Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Πωλητήριο σε λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Πωλητήριο σε δύο ή τρεις μονάδες της ΔΕΗ, με επικρατέστερες αυτές του σταθμού της στο Αμύνταιο Φλώρινας, θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρόταση που θα αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση στην Κομισιόν για το άνοιγμα της εγχώριας αγοράς λιγνίτη σε ιδιώτες.

Πρόκειται για εκκρεμότητα, την οποία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Παπακωσταντίνου δεσμεύθηκε προ μηνός απέναντι στους κοινοτικούς επιτρόπους Ενέργειας και Ανταγωνισμού να έχει τακτοποιήσει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Για το ζήτημα αυτό η χώρα μας έχει δεσμευτεί στο πλαίσιο του Μνημονίου.

Εκτός από την πώληση μονάδων, η πρόταση θα περιλαμβάνει άλλα δύο μέτρα: τη μακροχρόνια ενοικίαση σε ιδιώτες ενός ορυχείου λιγνίτη του Δημοσίου στη Βεύη του Νομού Φλώρινας, καθώς και ανταλλαγές ενέργειας μονάδων της ΔΕΗ με ισόποσης ποσότητας ενέργεια από άλλες πηγές (π.χ. φυσικού αερίου), εταιρειών ηλεκτρισμού γειτονικών χωρών, όπως η Βουλγαρία και η Ιταλία. Αρχικά η Κομισιόν ζητούσε οι ανταλλαγές να αφορούν το 40% του συνόλου της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ, θέση από την οποία φαίνεται να έχει υπαναχωρήσει.

Γιατί το Αμύνταιο. Το πλεονέκτημα που διαθέτουν οι δύο μονάδες του Αμυνταίου (καθαρής ισχύος 273 μεγαβάτ η καθεμία), είναι ότι τροφοδοτούνται από «δικό τους» ορυχείο, το οποίο προφανώς σε περίπτωση πώλησής τους θα τις συνοδεύσει, πιθανότατα μέσω μακροχρόνιας σύμβασης εκμετάλλευσης. Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι και οι δύο χρειάζονται επενδύσεις εκσυγχρονισμού, αλλιώς θα πρέπει να αποσυρθούν περί το 2013 - 2014, λόγω των ποσοτήτων ρύπων που εκπέμπουν.
Στο «σχήμα» θα ενταχθεί και η παραχώρηση με μακροχρόνια μίσθωση σε ιδιώτη του λιγνιτικού κοιτάσματος της Βεύης, γι' αυτό και το ενδιαφέρον των επιχειρηματικών σχημάτων που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια είναι τεράστιο (στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει πέντε σχήματα).

Υπενθυμίζεται ότι η προκάτοχος του κ. Παπακωσταντίνου Τίνα Μπιρμπίλη, μαζί με τον ίδιο ως υπουργό Οικονομικών τότε, είχαν αποστείλει προ μηνών επιστολή στην Κομισιόν, ζητώντας της να παγώσει η διαδικασία ανταλλαγών ενέργειας ενόψει της ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης. Το επιχείρημά τους ήταν ότι δεν είναι δυνατόν σε μια στιγμή που η ΔΕΗ βρίσκεται προς πώληση, να αποδυναμωθεί παραχωρώντας το 40% της λιγνιτικής της παραγωγής.

Η Κομισιόν έδωσε πράγματι στην κυβέρνηση περίοδο ανοχής μερικών μηνών, στη διάρκεια των οποίων η τελευταία κατέληξε στο σημερινό μοντέλο. Ακόμη λοιπόν και αν πουληθούν οι συγκεκριμένες μονάδες της ΔΕΗ, στις προθέσεις Παπακωσταντίνου είναι η αποκρατικοποίηση να προχωρήσει κανονικά, όχι μέσω του Χρηματιστηρίου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, αλλά μέσω της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.





tanea.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Επικίνδυνες τοξικές ουσίες σε 15 γνωστές μάρκες ρούχων

Ίχνη της επικίνδυνης τοξικής και ελάχιστα βιοδιασπώμενης εννεϋνοφαινόλης βρέθηκαν σε 15 γνωστές μάρκες. Οι έλεγχοι έγιναν σε 78 είδη αθλητικών ειδών και παπουτσιών που πωλούνται σε 18 διαφορετικές χώρες.


Η Greenpeace δημοσιεύει τα πορίσματα της σχετικής έρευνας που διενεργήθηκε κατ’ εντολήν της σε ειδική μπροσούρα στο διαδίκτυο. Στα δύο τρίτα των ρούχων διαπιστώθηκαν ίχνη εννεϋνοφαινόλης.
Με την αγορά και τη χρήση αυτών των προϊόντων ο καταναλωτής μολύνει χωρίς να το ξέρει τη θάλασσα ή τα ποτάμια και τις λίμνες της χώρας του, διότι η τοξική ουσία διοχετεύεται σ’ αυτά μέσω των αστικών λυμάτων. Να σημειωθεί ότι ίχνη εννεϋνοφαινόλης βρέθηκαν και στα αστικά λύματα χωρών που δεν έχουν καθόλου υφαντουργία. 
 
Επίσης στα πορίσματα αναφέρεται ότι αν και η συγκέντρωση της εννεϋνοφαινόλης σε κάθε μεμονωμένο ρούχο είναι ελάχιστη, ενδέχεται η συνολική ποσότητα που έχει διαφύγει στο περιβάλλον να είναι υψηλή.
 
Η εννεϋνοφαινόλη προκαλεί ορμονικές διαταραχές και είναι ελάχιστα βιοδιασπώμενη. Η διοχέτευσή της από τα αστικά λύματα στη θάλασσα, τα ποτάμια και τις λίμνες σημαίνει αυτόματα πως καταλήγει στη διατροφική μας αλυσίδα και στο πιάτο μας. Είναι όμως σίγουρο ότι έχει προκαλέσει προηγουμένως μια σειρά δερματίτιδες και αλλεργίες σε όσους φόρεσαν τα συγκεκριμένα ρούχα ή παπούτσια.
 
Όλα τα ρούχα κατασκευάστηκαν εκτός ΕΕ
 
Υφαντουργία στην Καμπότζη: Εδώ δίνουν τις παραγγελίες τους oι Nike και Abercrombie&Fitch
Υφαντουργία στην Καμπότζη: Εδώ δίνουν τις παραγγελίες τους oι Nike και Abercrombie&Fitch
  
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Greenpeace τα ρούχα είναι όλα κατασκευασμένα εκτός ΕΕ: στην Τουρκία, την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, την Κίνα, τη Μαλαισία, την Τυνησία, το Μπαγκλαντές και τις Φιλιππίνες, αλλά πουλήθηκαν παντού: σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Ασία.
 
Γιατί όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο; Οι μεγάλες μάρκες έχουν διακηρύξει επανειλημμένα και δεσμευτικά ότι «σέβονται το περιβάλλον», αλλά οι ρυθμίσεις που υπάρχουν στην υφαντουργία για τη χρήση των τοξικών ουσιών έχει πολλά παραθυράκια. Το σημαντικότερο: Το τελικό προϊόν της α ή β υφαντουργίας που ράβει π.χ. αθλητικά ρούχα για την adidas ελέγχεται ελάχιστα από την ίδια την εταιρεία. Αυτός είναι ένας από τους βασικότερους λόγους για την αλόγιστη χρήση επικίνδυνων για την υγεία και το περιβάλλον χημικών και τοξικών ουσιών. 
 
Η οικολογική οργάνωση Greenpeace καλεί τις μεγάλες μάρκες να σταματήσουν τη χρήση τέτοιων ουσιών και να θεσπίσουν ελεγκτικούς μηχανισμούς για τη διασφάλιση της διαφάνειας τόσο στην παραγωγή και βαφή των υφαντικών υλών, όσο στην κατασκευή των ρούχων και την προμήθεια του τελικού προϊόντος.
 
Οι γνωστές μάρκες στα προϊόντα των οποίων διαπιστώθηκαν ίχνη της παραπάνω τοξικής ουσίας είναι:  
 
Αbercrombie&Fitch, adidas, Calvin Klein, Converse, GAP, G-Star RAW, H&M, Kappa, Lacoste, Li Ning, Nike, Puma, Ralph Lauren, Uniqlo και Youngor.
Διαβάστε περισσότερα » »

“Η Αθήνα σιωπά- Τα Σκόπια απαιτούν επείγουσα λύση”

«Θέλουμε το συντομότερο δυνατόν να βρούμε μια λύση». Αυτή είναι η απόφαση του Γκρούεφσκι , για πρώτη φορά, και τα Σκόπια επιζητούν,  επειγόντως, να επιλυθεί η διαφορά με την Ελλάδα, αφού οι διαπραγματεύσεις έχουν φθάσει σε επίπεδο συναγερμού.

 Στο μεταξύ στο γραφείο του Νίμιτς επικρατεί σιωπή, οι διπλωματικοί κύκλοι εικάζουν ότι το φθινόπωρο η διεθνής κοινότητα θα δείξει εντονότερο ενδιαφέρον.

Πηγές της τηλεόρασης Sitel  μιλούν   για τις νέες προτάσεις  που τίθενται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.


Και αυτές δεν είναι τίποτε άλλο παρά προτάσεις που προστίθενται στο πίνακα για πιθανές λύσεις, από τα δύο μέρη και ακολουθούν πιέσεις και προς την Αθήνα και προς τα Σκόπια, για επιτευχθεί τη τελική συμφωνία.

Ενώ η Ελλάδα έχει θέσει τις προτάσεις για ονομασία σε όλα τα επίπεδα, η σκοπιανή κυβέρνηση φαίνεται να αντιλαμβάνεται το μήνυμα  από την  επίσκεψη της κυρίας  Μέρκελ στα Βαλκάνια, καθώς και της επίσκεψης του Στέφεν Φούλε, που θέτουν από κοινού,  ένα συγχρονισμό στην  ΕΕ και στον ΟΗΕ  και αυτό γίνεται από την πΓΔΜ, ότι δεν έχει καμία εναλλακτική  λύση, για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώθηκε από τη Γερμανίδα Καγκελάριο που απέφυγε να επισκεφθεί τη χώρα  , αλλά και το προσωπικό μήνυμα προς τον Υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ,  από τη τον Πέτερ Βάις.

Σύμφωνα με τον  Weiss οι πιθανότητες της FYROM να ενταχθούν στην Ένωση με ανοιχτό το διμερές πρόβλημα έχει μηδενική πιθανότητα. Αυτό θα σήμαινε μια επανάληψη του σεναρίου της Κύπρου. Και αυτό αποκλείεται.

Μετακινώντας όμως το πρόβλημα στο εσωτερικό της Ένωσης υπάρχει ο  κίνδυνος να μην προκύψει καμία  λύση στη διαμάχη για το όνομα.
«Η Ένωση δεν λύνει προβλήματα. Μόλις μια χώρα εισέρχεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει, ήδη, πλήρες δικαίωμα ψήφου. Γιατί, δεν μπορούμε, να πούμε ότι συν τω χρόνω θα το λύσει. Θα το λύσει; Ας απευθυνθούμε στην ΕΕ!»
Στο παράδειγμα του τίθεται με την ένταξη της  Κύπρου  δεν θα μπορούσε να ειπωθεί: « 

Αν δεν επιλυθεί το Κυπριακό  δεν μπορεί να γίνει η ένταξη της Κύπρου.
Αλλά, από ότι η Κύπρος ήθελε να προσχωρήσει στην Ένωση και στη συνέχει να επιλύσει το πρόβλημα το οποίο έχει. Ομολογώ ότι δεν τέθηκαν (από μέλη της Ένωσης) προβλήματα τα οποία θα έπρεπε πρώτα να επιλυθούν», δήλωσε ο Weiss με την ευκαιρία της διάλεξής του για τα πενήντα χρόνια της έναρξης του Τείχους του Βερολίνου.

Σύμφωνα, πάντως με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα απαιτηθεί  στις 5 Σεπτεμβρίου η διεύρυνση της ΕΕ,  με το κλιμάκιο που θα επισκεφθεί  την πΓΔΜ.

Πηγές, πάντως, από τις Βρυξέλλες μιλούν ότι η ΕΕ δεν θα διακινδυνεύσει να προγραμματίσει την ημερομηνία έναρξης για ένταξη, έως ότου  λάβει ένα σαφές μήνυμα ότι οι απόψεις για το όνομα μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων συγκλίνουν και δεν θα εμποδιστούν.

Σνεζάνα Γιοβανόφσκα- Снежана Јовановска
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Οι Έλληνες ‘φωνάζουν’ γιατί η Μέρκελ μας ονόμασε ‘Μακεδονία’

«Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη συνέντευξή της στον Κροατική τηλεόραση μιλώντας για τα Δυτικά Βαλκάνια, ονόμασε τη χώρα μας ‘Μακεδονία’ και όχι όπως επιδιώκει η Ελλάδα ‘FYROM’.

»Η Μέρκελ αναφερόμενη στα δυτικά Βαλκάνια δήλωσε ότι περιμένει τη Σερβία να συνεργαστεί με το Κοσσυφοπέδιο, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη να αποκτήσει μία κυβέρνηση και η «Μακεδονία» να επιλύσει το πρόβλημα του ονόματος με την Ελλάδα.


»Μερικά από σχόλια των ελληνικών μέσων ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι:

«Αν και η διαφορά του ονόματος παραμένει άλυτο πρόβλημα, μερικοί δεν παραλείπουν να μας θυμίζουν μια συγκεκριμένη τοποθέτηση. Σε μια εποχή που η Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Γερμανία, η καγκελάριος κα Ανγκελα Μέρκερ, δεν παρέλειψε να μας θυμίσει ότι πάνω από όλα είναι Γερμανίδα».
Διαβάστε περισσότερα » »

SEAJET=ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!!!!!!!!!!!!!!

ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ 2ΩΡΗΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ!!!ΑΠΑΡΧΑΙΟΜΕΝΟ ΚΑΡΑΒΙ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 60 euro ΚΑΙ ΜΕ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΕΡΡΕΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ....
ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΑΜΕ ΠΛΟΙΟ ΑΛΛΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ!!!!
ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ!!ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ!!!
ΛΙΓΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΑΜΙΝΑ!!
ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΩ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!!ΘΑ ΦΤΑΣΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ!!!!
Διαβάστε περισσότερα » »

Παίρνουν πίσω όσα χάνουν οι εφοριακοί δια της πλαγίας οδού

Κάποιοι χάνουν περισσότερα και κάποιοι λιγότερα, αλλά οι εφοριακοί μάλλον έχουν άλλη αντιμετώπιση.

Σε συμφωνία να πάρουν πίσω τα όσα χάνουν από την κατάργηση των επιδομάτων τους δια άλλης οδού, δηλώνουν ότι έχουν καταλήξει οι εφοριακοί και τελωνειακοί υπάλληλοι με το υπουργείο Οικονομικών, δέσμευση που τους οδήγησε και σε αναστολή των προγραμματισμένων για σήμερα και αύριο απεργιακών τους.....
κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των υπαλλήλων του υπ. Οικονομικών, σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή με τον αναπληρωτή υπουργό Π. Οικονόμου, ο τελευταίος δεσμεύτηκε απέναντί τους να αντισταθμιστεί, η μείωση των επιδομάτων τους που έχει ήδη υπάρξει και θα επιδεινωθεί με την καθιέρωση του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, με ανάλογη αύξηση στον βασικό τους μισθό.

Κύκλοι και των τριών ομοσπονδιών του υπουργείου (εφοριακοί, τελωνειακοί και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι), αναφέρουν ότι σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, το νέο μισθολόγιο, που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του Σεπτεμβρίου, στην ουσία δεν πρόκειται να επιφέρει μείωση στους μισθούς τους, αφού η όποια διαφορά θα προκύψει από τις σημερινές τους αποδοχές, θα καλυφθεί με την καταβολή ενός επιπλέον ποσού, της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς».

Το σημερινό καθεστώς προβλέπει ότι το εισόδημα ενός υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών διαμορφώνεται από τον βασικό του μισθό, και από τις λεγόμενες «πρόσθετες αμοιβές» (τα παλιά ΔΙΒΕΤ και ΔΕΤΕ). Το ύψος αυτών των «πρόσθετων αμοιβών» είναι αρκετά μεγάλο και πλησιάζει σε αρκετές περιπτώσεις τον βασικό μισθό. Το νέο μοντέλο αποδοχών για το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες δεσμεύτηκε ο κ. Οικονόμου προς τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των υπαλλήλων, θα απαρτίζεται πάλι από δύο πηγές : Μια, τον βασικό μισθό που θα προκύψει από το ενιαίο μισθολόγιο, και μια δεύτερη, την «προσωπική διαφορά», που θα καλύπτει τη διαφορά ανάμεσα στο νέο βασικό μισθό και το σύνολο των σημερινών τους αποδοχών.

Έστω, για παράδειγμα εφοριακός που σήμερα εισπράττει σαν βασικό μισθό 1.500 ευρώ και σαν πρόσθετες αποδοχές άλλα 1.000 ευρώ, συνολικά δηλαδή 2.500 ευρώ. Και έστω ότι με βάση το ενιαίο μισθολόγιο ο βασικός του μισθός διαμορφώνεται στα 1.700 ευρώ. Τα 800 ευρώ που υπολείπονται από το σύνολο των σημερινών του απολαβών, θα εμφανίζονται στη μισθοδοσία του- σύμφωνα πάντα με τα όσα λένε συνδικαλιστικά στελέχη του υπουργείου- σε ένα ξεχωριστό «κουτάκι» με την επονομασία «προσωπική διαφορά».

Σημειώνεται ότι μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε υπάρξει ανακοίνωση από το υπουργείο ή κάποιο σχόλιο που να διαψεύδει τα όσα υποστηρίζουν οι συνδικαλιστικοί κύκλοι.

Δεν αποκλείεται, εφόσον πράγματι υπάρξει τέτοια συμφωνία, να προκληθούν αντιδράσεις από δικαστικούς, εκπαιδευτικούς ή άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, που διεκδικούν ανάλογες ρυθμίσεις.

Στην ανακοίνωση πάντως που εξέδωσαν χθες οι τελωνειακοί, με αφορμή τη συνάντησή τους την Παρασκευή με τον κ. Οικονόμου (στην οποία παρευρέθηκε και ο γ. γραμματέας του υπουργείου Ηλ. Πλασκοβίτης), επικαλούνται ως αιτία για την αναστολή της προγραμματισμένης απεργίας τους «τον ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο και τις σχετικές δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας ότι αναγνωρίζει τα προβλήματα μας και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους».
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Της Μαίρης Αδαμοπούλου
Ιατρικά εργαλεία 2.500 ετών
«Ακούν» στο ίδιο όνομα και στην εμφάνιση είναι απαράλλακτα εδώ και χιλιετίες. Θα μπορούσαν με άνεση να βρίσκονται στην τσάντα ενός σημερινού γιατρού ή στον εξοπλισμό ενός σύγχρονου χειρουργείου.

Κι όμως βρίσκονται εκτεθειμένα σε μια προθήκη του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, στον όροφο του κτιρίου που πλαισιώνει στη δυτική και νότια πλευρά το ελληνιστικό θέατρο της Ζέας, στην προθήκη με τα μικροαντικείμενα δεξιά στην αίθουσα με τον αριθμό δύο.


Σπάτουλες, λαβίδες και κοχλιάρια είναι μερικά μόνο από τα εργαλεία που συνόδευσαν έναν γιατρό στον τάφο του και τα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη και μαρτυρούν πόσο ανεπτυγμένη ήταν η Ιατρική στον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως από τα χρόνια που κρατούσε το σκήπτρο ο Αγαμέμνων στις πολύχρυσες Μυκήνες οι γιατροί προχωρούσαν σε ανατρήσεις κρανίων για να απομακρύνουν θραύσματα οστών και πηγμένο αίμα αλλά και για να αφαιρέσουν όγκους που προκαλούσαν πόνο, ενώ υπάρχουν παραδείγματα που τα κρανία φέρουν πολλαπλές επεμβάσεις και φαίνεται πως οι ασθενείς είχαν επιβιώσει της επέμβασης.


Εγχείρηση στο κρανίο άλλωστε από έναν γιατρό παρουσία του Ασκληπιού απεικονίζεται και σε ένα αναθηματικό ανάγλυφο από την Αττική του 4ου αιώνα π.Χ. που φαίνεται πως αφιέρωσε ο ασθενής μετά τη θεραπεία του στον θεό της Ιατρικής - αν και, σύμφωνα με τον Ομηρο, ο Ασκληπιός δεν ήταν θεός αλλά θνητός ήρωας, ένας άριστος γιατρός, που λατρεύτηκε μετά θάνατον.


O πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης, άλλωστε, αναφέρει μαχαιρίδια για την αφαίρεση αμυγδαλών και νυστέρια, λαβίδες, τανάλιες, χειρουργικά άγκιστρα, πριόνια, τρυπάνια και σμίλες για επεμβάσεις στα οστά, βελόνες για παρακεντήσεις, καθετήρες, βεντούζες για αφαίμαξη ή για θεραπεία από το κρύωμα, ακόμη και θερμοφόρες από πηλό.
Παράλογο; Καθόλου, υποστηρίζουν οι ειδικοί που έχουν παρατηρήσει πως όλων των ειδών τα εργαλεία - όχι μόνο τα ιατρικά - όταν αποκτήσουν μια μορφή που αποδεικνύεται λειτουργική σπάνια ξαναλλάζουν.


Τι αλλάζει λοιπόν στο διάβα των αιώνων στην εργαλειοθήκη ενός γιατρού; Κατά βάση το υλικό. Ο ορειχάλκινος καθετήρας του αρχαίου ελληνικού κόσμου σήμερα κατασκευάζεται από πλαστική ύλη. Το τρυπάνι με το οποίο γίνονταν επεμβάσεις στο κρανίο ήταν χειροκίνητο. Σήμερα λειτουργεί με ηλεκτρισμό. Οι λαβίδες και τα νυστέρια κατασκευάζονται απλώς από διαφορετικό κράμα μετάλλου.


Κι αν οι επεμβάσεις στο κρανίο εντυπωσιάζουν, μια άλλη ιδιαίτερα δημοφιλής επέμβαση από την αρχαιότητα ώς σήμερα είναι η λεγόμενη καισαρική τομή, στην οποία υποβάλλονται οι έγκυοι όταν ο τοκετός δεν μπορεί να γίνει φυσιολογικά. Ο πρώτος που γεννήθηκε με αυτόν τον τρόπο ήταν ο ίδιος ο Ασκληπιός!
Ο μύθος λέει πως ο Απόλλων ερωτεύτηκε μια νεαρή πριγκίπισσα, την Κορωνίδα, η οποία ενώ ήταν έγκυος έκανε έρωτα με έναν άλλο άνδρα. Ο Απόλλων για να την εκδικηθεί ζήτησε από την αδελφή του Αρτεμη να τη σκοτώσει με τα βέλη της. Καθώς καιγόταν το σώμα της νεκρής - λέγεται, μαζί με τις σορούς άλλων νεκρών γυναικών - ο Απόλλων δεν άντεξε στην απώλεια του γιου του, άνοιξε την κοιλιά της Κορωνίδας και άρπαξε το παιδί.


Πίσω δεν πήγαιναν ούτε οι οδοντίατροι. Υπάρχουν ευρήματα που δείχνουν πως οι αρχαίοι γιατροί που δεν αποτελούσαν διαφορετική ειδικότητα από τους οδοντιάτρους μπορούσαν να φτιάξουν γέφυρες, να αντικαταστήσουν χαλασμένα δόντια με άλλα ζώων, αλλά και να βοηθήσουν τραυματίες που είχαν σπάσει το σαγόνι τους. Ο γιατρός κατάφερε να δέσει τα δόντια με χρυσό σύρμα και να τα κρατήσει στη θέση τους.


Ανεπτυγμένη όμως ήταν και η προσθετική μελών, όπως δείχνουν τα αρχαιολογικά ευρήματα. Στον 3ο αιώνα π.Χ. ήταν γνωστή η χρήση πρόσθετων λειτουργικών μελών, και συγκεκριμένα ενός ποδιού, ενώ ήδη από τον 6ο αιώνα π.Χ. χρησιμοποιούνταν πρόσθετα μεγάλα δάχτυλα ποδιών στην αρχαία Αίγυπτο, ώστε να διευκολύνονται ακρωτηριασμένοι ασθενείς στο περπάτημα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Άγκυρα-Ικόνιο πήγαινε-έλα 3 ώρες

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας Άγκυρας-Ικονίου . Η παρουσίαση της γραμμής στον τύπο έγινε παρουσία του υπουργού μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ.
 
Ο υπουργός ανέφερε πως τα εγκαίνια της γραμμής στο Ικόνιο θα γίνουνε την Τρίτη στις 18.30 από τον πρωθυπουργό και είπε ότι ¨ Από την Τετάρτη θα αρχίσουμε τα δρομολόγια μας. Τις πρώτες 15 μέρες θα υπάρχει έκπτωση για τους πολίτες. Έτσι θα επωφεληθούνε και μέσα στο διάστημα του Μπαιραμιού.


Ο Γιλντιρίμ πριν την παρουσίαση της γραμμής στον τύπο, προέβη σε δηλώσεις αναφέροντας ότι η μέχρι τώρα απόσταση ανάμεσα σε Άγκυρα και Ικόνιο –μέσω Εσκισεχίρ και Αφιόν- ήταν 612 χιλιόμετρα και το δρομολόγιο διαρκούσε 10 ώρες και 30 λεπτά. Με το σχέδιο για το γρήγορο τρένο η απόσταση αυτή έπεσε στα 309 χιλιόμετρα και η διάρκεια του ταξιδιού στην 1,5 ώρα, ενώ με ταχύτητα 300 χλμ την ώρα πέφτει είπε σε 1 ώρα και 15 λεπτά.
Διαβάστε περισσότερα » »

Κατεψυγμένα προϊόντα με e-coli στα LIDL

Σε κατάσχεση και καταστροφή 2.481 κιλών κατεψυγμένων προϊόντων που διακινούνταν στην Ελλάδα από την εταιρεία LIDL HELLAS & ΣΙΑ Ο.Ε. προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) καθώς τα συγκεκριμένα τρόφιμα κρίθηκαν οριστικά "μη ασφαλή - επιβλαβή για την υγεία" αφού ανιχνεύτηκε σε αυτά το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli 0157.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ, και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ύστερα από ελέγχους που διενήργησε διαπίστωσε την παρουσία του συγκεκριμένου βακτηρίου σε κατεψυγμένα προϊόντα κιμά από βοδινό κρέας (αριθμός παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011) και κατεψυγμένου πικάντικου προϊόντος κιμά (σουτζουκάκια) από βοδινό κρέας, προέλευσης Γερμανίας (αριθμός παρτίδας L1 102 BT και ημερομηνία λήξης 8-11-2011) σε συσκευασίες 500g (2x250g) και σε κλειστή συσκευασία 1000g με την εμπορική επωνυμία "Μarvest".

Ο ΕΦΕΤ προχώρησε στην κατάσχεση των προϊόντων από την Κεντρική Υπηρεσία και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας και ύστερα από συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών επανεξέτασης των κατασχεθέντων, αποφασίστηκε η καταστροφή των τροφίμων, η οποία θα γίνει, όπως ανακοίνωσε ο Φορέας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην εθνική και κοινοτική νομοθεσία.

Είναι η δεύτερη φορά που προκύπτει μέσα σε περίπου ενάμιση μήνα το ίδιο ζήτημα αφού στις αρχές Ιουλίου το καταναλωτικό κοινό είχε θορυβηθεί εξαιτίας της ανίχνευσης από τον ΕΦΕΤ του ίδιου βακτηρίου, στα ίδια ακριβώς προϊόντα (κοινός αριθμός παρτίδας, εμπορική συσκευασία και ονομασία) σε κατάστημα LIDL και πάλι στη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία είχαν κατασχεθεί.

Προστασία
Από την πλευρά του ΕΦΕΤ τονίζεται ότι "πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους πως η προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας και η ασφάλεια των τροφίμων παραμένουν ο πρώτος στόχος" καθώς και ότι ο Φορέας είναι προετοιμασμένος να ανταποκριθεί "με επάρκεια στο επιτακτικό και καθολικό αίτημα των πολιτών να αισθάνονται ασφάλεια στη διατροφή τους".


Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί ο G.Soros πουλάει χρυσό και αγοράζει γη;

Στο άρθρο του Mike Adams που ακολουθεί εξηγείται το γιατί η επένδυση σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τα τρόφιμα αποτελεί επένδυση στο μέλλον. Διαβάστε το προσεκτικά γιατί όλα συνηγορούν ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ακριβώς όπως τα περιγράφει!

Οι τιμές των τροφίμων έχουν εκτοξευτεί σε όλη την υφήλιο και δεν φαίνεται να υπάρξει σύντομα κάμψη. Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι ο πληθωρισμός των τροφίμων είναι στο 30% ετησίως και η πτώση της αξίας του δολαρίου κάνει τις τιμές τους να φαίνονται ακόμη υψηλότερες. Καθώς το δολάριο χάνει την αξία του λόγω του χρήματος που τυπώνει η Federal Reserve, το κόστος εισαγωγής τροφίμων από άλλα κράτη φαίνεται ότι θα διπλασιαστεί τα επόμενα δύο χρόνια – και πιθανόν και τα δύο που θα ακολουθήσουν μετά από αυτά.

Γι’ αυτό τον λόγο οι επενδυτές στρέφονται στα αγροκτήματα θεωρώντας τα την νέα βιομηχανία ανάπτυξης. «Οι επενδυτές τοποθετούνται σε αγροτική γη στις ΗΠΑ και σε άλλα μέρη στην Ευρώπη, την Λ. Αμερική και την Αφρική καθώς οι διεθνείς τιμές των τροφίμων εκτοξεύονται», αναφέρει το περιοδικό Bloomberg. «Ένα fund που ελέγχεται από τον εκατομμυριούχο hedge-fund manager, George Soros, κατέχει το 23.4% της αγροτικής επιχείρησης της Ν. Αμερικής Adecoagro SA».
Στο δημοσίευμα παρατίθενται και μια δήλωση του Jim Rogers, «έχω πολλάκις πει ότι μία από τις καλύτερες επενδύσεις παγκοσμίως θα είναι η αγροτική γη».

Αυτό οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση των τροφίμων την στιγμή που οι κλιματικές αλλαγές, η απώλεια ενός μέρους των παροχών νερού και η αποτυχία των γενετικά μεταλλαγμένων καλλιεργειών μειώνουν την παραγωγή διεθνώς. Η Ceres Partners που επενδύει σε καλλιεργήσιμη γη έχει απόδοση της τάξης του 16% από τότε που πρωτοξεκίνησε του 2008. Και αυτό μάλιστα κατά την διάρκεια μιας υφεσιακής οικονομικής περιόδου στην οποία όλες οι άλλες βιομηχανίες κατέγραφαν ζημίες.
Γιατί η παραγωγή και αποθήκευση των τροφίμων μπορεί να αποδειχθεί χρυσωρυχείο
Μπορούμε να υπολογίζουμε σε 3 πράγματα που θα συμβούν τα χρόνια που έρχονται:
Πρόβλεψη 1) Τα αποθέματα τροφής θα μειωθούν περισσότερο.

Πρόβλεψη 2) Οι τιμές των τροφίμων θα διπλασιαστούν τα επόμενα 2-3 χρόνια και πιθανόν θα ξαναδιπλασιαστούν τα επόμενα 2-3 χρόνια που θα ακολουθήσουν μετά.
Πρόβλεψη 3) Όταν οι τιμές των τροφίμων θα είναι στο 400% των σημερινών επιπέδων, τα αγροκτήματα και οι λαχανόκηποι θα αποδίδουν τρομερά ποσά.
Με άλλα λόγια, καθώς οι τιμές των τροφίμων θα εκτοξεύονται, θα καθίσταται όλο και πιο βιώσιμη οικονομικά η καλλιέργεια του δικού μας φαγητού (ή η αποθήκευση αυτού τώρα που οι τιμές είναι χαμηλά).

[...] Δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε χρυσό. Δεν μπορούμε να τυπώσουμε το δικό μας νόμισμα. ‘Ομως μπορούμε να καλλιεργήσουμε κάτι που είναι μεγαλύτερης αξίας από τον χρυσό και τα λεφτά: το Φαγητό!

Μαθήματα από την Ταΐβάν μετά τον Β’ ΠΠ και γιατί το φαγητό είναι μεγαλύτερης αξίας από τον χρυσό

Έζησα στην Ταΐβάν για 2 χρόνια και είχα την ευκαιρία να μιλήσω με ανθρώπους που βίωσαν την κατάσταση μετά τον Β’ ΠΠ. Στην διάρκεια του πολέμου βεβαίως, η Ταΐβάν βρίσκονταν υπό την κατοχή των Ιαπώνων.
Μετά το τέλος του πολέμου και την αποχώρηση των Ιαπώνων, η Ταΐβάν απέκτησε δικιά της κυβέρνηση υπό τον Τσανγκ Κάι-Σεκ. Το παλιό της νόμισμα τυπώθηκε αμέσως σε μεγάλες ποσότητες από την κυβέρνηση οδηγώντας σε πληθωρισμό αυτού που τώρα αποκαλείται «το παλιό ταϊβανέζικο δολάριο». Ωστόσο η κυβέρνηση εισήγαγε πολύ γρήγορα ένα νέο νόμισμα, το Νέο Ταϊβανέζικο δολάριο. Μέχρι το 1949 το παλιό ταϊβανέζικο δολάριο ανταλλάσσονταν με το νέο με μία ισοτιμία 40,000 προς 1!

Αυτά τα χρόνια μετά τον Β ΠΠ, εάν ήθελες να νοικιάσεις ένα διαμέρισμα, να αγοράσεις ένα σπίτι ή να βρεις ένα μέρος για να ζήσεις, τα μετρητά ήταν άχρηστα και ακόμη και ο χρυσός δεν θεωρούνταν τόσο χρήσιμος. Το μόνο πράγμα που αντιπροσώπευε πραγματική ευημερία ήταν το φαγητό. Εάν είχες φαγητό, μπορούσες να το ανταλλάξεις με τα πάντα: ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι, εργαλεία, ρούχα, ακόμη και με γη. Εάν δεν είχες φαγητό ήσουν χρεοκοπημένος ανεξάρτητα του πόσα μετρητά ή χρυσό είχες στην κατοχή σου.

Μια κότα που μπορούσε να κάνει αυγά άξιζε περισσότερο από μία ουγγιά χρυσού.
Δεν μπορείς να φας το χρυσό και δεν μπορείς να φας το ασήμι. Όλοι έχουν ανάγκη από την τροφή για να ζήσουν και αυτό σημαίνει ότι όλοι χρειάζονται μια σταθερή παροχή τροφής απλά και μόνο για να συνεχίσουν να αναπνέουν. Γι’ αυτό η επένδυση στα τρόφιμα έχει λογική.

Και λέγοντας «επένδυση στα τρόφιμα» εννοώ οτιδήποτε ή όλα τα παρακάτω:
* Επένδυση σε αποθήκευση τροφίμων που μπορείς να φυλάξεις στο ράφι και να χρησιμοποιήσεις μελλοντικά ή να τα παζαρέψεις.
* Επένδυση σε προσωπικές ικανότητες κηπουρικής ώστε να αποκτήσεις το know-how της παραγωγής τροφής όταν χρειάζεται.

* Επένδυση σε μη υβριδικούς σπόρους που δεν είναι στείροι.
* Επένδυση σε καλλιεργήσιμη γη – ειδικά κοντά σε νερό – που να είναι εύφορη και σε κλίμα κατάλληλο για την παραγωγή τροφίμων.
* Επένδυση σε εκπαιδευτικά σεμινάρια δημιουργίας τροφίμων μέσω μιας ποικιλίας μεθόδων
Διαβάστε περισσότερα » »

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ ΑΡΔΑΣΣΑΣ-ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ ΑΡΔΑΣΣΑΣ   ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ 2011Το μοναστήρι γεννήθηκε πριν από 6 χρόνια όταν στις 5.55΄μ.μ. του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2005 ο Παναγιότατος Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συνοδευόμενος από την Μακαριστό σήμερα πρώην Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο θεμελίωσε την ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην τοπική κοινότητα Άρδασσας (του τότε δήμου Μουρικίου) σημερινού δήμου Εορδαίας. Ο κ.κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε τους δεσμούς που συνδέουν το γένος με την Ορθοδοξία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Υπενθύμισε την προσφορά των ιεραρχών του θρόνου στη διατήρηση της εθνικής μας κληρονομιάς λέγοντας ''θυμόμαστε τους αγώνες των πρόγονων μας για την ελληνική Μακεδονία. Ο λίθος είπε αυτός συμβολίζει το θεμέλιο στο οποίο πάνω του στηρίζεται ο ίδιος ο Χριστός. Η μονή είναι αφιερωμένη στο Άγιο Κοσμά το Αιτωλό ο οποίος όπως είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε τα μέγιστα στο γένος. Στην τελετή θεμελίωσης παραβρέθηκε πλήθος πιστών που καταχειροκρότησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τη συνοδεία του. Ο κ. Βαρθολομαίος και ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος φύτεψαν συμβολικά δυο κυπαρίσσια στο παρεκκλήσι του μοναστηριού.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
ΤΡΙΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
20:00 Αγιασμός
20:30 Εσπερινός  
21:30 Αγρυπνία
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
19:00 Ευχέλαιο - Παρουσία του Μητροπολίτου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητου.
Το μοναστήρι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού βρίσκεται στην Άρδασσα Εορδαίας, στον επαρχιακό δρόμο μεταξύ Άρδασσας και οικισμού Κρυόβρυσης σε απόσταση 8 χιλιομέτρων απο την Πτολεμαΐδα.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO






Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΟΜΠΙΝΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ - ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΠΕΚΑ/ΔΕΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΚΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΠΕΚΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣΠαραδόθηκαν στο ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας οι συσκευασίες με τα υλικά που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου του Ασφαλιστικού της ΔΕΗ, υλικά τα οποία για λογαριασμό του ΠΕΚΑ παρήγγειλε το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Ως γνωστόν, το μικροβιολογικό τμήμα του ΠΕΚΑ είχε παύσει τη λειτουργία του από το Μάιο του 2010 ελλείψει ιατρών, ενώ εδώ και δύο μήνες  -μετά την κάλυψη ιατρικών θέσεων- παρέμενε κλειστό, καθώς στερούνταν βασικών υλικών και σκευασμάτων, τα οποία αδυνατούσε να τους χορηγήσει το ΤΑΥΤΕΚΩ. Την αδυναμία αυτή, στην παρούσα φάση, ήρθε να καλύψει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε μια προσπάθεια να αποσυμφορήσει την κατάσταση και να δώσει μια ανάσα (για τουλάχιστον δύο μήνες) στις εκατοντάδες των ασφαλισμένων που στερούνταν βασικών ιατρικών παροχών, εξαιτίας  της αδυναμίας και ολιγωρίας του Ταμείου της ΔΕΗ.Είναι χαρακτηριστικό –της απογοητευτικής κατάστασης που επικρατεί- το γεγονός ότι επί καθημερινής βάσης, το συγκεκριμένο τμήμα του ασφαλιστικού ήταν υποχρεωμένο να διώχνει τουλάχιστον 50 ασφαλισμένους, αδυνατώντας να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα  να επιβαρύνεται ο ασφαλιστικός φορέας με υπέρογκα ποσά, αφού οι εξετάσεις που γίνονται χρεώνονται σε εξωτερικά εργαστήρια.Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, παρά την δύσκολη περίοδο και παρά τις προθέσεις κάποιων –που φαίνεται να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να κρατούν κλειστό το μικροβιολογικό τμήμα- θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ειδικά στα θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία των ασφαλισμένων, έτσι ώστε να είναι συνεχής η λειτουργία  των πλέων σύγχρονων εργαστηρίων, παρά την αδιαφορία των αρμοδίων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO




Διαβάστε περισσότερα » »

Πεντάλφα: Το σύμβολο της τελειότητας

Ας παραδεχθούμε όλοι οτι η πεντάλφα δεν είναι τελικά αυτό που με τόση επιδεξιότητα μας πλάσαρε η εκκλησία. Ας ξεχάσουμε την πεντάλφα σαν σύμβολο του Σατανά. Δεν υπάρχει καμμία σχέση πεντάλφας-Σατανά, είναι όλα ένα παραμύθι.
Η πεντάλφα είναι ένα σύμβολο το οποίο δημιούργησε ο Πυθαγόρας.


Κατα αυτόν στην πεντάλφα η κάθε κορυφή σχετίζεται με ένα στοιχείο που δίνει ζωή στον άνθρωπο : γη-ύλη, νερό-υγρά, αέρας-ανάσα, φωτιά-ενέργεια, ψυχή-νους.




 
Πεντάλφα: Η χρυσή τομή του κόσμου ;

Η πεντάλφα κατασκευάζεται από ένα κανονικό πεντάγωνο φέρνοντας τις διαγώνιους στο πεντάγραμμο αυτό.
Η πεντάλφα συνδέεται με τη χρυσή τομή φ: ο λόγος κάθε ευθύγραμμου τμήματος που εμφανίζεται σε αυτή ως προς το αμέσως μικρότερό του ισούται με τη χρυσή τομή. Σύμφωνα με την εικόνα είναι:
\frac{IG}{IE} = \frac{IE}{AB} = \frac{AB}{BC} = \phi

Η χρυσή τομή ορίζεται ως το πηλίκο των θετικών αριθμών όταν ισχύει που ισούται περίπου με 1,618. Θεωρείται ότι δίνει αρμονικές αναλογίες και για το λόγο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική, τόσο κατά την αρχαία Ελλάδα όσο και κατά την Αναγέννηση. Την χρυσή τομή εισήγαγε και υπολόγισε ο Πυθαγόρας, (585 - 500 π.Χ.).

Πεντάλφα και μαγεία

Στην μαγεία η πεντάλφα χρησιμοποιηούταν σαν σύμβολο προστασίας. Ότι υπήρχε μέσα στον κύκλο της πεντάλφας προστατευόταν από τις σκοτεινές δυνάμεις.

Οι νεαροί μάγοι και όσοι δεν είχαν τελειώσει ακόμα την εκπαίδευση τους φορούσαν την ανεστραμένη πεντάλφα, ενώ οι δάσκαλοι και οι σοφοί και όσοι είχαν τελειώσει την εκπαίδευση τους φορούσαν την κανονική. Η ανεστραμένη πεντάλφα δηλώνει την κυριαρχία του υλικού κόσμου έναντι στον πνευματικό, ενώ η κανονική την κυριαρχία του πνευματικού έναντι στον υλικό.



Πεντάλφα και θεοί

  1. Αρχαία Μεσοποταμία (περίπου το 3.500 π.Χ.), όπου εικάζεται πως συμβόλιζε το Ουράνιο Ον και χρησιμοποιούνταν ως προστασία.
  2. Στην Σουμερία, εμφανίζεται ως το σύμβολο του UB, δηλαδή της Ουράνιας Κατοικίας.
  3. Αρχαία Βαβυλώνα υπήρξε σύμβολο πλανητών Δια, Ερμή, Άρη και Κρόνο αντίστοιχα, και της πέμπτης κατεύθυνσης ‘πάνω’ που αντιστοιχεί στην ‘Ουράνια Βασίλισσα’, δηλαδή την Αφροδίτη (την Βαβυλώνια ‘Ιστάρ’). Έτσι, η Πεντάλφα συνδέθηκε με την λατρεία της Θεάς της Ομορφιάς και της Αγάπης.
  4. Αρχαία Αίγυπτος αντιπροσώπευε την Θεϊκή Μήτρα και περιβάλλονταν από βαθιά φιλοσοφία .
  5. Αρχαίοι Κέλτες και Νορβηγοί, η Πεντάλφα υπήρξε σύμβολο προστασία από οτιδήποτε κακό.

Ιστορία της πεντάλφας ως σατανικό σύμβολο.

Όταν η εκκλησία θέλησε να επικρατήσει ο χριστιανισμός ως θρησκεία τότε κυνήγισαν τους μάγους και τις μάγισσες καθώς και τους παγανιστές και όλους όσους ήταν αντίθετοι με τον χριστιανισμό ή δεν ήθελαν να τον ασπαστούν. 
Τον 19ο αιώνα ένας κληρικός με το όνομα Eliphas
Levi στην δημοσίευσή του Dogme et Rituel de la Haute Magie ("Dogmas and Rituals of High Magic") σύνδεσε την πεντάλφα με μια εικόνα του Βαθομέθ ή τον θεό Πάνα της ελληνικής αλλά και ξένης μυθολογίας, που ζωγράφισε ο ίδιος, και δημιούργησε την ανεστραμένη πεντάλφα με το κεφάλι του θεού στο κέντρο. Βέβαια ο Βαθομέθ μόνο σατανικός δεν ήταν, αλλά αντιθέτος ήταν ο σοφός Μύστης, Αλχημιστής, Φύλακας-Θεός της Ισορροπίας και της Απόκρυφης Γνώσης. Το τελευταίο χτύπημα που δέχθηκε το σύμβολο της πεντάλφας ήταν όταν ο Anton Lavey ύδρισε την εκκλησία των σατανιστών και χρησιμοποίησε την πεντάλφα με το κεφάλι του Βαθομέθ σαν σύμβολο του Σατανά.


Και έτσι ένα σύμβολο χιλιάδων χρόνων έφτασε να θεωρήτε το σύμβολο του κακου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Κοιλη Γη


«Κάτω από το φλοιό της γης που έχει πάχος 800 χιλιόμετρα, υπάρχει ένα κενό. Ένα τεράστιο κούφωμα. Μέσα σε αυτό το κενό, υπάρχουν τρεις oμόκεντροι πλανήτες, με τον ίδιο άξονα. Έχουν περίπου το μέγεθος του Άρη της Αφροδίτης και του Ερμή..
ΕΝΤΜΟΥΝΤ ΧΑΛΕΫ, αστρονόμος, 1692
«Δηλώνω ότι η γη είναι κούφια. Το εσωτερικό της κατοικείται και αποτελείται από ένα αριθμό συμπαγών ομόκεντρων σφαιρών, η μία μέσα στην άλλη, και είναι ανοιχτή στις περιοχές των πόλων στη 12η ή 16η μοίρα. Αναζητώ εκατό γενναίους συντρόφους, εφοδιασμένους και εξοπλισμένους πολύ καλά, για να ξεκινήσουμε το φθινόπωρο από τη Σιβηρία με τάρανδους και έλκηθρα, με κατεύθυνση τους πάγους της βόρειας παγωμένης θάλασσας. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα βρούμε μία θερμή και πλούσια χώρα γεμάτη από ωφέλιμα φυτά και ζώα. Αν δεν συναντήσουμε ανθρώπους όταν φθάσουμε σε 82 μοίρες βόρειο πλάτος, θα επιστρέψουμε την επόμενη άνοιξη
ΤΖΩΝ ΚΛΗΒΣ ΣΥΜΣ, πρώην λοχαγός πεζικού, Μάιος 1818 - Οχάιο, ΗΠΑ


«Η αληθινή κατοικία του Απόλλωνα βρίσκεται ανάμεσα στους Υπερβόρειους, σε μία χώρα αιώνιας ζωής. Η Λητώ, η μητέρα του Απόλλωνα, γεννήθηκε σε ένα νησί στον αρκτικό ωκεανό, πολύ πιο πέρα από το βόρειο άνεμο. O θεός που κάθεται στο κέντρο, στον ομφαλό της γης, είναι ο Κύριος των μύθων και ο Δημιουργός των θρησκειών της ανθρωπότητας
ΠΛΑΤΩΝ
«Ο κόσμος μας δημιουργήθηκε αρχικά μόνο για το εσωτερικό του. Η απόσταση μεταξύ των 2 εσωτερικών επιφανειών είναι 1000 χιλιόμετρα λιγότερη από τη διάμετρο της Γης. Στο κέντρο βρίσκεται μία τεράστια μπάλα θαμπής κόκκινης φωτιάς, περικυκλωμένη από ένα λευκό απαλό φωτεινό σύννεφο. Εκεί βρίσκεται ο θρόνος του βασιλιά του κόσμου.»
ΓΟΥΙΛΣ ΤΖΩΡΤΖ ΕΜΕΡΣΟΝ, 1908


Ο Ελβετός μαθηματικός ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΟΗΛΕΡ (1707-1783), πίστευε ότι στο κέντρο της γης, υπήρχε ένας μικρός ήλιος, που έριχνε το ήπιο φως του σε ένα πολύ ανεπτυγμένο υπόγειο πολιτισμό.

Ο ΛΟΡΔΟΣ ΛΥΤΟΝ (1803-1873), στο βιβλίο του «Η Επερχόμενη φυλή» λέει πως ακολουθώντας τις στοές ενός μεταλλείου, βρέθηκε σε ένα υπόγειο κόσμο όπου συνάντησε φτερωτά όντα, καθώς και μία φυλή που αποκαλεί τον εαυτό της Βριλ-για.Οι Βριλ-για, διατηρούν ένα σοφό και ανώτερο πολιτισμό, και είναι κάτοχοι της «δύναμης Βριλ», που την χειρίζονται μέσω ενός θαυματουργού ραβδιού. Η δύναμη Βριλ, είναι η υπέρτατη γήινη δύναμη και δημιουργείται από τη συλλογή της αιθερικής ενέργειας της γης, σε σύνδεση με την προσωπική ενέργεια του ανθρώπου. (Βλέπε υπερόπλα Τέσλα, οργογεννήτρια Ράϊχ, εναέριο εύπλαστο ρευστό του Συμς, Μέσμερ κλπ)

Ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ, που ήταν μέλος της εταιρείας της Θούλης και της αδερφότητος των Βριλ, ξεκίνησε την επιχείρηση Υπερβόρεια που είχε ως σκοπό τις ανασκαφές σε διάφορα σημεία της Ευρώπης για την ανακάλυψη ιχνών μιας Αρείας υπόγειας ανώτερης φυλής. Στην Ελλάδα έγιναν έρευνες στο φαράγγι του Βίκου, στη Γαύδο, στο Δίστομο και αλλού.
Ο Χίτλερ πίστευε πως η γη είναι κούφια και πως η καμπυλότητά της θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εκπομπή υπέρυθρων ακτινών, που θα μπορούσαν να καταγράψουν κινήσεις σε τεράστιες αποστάσεις και για την διενέργεια πολεμικών επιχειρήσεων πίσω από τις γραμμές του εχθρού μέσω υπόγειων διαδρομών.

Η Βουδιστική παράδοση ονομάζει ΜΑΝΟΥ τον άρχοντα - επόπτη του πλανήτη. Το όνομα Μανού συναντάται με διάφορες παραλλαγές σε πολλούς αρχαίους λαούς. Είναι ο ΜΕΝ ή ΜΗΝ των Αιγυπτίων, αλλά και ο Άμμων-Ρα (κρυμμένος ήλιος), ο Μίνωας των Ελλήνων κ.ά. Η Ινδουιστική παράδοση έχει αναφορές στον ΤΣΑΚΡΑ-ΒΑΡΤΗ (εκείνος που θέτει σε περιστροφή τον τροχό) ή παγκόσμιο μονάρχη (βλ. Α-πόλλων ή Α-πολλών ή Α-Πόλον του Πλάτωνα).

Η σπηλιά της Πεντέλης θεωρείται «Αιπόλειο του Πανός», δηλαδή ο πόλος του Πάνα ή του παντός.

Οι ΑΝΑΣΑΖΙ, οι οποίοι εμφανίστηκαν ξαφνικά στην Δυτική Αμερική το 100 π.Χ. και εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς 15 αιώνες αργότερα, πίστευαν πως οι πρόγονοί τους βγήκαν από τον κάτω κόσμο μέσα από μία τρύπα που ενώνει την επιφάνεια με το κέντρο της γης, μέσα από την ίδια τρύπα οι ψυχές των νεκρών γυρνάνε στην αρχέγονη πατρίδα τους. Έχτιζαν υπόγειες κατοικίες ή σε κοιλώματα του εδάφους και ναούς κοντά σε τρύπες. Έχτιζαν πενταόροφα κτήρια 2000 δωματίων!!! Οι Ινδιάνοι Ναβάχο τους έδωσαν το όνομα Ανασάζι που σημαίνει «ξένοι αρχαίοι».

Μία νύχτα κοντά στο 1890 μια οικογένεια άκουσε παιδιά να κλαινε μέσα στο χωράφι τους. Πήγαν να δουν τι συνέβαινε και έμειναν έκπληκτοι αντικρίζοντας ένα αγόρι και ένα κορίτσι με πράσινο δέρμα. Προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με αυτά, αλλά τα παιδιά δεν καταλάβαιναν και μιλούσαν σε γλώσσα που δεν ήταν γνωστή. Τα μετέφεραν στο σπίτι τους και διαπίστωσαν ότι τα παιδιά ενοχλούνταν από το δυνατό φως. Τα περιποιήθηκαν όσο μπορούσαν και τους πρόσφεραν φαγητό. Κανένα από τα δυο παιδιά δεν έτρωγε. Τους πρόσφεραν κι άλλες τροφές, νερό αλλά κανένα από τα δύο δεν δέχτηκε. Πέρασαν αρκετές μέρες κρυμμένα μέσα στο σπίτι και χωρίς να έχουν φαει κάτι σε όλο αυτό το διάστημα. Μέχρι που μία μέρα τα παιδιά αντίκρισαν μία βιόλα. Κατευθείαν την άνοιξαν και καταβρόχθισαν το περιεχόμενο της. Μετά από αυτό τα παιδιά έδειχναν πιο αναζωογονημένα και έκαναν περίπου ένα μήνα να ξαναφάνε.
Μετά από αρκετό καιρό το αγόρι πέθανε. Έμεινε μόνο το κορίτσι του οποίου το χρώμα είχε γίνει πλέον ανθρώπινο και όσο περνούσαν ο καιρός μάθαινε να μιλά την γλώσσα της οικογένειας. Το ρώτησαν λοιπόν τι ακριβώς είχε γίνει εκείνη τη νύχτα. Αυτό απάντησε ότι ο κόσμος της δεν είχε ήλιο όπως εδώ και ότι όλοι είχαν πράσινο δέρμα. Ξαφνικά άκουσαν κάποιες καμπάνες και ακολουθώντας τον ήχο τους βγήκαν στο χωράφι που τους βρήκαν. Δεν θυμόταν, ούτε κατάλαβε τίποτε παραπάνω.
Το κορίτσι αυτό τελικά εντάχθηκε στην κοινωνία του χωριού χωρίς να καταλάβει κανείς το παραμικρό για αυτήν, παντρεύτηκε έναν ντόπιο και πέθανε έχοντας ζήσει μια ζωή σαν και την δικιά μας, σε βαθιά γηρατειά.
~*~*~

Τις πρώτες αναφορές για μια κούφια γη τις βρίσκουμε σε αρχαία Ελληνικά κείμενα ώς κόσμο του Άδη κάτω από την γη, στην Ιλιάδα. Μπορούσαν να μπουν στο κόσμο αυτόν και κοινοί θνητοί αντιμετωπίζοντας τον Κέρβερο. Αναφορές υπάρχουν και για την τιμωρία που επέβαλε ο Δίας στους Τιτάνες φυλακίζοντας τους μέσα στην Γη.
Η θεωρία της Κούφιας γης ενισχύθηκε -και σε εκείνα τα χρόνια απέκτησε και οπαδούς- αρκετά χρόνια αργότερα με τον Ιούλιο Βερν, τον Έντγκαρ Άλαν Πόε και άλλους αξιόλογους συγγραφείς να γράφουν για αυτήν.

Οι φήμες λοιπόν, που οι οπαδοί της "Κούφιας Γης" υποστηρίζουν ως πραγματικότητα, αναφέρουν:

Είσοδοι και έξοδοι υπάρχουν πολλοί για το εσωτερικό της γης, μα οι κυριότεροι είναι οι δύο πόλοι της. Οι οποίοι -και αποτελεί ανεξήγητο φαινόμενο- δεν συμπίπτουν με τους γεωγραφικούς, όπως θα έπρεπε εάν η Γη ήταν συμπαγής. Εάν όμώς φανταστούμε την ύπαρξη πολικών ανοιγμάτων με τους μαγνητικούς πόλους κατά μήκος των χειλών αυτών και όχι σαν σταθερό σημείο, τότε όλα διελευκάνονται.
Μην σκέφτεστε λοιπόν την Υδρόγειο όπως σας την παρουσίαζαν στη Γεωγραφία... Οι οπαδοί της Κούφιας Γης, θα σας δίδασκαν τα εξής:
Πάχος κέλυφους Γης:1280 χιλιόμετρα
Εσωτερικός Ήλιος πλάτους: 960 χιλιόμετρα
Απόσταση εσωτερικού Ήλιου - Κέλυφους: 4640 χιλιόμετρα
Διάμετρος χείλους στο άνοιγμα των πόλων: 1920 χιλιόμετρα
Δύο κύριοι είσοδοι: Βόρειος και Νότιος πόλος
Υπόλοιποι είσοδοι: τα περισσότερα σπήλαια του κόσμου
Μήκος κύριων εισόδων: 2240 χιλιόμετρα
Εφικτή διαβίώση στο εσωτερικό: Φυσικά!! Αποδεκτό ακόμη και από την Nasa!!
Πόλη: Σαμπάλα ή αλλιώς Αγκάρθα
Φυλές: Ερπετοειδή νοήμοντα όντα «Νάγκας» και «Δέρος»
Γιατί άραγε οι Ναζί κατά το Β' παγκόσμιο πόλεμο έστελναν συνέχεια αποστολές στους δύο πόλους;
Πολλοί λένε ότι ο Χίτλερ γνώριζε όντα από τη φυλή της Κούφιας γης και ότι είχαν συνεννοηθεί για να φτιάξουν την Υπεράνθρωπη Άρια φυλή που θα κυριαρχούσε σε ολόκληρο το πλανήτη. Είναι γνωστό ότι μετά από την Γερμανική ήττα, στις Γερμανικές βάσεις, βρέθηκαν σχέδια UFO με άγνωστη προέλευση. Οι οπαδοί της Κούφιας Γης υποστηρίζουν ότι τα UFO προέρχονται από τους Νάγκας. Επίσης υποστηρίζουν ότι όσοι αξιωματικοί δεν βρέθηκαν (και ο Χίτλερ), μετά την ήττα τους, κρύφτηκαν στα έγκατα της γης. Όσοι Γερμανοί επιστήμονες πιάστηκαν αιχμάλωτοι, μεταφέρθηκαν στις Η.Π.Α για να συνεχίσουν το έργο τους...
Γιατί όμως ονομάζονταν και οι "δυνάμεις του άξονα";
Σβάστικα (Αγκυλωτός σταυρός). Η λέξη (svastika) προέρχεται από το Σανσκριτικό "Su" που σημαίνει "καλός", "astig" που σημαίνει "να είσαι" και το "ka" είναι απλή κατάληξη.
Για πάρα πολλούς λαούς συμβόλιζε και διαφορετική έννοια. Πρωτοεμφανίστηκε 3000 χρόνια πριν σε διάφορα έργα τέχνης (αγγεία, ποτήρια) ακόμη και σε νομίσματα στην Τροία. Για τους Έλληνες συμβόλιζε την επανάληψη, το αιώνιο, και το χρησιμοποιούσαν για να δηλώσουν την επανάληψη στη μουσική (παρτιτούρες).
Για τους Ναζί η σβάστικα συμβόλιζε την αιώνια κίνηση του κόσμου και τον άξονα αυτής της κίνησης, τον πόλο, από όπου εξήλθαν οι Άρειοι. Είναι ένα σύμβολο περιστροφικής κίνησης. Εξ’ ού και ο όρος "Δυνάμεις του άξονα" και ένα ακόμη στοιχείο που μπορεί να συνδεθεί με τις θεωρίες της "Κούφιας Γης".

Ωραία όλα αυτά και μας ανοίγουν την όρεξη για εξερεύνηση -ο καθένας μας έχει αυτό το μικρό δαιμόνιο μέσα του-, αλλά υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την πραγματικότητα αυτής της θεωρίας;

Ο Ρώσος ερευνητής Σνέγκιρεφ αναφέρει: «Στον 80ο παράλληλο, το βέλος της πυξίδας θα δείχνει βόρεια, μετά ξαφνικά θα δείξει προς τα δυτικά και μετά ξανά σχεδόν απρόθυμα θα γυρίσει πίσω στην θέση του». Αυτό αποδεικνύει την γεωμετρική ασυμμετρία των πόλων.
Υπάρχουν και πολλά άλλα στοιχεία αλλά θα σας μιλήσω για την κυριότερη ΑΠΟΔΕΙΞΗ: Υπάρχουν φωτογραφίες από διαστημικούς δορυφόρους που κατάφεραν και βγήκαν στην δημοσιότητα. Σε πολλές από αυτές, το μόνο που φαίνεται πάνω από τους πόλους είναι τα σύννεφα που τους καλύπτουν, αλλά σε κάποιες που δεν υπάρχουν σύννεφα, φαίνονται πεντακάθαρα τα τεράστια ρήγματα-είσοδοι και μέσα σε αυτά ΠΟΛΕΙΣ ολόκληρες. Αναρωτιέται κανείς γιατί υπάρχουν στις συγκεκριμένες περιοχές στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπου εκτελούνται απόρρητα πειράματα και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε κανένα...;

Μα γίνεται να εξηγηθεί επιστημονικά μία κούφια γη;

Οι επιστήμονες μιλούν για τον πυρήνα της σαν ένα μικρό ήλιο. Μα και οι οπαδοί της "Κούφιας Γης" ακριβώς το ίδιο υποστηρίζουν. Όταν λέμε «κούφια γη» δεν εννοούμε τελείως κούφια, αλλά κατοικήσιμη. Κι έτσι οι οπαδοί της, μας δίνουν την πολύ όμορφο παράδειγμα του πλυντηρίου για να καταλάβουμε την δημιουργία της: όταν το πλυντήριο δουλεύει, τα ρούχα και το νερό πετιούνται προς τα έξω λόγω της φυγόκεντρου και συγκρατούνται από το κουβούκλιο του. Ανάλογα και στην Γη, ξέφυγαν από την όλη μάζα νερό και χώμα, αλλά συγκρατήθηκαν από την βαρύτητα του μικρού ήλιου.
Σέλας: Είναι φαινόμενο το οποίο παρατηρείται μόνο στους δύο πόλους και δημιουργείται όταν ηλεκτρόνια και πρωτόνια, που προέρχονται από τον Ήλιο, προσκρούουν στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και παγιδεύονται από το γήινο μαγνητικό πεδίο.
Ο Σερ Έντμουντ Χάλεϊ λοιπόν υποστήριξε ότι το Σέλας δεν δημιουργείται με τον παραπάνω τρόπο, αλλά ότι προκαλείται από μία φωτεινή ατμόσφαιρα που διαρρέει από μία κοιλότητα στο εσωτερικό της Γης.
Η θεωρία αυτή είχε αρκετούς υποστηρικτές ένας απ' τους οποίους ήταν και ο Ρόντεϊ Κλαφ ο οποίος εξηγεί ότι: «τα σέλα παράγονται αποκλειστικά από τα σωματίδια που εκπέμπει ο εσωτερικός ήλιος της γης» και ότι «ο ηλιακός άνεμος στην πραγματικότητα δεν μπορεί να εισέλθει στο μαγνητικό πεδίο της γης, αλλά εκτρέπεται γύρω από αυτό.» Επίσης «τα χρώματα του σέλας προκαλούνται από έντονα στρώματα ενεργητικών ηλεκτρονίων που εκπέμπονται από την πολική περιοχή μέσα στην ατμόσφαιρα όπου αυτά συγκρούονται με σωματίδια μοριακού αζώτου, μοριακού οξυγόνου και ατομικού οξυγόνου. Το πιο συνηθισμένο χρώμα του σέλας, το πρασινοκίτρινο, εκπέμπεται από διεγερμένα άτομα οξυγόνου τα οποία συγκρούονται με ηλεκτρόνια χαμηλής ενέργειας. Το σκούρο κόκκινο χρώμα εκπέμπεται από μόρια οξυγόνου όταν αυτά συγκρούονται με ενεργητικά ηλεκτρόνια».
Σέλας όμως δεν εμφανίζεται μόνο στη Γη! Είναι γεγονός ότι όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος προβάλουν κατά καιρούς στοιχεία, που αποδεικνύουν τον εσωτερικό τους κόσμο. Δεν θα επεκταθώ στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά πρέπει να αναφέρω ότι όταν το 1973 η NASA έριξε στην επιφάνεια της σελήνης, το τμήμα ενός πύραυλου, οι δονήσεις στην επιφάνεια της σελήνης, διάρκεσαν 3,5 ώρες!

Μήπως τελικά έτσι είναι; Μήπως όλοι οι πλανήτες είναι κούφιοι; Μήπως είναι αδύνατον να δημιουργηθεί ένας συμπαγής πλανήτης;

Τίποτε δεν είναι απόλυτα συμπαγές και όλα έχουν πόρους!


Σύμφωνα με την θεωρία της Κοίλης Γης, ο πλανήτης Γη είναι είτε εξ ολοκλήρου κοίλος ή περιέχει ένα σημαντικό κοίλο μέρος στον εσωτερικό του χώρο. Η υπόθεση αυτή έχει έρθει από καιρό σε αντίθεση με τους επιστήμονες που βασίζονται σε αποδείξεις μέσω παρατηρήσεων, καθώς και από τη σύγχρονη κατανόηση του σχηματισμού του πλανήτη. Η επιστημονική κοινότητα έχει απορρίψει την ιδέα, τουλάχιστον από τα τέλη του 18ου αιώνα.
Η έννοια της κοίλης Γης αναφέρεται πολύ συχνά σε λαογραφικά κείμενα αλλά και αποτελεί αγαπημένο θέμα σε περιπέτειες φαντασίας όπως το Ταξίδι στο κέντρο της Γής του Ιουλίου Βέρν. Επίσης προέκταση του θέματος είναι και οι διάφορες θεωρίες συνωμοσίας περί εσωγήινων ανεπτυγμένων φυλών,εξωγήινων βάσεων στο εσωτερικό της Γής κλπ.

Στην αρχαιότητα, η ιδέα των υπόγειων βασιλείων ήταν κατά κάποιο τρόπο δεδομένη και συνυφασμένη με την έννοια του «χώρου», όπως είναι ο Ελληνικός Άδης, η σκανδιναβική Svartalfheim, η Χριστιανική κόλαση, και το Εβραϊκό Sheol (με κείμενα της Καββαλιστικής λογοτεχνίας που περιγράφουν λεπτομερώς την Εσωτερική αυτή Γη). 

Θεωρία Edmond Halley

Ο Leonhard Euler στο θέμα της κοίλης Γης υποστηρίζει πως η Γη διαθέτει ανοίγματα στους πόλους που οδηγούν σε μια εσωτερική κοιλότητα. Ο Edmond Halley το 1692 από την άλλη λέει για το ίδιο θέμα ότι η Γη αποτελείται από ένα κούφιο κέλυφος περίπου 800 χιλιόμετρα (500 μίλια) πάχους, δύο εσωτερικά ομόκεντρα κελύφη και έναν πυρήνα, τα οποία είναι ανάλογα με τις διαμέτρους των πλανητών Αφροδίτη, Άρη. Υπάρχουν χωριστές ατμόσφαιρες για κάθε ένα από τα κελύφη αυτά, και κάθε κέλυφος έχει τους δικούς του μαγνητικούς πόλους. Και η ταχύτητα με την οποία περιστρέφονται είναι διαφορετική για σφαίρα. Ο Halley υποστηρίζει τα παραπάνω προκειμένου να εξηγήσει τις διάφορες ανωμαλίες στην λειτουργία των πυξίδων στην περιοχή αυτή των πόλων. Κάνει δε λόγο για ατμόσφαιρα στο εσωτερικό αυτών και μάλιστα ότι είναι αρκετά φωτεινή (εννοείται πως θεωρεί αναμφισβήτητο ότι κατοικούνται) και κάποια διαφυγή αερίων από αυτές πιθανολογείτε πως είναι η αιτία δημιουργίας του φαινομένου του Βόρειου Σέλατος.


Οι De Camp και Ley ισχυρίζονται (στο βιβλίο τους Lands Beyond) ότι Leonhard Euler έθεσε την θεωρία της κοίλης γης με έναν κεντρικό ήλιο που προμηθεύει με φως τους εσωγήινους ανεπτυγμένους πολιτισμούς, για να ξεφύγει από την πολύπλοκη θεωριά του Halley με τα πολλαπλά κελύφη.
Οι παραπάνω συγγραφείς ισχυρίζονται επίσης ότι ο Sir John Leslie προχώρησε περισσότερο την ιδέα του Euler, κάνοντας λόγο για δύο κεντρικούς ήλιους ονομάζοντάς τους Πλόυτωνα και Proserpine αντίστοιχα.Ο Πλούτων αυτός καμμία φυσικά σχέση δεν έχει με τον πλανήτη Πλούτωνα που ανακαλύφθηκε αργότερα, αλλά μάλλον με τον Θεό του κάτω κόσμου της αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας.Ο Leslie όντως αναφέρει την θεωρία του περί κοίλης γής στο βιβλίο του Στοιχεία Φυσικής Φιλοσοφίας του 1829,χωρίς όμως να κάνει λόγο για δύο κεντρικούς ήλιους..

Το 1818, ο John Cleves Symmes Jr. Κάνει επίσης λόγο για την θεωρία της κοίλης γής,αυξάνοντας σε τέσσερα τα εσωτερικά κελύφη τα οποία είναι κούφια και έχουν ανοίγματα στους πόλους της Γής.Ο Symmes έγινε από τους διασημότερους υποστηρικτές της Κοίλης Γης,πραγματοποιώντας διάφορες έρευνες στο άνοιγμα του Βόρειου Πόλου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ John Quincy Adams είχε την καλή πρόθεση να υποστηρίξει αυτές τις έρευνες αλλά δεν πρόλαβε γιατί έφυγε από τη θέση του και ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Andrew Jackson, διέκοψε κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Αν και ποτέ ο ίδιος ο Symmes δεν έγραψε ένα βιβλίο για τις ιδέες του, πολλά έργα συγγραφέων που δημοσιεύθηκαν βασίζονταν σε αυτές.
Ο Jeremy Reynolds επίσης ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Κοίλης Γής δίνοντας διάφορες διαλέξεις σχετικά με το θέμα αυτό και και τάχθηκε υπέρ μιας εκστρατείας.Επειδή δεν έβρισκε ανταπόκριση ξεκίνησε μια έρευνα μόνος του στην Ανταρκτική αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανακάλυψη για λογαριασμό των ΗΠΑ.

Η ΘΕΩΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΛΗΣ ΓΗΣ

Οι θρύλοι λένε ότι υπάρχει στον Βορά μια είσοδος που οδηγεί στα έγκατα της γης. Μάλιστα, οι αρχαίοι πολιτισμοί που ζούσαν εκεί, την χρησιμοποιούσαν για να βρίσκουν καταφύγιο κάτω από την επιφάνεια της γης όποτε αυτό ήταν απαραίτητο. Οι μυστικιστές ισχυρίζονται ότι η είσοδος στην Υπερβόρεια, την Σαμπάλα και την Πλουτώνια, βρίσκεται κάπου στον Βόρειο Πόλο.

Επίσης υπάρχει και η άποψη ότι τα ΑΤΙΑ, δεν μας επισκέπτονται ερχόμενα από το διάστημα, αλλά βγαίνουν από τεράστιες τρύπες κάτω από την επιφάνεια της γης, στο Βόρειο Πόλο.

Στην εποχή του Πλάτωνος οι άνθρωποι πίστευαν στην πιθανή ύπαρξη ζωής κάτω από την επιφάνεια της γης. Ο ίδιος ο Πλάτωνας πίστευε ότι η γη στο εσωτερικό της είναι γεμάτη σπηλιές και διόδους. Ο ερευνητής Halley κατέληξε μετά από μελέτες στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια σφαίρα στο εσωτερικό της γης με το δικό της ξεχωριστό μαγνητικό πεδίο.

Ο επιστήμονας Mark Sadikov ισχυρίζεται ότι στο Βορά δεν υπάρχουν τρύπες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως είσοδοι στο εσωτερικό της γης. Αυτό ισχυρίζεται και η Maria Gavrilo επικεφαλής της έρευνας του αρκτικού και ανταρκτικού ινστιτούτου. Επίσης προσθέτει ότι ο Βόρειος Πόλος είναι ένας ωκεανός καλυμμένος με πάγο κι όσες προσπάθειες γίνανε για να βρεθεί ξηρά κατέληξαν σε αποτυχία.


Η πύλη εισόδου στον βόρειο πόλο

Οι υποστηρικτές της θεωρίας της κούφιας γης τεκμηριώνουν τις απόψεις τους επικαλούμενοι φαινόμενα όπως το aurora Polaris , την περίεργη συμπεριφορά των πυξίδων στο Βόρειο Πόλο, καθώς και τα ρεύματα θερμού αέρα που κατά καιρού παρατηρούνται εκεί και ισχυρίζονται ότι προέρχονται από το εσωτερικό της γης. Σ αυτά απαντάνε ο Mark Sadikov και η Maria Gavrilo με επιστημονικά επιχειρήματα.

Γενικα ολες οι μυθολογιες καθως και τα ιερα κειμενα εχουν αναφορες για καποια υπογεια χωρα οπου χρησιμοποιουνται διαφορετικα ονοματα που πολλες φορες μοιαζουν . Στο αποκρυφο βιβλιο του Ενωχ βρισκουμε διαφορες περιγραφες ταξιδιων του Ενωχ προς τον Αλλο κοσμο.Ταξιδευει οπως γραφει το βιβλιο σε ενα φλεγομενο ανοιγμα της Γης μεσα στο οποιο οι Εκπεσοντες Αγελλοι ειναι τιμωρημενοι για παντα.Επισης επισκεφτεται την She ol,που την περιγραφει σαν ενα τεραστιο βουνο με τεσσερα «κουφια μερη»Ο Αγγελος Ραφαηλ λεει στον Ενωχ οτι αυτα τα «κουφια μερη» δημουργηθηκαν για να συγκεντρωθουν ολες οι ψυχες των ανθρωπων μεχρι την ημερα της Τελικης Κρισης.Αργοτερα λεγεται οτι αυτα τα κουφια μερη μεταλλαχθηκαν και οτι αποτελουν πλεον μονο κολαση για τους κακους και αμαρτωλους και οτι ο παραδεισος μεταφερθηκε στους
Ουρανους.

Στη Σρι Ραμαγιάνα έχουμε δύο σκηνές που υποδηλώνουν την ύπαρξη εσωτερικών περιοχών της Γης. Μετά από την απαγωγή του Shrimati Sitatevi από τον Ravana, ο Shree Laksman ορκίστηκε στον Rama ότι θα έβρισκε το βλάσφημο ακόμη κι αν χρειαζόταν να τον κυνηγήσει στις "μαύρες τρύπες της Γης". Στο κεφάλαιο 8 του Kishkindya, ο Rama αποδεικνύει τη δυνατότητα του στον Sugriva με το να ρίξει ένα βέλος το οποίο "διαπέρασε εφτά παλάμες, ένα βράχο, και την ΕΝΔΟΤΑΤΗ περιοχή της Γης και σε ένα λεπτό επέστρεψε πίσω στη φαρέτρα.

Οι Puranas επίσης τονίζουν το κούφιο τμήμα της Γης σε πολλές αφηγήσεις. Μια τέτοια αφήγηση μας λέει ότι, στο τέλος της Κάλι Γιούγκα, ο Αβατάρα Kalki θα γεννηθεί στην καλύτερη από τις καλλιεργημένες οικογένειες της πόλης Shambala - μια πόλη που αναγνωρίζεται και στην Πουρανική και στη Θιβετανική παράδοση σαν η πόλη του εσωτερικού του πλανήτη - και ότι θα εξαφανίσει τους αιρετικούς στην επιφάνεια της γης. Κατόπιν, η γενική Πουρανική ερμηνεία λέει ότι άνθρωποι θα έρθουν στην επιφάνεια από το εσωτερικό του πλανήτη για να ξανά-αποικήσουν και να ξανά-ξεκινήσουν τη Βεδική κουλτούρα.
Υπάρχει μια διήγηση στις Puranas για τους γιους του Sagara που αναφέρεται παραπάνω. Τους δόθηκε η αποστολή να αναζητήσουν το άλογο που ήταν να θυσιαστεί και είχε κλαπεί από τον Ίντρα έτσι ώστε να σταματήσει τις θυσίες του Μαχαραγιά Prithu. Στην αναζήτηση τους, οι Puranas λένε ότι έφτασαν σε ένα βόρειο ωκεανό, τον οποίο διέσχισαν και ότι μπήκαν στα "σωθικά" της Γης. Εκεί βρήκαν το άλογο, στο ερημητήριο του Kapila Rishi.

Διαβάστε περισσότερα » »