Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Στην αντεπίθεση περνούν Energa και Hellas Power

Διεκδικούν από το Δημόσιο και τη ΔΕΗ αποζημιώσεις 340 εκατ. ευρώ για παρατυπίες και στρεβλώσεις
Αποφασισμένη να κινηθεί δικαστικά και να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της στα Ελληνικά Δικαστήρια και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού προκειμένου να προσβάλλει την απόφαση των ρυθμιστικών αρχών βάσει της οποίας διεγράφησαν από τα μητρώα μητρώο προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας οι εταιρείες Energa και Hellas Power και οδηγήθηκαν σε αναστολή των εργασιών τους εμφανίζεται η διοίκηση του fund Worldwide Energy Limited από το Ντουμπάι που είναι πλέον ο νέος μέτοχος των δύο εταιρειών.
Γενικότερα για τις «παρατυπίες και στρεβλώσεις της αγοράς» θα διεκδικήσει από ΔΕΣΜΗΕ, ΡΑΕ και λοιπούς κρατικούς φορείς ποσά που υπερβαίνουν τα 340 εκατ. ευρώ. 
Αυτό δήλωσαν χθες σε συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι του WEL, το fund το οποίο είναι από τον περασμένο Νοέμβριο ο νέος βασικός μέτοχος των δύο εταιρειών, αν και οι εκπρόσωποί του για μία ακόμη φορά αρνήθηκαν να κατονομάσουν τους ιδιοκτήτες του και απλώς περιορίστηκαν να διαψεύσουν ότι έχουν άμεση σχέση με τους παλαιούς ιδιοκτήτες των δύο εταιρειών. 
Οι κ.κ. Noe Benziane και Alan Cable εμμέσως πλην σαφώς απέδωσαν το κλείσιμο των εταιρειών σε «δάκτυλο» του ανταγωνισμού και εξήγησαν πως ενόψει του ανοίγματος της αγοράς ενέργειας μέσω της πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ κάποιοι φοβήθηκαν ότι οι εταιρείες θα αποκτούσαν τέτοιες μονάδες ή θα προχωρούσαν σε συμβάσεις μακροχρόνιας συνεργασίας, γεγονός που θα περιόριζε τα κόστη τους και θα τους έδινε τη δυνατότητα να γιγαντωθούν αφού ήδη είχαν «προίκα» τους 200.000 πελάτες που σήμερα, λόγω του εξοστρακισμού των δύο εταιρειών από την αγορά έχουν επιστρέψει στη ΔΕΗ. 
«Δεν είναι τυχαίο ότι την καταγγελία στις αρχές για παράνομη μεταβίβαση την έχει κάνει η ελβετική RGL, η οποία έχει αποχωρήσει από την Ελλάδα, δεν είναι στα μητρώα των προμηθευτών αλλά κάνει μόνο trading και ουσιαστικά δεν έχει συμφέροντα στη χώρα», δήλωσαν τα στελέχη του WEL υπονοώντας ότι οι Ελβετοί λειτούργησαν για λογαριασμό κάποιου άλλου ανταγωνιστή που δεν θέλει να φανεί στο προσκήνιο. 
Το παρών στη συνέντευξη έδωσαν και οι νομικοί εκπρόσωποι του WEL, η κυρία Γλυκερία Σιούτη (είχε διατελέσει νομική σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου) και ο κ. Ν. Νικολινάκος οι οποίοι ανέφεραν πως έχουν δρομολογηθεί οι νομικές διαδικασίες για την επανάκτηση των αδειών ώστε να ανοίξει ο δρόμος μετά για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων. 
Ηδη θεωρούν ότι η πρώτη δικαίωση ήλθε με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ η οποία έκανε δεκτή την αίτηση των δύο εταιρειών και ακυρώνει την υπουργική απόφαση που επέβαλε τις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) για τα έτη 2009-2010-2011. Η απόφαση μεταφράζεται σε επιστροφή από τον ΔΕΣΜΗΕ ποσού 80 εκατ. ευρώ στις δύο εταιρείες. 
Δεδομένου ότι οι οφειλές των εταιρειών προς τον ΔΕΣΜΗΕ για αγορές ρεύματος ανέρχονται σε 60 εκατ. ευρώ, η απόφαση του ΣτΕ ανατρέπει τις διεκδικήσεις του κρατικού φορέα και τον καθιστά αυτόματα οφειλέτη των δύο εταιρειών. 
Στην ερώτηση δημοσιογράφου ότι αυτά τα χρήματα ίσως θα πρέπει να επιστρέψουν στους καταναλωτές και όχι στην εταιρεία τα στελέχη του WEL και οι νομικοί σύμβουλοι απέφυγαν να δώσουν ευθεία απάντηση, λέγοντας πως θα πρέπει πρώτα να δουν τι περιγράφει αναλυτικά η απόφαση. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς οι χρεώσεις ΥΚΩ δεν πληρωνόταν από τους πελάτες ως υπερτίμημα αλλά από τις ίδιες τις εταιρείες «ψαλιδίζοντας» τα περιθώρια κέρδους τους. 
Οι εκπρόσωποι του WEL επανέλαβαν ότι τα διαθέσιμα των εταιρειών ξεπερνούν τα 73 εκατ. ευρώ και επαρκούν να καλύψουν όλες τις υποχρεώσεις τους σε ότι αφορά το τέλος ακινήτων, τα δημοτικά τέλη καθώς και άλλες υποχρεώσεις. Ηδη έχει γίνει αίτημα προς τις δικαστικές αρχές για να ξεπαγώσουν οι δεσμευμένοι λογαριασμοί, να πληρωθούν τα ποσά και να εκπέσει και η κατηγορία για υπεξαίρεση χρημάτων εις βάρος του δημοσίου.
Επιπρόσθετα ανέφεραν πως οι δύο εταιρείες έχουν επιπλέον απαιτήσεις 135 εκατ. ευρώ από την αγορά που αφορούν σε τιμολογημένα ποσά αλλά μη εισπραχθέντα από τους πελάτες τους. 
Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα του επικεφαλής εισαγγελέα της αρχής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κ. Παναγιώτη Νικολούδη αναφερόταν ότι οι δύο εταιρείες εισέπρατταν το τίμημα για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και αντί να το αποδίδουν στη ΔΕΗ και στο ΔΕΣΜΗΕ, τα χρήματα αυτά κατέληγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Τα στελέχη του WEL επεσήμαναν πως οι λογαριασμοί στην Ελβετία είναι καθόλα νόμιμοι, δεν ανήκουν σε κανένα νομικό πρόσωπο, αλλά αντίθετα είναι λογαριασμοί των δύο εταιρειών.
Υποστήριξαν επίσης ότι το WEL είναι ένα κλειστό fund με έδρα το Ντουμπάι που αναζητεί επενδυτικές ευκαιρίες στον χώρο της ενέργειας και θεωρούν ότι παρά της στρεβλώσεις της ελληνικής αγοράς η χώρα μας παρουσιάζει μια τέτοια δυναμική ενόψει και της απελευθέρωσης. 
Το γεγονός ότι μέσα σε τρεις μήνες από την επένδυσή τους τούς επιδικάστηκαν 80 εκατ. ευρώ ούτε οι ίδιοι δεν θα το περίμεναν. 
Μεταξύ των διεκδικήσεων του fund που όπως προαναφέρθηκε ανέρχονται σε 340 εκατ. ευρώ περιλαμβάνονται 40 εκατ. ευρώ για το 2011 από την υπερχρέωση της κατανάλωσης ενέργειας των πελατών των δυο εταιρειών, 30 εκατ. ευρώ από τον μη υπολογισμό της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ που ανέβαζε την Οριακή Τιμή Συστήματος κατά 10%, 40 εκατ. ευρώ από αύξηση χρέωσης πιστοποιητικών διαθεσιμότητας και εκτίμηση ζημίας 90 εκατ. ευρώ από την άρνηση της ΔΕΗ να ενεργοποιήσει 38.000 πελάτες που είχαν αιτηθεί να γίνουν πελάτες των δύο εταιρειών «με το πρόσχημα ότι δεν είχαν προχωρήσει στην πλήρη εξόφληση του Ειδικού Τέλους Ακινήτου».
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρε αλήτη γιατί συνεχίζεις να λες ψέματα στον Ελληνικό λαό; Αφού όλο το δάνειο θα δοθεί στους τοκογλύφους και στους Έλληνες ούτε ένα ευρώ!

Σόιμπλε: «Αν η Βουλή δεν εγκρίνει τα μέτρα, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε»»

«Δεν θέλουμε να βασανίσουμε τον ελληνικό λαό με μέτρα λιτότητας. Θέλουμε να τον οδηγήσουμε σε οικονομική ανάπτυξη»
Την διασφάλιση της εφαρμογής του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας και την δέσμευση των πολιτικών αρχηγών, «ανεξάρτητα από την έκβαση των εκλογών», ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας απόψε στο γερμανικό δίκτυο RTL.
Πρόσθεσε δε ότι «δεν πρόκειται για κάτι υπερβολικό» και παρέπεμψε στα παραδείγματα της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, ενώ έθεσε την ψήφιση των μέτρων από την ελληνική Βουλή ως προϋπόθεση για την έγκριση της βοήθειας. Οι χώρες της Ευρωζώνης δεν μπορούν να αναλάβουν τόσο υψηλές υποχρεώσεις εις βάρος των φορολογουμένων τους, όταν δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.
«Εμείς», τόνισε, «δεν θέλουμε να βασανίσουμε τον ελληνικό λαό με μέτρα λιτότητας. Πρόκειται για προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε μία σωστή οικονομική ανάπτυξη ώστε να μπορέσει κάποτε η χώρα να διαχειριστεί τα χρέη της. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ρίχνουμε δισεκατομμύρια σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Σε περίπτωση που η ελληνική Βουλή δεν εγκρίνει το πακέτο μέτρων, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αυτή τη βοήθεια».
http://www.tovima.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι γ@μημένοι προδότες μέσα σε 5 ώρες ανέλυσαν όλα αυτά;

Πέντε (5) ώρες διήρκησε το υπουργικό συμβούλιο. Κι από εκεί οι... σοφοί υπουργοί βγήκαν με την απόφαση ότι πρέπει το "Μνημόνιο 2" με την έγκρισή τους να πάει προς ψήφιση στη Βουλή. Άραγε τα διάβασαν; Λέμε ΟΧΙ, και μάλιστα μετά βεβαιότητας. Διαβάστε γιατί. Πρόκειται για 13 φακέλους εκατοντάδων σελίδων. Οι φάκελοι αυτοί - τα έγγραφα της νέας δανειακής σύμβασης, περιέχουν δυσνόητους οικονομικούς όρους που ακόμη και καθηγητές οικονομίας δυσκολεύονται να κατανοήσουν με την πρώτη ματιά. Άρα, τι;
Εμπιστεύτηκαν όσα τους είπε ο Λουκάς Παπαδήμος κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Κι αν ναι, πώς είναι σίγουροι ότι ο Πρωθυπουργός κι ο υπουργός Οικονομικών τα έχουν καταλάβει όλα όπως πρέπει; Μήπως τελικά είχε δίκιο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ που επέμεινε στην γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους;

Όπως επισημαίνει, πολύ εύστοχα το protothema.gr, πρόκειται για σχέδια νόμου, αιτιολογικές εκθέσεις, τροποποιούμενες διατάξεις και παραρτήματα, τα οποία θα ψηφιστούν από την ολομέλεια ως νομοσχέδιο με τρία άρθρα, όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο. Τα μέτρα, βεβαίως, όπως συνέβη και με το Μνημόνιο 1, θα γίνουν πιο συγκεκριμένα με την κατάθεση των εφαρμοστικών νόμων εντός του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το «νομοσχέδιο» ακολουθεί τις διαδικασίες του «κατεπειγόντως», θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το Σάββατο το απόγευμα από τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και την ερχόμενη Κυριακή θα ξεκινήσει η διαδικασία στην Ολομέλεια ώστε τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας! Άραγε, όσοι το υπερψηφίσουν θα ξέρουν σε τι θα έχουν πει "ναι"; Ή μήπως δεν είναι βουλευτές αλλά... πρόβατα; Γιατί τόσο βιασύνη;
Το πακέτο που κατατέθηκε στην Βουλή περιλαμβάνει :

4 άρθρα που περιγράφουν την διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων (PSI), την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων,

3 πολυσέλιδα παραρτήματα που περιλαμβάνουν δεκάδες δεσμεύσεις για μια σειρά θαμάτων όπως μειώσεις κατώτατων μισθών, συντάξεων, επιπλέον άνοιγμα επαγγελμάτων, διορισμό Γενικού Γραμματέα επι των εσόδων, απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων, ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο αστυνομικών, δικαστών, καθηγητών κ.α. , μειώσεις σε προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ και στρατό, αύξηση εργασιακής εφεδρείας, κατάργηση Κώδικα Βιβλίων και στοιχείων, εξάλειψη φοροαπαλλαγών κ.α.

«Επιστολή Πρόθεσης» προς τους κ.κ. Γιούνκερ, Ρεν και Ντράγκι η οποία περιγράφει τα έως τώρα μέτρα που έχουν ληφθεί, αυτά που προωθούνται και καταλήγει αναγράφοντας ΌΤΙ «Πιστεύουμε ότι οι πολιτικές που καθορίζονται στο συνημμένο ΜΟΧΠ είναι επαρκείς για την επίτευξη των στόχων στο πλαίσιο του προγράμματος. Είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε διορθωτικές ενέργειες που τυχόν θα καταστούν κατάλληλες για το σκοπό αυτό καθώς οι περιστάσεις αλλάζουν. Θα έρθουμε σε διαβούλευση με το Ταμείο, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ για την υιοθέτηση οιωνδήποτε σχετικών ενεργειών και πριν από την αναθεώρηση των πολιτικών που περιέχονται σε αυτό το ΜΟΧΠ, σύμφωνα με τις πολιτικές του Ταμείου για σχετικές διαβουλεύσεις». Η συγκεκριμένη επιστολή κατατίθεται στην Βουλή προκειμένου οι βουλευτές να εξουσιοδοτήσουν τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας να την υπογράψουν και να την αποστείλουν.
Διαβάστε και ...βγάλτε συμπεράσματα...αν τα καταφέρετε!!!
 
 
 
ixnos1
Διαβάστε περισσότερα » »

Πάρτι με έργα σε Δήμο

2 εκατομμύρια σε λογαριασμό αντιδημάρχου
Το ποσό-μαμούθ των 2 εκατομμύριων ευρώ, από καταθέσεις τρίτων και συγκεκριμένα εργολάβων, εντόπισε το ΣΔΟΕ Κεντρικής Ελλάδας σε λογαριασμό ενός πρώην αντιδημάρχου σε δήμο της περιοχής του. 

Το άνοιγμα του λογαριασμού έγινε έπειτα από καταγγελία και κατάθεση στον εισαγγελέα ενός μηχανικού του δήμου ο οποίος «μίλησε» για εργολαβίες που δίνονταν συστηματικά σε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία στη συνέχεια απέδιδαν το αντίτιμο με «δωράκια» μέσω τραπεζικών καταθέσεων στο λογαριασμό του αντιδημάρχου.

Στην καταγγελία του ο μηχανικός του δήμου την οποία δημοσιεύει για ευνόητους λόγους χωρίς ονοματεπώνυμα η «Π+13»-περιγράφει με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο πως υπερκοστολογούσαν τα έργα του δήμου, όπως επισκευές δρόμων, ή έργα σε ΧΥΤΑ, πως «έσπαγαν» σε χαμηλά ποσά μέχρι 7 χιλιάδες ευρώ ώστε να δίνονται με απευθείας ανάθεση σε φίλους και πως παρακαπτόταν ο ίδιος ώστε να μην εντοπιστούν τα έργα- βιτρίνα αρκετά από τα οποία ποτέ δεν έγιναν. Το απίστευτο που προκύπτει από την καταγγελία, την οποία διερευνά το ΣΔΟΕ και ο εισαγγελέας και βάσει της οποίας άνοιξαν οι λογαριασμοί του πρώην αντιδημάρχου, είναι ότι ένας από τους εργολάβους ήταν υπάλληλός του και μάλιστα εκτελούσε τα έργα που αναλάμβανε με επαγγελματικά αυτοκί- νητα και υπαλλήλους του δήμου.

Στην καταγγελία του ο μηχανικός του δήμου εμπλέκει και τον πρώην δήμαρχο για τον οποίο όμως δεν προέκυψαν μεγάλες καταθέσεις μετά το άνοιγμα των λογαριασμών του από το ΣΔΟΕ. Παρ’ όλα αυτά η Επιτροπή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος διερευνά το ενδεχόμενο ο πρώην δήμαρχος να έχει εξαγάγει με- γάλα ποσά στο εξωτερικό ή να τα έχει μεταφέρει σε θυρίδες και τα οποία ενδεχομένως να προέρχονται από μίζες των «φίλων» εργολάβων. Η «Π+13» δημοσιεύει σχεδόν αυτούσια την επιστολή-καταγγελία του μηχανικού του δήμου της Κεντρικής Ελλάδος χωρίς απα- ραίτητα να υιοθετεί τα καταγγελλόμενα, καθώς πρόκειται για υπόθεση από την οποία προέκυψαν 2 εκατομμύρια ευρώ αδικαιολόγητα ποσά από καταβολές χρημάτων εργολάβων στο λογαριασμό του πρώην αντιδημάρχου, ενώ έρευνα διενεργεί και ο εισαγγελέας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ «ΚΑΙΕΙ» ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ
«Αξιότιμε κύριε εισαγγελεύ, παρακαλώ να ερευνήσετε τα παρακάτω πιθανά κα- τά του δημάρχου …… και του αντιδη- μάρχου …… του δήμου ……
Για: “Κλοπή δημοσίου χρήματος, διαφθο- ρά, διάβρωση των ηθών και μαύρο πο- λιτικό χρήμα στο δήμο ……”
Να ερευνήσετε μήπως ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος …… συστηματικά αδειάζουν τα ταμεία του δήμου ……
Να ερευνήσετε μήπως “φροντίζουν” όλα τα ηλεκτρολογικά έργα να ανατίθε- νται με στημένους διαγωνισμούς σε συ- νεργάτη και πρώην υπάλληλο του αντι- δημάρχου και στη συνέχεια να τα εκτε- λεί ο ίδιος ο αντιδήμαρχος.

Πώς γίνεται όλα τα έργα να εκτελού- νται με 500% παραπάνω προϋπολογι- σμό; Προσωπικά ο ίδιος έκανα αναλυτικές επιμετρήσεις σε όλα τα έργα και διαπίστωσα ότι έργα με πραγματικό προϋπολογισμό 1.200 € χρεώνονταν στο δήμο 6.900 €. Γιατί έδιναν αυτά τα λεφτά στους εργολάβους; Οι πληρωμές από το δημόσιο χρήμα στην ώρα τους στους εργολάβους. Αναρωτιόμα- στε λοιπόν γιατί σκορπίστηκαν τόσα λεφτά για έργα πολύ μικρότερου προϋπολογισμού; Γιατί ο δήμαρχος δέχτηκε να ξοφλήσει εργολάβους για έργα που πο- τέ δεν υλοποιήθηκαν ή πήγαν στα χέρια 3 εργολάβων με απευθείας αναθέσεις. Αυτά πλέον έχουν φύγει πέραν από τη σφαίρα της οικονομικής απάτης που πι- θανά να έχει διαπράξει ένας δήμος. Εί- ναι στη σφαίρα της φαντασίας. Είναι 700.000 ευρώ σπασμένα σε 6.980 ευρώ, κομμένα για να μπορεί να κάνει ο δήμαρχος απευθείας αναθέσεις. Σπάει τα μεγάλα ποσά σε μικρότερα. Γίνεται διάσπαση του φυσικού αντικειμένου που απαγορεύεται.

Σας επισυνάπτω πά- νω από 100 απευθείας αναθέσεις, δηλαδή έχουμε έναν μηχανισμό μέσα σ’ έναν δήμο ο οποίος, αφού έχει φτιάξει το τεχνικό του πρόγραμμα κατάλληλα, το μόνο που κάνει είναι να κόβει τιμολόγια εικονικά, δηλαδή που δεν αντα- ποκρίνονται στον προϋπολογισμό του έργου αλλά είναι πολύ περισσότερα, να πηγαίνει ο εργολάβος να εκτελεί μια μι- κρή εργασία, πολύ χαμηλότερου προϋ- πολογισμού ή και να μην εκτελεί τίποτα και να παίρνει τα χρήματα και πιθανόν να τα μοιράζονται στη συνέχεια. Γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθούν οι καταθέσεις χρημάτων από τους εργολάβους προς τον αντιδήμαρχο ……, ο οποίος προφανώς είναι μέσα στο σενά- ριο αυτό. Θα σας δείξω μια τεχνική πε- ριγραφή από ένα άλλο δήμο. Μέχρι τοπογραφικό της περιοχής παρουσιάζει ο δήμος αυτός όταν εκτελεί ένα έργο. Για να πάτε να δείτε που ακριβώς εκτελέ- στηκε το έργο. Παρουσιάζεται σχεδιάγραμμα ολόκληρο.

Στο δήμο …… δεν ξέρει κανένας δημοτικός σύμβουλους τι εκτελείται και πού, για να πάει να το ελέγξει. Βεβαίως και πρέπει να καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι εικονικά τιμολόγια στους ισολογισμούς. Το λάθος είναι ένα, που δεν κάνουν γραπτή αναφορά στον επίτροπο. Ο επίτροπος ελέγχει τη νομιμότητα της διαδικασίας, της δημοπράτησης, του τιμολογί- ου, αν έχουν γίνει σωστές οι κρατήσεις. Και πάλι στην περίπτωση αυτή ο επίτροπος λίγα πράγματα μπορεί να κά- νει. Στην περίπτωση ατασθαλίας πρέπει να γίνεται μηνυτήρια αναφορά, ό- πως η παρούσα, η οποία όμως, στην κοινή γνώμη, δεν αποτελεί λύση γιατί είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα (θα διαρκέ- σει 6-7 χρόνια), χαιρέτα μας τον πλάτα- νο, που λέει και ο λαός μας.

Τα λεφτά της πατρίδας μας από τους εργολάβους πήγαν στους κλέφτες. Είναι τέτοια η α- πελπισία του λαού μας που όταν ακούει για έργο του δήμου σκέπτεται αμέσως μαύρο χρήμα και κουνάει απελπισμέ- νος το κεφάλι του.

Παρακαλώ να ερευνήσετε μήπως δίνονταν μίζες από τους εργολάβους στον αντιδήμαρχο ……· Πού βρισκόμαστε: Έρευνα

Να ρωτηθούν οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων και οι δημοτικοί σύμ- βουλοι της μειοψηφίας αν έχουν δει ποτέ αυτόν το μυστηριώδη εργολάβο “……” να εκτελεί κανένα από αυτά τα έργα που έχει πληρωθεί στο δήμο.

Να ερευνήσετε μήπως ο μυστηριώδης αυτός εργολάβος είναι συνεργάτης και επί 7 χρόνια υπάλληλος του αντιδημάρχου ……

Να ερευνήσετε μήπως σ’ όλα αυτά τα έργα έχουν δει τον αντιδήμαρχο κ. …… και τους υπαλλήλους του.

Να ερευνήσετε μήπως όλα αυτά τα έργα έχουν γίνει με τα επαγγελματικά αυ- τοκίνητα και τους υπαλλήλους του αντι- δημάρχου.

Να ερευνήσετε μήπως ο πραγματικός εργολάβος είναι ο αντιδήμαρχος.
Να ερευνήσετε μήπως ο δήμαρχος
…… κάνει τις αναθέσεις έργων και ο αντιδήμαρχος τα εκτελεί;

Τι θα γίνει τέλος πάντων σ’ αυτή τη χώ- ρα με τους κουμπάρους;
Να ερευνήσετε μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακραίο φαινόμενο υπο- νόμευσης της δημοκρατίας, διάβρω- σης των ηθών, καταλήστευσης δημοσί- ου χρήματος από το δήμαρχο …… και αντιδήμαρχο κ. ……
Έρευνα

Άρση του απορρήτου του τραπεζικού λογαριασμού του κ. …… για να αποδει- χθεί αν πιθανόν έπαιρνε μίζες από τους εργολάβους, γιατί το να γίνονται απευ- θείας αναθέσεις τέτοιου ύψους
600.000 ευρώ προφανώς είναι ύπο- πτο για στημένους διαγωνισμούς και μίζες και παρακαλώ να το ερευνήσετε αν αληθεύει. Να ερευνηθεί σύμφωνα με τον νόμο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ.

Για τους παραπάνω λόγους ΑΙΤΟΥΜΑΙ Την παραδειγματική τιμωρία παντός υ- πευθύνου.»
του Θάνου Πασχάλη
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παρασκευή και 13 στις 10 Φλεβάρη 2012

 http://www.koutipandoras.gr/?p=15261
Διαβάστε περισσότερα » »

H κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση (Ώρα 12.30μ.μ.)


Aνακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία οδό διεξάγεται κανονικά.
Από το 45ο μέχρι το 50ο χλμ. περίπου της Επ. Οδού Γρεβενών - Σαμαρίνας, λόγω των ισχυρών ανέμων και της χιονοθύελλας (ανεμοσούρια), αλλά και επειδή το ύψος χιονιού είναι μεταξύ 3 και 4 μέτρων, η κυκλοφορία διεξάγεται με ιδιαίτερη δυσχέρεια.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, στα κάτωθι οδικά τμήματα:
• Στην Επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ.
• Στην Επαρχιακή οδό Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου) από το 40ο χλμ. έως το 50ο χλμ.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού διεξάγεται κανονικά, ενώ τόσο στο Εθνικό όσο και στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Η κυκλοφορία των οχημάτων τόσο στην Εγνατία οδό, όσο και στο εθνικό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, στην Επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 20ο χλμ. έως το 30ο χλμ..
Η κυκλοφορία των οχημάτων τόσο στο Εθνικό όσο και στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μέλι, το δώρο των θεών στον άνθρωπο και στην φύση

wΤο Μέλι είναι πράγματι ένα μοναδικό δώρο «κλεισμένο» σε μια κυψέλη, ένα μοναδικό στο είδος του προϊόν, που υπερβαίνει την ιδιότητα της απλής γλυκαντικής ύλης, αποτελεί πηγή θρεπτικών συστατικών και ενέργειας, υπερβαίνοντας τα όρια του φαρμάκου. Το μέλι περιέχει 17% νερό, γεγονός που εξηγεί την έντονα ενυδατική δράση του.Επίσης εφοδιάζει τον οργανισμό με ενέργεια, καθώς αποτελεί πηγή απλών και σύνθετων υδατανθράκων. Έρευνες δείχνουν ότι ορισμένα από τα αντιοξειδωτικά συστατικά του έχουν σημαντική αντικαρκινική δράση.
Θεωρείται καταπραϋντικό και χαλαρωτικό. Διόλου τυχαία, οι γιαγιάδες συμβουλεύουν να ρίχνουμε μία κουταλιά μέλι σε χλιαρό γάλα το βράδυ και να το πίνουμε: διευκολύνει τον ύπνο.
Με τη μορφή καταπλάσματος, έχει θετική επίδραση σε ασθενείς με χρόνιες πληγές και έλκη. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι περιέχει απλά σάκχαρα, τα οποία απορροφούν υγρά από την πληγή, αναστέλλοντας έτσι την ανάπτυξη μικροβίων.
Επίσης μια κουταλιά μέλι μισή ώρα ΠΡΙΝ τον ύπνο, δίνει στον ενεργοβόρο εγκέφαλο, που φυσικά δεν κοιμάται κατά τον ύπνο, την απαιτούμενη ενέργεια-τροφή που χρειάζεται, με αποτέλεσμα να αδυνατίζουμε όταν κοιμόμαστε και να ξυπνάμε ξεκούραστοι.
Το μέλι περιέχει το ένζυμο οξειδάση της γλυκόζης, το οποίο προάγει την παραγωγή υπεροξειδίου του υδρογόνου, μιας ουσίας με ήπιες αντισηπτικές ιδιότητες. Συντελεί στην καλή λειτουργία του εντέρου. Το μέλι θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά, ελαφρά καθαρτικά. Η φρουκτόζη που περιέχει απορροφάται δυσκολότερα και σε συνδυασμό με τη χολίνη διεγείρει τα έντερα και προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα.
Το υψηλό ποσοστό φρουκτόζης, σε συνδυασμό με τα ένζυμα που περιέχει το μέλι, βοηθά όσους βρίσκονται σε κατάσταση μέθης να συνέλθουν πιο γρήγορα. Διαλύστε 2 κουταλιές μέλι σε λίγο χυμό λεμονιού τα αποτελέσματα είναι ευεργετικά.
Μέλι για τον βήχα

O Ιπποκράτης συνιστούσε διάλυμα μελιού για τον δυνατό βήχα και τον ερεθισμό του φάρυγγα και του λάρυγγα. Τα σημερινά επιστημονικά ευρήματα συνηγορούν σε αυτό. Σε πρόσφατη έρευνα, γιατροί από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας μελέτησαν την αντιβηχική δράση του μελιού σε παιδιά και εφήβους ηλικίας από 2-18 ετών και παρατήρησαν ότι μια μικρή δόση μελιού πριν από τον ύπνο προσέφερε μεγαλύτερη ανακούφιση στα παιδιά από τον νυχτερινό βήχα σε σύγκριση με τη δεξτρομεθορφάνη, μια ουσία κατασταλτική του βήχα που περιέχεται σε πολλά αντιβηχικά φαρμακευτικά σκευάσματα.

Το …βασίλειο μου για ένα βάζο μέλι

Μείγμα σακχάρων και άλλων συστατικών. Όσον αφορά τους υδατάνθρακες, το μέλι αποτελείται κυρίως από φρουκτόζη (περίπου 38,5%) και γλυκόζη (περίπου 31%), ενώ περιέχει σε μικρότερα ποσοστά μαλτόζη, σουκρόζη και γαλακτόζη. Η περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες είναι μικρή και σε λίπος μηδαμινή.
Περιέχει πληθώρα αμινοξέων, όπως προλίνη, φαινυλαλανίνη, τυροσίνη, βαλίνη κλπ. Πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών (βιταμίνη C, χρυσίνη, καταλάση κλπ.). μικρές, αλλά ποικίλες ποσότητες ιχνοστοιχείων και βιταμινών, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη B6, ριβοφλαβίνη, παντοθενικό οξύ, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο κλπ.
Μέλι για όλα τα γούστα
Η σύσταση, η ποιότητα, τα οργανοληπτικά στοιχεία, ακόμη και η μορφή του μελιού, διαφέρουν από φυτό σε φυτό, από περιοχή σε περιοχή, ακόμη και από χρονιά σε χρονιά, γιατί επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες και τη χλωρίδα. Τα σκουρόχρωμα μέλια έχουν μεγαλύτερες ποσότητες αντιοξειδωτικών στοιχείων.
Πευκόμελο.Μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας, χάρη στις πολλές και διαφορετικές ουσίες που υπάρχουν στη σύστασή του. Επικρατούν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, σίδηρος, χαλκός), τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα ελληνικά πευκόμελα.
Μέλι ελάτης.Πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο). Περιέχει βιταμίνες σε πολύ μικρές ποσότητες, αλλά ακόμα και αυτή η δόση βοηθάει στην καλύτερη αφομοίωση των σακχάρων από τον ανθρώπινο οργανισμό.
Μέλι καστανιάς.Παράγεται από το νέκταρ και τις μελιτώδεις εκκρίσεις της καστανιάς, η οποία δίνει γύρη εξαιρετικής ποιότητας. Εκτός από τα ιχνοστοιχεία που περιέχει, θεωρείται ότι μπορεί να δράσει ως στυπτικό σε περιπτώσεις δυσεντερίας. Το αγαπημένο μου.
Θυμαρίσιο. Άριστης ποιότητας μέλι, με ζηλευτό χρώμα και γεύση, αλλά και τονωτικές, και αντισηπτικές ιδιότητες. Δρα προληπτικά για καρδιαγγειακές διαταραχές και έχει ευεργετική δράση σε παθήσεις του ουροποιητικού και πεπτικού συστήματος.
Μέλι ερείκης (ερεικόμελο). Πολύ θρεπτικό είδος μελιού, ιδιαίτερα τονωτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Θα το βρείτε σε καταστήματα υγιεινής διατροφής.
Μέλι ηλίανθου. Καλή πηγή πολυφαινολών. O ηλίανθος καλλιεργείται σε μεγάλες εκτάσεις, κυρίως στη Β. Ελλάδα, και δίνει πλούσια παραγωγή μελιού.

ww
Η κυψέλη δεν βγάζει μόνον μέλι
Πρόπολη. Ρητινώδης ουσία που προστατεύει τους βλαστούς των δέντρων. Οι μέλισσες τη συλλέγουν, την αναμειγνύουν με γύρη, ένζυμα και κερί και τη χρησιμοποιούν για να σφραγίσουν τις χαραμάδες στην κυψέλη τους, να απολυμάνουν τα τοιχώματά της και να αποστειρώσουν τα κελιά προτού η βασίλισσα εναποθέσει εκεί τα αυγά, ώστε να αποφύγουν παράσιτα που εισέρχονται στις κυψέλες.
Η πρόπολη έχει τη φήμη φυσικού αντιβιοτικού και έρευνες που έχουν γίνει την ενισχύουν. Η πρόπολη περιέχει κερί, βάλσαμα, ρητίνες και αιθέρια έλαια σε πολύ μεγάλη ποσότητα. Το κερί, της προσδίδει την επουλωτική του δράση και οι ρητίνες, τα βάλσαμα και τα αιθέρια έλαια τις αντιμικροβιακές και αντιικές της ιδιότητες. Η πρόπολη φαίνεται ότι διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενεργοποιώντας τις φυσικές άμυνες του οργανισμού. Έχει, επίσης, ευεργετική δράση στο πεπτικό σύστημα. Κυκλοφορεί σε διάφορα σκευάσματα, όπως βάμμα, αλοιφή, κάψουλες.
Ένα αντισηπτικό του οποίου η ευεργετική δράση ξεκινά από το ίδιο το μελίσσι. Δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη πρόπολη προέρχεται από το «προ της πόλης» επειδή οι μέλισσες την τοποθετούν στην είσοδο της κυψέλης ως μονωτικό και αντισηπτικό υλικό. Την παράγουν με βάση φυτικές ρητίνες που εκκρίνονται από τους οφθαλμούς των φυτών, καθώς και από τον φλοιό ορισμένων δέντρων όπως οι λεύκες, τις οποίες εμπλουτίζουν με το σάλιο τους, κερί και γύρη. Η Κυψέλη είναι περισσότερο καθαρή από το καλύτερα αποστειρωμένο χειρουργείο, χάρη στην πρόπολη.
Γύρη. Είναι περισσότερο γνωστή εξαιτίας των αλλεργιών που προκαλεί, λίγοι ωστόσο γνωρίζουν ότι οι κόκκοι της αποτελούν ένα εξαιρετικά φυσικό θρεπτικό προϊόν με τονωτικές ιδιότητες. Μία κουταλιά γύρη καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Οι πρωτεΐνες μάλιστα της γύρης αποτελούν το 20% της σύστασής της. Επιπλέον, αποτελεί ισχυρό αντιαναιμικό προϊόν, καθώς περιέχει σίδηρο, που ευνοεί τον σχηματισμό των συστατικών του αίματος. Τη γύρη μπορείτε να την προμηθευτείτε σε διάφορες μορφές. Oι μελισσοκόμοι, αμέσως μετά τη συλλογή, μπορούν να την παγώσουν και να την πουλήσουν συσκευασμένη σε βαζάκια. Αυτό είναι και το πιο γνήσιο προϊόν. Στο εμπόριο κυκλοφορεί και αφυδατωμένη, σε μορφή σκόνης, σε γυάλινα βάζα και σε αποξηραμένους κόκκους, που μπορούν να προστεθούν σε χυμούς φρούτων, στο γιαούρτι ή τη σαλάτα.

Βασιλικός πολτός.
Κρεμώδης φυσική ουσία που εκκρίνεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες των μελισσών. Εργάτριες μέλισσες παράγουν αυτή την τροφή αποκλειστικά και μόνο για να θρέψουν τις βασίλισσες και τις προνύμφες. Είναι ενδεικτικό ότι η βασίλισσα ζει έως και πενήντα φορές περισσότερο από την απλή εργάτρια και καταφέρνει να γεννά κάθε μέρα έως και 2.000 αυγά. Πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι οι επιδόσεις της αυτές, τόσο σε μακροβιότητα όσο και σε ευγονία, οφείλονται στην καθημερινή κατανάλωση βασιλικού πολτού. O βασιλικός πολτός είναι πλούσιος σε μεταλλικά άλατα και κυρίως ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο. Είναι πηγή βιταμινών, ενζύμων και μιας ομάδας συστατικών που μέχρι σήμερα έχουν μείνει απροσδιόριστα.
Πολλοί μελισσοκόμοι από άγνοια ή ανοησία σκοτώνουν τις βασίλισσες σε δύο χρόνια, για να μην μειώνεται η παραγωγή της κυψέλης, αυτό όμως σταματάει απότομα την αναμετάδοση των πληροφοριών (του χώρου που καλύπτει η κυψέλη) από την βασίλισσα στην διάδοχο της. Οι μέλισσες επειδή είναι αιθερικά πλάσματα, όταν ζουν και πεθαίνουν φυσιολογικά οι βασίλισσες τους, απλώνουν αιθερικά κύματα πολύ μεγάλου μήκους, στα οποία στηρίζεται η ζωή ολόκληρου του πλανήτη. Αυτό φαίνεται όπου δεν υπάρχουν μέλισσες, η ζωή πέφτει στην δευτερογενή – θωρακισμένη μορφή της.  Αυτό σημαίνει, τον καλπασμό των ερήμων στην γη και των στεπών.
Ο βασιλικός πολτός…
>Τονώνει τους κουρασμένους και ταλαιπωρημένους οργανισμούς, επισπεύδει την ανάρρωσή τους.
>Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
>Θεωρείται ότι τονώνει την ερωτική επιθυμία.
>Συντελεί στην καλή υγεία του δέρματος και των ιστών.
>Έχει αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.
Κερί. Προϊόν, με πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Παράγεται από τους κηρογόνους αδένες στην κοιλιά των θηλυκών μελισσών και τους χρησιμεύει για να κατασκευάζουν τις κυψέλες. Το μάσημα άσπρου και άγευστου φυσικού κεριού θεωρείται ότι κάνει καλό σε όσους έχουν ορθοδοντικές προσθήκες. Έχει επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, για τον λόγο αυτό είναι ιδανικό στο να καταπραΰνει τραυματισμούς ή ερεθισμούς του στόματος. Το κερί χρησιμοποιείται για την κατασκευή κεριών, περιέχεται σε φαρμακευτικά προϊόντα (π.χ. υπόθετα, αλοιφές για δερματοπάθειες και εγκαύματα κλπ.) και σε πολλά καλλυντικά (κραγιόν, κρέμες κλπ.).
www
Καθημερινές συνταγές για υγεία και δύναμη
Για το στομάχι
Φτιάξτε ένα μείγμα από πρόπολη και θυμαρίσιο μέλι σε ίσα μέρη. Βάλτε το σε ένα γυάλινο δοχείο και καταναλώνετε 1 κουταλάκι την ημέρα με ένα ποτήρι νερό. Είναι καλό «φυσικό» φάρμακο για τα παράσιτα του εντέρου, τις ενοχλήσεις και τα προβλήματα του στομάχου. Αν υποφέρετε και από κολίτιδα, προσθέστε στο μείγμα γύρη (πάλι σε ίσα μέρη). Διατηρήστε το μείγμα στο ψυγείο για 10 ημέρες. Τη θεραπεία αυτή μπορείτε να την κάνετε για 10-15 ημέρες περίπου.
Για τη φαρυγγίτιδα και τον πονόλαιμο
Διαλύστε σε 50 ml νερό, 25 ml μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο, 1 ml (20 σταγόνες) αιθέριο έλαιο φασκόμηλο και 25 ml βάμμα πρόπολης. Για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα της φαρυγγίτιδας και του πονόλαιμου, κάνετε γαργάρες 2-3 φορές την ημέρα με 1 κουταλιά από το μείγμα.
Για την κολπίτιδα
Διαλύστε σε 1 λίτρο νερό 1 κουταλιά μέλι, 1 κουταλιά βάμμα πρόπολης και 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree. Κάντε κολπικές πλύσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς καταπολεμά τους μύκητες και τα βακτηρίδια.
Για μικροεγκαύματα
Φτιάξτε ένα μείγμα με 1/3 μέλι, 2/3 πρόπολη και λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας (το 1% του μείγματος). Ανακατέψτε το καλά και βάλτε το πάνω στο έγκαυμα. Το ίδιο μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοπική επάλειψη πάνω σε εκζέματα, ακόμα και σε έλκη που έχουν προκληθεί από κατακλίσεις. Πρόκειται για μείγμα με επουλωτική και καταπραϋντική δράση.
Επιγραμματικά…
Στην κατανάλωση μελιού αποδίδεται η μακροβιότητα διάσημων μελισσοκόμων, που κυμαίνεται μεταξύ 80 και 90 ετών. Τα μέλια με σκούρο χρώμα έχουν τις περισσότερες τονωτικές ιδιότητες, όπως λ.χ. το πευκόμελο, που είναι πλούσιο σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία.
Το μέλι σαν τροφή του ανθρώπου είναι ένα από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινότερα τρόφιμα. Δίνει ενέργεια στους μυς, διαύγεια στο μυαλό, απολυμαίνει και ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα. Η τακτική χρήση του δίνει σφρίγος στον οργανισμό και συντελεί στην παράταση της ζωής. Ο Ιπποκράτης και όλοι οι γιατροί της αρχαιότητας το συνιστούσαν σαν φάρμακο σε πολλές περιπτώσεις. Και σήμερα αναγνωρίζεται η θεραπευτική του αξία στην καθ’ έξιν δυσκοιλιότητα, στις καρδιοπάθειες, αναιμία, αδενοπάθεια και στις περιπτώσεις κατάπτωσης και αδυναμίας του οργανισμού.
Η άποψη αυτή είναι διαδεδομένη σε ολόκληρο τον κόσμο και το σπουδαιότερο είναι τεκμηριωμένη και από επιστήμονες. Έτσι σε μια προσπάθεια να προσδιοριστεί η δράση του μελιού ως τροφή και φάρμακο σε διάφορες κλινικές περιπτώσεις ο Duisberg (1967) διέκρινε τις παρακάτω περιπτώσεις.
  • Το μέλι δρα κατά της κοπώσεως και αυτό πετυχαίνεται με αποθήκευση της φρουκτόζης που περιέχει στο συκώτι ως γλυκογόνο. Εκεί μετατρέπεται σε γλυκόζη, αυξάνοντας έτσι την περιεκτικότητα της στο αίμα. Ευκολύνει την αφομοίωση του ασβεστίου, δραστηριοποιεί την οστεοποίηση.
  • Γιατρεύει ή ανακουφίζει τις εσωτερικές διαταραχές, τα έλκη του στομάχου, την αϋπνία, τους πονόλαιμους, μερικές καρδιακές παθήσεις και γενικά έχει ευεργετική επίδραση και στην καρδιά, αυξάνει τις αιμογλοβίνες του αίματος και τη μυϊκή δύναμη, κ.α
  • Σε εξωτερική χρήση θεραπεύει τα εγκαύματα, τις πληγές και τις ρινοφαρυγγικές παθήσεις χάρη στην ινχιδίνη (inhidine) που του προσδίδει βακτηριοστατικές ιδιότητες.Το μέλι, λοιπόν, είναι το βασικό προϊόν στην μελισσοκομία αλλά και ένας πολύτιμος σύμμαχος του ανθρώπινου οργανισμού.
Βάλε το μέλι στην ζωή σου και άφησε το να την γλυκάνει.


terrapapers
Διαβάστε περισσότερα » »

G R A V I O L A – Ο εξολοθρευτής του καρκίνου

3Η γουανάμπανα (στα ισπανικά guanabana, πορτογαλικά graviola), Annona muricata, Annona sericea Dunal στον Correia, M. P., (1984), Annona macrocarpa Wercklι, A. bonplandiana H.B. & K., A. cearensis Barb.Rodr., Guanabanus muricatus (L.) M.Gσmez στο Rain-tree) είναι πλατύφυλλο αειθαλές δέντρο, ιθαγενές του Μεξικού, της Κεντρικής Αμερικής, της Καραϊβικής και του βορείου τμήματος της Νότιας Αμερική. Σήμερα φύεται σε μερικές περιοχές στη Νοτιοανατολική Ασία. Στα αγγλικά λέγεται soursop. Στις περισσότερες ισπανόφωνες χώρες ονομάζεται από τους περισσότερους Guanαbana, ενώ στις Φιλιππίνες είναι γνωστό ως guyabano.
Το φυτό graviola, έχει προσαρμοστεί σε περιοχές με μεγάλη υγρασία και σχετικά ζεστούς χειμώνες. Θερμοκρασίες κάτω των 5 βαθμών Κελσίου προκαλούν καταστροφές στα φύλλα και σε μικρά κλαδιά, ενώ το φυτό ξερένεται σε θερμοκρασίες κάτω των 3 βαθμών Κελσίου. Η γεύση του μπορεί να συγκριθεί με διάφορα άλλα φρούτα, μπορούμε αν πούμε πως πλησιάζει ένα μείγμα φράουλας και ανανά μέχρι ξινού κίτρου, καρύδας και μπανάνας. Το φρούτο είναι κάπως δύσκολο να φαγωθεί, καθώς η λευκή σάρκα του στο εσωτερικό έχει πολλούς μεγάλους σπόρους και φυτικές μεμβράνες. Για το λόγο αυτό καταναλώνεται σε χυμό περισσότερο από το να φαγωθεί ατόφιο.
Το φυτό καλλιεργείται ως γεωργική καλλιέργεια για τον αγκαθωτό πράσινο καρπό του. Εκτός από τις περιοχές που αποτελούν πατρίδα του φυτού, η graviola καλλιεργείται επίσης στη νότια Φλόριντα των ΗΠΑ, για εσωτερική κατανάλωση, σε περιορισμένη κλίμακα. Η σάρκα του φρούτου είναι λευκή και ο πυρήνας του αποτελείται από πολλά μαύρα κουκούτσια, τα οποία δεν μπορούν να χωνευτούν. Η γλυκιά του σάρκα χρησιμοποιείται για την παρασκευή χυμών, γλυκών, σιροπιών και για γεύσεις παγωτών. Στο Μεξικό το φρούτο graviola είναι κοινό επιδόρπιο.

4Από άποψη θρεπτικής αξίας, το graviola είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και κυρίως φρουκτόζη. Επίσης, περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνη B1 και βιταμίνη B2. Ο καρπός, οι σπόροι και τα φύλλα του φυτού χρησιμοποιούνται ως βότανα και φάρμακα από τους αυτόχθονες του Μεξικού και των υπόλοιπων περιοχών όπου το φυτό είναι ιθαγενές. Αλλά όχι μόνο αυτό.
H Graviola έχει μεγάλη ιστορία χρήσης στη βοτανοθεραπεία -από τους ιθαγενείς του Αμαζονίου- για το διαβήτη, την καταρροή, τους σπασμούς, ως αντιμικροβιακό ευρέως φάσματος κατά των βακτηρίων και των μυκήτων, κατά των παρασίτων, για τη ρύθμιση της υψηλής πίεσης του αίματος, για την κατάθλιψη, για νευρικές διαταραχές, καρδιοπάθειες, άσθμα, προβλήματα με το συκώτι, αρθρίτιδες κ.ά.
Η Graviola έχει ονομαστεί θαυματουργό δέντρο. Ενδημεί στις βροχερά δάση και στις βαθιές ζούγκλες του Αμαζονίου κατά μήκος του μεγάλου ποταμού. Τα διάφορα μέρη του, έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες από γιατρούς και ιθαγενείς σαμάνους της Νοτίου Αμερικής για να θεραπεύσουν το άσθμα, τα προβλήματα του ήπατος, την αρθρίτιδα και τις καρδιακές νόσους.
Από το 1976 που πιστοποιήθηκε, φυλάχτηκε κρυφά με εσωτερικό σημείωμα, σαν ζηλότυπο μυστικό, από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου και το δέντρο Graviola (Annona Muricata) και οι θεραπευτικές του δυνάμεις θα ήταν άγνωστες στον κόσμο μέχρι που το έτος 2000 αποκαλύφθηκε στο κοινό, αφού εκατομμύρια ζωών είχαν ήδη χαθεί από τον καρκίνο αλλά και τον μεγαλύτερο σύμμαχο των καρκίνων, την χημειοθεραπεία!!!
Πάνω από 20 εργαστηριακές μελέτες, που παρέμειναν κρυφές έχουν δείξει ότι αυτό το δέντρο έχει αντικαρκινικές ιδιότητες 10.000 φορές πιο ισχυρές από την Αδριαμυκίνη, μια γνωστή ουσία που χρησιμοποιείται στις χημειοθεραπείες. Όμως αντίθετα από την Αδριαμυκίνη που αρρωσταίνει, ρίχνει τα μαλλιά και σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί το θάνατο, η Graviola όχι μόνο δεν έχει παρενέργειες αλλά  ευεργετεί ολόκληρο τον οργανισμό.
Σε εργαστηριακές μελέτες η Graviola επιλεκτικά εντοπίζει και σκοτώνει 12 διαφορετικούς τύπους καρκινοκυττάρων (χωρίς να βλάπτει τα υγιή κύτταρα) με κύριους εντοπισμούς τον μαστό, τον προστάτη, τους πνεύμονες, το παχύ έντερο και το πάγκρεας. Επιπροσθέτως ενισχύει αφάνταστα και εκτινάσσει στα ύψη το ανοσοποιητικό σύστημα κάνοντας τον ασθενή να έχει περισσότερη ενέργεια, καλύτερη υγεία και δύναμη και να βλέπει πολύ πιο αισιόδοξα τη ζωή.
Το θαυματουργό αυτό φυτό είναι ένας πολεμιστής του καρκίνου που υπακούει στο βασικό Νόμο της ζωής που είναι ΜΗΝ ΒΛΑΨΕΙΣ. Οι άνθρωποι των πόλεων δεν είχαν σχεδόν ποτέ ακούσει γι’ αυτό, ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠO ΑΥΤΌ ΑΛΛA EIΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕIΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙΣ ΘΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ!
Δυστυχώς μέχρι τώρα όλα αυτά τα εκπληκτικά νέα, έμειναν κλεισμένα σε συρτάρια, ενώ πολλές υποθέσεις έχουν γίνει για μυστηριώδους θανάτους ανθρώπων, που γνώριζαν. Βλέπετε η ισχυρή αυτή φυσική ουσία, δε μπορούσε να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και φυσικά δεν θα υπήρχε κέρδος για τις συγκεκριμένες πολυεθνικές. Ο μόνος λόγος που γνωρίζουμε για τη Graviola σήμερα και τα ευεργετικά της αποτελέσματα ενάντια στον καρκίνο, είναι ότι ένας εργαζόμενος σε κάποια απ’ αυτές τις Φαρμακευτικές εταιρείες το ανακοίνωσε.
Ολιστικοί θεραπευτές, γιατροί και ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν σήμερα την Graviola με εκπληκτικά αποτελέσματα. Μην περιμένετε τον δικό σας γιατρό να το ανακαλύψει. Aν ο γιατρός σας σας πει ότι είναι «παραμύθι», πηγαίνετε και ρωτήστε κάποιον που κατέχει το θέμα, αν βρείτε. Υπάρχουν γιατροί που θέλουν να σας θεραπεύσουν, αλλά τα χέρια τους είναι δεμένα. Υπάρχουν γιατροί που θέλουν να σας βοηθήσουν, αλλά τα μυαλά τους δεν είναι ανοιχτά. Υπάρχουν γιατροί που θέλουν να σας θεραπεύσουν και οι οποίοι θα έκαναν οτιδήποτε για να πετύχουν τον σκοπό αυτό, χωρίς να σας προκαλέσουν ζημιά.

Εδώ και χρόνια, φαρμακοβιομηχανίες και στην Ελλάδα  έχουν προσπαθήσει να κατοχυρώσουν τη Γκραβιόλα, για να προλάβουν τον ανταγωνισμό της αγοράς. Επίσης πολυεθνικές προσπαθούν να απομονώσουν και να δημιουργήσουν τεχνητά αντίγραφα Graviola. Αλλά είναι αδύνατον να έχουν τα αποτελέσματα του φυτού.
Η Graviola επιλεκτικά χτυπάει τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας τα υγιή κύτταρα ανέπαφα. Η χημειοθεραπεία αδιακρίτως καταστρέφει όλα τα δραστήρια αναπαραγωγικά κύτταρα, ακόμα και τα απολύτως υγιή.
Σύγχρονες έρευνες σε ανεξάρτητα Πανεπιστήμια έχουν ανακαλύψει πρόσφατα ότι φύλλα από το δέντρο Graviola σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα στον καρκίνο του προστάτη και παγκρέατος. Σε μια άλλη έρευνα ανεξάρτητοι ερευνητές απέδειξαν ότι εκχυλίσματα από φύλλα Graviola είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στο να απομονώνουν και να σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα των πνευμόνων.
Η πιο πρόσφατη μελέτη, που διεξάχθηκε σε Καθολικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Κορέας, αποκάλυψε ότι δύο χημικά στοιχεία που εξάχθηκαν από τους σπόρους Graviola έδειξαν «επιλεκτική κυτταροτοξικότητα συγκρινόμενη με την Αδριαμυκίνη» προς καρκινικά κύτταρα του μαστού και του παχέως εντέρου. Τα χημικά αυτά στοιχεία στόχευσαν και σκότωσαν κακοήθη κύτταρα του μαστού και του εντέρου μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα – όπως ακριβώς το συχνά χρησιμοποιούμενο χημειοθεραπευτικό φάρμακο Αδριαμυκίνη.
Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό Φυσικών Προϊόντων στις Η.Π.Α, έδειξε ότι η Graviola όχι μόνο συγκρίνεται με την Αδριαμυκίνη αλλά την ξεπερνάει δραματικά σε εργαστηριακά πειράματα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ένα χημικό στοιχείο που βρίσκεται στη Graviola σκοτώνει επιλεκτικά τα καρκινοκύτταρα του παχέως εντέρου 10.000 φορές πιο αποτελεσματικά από την Αδριαμυκίνη!
Ίσως τα πιο εξέχοντα αποτελέσματα της έρευνας για την Graviola, είναι ότι η Graviola χτυπά επιλεκτικά τα εχθρικά κύτταρα αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή. Αντίθετα η χημειοθεραπεία καταστρέφει αδιάκριτα όλα τα ενεργά αναπαραγωγικά κύτταρα, ακόμα και τα υγιή μαλλιά και τα κύτταρα του στομάχου. Αυτός είναι και ο λόγος ότι ο άνθρωπος που την παίρνει υποφέρει συνεχώς από φοβερή ναυτία εκτός από την ολική φαλακρότητα.

1306165529956Κάποιοι γιατροί-θεραπευτές συνιστούν, αν χρησιμοποιήσετε Graviola, η οποία μειώνει την κυτταρική ενέργεια της κακοήθειας, να μην χρησιμοποιείτε Συνένζυμα CoQ10, τα οποία βοηθούν τα υγιή κύτταρα να παράγουν αερόβια ενέργεια, επειδή αυτό μπορεί να αυξήσει την παραγωγή της κυτταρικής ενέργειας. Αν όμως σκεφτούμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε όλα τα κύτταρα στο σώμα μας να παράγουν αερόβια ενέργεια για να γίνουν πιο ανθεκτικά στον καρκίνο, ο οποίος χρησιμοποιεί κυρίως αναερόβια παραγωγή ενέργειας, τότε είναι φανερό ότι τα ευεργετήματα των Συνενζύμων Q10 και άλλων συμπληρωμάτων που παράγουν οξυγόνο, μπορούν να ισοφαρίσουν κάθε πιθανή μικρή μείωση στην αποτελεσματικότητα της Graviola.
Η Graviola χρησιμοποιείται επίσης για τη μείωση των πυρετών, σκοτώνει τα παράσιτα και μειώνει τους πόνους των μυών εκτός από την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Σαν συμπληρώματα διατροφής, η Graviola ενεργεί με διπλό σκοπό, όπως όλα τα φυσικά βότανα και οι βιταμίνες, Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που θέλουν να τα θέσουν υπό έλεγχο και σταδιακά να τα εξαφανίσουν (ατζέντα 21). Για παράδειγμα, αν παίρνουμε την  Graviola για την καταπολέμηση μιας άσχημης ημικρανίας, βοηθάμε επίσης, ταυτόχρονα, σε κάποια ασθένεια του στομάχου και για την καταπολέμηση μια άσχημης κατάθλιψης και επίσης έχουμε καλό και υγιές δέρμα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Όλες οι βιταμίνες και τα μέταλλα δίνουν ΌΛΑ τα στοιχεία που χρειάζεται το σώμα μας.
Τα Βότανα και τα φυτά που ανήκουν σε φυσικούς πόρους, μπορούν και παρέχουν αυτά τα θρεπτικά συστατικά και όχι τα φάρμακα, κανένα φάρμακο δεν πετυχαίνει διπλή δράση. Παίρνοντας ένα βότανο κάνουμε καλό σε πολλά σημεία του σώματος και του πνεύματος μας και αυτό δεν είναι κάτι που οι φαρμακευτικές θα το επιτρέψουν. Εμείς που ζούμε με βότανα και καρπούς το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό.

Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Άνθρωποι Δεν Είμαστε Από ‘δω

Οι επιστήμονες ξέρουν τώρα. Δεν είμαστε απ’ εδώ ! Δεν είμαστε από αυτόν τον γαλαξία. Φανταστείτε το σοκ να μεγαλώσετε σε μια οικογένεια και ξαφνικά να μάθετε ότι είστε υιοθετημένοι. Το ίδιο σοκ πάθανε οι επιστήμονες που ανακοίνωσαν ότι το ηλιακό μας σύστημα δεν γεννήθηκε στον Γαλαξία, αλλά σε ένα περίεργο σχηματισμό που ακούει στο όνομα Sagittarius Elliptical Galaxy (SagDEG) !
Πως γίνεται αυτό;

Χρησιμοποιώντας τον όγκο δεδομένων από το Two-Micron All Sky Survey (2MASS), ένα μεγάλο πρόγραμμα να εξετάσουν τον ουρανό στο υπέρυθρο φάσμα από το πανεπιστήμιο της Massachusetts, οι αστρονόμοι πλέον απαντούν σε ερωτήσεις που τους ταλάνιζαν επί δεκαετίες και αποδεικνύουν ότι ο Γαλαξίας “μας” τρώει έναν από τους γείτονες του σε μια δραματική επίδειξη γαλαξιακού κανιβαλισμού. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Astrophysical Journal, και είναι η πρώτη που χαρτογραφεί την πλήρη έκταση του γαλαξία Sagittarius και δείχνει λεπτομερώς πως τα κομμάτια του τυλίγονται και περνάνε μέσα από τον Γαλαξία. Έτσι τραβιέται, σκίζεται και απορροφάται από τον Γαλαξία.
Μια καινούργια υπέρυθρη έρευνα όλου του ουρανού έγινε το 2003. Ομάδες από τα πανεπιστήμια της Virginia και της Massachusetts χρησιμοποίησαν έναν υπέρ υπολογιστή για να ερευνήσουν μισό δισεκατομμύριο αστέρια και να φτιάξουν ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, που δείχνει το ηλιακό μας σύστημα (ο κίτρινος κύκλος) να βρίσκεται ακριβώς στο σταυροδρόμι των δυο γαλαξιών.
Το ότι φαίνεται ο γαλαξίας μας στον ουρανό, πάντοτε παραξένευε τους αστρονόμους. Εάν καταγόμασταν από τον Γαλαξία έπρεπε να είμαστε ευθυγραμμισμένοι ως προς την εκλειπτική του γαλαξία μας. Με τους πλανήτες να τοποθετούνται γύρω από τον Ήλιο μας, με την ίδια γωνία όπως ο Ήλιος μας ευθυγραμμίζεται με τον Γαλαξία. Αντί για αυτό, όπως πρότεινε πρώτος ο ερευνητής Matthew Perkins Erwin, η παράξενη γωνία δείχνει ότι ο Ήλιος μας επηρεάζεται από ένα άλλο σύστημα. Μαζί με τα στοιχεία του Two-Micron All Sky Survey ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.
ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ Sagittarius Dwarf .
Ξέρουμε ότι οι αναγνώστες μας είναι άνθρωποι που ψάχνουν, όσοι θέλουν ας ψάξουν στο τμήμα αστρονομίας των πανεπιστημίων που αναφέρονται και ας βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα !
1
2
3
5
6
7
8
9

terrapapers
Διαβάστε περισσότερα » »

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στο αποκριάτικο ξεφάντωμα
 την Τσικνοπέμπτη 16-02-2012 και ώρα 18:00
 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Συγκλονιστικό: Η μεγάλη ληστεία της Ελλάδoς με νούμερα

Αριθμοί και γεγονότα
Ο υπογράφων δέχεται ότι τα τριανταπέντε τελευταία χρόνια αρκετοί πολιτικοί πλούτισαν και κάποιοι υπερπλούτισαν ασκώντας το επάγγελμα του «εκπροσώπου του λαού». Δέχεται επίσης ότι στο πολιτικό μας σύστημα υπάρχει αυξημένη διαφθορά. Όλα αυτά, σε μία δημοκρατία είναι ανιχνεύσιμα και κολάσιμα. Γι’ αυτό, «επαχθή χρέη» υπάρχουν και αναγνωρίζονται μόνον στις δικτατορίες τριτοκοσμικού και κομμουνιστικού τύπου. Αντιθέτως, στη δημοκρατία, η διαφάνεια – η οποία είναι και ένας από τους όρους λειτουργίας της – αποτελεί αντίδοτο στη διαφθορά και ενίοτε την αποτρέπει. Ωστόσο.....


ειδικά στην χώρα μας, υπάρχει μία άλλη, και πραγματική, διάσταση «επαχθούς χρέους» την οποίαν ουδείς τολμά να αναφέρει και, ακόμη περισσότερο, να αναδείξει. Γι’ αυτό, στο παρόν κείμενο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία μερική διάσταση αυτού του «επαχθούς χρέους» προβάλλοντας στοιχεία που με πολύ κόπο αναζητήσαμε και καταγράψαμε.

Επισημαίνουμε, έτσι, ότι από το 1979 έως και το 2010 έγιναν στην Ελλάδα 5.280 γενικές και κλαδικές απεργίες, σε ποσοστό 96% του δημοσίου τομέα, με αποτέλεσμα να χαθούν 1.385 ημέρες εργασίας. Σε σημερινά ευρώ, το κόστος αυτών των εργάσιμων ημερών, που είναι 45 τον χρόνο, αντιστοιχεί σε 135 δισ. ευρώ, ήτοι στο 39% του συνολικού δημοσίου χρέους της χώρας ή στο 55% των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνουμε ότι οι απεργούντες ναι μεν δεν προσήλθαν στην εργασία τους, πλην όμως εισέπραξαν το σχετικό ημερήσιο κόστος της τελευταίας – και το συνολικό αυτό ποσόν είναι αδύνατον να υπολογισθεί. Σίγουρα, όμως, σωρευτικά αντιπροσωπεύει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι περισσότερες από τις προαναφερθείσες απεργίες – ο αριθμός των οποίων είναι τριπλάσιος του αντιστοίχου κοινοτικού μέσου όρου πριν τη μεγάλη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ΕΕ) – είχαν εκβιαστικό χαρακτήρα και κατέληξαν στην απόσπαση απίθανων προνομίων. Τα τελευταία –όπως, για παράδειγμα, τα δωρεάν ταξίδια με την Ολυμπιακή Αεροπορία όλων των μελών των οικογενειών των εργαζομένων (;) στην εταιρεία, στην πρώτη θέση– επιβάρυναν, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το κόστος παραγωγής της ελληνικής οικονομίας κατά 4% του ΑΕΠ περίπου. Έτσι, σωρευτικά τα τριάντα τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία επιβαρύνθηκε με άλλα 140 δισ. ευρώ, χάνοντας ταυτοχρόνως και σημαντικό μέρος από την ανταγωνιστικότητά της. Στην απώλεια αυτή θα πρέπει να προστεθεί και η κατά 2% σωρευτική επιβάρυνση του ΑΕΠ από τα κλειστά επαγγέλματα, η οποία επίσης υπολογίζεται σε άλλα 120 δισ. ευρώ.



Στις παραπάνω απίστευτες επιβαρύνσεις θα πρέπει να προσθέσουμε και την χορήγηση στην Ελλάδα 180.000 συντάξεων με μηδενική ανταπόδοση, οι οποίες σε μία εικοσαετία επιβάρυναν το υπερχρεωμένο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας με 24 δισ. ευρώ, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και κάποια δισεκατομμύρια εφάπαξ.


Την περίοδο 1990-2009 καταγράψαμε επίσης για την Αθήνα 180 δήθεν φοιτητικές διαδηλώσεις, οι οποίες κατέληξαν σε καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και σε λεηλασίες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ανυπολογίστου αξίας. Την εικοσαετία αυτή, οι καταστροφές που προκλήθηκαν μόνον στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο υπολογίζονται στα 30 εκατ. ευρώ σωρευτικά, συμπεριλαμβανομένων και των κλοπών επιστημονικού υλικού. Από κοινωνικής δε πλευράς, οι βάρβαρες αυτές εκδηλώσεις οδήγησαν σε απώλειες δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας στο κέντρο της Αθήνας και στο κλείσιμο περίπου 10.000 εμπορικών και άλλων επιχειρήσεων.


Ατασθαλίες που, συνολικά, ξεπερνούσαν τα 20 δισ. δραχμές την εποχή εκείνη. Το ποσόν αυτό, βέβαια, ανεβαίνει σε αστρονομικά ύψη αν διαβάσει κανείς τις εκθέσεις του Λ. Ρακιντζή, Επιθεωρητού Δημοσίας Διοικήσεως, ο οποίος, στην γνωστή έκθεσή του, περιγράφει τα σημεία και τέρατα που συμβαίνουν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, στις πολεοδομίες, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και γενικά σε δημόσιους οργανισμούς. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ), το κόστος της διαφθοράς στην ελληνική δημόσια διοίκηση αντιπροσωπεύει περί το 2% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας, ήτοι, με τα σημερινά δεδομένα, ένα ποσόν της τάξεως των 5 δισ. ευρώ. Έτσι, σε επίπεδο τριακονταετίας, φθάνουμε αισίως τα 120 δισ. ευρώ.


Είναι, λοιπόν, ηλίου φαεινότερον ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι όντως «επαχθές», όχι όμως για τους λόγους που επικαλούνται κάποιοι νομικοί, που, υποκρίνονται ότι τώρα ανακαλύπτουν τον τροχό της διαφθοράς και της γραφειοκρατικής ασυδοσίας. Αυτοί που αναζητούν ενόχους και αποδιοπομπαίους τράγους για το αποκαλούμενο ελληνικό «επαχθές χρέος» και απειλούν με μηνύσεις και άλλα παρόμοια, καλά θα έκαναν να μάθουν …γραφή και ανάγνωση. Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι το γνήσιο προϊόν της καταληστεύσεως του δημοσίου πλούτου από συντεχνίες, συνεταιρισμούς, συνδικαλιστικά σωματεία, δημόσιες επιχειρήσεις και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.


Όλος αυτός ο εσμός της ελληνικής, σοβιετικού τύπου, κλεπτοκρατίας δίνει σήμερα τον υπέρ πάντων αγώνα για να καταρρεύσει η χώρα. Είναι η μόνη ελπίδα τους. Διότι, μία ελληνική κατάρρευση θα αφήσει άθικτους όλους τους μηχανισμούς της διαφθοράς και θα ενισχύσει τις εξουσίες των συντεχνιών. Για παράδειγμα, επιχειρηματίες που τροφοδοτούν τις διάφορες φιλολογίες περί επιστροφής στην δραχμή, είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκουν. Έχοντας τεράστια χρέη στο εσωτερικό και γερές καταθέσεις στο εξωτερικό, σε περίπτωση που η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή νομίζουν ότι θα εξοφλήσουν τα χρέη τους σε υποτιμημένες δραχμές, εισάγοντας υπερτιμημένα ευρώ. Θα συμβεί, δηλαδή, ό,τι συνέβη στην πάλαι ποτε Σοβιετική Ένωση, στην οποίαν οι ολιγάρχες της νομενκλατούρας αγόρασαν σχεδόν τα πάντα με υπερτιμημένα έναντι του ρουβλίου δολάρια που είχαν φυγαδεύσει στο εξωτερικό την περίοδο του κομμουνιστικού καθεστώτος. Με το χρήμα αυτό οι ολιγάρχες, όχι μόνον απέκτησαν αμύθητες περιουσίες, αλλά εγκατέστησαν και τις δικές τους πολιτικές εξουσίες. Έτσι, η σημερινή Ρωσία ελέγχεται από τους ολιγάρχες του χρήματος και αυτούς που αποτελούν το πολιτικό τους σκέλος.


Αυτό το μοντέλο «οραματίζονται» κάποιοι και για την Ελλάδα, γι’ αυτό και επιδιώκουν με κάθε μέσον να την αποκόψουν από την Ευρώπη. Δηλαδή, πέρα από τη μεγάλη ληστεία, οι κύκλοι αυτοί επιχειρούν σήμερα και μία πολιτικο-θεσμική ανατροπή. Το θέμα είναι τεράστιο και οι διάφορες πτυχές του θα αναδεικνύονται όλο και πιο αδρά όσο κυλά ο χρόνος. Και ο χρόνος κυλά εφιαλτικά γρήγορα.



Σημειώσεις
[1] Στάμος Ζούλας, Όσα δεν έγραψα…, Καστανιώτη, Αθήνα 2003, σ. 96.
[2] Το καλοκαίρι του 1985 η χώρα έφθασε στο χείλος της κατάρρευσης, όπως περιέγραψε ο τότε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Δ. Χαλικιάς. Βλ. τη μαρτυρία του σε συνέντευξη στον Π. Βασιλόπουλο (Οικονομικός Ταχυδρόμος, 8.1.1988), η οποία παρατίθεται στο σχετικό άρθρο μου «Από το 1985 προβλεπόταν η πτώχευση», που είναι διαθέσιμο στο http://tiny.cc/j3jax
[3] Δημήτρης Λ. Στεργίου, Το πολιτικό δράμα της Ελλάδος 1981-2005, Παπαζήση, Αθήνα 2005.
[4] Νικόλαος Θέμελης, Τον δρόμον τετέλεκα, Ι. Σιδέρης, Αθήνα 1998.



Επίσης, από το 1993, μετά την πτώση της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έως και το 2009, προσελήφθησαν στην ευρύτερο δημόσιο τομέα περί τα 600.000 άτομα, με αποτέλεσμα το κόστος του δημόσιου τομέα να επιβαρυνθεί με το απίστευτο ποσόν των 500 δισ. ευρώ – κόστος το οποίο ξεπέρασε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες το αντίστοιχο μέσο της ΕΕ των 15 χωρών-μελών. Το ποσοστό αυτό σήμερα αντιπροσωπεύει 11 δισ. ευρώ ετησίως και είναι η βασική αιτία της δημιουργίας δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Ακόμα χειρότερα, επιβαρύνει και την εξυπηρέτηση του δημόσιου δανεισμού σε επίπεδα που είναι δύσκολο να υπολογισθούν.
ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ 

Οι αναζητούντες εξιλαστήρια θύματα για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, ως φαίνεται, είτε έχουν βαθύ ύπνο είτε δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση είτε, τέλος, αλλού το πάνε…

Του
Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Η ελληνική πορεία προς την πτώχευση όχι μόνον ήταν γνωστή και επαρκώς αιτιολογημένη με αλλεπάλληλα υπομνήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διεθνών οργανισμών προς τις ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά είχ επισημανθεί στον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου το 1985 από τα πιο επίσημα και έγκυρα χείλη: αυτά του τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Δημήτρη Χαλικιά.


Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αναφέρουμε τα όσα είπε ο τότε διοικητής της ΤτΕ στον συνάδελφο Περικλή Βασιλόπουλο σε μία συζήτηση-εξομολόγηση η οποία δημοσιεύθηκε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο στο τεύχος της 8ης Ιανουαρίου 1988 Χωρίς περιστροφές, ο κ.Δ.Χαλικιάς περιγράφει πώς το καλοκαίρι του 1985 η χώρα έφθασε στο χείλος της κατάρρευσης, γεγονός που υποχρέσε την κυβέρνηση Αν.Παπανδρέου να ζητήσει σταθεροποιητικό δάνειο από την ΕΟΚ, τους όρους του οποίου ουδέποτε ετήρησε. Μάλιστα, για να πάρει το δάνειο αυτό, ο τότε πρωθυπουργός ανέθεσε τα ηνία της οικονομίας στον κ. Κ.Σημίτη, ο οποίος έχαιρε της εμπιστοσύνης των εταίρων μας, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του κ.Γεράσιμο Αρσένη.


Την περίοδο αυτή, ο Δ.Χαλικιάς χαρακτήρισε ως την πιο δραματική στιγμή της πολυετούς θητείας του στην Τράπεζα της Ελλάδος, επισημαίνοντας τα εξής:


«Το καλοκαίρι του 1985, λίγο πριν τις εκλογές του Ιουνίου, ζήτησα να δω τον τότε πρωθυπουργό κ.Ανδρέα Γ.Παπανδρέου. Το έκανα σπανίως, αλλά η επικοινωνία μαζί του ήταν πάντοτε ουσιαστική. Με δύο λέξεις καταλάβαινε τα πάντα. Τού είπα: Κύριε πρόεδρε, αν συνεχίσουμε την ίδια πορεία θα χρεοκοπήσουμε. Θα έχουμε στάση πληρωμών. Το έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών πλησιάζει το 10% του ΑΕΠ και η Τράπεζα συντόμως δεν θα έχει ταμείο να πληρώσει. Χρειάζεται να σχεδιάσετε ένα πρόγραμμα σταθεροποιησης της οικονομίας.


»Μετά τις εκλογές, ο πρωθυπουργός μού ζήτησε να τού υποβάλω μία έκθεση με τις απόψεις μου, πράγμα που έκανα. Όταν την διάβασε μού τηλεφώνησε και μού ζήτησε να εγχειρίσω μία φωτοτυπία στον κ.Σημίτη, που είχε ήδη αναλάβει υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Ανάμεσα στον Οκτώβριο του 1985 και τον Φεβρουάριο του 1986 πέρασα μερικούς από τους πιο δύσκολους μήνες της θητείας μου. Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τράπεζας της Ελλάδος είχαν πέσει κάτω από το ελάχιστο όριο ασφαλείας. Αν και γενικά την δεκαετία του 1980 το επίπεδο των διαθεσίμων ήταν γύρω στο 1 δισεκατομμύριο δολλάρια, είχαμε φθάσει μόλις στα 350 εκατομμύρια δολλάρία. Εάν δεν παίρναμε τον Φεβρουάριο του 1986 την πρώτη δόση του δανείου από την ΕΟΚ και εάν δεν είχαμε το σταθεροποιητικό πρόγραμμα Σημίτη, θα βαδίζαμε ευθέως στην κατάρρευση και την χρεοκοπία. Δεν είχαμε λεφτά να πληρώσουμε τις εισαγωγές μας. Δεν θα επρόκειτο για συναλλαγματική κρίση της δραχμής, όπως αυτές που γνωρίσαμε τον Μάϊο του 1994 ή τον Νοέμβριο του 1997, αλλά για κάτι πολύ χειρότερο. Αδυναμία κάλυψης των εξωτερικών πληρωμών της χώρας…».


Για την ιστορία σημειώνουμε ότι παρόμοιες επισημάνσεις έγιναν προς τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Ζακ Ντελόρ το 1994 με την γνωστή επιστολή του, από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό τον καθηγητή Άγγελο Αγγελόπουλο το 1990 ύστερα από ενθάρρυνση του τότε πρωθυπουργού της Οικουμενικής Ξεν. Ζολώτα. Επίσης, από το 1995 έως το 2003 ακολούθησαν 16 κοινοτικές και διεθνείς εκθέσεις στις οποίες απερίφραστα τονιζόταν ότι η πορεία του ελληνικού δημοσίου χρέους παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τις τελευταίες προσπάθησαν να περιορίσουν οι κυβερνήσεις Κων. Μητσοτάκη την περίοδο 1990-1993 και Κ.Σημίτη το 1998-1999, με αποτέλεσμα να γίνουν στην Ελλάδα από τις συνδικαλιστικές μαφίες του Δημοσίου περί τις 2.500 απεργίες, συνολικού κόστους σε χαμένες ημέρες εργασίας περί τα 70 δισεκατ. ευρώ.


Κατά τα λοιπά, αναζητούνται ληστές στην χώρα!...
Διαβάστε περισσότερα » »

Καζάκης: Αποκαλύπτεται σιγά σιγά ο ύποπτος ανθελληνικός ρόλος του

= Ο Φον Δημητράκης Καζάκης, το 2006, επέλεξε να είναι ο μεταφραστής του βιβλίου «Macedonia: Its Races and Their Future» (Μακεδονία: Οι Ράτσες -φυλές- και η προοπτική τους), του τυχοδιώκτη και έμμισθου πράκτορα του Βρετανικού ιμπεριαλισμού και της επίσημης Βρετανικής κυβερνητικής αποικιοκρατίας, Henry Noel Brailsford. 
=== Ο τυχοδιώκτης Βρετανός πράκτορας Henry Noel Brailsford, έχει τεράστιο ενδιαφέρον, διότι είχε προκάλυψη τη δημοσιογραφία και τις αριστερίστικες οργανώσεις του, και δούλεψε σκληρά, για να δημιουργηθεί ανεξάρτητη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και ανεξάρτητη «ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», και τα δύο κρατίδια, ξεκωμμένα από τον Ελληνικό εθνικό ιστό, που θα έμενε μέχρι τη Θεσσαλία. Και τα δύο (δημοσιογραφία και αριστερές οργανώσεις) τα άλλαζε ή τα μετονόμαζε σαν τα πουκάμισα. Σαν τα σημερινά ξυραφάκια μιας χρήσης. Μόνο μία ήταν η σταθερά αξία του Henry Noel Brailsford: ο Εβραίος εκδότης-βιβλιοπώλης F.M. Leventhal, ο οποίος προς το τέλος της ζωής του, του κατασκεύασε μια εξαγνισμένη βιογραφία.
=== Ο τυχοδιώκτης αριστερός της Αυτού Μεγαλειότητας της Βρετανικής μοναρχίας, επισκέφθηκε συχνά τα μέρη μας, και δούλεψε σκληρά, για το «διαίρει και βασίλευε» της Εγγλέζικης αποικιοκρατίας, που μεταφράζεται, στη κατασκευή μικρών εύχρηστων ανεξάρτητων κρατιδίων. Μεταξύ των εργολαβιών που είχε αναλάβει, ήταν:
1.— Η κατασκευή ανεξάρτητου «Μακεδονικού κράτους» (Σλαυομακεδονικού κράτους), και το έπαιζε τη μια φιλοβούλγαρος και την άλλη φιλοσέρβος και πότε ανάμεικτος, με σλόγκαν «Η Μακεδονία για τους Μακεδόνες» ΕΡΓΟ για το οποίο έγραψε το βιβλίο, που μετέφρασε στα Ελληνικά ο Δημητράκης Καζάκης.
2.— Η κατασκευή ανεξάρτητης «Κρητικής Πολιτείας», τελείως ξεκομμένης από την υπόλοιπη Ελλάδα, την οποία υπονόμευε για να τη περιορίσει σε Πελοπόννησο, στερεά και Θεσσαλία. 

=== «ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»
Μέχρι το 1895 μεσολάβησαν πολλές ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ επαναστάσεις στη Κρήτη, που πνιγόντουσαν στο αίμα, αλλά ο γενναίος Κρητικός λαός δεν το έβαζε κάτω. Παρά τον αποτυχημένο Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897,
η Κρητική επανάσταση των ετών 1895-1898 «……ήταν Ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας των κρητικών επαναστάσεων. Η Μεταπολιτευτική Επιτροπή, που οργανώνει και διεξάγει την επανάσταση αυτή, στέκεται πιο τυχερή από τις προηγούμενες, γιατί κατορθώνει και απελευθερώνει την Κρήτη από τον τουρκικό ζυγό……..
……..
Στις 9 Δεκεμβρίου 1898 και παρά τη διαμαρτυρία της Πύλης, φτάνει στα Χανιά, ως πρώτος Ύπατος Αρμοστής, ο Πρίγκιπας Γεώργιος και γίνεται δεκτός με απερίγραπτο ενθουσιασμό, ζωηρές επευφημίες και πρωτοφανείς εκδηλώσεις από το λαό της Κρήτης. Ο Πρίγκιπας διαβάζει από τον εξώστη του Διοικητηρίου Χανίων, το διάγγελμά του, με το οποίο καλεί το λαό σε πειθαρχία στους νόμους και σε ειρηνική συμβίωση. Η ημιανεξάρτητη «Κρητική Πολιτεία» αποτελεί πια μια πραγματικότητα.
Μια και μοναδική σημαία από λευκοσίδερο, τοποθετημένη στο ερημονήσι της Σούδας, συμβολίζει τα σκιώδη δικαιώματα του Σουλτάνου πάνω στην Κρήτη. Οι «Μεγάλες Δυνάμεις» θέτουν το νησί υπό την υψηλή προστασία τους. Οι Ιταλοί τα Χανιά, οι Ρώσοι το Ρέθυμνο, οι Άγγλοι το Ηράκλειο και οι Γάλλοι το Λασίθι, τόσο με επίσημο στρατό, όσο και με εθελοντές που προϋπήρξαν, μήνες πριν, για τα αναγκαία προγεφυρώματα. Η πλάκα είναι, ότι το υπαρκτό ενδιαφέρον πολλών ισχυρών δυνάμεων, απέτρεψε τη Βρετανική καθολική αποικιοποίηση της Κρήτης.
»

========================
Henry Noel Brailsford και Κρητική Πολιτεία

http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/Jbrailsford.htm
Ο Henry Noel Brailsford γεννήθηκε στο Mirfield, μια πόλη ανθρακωρύχων του Γιορκσάιρ, στις 25 Δεκεμβρίου 1873. Πατέρας του Henry, ήταν ο Edward John Brailsford (1841-1921), ένας μεθοδιστής ιεροκήρυκας, που εργάστηκαν κυρίως στο Εδιμβούργο και στη Γλασκώβη. Η μητέρα του ήταν η Κλάρα Pooley Brailsford (1843-1944)……
Στις σπουδές του και ιδιαίτερα στη ζωή του, επηρεάστηκε έντονα από τον Αυστραλοβρετανό καθηγητή
George Gilbert Aimé Murray. Ο τελευταίος είχε γκόμενα μια φοιτήτριά του, την Jane Esdon Malloch, την οποία προτιμούσε και ο Henry Noel Brailsford, ο οποίος παρά τις προειδοποιήσεις φίλων του για τα ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα της Jane Esdon Malloch, την είχε ζητήσει σε γάμο, αλλά εκείνη δήλωνε δοσμένη στον καθηγητή τους George Gilbert Aimé Murray, ο οποίος όμως …δεν μπορούσε να τη παντρευτεί.
Εν τω μεταξύ, η Βρετανική κυβέρνηση, για να μην εκτίθεται με ανάμειξη επίσημων δυνάμεων στα εσωτερικά άλλων χωρών, όπως η σε αποσύνθεση Τουρκία, κατασκεύαζε «εθελοντικά» εκστρατευτικά σώματα, κατά περίσταση, για να στηρίζει επαναστατικά κινήματα στη σφαίρα επιρροής της. Ένα από αυτά τα σώματα, ήσαν και οι «Φιλελληνική Λεγεώνα» (μην εντυπωσιάζεστε, γιατί στη Μακεδονία, έφτιαχνε φιλοβουλγαρικά και φιλοσερβικά).

Τον Απρίλιο του 1897, σε ηλικία μόλις 23,5 χρονών και ενώ είχε ήδη αναμειχθεί σε αριστερό ….αντιιμπεριαλιστικό κόμμα, ο Henry Noel Brailsford εντάχθηκε στη παραπάνω «Φιλελληνική Λεγεώνα», τη συγκαλυμμένη πολεμική δύναμη της Βρετανικής ιμπεριαλιστικής κυβέρνησης, που συγκροτήθηκε δήθεν για να ενισχύσει τους Έλληνες, στον πόλεμο κατά της Τουρκίας, αλλά εργαζόταν αποκλειστικά για τα Βρετανικά κρατικά συμφέροντα. Αν και δεν είχε ουσιαστική συμμετοχή στις πολεμικές συγκρούσεις (αφού το ίδιο χρονικό διάστημα συναντούσε με ευκολία μεγάλο αριθμό Ευρωπαϊκών προσωπικοτήτων της εποχής, οι Ελληνοτουρκικοί πόλεμοι του έδωσαν το υλικό για το μοναδικό του μυθιστόρημα, «Η Πολεμική Σκούπα του Θεού» (1898). Στο μυθιστόρημα, θυμάται την πρώτη φορά που χρησιμοποίησε ποτέ το όπλο του: «Το χέρι του έτρεμε:. Φοβόταν την ανάκληση, αν και είχε ήδη γίνει πλήρως εξοικειωμένοι με το τουφέκι υπηρεσία στο Αθηναϊκό κυμαίνεται Αλλά στη φωτιά με την ελπίδα και το φόβο του αντιμετώπιζαν το θάνατο ήταν μια εντελώς νέα εμπειρία. Όταν η εκκωφαντική βολίδα επιτέλους βγήκε έξω, αισθάνθηκε βέβαιος ότι λαβή του όπλου είχε ανοίξει και ο ίδιος είχε αμφιβολίες για το αν η σφαίρα του είχε βρει το στόχο του.» …… Στο ίδιο επίπεδο και σε μυθοπλαστικό στυλ, είναι και οι ανταποκρίσεις του προς τις εφημερίδες που συνεργαζόταν, τα δε βιβλία του, μοιάζουν με συρραφή τέτοιων δημοσιογραφικών μυθοπλαστικών ανταποκρίσεων.
Εν τέλη η ιδιότροπη
Jane Esdon Malloch αποδέχθηκε μια νέα πρόταση γάμου του Henry Noel Brailsford, με τον όρο, ότι δεν θα έχουν ….σεξουαλική επαφή, την οποία διαφύλασσε για τον καθηγητή  George Gilbert Aimé Murray. Παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στη Γλασκώβη στις 29 Σεπτεμβρίου 1898. Την αμέσως επόμενη μέρα 30-9-1898, το νιόπαντρο ζευγάρι έφυγε για την Κρήτη, όχι για γαμήλιο ταξίδι, αλλά για έμμισθο «εθελοντισμό» υπέρ της ιμπεριαλιστικής και αποικιοκρατικής κυβέρνησης της πατρίδας τους Μεγάλης Βρετανίας. Η Jane είπε επίσης (τότε) στον Henry Noel Brailsford
ότι δεν θα φορέσει ποτέ δαχτυλίδι γάμου, διότι το θεωρεί σημάδι δουλείας.
Σε λιγότερο από 2,5 μήνες μετά την άφιξη του
Henry Noel Brailsford στη Κρήτη, έφθασε εκεί και ο πρίγκηπας Γεώργιος σαν ύπατος αρμοστής.

Τον επόμενο κι’ όλας χρόνο, ο Henry Noel Brailsford έγινε ανταποκριτής της «Manchester Guardian» στο Παρίσι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πήρε συνέντευξη από μεγάλους πολιτικούς, όπως τους Jean Jaurès, Ζορζ Κλεμανσό, Yves Guyot και Ιωσήφ Reinach. Ασχολήθηκε δε ιδιαίτερα, με την περίπτωση του Εβραίου Άλφρεντ Ντρέιφους ……
=========================
http://en.wikipedia.org/wiki/H._N._Brailsford
Ο Henry Noel Brailsford (1873 – 1958) ήταν ο πιο παραγωγικός αριστερός Βρετανός δημοσιογράφος του πρώτου μισού του 20ου αιώνα……
…..Εγκατέλειψε την πανεπιστημιακή του καριέρα για να γίνει δημοσιογράφος. Διακρίθηκε στο τέλος της δεκαετίας του 1890 σαν ξένος ανταποκριτής της «Manchester Guardian» , η οποία ειδικευόταν στα Βαλκάνια, τη Γαλλία και την Αίγυπτο (και την Ινδία θα πρόσθετα εγώ).

Την επόμενη μέρα φεύγουν από την Κρήτη οι ναύαρχοι των Μ. Δυνάμεων. Το μεγάλο έργο της ανασυγκρότησης και οργάνωσης της Κρητικής Πολιτείας, που ψηφίζεται από τη Γενική Συνέλευση, μπαίνει αμέσως σε εφαρμογή. Λίγες μέρες αργότερα, στις 29 του Απρίλη 1899, ο Πρίγκιπας σχηματίζει την πρώτη του κυβέρνηση, με την ακόλουθη σύνθεση Συμβούλων: (Υπουργοί) Ελευθ. Βενιζέλος της Δικαιοσύνης, Μανούσος Κούνδουρος των Εσωτερικών και της Συγκοινωνίας, Νικόλαος Γιαμαλάκης της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των Θρησκευτικών, Κων. Φούμης των Οικονομικών και Χασάν Σκυλλιανάκης της Δημόσιας Ασφάλειας…..
HENRY NOEL BRAILSFORD  και  ΣΛΑΥΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ:  Το 1899 μετακόμισε στο Λονδίνο, που εργάστηκε για τη πρωϊνή «Leader» και στη συνέχεια για την «Daily News».
Σε ηλικία 30 χρονών, ορίσθηκε επικεφαλής της Βρετανικής Αποστολής Ανακούφισης της Μακεδονίας, μετά τη Βρετανοβουλγαρική αποτυχία της λεγόμενης «επανάστασης του Ίλιντεν» του 1903. (επιβράβευση των ικανοτήτων που επέδειξε στη Κρήτη???).
Είχε τεράστια ανάμειξη στην ανασύνταξη «Βουλγαρο-Σλαυομακεδονικών» κινημάτων, αλλά ταυτόχρονα και παράλληλα, για τον σχηματισμό αντίστοιχων «Σερβο-Σλαυομακεδονικών». Δούλεψε όσο κανένας για να κατασκευαστεί «Μακεδονική Εθνική Συνείδηση», ώστε να συνδυαστεί με την ίδρυση ενός μικρού ελεγχόμενου Σλαυικού κράτους, ενώ σε όλους υποσχόταν, μια «Μακεδονία μόνο για τους Μακεδόνες». Το 1906 επέστρεψε στη Βρετανία και εξέδωσε το βιβλίο, «Μακεδονία: Οι ράτσες της και η προοπτική τους»
, που όπως είπαμε μετέφρασε ο Δημητράκης Καζάκης και δε λέει να μας ενημερώσει για το ΕΡΓΟ.Το 1907 καταδικάστηκε για συνωμοσία, γιατί απόκτησε Βρετανικό διαβατήριο στο όνομα άλλου προσώπου, για να ταξιδέψει στη Ρωσία…. ….Ενώ μεταξύ 1903-1906 είχε ενεργή τυχοδιωκτική αντάρτικη πολεμική συμμετοχή στη περιοχή της Μακεδονίας, πότε υπέρ των Βουλγάρων και πότε υπέρ των Σέρβων, τα έτη 1913-14 ο Brailsford διορίζεται μέλος της διεθνούς επιτροπής, που αποστέλλεται από το Carnegie Endowment for International Peace (Κληροδότημα Carnegie για τη Διεθνή Ειρήνη) για τη διερεύνηση της συμπεριφοράς των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-13. Είναι συν-συγγραφέας της έκθεσης της επιτροπής.
……..ΕΙΡΩΝΙΑ: Μεταξύ των βιβλίων του περιλαμβάνονται, το Αντι-αποικιοκρατική Κλασική Επανάσταση της Ινδίας» (1931) και το «Αντιμιλιταριστική Ιδιοκτησία ή Ειρήνη; (1934). Στα τέλη του 1930, ήταν ένας από τους λίγους συγγραφείς που σχετίζονταν με την ….Αριστερή Λέσχη Βιβλίου,…. ….
============================
ΚΛΙΚ ΣΤΟ
Carnegie Endowment for International Peace
  και ΣΤΟ  Andrew Carnegie, για όποιον θέλει να μάθει πως έκανε λεφτά ο ιδρυτής του οργανισμού, ποιους επέλεξε να τον στελεχώσει (υπουργός πολέμου κλπ) τη διατηρούμενη νοοτροπία στελέχωσης (Διευθυντής Παγκόσμιας τράπεζας) και τι αποικιοκρατικό και ιμπεριαλιστικό τσαμπουκά διαθέτει, για να παρεμβαίνει σαν ειρηνοποιός και φιλάνθρωπος οργανισμός, εκεί που ανάβει άμεσα ή έμμεσα φωτιές και δημιουργεί ποταμούς αίματος αθώων.
ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ «ΕΥΑΓΕΣ» ΙΔΡΥΜΑ προσλήφθηκε ο «αριστερός»
Henry Noel Brailsford, του οποίου το βιβλίο «Μακεδονία: Οι Ράτσες (φυλές) της και η προοπτική τους» υπέρ των «Σλαυομακεδόνων» μετάφρασε ο Φον Δημητράκης Καζάκης το 2006, ακριβώς 100 χρόνια μετά την αρχική πρωτότυπη έκδοση.
ΑΛΛΗΛΟΥΓΙΑ….. ΟΛΕ…..

ΑΛΛΑ (ή ΠΑΡΟΜΟΙΑ) ΛΙΝΚΣ:
Carnegie Endowment for International Peace
http://carnegieendowment.org/
http://en.wikipedia.org/wiki/Carnegie_Endowment_for_International_Peace
http://carnegie.ru/?lang=en
http://carnegieendowment.iapplicants.com/ViewJob-262511.html
==============================
========
http://en.wikipedia.org/wiki/H._N._Brailsford
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82
Εξέγερση του Ίλιντεν – Βικιπαίδεια
Σλαβομακεδόνες – Βικιπαίδεια
Φλώρινα: Πηγές – Βιβλιογραφία – Lithoksou.net | Δ. Λιθοξόου – Η …

http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archiv


Διαβάστε περισσότερα » »