Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ο Πάνος Καμμένος στην ΕΤ3 9/3/2012

Μικρογραφία
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αγρότης με Ferrari και καταθέσεις 10,6 εκατ. ευρώ - Η λίστα του ΣΔΟΕ με το μαύρο χρήμα

- Το άνοιγμα των λογαριασμών αποκάλυψε χρυσές καταθέσεις από αδήλωτα εισοδήματα
- Ιερέας με τραπεζικό λογαριασμό ένα εκατ. ευρω
- Φαρμακευτική εταιρεία με 135 κιλά... μαύρου χρυσού
- Τι έδειξαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ

Τουλάχιστον εντυπωσιακά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα ευρήματα των ελέγχων που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ το πρώτο δίμηνο του έτους, στους .....
τραπεζικούς λογαριασμούς 39 φορολογούμενων. Βρέθηκε μαύρο χρήμα που υπερβαίνει τα 100 ευρώ και τώρα οι “ύποπτοι” θα πρέπει να αποδείξουν την προέλευση των καταθέσεων.

Τη λίστα του μαύρου χρήματος αποκαλύπτει η Ημερησία του Σαββάτου
-Αγρότης από τη Θάσο με Φεράρι και Πόρσε ενω την τελευταία 10εταία είχε δηλώσει εισοδήματα 106.000 ευρώ αποκαλύφθηκε οτι διατηρούσε 6 τραπεζικούς λογαριασμούς με 10.6 εκατ. Ευρω. Οπως προέκυψε απο την έρευνα ο αγρότης είχε και δεύετρο “επάγγελμα”, την τοκοφλυφία.

-Πανεπιστημιακός γιατρός απο την Αθήνα δεν μπορούσε να δικαιολογήσει καταθέσεις ύψους πάνω απο 1,7 εκατ ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό του.

-Γνωστός σχεδιαστής μόδας την περίοδο 2006-2011 έκρυψε έσοδα απο πωλήσεις χωρίς να έχει κόψει αποδείξεις συνολικού ύψους 2,489.231 ευρώ. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 2,2 εκατ. ευρώ.

-Εταιρία εμπορίας φαρμάκων της Θεσσαλονίκης: ο τραπεζικός λογαριασμός έδειξε αδήλωτες συναλλαγές 29,122 εκατ. Ευρω στη διετία 2008-2009. Την επιβλήθηκε πρόστιμο μαμούθ 58,24 εκατ ευρώ

-Οδοντίατρος απο τη Γλυφάδα είχε δηλώσει στην εφορία εισοδήματα 276.426 ευρώ για την περίοδο 2007-2010 ενώ το ίδιο διάστημα είχε καταθέσεις 610.535 ευρώ

- Εταιρεία αγοραπωλησίας χρυσού χωρίς να έχει κόψει ούτε ένα τιμολόγιο για 135 κιλά χρυσού "απέκρυψε" απο την εφορία 4,55 εκατομ. ευρώ που βρέθηκαν στον τραπεζικό της λογαριασμό.

 http://the-true-here.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

Απορρίφθηκε η έφεση βουλευτή για χορήγηση αναδρομικής αύξησης - Παραιτήθηκαν από τις διεκδικήσεις τους 43 από τους 150- Συνεχίζουν να διεκδικούν Τσιαρτσιώνης & Βλαχόπουλος


Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με μία πρώτη απόφασή του έκρινε ότι οι βουλευτές, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές δεν δικαιούνται αναδρομικές διαφορές αποδοχών.


Σημειώνεται πάντως ότι μόνο 43 βουλευτές παραιτήθηκαν της διεκδίκησης από τους περίπου 150 που έχουν προσφύγει στα διοικητικά Δικαστήρια και διεκδικούν, με το νόμιμο τόκο, τις διαφορές των αποδοχών τους, που δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.

Κατά μέσο όρο, με την κάθε αγωγή τους οι βουλευτές διεκδικούν 250.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό, καθώς τα χρηματικά ποσά κυμαίνονται ανάλογα με το πόσες αγωγές έχει καταθέσει ο κάθε βουλευτής και με τα χρόνια που διετέλεσε βουλευτής.

Στις αγωγές τους, οι βουλευτές επικαλούνται ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές επιταγές με τις οποίες καθιερώνεται η αρχή της διάκρισης των τριών λειτουργιών (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής), οι οποίες μεταξύ τους είναι ισοδύναμες και ισότιμες. Παράλληλα, ο κάθε βουλευτής διεκδικεί και αποζημίωση 10.000 ευρώ, για την ηθική βλάβη που υπέστη από την μη αναπροσαρμογή των αποδοχών του.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με την υπ΄ αριθμ. 13/2012 απόφασή του, απέρριψε την έφεση του πρώην βουλευτή της ΝΔ Ευγένιου Χαϊτίδη (με βουλευτική θητεία στο διάστημα 1993 - 2004) ενώ αντίθετα έκανε δεκτή την έφεση του Δημοσίου κατά της πρωτόδικης απόφασης που τον είχε δικαιώσει, μερικά.

Ο πρώην βουλευτής διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο 401.152,82 ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει τη διαφορά της βουλευτικής αποζημίωσης με τις μηνιαίες αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που ανέρχεται στα 10.271,46 ευρώ.

Οι εφέτες έκριναν καταρχήν ότι «η καταβαλλόμενη στους βουλευτές κατά μήνα αποζημίωση δεν έχει τα εννοιολογικά στοιχεία του μισθού, που αποτελεί χρηματική κατά κανόνα αντιπαροχή, καταβαλλόμενη στον εργαζόμενο για ορισμένη εργασία από το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που οφείλεται από την παροχή της, αλλά αποβλέπει στην κάλυψη των οικονομικών συνεπειών από την απομάκρυνση του βουλευτή από τον επαγγελματικό και βιοποριστικό γενικά έργο του και την αποκλειστική του απασχόληση με το λειτούργημά του».

Ακόμη υπογραμμίζουν ότι η εφάπαξ έκτακτη παροχή, που έλαβαν οι δικαστικοί λειτουργοί (2003-2007) και εξομοιώνονται οι αποδοχές τους με αυτές του προέδρου του ΕΕΤΤ, είναι ανεξάρτητη και δεν συνδέεται με το μισθολόγιο των δικαστών.

Έτσι, κρίθηκε ότι η επέκταση της επίμαχης παροχής στους βουλευτές «συνιστά ανεπίτρεπτη άσκηση νομοθετικού έργου», καθώς ο νομοθέτης κατά πρώτον είχε την πρόθεση να αναγνωριστούν οι απολαβές αυτές προς τους δικαστικούς για συγκεκριμένους λόγους, ενώ κατά δεύτερον «είχε την πρόθεση να αποκλείσει άλλες κατηγορίες λειτουργών, οι αποδοχές των οποίων συναρτώνται με το ύψος των μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού» (δηλαδή τους βουλευτές).

Κατόπιν αυτών, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι αβάσιμα ο πρώην βουλευτής ζητεί την διαφορά των αποδοχών του με αυτές του προέδρου του ΕΕΤΤ. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου μειοψήφησε.

Ποιοι παραιτήθηκαν της διεκδίκησης

Από τους 150 και πλέον βουλευτές, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές που έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη και διεκδικούν αναδρομικά παραιτήθηκαν από τις αγωγές τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, μέχρι στιγμής, μόνο οι 43.


* Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκαν οι Λεων. Τζανής, Πυθαγόρας Βαρδίκος, Γεωργ. Κατηφόρης, Μαρία Ματσούκα (ευρωβουλευτής), Αλ. Βούλγαρης, Μυρσίνη Ζορμπά (ευρωβουλευτής), Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος, Ελισάβετ Παπαζώη, Γεωργ. Δρυς, Στεφ. Μανίκας, Αλεξ. Μπαλτάς, Δημ. Κουλουριάνος, Γ. Κίρκος, Γ. Πασχαλίδης, Εμμ. Μαστοράκης (ευρωβουλευτής) και Χρ. Θεοδώρου.

* Από τη ΝΔ παραιτήθηκαν οι Μιχ. Λιάπης, Ιωάννης Πλακιωτάκης, Γεωργ.Μουτζουρίδης, Γεωργ. Κωνσταντόπουλος, Θεοδ. Σολδάτος, Αποστ. Σταύρου, Κων.Τσιπλάκης, Αθαν. Βαρίνος, Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεωργ. Καλατζής, Αντ. Φούσας, Ζωή Μακρή, Χρυσή Καρύδη, Π. Αλιβιζάτος, Ξενοφ. Βεργίνης, Σταυρ. Παπαδόπουλος, Γιαν. Μανώλης, Βασ. Κορκολόπουλος, Αναστ. Λιάσκος, Μιχ. Μπεκίρης, Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, Αντ. Μπέζας, Σταυρ. Κελέτσης και Δημ. Γαλαμάτης.

* Από το ΛΑΟΣ, παραιτήθηκε ο Αλ. Χρυσανθακόπουλος (1996 έως 2004, στο ΠΑΣΟΚ και από το 2009, στο ΛΑΟΣ), ενώ από το ΔΗΚΚΙ ο ευρωβουλευτής Εμμ. Μπακόπουλος, όπως και η χήρα και κόρη του Παν. Κοτσώνη (Συνασπισμός και ΚΚΕ).

* Δεν αποκλείεται τέλος ορισμένοι βουλευτές να έχουν καταθέσει παραιτήσεις και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιστολή αναγνώστη στο kozan.gr: "Ηλιακή καταιγίδα" στην Πτολεμαΐδα

Τα αποτελέσματα της πρόσφατης ηλιακή καταιγίδας έγιναν ορατά στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Χτύπησαν το δρόμο γύρω από το παλιό πάρκο και άνοιξαν κρατήρα 20 εκατοστών που δεν λέει να κλείσει μέρες τώρα. Και τα εξειδικευμένα συνεργεία του Δήμου εργάζονται πυρετωδώς πετώντας αμμοχάλικο!!!!






Δημότης Πτολεμαΐδας

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ & ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Πολλά έχουν γραφεί για αυτό το θέμα. Διαβάζοντας πολλές εκδόσεις,
σκέφτηκα να ενημερώσω συνοπτικά τους αναγνώστες, για τον ορυκτό πλούτο της χρεοκοπημένης αυτής χώρας.
Οι δοσίλογοι πολιτικοί μας αν και γνώριζαν προ πολλών ετών την ύπαρξη των κοιτασμάτων του ορυκτού πλούτου στο Ελληνικό υπέδαφος, αλλά και στον Ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο, σιωπούσαν,
και το....
κρατούσαν απόρρητο μυστικό από τον Ελληνικό Λαό, εκτελώντας εντολές των ξένων αρπακτικών της παγκόσμιας δικτατορίας & Διακυβέρνησης. Γιαυτό μέχρι σήμερα αδιαφορούν να χαράξουν και οριοθετήσουν την Ελληνική Α.Ο.Ζ. και έτσι να εξασφαλίσουν τα Ελληνικά κοιτάσματα πλούτου για το λαό μας.
Οι εφιάλτες και δοσίλογοι πολιτικοί, θα σπεύσουν να οριοθετήσουν την Ελληνική Α.Ο.Ζ. ευθύς ως διαταχθούν από τα αρμόδια όργανα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, μέσω των Αμερικανών. Μέχρι τότε τα Ελληνικά κοιτάσματα θα παραμένουν ξέφραγο αμπέλι.
Εάν οι εφιάλτες πολιτικοί είχαν τολμήσει να εκμεταλλευθούν αυτό το φυσικό πλούτο που μας χάρισε ο Θεός, σήμερα δεν θα είχαμε καταλήξει σε αυτό το έσχατο σημείο ένδειας και διεθνούς ανυποληψίας, και ο Λαός μας δεν θα υπέφερε από φτώχεια, άστεγος και πεινασμένος, να ζει με τα συσσίτια ελεημοσύνης, και να γίνεται καταγέλαστος ακόμη και από τεταρτοκοσμικές χώρες. Αλλά από προδότες πολιτικούς είναι δυνατόν να περιμένει κάποιος κάτι καλό;;;
O ΓΑΠ τότε που ήταν Πρωθυπουργός δήλωσε, «Πετρέλαια δεν υπάρχουν.» για να παραπλανήσει το Λαό. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν είναι Ελληνικές. Οι πολιτικοί μας εκπαιδεύτηκαν σε ξένα κέντρα για να εξυπηρετούν τη παγκόσμια διακυβέρνηση. Τα wikileaks μιλούν για πράκτορες πολιτικούς, μεγαλοεκδότες, και δημοσιογράφους. Όλα όσα βλέπετε να γίνονται σήμερα στη πατρίδα μας, γίνονται για τους ενεργειακούς πόρους. Η Ελλάς θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος ενεργειακός πόλος για την Ευρώπη, και ο τρίτος πόλος παγκοσμίως παραγωγής πετρελαίου. Οι δοσίλογοι πολιτικοί εκτελούσαν προγράμματα χρεοκοπίας της Ελλάδος, για να μπορέσουν τα ξένα αρπακτικά να αρπάξουν τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος. Για να βγούμε από τη χρεοκοπία και τη φτώχεια, εκείνο που χρειάζεται είναι οι συμβάσεις που θα υπογράψουν οι ανίκανοι και εφιάλτες πολιτικοί με τις ανάδοχες πετρελα’ι’κές εταιρίες για την εξόρυξη υγρών και στερεών ορυκτών, να είναι επωφελείς για το Ελληνικό Δημόσιο. Η πτώχευση των Λαών της Γης είναι σχεδιασμένη , για να έλθει και να επικρατήσει ανεμπόδιστα η παγκόσμια Δικτατορία.
Τα wikileaks αποκαλύπτουν μεγάλο σκάνδαλο για τα πετρέλαια στις Ελληνικές θάλασσες. Οι δοσίλογοι πολιτικοί έλεγαν συνεχώς ψέματα
στον Ελληνικό Λαό, και τον άφηναν απληροφόρητο.
Τώρα που η αλήθεια απεκαλύφθη, και η Ελλάς έφθασε στη χρεοκοπία, θυμήθηκαν δειλά-δειλά, με την άδεια των μεγάλων αφεντικών, να προχωρούν σε δηλώσεις για την ύπαρξη τεραστίων κοιτασμάτων πλούτου, ενώ μας είχαν κοιμίσει με το μύθο της «ψωροκώσταινας»,
έτσι ονομάτιζαν τη πατρίδα μας, για να κοιμούνται οι προδότες ήσυχοι.
Η ύπαρξη του ορυκτού μας πλούτου, είναι από αυτά τα γεγονότα που ανατριχιάζεις διαβάζοντας, έστω και αν ένα ποσοστό είναι αληθινό.
Διαβάζοντας τα ενημερωτικά βιβλία ανακαλύπτουμε τα εξής.
Οι προδότες πολιτικοί έβαλαν βαριά φορολογία στη Βιομηχανία μας ώστε να αναγκαστεί να μεταναστεύσει στις γειτονικές χώρες, για φτηνό εργατικό δυναμικό, κλείνοντας τα εδώ εργοστάσια.
Εκτός από τον υγρό ορυκτό πλούτο(πετρέλαια), υπάρχει και ο στερεός ορυκτός πλούτος. Ενδεικτικώς αναφέρουμε.
Το κλείσιμο των μεταλλείων Σκαλιστήρη στην Εύβοια. Η εταιρεία τότε εξήγαγε μεταλλεύματα σε 150 χώρες ανά τον κόσμο. Η Εύβοια είναι γεμάτη μεταλλεύματα και κυρίως βωξίτη από τον οποίο παράγεται το αλουμίνιο, αυτό που τώρα εισάγουμε από άλλες χώρες.
Η Ελλάς κάθεται κυριολεκτικά επάνω στα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, και η χρεοκοπημένη πατρίδα μας σήμερα εισάγει ενέργεια σε υδρογονάνθρακες αξίας πολλών δις. Ευρώ από τις χώρες του Περσικού Κόλπου. Τόσο ανίκανους και ανάξιους πολιτικούς έχουμε.
Ο Δικτάτορας Παπαδόπουλος τόλμησε να κάνει γεωτρήσεις στο Πρίνο,
με αποτίμηση των πετρελαίων σε δραχμές, και όχι με τη νομισματική μονάδα του δολαρίου, και αμέσως τον «φάγανε» οι ξένοι δικτάτορες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης, με τη βοήθεια των εδώ «Δημοκρατών» πολιτικών πρακτόρων τους.
Μια ομάδα καθηγητών του Πολυτεχνείου, υπό το καθηγητή Κατράκη, είχε ως έργο τη καταγραφή μεταλλευμάτων και ορυκτών στον Ελλαδικό χώρο, ειδικών μεταλλευμάτων όπως το Όσμιο, του οποίου η αξία είναι $60.000 το γραμμάριο. Το κοίτασμα ξεκινά από τα ΙΜΙΑ και τελειώνει στη Λήμνο. Είναι άραγε τυχαίο ότι τη περιοχή αυτή του Αιγαίου διεκδικούν οι Τούρκοι;;;; Οι δοσίλογοι πολιτικοί είναι έτοιμοι να τη παραχωρήσουν, για να έχουν –όπως λένε-το κεφάλι τους ήσυχο.
Αλλά και οι πολύτιμοι λίθοι (ρουμπίνια), που υπάρχουν στο λόφο των Βασιλικών στη Θεσσαλονίκη. Τα οικόπεδα αυτά τα θέλουν οι ξένοι για πάρκο……..Στα Πετράλωνα Χαλκιδικής υπάρχουν τα κοιτάσματα χρυσού και ουρανίου, και τα οικόπεδα αυτά τα θέλει το ΝΑΤΟ για αποθήκες……..Έτσι αποδεικνύεται ότι το πιο ακριβό οικόπεδο είναι η Μακεδονία μας, γιαυτό τόσος θόρυβος γίνεται διεθνώς με τα Σκόπια, για να αποσπάσουν τη Μακεδονία μας οι διεθνείς δικτάτορες από την Ελλάδα, και να αρπάξουν όλο το χρυσό και ουράνιο.
Το Φεβρουάριο του 1998 δόθηκε στη δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο, και συγκεκριμένα στη περιοχή της Θεσπρωτίας.
Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο με όριο επιφυλακής τα 150!!! Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδος, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή, κ.λ.π. δηλαδή σε όλο σχεδόν τον Ελληνικό χώρο. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό ορυκτό στοιχείο, και αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος Ουρανίου. Στο όρος Παγγαίο στη Καβάλα, και στη Χαλκιδική, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη τεραστίων κοιτασμάτων χρυσού. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής όπου υπάρχει αρκετός χρυσός και ουράνιο, ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την εταιρία TVX GOLD του γνωστού George Soros, εμείς ρωτάμε, ποιος του έδωσε άδεια;;; και με τι ποσοστά εκμεταλλεύσεως για το Ελληνικό Δημόσιο;;; Τόσο άχρηστοι και ανίκανοι είμαστε που τα παραχωρούμε όλα τζάμπα στα διεθνή αρπακτικά;;; Μια απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φώς της δημοσιότητας, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ. Περίπου στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών (με τη παλαιά ισοτιμία της δραχμής), εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου, και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους, διαστημόπλοια, και πυραύλους. Γιαυτό οι δοσίλογοι πολιτικοί, με πρόφαση τη χρεοκοπία της χώρας, έκλεισαν τον ΙΓΜΕ.
Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες
επιστήμονες, και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που εμπεριέχεται μέσα σε 300 εκατομμύρια τόνους μείγματος ορυκτών,(μινεράλια),
με συμπύκνωμα ουρανίου 16% , καθώς και άλλα σπάνια ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο, και λανθάνιο, που χρειάζονται στη κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Ενδεικτικώς η μελέτη αναφέρεται ΜΟΝΟΝ
για τη περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου διεθνώς.
Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στη διεθνή αγορά ήταν το 1998, $20.000 το γραμμάριο. Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς στα Ελληνικά εδάφη εμπεριέχονται
48 εκατομμύρια τόνοι ουρανίου προς 20 δις. δολάρια ο τόνος, το Ελληνικό ουράνιο έχει αξία 960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια.
Δηλαδή σε κάθε Έλληνα αντιστοιχούν 96 δις. δολάρια!!!
Τελικά είμαστε οι πιο πλούσιοι φτωχοί!!!
Να λοιπόν γιατί μας χρεοκόπησαν. Να γιατί θέλουν τη Μακεδονία μας.
Είμαστε πρώτοι στο κόσμο σε νικέλιο, πρώτοι σε λευκόλιθο, πρώτοι σε
Υδρομαγνησίτη, πρώτοι σε περλίτη, δεύτεροι σε μπετονίτη, πρώτοι σε
Βωξίτη, πρώτοι σε χρωμίτη, πρώτοι σε ψευδάργυρο, και πρώτοι σε αλουμίνα. Πτωχεύσαμε διότι οι ανάξιοι πολιτικοί όλα αυτά τα έδωσαν έναντι πινακίου φακής. Σήμερα 06-03-12 το BLOG aegeantimes αποκαλύπτει πως μια ξένη εταιρία με μόλις 11 εκατομ. Ευρώ αγόρασε από το Ελληνικό δημόσιο, κοιτάσματα χρυσού και αργύρου αξίας 15.5 δις. Ευρώ. Με τέτοιους δοσίλογους πολιτικούς είναι δυνατόν να προκόψει ένα κράτος;;; συνέχεια στη φτώχεια και χρεοκοπία θα είναι.
Πλούσια πετρελα’ι’κά κοιτάσματα διαθέτει η χώρα μας σύμφωνα πάντα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία της ομάδας Think Tanks «Stratfor» των ΗΠΑ, τα οποία δημοσίευσε η ιστοσελίδα Wikileaks. Όπως αναφέρουν
οι πληροφορίες που διαθέτει η Αμερικανική αυτή εταιρία Stratfor επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι στο Ελληνικό υπέδαφος, και πιο νότια της Κρήτης υπάρχουν πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα.
Η Κρήτη έχει όσο πετρέλαιο και το Ιράν. Ένα (1) τρις. Ευρώ σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο κρύβεται νότια της Κρήτης, μέσα στην Ελληνική Α.Ο.Ζ. μας πληροφορεί ο τύπος.
Έχουμε νοτίως της Κρήτης, και μέσα στα σύνορα της Ελληνικής ΑΟΖ,
175 δις. βαρέλια πετρέλαιο, το τρίτο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως.
Η ποσότητα αυτή συμπεριλαμβάνεται με τη ποσότητα που βρέθηκε στη λεκάνη του Ηροδότου, το γεωγραφικό στίγμα της οποίας είναι 150-175 χιλιόμετρα Ν.Α. της Ιεράπετρας. Σύμφωνα με τους ειδικούς στη λεκάνη του Ηροδότου περιέχονται 22-45 δις. εκατ. βαρέλια πετρελαίου, και τεράστια ποσότητα φυσικού αερίου. Πάντως οι ποσότητες είναι μεγαλύτερες των ποσοτήτων που βρέθηκαν στη Κυπριακή Α.Ο.Ζ.
Εν τω μεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στη Θράκη μας αξίζει 38 δις. Ευρώ. Έχουμε σε Μακεδονία-Θράκη, τα τρία μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ανέρχεται σε 10 τρις. Δολάρια!!! Όπως αναφέρει το Γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ . Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις.
Ευρώ!!! Αυτό τον ορυκτό θησαυρό παρεχώρησαν στους δανειστές,
οι προδότες με το μνημόνιο Νο:2 και με το Αγγλικό Δίκαιο!!!
Και ενώ η Ελλάδα του Παπαδήμιου «σκύβει κεφάλι» και αποδέχεται
στη πράξη μια θανατηφόρα για το Έθνος ύφεση και χρεοκοπία που της έχει επιβληθεί, στην Ισπανία ο νέος συντηρητικός πρωθυπουργός δήλωσε ευθαρσώς στην ηγεσία της Ε.Ε. «Ότι είχαμε συμφωνήσει δεν ισχύει». Και δήλωσε σχετικά, «έχετε πέσει έξω σε όλες σας τις προβλέψεις, έτσι με αναγκάζετε να αναθεωρήσω τις δικές μου προβλέψεις». Που να τολμήσουν οι δοσίλογοι δικοί μας να κάνουν κάτι ανάλογο!!! Νεότερες ειδήσεις λέγουν ότι συμφωνήθηκε η επέκταση της περιοχής εκμετάλλευσης των πετρελα’ι’κών κοιτασμάτων του Βορείου
Αιγαίου μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και της εταιρίας Energean
που εκμεταλλεύεται τώρα το κοίτασμα του Πρίνου. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική, γιατί είναι η πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1970 που δίνεται τέτοια άδεια σε μια περιοχή όπου το 1987 η Τουρκία είχε επιχειρήσει «να βάλλει πόδι», και τελικά κατάφερε να υπάρξει ένα Μνημόνιο στο οποίο συμφωνήθηκε ότι και η Ελλάδα εκτός από την Τουρκία, δεν θα προχωρούσε σε επέκταση των αδειών γεωτρήσεων.
Η Τουρκία τα κάνει όλα αυτά διότι ζηλεύει τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδος, τα οποία προσπαθεί με τη βία, και παρά το διεθνές δίκαιο,
να τα κατακτήσει. Για το θέμα αυτό είναι ενημερωμένες και οι ΗΠΑ,
(πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού παντού χώνουν το χέρι τους),
οι οποίες συνηγορούν στην άμεση επέκταση των ερευνών, αφού υπάρχει βεβαιότητα για ανακάλυψη και άλλων κοιτασμάτων.
Οι ΗΠΑ εν όψει πολέμου με το Ιράν, «καίγονται» για την εκμετάλλευση οσονούπω και άλλων πηγών ενέργειας, ώστε να υπερκαλυφθούν οι παγκόσμιες ανάγκες σε πετρέλαια και φυσικό αέριο,
αφού θα λείψουν από τις αγορές τα πετρέλαια του Ιράν, γιαυτό ενδέχεται να περιορίσουν τις απαιτήσεις της Τουρκίας.
Η Τουρκία δεν μπορεί να εμποδίζει τον εφοδιασμό των διεθνών αγορών με νέες πηγές ενέργειας, αυτό πρέπει να το καταλάβει, αλλιώς θα βρεί μπροστά της τις μεγάλες δυνάμεις……..
Δεν θέλουμε να αδικήσουμε τη Τουρκία, αλλά οι Τούρκοι πρέπει να καταλάβουν επιτέλους, ότι τα δικά τους συμφέροντα περικλείονται μέσα στα δικά τους θαλάσσια σύνορα, και στη δική τους Α.Ο.Ζ. και όχι να προσπαθούν βιαίως σαν κλέφτες να υφαρπάξουν πλούτο και περιουσίες των γειτόνων τους. Οι Τούρκοι θυμίζουν ζωοκλέφτες, που μπαίνουν κρυφίως νύχτα από τα σύνορα, και αρπάζουν τα κοπάδια αιγοπροβάτων των γειτόνων. Αυτό έκαναν στα Ίμια………
Όσον αφορά το Β.Αιγαίο, ακόμα δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό για ποιες περιοχές πρόκειται, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορά το κοίτασμα «Έψιλον», ενώ κύριος στόχος πάντα παραμένει το κοίτασμα του «Μπάμπουρα», αντικείμενο της κρίσης του 1987, το οποίο δείχνει να είναι εφάμιλλο των κοιτασμάτων νότια της Κρήτης.
Σε σχέση με την ποιότητα των πετρελαίων του Αιγαίου, κρίσιμο σημείο για την επιτυχή οικονομική εκμετάλλευσή τους θεωρούνται τα 67 δολάρια το βαρέλι, σαν κόστος παραγωγής, ενώ σήμερα στη διεθνή αγορά πετρελαίων η τιμή είναι $125 για το αργό ακατέργαστο πετρέλαιο (CRUDE OIL).
Πάντως όλα αυτά είναι οικονομικά και πολιτικά παιχνίδια.
Σύμφωνα με υπολογισμούς ειδικών το ανεκμετάλλευτο κοίτασμα
«Έψιλον» περιέχει αποθέματα περίπου 18 εκ.βαρέλια, ενώ υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι μπορεί να είναι και διπλάσιο.
Ενώ νότια της Κρήτης μιλάμε για δισεκατομμύρια βαρέλια, στο Β.Αιγαίο μιλάμε για εκατομμύρια βαρέλια. Πάντως τις ακριβείς ποσότητες ουδείς γνωρίζει αφού τηρούνται σαν απόρρητο οικονομικό, διπλωματικό, και πολιτικό μυστικό.
Το μεγάλο παιχνίδι για τα πετρέλαια του Αιγαίου διαδραματίζεται ανατολικότερα του Πρίνου, στη περιοχή του Θρακικού Πελάγους, που περικλείεται από τη Θάσο, τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, και την Ίμβρο, και όπου σύμφωνα με τους ειδικούς περί των πετρελαίων, κρύβονται τεράστια αποθέματα ανάλογα με αυτά της Αν.Μεσογείου. Μόνο από το γεγονός ότι τα τρία πρώτα νησιά είναι Ελληνικά, ενώ το τέταρτο ανήκει στη Τουρκία (Ίμβρος), καταδεικνύει τη δυσκολία της εκμετάλλευσης των πλούσιων κοιτασμάτων για τα οποία η εταιρία Shell έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Θα μπορούσαμε καλοπροαίρετα να λύσουμε το πρόβλημα με τους Τούρκους, όμως οι Τούρκοι είναι κακόπιστοι και άρπαγες, και τα θέλουν όλα δικά τους. Όση φιλία και υποχωρητικότητα εμείς δείχνουμε, οι Τούρκοι πάντα θέλουν να μας βλέπουν σαν εχθρούς.
Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα πλούσια κοιτάσματα του Βορείου Αιγαίου βρίσκονται στην «ευαίσθητη» περιοχή ανάμεσα στα τέσσερα νησιά που περιγράψαμε, ενώ τα αποθέματα του Πρίνου μάλλον εξαντλούνται. Άραγε από τα αποθέματα του Πρίνου πήγε κάτι στο Ελληνικό Δημόσιο, ή τα φάγανε οι ξένοι με τους εδώ δοσίλογους και κλέφτες πολιτικούς, όπως τους αποκαλεί ο Ελληνικός λαός στις πλατείες των πόλεων.!!!
Σε μια νέα αποκάλυψη η οποία αφορά τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο και νότια της Κρήτης, προχώρησε το Wikileaks σύμφωνα με δημοσίευμα του defencenet.gr. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα με βάση μελετών του Αμερικανικού Think tank Stratfor προκύπτει ότι τη στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός ΓΑΠ το Δεκέμβριο του 2009 δήλωνε ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαια, τα Ελληνικά κοιτάσματα πετρελαίων και φυσικού αερίου ήταν ήδη γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007. Όπως αναφέρεται, με δεδομένη την ανάγκη να προσφύγει η τότε κυβέρνηση του ΓΑΠ στο μηχανισμό στήριξης για δανεικά, προτίμησε αντί να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις και καθορισμό της ΑΟΖ, να οδηγήσει τη χώρα στα Μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα.
Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι λίγους μήνες μετά και ενώ οι πληροφορίες για πετρέλαια διέρρεαν και οργίαζαν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος μιλώντας στη Βουλή δήλωσε τα ίδια με τον ΓΑΠ, ότι «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα».
Πρόκειται για εθνική προδοσία, αφού προτίμησαν τα δάνεια με τα μνημόνια, και όχι να εκμεταλλευτούν άμεσα τον ορυκτό πλούτο.
Στο Wikileaks διέρρευσαν εκτιμήσεις του Stratfor που αναφέρουν ότι,
«Καλύτερα η Ελλάδα να συνδεθεί με το δολάριο, αν βγεί από τη ζώνη του Ευρώ». Αυτό ενδιαφέρει τους Αμερικανούς, να συνδεθούν τα Ελληνικά πετρέλαια με το δολάριο, για ισχυροποίηση του δολαρίου, και αυτά τα βόδια οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αντί να μας έχουν στα «όπα-όπα», μας πολεμούν και μας χλευάζουν, και όχι μόνο, αλλά μας στίβουν σαν το λεμόνι με τη τοκογλυφία των δανείων. Χρυσά κέρδη-380 εκ.Ευρώ πηγαίνουν μόνο στους Γερμανούς από τα Ελληνικά δάνεια!!!
Οι υπολογισμοί ποσοτήτων των πετρελαίων, φαίνεται να στηρίζονται σε στοιχεία της Noble Energy, η οποία έχει το φάκελο για τα εντοπισθέντα κοιτάσματα στην Αν.Μεσόγειο, και στην όλη Ελληνική Α.Ο.Ζ. Στο Βόρειο Αιγαίο, από τη βραχονησίδα «Μπάμπουρας» μέχρι το Άγιον Όρος, οι απολήψιμες ποσότητες πετρελαίων είναι άνω των 5.5 δις. βαρελίων, με δυνατότητα παραγωγής πάνω από 100.000 βαρέλια την ημέρα. Αυτές είναι μόνο ενδείξεις. Φαντασθείτε να φθάσουμε στη παραγωγή, η οποία θα είναι για πολλά έτη, με μεγάλες ποσότητες ημερησίως. Κατόπιν αυτού, οι Αμερικανοί λέγουν, ότι οι Τούρκοι έχουν γίνει «Τούρκοι», και είναι εκτός ελέγχου.
Εν τω μεταξύ το Stratfor επισημαίνει ότι, «στη περίπτωση που η Ελλάδα καταστεί σημαντική παραγωγός χώρα φυσικού αερίου,
και πετρελαίου, θα προτιμούσαν οι Αμερικανοί να ανήκε στο μπλόκ
του δολαρίου, παρά στο Ευρώ». Τέτοια πρεμούρα τους έχει πιάσει, και εμείς εδώ με τον ύπνο το Παπαδήμιο, και την υπουργό ανάπτυξης κυρία BILTERBERG, συζητάμε για τα μνημόνια……και χρεοκοπία…..
Το State Dept: στην Ουάσινγκτον τονίζει, «Ίσως η ένταξη της Ελλάδος στο μπλόκ του δολαρίου, να είναι το μεγαλύτερο οικονομικό παιχνίδι
που παίζεται στο παρασκήνιο». Εμείς εδώ με τους δοσίλογους πολιτικούς κοιμόμαστε τον ύπνο του εφιάλτη!!!
Εν τω μεταξύ οι Αμερικανοί και το Stratfor επισημαίνουν, «Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να καταστεί μεγάλος παραγωγός χώρα πετρελαίου και φυσικού αερίου, ύστερα από τις ανακαλύψεις κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη περιοχή της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. και των άλλων Ελληνικών θαλασσών, αλλά και στην ενδοχώρα.»
Εμείς λέμε ευτυχώς που υπάρχουν τα Wikileaks μαζί με τα ξένα Think Tanks, και μας ξυπνάνε από το λήθαργο που μας βύθισαν οι εφιάλτες
Δοσίλογοι πολιτικοί. Μας πτώχευσαν για να αρπάξουν τα πετρέλαια!!
Εν τω μεταξύ οι μεγάλες δυνάμεις, με τη πανίσχυρη Ρωσία, αγρυπνούν, καιροφυλαχτούν, και περιπολούν για κάθε κακό…….

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος
E-mail: ant.grypaios@gmail.com
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ


Διαβάστε περισσότερα » »

Το κάπνισμα, το ηλεκτρονικό τσιγάρο και η υποκρισία

Για όσους δεν γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται, ορίστε μια σύντομη περιγραφή (αντιγραφή από το παλιό άρθρο του e-kapnisma.info), περισσότερα θα βρείτε στο www.e-kapnisma.gr):
e-cigaretteΤο ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια νέα, εναλλακτική (και πιθανώς ασφαλέστερη) μορφή καπνίσματος. Αποτελείται από ένα αναλώσιμο cartridge που περιέχει υγρό το οποίο αποτελείται κυρίως από νικοτίνη (εκχύλισμα, σε υγρή μορφή) και προπυλενογλυκόλη (ή φυτική γλυκερίνη). Εισπνέοντας, ένας μικροεπεξεργαστής διοχετεύει σταγονίδια νικοτίνης στον καπνό (ή καλύτερα, ατμό) που παράγεται και ο χρήστης έχει την ίδια αίσθηση και ικανοποίηση με αυτή που θα είχε από ένα κανονικό τσιγάρο, χωρίς όμως τα υπόλοιπα βλαβερά συστατικά (πίσσα, μονοξείδιο του άνθρακα κλπ) που περιέχουν τα συμβατικά τσιγάρα.
Ειναι γνωστό οτι ένας μεγάλος αριθμός βλαβερών / καρκινογόνων ουσιών παράγεται από την καύση του τσιγάρου. Το ηλεκτρονικο τσιγάρο δεν έχει καύση. Λειτουργεί με μπαταρία και ο καπνός παράγεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο (τον λεγόμενο atomizer). Η θερμοκρασία του καπνού που παράγεται είναι ίδια με αυτή του καπνού ενός κανονικού τσιγάρου (50-60 °C). Λογω του οτι ο "καπνός" που παράγεται είναι στην ουσία ατμός, το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν βλάπτει τους γύρω σας.  
structure-rutoo-e-cigarette
Είμαι και εγώ ένα από τα “πειραματόζωα” ή τους “βλάκες” (κατά το προσφιλές Ελληνικό δόγμα του “ο,τι δεν ξέρουμε εμείς ή δεν το λένε οι ειδήσεις είναι λάθος”) που δοκίμασαν και υιοθέτησαν το ηλεκτρονικο τσιγάρο αρκετά νωρίς, πριν ακόμα υπάρξουν οι νόμοι και οι απαγορεύσεις για το κάπνισμα. Ο λόγος ήταν οτι το κανονικό τσιγάρο με είχε μπουχτίσει, με έκανε να αισθάνομαι άσχημα, αλλά δεν είχα πετύχει στις προσπάθειές μου να το κόψω. Ετσι, επέλεξα μια λιγότερο επικίνδυνη (οχι όμως εντελώς ακίνδυνη) εναλλακτική προσέγγιση, προκειμένου να μειώσω τις επιπτώσεις που είχε στην υγεία μου το όλο πράγμα.
Μετά από 2 χρόνια, οι μισοί που με χαρακτήριζαν “πειραματόζωο” μου ζητάνε συμβουλές για το που θα βρούν την καλύτερη μάρκα και το καλύτερο υγρό/φιλτράκι, ενώ οι άλλοι μισοί αντιστάθηκαν σθεναρά μέχρι την εφαρμογή του νομου για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους. Τώρα, άρχισαν και αυτοί να κάνουν τα “πειραματόζωα”.
Ολα αυτα καλά. Ωσπου άρχισαν τα όργανα, αρχής γενομένης από τις (πάντα υστερικές ΗΠΑ).
Ναι, καλά ακούτε. Αυτοί που μας πάσαραν τις προηγούμενες δεκαετίες το κάπνισμα ως cool συνήθεια και μέρος του lifestyle μας, τώρα κάνουν ο,τι μπορούν για να το βγάλουν από τη μέση. Βλέπετε, κοστίζει πολύ στο σύστημα δημοσιας υγείας (τα λεφτά είναι το θέμα, σιγά μην δίνουν δεκάρα για την υγεία μας).
Και πώς θα το πετύχαιναν; Απλά, δημιουργώντας μια υστερία παρόμοια με αυτή της προώθησης του καπνίσματος. Αντικαπνιστική, αυτή τη φορά.
  Θα μπορούσα να γράφω ώρες για το ψυχολογικό μοντέλο πάνω στο οποίο στηρίζεται όλο αυτό το “παιχνίδι”, αλλά θα περιοριστώ σε αυτό που με αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση:
Ο FDA (ο οργανισμός ελέγχου τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ) έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία κατά του ηλεκτρονικού τσιγάρου, η οποία βασίζεται στο εξής επιχείρημα (συνοπτικά):
“Εξετάσαμε 19 δείγματα υγρών ηλεκτρονικού τσιγάρου και σε ΔΥΟ από αυτά βρήκαμε ΙΧΝΗ νιτροζαμινών, που είναι καρκινογόνες, άρα το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι βλαβερό και πρέπει να τεθεί εκτός νόμου και να απαγορευτεί η πώλησή του”. (Για περισσότερα, διαβάστε εδώ)
Η, χρησιμοποιώντας την δημοφιλή υπηρεσία gyromyristis translate, αυτό μεταφράζεται:
40“Επιλέξαμε ΔΥΟ μόνο (Αμερικάνικες) εταιρίες, πήραμε τα προϊόντα τους που απευθύνονται  ΣΕ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ, βρήκαμε σε δύο από αυτά ποσότητα αμφισβητήσιμη ως προς το αποδεκτό όριο μιας εκ των 400 καρκινογόνων ουσιών που βρισκει κανείς στα συμβατικά τσιγάρα και στις τσίχλες νικοτίνης, και αυτό μας ήταν αρκετό για να έχουμε ένα επιχείρημα να σας πείσουμε οτι πρέπει να επιλέξετε να συνεχίσετε να πεθαίνετε από το συμβατικο κάπνισμα, γιατί μπορεί το ηλεκτρονικό κάπνισμα να σας δημιουργήσει δερματικά εξανθήματα, φαγούρα και δυσκοιλιότητα. Επίσης μοιάζει με συμβατικό τσιγάρο και επειδή έχει αρωματικά υγρά, μπορεί να το αγοράζουν μικρά παιδιά. Οπως τις τσίχλες. Αλλά τις τσίχλες νικοτίνης δεν τις πειράζουμε γιατί τις έχουμε ήδη εγκρίνει”.
Ωραίο παιχνίδι. Κανείς δεν το κατάλαβε. Εύγε.
Φυσικά, τα Ελληνικά ΜΜΕ αρχίσανε το παραμύθι: “ΒΛΑΒΕΡΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ”, “ΚΑΡΚΙΝΟΟΟΟΟΣ ΘΑΝΑΤΟΟΟΟΣ”, “ΘΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ” και άλλα τέτοια χαριτωμενατζίδικα, ενώ κανείς δεν εξέτασε τη σκοπιμότητα του όλου πράγματος.
Και ερωτώ: Δημοσίευσε κανείς αυτό;
(Ελεύθερη μετάφραση από το άρθρο – υπογράφει η Dr. Elizabeth Whelan ,president of the American Council on Science and Health – πρόεδρος του Αμερικανικού Συμβουλίου Επιστήμης και Υγείας)
Το ρεαλιστικό μέρος της ανακοίνωσης του FDA είναι οτι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν έχουν υποβληθεί σε επίσημους ελέγχους και κυκλοφορούν μονο εδώ και μερικά χρόνια. Να όμως τι δεν σας είπε ο FDA, αν και θα έπρεπε:
Τα παραδοσιακά τσιγάρα είναι θανατηφόρα όχι λόγω της παρουσίας συγκεκριμένων “καρκινογόνων” και “τοξινών” αλλα λόγω του οτι χρησιμοποιώντας τα, οι καπνιστές εισπνέουν τεράστιες ποσότητες καπνού – αλλιως γνωστού ως “προϊον κάύσης”. Ειναι ο εισπνεόμενος καπνός αυτός που σκοτώνει με τόσους τρόπους – καρκίνο, καρδιαγγειακές παθήσεις, παθήσεις του πνεύμονα και ακόμα περισσότερα.
Το τσιγάρο ήταν ένα σχετικά μη διαδεδομένο προϊόν στην κοινωνία μας μέχρι την εφεύρεση της μηχανής στριψίματος, και οι πωλήσεις του ανέβηκαν με ταχύ ρυθμο πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο. Πριν από αυτό, ο καπνός χρησιμοποιούνταν με σχετική ασφάλεια – μασώμενος, σε πίπες ή πούρα – γιατί οι καπνιστές εισέπνεαν λίγο ή και καθόλου καπνό. Τα τσιγάρα το άλλαξαν αυτό.
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο, μια συσκευή που μιμείται το συμβατικό τσιγάρο και αποτελείται από μια μπαταρία, έναν ατμοποιητή και ένα φυσίγγιο – επιτρέπει στους καπνιστές να εισπνέουν τη δόση της νικοτίνης που τους χρειάζεται εκπνέοντας ατμό (ο οποίος μυρίζει λίγο ως καθόλου) μιμούμενοι το τελετουργικό και την αίσθηση του καπνίσματος κανονικών τσιγάρων.
Ο FDA παραπονέθηκε οτι το ηλεκτρονικό τσιγάρο ήταν μια “συσκευή παροχής νικοτίνης”. Μέχρι εδώ, είχε δίκιο. Ομως, είναι ο καπνός που σκοτώνει, όχι η νικοτίνη. Ναι, η νικοτίνη είναι εξαιρετικά εθιστική, και είναι αυτή που “κρατάει” τον καπνιστή. Η παροχή νικοτίνης όμως χωρίς τον καπνό, αποτελεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τους καπνιστές […]
Ο FDA έχει εγκρίνει άλλα προϊόντα παροχής νικοτίνης όπως τσίχλες και patches τα οποία έχουν αποτύχει. Το ποσοστό διακοπής του καπνίσματος με τη χρήση αυτών των προϊοντων είναι λιγότερο από 15% μετά από ένα χρόνο χρήσης, καταδικάζοντας εκατομμύρια καπνιστών σε θάνατο. Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα άλλες εναλλακτικές λύσεις. Ομως, ο FDA […] έχει υιοθετήσει τη φράση “κόψτο ή πέθανε”. […]
Περισσότεροι από 1 εκ. καπνιστές χρησιμοποιούν σήμερα το ηλεκτρονικό τσιγάρο […]. Ο FDA, ελλείψει στοιχείων οτι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αποτελούν απειλή προς την υγεία, ήταν τόσο απεγνωσμένος που ζήτησε από τους ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ να τηλεφωνούν αναφέροντας παρενέργειες της χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου έτσι ωστε να μπορεί να “χτίσει” στοιχεία εναντίον του και να προχωρήσει στην απαγόρευσή του. Αμέλησαν, όμως, να ζητήσουν την ίδια επικοινωνία και από τους καπνιστές που έκοψαν επιτυχώς το κάπνισμα χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Η υποκρισία του FDA δεν πρέπει να μας ξενίζει, εξάλλου πόσες φορές έχει εγκρίνει πράγματα που οδήγησαν σε θανάτους και απαγόρευσε άλλα λόγω ποιός ξέρει ποιών (συμφερ/παραγ)όντων; Το θέμα είναι οτι στο δόγμα του “ο,τι εισαγομενο είναι καλό” θα μας έρθουν και εδώ αυτοί, καταδικάζοντάς μας στο ευφυέστατο “κόφτο ή ψόφα”, αγαπημένη φράση όλων των φανατικών αντικαπνιστών, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ.
Πάρτε ταμιφλού…
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόταση ΔΝΤ για 28 δισεκ. ευρώ προς την Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα » »

Tης πατάτας στην Πτολεμαΐδα!!! (Βίντεο)


Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί στην περιοχή της Σχολής Εκπαίδευσης Δημοτικής Αστυνομίας Πτολεμαΐδας, όπου πατατοπαραγωγοί από την περιοχή του Αμυνταίου διέθεσαν προς πώληση ποσότητες πατάτας έναντι 25 λεπτών το κιλό. Δείτε το βίντεο...




Πηγή βίντεο neaptolemaida


kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Η φρίκη της ηλεκτρονικής τυρρανίας. Δείτε πως αναγνωρίζουν τα πρόσωπά μας ακόμη και στις διαδηλώσεις! ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ

ΑΚΟΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ FACEBOOK;;;
Πρίν απο λίγο ο φίλος μας Αλεξέι μας έστειλε ένα e-mail το περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτει ένα κομμάτι του αναπτυσόμενου παγκόμσιου ολοκληρωτισμού και συγκεκριμένα αυτό που αφορά το ηλεκτρονικό φακέλωμα και εν γένει την εξέλιξη της ηλεκτρονικής μορφής της σύγχρονης τυρρανίας.
Έτσι λοιπόν μια απλή φωτογραφία ενός πλήθους διαδηλωτών μπορεί να γίνει ένα "χρήσιμο εργαλείο" όχι μόνο στα χέρια των μυστικών υπηρεσιών, που αναμφισβήτητα διαθέτουν πιο...
εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης και αναγνώρισης,αλλά και οποιουδήποτε έχει την επιθυμία η πιο σωστά την διαστροφή να παίξει το ρόλο του πράκτορα.
Το παρακάτω e-mail το αφιερώνουμε εξαιρετικά σε όσους μας έλεγαν ευφάνταστους συνωμοσιολόγους,φοβικούς ή εχθρούς της τεχνολογίας
( Στο e-mail δεν αναφέρεται αν το περιεχόμενο προέρχεται απο δημοσίευση κάποιου ιστολογίου ή ιστοδελίδας και για αυτό δεν σημειώνουμε την πηγή)

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΦΑΚΕΛΛΩΝΟΥΝ!...
Πατήστε εδώ και δείτε... και φρίξτε.
(Τοποθετήστε το δρομέα οπουδήποτε μέσα στο πλήθος και κάντε διπλό κλικ μερικές φορές και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη φέτα του ποντικιού για μεγέθυνση.)
Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε από Port Moody και δημοσιεύεται στην Tri-City News 24, Ιουνίου.
Η αναγνώριση των προσώπων μέσα στο πλήθος.... Εδώ είναι ένα πλήθος πριν από την εξέγερση στο Βανκούβερ.
Μπορείτε να βρείτε το κεφάλι και το πρόσωπο με εκπληκτική σαφήνεια κι ευκρίνεια .

Είναι τρομακτικό. Μπορείτε να δείτε - και τα χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου - και υπήρξαν χιλιάδες!

Προστασία προσωπικών δεδομένων?
Επίσης, μολις πατηστε και το TURN OFF GigaTag. επανω στο μαυρο πλαισιο εξω απο φωτο ,θα δειτε οσα ειδα κι εγω! αν καταλαβα καλα σας δείχνει ονομαστικά όλους όσους μπορούν να ταυτοποιήσουν μέσω όλων των site κοινωνικής δικτύωσης ,όχι μόνο του facebook!!....

O φίλος μας id-ont.blogspot.com τα λέει εδώ και καιρό αλλά ποιός τον ακούει:

Ένας πόλεμος με στόχο να μας έχουν δικούς τους 24 ώρες το εικοσιτετράωρο
Splunk, να μια εταιρεία με προοπτικές.
Oταν όμως έχεις σκοπό να παρουσιάσεις τις τελευταίες τάσεις στον χώρο όπου κινούνται τα μεγάλα θηρία της κοινωνικής δικτύωσης και απόκτησης προσωπικών δεδομένων, γιατί άραγε να αρχίζεις από ένα άγνωστο όνομα; Η αιτία είναι το ότι κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, υπολογιστικά μηχανήματα, GPS, εταιρείες ηλεκτρονικών αγορών, παιχνίδια online δημιουργούν κάθε δευτερόλεπτο ποταμούς από δεδομένα.

Πρόχειροι υπολογισμοί του φημισμένου McKinsey Global Institute δείχνουν ότι εκεί πίσω, στους σκληρούς δίσκους και στις διάφορες φορητές μνήμες, η ποσότητα στοιχείων που παράγονται κάθε χρόνο αυξάνεται κατά 40%. Και έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα των Big Data. Ο κατακλυσμός των δεδομένων

Η εταιρεία Splunk λοιπόν φτιάχνει και πουλάει προγράμματα για την υποδοχή, την ανάλυση και την αξιοποίηση των δεδομένων που παράγονται άφθονα κάθε δευτερόλεπτο και βρίσκονται γύρω μας.
«Το κινητό μου τηλέφωνο, το σπίτι μου, το αυτοκίνητό μου ξερνούν συνεχώς στοιχεία, το καθετί δημιουργεί δεδομένα» εξηγεί ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας που παράγει προγράμματα για την υποδοχή αυτών των στοιχείων, την ταξινόμησή τους και τη δημιουργία δεικτών για τον εύκολο εντοπισμό τους.

Η Zynga, γνωστή για τα online παιχνίδια, χρησιμοποιεί τα προγράμματα αυτά για να εντοπίζει πού κολλούν όσοι παίζουν τα παιχνίδια της και πότε εγκαταλείπουν, σε μια προσπάθεια να κρατήσει τους παίκτες της όσο γίνεται περισσότερο συνδεδεμένους. Αλλη εταιρεία τα αξιοποιεί για να αναλύει το πώς αγοράζουν οι καταναλωτές διάφορα εμπορεύματά της και στην Ιαπωνία τα χρησιμοποιούν για να μπορέσουν να προβλέψουν το… επόμενο τσουνάμι.

Πέρα από τη χρήση λοιπόν για καθαρά επιστημονικούς σκοπούς, οι εταιρείες επεξεργασίας δεδομένων ζουν καλά και βρίσκουν εύκολα χρηματοδότες διότι πολύς κόσμος έχει πλέον καταλάβει ότι διανύουμε την εποχή που δύουν τα παραδοσιακά μέσα ψυχαγωγίας και κοινωνικής συμβίωσης, όπως είναι τα συμβατικά τηλεοπτικά κανάλια, οι κινηματογραφικές αίθουσες και οι… επισκέψεις στα σπίτια. Ετσι οι γίγαντες του ψηφιακού χώρου έρχονται με νέες προσφορές.

Google όπως τηλεόραση…
Αρκεί να παρακολουθήσεις τις κινήσεις της Google ως σήμερα για να καταλάβεις τι ετοιμάζεται.
Οταν αγόρασε το YouTube, οι περισσότεροι είδαν απλώς μια καλή κίνηση να αποκτηθεί ένα μέσο επικοινωνίας που θα προσπόριζε στην Google ακόμη μεγαλύτερη φήμη. Οι προσεκτικοί αναλυτές όμως διαπίστωσαν ότι τα σχέδιά της για το μέλλον ήταν φιλόδοξα. Πολύ φιλόδοξα, θα λέγαμε, για μεγαλύτερη ακρίβεια, αφού οι άνθρωποι δεν στοχεύουν σε τίποτε λιγότερο από το να υποκαταστήσουν τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια που υπάρχουν.

Σκοπεύουν από τους επόμενους μήνες να εμφανίσουν μέσα από τη διεύθυνση του YouTube δεκάδες εξειδικευμένα δικά τους κανάλια, που θα τα βλέπεις μέσα από τον υπολογιστή και από το κινητό σου τηλέφωνο. Αθλητικά, πολιτικά, μαγειρικής, μουσικής και διάφορα άλλα πολύ πιο παράξενα. Ετσι θα προσελκύσουν κοινό, το οποίο το έχουν εύκολα έτσι κι αλλιώς από τη δραστηριότητα του YouTube και θα το αιχμαλωτίσουν στα δικά τους νερά.

Στόχος είναι οι διαφημίσεις. Διότι θα μπορούν να δίνουν πλέον στους διαφημιστές και στους διαφημιζομένους αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν τα μεγάλα κανάλια. Να ξεχωρίσουν τα «συστατικά» του ανθρώπινου πολτού που παρακολουθούσε τα προγράμματά τους. Εξειδικεύοντας λοιπόν τώρα όλο και περισσότερο μέσα από διάφορες θεματικές πύλες, θα παραδίδουν τους καταναλωτές έτοιμους για να υποστούν την επίθεση της στοχευμένης πλέον διαφήμισης.

Θα συνδεθούμε ακόμα και με τις λάμπες!
Και τα πράγματα δεν σταματούν εδώ. Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου ο κ. Αλμούνια και οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι υπεύθυνοι για τις αντιμονοπωλιακές ρυθμίσεις μέσα στα κράτη της Αγοράς έδωσαν την έγκρισή τους για την απόκτηση από την Google της γνωστής μας Motorola, των 19.000 υπαλλήλων και του Android, του γνωστού λειτουργικού συστήματος για κινητά τηλέφωνα, ανταγωνιστικού του αντίστοιχου της Apple, έναντι ποσού περίπου 10 δισ. ευρώ.

Απομένει η έγκριση από την αμερικανική κυβέρνηση και ο γίγαντας που ως τώρα φαινόταν να ενδιαφέρεται μόνο για το περιεχόμενο μπαίνει με πάταγο και στον τομέα των συσκευών.

Και μάλιστα όχι των παλαιών γνωστών συμβατικών, αλλά για να λανσάρει την καινούργια άποψη:
«Σε θέλω δικό μου όλη μέρα για τα πάντα».
Δεν είναι η μόνη. Το ίδιο κάνει ήδη, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, η Apple, το Facebook ψάχνεται προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ το Amazon με τις ταμπλέτες ανάγνωσης, που δεν θα αρκούνται απλώς στην παρουσίαση των σελίδων ενός βιβλίου, ήδη δημιούργησε αξιοζήλευτη κίνηση. Τώρα λοιπόν έρχεται η σειρά της Google.
Συσκευή – Περιεχόμενο – Διαφήμιση – 24 ώρες/7ημέρες. Είναι το πακέτο που οι μεγάλες εταιρείες ονειρεύονται ότι μπορεί να δημιουργήσει τη νέα ψηφιακή οικολογία.

Οπου και να βρίσκεσαι, θα είσαι συνδεδεμένος μαζί τους.
Από κάποιο τυχαίο γεγονός διέρρευσε ότι η Google κατέθεσε αίτηση για την πρώτη συσκευή της. Η οποία, ξεκινώντας μαλακά, θα φέρνει πρώτα μουσική στο σπίτι. Με ανέσεις όπως Bluetooth και Wi-Fi, θα συνδέεται και με άλλες οικιακές συσκευές (προφανώς και με την τηλεοπτική οθόνη). «Θα συνδεθούμε ακόμη και με τις λάμπες» λέγεται ότι είπε στον ενθουσιασμό του κάποιος μέσα από την εταιρεία, η οποία προς το παρόν σκοπεύει να δώσει σε υπαλλήλους της τη συσκευή, όταν βέβαια κατασκευαστεί, για δοκιμές.

Κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την ίδια κατεύθυνση, αφού ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο έδινε τη δυνατότητα να ακούς μουσική μέσω του πακέτου Google Music (μουσική αποθηκευμένη σε cloud), και αυτό συνδυαζόταν με τις «παρέες» στην α λα Facebook εφαρμογή Google Plus.

Οι πληροφορίες αυτές συνδυάζονται και με την αγορά της Motorola, η οποία έχει την τεχνογνωσία για την κατασκευή συσκευών, αλλά και με το γεγονός ότι η Google, η εταιρεία που αναγορεύθηκε από το περιοδικό «Fortune» η καλύτερη εταιρεία στον κόσμο για να εργάζεσαι σε αυτήν, ψάχνει πλέον και μηχανικούς για κυκλώματα και όχι μόνο τσακάλια στον προγραμματισμό. Αρα, αφού δεν θα έχει πρόβλημα να προσλάβει τους καλύτερους, θα μπορέσει να προχωρήσει.

Μαζί υπάρχει έτοιμο και το Google Wallet, μια εφαρμογή-επέκταση της πιστωτικής κάρτας για διάφορα ποσά, η οποία θα σου επιτρέπει ακόμη και για ένα κουτάκι χυμό να μη δίνεις μετρητά.

Ετσι πακεταρισμένος και στεγανά κλεισμένος στα προϊόντα μιας εταιρείας, είτε αυτή λέγεται Apple, είτε Google, είτε Facebook, μπορείς να αρμενίζεις στον κυβερνοχώρο με το καλαμάκι στο στόμα και να είσαι όλος δικός της…

telecomnews.gr id-ont
thiva-nikolas
makedonia-is-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

«Νομοσχέδιο των ΗΠΑ ‘εναντίον’ της Τουρκίας»

Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καλεί την Τουρκία να επιστρέψει στους ιδιοκτήτες όλες τις εκκλησίες και τους χώρους λατρείας,  όλων των θρησκευτικών εκφράσεων, σύμφωνα με ψήφισμα το οποίο κατατέθηκε.


Το σχετικό αίτημα για την Χριστιανική προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της  Δημοκρατίας της Τουρκίας,  κατατέθηκε  στη Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, από τους  γερουσιαστές Scott Brown του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Μασαχουσέτης, την  Dianne Feinstein του Δημοκρατικού Κόμματος της Καλιφόρνιας και τον Mark Kirk του Ρεπουμπλικανικού κόμματος  του Ιλινόις.

Σχετική ήταν η αναφορά του Γερουσιαστή Μπράουν στη δημοσίευση του δικτυακού τόπου του, όπου αναφέρει προς την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών το σχετικό σχέδιο νόμου, τονίζοντας ότι « Η Τουρκία πρέπει να θέσει τέρμα στις θρησκευτικές διακρίσεις σε όλες τις μορφές της και όλοι οι χριστιανικοί ναοί και οι άλλοι χώροι λατρείας να επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες  και  ως ιδιοκτήτες  οι χριστιανικές εκκλησίες να τις  διατηρούν, όπως αυτές κρίνουν σκόπιμο και να περιλαμβάνουν των επισκευών και της συντήρησης των», αναφέρεται με έμφαση.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του γερουσιαστή Σκοτ Μπράουν «η θρησκευτική ελευθερία και η δημοκρατία είναι μία από τις βασικές αξίες και τα πιστεύω που πρέπει να  υποστηρίξουμε για τα δικαιώματα όλων των μελών των θρησκειών σε όλον τον κόσμο. Να υψώσουμε τη φωνή μας για την Τουρκία, σε όσους υποφέρουν  από διακρίσεις και είναι τιμή μου που βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας», είπε.

Η  γερουσιαστής Feinstein είπε επίσης:  «Η θρησκευτική ελευθερία είναι μία από τις πιο αγαπημένες αξίες που έχουμε στην κατοχή μας. Αυτό το νομοσχέδιο προτρέπει στις χριστιανικές κοινότητες στην Τουρκία να εκφράζονται ελεύθερα στους λατρευτικούς τους τόπους και σαφώς  δηλώνουμε την υποστήριξή μας» είπε.

«Με τον νομοσχέδιο αυτό, είπε ο γερουσιαστής Kirk, απευθυνόμαστε στην Τουρκία, να δείξει  σεβασμό  στα δικαιώματα των μειονοτήτων και στέλνουμε ένα  μήνυμα για την ελευθερία της θρησκευτικής έκφρασης από την Αμερική προς όλο τον Κόσμο».

Ένα παρόμοιο σχέδιο νόμου με τον ίδιο τίτλο –αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα- παρουσιάστηκε  πέρυσι το Δεκέμβριο στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Πρόκειται για το αρ. 306 που έγινε δεκτό, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.
 
echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Πέταξαν γιαούρτι στον Βενιζέλο!

Ο ίδιος αντέδρασε ψύχραιμα και έφυγε από την αίθουσα των ομιλιών για να πάει στο γραφείο του και να αλλάξει.

Ο συγκεκριμένος κύριος, ο οποίος ονομάζεται Γαλανός Νίκος, είχε μια συζήτηση νωρίτερα με τον υπουργό Οικονομικών αλλά δεν του άρεσαν αυτά που άκουσε, όπως φάνηκε στη πορεία.


Μάλιστα δεν είχε διαπίστευση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτήματα για την ασφάλεια στην Συνδιάσκεψη. 
"Πρόκειται για ένα ατυχές γεγονός από ένα προβληματικό άτομο. Είναι προφανείς οι ευθύνες των υπευθύνων διοργάνωσης της συνδιάσκεψης και της αιθούσης. Το θεωρούμε αμελητέο γεγονός" διαρρέουν κυκλοι του Ε. Βενιζέλου.

Αυτό το περιστατικό είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει η προγραμματισμένη ομιλία του, ενώ θύμισε σε όλους τους συνέδρους το περιστατικό με τον καφέ που είχε πετάξει το 2007 ο Δημήτρης Ρέλλος ξανά στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
απο εμαιλ χρηστη
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε τι κάνει ο Βενιζέλος κατα την διάρκεια ομιλίας του ΓΑΠ!

Δεν χρειάζονται λόγια…

πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Άρχισαν οι εργασίες της εθνικής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ


Με τις ομιλίες Σβόμποντα, Αγιάλα, Καρχιμάκη και την τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος θα γίνει αύριο, Κυριακή. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προσερχόμενος σήμερα δήλωσε πάντως ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου. 
Με ομιλίες του επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή Χάνες Σβόμποντα και του γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της εθνικής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ.
Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη και του προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου.
Στη συνέχεια θα γίνει απολογισμός της κυβερνητικής διετίας του ΠΑΣΟΚ από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και η παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του κινήματος εν όψει των εθνικών εκλογών από τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο.
Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες με τη διαδικασία αυτή να ολοκληρώνεται το βράδυ, ενώ οι διαδικασίες θα συνεχιστούν αύριο με τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, όπου θα τοποθετηθούν και θα ανακηρυχτούν οι υποψήφιοι για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Η προσέλευση των συνέδρων συνεχίζεται και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των διαπιστεύσεών τους.
Στήριξη από Χρυσοχοΐδη
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προσερχόμενος στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι θα στηρίξει τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, για πρόεδρο του Κινήματος.

Οι εργασίες της Κυριακής θα ξεκινήσουν με τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, ενώ στις 12.00 θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων, μετά τη λήξη της οποίας θα συνεχιστεί η εθνική συνδιάσκεψη.

tanea.gr
the-bloggerz
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Να απαγορευτούν τα αυτοκίνητα της Chevrolet, γιατί έχουν σήμα σταυρό!

Ένας από τους πνευματικούς ηγέτες της Αιγύπτου εξέδωσε έναν φετφά (ισλαμικό διάταγμα, νόμος), ο οποίος απαγορεύει οι μουσουλμάνοι να οδηγούν οχήματα της Chevrolet. Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι μουσουλμάνοι δεν πρέπει να οδηγούν τα αυτοκίνητά της Chevrolet, καθώς το λογότυπο της εταιρείας είναι «ένας χριστιανικός σταυρός».



Ο θρησκευτικός νόμος, που απαγορεύει τη χρήση των αυτοκινήτων Chevrolet, έχει σηκώσει πολλές συζητήσεις στην Αίγυπτο. Πολλοί Αιγύπτιοι βρήκαν το νέο φετφά "παράξενο".

Ο Amr Adib, δημοφιλής τηλεοπτικός παρουσιαστής, έκανε αστεία σχετικά με το νέο νόμο στην εκπομπή του. Η μάρκα Chevrolet υπάρχει εδώ και 100 χρόνια, αλλά «ο χριστιανικός σταυρός» στο λογότυπο παρατηρήθηκε μόνο το 2012, είπε. Η Αίγυπτος, είπε ο παρουσιαστής, έχει πολύ πιο σημαντικά προβλήματα να αντιμετωπίσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν διάφορες θεωρίες για την προέλευση του "σταυρού" της Chevrolet. Μια από αυτές λέει ότι ο σχεδιαστής του λογοτύπου τον εμπνεύστηκε από το σχέδιο της ταπετσαρίας ενός ξενοδοχείου του Παρισιού. Μια άλλη εκδοχή λέει ότι ο συγγραφέας του λογότυπου δανείστηκε την ιδέα από μια αμερικανική εταιρεία άνθρακα. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι ο σχεδιαστής προσπάθησε να κάνει ένα λογότυπο που θα μοιάζει με παπιγιόν.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ --- ΔΕΙΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ...!!!!!

