Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΤΕΛΟΣ οι ουρές στον ΟΑΕΔ! Δες πως μπορείς να ανανεώσεις εύκολα και απλά την κάρτα ανεργίας από το σπίτι σου!

1255Σε εφαρμογή θέτει ο ΟΑΕΔ νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των ανέργων.
Οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών, πλην της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων και του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, μπορούν να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για όλες τις λοιπές παροχές χωρίς να προσέρχονται στα ΚΠΑ2 του Οργανισμού, αλλά με απλά «βήματα» μέσω της ιστοσελίδας www.oaed.gr.
Συγκεκριμένα, οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του Οργανισμού μπορούν, με τη χρήση των απαραίτητων κωδικών, να έχουν πρόσβαση, γρήγορα και εύκολα, στις νέες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ακολουθώντας τα εξής «βήματα»:
1. Με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή εισέρχονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ από οποιονδήποτε χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης και στη συνέχεια,
2. Επιλέγουν το πεδίο «e-Υπηρεσίες» όπου υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες που τους βοηθούν να ολοκληρώσουν τις ενέργειες τους.
Ακόμα, επισημαίνεται ότι όσοι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ δεν έχουν πιστοποιηθεί ως χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, μπορούν να προσέλθουν σε οποιαδήποτε Υπηρεσία ΚΠΑ2 του Οργανισμού για να πιστοποιηθούν και να παραλάβουν κλειδάριθμο και κωδικούς πρόσβασης.
Μέσω των νέων, ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι καθώς και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ μπορούν:
1. Οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι να ανανεώνουν τα δελτία Ανεργίας (μέσα σε χρονικό διάστημα 5 ημερών πριν ή 5 ημερών μετά την ημερομηνία υποχρεωτικής ανανέωσης τους).
2. Οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ, μπορούν να υποβάλουν διαδικτυακά τις αιτήσεις τους για τη λήψη των σχετικών παροχών.
3. Όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μπορούν να αντλούν άμεσα τις βεβαιώσεις ανεργίας.
Κατά τη μεταβατική περίοδο, μέχρι την 31η Μαρτίου 2015, οι άνεργοι μη επιδοτούμενοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ, μπορούν να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας τους και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με δύο τρόπους: είτε μέσω της νέας ηλεκτρονικής διαδικασίας είτε με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα αρμόδια ΚΠΑ2 του Οργανισμού.
Από την 1η Απριλίου και μετά, οι διαδικασίες αυτές θα γίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.
Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η συγκεκριμένη διαδικασία της εξυπηρέτησης των δικαιούχων του ΟΑΕΔ μέσω των νέων, ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Οργανισμού, θα μπορεί να γίνεται και με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης του Taxis.
Για τη δυνατότητα αυτή, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση όταν θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »