Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Η βγάζεις τον σταυρό από τον λαιμό σου, η..απολύεσαι.

Xθές (4/9/2012)  το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων "Δικαιωμάτων", απεφάνθη  σχετικά  με το αν  ένας εργοδότης   έχει το "δικαίωμα" να  καταπατά  το επίσης  ανθρώπινο δικαίωμα του  χριστιανού υπαλλήλου  του, να έχει  κρεμασμένο στον  λαιμό του  τον Τίμιο Σταυρό.
Με βάση  λοιπόν την  ευρωπαϊκή  αντίληψη  για  το τί σημαίνει  "ανθρώπινο δικαίωμα", το προαναφερθέν  δικαστήριο αποφάσισε ότι ο εργοδότης έχει κάθε δικαίωμα  να απολύσει  τον  υπάλληλο   που θα επιμείνει  να "προκαλεί τους πελάτες" φορώντας  το  ιερό  σύμβολο  του Τιμίου Σταυρού.
Η παραπάνω απόφαση  ήταν  η  κατάληξη  της προσφυγής  τεσσάρων Βρετανών πολιτών οι οποίοι είχαν  απολυθεί  από τις εργασίες  τους  επειδή  τόλμησαν   να έχουν κρεμασμένο στο λαιμό τους τον Τίμιο Σταυρό (μία εξ αυτών  των πολιτών  εργαζόταν  στις βρετανικές αερογραμμές).
Αν  λοιπόν το  αυτό το δικαστήριο  λειτουργούσε  έστω και με βάση  τους δικούς τους  ευρωνόμους και συνθήκες  τότε  δεν θα είχε μπει  στην  διαδικασία  να ερμηνεύσει  με αντιχριστιανικό τρόπο  τα άρθρα 9  και 14  της σύμβασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων , λέγοντας  με  απαράδεκτο νομικά τρόπο ότι :
"Η Σύμβαση προστατεύει τα δικαιώματα των ατόμων να εκδηλώνουν τη θρησκεία τους εκτός της επαγγελματικής τους σφαίρας . Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι στο πλαίσιο της εργασίας του  ένα άτομο μπορεί να επιμείνει στο να είναι σε θέση να εκδηλώνει  τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις με οποιοδήποτε τρόπο θέλει".
ixnos
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: «Αλωνίζουν» οι αρκούδες στο Εμπόριο

Στις αυλές των σπιτιών του Εμπορίου μπαίνουν πλέον οι αρκούδες προκαλώντας τον φόβο στους κατοίκους ενώ συνεχίζονται οι καταστροφές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και οι επιθέσεις σε κτηνοτροφικές μονάδες.
Οι κάτοικοι και των γύρω οικισμών που καθημερινά δέχονται τις επισκέψεις των μεγαλόσωμων ζώων ζητούν την παρέμβαση του « Αρκτούρου» για να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις.


ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΕΤΟ

Από τη Διοίκηση της Κοινωφελούς  Επιχείρησης Δήμου Εορδαίας ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές στην Πειραματική Σχολή Κλασικού Χορού (Μπαλέτο), θα αρχίσουν από τη Δευτέρα 10 έως 30 Σεπτεμβρίου 2012, στο κτίριο όπου στεγάζεται η Σχολή (Συγκρότημα 5 Εργ. Κατοικιών), καθημερινά, από τις 10:00 έως τις 13:00 (Τηλ. 24630-54254).
Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους γονείς ότι στη Σχολή γίνονται δεκτά κοριτσάκια από 4 ετών.
Δικαιολογητικά : 1. Βεβαίωση παιδιάτρου ή παθολόγου ότι το παιδί μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα. 2. Δύο έγχρωμες φωτογραφίες ταυτότητας. 3. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα για τη συνοδεία του παιδιού κατά την προσέλευσή και την αποχώρησή του από το μάθημα. 4.Αίτηση (η υπεύθυνη δήλωση και η αίτηση παρέχονται στη Γραμματεία).
Τα μαθήματα θα αρχίσουν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2012 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Μαίου 2013. Την περίοδο αυτή, η Σχολή θα λειτουργεί από τις 15:00 έως τις 22:00. Πληροφορίες για το πρόγραμμα μαθημάτων, στη Γραμματεία της Σχολής και στο παραπάνω τηλέφωνο καθώς και στο τηλ. της Κ.Ε.Δ.Ε., 24630 81232.

       Π. Μελά 4 - 50 200 – Πτολεμαϊδα
      ΑΦΜ : 998054545 ΔΟΥ Πτολ/δας
      Τηλ. 2463081232 Φαξ 2463055276
      E-mail : kede11@otenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
 
Από τη Διοίκηση της Κ.Ε.Δ.Ε. ανακοινώνεται ότι λόγω της αυξημένης ζήτησης της χρήσης του Κλειστού Γυμναστηρίου από Αθλητικά Σωματεία για προπονήσεις και αγώνες, επιβάλλεται η κατάρτιση νέου προγράμματος χρήσης με στόχο την καλύτερη κάλυψη των αναγκών των αθλητικών φορέων του Δήμου Εορδαίας.
Για το σκοπό αυτό, καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι αθλητικοί φορείς, να δηλώσουν στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. (Π. Μελά 4) εγγράφως τις ημερομηνίες και ώρες που επιθυμούν να κάνουν χρήση του Κλειστού Γυμναστηρίου μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου.
Την ίδια ημερομηνία, καλούνται όλοι οι αθλητικοί φορείς σε συνάντηση στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου, στις 19:00 για την από κοινού κατάρτιση του προγράμματος.
Σημείωση : Τα παραχωρητήρια χρήσης του Κλειστού Γυμναστηρίου που έχουν ήδη δοθεί σε αθλητικά σωματεία και συλλόγους, θα προσαρμοστούν με βάση το νέο πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα » »

Ελληνική πατέντα για τον εντοπισμό των… μεθυσμένων

Μια θερμική κάμερα, που ανιχνεύει την αυξημένη θερμότητα του προσώπου, μπορεί μελλοντικά να «προδίδει» τους μεθυσμένους, προτού αυτοί δημιουργήσουν προβλήματα σε μπαρ, αεροδρόμια και άλλους δημόσιους χώρους. Η πρωτότυπη τεχνολογία αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Βασίλη Αναστασόπουλο και την ερευνήτρια Γεωργία Κούκιου του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής του Τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου της Πάτρας.


Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας "International Journal of Electronic Security and Digital Forensics", έχουν αναπτύξει ένα λογισμικό, το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει έναν άνθρωπο που έχει καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, χρησιμοποιώντας ως μέσο εντοπισμού μόνο τη θερμότητα που μία υπέρυθρη θερμική κάμερα ανιχνεύει πάνω στο πρόσωπό του.

Με αυτό τον τρόπο, όπως επισημαίνουν οι Έλληνες επιστήμονες, αποφεύγονται οι υποκειμενικού χαρακτήρα κρίσεις και εκτιμήσεις για το αν κάποιος είναι μεθυσμένος ή όχι, οι οποίες βασίζονται κυρίως στη συμπεριφορά του. Η τεχνολογία θερμικής απεικόνισης μπορεί συνεπώς να βοηθήσει τις αστυνομικές αρχές και άλλες υπηρεσίες, αλλά και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο (π.χ. ιδιοκτήτη μπαρ) να γνωρίζει πότε κάποιος έχει πράγματι μεθύσει και έτσι να αρνείται να του σερβίρει ένα ακόμα ποτό ή να εμποδίζει εξαρχής την είσοδό του σε έναν χώρο.

Σύμφωνα με τα έως τώρα πειράματα, που έγιναν με 20 εθελοντές, οι οποίοι έπιναν ένα ποτήρι μπίρα κάθε 20 λεπτά (συνολικά τέσσερα), η αύξηση της θερμότητας στους μεθυσμένους είναι ιδιαίτερα αισθητή στην μύτη, ενώ το μέτωπο παραμένει συνήθως πιο δροσερό.

krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

H Ελληνική Ομογένεια αναλαμβάνει δράση για την εξάλειψη της κρίσης χρέους της χώρας.Συνέντευξη στο cretatv του εξαίρετου γιατρού και Έλληνα προέδρου της οργάνωσης
"Να τελειώσουμε με το δημόσιο χρέος " Ότι μας κρύβουν τα "έγκυρα¨ΜΜΕ μας τα λέει ο κύριος Λαμπράκης .Αρτέμης Σώρρας ίσως να είναι ο νέος Εθνικός ευεργέτης .Στο blog έχουμε ανεβάσει και το πρωτοσέλιδο από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ της Αυστραλίας με σχετική αναφορα.





Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ



Τι είναι το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ;

Το ganoderma περιγράφεται με τον όρο “Lingzhi ή Reishi” και είναι ένας τύπος μανιταριού, του Ganoderma Lucidum. Από τα πιο αξιόλογα βότανα για τη διατροφή μας, το θεραπευτικό αυτό μανιτάρι χρησιμοποιείτε στην παραδοσιακή Κινεζική ιατρική για πάνω από 4.000 χρόνια και είναι γνωστό σαν ο «Βασιλιάς των θαυματουργών βοτάνων». Το επιστημονικό όνομα «Γανόδερμα» προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά και σημαίνει «φωτεινό αστραφτερό δέρμα». Η λέξη “Lingzhi”, στα Κινέζικα σημαίνει «βότανο με πνευματική δύναμη» και αναφέρεται επίσης και σαν «το μανιτάρι της αθανασίας». Τα αποτελέσματα της χρήσης του καταγράφονται στο ιατρικό κινέζικο σύγγραμμα «Shinnoh Honsohkyo», στο οποίο αναφέρεται πως ανάμεσα σε 365 ιαματικά βότανα, το έλαιο του Ganoderma lucidum, είναι το κορυφαίο και βρίσκεται στην πρώτη θέση, καθώς παρουσιάζει τις περισσότερες θεραπευτικές ιδιότητες.Το μανιτάρι γανόδερμα αποκαλούνταν και «Μυστικό των Αυτοκρατόρων», διότι θεωρούνταν πως η βρώση του εξασφάλιζε νεότητα και μακροζωία και για τον λόγο αυτό, το κατανάλωναν οι βασιλιάδες και ειδικότερα της δυναστείας των Mινγκ.

               Το ganoderma έχει έξι διαφορετικές ποικιλίες με διαφορετικό σχήμα και χρώμα. Κορυφαία από αυτές, θεωρείτε η κόκκινη ποικιλία, που φέρει τα πιο ισχυρά θεραπευτικά αποτελέσματα.

Που οφείλονται όμως αυτές οι θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες του?

              Το Ganoderma lucidum είναι ένα προσαρμογόνο βότανο και μάλιστα το κορυφαίο ανάμεσα σε 300 περίπου προσαρμογόνα βότανα στη γη. Με τον όρο προσαρμογόνα χαρακτηρίζονται τα φυτά τα οποία έχουν την ιδιότητα να προσαρμόζονται στον κάθε οργανισμό ανάλογα την μοναδικότητα του και να του προσφέρουν ακριβώς αυτό που έχει ανάγκη, εξισορροπώντας και διορθώνοντας τις λειτουργίες του. Δηλ. το ίδιο βότανο, αν καταναλώνεται από άτομο που έχει υψηλή πίεση μπορεί να την κατεβάσει, ενώ αν καταναλώνεται από άλλο άτομο με χαμηλή αρτηριακή πίεση να την ανεβάσει.

Πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, αμινοξέα, εργοστερόλες, μανιτόλη, ακόρεστα λιπαρά οξέα, συστατικά που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος μας απέναντι στις ασθένειες, περιέχονται σε υψηλή περιεκτικότητα στο γανόδερμα. Επίσης περιέχονται, πολυσακχαρίτες, μονοσακχαρίτες, αλκαλοειδή, κουμαρίνη, τανίνη, στοιχεία με ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Συνολικά, το θαυματουργό μανιτάρι περιέχει 400 βιοενεργά μικροσυστατικά που θωρακίζουν τον οργανισμό και βελτιώνουν τη λειτουργία του.

Υπάρχουν δύο τύποι κυττάρων, ο Β και Τ, οι οποίοι θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα απέναντι στις λοιμώξεις. Το μανιτάρι γανόδερμα περιέχει σπάνιους πολυσακχαρίτες οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να αυξάνουν την παραγωγή μορίων RNA και DNA στον μυελό των οστών όπου δημιουργούνται τα κύτταρα Β και Τ.


ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΟΝΟ ΒΟΤΑΝΟ
    Τα προσαρμογόνα βότανα παρέχουν αυτό ακριβώς που χρειάζεται το σώμα εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, ένα προσαρμογόνο βότανο κατάλληλο για την αρτηριακή πίεση μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης σε υπερτασικούς, ενώ μπορεί επίσης να αυξήσει τη χαμηλή πίεση του αίματος. Ομοίως, ένα προσαρμογόνο βότανο κατάλληλο για την αντιμετώπιση των επιπέδων της χοληστερόλης, μπορεί να αυξήσει την καλή χοληστερόλη (HDL-C), χωρίς να αυξήσει και την κακή (LDL-C). Μόνο 300 βότανα έχουν αναγνωριστεί ως προσαρμογόνα, με το Ganoderma Lucidum να είναι στην κορυφή της λίστας.


1. ΚΑΡΚΙΝΟΣ:
    Το μανιτάρι Reishi βοηθά στην μείωση του κινδύνου από καρκίνο και ακόμα βοηθάει απίστευτα στην καταπολέμησή του. Περιέχει περισσότερους από 154 τύπους αντιοξειδωτικών και περιέχει βγλουτάνη, lethinan (πολυσακχαρίτης), οργανικό γερμάνιο, τα οποία δρουν μαζί και έτσι αποτελούν το καλύτερο όπλο ενάντια στο καρκίνο.

2. ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΡΔΙΑΣ:
    Το Reishi βοηθά στη βελτίωση για πρόληψη καρδιακών ασθενειών και εμφραγμάτων. Επιδρά στον έλεγχο της κυκλοφορίας του αίματος, στη μείωση των λιπιδίων στο αίμα και εμποδίζει την αρτηριοσκλήρωση επειδή περιέχει αδενοσίνη και τριτερπένια.

3. ΑΝΤΙ ΓΗΡΑΝΣΗ:
    Το Reishi περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά όπως πολυφαινόλες, φλαβονοειδή, βιταμίνη C κλπ. Αυτά όλα επιτίθενται στις ελεύθερες ρίζες και το οργανικό γερμάνιο βοηθά στην οξυγόνωση πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά στην μάχη ενάντια στην γήρανση και δίνουν μακροβιότητα.

4. ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΡΟΥΣ:
    Το Reishi βοηθά το σώμα στο να χάσει βάρος, να κάψει λίπος και δίνει ένα φυσικό διεγερτικό μεταβολισμό λόγω της σύμπραξης όλων των συστατικών του. Με την ενεργοποίηση του μεταβολισμού αρχίζουν να καίνε πιο πολύ από το αποθηκευμένο λίπος.

5. ΕΝΕΡΓΕΙΑ:
    Η ενέργεια που δίνει το Reishi τονώνει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό, επειδή το οργανικό γερμάνιο είναι το καλύτερο μανιτάρι που βοηθά στην οξυγόνωση των κυττάρων που βελτιώνουν την συνολική ενέργεια.

6. ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ:
    Τα αντιοξειδωτικά του Reishi προστατεύουν την επιδερμίδα από τις επικίνδυνες δράσεις των ελευθέρων ριζών οι οποίες είναι και η αιτία για τις ρυτίδες και την γήρανση του δέρματος. Το Reishi επίσης βοηθά στην αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος.

7. ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ:
    Το Reishi βοηθά στο να εμποδίσει να μειώσει τον κίνδυνο και να πολεμήσει την ρευματοειδή αρθρίτιδα. Αυτό διότι υπάρχει παράλληλη δράση των τριτερπένιων, του οργανικού γερμάνιου και των ρυθμιστών του ανοσοποιητικού που επιτρέπουν τον έλεγχο των φλεγμονών το ανοσοποιητικό σύστημα προσαρμόζεται ανάλογα.

8. ΟΣΤΑ:
    Λόγω της παρουσίας του ασβεστίου και της Βιταμίνης D και άλλων συστατικών που βοηθούν την απορρόφηση του ασβεστίου βελτιώνοντας τα οστά, η καθημερινή κατανάλωση του μανιταριού Reishi βοηθάει στην διατήρηση της πυκνότητας των οστών.

9. ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ:
    Το Reishi βοηθάει στο να μειωθούν τα επίπεδα της χοληστερόλης και επίσης βελτιώνει την αναλογία μεταξύ της κακής και της καλής χοληστερόλης μειώνοντας το επίπεδο της κακής επειδή ακριβώς περιέχει τριτερπένια αδενοσίνη.

10. ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ:
    To Reishi βοηθάει στην ανάπτυξη της παχυσαρκίας επειδή σταματά την μετακίνηση της γλυκόζης στα κύτταρα λίπους. Αυτοί που ακολουθούν υγιεινή δίαιτα, ασκούνται τακτικά και καταναλώνουν Reishi είναι σχεδόν αδύνατο να γίνουν παχύσαρκοι.

11. ΔΙΑΒΗΤΗΣ:
    Το Reishi βελτιώνει τον μεταβολισμό σε σχέση με τα λιπίδια και την γλυκόζη και εμποδίζει τις απότομες αυξήσεις του επιπέδου σακχάρου του αίματος εξισορροπώντας έτσι τον γενικό μεταβολισμό.

12. ΣΑΚΧΑΡΟ:
    Το σάκχαρο στο αίμα έχει την τάση να αυξάνεται με την ηλικία, αλλά οι πολυφαινόλες και οι πολυσακχαρίτες στο Reishi βοηθούν στην μείωση του επιπέδου του σακχάρου.

13. ΥΠΕΡΤΑΣΗ:
    Το Reishi βοηθάει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης λόγω του ότι καθαρίζει το αίμα και δίνει ελαστικότητα στις αρτηρίες.

14. ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ:
    Χάρις στα θαυμάσια συστατικά που περιέχει το μανιτάρι, καταπολεμά με αποτελεσματικότητα το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Ειδικότερα τα κύτταρα του στομάχου δουλεύουν καλύτερα χάρις στην διαδραστικότητα των συστατικών του που ελέγχουν την έκκριση οξέων.

15. ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ:
    Λόγω της μεγάλης ποσότητας αδιάλυτων φυτικών ινών και ημι-κυτταρίνων επιτρέπει την σωστή λειτουργία του ορθού. Αυτό βελτιώνει τις πεπτικές λειτουργίες και επιτρέπει την εξόντωση των βλαβερών ενώσεων από το σώμα.

16. ΑΛΤΖΧΑΪΜΕΡ:
    Το Reishi βελτιώνει την ενδυνάμωση της μνήμης, και παρόλο που δεν υπάρχει καμία γνωστή θεραπεία το Reishi βοηθά στην διαδικασία της μείωσης της ακετυλοχολίνης του εγκεφάλου που είναι και η αιτία για το Αλτζχάιμερ.

17. ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ:
    Τα αντιοξειδωτικά του μανιταριού Reishi βοηθούν στο να εμποδιστεί η φθορά κυττάρων του εγκεφάλου που είναι μια από τις αιτίες που οδηγούν στο Πάρκινσον, και αυτοί που καταναλώνουν τακτικά τα μανιτάρια σχεδόν απίθανο να νοσήσουν.

18. ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ:
    Χάρις στην διαδραστικότητα των οργανικών συστατικών όπως το γερμάνιο και τα αντιοξειδωτικά βελτιώνει την λειτουργία του νευρικού συστήματος με αποτέλεσμα τον έλεγχο των διαφορών ερεθισμών.

19. ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ:
    Ακριβώς όπως τα συστατικά ηρεμούν το νευρικό σύστημα μαζί με τα τριτερπέρνια που ελέγχουν τους πόνους και τις φλεγμονές, βοηθάει στο μέγιστο στη μάχη κατά της ημικρανίας.

20. ΗΠΑΤΙΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ:
    Το Reishi εμποδίζει την ηπατιτική ανεπάρκεια διότι είναι κατά της ίνωσης. Οι ανοσολογικές του ιδιότητες εμποδίζουν την δυσλειτουργία του ήπατος. Όλα αυτά επιτυγχάνονται με την διαδραστικότητα των συστατικών του.

21. ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ:
    Μελέτες στην Ιαπωνιά δείχνουν ότι το Reishi έχει μεγάλη δράση στην καλύτερη λειτουργία των νεφρών. Από την νεφρίτιδα μέχρι και την νεφρική ανεπάρκεια φαίνεται ότι η διαδραστικότητα των συστατικών του μανιταριού ελέγχει και καταπολεμά τέτοιου είδους προβλήματα.

22. ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ:
    Η λεντινάνη που βρίσκεται στο Reishi βοηθά το σώμα να σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν τροφικές δηλητηριάσεις και εξουδετερώνει τις τοξίνες που παράγονται από αυτά τα βακτήρια.

23. ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΣΗ:
    Οι πολυφαινόλες, τα φλαβανοειδή, η β-γλουτάνη και η λεντινάνη που κατά κύριο λόγω βρίσκονται στο μανιτάρι βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην ενδυνάμωση της υγείας και στη μάχη ενάντια στις μολύνσεις.

24. ΓΡΙΠΗ & ΚΡΥΟΛΟΓ¨ΗΜΑΤΑ:
    Το Reishi βοηθά στο να εμποδίζει την γρίπη και τα κρυολογήματα ακριβώς διότι η διαδραστικότητα της επίδρασης των ανοσοτροποποιητικών συστατικών του βελτιώνει σημαντικά τις άμυνές μας.

25. ΑΣΘΜΑ:
    Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του γερμάνιου, των τριτερπενιών επιτρέπουν την χαλάρωση των μυών που υποστηρίζουν τους βραγχικούς σωλήνες ελαττώνοντας την δριμύτητα από το άσθμα. Επιπρόσθετα στην επίδραση των ανοστροποποιητικών συστατικών του εμποδίζουν την εκδήλωση των αναταραχών.

26. ΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΠΗΤΑ & ΑΛΛΑ:
    Καθώς το Reishi έχει συστατικά που αυξάνουν τις άμυνες και με το γερμάνιο επίσης που αυξάνει την παραγωγή της ιντερφερόνης, βοηθάει πολύ ενάντια στον έρπητα και σε άλλους ιούς όπως η ηπατίτιδα, τα θαλώματα, ο HIV κλπ.

27. ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ:
    Η παρουσία των τριτερπενίων όπως οι αντιισταμινικές δράσεις του γανοδερμικού οξέως μειώνουν τις αλλεργίες, Έτσι αν υποφέρετε απο αλλεργίες θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά την περίπτωση να παίρνετε το Reishi πολύ τακτικά.

28. ΑΥΤΟΑΝΟΣΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ:
    Χάρις στην δράση της λεντινάνης και των άλλων πολυσακχαρίτων όπως η β-γλουτάνη ρυθμίζουν την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματός μας και επιπλέον καταπολεμούν ασθένειες όπως η ψωρίαση, η λευκή, ο λύκος, η αρθρίτιδα κλπ.

29. HIV:
    Οι επιστήμονες στην Ιαπωνία βρήκαν ότι η λεντινάνη του μανιταριού Reishi βελτιώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθάει στο να μειωθεί η επίθεση από τον Ιό του HIV στα υγιή κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι το Reishi βοηθά στο να εμποδιστεί η εξάπλωση του HIV.

30. ΑΓΧΟΣ:
    Οι διαδραστικές ιδιότητες των συστατικών που βρίσκονται στο Reishi επιτρέπουν την χαλάρωση του νευρικού συστήματος και βοηθούν στην μείωση του stress και του άγχους τα οποία έχουν γίνει παράγοντες υψηλού κινδύνου ασθενειών σήμερα.

• Σύμφωνα με την FDA αλλά και άλλων παγκόσμιων κρατικών οργανισμών τροφίμων και φαρμάκων, το κόκκινο μανιτάρι Ganoderma με τα 400 ενεργά στοιχεία γνωστά για τη βελτίωση της υγείας, θεωρείται ένα από τα πιο αξιόλογα θρεπτικά συμπληρώματα διατροφής.

            Όλες αυτές οι ιδιότητες καθιέρωσαν το Ganoderma lucidum σαν την «τροφή των Θεών» και είναι αυτές που το χαρακτηρίζουν σαν απαραίτητο συμπλήρωμα υγείας σε κάθε οργανισμό, ώστε να επιτυγχάνεται η φυσιολογική λειτουργία του.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΗΓΑΣΟΣ: Το Ελληνικό (UAV ) Μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος απο το 1999...!!

Το 1999 το ΚΕΑ ανέλαβε την κατασκευή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Πήγασος καθώς και τις συνολικές απαιτήσεις των τροποποιήσεων και επισκευών τους.

ΠΗΓΑΣΟΣ : το μη επανδρωμένο – τηλεκατευθυνόμενο- κατασκοπευτικό Eλληνικό αεροσκάφος που έχει κατασκευάσει η Πολεμική Αεροπορία, έχει δοκιμαστεί επαρκώς σε ρόλους επιτήρησης με επιχειρησιακά κριτήρια και χαρακτηριστικά, εδώ και 2-3 χρόνια και έκτοτε …το χάσαμε !!!
Να τι έγραφαν ,μεταξύ άλλων ΤΑ ΝΕΑ τον Αύγουστο του 2009 για τον Πήγασο : <<Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Πήγασος ΙΙ, δεν είναι ένα όπλο που ανήκει στη σφαίρα της μυθολογίας, όπως το όνομά του. Μόλις πριν από λίγες ημέρες πέρασε ένα ιδιαίτερα σκληρό πολεμικό τεστ στη Δυτική Ελλάδα και πολύ σύντομα, εντάσσεται πλήρως στο οπλοστάσιο της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας!
Αποστολή του, όπως φάνηκε από το σενάριο προσομοίωσης που προαναφέραμε, είναι η στοχοποίηση του εχθρού αθόρυβα, αόρατα, με ακρίβεια, πίσω από τις γραμμές του. Η μεγάλη διαφορά από το σύνολο σχεδόν των άλλων όπλων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UΑV) Πήγασος ΙΙ είναι ελληνικής ανάπτυξης, σχεδίασης και κατασκευής, με πολύ λίγες προσθήκες ξένης τεχνολογίας- κυρίως από το Ισραήλ.
Την πρώτη απόπειρα των τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας για το ελληνικό UΑV τη συναντάμε νωρίς, στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, και έκτοτε ακολούθησαν πολλά σκαμπανεβάσματα. Το 2002 κατασκευάστηκε το πρώτο Πήγασος και άρχισαν δειλά οι δοκιμές του. Το 2005 αποφασίστηκε η αναβάθμισή του με νέα άτρακτο, βελτιωμένα χαρακτηριστικά και επιδόσεις, ενώ σύντομα τα 4 πρώτα Πήγασος ΙΙ ήταν γεγονός.
Τα ελληνικά UΑV εξοπλίστηκαν με 3 κάμερες υψηλής ευκρίνειας ημέρας- νύχτας ισραηλινής κατασκευής. Το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι ότι απογειώνεται και προσγειώνεται σε μικρούς διαδρόμους. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα κατασκευής άλλων 12 UΑV, με εμπλοκή πλέον και του ΓΕΕΘΑ λόγω της διακλαδικής αξιοποίησής του.
Η τελευταία δοκιμή, σε καθαρά επιχειρησιακό περιβάλλον, στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος» και η κατασκοπευτική εικόνα (βίντεο) που έπαιρνε ο Πήγασος ΙΙ από τα αλλεπάλληλα «πεδία μάχης» στα οποία ενεπλάκη έφθανε μέσω του δορυφόρου Ηellas-Sat και στα Κέντρα Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΑ.
Έχουν προηγηθεί και άλλες φάσεις αξιολόγησης και σε συνθήκες ηλεκτρονικών αντιμέτρων με άριστες επιδόσεις. Και επειδή κάποιοι θα λένε οτι γράφουμε ιστορίες στην επίσημη σελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας ρητά αναφέρεται η κατασκευή του Πήγασος
Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών
Θέση
Βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του (πρώην) Αεροδρομίου του Ελληνικού
Έτος Ίδρυσης
1925
Υπαγωγή
Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης
Αποστολή
Το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ) έχει ως αποστολή την εκτέλεση επιθεωρήσεων, επισκευών και τροποποιήσεων επιπέδου εργοστασίου σε οπλικά συστήματα και μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), την κατασκευή εξαρτημάτων – συστημάτων για τις Μονάδες της ΠΑ και την παροχή τεχνικής υποστήριξης προς τις Μονάδες ή τρίτους.
Ιστορία
Το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ) ιδρύθηκε το 1925 με έδρα το Παλαιό Φάληρο, μετά από σχετική απόφαση του Ελευθερίου Βενιζέλου με τη συνεργασία της Βρετανικής Εταιρείας BLACKBURN. Βρισκόταν υπό κρατικό έλεγχο και είχε σαν σκοπό την κατασκευή και τη συντήρηση των επιχειρησιακών και των εκπαιδευτικών αεροσκαφών της εποχής. Το διάστημα 1926-1929 στις εγκαταστάσεις του ΚΕΑ πραγματοποιήθηκε η κατασκευή του πρώτου Τορπιλοφόρου-Υδροπλάνου τύπου Vellos για λογαριασμό της Ναυτικής Αεροπορίας, δέκα (10) Βομβαρδιστικών αεροσκαφών τύπου ATLAS και δέκα (10) Εκπαιδευτικών αεροσκαφών τύπου Auro Tutor.
Το 1938 η Ελληνική Κυβέρνηση ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του Εργοστασίου. Το 1939 κατασκευάστηκε στο ΚΕΑ το πρώτο αεροσκάφος τύπου PZL Ρ-24, εξ' ολοκλήρου από μέταλλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο του 1940. Επίσης, σχεδιάστηκε και ξεκίνησε η κατασκευή ενενήντα (90) αεροσκαφών τύπου HENSCHEL των οποίων όμως η παραγωγή διακόπηκε λόγω της εισόδου της χώρας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεταπολεμικά το ΚΕΑ ανέλαβε την εργοστασιακή συντήρηση της πλειοψηφίας του αεροπορικού υλικού της ΠΑ.
Το 1952 εντάχθηκε στην 30η Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) και το 1957 μετονομάστηκε σε 202 Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων.
Μεταξύ των ετών 1958-1971 ιδρύθηκαν τα Παραρτήματα: Τ-Η στο Ελληνικό (1958), τα Συνεργεία Επισκευών Μηχανημάτων - Αυτοκινήτων (ΣΕΜΑ) στο Παλαιό Φάληρο (1961) και Αεροκινητήρων στην Ελευσίνα (1971).
Το 1974, όλα μαζί, μετονομάστηκαν σε Εργοστάσια και εντάχθηκαν στην Κεντρική Διεύθυνση του 202 ΚΕΑ που βρισκόταν στο Παλαιό Φάληρο. Η ίδρυση της ΕΑΒ απορρόφησε μέρος του προσωπικού καθώς και του φόρτου εργασιών του ΚΕΑ.
Την περίοδο 1979 - 1981 έγινε μετεγκατάσταση στην παρούσα θέση, δραστηριοτήτων που λειτουργούσαν στο Παλαιό Φάληρο και στην Ελευσίνα.
Το έτος 1982 αναδιοργανώθηκε στα πρότυπα τυπικής Μονάδος της ΠΑ, αφού καταργήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο και αντικαταστάθηκε ο Γενικός Διευθυντής από Διοικητή.
Το 1987 μετονομάστηκε σε Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ).
Το 1991 οι δραστηριότητες επίβλεψης (ΔΠΕ), οι παραγωγικές δραστηριότητες (Δ. ΜΕΛ) και τα συνεργεία του ΣΤ΄ Τομέα μετεγκαταστάθηκαν από την Ελευσίνα στο Ελληνικό.
Το 1999 το ΚΕΑ ανέλαβε την κατασκευή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Πήγασος καθώς και τις συνολικές απαιτήσεις των τροποποιήσεων και επισκευών τους.
Το 2002 αποδόθηκε το τελευταίο αεροσκάφος F-4E πριν τον περιορισμό στα 2000 μέτρα του διαδρόμου προσγείωσης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και την μετέπειτα οριστική αναστολή λειτουργίας του.
Παράλληλα συνεχίστηκαν τα προγράμματα επιθεώρησης και επισκευής των ελικοπτέρων AB-205 και B-212.
Το 2003 ανέλαβε τα προγράμματα επιθεωρήσεων και επισκευής των ελικοπτέρων Super Puma, την περιοδική επιθεώρηση 3000 ωρών των αεροσκαφών Τ-41, την επιθεώρηση Β1 Check των αεροσκαφών C-27J, ενώ παρέχει τεχνική υποστήριξη σε όλα τα πτητικά μέσα της ΠΑ.
Το 2009 ανέλαβε την εργοστασιακή σύντηρηση των αεροσκαφών PZL M-18.
Το Μάιο του 2009, με την κατάργση της 129 Πτέρυγας Υποστήριξης, το ΚΕΑ ανέλαβε την υποστήριξη της Αεροπορικής Βάσης Ελληνικού και των γύρω Μονάδων.
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

ME ΔΙΚΑΝΝΟ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ. ΣΑΝ ΛΑΓΟ. ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΟΠΛΟ. ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ Ο 41ΧΡΟΝΟΣ


dikanoΠριν απο λίγη ώρα βρέθηκε και το όπλο που χρησιμοποίησε ο 41χρονος φερόμενος δράστης στην εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου ιερέα. Ο 41χρονος φαίνεται πως είχε πει ψέματα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, τόσο για τη θέση, όσο και για τον τύπο του όπλου. Έτσι δεν εντοπίστηκε στο σημείο που υπέδειξε αλλά σε απόσταση 50 μέτρων από το σπίτι του κρυμμένο μέσα σε ένα πουρνάρι.
Μάλιστα το είχε λύσει κα δεν ήταν μονόκαννο, αλλά δίκαννο, γεγονός που ανατρέπει αρκετά για τον τρόπο της δολοφονίας.
Οι άνδρες της Ασφάλειας με επικεφαλής τον Διοικητή τους Παναγιώτη Ηλιόπουλο, συνεχίζουν τις έρευνες για στοιχεία παρά το γεγονός ότι η υπόθεση έχει εξιχνιαστεί...
Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή βρέθηκε και ένα δενδρύλλιο χασίς...

ilialive.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Επιστολή Διαμαρτυρίας Βουλγαρικού Συλλόγου προς Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σεπτέμβριος 5, 2012.

Σκόπια.

 Ο Βουλγαρικός Πολιτιστικός Σύλλογος προειδοποίησε  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για παρενόχληση την οποία  δέχονται οι Βούλγαροι των Σκοπίων.

 Ο πρόεδρος του Βουλγαρικού Πολιτιστικού Συλλόγου των Σκοπίων, Λαζάρ Μλαντένοφ, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την πρόοδο της χώρας, Ρίτσαρντ Χόβιτ.


Στην επιστολή του καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες και τη διεθνή κοινότητα να λάβουν αυστηρά μέτρα για τον τερματισμό των  μεσαιωνικών κατασταλτικών  πρακτικών εναντίον των Βουλγάρων στο σλαβικό κράτος των Σκοπίων.

Αντίγραφο της επιστολής εστάλη επίσης στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και στον  Επίτροπο της Διεύρυνσης της ΕΕ, Στέφαν Φούλε.
Στην επιστολή ο Μλαντένοφ απαριθμεί τις πιο συγκλονιστικές περιπτώσεις διακρίσεων τα τελευταία χρόνια για ζητάει να αναφερθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο επόμενο ψήφισμά του σχετικά με την πρόοδο της πΓΔΜ.

Ο Βουλγαρικός Πολιτιστικός Σύλλογος-Σκόπια, ενημέρωσε τον Richard Howitt ότι προέβη στον πρώτο γενικό εορτασμό της εξέγερσης του Ίλιντεν στο Σμίλεβο, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 14ης Μαρτίου 2012 (άρθρο 60) και της 7ης Απριλίου 2011 (άρθρο 20).

Στην πρόθεσή του αυτή συνάντησε τον αποκλεισμό ή τα μοχθηρά σχόλια του σλαβικού Τύπου των Σκοπίων προς το πρόσωπο του προέδρου του Συλλόγου, τον οποίο επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Σκοπιανής Κρατικής Υπηρεσίας Ασφαλείας για να τον απειλήσει αυτόν και την οικογένειά του για τη βουλγαρική οργάνωση των κοινών εκδηλώσεων και του ανακοινώθηκε η απόλυση της γυναίκας του από την εργασία της για το λόγο αυτόν.

«Θεωρώ ότι είναι εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι σε όλες τις περιπτώσεις γίνεται συστηματική ενόχληση και καταστολή εναντίον των μελών του Βουλγαρικού Πολιτιστικού Συλλόγου των Σκοπίων, τα οποία μέλη δηλώνουν βουλγαρική καταγωγή και εθνότητα. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η χώρα μας εξακολουθεί να κυριαρχείται από το μετα-γιουγκοσλαβικό ολοκληρωτικό κοινωνικό-πολιτικό σύστημα, στο οποίο οι διαφορετικές απόψεις τιμωρούνται με φυλάκιση, απόλυση από την εργασία, δημόσιο αναθεματισμό, σωματική και ψυχική κακοποίηση» σημειώνει ο Λαζάρ Μλαντένοφ πρόεδρος του Συλλόγου.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εφεδρεία: Εκτός Δημοσίου όσοι παίρνουν σύνταξη έως το 2017

Εφεδρεία: Εκτός Δημοσίου όσοι παίρνουν σύνταξη έως το 2017

Πιο κοντά στην συνταξιοδότηση θα βρεθούν οι 35.000 υπάλληλοι που συμπληρώνουν τον εργασιακό τους βίο το 2016 και το 2017.

Στόχος είναι να ενταχθούν στο καθεστώς εφεδρείας ή "συνταξιοδοτικής ωρίμανσης" και έτσι να επιτευχθεί ο στόχος των 150.000 αποχωρήσεων από τοΔημόσιο μέχρι το 2015.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», η ιδιωτική εταιρία που ανέλαβε την καταμέτρηση εκείνων που αποχωρούν ως το 2015 από το Δημόσιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αντί των 150.000 που απαιτεί η τρόικα θα αποχωρήσουν 115.000.
Φέτος αναμένεται να αποχωρήσουν συνολικά 25.000 υπάλληλοι, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστούν οι ίδιοι ρυθμοί και τα επόμενα χρόνια.
Τα σενάρια που επεξεργάστηκε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιλαμβάνουν εναλλακτικά:
- Πρόωρη συνταξιοδότηση: Τη μείωση των ορίων ηλικίας κατά δύο ή τρία χρόνια, σε ένα μεταβατικό στάδιο που θα διαρκέσει μόνο την διετία 2013-2014. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει κίνητρο να βγουν εθελοντικά στη σύνταξη όσοι έπρεπε να συνταξιοδοτηθούν το 2016 και το 2017.
- Προσυνταξιοδοτικό καθεστώς: Δεν έχει αποκλειστεί να τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς για 2-3 χρόνια, λαμβάνοντας το 60% των αποδοχών τους και μετά να συνταξιοδοτηθούν αμέσως όσοι δημόσιοι υπάλληλοι συμπληρώνουν τον εργασιακό τους βίο το 2016 και το 2017.
- Κίνητρα για αναγνώριση προϋπηρεσίας: Συζητείται το σενάριο να οριστεί χρονοδιάγραμμα για την αναγνώριση πλασματικών χρόνων, των χρόνων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ή της αξιοποίησης του δικαιώματος για πρόωρη συνταξιοδότηση σε όσους το δικαιούνται.
Το οικονομικό όφελος από την συνταξιοδοτική ωρίμανση αναμένεται να πλησιάσει τα 160 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ: ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΣΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ!

kaklamanis-nikitas
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ..ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ!
Σε μια κρίση ειλικρίνειας, ο Νικήτας Κακλαμάνης πριν από λίγα λεπτά σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ και τον Νίκο Ευαγγελάτο είπε: «Δεν θα είμαστε συνεπείς σε όσα υποσχεθήκαμε. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα»
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Οδηγός υγείας με βάση την ασθένεια

ΑΓΧΟΣ: Βαλεριάνα, Πασιφλώρα, Χαμομήλι, Τζινσενγκ, Τίλιο, Μελισσόχορτο, Μέντα, Λυκίσκος, Ιξός, Ανεμώνη, Σκουτελάρια, Βάλσαμο.
ΑΔΥΝΑΜΙΑ (ΑΤΟΝΙΑ):
Αγγελική, Τσουκνίδα, Φασκόμηλο.
ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ:
Λουΐζα, Μάραθος, Αψιθιά
ΑΕΡΙΑ:
Μαντζουράνα, Λουΐζα, Μάραθος, Θρούμπι
ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ:
Αχιλλαία, Λάπαθο, Πολύκομπο, Τσουκνίδα.
ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ: Έφεδρα, Εκουΐζετο.
ΑΚΜΗ:
Εχινάκια, Τίλιο, Φυτολάκα, Χαμομήλι


 
ΑΜΝΗΣΙΑ: Μελισσόχορτο, Τζινσενγκ, Θυμάρι, Μαντζουράνα.
ΑΜΟΙΒΑΔΕΣ:
Σκόρδο, Απήγανος
ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΙΔΑ:
Γάλιο, Μύρο, Εχινάκια, Ύδραστις, Φασκόμηλο, Φυτολάκα, Αγριμόνιο.
ΑΝΑΙΜΙΑ:
Τριφύλλι, Τσουκνίδα, Αγγελική, Λάπαθο, Κρόκος.
ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ:
Τζινσενγκ, Μελισσόχορτο, Δίκταμο, Κάρδαμο σπόρος.
ΑΝΟΡΕΞΙΑ:
Αγκινάρα, Αγγελική, Αψιθιά, Γαϊδουράγκαθο, Γεντιανή.
ΑΡΘΡΙΤΙΚΑ:
Φασκόμηλο, Τίλιο, Σημύδα, Σπειραία, Κριθάρι, Αγγελική.
ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ:
Βίσκος, Κράταιγος, Σκόρδο.
ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΣΗ:
Ιξός, Τίλιο, Κράταιγος, Σκόρδο.
ΑΣΘΜΑ:
Βάλσαμο, Ευκάλυπτος, Γλυ-κόριζα, Ρίγανη, Λεβάντα, Λομπέλια, Εφέδρα, Ινούλα
ΑΫΠΝΙΑ:
Βαλεριάνα, Πασιφλώρα, Τίλιο, Λυκίσκος, Χαμομήλι.
ΑΦΘΕΣ:
Αλταία, Βάτος, Τσουκνίδα, Τριαντάφυλλο.
ΒΗΧΑΣ:
Βήχιο, Ρίγανη, Τσάϊ Βουνού, Βερμπάσκο, Νεπέτα, Γλυκάνισο, Μαρρούβιο, Πλάταγκο, Πριμούλα, Σύμφυτο, Ύδραστις, Ύσσωπος, Θυμάρι, Αλθαία, Ζαμπούκος, Φασκόμηλο, Πολυτρίχι.
ΒΡΟΓΧΙΤΙΔΑ:
Αλθαία, Μολόχα, Βερμπάσκο, Μαρούβιο, Γλυκάνισο, Τουριλάγκο, Γλυκόριζα, Ευκάλυπτος, Θυμάρι, Κρόκος.
ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ:
Γαϊδουράγκαθο, Άνηθος, Μάραθος, Τριγωνέλλα.
ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ:
Αλθαία, Μολόχα, Γερά-νιο, Φασκόμηλο, Σπειραία, Φτελιά, Σύμφυτο, Υδράστις, Χαμομήλι.
ΓΡΙΠΗ:
Δυόσμος, Αχιλλαία, Εχινάκια, Καγιέν, Τσάι Βουνού, Ζαμπούκος, Σινάπι, Ύδραστις
ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ:
Βασιλικός.
ΔΙΑΒΗΤΗΣ (ΣΑΚΧΑΡΟ):
Αγκινάρα, Αγριμόνιο, Αμυγδαλιά, Καρυδόφυλλα, Αψιθιά, Λαγοκημιθιά, Τσουκνίδα, Μύρτιλλος, Φύλλα Ελιάς.
ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΑ:
Αγριάδα, Σκορπίδι, Γένια Καλαμποκιού, Τσουκνίδα, Λουΐζα.
ΔΙΑΡΡΟΙΑ:
Σπειραία, Αλχιμίλλα, Γόμα Αραβίας, Αψιθιά, Γεράνιο, Αγριμόνιο, Σύμφυτο, Τριαντάφυλλο.
ΔΥΣΕΝΤΕΡΙΑ:
Βασιλικός, Καρυδόφυλλα, Λάπαθο.
ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ:
Φύλλα Αιγύπτου, Αψιθιά, Κόλιανδρος, Χαμομήλι, Μέντα, Δίκταμο, Δυόσμος, Κάρδαμο, Φασκόμηλο, Μάραθος, Γαϊδουράγκαθο, Τριφύλλι, Μελισσόχορτο, Πιπερόριζα, Άκορος.
ΔΥΣΠΝΟΙΑ:
Ευκάλυπτος, Ζαμπούκος, Βασιλικός.
ΕΛΚΗ (ΣΤΟΜΑΧΙΚΑ):
Μύρο, Φασκόμηλο, Χαμομήλι.
ΕΛΚΗ (ΔΕΡΜΑΤΟΣ):
Καλέντουλα, Εχινάκια, Ύδραστις.
ΕΛΚΗ (ΠΕΠΤΙΚΑ):
Αλθαία, Σπειραία, Χαμομήλι, Δίκταμο, Λουΐζα.
ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ:
Αμυγδαλιά, Λυγαριά.
ΕΚΖΕΜΑ:
Άρκτιο, Γάλιο, Τίλιο, Ίριδα, Στελάρια, Τριφύλλι, Τσουκνίδα, Ύδραστις, Χαμομήλι.
ΕΜΕΤΟΣ:
Βαλλωτή, Γαρύφαλλο, Δυόσμος, Σπειραία.
ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ:
Κρόκος, Τσιμιτσιφούγκα, Λυγαριά, Βάλσαμο.
ΕΜΜΗΝΟΡΡΟΙΑ (ΕΠΩΔΥΝΗ):
Ανεμώνη, Βαλεριάνα, Τσιμιτσιφούγκα, Πετασίτης, Σκουτελάρια, Τζινσενγκ.
ΕΜΜΗΝΟΡΡΟΙΑ (ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ):
Απήγανος, Αχιλλαία, Λυγαριά, Φλισκούνι.
ΕΜΜΗΝΟΡΡΟΙΑ (ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΡΟΗ):
Αλχιμίλλη, Γεράνιο, Ύδραστις.
ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ:
Νταμιάνα, Τζίντζερ, Καγιέν, Ταραξάκο.
ΕΠΙΛΗΨΙΑ:
Βαλεριάνα, Πασιφλώρα, Σκουτελλάρια, Ύσσωπος.
ΕΠΙΠΕΦΥΚΙΤΙΔΑ:
Ευφραγία, Καλέντουλα, Χαμομήλι.
ΕΡΠΗΣ ΖΩΣΤΗΡ:
Αχιλλαία, Ζαμπούκος, Ιξός, Πασιφλώρα, Βάλσαμο.
ΕΦΙΔΡΩΣΗ:
Φασκόμηλο.
ΖΑΛΑΔΕΣ:
Αψιθιά, Τριαντάφυλλο.
ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ:
Λεβάντα, Τίλιο, Χρυσάνθεμο.
ΗΠΑΤΟΣ (ΤΟΝΩΤΙΚΑ):
Κενταύριο, Ταράξακο, Ίριδα, Αμυγδαλιά.
ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ:
Γλυκάνισο, Γλυκόριζα.
ΘΡΟΜΒΩΣΕΙΣ:
Αγγελική, Σκόρδο.
ΙΚΤΕΡΟΣ:
Βερβένα, Βερβερίδα, Ταρά-ξακο, Λάπαθο, Γαϊδουράγκαθο, Λιναρόσπορος.
ΙΛΑΡΑ:
Κολιτσίδα, Συκιά.
ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ:
Ζαμπούκος, Σολιντανγκο, Φυτολάκα, Χαμομήλι.
ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ:
Τσιμιτσιφούγκα, Βάλσαμο, Αχιλλαία, Μέντα.
ΙΛΙΓΓΟΣ:
Μελισσόχορτο, Μαντζουράνα, Θρύμπα, Φασκόμηλο, Λεβάντα.
ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ:
Άνηθος, Μοσχοκάρυδο, Μάραθος
ΚΑΟΥΡΕΣ:
Αλθαία, Σπειραία, Μολόχα, Σύμφυτο.
ΚΑΡΔΙΑ:
Κράταιγος, Σκόρδο, Μελισσόχορτο.
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ:
Τζινσενγκ, Μελισσόχορτο, Βρώμη, Νταμιάνα, Σκουτελλάρια
ΚΙΡΣΟΙ:
Κράταιγος, Καστανιά.
ΚΟΚΙΤΗΣ:
Λομπέλια, Τουσιλάγκο, Τριφύλλι, Μάραθος, Ρίγανη.
ΚΟΛΙΚΟΙ:
Αγγελική, Άνηθος, Βαλεριάνα, Πιπερόριζα, Μέντα, Κάρδαμο.
ΚΟΛΙΤΙΔΑ:
Αγριμόνιο, Αλθαία, Σύμφυτο.
ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ:
Τσάϊ Βουνού, Αχιλλαία, Αγγελική, Ζαμπούκος, Ύσσωπος, Πιπερόριζα, Μέντα, Κάρδαμο.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ:
Πιπερόριζα, Καγιέν, Σινάπι.
ΚΥΣΤΙΤΙΔΑ:
Αγριάδα, Αρκτοστάφυλλος, Αχιλλαία, Τσουκνίδα.
ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ:
Αγριάδα, Μαϊντανός,
Κουμαριά.
ΛΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ:
Μολόχα, Βελανιδιά, Θυμάρι, Εχινάκια, Φασκόμηλο, Χαμομήλι, Αλθαία.
ΛΕΙΧΗΝΕΣ:
Αχιλλαία, Καρυδόφυλλα.
ΛΕΥΚΟΡΡΟΙΑ:
Αλχημίλλη, Μύρο, Ξενέκιο, Ύδραστις, Θυμάρι, Τριαντάφυλλο.
ΜΗΤΡΟΡΡΑΓΙΑ:
Αλχημίλλη, Γεράνιο, Ύδραστις.
ΜΥΚΗΤΩΣΕΙΣ:
Καλέντουλα, Μύρο.
ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ:
Χελιδόνιο, Θούγια.
ΜΑΤΙΑ:
Μποράντζα.
ΝΑΥΤΙΑ:
Βαλλωτή, Μέντα, Δυόσμος, Μάραθος, Μελισσόχορτο.
ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ:
Βαλεριάνα, Ιξός, Τσιμιτσιφούγκα, Πασιφλώρα, Δενδρολίβανο, Χρυσάνθεμο, Βάλσαμο.
ΝΕΦΡΟΛΙΘΟΙ (ΠΕΤΡΑ):
Αγριάδα, Αρκτοστάφυλλο, Σκορπίδι, Γένια Καλαμποκιού, Αγριμόνιο, Πολυκόμπι, Αλθαία.
ΟΙΔΗΜΑ:
Ζαμπούκος, Κανέλλα.
ΟΡΑΣΗ:
Μάραθος, Καρότο.
ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ:
Καγιέν, Σενέκιο.
ΟΥΡΗΘΡΙΤΙΔΑ:
Αγριάδα, Γένια Καλαμποκιού.
ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ:
Αγριάδα, Βερμπάσκο, Γένια Καλαμποκιού, Τσουκνίδα.
ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ:
Χαρούπια Σπόρος.
ΟΥΛΙΤΙΔΑ:
Μύρο, Φασκόμηλο, Φυτολάκα, Εχινάκια.
ΠΟΝΟΔΟΝΤΟΣ:
Γαρύφαλλο, Δίκταμο, Γλυκάνισο.
ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ:
Δενδρολίβανο, Ρί-γανη, Μέντα, Πράσινο Τσάϊ, Κολιανδρο, Σινάπι, Τριαντάφυλλο.
ΠΡΟΕΜΜΗΝΟΡΡΟΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ:
Βαλεριάνα, Λυγαριά, Σκουτελάρια, Τίλιο.
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ:
Αγριάδα, Νταμιάνα, Περδικάκι, Γένια Καλαμποκιού, Πολυτρίχι, Υδράγγεια, Σερενόα, Επιλάβιο, Αμυγδαλιά.
ΠΥΡΕΤΟΣ:
Αγγελική, Πιπερόριζα, Νεπέτα, Αχιλλαία, Τριφύλλι, Αγριμόνιο, Χαμομήλι.
ΠΟΝΟΛΑΙΜΟΣ:
Αγριμόνιο, Αχιλλαία, Ζαμπούκος.
ΠΙΤΥΡΙΔΑ:
Δενδρολίβανο, Καρυδόφυλλα, Τσουκνίδα.
ΡΕΥΜΑΤΙΣΜΟΙ:
Αγγελική, Άρκτιο, Άρνικα, Αχιλλαία, Ζαμπούκος, Σπειραία, Τίλιο, Τσουκνίδα, Τριφύλλι, Χρυσάνθεμα.
ΡΙΝΟΡΡΑΓΙΑ:
Αλχιμίλλη, Καλέντουλα.
ΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΙΤΙΔΑ:
Αγριμόνιο, Γεράνιο.
ΣΤΗΘΑΓΧΗ:
Κράταιγος, Λεόνουρος.
ΣΥΚΩΤΙ:
Αγκινάρα, Γαϊδουράγκαθο, Αψιθιά.
ΣΤΟΜΑΧΙ:
Δίκταμο, Χαμομήλι, Μέντα, Λουΐζα, Γλυκάνισο, Κόλιανδρος, Δυόσμος, Κρόκος, Λουΐζα, Μάραθος.
ΣΤΡΕΣ:
Ιξός, Χαμομήλι, Τίλιο, Σκουτελάρια, Πράσινο Τσάι.
ΤΑΧΥΠΑΛΜΙΑ:
Βαλεριάνα, Λεόνουρος, Λεβάντα, Μελισσόχορτο.
ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ:
Δάφνη, Δενδρολίβανο, Καρυδιά, Τσουκνίδα, Φασκόμηλο, Κρεμμύδι.
ΤΥΜΠΑΝΙΣΜΟΙ:
Γλυκάνισο, Δενδρολίβανο, Κάρδαμο, Κόλιανδρος, Μάραθος, Μέντα, Φλισκούνι.
ΤΡΑΥΜΑΤΑ:
Καλέντουλα, Δίκταμο, Χαμομήλι, Ζαμπούκος, Σύμφυτο.
ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ:
Τζινσενγκ, Μελισσόχορτο, Θυμάρι, Δενδρολίβανο.
ΥΠΕΡΤΑΣΗ:
Κράταιγος, Ιξός, Βαλεριάνα, Τίλιο, Φύλλα Ελιάς, Μελισσόχορτο, Σκόρδο.
ΥΠΟΤΑΣΗ:
Κράταιγος, Πιπερόριζα, Κόκκινη Πιπεριά.
ΥΠΕΡΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ:
Πράσινο Τσάϊ, Σκόρδο.
ΦΛΕΒΙΤΙΔΑ:
Καστανιά, Ιξός, Κράταιγος, Τίλιο.
ΦΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ:
Αγριμόνιο. Φασκόμηλο, Αλθαία, Ζαμπούκος
ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ:
Καρυδόφυλλα, Λεβάντα, Ρίγανη, Λάπαθο.
ΧΟΛΗ:
Γαϊδουράγκαθο, Αγκινάρα, Λινάρι, Βερβένα, Ταράξακο.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ:
Αγκινάρα, Ταράξακο, Φύλλα Ελιάς, Πράσινο Τσάϊ, Σκόρδο, Αντράκλα, Κιτρινόριζα.
ΨΩΡΑ:
Γλυκάνισο, Λάπαθο, Κανέλα.
ΨΩΡΙΑΣΗ:
Γαϊδουράγκαθο, Γάλιο, Ίριδα, Τριφύλλι, Άρκτιο, Λιναρόσπορος.
ΨΕΙΡΕΣ / ΨΥΛΛΟΙ:
Σάσσαφρας.
ΩΤΙΤΙΔΑ:
Αγκινάρα, Κισσός.
ΩΟΘΗΚΕΣ (ΠΟΝΟΙ):
Ανεμώνη, Βαλεριάνα, Πασιφλώρα, Βάλσαμο.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Ο συνοπτικός αυτός οδηγός χρήσης γράφτηκε μετά από μελέτη διάφορων βιβλίων που είναι τα εξής:
Α. «Τα Φαρμακευτικά Βότανα της Ελλάδας»-ΕΚΔΟΣΕΙΣ Μ. ΜΑΚΡΗ.
Β. «Πλήρεις Οδηγίες Φαρμακευτικών Βοτάνων»-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑΛΕΛΛΗ
Γ. «Νέα Oλισθική Βοτανοθεραπεία»-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ
Δ. «Θεραπευτικά Βότανα»-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΚΗΣ
Ε. «Τα βότανα στην κουζίνα»-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΡΜΑΝΩΡ της Μ.&Ν. ΨΙΛΑΚΗ
Στ. «Θεραπευτικοί Χυμοί»-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ

Οι πληροφορίες για τις φαρμακευτικές ιδιότητες των βοτάνων και τις παθήσεις, που περιέχονται σε αυτό τον ιστοχώρο δεν αποτελούν ιατρική συμβουλή, συνταγή ή διακοπή φαρμακευτικής αγωγής.
Μερικά βότανα μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες ή να αλληλεπιδράσουν με άλλα φάρμακα και δε συνιστάται η αντικατάσταση φαρμάκων με τη χρήση οποιουδήποτε βοτάνου.
Για οποιαδήποτε πάθηση και θεραπεία πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας!

Πηγή: http://www.cretanherbs.gr

πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

SEG: ΜΙΑ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ;


searl-anoigmaΓιατί ο άνθρωπος εργάζεται πάντα ενάντια στη Φύση,
όταν η Φύση θα ήταν ευτυχισμένη να δουλέψει γι’ αυτόν;
J. R. R. Searl
Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ J. R. R. SEARL  Για το επιστημονικό κατεστημένο είναι μια απαγορευμένη φράση. Για τα ενεργειακά μονοπώλια ένας ακήρυχτος εχθρός. Για το παγκόσμιο πετρελαιο-βιομηχανικό σύμπλεγμα μια ωρολογιακή βόμβα. Η Ελεύθερη Ενέργεια (FreeEnergy) είναι το κύμα του μέλλοντος, που....
μέρα με την ημέρα δυναμώνει, και υπόσχεται να απελευθερώσει ανθρωπότητα από την ενεργειακή της σκλαβιά. 
searl-sosΟ στόχος του ενεργειακά αυτόνομου νοικοκυριού δεν είναι απλώς ένα όνειρο. Οραματιστές, επιστήμονες, εφευρέτες και πρωτοπόροι ερευνητές, σκορπισμένοι σε διάφορα σημεία του πλανήτη, εργάζονται πυρετωδώς για να ανακαλύψουν τρόπους ώστε ν’ απελευθερώσουν την ανθρωπότητα από τα ενεργειακά της δεσμά. Πλησιάζει άραγε μια νέα ενεργειακή επανάσταση;

 
searl-disque1
searl-photovol2
searl-dreamers
«Η λίθινη εποχή δεν τελείωσε επειδή δεν υπήρχαν άλλες πέτρες. Η πετρελαϊκή εποχή δεν θα τελειώσει λόγω ελλείψεως πετρελαίου…». Αυτά τα λόγια δεν ανήκουν σε κάποιον πρωτοπόρο οραματιστή στο χώρο της Ελεύθερης Ενέργειας(FreeEnergy). Ανήκουν αντίθετα στον Σείχη Γιαμανί, πρώην υπουργό Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και εμπνευστή του καταστροφικού πετρελαϊκού εμπάργκο στο οποίο υπέβαλε την ανθρωπότητα ο ΟΠΕΚ το 1973. Ο Σαουδάραβας Σείχης, η απόφαση του οποίου πυροδότησε μέσα μια νύχτα τον πληθωρισμό και την μακροχρόνια οικονομική ύφεση σε όλες τις Δυτικές οικονομίες, είναι απαισιόδοξος για το μέλλον του πετρελαίου. Όχι επειδή αυτό κάποτε θα εξαντληθεί, εφόσον, ως γνωστόν,  συνεχώς ανακαλύπτονται νέα κοιτάσματα.
«Ανησυχώ για το μέλλον. Αν κερδίσεις λεφτά τόσο εύκολα, χαλαρώνεις και οι μύες ατονούν…», παραπονιέται ο Σείχης Γιαμανί, που προαισθάνεται ότι το τέλος της πετρελαϊκής εποχής θα έρθει πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι υποψιαζόμαστε, και ότι η κατεξοχήν πετρελαιοπαραγωγός χώρα του θα ξαφνικά βρεθεί σε πολύ δυσάρεστη κατάσταση. Τα πετρελαϊκά αποθέματα αναμένεται να εξαντληθούν οριστικά γύρω στο 2100μ.Χ., ωστόσο όμως η ανθρωπότητα θα έχει απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα αρκετές δεκαετίες νωρίτερα. Οι Σαουδάραβες, παρ’ όλο που έχουν μια θάλασσα πετρελαίου κάτω από τα πόδια τους, έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν…
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ: Χωρίς αμφιβολία η ενέργεια είναι απαραίτητη για το σύγχρονο πολιτισμό. Μια απλή συσκότιση είναι αρκετή για να αντιληφθούμε το πόσο εξαρτημένοι είμαστε από αυτή. Δίχως την ενέργεια δεν θα μπορούσαμε να ταξιδεύουμε, να συντηρούμε τα τρόφιμα μας, να φωτίζουμε τις νύχτες, να κατασκευάζουμε μεγάλα έργα, να επικοινωνούμε σε μεγάλες αποστάσεις, να έχουμε «θερμοκρασίες δωματίου» χειμώνα καλοκαίρι, να χρησιμοποιούμε ηλεκτρικές συσκευές, να… Με δύο λόγια χωρίς την ενέργεια, ο κόσμος όπως τον ξέρουμε δεν θα υπήρχε. Η ενέργεια είναι το «αίμα» της παγκόσμιας οικονομίας. Χωρίς αυτή σχεδόν κάθε οικονομική δραστηριότητα είναι αναποτελεσματική, σχεδόν νεκρή.
Αν εξαιρέσει κανείς τους πυρηνικούς αντιδραστήρες, που όμως είναι οικονομικά ασύμφοροι και θανάσιμα επικίνδυνοι για το περιβάλλον και τη ζωή, το μεγαλύτερο τμήμα των ενεργειακών μας αναγκών καλύπτεται από τα λεγόμενα ορυκτά καύσιμα (άνθρακας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο). Από την εποχή της ατμομηχανής και του κινητήρα εσωτερικής καύσεως, ο κόσμος δεν έχει δει καμιά ουσιαστική ανακάλυψη στις τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας. Ο περιβόητος πυρηνικός αντιδραστήρας, που κάποτε πίστευαν ότι εκπροσωπούσε το κύμα του μέλλοντος, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια «μεταμφιεσμένη ατμομηχανή», που για να «βράσει το νερό», αντί να καίει άνθρακα χρησιμοποιούσε ως καύσιμο απείρως πιο επικίνδυνα ραδιενεργά υλικά…
Είναι τρομακτικά λυπηρό να βλέπουμε τον γαλαζοπράσινο πλανήτη μας να πεθαίνει μέσα σε μια τοξική σούπα, άρρωστος από τη μόλυνση που προκαλούν τα ορυκτά καύσιμα, και να μην αισθανόμαστε οργή για εκείνους που μας έχουν στερήσει τη δυνατότητα να ξεφύγουμε από αυτές τις απαρχαιωμένες τεχνολογίες, που δολοφονούν μέρα με τη μέρα τη Γη.
Κι όμως η λύση υπάρχει! Υπάρχουν πολλοί ερευνητές, που έχουν αναπτύξει και κατασκευάσει εναλλακτικά συστήματα παραγωγής ενέργειας. Ωστόσο όλοι τους ανεξαιρέτως έχουν κρατηθεί στην αφάνεια και οι συσκευές τους εξαφανιστεί από τα συμφέροντα δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν επιβάλει τα σημερινά μονοπώλια. Το πανίσχυρο πετρελαιο-αυτοκινιστικό σύμπλεγμα, που ελέγχει πάνω από το 40% της παγκόσμιας οικονομίας, εξουδετερώνει συστηματικά κάθε ανεξάρτητη προσπάθεια για την ανακάλυψη και κατασκευή εναλλακτικών συστημάτων παραγωγής ενέργειας, εξωθώντας τους οραματιστές εφευρέτες στην απόγνωση. Στόχος αυτού του πολιτικοοικονομικά πανίσχυρου συμπλέγματος είναι να κρατηθεί η ανθρωπότητα «ενεργειακά σκλαβωμένη», αιχμάλωτη των παραδοσιακών ενεργειακών μονοπωλίων, άσχετα αν το τίμημα είναι μια βαριά άρρωστη βιόσφαιρα και μια ανθρωπότητα χωρίς μέλλον.
Με τα έντονα οικολογικά και περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και με τα ορυκτά καύσιμα να γίνονται όλο και πιο σπάνια και πανάκριβα, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για μια ριζική αλλαγή στη στάση μας πάνω σ’ αυτό το θέμα. Είναι καιρός να υπάρξει μια ενεργειακή αναγέννηση!
ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ Η Ελεύθερη Ενέργεια (Free Energy) αποτελεί ίσως την πιο απαγορευμένη φράση για το επιστημονικό κατεστημένο της εποχής μας. Όποιος ασχολείται με την αναζήτηση αυτού του «ουτοπικού» οράματος, μοιάζει σαν να αναζητεί το «Ιερό Δισκοπότηρο». Θεωρείται από το κατεστημένο «ονειροπόλος» ή ακόμη και «γραφικός». «Μη δίνεις σημασία. Αυτός είναι απλά ονειροπόλος», λέει συχνά όχι μόνον το κατεστημένο, άλλα και όλοι οι  άνθρωποι που ζουν στο σημερινό κόσμο είναι καλά γαντζωμένοι σ’ αυτόν. Βλέπετε, πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν ν’ αλλάξουν αυτό τον κόσμο, όσο άσχημος κι απάνθρωπος κι αν είναι. Φοβούνται την αλλαγή. Γι’ αυτούς η κάθε αλλαγή είναι επικίνδυνη, εφόσον απειλεί την «ασφάλεια» τους και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα πράγματα.
Πάντα υπήρχε μια αντίδραση στην αλλαγή, αλλά στο τέλος η αλλαγή πάντα νικούσε. Πάντα εμφανίζονταν ονειροπόλοι κι εφευρέτες. Σε περίπτωση που οι  θεωρίες τους ήταν σωστές κι οι εφευρέσεις τους λειτουργούσαν, οι επιστήμονες του κατεστημένου αντιδρούσαν, γιατί τους έβλεπαν ως απειλή για τις καλοπληρωμένες θέσεις τους στην ακαδημαϊκή κοινότητα κι επειδή θεωρούσαν ότι οι πολύχρονες έρευνες τους θ’ απαρχαιώνονταν από τη νέα τεχνολογία. Έτσι, συχνά έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να τους σταματήσουν. Τους συκοφαντούσαν, κάποιους τους φυλάκιζαν και  άλλους τους καταδίκαζαν σε θάνατο ως αιρετικούς. Αν εξαιρέσει κανείς τη θανατική καταδίκη το ίδιο συμβαίνει ακόμη και σήμερα σε ορισμένους τομείς εφευρέσεων.
Η άλλη δύναμη εχθρική αντίδραση απέναντι στις νέες εφευρέσεις προέρχεται από ανθρώπους που έχουν βγάλει χρήματα με τις υπάρχουσες τεχνολογίες και φοβούνται ότι οι νέες τεχνολογίες απειλούν τα κέρδη τους. Ωστόσο η πιο οργανωμένη αντίσταση στις νέες επαναστατικές εφευρέσεις, προέρχεται από τις μεγάλες επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τις παραδοσιακές εφευρέσεις και μορφές ενέργειας. Οι επιχειρήσεις αυτές εξαπολύουν άριστα οργανωμένες εκστρατείες δυσφήμησης των νέων τεχνολογιών.
Αυτό έκανε και ο Έντισον, που προέβη σε δυσφημιστική εκστρατεία κατά του εναλλασσόμενου ρεύματος του Τέσλα, επειδή ο ίδιος πίστευε ότι είχε περισσότερο συμφέρον από το αδύναμο συνεχές ρεύμα. Οι μεγάλες επιχειρήσεις συχνά καταφεύγουν και σε ύπουλους τρόπους εξουδετέρωσης των νέων τεχνολογιών, όπως για παράδειγμα αγοράζοντας τις ευρεσιτεχνίες δήθεν για να τις αξιοποιήσουν αλλά στην ουσία για να τις θάψουν…
ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ» ΤΟΥ J.R.R. SEARL: Αρκετοί εφευρέτες έθεσαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της ενεργειακής απελευθέρωσης της ανθρωπότητας. Ο Νίκολα Τέσλα (1856-1943), ένας εκκεντρικός οραματιστής κι ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά κι εφευρετικά μυαλά των δύο τελευταίων αιώνων, είχε ανακαλύψει πριν από έναν αιώνα τρόπο ασύρματης μεταφοράς της ενέργειας. Είχε επίσης βρει τρόπο ν’ αντλεί την Ελεύθερη Ενέργεια από το περιβάλλον. Αν και ο σημερινός κόσμος βασίζεται στις εφευρέσεις του Τέσλα, το κατεστημένο της εποχής του τον πολέμησε σκληρά και πέθανε φτωχός και αγνοημένος. Ο Τέσλα ήταν ένας μεγάλος και αισιόδοξος οραματιστής για το μέλλον της ανθρωπότητας. Τι έγιναν ωστόσο τα οράματα του για τον ουτοπικό και ενεργειακά ελεύθερο κόσμο του μέλλοντος; Αυτά βρίσκονται κρυμμένα στα εκατοντάδες χειρόγραφα του, που έχουν γίνει ανάρπαστα από τις μυστικές υπηρεσίες και τις ομάδες ερευνητών ανά τον κόσμο…
Σήμερα πάρα πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται σοβαρά για το ζήτημα της Ελεύθερης Ενέργειας. Και τι δεν θα έδιναν οι οπαδοί της Ελεύθερης Ενέργειας να είχαν μπροστά τους σοφούς πρωτοπόρους, όπως ο Νίκολα Τέσλα ή ο Βίκτορ Σάουρμπέργκερ για να τους ρωτούσαν διάφορα σημαντικά πράγματα. Αν ο Τέσλα ζούσε σήμερα θα έκανε θαύματα, έχοντας στα χέρια του τη σύγχρονη τεχνολογία. Είναι όμως νεκρός εδώ και 58 χρόνια. Όμως ο καθηγητής John Roy Robert Searl, ένας πολύ σημαντικός εφευρέτης του χώρου της Ελεύθερης Ενέργειας, είναι ακόμη ζωντανός και αγωνίζεται να υλοποιήσει τα οράματα του.
Η περίπτωση του J.R.R. Searl είναι μόνον ένα πρόσφατο παράδειγμα από μια μακριά σειρά περιπτώσεων εφευρετών, που έχουν προτείνει βιώσιμες λύσεις στα ενεργειακά προβλήματα για να συνειδητοποιήσουν αργότερα ότι έχουν διαπράξει ένα από τα μεγαλύτερα «εγκλήματα» στην ιστορία: Βοήθησαν την ανθρωπότητα να απαλλαγεί από τα ενεργειακά της δεσμά! Το «έγκλημα» του Searl ήταν το ότι τόλμησε να θέσει σε εφαρμογή και παραγωγή τη συσκευή του!
Οι εφευρέσεις του Searl, η γεννήτρια SEG (Γεννήτρια Φαινομένου SEARL) και το TVG (Όχημα Αντεστραμμένης Βαρύτητας) είναι επαναστατικές στη σύλληψή τους. Είναι μαγνητικές συσκευές με αρκετά πολύπλοκο σχεδιασμό και κατασκευή. Αρκετές προσπάθειες έχουν γίνει για να τις αντιγράψουν αλλά καμιά τους δεν έχει πετύχει. Και αυτό επειδή αυτοί που προσπάθησαν δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τις μαθηματικές αρχές που εμπλέκονται στην κατασκευή κι έτσι απέτυχαν.
Αυτή η τεχνολογία ήρθε στον John R. R. Searl με την μορφή οραμάτων και ονείρων (κάτι που θυμίζει αρκετά και την περίπτωση ενός άλλου μεγάλου «οραματιστή» εφευρέτη, του Νίκολα Τέσλα…). Συγκεκριμένα υπήρξαν 24 διαισθητικά όνειρα. Ο ρυθμός ήταν δύο όνειρα, δύο φορές το χρόνο, για έξι χρόνια. Το δεύτερο όνειρο είχε διαφορά 14 μέρες από το πρώτο.
Τα όνειρα ήταν ακριβώς ίδια 12 φορές μέσα σε έξι χρόνια. Επαναλαμβάνονταν ακριβώς. Η πρώτη φορά ήταν στα 4,5 χρόνια του. Η τελευταία στα δέκα. Από τότε δεν τα ξαναείδε. Η ανάλυση και η ερμηνεία των ονείρων έγινε από τον ίδιο τον Searl και αργότερα επαληθεύτηκε με στοιχεία και αποτελέσματα. Δεν μπορούσε κανείς άλλος εκτός από τον ίδιο να παρατηρήσει τα αποτελέσματα, μια και κανείς δεν μπορούσε να ερμηνεύσει τα όνειρα.
Επίσης, ένα επιπλέον στοιχείο που έλειπε από τη συμβατική επιστήμη έκανε τα πράγματα χειρότερα. Όπως φάνηκε αργότερα στην Τεχνολογία Searl που αναπτύχθηκε με βάσει αυτά που περιέχονταν στα όνειρα του, εκτός από τη συγκεκριμένη εφαρμογή, η γνώση που κερδίσθηκε είχε εφαρμογή. Είχε την εντύπωση ότι το όνειρο Νο 1, που είδε στα 4,5 χρόνια του για πρώτη φορά ήταν πραγματικά σημαντικό αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι εκείνη τη στιγμή. Με την ανασυγκρότηση των ονείρων καθώς μεγάλωνε αυτές οι εικόνες χαράκτηκαν ανεξίτηλα στο μυαλό του κι έγιναν χρήσιμες. Ο Searl μιλάει για έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης…
Ο καθηγητής Searl θεωρούσε ως αποστολή του ή καθήκον του να κάνει προσιτή στους ανθρώπους μια νέα ενέργεια ή μέθοδο απόκτησής της, αναπτύσσοντας το Νόμο των Τετραγώνων. Ο καθηγητής Searl αποφάσισε να εκδώσει σε μια σειρά βιβλίων τα μαθηματικά αλλά και τα σχέδια που πρέπει να γίνουν για να κατασκευαστεί μια SEG και ένα TGV…
Από τις πληροφορίες που περιέχονται μέσα τους μπορεί να σχεδιαστεί η Γεννήτρια Φαινομένου Searl (SEG) και το Όχημα Αντεστραμμένης Βαρύτητας (TVG), όπως και σπίτια που μπορούν να παράγουν τη δική τους ενέργεια, χωρίς να μολύνουν τον πλανήτη και να μπορούν να προστατέψουν όλα τα πλάσματα που ζουν μέσα σε αυτό από τις δυνάμεις της Φύσης ή την ανθρώπινη παρέμβαση.
ΕΙΝΑΙ Η SEG ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ; Η σημαντικότερη εφεύρεση του Searl είναι η Γεννήτρια Φαινομένου Searl (SEG), που αποτελείται από μια σειρά τριών δακτυλίων που περιβάλλονται από δρομείς και μπαίνουν σε λειτουργία από μαγνητικό πεδίο. Τα κινούμενα μέρη δεν ακουμπούν μεταξύ τους κι επομένως δεν υπάρχει τριβή. Οι δρομείς αιωρούνται μέσα στο μαγνητικό πεδίο ταξιδεύοντας γύρω από το δακτυλίδι-δίσκο με ταχύτητα 400 χλμ. την ώρα και στα εξωτερικά δακτυλίδια η ταχύτητα αυξάνεται και 2,5 φορές. Έτσι δημιουργείται μια τεράστια ροή ηλεκτρονίων.
Η SEG αντλεί ένα εκατομμύριο ηλεκτρόνια ανά τετραγωνικό επιφανείας. Ένα στρώμα πλαστικού διασφαλίζει την ομαλή ροή των ηλεκτρονίων. Σύμφωνα με τον Searl η SEG μπορεί να λειτουργεί για πάντα και να παρέχει ελεύθερη ενέργεια! «Τίποτε δεν είναι αδύνατο, εκτός αν η διανοητική σας στάση το κάνει τέτοιο», είναι μια χαρακτηριστική φράση του εφευρέτη.
Στην γεννήτρια SEG λειτουργούν τέσσερις δυνάμεις. Δύο κάθετες, εκ των οποίων η δεξιά είναι μεγαλύτερη της αριστερής… Η σωστή εφαρμογή του Νόμου των Τετραγώνων προϋποθέτει την παράλληλη αύξηση κινητικής και δυναμικής ενέργειας. Μια ιδιαίτερα σημαντική αντιστοιχία ανάμεσα στο Νόμο των Τετραγώνων και το φαινόμενο Searl είναι η εξής: δύο συνθήκες, δύο μυστικά κλειδιά, η παραγωγή μαγνητικών δακτυλιδιών (plates) και μαγνητικών δρομέων (rollers) στη Γεννήτρια Searl είναι απαραίτητη, διαφορετικά δε λειτουργούν.
Σύμφωνα με τον οραματιστή Βρετανό εφευρέτη: «Το κυρίαρχο 3 είναι η αρχή όλης της δημιουργίας. Η Φύση τοποθετεί τα τετράγωνα με τέτοιο τρόπο που ποτέ η Μάζα να μην υπερβαίνει την Ενέργεια. Στην πραγματικότητα δίνει σχεδόν κάτω από το ½ του χωρικού πλαισίου στη μάζα. Η μεγαλύτερη προτεραιότητα, πάνω από το 1/2 δίνεται στην ενέργεια. Ο άνθρωπος όμως έχει μετατρέψει περισσότερη ενέργεια από την καθορισμένη σε μάζα. Έτσι έχει μεταβεί σε περιοχές τετραγώνων που δεν αντιστοιχούν βλάπτοντας τη Φύση. Ως αποτέλεσμα χάνει σιγά-σιγά τον έλεγχο και δεν μπορεί πλέον να ισορροπεί τα τετράγωνα. Αυτό τον οδηγεί σε γενικότερη καταστροφή.»
Ο Searl άρχισε να πειραματίζεται με την ιδέα όταν ήταν δεκαπέντε ετών και είχε την SEG έτοιμη για παραγωγή ήδη από το 1968. Ωστόσο, μετά από 22 χρόνια προσωπικών δυσκολιών και με μια πλήρη αποτυχία της ιδέας του για εμπορική εφαρμογή, ήταν σχεδόν έτοιμος να τα παρατήσει. Η εμμονή του με την εφεύρεσή του τον οδήγησε σε 10μηνη φυλάκιση, όταν κατηγορήθηκε ότι «έκλεβε» την τοπική εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος, επειδή είχε εγκαταστήσει στο σπίτι του μια SEG και τροφοδοτούνταν με ρεύμα από αυτήν! Όταν ήταν στη φυλακή τον εγκατέλειψε και η γυναίκα του…
SEG: Η ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  Ωστόσο οι δυσκολίες δεν ήταν αρκετές για να αναγκάσουν τον Searl να σταματήσει. Η θέληση και η απόφαση του να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία του για το καλό της ανθρωπότητας έγινε ακόμη πιο μεγάλη.
«Γύρω στο1990 ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω», δήλωσε ο εφευρέτης σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Keith Mc Donald της εφημερίδας The West Australian (7/8/1995), «αλλά τότε ένας ή δύο άνθρωποι ήρθαν σ’ εμένα και μου είπαν ότι έπρεπε να συνεχίσω. Κάποιοι μου έστελναν χρήματα και κάποιος Αμερικανός είπε ότι θα εξέδιδε τα βιβλία μου. Ο κόσμος είχε αρχίσει να ενδιαφέρεται…» Από τότε κατάφερε να εκδώσει έναν αριθμό βιβλίων και υπήρχε ακόμη και η πιθανότητα να γυριστεί και μια ταινία με θέμα τη ζωή του, με πρωταγωνιστή τον Sir Antony Hopkins.
«Φαίνεται ότι κάθε χώρα θέλει να πάρει μέρος» συνέχισε ο Searl. «Ξαφνικά όλοι θέλουν να ξεφορτωθούν τους σταθμούς ενεργείας τους. Τους είχα προειδοποιήσει πίσω στο 1958 ότι θα υπήρχε πρόβλημα μόλυνσης αν συνεχίζαμε ν’ αυξάνουμε τις ενεργειακές μας ανάγκες. Αλλά λέγανε τότε ότι η Φύση θα το φρόντιζε…»
Ο Searl εκφράζει την αισιόδοξη άποψη ότι μια εταιρεία ενέργειας θα αντικαταστήσει έναν πυρηνικό σταθμό ενέργειας με μια συστοιχία 8 SEG, αξίας 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων και ισχύος 240MW. «Θα είχαν το ισοδύναμο παραγωγής ενός πυρηνικού σταθμού μέσα σ’ ένα δωμάτιο και χωρίς καθόλου μόλυνση», εξήγησε ο καθηγητής Searl. «Και η ενέργεια θα ήταν ελεύθερη. Ή ένα νοικοκυριό θα μπορούσε να εγκαταστήσει μια μονάδα 45X45 cm και ισχύος 11KW ελεύθερης ενέργειας, ικανής να καλύψει όλες τις ανάγκες του. Μετά υπάρχουν τα αυτοκίνητα. Θα μπορούσε να αντικαταστήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης με ηλεκτρικούς. Μ’ αυτόν τον κινητήρα μπαίνεις μέσα, γυρνάς το κλειδί κι έφυγες. Δεν υπάρχει ανάγκη για ανεφοδιασμό».
Αλλά περισσότερο εξέπληξαν τον Searl οι δυνατότητες στο χώρο της υγείας. Κάποια χρόνια πριν ένα βαρέλι 45 λίτρων, γεμάτο με βραστό λάδι, έσκασε στο πρόσωπό του. Από το ατύχημα οι γιατροί του έλεγαν ότι θα έμενε σημαδεμένος για πάντα. Μένοντας όμως στο σπίτι του με τη γεννήτρια σε λειτουργία οι πληγές του θεραπεύτηκαν. Το όφειλε στο φαινόμενο Searl και στα ελεύθερα ηλεκτρόνια που τον βοηθούσαν να μην πονάει κι επίσης βοηθούσαν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο κατεστραμμένο δέρμα. Επίσης η SEG βοηθούσε και στο αλλεργικό άσθμα, τη βρογχίτιδα, το αλλεργικό συνάχι και γενικώς στα πνευμονικά προβλήματα.
Για την ώρα ο Searl και οι συνεργάτες του εργάζονται με μηδενική χρηματοδότηση. Αναζητούν κάποιον ή κάποιους για να χρηματοδοτήσει τις έρευνές τους. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όλο και περισσότερος κόσμος αγκαλιάζει με ενδιαφέρον την προσπάθεια του.
Παρά τις αντιδράσεις του κατεστημένου υπάρχει ένα διεθνές κίνημα για τη Ελεύθερη Ενέργεια, το οποίο ενισχύεται μέρα με τη μέρα και μετατρέπεται σε χιονοστιβάδα που απειλεί να παρασύρει στο διάβα της τα ενεργειακά μονοπώλια. Το ζητούμενο πλέον είναι φθηνή και καθαρή ενέργεια. Ο τρόπος επίτευξης αυτού του στόχου φαίνεται ότι είναι να πιεστούν οι κυβερνήσεις από τους ψηφοφόρους τους, ώστε να υποστηρίξουν τις επαναστατικές ενεργειακές εφευρέσεις. Το συνεχώς διογκούμενο οικολογικό κίνημα είναι ένας επιπλέον παράγοντας που ωθεί προς την Ελεύθερη Ενέργεια. Η αποφασιστική ρήξη φαίνεται ότι πλησιάζει. Ο χρόνος κυλάει γρήγορα. Όπως λέει χαρακτηριστικά και ο John Roy Robert Searl:
 «Είναι Άχρηστο να Φτιάξεις την Κιβωτό σου Αφού Αρχίσει η Βροχή!»

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
John Roy Robert Searl, Ο Νόμος των Τετραγώνων, Multi Graphics, Θεσσαλονίκη 2000 (τηλ. 031-960285).
Στάμκος Γιώργος, Νίκολα Τέσλα: Ο Προφήτης του 21ου Αιώνα, Αρχέτυπο 1999
Στάμκος Γιώργος, Απαγορευμένη Τεχνολογία, Αρχέτυπο 2000
Στάμκος Γιώργος, Ελεύθερη Ενέργεια: Η Επόμενη Πλανητική Επανάσταση, (1η έκδοση 2001, ετοιμάζεται ανανεωμένη έκδοση)
Jeane Manning, The Coming Energy Revolution: The Search for Free Energy, Avery Publishing Book, 1996
David Hatcher, The Free Energy Device Handbook: A Compilation of Patents and Reports, 1995
T.E. Bearden, The Final Secret of Free Energy, 1993.
© Γιώργος Στάμκος από το περιοδικό Ζενίθ

terrapapers
Διαβάστε περισσότερα » »