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΛΕΟΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...ΜΕΡΚΟΖΙ, ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




πηγη

Διαβάστε περισσότερα » »

Καθηγητής Καρυώτης:"Γιατί η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να καθορίσει την ΑΟΖ,τώρα"

Ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης γνωρίζει άριστα το θέμα της ΑΟΖ και γι΄ αυτό όταν κατηγορεί τις κυβερνήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων για δειλία και τεράστια παράλειψη.Εγκληματική θα προσθέταμε.
Το γιατί το εξήγησε -για μία ακόμη φορά- σε ομιλία του σε εκδήλωση για την ΑΟΖ. Διαβάστε το απόσπασμα της ομιλίας στο οποίο εξηγεί γιατί η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να καθορίσει ΑΟΖ και ότι η Τουρκία δεν έχει κανένα περιθώριο να την εμποδίσει:


“Υπάρχουν σήμερα 137 παράκτια κράτη που διαθέτουν ΑΟΖ. Η Σύμβαση του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας αναφέρει ρητά (άρθρο 121, παράγραφο 2) ότι όλα τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ και ότι η ΑΟΖ ενός νησιού καθορίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθορίζεται και για τις ηπειρωτικές περιοχές. Επομένως, η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει για την ΑΟΖ τα ίδια επιχειρήματα που προβάλλει για την υφαλοκρηπίδα των νησιών του Αιγαίου, ότι, δηλαδή, τα νησιά μας δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα ή ότι «κάθονται» πάνω στην υφαλοκρηπίδα της Ανατολίας διότι απλώς η ΑΟΖ δεν έχει κανένα γεωλογικό «παρελθόν». Άλλωστε, η νέα Σύμβαση έχει καταργήσει τη γεωλογική έννοια της υφαλοκρηπίδας και έτσι η Τουρκία έχει χάσει και αυτό το επιχείρημα.


Η Τουρκία ήταν ένα από 4 κράτη που δεν υπέγραψαν τη Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας και ο κύριος λόγος ήταν η ύπαρξη της ΑΟΖ. Επομένως δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός στο Διεθνές Δίκαιο για να αντιληφτεί την αξία της ΑΟΖ για την Ελλάδα. Αλλά δυστυχώς όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών σεβάστηκαν την επιθυμία της Τουρκίας να μη συζητήσουν το θέμα της ΑΟΖ.

Η άρνηση των δυο τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων να οριοθετήσουν την ελληνική ΑΟΖ με αυτή της Κύπρου δεν αποτελεί μόνο πράξη δειλίας αλλά και μεγάλης απερισκεψίας. Κλειδί σ’ αυτήν την οριοθέτηση είναι το Καστελόριζο, νησί το οποίο κατοικείται - δεν πρόκειται δηλαδή για κάποια ακατοίκητη βραχονησίδα - και κατά συνέπεια κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι διαθέτει ΑΟΖ. Εάν η Ελλάδα δεχτεί να προχωρήσει σε οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο χωρίς τον υπολογισμό του Καστελόριζου η εμφανής συνέπεια θα είναι η Ελλάδα να μην έχει θαλάσσια σύνορα με τη Κύπρο!

Τώρα τελευταία, κάποιοι προσπαθούν να μειώσουν την αξία της ΑΟΖ επιδιώκοντας να μας πείσουν ότι δεν αποτελεί παρά «ΜΟΔΑ»!. Ξεχνούν βέβαια ότι για πολλά χρόνια κανένα κράτος δεν έχει προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη ζητώντας μόνο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας αλλά ζητώντας ταυτόχρονα και την οριοθέτηση της ΑΟΖ. Οι ίδιοι κύκλοι, όχι μόνο αγνοούν την αξία της ΑΟΖ αλλά προσπαθούν να μας πείσουν ότι το Ισραήλ και η Κύπρος κακώς προχώρησαν σε οριοθέτηση της ΑΟΖ απεμπολώντας τα εθνικά τους συμφέροντα μια και αγνόησαν την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η οριοθέτηση της ΑΟΖ ανάμεσα στην Κύπρο και το Ισραήλ αποτελεί όχι μόνο μία σημαντική οριοθέτηση αλλά ταυτόχρονα το γεγονός αυτό είχε και άμεσες πρακτικές συνέπειες εφόσον τα κράτη αυτά έχουν προχωρήσει σε θαλάσσιες έρευνες για την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου και δεν σχεδιάζουν να οριοθετήσουν ποτέ την υφαλοκρηπίδα τους, διότι η έννοια αυτή έχει ξεπεραστεί από το 1982 από την έννοια της ΑΟΖ.

Πρόσφατες έγκυρες μελέτες που έχουν γίνει στην Ανατολική Μεσόγειο καθιστούν πολύ πιθανή την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου. Αυτό εξηγεί την έντονη κινητικότητα στο Αιγαίο και ιδίως στην Ανατολική Μεσόγειο και επιβάλλει στην Ελλάδα να προβεί τώρα στις αναγκαίες κινήσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, που έχουν μεγάλη γεωπολιτική και γεωοικονομική σημασία.

Η Ελλάδα, όταν αποφασίσει να ανακηρύξει ΑΟΖ σε όλες τις θάλασσές της ακολουθώντας πιστά τις διατάξεις του Δίκαιου της Θάλασσας, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την Τουρκία. Απλώς η Τουρκία θα αρνηθεί να αναγνωρίσει μια ελληνική ΑΟΖ, όπως ακριβώς έκανε και με την κυπριακή ΑΟΖ. Ωστόσο, η Κύπρος ούτε φοβήθηκε ούτε σταμάτησε τις έρευνες εξ αιτίας της στάσης αυτής της Τουρκίας - αγνόησε συνάμα και τις απειλές της - και μάλιστα πήρε και την έγκριση της ΕΕ και των ΗΠΑ. Η Άγκυρα θα πρέπει να συνειδητοποιήσει και να αποδεχτεί ότι δεν μπορεί να επιβάλει τις όποιες νέο-οθωμανικές βλέψεις της στη σύγχρονη διεθνή πραγματικότητα.

Επομένως, ο δισταγμός της ελληνικής κυβέρνησης είναι εντελώς αδικαιολόγητος διότι η οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου θα δημιουργήσει ένα προηγούμενο για το Καστελόριζο και ΑΟΖ που de facto και de jure θα αποτελεί επίσης και ΑΟΖ της ΕΕ. Τι εννοούσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας όταν έλεγε πρόσφατα “Θέλουμε μια ενωμένη Ευρώπη. Η Ευρώπη πρέπει να έχει σύνορα. Διότι μια Ευρώπη χωρίς σύνορα θα είναι μια Ευρώπη χωρίς θέληση, χωρίς ταυτότητα, χωρίς αξίες. Και αν η Ευρώπη δεν υπερασπίζεται τις αξίες της, τότε ποιος θα το κάνει γι’ αυτήν;”

Τώρα που η Κύπρος αποφάσισε θαρραλέα να οριοθετήσει την ΑΟΖ της με αυτή του Ισραήλ δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για την Ελλάδα να μην κάνει το ίδιο με την Κύπρο. Η Τουρκία προσπαθεί για πολύ καιρό τώρα να πείσει την διεθνή κοινότητα ότι η περιοχή ανάμεσα στο Καστελόριζο, την Κρήτη και την Κύπρο είναι μέρος της τουρκικής ΑΟΖ. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση όλων των κανόνων του Δίκαιου της Θάλασσας.
Γι’ αυτό το λόγο η απραξία των κυβερνήσεων της Ελλάδας τα τελευταία 30 χρόνια να μην ανακηρύξει ΑΟΖ και να κάνει ταυτόχρονη οριοθέτηση με την Αίγυπτο και την Κύπρο αποτελεί μια τεράστια παράλειψη.
Βέβαια, ακόμα και σήμερα δεν είναι καθόλου αργά να γίνει κάτι τέτοιο. Πρέπει να συμφωνήσουμε για μια τριεθνή οριοθέτηση της ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο που θα δίνει πλήρη επήρεια στο Καστελόριζο και στην Στρογγύλη. Η Τουρκία, σίγουρα, θα μπορεί να ζητήσει παρέμβαση της Χάγης, κάτι που δικαιούται να κάνει, αλλά η θέση της θα είναι νομικά πιο αδύνατη εάν υπάρχει αυτή η τριεθνής οριοθέτηση που θα έχει και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε περίπτωση που τελικά δεν έχουμε θαλάσσια σύνορα με τη Κύπρο η ζημιά πέραν από πολιτική, και ιδεολογική είναι και οικονομική. Διότι, μπορεί να υπάρξει οικονομική ζημιά στην περίπτωση που τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα χάσουμε, σε περίπτωση μείωσης της ΑΟΖ του Καστελόριζου και της Στρογγύλης, αποδειχτεί ότι είναι αρκετά μεγάλα.

Ξεκίνησα έναν ανηφορικό δρόμο πριν 30 χρόνια και νομίζω ότι έχω φτάσει στη τελική ευθεία. Έχω την εντύπωση ότι το 2012 δεν θα σημάνει μόνο το τέλος της οικονομικής μας τραγωδίας αλλά θα είναι και η χρονιά που η επόμενη κυβέρνηση θα ανακηρύξει την Ελληνική ΑΟΖ!
Κάποτε θα έρθει και η δική μου σειρά να αφήσω αυτόν τον κόσμο και η τελευταία επιθυμία μου θα είναι οι στάχτες μου να ριχτούν στην ελληνική ΑΟΖ του Αιγαίου”.

onalert
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιδού η υπερπολυτελής βίλα της υπαλλήλου του ΙΚΑ στον Βαρνάβα

Εχτιζε και εκκλησάκι. ενώ ήταν σε εξέλιξη η αποκάλυψη του σκανδάλου

Μια υπερπολυτελή βίλα εκατοντάδων τετραγωνικών με πισίνα, τροπικούς κήπους αλλά και υπό κατασκευή... εκκλησάκι στην περιοχή του Βαρνάβα είχε κατασκευάσει η υπάλληλος του ΙΚΑ Καλλιθέας, η οποία θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στο μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο - ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ - που αποκαλύφθηκε το τελευταίο 24ωρο από την Οικονομική Αστυνομία.

Η 55χρονη ιδιοκτήτρια της βίλας ήταν προϊσταμένη του τμήματος Παροχών του ΙΚΑ Καλλιθέας και μαζί με άλλες τέσσερις συναδέλφους της κατηγορείται ότι είχε στήσει «φάμπρικα» χορήγησης πλαστών επιδομάτων και συνταγογραφήσεων.
Η ίδια υπάλληλος είχε κρυμμένα στο σπίτι της 967.000 ευρώ σε κούτες με πάμπερς αλλά ήταν και ιδιοκτήτρια πολυτελών αυτοκινήτων. Ο σύζυγός της, συνταξιούχος υπάλληλος του ΟΤΕ, κατηγορείται από τις διωκτικές αρχές για ξέπλυμα χρήματος.

Στη βίλα αυτή ξεχωρίζουν οι πετρόκτιστες κατασκευές, ο κήπος έκτασης περίπου δύο στρεμμάτων με πισίνα και χώρους υποδοχής των επισκεπτών καθώς και το νεόδμητο εκκλησάκι που φαίνεται ότι άρχισε να χτίζεται τις τελευταίες εβδομάδες, όταν δηλαδή ήταν σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για το σκάνδαλο του ΙΚΑ!


 Σύμφωνα με πληροφορίες το ακίνητο αυτό αγοράστηκε προ μερικών ετών (σ.σ.: τότε ήταν εγκαταλελειμμένο και σε κακή κατάσταση) από την υψηλόβαθμη υπάλληλο του ΙΚΑ, η οποία κατέβαλε τα τελευταία χρόνια μεγάλα χρηματικά ποσά για την ανακαίνισή του ώστε η βίλα να πάρει τη σημερινή της μορφή.

Εκπληκτοι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που πραγματοποίησαν έλεγχο στη βίλα του Βαρνάβα ανέφεραν στο «Βήμα» ότι «μείναμε έκπληκτοι από την πολυτέλεια αυτής της εξοχικής κατοικίας, που ανήκε σε μία εν ενεργεία υπάλληλο του ΙΚΑ και σε έναν συνταξιούχο του δημοσίου».

Από την άλλη πλευρά περίοικοι και γνωστοί της οικογένειας της 55χρονης υπαλλήλου μιλούν «για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων και ευγενή». Εξέφραζαν δε την έκπληξή τους για την αποκάλυψη εμπλοκής της στο σκάνδαλο.

Εν τω μεταξύ νέες διαστάσεις αποκτά το σκάνδαλο μετά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη ΓΑΔΑ από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας κ. Νικόλαο Μάρκου μαζί με τον διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο



Ο διοικητής του ΙΚΑ ανέφερε πως μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή 500 ατόμων - χωρίς να προκύπτει ότι όλοι γνώριζαν για την δράση του κυκλώματος- και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο συγκεκριμένος αριθμός όπως επίσης και για το εάν θα επεκταθεί η έρευνα και σε άλλα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Ακόμη σημείωσε πως μέχρι στιγμής έχουν εξακριβωθεί 244 περιπτώσεις ωστόσο στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει άλλες 260 υποθέσεις και πρόσθεσε πως ο έλεγχος για την εμπλοκή και άλλων υπαλλήλων συνεχίζεται ασχέτως της θέσεως που μπορεί να κατέχουν στο Ιδρυμα. Αποκάλυψε δε και μία άλλη πτυχή του σκανδάλου αφού άγαμοι έπαιρναν επιδόματα τοκετού ακόμα και για πέντε παιδιά!

Επεσήμανε επιπλέον ότι η οικονομική ζημιά που έχει υποστεί το ΙΚΑ, μέχρι στιγμής, είναι έξι εκατομμύρια ευρώ ενδεχομένως όμως να διπλασιαστεί ή και να τριπλασιαστεί το ποσό αυτό καθώς η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη. Τόνισε ότι αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για την διοίκηση του ΙΚΑ το «χτύπημα» παραβατικών συμπεριφορών των υπαλλήλων, εκφράζοντας την άποψη πως όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε αναπτυχθεί ολοκληρωμένο σύστημα «άμυνας» απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές ενώ ανέφερε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με την Αστυνομία και πολύ φοβάμαι πως δεν θα είναι και η τελευταία».
Διαβάστε περισσότερα » »

ΗΠΑ: Νοθευμένα τα φάρμακα της TEVA που προμηθεύει τα νοσοκομεία μας!


ΗΠΑ: Νοθευμένα τα φάρμακα της TEVA που προμηθεύει τα νοσοκομεία μας!
Η Teva, που σάρωσε στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες του υπουργείου Υγείας, έχει καταγγελθεί από τον αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων για μαύρα σωματίδα, ακαθαρσίες, ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής, μολύνσεις και μπερδέματα στην παραγωγή!

Τα επικίνδυνα φάρμακα made in India είναι εδώ. Σε πολύ λίγο καιρό, τα ελληνικά νοσοκομεία θα χορηγούν αφειδώς σκευάσματα της ισραηλινής εταιρείας, Teva, την οποία οι αμερικανικές αρχές έχουν συλλάβει να παρασκευάζει νοθευμένα φάρμακα!
Μάλιστα, οι συνθήκες παραγωγής σκευασμάτων σε εργοστάσιο του ομίλου Teva στο Μιζούρι των ΗΠΑ ήταν τέτοιες που οδήγησαν τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (Food and Drug Administration - FDA) να του βάλει λουκέτο!

Η ασυλλόγιστη πολιτική της κυβέρνησης και η εμμονή της στη χορήγηση του πιο φθηνού φαρμάκου με βάση τη δραστική ουσία έχει ανοίξει διάπλατα την πόρτα στην Teva, η οποία μέσω της θυγατρικής της TAPI παράγει δραστική ουσία –μεταξύ άλλων- σε Ινδία, Κίνα, Ισραήλ, Πουέρτο Ρίκο και Μεξικό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, η Teva με τα πάμφθηνα σκευάσματά της σάρωσε στο δεύτερο διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας για την προμήθεια δραστικής ουσίας στα ελληνικά νοσοκομεία, καθώς μειοδότησε σε 9 από τις 23 δραστικές ουσίες!
Ουσιαστικά, τώρα που μοναδικός γνώμονας είναι η τιμή και όχι η ποιότητα του φαρμάκου, η ισραηλινή εταιρεία θα κατακλύσει με τα σκευάσματά της τα ελληνικά νοσοκομεία, αφήνοντας μακράν πίσω όλες τις άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές εταιρείες των οποίων τα standards ελέγχονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Είναι ενδεικτικό ότι η δεύτερη, μετά την Teva, φαρμακοβιομηχανία μειοδότησε σε μόλις τρία σκευάσματα.

Την ώρα, όμως, που το υπουργείο Υγείας πανηγυρίζει για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης την οποία επιτυγχάνουν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες με βάση τη δραστική ουσία, συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τους ελέγχους του αμερικανικού ΕΟΦ στα ανά τον κόσμο εργοστάσια της Teva, τα προϊόντα της οποίας θα χορηγούνται αναγκαστικά στους Ελληνες ασθενείς:
Νοθευμένα φάρμακα, ανεπαρκείς έλεγχοι, ακαθαρσίες, μαύρα σωματίδια αγνώστου προέλευσης, ακύρωση ελέγχων με αρνητικά αποτελέσματα και αντικατάστασή τους από άλλα πιο «βολικά», μελέτες επιστημονικά ανεπαρκείς, μολύνσεις και μπερδέματα κατά την παραγωγή φαρμάκων, ανεπαρκείς καθαρισμοί του εξοπλισμού, είναι μερικά μόνο από τα ευρήματα των ελέγχων του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων στα εργοστάσια της Teva σε Ιερουσαλήμ και Καλιφόρνια.
Αναλυτικά:

- Το 2011, ο FDA με επιστολή του προς την Teva της απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση, αφού σε επιθεώρηση του εργοστασίου της στην Ιερουσαλήμ εντόπισε σοβαρές παραβιάσεις του Κανονισμού Παρασκευής Φαρμάκων, που οδηγούσαν στην παραγωγή νοθευμένων (adulterated) φαρμάκων. Μάλιστα, ο αμερικανικός οργανισμός δεν έκρινε επαρκή ούτε την αιτιολόγηση των συγκεκριμένων παραβιάσεων στην οποία προέβη με δική της επιστολή η εταιρεία. Είναι ενδεικτικό ότι ο FDA τονίζει ότι η Teva δεν έκανε επαρκείς ελέγχους σε πατρίδα που δεν ανταποκρινόταν στις προδιαγραφές, τόσο για τη μεγαλύτερη ακαθαρσία (impurity) όσο και για το συνολικό αριθμό των ακαθαρσιών (impurities). Μάλιστα, καταγγέλλει ότι η Teva δεν έλαβε υπόψη της (ακύρωσε) τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που αποδείκνυαν την αποτυχία της συγκεκριμένης παρτίδας –παρότι δεν ήταν σε θέση να εντοπίσει την αιτία του προβλήματος- και χρησιμοποίησε τα αποτελέσματα άλλης ανάλυσης για να εγκρίνει την παρτίδα! Στη δε απάντησή της, η Teva ισχυρίζεται ότι η μόλυνση αφορούσε μόνο στο δείγμα, χωρίς όμως να παράσχει στοιχεία για το συμπέρασμά της αυτό, ή για το πώς θα αποφευχθούν νέες μολύνσεις στο μέλλον!

- Στην ίδια επιστολή, ο FDA αναφέρεται σε μαύρα σωματίδια (!) που εντοπίστηκαν σε σκόνη στο ίδιο εργοστάσιο της Teva. Σα να μην έφτανε αυτό, δεν προσδιορίστηκε ούτε η σύνθεση ούτε η προέλευση των μαύρων σωματιδίων, ενώ καταγγέλλεται ότι –και πάλι- η εταιρεία δεν προέβη στους απαραίτητους ελέγχους μετά τον εντοπισμό των σωματιδίων.

- Ο FDA υπογραμμίζει επίσης την ανησυχία του ότι η Teva κυκλοφόρησε στην αμερικανική αγορά φάρμακα τα οποία δεν συνοδεύονταν από επιστημονικά ορθές μελέτες.

- H Teva, σύμφωνα πάντα με τον FDA, δε διέθετε στο εργοστάσιό της ξεχωριστούς χώρους ή άλλα ελεγκτικά συστήματα ώστε να αποφεύγει τις μολύνσεις και τα μπερδέματα (mix-ups) κατά την παραγωγή φαρμάκων!

- Σε άλλη του επιστολή, ο FDA αναφέρεται σε 13 (!) σοβαρές παραβιάσεις που ανακάλυψε σε εργοστάσιο της Teva στην Καλιφόρνια. Οι αμερικανικές αρχές επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία δεν έλεγχε κάθε παρτίδα πρώτων υλών που χρησιμοποιούσε στην παραγωγή ενέσιμου προϊόντος της για την παρουσία και τα επίπεδα βακτηριακής ενδοτοξίνης. Σε περιπτώσεις που εντοπίστηκε ενδοτοξίνη σε ποσοστά υψηλότερα των επιτρεπόμενων, η εταιρεία απέτυχε να εντοπίσει την αιτία της ύπαρξής της και να εφαρμόσει διορθωτικά μέτρα. Ο FDA αμφισβητεί επίσης τις διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου του συγκεκριμένου εργοστασίου, καθώς και τις διαδικασίες ελέγχου της ποιότητας και της καθαρότητας των σκευασμάτων σε κρίσιμες φάσεις της παραγωγής. Επισημαίνει, ακόμη, την αποτυχία της Teva να ελέγξει ότι οι παρτίδες των προϊόντων της είναι καθαρές από απαράδεκτους μικροοργανισμούς.

- Σα να μην έφταναν όλα τα προαναφερθέντα, ο FDA εντόπισε ακόμη και αποτυχία της Teva να καθαρίσει και να απολυμάνει εξοπλισμό και σκεύη, σε τακτά διαστήματα, ώστε να αποφύγει τη μόλυνση των φαρμάκων, με συνέπειες στην ασφάλεια, ποιότητα, καθαρότητα και αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων! Αλλά, ακόμη και όπου γίνονται οι καθαρισμοί, ο FDA διαπίστωσε ότι γίνονται με αναποτελεσματικό τρόπο, ενώ δεν τηρούνται σχετικά αρχεία!

Εν κατακλείδι, είναι σε θέση η τρόικα, η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να διαβεβαιώσουν τον ελληνικό λαό ότι οι χαμηλές τιμές των σκευασμάτων δεν οφείλονται σε τεράστιες «εκπτώσεις» που έχουν κάνει οι κατασκευαστές τους στην ποιότητα των φαρμάκων που θα μας ταΐζουν;
Οι επιστολές – κόλαφος του FDA προς την ΤEVA
EPISTOLI_2
EPISTOLI1
Η απόφαση της επιτροπής προμηθειών του υπουργείου Υγείας, με τις φαρμακοβιομηχανίες που θα προμηθεύουν φάρμακα στα ελληνικά νοσοκομεία. Σάρωσε η ισραηλινή Teva, παρά τις βαρύτατες καταγγελίες εις βάρος της από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων…
TEVA1
TEVA2


http://www.newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα » »