Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΕΛΛΑΣ & ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Τ.Π.



Ο Τιτανικός βυθίστηκε στην Άβυσσο του Ατλαντικού Ωκεανού, από τραγικό ναυτικό ατύχημα, και πέρασε στην Ιστορία παίρνοντας μαζί του μερικές εκατοντάδες αθώες ψυχές.
Η Ελλάς βυθίζεται στην Άβυσσο των Ωκεανών, γράφοντας τραγική οικονομική και εθνική ιστορία, διασωληνομένη από μεγαλο-ιατρούς  ψυχασθενείς ηγέτες της παγκόσμιας διακυβέρνησης & Ν.Τ.Π.
Οι φρενοβλαβείς αυτοί Ολιγάρχες & Μεγιστάνες Σιωνιστές ηγήτορες της παγκόσμιας διακυβέρνησης, παίζοντας τους μεγαλο-γιατρούς της παγκοσμιότητας, ρουφούν μέσα από τα σωληνάκια της διασωληνωμένης Ελλάδος, το αίμα και τους χυμούς, της Ελληνικής ζωής, σαν σχιζοφρενικοί τοκογλύφοι ηγέτες μεγαλο-ιατροί  της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, με βοηθούς νοσοκόμους τους κατά τόπους ορντινάντσες γλείφτες αιμάτων πολιτικούς.
Οι δολοφόνοι διασωληνωτές είναι οι Σιωνιστικές τράπεζες, μαζί με τη λεγόμενη Μεγάλη Τρόϊκα, ιδιοκτησία των Σιωνιστών Μεγιστάνων, και όλοι μαζί οι Μπάτλερ των Ολιγαρχών, ικανοποιούν τις επιθυμίες των παγκόσμιων ψυχασθενών δολοφόνων Κοσμοκρατόρων-Εξουσιαστών.
Έλληνες πατριώτες, απομονώστε τον ΣΟΡΟΣ προτού προλάβει αυτός
να διασωληνώσει και αποτελειώσει την Ελλάδα.
Τα ίδια πρέπει να κάνουν και οι άλλοι ηρωϊκοί λαοί, να συλλάβουν και αλυσοδέσουν τους Σατανάδες ολιγάρχες και Μεγιστάνες της υφηλίου, πριν προλάβουν αυτοί να βυθίσουν την ανθρωπότητα στην άβυσσο.
Ο Μπάτλερ ΓΑΠ, (με λίγο μυαλό και αυτός), Μπάτλερ των σχιζοφρενών παγκόσμιων Σιωνιστών Μεγιστάνων, μας έδωσε ένα μακάβριο παράδειγμα του Τιτανικού με την Ελλάδα, αλλά τότε οι άπειροι, και αφελείς Έλληνες, δεν το καταλάβαμε, απλώς ζούσαμε στο καιρό της μακαριότητος, των παχειών αγελάδων της εποχής των Φαραώ, ενώ ο επιπόλαιος και αφελής προδότης ΓΑΠ , καλά πληροφορημένος και δασκαλεμένος από τους τρελούς ηγέτες ολιγάρχες της Ν.Τ.Π. γνώριζε για το καλά σχεδιασμένο έγκλημα κατά της Ελλάδος και των Ελλήνων, όπως αναλύουν τα διάφορα ΜΜΕ.
Ο  ΓΑΠ δεν κατέβαλλε καμία προσπάθεια για να αποφύγει το ΔΝΤ , αν και υπήρχαν οι προϋποθέσεις, και άλλες λύσεις. Απλώς εξετέλεσε τις διαταγές των Επικυρίαρχων της Γης, για να βάλλουν στο χέρι την Ελλάδα!!!
Η Ελλάς βυθίστηκε στην Άβυσσο του χρέους, παίρνοντας μαζί της 5000 αυτόχειρες Έλληνες, αυτούς που δεν φορούσαν οικονομικό σωσίβιο.  «Οι ψυχές αυτών, εν αγαθοίς αυλισθήσονται», ψάλλει η Αγία ημών εκκλησία. Ο κοινός Λαός λέει, οι ψυχές αυτών να κάτσουν βρόγχο στο λαιμό του ΓΑΠ, στο λαιμό της οικογενείας του, και στο λαιμό των ηγετών της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας, που δημιούργησαν αυτό το πρόβλημα στην Ελλάδα.
Εμείς οι ζώντες οι περιλυπόμενοι, ακόμη κολυμπάμε χωρίς σωσίβιο, στο τρικυμιώδη Ωκεανό της οικονομικής καταιγίδας που μας δημιούργησαν οι παγκόσμιοι Μεγιστάνες της Σιωνιστικής ολιγαρχίας και Σιωνιστικής ελίτ, της Ν.Τ.Π.
Οι φρενοβλαβείς άπληστοι ηγήτορες της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. δεν σκέπτονται ότι, «μία ροπή, μία πνοή, (η τελευταία), και ταύτα πάντα θάνατος διαδέχεται». Τότε θα τους καλέσει ο δικός τους ο Εβραίος Αβραάμ, και θα τους πεί, «Ά δε ητοίμασας τοίνοι έσται»;;;
Και ο Πανάγαθος ΘΕΟΣ θα κατατάξει την ψυχήν αυτών των καθαρμάτων Μεγιστάνων της παγκόσμιας ελίτ της Σιωνιστικής ΝΤΠ, εν τω χορώ των δαιμόνων, διότι υπό την κατάραν των ανθρώπων όλης της Γης, υπέπεσαν και τελούν ετούτοι οι ανάξιοι ηγήτορες της υφηλίου, οίτινες επέφεραν τόσα δεινά στην ανθρωπότητα, και ελάτρευσαν τον Σατανάν σαν Μεσσία, το χρυσίον, και την εξουσίαν, η οποία είναι έργα του διαβόλου και τοις αγγέλοις αυτού, αφού περιέπεσαν σε βαρύτατο αφορισμό της όλης ανθρωπότητος.
Ο  ΘΕΟΣ δεν γνωρίζει Σιωνιστές, Σημίτες & Αντι-Σημίτες, μαύρους, άσπρους, κίτρινους,  κρίνει ανάλογα με τις πράξεις του ανθρώπου, είτε ο άνθρωπος είναι Σημίτης, είτε Αντι-Σημίτης, είτε Σιωνιστής, είτε ιθαγενής ερυθρόδερμος. Ο  ΘΕΟΣ βλέπει μόνο ψυχές!!! Και οι ψυχές δεν έχουν χρώματα. Μακριά λοιπόν από τα κόλπα των πονηρών!!!
Η Ελίτ της Παγκοσμιοποίησης περιέπεσεν στο βαρύτατο ανάθεμα και αφορισμό ολοκλήρου της ανθρωπότητος, και ο Κριτής δεν θα συγχωρέσει τους Σιωνιστές κατακτητές του πλανήτη.
Ο  ΘΕΟΣ είπεν, «Όσα αν δήσητε επί της Γης, έστε δεδεμένα εν ουρανοίς», αφού οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες έκαναν την ανθρωπότητα να υποφέρει, και η ανθρωπότητα είναι πλάσματα και δημιουργήματα του ΘΕΟΥ.!!! Δεν σεβάστηκαν τα δημιουργήματα του ΘΕΟΥ!!! Αναφερθήκαμε εις την εξόδιον ακολουθίαν των ηγετών της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβερνήσεως, κοινώς της παγκόσμιας Ελίτ, επειδή η Σιωνιστική παγκόσμια Ελίτ είναι ήδη υπέργηροι, και προβεβηκότες σε ηλικία, (Rockefellers, Rothschilds, Soros, Kissinger, κ.λ.π. Σατανάδες), σύντομα ο Σατανάς, (ΟΧΙ Ο  ΘΕΟΣ), θα ζητήσει τη ψυχή τους για συνεργασία, αφού υπήρξαν άξιοι συνεργάτες του επί της Γης, και θα τους κατατάξει ΟΧΙ εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως, ένθα απέδρα πάσα οδύνη, λύπη , και στεναγμός, αλλά εις τα άδυτα των αδύτων όπου οι Σατανάδες και οι υπηρέτες αυτών «αναπαύονται».
Τότε όσα οι Αρχιραββίνοι θα ψάλλουν επί της κεφαλής αυτών, δεν θα μπορέσουν να τους σώσουν, αφού «τα φαύλα πράξαντες επί της Γης».
Αυτά ας τα έχουν υπ’ όψιν όσο ακόμα ζούν οι έχοντες τη ψυχή του Σατανά παγκόσμιοι Σιωνιστές Αυτοκράτορες.
Τους μένει ακόμη λίγος χρόνος για να μετανοήσουν, να κάνουν το καλό στην ανθρωπότητα, και να ζητήσουν έλεος από τον Πανάγαθο ΘΕΟ!!!
Αυτά όλα γράφονται για το καλό της ψυχής τους.
Όπου δυστυχία στο πλανήτη από αρχαιοτάτων χρόνων, εκεί και αυτοί!
Ο Λαός λέει, «Όποια πέτρα και αν σηκώσεις, από κάτω θα βρείς αυτά τα σκουλήκια». Άραγε τους αρέσει να τους αποκαλεί έτσι ο Λαός;;;
Διακεκριμένοι επιστήμονες όλων των κλάδων καθημερινώς περιγράφουν στα ΜΜΕ, με ντοκουμέντα τα αδικήματα που διαπράττουν οι αφελείς και επιπόλαιοι υπηρέτες πολιτικοί εις βάρος του Λαού, κατόπιν εντολών των ψυχασθενών ηγητόρων της παγκόσμιας Σιωνιστικής ελίτ. Το παράδοξον είναι ότι παρά τας δυσμάς του βίου των, δεν εννοούν να μετανοήσουν, και να ζητήσουν συγχώρεση, λες και θα είναι για πάντα Παντοκράτορες, ενώ βρίσκονται με το ένα πόδι μέσα στο τάφο. Ας διαβάσουν τη παραβολή του Αβραάμ, με τον πλούσιο!!!
Ειδικά στην Ελλάδα εφαρμόζουν δίκαιο δυνάμεων κατοχής, και κυβερνούν την Ελλάδα και τους Έλληνες υπό επιτροπεία, υπό Γερμανική και Αμερικανική Σιωνιστική ύπατη αρμοστεία.
Τώρα μας φέρνουν νέο Μνημόνιο και νέα επώδυνα οικονομικά μέτρα,
ενώ οι κατάρες του Λαού τους συνοδεύουν.
Υπάρχει ολόκληρη απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ που στέλνει τη συμμορία του μνημονίου φυλακή. Δηλαδή κάνανε κομπίνα εις βάρος της Ελλάδος. Δεν  μας  έφθαναν τα δύο μνημόνια, έρχεται και Γ! Μνημόνιο με νέα μέτρα. Όπως αποκαλύπτεται διεθνώς έγινε μυστική συνάντηση των επάρατων Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων για το χρέος της Ελλάδος, το οποίο αρνούνται να «κουρέψουν». Τα δάνεια με τα μνημόνια, «Βοήθεια» τα λένε τα ξενόφερτα πληρωμένα Τουρκοκάναλα.
Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί της Ε.Ε. δουλεύουν εις βάρος της Ελλάδος, για τη παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση, αν και είμαστε μέλος της Ε.Ε.
Οι ψυχοπαθείς Σιωνιστές Παγκοσμιοποιητές, μελετούν και σχεδιάζουν το διαμελισμό Ελλάδος-Κύπρου, για να αρπάξουν τα πετρέλαια & Φ.Α.
Δυστυχώς και οι «Έλληνες» πολιτικοί εργάζονται για τα παγκόσμια αφεντικά τους, εναντίον των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού.
Πρόσφατα κυκλοφόρησαν φήμες για φορολόγηση των Ελλήνων εφόλης της ύλης, δηλαδή εφόλης της περιουσίας κινητής και ακίνητης.
Στόχος να βάλουν xέρι, τα αδηφάγα αρπακτικά της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, στις περιουσίες των Ελλήνων, πετώντας τους Έλληνες στους δρόμους. Σκοπός τους είναι  ο διαμελισμός και η κατάληψη της υπολοίπου Ελλάδος. Ευτυχώς που αντιστέκεται μέρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αφού το τελευταίο διάστημα η Δικαιοσύνη έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο Μνημονιακό μέτωπο.
Η οριστική ρήξη με τη Μνημονιακή βαρβαρότητα είναι θέμα ζωτικής κοινωνικής και εθνικής ανάγκης. Η  Εκκλησία της Ελλάδος δεν βοηθά καθόλου στην προσπάθεια για εθνικούς αγώνες, για εθνική ανεξαρτησία. Βαρθολομαίος, Ιερώνυμος, και Μητροπολίτες, έχουν παραδοθεί στο μοιραίον, για να μη κακοκαρδίσουν τους φίλους των Σιωνιστές Παντοκράτορες. Κάνουν ότι επιθυμούν οι δαίμονες Σιωνιστές  Κοσμοκράτορες. Τι ψυχή θα παραδώσουν στο ΘΕΟ;;;
Αφού οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες είναι υπηρέτες του διαβόλου;;;
Θα τους τιμωρήσει ο ΘΕΟΣ , και η Ιστορία. Αυτό δεν το σκέφτονται;;
Για τους σημερινούς ηγέτες της Ορθοδοξίας, ισχύει το ρητόν του Ευαγγελίου, «Απέθαναν και ετάφησαν»………………..
Δεν θα αφήσουν Εθνικό Πατριωτικό έργο πίσω  τους!!!
Καλά από τους προδότες πολιτικούς δεν περιμένουμε τίποτε, παρά μόνον προδοσία, αλλά από τους Θρησκευτικούς ηγέτες;;;;;
Σήμερα ζούμε το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Λεπτομέρειες δεν χρειάζεται να αναφέρω, αφού τις γνωρίζετε. Η Ελλάς είχε την ατυχία να διοικείται από αποτυχημένους και ανάξιους πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες, υπαλλήλους και ορντινάντσες των Σιωνιστών Παντοκρατόρων.
Η πλέον φρικτή διαπίστωση είναι ότι αυτή η Ελίτ, ντόπια και ξένη, αμφότερες Σιωνιστικών συμφερόντων, αυτός ο κλειστός κύκλος, ουδέποτε λειτούργησε παραγωγικά για την Ελλάδα.
Πλούτιζε κάνοντας έργα συγχρηματοδοτούμενα με τους Σιωνιστές Παντοκράτορες. Πλούτιζε με υπερτιμολογήσεις. Βλέπε εξοπλισμούς και δημόσια έργα. Δηλαδή έπιναν το αίμα του Ελληνικού Λαού. Πλούτιζε δίνοντας τα έργα σε κοινούς μαφιόζους, εκλεκτούς της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας. Δεν χρειάστηκε ποτέ να επενδύσουν σε έρευνα και ανάπτυξη , αρκούσε η κυριαρχία της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Γιαυτό σήμερα έχουμε αυτά τα χάλια. Παράδειγμα ο ορυκτός μας πλούτος. Ενώ η Ελλάδα κάθεται κυριολεκτικά επάνω στο χρυσό, στα πετρέλαια και στο Φυσικό Αέριο, η Ελλάς και οι Έλληνες πένονται, γιατί τα πετρέλαια τα θέλουν οι Παγκόσμιοι Δικτάτορες, λες και θα τα πάρουν μαζί τους.
Τώρα προσπαθούν να λύσουν τα δημόσια οικονομικά φορολογώντας το πόπολο, ενώ δεν υπάρχει καμία παραγωγή στη χώρα.
Χρηματοδοτούμε με τεράστια ποσά δισεκατομμυρίων τις τράπεζες,
ενώ στη καλή εποχή οι τράπεζες δήλωναν κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ!!!. Τι τα έκαναν αυτά τα κέρδη;;; απλώς τα πήγαιναν στις τσέπες των παγκόσμιων Σιωνιστών αφεντικών τους.
Άρχισαν τα όργανα για Γ! Μνημόνιο, και ο επιλήσμων Μνημονιακός Σαμαράς, δούλος των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, θα μείνει με τα Ζάππεια  στα  χέρια. Οι κατάρες όλων των Ελλήνων θα τον συνοδεύουν, ιδίως των αυτόχειρων, και των άλλων που υποφέρουν!!!
Ο  ΘΕΟΣ  το άδικον δεν  ευλογεί……………

                                         ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                         Διεθνολόγος
                                         e-mail: ant.grypaios@gmail.com
     

  
  
     


         
  
       
Διαβάστε περισσότερα » »

Η νέα διοίκηση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Ο Στ. Ρέλιας εξελέγη νέος πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μετά τις εκλογές που ολοκληρώθηκαν χθες. Ο Ν. Φωτόπουλος παραμένει μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας, ενώ έχει εκλεγεί και στο ΔΣ της ΔΕΗ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Η νέα σύνθεση της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ έχει ως εξής: Πρόεδρος Στ. Ρέλιας, γ. γραμματέας Α. Καρράς, αντιπρόεδρος Η. Μαστρολέων, Α' αν. γραμματέας Ελ. Παλούκοας, ταμίας Ι. Μανές, β' αν. πρόεδρος Κ. Κουτσοδήμας, β' αν. γραμματέας Π. Καραλευθέρης, γ' αντιπρόεδρος Δ. Στασινόπουλος, Γ' αν. γραμματέας Ι. Μιχαηλίδης, αν. ταμίας Α. Αγγελόπουλος.

Εκτελεστικοί σύμβουλοι: Δ. Παπανδριανός, Γ. Μπούκουρας, Ι. Καλαιτζόπουλος. Μέλη ΔΣ: Ελ. Αδάμ. Αλ. Σαράντος, Κ. Βαρσαμής, Ι. Δήμας, Α. Ζαρολιάγκης, Π. Καλοφωλιάς, Γ. Κάτανας, Κ. Κατσαρός, Σ. Μαστρογιαννόπουλος, Δ. Μούντριχας, Α. Μπρούμας, Φ. Παναγόπουλος, Θ. Παππάς, Θ. Μιχαλάτος, Π. Συγγελάκης, Ν. Φωτόπουλος, Μ. Χαροκόπος, Ν. Χατζάρας.

tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελιξίριο μακροζωίας! Καθαρίζει τις φλέβες από τη χοληστερίνη

Το κάνουμε μια φορά το χρόνο, καθαρίζει τις φλέβες από τη χοληστερίνη.

Υλικά:

300 γρ σκόρδο,

500 γρ κρεμμύδια,

1,5 λίτρο μηλόξυδο και

1 κιλό μέλι.

Διαδικασία:

Κόβουμε στο μούλτι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα βάζουμε για 24 ώρες μέσα σε μια κούπα μαζί με το μηλόξυδο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε το μείγμα.

Στη συνέχεια αφού περάσει ο χρόνος το στραγγίζουμε και στο ζουμί προσθέτουμε το μέλι και το ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Το βάζουμε σε μπουκάλια και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Το βάζουμε στη σαλάτα αντί για ξίδι, 4 κουταλάκια τη φορά.
 
tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

OI EBΡΑΙΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΥΠΙΔΗ – ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΛΟΜΠΙ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

ts-karipΜέσα σε μια θυελλώδη συνεδρίαση η πολιτικη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει στην άρση της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Θόδωρου Καρυπίδη για την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πρόταση Βίτσα γίνεται ομοφώνως αποδεκτή από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, παρά τη διαφορετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου του κόμματος.
Αντιδράσεις φαίνεται να έχουν προκύψει και για τον Οδυσσέα Βουδούρη στη Μεσσηνία από στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, ωστόσο δεν δείχνει να κλονίζεται η δική του υποψηφιότητα.
Ο Θ. Καρυπίδης πάντως φέρεται αποφασισμένος να διεκδικήσει την περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας έστω και ως ανεξάρτητος υποψήφιος, μετά την αποτυχημένη απόπειρα του Δημήτρη Βίτσα και του Κώστα Πουλάκη να τον πείσουν να εγκαταλείψει την κούρσα.
Την απόφασή του αυτή ενίσχυσε και η υποστήριξη που προσέφερε το περιφερειακό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στη δυτική Μακεδονία που με ψήφους 9 υπέρ – 3 κατά σε άτυπη ψηφοφορία αργά το βράδυ τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότηττάς του, ενάντια στις προθέσεις της ηγεσίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Καρυπίδη σύμφωνα με τις οποίες το όνομα του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα ΝΕΡΙΤ έχει «εβραϊκές ρίζες» και ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης ήταν μια «πράξη που απειλεί την Ελλάδα», προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee) η οποία τον κατηγόρησε την Τετάρτη για αντισημιτικές δηλώσεις.
Ακολούθησε την Πέμπτη η αντίδραση από το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο το οποίο κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει την υποψηφιότητα Καρυπίδη, λόγω τον αντισημιτικών του δηλώσεων.
Αναμένεται η έκδοση επίσημης ανακοίνωσης της Πολιτικής Γραμματείας.

makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα "βαφτίσια": Διώχνουν το "σταν" από το Καζακστάν

Διαβάστε γιατί το Καζακστάν, προχωρά σε αλλαγή ονόματος. Τι θέλει να αποφύγει
Το Καζακστάν θέλει να αλλάξει όνομα για να μη μοιάζει με τους φτωχούς γείτονες του
Ο πρόεδρος Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ σκέφτεται να κόψει την κατάληξη "σταν" από το Καζακστάν για να ξεχωρίσει την αλματωδώς αναπτυσσόμενη και πλούσια σε πετρέλαιο χώρα του από την υπόλοιπη κεντρική Ασία καθώς θεωρεί ότι τα άλλα κράτη με την ίδια κατάληξη είναι ως επί το πλείστον βυθισμένα στη φτώχεια.
Ένατη σε έκταση μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, αλλά με πληθυσμό μόλις 17 εκατομμύρια κατοίκους, το Καζακστάν είναι η μεγαλύτερη οικονομία στη μετασοβιετική περιφέρεια, η οποία περιλαμβάνει επίσης το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν.
Ξένες εταιρείες έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στον ορυκτό πλούτο της χώρας μετά την ανεξαρτησία της από τη Σοβιετική Ένωση το 1991. Ωστόσο αξιωματούχοι του Καζακστάν λένε πως η μεγάλη αυτή χώρα, γεμάτη στέπες και βουνά, εξακολουθεί να είναι λίγο μόνο γνωστή στον υπόλοιπο κόσμο.
Ο Ναζαρμπάγεφ, ο οποίος επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης την πετρελαϊκή πρωτεύουσα της χώρας, το Ατιράου στο δυτικό Καζακστάν, δήλωσε πως ένα νέο όνομα όπως "Καζάκ Ελί", το οποίο σημαίνει "η Γη των Καζάκων", θα προσελκύει περισσότερο την προσοχή ενός ξένου που μελετά το χάρτη της περιοχής.
«Στο όνομα της χώρας μας υπάρχει αυτή η κατάληξη "σταν", την οποία έχουν και άλλα έθνη της Κεντρικής Ασίας. Όμως, για παράδειγμα, ξένοι δείχνουν ενδιαφέρον για τη Μογγολία, ο πληθυσμός της οποίας είναι μόλις δύο εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά το όνομά της δεν φέρει την κατάληξη "σταν", φέρεται ότι δήλωσε ο Ναζαρμπάγεφ, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του.
"Πιθανόν να πρέπει να εξετάσουμε εν καιρώ το ενδεχόμενο να υιοθετήσουμε το Καζάκ Ελί ως όνομα της χώρας μας, όμως πριν απ' αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το συζητήσουμε με το λαό", δήλωσε χωρίς να επεκταθεί.
Ο Ναζαρμπάγεφ, ένας 73χρονος πρώην εργάτης χαλυβουργίας, βρίσκεται στην εξουσία εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες και έχει εκτεταμένες εξουσίες.
Φέρει τον τίτλο "Ηγέτης του Έθνους" και είναι ευρέως γνωστός ως "Μπαμπάς", έχει προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις προς την κατεύθυνση της οικονομίας της αγοράς και έχει προσελκύσει ξένους επενδυτές, όμως καταστέλλει τη διαφωνία στη χώρα του, στην οποία ουδέποτε έχουν διεξαχθεί εκλογές που να έχουν αναγνωρισθεί ως ελεύθερες και δίκαιες από τη Δύση.
Ο Ναζαρμπάγεφ εξακολουθεί να έχει μεγάλη δημοτικότητα και έχει δηλώσει πως θα συνεχίσει να κυβερνά όσο η υγεία του τού επιτρέπει να παραμένει στην εξουσία, ενώ έχει υποσχεθεί ότι πριν αποχωρήσει θα προετοιμάσει ένα διάδοχο.
Λίγοι είναι αυτοί που αμφιβάλλουν ότι το Καζακστάν θα αποκτήσει νέο όνομα, εφόσον το αποφασίσει ο βετεράνος ηγέτης.
Το 1997, ο Ναζαρμπάγεφ μετέφερε την πρωτεύουσα από το πράσινο Αλμάτι, στο νοτιοανατολικό Καζακστάν, στην πόλη Ακμόλα του βορρά που σαρώνεται από τους άνεμους της στέπας.
Ένα χρόνο αργότερα, δήλωσε πως η νέα πρωτεύουσα θα αποκαλείται Αστάνα –που σημαίνει "πρωτεύουσα" στην τοπική τουρκογενή γλώσσα– ώστε να βάλει τέλος στις εικασίες για το όνομα της Ακμόλα, που στα καζακικά σημαίνει τόσο «λευκό ιερό» όσο και "λευκή αφθονία".

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Οδηγός καταπλακώθηκε από τη νταλίκα του

Ένας 50χρονος έχασε τη ζωή του στην εθνική οδό Ελασσόνας-Κοζάνης. Εκτινάχθηκε από το όχημα, το οποίο τον καταπλάκωσε
Τραγικό θάνατο βρήκε 50χρονος οδηγός νταλίκας που καταπλακώθηκε από το βαρύ όχημα στο 20ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ελασσόνας-Κοζάνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το βαρύ όχημα που μετέφερε σιτάρι δίπλωσε, ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη. Εκείνη τη στιγμή, ο οδηγός εκτινάχθηκε από το όχημα και στη συνέχεια καταπλακώθηκε από αυτό.
Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η Τροχαία Ελασσόνας. Η κίνηση των οχημάτων στο σημείο γίνεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Άλμα των Τρικάλων στο μέλλον: Φτάνουν λεωφορεία χωρίς οδηγό

Μια ιδέα από το μέλλον θα πάρουν σε λίγο καιρό οι κάτοικοι των Τρικάλων, αφού λεωφορεία χωρίς οδηγό θα αρχίσουν να κινούνται στους δρόμους της πόλης. Τι αφορά το πρόγραμμα CityMobil2, στο οποίο εντάχθηκαν τα Τρίκαλα
Αυτοματοποιημένα οχήματα αναμένεται να κάνουν σε λίγο καιρό την εμφάνιση τους στα Τρίκαλα, καθώς, όπως έγινε γνωστό, η πόλη επελέγη για ευρωπαϊκός πιλότος του προγράμματος CityMobil2.
Η εταιρία e-Trikala, η οποία κατά 99% ανήκει στο δήμο Τρικκαίων και το 1% στο Εμπορικό Επιμελητήριο Τρικάλων, είχε καταθέσει πρόταση για ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, με την πόλη να συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία από τις υποψήφιες, που ήταν συνολικά 12. Για εξάμηνες δοκιμές με αυτόματα οχήματα προκρίθηκαν οι πέντε εξ αυτών, με τα Τρίκαλα να ετοιμάζονται να υποδεχτούν τα πρώτα λεωφορεία χωρίς οδηγό.
Μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για νομιμοποίηση της πιλοτικής κυκλοφορίας των οχημάτων στην πόλη, ενώ έχει καθοριστεί η προτεινόμενη διαδρομή 1,2 χιλιομέτρων στο παραδοσιακό εμπορικό κέντρο, κατά την οποία θα γίνονται έξι στάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της δυσκολίας του έργου, η εταιρία συνεργάζεται στενά με το "Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών" του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Το έργο CityMobil2, με πλήρη τίτλο Cities demonstrating cybernetic mobility, ξεκίνησε επίσημα τον Σεπτέμβριο του 2012 και έχει διάρκεια τέσσερα έτη.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »