Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Το Βιετνάμ ζητά βοήθεια στη μάχη με μυστηριώδη ασθένεια

Η κυβέρνηση του Βιετνάμ προτίθεται να ζητήσει βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα στον αγώνα με μυστηριώδη δερματική ασθένεια, που έχει ενσκήψει και έχει ήδη.... προκαλέσει τον θάνατο 19 ανθρώπων και 230 επιπλέον έχουν προσβληθεί.
Η νόσος, για τη φύση της οποίας προς το παρόν δεν είναι τίποτε γνωστό, εμφανίζεται με την εκδήλωση φαγούρας στα χέρια, η οποία αργότερα συνοδεύεται με διαταραχή της λειτουργείας του συκωτιού και
Διαβάστε περισσότερα » »

Το μαγνητικό πεδίο της πολικότητας στους ηλιακούς πόλους θα αντιστραφεί και αυτό θα γίνει (ένα χρόνο νωρίτερα από το αναμενόμενο) το Μάιο του 2012

Το μαγνητικό πεδίο της πολικότητας στους ηλιακούς πόλους θα αντιστραφεί και αυτό θα γίνει (ένα χρόνο νωρίτερα από το αναμενόμενο) το Μάιο, που σημαίνει ότι τα θετικά πεδία, θα εμφανιστούν στο Βόρειο και Νότιο πόλο και τα αρνητικά πεδία θα εμφανιστούν στον Ισημερινό, σύμφωνα με το Εθνικό Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Ιαπωνίας και άλλων ιδρυμάτων.

Ο ήλιος μπορεί να εισέρχεται σε μια περίοδο μειωμένης δραστηριότητας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες στη Γη, σύμφωνα με Ιάπωνες ερευνητές. Όταν ένα παρόμοιο φαινόμενο συνέβη περίπου πριν από 300 χρόνια, η μέση θερμοκρασία της Γης έπεσε ελαφρώς.

Οι υπάλληλοι του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Ιαπωνίας και του Riken Ίδρυμα Ερευνών δήλωσε στις 19 Απριλίου ότι η δραστηριότητα των ηλιακών κηλίδων φαίνεται να μοιάζει με ένα 70-ετή κύκλο στη διάρκεια του 17ου αιώνα, στην οποία ο Τάμεσης του Λονδίνου πάγωσε και άνθη της κερασιάς άνθισαν αργότερα από το συνηθισμένο στο Κιότο.


Διάρκεια του 17ου αιώνα, στην οποία ο Τάμεσης του Λονδίνου πάγωσε
 Σε αυτή την εποχή, γνωστή ως ελάχιστη, οι θερμοκρασίες εκτιμάται ότι ήταν περίπου 2,5 βαθμούς χαμηλότερες από ότι στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

Η ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι η τάση της τρέχουσας δραστηριότητας των ηλιακών κηλίδων είναι παρόμοια με τα αρχεία από εκείνη την περίοδο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ενδείξεις με ασυνήθιστες αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο στον ήλιο. Κανονικά, το μαγνητικό πεδίο του ήλιου αντιστρέφει περίπου μία φορά κάθε 11 χρόνια. Το 2001, ο μαγνητικός πόλος του ήλιου βόρεια, που ήταν στο βόρειο ημισφαίριο, γυρνάει προς τα νότια.

Ενώ οι επιστήμονες είχαν προβλέψει ότι η επόμενη αλλαγή θα ξεκινήσει από το Μάιο του 2013, η παρατήρηση της ηλιακής δορυφορικής Hinode, διαπίστωσε ότι ο βόρειος πόλος του ήλιου έχει αρχίσει να αλλάζει περίπου ένα χρόνο νωρίτερα από το αναμενόμενο. Δεν υπήρξε καμία αξιοσημείωτη αλλαγή στο νότιο πόλο.

Αν αυτή η τάση συνεχιστεί, ο βόρειος πόλος θα μπορούσε να ολοκληρώσει το Μάιο του 2012, αλλά θα έχουμε και τη δημιουργία τεσσάρων μαγνητικών πόλων στη δομή του ήλιου, με δύο νέους πόλους να  δημιουργούνται στην περιοχή του ισημερινού του πλησιέστερου άστρου μας.
 

πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Monsanto αγόρασε τον μεγαλύτερο Μελισσοκομικό Οργανισμό Έρευνας


honey-beesΟ κολοσσός της βιοτεχνολογίας, η εταιρεία Monsanto η οποία  κατηγορείται σήμερα ότι συμβάλλει στη ραγδαία μείωση των μελισσών αγόρασε έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς έρευνας που ασχολείται με το θέμα της μείωσης του πληθυσμού των μελισσών. Έχοντας πρόσφατα απαγορευτεί η πρόσβασή της στην Πολωνία με κύρια αιτία ότι το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της εταιρείας ήταν ο λόγος για το θάνατο μελισσών, είναι πλέον προφανές ότι ο ρόλος της Monsanto  στη ραγδαία μείωση αυτών των πάρα πολύ ωφέλιμων εντόμων είναι καίριος.Είναι λοιπόν προφανές γιατί...
αποφάσισε να αγοράσει μία από τις μεγαλύτερες Μελισσοκομικές εταιρείες έρευνας του πλανήτη. διάβασε πίσης: Μέλι, το δώρο των θεών στον άνθρωπο και στην φύση
Η είδηση αυτή μπορεί να βρεθεί στα δημόσια δελτία τύπου και στα ΜΜΕ ότι η Monsanto  αγόρασε την εταιρεία Beelogics τον Σεπτέμβριο του 2011. Εκείνη την περίοδο η σχέση των γενετικά τροποποιημένων καρπών της Monsanto και της πτώσης του πληθυσμού των μελισσών δεν είχε έρθει στο φως. Στην πραγματικότητα κανείς δεν το ανέφερε μέχρι που οι Πολωνοί αξιωματούχοι παρουσίασαν τη σοβαρότητα του προβλήματος και διέταξαν την απαγόρευση. Το γεγονός ότι είναι πλέον ιδιοκτήτρια ενός από τους μεγαλύτερους οργανισμούς που έχει σαν αντικείμενο μελέτης την προστασία της επικονίασης των εντόμων και είναι αναγνωρισμένος από το υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στη Monsanto.
Στην πραγματικότητα ο οργανισμός Beelogics δηλώνει ότι ο πρωταρχικός τους στόχος ήταν η μελέτη της αποδιοργάνωσης των πληθυσμών των μελισσών που οδήγησε στη μείωσή τους—τουλάχιστον στο κομμάτι που η Monsanto ήταν υπεύθυνη για αυτό. Στην ιστοσελίδα τους διαβάζουμε τα εξής: “Αποστολή του Beelogics είναι να διαφυλάξει την υγεία των μελισσών παγκοσμίως.” Εκτός από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ τον έχουν αναγνωρίσει ακόμα και οι μεγαλύτεροι εντομολόγοι του πλανήτη για το έργο του. Φυσικά, το υπουργείο είναι σε στενή συνεργασία με την Monsanto και το κυβερνητικό τους γραφείο έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε τα οικονομικά οφέλη της  Μοnsanto  να συνεχίζουν να αυξάνονται, παρέχοντας ειδικές άδειες για την κυκλοφορία νέων σπόρων που και ποικιλιών που έχουν τροποποιηθεί γενετικά. φαίνεται πως στην περίπτωση αυτή η Monsanto δεν έπαιρνε τις άδειες τόσο γρήγορα, ειδικά για καλλιέργειες που είχαν συνδεθεί με βλάβες σε όργανα και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.
Ο επικεφαλής της Αμερικανικής Ένωσης της Καλλιέργειας Σόγιας, Steve Censky το λέει ξεκάθαρα. Αυτό ήταν μία κίνηση για την Monsanto  και άλλες μεγαλύτερες εταιρίες βιοτεχνολογίας να μειώσουν τον ανταγωνισμό και να αυξήσουν τα κέρδη τους. “Ποιός άλλωστε ενδιαφέρεται για τη δημόσια υγεία; Αυτό που ενδιαφέρει είναι ο ανταγωνισμός,” δήλωσε ο Censky σε μία τηλεφωνική του συνέντευξη.
Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως όταν η Monsanto δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις για την περιβαντολλογική καταστροφή που επιφέρει, αγοράζει την εταιρεία της οποίας οι “ειδικοί” θα αρνηθούν κάθε σχέση μεταξύ των γενετικά τροποποιημένων καρπών και της μείωσης του πληθυσμού των μελισσών.

terrapapers
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ


Οι ντομάτες που μεγαλώνουν σε σπιτικά μποστάνια έχουν άλλη γεύση, αν τις δοκιμάσεις δεν θα θέλεις να ξαναφάς αγοραστή ντομάτα. Ο Δημήτρης Φωτιάδης, γεωπόνος του....DiyTV.gr μας δείχνει πως να φυτέψουμε νόστιμες ντοματούλεςστην βεράντα μας, αν θέλεις να το δοκιμάσεις, τώρα είναι η εποχή να ξεκινήσεις.

