Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Διορίστηκε Τούρκος διοικητής Ταξιαρχίας στη Λάρισα!

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας τοποθέτησε ως διοικητή της Ταξιαρχίας Πολυεθνικής Ευρωπαϊκής Ειρηνευτικής Δύναμης η οποία εδρεύει στη Λάρισα,τον αντιστράτηγο Χακάν Εσέρ
Η τουρκική εφημερίδα Akşam σχολιάζει πως «για πρώτη φορά Τούρκος στρατιωτικός θα διοικεί μια Ταξιαρχία σε Ελληνικό έδαφος». Ο Εσέρ θα βρίσκεται στη Λάρισα από τώρα μέχρι και το 2015.
Στόχος της Ταξιαρχίας είναι στα πλαίσια του ΝΑΤΟ να συμβάλλει στην ειρήνευση στα Βαλκάνια.
 
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκτός λειτουργίας, λόγω βλάβης, ο αξονικός τομογράφος του Μποδοσάκειου

mpodosakeio__ Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, από το Σάββατο 03/08 δεν λειτουργεί, λόγω βλάβη, ο αξονικός τομογράφος του Μποδοσάκειου, που έχει υποστεί βλάβη. Το πότε θα επαναλειτουργήσει παραμένει άγνωστο, αφού η εταιρεία συντήρησης του αξονικού τομογράφου δεν έχει δώσει ακόμη ακριβή χρόνο αποκατάστασης της βλάβης.


Kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Καταγγελία για βιασμό ανήλικης στην Πτολεμαΐδα – Έρευνα διενεργούν οι αστυνομικές αρχές

police Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, στην καταγγελία για βιασμό ανήλικης στην Πτολεμαΐδα, από 20χρονο αλλοδαπό, προχώρησαν οι γονείς της. Η ανήλικη γνωρίστηκε διαδικτυακά (μέσω facebook) με τον 20χρονο αλλοδαπό και χθες το βράδυ όταν συναντήθηκαν κι από κοντά, συνέβη και η καταγγελθείσα πράξη.
 Ο 20χρονος αναζητείται και η υπόθεση διερευνάται με ιδιαίτερη προσοχή από τις αστυνομικές αρχές. Λόγω του ότι πρόκειται για  υπόθεση ανήλικης, που βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης, επιπλέον πληροφορίες θα είμαστε σε θέση να παραθέσουμε, αφού συλληφθεί ο φερόμενος ως δράστης και ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος των ερευνών.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα:Συναυλία Ζωής και Ελπίδας για τα παιδιά με αναπηρία με την Πέγκυ Ζήνα την Τετάρτη 28 Αυγούστου

zinaΣυναυλία ζωής και ελπίδας με την Πέγκυ Ζήνα , η οποία αφιλοκερδώς τραγουδάει για τα παιδιά με αναπηρία. Την Τετάρτη 28 Αυγούστου και ώρα 21.00 στο Δημοτικό γήπεδο Πτολεμαΐδας , με τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.
ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ”ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ” ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΜΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.
ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 9:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Στάχτη έγινε ο μεγαλύτερος ελαιώνας της χώρας που βρίσκεται στην Ιτέα

 Δείτε τις φωτογραφίες που μας έστειλε από το πύρινο μέτωπο η αναγνώστρια του Πινακίου Ιουλία Παπαδημητρίου – Καμένη γη και μαύρο το αύριο για την τοπική οικονομία


Εκτός ελέγχου παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ η μεγάλη φωτιά στο χωριό Σερνικάκι της Αμφισσας. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη με τις φλόγες αλλά οι ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 μποφόρ, δημιουργούσαν συνεχώς νέα πύρινα μέτωπα καταστρέφοντας τον Ελαιώνα της Αμφισσας, το μεγαλύτερο ελαιώνα της χώρας καθώς σε αυτόν υπήρχαν 1.200.000 ρίζες ελιάς.
Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε χθες το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Τα ξερά χόρτα που υπήρχαν στην περιοχή σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα άλλαζαν διαρκώς την κατεύθυνση του μετώπου, ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να σβήσει το ελαιόδεντρο. Κατοικίες δεν κινδύνεψαν, αλλά αγροτικές αποθήκες έγιναν στάχτες από την πυρκαγιά που κατευθυνόταν προς την Ιτέα.

Η επόμενη μέρα

Αξίζει να σημειωθεί πως  η τοπική οικονομία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ελαιοκαλλιέργεια, λόγω του μεγάλου Ελαιώνα της Αμφισσας...Σήμερα μετρά  τις πληγές της και οι κάτοικοι φοβούνται πως οι μέρες που έρχονται θα αφήσουν πίσω τους πολλές στάχτες και καμένη γη...
Διαβάστε περισσότερα » »

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση μεταφοράς της Α' ΕΑΝ

Οι γυναίκες των στρατιωτικών του στρατοπέδου «Παπαπέτρου» πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 5 Ιουλίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση μεταφοράς της Α' ΕΑΝ.
Στο πλευρό των γυναικών και των στρατιωτικών βρέθηκαν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Γερμανίδης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωακέιμ Ιωσηφίδης , ο Περιφερειάρχης Δ.Μακεδονίας Χρυσής Αυγής Τούφας Στέλιος. ,ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου, Βασίλης Μπούτσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και κάτοικοι της πόλης του Αμυνταίου.
Μετά την αρχική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Αμυνταίου ακολούθησε πορεία προς το στρατόπεδο.
Στο στρατόπεδο δεν δέχτηκαν να παραλάβουν το ψήφισμά διαμαρτυρίας με αποτέλεσμα οι γυναίκες των στρατιωτικών να το θυροκολλήσουν.


espedm.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΗ: Μύθοι και αλήθειες για το «ιερό» μονοπώλιο

deiΤο 1998 η τότε ιταλική Κυβέρνηση, με ένα διάταγμά της, αντίστοιχο με την πρόσφατη πράξη του Ελληνικού Υπουργικού Συμβουλίου για την κατάργηση του μονοπωλίου της ΔΕΗ, αποφάσισε ότι σε 5 χρόνια δηλαδή το 2003, καμία εταιρεία ηλεκτρισμού δεν θα είχε μερίδιο στην ιταλική αγορά πάνω από 50%.
Η απόφαση της τότε Ιταλικής Κυβέρνησης με υπουργό Βιομηχανίας τον προσφάτως παρ’ ολίγο πρωθυπουργό Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ελήφθη ενόψει της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρισμού, που τυπικά ίσχυσε το 2001, προκειμένου να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για σωστό σχεδιασμό, ενημέρωση και συζήτηση με όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους, καταναλωτές και εργαζόμενους υπέρ των οποίων έπρεπε να λειτουργήσει η απελευθέρωση.
Επίσης, ελήφθη με δεδομένη την κοινή παραδοχή (στην Ιταλία πάντα) ότι για να ανοίξει στον επί ίσοις όροις ανταγωνισμό η αγορά που εξυπηρετείται από μία και μόνη επιχείρηση, θα πρέπει η τελευταία να «σπάσει» όπως στη δεκαετία του 30, «έσπασε» στις ΗΠΑ με νόμο, το μονοπώλιο του Ροκφέλερ στα πετρέλαια.
Εν τέλει, αποτέλεσμα της σωστής προετοιμασίας στη γειτονική Ιταλία, ήταν η ΕΝΕL δηλαδή η αντίστοιχη ΔΕΗ να «σπάσει», πουλώντας μέσω διαγωνισμών μονάδες και πελατολόγιο σε άλλες εταιρείες. Έτσι η ENEL απέκτησε πρόσβαση σε υγιή κεφάλαια που την βοήθησαν να αναδειχθεί σε διεθνή ενεργειακό παίκτη με παρουσία σε όλες σχεδόν τις ηπείρους.
Όλο αυτό το διάστημα, η ΔΕΗ διατήρησε το μονοπώλιό της, το οποίο οι ελληνικές κυβερνήσεις ανεξαρτήτως προσανατολισμού, από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣOΚ μέχρι τη λαϊκή δεξιά, με διάφορες ρυθμιστικές “πατέντες” προσπάθησαν να διαφυλάξουν ως το “Ιερό μονοπώλιο». Αποτέλεσμα η ΔΕΗ μαραζώνει, και μαζί της παρασέρνει και όποιο κομμάτι της ελληνικής μεταποίησης έχει ανάγκη από φθηνή ενέργεια για να επιβιώσει στον διεθνή ανταγωνισμό.
Κινήσεις υπό ασφυκτική πίεση
Σήμερα η Ελληνική Κυβέρνηση μετά από τις συνεχόμενες παλινωδίες των προηγούμενων «μεταμνημονιακών» κυβερνήσεων και με «βαριά καρδιά», αναγκάζεται από τα πράγματα και υπό την έντονη πίεση της τρόικας να δρομολογήσει τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν από χρόνια στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν και έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, θα πρέπει θεωρητικά τουλάχιστον να ικανοποιούν βασικά θέματα όπως: άνοιγμα της αγοράς (διαμόρφωση συνθηκών ανταγωνισμού) στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την πρόσβαση και άλλων παικτών σε λιγνίτες και νερά τα οποία μονοπωλεί ακόμη η ΔΕΗ, την κεφαλαιακή ενίσχυση της ΔΕΗ οι υποχρεώσεις της οποίας πλησιάζουν τα 5 δισ. ευρω, άνοιγμα της αγοράς στην προμήθεια και χρηματοδότηση των επενδύσεων σε εκσυγχρονισμό και επεκτάσεις στις υποδομές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (διασυνδέσεις με τα νησιά κλπ).
Το εγχείρημα από τη φύση του είναι τεράστιο και δύσκολο ακόμη και αν οι πολιτικές συνθήκες ήταν απόλυτα ομαλές. Το επισημαίνει και η ίδια η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου. Αναφέρεται χαρακτηριστικά, ότι οι μεταρρυθμίσεις που θα προωθηθούν, δηλαδή ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς- ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ, η δημιουργία και πώληση της «Μικρής ΔΕΗ» και η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ (πώληση του 17%) συνιστούν «περίπλοκη διαδικασία σε εταιρικό, νομικό, λογιστικό, φορολογικό και κανονιστικό-ρυθμιστικό επίπεδο.»
Όπως τονίζουν στο Εuro2day.gr ειδικοί που έχουν εργαστεί για παρόμοια σχέδια στο εξωτερικό, παρόμοιας έκτασης παρεμβάσεις γίνονται σταδιακά και μόνο αφού σχεδιαστούν στη μέγιστη δυνατή λεπτομέρεια, εξασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση και πεισθούν τα συνδικάτα ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα βασικά τους δικαιώματα.
Σύμφωνα με τους ίδιους, αλλά και με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι ο σχεδιασμός είναι σε πολύ αρχικό στάδιο, ενώ από το ίδιο το κείμενο της πράξης του υπουργικού συμβουλίου προκύπτουν ερωτήματα, αλλά και η βεβαιότητα ότι εν τέλει, όλα θα εξαρτώνται από τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες, πολιτικές και μη.
Τα σχέδια
Σε ό,τι αφορά στον ΑΔΜΗΕ που σήμερα είναι 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ, το σχέδιο προβλέπει επιλογή επενδυτή για είσοδο στο 49% των μετοχών μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με ανάληψη του μάνατζμεντ από τον ίδιο και σε δεύτερη φάση εξαγορά επιπλέον 2%.
Ωστόσο η απόφαση μιλά για συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΑΔΜΗΕ και με ποσοστό που θα εξασφαλίζει καταστατική μειοψηφία.
Δεν περιγράφεται όμως έστω και επιγραμματικά η διαδικασία και οι όροι μεταφοράς του ποσοστού αυτού από τη ΔΕΗ στο Ελληνικό Δημόσιο και κυρίως κατά πόσο θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα των μετόχων μειοψηφίας της ΔΕΗ.
Όσο για τα χρονοδιαγράμματα, περιττεύει να αναφερθεί ότι αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αφού τον Αύγουστο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία της πρώτης φάσης και να έχει γίνει η προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ενώ η ολοκλήρωση της συναλλαγής και για το επιπλέον 2%, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2014.
Η μικρή ΔΕΗ
Η άσκηση είναι ακόμη πιο δύσκολη για τη δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ» στην οποία η μητρική θα εισφέρει μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και πελατολόγιο σε ποσοστό 30% αυτού που κατέχει σήμερα η ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, 1.400 μεγαβάτ λιγνιτικών μονάδων, 500 μεγαβάτ υδροηλεκτρικών και 500 μεγαβάτ φυσικού αερίου, δηλαδή συνολικά 2.400 μεγαβάτ.
Εξυπακούεται ότι η παραχώρηση στη νέα εταιρεία των λιγνιτικών μονάδων, θα συνοδευτεί και από το δικαίωμα πρόσβασης σε λιγνιτορυχεία που είναι απαραίτητα για την τροφοδοσία τους. Το σπάσιμο της ΔΕΗ σε «μικρή» και «μεγάλη», είναι σαφές ότι γίνεται προκειμένου να αναπτυχθεί ο ανταγωνισμός στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς σήμερα οι ανεξάρτητες μονάδες είναι αποκλειστικά φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταγωνιστούν τις φθηνές μονάδες της ΔΕΗ (λιγνίτες, νερά).
Ωστόσο το σημείο που έχει βαρύνουσα σημασία είναι ότι οι περισσότερες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ έχουν πεπερασμένο χρονικό περιθώριο λειτουργίας και θα πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν με τη συμπλήρωση προκαθορισμένων και συμφωνημένων με την ΕΕ ωρών λειτουργίας.
Για την παράταση της ζωής τους, θα πρέπει να γίνουν σοβαρές επενδύσεις για περιορισμό των εκπομπών και βελτίωση του βαθμού απόδοσής τους που σήμερα είναι μικρός. Έτσι λοιπόν το τίμημα πώλησης λιγνιτικών μονάδων είναι ένα πολύ σχετικό μέγεθος που συναρτάται άμεσα με τον υπολειπόμενο χρόνο ζωής και τις ενδεχόμενες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν σε αυτές.
Παρ΄ όλα αυτά η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου θέτει προκαταβολικούς όρους όπως τη μεταφορά στη νέα εταιρεία μέρους του υφιστάμενου δανεισμού της ΔΕΗ, καθώς όπως αναφέρει επιγραμματικά, «ο δανεισμός της ΔΕΗ σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει χρηματοδοτήσει την κατασκευή και συντήρηση των παραγωγικών μονάδων που θα εισφερθούν στην νέα εταιρεία». Επίσης ότι δεν θα επιτραπεί η πώληση κάτω από την λογιστική αξία των εισφερομένων στοιχείων όπως αυτή προσδιορίζεται με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα. Όσο για τα λιγνιτωρυχεία, η ΔΕΗ ή οι σύμβουλοί της θα πρέπει να αποτιμήσουν την αξία του δικαιώματος παραχώρησης που έχουν από το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς ο λιγνίτης είναι περιουσία του Κράτους.
Ένα πολύ λεπτό σημείο της όλης διαδικασίας αφορά τη μεταφορά στην εταιρεία του 30% των πελατών της ΔΕΗ, τους οποίους προμηθεύει με ηλεκτρικό. Η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου αναγνωρίζει το πρόβλημα το οποίο έχει να κάνει με το κατά πόσο θα είναι υποχρεωτική η μεταφορά ενός πελάτη από τον προμηθευτή που έχει σήμερα (ΔΕΗ) σε έναν άλλο, και αυτό παρά την βούλησή του, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του 30%. «Στο πλαίσιο αυτό παραμένει υπό εξέταση επί του παρόντος ο τρόπος με τον οποίο η νέα εταιρεία θα προσελκύσει πελάτες, κατ’ αναλογία, από την πελατειακή βάση της ΔΕΗ ανά κατηγορία πελατών», αναφέρεται χαρακτηριστικά και απλώς περιγράφεται η αμηχανία επί του πρακτέου.
Η προετοιμασία για τη δημιουργία της «Μικρής ΔΕΗ» θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2014 και η συναλλαγή με τον επενδυτή μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.
Τέλος ως «αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ» η Πράξη υπουργικού συμβουλίου χαρακτηρίζει την πώληση του 17% των μετοχών από αυτές που κατέχει το Δημόσιο (51%) σε στρατηγικό επενδυτή. Ωστόσο μένει ασαφές αν η μεταβίβαση του ποσοστού αυτού θα συνοδεύεται και από την παραχώρηση του μάνατζμεντ της εταιρείας.
Θεωρητικά παραχώρηση ποσοστού σε στρατηγικό επενδυτή χωρίς αυτός να ελέγχει το μάνατζμεντ πολύ μικρή σημασία έχει καθώς το Δημόσιο θα συνεχίζει να ελέγχει το 34% των μετοχών και μέσω αυτού να ασκεί βέτο στη λήψη αποφάσεων στρατηγικής σημασίας. Ωστόσο η αναφορά στην ίδια πράξη, ότι το 49% των μετοχών της ΔΕΗ «διατίθεται μέσω της χρηματιστηριακής αγοράς» δίνει σήμα στην αγορά για συγκέντρωση πακέτων η αξία των οποίων τη δεδομένη στιγμή, αν και όποτε αυτή έλθει, θα είναι σημαντική.
Βλέποντας και κάνοντας
Το «βλέποντας και κάνοντας» για τη ΔΕΗ και την αγορά επιβεβαιώνει η τελευταία παράγραφος της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία επιλέξει αναφέρει: «Εξουσιοδοτούμε από κοινού τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό ΠΕΚΑ, να επιφέρουν τροποποιήσεις στο ανωτέρω Σχέδιο ή σε τμήματα αυτού, ιδίως όσον αφορά στον καθορισμό και στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των επί μέρους φάσεων και σταδίων κάθε ενότητας» κλπ.
(Μ. Καϊταντζίδης, Euro2day)

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ» στο Αμύνταιο (Bίντεο)

amintaio_stratopedoΈντονη αναστάτωση και προβληματισμός επικρατεί στη τοπική κοινωνία του Αμυνταίου σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ», καθώς, το γεγονός αυτό θα δώσει την χαριστική βολή στην περιοχή η οποία διαρκώς υποβαθμίζεται.

  Ακόμη ένα τραγικό λάθος διαπράττεται, μια εγκληματική πράξη κατά του ακριτικού Δήμου Αμυνταίου και των πολιτών του, καθώς η κυβέρνηση δείχνει το πιο σκληρό και αδιάφορο πρόσωπο της, απέναντι σε έναν τόπο που μετράει πληγές, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, του ΙΚΑ και της ΔΟΥ.
  Με πρωτοβουλία των γυναικών των υπηρετούντων στρατιωτικών στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ» Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Αυγούστου 2013 στην κεντρική πλατεία της πόλης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το διαφαινόμενο κλείσιμο του στρατοπέδου.
  Παρόντες στην συγκέντρωση αρκετές οικογένειες στρατιωτικών και πολίτες του Αμυνταίου, που απέναντι στη σκληρότητα και αδιαφορία του κράτους, καλούνται πλέον να αντιτάξουν την δική τους σκληρότητα, με δυναμικό τρόπο και να μην δεχτούν με ταπεινότητα τις αποφάσεις ερημοποίησης της περιοχής.
  Την αντίθεση για αυτή την απόφαση της κυβέρνησης και την αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες των στρατιωτικών, δήλωσαν στον χαιρετισμό τους, ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Γερμανίδης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωακέιμ Ιωσηφίδης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου, Βασίλης Μπούτσης.
  Εκ μέρους των διοργανωτών – γυναικών μίλησε η Αναστασία Μάντζου, σύζυγος στρατιωτικού που υπηρετεί σε μονάδα του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ», η οποία μεταξύ άλλων τόνισε:
  «Από σήμερα το Αμύνταιο που φέρει την ονομασία του Στρατηγού του Μεγάλου Αλεξάνδρου «Αμύντα» από φτωχό γίνεται φτωχότερο με το κλείσιμο του ιστορικού Στρατοπέδου «Παπαπέτρου» και μάλιστα σε διάστημα λίγων ημερών.
  Γιατί τόση βιασύνη;;; Ποια οφέλη εξυπηρετεί;;;
  ΠΟΙΟΣ θα εμπνέει πλέον το αίσθημα ασφαλείας και σταθερότητας στην περιοχή;
  ΠΟΙΟΣ θα είναι ο άγρυπνος φρουρός της ΒΔ Μακεδονίας;
  ΠΟΙΟΣ θα βρίσκεται σε επιφυλακή στα έντονα καιρικά φαινόμενα;
  ΠΟΙΟΣ θα προστατεύσει την ακεραιότητα των εργοστασίων της ΔΕΗ και όχι μόνο σε ενδεχόμενες αστάθειες καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας παράγεται στην ευρύτερη περιοχή Αμυνταίου – Φλώρινας – Πτολεμαΐδας.
  ΠΟΙΟΣ έδωσε το δικαίωμα σε όλους αυτούς να ερημώσουν το Αμύνταιο και την ευρύτερη περιοχή; Ξεχνούν ότι το Αμύνταιο βρίσκεται στα σύνορα της χώρας μας; Ξεχνούν ότι η ονομασία της Μακεδονίας παραμένει ρευστή;
  Η κρίση που βιώνει η χώρα μας είναι καθαρά οικονομική και όμως μέσα σ’ αυτήν την συγκυρία αποφασίστηκε να ξοδευτούν υπέρογκα ποσά νια την μεταφορά Μονάδων στην Θράκη χωρίς να υπάρχει καμία απειλή και χωρίς κανένα δημοσιονομικό όφελος, εξαθλιώνοντας τελείως τον τόπο μας και δίνοντας ακόμη περισσότερο ζωή στην εκεί περιοχή που ούτως ή άλλως σφύζει από στρατό, αστυνομία και πανεπιστήμια.
  Δεν μπορεί τα κλειδιά των συνόρων να βρίσκονται έρμαια στις επιταγές των ξένων.
  Οι συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή σε βάθος χρόνου θα είναι ολέθριες. Τίποτα πλέον δεν θα είναι το ίδιο καθώς το επόμενο βήμα μετά από αυτό θα είναι η εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο, βάζοντας την οριστική ταφόπλακα στην περιοχή μας.
  Το δικό μας πρόβλημα αύριο Θα είναι πρόβλημα όλης της ΒΔ Μακεδονίας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ
ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ» ΝΑ
ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ».
  Ακολούθησε πορεία προς το Στρατόπεδο και εν συνεχεία προς την Λέσχη Αξιωματικών, όπου θυροκολλήθηκαν τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας, καθώς δεν υπήρχε κάποιος υψηλόβαθμος αξιωματικός να το παραλάβει.
 
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η τρόικα «τιμωρεί» όσους έχουν σπίτι

Η τρόικα «τιμωρεί» όσους έχουν σπίτι Άγριο χαράτσι στους ιδιοκτήτες ακινήτων φέρνει η τρόικα

Η ανικανότητα της πολιτείας να εισπράξει φόρους από εκείνους που πραγματικά έχουν, οδηγεί την τρόικα στην επιβολή ακόμα σκληρότερων μέτρων προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι στα έσοδα. Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας δεν εμφανίζονται καθόλου σίγουροι σχετικά με το πόσα μπορεί να εισπράξει το Υπουργείο Οικονομικών το επόμενο διάστημα και για το λόγο αυτό προωθούν δύο εξίσου άγρια μέτρα.
Ο στόχος των εσόδων που είχαν θέσει οι τροϊκανοί ήταν 2.9 δισ. ευρώ, ωστόσο διαβλέποντας δυσκολίες να εισπραχθούν ο πήχης ανέβηκε στα 4.15 δισ. ευρώ με διεύρυνση του αριθμού εκείνων που θα ματώσουν οικονομικά. Όπως ομολογούν ωστόσο ο Πολ Τόμσεν και οι συν αυτώ, από το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων μπορούν να εισπραχθούν μόνο 2.2 δισ. ευρώ αντί του αρχικού στόχου 2.9 δισ. ευρώ μιας και αφού αποσυνδέεται από τη ΔΕΗ η είσπραξη του, όλο και περισσότεροι θα αποφασίσουν να μην τον πληρώσουν αλλά να τον αφήσουν στα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς την εφορία.
Οι επιλογές που δίνουν οι τροϊκανοί προκειμένου να μη δημιουργηθεί εκ νέου τρύπα στα έσοδα είναι δύο. Είτε να διατηρηθεί το χαράτσι μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού και το 2014, είτε να επιβληθεί ένας ακόμα περισσότερο σκληρός φόρος στους ιδιοκτήτες ακινήτων με αναμενόμενα έσοδα 4.15 δισ. ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση βέβαια, με την ευχή να εισπραχθεί τουλάχιστον το 70%, ώστε να εισπράξει το Δημόσιο τα "αναγκαία" 2.9 δισ. ευρώ που χρειάζονται για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό.
Όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς λοιπόν, η τρόικα δε νοιάζεται τόσο πολύ για το ποιος θα πληρώσει αλλά επιβεβαιώνονται όλοι εκείνοι που μιλάνε για καθαρά εισπρακτικές λογικές που στόχο έχουν μόνο να ικανοποιηθούν μαθηματικές και οικονομικές εξισώσεις, αδιαφορώντας για το πως οι πολίτες θα τα βγάλουν πέρα. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, πως με το νέο χαράτσι στα ακίνητα θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα και όσοι έχουν στην ιδιοκτησία τους μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα αλλά και αγροτεμάχια.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μετά απο 15 ολόκληρα χρόνια, το ΨΕΜΑ για την Ελλάδα παραμένει! Γιατί;



Πριν απο 15 χρόνια, τα ΝΕΑ δημοσίευσαν μια είδηση που γκρέμισε όλη την απάτη περί της ελληνικής γραφής και γλώσσας!


Η είδηση αυτή είχε να κάνει με το πρώτο γραπτό κείμενο στην ιστορία της Ευρώπης, που είχε βρεθεί στη Καστοριά! 

Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου! (Γιατί άραγε;)

Μετά απο 15 ολόκληρα χρόνια, η ανακάλυψη αυτή παρέμεινε στο σκοτάδι! Ποιοί και γιατί αποσιωπούν ένα απίστευτης ιστορικής σημασίας ντοκουμέντο;

Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της θα ανέτρεπε όλο το ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης.

Θα ανατρέπονταν δηλαδή η θεωρία πως οι Έλληνες έλαβαν και αυτοί, το φως εξ ανατολάς ( από βαβυλώνιους, σουμέριους, φοίνικες κλπ. !!) και θα έπρεπε να καλύψουν το μεγάλο κενό των τεσσάρων χιλιάδων χρόνων, όταν δηλαδή, οι ανατολικοί λαοί εκφράζονταν με ιδεογράμματα, οι Έλληνες έγραφαν με συλλαβές όπως σήμερα. Είναι καταφανές ότι αυτό δηλώνει πρώιμο στάδιο σκέψης και πολιτισμού.

Σύμφωνα με τη σημερινή θεωρία – που διδάσκεται ακόμα στα ελληνικά σχολεία – οι Έλληνες έμαθαν γραφή περί το 800 π.Χ. από τους Φοίνικες.

Εκείνο που δεν μπορούν να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν η ελληνική γλώσσα να έχει 800.000 λήμματα,πρώτη γλώσσα στον πλανήτη, όταν η αμέσως επόμενη έχει 250.000 λήμματα.

Πως είναι δυνατόν να γράφηκαν τα Ομηρικά έπη περί το 800 π.Χ. την εποχή δηλαδή που ...μάθαιναν να... γράφουν οι Έλληνες; (!!!)

Παρουσιάστηκαν λοιπόν ξαφνικά οι ...αρχαίοι Έλληνες στο ιστορικό προσκήνιο τον 8ο αιώνα π.Χ., με γλώσσα εκατοντάδων χιλιάδων λημμάτων(!!!), που για να δημιουργηθεί απαιτείται γλωσσική προϊστορία τουλάχιστον 10.000 ετών (σύμφωνα με επίσημη αμερικανική γλωσσολογική έκθεση)!

Για να κατανοηθεί καλύτερα το...απίθανον του πράγματος, σκεφτείτε πως η αγγλική γλώσσα π.χ. είναι 1.600 ετών και έχει 48% ελληνικές λέξεις με σύνολο λημμάτων 240.000.

Η γερμανική είναι 1.700 ετών και έχει 250.000 λήμματα με ελληνικές λέξεις 46%.

Η ομηρική γλώσσα τι ηλικία έχει;

Έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες από τους ανατολικούς λαούς και ...ξαφνικά, ως δια μαγείας, έγραψαν τα ομηρικά έπη που έχουν ιστορικό βάθος τριών χιλιάδων ετών;

Τι είναι αυτό που προβληματίζει τους ιστορικούς;

Μήπως γιατί δεν χάθηκαν στη σκόνη της ιστορίας και οι Έλληνες όπως οι Χαναναίοι, οι Σουμέριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Φοίνικες κλπ.;

Είναι προφανές πως η Νέα Τάξη που επιβλέπει τα παγκόσμια δρώμενα, δεν έχει κανένα συμφέρον να ...ανατραπει ή να ξαναγρφτεί η Ιστορία. 

Οπως είναι και προφανές οτι, σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις τόσο για το πλασματικό μας χρέος όσο και για το ποιοί βρίσκοντασν πίσω απο τις συστάσεις των μνημονίων κλπ, υπάρχει ένα σχέδιο καταστροφής και πλήρους ισοπέδωσης της Ελλάδας, σε σημείο κυριολεκτικού αφανισμού της. Κι ένα τέτοιο γεγονός, αυτομάτως θα καθιστούσε αδύνατη την...όποια προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της ιστορικής καταβολής των Ελλήνων.

Ο μόνος ίσως δρόμος για την επανάκτηση των Οσίων και των Ιερών μας, είναι η Επανάσταση! Η Επανάσταση των Ελλήνων, που θα φέρει και την τελική Νέμεσι! Για όλους! 

pirinoslogios
Διαβάστε περισσότερα » »