμο αλλά ρυθμίζουν οι ίδιες (και ο Κανονισμός της Βουλής) τα σχετικά θέματα, είναι οι διατάξεις που αφορούν το πολιτικό σύστημα.

Εκεί τα πράγματα είναι μπετόν αρμέ.

Εκεί ακριβώς περιλαμβάνεται το ατιμώρητο των υπουργών, η ασυλία των βουλευτών κ.λ.π..

Όσες όμως διατάξεις αφορούν δικαιώματα των πολιτών αφήνονται στον απλό νομοθέτη να τα ρυθμίσει όπως εκείνος θέλει.

Αυτή η παγκόσμια πρωτοτυπία Συντάγματος αποτελεί αστεία περίπτωση, γι’ αυτό και φτάσαμε στο σημερινό κατάντημα.

Πέτρος Χασάπης

ramnousia

| |

Το Σύνταγμά μας ισχύει, όπως ο νόμος ορίζει…

Το Σύνταγμά μας ισχύει, όπως ο νόμος ορίζει…
Για να φανταστείτε γιατί ακριβώς Σύνταγμα μιλάμε, δεν έχετε παρά να πάρετε τα άρθρα του και να μετρήσετε σε πόσα σημεία του, δίνει εν λευκώ εξουσιοδότηση στον απλό νομοθέτη, δηλαδή στον εκάστοτε πρωθυπουργό, να ρυθμίσει τις διάφορες εξαγγελίες που το ίδιο κάνει.

Λοιπόν, δεν θα το πιστέψετε αλλά στα 120 άρθρα του εξουσιοδοτεί τον απλό νομοθέτη σε 236 σημεία του, είτε με τη γνωστή φράση…. «ως ο νόμος ορίζει», είτε με παρεμφερή φράση, να ρυθμίσει ο απλός νόμος τα θέματα που έπρεπε να ρυθμίζει το ίδιο. Ένα άρθρο μόνο του, παραπέμπει στο νόμο 12 φορές!!!!

Οι μόνες διατάξεις που δεν παραπέμπουν στο νόμο αλλά ρυθμίζουν οι ίδιες (και ο Κανονισμός της Βουλής) τα σχετικά θέματα, είναι οι διατάξεις που αφορούν το πολιτικό σύστημα.

Εκεί τα πράγματα είναι μπετόν αρμέ.

Εκεί ακριβώς περιλαμβάνεται το ατιμώρητο των υπουργών, η ασυλία των βουλευτών κ.λ.π..

Όσες όμως διατάξεις αφορούν δικαιώματα των πολιτών αφήνονται στον απλό νομοθέτη να τα ρυθμίσει όπως εκείνος θέλει.

Αυτή η παγκόσμια πρωτοτυπία Συντάγματος αποτελεί αστεία περίπτωση, γι’ αυτό και φτάσαμε στο σημερινό κατάντημα.

Πέτρος Χασάπης


Πηγή: Το Σύνταγμά μας ισχύει, όπως ο νόμος ορίζει… - RAMNOUSIA
Διαβάστε περισσότερα » »

Το θαύμα των Ελλήνων - Γαλλικό Ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους (Δείτε το!)


Το θαύμα των ΕλλήνωνΕπειδή πολλά μας τα λένε οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Γερμανοί κι επειδή η ψυχολογία μας είναι στα τάρταρα, καιρός να ξαναθυμηθούμε ορισμένα πράγματα από την ιστορία μας. Και να τα υπενθυμίσουμε και σ΄ όλους αυτούς που σήμερα μας αντιμετωπίζουν απαξιωτικά, έχοντας να αντιπαρατάξουν μόνο τις γνώσεις τους στην τοκογλυφία.

Το ντοκιμαντέρ "Το θαύμα των Ελλήνων" είναι από μια γαλλική σειρά που θα σας θυμίσει το πόσο περήφανοι πρέπει να είστε που γεννηθήκατε Έλληνες. Η σειρά ονομάζεται "

Ο Θρύλος των Επιστημών" και είναι μια σειρά βραβευμένων γαλλικών ταινιών τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) του Γάλλου φιλοσόφου και συγγραφέα Michel Serres που αναφέρονται στο “θαύμα των Ελλήνων”.

Στην έκρηξη των γνώσεων και των επιστημών απο τον 6ο αιώνα έως και τον 4 αιώνα σε ένα μικρό ηλιόλουστο κομμάτι γης, την Ελλάδα, γεννήθηκαν οι επιστήμες που εξακολουθούν να μας οδηγούν μέχρι σήμερα.



Η ίδια η επιστήμη, η οποία είναι το καμάρι του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου, και που η γέννησή της οφείλεται στουςΈλληνες με την καθαρότητα του πνεύματός τους.



Ο Όμηρος, ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Ιπποκράτης, ο Πυθαγόρας, ο Ηράκλειτος, ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης, ο Εύδοξος, ο Διοσκουρίδης και άλλοι πολλοί Έλληνες πατέρες των επιστημών, της ποιητικής της χαρτογραφίας, της ιατρικής, των μαθηματικών, της γεωμετρίας, μάς ταξιδεύουν στον υπέροχο κόσμο των Ελλήνων.

Αυτή η ταινία συνδυάζει αφήγηση, τοπία, ιστορικές και ποιητικές αναφορές, και επιχειρεί να αναβιώσει τις θρυλικές μορφές της ιστορίας των Ελλήνων.





"Το θαύμα των Ελλήνων" - Δείτε ολόκληρη την ταινία (with greek subtitles)

Το θαύμα των Ελλήνων - Γαλλικό Ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους (Δείτε το!)

Το θαύμα των Ελλήνων

Επειδή πολλά μας τα λένε οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Γερμανοί κι επειδή η ψυχολογία μας είναι στα τάρταρα, καιρός να ξαναθυμηθούμε ορισμένα πράγματα από την ιστορία μας. Και να τα υπενθυμίσουμε και σ΄ όλους αυτούς που σήμερα μας αντιμετωπίζουν απαξιωτικά, έχοντας να αντιπαρατάξουν μόνο τις γνώσεις τους στην τοκογλυφία.

Το ντοκιμαντέρ "Το θαύμα των Ελλήνων" είναι από μια γαλλική σειρά που θα σας θυμίσει το πόσο περήφανοι πρέπει να είστε που γεννηθήκατε Έλληνες. Η σειρά ονομάζεται "
Ο Θρύλος των Επιστημών" και είναι μια σειρά βραβευμένων γαλλικών ταινιών τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) του Γάλλου φιλοσόφου και συγγραφέα Michel Serres που αναφέρονται στο “θαύμα των Ελλήνων”.

Στην έκρηξη των γνώσεων και των επιστημών απο τον 6ο αιώνα έως και τον 4 αιώνα σε ένα μικρό ηλιόλουστο κομμάτι γης, την Ελλάδα, γεννήθηκαν οι επιστήμες που εξακολουθούν να μας οδηγούν μέχρι σήμερα. 


Η ίδια η επιστήμη, η οποία είναι το καμάρι του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου, και που η γέννησή της οφείλεται στουςΈλληνες με την καθαρότητα του πνεύματός τους.


Ο Όμηρος, ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Ιπποκράτης, ο Πυθαγόρας, ο Ηράκλειτος, ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης, ο Εύδοξος, ο Διοσκουρίδης και άλλοι πολλοί Έλληνες πατέρες των επιστημών, της ποιητικής της χαρτογραφίας, της ιατρικής, των μαθηματικών, της γεωμετρίας, μάς ταξιδεύουν στον υπέροχο κόσμο των Ελλήνων.

Αυτή η ταινία συνδυάζει αφήγηση, τοπία, ιστορικές και ποιητικές αναφορές, και επιχειρεί να αναβιώσει τις θρυλικές μορφές της ιστορίας των Ελλήνων.




"Το θαύμα των Ελλήνων" - Δείτε ολόκληρη την ταινία (with greek subtitles)



Πηγή: Το θαύμα των Ελλήνων - Γαλλικό Ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους (Δείτε το!) - RAMNOUSIA
| |

Το θαύμα των Ελλήνων - Γαλλικό Ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους (Δείτε το!)

Το θαύμα των Ελλήνων

Επειδή πολλά μας τα λένε οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Γερμανοί κι επειδή η ψυχολογία μας είναι στα τάρταρα, καιρός να ξαναθυμηθούμε ορισμένα πράγματα από την ιστορία μας. Και να τα υπενθυμίσουμε και σ΄ όλους αυτούς που σήμερα μας αντιμετωπίζουν απαξιωτικά, έχοντας να αντιπαρατάξουν μόνο τις γνώσεις τους στην τοκογλυφία.

Το ντοκιμαντέρ "Το θαύμα των Ελλήνων" είναι από μια γαλλική σειρά που θα σας θυμίσει το πόσο περήφανοι πρέπει να είστε που γεννηθήκατε Έλληνες. Η σειρά ονομάζεται "
Ο Θρύλος των Επιστημών" και είναι μια σειρά βραβευμένων γαλλικών ταινιών τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) του Γάλλου φιλοσόφου και συγγραφέα Michel Serres που αναφέρονται στο “θαύμα των Ελλήνων”.

Στην έκρηξη των γνώσεων και των επιστημών απο τον 6ο αιώνα έως και τον 4 αιώνα σε ένα μικρό ηλιόλουστο κομμάτι γης, την Ελλάδα, γεννήθηκαν οι επιστήμες που εξακολουθούν να μας οδηγούν μέχρι σήμερα. 


Η ίδια η επιστήμη, η οποία είναι το καμάρι του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου, και που η γέννησή της οφείλεται στουςΈλληνες με την καθαρότητα του πνεύματός τους.


Ο Όμηρος, ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Ιπποκράτης, ο Πυθαγόρας, ο Ηράκλειτος, ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης, ο Εύδοξος, ο Διοσκουρίδης και άλλοι πολλοί Έλληνες πατέρες των επιστημών, της ποιητικής της χαρτογραφίας, της ιατρικής, των μαθηματικών, της γεωμετρίας, μάς ταξιδεύουν στον υπέροχο κόσμο των Ελλήνων.

Αυτή η ταινία συνδυάζει αφήγηση, τοπία, ιστορικές και ποιητικές αναφορές, και επιχειρεί να αναβιώσει τις θρυλικές μορφές της ιστορίας των Ελλήνων.




"Το θαύμα των Ελλήνων" - Δείτε ολόκληρη την ταινία (with greek subtitles)




Πηγή: Το θαύμα των Ελλήνων - Γαλλικό Ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους (Δείτε το!) - RAMNOUSIA
| |

Το θαύμα των Ελλήνων - Γαλλικό Ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους (Δείτε το!)

Το θαύμα των Ελλήνων

Επειδή πολλά μας τα λένε οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Γερμανοί κι επειδή η ψυχολογία μας είναι στα τάρταρα, καιρός να ξαναθυμηθούμε ορισμένα πράγματα από την ιστορία μας. Και να τα υπενθυμίσουμε και σ΄ όλους αυτούς που σήμερα μας αντιμετωπίζουν απαξιωτικά, έχοντας να αντιπαρατάξουν μόνο τις γνώσεις τους στην τοκογλυφία.

Το ντοκιμαντέρ "Το θαύμα των Ελλήνων" είναι από μια γαλλική σειρά που θα σας θυμίσει το πόσο περήφανοι πρέπει να είστε που γεννηθήκατε Έλληνες. Η σειρά ονομάζεται "
Ο Θρύλος των Επιστημών" και είναι μια σειρά βραβευμένων γαλλικών ταινιών τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) του Γάλλου φιλοσόφου και συγγραφέα Michel Serres που αναφέρονται στο “θαύμα των Ελλήνων”.

Στην έκρηξη των γνώσεων και των επιστημών απο τον 6ο αιώνα έως και τον 4 αιώνα σε ένα μικρό ηλιόλουστο κομμάτι γης, την Ελλάδα, γεννήθηκαν οι επιστήμες που εξακολουθούν να μας οδηγούν μέχρι σήμερα. 


Η ίδια η επιστήμη, η οποία είναι το καμάρι του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου, και που η γέννησή της οφείλεται στουςΈλληνες με την καθαρότητα του πνεύματός τους.


Ο Όμηρος, ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Ιπποκράτης, ο Πυθαγόρας, ο Ηράκλειτος, ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης, ο Εύδοξος, ο Διοσκουρίδης και άλλοι πολλοί Έλληνες πατέρες των επιστημών, της ποιητικής της χαρτογραφίας, της ιατρικής, των μαθηματικών, της γεωμετρίας, μάς ταξιδεύουν στον υπέροχο κόσμο των Ελλήνων.

Αυτή η ταινία συνδυάζει αφήγηση, τοπία, ιστορικές και ποιητικές αναφορές, και επιχειρεί να αναβιώσει τις θρυλικές μορφές της ιστορίας των Ελλήνων.




"Το θαύμα των Ελλήνων" - Δείτε ολόκληρη την ταινία (with greek subtitles)




Πηγή: Το θαύμα των Ελλήνων - Γαλλικό Ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους (Δείτε το!) - RAMNOUSIA

ramnousia
Διαβάστε περισσότερα » »

Άν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, θα πέσει στην αγκαλιά Ρωσίας - Κίνας και θα αποκομίσει τεράστια κέρδη

Άν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, θα πέσει στην αγκαλιά Ρωσίας - Κίνας και θα αποκομίσει τεράστια κέρδη
Γερμανικοί Φόβοι: 

"Στα χέρια Ρωσίας - Κίνας αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ"!


Γεωπολιτικό και όχι οικονομικό είναι το πρόβλημα που αφορά την Ελλάδα, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Εξωτερικού Εμπορίου, Άντον Μπέρνερ, ο οποίος προειδοποιεί ότι αν η χώρα τεθεί εκτός Ευρωζώνης, τότε «θα απομακρυνθεί στην πράξη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση» και θα «πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας ή της Κίνας, προκαλώντας πρόβλημα ασφάλειας για την Ευρώπη».

Σύμφωνα με την εκδοχή που περιγράφει ο κ. Μπέρνερ για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και δημιουργίας στενότερης σχέσης με την Ρωσία ή την Κίνα, «η Ελλάδα θα αποκόμιζε μεγάλα κέρδη και η Ευρώπη θα αποκτούσε ένα πρόβλημα ασφαλείας, και μάλιστα για πολλές δεκαετίες» (εδώ τρελαινόμαστε)!



«Αν πληρώσουμε για την Ελλάδα, αυτό τελικά θα μας αποδειχθεί φθηνότερο», τονίζει σε συνέντευξή του στην «Stuttgarter Zeitung» και προσθέτει ότι η Ρωσία και η Κίνα «ευχαρίστως θα αποκτούσαν μια βάση στην Μεσόγειο».

«Πρέπει η Γερμανία να αναμειχθεί στην πολιτική των χωρών της νότιας Ευρώπης. Πρέπει να εξηγηθεί στους ανθρώπους εκεί ότι χωρίς ανταγωνισμό και προσπάθεια δεν θα λειτουργήσει τίποτε. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα δέχονται παραγγελίες και δεν θα επιτύχουν ευημερία», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Βέβαια θα πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει γιατί να μην επιλέξουμε τη λύση που φοβάται ο κ. Μπέρνερ, αφού ο ίδιος εκτιμά ότι θα αποκομίζαμε μεγάλα κέρδη!

Δηλαδή μας λέει ότι οι πολιτικοί μας κρατούν δεμένους στο άρμα της Γερμανίας, "παρά φύσειν" ενώ δεν θα έχουμε να κερδίσουμε τίποτα, παρά μόνο να αυτογδαρθούμε προς τέρψιν των Γερμανών "εταίρων" μας (προς το παρόν μάλλον για "εταίρες" μας βλέπουν).

Κάποτε θα πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις από το πολιτικό σύστημα για να μάθουμε τους λόγους που μας οδήγησαν σε συγκεκριμένες πολιτικές.



ΠΗΓΗ
 
ramnousia.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Στην Αθήνα μεταβαίνουν οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ του περιφερειακού σωματείου Α.Ε. Δυτικής Μακεδονίας

Το  Δ/Σ του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ Α.Ε. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  συνήλθε εκτάκτως σήμερα Παρασκευή 16-11-2012 και ώρα 20,00 μ.μ. με τα εξής θέματα:
-          Εξελίξεις στο ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑ ( φορολόγηση αυτού)
-          Ακύρωση της λίστας του υπουργού εργασίας για το εφάπαξ βοήθημα.
-          Άμεση χρηματοδότηση του ταμείου μας.
-          Συντάξεις – υγεία – πρόνοια- φάρμακα και  ΟΛΩΝ των  επώδυνων μέτρων που μας φόρτωσαν με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
        Κατόπιν τούτου αποφασίστηκε ομόφωνα, όπως μεταβούμε στην ΑΘΗΝΑ  στο υπουργείο την Τρίτη 20-11-2012  δρομολογώντας λεωφορείο με έξοδα του Σωματείου.
        Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Κυριακή το βράδυ στον υπεύθυνο Δημ. Σχέσεων κ. Πούχια Ιωάννη στο τηλ. 6946544852.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »