Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

¨Ρουφιάνοι δημοσιογράφοι¨ -Εμπλοκή εργατών των αρχαιολόγων στο ορυχείο Αμυνταίου και του Π.Α.ΜΕ.(βίντεο)


Απαράδεκτη ήταν η συμπεριφορά εκπροσώπου του ΠΑΜΕ Κοζάνης , σε
κάμεραμαν που πήγε να καλύψει την διαδήλωση διαμαρτυρίας τους  στο εργοτάξιο αρχαιολογικών ανασκαφών στο ορυχείο Αμυνταίου, συμπεριφέρθηκαν αντιδημοκρατικά και αντιδεοντολογικά ( προς την ενημέρωση του κοινού). Κατά την είσοδο μας στον χώρο δεχτήκαμε επίθεση από εκπρόσωπο  του Π.Α.ΜΕ με ακατανόμαστες εκφράσεις και χειροδικίες , στην συνέχεια ακολούθησε διαπληκτισμός του Π.Α.ΜΕ με εργάτες του έργου οι οποίοι ζητούσαν και την απομάκρυνση του Π.Α.ΜΕ από τον χώρο εργασίας τους γιατί τους δημιουργούσαν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των εργασιών .
Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΟΠΥΥ: Έτσι θα πάρετε πίσω τα λεφτά που δώσατε για φάρμακα

Ο Οργανισμός έδωσε οδηγίες στους ασφαλισμένους για τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν, ενώ υποστηρίζει πως ξεκίνησε η διαδικασία εξόφλησης των χρεών, η οποία θα διαρκέσει έως την Τρίτη.

Οι φαρμακοποιοί, όμως, δεν πείθονται και ήδη σε 17 νομούς έχουν σταματήσει να χορηγούν φάρμακα με πίστωση, ενώ σήμερα κατέβασαν «ρολά» και οι φαρμακοποιοί τού Πειραιά, διαμαρτυρόμενοι για την μη χρηματοδότηση τού ΕΟΠΥΥ.

Το Σάββατο, εξάλλου, συνεδριάζει η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), όπου και θα συζητηθεί το ενδεχόμενο της πανελλαδικής αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους τού ΕΟΠΥΥ από την 1η Σεπτεμβρίου.


Στο μεταξύ, ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε οδηγίες σχετικά με την κατάθεση δικαιολογητικών ασφαλισμένων του, για απόδοση δαπάνης για την αγορά φαρμάκων στις περιοχές όπου υπάρχει αναστολή πίστωσης από τα ιδιωτικά φαρμακεία.


Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες παροχών των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν.


Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κατάθεση είναι:


1. Πρωτότυπη συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας τού ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του Οίκου Ναύτου, και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΕΟΠΥΥ).


2. Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων.


3. Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.


4. Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται).


Σημειώνεται ότι θα αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή του φαρμάκου, μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής τού ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από τον θεράποντα ιατρό επί της συνταγής.


newsit 
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Θα τεθεί και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων από την Μέρκελ στο Σαμαρά

Αύγουστος 23, 2012.

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την Παρασκευή στη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,  στο τραπέζι των συνομιλιών αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα της διαμάχης της Ελλάδας και των Σκοπίων  για το όνομα της χώρας, αναφέρει  σήμερα η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, Ντνέβνικ, επικαλούμενη τη σλαβική τηλεόραση Kanal 5, που με τη σειρά της. βασίζει τις πληροφορίες αυτές σε ανεπίσημες διπλωματικές πηγές.


Από την Αθήνα δεν υπάρχει επίσημη διαβεβαίωση για τα θέματα συζήτησης κατά τη συνάντηση  του Έλληνα πρωθυπουργού με την Καγκελάριο την Παρασκευή,  σημειώνει η εφημερίδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η Μέρκελ, γνώριζε ότι ο Σαμαράς δεν  επιθυμεί να συζητήσει για το θέμα της ονομασίας, αλλά και οι σύμβουλοί του επιμένουν ότι τέθηκε το θέμα.

Και κατά τις προηγούμενες συναντήσεις τους, οι εκπρόσωποι της Αθήνας με τους Γερμανούς, είχαν καταφέρει να παραμερίσουν  το ζήτημα,  εξηγώντας την ανάγκη για περισσότερο χρόνο στην επίλυση του προβλήματος, αναφέρει το Ντνέβνικ.

echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Υπέρυθρη τεχνολογία στα αυτοκίνητα για την αποφυγή δυστυχημάτων

Ξεκίνησε δοκιμαστικά στις Η.Π.Α η εφαρμογή της τεχνολογίας V2V, η οποία επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ των αυτοκινήτων με την εκπομπή και λήψη δεδομένων.
Τρεις χιλιάδες είναι τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν πλέον στους αμερικανικούς δρόμους, κυρίως στο Μίσιγκαν και είναι εξοπλισμένα με τη νέα τεχνολογία που επιτρέπει την συνεχή ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών για την θέση, κατεύθυνση και ταχύτητα του εκάστοτε οχήματος.
Με την συγκεκριμένη τεχνολογία οι οδηγοί θα είναι σε θέση, όταν υπάρξει κίνδυνος, να ειδοποιούνται μέσω ειδικών σημάτων στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

pygmi
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιατρικό θαύμα από Έλληνα ομογενή στην Μελβούρνη και μάλιστα αφιλοκερδώς!

«Ιατρικό θαύμα» χαρακτηρίζουν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης το επίτευγμα Έλληνα γιατρού της Μελβούρνης.
Ο ομογενής νευροχειρούργος του Παιδικού Νοσοκομείου Monash της Μελβούρνης, Χρήστος Ξένος, εφαρμόζοντας μία επαναστατική μέθοδο κατάφερε να αφαιρέσει όγκο, μεγέθους όσο μία ποδοσφαιρική μπάλα από το κεφάλι του 14 μόλις μηνών Ivan Joe Leo και να χαρίσει στο νεαρό αγοράκι το δικαίωμα στη ζωή. Το επιστημονικό αυτό επίτευγμα του ομογενή νευροχειρούργου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι προσέφερε όλες τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς.
Όπως ανέφερε ο κ. Ξένος στο «Νέο Κόσμο», το θέαμα που αντίκρισε όταν είδε για πρώτη φορά τον Ivan, ήταν πρωτόγνωρο. «Ο μικρός Ivan όντως φαινόταν να έχει δύο κεφάλια», είπε. Η διάγνωση του ομογενή νευροχειρούργου για το τι μπορεί να προκάλεσε τον όγκο ήταν ότι ο μικρός ανέπτυξε κρανιακή εγκεφαλοκήλη λόγω κατάγματος στο κρανίο του κατά τη διάρκεια του τοκετού.
Σε έξι εβδομάδες αρχίσε η μερική ανάρρωσή του. Ο όγκος «στέγνωσε» και εξαφανίστηκε. Ήταν φανερό, πλέον, ότι ο εγκέφαλος του Ivan άρχισε να λειτουργεί κανονικά καθώς ο μόλις 19 μηνών νεαρούλης άρχισε να μιλά για πρώτη φορά, να κουνά τα χεράκια και τα ποδαράκια του και να ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα που δεχόταν.
Η δουλειά του χαρισματικού ομογενή νευροχειρούργου δεν σταμάτησε όμως εδώ. Σε συνεργασία με τον πλαστικό χειρούργο, Charles Baillieu, και ομάδα τεσσάρων ακόμα χειρούργων, κατάφεραν να κλείσουν τον «ανοικτό» εγκέφαλο του παιδιού και να χτίσουν πάλι τα οστά του κρανίου του με οστικά μοσχεύματα, από άλλα σημεία του κρανίου του παιδιού. Οκτώ ώρες και πάνω από 50 βιοδιασπώμενες βίδες και πλάκες χρειάστηκαν να χρησιμοποιήσουν οι δύο επιστήμονες προκειμένου να συναρμολογήσουν το κρανίο του μικρού Ivan και όπως μας λέει ο κ. Ξένος, με τον καιρό όλα τα οστικά κενά που υπάρχουν στο κρανίο του Ivan θα κλείσουν.
Σήμερα ο Ivan έχει αρχίσει να μπουσουλάει, μιλά και εξελίσσεται σε ένα άτακτο δίχρονο αγοράκι προς μεγάλη έκπληξη και ευχαρίστηση των γονιών του και, σίγουρα, του δρ Χρήστου Ξένου.
(pathfinder)

pygmi
Διαβάστε περισσότερα » »

Φωτογραφία ντοκουμέντο με τον εξωγήινο στο Μεξικό

Αυτή η φωτογραφία έπαψε πλέον να είναι αμφιλεγόμενη. Πρόκειται για κάτι που έκρυβε και συνεχίζει η Αμερικανική κυβέρνηση να κρύβει.

Στο Μεξικό γιατί για εκεί πρόκειται, αυτοί που παρευρίσκονταν εκεί την ώρα του συμβάντος και της λήψεως αυτής, δεν βρίσκονται πουθενά. Ένας όμως που βρίσκεται κάπου εκτός Αμερικής και ήταν παρόν στο συμβάν, αναφέρει το εξής:


«το κρατούσαν για αρκετή ώρα και έβγαλαν πολλές φωτογραφίες. κάποιοι γελούσαν και αυτό κοιτούσε τρομαγμένο. Το έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο σαν ασθενοφόρο. Λυπήθηκα πολύ που είδα να φοβάται.Έπειτα ήρθε στρατός και εμάς όλους μας έδιωξαν από την περιοχή. Σε κάποιους μάλιστα έδωσαν λεφτά. Πολλά λεφτά».
Η φωτογραφία εξετάστηκε από κάθε σύγχρονο μέσο. Όσο και αν προσπαθούν να την γελοιοποιήσουν, πρόκειται για μια γνήσια εικόνα.


newsbomb.gr
http://kolindrinamaslatia.blogspot.gr/2012/08/blog-post_6121.html

Διαβάστε περισσότερα » »

Το καρτέλ 14 χρόνια «έκλεβε» τους καταναλωτές.

Έκλεβαν... τους καταναλωτές για 14 συνεχόμενα χρόνια οι 10 μεγαλύτερες ελληνικές πτηνοτροφικές επιχειρήσεις που ελέγχουν το 70% της συνολικής αγοράς καθώς συντονισμένα καθόριζαν και ανέβαζαν τις τιμές στο νωπό και κατεψυγμένο κοτόπουλο.

Τη σοβαρότερη για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση καρτέλ, ακόμη και μετά του γάλακτος, αποκάλυψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, και μάλιστα σε ένα από τα βασικότερα είδη διατροφής στο καλάθι της νοικοκυράς. Η ανεξάρτητη διοικητική αρχή – η οποία σύμφωνα με πηγές – ενημέρωσε και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη ανακοίνωσε χθες την εισήγηση της γενικής διεύθυνσης Ανταγωνισμού μετά τους αυτεπάγγελτους ελέγχους που έκανε στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις. Γνωστοποίησε ταυτόχρονα την έναρξη εκδίκασης της υπόθεσης στις αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της αγοράς οι 10 από τις συνολικά 25 επιχειρήσεις του κλάδου τζιράραν με την πρακτική των καθορισμένων τιμών αλλά και μοιράζοντας τους πελάτες τους τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ ετησίως.

Το κουβάρι... του καρτέλ άρχισε να ξετυλίγεται τον Σεπτέμβριο του 2010. Τότε στο υπουργείο Ανάπτυξης «έσκασε» η πληροφορία πως οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις ετοιμαζόντουσαν για αυξήσεις με πρόσχημα την άνοδο των ζωοτροφών. Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός ενημέρωσε την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Κλιμάκιά της προχώρησαν σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα γραφεία του Συνδέσμου του αλλά και των επιχειρήσεων. «Η σχετική αυτεπάγγελτη έρευνα της γενικής διεύθυνσης Ανταγωνισμού διενεργήθηκε με αφορμή πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της από το υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με επικείμενη συντονισμένη αύξηση των τιμών των προϊόντων πολλών εταιριών του κλάδου», αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση της ανεξάρτητης αρχής.

Πηγές αναφέρουν ό,τι βρέθηκαν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι εκπρόσωποι τουλάχιστον 10 πτηνοτροφικών επιχειρήσεων συναντιόντουσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στα γραφεία του Συνδέσμου και ενυπόγραφα συμφωνούσαν τον καθορισμό των τιμών πώλησης του νωπού και κατεψυγμένου κοτόπουλου: «Μεγάλος αριθμός πτηνοτροφικών επιχειρήσεων συντόνιζε την επιχειρηματική του δράση αναφορικά τόσο με τον καθορισμό τιμών πώληση των προϊόντών τους (ήτοι του νωπού και κατεψυγμένου κοτόπουλου) προς το επόμενο επίπεδο της αλυσίδας εφοδιασμού (χονδρέμποροι, σούπερ μάρκετ, ψησταριές, κρεοπώλες) όσο και με την κατανομή της πελατείας τους», λέει η εισήγηση της γενικής διεύθυνσης Ανταγωνισμού.

Με απλά λόγια οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφωνούσαν ότι δεν θα πουλάνε κάτω από μία καθορισμένη τιμή στα κρεοπωλεία, κάτω από μία άλλη στα σούπερ μάρκετ κ.ο.κ. Ταυτόχρονα συμφωνούσαν πως δεν θα πωλούσε η μία επιχείρηση στους πελάτες της άλλης.

Σοκ προκαλεί δε, το γεγονός ό,τι την πρακτική αυτή οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις που κατηγορούνται για καρτέλ ακολουθούσαν «επί μακρό χρονικό διάστημα (1996 έως 2010)», κατά τις διαπιστώσεις των ελεγκτών.


imerisia.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Όλη η πόλη κατά του κέντρου φιλοξενίας λαθρομεταναστών και μόνο η Χρυση Αυγή είναι δίπλα τους !!!

Ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής Μπούκουρας Ευστάθιος απαγόρευσε την παράτυπη μετατροπή του 6ου Συντάγματος Πεζικού σε κέντρο τουρισμού λαθρομεταναστών. Παρά τη θλιβερή στάση των αστυνομικών αρχών, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αντιστάθηκε, κάνοντας χρήση κάθε δικαιώματος που απορρέει από την ιδιότητά του ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του ελληνικού λαού.


eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ:ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟ

Η Ομηρική (Ελληνική) Γλώσσα, αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν πλήθος σύγχρονων γλωσσών. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε καμία άλλη αναφορά..

ακόμα κι αν δεν είχε διασωθεί κανένα προκατακλυσμιαίο μνημείο, θα αρκούσε η Ελληνική Γλώσσα ως απόδειξη της ύπαρξης στο παρελθόν, μίας εποχής μεγάλου πολιτισμού...

Στη γλώσσα μας είναι εμφυτευμένη όλη η γνώση που κατέκτησε ο άνθρωπος, έως την παρούσα στιγμή. Κάθε ελληνική λέξη-όρος φέρει ένα βαρύ φορτίο νόησης, φορτίο που οι προγενέστεροι 'εξόδευσαν', για να κατακτήσουν γνωστικά τη συγκεκριμένη έννοια και να την 'βαπτίσουν' με το συγκεκριμένο όνομα-λέξη».


Παραδείγματα:
AFTER = Από το ομηρικό αυτάρ= μετά. Ο Όμηρος λέει: "θα σας διηγηθώ τι έγινε αυτάρ".
AMEN = λατινικά: amen. Το γνωστό αμήν προέρχεται από το αρχαιότατο ή μήν = αληθώς, (Ιλιάδα Ομήρου β291-301), ημέν. Η εξέλιξη του ημέν είναι το σημερινό αμέ!
BANK = λατινικά pango από το παγιώ, πήγνυμι. Οι τράπεζες πήραν την ονομασία τους από τα πρώτα 'τραπέζια' (πάγκους) της αγοράς...

BAR = λατινικά: barra από το μάρα = εργαλείο σιδηρουργού.
BOSS = από το πόσσις = ο αφέντης του σπιτιού.
BRAVO = λατινικό, από το βραβείο.
BROTHER = λατινικά frater από το φράτωρ.
CARE = από το καρέζω.
COLONIE από το κολώνεια = αποικιακή πόλη.
DAY = Οι Κρητικοί έλεγαν την ημέρα 'δία'. Και: ευδιάθετος = είναι σε καλή μέρα.
DISASTER = από το δυσοίωνος + αστήρ
DOLLAR = από το τάλλαρον = καλάθι που χρησίμευε ως μονάδα μέτρησης στις ανταλλαγές. π.χ. «δώσε μου 5 τάλλαρα σιτάρι». Παράγωγο είναι το τάλληρο, αλλά και το τελλάρo!
DOUBLE = από το διπλούς - διπλός.
EXIST = λατινικά ex+sisto από το έξ+ίστημι= εξέχω, προέχω.
EXIT = από το έξιτε = εξέλθετε
EYES = από το φάεα = μάτια.
FATHER = από το πάτερ (πατήρ).
FLOWER = λατινικά flos από το φλόος.
FRAPPER = από το φραγκικό hrappan που προέρχεται από το (F)ραπίζω = κτυπώ (F= δίγαμμα).
GLAMO UR = λατινικό gramo ur από το γραμμάριο. Οι μάγοι παρασκεύαζαν τις συνταγές τους με συστατικά μετρημένα σε γραμμάρια και επειδή η όλη διαδικασία ήταν γοητευτική και με κύρος, το gramo ur -glamou r , πήρε την σημερινή έννοια.
HEART, CORE = από το κέαρ = καρδιά.
HUMOR = από το χυμόρ = χυμός (Στην ευβοϊκή διάλεκτο, όπως αναφέρεται και στον Κρατύλο του Πλάτωνος, το τελικό 'ς' προφέρεται ως 'ρ'. Π.χ. σκληρότηρ αντί σκληρότης).
I = από το εγώ ή ίω, όπως είναι στην βοιωτική διάλεκτο.
ILLUSION = από το λίζει = παίζει.
ΙS = από το είς.
KARAT = εκ του κεράτιον, (μικρό κέρας για τη στάθμιση βάρους).
KISS ME = εκ του κύσον με = φίλησέ με ( ...;είπε ο Οδυσσέας στην Πηνελόπη).
LORD = εκ του λάρς. Οι Πελασγικές Ακροπόλεις ονομάζονταν Λάρισσες και ο διοικητής τους λάρς ή λαέρτης. Όπως: Λαέρτης - πατέρας του Οδυσσέα).
LOVE = λατινικό: love από το 'λάFω'. Το δίγαμμα (F) γίνεται 'αυ' και 'λάF ω ' σημαίνει "θέλω πολύ".
MARMELADE = λατινικά melimelum από το μελίμηλον = κυδώνι.
MATRIX = από το μήτρα.
MATURITY = λατινικά: maturus από το μαδαρός= υγρός.
MAXIMUM = λατινικά: maximum από το μέγιστος.
MAYONNAISE = από την πόλη Mayon, που πήρε το όνομά της από το Μάχων = ελληνικό όνομα και αδελφός του Αννίβα.
ME = από το με.
MEDICINE = λατινικά :medeor από το μέδομαι, μήδομαι = σκέπτομαι, πράττω επιδέξια. Και μέδω = φροντίζω, μεδέων = προστάτης.
MENACE = από το μήνις.
MENTOR = από το μέντωρ.
MINE = από το Μινώαι (= λιμάνια του Μίνωα, όπου γινόταν εμπόριο μεταλλευμάτων. «Κρητών λιμένες, Μίνωαι καλούμεναι». (Διοδ.Σικελ.Ε'84,2).
MINOR = λατινικά: minor από το μινύς = μικρός. Στα επίσημα γεύματα είχαν το μινύθες γραμμάτιον, ένα μικρό κείμενο στο οποίο αναγραφόταν τι περιελάμβανε το γεύμα. Παράγωγο το ...; menu!
MODEL = από το μήδος= σχέδιο (η ίδια ρίζα με τη μόδα (= moda ).
MOKE = από το μώκος = αυτός που χλευάζει.
MONEY = λατινικό: moneta από το μονία = μόνη επωνυμία της Θεάς Ήρας: Ηραμονία. Στο προαύλιο του ναού της Θεάς στη Ρώμη ήταν το νομισματοκοπείο και τα νομίσματα έφεραν την παράστασή της, (monetae).
MOTHER = από το μάτηρ, μήτηρ.
MOVE = από το ομηρικό αμείβου = κουνήσου!
MOW = από το αμάω = θερίζω.
NIGHT = από το νύχτα.
NO = λατινικό: non, ne εκ του εκ του νη: αρνητικό μόριο ("νέ τρώει, νέ πίνει"), ή ( νηπενθής = απενθής, νηνεμία = έλλειψη ανέμου.
PAUSE = από το παύση.
RESISTANCE = από το ρά + ίστημι.
RESTAURANT = από το ρά + ίσταμαι = έφαγα και στηλώθηκα.
RESTORATION = λατινικά restauro από το ρά+ίστημι, όπου το ρά δείχνει συνάρτηση, ακολουθία, π.χ. ρά-θυμος, και ίστημι = στήνομαι.
SERPENT = λατινικά serpo από το έρπω (ερπετό). H δασεία (') προφέρεται ως σ = σερπετό.
SEX = από το έξις. Η λέξη δασύνεται και η δασεία μετατρέπεται σε σίγμα και = s + έξις.
SIMPLE = από το απλούς (η λέξη δασύνεται).
SPACE = από το σπίζω = εκτείνω διαρκώς.
SPONSOR από το σπένδω = προσφέρω ( σπονδή).
TRANSFER από το τρύω (διαπερνώ) + φέρω. Transatlantic = διαπερνώ τον Ατλαντικό.
TURBO = από το τύρβη = κυκλική ταραχώδης κίνηση.
YES = από το γέ = βεβαίως.
WATER = από το Ύδωρ (νερό), με το δ να μετατρέπεται σε τ.
Eργασία βασισμένη σε Μελέτη της ομογενούς καθηγήτριας Αναστασίας Γονέου , Με τίτλο «Ελληνική Γλώσσα - τροφός όλων των γλωσσών», η Αναστασία
πηγή Hellas-now

--
http://skandalistis.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1646.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Καστοριά:Χαροπαλεύει οδηγός των ΚΤΕΛ, που αντί για νερό ήπιε ποτάσα!

Ο άτυχος οδηγός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.
Όλα έγιναν αργά χθες το απόγευμα (22-08-2012), σε δρομολόγιο των ΚΤΕΛ Καστοριάς. Ο οδηγός άφησε κάτω από το παράθυρο ένα μπουκάλι νερό και κατά τη διάρκεια της διαδρομής, χωρίς να κοιτάξει άπλωσε το χέρι του για να το πιάσει και να ξεδιψάσει.
Για κακή του τύχη όμως δίπλα από το μπουκάλι με το νερό, υπήρχε ένα μπουκάλι που περιείχε καυστική ποτάσα! Ο άτυχος οδηγός έπιασε το μπουκάλι με το δηλητήριο και χωρίς να κοιτάξει άρχισε να πίνει. Όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί, είχε ήδη καταπιεί μια μικρή ποσότητα και τράβηξε χειρόφρενο.
Στο σημείο που βρισκόταν το λεωφορείο έσπευσε ασθενοφόρο που τον μετέφερε γρήγορα σε νοσοκομείο της πόλης. Σύμφωνα με το alphafm.gr, οι γιατροί λόγο της σοβαρότητας της κατάστασης, πήραν την απόφαση να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Από αργά χθες το βράδυ ο οδηγός νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και οι γιατροί προσπαθούν να τον κρατήσουν στη ζωή. Στο πλευρό του, βρίσκονται οι στενοί του συγγενείς

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ταυτοποιήθηκε ο “παραδοσιακός” αλβανός του βίντεο με τους πυροβολισμούς. Ας διαβάσει και λίγο ιστορία…

…για να μάθει τι έπαθαν οι πρόγονοι του που “παραδοσιακά” ήταν σφουγγοκωλάριοι του κάθε φασίστα. Από τους μπραήμηδες οθωμανούς εως τον μπενίτο και τον αδόλφο.
Ας όψονται οι πρόγονοι μας που σφάζονταν μεταξύ τους μετά την απελευθέρωση αντί να απελευθερώσουν και την Αλβανία από τέτοιους στόκους.
Ο Αλβανός είναι “οικονομικός μετανάστης” και εργαζόταν έως πρόσφατα στα Καλάβρυτα 
και έκανε παρέα στην Αχαία με άλλους Αλβανούς με έφεση σε μηχανές (έκαναν κόντρες με μηχανές κτλ). Πήγε στην χώρα του για “διακοπές” αφού τελείωσαν τα μεροκάματα.

Πληροφορίες από Hellenic 24 Hrs Monitor
http://olympia.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανοιχτή επιστολή στα κόμματα της αντιπολίτευσης, από έναν ΕΛΛΗΝΑ


Κύριοι  Τσίπρα-Καμμένε-Μιχαλολιάκο , Κυρια Παπαρηγα,

  Απευθύνομαι σε εσάς, που όλο τον προηγούμενο καιρό εμφανιζόσασταν στον λαό σαν ο προστάτης του και  τον καλουσατε να σας δωσει την ψηφο του για να αποτρεψετε  την καταστροφη της χωρας. 

Σε  εσας που χτυπαγατε την γροθια σας στα εδρανα της βουλης κατηγορώντας Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΔΗ.ΜΑ.Ρ-ΛΑ.ΟΣ οτι  ξεπουλανε τη χωρα και καλουσατε τους συναδελφους σας να αντισταθουν.

Σε εσας  που το βραδυ των εκλογων ειπατε<<ΜΕ ΠΟΛΕΜΗΣΑΤΕ ΑΛΛΑ ΣΑΣ  ΝΙΚΗΣΑ>>.

Ολοι εσεις λοιπον  εχετε  ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ  να αποδείξετε στην πραξη αυτα που λεγατε αλλα προπαντων να σωσετε τη χωρα απο την καταστροφη. 
Σταματηστε τις ρητοριες  μεσα στη βουλη , ρητοριες που...
δεν εχουν κανενα αποτελεσμα και κατεβειτε  στο λαο ενωμενοι αφηνοντας κατα μερος τις διαφορες σας. 

Καλεστε την ηγεσια της εκκλησιας , τους πανεπιστημιακους της χωρας και φερτε τους προ των ευθυνων τους . 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ . 
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ  Ή ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ.?

Τοτε λοιπον ολοι μαζι ενωμενοι οι βουλευτες μπροσ στον  ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ  καλεστε το λαο  να κατεβει μαζι σας και να απαιτησει την παραίτηση της κυβερνησης των δοσίλογων - προδοτων . 

Δωστε στο κοσμο να καταλαβει οτι ειναι η τελευταια ευκαιρια να σωσει την οικογενεια του , τα παιδια του , την πατριδα απο την καταστροφη.

Καλεστε τον κοσμο ειρηνικα να περικυκλωσει την βουλη και να μην φύγει απο εκει αν δεν αποκατασταθει η δημοκρατια στη χωρα και δεν πληρωσουν οι προδοτες.

 ΦΕΡΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ.
ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.

Μπορειτε , υπαρχει τροπος να μην γινουν ποβοκατσιες εκ μερους  των γνωστων κουκουλοφορων.

Εχετε τον τροπο να εμοδισετε τυχον ανεξελεκτη αστυνομικη βια - επεμβαση.

Καθιστε εκει ολοι ενωμενοι ειρηνικα βουλευτες - λαος εως οτου αποκατασταθει η δημοκρατια στη χωρα και φυγουν οι κατακτητες  .

Εαν δεν το κανετε ειστε ιδιοι και χειροτεροι απο αυτους που κατηγορείτε για προδοτες και να ξερετε οτι δεν θα σας σωσει και εσας τιποτε οταν ξυπνησει ο λαος.


Σπύρος      Παγιάτης
Διαβάστε περισσότερα » »

Περισσότερο χρόνο κύριε Σαμαρά; Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Ομολογώ ότι είναι «πιπεράτο» ίσως και ελαφρώς ειρωνικό, αλλά όχι κακοπροαίρετο, το σύντομο σημερινό σχόλιό μου καθώς βούιξαν από το πρωί σήμερα τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή ΜΜΕ για την Ελλάδα και τους Έλληνες και το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στην καρδιά της Ευρώπης…

Στα ΜΜΕ άλλοι μας λυπούνται, άλλοι μας λοιδορούν άλλοι μας ειρωνεύονται και άλλοι μας κατηγορούν ως… «μπαταξήδες»

Άκουσα τον κ. Σαμαρά να ζητά περισσότερο χρόνο και νόμισα ότι απευθυνόταν στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στο Ελληνικό Δικαστικό Σώμα και έχοντας εντοπίσει όσους και όσες ευθύνονται με πράξεις, παραλείψεις και ανεύθυνες αποφάσεις για την σύγχρονη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ που ζούμε από τον Μάη του 2010 ζητούσε ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ του χρόνου φυλακίσεώς τους…

Μετά συνειδητοποίησα ότι απευθυνόταν στους Ευρωπαίους Ηγέτες, στην τρόικα και τους διεθνείς δανειστές μας ζητώντας ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ της αποπληρωμής του χρέους μας δηλαδή ακόμη περισσότερο χρόνο στη μιζέρια που ζούμε από το Μάη του 2010!...

Η απλή αριθμητική λέει ότι ΔΕΝ μπορούμε να ξεπληρώσουμε όσα χρωστάμε σε κεφάλαια και τόκους.

Την ώρα που γίγαντες της διεθνούς οικονομίας χάνουν, σε σύγκριση με τους Κινέζους και τους Ινδούς, την τόσο ποθητή στην εποχή της παγκοσμιοποίησης ανταγωνιστικότητά τους εμείς πώς και πού θα την ανακτήσουμε μέσα στα ασφυκτικά δεδομένα του ΕΥΡΩ;

Με δάκρυα στα μάτια θυμήθηκα το γνωστό στίχο:
«Μοναχή το δρόμο επήρες/ και ξανάρθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες/ αν η χρεία τες κουρταλεί»
Διαβάστε περισσότερα » »

DEJAN LUČIĆ Ο "άνθρωπος που ξέρει": Έλληνες ξυπνήστε!!!

Μικρογραφία








katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΜΕ ΤΟΙΧΟ

Αποκαλυπτικό!!!!!

Το ολοκαίνουριο AIRBUS 340-600 στέκεται ακριβώς έξω απο το υπόστεγο του στην Τουλούζη, Γαλλία, μη εχοντας ούτε μία ώρα πτήσης.

Το αραβικό ιπτάμενο προσωπικό της Abu Dhabi Aircraft Technologies ( ADAT ) έχει εισέλθει στο αεροσκάφος ωστε να διενεργήσει δοκιμές εδάφους ως μέρος της διαδικασίας παραλαβής, όπως εκκίνηση των κινητήρων, με σκοπό να το παραδώσουν στην Etihad Airways στο Abu Dhabi . Το προσωπικό της ADAT τροχιοδρομεί το αεροσκάφος στον αεροδιάδρομο.


Θέτουν τους τέσσερις κινητήρες στη μέγιστη ισχύ απογείωσης, σε ένα σχεδόν άδειο αεροσκάφος .
Χωρίς να έχουν διαβάσει την διαδικασία εκκίνησης και χωρίς να έχουν ιδέα το πόσο πραγματικά ελαφρύ είναι ένα άδειο A340-600


Η προειδοποιητική σειρήνα απογείωσης ούρλιαζε στο πιλοτήριο, καθώς και οι 4 κινητήρες ήταν στο φούλ...Ο υπολογιστής του αεροσκάφους υποθέτει οτι γίνεται προσπάθεια απογείωσης, αλλα δέν έχουν σετταριστεί οι κατάλληλες παράμετροι (flaps/slats κλπ..)


Και ξάφνου... ένα μέλος της ADAT αποφασίζει να κλείσει τον διακόπτη του αισθητήρα προσέγγισης εδάφους, για να σιγήσει ο συναγερμός. Αυτό μπερδεύει το αεροσκάφος το οποίο του λοιπού συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται στον αέρα.


Οι υπολογιστές αυτομάτως απελευθερώνουν όλα τα φρένα και θέτουν το αεροπλάνο σε ευθεία τροχιά...
Τα μέλη της ADAT δεν είχαν ιδέα οτι υπάρχει αυτή η παράμετρος ασφαλείας για να μη ξεχάσει ο πιλότος τα φρένα κατα την προσγείωση...


Κανένας απο τους επτά Αραβες μέλη δεν είχε την ετοιμότητα να απομακρύνει τους μοχλούς των κινητήρων απο τη μέγιστη ισχύ, και έτσι το ολοκαίνουριο αεροσκάφος των 200 εκατομμυρίων δολλαρίων συνετρίβη πάνω σε ένα τοίχο....


Το μέγεθος των τραυματισμών του προσωπικού δεν έγινε γνωστό λόγω της αποσιώπισης απο τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης στη Γαλλία αλλά και παγκοσμίως....


Το συμβάν καλύφθηκε γιατί θεωρήθηκε οτι προσβάλει τον Μουσουλμανικό Κόσμο...


Τελικά, φωτογραφίες άρχισαν να διαρρέουν...


απολογισμός
Ενα Αεροσκάφος AIRBUS : $200 εκατομύρια Δολλάρια
Ανεκπαίδευτο Αραβικό Προσωπικό :$300.000 ετήσιες αποδοχές
Οδηγίες Χρήσης (που δε διάβασε κανείς): $300

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΜΕ ΤΟΙΧΟ -- ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΤΟΙΧΟΣ !!


transporter... 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

8 «αθάνατες» τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης!.

Εκείνο το ρύζι με ημερομηνία παραγωγής 1982 που ξέμεινε στο ράφι της κουζίνας και θα το πετάξετε χωρίς δεύτερη σκέψη, στην πραγματικότητα αν το μαγειρέψετε θα είναι τόσο γευστικό -και...ασφαλές λένε οι ειδικοί- σαν να το αγοράσατε σήμερα!

Και δεν είναι μόνο το ρύζι. Σε μια...
εποχή που είμαστε πλέον απολύτως πεπεισμένοι ότι τα πάντα γύρω μας έχουν ημερομηνία λήξεως, η φύση φροντίζει να μας δώσει μια ανάσα αισιοδοξίας: υπάρχει και κάτι που διαρκεί για πάντα: 8 αθάνατα προϊόντα «βρυκόλακες» (όπως συνηθίζουν να τα αποκαλούν οι επιστήμονες) της διατροφικής αλυσίδας, ακριβώς επειδή ο χρόνος δεν τα αγγίζει. Διατηρούν όλες τις θρεπτικές τους αξίες, την ποιότητά τους και την υγιή όψη τους όσοι… αιώνες κι αν περάσουν. Για φαντάσου!

1. Μέλι


Το μέλι διαρκεί επ’ αόριστον. Μπορεί να αλλάζει χρώμα και υφή (ή ακόμη και να κρυσταλλώνει) αλλά παραμένει ασφαλές για κατανάλωση και πεντανόστιμο! Σε περίπτωση που σας ανησυχεί η κρυσταλλική του μορφή, τοποθετήστε απλώς το ανοικτό δοχείο σε ζεστό νερό μέχρι να διαλυθούν οι κρύσταλλοι.


2. Ζάχαρη


Η πρόκληση με τη ζάχαρη δεν είναι να τη διατηρήσετε φρέσκια αλλά να την προλάβετε να μη σας γίνει σκληρή σαν πέτρα. Η ζάχαρη δεν χαλάει ποτέ γιατί δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων (γι΄αυτό άλλωστε οι μαρμελάδες και τα γλυκά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης διατηρούνται για πάρα πολύ καιρό, εφόσον φυλάσσονται σε αεροστεγώς κλεισμένα βαζάκια). Βεβαιωθείτε μονάχα ότι έχετε αποθηκεύσει τη ζάχαρη σε αεροστεγές δοχείο -ώστε να κρατήσετε την υγρασία ή τα ζουζούνια μακριά- και… κοιμηθείτε ήσυχοι. Θα έχετε γλυκιά ζάχαρη για πάντα!


3. Ρύζι


Ακόμη και εάν το σακί ή το κουτί όπου έχετε φυλάξει το ρύζι δείχνει… βρωμερό, σκεπασμένο με ένα παχύ στρώμα σκόνης από την πολυκαιρία, το προϊόν μέσα στο κουτί θα είναι ολόφρεσκο, σαν να το έχετε μόλις αγοράσει. Αυτό ισχύει για το άσπρο και το άγριο ρύζι, το arborio, το jasmine και το basmati αλλά όχι για το καστανό ρύζι. Κλείστε, λοιπόν, το καπάκι για να μην μπουν ζωύφια και μην αγχώνεστε. Το ρύζι σας δε θα χαλάσει ποτέ.


4. Δυνατά οινοπνευματώδη


Δεν χρειάζεται να βιαστείτε και να τελειώσετε το τεράστιο μπουκάλι με ρούμι που έχετε από τα… 18α γενέθλιά σας στο ντουλάπι! Τα οινοπνευματώδη ποτά μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, αρκεί να μην τα ζεσταίνει ο ήλιος ή κάποια εστία θέρμανσης. Αν τοποθετήσετε τα ποτά σας σε ένα σκοτεινό ντουλάπι τότε μπορείτε ακόμη και να τα χαρίσετε στα εγγόνια σας για το πάρτι ενηλικίωσής τους! Τα οινοπνευματώδη που έχετε αρκετά χρόνια ίσως χάσουν λίγο από το άρωμά τους, αλλά… ούτε που θα το καταλάβετε. Στην υγειά σας!


5. Καλαμποκάλευρο


Για να διατηρήσετε το καλαμποκάλευρο… αθάνατο -όπως έκαναν οι προγιαγιάδες μας στους δύσκολους καιρούς- φροντίστε να είναι στεγνό, καλά σφραγισμένο και σε δροσερό μέρος (στα πιο χαμηλά ράφια του ψυγείου, για παράδειγμα). Ακόμη κι αν περάσουν χρόνια από τότε που αγοράσατε το αλεύρι, θα το βρείτε ολόφρεσκο στη χάρτινη συσκευασία του όταν (και όποτε) θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε…


6. Αποσταγμένο άσπρο ξίδι


Μπορείτε άφοβα να αγοράσετε ένα μεγάλο μπουκάλι άσπρο ξίδι χωρίς να σκέφτεστε ότι θα χαλάσει πριν το καταναλώσετε και πάνε τα λεφτά σας χαμένα. Διατηρήστε το σύμφωνα με τις οδηγίες στο μπουκάλι και θα έχετε πάντα έναν άψογο «σύμμαχο» για τα dressings, τις μαρινάδες ή ακόμη και την καθαριότητα του σπιτιού σας!


7. Καθαρό εκχύλισμα βανίλιας


Το καθαρό εκχύλισμα βανίλιας, δεδομένου ότι περιλαμβάνει αλκοόλ, θα παραμείνει φρέσκο και αρωματικό για όσο το έχετε στο ντουλάπι σας. Οι απομιμήσεις του αποστάγματος δεν έχουν βέβαια εξίσου μεγάλη διάρκεια ζωής. Γι’ αυτό, λοιπόν, όταν βρεθείτε μπροστά στο ράφι του σούπερ μάρκετ μη διστάσετε να δώσετε λίγα χρήματα παραπάνω για το αυθεντικό εκχύλισμα βανίλιας. Θα το έχετε για μια ζωή…


8. Αλάτι


Το επιτραπέζιο αλάτι, το αμερικανικό kosher salt και το θαλασσινό αλάτι είναι πραγματικά… υπεραιωνόβια! Θα διατηρηθούν για πάντα φρέσκα και θα νοστιμίζουν το φαγητό σας ακόμη κι αν τα αγοράσατε πριν πολλά πολλά χρόνια.


Ταχυδρόμος
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Το κράτος παίρνει μπροστά: Δείτε γιατί δεν είχε ξαναγίνει έλεγχος στον ταβερνιάρη της Ύδρας.

Θέλησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδιας να συναντηθεί με τα μέλη της Οικονομικής Αστυνομίας, που πραγματοποίησαν την επιχείρηση στη Ύδρα, εναντίον των φοροφυγάδων. Σε κάποια στιγμή ο υπουργός τους ρώτησε,εάν έχει ξαναγίνει έλεγχος στο συγκεκριμένο κατάστημα και πότε και η απάντηση που πήρε ήταν….

μονολεκτική: «Όχι». Και όταν ρώτησε γιατί η απάντηση που πήρε ήταν εντυπωσιακή: «Ο ιδιοκτήτης ήταν παλαιό στέλεχος του ΣΔΟΕ…»!

dexiextrem.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιστορικό ντοκουμέντο..Σύμφωνον ΚΚΕ και Βουλγαρικού στρατού κατοχής...

Ιστορικό ντοκουμέντο..Απολαύστε τους αριστερούς "πατριώτες"...
 
 
eglimatikotita
Διαβάστε περισσότερα » »

Αϊνστάιν : «όταν εξαφανιστούν οι μέλισσες η ανθρωπότητα θα έχει ακόμα 4 χρόνια ζωής»

Όταν το σύνδρομο CCD ή Σύνδρομο Εγκατάλειψης Αποικιών Κυψελών, εμφανίσθηκε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, πολλοί είτε άρχισαν τις θεωρίες συνωμοσίας, είτε αδιαφόρησαν.
Η ζοφερή πραγματικότητα είναι ότι οι μέλισσες πεθαίνουν με...
ταχύτατους ρυθμούς, απειλώντας με εξαφάνιση την αγροτική παραγωγή και πολλά είδη φυτών που χρειάζονται επικονίαση για να αναπαραχθούν.
Σε κάποιες περιοχές παραπάνω από το 40% των κυψελών είναι πλέον άδειες. Στην Ισπανία εκατοντάδες χιλιάδες αποικίες έχουν... χαθεί, στην Πολωνία το ποσοστό απώλειας των μελισσών υπερβαίνει το 40%, ενώ ανάλογα προβλήματα αναφέρονται και από την Ελλάδα, τη Σουηδία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.
Είναι γνωστό ότι το 80%- 90% της επικονίασης προέρχεται από τις μέλισσες και τις πεταλούδες.

Ένα μόνο μελίσσι γονιμοποιεί 300 εκ. άνθη τη μέρα!
Στην Κίνα στην επαρχία Σιτσουάν- από την δεκαετία του '80- που τα φυτοφάρμακα εξάλειψαν τις μέλισσες, η επικονίαση της αγροτικής παραγωγής γίνεται με το χέρι, χρησιμοποιώντας βούρτσες με φτερά!
Στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του ισραηλινού φαρμάκου IAPV (Israel acute paralysis virus) και του συνδρόμου CCD.
Βρήκαν επίσης και ίχνη από Clothianidin, ένα φάρμακο που σκοτώνει παράσιτα, ζιζάνια, το οποίο το έχει κατασκευάσει η Bayer και το οποίο σχετίζεται με την απώλεια χιλιάδων μελισσιών σε Γαλλία και Γερμανία.
Πως ξεκίνησε όμως η παραγωγή του;
Το σιτάρι αποτελεί βασική τροφή για τα γουρούνια και της αγελάδες και όχι μόνο. Στην ουσία ότι τρώμε βασίζεται στο σιτάρι. Το σιτάρι όμως έχει έναν εχθρό, ένα ζιζάνιο.
Το ζιζάνιο αυτό (diabrotica) που προκαλεί τον θάνατο του σιταριού. Οι αγρότες άρχισαν να παραπονιούνται γιατί η σοδειά τους μειωνόταν. Έτσι το 2003 με έγκριση της Γερμανικής Κυβέρνησης η Bayer κυκλοφόρησε το Clothianidin. Τα πειράματα που είχαν κάνει έδειχναν ότι πέρα από το ζιζάνιο τίποτα άλλο δεν θα πάθει κάτι ή τουλάχιστον έτσι λέγανε.
Η Monsanto , ανέλαβε τον εξοπλισμό που θα χρειαζόταν για να ραντίσει κάνεις τις σοδειές του.
Επιστήμονες αναφέρουν ότι οι μέλισσες και τα άλλα έντομα συνήθως αφήνουν τις εγκαταλειμμένες κυψέλες άθικτες. Κοντινοί πληθυσμοί από μέλισσες ή παράσιτα θα κυρίευαν φυσιολογικά μια τέτοια κυψέλη για να εκμεταλλευτούν τις προμήθειες μελιού και γύρης από τις μέλισσες που πέθαναν για κάποιους λόγους, όπως το υπερβολικό κρύο του χειμώνα.
Η αποφυγή όμως που δείχνουν οι μέλισσες και τα παράσιτα για τις άδειες κυψέλες μοιάζει σαν να υπάρχει κάτι τοξικό στην αποικία που απομακρύνει όποιον πλησιάσει.
Το 2007 το Γερμανικό σιτάρι μολύνθηκε από το ζιζάνιο για να το σώσει η Γερμανία διάταξε τον ψεκασμό του. Μετά από ένα χρόνο υπολογίζεται ότι πεθάναν 330 εκ. μέλισσες Η Γερμανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να δώσει αποζημίωση στους αγρότες και να σταματήσει την χρήση του Clothianidin
Η Bayer δεν φτιάχνει μόνο ασπιρίνες κτλ. Στην πραγματικότητα φτιάχνει και δηλητήρια.
Είναι γεγονός ότι δεν ξέρουμε τι βάζουμε στο πιάτο μας. Το πόσο ισχυρό ήταν το clothianidin που ρίχτηκε στην Γερμανία και Γαλλία φαίνεται από το ότι σε πολλές χώρες ακόμα και στην Ελλάδα οι μέλλισες πεθάναν από αυτό επειδή μεταδόθηκε.
Παρόμοια κατάσταση ισχύει και στις ΗΠΑ και σε άλλα μέρη. Μπορεί να μην χρησιμοποιούν το clothianidin αλλά ποιος ξέρει τι άλλο τους ρίχνουν.
Ο κίνδυνος για την εξαφάνιση των μελισσιών και κατ΄επέκταση της ζωής, είναι υπαρκτός.
Ο Αϊνστάιν έχει δίκιο......
  
Διαβάστε περισσότερα » »

Iρανός θρησκευτικός ηγέτης: «Προετοιμαστείτε για πόλεμο και το τέλος του κόσμου»

Οι ιρανικές αρχές έχουν μοιράσει φυλλάδιο στις Ε.Δ.
που τιτλοφορείται "Οι τελευταίοι έξι μήνες"

22 Aυγούστου 2012

Σύμφωνα με δημοσίευμα της θρησκευτικής σελίδας της Ρωσικής Εκκλησίας, Interfax Religion, σε πρόσφατο μήνυμα του, ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Hamenei, προειδοποίησε τον ιρανικό λαό για την έλευση του Μαχντί, του «κρυφού ιμάμη», του τελευταίου και αναμενόμενου προφήτη, ο οποίος θα εμφανιστεί την Ημέρα της Κρίσεως για να σώσει τον κόσμο και να επιβάλει την παγκόσμια τάξη σύμφωνα με το Ισλάμ.

Ο Hamenei υπενθύμισε ότι η έλευση του Μαχντί είχε προφητευθεί στο Κοράνι και ότι όλοι οι Ιρανοί οφείλουν να προετοιμαστούν για αυτή.

Είπε επίσης ότι, εάν ο ιρανικός λαός πιστεύει ότι είναι ο στρατός του Δωδέκατου Ιμάμη, θα πρέπει να προετοιμαστεί να καθοδηγηθεί από τον Αλλάχ στον πόλεμο που θα οδηγήσει τον ισλαμικό πολιτισμό να θριαμβεύσει σε όλο τον κόσμο.

"Είναι η μοίρα μας", κατέληξε ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η θρησκευτική ηγεσία της Τεχεράνης έχει κυκλοφορήσει ένα φυλλάδιο στις ένοπλες δυνάμεις και στις δημόσιες υπηρεσίες, που έχει τον τίτλο "Οι τελευταίοι έξι μήνες", προτρέποντας τους Ιρανούς να προετοιμαστούν πνευματικά για την άφιξη του Μαχντί και την τελευταία αντιπαράθεση με τη Δύση.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν προειδοποίησαν το Ισραήλ και τις ΗΠΑ για την πρόσφατη αύξηση πυρηνικών όπλων στη Δύση και επανέλαβαν ότι το Ιράν δεν διαθέτει πυρηνικές κεφαλές για πυραύλους.

Διαβάστε περισσότερα » »

Έρευνα- Αποκάλυψη: 2,5 τρις δολάρια σε 25 χρόνια από φυσικό αέριο

coverEpikairaT149.jpg
Στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Πέμπτη συγκλονιστικά στοιχεία για τα κοιτάσματα
υδρογονανθράκων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Τεράστιες ποσότητες υδρογονανθράκων οι οποίες θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα
χρέους για την Ελλάδα και να αναβαθμίσουν δραματικά την οικονομική και γεωπολιτική
θέση της χώρας βρίσκονται στην δυνητική ελληνική ΑΟΖ.
Μόνο τα κοιτάσματα της Κρήτης είναι πενταπλάσιας αξίας του ελληνικού χρέους.
Κομβικός ο ρόλος του Καστελόριζου. Εξασφαλίζει ελληνική πρόσβαση σε κρίσιμες θαλάσσιες περιοχές
και ενοποιεί την ελλαδική και την κυπριακή ΑΟΖ.
Η περίπτωση της Γαλλίας – Τι έκανε με τα δικά της «διασκορπισμένα» νησιά.
Το ελληνικό κράτος μπορεί να αντλήσει έσοδα δισεκατομμυρίων και από τις δεκάδες
χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.
Για μία ακόμα φορά στην ελληνική ιστορία το κλειδί για τη σωτηρία της χώρας βρίσκεται στη θάλασσα.
Διαβάστε περισσότερα » »