Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Δ. Μακεδονία: Ένα Σωματείο παραγωγής προτείνει ο «Σπάρτακος»

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενιαίου Σωματείου Παραγωγής αναλαμβάνει ο «Σπάρτακος» καλώντας τα προεδρεία των υπολοίπων   Σωματείων του Λεκανοπεδίου σε συνεδρίαση την ερχόμενη Πέμπτη στο Κοβενδάρειο στην Κοζάνη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Σπάρτακου» Γιώργο Αδαμίδη εφόσον επιτευχθεί συμφωνία τότε το φθινόπωρο θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη της πρώτης διοίκησης του ενιαίου Σωματείου παραγωγής. Οι κινήσεις σε πρώτο στάδιο θα γίνουν σε επίπεδο Δ, Μακεδονίας και στη συνέχεια πανελλαδικά. Σε ότι αφορά το σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ τονίστηκε η κατηγορηματική αντίθεση του Σωματείου στο ξεπούλημα της επιχείρησης ενώ με επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας και τα δημοτικά συμβούλια της περιοχής ζητείται να ληφθούν αποφάσεις για την διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ. Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι αντιδράσεις από φορείς της περιοχής για σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Για ναρκωτικά και οπλοκατοχή συνελήφθη στην Ελλάδα ο γιος του προέδρου της βουλής των Σκοπίων

Σε… «ξινό» βγήκαν οι διακοπές του Πάσχα στην Ελλάδα, για το ζωηρό γιο του προέδρου της βουλής των Σκοπίων, Τράικο Βελιάνοσκι, που συνελήφθη στο Κιλκίς το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (30/5) με ναρκωτικές ουσίες και ένα στιλέτο στις αποσκευές του.

 Ο 20χρονος Φίλιπ Βελιανόσκι, κατευθυνόταν στην Χαλκιδική για τις διακοπές του Πάσχα, αλλά μετά από διεξοδικό έλεγχο που πραγματοποίησαν άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ανακάλυψαν επιμελώς κρυμμένα στο Ι.Χ που οδηγούσε, τις ναρκωτικές ουσίες και το μαχαίρι - στιλέτο, που εμπίπτει στο νόμο περί παράνομης οπλοκατοχής. Στον Εισαγγελέα Κιλκίς, που οδηγήθηκε την επομένη, ο 20χρονος, ισχυρίστηκε πως τα ναρκωτικά προορίζονταν για προσωπική του χρήση και πως δεν γνώριζε πως στην Ελλάδα, για την κατοχή μαχαιριού - στιλέτου, απαιτείται άδεια.

 Τελικά ο Εισαγγελέας όρισε δικάσιμο για τις 5 Ιουλίου και ο νεαρός αφέθη ελεύθερος να επιστρέψει στα Σκόπια. Παράλληλα οι αστυνομικές αρχές τον χαρακτήρισαν «persona non grata» για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η είδηση της σύλληψης του γιου του Σκοπιανού υψηλόβαθμου αξιωματούχου, «θάφτηκε» από την πλειοψηφία των εκεί ΜΜΕ, που ελέγχονται από την κυβέρνηση Γκρούεφσκι, ενώ οι λιγοστές αναφορές ήταν αόριστες και έκαναν λόγο για «γιο γνωστού πολιτικού που συνελήφθη για ναρκωτικά στην Ελλάδα».

 Δεν είναι πρώτη φορά που τα… τέκνα Βελιανόσκι, προκαλούν «πονοκέφαλο» στον πατέρα τους. Στις αρχές του χρόνου, αισθησιακές φωτογραφίες που «ανέβασε» στο Instagram η 23χρονη κόρη του Ιβάνα, έγιναν πρωτοσέλιδο σε σκανδαλοθηρικές εφημερίδες της χώρας και σχολιάστηκαν στα social media. 
 
eglimatikotita
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Environmental Defence Fund παραδέχεται τους ψεκασμούς, με αισχρή προπαγάνδα υπέρ του HAARP


Ένα βίντεο που σηκώνει πολλή συζήτηση!!!!
Όλα τα λένε σ'αυτό το βίντεο και τα παρουσιάζουν οι "προβληματισμένοι" επιστήμονες ΕΚΤΟΣ απο την ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!
Ότι δηλαδη όλες αυτές οι ιδέες τους ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ!!!
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΨΕΥΤΕΣ!!




πηγη
katohika 
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι ακριβώς είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας; [Video]

Screen Shot 2013-05-12 at 3.34.23 PM
Αυτόν τον μήνα δεκάδες χώρες σε όλο τον πλανήτη έχουν αναλάβει να πληροφορήσουν τον κόσμο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας ή αλλιώς πολλαπλή σκλήρυνση, μια ασθένεια που προσβάλει 2.5 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Στην προσπάθεια αυτή στρέφεται και η ASAP Science που εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο στο video που ακολουθεί τι ακριβώς είναι η συγκεκριμένη ασθένεια και ποια είναι τα συμπτώματα της.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια χρόνια νευρολογική αυτοάνοση ασθένεια κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Προσβάλει συνήθως ενήλικες 20-40 ετών και εντοπίζεται πιο συχνά στις γυναίκες. Τα συμπτώματα που προκαλεί περιλαμβάνουν αλλαγές στην αφή, προβλήματα στην όραση, την ομιλία, τον προσανατολισμό και την ισορροπία, μυϊκή ατροφία, εξάντληση, κατάθλιψη, νοητική βλάβη, πόνο ή ακόμα και αναπηρία σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις.
Η πολλαπλή σκλήρυνση επηρεάζει τους νευρώνες, τα κύτταρα του εγκεφάλου και τον νωτιαίο μυελό, τα οποία ευθύνονται για την αποστολή πληροφοριών, τη σκέψη και τον ελεγχο των κινήσεων του σώματος από τον εγκέφαλο. Αυτό που κάνει είναι να καταστρέφει σταδιακά τη μυελίνη, το λεπτό περίβλημα που προστατεύει τα νεύρα με αποτέλεσμα οι νευρώνες να μη μπορούν να χειριστούν πλέον αποτελεσματικά τα ηλεκτρικά τους σήματα.
Tα αίτιας της πολλαπλής σκλήρυνσης παραμένουν άγνωστα. Παρόλου που αυτή τη στιγμή η ασθένεια δε θεραπεύεται, υπάρχουν πολλές θεραπείες που καθυστερούν την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

techgear.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

«ΟΥ ΓΑΙΔΟΥΡΙ» ΦΩΝΑΖΑΝ ΠΟΝΤΙΟΙ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ – ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ‼! (ΒΙΝΤΕΟ)



GAIDOYRI1Οι δηλώσεις του περί Κεμάλ αλλά και η περσινή του άρνηση να επιτρέψει να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας στην πλατεία Αγίας Σοφίας, έχουν κάνει τον Γιάννη Μπουτάρη "κόκκινο πανί" για αρκετούς ποντίους. Στη σημερινή εκδήλωση της ΠΟΕ στην Αγ. Σοφίας, ο δήμαρχος δεν αποδοκιμάστηκε, κατά την άφιξή του στον χώρο, ωστόσο, όταν το όνομά του ακούστηκε από τα μεγάφωνα, υπήρξαν ορισμένοι που φώναξαν "ου γαϊδούρι". Δείτε το βίντεο του Thestival:

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Το παυσίπονο των σαμάνων!!

Αναισθητικό τζελ αντί οδοντιατρικών ενέσεων
Βασίζεται στις ουσίες ενός φυτού που ενδημεί στο Περού
To φυτό Acmella oleracea έχει εξαιρετικές αναλγητικές ιδιότητες και αποτελεί τη βάση για την
ανάπτυξη ενός αναισθητικού τζελ

Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ υποστηρίζει ότι οι αναλγητικές ιδιότητες του φυτού Acmella oleracea που απαντάται στα τροπικά δάση του Περού μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία ενός τζελ που θα χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική καταργώντας τις αναισθητικές ενέσεις.

Το θαυματουργό φυτό
Η καθηγήτρια Φρανσουά Μπιρμπίρα Φρίντμαν ήταν το 1975 ο πρώτος μη ιθαγενής που έγινε δεκτός από τη φυλή Keshwa Lamas, μια από τις πιο απομονωμένες και «κλειστές» κοινότητες των δασών του Αμαζονίου. Στο διάστημα αυτών των 35 ετών η Φρίντμαν έζησε για μεγάλα χρονικά διαστήματα με τους Keshwa Lamas. Όπως αναφέρει, τις ιδιότητες του φυτού τις διαπίστωσε από τις πρώτες κιόλας μέρες της διαβίωσης της με τους ιθαγενείς. Ενώ εξερευνούσε μαζί με μέλη της φυλής ένα τροπικό δάσος αισθάνθηκε έντονο πόνο στον φρονιμίτη.

Οταν το κατάλαβαν οι ιθαγενείς σταμάτησαν την πεζοπορία, έφτιαξαν έναν σβώλο από φυτά και είπαν στη Φρίντμαν να τον δαγκώσει. Εκείνη ακολούθησε τις οδηγίες και όπως είδε, ο πόνος εξαφανίστηκε πολύ γρήγορα. Παρότι επανήλθε λίγες ώρες μετά, οι ιθαγενείς είχαν φροντίσει να πάρουν μαζί τους τον σβώλο και έτσι η Φρίντμαν συνέχισε απρόσκοπτα την εξερεύνηση μαζί τους.
Το Acmella oleracea και οι αναλγητικές του ιδιότητες ήταν γνωστές εδώ και αιώνες στις τοπικές φυλές αλλά και στους Ινκας που το χρησιμοποιούσαν για τον πονόδοντο, για αποστήματα, για τον έρπητα αλλά και για τον καθαρισμό των δοντιών.

Το τζελ
Η Φρίντμαν που είναι επικεφαλής της εταιρίας Ampika Ltd (αποτελεί τμήμα της Cambridge Enterprise, του τεχνοβλαστού που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο) αποφάσισε να διερευνήσει την πιθανότητα να δημιουργηθεί ένα αναλγητικό προϊόν μαζικής παραγωγής με βάση το Acmella oleracea.
Σύμφωνα με τη Φρίντμαν, το φυτό διαθέτει ουσίες που μπλοκάρουν τις νευρικές απολήξεις και κατ’ επέκταση τον πόνο. Οι ερευνητές της εταιρίας δημιούργησαν ένα τζελ και στις πρώιμες κλινικές δοκιμές που έγιναν με αυτό διαπιστώθηκε ότι η αναλγητική του δράση έχει διάρκεια περίπου μιας ώρας ενώ παράλληλα δεν συνδέεται με παρενέργειες.

Οπως είναι ευνόητο η χρήση ενός αναισθητικού τζελ αντί μιας ένεσης θα βοηθήσει τα μέγιστα τους οδοντιάτρους ειδικά όταν έχουν απέναντί τους ασθενείς που φοβούνται τις ενέσεις. Επιπλέον το τζελ έρχεται ως ένα φυσικό προϊόν εναλλακτικό στα συνθετικά αναλγητικά όπως τα Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη Φάρμακα (NSAIDs). Σύμφωνα με τα στελέχη της Ampika αν το τζελ περάσει επιτυχώς όλα τα στάδια των δοκιμών η εταιρία θα το «ρίξει» στην αγορά σε δύο χρόνια.
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »