Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Απ' τη "Δανία του Νότου" στο Σχέδιο "Ήλιος" : τα επαναλαμβανόμενα ψέματα της "πράσινης" ανάπτυξης


Θα κάνουμε "πράσινη" ανάπτυξη, θα γίνουμε "Δανία του Νότου", θα κάνουμε το "Σχέδιο Ήλιος" είναι τα μεγάλα ψέματα μιας ανερμάτιστης ενεργειακής πολιτικής, που προώθησε ο ΓΑΠ και "όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου". Έγιναν παράδειγμα του "πράσσειν άλογα", γι' αυτό τους βλέπουμε στην εικόνα ανάμεσα στα "πράσινα άλογα" που μας πούλησαν. Αν και τα λεφτά στην ενέργεια είναι πολλά-πάρα πολλά, το είπαμε απ' την πρώτη ανάρτηση και πάντα το θυμίζουμε, ώστε δεν θεωρούμε ότι όσα έγιναν ήταν μόνο αποτέλεσμα του "πράσσειν απερίσκεπτα".
Σας είπαμε χθες για ποιό λόγο δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε η "Δανία του Νότου". Καθυστερημένα βέβαια, αφού η ζημιά στη χώρα ήδη σε μεγάλο βαθμό έγινε, αλλά πρέπει ν' ασχοληθεί κανείς για να μάθει. Και κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι αν τα ξέραμε εμείς, το πρόβλημα είναι αν αυτοί που προωθούσαν αυτή την πολιτική ήξεραν ότι είχε ήδη συμβεί το σκάσιμο της φούσκας των ΑΠΕ στην Ισπανία, αν ήξεραν πού είχαν οδηγήσει την αγορά των ΑΠΕ οι υπερβολικές επιδοτήσεις όταν αποφάσιζαν εδώ να δώσουν ακόμα μεγαλύτερες. Όπως αποδείχθηκε πρόσφατα, με την αντίδραση των 57 "ανταρτών" βουλευτών στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για το new deal των Φ/Β, πρέπει να υπάρχουν πολλοί "επενδυτές" στους στενούς κομματικούς μηχανισμούς.
"Οι άνθρωποι του Προέδρου" έχουν αφήσει ο καθένας το στίγμα του στο νευραλγικό πόστο του ΥΠΕΚΑ. Η Μπιρμπίλη έκανε το 2010 την Επιτροπή Ενεργειακού Σχεδιασμού γεμάτη με ΑΠΕτζήδες και καθόρισε το μείγμα των ΑΠΕ μέχρι το 2020, δίνοντας το μερίδιο του λέοντος στα αιολικά, με 7500MW. Αιολικά που ο ΑΔΜΗΕ θεωρεί ότι έχουν αξιοπιστία 10%, αυτά που έβαλε η Δανία επειδή έχει εκτεταμένες διασυνδέσεις με δίκτυα υψηλής τάσης με όλη την Ευρώπη, ενώ εμείς, στην ΝΑ εσχατιά της Ευρώπης, δεν έχουμε τα κατάλληλα δίκτυα, οπότε το σχέδιο σκάλωσε.
Για τον ίδιο λόγο, τα δίκτυα που δεν υπάρχουν, σκάλωσε και το άλλο φαραωνικό σχέδιο που προωθούσε ο Παπακωνσταντίνου, το περίφημο "Σχέδιο Ήλιος". Ένα σχέδιο που αναφέρεται σε περίοπτη θέση στον Οδικό Χάρτη 2050, που έδωσε το ΥΠΕΚΑ το 2012, αλλά ποιος το θυμάται πια; Το σχέδιο ξεκίνησε να μιλάει για ενέργεια που θα εξαγόταν στην Κεντρική Ευρώπη και κατέληξε στη βλακώδη ιδέα να καταναλώνονται 12.000MW ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα, προκειμένου να γίνεται "λογιστική" εξαγωγή, μια ακόμα "φαεινή" ιδέα των γραφειοκρατών των Βρυξελλών. (Είναι μάλιστα πολύ ενδιαφέρον ότι η σχετική συνέντευξη Παπακωνσταντίνου στη Die Welt, που την είχαμε δει στον οικονομικό τύπο στις 16/4/2012, δεν εντοπίζεται πια στον οικονομικό τύπο).
Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση!
Και για τον ίδιο λόγο θα σκαλώσει και το τρίτο σχέδιο, που εμείς ονομάσαμε "Σχέδιο Άνεμος", που προωθεί ο τρίτος "άνθρωπος του Προέδρου", ο Μανιάτης, υπογράφοντας διαρκώς Εγκρίσεις Περιβαλλοντικών Όρων για αιολικά πάρκα παντού, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τόσο τις αντιδράσεις των πολιτών σε όλη πλέον την Ελλάδα όσο και την τύχη της σπάνιας και προστατευόμενης Ελληνικής ορνιθοπανίδας. Χωρίς διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό δίκτυο, δεν μπορούν να μπουν πολλά αιολικά στα νησιά, τα αιολικά χρειάζονται δίκτυα. Χωρίς διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό δίκτυο, δεν μπορούν να μπουν στην Κρήτη τα αιολικά που σκοπεύουν να βάλουν, όσο μεγάλο κι αν είναι το νησί. Όλοι οι αιολικοί το ξέρουν και το είπε ανοιχτά η EDF EN HELLAS πριν λίγες μέρες σε σχετικό συνέδριο, δίνοντας προτεραιότητα σε χερσαία έργα.
Αυτό δεν εμπόδισε το Μανιάτη, στο ίδιο συνέδριο, να εξαγγείλει συμμετοχή των ΑΠΕ 30% στην ηλεκτροπαραγωγή για το 2030, "ξαφνιάζοντας ευχάριστα το ακροατήριό του". Κάποιοι άνθρωποι είναι καταδικασμένοι να μένουν μόνιμα κολλημένοι είτε με τις εμμονές τους είτε με τη εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, δεν μπορούν να ξεφύγουν απ' την πορεία που οδηγεί το Πασοκ στην καταστροφή.
Το 2009 το Πασοκ κέρδισε τις εκλογές με κύριο σύνθημα το "Λεφτά υπάρχουν" και έσπευσε να αποδείξει ότι είχε δίκιο: ο τότε "τσάρος της Οικονομίας" Παπακωνσταντίνου βρήκε ολόκληρο Πακτωλό στις τσέπες μισθωτών και συνταξιούχων, οπότε δεν χρειάστηκε να δώσει μεγάλη σημασία στη λίστα Λαγκάρντ και κάπου καταχώνιασε το δισκάκι με τα ονόματα. Ο Βενιζέλος, που τον διαδέχθηκε, δεν είχε κι αυτός λόγο και χρόνο ν' ασχοληθεί με τη λίστα Λαγκάρντ, αφού ήταν ήδη απασχολημένος να βάζει χαράτσια στο λογαριασμό της ΔΕΗ, να ανεβάζει τη φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης και να διασώζει τις ξένες τράπεζες. Αφού τόσα λεφτά βρήκε ο Παπακωνσταντίνου, δε μπορεί, κάτι θα υπήρχε για να πληρώσουν οι Έλληνες τα χαράτσια, να γεμίζουν τα δημόσια ταμεία και να μη παγώνουν το χειμώνα. Τα αποτελέσματα φυσικά τα ξέρουμε, πολίτες χρεοκοπημένοι και παγωμένοι και το Πασοκ στο 2,5%, στην τελευταία δημοσκόπηση. Τίποτα δεν διδάχτηκαν φαίνεται απ' την τύχη της Ένωσης Κέντρου-Νέες Δυνάμεις κι όποιος δεν μαθαίνει απ' την ιστορία είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει ως φάρσα. Το μόνο πλέον που μένει να μάθουμε είναι ποιος θα κρατήσει τη σφραγίδα του κόμματος του 48% του 1981 και 44% το 2009, όπως κάποτε ο Ζίγδης είχε μείνει με τη σφραγίδα της Ένωσης Κέντρου.

greeklignite
Διαβάστε περισσότερα » »

Μπα; Ξυπνήσανε; ~ ΟΑΕΔ: Μέσω διαδικτύου η ανανέωση της κάρτας ανεργίας


Τη δυνατότητα να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας τους μέσω διαδικτύου θα έχουν από τον Ιούνιο οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω...
τροπολογίας που κατέθεσε σήμερα ο κ. Βρούτσης στη Βουλή.

Σε αυτήν προβλέπεται η διασύνδεση των συστημάτων του Οργανισμού Απασχόλησης με το πληροφοριακό συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, σύστημα το οποίο επιτρέπει την αξιόπιστη ηλεκτρονική καταγραφή των ροών της μισθωτής εργασίας και συνεπώς την άμεση ενημέρωση του ΟΑΕΔ για κάθε μεταβολή της εργασιακής κατάστασης των εγγεγραμμένων ανέργων του Οργανισμού. Έτσι, δεν απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και προσκόμιση δικαιολογητικών.

«Η προτεινόμενη διάταξη αποτελεί ένα ακόμη βήμα οργανωτικού εκσυγχρονισμού, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας στη νέα ψηφιακή εποχή για το υπουργείο Εργασίας και τους εποπτευόμενους» σημειώνει με δήλωσή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, ο νέος τρόπος συναλλαγής των δικαιούχων με τον ΟΑΕΔ απελευθερώνει περίπου 800 εργασιακούς συμβούλους και 1.200 διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν στην εξατομικευμένη προσέγγιση των ανέργων με προσωπικές συνεντεύξεις και τη σύνταξη Ατομικού Σχεδίου Δράσης, ώστε να γίνουν αποτελεσματικότερες οι υπηρεσίες, που παρέχει ο Οργανισμός προς τους ανέργους.

Εξάλλου, η διασταύρωση των στοιχείων των συναλλασσομένων με τα πληροφοριακά συστήματα των συναρμοδίων φορέων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΡΓΑΝΗ, ΟΑΕΔ, ΓΓΠΣ, ΗΔΙΚΑ Α.Ε.) επιτρέπει τον άμεσο εντοπισμό καταχρηστικής λήψης επιδομάτων ανεργίας, ή άλλες παραβατικές συμπεριφορές των συναλλασσομένων με τον ΟΑΕΔ.

krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »