Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Μόνο στην Μ,Κ,Ο ….πως γαμάει το τζιτζίκι δεν έδωσε., ο καριόλης ο Γιαννίτσης

Με ποσό που ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ (1.013.582 ευρώ, για την ακρίβεια) χρηματοδοτεί προκλητικά το υπουργείο Εσωτερικών 15 γυναικείες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).
Ο γαμημένος υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, υπογράφει τη συγκεκριμένη απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 401 και ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου 2012, μοιράζοντας αφειδώς χιλιάδες ευρώ δείχνοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της χώρας μας.

Την ώρα που περικόπτονται τρομακτικά οι δαπάνες από κρίσιμους τομείς, όπως η Υγεία και η κοινωνική μέριμνα, που η ανεργία καλπάζει με ποσοστά που ξεπερνούν το 22%, στέλνοντας την νεολαία μας στα τάρταρα της μετανάστευσης, επέλεξε ο στενός συνεργάτης και φίλος του προδότη Κώστα Σημίτη να δαπανήσει 1.000.000 και πλέον ευρώ για να χρηματοδοτήσει ΜΚΟ για μηδαμινής σημασίας κοινωνικό έργο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, η οποία έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, η Home Start Νέας Ιωνίας Βόλου, θα λάβει 61.500 ευρώ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (79.970 ευρώ), το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών (64.000 ευρώ), το Κέντρο Γυναικείων Μελετών Ερευνών - ΔΙΟΤΙΜΑ (72.300 ευρώ), το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας (79.000 ευρώ), η ΕΡΓΑΝΗ - Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των γυναικών (72.600 ευρώ), το Κέντρο Παιδαγωγικής και καλλιτεχνικής επιμόρφωσης - ΣΧΕΔΙΑ (80.000 ευρώ), το Κέντρο UNESCO για τις γυναίκες και την ειρήνη στα Βαλκάνια (61.812 ευρώ), η Ενωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών - ΕΔΕΜ (57.000 ευρώ), η Κοινωνική Ενδυνάμωση ΑΜΚΕ (69.000 ευρώ), η Εύξεινη Πόλη - Δίκτυο Τοπικών Αυτοδιοικήσεων για Κοινωνική Πολιτιστική Περιβαλλοντική ή Τουριστική και Αγροτική Ανάπτυξη (70.100 ευρώ), η Αρωγή ΑΜΚΕ (55.400 ευρώ), η ΑΘΗΝΑ (65.000 ευρώ), η Επιστημονική Εταιρία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη (52.500 ευρώ) και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού - Πλάτων Ναυπάκτου (73.400 ευρώ).
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
ixnos1
Διαβάστε περισσότερα » »

Φορολογική δήλωση 2012 ~ Οι 20 αλλαγές στο Ε1 +Βίντεο

Μαζικές διασταυρώσεις για "κρυφά" εισοδήματα και ...τετραγωνικά, σχεδιάζει η εφορία και ζητά από φέτος να συμπληρώνουμε στο Ε1 όχι μόνο το ονοματεπώνυμο ή το εισόδημα, αλλά ακόμα και τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του σπιτιού μας.

Το νέο έντυπο δήλωσης φόρου εισοδήματος 2012 που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο φόρο Ακινήτων για το 2012, θα αρχίσει να αποστέλλεται άμεσα, ίσως και από αυτήν την εβδομάδα.


Το protothema.gr παρουσιάζει σήμερα το νέο έντυπο και όλες τις αλλαγές που θα συναντήσουμε σε αυτό -που στις περισσότερες περιπτώσεις σημαίνουν και ακόμα μεγαλύτερους φόρους σε σχέση με πέρυσι.


Προσωπικά στοιχεία (1η σελίδα, πίνακας 2)

1. Ζητείται πλέον να δηλώσουμε αν έχουμε περιουσία (ακίνητα, καταθέσεις κλπ) στο εξωτερικό. Αν «ξεχάσει» κάποιος να συμπληρώσει τους νέους αυτούς κωδικούς (029-030), τότε θα μπορεί το κράτος να κατάσχει ό,τι βρει πως έμεινε αδήλωτο, μετά από διασταυρώσεις με ξένες χώρες (πχ Ελβετία).
2. Για τους φορολογούμενους που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1981 και μετά, ισχύει ειδικό αφορολόγητο 9.000 ευρώ (αντί 5.000) εφόσον τα εισοδήματά τους δεν υπερβαίνουν το όριο αυτό. Θα πρέπει να συμπληρώσουν τον κωδικό 017- 018 αλλά αν το ετήσιο εισόδημά τους ξεπερνά τις 9.000 ευρώ, τότε θα ισχύσει και για αυτούς το πολύ χαμηλό αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και θα πληρώσουν αυτομάτως 400 ευρώ περισσότερο φόρο.

3. Καταργήθηκε ο κωδικός (027-028) που συμπλήρωναν οι δημόσιοι υπάλληλοι μόνιμοι ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

4. Καταργήθηκε η φοροαπαλλαγή που ίσχυε από το 2010 για νέους επιτηδευματίες ηλικίας κάτω των 35 και για κέρδη έως 30.000 ευρώ ετησίως. Απαλείφθηκε έτσι και η σχετική ένδειξη (019-020) στο Ε1 του 2012.


Τι φορολογείται (πίνακας 3, σελίδα 1-2)

5. Ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ δηλώνουν ξεχωριστά αν είχαν ζημία από ατομικό επάγγελμα την προηγούμενη χρήση (κωδ. 415-416 και 515-516).

6. Το εισόδημα από αλιευτικές δραστηριότητες δηλώνεται πλέον ξεχωριστά από τα γεωργικά (κωδ. 921-922). Συμπληρώνεται επιπλέον και ειδικός κωδικός (923-924) για το εισόδημα με βάση το αντικειμενικό σύστημα.

7. Δηλώνονται τα καθαρά κέρδη από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, ισχύος όμως μέχρι 100 kw (κωδ. 479-480)

8. Δηλώνονται τα καθαρά κέρδη από αγροτουριστική μονάδα, εφόσον η δυναμικότητά της δεν ξεπερνά τα 10 δωμάτια (κωδ. 481-482)


Πώς θα μας πιάσει το τεκμήριο (πίνακας 5, σελίδα 3)

9. Το σπίτι που μένει ο καθένας, ακόμα και αν φιλοξενείται δωρεάν, θεωρείται τεκμηριο εισοδήματος, εφόσον βρίσκεται σε τιμή ζώνης από 2.800 ευρώ ανά τμ και άνω. Από φέτος όμως η εφορία ζητάει να αναγράφεται στο Ε1 και ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ (κωδ. 205) για την κύρια κατοικία κάθε φορολογουμένου, ασχέτως τιμής ζώνης.

10. Απαλείφθηκαν τελικώς οι κωδικοί 206-208-210 στους οποίους οι φορολογούμενοι σχεδιαζόταν να δηλώνουν τους χώρους που έχουν «τακτοποιήσει» ως ημιυπαίθριους ή αυθαίρετους χώρους, κινδυενύοντας να πιαστούν για τα καλά στα δίχτυα της Εφορίας, για μεγαλύτερη επιφάνεια από εκείνη που ως πέρυσι δήλωναν.


Τι μειώνει το ετήσιο τεκμήριο (πίνακας 6, σελίδα 3)

11. Για εισοδήματα που εξαιρούνται της έκτακτης εισφοράς (αποζημιώσεις απολύσεως, εφάπαξ κλπ) υπάρχει νέος κωδικός (657-658).

12. Προστίθεται κωδικός για δαπάνες γα αγορά ή ανέγερση ακινήτων, αλλά και για τη χρηματοδοτική μίσθωσή τους (κωδ. 735-736). Οι δαπάνες αυτές δεν αποτελούν πλέον τεκμήριο και οι φορολογούμενοι δεν θα ελεγχθούν για το «πόθεν έσχες». Ωστόσο αν πρόκειται για αγορά α΄κατοικίας με στεγαστικό δάνειο, οι τοκοχρεολυτικές δόσεις του δανείο για το 2011 θεωρούνται τεκμήριο και προστίθενται στις δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων και διαβίωσης.


Πώς γλιτώνετε φόρους (πίνακας 7, σελίδες 3-4)

13. Όλες ανεξαιρέτως οι ιατρικές δαπάνες που μειώνουν εισόδημα και φόρο, «περνάνε» πλέον σε έναν κωδικό (051). Καταργούνται οι κωδικοί 043-046 που αφορούσαν νοσηλεία και γιατρούς στο εξωτερικό.

14. Καταργείται ο κωδικός 041 για τις δαπάνες σε δικηγόρους. Αυτές οι δαπάνες συναθροίζονται στις γενικές δαπάνες με αποδείξεις (κωδ. 049)

15. Προστέθηκαν κωδικοί (092,094,096) για όσους δηλώνουν πως «φιλοξενούνται» και δεν πληρώνουν ενοίκιο κύριας κατοικίας.

16. Νέος κωδικός 075-076 για τις δωρεές χρηματικών ποσών στον «λογαριασμό αλληλοβοηθείας για την απόσβεση του Δημοσίου χρέους».

17. Eχουν συγχωνευθεί οι κωδικοί που αφορούν στους τόκους στεγαστικών δανείων. Ανεξάρτητα από την ημερομηνία σύναψης του δανείου οι φορολογούμενοι θα δηλώσουν στον κωδικό 063-064 τους τόκους που κατέβαλαν το 2011. Όλοι πλέον (και οι πριν το 1999) δηλώνουν και τα τετραωνικά της κατοικίας (κωδ. 071).

18. Προστέθηκαν νέοι κωδικοί (077-078) που αφορούν στα μισθώματα επιχειρήσεων τριτογενούς τομέα της περιοχής «Γεράνι» του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, προκειμένου να εκπέσει από αυτά έως το 80% των δαπανών αποκατάστασης.

19. Νέοι κωδικοί (033- 034- 035- 036) όπου καταγράφονται οι δαπάνες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών.


Προκαταβολή-συμψηφισμός φόρων (πίνακας 8, σελίδα 4)

20. Απαλείφτηκε ο κωδικός 653 όπου αναγράφονταν και αφαιρούνταν από τον τελικό φόρο, τα ποσά φόρου που προκαταβλήθηκαν για φορτηγά ΔΧ, ενοικιαζόμενα δωμάτια, λιανοπωλητές κλπ.











Διαβάστε περισσότερα » »

Την Πέμπτη ανακοινώνει το κόμμα ο Καμμένος...


Την Πέμπτη ανακοινώνει και επίοημα τη δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης ο Πάνος Καμμένος. Την ίδια ώρα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις με τους περισσότερους από τους διαγραμμένους βουλευτές της ΝΔ. Η μεγάλη έκπληξη όμως θα είναι...
 το να  συμφωνήσει και ένας από τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητος βουλευτής.
Διαβάστε περισσότερα » »

Cayenne Pepper, η Καυτή Πιπεριά, κατά πάντων !

Ανεβάστε την Θερμοκρασία, να χτυπήσει Κόκκινο. … «στα 35 χρόνια που ασκώ την ιατρική δεν έχω χάσει ούτε έναν ασθενή από καρδιακή προσβολή!» Αυτή είναι μια εκπληκτική δήλωση, αλλά ο Dr. John Christopher την κάνει με εμπιστοσύνη σε αυτό που λέει. “..Εάν ακόμη αναπνέουν τους δίνω ένα φλιτζάνι τσάι από cayenne (ένα κουταλάκι του γλυκού σε καυτό νερό), και μέσα σε λίγα λεπτά ξαναγυρίζουν στην ζωή !”
Cayenne (Καγιέν, πιπεριές τσίλι) η Καυτή Πιπεριά.
Το cayenne είναι ένας από τους πιο ταχείς δραστικούς ενισχυτές για την καρδιά και αυτό διότι τροφοδοτεί την καρδιά άμεσα. Να πως δουλεύει: Το cayenne διατηρεί την καλή λειτουργία του “ποταμού της ζωής”, επίσης γνωστού σαν κυκλοφορία του αίματος. Ένας μπλοκαρισμένος “ποταμός της ζωής” οδηγεί σε στενώσεις που προκαλούν έλλειψη οξυγόνου, πράγμα το οποίο οδηγεί σε οργανική δυσλειτουργία, αρρώστιες και σε σοβαρές περιπτώσεις καρδιακή προσβολή. Το πιπέρι cayenne λειτουργεί σαν αποφρακτικό που διαπερνά τα μπλοκαρίσματα, προσφέροντας οξυγονωμένο αίμα στα άρρωστα όργανα πολύ γρηγορότερα από οποιοδήποτε φάρμακο ή βότανο.
Αλλά αυτά δεν είναι μόνο αυτά, το cayenne έχει πολλά πλεονεκτήματα υγείας: Το cayenne λαμβανόμενο εσωτερικά σαν τσάι θα σταματήσει την αιμορραγία – ακόμη και σε μια σοβαρή πληγή ή τραύμα από σφαίρα – στις περισσότερες περιπτώσεις μέχρι να μετρήσετε ως το 10. Το cayenne έχει φυσικό ισχυρή εξισορροπητική επίδραση στην πίεση του αίματος. Όταν ενεργήσει στην κυκλοφορία του αίματος – πράγμα που το κάνει αμέσως – ρυθμίζει την πίεση του αίματος από την κορυφή του κεφαλιού σας μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας. Έτσι μειώνεται η υψηλή πίεση.
cayenne_thumbΤο cayenne είναι ένα άλλο ένα δώρο στην ανθρωπότητα.
Πάνω από 3.000 επιστημονικές μελέτες καταχωρημένες στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιατρικής υποστηρίζουν την χρήση του cayenne ότιπρολαμβάνει και θεραπεύει πολλές κοινές ασθένειες. Δεν είναι όλα τα πιπέρια cayenne το ίδιο! Κάθε μια από τις πολλές ποικιλίες έχει διαφορετική χρήση και επίπεδο θερμότητας.
Οι μονάδες θερμότητας ή βαθμοί “Scoville” καθορίζονται από την ποσότητα των χημικών στοιχείων  που περιέχονται στο cayenne και τις ρητίνες του. Όσο υψηλότερο το επίπεδο, τόσο πιο καυτό είναι – και όσο πιο καυτό είναι, τόσο πιο ισχυρά θεραπευτικό είναι .
Το Cayenne ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Paprika
Οι μονάδες θερμότητας στα πιπέρια cayenne κυμαίνονται από 0 έως 300.000 μονάδες. Η Paprika εχει 0 μονάδες.
Τα πιπέρια Jalapeno έχουν μεταξύ 50.000 και 80.000 μονάδες. Τα πιπέρια Serrano περίπου 100.000 θερμικές μονάδες. Τα African Bird Peppers έχει κατά μέσο όρο 200.000 θερμικές μονάδες και τα Mexican habañeros είναι μεταξύ στις 250.000 και 300.000 θερμικές μονάδες.
Το Ultra-hot cayenne tincture (από πιπεριές βιολογικής γεωργίας) 300.000 θερμικών μονάδων επιδρά άμεσα στην πίεση σας, φέρνοντας νέο οξυγόνο στα ζωτικά όργανα του σώματος σας και ταυτόχρονα μεταφέρει τα τοξικά απόβλητα από τις ίδιες περιοχές ώστε να αποβληθούν από τον οργανισμό με μεγαλύτερη ευκολία!!!

Είναι πράγματι όπως τα λέει ο καθηγητής. Αν θέλετε να έχετε αποδείξεις απλά δοκιμάστε το, είναι πάμφθηνο αλλά καυτό. Επιλέξτε βιολογικό Cayenne και αρχίστε να το χρησιμοποιείτε από μικρές δόσεις που σιγά σιγά να αυξάνονται.
Επιπτώσεις του Cayenne Pepper Στα Έλκη : Το πιπέρι cayenne  είναι μέλος της οικογένειας Capsicum των λαχανικών, που είναι ευρύτερα γνωστή ως πιπεριές τσίλι. Είναι γνωστό βοτανικά ως το Capsicum annuum. Τα οφέλη του πιπεριού cayenne για την υγεία είναι απίστευτα. Μπορεί να κάνει τα πάντα, από τη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων ως και να σταματήσει αμέσως τις επιθετικές καρδιοπάθειες. Το πιπέρι cayenne έχει βρεθεί να ‘ναι επίσης αποτελεσματικό στη θεραπεία του έλκους και άλλων γαστρεντερικών ασθενειών
Το πεπτικό έλκος οφείλεται κατά κύριο λόγο σε ένα βακτήριο. Παραγωγή οξέος στο στομάχι πάνω από ορισμένα επίπεδα επιδεινώνει τα συμπτώματα του πεπτικού έλκους. Το πεπτικό έλκος μπορεί να αντιμετωπιστεί με φυτικά φάρμακα όπως το κόκκινο πιπέρι. Το πιπέρι cayenne εμποδίζει τα έλκη σκοτώνοντας τα βακτήρια ενώ βοηθά επίσης στην τόνωση των επιθηλιακών κυττάρων του στομάχου ώστε να εκκρίνει προστατευτικά ουδέτερες ουσίες που εμποδίζουν το σχηματισμό ελκών.
Παλιότερα το πιπέρι cayenne θεωρούνταν ότι αύξανε τον πόνο του έλκους και αποφευγόταν γενικά από τους ασθενείς με έλκος. Ωστόσο, σήμερα, τόσο οι επιστήμονες όσο και μελέτες έχουν δείξει ότι το πιπέρι cayenne είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη θεραπεία του έλκους και είναι πολύ χρήσιμο για τη μείωση των συμπτωμάτων στους ασθενείς.

Κάνε κλίκ στην εικόνα να δεις τις μονάδες θερμότητας ή βαθμών “Scoville” των πιπεριών.
Το πιπέρι cayenne έχει βρεθεί επίσης αποτελεσματικό στη θεραπεία άλλων νοσημάτων του γαστρεντερικού συστήματος. Εάν πάσχετε από πεπτικό έλκος δωδεκαδακτύλου, λαμβάνοντας πιπέρι καγιέν θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης του έλκους. Το πιπέρι cayenne μπορεί να μειώσει ακόμη και τον πόνο και χρησιμεύει ως τοπικό αναισθητικό για την ίαση πληγωμένων ιστών στο στομάχι όπως και στον έλεγχο της αιμορραγίας.
Έχει τη δυνατότητα αναδόμησης των ιστών στο στομάχι και ενισχύει τη μεταφορά του αίματος στην περιοχή του ιστού με ταχύτερους ρυθμούς, βελτιώνοντας και την αφομοίωση των τροφών. Το cayenne pepper είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α. Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Β6, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, το μαγγάνιο και φυτικές ίνες.




terrapapers
Διαβάστε περισσότερα » »

Μανιφέστο Μαρκεζίνη – Έξοδος απο το σκοτάδι μόνο με ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο

(του Βασίλειου Μαρκεζίνη – Ακαδημαϊκού)
Άμεση απομάκρυνση των υπαιτίων  
Στο πρόσφατο βιβλίο μου Οι επτά ιδέες για πιθανή αναγέννηση επανέλαβα ένα θέμα που κατέχει κεντρική θέση σε όλες σχεδόν τις δημοσιεύσεις μου της τελευταίας πενταετίας: στην πλειονότητά τους, οι πολιτικοί που μας κυβερνούν τα τελευταία δώδεκα  (ή και περισσότερα) χρόνια, ασχέτως των όποιων ταλέντων και προσωπικών ιδιοτήτων τους, έχουν αποτύχει παταγωδώς και, επιπλέον, έχουν γονατίσει τη χώρα μας.
Πράγματι, αυτοί είναι κυρίως οι άνθρωποι που μας κατέστρεψαν. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που είναι σήμερα υπόλογοι στον ελληνικό λαό,  έστω και αν –κακώς− παραμένουν ατιμώρητοι. Επ’ ουδενί λόγω, όμως, είναι οι άνθρωποι που μπορούν να μας σώσουν ή που θα μπορούσαμε έστω και να τους διανοηθούμε σε ρόλο σωτήρων.  Καθώς φαίνεται,  μάλιστα, τέσσερα χρόνια αφότου πρωτοδιατύπωσα αυτή την ιδέα σε ένα άρθρο μου στο Βήμα (19  Φεβρουαρίου 2009),  ένας ανώτερος δικαστής και υπουργός επικρατείας της σημερινής κυβέρνησης δείχνει και ο ίδιος να έχει πειστεί για την ορθότητα της ιδέας μου. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!
Οι αλλεπάλληλες δηλώσεις στις οποίες προβαίνουν σήμερα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με σκοπό να αποποιηθούν κάθε ευθύνη ή να αποστασιοποιηθούν από τις  (κατά γενική ομολογία)  εξωφρενικές ενέργειες του αρχηγού τους −ο οποίος,  κατά τον πλέον απίστευτο και απολύτως ασυγχώρητο τρόπο,  παραμένει ακόμη μέσα στα πράγματα−,  αποδεικνύει απλώς ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι καιροσκόποι πολιτικοί του χειρίστου είδους, οι οποίοι δικαίως έχουν προκαλέσει την μήνιν και την αηδία της μεγαλύτερης μερίδας του λαού.
Και ερωτώ: το στίγμα αυτό πόσοι από τους κορυφαίους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου μπορούν να το αποφύγουν; Το δόγμα της συλλογικής υπουργικής ευθύνης  –από τα πλέον κεντρικά του κοινοβουλευτικού συστήματος–  δεν περιορίζει την ευθύνη για τα σημερινά οικονομικά μας χάλια μόνο σε διατελέσαντες οικονομικούς υπουργούς,  αλλά αδιαμφισβήτητα επεκτείνει την ευθύνη σε όλους τους υπουργούς των κυβερνήσεων για τις αποφάσεις τις οποίες έλαβαν  (ή δεν έλαβαν) και για τις οποίες σήμερα μας ταπεινώνουν οι ξένοι «φίλοι» μας! Επιπλέον, οι εν λόγω πολιτικοί δεν είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα.  Τα ΜΜΕ,  που βρίσκονται σήμερα σε κατάσταση χρεοκοπίας ή ημιχρεοκοπίας,  έχουν και αυτά το δικό τους μερίδιο ευθύνης,  διότι από το πρώτο έως το τελευταίο  (είτε πρόκειται για τηλεοπτικό σταθμό είτε για εφημερίδα) διευθύνονται με κύριο γνώμονα όχι το καλό του κοινωνικού συνόλου, αλλά το κέρδος ή τη ματαιόδοξη επιδίωξη να κατευθύνουν τις τύχες του τόπου.
Κανείς,  και πάντως όχι ο γράφων,  δεν απαιτεί από τους
συνανθρώπους του να φέρονται ανιδιοτελώς.  Ο γράφων όμως θεωρεί κάθε μορφής υπερβολή,  μη εξαιρουμένης της υπερβολής κατά την επιδίωξη του ιδίου συμφέροντος,  ιδιαίτερα επιλήψιμη συμπεριφορά,  η οποία,  αργά ή γρήγορα,  θα έχει το τίμημά της. Δεν είναι,  λοιπόν,  ο κ. Τσοχατζόπουλος ο μόνος υπαίτιος για την ηθική και οικονομική μας κατάντια!  Υπάρχουν και άλλοι,  οι οποίοι όμως έχουν καταφέρει να αλληλοαπαλλαχθούν!
Μετά το νέο υπερ-Μνημόνιο,  το οποίο πρόσφατα ψήφισαν 199  από τους 300 εκλεγμένους αντιπροσώπους μας, έχει πλέον έλθει η στιγμή για ριζοσπαστικές αλλαγές στο πολιτικό μας σύστημα.  Για όλους όσοι έζησαν αυτή την αξέχαστη  «βραδιά Παπαδήμου»,  η εμπειρία των πυρπολημένων κτηρίων,  του καταιγισμού δακρυγόνων και των βανδαλισμών που έγιναν θα παραμείνει αλησμόνητο δείγμα δημοκρατίας α λα Παπαδήμος,  ανάλογο  (μια και δύσκολα θα μπορούσε να είναι χειρότερο) με το μοντέλο του Γιώργου Παπανδρέου! Και εφόσον μιλάμε για την κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν θα έπρεπε άραγε ο πρωθυπουργός να έχει διατάξει ανάκριση για το ποιοι ακριβώς είναι οι  «κουκουλοφόροι»;
Μήπως δηλαδή έχουμε και σε αυτόν τον τομέα  «συνεργασία»  μεταξύ παρανόμων και παρακρατικών ταραχοποιών; 
Δυστυχώς,  όμως,  και παρά τα ανωτέρω,  στον ελληνικό ορίζοντα δεν διαφαίνονται οι αναγκαίες αλλαγές,  αλλά η αναπόδραστη παρακμή της χώρας μας. Προσωπικά,  ελάχιστα ενδιαφέρομαι για την καταδίκη ή τη διάσωση των υπαιτίων·  η σωτηρία της χώρας μου,  αντιθέτως,  με ενδιαφέρει στον μέγιστο βαθμό. Και, για καλή μου τύχη,  είμαι σε θέση να διατυπώνω ιδέες,  που μπορεί μεν να είναι −εν μέρει ή και πλήρως–  λανθασμένες,  αλλά τις διατυπώνω ως αντικειμενικός παρατηρητής,  ο οποίος δεν ζητά τίποτε,  δεν αναμένει τίποτε και δεν φοβάται τίποτε.
Πόσοι από τους πολιτικολογούντες μας μπορούν ειλικρινά να ισχυριστούν κάτι τέτοιο;
Πώς, λοιπόν, προτείνω να κινηθούμε;
Ανάγκη για εκλογές
Το πρώτο πράγμα που οφείλουμε να πράξουμε είναι να προκηρύξουμε εκλογές και να ζητήσουμε από τον λαό να αναδείξει μια νέα,  πλήρως νομιμοποιημένη Βουλή. Όπως είναι φυσικό, όλοι εκείνοι οι πολιτικοί που δεν έχουν την παραμικρή πιθανότητα επανεκλογής αντιτίθενται σφόδρα σε αυτή την προοπτική.  Επειδή όμως είναι έξυπνοι,  ή μάλλον πονηροί, φροντίζουν να συγκαλύπτουν τους πραγματικούς λόγους της αντίθεσής τους και να επικαλούνται διάφορες υψηλές αρχές συνδεόμενες με το συμφέρον του κράτους.  Ποιου κράτους,  όμως;  Του κράτους που πρόσφατα κατέστρεψαν λαμβάνοντας αποφάσεις βασισμένες σε περίπλοκα έγγραφα,  τα οποία δεν είχαν μπει καν στον κόπο να διαβάσουν; Δεν τα χάβουν πλέον οι Έλληνες ψηφοφόροι κάτι τέτοια.
Αυτό που καταλαβαίνουν οι Έλληνες είναι ότι μερικοί από τους συγκεκριμένους πολιτικούς επιδιώκουν απλώς να  «κερδίσουν χρόνο», ώστε κάποιες εφημερίδες, που θεωρούν ότι στα καθήκοντά τους, πέραν της κάλυψης των ειδήσεων,  περιλαμβάνεται και η ανάδειξη κυβερνήσεων, να μπορέσουν να παρουσιάσουν το απόλυτο μηδέν ως κάτι «νέο»  και  «καινοτόμο»,  το οποίο θα  «συγκινήσει το αποκαμωμένο εκλογικό σώμα». Σε αυτό το μηδέν, λοιπόν, θα προστεθούν και οι ίδιοι, ξεχνώντας μάλλον ότι 0 + 0 = 0!
Άραγε,  όμως,  μια αποτυχημένη −κατά πολλούς− Υπουργός
Εξωτερικών, η οποία έχει καταλήξει να αποτελεί την προσωποποίηση της πελατειακής πολιτικής,  πόσο πιθανό είναι να προσφέρει αυτό το πολυπόθητο  «νέο»; Η αποδεδειγμένη μη εκλογιμότητά της δεν σημαίνει τάχα ότι το εκλογικό σώμα δεν τη θέλει, όπως άλλωστε, δεν την ήθελαν και οι κομματικοί της συνάδελφοι ως αρχηγό τους;
Ή μήπως, πάλι, ένας 75χρονος πρώην υπουργός, που απορρίφθηκε από τη ΝΔ,  απορρίφθηκε από το ΠΑΣοΚ και,  πρόσφατα,  απορρίφθηκε ηχηρά και από το ίδιο το εκλογικό σώμα, θα μπορούσε ποτέ να είναι το «μοντέρνο»,  το  «νέο»,  για να μην πω και  «νεαρό»,  άτομο που χρειαζόμαστε;
Εφόσον λοιπόν,  και πάλι,  η απάντηση είναι ένα κατηγορηματικό «Όχι!» (όπως και οφείλει να είναι), είναι τάχα περισσότερο ελκυστική η συμμετοχή του προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ στην ομάδα που επιδιώκει να δημιουργήσει το νέο κόμμα; Φυσικά, θα έλεγαν κάποιοι, η  «έλξη» ενός τέτοιου κόμματος θα μπορούσε ίσως να ενισχυθεί και με την προσθήκη της σημερινής υπουργού Παιδείας, δεδομένου ότι δεν έχει βρει ακόμη τη θέση της στις ομάδες που διεκδικούν τα σκήπτρα του κ.  Παπανδρέου.
Πόσο  «αθώα»  είναι όμως η συγκεκριμένη υπουργός για όλα όσα αποφάσισαν το κόμμα και η κυβέρνησή της ή, εξίσου, η κυβέρνηση του πρώην «μέντορά» της στις αρχές της δεκαετίας του 2000;
Πράγματι,  είναι παράλογο ακόμη και να σκεφτόμαστε την
πιθανότητα ότι οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας μπορούν να διορθώσουν τα λάθη του ΠΑΣοΚ εφαρμόζοντας την ίδια ή ανάλογη συνταγή − την οποία,  μόλις την περασμένη Κυριακή,  υιοθέτησαν ξανά… για το καλό του τόπου!
Ανάγκη για ανανέωση κομμάτων και φιλοσοφιών
Εφόσον, κατά τα φαινόμενα, η «παρθενογένεση» δεν μπορεί να αναδείξει εγκαίρως ένα νέο κόμμα για τις επόμενες εκλογές,  υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο μιας μαζικής μετάγγισης αίματος −ή,  θα έλεγα,  μιας μεταμόσχευσης μυελού οστών−,  η οποία θα προσπαθήσει να σώσει τα παλιά και φθαρμένα κόμματα από τη σημερινή,  σοβαρότατη,  κρίση αναιμίας που αντιμετωπίζουν,  προκαλώντας τη δημιουργία νέων ερυθρών αιμοσφαιρίων.
Θεωρητικά,  κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο αναζωογόνησης,  ή ακόμη και ανανέωσης.  Ωστόσο, όπως στους ετοιμοθάνατους ανθρώπους,  έτσι και στους ετοιμοθάνατους πολιτικούς οργανισμούς,  τα θνήσκοντα κύτταρα ενδέχεται να απορρίψουν τα νέα κύτταρα·  και το κεφάλι −στη βιολογία,  το ανοσοποιητικό σύστημα− ενδέχεται να μην έχει τη δύναμη να αντιδράσει.
Ο τρίτος τρόπος για τη μείζονα αλλαγή που χρειαζόμαστε είναι μέσω της πλήρους ανατροπής της έννομης τάξης.  Παρότι,  ομολογουμένως,  η χώρα μας χρειάζεται εκ βάθρων ανανέωση,  ο συγκεκριμένος τρόπος ενέχει πολυάριθμους και σοβαρότατους κινδύνους.
Θα προκαλέσει μεγάλο ανθρώπινο πόνο·  θα γυρίσει την οικονομία της χώρας μας ακόμη πιο πίσω·  θα αφήσει ολόκληρη τη σημερινή γενιά με τραύματα ανάλογα του Εμφυλίου των μέσων της δεκαετίας του ’40. Και, εν πάση περιπτώσει, ακόμη και αν ορισμένοι δεν βλέπουν άλλον τρόπο για να επιτύχουμε την απαραίτητη ανανέωση,  προσωπικά ποτέ δεν θα τον δεχόμουν, για τους λόγους που προανέφερα.
Εντούτοις,  πρέπει να αλλάξουμε οπωσδήποτε τους Έλληνες
πολιτικούς δρώντες, ακριβώς επειδή πρέπει να αλλάξουμε τις ισχύουσες πολιτικές:  χρειαζόμαστε νέες πολιτικές σε εσωτερικό,  ήτοι κοινωνικό,  επίπεδο· νέες πολιτικές στις εξωτερικές μας σχέσεις και στην εθνική μας άμυνα·  νέες πολιτικές στους τομείς των δημόσιων οικονομικών και,  εν γένει,  της οικονομίας.  Αυτή η καινοτομία όμως μπορεί να προέλθει μόνον από νέα πρόσωπα, που δεν θα ελέγχονται από ξένους παράγοντες αλλά απλώς θα ξέρουν να συνεργάζονται μαζί τους· δεν θα σαστίζουν από φοβερό αίσθημα τιμής  (και κατωτερότητας) αν ο Σαρκοζί, η Μέρκελ ή ο Μπαρόσο τούς τηλεφωνούν για να τους πουν τι πρέπει να κάνουν· δεν θα είναι εξαρτημένα από τα οικονομικά μας κατεστημένα και άρα δεν θα νιώθουν υποχρεωμένα να υποκύπτουν στα αιτήματά τους για κάθε λογής «διευκολύνσεις». Υπάρχουν τέτοια πρόσωπα;
Ανάγκη για ένα όνειρο
Η απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα είναι: «Ναι!» Ο νέος ηγέτης μας, όμως, πρέπει να μπορεί να ονειρευτεί και, όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, να έχει το θάρρος, τη φαντασία και τη ρητορική δεινότητα να μεταδώσει αυτό το όνειρο και στον λαό του.
Να κάνει τους συμπατριώτες του περήφανους που είναι Έλληνες. Να αναζωπυρώσει την πίστη τους στον Θεό τους, αλλά, συγχρόνως, να τους διδάξει και εκείνο το είδος ανεκτικότητας που δίνει δύναμη σε ένα ενωμένο έθνος και συνάδει με τη νομική μας αντίληψη περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτή εκφράζεται και εφαρμόζεται από το δίκαιό μας.
Δεν μπορούμε να πούμε στις άλλες χώρες πώς να κυβερνώνται· οφείλουμε όμως να εξασφαλίσουμε την εντιμότητα, την αποτελεσματικότητα και τη δίκαιη διακυβέρνηση της χώρας μας.
Θα πουν μερικοί: ο Μαρκεζίνης τρέφει αυταπάτες.  
Θα τους απαντούσα:  αν ο ηγέτης έχει πίστη,  αν είναι
αποδεδειγμένα ανεπηρέαστος και ανεξάρτητος από αμφίβολης εντιμότητας επιχειρηματίες και ξένους πολιτικούς,  και αν μπορεί επιπλέον να εμπνεύσει έναν νέο στόχο στους Έλληνες και να τους κάνει να πιστέψουν σε αυτόν, τότε, ναι, μπορεί να τα καταφέρει.
Και θα τα καταφέρει,  εφόσον συνεργαστεί με ανθρώπους τους οποίους θα επιλέξει με βάση την αξία τους, και όχι κομματικά κριτήρια.
Θα τα καταφέρει,  εφόσον αρχίσει τη διακυβέρνησή του αποκαθιστώντας πάραυτα τις οικονομικές αδικίες που έχουν υποστεί οι πιο αδύναμοι,  οι πιο φτωχοί,  οι πιο περιθωριοποιημένοι,  οι ξεχασμένοι συνταξιούχοι, οι απόκληροι.
Θα τα καταφέρει, εφόσον πείσει τους πλουσίους (και στην Ελλάδα έχουμε πολλούς!) να δώσουν τη βοήθειά τους σε αυτήν τη φάση έντονης ανάγκης,  και εφόσον,  ως αντάλλαγμα,  θέσει σε ισχύ ένα φορολογικό καθεστώς που θα τους προσφέρει κίνητρα αλλά και σταθερότητα φορολογικής ρύθμισης για να κάνουν εκ νέου επενδύσεις στην Ελλάδα.
Τέλος,  θα τα καταφέρει εφόσον προσελκύσει νέους φίλους από το εξωτερικό, μέχρις ότου οι παλιοί φίλοι λογικευθούν και ξαναφερθούν στη χώρα μας με αξιοπρέπεια και σεβασμό.  Αυτό το προτείνω από καιρό,  αλλά πρέπει να γίνει αμέσως!
Η ισοκατανομή θυσιών σηματοδοτεί τον νέο δρόμο προς την κοινωνική συνοχή
Η συντριπτική αδικία των μέτρων που ελήφθησαν κατά τα τελευταία δύο χρόνια επιδεινώθηκε από το γεγονός ότι τα μέτρα αυτά εφαρμόστηκαν οριζόντια,  δηλαδή τυφλά.  Ως εκ τούτου,  θα πρέπει να γίνει άμεση αποκατάσταση των μεγαλύτερων αδικιών που διαπράχθηκαν με αυτόν τον τρόπο.
Όπως για πολλά άλλα πράγματα,  έτσι και στην προκειμένη
περίπτωση θα χρειαστούν χρήματα. Δεδομένου όμως ότι το σενάριο που προβλέπω θα εκτυλιχθεί κατά πάσαν πιθανότητα εκτός ευρώ −εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής των αρχικών και των νεότερων «μνημονιακών»,  και όχι γιατί επιθυμούν κάτι τέτοιο οι «αντιμνημονιακοί»− είναι πια καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά πως θα αντιμετωπίσουμε αυτό το τρομακτικό ενδεχόμενο.
Όπως πάντα,  το πρώτο βήμα είναι να κοιτάξουμε κατάματα τον κίνδυνο και να ειδοποιήσουμε χωρίς περιστροφές τους συμπατριώτες μας για το τι πρέπει να γίνει. Αν αποδεχθούν τη διάγνωση της ασθένειας και τη συνταγή για τη θεραπεία, τα μέτρα θα ληφθούν κατόπιν συναίνεσης,  και όχι επιβολής. Αν, πάλι, οι συμπολίτες μας δεν συμφωνούν, θα πρέπει να πάνε σε άλλο γιατρό,  αναζητώντας άλλη θεραπεία. Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, η απόφαση θα είναι δική τους, και όχι των ξένων!
Η θεραπεία που προτείνω, λοιπόν, στηρίζεται στην ιδέα ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου,  το οποίο όλοι οι πολίτες  –δεν αναφέρομαι καν στους εξ ορισμού εγωκεντρικούς πολιτικούς− πρέπει να δεχθούν,  έστω και αν δεν τους ικανοποιεί όλους εκατό τοις εκατό.  Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να γίνει εφόσον όλοι πάρουμε κάτι και δώσουμε κάτι:  βασιλείς και στρατιώτες,  πλούσιοι ή πένητες, εργοδότες ή
εργαζόμενοι,  συνδικαλιστές ή απλά μέλη συνδικάτων,  αστυνόμοι και διαδηλωτές − όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν συμφέρον να επιτύχει αυτή η προσπάθεια.  Σε αυτή την υπαρξιακή μάχη,  πρέπει να ερωτηθούν οι πάντες, ακόμη και οι νομοταγείς αναρχικοί, και, ει δυνατόν, να συμφωνήσουν!
Έτσι, η άμεση λήψη των μετρών που ανέφερα ενδεικτικά πρέπει να συνδυαστεί με:
(α)  τη συνειδητή απόφαση όλων των Ελλήνων πολιτών να μην προβαίνουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες επί ένα ορισμένο διάστημα,  ώστε να μπορέσουν τα νέα μέτρα να τελεσφορήσουν·
(β)  την προθυμία των πιο ευκατάστατων πολιτών να προστατεύσουν από τον οικονομικό πόνο τούς λιγότερο τυχερούς·
(γ) την απόφαση των εργαζομένων και των συνδικάτων τους −που οφείλουν να απελευθερωθούν από τις κομματικές κηδεμονίες− να επιτρέψουν την αναδόμηση του κράτους, να δουλέψουν συνειδητά για τη συλλογή των φόρων,  να συμπράξουν με κάθε τρόπο στη μείωση της γραφειοκρατίας προκειμένου η χώρα να προσελκύσει νέες επενδύσεις.
Όλα αυτά πρέπει να γίνουν με απώτερο σκοπό να επανέλθουμε σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και,  επιπλέον,  να πείσουμε τους ξένους ότι έχει γίνει μια πραγματικά νέα αρχή, η οποία, αργά, κοπιαστικά αλλά με βεβαιότητα,  θα επαναφέρει τη χώρα μας σε θέση οικονομικής ανταγωνιστικότητας.
Αυτή η αναδόμηση πιθανότατα θα απαιτήσει τη συνέχιση της εξυγίανσης και της σμίκρυνσης του δημόσιου τομέα, αλλά και την απόλυση όσων δεν εργάζονται επειδή οφείλουν τις θέσεις τους αποκλειστικά και μόνο σε κομματικούς διορισμούς και εξυπηρετήσεις.  Επειδή αυτά τα μέτρα δεν θα είναι εύκολα, θα πρέπει να ληφθούν κατά  «έξυπνο»  τρόπο,  που σκοπό θα έχει να μετριάσει των πόνο των πολιτών που θα τα υποστούν. Να αποφευχθούν, όμως, ΔΕΝ είναι δυνατόν.  Πιστεύω, ωστόσο,  ότι θα γίνουν αποδεκτές οι σχετικές αποφάσεις από τους περισότερους από εμάς,  ιδίως εάν εφαρμοστούν αφού πρώτα αποκατασταθούν διάφορες κατάφωρες αδικίες − π.χ.  αφού οι διαπιστωμένοι μεγαλοοφείλετες του δημοσίου υποχρεωθούν να πληρώσουν τους τεράστιους φόρους που οφείλουν.
Θα μου πείτε: «Κλείνει έτσι η μαύρη τρύπα των εσόδων;»  Η
απάντηση είναι: «Όχι,  βεβαίως».  Εντούτοις,  μια τέτοια κίνηση θα καθιστούσε πιο εύκολη την εφαρμογή της λιτότητας, γιατί θα έπειθε τους θιγόμενους πολίτες ότι δεν θα μπαίνουν πάντα οι ίδιοι στο στόχαστρο για να προφυλάξουν τους πολυπροστατευμένους τραπεζίτες,  ξένους και δικούς μας,  οι οποίοι τον τελευταίο καρό έχουν γίνει τα  «αγαπημένα  παιδιά» του κράτους!
Επανέρχομαι λοιπόν στην απόλυτη ανάγκη για μια ευρεία συναίνεση −και όχι για έξωθεν επιβεβλημένες υποχρεώσεις−,  βασισμένη στην ισοκατανομή των βαρών,  προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι θα αποφευχθούν οι εσωτερικές κοινωνικές αναταραχές και θα μειωθούν, όσο το δυνατόν περισσότερο, οι σοβαροί κίνδυνοι του πληθωρισμού που συνοδεύουν κάθε υποτίμηση του εγχώριου νομίσματος και πηγάζουν από την πίεση να αναπληρωθούν αμέσως οι απώλειες από την υποτίμηση.  Εν ολίγοις, έμφαση πρέπει να δοθεί όχι μόνο στην αποκατάσταση αδικιών αλλά και στη συγκράτηση των τιμών και στη δημιουργία όλων εκείνων των θεμελίων που θα πείσουν τους απλήρωτους πιστωτές μας −διότι θα έχουμε πολλούς ξένους που θα υπάγονται σε αυτή την κατηγορία,  μια και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε χωρίς να αποτινάξουμε το χρέος μας− ότι μια μέρα θα είμαστε και πάλι αρκετά ελκυστικοί ώστε να σκεφτούν την πιθανότητα νέων επενδύσεων στη χώρα μας.
Η τελευταία αυτή δήλωση δεν είναι θεωρητική·  βασίζεται στην πραγματικότητα·  την πραγματικότητα ότι οι αγορές ξεχνούν εύκολα εφόσον τους αποδείξεις ότι η οικονομία σου έχει αρχίσει να ανακάμπτει.
Και όλα αυτά θα πρέπει να στηριχθούν από μια νέα εξωτερική πολιτική που θα εκμεταλλευθεί τους αναξιοποίητους φυσικούς πόρους μας και θα προσελκύσει ξένα συμφέροντα, τα οποία μέχρι τώρα δεν μας επέτρεπε καν να σκεφτούμε η εξάρτησή μας από κάποιους άλλους «φίλους».
Είναι εφικτά όλα αυτά; 
Η αναγέννηση του Φοίνικα μέσα από τις στάχτες του συμβαίνει μόνο στη μυθολογία.  Είμαστε όμως τόσο βαθιά μέσα στα  «σκατά»  −δυστυχώς,  μόνο η λαϊκή γλώσσα μπορεί να εκφράσει με ακρίβεια την εικόνα της σημερινής κατάστασης−,  είμαστε τόσο απομονωμένοι από τους φίλους
μας, τόσο στερημένοι από έντιμους και εμπνευσμένους ηγέτες, ώστε θα ήταν ό,τι χειρότερο να επικεντρωθούμε σε μύθους και να ελπίζουμε ότι θα βρούμε κάποιον τρόπο για να τους κάνουμε πραγματικότητα.
Μπορούν να επιτύχουν οι προτάσεις μου;  Ναι!  Με δυσκολίες, αναμφίβολα, τεράστιες θυσίες, αλλά και πλήρη αυτοπειθαρχία. Όλα αυτά είναι αναγκαία γιατί οι συμπατριώτες μου πρέπει να καταλάβουν ότι, όπως είναι υπερβολικές οι απειλές περί ακαριαίου θανάτου σε περίπτωση που βγούμε από το ευρώ, έτσι δεν ευσταθεί διόλου και η άποψη ότι γυρίζοντας στη δραχμή θα γίνουμε  «κύριοι του οίκου μας». Η πραγματική απάντηση είναι ότι,  μόνον αν δείξουμε μέγιστη αυτοσυγκράτηση και πειθαρχία, μπορεί να ισχύσει και να διαρκέσει κάτι τέτοιο! Θα σταθούμε,  οι Έλληνες,  στο ύψος της πρόκλησης;  Το ζήτημα μάλλον είναι: έχουμε εναλλακτική λύση;
Τι ακριβώς μας προσφέρουν ο κ.  Παπαδήμος και οι πολιτικοί αρχηγοί μας: μακροχρόνια υποτέλεια στην Ευρώπη; De facto μεθόδους που θα απορροφούν όλα τα χρήματα που θα κερδίζουμε,  ώστε να πληρώνουμε,  πρώτα και υποχρεωτικά,  τους ξένους τραπεζίτες για τα δανεικά τους;  Ή μήπως η τυφλή υπακοή (και όχι η φιλία) προς τους Αμερικανούς θα μας βοηθήσει, τη στιγμή που αυτοί στηρίζουν τόσο απροκάλυπτα τις τουρκικές πιέσεις εναντίον μας; Επιπλέον,  η καταφυγή στον νεοσυντηρητισμό,  η οποία θα κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, δεν είναι επ’ ουδενί λόγω προτιμότερη από την επιλογή ενός μοντέλου αγοράς με κίνητρα που θα επιτρέπουν μεν την κερδοφορία αλλά θα προϋποθέτουν και έναν σημαντικό βαθμό κοινωνικής ευθύνης και υποχρεώσεων εκ μέρους των ευπόρων.
Εν ολίγοις,  απαιτείται ισορροπία·  ισορροπία μέσω της κοινής προσπάθειας. Ισορροπία που θα στηρίζεται στο κοινωνικό συμβόλαιο, το οποίο όλα τα μέλη της κοινωνίας θα αναλάβουν να τηρήσουν μέχρις ότου, έπειτα από μια περίοδο κακουχίας δύο ή και τριών ετών, ξαναβγούμε απο το σκοτάδι.
Συμπύκνωσα πολλές ιδέες μέσα σε πολύ λίγο χώρο. Γι’ αυτόν τον λόγο,  κάποιοι αναγνώστες μπορεί να νιώσουν αμφιβολίες για τις προτάσεις μου. Αμφιβολίες για το αν οι Έλληνες είναι καν σε θέση να επιχειρήσουν ένα θαύμα…
Απευθύνομαι όμως σε όλους όσοι θεωρούν ανυπόφορη τη
σημερινή κατάσταση και πιστεύουν ότι τα πράγματα διαρκώς χειροτερεύουν.  Προς χάριν αυτών,  και μόνον,  θα παραφράσω την κατακλείδα του Μανιφέστου του Μαρξ και του Ένγκελς:
Έλληνες, ενωθείτε! Δεν έχετε να χάσετε παρά τις αλυσίδες σας. Αλλά μπορείτε να κερδίσετε τον κόσμο!  
Η πολιτική θεωρία του Μαρξ,  του μεγάλου αυτού στοχαστή,  δεν ευοδώθηκε λόγω της οικονομικής ευημερίας που προκάλεσε η βιομηχανική επανάσταση.  Ωστόσο,  η προπαρατεθείσα κατακλείδα αποτελεί και σήμερα σημαντική πηγή έμπνευσης ακριβώς επειδή παραμένει απολύτως συναφής με την εποχή μας.  Δεν έχουμε άλλη επιλογή,  δεδομένου ότι το μόνο που κάνει σήμερα ο κ.  Παπαδήμος είναι να μας μεταφέρει τις εντολές άλλων!
Ακόμη και την περιβόητη λιτότητα που απαιτούν οι δανειστές μας οι υπουργοί του δεν έχουν ακόμη αρχίσει να την εφαρμόζουν στα σοβαρά.  Η Αριστερά, παρότι δεν ευθύνεται για το σημερινό χάος, μοιάζει ακόμη βυθισμένη στον ταξικό πόλεμο του παρελθόντος, αδυνατώντας να προβάλει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης,  πέραν μιας πολιτικής που στηρίζεται στη  (α)  συνεχή άρνηση και  (β)  στις συνεχείς κινητοποιήσεις στους δρόμους. Και, σαν να μην έφτανε αυτό, οι δυνάμεις της είναι περισσότερο διχασμένες από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν και, ως εκ τούτου, αδυνατούν να διαμορφώσουν μια πειστική εναλλακτική λύση.  Είμαστε άραγε αρκετά απελπισμένοι ώστε να δοκιμάσουμε επιτέλους τη λύση της κοινωνικής συνεργασίας και αρκετά τολμηροί ώστε να ωφεληθούμε από τους καρπούς της;  Ο χρόνος θα το δείξει.
Προσωπικά, με το παρόν κείμενο, σκοπό έχω να παρουσιάσω μια γενική σύνοψη της μόνης θεραπείας που θεωρώ ότι μπορεί να μας σώσει. Διότι η θεραπεία αυτή είναι διαχρονική, τόσο λόγω της ορθότητας της βασικής της αρχής −της ισότητας προσπαθειών− όσο και λόγω της απόστασής της από τις παροδικές μόδες που ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να νομίζουν ότι μπορούν να αποκτήσουν κάτι χωρίς να δώσουν κάτι.
Η ζωή όμως στηρίζεται στο  «πάρε-δώσε».  Το ίδιο το Ευαγγέλιο βλέπει ακόμη και τη δωρεά ως αμφοτεροβαρή σύμβαση: «Δωρεὰν ἐλάβετε», μας λέει, «δωρεὰν δότε»!
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Στην Σκιάθο βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου

Εδώ ο κόσμος καίγεται... Εδώ ο τόπος εξαφανίζεται... Οι Έλληνες πεινούν... και ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στην Σκιάθο για ξεκούραση και χαλάρωση!

"Πραγματικά, οι Σκιαθίτες δεν αισθάνονται ότι πρέπει να κατέβουν μέχρι το ξενοδοχείο Λα Πισίν, για να τον καλωσορίσουν και να του ευχηθούν τα καλύτερα, αφού βέβαια του πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ που έφθασε την χώρα στην καταστροφή, στο οικονομικό ολοκαύτωμα, θύμα των τοκογλύφων, όπως ο φίλος του George Soros;"

 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

«Η Ελλάδα θα πληρώσει ακριβά το βέτο»

Πόσο παράλογο είναι το να συνδεθεί η τεχνητά δρομολογημένη ελληνική οικονομική κρίση με το Μακεδονικό;

Υπάρχει ένα στοιχείο, που με κάνει να πιστεύω, πως η παράλογη οικονομική επίθεση στην Ελλάδα, σχετίζεται άμεσα με το Μακεδονικό. Το στοιχείο αυτό είναι ο παράξενος προστατευτισμός των Γερμανών στους Σκοπιανούς, καθώς και η σπουδή τους, να είναι από τους πρώτους που έσπευσαν να αποδεχτούν την αλυτρωτική ονομασία «Μακεδονία», όπως και η βιασύνη τους να τους εντάξουν στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ. Και όλα αυτά, την ίδια στιγμή που έχουν κάνει τα πάντα για να δυσφημίσουν την χώρα μας, να εξωθήσουν τον λαό μας στην απόγνωση, και να μας απομονώσουν διεθνώς.

Η παράξενη αυτή στάση της Γερμανίας, αναφορικά με την Ελλάδα, έχει αρχίσει να γίνεται πλέον αντιληπτή από πολλούς αναλυτές και έχουν αυξηθεί οι φωνές διαμαρτυρίας, διεθνώς, στις οποίες έχουν προστεθεί και κάποιες αντιδράσεις από το εσωτερικό της, όπως αυτή του πρώην Καγκελάριου Χέλμουτ Σμιτ. Ποια είναι όμως η αντίδραση της Γερμανίας; Πως γίνεται να μην πτοείται και να επιμένει σε αυτή την ανάλγητη στάση;
Θα μας βοηθούσε να δώσουμε απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, αν αναλογιστούμε το πότε άρχισαν όλα αυτά. Έχουν κυκλοφορήσει τελευταία κάποια στοιχεία (βλέπε εδώ), που μιλούν για οξεία, εκβιαστική πίεση της Μέρκελ στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, για να μην ασκήσει Βέτο στο Βουκουρέστι… Θα ήταν άρα λάθος να υποψιαζόμαστε κάποιο είδος «τιμωρίας» στη χώρα μας, εξαιτίας του ότι δεν υποτάχθηκε στο γεωπολιτικό πλάνο που πιθανόν είχε χαραχτεί σε μια νέα «Γιάλτα»;
Μήπως θυμάται κάποιος τι είχε δηλώσει με περισσή μοχθηρία ο Νίκολα Γκρούεφσκι για τη χώρα μας, αμέσως μετά το Βέτο στο Βουκουρέστι; Μια δήλωση, που θα πρέπει να την δούμε σήμερα με διαφορετικό τρόπο απ’ότι όταν ειπώθηκε: «Η Ελλάδα θα πληρώσει ακριβά το βέτο»…

Είναι υπερβολή να πιστεύουμε, πως κάποιοι ενθάρρυναν αυτήν την αλαζονική στάση του γενίτσαρου των Σκοπίων; (βλέπε επίσης «Παιδομάζωμα» 60 χρόνια μετά… Ασάφειες και σκιές)
Κάποιοι ίσως δυσφορήσουν διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, θεωρώντας υπερβολή αυτήν την εκδοχή, αλλά θυμίζω, πως υπερβολή είχε θεωρηθεί και η επισήμανση που είχα κάνει πριν τέσσερα χρόνια σχετικά με τους Γερμανούς, με το άρθρο: «Φοβού τους Γερμανούς και δώρα φέροντες».

Ήταν τότε που είχε αποφασιστεί η πώληση του ΟΤΕ στην γερμανική Deutsche Telekom. Τα όσα είχα γράψει τότε και οι επισημάνσεις που είχα κάνει θεωρήθηκαν από πολλούς ανατρεπτικές και κάποιοι με αντιμετώπισαν σαν να είχα γίνει ένοχος …ιεροσυλίας. Το συγκεκριμένο άρθρο διαγράφηκε τότε μυστικά και από το δικό μου μπλοκ καθώς και από όλα τα άλλα που είχε γίνει η αναδημοσίευση, μέχρι που τελικά η Google διέκοψε οριστικά και την λειτουργία του μπλοκ (βλέπε εδώ).
Το συγκεκριμένο άρθρο μπορεί κάποιος να το βρει σήμερα μόνο σε ένα φοιτητικό forum, όπου έχουν τοποθετήσει όμως απαγορευτικό! (βλέπε εδώ)

Τότε έγραφα:
“Στο παιχνίδι αυτό των Βαλκανίων, επισημαίνω, ότι δεν πρέπει να παραβλέπουμε τον ρόλο των Γερμανών! Οι Γερμανοί είναι κατά την δική μου άποψη, αυτοί που «εποφθαλμιούν» την Μακεδονία. Με πολλούς τρόπους έχουν δοκιμάσει να μας θέσουν υπό έλεγχο. Μια τελευταία απόπειρα ήταν αυτή με το «καθεστώς» Σημίτη, η οποία όμως απέτυχε γι’ αυτούς, οικτρά… Το μόνο που κατάφεραν ήταν να αποδυναμώσουν οικονομικά τον λαό, με την «αφαίμαξη» του χρηματιστηρίου, και να τους ρίξουν στα «δίχτυα» των τραπεζών.

Η όλη αυτή περίπτωση με τους Σκοπιανούς ξεκίνησε, αμέσως μετά την συνένωση των δύο Γερμανιών και την ανακάλυψη του αρχείου της Στάζι. Ας μην ξεχνάμε, ότι οι Ναζί άφησαν τις έρευνές στους στην μέση(!). Στα αρχεία της Στάζι υπήρχαν και πολλά ντοκουμέντα που αφορούσαν τις έρευνες των Ναζί. Αυτά δεν είναι ιστορίες συνωμοσιολογίας. Η παροιμία λέει: «Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά».

Τώρα γιατί είναι οι Αμερικανοί στο προσκήνιο, αυτό θα πρέπει να έχει γίνει κατανοητό όταν θα έχετε διαβάσει όλο το άρθρο, καθώς και το σχετικό link που αναφέρεται στο παρελθόν της οικογένειας Bush. Είναι τελείως διαφορετικοί οι λόγοι που οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για την Μακεδονία, από τους λόγους των Αμερικανών. Οι Γερμανοί κοιτούν μακριά. Έχουν άλλα σχέδια… ενώ… με το δόλωμα του κέρδους (όποιο και αν είναι αυτό), οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα… Και τους έχουν μάθει στο μεταξύ πολύ καλά, οι “φίλοι” τους οι …Τεύτονες!

Για μια ακόμα φορά: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!!!

Αυτοί είναι πίσω από το Σκοπιανό πρόβλημα.

Αυτοί είναι πίσω από το κομμάτι αυτό της Αμερικανικής πολιτικής, που έχει δρομολογήσει την ανακατανομή συνόρων στα Βαλκάνια.

Αυτοί είναι οι μυστικοί σύμβουλοι του State Department.

Αν υποτιμούμε τον ρόλο τους, τότε έχουμε χάσει το παιχνίδι… Οι Γερμανοί δεν αστειεύονται. Δεν κάνουν ποτέ πίσω από τους στόχους τους. Δεν είναι τυφλοί εθνικιστές… Είναι κάτι χειρότερο… Θεωρούν ότι η κοινωνία ΟΛΟΚΛΗΡΗ είναι ιδιοκτησία τους. Ότι όλος ο κόσμος τους ανήκει.

Δεν είναι «έτσι» όλοι οι Γερμανοί, αλλά αυτοί που είναι, αυτοί έχουν και τον έλεγχο διαχρονικά.

Ο Χίτλερ κι αν πέθανε, εκατομμύρια άλλοι Χίτλερ σηκώθηκαν στην θέση του, διότι η ιδεολογία του είναι σαν κολλητική ασθένεια… περνάει από τον έναν στον άλλον.”

*

Θα ήταν ίσως ενδιαφέρον να σημειωθεί, πως αυτά είχαν γραφεί την άνοιξη του 2008!

Όσοι από εσάς με διαβάζουν, θα γνωρίζουν, πως δεν συνηθίζω να προσφέρω «μασημένη» τροφή. Γι αυτό και στο σημείο αυτό διακόπτω και αυτή την επισήμανση, και αφήνω όλους εσάς τους αναγνώστες να το …ψάξετε, διότι τα πράγματα είναι πολύ ποιο σοβαρά απ’ό,τι φαίνονται, και να θυμάστε, πως οι Γερμανοί δεν ενεργούν από αυθορμητισμό, ούτε είναι αφελής για να αφήνουν την Μέρκελ να τους διασύρει διεθνώς με μια άκρως συντηρητική πολιτική.

Οι Γερμανοί σχεδιάζουν πάντα μακροπρόθεσμα και δεν υποχωρούν ποτέ από τα (υποτιθέμενα) δικαιώματά τους.

Ένα αρπακτικό δεν εγκαταλείπει ποτέ την λεία του…

Και οι Γερμανοί θεωρούν την Ελλάδα (με ό,τι αυτό περιλαμβάνει), διαχρονικά, δική τους λεία! (βλέπε η “Ιστορία επαναλαμβάνεται”)

Ο μόνος τρόπος άμυνας απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα, είναι η συσπείρωση του λαού με στροφή προς τα μέσα και όχι προς τα έξω. Πρέπει να συνειδητοποιηθεί, πως δεν υπάρχουν Σωτήρες και πως μόνο με ανασκούμπωμα, με αλληλεγγύη, και με πολλή δουλειά θα καταφέρουμε να σταθούμε πάλι στα πόδια μας. Η αντίσταση θα μπορέσει να γίνει μόνο με κοινή δράση. Όσο επικρατεί η κομματική φαγωμάρα, ο παράλογος αδελφοκτόνος διχασμός και δρα ανεξέλεγκτα ο νεποτισμός και η διαφθορά, τότε θα ωφελούνται μόνο όσοι στοχεύουν στην προτεκτοροποίηση της χώρας.

.
Συμπέρασμα: Η Ελλάδα σαν χώρα δεν χάθηκε ακόμα. Θα χαθεί μόνο τότε, όταν πάψουν οι Έλληνες να είναι αντάξιοι του ονόματός τους.
.


http://olympia.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Δικαίωση Γιώργου Παπανδρέου;

20120219-105359.jpg
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνέντευξη Nigel Farage στην ΝΕΤ για την Ελλάδα 18-2-12

Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί πρέπει να σηκωνόμαστε από την καρέκλα κάθε 1 ώρα




Το καθισιό αυξάνει τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου, αναφέρουν Καναδοί επιστήμονες, οι οποίοι σε μεγάλη μελέτη επιβεβαίωσαν πως συσχετίζεται στενά με τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων.

Όπως ανακοίνωσαν στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Ιδρύματος Μελέτης του Καρκίνου (AICR), σε ετήσια βάση μπορούν να αποδοθούν στην καθιστική ζωή 92.000 κρούσματα καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου. Γι’ αυτό τον λόγο, συνιστούν ανεπιφύλακτα να αυξήσουμε το επίπεδο της δραστηριότητάς μας, φροντίζοντας κάθε ώρα ακινησίας να αντισταθμίζεται με μερικά λεπτά γυμναστικής.

Όπως είπε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Κριστίν Φρίντεραϊχ, επιδημιολόγος στον Ογκολογικό Τομέα του Συστήματος Υγείας της Αλμπέρτα, στο Κάλγκαρι του Καναδά, τα νέα ευρήματα – που δημοσιεύονται επίσης στο τεύχος Οκτωβρίου της επιθεώρησης «Cancer Prevention Research» - βασίζονται σε μετεμμηνοπαυσικές γυναίκες.


Σύμφωνα με αυτά, το καθημερινό περπάτημα με γρήγορο βήμα συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων αρκετών ουσιών στο αίμα οι οποίες αποτελούν δείκτες του καρκίνου, όπως ορμονών του φύλου και δεικτών φλεγμονής. Επιπλέον, ελαττώνουν την αντοχή στην ινσουλίνη και το σωματικό λίπος.


Στην πραγματικότητα, «η καθημερινή άσκηση μπορεί να ελαττώσει τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου του παχέος εντέρου έως 35% και τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού έως 25%», τόνισε. «Και όσο περισσότερο γυμνάζεται κανείς, τόσο το καλύτερο»


Πόσο είναι αρκετό


Εντούτοις, το γεγονός ότι θα περπατάει κανείς επί 30 λεπτά κάθε μέρα, δεν σημαίνει πως μπορεί την υπόλοιπη μέρα να κάθεται, πρόσθεσε. Όντως, μια άλλη μελέτη που παρουσιάσθηκε στο ίδιο συνέδριο έδειξε πως ακόμα και όσοι γυμνάζονται καθημερινά αλλά διάγουν καθιστική ζωή την υπόλοιπη μέρα, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο.


Αντιθέτως, όσοι φροντίζουν επιπλέον να είναι κινητικοί για έστω και για 1 λεπτό κάθε ώρα της ημέρας, προστατεύονται πολύ καλύτερα. Το εύρημα προέρχεται από μελέτη του Ιδρύματος Καρδιάς & Διαβήτη Baker IDI , η οποία έδειξε ακόμη πως περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας ακίνητοι.


Όπως είπε ο δρ Νέβιλ Όουεν, περνάμε καθημερινά σχεδόν 15,5 ώρες καθισμένοι – με τον αριθμό αυτό να συμπεριλαμβάνει τη δουλειά ή το σχολείο, τις μετακινήσεις, την ενασχόληση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα γεύματα και την τηλεόραση.Ειδικά οι υπάλληλοι γραφείου, περνούν το 75% των αναπαραγωγικών ετών της ζωής τους ακίνητοι σε μία καρέκλα, ενώ λίγοι είναι αυτοί που συγκεντρώνουν 30 λεπτά φυσικής δραστηριότητας την ημέρα.



http://ygeia.tanea.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΟΙΛΗ ΓΗ. ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΠΟΛΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΝΤΕΝΒΕΡ. VIDEO

antarctica_hollow_earth_opening_1
Ο Chris, ένας θαρραλέος ερευνητης για την κούφια γη παρευρεθηκε στα εγκαινια του μουσείου του Denver, Colorado και έκανε επίσκεψη στο έκθεμα '' Οδύσσεια του Διαστήματος ''όταν βρήκε μια προβολή της γης σε μια πολύ μεγάλη σφαίρα.

Όταν ένας από τους θεατές ζήτησε την αδεια για να για να περιστρέψει τους πόλους προς τα κάτω ώστε να μπορέσει να εξετάσει την μητρική κατάσταση της Αλάσκα, ο Chris πήγε γύρω στο τέλος της λιγότερης δημοφιλης «άκρης» για να δει τι θα μπορούσε να δει από την Ανταρκτική. Έπαθε σοκ και έκπληξή οταν είδε μπροστά του, με σαφήνεια, ένα καλά καθορισμένο άνοιγμα στο πιο νότιο πόλο, όπου θα περίμενε κανείς να δει το άνοιγμα προς το εσωτερικό της κοίλης γης.

Όλοι ήξεραν ότι ήταν απλώς ήταν θέμα χρόνου. Με το ρυθμό ανάπτυξης του Διαδικτύου και τη διαθεσιμότητα των πληροφοριών, ο χρόνος περνά και η απόλυτη εξαφάνιση του μανδύα του απορρήτου που τυλίγεται σε μερικά από τα μεγαλύτερα μυστήρια όλων των εποχών πλησιάζει στο τέλος γρήγορα. Ο ρυθμός της τήξης των πάγων στην Αρκτική έχει κάνει κάποιους εμπειρογνώμονες να προβλέπουν να ανοίγει ο δρόμος στην Αρκτικής για την ναυτιλία και να γίνεται εμπορικοε δρόμος ο Αρκτικός Κύκλος μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας.

Εκτός από την τρύπα στο πόλο, ο Chris επισημαίνει ότι η τήξη και το ράγισμα του πάγου είναι ορατό στην Ανταρκτική, που συνήθως κρύβεται και δεν εμφανίζεται στις τρέχουσες δορυφορικές εικόνες. Αυτη είναι μια σπουδαία ανακάλυψη από έναν ενθουσιώδης συνάδελφο ερευνητη της κούφιας γης !


hellenic blogspot


Διαβάστε περισσότερα » »

Λεφτά για διαφημίσεις ακόμα υπάρχουν. Άλλο 1 εκατομμύριο ευρώ για διαφήμιση της Γ.Γ Ισότητας των φύλων!!!...

Κάνουν διαπραγματεύσεις ωρών, αλλεπάλληλα υπουργικά συμβούλια, δηλώσεις για το πόσο αναγκαίες είναι οι νέες μειώσεις,τελικά κόβουν κύριες και επικουρικές συντάξεις , με "όφελος" 45 εκ.
Δεν διστάζουν όμως με δύο υπογραφές να μοιράσουν 2 εκατομμύρια για ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ της ...Γενικής Γραμματείας ισότητας των φύλων.

Απίστευτο;;; Δείτε:



Διαβάστε περισσότερα » »

Σε Ινδούς το 50,36% της ΣΕΚΑΠ, στην Ευρωφάρμ η ΕΛΒΙΖ, από την Αγροτική Τράπεζα

Σε ινδικά χέρια στην Bommidala Enterprises Ltd, περνά το 50,36% της ΣΕΚΑΠ και σε ελληνικά στην Ευρωφάρμ ΑΕ παραδίδεται το 99,98% της ΕΛΒΙΖ από την ΑΤΕbank, σηματοδοτώντας την έναρξη αποκρατικοποίησης επιχειρήσεων και απεγκλωβισμού από εταιρείες με μη τραπεζικό αντικείμενο.

Ωστόσο η ΑΤΕ αποφάσισε να απεμπλακεί και από τη σερβική τράπεζα Αikbanka με τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού με συμβούλους πώλησης την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος και την European Privatization and Investment Corporation.

Την «κούρσα» εξαγοράς της ΣΕΚΑΠκέρδισε ο εξ αρχής ισχυρός διεκδικητής Bommidala Enterprises ανάμεσα στους 7 υποψηφίους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στον διεθνή διαγωνισμό, που διεκπεραίωσε η Deloitte για την ΑΤΕbank, η οποία δεν γνωστοποίησε το αντίτιμο εξαγοράς των δύο εταιρειών.

Ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ κ. Δημήτρης Πράτσος μιλώντας στο «Κ» χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική την εξέλιξη αυτή για την καπνοβιομηχανία, καθώς τα κεφάλαια που θα επενδυθούν θα τη θέσουν σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά, θα της εξασφαλίσουν ρευστότητα και θα συμβάλλουν στη διεθνοποίηση της εταιρείας.
Σχετικά με τα κεφάλαια που απαιτούνται για τη ΣΕΚΑΠ, ο κ. Πράτσος γνωστοποίησε ότι η συμμετοχή της Bommidala Enterprises θα υλοποιηθεί μέσα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της καπνοβιομηχανίας μέχρι 30 εκατ. ευρώ που είναι και το πρώτο θέμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης που ορίστηκε για τις 6 Μαρτίου στις 11.00 π.μ.

Εκπρόσωπος της Bommidala θα μετέχει στη συνέλευση και θα αναλάβει τα ηνία της εταιρείας. Δεύτερο θέμα της συνέλευσης είναι η παραίτηση από το προτιμησιακό τους δικαίωμα στην παραπάνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου όσων εκ των παλαιών μετόχων της εταιρείας το επιθυμούν, προκειμένου το εκ της παραιτήσεως αυτής ακάλυπτο ποσό της αύξησης να καλυφθεί εξ ολοκλήρου ή εν μέρει από τον νεοεισερχόμενο ή παλαιό μέτοχο, ο οποίος και θα αναλάβει τις εξ αυτού αντίστοιχες νέες μετοχές.

Ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος(ΣΕΚΕ ΑΕ) κ. Ταρενίδης, που κατέχει το 34,18% της ΣΕΚΑΠ, εξέφρασε στο «Κ» την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση του διαγωνισμού και το μέλλον της καπνοβιομηχανίας. Σχετικά με το ποιες είναι οι προθέσεις της ΣΕΚΕ όσον αφορά τη διάθεση του ποσοστού της στον νέο στρατηγικό επενδυτή ή όχι, δήλωσε ότι είναι «ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα». Η τελική επιλογή είπε ότι θα εξαρτηθεί από τη συνάντηση που θα έχει με τον εκπρόσωπο της Bommidala Enterprises και τις προτάσεις του.

Η ΣΕΚΑΠ ιδρύθηκε το 1975, διαθέτει 240 εργαζομένους και ένα ευρύ φάσμα εμπορικών σημάτων τσιγάρων BF, Cooper, κ.ά. Το 2010 είχε κύκλο εργασιών 36 εκατ. ευρώ από 53,2 εκατ. το 2009 και ζημιές 18,5 εκατ. ευρώ. Η ινδική Bommidala Enterprises Pvt. Ltd ανήκει στον πολυσχιδή όμιλο BBΜ, που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία καπνού, στην παραγωγή τσιγάρων, βιοφαρμάκων, στον χώρο της εστίασης και στην αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας. Ο όμιλος θεωρείται κολοσσός στον χώρο του όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη του.

Η ΕΛΒΙΖ (μία ακόμη θυγατρική της ΑΤΕbank) στην Ευρωφάρμ
Στο «άρμα» της Ευρωφάρμ ΑΕ προσαρτάται η ΕΛΒΙΖ (Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών) διατηρώντας την ανεξαρτησία και αυτονομία της, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος Ευρωφάρμ κ. Βασίλης Χαλκίδης, μιλώντας στο «Κέρδος» για το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα του ομίλου εν μέσω οικονομικής ύφεσης.

Η Ευρωφάρμ ως στρατηγικός επενδυτής της ΕΛΒΙΖ σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 10 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία για την ανάπτυξη των δύο εργοστασίων της βιομηχανίας λιπασμάτων στο Πλατύ και Ξάνθη. Το αντίτιμο της εξαγοράς δεν θέλει να το ανακοινώσει ακόμη, αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις της ΕΛΒΙΖ με ένα σχετικό «κούρεμα» που έχει γίνει, όπως παραδέχεται. Στόχος του κ. Χαλκίδη είναι η διατήρηση του προσωπικού της ΕΛΒΙΖ που ανέρχεται σε 94 άτομα με την περαιτέρω ανάπτυξη, αύξηση της παραγωγικότητας και της δραστηριότητας της εταιρείας.

Στα σχέδια της Ευρωφάρμ συμπεριλαμβάνονται ο εκσυγχρονισμός των δύο εργοστασίων της ΕΛΒΙΖ προϋπολογισμού 4-5 εκατ. ευρώ, η δημιουργία στο εργοστάσιο της Ξάνθης μονάδας βιοαερίου για την παραγωγή ενέργειας 1MW ύψους 5εκατ. ευρώ με την αξιοποίηση βιομάζας και η προσθήκη νέας γραμμής παραγωγής pellets στο Πλατύ, ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος της Ευρωφάρμ το 2011 παρουσίασε κύκλο εργασιών 20 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 12% σε σχέση με το 2010. Τα κέρδη θα σημειώσουν και αυτά αύξηση συγκριτικά με το 2010 που ήταν 400.000 ευρώ.
Ο κ. Χαλκίδης τόνισε ότι η δραστηριότητα της ΕΛΒΙΖ συμπληρώνει τον όμιλο Ευρωφάρμ που δραστηριοποιείται εδώ και 33 χρόνια στη διανομή και εμπορία γεωργικών προϊόντων υψηλής ποιότητας στην Ελλάδα και τις βαλκανικές χώρες και διαθέτει πέραν της μητρικής άλλες 4 θυγατρικές, την Novacert, τη Vitro Hellas, την Αγροεφόδια Γεωργική Εμπορική Ημαθίας και την εταιρεία συστημάτων πληροφορικής Νext AE.

Ο κ. Χαλκίδης τόνισε ότι αν και η κρίση δημιουργεί μία αβεβαιότητα, ωστόσο είναι υπέρ της αξιοποίησης των επενδυτικών ευκαιριών, που παρουσιάζονται εν μέσω ύφεσης.

Η αλλαγή του ιδιοκτήτη στην ΕΛΒΙΖ θα ολοκληρωθεί μέσω της διαδικασίας συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 1 εκατ. ευρώ, που θα πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος Μαρτίου στην τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας, όπως δήλωσε στο «Κ» ο πρόεδρός της κ. Χρ. Γερούκης. [Κέρδος 18/2/2012]


 http://ellas2.wordpress.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Θέλουμε τον Όλυμπο και την Χαλκιδική!

Όποιος υποτιμά τον "αδύναμο" γείτονα του έχει τάσεις αυτοκτονίας...

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ;


Δυστυχῶς, τὰ σχέδιά τους καλὰ κρατοῦν! Δὲν τοὺς σταματᾶ τίποτα ἀπὸ τὴν προσπάθειά τους γιὰ ἀφανισμὸ μεγάλου τμήματος τῆς ἀνθρωπότητος. 
Τὰ ὅπλα τους σήμερα δὲν εἶναι πυρηνικά. Οὔτε χημικά!
Τὸν πλανήτη τὸν χρειάζονται κατὰ πολὺ  ἐλαφρύτερον ἀπὸ μερικὰ δισεκατομμύρια.
Ἔχουν καὶ μίαν εὐαρέσκεια στὸ νὰ μᾶς προειδοποιοῦν γιὰ ὅσα μᾶς προετοιμάζουν…

Προειδοποιήσεις ΟΗΕ για επανεμφάνιση της γρίπης των πτηνών


Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση «για αυξημένη επιτήρηση και επαγρύπνηση» σχετικά με τον ιό της γρίπης των πτηνών «τη στιγμή που ένα μεταλλαγμένο στέλεχος του θανατηφόρου ιού εμφανίστηκε στην Ασία και πέραν αυτής».«Ο πρώτος θάνατος σημειώθηκε στο τέλος του μήνα στην Καμπότζη, όπου αυτή τη χρονιά έχουν καταγραφεί οκτώ κρούσματα σε ανθρώπους, όλα θανάσιμα», προσθέτει ο FAO και προειδοποιεί για «απρόβλεπτους κινδύνους για την υγεία», σε ανακοίνωσή του από τη Ρώμη.
Από την πρώτη εμφάνιση της νόσου το 2003, 565 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό H5N1 και οι 331 έχουν πεθάνει, αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Ο ιός H5N1 οδήγησε στη θανάτωση περισσότερων από 400 εκατομμύρια πουλερικά προκαλώντας ζημιές ύψους τουλάχιστον 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλον τον κόσμο, πριν εξαφανιστεί το 2006 στις περισσότερες από τις 63 χώρες που είχε μολύνει.
Όμως το 2008 σημειώθηκε η πρώτη γεωγραφική εξάπλωση του ιού, ο οποίος πλέον εντοπίστηκε και σε άγρια πτηνά.
Σύμφωνα με τον Χουάν Λούμπροθ, επικεφαλής κτηνίατρο του FAO φαίνεται πως αυτή η εξάπλωση συνδέεται με την αποδημία των πτηνών: τους τελευταίους 24 μήνες, ο ιός H5N1 εντοπίστηκε σε άγρια πτηνά σε χώρες απ’ όπου είχε εξαφανιστεί αρκετά χρόνια πριν.
Οι περιοχές αυτές βρίσκονται στο Ισραήλ, στα Παλαιστινιακά Εδάφη, στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, το Νεπάλ και τη Μογγολία.
Ένας επιπλέον λόγος ανησυχίας, σύμφωνα με τον Λούμπροθ είναι η εμφάνιση στην Κίνα και το Βιετνάμ μιας παραλλαγής του ιού που ξεπερνά την ανοσία των υπαρχόντων εμβολίων.
Η κυκλοφορία του ιού στο Βιετνάμ απειλεί επίσης άμεσα την Καμπότζη, την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και θέτει σε κίνδυνο την Κορεατική Χερσόνησο και την Ιαπωνία.
«Οι χώρες όπου εξακολουθεί να υπάρχει ο ιός -Μπανγκλαντές, Κίνα, Αίγυπτος, Ινδία, Ινδονησία και Βιετνάμ- είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν τα περισσότερα προβλήματα, αλλά καμιά χώρα, ειδικά στην Ασία δεν πρέπει να θεωρεί ότι είναι προστατευμένη», κατέληξε ο Λούμπροθ. (πηγή)


Απόρρητες θα μείνουν οι μελέτες για τον ιό H5N1


Ο ΠΟΥ ανησυχεί μήπως πέσουν σε «λάθος» χέρια
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι δύο μελέτες, που δείχνουν πώς οι επιστήμονες μετάλλαξαν τον ιό H5N1 της γρίπης των πτηνών μετατρέποντάς τον σε έναν ιό που θα μπορούσε να δημιουργήσει ανθρώπινη πανδημία, θα δημοσιοποιηθούν μόνο αφού αξιωματούχοι των υπηρεσιών βιοασφάλειας αξιολογήσουν τους κινδύνους.Μιλώντας μετά από μια υψηλού επιπέδου συνάντηση εμπειρογνωμόνων για τη γρίπη και αμερικανών αξιωματούχων για την ασφάλεια που έγινε στη Γενεύη, εκπρόσωπος του ΠΟΥ δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί κατ’ αρχήν συμφωνία για να δημοσιευτούν ενδεχομένως στο μέλλον οι αμφιλεγόμενες αυτές εργασίες, αφού όμως πρώτα πραγματοποιηθούν σε βάθος αναλύσεις για τους κινδύνους.
Ο ΠΟΥ συγκάλεσε τη σύνοδο για να υπερβεί το αδιέξοδο ανάμεσα στους επιστήμονες που έχουν μελετήσει τις μεταλλάξεις που απαιτούνται για να κάνουν τον Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών να μεταδίδεται μεταξύ των θηλαστικών, και την Αμερικανική Εθνική Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή για την Βιοασφάλεια (NSABB), που επιθυμούσε η εργασία να λογοκριθεί πριν τη δημοσίευσή της σε επιστημονικά περιοδικά.
Οι εμπειρογνώμονες της βιοασφάλειας φοβούνται ότι μεταλλαγμένες μορφές του ιού που δημιούργησαν ανεξάρτητα ερευνητικές ομάδες στην Ολλανδία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα μπορούσαν να «ξεφύγουν» ή να πέσουν σε λάθος χέρια και να χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν μια πανδημία χειρότερη από το ξέσπασμα το 1918-19 της ισπανικής γρίπης που σκότωσε πάνω από 40 εκατ. ανθρώπους. 
«Πρέπει να υπάρξει μια πολύ πιο ολοκληρωμένη συζήτηση των κινδύνων και των οφελών της έρευνας σε αυτόν τον τομέα και των κινδύνων από τον ίδιο τον ιό» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γκρέγκορι Χαρτλ του ΠΟΥ. (πηγή)
Τελικῶς πρέπει νὰ εἶναι ἰδιαιτέρως διεστραμμένοι! Δὲν ἐξηγεῖται διαφορετικῶς! Καὶ οἱ ἐκθέσεις παραμένουν ἀπόρρητες!!! Γιατί; Τί φοβοῦνται;
Ἀπὸ τὴν ἄλλην μεριά, γιατί τώρα τελευταῖα τόση «κάψα» μέ τήν ἐνημέρωσίν  μας; Τόσα χρόνια τὰ πειράματά τους τὰ κράταγαν στὰ σκοτάδια. Μόνον τὰ ἀποτελέσματά τους μαθαίναμε. Ἀφῆστε δὲ ποὺ ὁ ΟΗΕ καὶ ὁ ΠΟΥ μὲ ἔχουν πείσει γιὰ τὴν δουλική τους σχέσι μὲ κάθε διεστραμμένον ἐγκέφαλο αὐτοῦ τοῦ πλανήτου! Δῆλα δή γιὰ τὴν μεγάλη τους ἐπιθυμία νὰ ἐφαρμόζουν κατὰ γρᾶμμα κάθε ἐντολὴ τῶν ἀφεντικῶν τους!
Λέτε νά ἔχω δίκαιον; Ἢ ὄχι;
Φιλονόη. 
Υ.Γ. Δὲν μὲ τρομάζουν. Δὲν ἔχω λόγους νὰ μὲ τρομάζουν. Ἡ γνώσις, ἡ ἀντίληψις τῶν ὅσων μᾶς φέρνουν, ἡ διάδοσις τῆς πληροφορίας καὶ τὰ δικά μας μέσα προστασίας θὰ μᾶς ὁδηγήσουν στὸ ποθούμενον. Μέσα ἀπὸ τέτοιου εἴδους ἐμπειρίες ἐμεῖς χαλυβδωνόμαστε καὶ μαθαίνουμε νὰ πολεμοῦμε μὲ κάθε λογῆς ὅπλα, ἀκόμη καὶ μὲ τὰ δικά τους ἐὰν κριθῇ ἀπαραίτητον.
Διαβάστε περισσότερα » »