Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Πρόεδρος Σκοπιανού κόμματος : “Να αλλάξουμε το όνομα, την σημαία και τον εθνικό ύμνο”!!!

Σάλο έχουν προκαλέσει στα Σκόπια οι δηλώσεις της Gabriela Arsova-Miloshevska, προέδρου του Σκοπιανού κόμματος Republican Alliance που φιλοξενούνται σε άρθρο στην Washington Times. Η Miloshevska, ούτε λίγο ούτε πολύ, καλεί τους συμπατριώτες της να αλλάξουν το όνομα, την σημαία και τον....
εθνικό ύμνο των Σκοπίων για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον!!!
“Νομίζω οι άνθρωποι θέλουν κάτι καινούριο“, δηλώσε σε πρόσφατη συνέντευξη της.
“Από την μία, οι άνθρωποι θέλουν να ενταχθούν στην ΕΕ, αλλά από την άλλη δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα του ονόματος”, παραδέχτηκε.
“ Έτσι θα πρέπει να τους εξηγήσουμε τον λόγο που είναι σημαντικό, γιατί χωρίς να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας, δεν πρόκειται να έχουμε οικονομική ανάπτυξη.”
Είπε επίσης πως...
τα Σκόπια χρειάζονται μια νέα σημαία. “Η τωρινή υπάρχει από το 1995, αλλά η Αλβανική μειονότητα, η οποία αποτελεί το 1/4 του πληθυσμού την έχει απορρίψει.“
Ταυτόχρονα πρόσθεσε πως ο εθνικός ύμνος των Σκοπίων πρέπει να φύγει. Όπως αναμενόταν οι δηλώσεις της έχουν κάνει έξαλλους τους Σκοπιανούς, πολλοί εκ των οποίων, μιλάνε στα διάφορα sites κοινωνικής δικτύωσης για “προδοσία”, ενώ άλλοι δείχνουν να αντιλαμβάνονται πως οι ...σφαλιαρες προερχομενες απο τις ΗΠΑ τεινουν να γινουν καθημερινοτητα...!!!
Διαβάστε περισσότερα » »

Έλληνας στον Καναδά δημιούργησε αυτοκρατορία ανακυκλώνοντας σκουπίδια

Άλλος ένας Έλληνας ο οποίος έχτισε μία αυτοκρατορία από την ανακύκλωση σκουπιδιών. Διαβάστε την Ιστορία του όπως αυτός την αφηγείται…

Το δαιμόνιο επιχειρηματικό πνεύμα που έδειξε Ο Έλληνας Ted Manziaris από τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας του δοκιμάζοντας πολλά επαγγέλματα όπως πωλητής hot-dog μέχρι κτηματομεσίτης μέχρι να βρει αυτό που πραγματικά τον απογείωσε. Την εταιρεία Turtle Island Recycling.
Σήμερα ο κ. Ματζιάρης(Manziaris) μαζί με τον συναίτερό του Louis Anagnostakos, διοικούν μία από τις καλύτερες εταιρείες στο Τορόντο του Καναδά βοηθώντας την Κοινότητά τους και το περιβάλλον  και παράλληλα βγάζοντας χρήματα.
Ξεκίνησαν την δεκαετία του 1990 πριν ακόμα η πράσινη ανάπτυξη και ενέργεια γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό. Το πρώτο τους όχημα ήταν ένα station wagon και ένα δωμάτιο 3χ3 για να συλλέγουν σκουπίδια σε όλο το Τορόντο. Οι δύο συναίτεροι μόχθησαν για να φτιάξουν σήμερα αυτό που έχουν και δηλώνουν ότι δεν ήταν εύκολο.
Η ευκαιρία που περίμεναν ήρθε όταν από το στάδιο Maple Leafs Arena τους ζήτησαν να το καθαρίσουν μέσα σε μία νύχτα καθώς είχε λερωθεί από κάποια συναυλία. Δούλεψαν όλη τη νύχτα και έτσι κατάφεραν να το καθαρίσουν εμπρόθεσμα. Αποτέλεσμα της υπέρβασης αυτής ήταν η σύναψη ενός συμβολαίου με το συγκεκριμένο στάδιο το οποίο κράτησε ζωντανή την επιχείρηση.
Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 600 άτομα προσωπικό και προσφέρει κάθε είδους ανακύκλωση για όλα τα είδη σκουπιδιών. Στον Καναδά αναφέρουν οι δύο Έλληνοκαναδοί ότι «Ίσως δούμε την εταιρεία μας και την ιστορία μας σε κάποιο ελληνικό περιοδικό κάποια στιγμή»
Ο Ted προσφέρει όταν δεν εργάζεται. Πρόσφατα χρηματοδότησε ένα τριήμερο festival με δωρεάν συμμετοχή σε αυτό και στο οποίο έφερε το Ελληνικό κινηματογράφο στον Καναδά
Απόσπασμα της συνέντευξης που έδωσαν οι δύο συναίτεροι
Από που είστε;?
Γεννήθηκα στο Toronto.
Από ποιο μέρος της Ελλάδας προέρχεται η οικογένεια σας;
Καστοριά.
Τι έχετε σπουδάσει;?
Περιβαλλοντολογία στο πανεπιστήμιο Western Ontario
Πριν την Turtle Island ποιο ήταν το επαγγελματικό σας παρελθόν;
Ήμουν φοιτητής πριν την Turtle Island.
Πως και ασχοληθήκατε με την ανακύκλωση;
Ήθελα να κάνω την διαφορά σε περιβαλλοντολογικό επίπεδο στις ζωές των ανθρώπων.
Ποια ήταν η αντίδραση της οικογένειάς σας στο επάγγελμα αυτό;
Η οικογένειά μου νόμιζε ότι ήμουν τρελός. Μου είπαν να βρω μία πραγματική δουλειά και πως σε τελική ανάλυση πήγα σε ένα πανεπιστήμιο και δεν ήταν πρέπον να γίνω «σκουπιδιάρης».
Ποιο ήταν το δυσκολότερο κομμάτι στην δημιουργία της εταιρείας σας;
Το ότι δεν είχαμε χρήματα
Πόσους υπαλλήλους έχετε;
600
Μεταξύ άλλων ο επιχειρηματίας στηρίζει Ελληνικές οργανώσεις τύπου πολιτισμικές και παράδοσης.
Σας παραθέτουμε και ένα σχετικό VIDEO με την εταιρεία σε δράση.

Διαβάστε περισσότερα » »

12 αρχαίες πόλεις που αξίζει να γνωρίσετε

Αν πιστεύετε ότι για να έρθετε σε επαφή με αρχαίους πολιτισμούς αρκεί να επισκεφτείτε την Πέτρα στην Ιορδανία, την Πομπηία στην Ιταλία, το Μάτσου Πίτσου στο Περού και τη δική μας Ακρόπολη, ίσως αλλάξετε γνώμη. Δείτε 12 άλλες τοποθεσίες ιδανικές για ταξίδια εκατομμυρίων χρόνων πίσω στο παρελθόν.





Άνγκορ Γουάτ, Καμπότζη


Το Άνγκορ είναι μια τεράστια θρησκευτική πόλη γεμάτη καταπληκτικά ερείπια ναών που χρονολογούνται από τον 9ο μέχρι και τον 15ο αιώνα. Ανάμεσα τους βρίσκεται και ο διάσημος ναός Άνγκορ Γουάτ που είναι το μεγαλύτερο σε έκταση θρησκευτικό μνημείο του πλανήτη. 


Η πόλη έχει βιώσει πολλές ανατροπές αλλάζοντας συχνά το θρήσκευμά της από Ινδουισμό σε Βουδισμό και αντίστροφα. Το 1431 πολιορκήθηκε, ισοπεδώθηκε και λεηλατήθηκε ανελέητα από τη φυλή Αγιουτχάγια. Σήμερα, το μόνο που απομένει από την παλιά του δόξα είναι ο ναός Άνγκορ Γουάτ που χρησιμοποιείται ακόμα ως Βουδιστικός βωμός.  


Λέπτις Μάγκνα, Λιβύη


Υπήρξε μία πολύ σημαντική πόλη της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας λόγω του φυσικού λιμανιού που την έκανε το σημείο κλειδί για το εμπόριο μεταξύ της Μεσογείου και της Σαχάρας. Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Σέπτιμους Σέβερους (193–211π.Χ.) που γεννήθηκε εκεί υπήρξε μεγάλος ευεργέτης της πόλης, ξεκινώντας ένα μεγαλεπήβολο κατασκευαστικό πρόγραμμα. 


Μέσα στους επόμενους αιώνες όμως, η πόλη άρχισε να γνωρίζει σταδιακά την παρακμή λόγω των συνεχών δυσκολιών που αντιμετώπιζε η ρωμαϊκή αυτοκρατορία, μέχρι την κατάληψή της από τους Άραβες το 642.
 


Σκάρα Μπρι, Ηνωμένο Βασίλειο



Βρίσκεται στο Όρκνεϊ και είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα χωριά της Λίθινης Εποχής. Για εκατοντάδες χρόνια ήταν καλυμμένο από τόνους άμμου, μέχρι που μια πανίσχυρη καταιγίδα το ξεσκέπασε το 1850. 


Υπολογίζεται ότι κατοικούνταν από το 3180 μέχρι το 2500 π.Χ που η διαβίωση εκεί έγινε πάρα πολύ δύσκολη λόγω της δυσμενούς αλλαγής του κλίματος. Όλοι οι πέτρινοι τοίχοι των σπιτιών συντηρήθηκαν άψογα από την άμμο, μαζί τους και όλα τα έπιπλα που ήταν επίσης φτιαγμένα από πέτρα.
 


Παλένκε, Μεξικό


Μπορεί να είναι μικρότερο από άλλες πόλεις των Μάγια, αλλά μέσα στο Παλένκε υπάρχουν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία που έχει να επιδείξει ο πολιτισμός των Μάγια. Μερικά από τα γλυπτά του μάλιστα χρονολογούνται γύρω στο 600 με 800 π.Χ.


 Η πόλη παρήκμασε κατά τη διάρκεια του 8ου αιώνα μαζί με τον πολιτισμό της περιοχής. Αξιοποιήθηκε αργότερα από μερικές γενιές αγροτών της περιοχής, για να εγκαταλειφθεί και από αυτούς τελικά. Μέχρι σήμερα διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση.
 


Σουκχοθάι, Ταϊλάνδη



Μία από τις παλαιότερες και σημαντικότερες ιστορικές πόλεις της Ταϊλάνδης. Κέρδισε την ανεξαρτησία της τον 13ο αιώνα και ανακηρύχτηκε η πρώτη πρωτεύουσα του Ταϊλανδικού κράτους. Εκείνη την περίοδο η πόλη είχε 80 χιλιάδες κατοίκους. 


Ωστόσο, το 1351, όταν ιδρύθηκε η Ayutthaya σαν πρωτεύουσα μίας πολύ ισχυρής Ταϊλανδέζικης δυναστείας, το Σουκχοθάι άρχισε να χάνει σταδιακά την αίγλη του για να καταλήξει να ενταχθεί στο Βασίλειο του Ayutthaya το 1438 και τέλος, να εγκαταλειφθεί από όλους του τους κατοίκους τον 15ο και στις αρχές του 16ου αιώνα.
 


Καλακμούλ, Μεξικό


Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες πόλεις των Μάγια που έχει ανακαλυφθεί ποτέ. Χωμένη μέσα στις μεξικάνικες ζούγκλες, το Καλακμούλ κατάφερε να επιβληθεί στον βασικό αντίζηλό του Τικάλ (το άλλο μεγάλο μεξικάνικο φρούριο της εποχής) διατηρώντας διαρκώς ένα δυνατό δίκτυο από συμμάχους. 
Από το δεύτερο μισό του 6ου αιώνα έως και τον 8ο, το Καλακμούλ είχε το πάνω χέρι, μέχρι την τελική πτώση του πολιτισμού των Μάγια που αφάνισε και τις δύο πόλεις.
 


Βαβυλώνα, Ιράκ



Βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Ευφράτη και κάποτε ήταν η πρωτεύουσα της Βαβυλωνίας στη Μεσοποταμία. Η πόλη βυθίστηκε στην αναρχία γύρω στο 1180 π.Χ. αλλά άνθησε ξανά κατά τη διάρκεια της Ασσυριακής Αυτοκρατορίας τον 9ο αιώνα π.Χ.


 Το υπέρλαμπρο χρώμα της την είχε κάνει γνωστή από την εποχή του Ναβουχοδονόσορα (604 – 562 π.Χ.) στον οποίο αποδίδεται μάλιστα και η κατασκευή των θρυλικών κρεμαστών κήπων. Τα πλινθόκτιστα οικοδομήματα διατηρούνται μέχρι  σήμερα.
 


Χατούσα, Τουρκία


Υπήρξε η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Χετταιών κατά την περίοδο του 17ου αιώνα π.Χ. και καταστράφηκε μαζί με τον πολιτισμό των Χετταιών περίπου το 1.200 π.Χ. Υπολογίζεται ότι γύρω στους 40 με 50 χιλιάδες άνθρωποι κατοικούσαν εκεί στη διάρκεια της ενδόξου περιόδου της.


 Φυσικά, το πέρασμα του χρόνου άντεξαν μονάχα τα πετρόχτιστα παλάτια και ναοί της πόλης, ενώ τόσο τα ξύλινα όσο και τα σπίτια από λασπότουβλα έχουν ισοπεδωθεί ολοσχερώς.
 


Περσέπολη, Ιράν


Ήταν το κέντρο της πρωτεύουσας του Περσικού κράτους, λατρεμένη από όλους τους Πέρσες και γεμάτη με πολύτιμα έργα τέχνης όλων των ειδών, εκ των οποίων δυστυχώς πολύ λίγα διασώζονται. Το 331 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος έκαψε την πόλη ως αντίποινα για το κάψιμο της Ακρόπολης της Αθήνας από τους Πέρσες.
 Η Περσέπολη παρέμεινε η πρωτεύουσα της Περσίας καθ’ όλη τη διάρκεια της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας μέχρι την σταδιακή παρακμή της με το πέρασμα του χρόνου.
 


Χάτρα, Ιράκ


Η τεθωρακισμένη, θα μπορούσε να πει κανείς, πρωτεύουσα του πρώτου Αραβικού Βασιλείου. Άντεξε πολλές Ρωμαϊκές επιθέσεις χάρη στα ψηλά και φαρδιά της τείχη, για να πέσει τελικά στα χέρια του αυτοκράτορα Σαπούρ Α' εν έτη 241 μ.Χ. και να καταστραφεί ολοσχερώς. 


Ακόμα και τα ερείπια όμως, σε αρχαιοελληνικό και ρωμαϊκό αρχιτεκτονικό ρυθμό με στοιχεία από ανατολίτικη διακόσμηση, μαρτυρούν  το μεγαλείο του πολιτισμού που έζησε κάποτε εκεί.
 


Σάνχι, Ινδία


Μετράει μια ιστορία χιλίων χρόνων αρχίζοντας από τα στούπας του 3ου αιώνα π.Χ. μέχρι τους βουδιστικούς ναούς και τα μοναστήρια που χτίστηκαν μεταξύ 10ου και 11ου αιώνα μΧ. Τον 13ο αιώνα, όταν ο βουδισμός είχε αρχίσει να παρακμάζει για τα καλά στην Ινδία, το μέρος εγκαταλείφθηκε και η ζούγκλα το κατάπιε ολοσχερώς. 
Τα ερείπια της πόλης ανακαλύφθηκαν το 1818 από έναν Βρετανό αξιωματικό και σήμερα αποτελούν ένα πολύ σπουδαίο τουριστικό αξιοθέατο της Ινδίας.
 


Τροία, Τουρκία



Μιλάμε φυσικά για τη θρυλική πόλη από το έπος του Ομήρου. Σύμφωνα με την Ιλιάδα, ο Τρωικός πόλεμος έλαβε χώρα στο βορειοδυτικό τμήμα της σημερινής Τουρκίας. Μετά από ανασκαφές σε εκείνο το σημείο ανακαλύφθηκαν τα ερείπια της πόλεως για την οποία προφανώς μιλούσε ο Όμηρος. Υπολογίζεται ότι χτίστηκε τον 13ο αιώνα π.Χ. Σήμερα το μέρος είναι ένας αρκετά ζωντανός αρχαιολογικός χώρος.
Διαβάστε περισσότερα » »

Στελέχη του Δήμου Αθηναίων κατηγορούνται για δωροδοκία

Στελέχη του Δήμου Αθηναίων κατηγορούνται για δωροδοκίαΣυνελήφθη ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων - Θα παραπεμφθεί και ο πρόεδρος


Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη θα βρεθούν ο πρόεδρος και ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ένα 43χρονος συνεργάτης του προέδρου.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν στην Κηφισιά τον διευθυντή ενώ ο πρόεδρος και ο 43χρονος δεν συνελήφθησαν διότι οι καταγγελίες σε βάρος τους έγιναν εκτός των ορίων του αυτοφώρου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από ενημέρωση που είχε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. από τον Δήμαρχο Αθηναίων. Οπως προέκυψε από την έρευνα, στις 16 Ιουλίου 45χρονος γενικός διευθυντής ιδιωτικής εταιρείας παραγωγής έτοιμων τροφίμων που προμήθευε επί τέσσερα χρόνια το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων με φαγητά για τη βραδινή σίτιση των αστέγων κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ο διευθυντής του Κέντρου ζήτησε από τον ίδιο 10.000 ευρώ, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στο μέλλον σχετικά με διαγωνισμούς προμήθειας αλλά και για τις οφειλές του Δήμου έναντι της εταιρείας του.

Μάλιστα πριν από λίγους μήνες ο 45χρονος είχε δώσει στον διευθυντή άλλα 7.000 ευρώ.


Ποσοστό επί των οφειλών

Παράλληλα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο πρόεδρος με τον 43χρονο συνεργάτη του απαίτησαν πριν απο λίγες ημέρες να τους δώσει 10% επί των οφειλών, ύψους 406.000 ευρώ, του Δήμου Αθηναίων προς την εταιρεία του, προκειμένου να του αποδεσμεύσουν τα χρήματα που του χρωστούσαν. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο διευθυντής της εταιρείας τροφίμων, αρνήθηκε κάτι τέτοιο.
Το βράδυ της Πέμπτης ο 45χρονος, μετά από οδηγίες που του είχαν δοθεί από τους αστυνομικούς, έκλεισε ραντεβού με τον διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων σε παράπλευρο δρόμο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Κηφισιάς όπου του έδωσε φάκελο που περιείχε 10.000 ευρώ. Οταν το στέλεχος του Δήμου Αθηναίων τον πήρε επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δηλώσεις του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γ.Καμίνη

Τη διαβεβαίωση ότι η δημοτική Αρχή , χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, θα πρωτοστατήσει στην πάταξη φαινομένων διαφθοράς, προέταξε ο δήμαρχος  Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης σε δηλώσεις του σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς  στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων. 

Ηδη, ο δήμαρχος Αθηναίων έχει κινήσει διαδικασίες ώστε  στελέχη του Δήμου Αθηναίων που εμπλέκονται στην υπόθεση διαφθοράς να υποστούν τις συνέπειες που ο νόμος ορίζει. Πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του προέδρου του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων , ο οποίος  είναι και δημοτικός συμβουλος της παράταξής του "Δικαίωμα στην Πόλη". 

Ο κ. Καμίνης  σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς  στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημά μου για άμεση και σε βάθος διαλεύκανση της καταγγελίας διαφθοράς στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου. Το λόγο, τώρα, έχει η Δικαιοσύνη. Από την πλευρά μας, θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε όποιο στέλεχος του Δήμου εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς να υποστεί τις συνέπειες που ο νόμος ορίζει. Η πλήρης διαφάνεια και η τήρηση της νομιμότητας, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, είναι θεμελιώδεις επιλογές της νέας δημοτικής αρχής».



Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣΑλλαγές και τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τη "Λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, την Παραγωγή και τα δίκτυα μεταφοράς υδρογονανθράκων", ανακοίνωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. ο υπουργός Περιβάλλοντος. Με τις τροποποιήσεις αυτές υιοθετούνται πολλές προτάσεις φορέων και των κομμάτων επί του νομοσχεδίου. "Θετικές" χαρακτήρισε τις βελτιώσεις ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Χαντάβας, ενώ εκ μέρους της ΝΔ, ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση τοποθετείται απέναντι στο νομοσχέδιο με εποικοδομητική κριτική. Ενστάσεις διατύπωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ιωάννης Ζιώγας, ενώ την ανάγκη ανακήρυξης της Ανεξάρτητης Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) ως το τελευταίο αποθεματικό για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, επισήμανε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αλέκος Χρυσανθακόπουλος. Βολές κατά της κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, "διαλύει τα πάντα με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας", εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμμανατίδου Πασχαλίδου.
Διαβάστε περισσότερα » »

«ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ, ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

altΟ Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας εδώ και καιρό είχε καταστήσει σαφές ότι στο υψηλότερο σημείο προστασίας για την Εορδαία, είναι το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. Η κόκκινη γραμμή που θέσαμε, καταπατήθηκε, αφού οι αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας συρρικνώνουν το Νοσοκομείο μας, και θέτουν υπό αμφισβήτηση την αυτόνομη λειτουργία του, αλλά και την εξέλιξή του. Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι  πολιτικές παρεμβάσεις θέλουν ένα κορεσμένο και γερασμένο Νοσοκομείο να αυξάνει τις κλίνες του, και το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας με τις απεριόριστες δυνατότητες, να συρρικνώνεται.
Τα νέα δεδομένα που τίθενται, είμαστε σίγουροι ότι έχουν ονοματεπώνυμο, και πιστεύουμε ότι οφείλονται σε συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι είναι ανέκαθεν εχθροί της Εορδαίας, παρά το γεγονός ότι τιμήθηκαν από τους πολίτες της, με την ψήφο τους. Με αυτά τα δεδομένα το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε και δημοσιοποιεί τις αποφάσεις και τις προτάσεις του, οι οποίες είναι: 1) Θεωρούμε και  χαρακτηρίζουμε τον βουλευτή Κουκουλόπουλο, ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ στην περιοχή μας και του συνιστούμε να μην δοκιμάσει άλλο τις αντοχές των πολιτών της Εορδαίας. Η καλές του σχέσεις με τον Υπουργό υγείας, επιβεβαιώθηκαν. Ελπίζουμε να πάψει να λειτουργεί πλέον για το “καλό” μας. 2) Καλούμε την Δήμαρχο Εορδαίας, καθώς και όλο το Δημοτικό συμβούλιο ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, ως ένδειξη ύστατης αντίστασης στην συρρίκνωση της περιοχής, , που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το Νοσοκομείο μας, αλλά και με μία σειρά υπηρεσιών που κλείνουν στην Πόλη μας. 3) Καλούμε τους περιφερειακούς συμβούλους της Εορδαίας να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ, για τους ίδιους λόγους. 4) Καλούμε την διοικήτρια του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, για λόγους ευθιξίας, εάν αυτοί υφίστανται. 5) Καλούμε τέλος όλους τους κατοίκους της Εορδαίας να ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, απέχοντας και μένοντας μακριά από τις κάλπες, οποτεδήποτε γίνουν εκλογές, τοπικές ή εθνικές. Αυτή είναι η απαρχή μιας σειράς αντιδράσεων που προκαλούμαστε να υλοποιήσουμε. Είναι πλέον η ώρα των πράξεων.            

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος                               Σοφοκλής Ασιανός
EMΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ    ​    
ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΗΣ  1923
Γουμεράς 6    50200   Πτολεμαΐδα                    
Τηλ. 24630 27265   www.espt.gr
Τηλ.Προέδρου:24630 57077-κιν:6973408006
e-mail: kalaitzopoulos@gmail.com
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΕΚΡΟΣ 45ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ 45ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΣΤΟ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣΤραγικό θάνατο βρήκε πριν από λίγη ώρα εργαζόμενος της ΔΕΥΑΚ ο οποίος εκτελούσε εργασίες έξω από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εκτελούσε εργασίες αμμοβολής! Στο σημείο έσπευσαν ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και στελέχη του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ ώστε να έχουν μια εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος εργαζόμενος σε εργολάβο της ΔΕΥΑΚ, που απανθρακώθηκε γύρω στη 1 το μεσημέρι, στο αντλιοστάσιο της τηλεθέρμανσης, στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου είναι 45 ετών.  Όλα δείχνουν πως ο άτυχος άντρας, ο οποίος, κατά τη διάρκεια εργασιών αμμοβολής,  έβαφε με το «πιστόλι» εντός δεξαμενής, έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο και μετά από μεγάλη έκρηξη, τα αίτια της οποίας ερευνώνται! Πιθανολογείται πως είτε υπήρξε σπινθήρας, είτε κάποιο άλλο λάθος κατά τη διάρκεια των εργασιών, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν προς το παρόν για τα μέτρα ασφάλειας στο συγκεκριμένο σημείο. Από την περιοχή της Σκ’ρκας ο άτυχος 45χρονος εργαζόμενος-Ερωτηματικά για τα αίτια της έκρηξης. Πολλά ερωτηματικά καλύπτουν τα αίτια του τραγικού θανάτου του 45χρονου εργαζόμενου, σε εργολαβία της ΔΕΥΑΚ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη 1 το μεσημέρι, μετά από έκρηξη εντός δεξαμενής νερού στο αντλιοστάσιο της τηλεθέρμανσης στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου,  όπουε εκτελούσε εργασίες αμμοβολής.  Στο χώρο ήδη γίνονται διαξοδικές έρευνες από ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ στελέψη του Δήμου Κοζάνης και της Περιφέρειας έχουν φτάσει ώστε να δουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό αυτό συμβάν. Ο άτυχος άνδρας είναι 45 ετών, κάτοικος Κοζάνης, με καταγωγή από την περιοχή της Σκ’ρκας και πατέρας τριών παιδιών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Κομοτηνή: Συναγερμός για τη δημόσια υγεία από φωτιά σε βιομηχανία

Μέτρα για την προστασία του τοπικού πληθυσμού, λόγω του νέφους που εκλύθηκε από την καύση πρώτων υλών, στη μεγάλη πυρκαγιά εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Ειδικότερα σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων ενημερώθηκαν οι κάτοικοι, οι ευπαθείς ομάδες, δηλαδή ηλικιωμένοι, βρέφη, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, ότι θα πρέπει να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους και με τα παράθυρα κλειστά.

Τονίζεται επίσης πως τα νωπά λαχανικά των περιοχών που καλύπτει το νέφος θα πρέπει να πλένονται πολύ καλά τις επόμενες μέρες, ενώ τα ζώα των κτηνοτροφικών μονάδων της ίδιας περιοχής θα πρέπει να παραμείνουν σταβλισμένα και μέχρι νεοτέρας να τους δίνεται ξηρά τροφή.

Τα μέτρα κρίθηκε αναγκαίο να ληφθούν ύστερα από επικοινωνία του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας ΑΜΘ με τον επιθεωρητή περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.

Σημειώνεται πως από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο εργοστάσιο παραγωγής εύκαμπτων υλικών συσκευασίας, “Alfabetaroto,” υπήρξε και ένας τραυματίας ο οποίος διακομίστηκε αεροπορικώς το βράδυ στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Αθήνας. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχέραιναν τα εύφλεκτα υλικά που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις της μονάδας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΑΜΘ, Βασίλης Παυλακάκης, η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, το κυρίως κτίριο της μονάδας έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ έχει αποσοβηθεί και ο κίνδυνος επέκτασής της πυρκαγιάς σε γειτονικά εργοστάσια.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, βρίσκονται στο χώρο 16 οχήματα με 40 πυροσβέστες, που έχουν συνδράμει από όλες τις υπηρεσίες της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών στη Νορβηγία

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών στη ΝορβηγίαΥπάρχουν μαρτυρίες για περίπου 30 νεκρούς

Ως τη χειρότερη μέρα θηριωδίας που ζει από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο χαρακτηρίζουν τη σημερινή τα διεθνή ΜΜΕ.

Από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Όσλο μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή του επτά άνθρωποι, ενώ αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για 25 με 30 νεκρούς στο νησί Οτόγια, όπου ένας άνδρας ντυμένος με στολή αστυνομικού άνοιξε πυρ σε συγκέντρωση της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.

Υπάρχουν αναφορές για πτώματα που επιπλέουν στη θάλασσα.








Διαβάστε περισσότερα » »