Ένα φυτό ντοματιάς μπορεί να βγάλει και 5 κιλά ντομάτεςοπότε υπολόγισε πόσες θα βάλεις. Αν θέλεις να φτιάξεις και σπιτική σάλτσα ντομάτας βάλε μπόλικες!
Στο video θα δεις όλη την διαδικασία, από την φύτευση των σπόρων που γίνεται αρχές της άνοιξης, μέχρι την τελική συγκομιδή που γίνεται τον Αύγουστο.
Εάν η μεταφύτευση γίνει στον κήπο μας, πρέπει να έχουν απόσταση τουλάχιστον 40 εκατοστά μεταξύ τους.
Για την παραγωγή του καρπού μπορούμε να αφήσουμε την ντομάτα να έρπει στο χώμα, ή να φτιάξουμε ένα σύστημα στήριξης του φυτού με καλάμια.
Με τον δεύτερο τρόπο όσο μεγαλώνει το φυτό πρέπει να στηρίζουμε στο καλάμι το ανεπτυγμένο «κλαδί», ποτίζοντας τακτικά ώστε μην στεγνώνει το χώμα.
Το πότισμα πρέπει να είναι συνεχές μέχρι την εμφάνιση του άνθους. Τότε μειώνουμε τη συχνότητα μέχρι να γίνει η καρπόδεση και όταν δούμε ότι η ντοματιά μας γέμισε με πράσινες ντομάτες, αρχίζουμε πάλι τα τακτικά ποτίσματα.
Όταν οι ντομάτες γίνουν κόκκινες τότε τις κόβουμε σταδιακά και είναι έτοιμες για κατανάλωση.
Καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε λιπάσματα για να έχουμε 100% καθαρές ντομάτες και να θειαφίζουμε στα φύλλα για να προλαμβάνουμε τυχόν ασθένειες.
Η διατροφική αξία της ντομάτας περιλαμβάνει: Βιταμίνη Α, Β, C, E, B-καροτίνη, κάλιο, μαγνήσιο, σελήνιο, φολικό οξύ, χρώμιο, σίδηρο, χαλκό και μαγγάνιο.
Επίσης περιέχει Λυκοπένη, μια αντιοξειδωτική ουσία που συμβάλει στη σωστή λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων, μειώνει την χοληστερόλη και έχει αντικαρκινική δράση.
Αν θέλουμε να κρατήσουμε σπόρο από τις ντομάτες μας ώστε να καλλιεργήσουμε νέα φυτά, αφήνουμε 2 καρπούς επάνω για να ωριμάσουν πάρα πολύ.
Στη συνέχεια τους βάζουμε στον ήλιο για να στεγνώσουν, αφαιρούμε τους σπόρους και τους αφήνουμε και αυτούς να στεγνώσουν στον ήλιο για 2 μέρες.



Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ..!!!! Η ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ Η ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ , ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΒΑΡΕΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ..!!!!‏


Αποκλείονται κόμματα... λόγω έλλειψης χαρτιού!

Αποκλείονται κόμματα... λόγω έλλειψης χαρτιού!


Μεγάλο θέμα ανακύπτει για τις εκλογές της 6ης Μαΐου λόγω της «αδυναμίας» του κράτους να διαθέσει τις προβλεπόμενες δεσμίδες χαρτί για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων των κομμάτων. 

Το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών ενώ είχε δεσμευθεί να διαθέσει 30.000 δεσμίδες χαρτιού απαραίτητες για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων όλων των κομμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες τουnewpost.gr, θα διαθέσει λιγότερες, που δεν επαρκούν για όλα τα κόμματα! 


Αυτό θα έχει αποτέλεσμα τον ουσιαστικό αποκλεισμό των κομμάτων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν χαρτί για τα ψηφοδέλτια τους. Επομένως, κομματικοί συνδυασμοί που δεν έλαβαν κρατική χρηματοδότηση, κινδυνεύουν να μείνουν και εκτός υποψηφιότητας. 


Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό ενόψει εκλογών και εγείρονται ερωτήματα για τη συνταγματικότητα των αποφάσεων του υπουργείο Εσωτερικών.

Στην καταγγελία για τη μη διανομή του χαρτιού για τα ψηφοδέλτια από το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία σήμερα πραγματοποίησε παράσταση από κοινού με αντιπροσωπεία της Εκλογικής Συνεργασίας Μ-Λ ΚΚΕ-ΚΚΕ μ-λ στο Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με την μη διανομή του χαρτιού για τα ψηφοδέλτια. 


Ο Υπουργός, Τάσος Γιαννίτσης, σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία. Την αντιπροσωπεία τελικά συνάντησε ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Ξηρός, ο οποίος προέβη στη διευκρίνηση ότι το υπουργείο θα ξεκινήσει να διαθέτει μόλις 20.000 δεσμίδες χαρτί από τις συνολικά 30.000 που είναι απαραίτητες για να εκτυπωθούν τα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών που επιθυμούν να κατέλθουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.


Ο ΓΓ του ΥΠΕΣ δεν δεσμεύτηκε ούτε καν ότι το χαρτί θα διατεθεί εγκαίρως ώστε να τηρηθεί η προθεσμία στις 27 Απριλίου που έχει τεθεί για την αποστολή των ψηφοδελτίων στις Περιφέρειες της χώρας.

Στην πραγματικότητα, όμως, το Υπουργείο Εσωτερικών υποστήριξε σύμφωνα με καταγγελίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι «στις εκλογές θα κατέβουν μόνο οι συνδυασμοί εκείνοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να τυπώσουν ιδίοις εξόδοις τα ψηφοδέλτιά τους». 


Είναι προφανές ότι έτσι θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στους συνδυασμούς που κατέρχονται στις εκλογές χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση.

epikaira.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανοίγει ο φάκελος της αυτοκτονίας Τσαλικίδη και μαζί του η υπόθεση των υποκλοπών του 2004


Aνοίγει εκ νέου το πιο σκοτεινό κεφάλαιιο της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών κινητών τηλεφώνων μέσω της εταιρείας Vodafon κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών της κυβέρνησης Καραμανλή που ήρθε στην δημοσιότητα του 2006, αλλά αφορούσε την περίοδο 2004-2005.
Ο εισαγγελέας ενέκρινε το αίτημα της οικογενείας του απαγχονισθέντος υπαλλήλου της Vodafone Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός το 2005 και οδήγησε στην αποκάλυψη της υπόθεσης.
Συγκεκριμένα μόλιις αυτοκτόνησε (;) ο Κ.Τσαλικίδης, η Vodafone διά του τότε διευθύνοντος συμβουλου της, Γ.Κορωνιά και άλλων στελεχών της, επισκέφθηκαν τον Μάρτιο του 2005 το πρωθυπουργικό γραφείο και ενημέρωσαν τον σύμβουλο του τότε πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, τον Γιάννη Αγγέλου, ότι κάποιοι είχαν εγκαταστήσει μέσω της Vodafone πριν από ένα χρόνο λογισμικό υποκλοπών στα τηλέφωνα της Vodafone που χρησιμοποιούσαν τα κυβερνητικά στελέχη.
Συγκεκριμένα παρακολουθούσαν μέχρι και πρωθυπουργικά νούμερα, τον αριθμό του τηλεφώνου της συζύγου του τότε πρωθυπουργού Ν.Καραμανλή, καθώς και αριθμούς τηλεφώνων των περισσότερων υπουργών, αλλά και στελεχών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κλπ.
Από την έρευνα που ακολούθησε αποκαλύφθηκε ότι το κέντρο λήψης του περιεχομένου των παρακολουθήσεων βρισκόταν μέσα στην ... αμερικανική πρεσβεία.
Όλα αυτά ήρθαν στην δημοσιότητα μετά την αυτοκτονία (;) Τσαλικίδη.  Και οι δύο δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για αυτοκτονία, καθώς ο ίδιος ήταν άμεσα εμπλεκόμενος με την υπόθεση. Το θέμα είναι ότι "αυτοκτόνησε" ενώ δεν είχε αποκαλυφθεί τίποτα. Μετά την αυτοκτονία του ο Κορωνιάς ενημέρωσε τον Αγγέλου. 
Η οικογένεια του θανόντος, όμως, κατέθεσε αίτηση στην εισαγγελία για την εκταφή της σωρού του νεκρού, προκειμένου να διενεργηθούν τοξικολογικές εξετάσεις και ακτινοσκοπήσεις. Η θέση τους είναι ότι ο εκλιπών δεν αυτοκτόνησε, αλλά δολοφονήθηκε, με την αυτοκτονία να είναι σκηνοθετημένη από τους εκτελεστές του. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο εκλιπών είχε μιλήσει λίγη ώρα πριν με την αρραβωνιαστικιά του και είχαν δώσει ραντεβού!
Μια ακόμα σκοτεινή υπόθεση της εποχής της διακυβέρνησης Καραμανλή, μετά την απόπειρα δολοφονίας του ιδίου. Μια υπόθεση που ζητεί πιεστικά απαντήσεις.


defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Echelon - Μυστικό Κατασκοπευτικό Σύστημα (Ντοκιμαντέρ)



Κωδικός:documentarygr.blogspot

 
http://documentarygr.blogspot.com
http://okloios.blogspot.com/2012/04/echelon.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕΙ ... ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ

Με πάθος και γρήγορους ρυθμούς η ηθοποιός Κατερίνα
Μουτσάτσου που εδώ και 4 χρόνια ζει και εργάζεται στο Λος 
Άντζελες, έφτιαξε ένα βίντεο στο οποίο "φωνάζει" : "Είμαι 
Ελληνίδα"! Η όμορφη ηθοποιός προφανώς έγινε έξαλλη από τον 
τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι ξένοι την Ελλάδα και τους 
Έλληνες και αποφάσισε μέσα σε ένα γρήγορο και καλοφτιαγμένο 
βίντεο να βάλει τα πράγματα στη θέση τους... Δες......
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

“Ποινική δίωξη των ιδιοκτητών ακινήτων στα οποία διαμένουν παράνομοι μετανάστες”


Αυστηρότερα και δραστηριότερα μέτρα λαμβάνει η πολιτεία για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης έστω και την ύστατη ώρα. Πιο συγκεκριμένα μετά από δύο δεκαετίες παρουσίας των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα το αρμόδιο υπουργείο αποφάσισε να πράξει το αυτονόητο την ποινική δίωξη των ιδιοκτητών ακινήτων στα οποία διαμένουν παράνομοι μετανάστες.

Το μέτρο ανακοινώθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Όπως δήλωσε ο υπουργός, «Η Αθήνα θα καθαρίσει σε λίγες ημέρες, σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθεί ότι τα διαμερίσματα στα οποία υπάρχουν μαζικά λαθρομετανάστες θα αδειάζουν και θα διώκονται ποινικά οι ιδιοκτήτες».
Πρέπει να ανακαταλάβουμε το δημόσιο χώρο και να μην υποταχθούμε σε αυτούς που θέλουν τους πολίτες υποταγμένους στο φόβο, διεμήνυσε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Επιπλέον μέχρι το τέλος Μαΐου, τις πύλες του πρώτου κέντρου κλειστής φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα θα περάσουν χίλιοι παράνομοι μετανάστες, ενώ τον Ιούνιο θα λειτουργήσει και δεύτερο κέντρο κράτησης στην Αττική. Εν τω μεταξύ, θετικός ως προς την δημιουργία κέντρου μεταναστών είναι ο Δήμος Δεσκάτη στα Γρεβενά.




defencenet
Διαβάστε περισσότερα » »

Στην εντατική τα… νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας «πάσχουν» από έλλειψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ενώ το δικό τους «γολγοθά» περνούν σε καθημερινή βάση ασθενείς και το συγγενικό τους περιβάλλον προσπαθώντας να βρουν ένα άδειο κρεβάτι σε ΜΕΘ. Η κατάσταση με τις κλίνες ΜΕΘ είναι δραματική. Λόγω ελλείψεων προσωπικού, κάποιες μονάδες έχουν κατεβάσει ήδη ρολά, κάποιες άλλες λειτουργούν οριακά και οι ασθενείς βρίσκονται στο έλεος του Θεού…

Δυτική Μακεδονία
Σε ολόκληρη τη δυτική Μακεδονία μόνο το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στο νοσοκομείο υπάρχουν 6 κλίνες ΜΕΘ και η διοίκησή του με το προσωπικό της μονάδας προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν ανοιχτή τη ΜΕΘ που εξυπηρετεί όλη την περιφέρεια. Αυτήν τη στιγμή έχουν μείνει μόνο δύο γιατροί, οι οποίοι δίνουν μάχη για την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας. Δεν μπορούν να αρρωστήσουν ή να πάρουν άδεια, ενώ στους νοσηλευτές χρωστούν μέχρι και 40 ρεπό.
Η μονάδα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης που διαθέτει 7 κρεβάτια, καθώς και η μονάδα του Νοσοκομείου Καστοριάς που έχει 6 κρεβάτια, έχουν βάλει λουκέτο λόγω έλλειψης προσωπικού. Οσο για τα άλλα δύο νοσοκομεία της περιφέρειας (Γρεβενών και Φλώρινας), δεν έχουν καν ΜΕΘ.
Οι ασθενείς από Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά και Φλώρινα που πρέπει να εισαχθούν σε μονάδα για να σωθούν, μεταφέρονται αναγκαστικά σε άλλη πόλη. Τόσο οι ασθενείς όσο και οι συγγενείς τους υφίστανται μία απίστευτη ταλαιπωρία, ενώ, όπως τονίζουν οι ειδικοί, η έλλειψη ΜΕΘ για τους αρρώστους είναι ανάλογη με την έλλειψη πενικιλίνης για τη θεραπεία της μηνιγγίτιδας!
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Εξίσου τραγική είναι η κατάσταση σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στην περιφέρεια όπου διαμένουν περισσότεροι από 600.000 πολίτες, υπάρχουν μόλις 29 κρεβάτια εντατικής! Τα κρεβάτια αυτά φυσικά δε φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες, ενώ υπάρχουν ακόμη 18 κρεβάτια… στα χαρτιά, τα οποία είναι κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού.
Σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας, Δημήτρη Παπαδόπουλο, «το νοσοκομείο διαθέτει 12 κρεβάτια εντατικής, αλλά λειτουργούν μόνο τα 8. Πολλές φορές δε φτάνουν. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες, ψάχναμε απεγνωσμένα κρεβάτι για ένα περιστατικό και τελικά ο ασθενής διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Κομοτηνής για να αντιμετωπιστεί».
Στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της Κομοτηνής οι γιατροί δίνουν τη δική τους μάχη για να μην κλείσει η μονάδα που διαθέτει 4 κλίνες ανοιχτές (δηλαδή λειτουργούν). Η μονάδα έχει ακόμη μία κλίνη που είναι εκτός λειτουργίας. Πρόσφατα έφυγε λόγω συνταξιοδότησης ο διευθυντής της ΜΕΘ, ενώ ο δεύτερος στη σειρά γιατρός θα φύγει τους επόμενους μήνες. Θα μείνουν μόνο δύο γιατροί και θα υπάρχει πρόβλημα αν δεν αυξηθεί το ιατρικό προσωπικό.
Στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης λειτουργούν τα 12 από τα 16 κρεβάτια εντατικής και στο νοσοκομείο της Ξάνθης τα 5 από τα 7 κρεβάτια. Στο νοσοκομείο της Δράμας η μονάδα (διαθέτει 7 κλίνες) έχει κατεβάσει ρολά λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, ενώ στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν υπάρχει καν ΜΕΘ. Κι όλα αυτά, όταν γνωρίζουμε ότι οκτώ στους δέκα ασθενείς που εισέρχονται στις ΜΕΘ γίνονται καλά και το ποσοστό διάσωσης των ασθενών με βαρύ τραύμα ανέρχεται στο 90%!
Κεντρική Μακεδονία
Το ίδιο απογοητευτική είναι η κατάσταση που επικρατεί και στα νοσοκομεία της κεντρικής Μακεδονίας. Τα νοσοκομεία, που καλούνται να εξυπηρετήσουν πάνω από 1,8 εκατ. πολίτες, διαθέτουν μόλις 99 κρεβάτια που λειτουργούν και 31 κλειστά κρεβάτια που δε λειτουργούν.
Χωρίς ΜΕΘ είναι τα νοσοκομεία σε Κιλκίς, Νάουσα, καθώς και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου, το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, το Νοσοκομείο Γουμένισσας και το Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης.
Το νέο νοσοκομείο της Κατερίνης έχει κλειστή ΜΕΘ (6 κρεβάτια), καθώς δεν υπάρχουν γιατροί. «Προκηρύξαμε θέσεις για 4 γιατρούς και δεν ήρθε κανένας», αναφέρει στον «ΑτΚ» ο διοικητής Αστέριος Φαρμάκης και προσθέτει ότι, «αν έρθει ένας διευθυντής – έμπειρος εντατικολόγος στο νοσοκομείο, θα ανοίξουμε έστω 2-3 κρεβάτια». Οσο για το Νοσοκομείο Πολυγύρου στη Χαλκιδική, η ΜΕΘ δε λειτουργεί διότι δεν έχει ούτε εξοπλισμό ούτε προσωπικό.
Στο Νοσοκομείο Εδεσσας λειτουργούν από τις 8 κλίνες ΜΕΘ οι 3, στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών υπάρχουν 6 κρεβάτια εντατικής, στο Θεαγένειο και στον «Αγιο Παύλο» από 8 και στον «Αγιο Δημήτριο» 6.
Σύμφωνα με το διοικητή του ΑΧΕΠΑ, Γιώργο Βέργουλα, στο νοσοκομείο από τις 15 κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν οι 10 λόγω έλλειψης προσωπικού. Η διοίκηση αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία της Β’ ΜΕΘ, καθώς δεν έβγαιναν οι εφημερίες. Ενας γιατρός συνταξιοδοτήθηκε, ένας άλλος παραιτήθηκε και μία γιατρός πήρε άδεια εγκυμοσύνης. Η διοίκηση έκανε όλες τις απαραίτητες κινήσεις προς την αρμόδια υγειονομική περιφέρεια για να βρεθεί το προσωπικό, ωστόσο δεν υπήρξε θετική εξέλιξη.
Στο «Παπαγεωργίου» από τις 22 κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν οι 16. Επίσης, στην Α’ ΜΕΘ του «Παπανικολάου» λειτουργούν οι 15 από τις 19 κλίνες και στη Β’ ΜΕΘ υπάρχουν 10 κλίνες. Στο Ιπποκράτειο από τα 10 κρεβάτια εντατικής λειτουργούν τα 7 και στο «Γεννηματάς» από τα 10 κρεβάτια ανοιχτά είναι τα 8.
Στο Νοσοκομείο Σερρών, σύμφωνα με το διοικητή Ξενοφώντα Εμμανουηλίδη, λειτουργούν 6 κρεβάτια εντατικής και σύντομα θα ανοίξουν άλλα δύο. «Υπάρχει καλός συντονισμός και η ΜΕΘ του νοσοκομείου έχει υψηλό ποσοστό κάλυψης. Οταν υπάρχει ελεύθερο κρεβάτι, γίνονται διακομιδές από άλλα νοσοκομεία», επισημαίνει ο κ. Εμμανουηλίδης.
Στο Νοσοκομείο Βέροιας υπάρχουν 2 κρεβάτια ΜΕΘ και με δωρεά ιδιωτών αναμένεται να δημιουργηθούν ακόμη 6, αλλά θα πρέπει να στελεχωθούν με προσωπικό. «Το νοσοκομείο μας εξυπηρετεί όλη την Ημαθία και πρέπει να αυξήσουμε τις κλίνες ΜΕΘ. Τα δύο κρεβάτια που διαθέτει το νοσοκομείο δεν επαρκούν. Νοσηλεύουμε ασθενείς από Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη και Πέλλα. Μάλιστα το Πάσχα ψάχναμε εντατική για ένα επείγον περιστατικό και ευτυχώς βρήκαμε εγκαίρως», αναφέρει ο διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας, Νικόλαος Χατζηδημητρίου, και προσθέτει ότι «τώρα εργάζονται στη μονάδα τρεις γιατροί και για να ανοίξουμε τις καινούργιες κλίνες που θα φτιάξουμε, θα χρειαστούμε τουλάχιστον ένα γιατρό ακόμη».

Αγγελιοφόρος
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανακοίνωση της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαΐδας

Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας πληροφορεί τους πολίτες της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής , ότι τα ημερολόγια που πωλούνται εδώ και λίγες ημέρες, δεν έχουν καμία σχέση με την Διασωστική ομάδα της Πτολεμαΐδας.
Θερμή παράκληση σε όποιον θέλει να βοηθήσει στην ενημέρωση όσο το δυνατών μεγαλύτερου αριθμού συμπολιτών μας, να γνωστοποιήσει την παρούσα ανακοίνωση .
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Μεγάλη της Ευελπίδων Σχολή

Στις 10 κορυφαίες στρατιωτικές σχολές του κόσμου η Ευελπίδων

Με τον τίτλο «10 Most Prestigious Military Academies in the World» η αμερικανική ιστοσελίδα OnlineCollege.org! (http://www.onlinecollege.org/10-most-prestigious-military-academies-in-the-world ) παρουσιάζει τις δέκα στρατιωτικές ακαδημίες στο κόσμο με το υψηλότερο γόητρο. Δέκατη στη σειρά η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
Η εν λόγω ιστοσελίδα ανήκει σε οργανισμό ο οποίος εξειδικεύεται στη εξεύρεση διεξόδων εκπαίδευσης για νέους, επαγγελματικό προσανατολισμό και άλλα σχετικά.
Μεταξύ των προτάσεων που κάνει είναι και το στρατιωτικό επάγγελμα.
Για το λόγο αυτό προτείνει, όπως σημειώνεται, κάποιες από τις καλύτερες, τις πιο αυστηρές και του πιο υψηλού γοήτρου στρατιωτικές ακαδημίες στον κόσμο.
Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται αντίστοιχες σχολές από τις ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία. Κίνα, Ρωσία, Ιαπωνία, Νότια Αφρική και Ελλάδα.
pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »

Yποψήφιος βουλευτής ΝΔ: «Στ'αρχ ... α μου αν αυτοκτονούν»!


Απίστευτες θέσεις εκφράζουν στη ΝΔ για τις αυτοκτονίες των πολιτών λόγω της κρίσης και των πολιτικών του Μνημονίου που έχει υπογράψει το κόμμα τους.

Ιδού λοιπόν τι έγραψε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ στο νομό Αχαΐας, Γιάννης Δριμάλας στην σελίδα του στο facebook ο οποίος σε απάντησή του σε άλλον χρήστη του διαδικτύου, απλά "γράφει στα αρχ...δια του αυτούς που αυτοκτονούν"!

Σύμφωνα με την καταγγελία πολίτη «Ο Κύριος Giannis Drimalas πολιτευτής της ΟΝΝΕΔ & της ΝΔ ο οποίος μου έστειλε αίτημα φιλίας, με αφορμή ανάρτηση στον τοίχο του όπου έγραψε αυτολεξί τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά στην πολιτική διαφήμιση της ΝΔ όπου και καταλήγει «ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ» και του απάντησα «Πάλι σήμερα είχαμε 3 αυτοκτονίες Γιάννη. Έχει δίκιο ο Σαμαράς. Θα τα καταφέρουμε. Να μην μείνει κανένας ζωντανός» μου έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στα εισερχόμενά μου:

«kalhspera!!!epidi den me 3ereis kai den se 3erw … gia na min paragnwristoume 8a protimousa na min 3anasxoliaseis ston teixo mou …. sta @@ mou an pe8anan – autoktonisan – skwto8ikan …. opws kai esena sta @@ sou an skwto8ikan 1000 stin tinisia ton perasmeno mhna!!! mporeis na kaneis oti goustareis stis ekloges apla min me enoxleis….. euxaristw gia ton xrono sou!»»

Μετά την έκταση που πήρε το θέμα ο Γιάννης Δριμάλας έσπευσε αμέσως να αλλάξει τις φωτογραφίες του προφίλ του, ενώ στη συνέχεια άλλαξε το όνομά του και διέγραψε το επίμαχο σχόλιο. Δυστυχώς όμως γι αυτόν ο ιντερνετικός συνομιλητής του φρόντισε να αποθηκεύσει το απαράδεκτο σχόλιο, το οποίο και έχουμε στην διάθεσή μας.

defencenegt.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ισχυρή σεισμική δόνηση νότια της Κρήτης

Ισχυρή σεισμική δόνηση Νότια τις Κρήτης σημειώθηκε στις 01.15 τα ξημερώματα τις 24ης Απριλίου. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών αναφέρει πως η δόνηση είναι 4.6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα και το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό κέντρο 4.8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος τα 3 μόλις χιλιόμετρα.
Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την Κρήτη ιδιαίτερα στην....







Ιεράπετρα και τις νότιες περιοχές της.
 Θύματα η ζημίες δεν έχουν αναφερθεί.






πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ που ζουν τον μύθο τους...

Φρόντισε μάλιστα να βάλει και εξτρά ξύλινη επένδυση στη βεράντα του για να απολαμβάνει τη θεά ξαπλωμένος στην αιώρα της βεράντας του, έχοντας την αίσθηση της πολυτέλειας.

Λίγο πιο κει παρκαρισμένα τα δύο θηριώδη τζιπ του. Το μόνο θετικό στην προκλητική παρουσία του τα δύο σκυλιά αμερικάνικης ράτσας που γυροφέρνουν στο σαλέ του συνδικαλιστή της ΔΕΗ στο Παρνασσό.

Δεν είναι ο μοναδικός συνδικαλιστής της μονοπωλιακής ΔΕΗ που ζει τον μύθο του σε βάρος των κορόιδων συμπολιτών του οι οποίοι εξαθλιώνονται καθημερινά. Συμπολίτες του οι οποίοι αναστενάζουν στις ουρές για να πληρώσουν το χαράτσι και την ίδια στιγμή η μονοπωλιακή και παρόλα αυτά ζημιογόνα ΔΕΗ να ζητιανεύει δάνειο 70 εκατ. ευρώ για να δώσει τα 12 σε διαφήμιση στις επίσης χρεοκοπημένους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Αυτή είναι η Ελλάδα του 2012, λίγο πριν τις εκλογές.

Μια χώρα που οδηγείται στην κόλαση επειδή το πολιτικό σύστημα και κυρίως η Δικαιοσύνη την θεωρούν ιδιοκτησία της.

Φυσικά ο άλλος διάσημος συνδικαλιστής της ΔΕΗ άνοιξε καφετέρια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και σκοτώνει τις ώρες τους διηγούμενος ιστορίες με φίδια (φιδέμπορας) από την μοναδικά δημιουργική ζωή του σε βάρος των κορόιδων καταναλωτών. Δεν είναι όλοι οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ τέτοιου είδους φυράματα. Υπάρχουν και κάποιοι έντιμοι άνθρωποι...










kourdistoportocali.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Aλουμίνιο: Ο «αόρατος» φονιάς!

Tα εμβόλια, η βρεφική πούδρα, το κραγιόν, τα αποσμητικά, τα ρινικά σπρέι, τα αντιόξινα φάρμακα...
Το αλουμίνιο είναι τόσο επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα, ώστε προκαλεί βλάβες στον οργανισμό ακόμη και σε μικρές ποσότητες…

Τα αλουμινένια κουτιά αναψυκτικών και μπύρας εγχέουν αλουμίνιο στα ποτά που καταναλώνουμε. Οι κατσαρόλες που είναι φτιαγμένες από αλουμίνιο αλλοιώνουν τις τροφές που τρώμε, όπως και το αλουμινόχαρτο στο οποίο τυλίγουμε το φαγητό…..


Το επεξεργασμένο τυρί, τα έτοιμα μίγματα για κέικ, τα εμβόλια, η βρεφική πούδρα, το κραγιόν, τα αποσμητικά, τα ρινικά σπρέι, τα αντιόξινα φάρμακα –όλα περιέχουν αλουμίνιο.
Είναι επικίνδυνα και τοξικά για το ανθρώπινο σώμα … τότε γιατί δεν υπάρχουν προειδοποιήσεις και ρυθμίσεις; Επειδή οι ελεγκτικές αρχές έχουν εξαγορασθεί από τις ομάδες των εταιρικών λόμπι….

Το αλουμίνιο δεν υπάρχει ως ελεύθερο μέταλλο, αλλά βρίσκεται στα ορυκτά και τα μεταλλεύματα. Στην φυσική του κατάσταση δεν θέτει καμία απειλή. Υπάρχει σε αφθονία στην φύση (είναι το πιο άφθονο μέταλλο της γης), και εξάγεται με πολύ χαμηλό κόστος για πολλές χρήσεις. Είναι ανθεκτικό στη διάβρωση και είναι πολύ ελαφρύ.

Για αυτούς τους λόγους, το αλουμίνιο χρησιμοποιείται ευρύτατα, και σε μέρη που κανείς μας δεν μπορεί να φαντασθεί… Το φοράμε, μαγειρεύουμε σε και με αυτό, βρίσκεται στις τροφές και στα ποτά μας…


Οι ευρείες χρήσεις του αλουμινίου στα καταναλωτικά προϊόντα περιλαμβάνουν:

Αλουμίνιο στο νοικοκυριό:Σκεύη Μαγειρικής
Αλουμινόχαρτο
Πιάτα και Μαχαιροπήρουνα
Αλουμινένια Κουτιά Φαγητών και Ποτών
Αλουμίνιο σε παρασκευάσματα Υγείας και Υγιεινής
Aντιόξινα φάρμακα
Εμβόλια
Αιμορροϊδικά Φάρμακα
Αντιδιαρροϊκά Φάρμακα
Ρινικά Σπρέι
Βρεφική Σκόνη
Τεχνητές Οδοντοστοιχίες
Κραγιόν

Πολύ συχνά το αλουμίνιο προστίθεται στα κάτωθι:
Αλεύρι για ψήσιμο
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μαγειρικό Αλάτι
Επεξεργασμένο Τυρί
Έτοιμο Μίγμα για Κέικ


Αναπόφευκτοι Κίνδυνοι
Το αλουμίνιο δεν χρησιμοποιείται μόνο σε μία τεράστια γκάμα προϊόντων, αλλά η όξινη βροχή και τα χημικά απόβλητα παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην εισροή του μετάλλου στον οργανισμό μας.

Η όξινη βροχή διασπά το αλουμίνιο που βρίσκεται στα χωμάτινα εδάφη, και στην συνέχεια αυτό συσσωρεύεται στις υδάτινες πηγές.

Στην συνέχεια μολύνει το ψάρια και τα θαλασσινά που καταναλώνουμε, και επίσης το εισπνέουμε μέσα από τον καπνό του τσιγάρου…

Επιδράσεις στο ΣώμαΑπό τη στιγμή που ο οργανισμός λάβει ποσότητες αλουμινίου, αυτό συσσωρεύεται σε διάφορους ιστούς του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών, του εγκεφάλου, των πνευμόνων, του συκωτιού και του θυροειδή αδένα.

To αλουμίνιο ανταγωνίζεται με το κάλσιο για την πρόσληψη, και μπορεί να συντελέσει στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των παιδιών.

Η κατανάλωση τροφών που έχουν μαγειρευθεί σε σκεύη από αλουμίνιο μπορεί να προκαλέσει έντονους ερεθισμούς στα έντερα..

Οι κίνδυνοι από την τοξικότητα του αλουμινίουΗ τοξικότητα του αλουμινίου μπορεί να προκαλέσει έντονα προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό:
Έλκος στο στομάχι και στα έντερα
Γαστροεντερικές Ασθένειες
Νόσος του Πάρκινσον
Δερματικές παθήσεις
Υπερδραστηριότητα
Νοητική στέρηση στα μικρά παιδιά
Διαταραχές μάθησης στα παιδιά
Παθήσεις στο Συκώτι
Πονοκεφάλους
Έντονο κάψιμο στο στομάχι
Ναυτία
Δυσκοιλιότητα
Πόνους στον κολικό
Έλλειψη ενέργειας


Εναλλακτικές λύσεις αντί του ΑλουμινίουΥπάρχουν, όμως, και εναλλακτικές λύσεις αντί της μαγειρικής με αλουμινένια σκεύη. Υπάρχουν επιλογές διαφορετικών μαγειρικών σκευών, όπως το γυαλί.

Επίσης, υπάρχουν οργανικά πρόσθετα τα οποία μειώνουν τον αντίκτυπο της πρόσληψης των τοξικών ουσιών.

Μία υγιεινή διατροφή η οποία αποτελείται από οργανικά τρόφιμα, τα οποία καλλιεργούνται σες περιοχές μη δηλητηριωδών εντομοκτόνων αποτελεί μία πολύ καλή λύση.
Ακόμη, η καλλιέργεια τροφών για ιδιοκατανάλωση σε μέρη που έχουν σχετικά χαμηλές τοξικές ουσίες είναι μια καλή επιλογή.

Αλουμίνιο και Καρκίνος στο Στήθος
Πρόσφατες έρευνες από ολοένα και αυξανόμενο αριθμό επιστημόνων διεθνώς έχει δείξει ότι η χρήση του κοινού αποσμητικού μπορεί να συνδέεται με την δημιουργία καλοηθών όγκων στο στήθος, μία κατάσταση η οποία συνδέεται με την αυξημένη πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του στήθους στο μέλλον.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό Εφηρμοσμένης Τοξικολογίας (Journal of Applied Toxicology) διερεύνησε τα αποσμητικά σώματος τα οποία περιέχουν υψηλά επίπεδα αλουμινίου.

Η πρόσθεση του αλουμινίου, το οποίο είναι ένα χημικό που εισέρχεται στο σώμα διαμέσου του ιστού του δέρματος λειτουργεί ως αναστολέας της ποσότητας ιδρώτα που εκκρίνει το σώμα. Όμως η λειτουργία της αναστολής του ιδρώτα και της ουδετεροποίησης της σωματικής οσμής δικαιολογείται με την καθημερινή πρόσληψη υψηλών επιπέδων αλουμινίου;

Παρομοίως, έρευνα του Πανεπιστημίου του Reading έδειξει ότι οι καρκινικοί όγκοι εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα στα μέρη του γυναικείου στήθους που είναι πλησιέστερα στο σημείο εφαρμογής των αποσμητικών. Από τις γυναίκες που μελετήθηκαν, βρέθηκαν ότι οι κύστες που βρίσκονταν στην περιοχή κοντά στη μασχάλη είχαν 25 φορές περισσότερο αλουμίνιο από την κοινή ποσότητα που βρίσκεται στο αίμα…

Σχετικά με τη Νόσο Αλτζχάιμερ, μελέτες που διεξήχθησαν στους εγκεφάλους των ανθρώπων που πάσχουν από την νόσο, βρήκαν ότι ο εγκεφαλικός ιστό εμπεριέχει συχνά υψηλά επίπεδα τοξινών που αναπτύχθηκαν από την πρόσληψη αλουμινίου.

Λόγια από τους Ειδικούς: «Ούτε μία εταιρία καλλυντικών δεν προειδοποιεί τους καταναλωτές για την παρουσία καρκινογόνων στα προϊόντα της». – Samuel Epstein



pentapostagma.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΠΕΜΠΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: H ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ!

Του Αντώνη Γρυπαίου


13ZionistReaper1
Η πρώτη σκλαβιά ήταν στην Αρχαία Ελλάδα, τότε που οι Πέρσες αποβιβάστηκαν με πλοία και απειλούσαν να καταλάβουν την Ελλάδα.
 Τότε βρέθηκαν ηγέτες σαν το Λεωνίδα στη μάχη των Θερμοπυλών.
Ηγέτες σαν τους Αθηναίους Στρατηγούς, και το Μιλτιάδη με τους Πλαταιείς στη μάχη του Μαραθώνα, και διέσωσαν την Ελλάδα.
Ηγέτες σαν το Ναύαρχο Θεμιστοκλή, το Σπαρτιάτη Ναύαρχο Ευρυβιάδη, τον Αθηναίο Αριστείδη, και τους άλλους στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, έδιωξαν τους Πέρσες, και ανέστησαν την Ελλάδα.
Η Δεύτερη σκλαβιά ήταν στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και τότε οι Θεοί της Ελλάδος διέσωσαν την Ελλάδα και τους Έλληνες, με τη κατάρρευση των Ρωμαίων!!!
Η Τρίτη σκλαβιά ήταν επί Τουρκοκρατίας, και τότε βρέθηκαν ηγέτες σαν το Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Παπαφλέσα, Κανάρη, Μιαούλη, και όλους τους άλλους γνωστούς ηγέτες ήρωες πατριώτες, που πάλιν ανέστησαν την Ελλάδα-πατρίδα, και έσωσαν αυτήν από τον αφανισμό.
Η τέταρτη σκλαβιά ήλθε με την εισβολή και κατάκτηση της Ελλάδος
από τους Γερμανούς-Ναζί στο Β! Παγκόσμιο Πόλεμο, και πάλιν ο καλός Θεός της Ελλάδος έκανε το θαύμα του και ηττήθηκαν οι Ναζί.
Η Πέμπτη σκλαβιά είναι η σημερινή σκλαβιά του Ελληνισμού, στη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία. Σήμερα όμως ποιος θα μας σώσει που δεν υπάρχουν ηγέτες, μήπως ο Βενιζέλος με το Σαμαρά;
Αυτοί που σαν υπηρέτες και μαριονέτες των ηγετών της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας, δηλαδή των εχθρών της Ελλάδος, έσπευσαν να υπογράψουν αβλεπί τα μνημόνια, για να τύχουν της ευνοίας των Επικυρίαρχων, προκειμένου να τους κάνουν πρωθυπουργούς!!!
Είναι γνωστοί οι λόγοι που σκλαβωθήκαμε στο Διεθνή Σιωνισμό με την έλλειψη πολιτικής ηγεσίας, πολιτικών που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, και έγιναν υπάλληλοι των
σημερινών Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων και Επικυρίαρχων του πλανήτη.Το κακό έγινε με το δόλιο υπερδανεισμό των Ελλήνων σε εποχή πνευματικής μακαριότητας, και έσχατης αφέλειας του εκλογικού σώματος των Ελλήνων, που ψήφισαν για Πρωθυπουργό τον Αμερικανό Σιωνιστή Jeffrey ή ΓΑΠ, ένα ξενόφερτο αχυράνθρωπο της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης. Έναν εχθρό της Ελλάδος!!!
Σήμερα αναμένουμε μέσα από τις κάλπες να αναδειχθούν οι νέοι ηγέτες του Ελληνισμού, ηγέτες σαν τον Λεωνίδα, το Μιλτιάδη, το Θεμιστοκλή, τον Αριστείδη, το Κολοκοτρώνη, κ.λ.π. οι οποίοι με τη βοήθεια του καλού Θεού της Ελλάδος, θα μας βγάλουν από το τέλμα της οικονομικής και πολιτικής καταστροφής.
Η Ελλάς θα αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες σαν το Φοίνικα. Τα φαινόμενα εξόδου της Ελλάδος από τη παρακμή άρχισαν ήδη να διαφαίνονται. Ο επάρατος προδοτικός δικομματισμός ευρίσκεται σε ύφεση και πτώση, που τρομάζει τα Σιωνιστικά αφεντικά του. Μπήκαμε στην Ε.Ε. για ευημερία, και για να προστατευθούμε από τους βάρβαρους εχθρούς, πλην όμως οι νέοι ανιστόρητοι ηγέτες της Ε.Ε. (Βλέπε Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπαρόζο, Ραμπάϊ, Όλι Ρέν, Γιούνκερ, κλπ), κατάντησαν μαριονέτες της παγκόσμιας σιωνιστικής δικτατορίας, έτσι λοιπόν μπήκαμε στο λάκκο των λεόντων, σκλαβωθήκαμε και γίναμε δούλοι μιας νέας Αυτοκρατορίας, της παγκόσμιας Σιωνιστικής Αυτοκρατορίας, της οποίας επίσης δούλοι είναι Αμερικανοί & Ευρωπαίοι!!!
Μας σκλάβωσαν με οικονομικά όπλα, και μετά ήλθε η καταστροφή, λόγω ανυπαρξίας εθνικής πολιτικής ηγεσίας.
Γιαυτό οι Έλληνες ψηφοφόροι πρέπει τώρα να ρίξουν μαύρο στα πιόνια της διεθνούς μαφίας των σιωνιστών μεγαλοτραπεζιτών.
Αμφότεροι οι ηγέτες της παγκόσμιας δικτατορίας, οι κ.κ. Ρότσιλντ και Ροκφέλερ είναι μεγαλοτραπεζίτες, άλλωστε τι θα μπορούσαν να είναι!!!
Οι εκλογές είναι στημένες. Με κινδυνολογία, νοθεία, και λαθρομετανάστες υπολογίζουν να βγάλουν πρώτο κόμμα το Σιωνιστικό προδοτικό δικομματισμό, (Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ), που θα πάρει δώρο τις 50 έδρες του νοθευτικού εκλογικού νόμου, και θα κάνουν συγκυβέρνηση προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοτραπεζιτών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Έχουν καταρτίσει μεγαλόπνοο σχέδιο νοθείας κατ’ εντολή των  Επικυρίαρχων του πλανήτη.
Οι εκλογές είναι στάχτη στα μάτια του λαού, για να ικανοποιηθούν τα δημοκρατικά ιδεώδη των Ελλήνων. Άλλα σχεδιάζει ο λαός, και άλλα οι ηγεμόνες της Σιωνιστικής Αυτοκρατορίας, με τα εδώ πιόνια τους.
Ενώ αρχικά δεν ήθελαν εκλογές, τελικά έδωσαν εντολή στο τοποτηρητή να γίνουν. Την Ελλάδα την θέλουν αποικία, γεμάτη έγχρωμους λαθρομετανάστες, για να καρπωθούν τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της,  τον ορυκτό της πλούτο, και να την έχουν σαν παραθεριστική κατοικία, και όχι μόνο…
Δεν βλέπετε ότι δεν δέχτηκαν να διορίσουν υπηρεσιακή εκλογική κυβέρνηση, αλλά τις εκλογές θα διεξάγει το ανδρείκελο του Ροκφέλερ, με τις μαριονέτες  υπουργούς του!!!
Τη νύχτα των εκλογών, με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, του υπουργείου ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τέτοια που τους έχει δώσει το παγκόσμιο κονκλάβιο
των διεθνών Κοσμοκρατόρων, και η ψήφος του αφελούς λαού θα πάει περίπατο… Θα ανακοινώσουν εκλογικά αποτελέσματα τέτοια, που να διασφαλίσουν τα δόλια δάνεια του ΔΝΤ και των άλλων μαφιόζων…
Άλλωστε αυτό έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Τα αποτελέσματα πάντα ετύγχανον την εγκρίσεως της Αμερικανικής πρεσβείας των Σιωνιστών. Θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τέτοια που συμφέρουν τη λέσχη Bilderberg , και τη τριμερή επιτροπή, ώστε να σχηματισθεί κυβέρνηση συνεργασίας του επάρατου δικομματισμού, που θα εξυπηρετήσει Γεωπολιτικά, Γεωστρατηγικά, Γεωενεργειακά συμφέροντα της παγκόσμιας Σιωνιστικής Αυτοκρατορίας, που θα σκλαβώσει τον Ελληνικό λαό, και θα σταθεροποιήσει την Ελλάδα σαν αποικία των Κοσμοκρατόρων. Δεν διακινδυνεύουν να χάσουν…
Σχέδιά τους είναι, να μεταναστεύσουν οι Έλληνες, και εδώ να εγκατασταθούν οι έγχρωμοι λαθρό, ώστε να καρπωθούν οι ηγεμόνες της Ν.Τ.Π. όλα τα αγαθά της Ελλάδας. Τώρα μας παίρνουν τα σπίτια!
Γιαυτό ζητάμε από το εκλογικό σώμα των Ελλήνων, να ρίξει μαύρο στα πιόνια και μαριονέτες πολιτικούς της διεθνούς σιωνιστικής μαφίας.
Η σημερινή Σιωνιστική Γερμανία της κ. Μέρκελ, και του κ. Σόϊμπλε, λεηλατεί την Ε.Ε. με πρώτο σταθμό την Ελλάδα.
Τέτοια Ευρώπη ευχαριστώ κύριε Λουκά, δεν θα πάρω.
Η δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου, και των άλλων αχυρανθρώπων, των διεθνών σιωνιστικών αγορών, ξεκίνησε την επίθεση εναντίον του Ελληνικού λαού, με βία, νοθεία, κινδυνολογία, και τρομοκρατία.
Όλοι οι αυλικοί και πιόνια της λέσχης Bilderberg, και της σιωνιστικής τριμερούς επιτροπής, διατηρούνται στις θέσεις τους, προκειμένου να φέρουν εις αίσιον πέρας το έργο της νοθείας. Οι αχυράνθρωποι κινδυνολογούν ανεπαίσχυντα ότι δεν θα έχουμε είδη πρώτης ανάγκης.
Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο, και ο λαός μας αυτοκτονεί στις πλατείες των πόλεων, και στα υπόγεια των σπιτιών.
Νέα παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδος έκανε η επικεφαλής του ΔΝΤ  κ. Κριστίν Λαγκάρντ, σε ομιλία της καλεσμένη από το Brookings institute. Εν όψει εκλογών, τασσόμενη υπέρ μιας κυβερνήσεως συνεργασίας είπε: «Οι Έλληνες πολιτικοί και οι Έλληνες πολίτες φάνηκαν πολύ γενναίοι με τις θυσίες που έκαναν μέχρι σήμερα στη προσπάθειά τους.»
Εν τω μεταξύ το ακροατήριο γελούσε ειρωνικά και προκλητικά εις βάρος της χώρας μας, όταν η κ. Λαγκάρντ αναφέρθηκε στην Ελλάδα, και μαζί με το ακροατήριο γέλασε ειρωνικά και η ίδια!!! Μας έχουν πάρει όλοι στο «ψητό» και γελούν ειρωνικά οι βάρβαροι εναντίον των σημερινών αφελών Ελλήνων.
Λέγω αφελών διότι επίστευσαν στο προδοτικό επάρατο δικομματισμό. Η εκκλησία μας ψάλλει, «ότι θέατρον εγενήθημεν τω κόσμω, και αγγέλοις και ανθρώποις.» Τέτοια πολιτική ηγεσία έχουμε.
Η παρέμβαση της κυρίας Λαγκάρντ στα εσωτερικά της Ελλάδος, χαρακτηρίστηκε «ωμή» από τα διεθνή ΜΜΕ, αφού ζητά κυβέρνηση συνεργασίας των μνημονιακών δυνάμεων. Το ΔΝΤ ενδιαφέρεται μόνο
για να αρμέγει την Ελλάδα. Το ίδιο ζητά και η Goldman Sachs, τα συμπεράσματα δικά σας…
Φοβούνται μήπως μέσα από τις κάλπες αναδειχθεί ο πατριώτης ηγέτης, που θα διαγράψει μονομερώς το δόλιο χρέος, και έτσι θα πάψουν οι ηγεμόνες να αρμέγουν την αγελάδα, που λέγεται Ελλάδα… Τα πιόνια του Ρότσιλντ (Αμερικανοί-Ευρωπαίοι), απαγορεύουν στα εδώ πιόνια τους να συμμετάσχει η Ρωσία σε διεθνείς διαγωνισμούς για τις αποκρατικοποιήσεις, για τη πώληση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδος που σχεδιάζουν οι δοσίλογοι πολιτικοί, μαριονέτες των Επικυρίαρχων, και των διεθνών αγορών.
Έτσι απορρίφθηκαν αιτήσεις της Ρωσίας για εξαγορά ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, κ.λ.π. για να μη πατήσει πόδι η Ρωσία στα ενεργειακά της Ελλάδος, και στο Αιγαίο. Τα θέλουν όλα δικά τους, και τα θέλουν τζάμπα, κατά τα άλλα η Ελλάς χρεοκόπησε…
Έτσι όμως οι Κοσμοκράτορες οδηγούν εσκεμμένα το πλανήτη σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μη ξεχνάμε ότι κάπως έτσι άρχισε  και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, αφού οι τότε μεγάλοι είχαν αποκλείσει τη Γερμανία από όλες τις διεθνείς αγορές, και οικονομικές πηγές. Σήμερα η Σιωνιστική Δύση, κάνει οικονομικό πόλεμο στη Ρωσία, και αναμένουμε κάποτε η Ρωσία να ξεσπάσει αναλόγως…
Η Βουλή των Ελλήνων της οποίας η θητεία έληξε τη Μεγάλη Τετάρτη 11/04/12 για τους Έλληνες ήταν η χειρότερη Βουλή όλων των εποχών, αφού επί θητείας αυτών των βο(υ)λευτών, ψηφίστηκαν όλα τα αντεθνικά μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, δανειακές συμβάσεις, PSI, κλπ. και άνθισαν τα λαμόγια οι πολιτικοί που σκλάβωσαν για πάντα τον Ελληνικό λαό, και μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποικία και προτεκτοράτο της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας των κ.κ. Ρότσιλντ-Σόρος-Ροκφέλερ, και τόπο κατοικίας του στρατού των λαθρομεταναστών. Τόσο άσχετοι πολιτικά βο(υ)λευτές ήταν.
Τους ψήφισε ο λαός και τους ανέδειξε σε εκπροσώπους του στην εθνοσυνέλευση, και αυτοί οι άθλιοι ψήφιζαν «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» εναντίον του Ελληνικού λαού. Πρέπει να δικασθούν με τη κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, αφού με τη ψήφο τους υπερασπίσθηκαν τα συμφέροντα του Ρότσιλντ, και κατεδίκασαν την Ελλάδα και το λαό της.
Δεν στάθηκαν ικανοί να πούν ένα ΟΧΙ  στα μνημόνια.
Αφού ο λαός μας δεν έχει χρήματα πως θα ξεχρεώσει ένα απεχθές και δυσβάστακτο χρέος 500 δις.ευρώ;;; αφού δεν μπορούμε να εξοικονομήσουμε 11,5 δις. που μας ζητά τώρα η τρόϊκα, γιαυτό προγραμματίζουν να βάλλουν νέα εξοντωτικά μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων. Μήπως πληρώνουν οι έχοντες και κατέχοντες;
Η μεσαία αστική τάξη καλείται να πληρώσει, η οποία ήδη έχει εξουθενωθεί. Δεν θα γονατίσουμε στη τρόικα που θέλει να μας σκλαβώσει για τα συμφέροντα των δανειστών της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ο δικομματισμός ετοιμάζεται «φτιασιδωμένος» να ζητήσει και πάλι τη ψήφο του Ελληνικού λαού, για να ολοκληρώσει την άλωση της χώρας από τους λαθρομετανάστες-το στρατό κατοχής της παγκόσμιας δικτατορίας- και τους κερδοσκόπους τραπεζίτες των κ.κ. Ρότσιλντ-Σόρος-Ροκφέλερ, και τη παρέα τους.
Στη προσπάθειά τους να νοθεύσουν την απόφαση του λαού, δεν σχημάτισαν υπηρεσιακή κυβέρνηση, αλλά κλήθηκαν οι υπηρέτες του Ροκφέλερ να διεξάγουν τις εκλογές. Δεν ρισκάρουν τα κεκτημένα!
Πρέπει τα αντιμνημονιακά κόμματα, τη νύχτα των εκλογών, να έχουν επιτροπές από ειδικούς στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στο υπουργείο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, να επιβλέπουν τη σωστή καταχώρηση των αποτελεσμάτων, διότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος νοθείας από τη Ν.Τ.Π. Τα θηρία δεν χάνουν το αίμα της Ελλάδος!!!
Έλληνες ξυπνήστε! Η πατρίδα ευρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.
Έλληνες μιμηθείτε την ηρωϊκή έξοδο του Μεσολογγίου, την οποίαν εορτάσαμε την Κυριακή των Βαϊων.
Επειδή μέσα στον αχό της οδύνης, των οιμωγών, και της πείνας που επέβαλλαν στο κυρίαρχο λαό, οι πολιτικοί νεκροθάφτες του δικομματισμού, η ιστορική μας μνήμη τείνει να εξαφανιστεί, θεώρησα χρήσιμο να γυρίσω πίσω τους δείκτες της ιστορίας, για να θυμίσω στο λαό μας την ηρωϊκή έξοδο του Μεσολογγίου.
Μια έξοδο που όπως γράφουν οι ιστορικοί, «Επέπρωτο να καταστήσει το Μεσολόγγι Ευρωπαϊκό σύμβολο ηρωϊσμού και αυτοθυσίας.» Μιμούμενοι το Μεσολόγγι, πρέπει εμείς οι νέο-Έλληνες, να αποτινάξουμε το ζυγό των μνημονίων, και να δηλώσουμε ευθαρσώς στους τοκογλύφους του Ρότσιλντ, ότι δεν χρωστάμε τίποτε από το δόλιο χρέος, εθνικοποιώντας άμεσα τον ορυκτό μας πλούτο, και στρεφόμενοι πάραυτα σε νέες συμμαχίες…
Για να γίνουν αυτά χρειάζονται νέοι άφθαρτοι πατριώτες ηγέτες!!!
Μόνον έτσι θα σώσουμε τις νέες γενεές Ελλήνων, αλλιώς τα εγγονάκια μας θα γίνουν δούλοι στα εργοστάσια του Ρότσιλντ!!!
Εάν δεν κινηθούμε, τα εγγονάκια μας θα γίνουν λαθρομετανάστες στις χώρες των Ούννων και Βανδάλων.
«Να μη σκύψουμε το κεφάλι. Όσα χρήματα και αν έχουν. Δεν φοβόμαστε κανέναν! Δεν θα γονατίσουμε μπροστά σε κανέναν που θέλει να μας επιβληθεί, που θέλει να μας καταστρέψει, που θέλει να μας εκμεταλλευτεί, που θέλει να κερδίσει τα σώματα και τις ψυχές μας, όσα πολιτικά και οικονομικά όπλα διαθέτει».
Τάδε λέγει ο Μητροπολίτης Κορινθίας, ο δε Μητροπολίτης Κηφισίας & Αμαρουσίου κ.κ. Κύριλλος, στην εκφορά του Επιταφίου εκφώνησε ένα λίαν εμπνευσμένο λόγο, αρχίζοντας με το ποίημα του Ελύτη,
«Της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ»… δίνοντας έτσι κουράγιο στους σκλαβωμένους Έλληνες.
Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται ηγέτες πατριώτες , και όχι άβουλους διαχειριστές  υπαλλήλους, πιόνια, και μαριονέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Ο  Τολμών νικά!!!          
ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ

elora.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Παραιτήθηκε ο Ολλανδός Πρωθυπουργός

H Ολλανδία ζει την δική της κρίση αφού η αδυναμία της κυβέρνησης να συμφωνήσει σε μέτρα λιτότητας καθιστά σχεδόν αναπόφευκτη τη διεξαγωγή εκλογών. O πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, παραιτήθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) ενώπιον της Βασίλισσας Βεατρίκης.
Υπενθυμίζουμε, ότι η ολλανδική κυβέρνηση ήταν εκ των κεντρικών πυλώνων του «Άξονος» της κας. Μέρκελ και της πολιτικής της περί αυστηρής λιτότητας ως «φάρμακο» κατά της κρίσης, ενώ όλο και καταρρέει το οικοδόμημά της και οι συμμαχίες της μετά και την διαφαινόμενη ήττα του μεγαλύτερου συμμάχου της Σαρκοζί, φέρνοντάς την σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

prionokordela
Διαβάστε περισσότερα » »

Φυγαδεύτηκε η Α. Διαμαντοπούλου από μεζεδοπωλείο στην Καισαριανή



Με βρισιές, βωμολοχίες, συνθήματα οι κάτοικοι ζητούσαν από την Άννα Διαμαντοπούλου να αποχωρήσει από το σημείο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες εκσφενδονίστηκαν και κάποια μπουκάλια με νερό.
Φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα μεζεδοπωλείου η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία βρισκόταν εκεί στο πλαίσιο μιας προεκλογικής συγκέντρωσης με πολιτικούς φίλους και στελέχη του κόμματος.

Η κα Διαμαντοπούλου βρισκόταν στο μεζεδοπωλείο από νωρίς το βράδυ απέναντι από το στάδιο της ΝΗΑΡ ΗΣΤ στην Καισαριανή, όταν έγινε αντιληπτή από μία ομάδα κατοίκων και γρήγορα δεν άργησαν να συγκεντρωθούν περί τα 30 άτομα έξω από το μαγαζί.

Προς στιγμή επικράτησε αναστάτωση και στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική παρουσία, αλλά η κα Διαμαντοπούλου είχε καταφέρει να βγει από το μεζεδοπωλείο από την πίσω πόρτα χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους οργισμένους πολίτες.

«Φασίζουσες συμπεριφορές δεν με τρομοκρατούν και δεν με φοβίζουν, από όπου κι αν προέρχονται» δήλωσε αργά το βράδυ η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την διάρκεια ομιλίας της σε εκδήλωση ανθρώπων της Τέχνης και Πανεπιστημιακών, σε μαγαζί στην Καισαριανή. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, η εκδήλωση «παρότι μικρή ομάδα ατόμων προσπάθησε να την εμποδίσει» ολοκληρώθηκε κανονικά.

«Είμαι ανοικτή στη δύναμη του λόγου και της κριτικής, όχι όμως της βίας και των κραυγών, όσο άγριες και αν είναι» καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Διαμαντοπούλου.


newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Μείωση εφάπαξ ή αύξηση εισφορών σε 21 Ταμεία - Τα παίρνει ως "προίκα" και η νέα κυβέρνηση!

Μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να γίνουν οι προσαρμογές
- Όλα προβλέπονται στο Μνημόνιο που δεσμεύει και την νέα κυβέρνηση
- Ταμεία χορηγούσαν εφάπαξ μεγαλύτερα από τις εισφορές των ασφαλισμένων
- Δείτε αναλυτικούς πίνακες
Μειώσεις των ποσών εφάπαξ και εναλλακτικά ή συμπληρωματικά - αυξήσεις και των εισφορών που καταβάλλουν οι παλαιοί (πριν από τις 31/12/92) ασφαλισμένοι τουλάχιστον για τα 6 στα 10 Ταμεία Πρόνοιας, έρχονται έως τον Ιούνιο.

Τις προσαρμογές αυτές στα εφάπαξ που υποχρεούται να κάνει με βάση το Μνημόνιο, το σχετικό νόμο του 2012, αλλά και τα οικονομικά των Ταμείων η κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει μετά τις εκλογές, «φωτογραφίζει» Μελέτη της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.

Η Μελέτη, την οποία αποκάλυψε η εφημερίδα “Ημερησία” εντοπίζει τη σχέση ανταποδοτικότητας, δηλαδή τη διαφορά μεταξύ των εισφορών των ασφαλισμένων και των ποσών εφάπαξ που αποδίδει κάθε Ταμείο Πρόνοιας (ή τομέας στους ενοποιημένους φορείς - ΝΠΔΔ) που βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας. Και με βάση τα στοιχεία όσων συνταξιοδοτήθηκαν μέσα στην τελευταία διετία, εντοπίζει σε σύνολο 35 τομέων (όσα απέστειλαν στοιχεία):

Είκοσι ένα ταμεία ή τομείς Πρόνοιας (ποσοστό 60%) που χορηγούν ποσά εφάπαξ μεγαλύτερα κατά 2% - 83% σε σχέση με τις εισφορές που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.

Οπως φαίνεται στους πίνακες που δημοσιεύει η εφημερίδα,  στα Ταμεία στα οποία υπάρχει απόκλιση εισφορών και παροχών και κατά συνέπεια ο κίνδυνος νέων περικοπών περιλαμβάνονται ταμεία όπου έχουν ήδη γίνει μειώσεις (όπως το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων με απόκλιση 22,67%), τα Ταμεία Πρόνοιας των εργαζομένων στις φαρμακευτικές εταιρείες (διαφορά 63,91%), των ξενοδοχοϋπαλλήλων (απόκλιση 46,63%), των κληρικών (36,94%), της ΕΡΤ, των υπαλλήλων του ΙΚΑ κ.ά.



Δεκατέσσερα ταμεία ή τομείς Πρόνοιας (ποσοστό 40%) που αποδίδουν χαμηλότερα, σε σχέση με τις εισφορές, ποσά εφάπαξ (απόκλιση από 5,25% έως 126%).

Ανάμεσά τους είναι και το Ταμείο της Εμπορικής Τράπεζας (μετά τις μειώσεις που έγιναν, τα στοιχεία δείχνουν ότι το εφάπαξ που χορηγείται είναι οριακά μικρότερο κατά 2,31%).


Με βάση το νόμο 4046/12 του Μνημονίου που έχει ψηφίσει η Βουλή, τα ποσά των εφάπαξ θα πρέπει να είναι πλήρως ανταποδοτικά σε σχέση με τις εισφορές που καταβάλλονται. Οι προσαρμογές, ωστόσο, θα γίνουν και με βάση την οικονομική κατάσταση των επιμέρους τομέων - πρώην ταμείων πρόνοιας που έχουν συγχωνευτεί στα 7 Ενιαία Ταμεία (ΤΑΠΙΤ, ΤΠΔΥ, ΙΚΑ, ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ και ΤΕΑΠΑΣΑ).

Η σχέση ανταποδοτικότητας-εισφορών και παροχών αποτιμήθηκε λαμβάνοντας υπόψη:

Τους μέσους Δείκτες Τιμών Καταναλωτή έως το 2011, τεχνικό επιτόκιο 3,15% για τα έτη 2008-2011, 3% από 2011- 2007, 4% από 1990 ? 2000 και 5% για τα έτη πριν από το 1990, τις ωριμάσεις μισθών (για Ταμεία Πρόνοιας Μισθωτών) τους τυχόν κοινωνικούς πόρους και σταθερά ποσά εισφορών (για Ταμεία αυτοαπασχολουμένων, όπως υγειονομικών, δικηγόρων, μηχανικών κ.ά.).

Τις μειώσεις των ποσών εφάπαξ που έχουν γίνει στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, στη ΔΕΗ και την Εμπορική Τράπεζα.

Στα Ταμεία στα οποία υπάρχει απόκλιση εισφορών και παροχών και κατά συνέπεια ο κίνδυνος νέων περικοπών περιλαμβάνονται Ταμεία όπου έχουν ήδη γίνει μειώσεις (όπως το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων με απόκλιση 22,67%), τα Ταμεία Πρόνοιας των εργαζομένων στις φαρμακευτικές εταιρείες (διαφορά 63,91%), των ξενοδοχοϋπαλλήλων (απόκλιση 46,63%), των κληρικών (36,94%), της ΕΡΤ, των υπαλλήλων του ΙΚΑ κ.ά.
 

newsit
Διαβάστε περισσότερα » »