Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Σερβική εφημερίδα: Οι «Μακεδόνες» των Σκοπίων έγιναν Βούλγαροι


Η εφημερίδα αναφέρει ότι κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, 2.200 Σλάβοι των Σκοπίων δήλωσαν και έλαβαν τη βουλγαρική ιθαγένεια.


Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι περίπου ένα εκατομμύριο Σλάβοι του κράτους των Σκοπίων,  έχουν αποκτήσει τη βουλγαρική ιθαγένεια.

«Αυτό σημαίνει ότι ο ήμισυ πληθυσμός των Σκοπίων είναι Βούλγαροι, αφού είναι γνωστό ότι  η πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία έχει δύο εκατομμύρια κατοίκους», αναφέρει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της  Σερβίας Πρέντραγκ Σίμιτς, οι Σλάβοι της πΓΔΜ λαμβάνουν διαβατήρια Βουλγαρίας για να έχουν μεγαλύτερα δικαιώματα και προστασία στην ΕΕ, που επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο  στους ευρωπαίους πολίτες, σημειώνει χαρακτηριστικά το βουλγαρικό Φόκους.

«Τα Σκόπια βρίσκονται κάτω από μεγάλη πίεση. Είναι μια χώρα εθνικά διαιρεμένη, όπως έδειξαν οι πρόσφατες δολοφονίες», δήλωσε ο Σίμιτς.

--

Агенция "Фокус"

echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Έξαλλοι οι Σκοπιανοί με τον Γιάννη Ιωαννίδη που δήλωσε είμαι Μακεδόνας.


Έξαλλοι οι Σκοπιανοί ( ΕΔΩ )με τον Γιάννη Ιωαννίδη για τις δηλώσεις που έκανε στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ “Πρωινής ενημέρωσης” στις 22/5/2012  

<Είμαι Μακεδόνας, γνήσιος Μακεδόνας ,η πατρίδα μου η Γευγελή (πόλη των Σκοπίων κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ>.

Λίγα λόγια για την Γευγελή…

Η πόλη υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του Ελληνισμού έως το 1912. Οι κάτοικοι της περιοχής Γευγελής συμμετείχαν στην Επανάσταση
του 1821. Σημαντικοί Έλληνες αγωνιστές ήταν οι οπλαρχηγοί καπετάν Θανάσης και Νταβέλης. Γευγελιώτης ήταν ο Γεώργιος Βαφόπουλος, ο ποιητής “τηςΜακεδονίας“. Κατά το Μακεδονικό Αγώνα, ο Δημοσθένης Κύρου συντονίζε και οργάνωνε την άμυνα των Ελλήνων σε όλη την περιοχή. Στη Γευγελή επίσης, ενεργοποιήθηκαν τα σώματα των Χρήστου Δέλλιου και Σίμου Μάλιου.

Δείτε το βίντεο…
(μετά το 7′.30″)










http://entopios.gr/?p=3733
Διαβάστε περισσότερα » »

Φεστιβάλ παιδικής ζωγραφικής


Ο Σύλλογος φίλων εικαστικών τεχνών Εορδαίας «Άρης Γαρουφαλλίδης» διοργανώνει αύριο Κυριακή 27 Μαΐου στις 11 το πρωί στο χώρο του παλαιού πάρκου Πτολεμαϊδας φεστιβάλ παιδικής ζωγραφικής.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Βλαπτική η εξέταση για τον προστάτη;

Η εξέταση για τη μέτρηση του ειδικού προστατικού
αντιγόνου όχι μόνο δεν σώζει ζωές αλλά μπορεί
και να βλάψει, σύμφωνα με ειδική αμερικανική
Ομάδα Εργασίας που γνωμοδοτεί στην

αμερικανική κυβέρνηση
Αμερικανική Επιτροπή καταλήγει ότι η μέτρηση του PSA οδηγεί σε άχρηστες βιοψίες, επεμβάσεις και θεραπείες.
Οι υγιείς άνδρες δεν χρειάζεται να υποβάλλονται προληπτικά στην αιματολογική εξέταση του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA), καθώς το σύνηθες αυτό τεστ δεν είναι επαρκώς αξιόπιστο και συχνά οδηγεί σε άχρηστες αντικαρκινικές θεραπείες, ανακοίνωσε επιτροπή ειδικών στις ΗΠΑ, με την οποία όμως διαφώνησαν αρκετοί ουρολόγοι.


Η εξέταση του PSA μετρά τα επίπεδα μιας πρωτεΐνης που γενικά συνδέεται με την υγεία του προστάτη. Τα αυξημένα επίπεδα μπορεί να οφείλονται σε υπερπλασία του προστάτη, σε λοίμωξη, σε καλοήθεις ή μη απειλητικούς όγκους ή και σε επιθετικές μορφές καρκίνου του προστάτη.

Δεδομένου ότι το τεστ δεν μπορεί να διακρίνει ανάμεσα σε αυτές τις επιμέρους περιπτώσεις, η χρησιμότητα του είναι περιορισμένη, καταλήγει τώρα η Ομάδα Εργασίας Προληπτικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, η οποία γνωμοδοτεί στην αμερικανική κυβέρνηση.

Συζήτηση με τον γιατρό

Η ομάδα τονίζει ότι οι υγιείς άνδρες, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορούν να υποβληθούν στην εξέταση εφόσον το επιθυμούν, θα πρέπει όμως πρώτα να συμβουλευτούν το γιατρό τους για τις αβεβαιότητες.

Η ομάδα εργασίας εξέτασε τα αποτελέσματα δύο μεγάλων ερευνών στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εξέταση δεν σώζει πολλές ζωές -αποτρέπει μόνο έναν θάνατο για κάθε 1.000 άνδρες που εξετάζονται.

Αντίθετα, η μέτρηση του PSA φαίνεται ότι συχνά βλάπτει. Το πρόβλημα είναι ότι οι άνδρες με υψηλές τιμές PSA συχνά υποβάλλονται σε βιοψίες, προστατεκτομές και αντικαρκινικές θεραπείες, χωρίς να είναι σαφές αν πάσχουν από επιθετικό καρκίνο ή, το συνηθέστερο, από όγκους που αναπτύσσονται υπερβολικά αργά για να απειλούν τη ζωή τους.

Και αυτό σημαίνει ότι, για κάθε 1.000 άνδρες που υποβάλλονται στην εξέταση, δύο θα υποστούν καρδιακό επεισόδιο ως παρενέργεια της θεραπείας, ένας θα υποστεί θρόμβωση και 40 θα εμφανίσουν ακράτεια ή στυτική δυσλειτουργία λόγω προστατεκτομής.

Πέρυσι, η ίδια Ομάδα Εργασίας (αλλά με διαφορετικά μέλη) είχε εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές που αποθάρρυναν τη χρήση του τεστ στους άνδρες άνω των 75 ετών. Το σκεπτικό ήταν ότι οι περισσότεροι καρκίνοι του προστάτη αναπτύσσονται τόσο αργά, ώστε οι άνδρες αυτής της ηλικίας είναι πιθανότερο να πεθάνουν τελικά από άλλα, άσχετα αίτια.

Διχογνωμία για το θέμα

Παρά τη νέα γνωμοδότηση, όμως, η διχογνωμία για το θέμα φαίνεται ότι θα συνεχιστεί.

Η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου έχει τη γνώμη ότι οι άνδρες θα πρέπει να λαμβάνουν μόνοι τους την απόφαση για υποβολή στην εξέταση αφού πρώτα ενημερωθούν για τα υπέρ και τα κατά.

Διαφορετική γνώμη έχει όμως η Αμερικανική Ένωση Ουρολογίας, η οποία επιτέθηκε στη γνωμοδότηση της Ομάδας Εργασίας, χαρακτηρίζοντάς την «ανεύθυνη».

Η Ένωση Ουρολογίας επιμένει ότι υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις ότι η εξέταση PSA σώζει ζωές».

Δεδομένου ότι η ασυμφωνία συνεχίζεται, η κυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η εθνική υπηρεσία ασφάλισης Medicare θα συνεχίσει να καλύπτει το κόστος της εξέτασης. Οι ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης συνήθως ακολουθούν το παράδειγμα της Medicare.

H έκθεση της Ομάδας Εργασίας δημοσιεύεται στο «Annals of Internal Medicine», συνοδευόμενη από ένα κύριο άρθρο, στο οποίο οι ουρολόγοι αμφισβητούν τα συμπεράσματά της.

Και οι δύο πλευρές πάντως, τονίζουν ότι υπάρχει ανάγκη να αναπτυχθεί ένα αξιόπιστο τεστ που θα εντοπίζει τα περιστατικά επιθετικού καρκίνου.
Βαγγέλης Πρατικάκης στο Βήμα 


peri-planomenos
Διαβάστε περισσότερα » »

Άρης Γρηγοριάδης στο Πινάκιο: Η ψυχή του Έλληνα "μιλά" στα δύσκολα

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Άρης Γρηγοριάδης  μιλά στο
ΠΙΝΑΚΙΟ για τη μάχη των Ελλήνων κατά της κρίσης
Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο

Το λιοντάρι της πισίνας έκανε ξανά το θαύμα του. Η ψυχή του Άρη Γρηγοριάδη μίλησε και έκανε όλη την Ευρώπη να μιλά για την Ελλάδα με δέος.
Ο νεαρός Θεσσαλονικιός κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο, με χρόνο 53.86, αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. 
Ο Έλληνας πρωταθλητής άφησε πίσω του τον Γερμανό, Χέλγκε Μόιβ, ο οποίος είχε τερματίσει στην πρώτη θέση στα ημιτελικά (ενώ στην δεύτερη τερμάτισε ο Γρηγοριάδης) και τον Ισραηλινό Γιάκοβ Τουμάρκιν.
Ο ίδιος μιλά για την μεγάλη του αυτή επιτυχία στο Πινάκιο και στέλνει το δικό του μήνυμα σε όλους τους Έλληνες, να μη τα βάζουν κάτω και να δουλεύουν πάνω σε αυτά που πιστεύουν, «έτσι θα βγούμε νικητές από το στίβο που μας έριξαν», λέει χαρακτηριστικά στο Πινάκιο.
Να σημειωθεί πως ο πρωταθλητής Ευρώπης αφιέρωσε τη συγκεκριμένη του νίκη σε όλους όσους περνούν δύσκολες στιγμές.
Μακάρι οι πολιτικοί μας να είχαν την ψυχή του Άρη...θα ήταν γενναίοι και υπερήφανοι Έλληνες.



Πως ένιωσες όταν είδες ότι η γαλανόλευκη εξαιτίας σου αναρτήθηκε στον πιο ψηλό ιστό;

«Αυτή η φορά ήταν πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες. Δεν ήταν τόσο ο ενθουσιασμός που ένιωσα όσο η συγκίνηση. Όλοι ξέρουμε -και ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας- ότι όσοι μιλάνε για τη χώρα μας δεν λένε και τα καλύτερα. Θεωρώ ότι με την νίκη μου, εκπροσώπησα όλους τους Έλληνες που δοκιμάζονται από την κρίση και περνούν δύσκολες ώρες και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με όσα τους καταλογίζουν τα διεθνή ΜΜΕ και κάποιοι «καλοθελητές». Είμαστε περήφανοι και αγωνιστές ως άνθρωποι.
 Γι’ αυτό το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο, αυτή την νίκη σε όλους τους συμπατριώτες μου».

Εν τω μεταξύ άφησες πίσω σου έναν Γερμανό...
«Ναι, το είχα πάρει πολύ προσωπικά. Με τον Χέλγκε Μόιβ είμαστε φίλοι βέβαια εδώ και χρόνια αλλά όταν έπεσα στην πισίνα το θεώρησα πρόκληση. Το ένστικτο και η θέληση μου ήταν αυτά που κυριάρχησαν τα λεπτά του αγώνα».



Η προετοιμασία η δική σου αλλά και άλλων αθλητών με ποιες συνθήκες γίνεται;
Αν δεν είχαμε τις οικογένειες μας αλλά και ανθρώπους που στερούνται ακόμη και το εγώ τους για να υπηρετούν τον αθλητισμό δεν θα είχαμε επιτυχίες. Τι να σας πω; Δεν τα ξέρετε. Η πολιτεία δεν υπάρχει πουθενά. Εδώ δεν είναι καν παρούσα σε θέματα Υγείας. Τον αθλητισμό τον έχουν παραμελήσει για να μη μπω ξεγράψει. Όμως εγώ και άλλα παιδιά είμαστε εδώ για να πολεμάμε με τους δικούς μας συμμάχους».

Τι να περιμένουμε από εσένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι σε λίγους μήνες στο Λονδίνο;
«Ήδη είμαι προσηλωμένος στην επόμενη μέρα μετά την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης. Κρατάω την επιτυχία στο πίσω μέρος του μυαλού μου και συνεχίζω την σκληρή δουλειά για να υπάρχουν ανάλογες εμφανίσεις και στις πισίνες του Λονδίνου».


Ποιο  μήνυμα στέλνεις στους συνομηλίκους σου που δοκιμάζονται στην Ελλάδα;
«Είναι δύσκολα να ζει κάποιος με τις παρούσες συνθήκες στην Ελλάδα, πόσος μάλλον αν είναι νέος. Θεωρώ όμως ότι όταν μιλά η ελληνική ψυχή όλα τα άλλα είναι περιττά. Ας μη τη μαυρίζουμε λοιπόν και ας κρατάμε τα καλύτερα από τη ζωή μας και να δουλεύουμε πάνω σε αυτά»
 
pinakio

Διαβάστε περισσότερα » »

Πιπέρι Καγιέν-Χρήσεις επειγούσης ανάγκης

Για την καυτερή πιπεριά έχω ξαναγράψει και για την καλλιέργειά και για τις χρήσεις της, πριν πολύ καιρό. Πιστεύω ήρθε ο καιρός να μάθετε αναλυτικά πως παρασκευάζεται και χρησιμοποιείτε το βάμμα σε περιπτώσεις κινδύνου και επείγουσες ανάγκες.

Επείγουσες ανάγκες είναι: εσωτερική ή εξωτερική αιμορραγία, καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Όλα αυτά αναλυτικά από τον Dr. Schulze τον βασιλιά της καυτερής πιπεριάς.

Θεραπευτική δράση

Το πιπέρι καγιέν είναι ένα ισχυρό και καθαρό διεγερτικό, που δεν έχει ναρκωτική επίδραση, αυξάνει έτσι την ισχύ του παλμού και μεταφέρει το αίμα σε όλα τα μέρη του σώματος, ακόμα εξισορροπεί και αποκαθιστεί την ισορροπία της κυκλοφορίας σε όλο το σώμα!
Το πιπέρι καγιέν είναι αιμοστατικό, συλλαμβάνει τη ροή του αίματος από ένα κόψιμο ή τραύμα σε δευτερόλεπτα και είναι ένα καρδιακό τονωτικό, βοηθώντας στην αναδόμηση της καρδιάς. Είναι αντισηπτικό, σκοτώνει παθογόνα και είναι αντιερεθιστικό, βοηθώντας  στην ανακούφιση του πόνου. Ακόμα το πιπέρι καγιέν είναι στομαχικό, βοηθάει στην πέψη των τροφών και είναι άφυσο (ανακουφιστικό κατά των εντερικών ζυμώσεων)) βοηθώντας έτσι στην αποβολή των αερίων. Το πιπέρι καγιέν είναι το νούμερο ένα βότανο του DRSchulze, σε περιπτώσεις ανάγκης!

Φόρμουλα

Το καλύτερο βάμμα καυτερής πιπεριάς καγιέν φτιάχνεται με την ακόλουθη μέθοδο του DrSchulze:

1.Ξεκίνησε να φτιάχνεις αυτό και οποιοδήποτε βάμμα, αν είναι δυνατόν σε νέο φεγγάρι.
2.Πάρε ένα δοχείο ¼  του γαλονιού και γέμισε ¼ με ξερές καυτερές πιπεριές, χρησιμοποιώντας τις πιο καυτερές (δηλ. - HabaneroAfrican BirdSerrano,Jalapeno - 90,000+ μονάδες), που μπορείς να βρεις.

3.Πρόσθεσε αρκετό 50% αλκοόλ από δημητριακά (100 proof- σε περιεκτικότητα αλκοόλης βότκα) στις καυτερές πιπεριές (τριμμένες σε σκόνη, χρησιμοποιώντας  μπλέντερ ή τρίφτη) για να τις σκεπάσεις απλώς.

4.Χρησιμοποίησε αρκετές φρέσκιες καυτερές πιπεριές, που μπορείς να αναμίξεις με (100 Proof βότκα) για να κάνεις το μίγμα σαν μια πηχτή σάλτσα μήλου.

5.Πρόσθεσε αυτό στο μίγμα στο 1ο μίγμα, γεμίζοντας το δοχείο κατά ¾
6.Γέμισε μέχρι απάνω το υπόλοιπο δοχείο με 50% αλκοόλ από δημητριακά (100 proof- σε περιεκτικότητα αλκοόλης βότκα) 
7.Ανακήνισε όσες φορές περισσότερο, κατά την διάρκεια της ημέρας
8. Αφήστε αυτό το μείγμα να καθίσει, μέχρι την επόμενη πανσέληνο (15-16 ημέρες), αλλά ιδανικά μέχρι την επόμενη νέα σελήνη (28-29 ημέρες)!
9. Σούρωσε αυτό το μίγμα σε ένα αλεύκαντο φίλτρο καφέ.
10. Βάλε σε μπουκάλι το φτιαγμένο βάμμα.

Σημείωση: Τα μέρη  είναι ίσα σε όγκο, όχι σε βάρος σε αυτή τη μέθοδο βάμματος. Τροποποιήστε αυτή τη διαδικασία, χρησιμοποιώντας αποξηραμένα βότανα ΜΟΝΟ εάν δεν είναι διαθέσιμα ΦΡΕΣΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ, και όταν επίσης κάνετε  και άλλα φυτικά βάμματα. Επίσης, αν θέλετε να κάνετε ένα υπερ-ισχυρό βάμμα (δηλαδή - πιπέρι του καγιέν και Lobelia Seed Pod - βλ. παρακάτω), αφήστε το μείγμα να καθίσει για 3 ολόκληρους μήνες!

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ & ΔΟΣΕΙΣ

ΣημείωσηΣτα επόμενα βήματα του παρόντος τμήματος«γεμάτο σταγονόμετρο" ή "κουταλάκι του τσαγιού” αναφέρεται στο βάμμα πιπεριού,εκτός αν σημειώνεται διαφορετικά.
Υποκαθιστείστε με σκόνη πιπεριάς καγιέν (250.000 μονάδες θερμότητας ήπαραπάνω - Habaneroτης Αφρικής BirdSerranoJalapeno), αν το βάμμα πιπεριού καγιέν δεν είναι διαθέσιμο.
1 γεμάτο κουτάλι σούπας προστιθέμενο σε 250 ml καθαρού νερού είναι ίσο με 5γεμάτα σταγονόμετρα βάμματος.
1 γεμάτο σταγονόμετρο ισούται προς 30 σταγόνες.
Εάν εργάζεστε με έναν αναίσθητο άτομο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοίκατά την υποβολή των σταγόνων στο στόμαέτσι ώστε να μην κλείνετε τον αέρα ήπνίξετε αυτό το άτομο, αλλά στη συνέχεια, έστω και αν αυτός/αυτή κάνει λίγα αέρια, του σώζετε τη ζωή του/της! Οι παραπάνω συστάσεις για καρδιακή προσβολή προήλθε από τον Dr. Richard SchulzeMHNDπου είδε πολλά θαύματα με τις μεθόδους του!

ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ
Εάν ένα πρόσωπο έχει σοβαρή εξωτερική αιμορραγία (κοψίματα, πληγές, αιμορραγία  τοκετού), θα πρέπει να:
    1. Ολοκληρωτικά ξεπλύνετε αμέσως την προσβεβλημένη περιοχή με 10-20 γεμάτα σταγονόμετρα βάμματος πιπεριού καγιέν ή γεμίστε την περιοχή με σκόνη καυτερής πιπεριάς, εάν δεν έχετε διαθέσιμο βάμμα πιπεριάς!
    2. Δώστε 1 έως 3 γεμάτα σταγονόμετρα βάμματος καυτερής πιπεριάς από το στόμα επίσης.
    3. Εάν έχετε διαθέσιμο βάμμα Echinacea, ξεπλύνετε την προσβεβλημένη περιοχή με 10-20 γεμάτα σταγονόμετρα.
    4. Ασκείστε πίεση σε ένα κόψιμο ή πληγή, ή χρησιμοποιήστε αρτηριακή πίεση.
    5. Στερεώστε με ταινία το κόψιμο ή την πληγή.
    6. Απλώστε Aloe Vera Gel, στην πληγείσα περιοχή την επόμενη ημέρα.
    7. Εάν υπάρχει πόνος, δώστε στη συνέχεια 5-60 σταγόνες, 3-4 φορές την ημέρα, βάμμα ρίζας βαλεριάνας με βάμμα σπόρων  λομπέλιας.
    8. Αν οι ανοιχτές πληγές ή τα τραύματα δεν θεραπεύονται, εφάρμοσε χυλόSlippery Elm(Πτελέα η πυρόχρους-κν. φτελιά), κάθε μέρα πάνω από την πληγείσα περιοχή, μέχρι να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Εάν ένα πρόσωπο έχει σοβαρή εσωτερική αιμορραγία (έλκη, αιμορραγίες), θα πρέπει να:
    1. Δώστε 1/8 κουταλάκι του τσαγιού βάμμα πιπέρι Καγιέν - 8 φορές την ημέρα.
    2. Και μετά συνεχίστε μέχρι τη λήψη 1 κουτ. βάμμα πιπεριού καγιέν - 3 φορές την ημέρα.

    Αν μια γυναίκα έχει βαριά έμμηνο ρύση, θα πρέπει να:
    1. Δώσει/πάρει 1-3 γεμάτα σταγονόμετρα βάμματος πιπεριού καγιέν από το στόμα.
    2. Εάν υπάρχει πόνος, δώστε στη συνέχεια 5-60 σταγόνες, 3-4 φορές την ημέρα, βάμμα ρίζας βαλεριάνας με βάμμα σπόρων λομπέλιας.

ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Αν ένα άτομο έχει σταματήσει να αναπνέει και έχει τις αισθήσεις του, θα πρέπει:
    1. ΑΜΕΣΩΣ να ελέγξτε τους αεραγωγούς και το σφυγμό!
    2. Ξεκινήστε αναζωογόνηση στόμα με στόμα.
    3. Δώστε 5-10 γεμάτα σταγονόμετρα βάμματος πιπέρι Καγιέν απευθείας στο στόμα, βοηθώντας τον άνθρωπο να συνέλθει!
    4. Δώστε 2-10 γεμάτα σταγονόμετρα βάμματος σπόρων λοβέλιας ή περισσότερο, βοηθώντας τον άνθρωπο να αναπνεύσει ευκολότερα, να ανοίξει τους αεραγωγούς του και να χαλαρώσει!.
    5. Επαναλάβατε την διαδικασία των δύο βαμμάτων, εναλλάσσοντας κάθε 5 λεπτά.

Αν ένα άτομο έχει σταματήσει να αναπνέει και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, θα πρέπει:
    1. ΑΜΕΣΩΣ να ελέγξτε τους αεραγωγούς και το σφυγμό!
    2. Ξεκινήστε αναζωογόνησης στόματος.
    3. Δώστε 1-2 γεμάτα σταγονόμετρα βάμματος πιπέρι καγιέν απευθείας στο στόμα, βοηθώντας τον άνθρωπο να συνέλθει!
    4. Δώστε 1-2 γεμάτα σταγονόμετρα βάμματος σπόρων λομπέλιας ή περισσότερο, βοηθώντας τον άνθρωπο να αναπνεύσει ευκολότερα, να ανοίξει τους αεραγωγούς του και να χαλαρώσει!
    5. Επαναλάβατε την διαδικασία των δύο βαμμάτωνεναλλάσσοντας κάθε 5λεπτά.
 Αν ένα άτομο έχει εισπνεύσει καπνό και έχει λίγο τις αισθήσεις του ή καθόλου, θα πρέπει να:
    1. Ξεκινήσει άμεσα η παροχή των πρώτων βοηθειών για την εισπνοή καπνού!
    2. Δώστε 1-2 γεμάτα σταγονόμετρα βάμματος πιπέρι καγιέν απευθείας στο στόμα, βοηθώντας τον άνθρωπο να αναβιώσει!
    3. Δώστε 1-2 γεμάτα σταγονόμετρα βάμματος σπόρων λομπέλιας ή περισσότερο, βοηθώντας τον άνθρωπο να αναπνεύσει ευκολότερα, να ανοίξει τους αεραγωγούς του και να χαλαρώσει!
    4. Επαναλάβατε την διαδικασία των δύο βαμμάτων, εναλλάσσοντας κάθε 5 λεπτά.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Εάν ένα άτομο έχει μια καρδιακή προσβολή (στηθάγχη) και έχει τις αισθήσεις του, θα πρέπει:
    1. ΑΜΕΣΩΣ να δώστε 5-10 γεμάτα σταγονόμετρα βάμματος πιπεριού καγιέν απευθείας στο στόμα!
    2. Καθίστε το άτομο προς τα κάτω και να χαλαρώστε τα ρούχα του.
    3. Επαναλάβετε την δόση του βάμματος πιπεριού καγιέν σε 5 λεπτά
 και αν το έχετε,
     4. Δώστε ένα ίσο ποσό βάμμα της φόρμουλας καρδιάς, του Dr. Schulze (1 μέρος – καγιέν πιπεριάς  & 3 μέρη - κράταιγου).
    5. Επαναλάβατε τις δόσεις και των δύο βαμμάτων, εναλλάσσοντας κάθε 5 λεπτά.
    6. Συνεχίστε αυτή τη θεραπεία, μέχρι να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Εάν ένα πρόσωπο έχει μια καρδιακή προσβολή (στηθάγχη) και δεν έχει τις αισθήσεις του, θα πρέπει:
    1. ΑΜΕΣΩΣ να δώστε 1-3 γεμάτα σταγονόμετρα βάμματος πιπεριάς καγιέν απευθείας στο στόμα!
    2. Ελέγξτε το σφυγμό και την αναπνοή!
    3. ΑΜΕΣΩΣ ξεκινήστε άμεσα καρδιοαναπνευστική ανάνηψη (C.P.R.)!
    4. Επαναλάβετε την δόση του βάμματος πιπεριού Καγιέν σε 5 λεπτά
 και αν το έχετε,
    5. Δώστε ένα ίσο ποσό Βάμμα της φόρμουλας καρδιάς του Dr. Schulze (1 μέρος – καγιέν πιπεριάς  & 3 μέρη - κράταιγου).
    6. Επαναλάβατε τις δόσεις και των δύο βαμμάτων, εναλλάσσοντας κάθε 5 λεπτά.
    7. Συνεχίστε αυτή τη θεραπεία, μέχρι να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 Εάν ένα πρόσωπο έχει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και έχει τις αισθήσεις του, θα πρέπει:
    1. ΑΜΕΣΩΣ να δώστε 5-10 γεμάτα σταγονόμετρα βάμματος απευθείας στο στόμα!
    2. Καθίστε το άτομο προς τα κάτω και να χαλαρώστε τα ρούχα του.
    3. Επαναλάβετε την δόση του βάμματος πιπεριού Καγιέν σε 5 λεπτά
 και αν το έχετε,
    4. Δώστε ένα ίσο ποσό Βάμμα της φόρμουλας καρδιάς του Dr. Schulze (1 μέρος – καγιέν πιπεριάς  & 3 μέρη - κράταιγου).
    5. Επαναλάβατε τις δόσεις και των δύο βαμμάτων, εναλλάσσοντας κάθε 5 λεπτά.
    6. Συνεχίστε αυτή τη θεραπεία, μέχρι να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Εάν ένα πρόσωπο έχει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και δεν έχει τις αισθήσεις του, θα πρέπει να:
    1. ΑΜΕΣΩΣ δώστε 1-3 γεμάτα σταγονόμετρα βάμματος απευθείας στο στόμα!
    2. Ελέγξτε το σφυγμό και την αναπνοή
    3. Ξεκινήστε άμεσα καρδιοαναπνευστική ανάνηψη (C.P.R.)!
    4. Επαναλάβετε την δόση του βάμματος πιπεριού καγιέν σε 5 λεπτά
 και αν το έχετε,
    5. Δώστε ένα ίσο ποσό βάμμα της φόρμουλας καρδιάς του Dr. Schulze (1 μέρος – καγιέν πιπεριάς  & 3 μέρη - κράταιγου).
    6. Επαναλάβατε τις δόσεις και των δύο βαμμάτων, εναλλάσσοντας κάθε 5 λεπτά.
    7. Συνεχίστε αυτή τη θεραπεία, μέχρι να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αν ένα άτομο έχει προβλήματα γενικής κυκλοφορίας και/ ή προβλήματα αρτηριακής πίεσης, θα πρέπει:
    1. Αλλάξτε τη παραπάνω φόρμουλα βάμματος σε 2 μέρη - σκόρδο, 1 μέρος - ρίζα τζίντζερ, και 1 μέρος – πιπέρι cayenne.
    2. Πάρτε 1/8 κουταλάκι του γλυκού - 4 φορές την ημέρα.
    3. Συνεχίστε αυξάνοντας τη δόση μέχρι τη λήψη 1 κουταλάκι του γλυκού 2 φορές την ημέρα.

Εάν ένα άτομο έχει προβλήματα στην καρδιά, θα πρέπει:
    1. Αλλάξτε τη παραπάνω φόρμουλα βάμματος σε 3 μέρη – μούρα κράταιγου και 1 μέρος – πιπεριάς cayenne.
    2. Πάρτε 1/8 κουταλάκι του γλυκού - 4 φορές την ημέρα.
    3. Συνεχίστε αυξάνοντας τη δόση μέχρι τη λήψη 1 κουταλάκι του γλυκού - 2 φορές την ημέρα.

ΠΝΙΓΜΟΣ
Εάν ένα άτομο πνίγεται, θα πρέπει να:
1. Ξεκινήσετε αμέσως παροχή πρώτων βοηθειών για πνιγμό!
2. Δώστε 1 - 2 γεμάτα σταγονόμετρα βάμμαtow πιπεριάς καγιέν απευθείας στο στόμα, βοηθώντας τον άνθρωπο να συνέλθει!
3. Δώστε 1-2 γεμάτα σταγονόμετρα βάμματος σπόρων λομπέλιας ή περισσότερο, βοηθώντας τον άνθρωπο να αναπνεύσει ευκολότερα, να ανοίξουν οι αεραγωγοί του και να χαλαρώσει!.
4. Επαναλάβετε τις δόσεις και των δύο βαμμάτων, εναλλάσσοντας κάθε 5 λεπτά.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΟΝΟΣ
Εάν ένα άτομο έχει πονοκέφαλο ημικρανίας, θα πρέπει να:
1. Δώστε 5 έως 10 γεμάτα σταγονόμετρα βάμματος πιπεριάς καγιέν με τη μία!
2. Αλλά αν το 1ο βήμα 1 δεν δουλέψει μετά από μισή ώρα, αναμίξετε ίση δόση βάμματος ρίζας βαλεριάνας και βάμματος σπόρων λομπέλιας μαζί.
3. Δώστε 5 έως 10 γεμάτα σταγονόμετρα αυτού του αναμιγμένου βάμματος με τη μία!
4. Δώστε 3-4 ποτήρια καθαρό νερό με μια πρέζα θαλασσινό αλάτι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
5. Συνεχίστε αυτή τη θεραπεία, μέχρι να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Λάδι πιπεριού Καγιέν - Θεραπευτική δράση
Το καγιέν, ενεργεί ως αντι-ερεθιστικό και το λάδι ως μαλακτικό, δουλεύει πηγαίνοντας βαθειά στον ιστό για να ανακουφίσει τον πόνο, τη φλεγμονή και τη μόλυνση. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για δυσκαμψία στις αρθρώσεις, τους τένοντες, τους συνδέσμους και τους μυς, για προβλήματα υγείας όπως η αρθρίτιδα, η θυλακίτιδα, η οσφυαλγία, ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΝΟ στους μύες και τα οστά.

Φόρμουλα
Το λάδι του πιπεριού Καγιέν γίνεται με την ακόλουθη μέθοδο:
1.Ξεκίνησε να φτιάχνεις το λάδι αυτό, αν είναι δυνατόν σε νέο φεγγάρι.
2. Βάλε 5 κουταλιές της σούπας πιπεριές καγιέν σε σκόνη(τις πιο καυτερές - Habanero, African Bird, Serrano, Jalapeno), σε 20 ουγκιές ωμό λάδι jojoba, αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο, μέσα σε γυάλινο βάζο με σφιχτό καπάκι και ανάδευέ το  κάθε μέρα.
3. Πιέστε και στραγγίστε το μίγμα λαδιού μέσω υφάσματος τυριού ή βαμβακερού στην επόμενη πανσέληνο.
4. Κλείστε το σε φιάλη.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ & δόσεις

Αν ένα άτομο έχει αιμορροΐδες ή τραυματισμένους ιστούς, όπου το δέρμα δεν έχει σπάσει, θα πρέπει να:
1. Κάνετε ένα ζεστό μπάνιο ή ντους.
2. Λεπτομερώς τρίψτε 1 ή περισσότερα γεμάτα σταγονόμετρα στην πληγείσα περιοχή του δέρματος για 15 λεπτά.
3. Εναλλάξτε ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΟ, μετά  ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ νερό για 1 λεπτό το καθένα, για 7 - 10 φορές.
4. Αν ο πόνος επιμένει, δώστε 5 έως 60 σταγόνες 3 με 4 φορές την ημέρα του ίσα ποσά βάμματος ρίζας βαλεριάνας και λομπέλιας.
5. Συνεχίστε αυτή τη θεραπεία, μέχρι να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό το λάδι μπορεί να είναι καυτό για τις αιμορροΐδες, για αυτό ξεκινήστε  με μικρή ποσότητα και συνεχίστε με περισσότερη! Μην εφαρμόστε αυτό το λάδι σε κομμένο δέρμα! Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ζεστό νερό και ένα πακέτο πάγου ή παγάκια σε κύβους, σε περίπτωση που πολύ ζεστό και πολύ κρύο νερό δεν είναι διαθέσιμο!

Συντάχτηκε και επιμελήθηκε από τον Tom Harrelson-Βελτιωμένη έκδοση 12/29/07
ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα μόνο υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ειδικά όταν παίρνετε ταυτόχρονα άλλα φάρμακα ή βότανα.

Διαβάστε περισσότερα » »

Ιρανοί πιστεύουν πως έχουν το Ευαγγέλιο που θα «ρίξει» τον Χριστιανισμό

Ένα δερματόδετο θρησκευτικό κείμενο που πιστεύεται πως χρονολογείται από τον 5ο αιώνα αλλά ανακαλύφθηκε μόλις πριν από 12 χρόνια θα προκαλέσει την κατάρρευση του Χριστιανισμού σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζει το Ιράν.


Το βιβλίο, γραμμένο σε δέρμα ζώου, αναφέρει, σύμφωνα με τον ιρανικό Τύπο, πως ο Ιησούς δεν σταυρώθηκε ποτέ και πως ο ίδιος προέβλεψε την έλευση του προφήτη Μωάμεθ.

Γραμμένο σε αραμαϊκή διάλεκτο, το Ευαγγέλιο προβλέπει ακόμα και την έλευση του...
τελευταίου ισλαμιστή μεσσία, αναφέρει το ιρανικό ρεπορτάζ.

Οι τουρκικές αρχές εκτιμούν πως μπορεί να είναι αυθεντική εκδοχή του Ευαγγελίου του Βαρνάβα, και ο ιρανικός Τύπος αναφέρει πως το περιεχόμενό του θα προκαλέσει την κατάρρευση του Χριστιανισμού αποδεικνύοντας πως το Ισλάμ είναι η τελική και σωστή θρησκεία.

Ορισμένοι απορρίπτουν τους ιρανικούς ισχυρισμούς κάνοντας λόγο για αστεία αντί-χριστιανική προπαγάνδα.

Το ιρανικό Basij Press υποστηρίζει πως στο κεφάλαιο 41 το Ευαγγέλιο γράφει: «Ο Θεός κρύφτηκε όταν ο Αρχάγγελος Μιχαήλ έδιωξε τον Αδάμ και την Εύα από τον παράδεισο και όταν ο Αδάμ γύρισε, είδε στην κορυφή της πύλης του παραδείσου έλεγε «La elah ela Allah, Mohamad rasool Allah»» δηλαδή «ο Αλλάχ είναι ο μόνος Θεός και ο Μωάμεθ ο Προφήτης του».

Οι τουρκικές αρχές κατέσχεσαν το κείμενο το 2000, σε μία επιχείρηση κατά σπείρας που κατηγορείται για λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων, παράνομες εκσκαφές και κατοχή εκρηκτικών.

Αλλά το εύρημα πήρε νέες διαστάσεις το φετινό Φεβρουάριο, όταν αναφέρθηκε πως το Βατικανό διατύπωσε επίσημο αίτημα να δει το βιβλίο. Δεν είναι γνωστό αν το αίτημα έγινε δεκτό.

Το Basij αναφέρει πως η ανακάλυψη είναι τόσο τεράστια που θα ταρακουνήσει τη διεθνή πολιτική. «Η ανακάλυψη του αυθεντικού Ευαγγελίου του Βαρνάβα θα υπονομεύσει τη Χριστιανική Εκκλησία και την εξουσία της και θα φέρει επανάσταση στη θρησκεία σε όλο τον κόσμο», αναφέρει
 
eglimatikotita
Διαβάστε περισσότερα » »

Πόλεις στον βυθό ~ Αλεξάνδρεια (Βίντεο)

Ντοκυμανταίρ του Discovery Channel, με υποθαλάσσιες και ανασκαφικές έρευνες που γίνονται στην ελληνιστική πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Επιστήμονες ανακαλύπτουν αρχαία ευρήματα κι εξηγήσουνε τις αιτίες που προκάλεσαν τις καταστροφές της παλιάς πόλης, του λιμανιού, του περίφημου Φάρου και του παλατιού της Κλεοπάτρας της Πτολεμαίας.



Διαβάστε περισσότερα » »

Παράταση για φορολογικές δηλώσεις έως 30 Ιουνίου

Παρατείνεται κατά 15 ημέρες και ως τις 30 Ιουνίου* - λόγω των εθνικών εκλογών- η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων.

Η προθεσμία έληγε στις 15 Ιουνίου ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση έως και...
 τις 15 Ιουλίου.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών μελετά το ενδεχόμενο παράτασης της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.

Η προθεσμίας λήγει στις 31 Μαίου και δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση ως το τέλος Ιουνίου.


*30 Ιουνίου πέφτει Σάββατο, οπότε η διορία λήγει στις 29 Ιουνίου.



Παράταση έως τις 31 Μαΐου για τις φορολογικές δηλώσεις των εταιρειών


Παράταση στην προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση του Γ. Ζανιά.

Συγκεκριμένα, παρατείνεται:

1) Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ, (Ο.Ε., Ε.Ε., κοινωνίες, κοινοπραξίες, κ.λπ.), που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 64 του ΚΦΕ, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία λήγει στις 25 Μαίου 2012, παρατείνεται έως και τις 31 Μαίου 2012 για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος:

α) των παραπάνω υπόχρεων, που η υποβολή τους γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου και

β) των περιπτώσεων που αναφέρονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 1 της ΑΥΟ ΠΟΛ. 1116/3-5-12, οι οποίες υποβάλλονται υποχρεωτικά στην ΔΟΥ, λόγω αδυναμίας της ηλεκτρονικής υποβολής τους.

2) Η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ για το έτος 2011, για όλους τους υποκείμενους στο φόρο, μέχρι την 8η Ιουνίου 2012.

Προκειμένου να είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή της εκκαθαριστικής δήλωσης θα πρέπει οι ενδεχόμενες χρεωστικές περιοδικές δηλώσεις να έχουν υποβληθεί και να έχει καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό ΦΠΑ τουλάχιστον 3 εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία υποβολής της εκκαθαριστικής.
Διαβάστε περισσότερα » »

Κρεμάστηκε ο παιδεραστής

Τέλος στη ζωή του μέσα στα κρατητήρια της Αερονομίας έβαλε ο 34χρονος ανθυπασπιστής της Π. Α. στον υπολογιστή του οποίου βρέθηκαν 450 ονόματα ανήλικων αγοριών

Ο παιδεραστής κρεμάστηκε με τα κορδόνια του σήμερα το πρωί ενώ βρισκόταν στα κρατητήρια της αερονομίας και επρόκειτο να οδηγηθεί στον ανακριτή το πρωί της Δευτέρας. 
Ο 34χρονος ανθυπασπιστής της πολεμικής αεροπορίας, συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την περασμένη Τετάρτη με την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος ενός 16χρονου μαθητή λυκείου.
Η έρευνα της αστυνομίας έφερε στο φως ανατριχιαστικά στοιχεία για τη δράση του παιδόφιλου αξιωματικού.
Ο 34χρονος αυτόχειρας είχε αρχείο στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή με τα ονόματα περίπου 450 αγοριών ηλικίας από 14 έως 20 ετών, τα οποία τα είχε καταχωρήσει σε κατηγορίες, ανάλογα με την εμφάνιση τους, όπως τριχωτός, αδύνατος, ψηλός, ενώ είχε καταχωρήσει και τις ερωτικές επιδόσεις, (π.χ. άπειρος κλπ.)... !
Ο ανακριτής σε συνεργασία με την αστυνομία και την αερονομία, εξετάζουν τα αγόρια που υπάρχουν στον "κατάλογο" της φρίκης για να διαπιστώσουν, εάν έχουν πέσει θύματα ασέλγειας ή βιασμού από τον ανθυπασπιστή της πολεμικής αεροπορίας.
 
ixnos

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Τουρκία γεμίζει με έποικους τα Κατεχόμενα.




Από την πρώτη στιγμή της εισβολής του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, η πολιτική της Τουρκίας ήταν -και εξακολουθεί να είναι- η πλήρης τουρκοποίηση, κατ’ αρχήν των Κατεχόμενων και στη συνέχεια όλου του νησιού. Ξεκίνησε με τη μεταφορά εποίκων από τα βάθη της Ανατολίας στο κατεχόμενο τμήμα, δημιουργώντας συνθήκες εγκατάλειψής του από τους Τουρκοκύπριους. Λέγεται ότι ίσως και το 60% των γηγενών κατοίκων εγκατέλειψε το νησί.
Ο λόγος αυτής της τακτικής είναι προφανής. Οι τουρκικές κυβερνήσεις δεν εμπιστεύονται τους Τουρκοκυπρίους, οι οποίοι ζούσαν ειρηνικά με τους χριστιανούς, έως ότου η δόλια βρετανική πολιτική ενέπλεξε την Άγκυρα στα δρώμενα του νησιού. Υπενθυμίζεται, ότι το μεγαλύτερο μέρος των Τουρκοκυπρίων είχε ψηφίσει υπέρ της Ένωσης με την Ελλάδα, στο Δημοψήφισμα που διεξήγε η Εθναρχία το 1951. Ίσως μάλιστα, να πρόκειται περί εξισλαμισθέντων Ελλήνων, που έχουν αμυδρή συνείδηση της καταγωγής τους. Γι’ αυτό και κάποτε είχα προτείνει -χωρίς δυστυχώς να υιοθετηθεί- να αποβληθεί ο όρος «Τουρκοκύπριοι» και να χρησιμοποιείται η ονομασία «Κύπριοι μουσουλμάνοι».

Η Τουρκία επομένως, δεν έχει εμπιστοσύνη στους μουσουλμάνους της Κύπρου, γι’ αυτό και τους αντικαθιστά με έποικους. Τα αισθήματα όμως των μουσουλμάνων του νησιού είναι αμοιβαία. Ούτε αυτοί εμπιστεύονται τις τουρκικές κυβερνήσεις, για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι, ότι ενώ ευημερούσαν ως ενιαία κοινότητα με τους χριστιανούς, σήμερα το κατά κεφαλήν εισόδημά τους βρίσκεται στο 1/6 των χριστιανών.

Και δεύτερον, η τουρκική διοίκηση είναι αυστηρή και τους απομάκρυνε ουσιαστικά από τη διοίκηση του τόπου τους. Αυτό καταδεικνύεται τόσο από τα δημοσιεύματα του Τύπου των Κατεχόμενων, όσο και από τις τακτικές ανά διαστήματα διαδηλώσεις κατά της τουρκικής διοίκησης, έως του σημείου μάλιστα να υπάρχουν και πανώ που γράφουν «ασ..τίρ Ερντογάν».

Το πρόβλημα του εποικισμού δεν φαίνεται να έχει συζητηθεί ως έπρεπε στις απευθείας διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, έγραψε παλαιότερα η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Έχει τεθεί, αλλά όπως συναφώς προκύπτει και από πληροφορίες, αυτό έγινε ακροθιγώς.

Ο κ. Χριστόφιας έχει δηλώσει, πως η Άγκυρα «θεωρεί τους Τουρκοκύπριους ανθρώπινα όντα δεύτερης κατηγορίας, για αυτό και κουβαλά δεκάδες χιλιάδες έποικους». Και πρόσθεσε πως στόχος του Ερντογάν είναι να κουβαλήσει στην Κύπρο τόσες χιλιάδες έποικους ούτως ώστε να ισοβαθμήσει σε πληθυσμό την κατεχόμενη με την ελεύθερη Κύπρο. Όμως, αυτές τις μεθοδεύσεις δεν τις κατήγγειλε στις συνομιλίες του με τους απέναντι, ούτε και σε διεθνή φόρα.

Το θέμα του εποικισμού δεν αντιμετωπίζεται σαν συνταγή θεραπείας, που παραπέμπει εξαρχής σε εκπτώσεις. Δηλαδή, να ξεκινά η συζήτηση και να υπάρχει σαφής τοποθέτηση ότι ένας αριθμός, αρκούντως σημαντικός θα παραμείνει στο νησί και μετά τη λύση του Κυπριακού. Τέτοιες τοποθετήσεις είναι αντιπαραγωγικές, διαιωνίζουν το πρόβλημα του εποικισμού και διαφαίνεται εξαρχής μια τάση νομιμοποίησης του φαινόμενου.

Έστω κι εάν αριθμητικά μειωθεί ο αριθμός των παρανόμων εκ Τουρκίας εποίκων, η παραμονή ενός τμήματος αποτελεί κίνηση με λάθος μηνύματα. Εάν μετά τη λύση υπάρχει ανάγκη εξέτασης κάποιων εξαιρέσεων, αυτό δεν σημαίνει ότι παραβιάζεται η βασική αρχή: Ο εποικισμός είναι έγκλημα πολέμου και δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί.

Αντιδράσεις δεν υπήρξαν στο βαθμό που θα έπρεπε. Διεθνείς παρεμβάσεις, όσες έγιναν κυρίως από το Συμβούλιο της Ευρώπης, δεν αξιοποιήθηκαν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις της Κύπρου. Μπορεί, όμως, τώρα ενόψει και των νέων καταγγελιών να υπάρξει μια νέα προσέγγιση επί του θέματος.

Και φυσικά, δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι αν επιβληθεί ένα Σχέδιο όπως το ψευδώνυμο του Ανάν, το δημογραφικό πρόβλημα που θα υπάρξει στο νησί, θα το μουσουλμανοποιήσει σε βάθος χρόνου.


voria
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ.




Νέες επιστημονικές μέθοδοι σε συνδυασμό με νέες θεραπείες αυξάνουν την βιωσιμότητα ασθενών με καρκίνο στο ήπαρ και στο πεπτικό σύστημα!
Αυτά ανακοινώθηκαν στο Διεθνές Συνέδριο Χειρουργικής Ογκολογίας (Society of Surg Oncology) το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Florida των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Οrlando World Center Marriot, με τη συμμετοχή διάσημων γιατρών από τα μεγαλύτερα Ιατρικά Κέντρα του κόσμου.


«Πράγματι οι εξελίξεις είναι θεαματικές και σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες μεγάλων Ιατρικών Κέντρων αλλάζουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα καθώς αυξάνεται σημαντικά η επιμήκυνση της βιωσιμότητας των ασθενών» αναφέρει ο Έλληνας χειρουργός κ. Σπύρος Δελής, επιμελητής Α στο Κέντρο Ήπατος-Παγκρέατος και Παχέως Εντέρου στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο « Αγία Όλγα» που συμμετείχε στο συνέδριο.


Στο Μεταστατικό Καρκίνο του Ήπατος, όπως εξηγεί ο κ. Δελής, ο οποίος έχει ειδικευτεί στο Jackson Memorial Hospital, Miami,Florida και Memorial ,New ,York,υπάρχουν νέα δεδομένα τα οποία σχετίζονται με το ρόλο της προ-εγχειρητικής χημειοθεραπείας και της υποσταδιοποίησης σε συνδυασμό με τη διενέργεια ηπατεκτομής .


Η προεγχειρητική χημειοθεραπεία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν πρέπει να εφαρμόζεται πάντοτε ειδικά όταν οι εστίες είναι εξαιρέσιμες.


Στην περίπτωση δε αυτή είναι προτιμότερο να υποβληθεί ο ασθενής πρώτα σε χειρουργείο στο Ήπαρ και στη συνέχεια σε χημειοθεραπεία.


Ο λόγος σχετίζεται με την ηπατοτοξικότητα που προκαλούν οι χημειοθεραπείες στο Ήπαρ.


Επίσης , σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν γιατροί από το Memorial της Νέας Υόρκης, ακόμη και στην περίπτωση εξέλιξης της μεταστατικής νόσου στο Ήπαρ δεν είναι αντένδειξη η εφαρμογή ηπατεκτομής.


Σε σύγχρονες ηπατικές μεταστάσεις και με καρκίνο παχέως εντέρου θεωρείται απαραίτητη η διενέργεια συνδυασμένης εντερεκτομής και ηπατεκτομής σε Εξειδικευμένα Κέντρα.


Σε ειδικές περιπτώσεις προηγείται το χειρουργείο στο Ήπαρ και ακολούθως στο παχύ έντερο μια και ο επιβαρυντικός παράγοντας για την επιβίωση του ασθενούς είναι οι ηπατικές μεταστάσεις.


Ο ρόλος της διεγχειρητικής χρήσης μικροκυμάτων έχει εφαρμοστεί σε ειδικές περιπτώσεις με την εφαρμογή πάντοτε διεγχειρητικού υπερηχογραφήματος ειδικά σε περιπτώσεις υποτροπής στον καρκίνο του ήπατος.


Το διεγχειρητικό υπερηχογράφημα συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη σταδιοποίηση της νόσου ειδικά όταν οι καρκινικοί δείκτες αυξάνουν και συνδυάζονται με αρνητική αξονική τομογραφία.


Όσον αφορά τον καρκίνο του παχέως εντέρου, όπως τόνισε ο κ. Δελής υπάρχουν ειδικοί προγνωστικοί δείκτες με τη χρήση ειδικών γονιδιακών συνδυασμών Oncotype X.


Στους νευροενδοκρινείς όγκους νέα θεραπευτικά σχήματα βρίσκονται στο προσκήνιο σε συνδυασμό με εκτεταμένες εκτομές και εκπυρηνήσεις όγκων ( τοπικές εκτομές) από το Ηπαρ.


Ο ρόλος των ραδιοϊσοτόπων κρίνεται απαραίτητος στη μεταστατική νόσο( από νευροενδοκρινείς όγκους) και φαρμακευτικές αγωγές όπως το everolimus, Avastin και σωματοστατίνη.


Η επιθετική αντιμετώπιση στις περιπτώσεις αυτές παρατείνει την επιβίωση.


Η μεταστασεκτομή (Ηπατεκτομή των Μεταστάσεων) κρίνεται απαραίτητη όταν η νόσος παραμένει σταθερή ή υποτροπιάζει σε μια μόνο θέση(στρωματικών όγκων του πεπτικού(GIST).


Ο ρόλος της προεγχειρητικής χημειοθεραπείας σχετίζεται με τη θέση του όγκου.


foto - Ο χειρουργός κ. Σπύρος Δελής





elzoni.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Αργεντινή βάζει στη θέση της την ΕΕ

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ αμφισβήτησε χθες τις καταγγελίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί επιβολής μέτρων προστατευτισμού και αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, ενώ με τη σειρά της επέκρινε την Ευρώπη λέγοντας ότι επιβάλλει δασμούς υψηλότερους από το 100% της αξίας τους σε ορισμένα προϊόντα.
   «Εφαρμόζουμε μια πολιτική που προστατεύει τις επιχειρήσεις μας, την οικονομία μας», δήλωσε η Φερνάντες δε Κίρσνερ. «Είναι σαν να θεωρείται νόμιμος ο προστατευτισμός όταν τον εφαρμόζουν οι ανεπτυγμένες χώρες και λαϊκιστικός ο προστατευτισμός όταν τον εφαρμόζουν αναπτυσσόμενες χώρες. Ε, λοιπόν, δεν είναι έτσι», είπε η κεντροαριστερή πρόεδρος σε μια ομιλία της επ' ευκαιρία μιας εθνικής εορτής στην Μπαριλότσε, 1.800 χλμ. νότια του Μπουένος Άιρες.
   Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «επιβάλλουν δασμούς στο βούτυρο 159%, στο κρέας 126%, οι αργεντινοί παραγωγοί ρυζιού βρίσκονται αντιμέτωποι με δασμούς 450% στην Ιαπωνία, κι εμείς. . . εμείς έχουμε [δασμούς] 35%», τους οποίους «δεν εφαρμόζουμε, μάλιστα», είπε η πρόεδρος της Αργεντινής.
   Η Αργεντινή είναι «στους κόλπους της G20, πέραν της Γερμανίας, η χώρα με την μεγαλύτερη ελευθερία σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις και το εμπόριο, και η 11η στον κόσμο σε ό,τι αφορά την επενδυτική ελευθερία για τα κεφάλαια από το εξωτερικό», πρόσθεσε η Κίρσνερ.
   Χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφυγε εναντίον της Αργεντινής στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) χθες, καταγγέλλοντας ότι επιβάλλει περιορισμούς και δασμούς στις εισαγωγές, κλιμακώνοντας ακόμη περισσότερο την διένεξη ανάμεσα στη λατινοαμερικάνικη χώρα και την ΕΕ, κάνοντας λόγο για παραβίαση των «διεθνών εμπορικών κανόνων» και αξιώνοντας την κατάργηση όλων των συναφών μέτρων, που «προξενούν μεγάλη ζημιά στις επιχειρήσεις της ΕΕ», όπως είπε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Εμπόριο, Κάρελ ντε Χουχτ.
   Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε προαναγγείλει ότι θα αναλάβει δράση μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Κίρσνερ να εθνικοποιήσει εν μέρει την πετρελαϊκή εταιρία YPF, θυγατρική της ισπανικής Repsol. 

onalert.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »