Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Εικόνα-σοκ: Ενα ακόμη νεκρό αρκουδάκι στην Εγνατία Οδό

Ακόμη ένα αρκουδάκι – το όγδοο κατά σειρά μέσα στο 2012 – έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Εγνατία Οδό.
Το περιστατικό συνέβη πριν το τούνελ Δρίσκου, πολύ κοντά στην έξοδο για Ιωάννινα στις 2 τα ξημερώματα, περίπου και στο σημείο έσπευσε η ομάδα άμεσης επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έ αφού ειδοποιήθηκε από το γραφείο έκτακτων περιστατικών της Εγνατίας Ιωαννίνων.
Το μικρό αρκουδάκι, μάλιστα, χτυπήθηκε όχι μία, αλλά δύο φορές. Το πρώτο χτύπημα είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πίσω άκρα, αλλά το δεύτερο στάθηκε μοιραίο, καθώς το χτύπησε δυνατά στο κεφάλι.
Οι επιβαίνοντας και των δύο αυτοκινήτων δεν τραυματίστηκαν, ωστόσο το δεύτερο υπέστη πολύ μεγάλες υλικές ζημιές.
Σύμφωνα με το arktouros.gr το ατύχημα αποδεικνύει ότι τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας μας θέτουν σε κίνδυνο τους πληθυσμούς των άγριων ζώων και τους διερχόμενους οδηγούς.
Φωτογραφία: arktouros.gr

iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αιολική ενέργεια: νέα ανεμογεννήτρια προστατεύει τα πουλιά (video)


Οι ανεμογεννήτριες που εκμεταλλεύονται τη δύναμη του ανέμου έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένως για παρενόχληση των πουλιών και απομάκρυνσή τους από τους βιότοπους όπου αυτά ενδημούν.

Μια νέα τεχνολογία που ισχυρίζεται ότι είναι φιλική προς τα πτηνά και τις νυχτερίδες θα τεθεί σε δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για την ανεμογεννήτρια Catching Wind Power (CWP) της εταιρείας Sigma Design.

Η τεχνολογία CWP-Compressed Air Enclosed Wind Turbine αποτελεί πνευματικό τέκνο του 89χρονου εφευρέτη Ρέιμοντ Γκρην.

Ο γηραιός εφευρέτης υποστηρίζει πως το σχέδιό του μπορεί να βρει εφαρμογές σε διάφορα μεγέθη από μικρές, μεταφερόμενες μονάδες έως μεγάλα αιολικά πάρκα και πως συνδυάζει μια σειρά πλεονεκτημάτων σε σύγκριση με τις συμβατικές ανεμογεννήτριες.www.youtube.com/watch 
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Γκρην, “οι παραδοσιακές ανεμογεννήτριες με τις τρεις έλικες διώχνουν τα πουλιά από τον αέρα. Επειδή οι έλικες κινούνται με ταχύτητες ανάμεσα σε 120 χλμ/ώρα και 300 χλμ/ώρα τα πουλιά δεν μπορούν να τις δουν και συχνά συγκρούονται πάνω τους με αποτέλεσμα να καταρρίπτονται νεκρά. Το σχέδιο που προτείνουμε δεν έχει εξωτερικά κινούμενα μέρη για να χτυπήσει τα πουλιά. Είναι εύκολα ορατό και τα πουλιά μπορούν να το αποφεύγουν, ενώ τα κινούμενα μέρη είναι εσωτερικά. Επίσης, οι ανεμογεννήτριες αυτές δεν παράγουν θόρυβο”.

Η ανεμογεννήτρια CWP χρησιμοποιεί την Τεχνολογία του Κώνου Εσωτερικής Συμπίεσης, η οποία επιτυγχάνει την συμπίεση του εισερχόμενου αέρα προκειμένου να παράγει μεγαλύτερη ισχύ.

Ο Γκρην, βεταράνος του στρατού, επέλεξε την Sigma Design για την υλοποίηση του σχεδίου του διότι, όπως λέει, οι ιδιοκτήτες της είναι επίσης βετεράνοι.

Δείτε το video


econews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η θεωρία των μορφογενετικών πεδίων

 Στην εξελικτική βιολογία, το μορφογενετικό πεδίο (morphogenetic field) είναι μια ομάδα κυττάρων που είναι ικανά να αντιδρούν σε διακριτά και τοπικά βιοχημικά σήματα οδηγώντας σε συγκεκριμένες μορφολογικές δομές ή όργανα. Η πρώτη διαπίστωση που κάνει κάποιος σε αυτόν τον ορισμό, είναι η στενότητά του. Ένα πεδίο κυττάρων δεν εξηγεί το άγνωστης φύσης μορφογενετικό πεδίο (αν βέβαια υπάρχει), σύμφωνα με το οποίο οργανώθηκε η συγκεκριμένη ομάδα κυττάρων.


Ο Sheldrake ήταν αυτός που θα επεκτείνει την έννοια των μορφογενετικών πεδίων, εισάγοντας τον όρο 'μορφικό πεδίο' (morphic field). Σύμφωνα με τον Sheldrake το μορφικό πεδίο περιβάλλει και διαπερνάει την μορφική μονάδα (π.χ. μια ομάδα κυττάρων σαν αυτήν που προαναφέραμε) και το οποίο οργανώνει τη χαρακτηριστική δομή και σχέδιο λειτουργίας. Ένα χαρακτηριστικό των μορφικών πεδίων είναι η 'επαναληψιμότητα' με την έννοια ότι η πληροφορία που εμπεριέχει αναπαράγεται διαρκώς από το πρώτο κύτταρο μέχρι και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση των κυττάρων (π.χ.) ενός ιστού, έτσι ώστε κάποιος θα μπορούσε να αναπαράγει την όλη διαδικασία. Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό των μορφικών πεδίων είναι η μοναδικότητά τους ως προς το είδος του οργανισμού που οργανώνουν, έτσι ώστε μια συγκέντρωση κυττάρων ανθρώπου να παραμένει ξεχωριστή από μια συγκέντρωση κυττάρων κάποιου άλλου είδους. Με απλά λόγια η θεωρία προτείνει ότι κάθε συγκεκριμένη μορφή που παράγεται είναι πανομοιότυπη γιατί 'θυμάται' τη μορφή της μέσω της επανάληψης και ότι κάθε νέα μορφή με παρόμοια χαρακτηριστικά θα χρησιμοποιήσει το πρότυπο των ήδη υπάρχοντων μορφών σαν οδηγό για την εμφάνισή της. Ουσιαστική στο μοντέλο του Sheldrake είναι η υπόθεση του μορφικού συντονισμού (morphic resonance). Πρόκειται δηλαδή για μία αλληλεπίδραση μεταξύ του πεδίου και των μορφικών μονάδων που σχηματίζονται. Όσο μεγαλύτερη η ομοιότητα, τόσο μεγαλύτερος και ο συντονισμός, οδηγώντας στην καθιέρωση συγκεκριμένων μορφών. Τα μορφογενετικά πεδία, αποτελούν κατά τον Sheldrake υποπεδία του μορφικού πεδίου, όπως ο ίδιος λέει:

"Ο όρος (μορφικά πεδία) είναι πιο γενικός στη σημασία απ' ότι ο όρος μορφογενετικά πεδία, και περιλαμβάνει και άλλα είδη οργανωτικών πεδίων επιπλέον αυτών της μορφογένεσης. Τα οργανωτικά πεδία της συμπεριφοράς ανθρώπων και ζώων, κοινωνικών και πολιτισμικών συστημάτων, καθώς και της διανοητικής δραστηριότητας μπορούν όλα να θεωρηθούν ως μορφικά πεδία τα οποία περιέχουν μίαν εγγενή μνήμη".

— Sheldrake, The Presence of the Past.

Σε ό,τι αφορά την υποδοχή από την επιστημονική κοινότητα της θεωρίας των μορφικών πεδίων του Sheldrake, προφανώς δεν ήταν και η πιο θερμή. Ο λόγος γι' αυτό είναι ότι παρόλο που η θεωρία είναι γοητευτική και με σημαντικές προεκτάσεις, είναι και αιρετική καθώς έρχεται σε σύγκρουση με τη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου. Η μορφογένεση δηλαδή λαμβάνει χώρα 'εξωσωματικά' από κάποιον ακαθόριστο μορφογενετικό παράγοντα και όχι από την έκφραση των γονιδίων του οργανισμού. Επίσης η θεωρία του Sheldrake έτυχε μεγάλου σκεπτικισμού από την επιστήμη, καθότι βρήκε σύμμαχους τόσο το New Αge όσο και τη θρησκεία που αναγνώρισε στη θεωρία των μορφικών πεδίων το 'Θεϊκό παράγοντα'.

Το αξιοσημείωτο πάντως είναι η εγγύτητα της θεωρίας των μορφικών πεδίων του Sheldrake με τη θεωρία της συγχρονικότητας και των αρχέτυπων του Jung. Εφόσον τα μορφικά πεδία αποτελούνται από μοντέλα πληροφορίας, θα μπορούσαμε σε αυτά τα μοντέλα να αναγνωρίσουμε τ' αρχέτυπα. Χαρακτηριστική είναι επίσης η σχέση των μορφικών πεδίων με το συλλογικό ασυνείδητο (collective unconcious) του Jung καθώς και με τα Ακασσικά πεδία ή αρχεία (Akashic Records) των ανατολικών Βεδών, σύμφωνα με τις οποίες πρόκειται για 'κοσμικές βιβλιοθήκες' όλων των εμπειριών και αναμνήσεων των ανθρώπινων ψυχών.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να προσθέσω τη δική μου γνώμη. Σε ό,τι αφορά τα μορφογενετικά και γενικότερα τα μορφικά πεδία, πρόκειται πράγματι για μία πολύ ισχυρή υπόθεση. Είναι ισχυρή επειδή περιέχει τα χαρακτηριστικά της μη αιτιότητας, τη μη τοπικότητας, τόσο της μοναδικότητας όσο και της ολιστικότητας, καθώς και του πολυδιάστατου χώρου- χρόνου, χαρακτηριστικά τα οποία τόσο λείπουν από όλες τις κλασσικές 'στενόμυαλες' θεωρίες. Πράγματι, είναι άξιο απορίας πώς μπορεί η ύλη από μόνη της, λόγου χάρη τα γονίδια, να οργανώνει τη δομή της χωρίς κάποιο 'εξωτερικό' σχέδιο που να 'επιβλέπει' την όλη διαδικασία. Αν όμως είναι παράδοξο το πώς θα μπορούσε η ύλη να οργανωθεί από μόνη της, είναι άλλο τόσο αφηρημένο το πώς δημιουργούνται τα μορφικά πεδία που οργανώνουν την ύλη. Μπορούμε να θυμηθούμε ωστόσο περιπτώσεις γνωστών φυσικών πεδίων όπως αυτό του μαγνητισμού. Εάν τοποθετήσουμε ρινίσματα σιδήρου μέσα στο μαγνητικό πεδίο, θα δούμε να διευθετούνται κατά μήκος των δυναμικών γραμμών. Θα μπορούσαμε δηλαδή να πούμε ότι κατά αναλογία το μαγνητικό πεδίο είναι για τα ρινίσματα του σιδήρου ένα μορφογενετικό πεδίο. Το μαγνητικό πεδίο όμως δεν προϋπάρχει της ύλης ούτε και προέρχεται από κάποιον 'πνευματικό' παράγοντα, αλλά από τις ίδιες τις ιδιότητες της ύλης (τα φορτία στη συγκεκριμένη περίπτωση). Συνεχίζοντας αυτόν το συλλογισμό, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι κατά τον ίδιο τρόπο τα γονίδια ως φορτισμένες χημικές ενώσεις, δημιουργούν στην ευρύτερη περιοχή τους ένα ηλεκτρικό πεδίο. Η καινοτομία όμως που θα εισάγουμε στη διαδικασία είναι ότι αυτό το ηλεκτρικό πεδίο δεν περιέχει τις φυσικές θεμελιώδεις του ιδιότητες όπως η τάση, η ένταση και η συχνότητα 'τυφλές', αλλά με τη μορφή πληροφοριών σχετικές με τα γονίδια, από τα οποία και προέρχεται το συγκεκριμένο πεδίο.

Στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε ένα εξελικτικό ή συλλογιστικό βήμα αν δεν έχουμε πάντοτε κατά νου ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της ύλης, την αυτοοργάνωση. Η ύλη δηλαδή, στο συγκεκριμένο παράδειγμα τα γονίδια, παράγει τα πεδία που από εκεί και ύστερα δρομολογούνε τις διαδικασίες της. Ας μην ξεχνάμε ότι και τα πεδία φυσικές- υλικές οντότητες είναι, έτσι ώστε αν υπάρχουν μορφογενετικά πεδία, και αυτά υλικής φύσης θα είναι, ηλεκτρικής, ηλεκτρομαγνητικής ή ίσως κάποιας άλλης μορφής άγνωστης ακόμη, αλλά πάντοτε στα πλαίσια του υλικού- φυσικού κόσμου. Για μένα η σκέψη και η έρευνα προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να στραφούνε. Θα μπορούσε μάλιστα κάποιος ερευνητής να πειραματιστεί με την πιθανή ύπαρξη πεδίων κοντά στην περιοχή κάποιας διαμόρφωσης κυττάρων. Πιστεύω πως αν είχε στη διάθεσή του αρκετά ευαίσθητα όργανα θα διαπίστωνε με έκπληξη πεδία να καθοδηγούν την ύλη στη διαμόρφωσή της και μάλιστα θα μπορούσε να αλλάξει το σχήμα του κυτταρικού συσσωματώματος, αλλάζοντας τις πληροφορίες μέσα στο πεδίο.

Υπάρχουν πράγματι πολλά που ο άνθρωπος αγνοεί. Ο κύριος λόγος γι' αυτό κατά την άποψή μου δεν είναι η αδυναμία της ανθρώπινης κατανόησης, αλλά η ίδια η φύση της σκέψης, η οποία, σαν το φως, έχει την τάση να επισκιάζει ό, τι προσπαθεί να διαφωτίσει. Επίσης, πολύ συχνά πέφτουμε στην παγίδα της έλξης του ίδιου μας του εαυτού, ο οποίος κρύβει τις όψεις της πραγματικότητας που του είναι ασήμαντες ή και απειλητικές, με τα δικά μας πάντα κριτήρια. Αν ο άνθρωπος ξεχνάει γρήγορα και εύκολα, τότε θα του διαφεύγει επίσης ότι οι πληροφορίες μπορεί να μη χάνονται ποτέ, αλλά να παραμένουν κάπου κρυμμένες, έτοιμες να ανασυρθούν. Η σύμπτωση μεταξύ των Ακασσικών αρχείων και των μαύρων οπών, είναι σαφώς αξιοσημείωτη.

Θα πρέπει τέλος να επισημάνω το γεγονός ότι όπως η ύλη έχει τους δικούς της κανόνες 'παιχνιδιού μέσα στο σύμπαν', έτσι και η ανθρώπινη εξέλιξη έχει τους δικούς της διαπολιτισμικούς κώδικες και κανόνες. Η γνώση είναι κάτι που έρχεται μαζί με το χρόνο. Με αυτήν την έννοια, ο άνθρωπος πρέπει να μάθει να μην κλείνει τις πόρτες στις νέες θεωρίες, αντλώντας αντίθετα από αυτές όλα τα απαραίτητα νέα στοιχεία, ούτε και να καταλαμβάνεται από αυτές τις θεωρίες, αναγνωρίζοντας τάχα κάποιους νέους (ή παλιούς) θεούς και δαίμονες.
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ. "ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ"΄ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΙ ΟΧΙ ΛΗΣΤΕΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ



iereas-dolofoniaΠέπλο μυστηρίου καλύπτει την εν ψυχρώ δολοφονία του ιερέα στην Ε.Ο λίγο μετά την Κρέστενα σήμερα το πρωί και πλέον η αστυνομία διερευνά όλα τα ενδεχόμενα.
Δείτε τα πρώτα πλάνα απο την ΟΡΤ tv
Το makeleio.gr παρακολουθεί μια υπόθεση που έχουμε την εκτίμηση-από την λίγη πείρα που διαθέτουμε-ότι πιθανόν κρύβει μεγάλες εκπλήξεις και ανατροπές. Προς το παρόν τίποτε άλλο. Ας αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της...




makeleio.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: 52ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΟΙΤΗ



dolofonia-ierea2Σοκ και δέος στην ορεινή Φωκίδα από την είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του ιερέα του χωριού Πυρά Ηρακλέους, πατέρα Αθανασίου Αυγερόπουλου, 52 ετών.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από το lamiastar.gr  ο άτυχος ιερέας είχε πάει διακοπές με την οικογένειά του στην ιδιαίτερη πατρίδα της τα Κρέστενα Ηλείας και εκεί σήμερα βρήκε τραγικό θάνατο από σφαίρες αδίστακτων δολοφόνων.
Η είδηση της τραγικής δολοφονίας του, συγκλόνισε τόσο την ιδιαίτερη πατρίδα του, όσο και τα γειτονικά χωριά όπως το Μαυρολιθάρι όπου επίσης λειτουργούσε. Συγκλονισμένοι φίλοι και συνεργάτες του στην μητρόπολη Φωκίδας, δεν μπορούν να πιστέψουν το τέλος του άτυχου ιερέα που ήταν άριστος οικογενειάρχης ενώ διατηρούσε και οικογενειακή ταβέρνα στα Πυρά. Τα παιδιά του είναι μικρά και πηγαίνουν σχολείο στην Γραβιά.
Ο ιερέας κατά τις πληροφορίες του makeleio.gr είχε τρία παιδιά και ήταν παντρεμένος με γυναίκα 12 χρόνια μικρότερη του. Είχε ήσυχο οικογενειακό βίο και "δεν είχε δώσει δικαίωμα" κατά τους ανθρώπους που τον ήξεραν.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερεάς βρίσκονταν στο αυτοκίνητό του σε πάρκιγκ στη διασταύρωση της Κρέστενας. Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού τον πυροβόλησαν στις 12.30 με πιστόλι και διέφυγαν. Σύμφωνα με το patrisnews.gr το έγκλημα σημειώθηκε ενώ ο ιερέας είχε σταματήσει για λίγα λεπτά με το αυτοκίνητό του, τύπου Fiat Pundo, στη σημείο του φόνου. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία ο ιερέας κατάγεται από τη Φωκίδα τα ορεινά Πυρά και η σύζυγός του από την Αρχαία Ολυμπία και είχαν πάει στη Ηλεία για διακοπές. Στο όχημα επέβαινε και η σύζυγος του ιερέα η οποία υπέστη σοκ και διεκοσμίσθη στο νοσοκομείο της Κρέστενας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται κίνητρο της εν ψυχρώ δολοφονίας του ιερέα να ήταν η ληστεία, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα είχε κάνει, μαζί με τη σύζυγό του, ανάληψη άγνωστου χρηματικού ποσού από μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ).
Δεν αποκλείεται, όμως, η δολοφονία να σχετίζεται και με προσωπικές διαφορές. Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμάται ότι οι δράστες τον παρακολουθούσαν και περίμεναν την κατάλληλη γι΄αυτούς ευκαιρία για να τον προσεγγίσουν.
 Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΔΑ το πτώμα φέρει πολλαλλές κακώσεις σε θώρακα,κεφαλή και τράχηλο απο πυροβόλο όπλο σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν απο λίγα λεπτά η ιατροδικαστής του νοσοκομείου Ρίου Αγγελική Τσιόλα που βρέθηκε στο σημείο για την αυτοψία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απο την σύζυγο του Ιερέα(η οποία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ) ανατρέπονται όλες οι πληροφορίες περί ληστείας λόγω ανάληψης μεγάλου χρηματικού ποσού απο την Ζαχάρω.
Το ζευγάρι έφυγε απο συγγενικό τους σπίτι στο Φλόκα της Αρχ.Ολυμπίας και κατευθυνόταν προς την Ζαχάρω για να πιούν καφέ και να κάνουν ανάληψη απο την Τράπεζα.

 makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

24 Διανομείς και Οδηγοί στα ΕΛΤΑ Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, Ημαθίας, Πέλλας

Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού είκοσι τεσσάρων (24) ατόμων και συγκεκριμένα 22 Διανομέων πλήρους απασχόλησης, χρονικής διάρκειας 8 μηνών, 1 Οδηγού πλήρους απασχόλησης, χρονικής διάρκειας 8 μηνών και 1 Οδηγού πλήρους απασχόλησης, χρονικής διάρκειας 4 μηνών για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, για τις Υπηρεσιακές Λειτουργίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε. στους Νομούς Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, Ημαθίας και Πέλλας.


Προκήρυξη

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.2 και να την υποβάλουν είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στις παρακάτω Υπηρεσίες:

1. Κ. Κατάστημα ΕΛΤΑ Καστοριάς, Λεωφόρος Κύκνων 6, Τ.Κ. 52100, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, τηλ. 24670-84548.
2. Κατάστημα ΕΛΤΑ Άργους-Ορεστικού, Σανταλίδη 46, Τ.Κ. 52200, ΑΡΓΟΣ-ΟΡΕΣΤΙΚΟ, τηλ. 24670-42485.
3. Κατάστημα ΕΛΤΑ Κρόκου, Κρόκος 500 10, τηλ. 24610-63215.
4. Κατάστημα ΕΛΤΑ Πτολεμαϊδας, Ι. Χριστίδη 4, Τ.Κ. 502 00, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ, τηλ. 24630-22203.
5. Κατάστημα ΕΛΤΑ Σερβίων, Κάρπου 12, Τ.Κ. 505 00, ΣΕΡΒΙΑ, τηλ. 24640-21591.
6. Κατάστημα ΕΛΤΑ Σιάτιστας, Μ. Αλεξάνδρου 1, Τ.Κ. 503 00, ΣΙΑΤΙΣΤΑ, τηλ. 24650-21492.
7. Κατάστημα ΕΛΤΑ Τσοτυλίου, Βασ. Κων/νου 29, Τ.Κ. 500 02, ΤΣΟΤΥΛΙ, τηλ. 24680-31514.
8. Κ. Κατάστημα ΕΛΤΑ Φλώρινας, Λοχαγού Μόδη 13, Τ.Κ. 531 00, ΦΛ,ΡΙΝΑ, τηλ. 23850-23971.
9. Μονάδα Διανομής ΕΛΤΑ Βέροιας, Περιφ. Οδός-Κόμβος Μέσης, 59100, ΒΕΡΟΙΑ τηλ. 23310-22410.
10. Κατάστημα ΕΛΤΑ Αλεξάνδρειας, Εθν.Αντίστασης 48,Τ.Κ.593 00, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, τηλ. 23330-23526.
11. Κατάστημα ΕΛΤΑ Νάουσας, Παναγούλη 5, Τ.Κ. 592 00, ΝΑΟΥΣΑ, τηλ. 23320-22311.
12. Κατάστημα ΕΛΤΑ Αριδαίας, Νικάνδρου 13, 584 00 ΑΡΙΘΑΙΑ, τηλ 23840-21343.
13. Κατάστημα ΕΛΤΑ Γιαννιτσών, Χατζηδημητρίου 71, Τ.Κ. 581 00, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, τηλ. 23820-22244.
14. Μονάδα Διανομής ΕΛΤΑ Κοζάνης, Γιάνναρη 1, 50100 ΚΟΖΑΝΗ, τηλ 24610-37995.
Διαβάστε περισσότερα » »

Το MarsRover συλλαμβάνει εικόνα μεταλλικού αντικειμένου στον Άρη (VIDEO)

Κοιτώντας τις τελευταίες εικόνες του Curiosity σκόνταψα πάνω σε αυτό το στολίδι.Δεν είναι αρκετά ξεκάθαρο για να πούμε ότι είναι ένας βράχος. Ποια βράχοι έχουν τέλειες κυκλικές οπές και καλώδια που κρέμονται από αυτούς; Δεν έχω καμία ιδέα για το τι πρόκειται και για να είμαι ειλικρινής, το μόνο που ξέρω, είναι ότι για μένα αυτό δεν μοιάζει να είναι ένα φυσικό μέρος του τοπίου του πλανήτη Άρη.
Πολλοί σκεπτικιστές μου λένε ότι απλά είναι μια σκιά,και διάφορα παιχνίδια της κάμερας με το φως ... Γι 'αυτό και και το επόμενο video έχει ενισχυθεί όσο καλύτερα μπορούσα και έχω επισημάνει το αντικείμενο, για όσους δεν μπορούν να το δουν.



apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Κίνηση "ματ" από Κύπρο: Το Ισραήλ απέκτησε μερίδιο στο κοίτασμα φυσικού αερίου!

Mια εξαιρετικής σημασία εξέλιξη σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες στην Α.Μεσόγειο, καθώς μετά από 1,5 χρόνοα διαπραγματεύσεων η ισραηλινή Delek και η αμερικανική Noble Energy συμφώνησαν για την συνεκμετάλλευση του κοιτάσματος φυσικού αερίου που έχει βρεθεί στο Οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Η ισραηλινή εταιρεία θα λάβει το 30% από το αμερικανικό μερίδιο και βέβαια αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού αποκτά συμφέροντα επί των κυπριακών κοιτασμάτων και δεν θα χρησιμοποιεί απλά την Κύπρο για μεταφορα αερίου στην Ευρώπη από το ισραηλινό κοίτασμα Λεβιάθαν.

Κατ'συτό τον τρόπο διαψεύδονται και δημοσιεύματα όπως αυτό της Ιnternational Herald Tribune το οποίο ανέφερε ότι "Αν δεν κατανοήσει η Κύπρος και η Ελλάδα ότι το παιχνίδι της ενέργειας στην Α.Μεσόγειο τους υπερβαίνει κινδυνεύουν με πόλεμο αφού το Ισραήλ μπορεί σε δεύτερο χρόνοα να έρθει σε συμφωνία με την Τουρκία και να μείνει μόνη της η Κύπρος"

Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Κύπρου, Νεοκλή Συλικιώτη, η αρμόδια επιτροπή της κυπριακής Βουλής αναμένεται να κάνει δεκτό το αίτημα της Delek και να της επιτραπεί να συμμετάσχει στο επενδυτικό σχήμα στην εκμετάλλευση της «Αφροδίτης».

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που κλείνει αυτή η συμφωνία (σκληρίι διαπραγματευτές οι Κύπριοι, ας το λάβει αυτό υπ'όψιν της η ελληνική κυβέρνηση) καθώς οι Κύπριοι είχαν διαπραγματευθεί με πείσμα η είσοδος της Delek να μην γίνει σε βάρος τους δικού τους μεριδίου. Και το κέρδισαν.

Το ότι το Ισραήλ αποκτά απτά συμφέροντα και μερίδιο στο κυπριακό κοίτασμα, πέρα από την οποιαδήποτε συμφωνία μεταφοράς του ισραηλινού φυσικού αερίου από το κοίτασμα Λεβιάθαν (είτε μέσω αγωγού, είτε με υγροποιησή τους στην Κύπρο και μετά μεταφορά του με πλοία LNG), χωρίς να μειωθεί το ποσοστό της Κύπρου, δίνει, εκτός των άλλων, δυνατότητα ενεργού προστασίας του συγκεκριμένου κοιτάσματος από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και περαιτέρω ασφάλεια στην κυπριακή προσπάθεια.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Ντροπή για τις αποφάσεις του νιώθει ο Αντώνης Σαμαράς (video)

"Τέλος στη Ντροπή" ήταν ο τίτλος ενός εκ των προεκλογικών τηλεοπτικών σποτ της Νέας Δημοκρατίας η οποία αν και γνώριζε την οικονομική κατάσταση της χώρας, υποσχόταν θαύματα και μαγικές λύσεις.

Mιας και ως πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα αυξήσει τις χαμηλές συντάξεις, δεν θα αυξήσει...
...τα πολυτεκνικά επιδόματα, δεν θα αποκαταστήσει τα ειδικά μισθολόγια και δεν θα αποφύγεις τις οριζόντιες περικοπές, υποθέτω ότι θα νιώθει ντροπή για τις αποφάσεις του:





http://www.parapolitiki.com/2012/09/video.html
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Έλληνας ιερέας στις Βρυξέλλες απαγόρευσε τη λειτουργία Σκοπιανής εκκλησίας

Σεπτέμβριος 2, 2012.

Σκόπια.

Την παραμονή της ετήσιας έκθεσης προόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη FYROM, η ελληνική προπαγάνδα επιτέθηκε στη «Μακεδονική» Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου προφήτη Ηλία που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, σημειώνει το Netpress από τις Βρυξέλλες.


Μετά από εννέα χρόνια παρουσίας, τον περασμένο μήνα ένας ιερωμένος της Ορθόδοξης Εκκλησίας έδωσε μια επιστολή στην «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία»  που σε αυτήν αναφέρεται ότι απαγορεύει  την λειτουργία και την αποστολή της στο Βέλγιο.

Η επιστολή αναφέρει ότι η Σλαβική Εκκλησία θα πρέπει να έχει κανονική άδεια για να διατηρήσει τις θρησκευτικές τελετές και αυτή χορηγείται αποκλειστικά από τον Πατριάρχη.

Αξιωματούχοι της «Μακεδονικής Εκκλησίας των Σκοπίων» ήρθαν σε επαφή με τον οικείο Μητροπολίτη προκειμένου να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες άδειες αλλά δήλωσε αναρμόδιος για χορήγηση άδειας και τους παρέπεμψε στον ανώτερο ελληνικό κλήρο (Πατριαρχείο).

Για την επιστολή αυτή ενημερώθηκε και ο (Σλάβος) αρχιεπίσκοπος Στέφαν, ενδιαφέρον έδειξαν για το ζήτημα αυτό και πολλά θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γράφει το σλάβικο δημοσίευμα.
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Μικρασιατών,


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
 
Η  Διοίκηση του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας
σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Μικρασιατών,
την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 11:30 π.μ.
στο χώρο της Μικρασιατικής Στέγης.
                                                 Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α:
11:30  Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου
           Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου.
12:00  Ομιλία από τον Ιστορικό – Συγγραφέα κ. Σαράντο Καργάκο
12:20  Κατάθεση στεφάνων από τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία,
           Α`βάθμια και Β`βάθμια εκπαίδευση, φορείς και συλλόγους.
12:45  Εθνικός ύμνος – πέρας τελετής - δεξίωση
 
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
 
Η  Διοίκηση του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας
σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην παρουσίαση του βιβλίου
του ιστορικού – συγγραφέα κ. Σαράντου Καργάκου
«Η Μικρασιατική εκστρατεία 1912-1922.
Από το έπος στην τραγωδία»
το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 19:00
στο χώρο της Μικρασιατικής Στέγης.
                                                
Με  εκτίμηση
το  Δ.Σ.
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ  ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
      «Η  ΜΙΚΡΑ  ΑΣΙΑ»
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
  ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  (Π.Ο.Μ.Σ.) &
ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ
   ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ  (Ο.Π.Σ.Ε.)
    ΓΡΑΜΜΟΥ 36 ΤΚ 50200 ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
      ΤΗΛ.2463055113  FΑΧ. 2463025324
      Kιν. Προέδρου      6974337541
                 Email πρ: chrysakokkini@hotmail.com               
                             www.mikraasia.gr                             
Διαβάστε περισσότερα » »

Φεύγουν 5.000 εργαζόμενοι από τους Δήμους


 Οι περικοπές έχουν και... παράπλευρες απώλειες στους Δήμους. Δεν είναι μόνο η μείωση της χρηματοδότησης, αλλά και οι συγχωνεύσεις.

Η μείωση του μισθολογικού κόστους που σχεδιάζει η κυβέρνηση σε συνδυασμό με το λουκέτο σε 800 δημοτικές επιχειρήσεις θα δείξουν την έξοδο σε περίπου 5.000 εργαζόμενους.

Πρώτοι υποψήφιοι για να μπουν στο νέο καθεστώς, τη “διαθεσιμότητα” δηλαδή, είναι οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις που κλείνουν και ακολουθούν όλοι οι υπάλληλοι των ΟΤΑ που εργάζονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου.

Όπως και στην περίπτωση του ευρύτερου Δημόσιου τομέα οι υπάλληλοι αυτοί για ένα χρονικό διάστημα θα παίρνουν το 75% του μισθού τους.

Υπάρχει ήδη η σκέψη ο χρόνος παραμονής στο καθεστώς διαθεσιμότητας να επεκταθεί, ωστόσο αυτό βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της... σκέψης.

newsit

Διαβάστε περισσότερα » »

11 βότανα που θωρακίζουν τον οργανισμό

Σύμμαχος στη θωράκιση του οργανισμού ενάντια στη γήρανση και τις σοβαρές ασθένειες είναι οι αντιοξειδωτικές ουσίες. Η πρόσληψή τους θεωρείται καταλυτικής σημασίας, καθώς μειώνει τη βλάβη που προκαλούν στα κύτταρα οι ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι διασπασμένες ενώσεις που συσσωρεύονται στον οργανισμό λόγω των τοξινών, του άγχους, της κακής διατροφής και άλλων παραγόντων προκαλώντας καταστροφή των κυττάρων. Το οξειδωτικό στρες -όπως ονομάζεται αυτή η βλάβη- ευθύνεται για εκφυλιστικές νόσους, αναπνευστικές ή καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκινογενέσεις. Το «Εθνος - Υγεία» παρουσιάζει ορισμένα από τα βότανα που απλώνουν ασπίδα προστασίας λόγω των αντιοξειδωτικών τους ιδιοτήτων.
 

O ιβίσκοςΟι κάλυκές του περιέχουν φλαβονειδή, τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά, και άλλες ουσίες που ενισχύουν τον οργανισμό, όπως ανθοκυανίνες, ριβοφλαβίνη, βιταμίνες. Ο αντιοξειδωτικός ρόλος του ενισχύεται από τις σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C που περιέχει, ενώ υποστηρίζεται ότι παρέχει προστασία ενάντια στις καρδιαγγειακές παθήσεις και ότι μειώνει τη χοληστερίνη.

Το γκίνγκοΤο γκίνγκο έχει πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Είναι αντιγηραντικό, βοηθά σε περιπτώσεις τοξικού σοκ και απορρόφησης ραδιενέργειας, ενώ επίσης καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Η χρήση του είναι αρκετά διαδεδομένη μέσω ομοιοπαθητικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Περιέχει φλαβονικά γλυκοσίδια, τερπενικές λακτόνες και κουερκετίνη, ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό.

Η ελιάΟι καρποί του φυτού, πλούσιοι σε πολυφαινόλες και βιταμίνη Ε, είναι μεγάλης αντιοξειδωτικής αξίας. Θωρακίζουν τον οργανισμό με τα καροτενοειδή και κυρίως το β-καροτένιο που περιέχουν, ενώ λειτουργούν ως ασπίδα για εκφυλιστικά νοσήματα ή τα λεγόμενα νοσήματα φθοράς, στα οποία συγκαταλέγονται οι καρδιακές παθήσεις, οι διάφορες μορφές καρκίνου και ο διαβήτης τύπου 2.

Η ντοματιάΗ λυκοπένη, η γνωστή ουσία στην οποία οφείλει η ντομάτα τις ευεργετικές της ιδιότητες, είναι μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία με αντικαρκινική δράση. Θεωρείται δύο φορές ισχυρότερη από την προβιταμίνη Α η οποία επίσης καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η ντομάτα περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, των πνευμόνων, του στομάχου, του μαστού, του τραχήλου, του εντέρου και του ορθού, του οισοφάγου, της στοματικής κοιλότητας και του παγκρέατος. Η λυκοπένη απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό όταν καταναλώνεται μαζί με λίπος.

Η ροδιάΣυμβολίζει την καλή τύχη και κατά κάποιο τρόπο τη φέρνει, αφού είναι ένα φυτό πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Η συγκέντρωσή τους στο ρόδι θωρείται τριπλάσια από την αντίστοιχη στο πράσινο τσάι ή το κόκκινο κρασί. Συγκεκριμένα περιέχει τανίνες, ανθοκυανίνες και ελλαγικό οξύ, με τον χυμό του να εμφανίζει μεγαλύτερη περιεκτικότητα στις ουσίες αυτές. Επίσης, περιέχει πολυφαινόλες που μειώνουν τις επιδράσεις της κακής χοληστερόλης και προστατεύον από διάφορες μορφές καρκίνου.

Το σκόρδοΣτην ουσία αλλισίνη φαίνεται πως οφείλει το σκόρδο την αντιοξειδωτική δράση του. Σύμφωνα με ερευνητές, όταν η ουσία αυτή αποσυντίθεται γρήγορα παράγει σουλφενικό οξύ το οποίο εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και μάλιστα με εκπληκτική ταχύτητα. Προκαταρκτικές έρευνες έχουν υποστηρίξει ότι η αλλισίνη εμποδίζει την εισβολή και τη μετάσταση των καρκινικών κυττάρων του παχέος εντέρου.

Το φασκόμηλοΟνομάζεται και φυτό της μακροζωίας, ακριβώς λόγω της ιδιότητάς του να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό και κατά συνέπεια να προλαμβάνει βλάβες στα καρδιακά και νευρικά κύτταρα, μεταλλάξεις και καρκινογενέσεις. Συνήθως καταναλώνεται σε ρόφημα, αφού πρώτα ρίξουμε μερικά φύλλα του σε ζεστό νερό και τα αφήσουμε λίγα λεπτά ώστε να απελευθερώσουν τα αιθέρια έλαια του φυτού.

Το δίκταμοΗ αντιοξειδωτική δράση αυτού του βοτάνου έχει μελετηθεί αρκετά από τους επιστήμονες και αποδίδεται στην πλούσια περιεκτικότητα των εκχυλισμάτων του σε πολυφαινόλες και τοκοφερόλες. Σύμφωνα με μελέτη του 1996, το φυτό ελαττώνει τη μεταλλαξιογόνο δράση ενός διατροφικού καρκινογόνου. Ο δίκταμος ήταν αφιερωμένος κατά την αρχαιότητα στη θεά Αρτεμη, καθώς θεωρούνταν ότι διευκόλυνε τον τοκετό.

Το τζίνσενγκΕχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και παρέχει ευεξία. Τόσο το σιβηριανό όσο και το κορεάτικο τζίνσενγκ έχουν την ιδιότητα να αποτοξινώνουν τον οργανισμό μεταφέροντας οξυγόνο στα κύτταρα, ενώ ορισμένες μελέτες υποστηρίζουν ότι η κατανάλωσή τους συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου. Στην Κίνα, όπου χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα, αποκαλείται «ρίζα της ζωής».

Το πράσινο τσάιΛόγω της μεγάλης ποσότητας κατεχινών που περιέχει ασκεί έντονη αντιοξειδωτική δράση. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, μεταξύ άλλων, το πράσινο τσάι δρα κατά του καρκίνου, μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2. Στην Κίνα χρησιμοποιείται για θερα­πευτικούς σκοπούς εδώ και 4.000 χρόνια.

ΠορτοκαλιάΠερισσότερες από 170 εξέχουσες αντιοξειδωτικές ουσίες, με τη βιταμίνη C να είναι μόνο μία από αυτές, περιέχει το προσφιλές πορτοκάλι. Οι ουσίες αυτές διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες, τα φλαβονοειδή, τα λιμονειδή και τα καροτενοειδή. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο συνδυασμός των ουσιών πολλαπλασιάζει τις ιδιότητές τους και συνιστά ένα εξαίσιο προστατευτικό κοκτέιλ για την υγεία.



http://mygdalia.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Από σήμερα Δευτέρα 03/09 οι αιτήσεις για θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΙΕΚ ΟΑΕΔ Κοζάνης και Πτολεμαΐδας

Από τη Δευτέρα 03/09/2012 έως και την Παρασκευή 07/09/2012 (και ώρες 08:00 έως 14:00) θα γίνεται η υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού που θα καλύψει τις ανάγκες των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων των ΙΕΚ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για το έτος κατάρτισης 2012-2013.

ΙΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ (11ο ΧΙΛ. Κοζάνης – Λάρισας, Τ.Κ. 50100 Κοζάνη, τηλ. 24610 – 20258, 24610-20282)
ΠΕ-Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ-ΤΕΙ)
ΠΕ04-Χημικοί, ΠΕ06-Αγγλικής Φιλολογίας, ΠΕ09-Οικονομολόγοι, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, ΠΕ13-Νομικών
και Πολιτικών Επιστημών, ΠΕ14-Ιατροί, ΠΕ18-Αισθητικής, ΠΕ18-Γραφικών Τεχνών, ΠΕ18-Γραφιστικής,
ΠΕ18-Διοίκηση Επιχειρήσεων, ΠΕ18-Λογιστικής, ΠΕ19-Πληροφορικής, ΠΕ20-Πληροφορικής.
ΤΕ01-Πτυχιούχοι ΤΕΛ, ΕΠΛ, ΤΕΕ Β΄ Κύκλου
ΤΕ01- Αισθητικής, Κομμωτικής με άδεια άσκησης επαγγέλματος κομμωτή Α΄ ελλείψει αυτών Κομμωτικής
με άδεια άσκησης επαγγέλματος κομμωτή.
ΔΕ- Απόφοιτοι Ι.Ε.Κ. με πιστοποίηση, Πτυχιούχοι ΤΕΕ Α΄ Κύκλου, εμπειροτεχνίτες απόφοιτοι
τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης του Ν.1566/85
Κομμωτικής με άδεια άσκησης επαγγέλματος κομμωτή Α΄ ελλείψει αυτών Κομμωτικής με άδεια άσκησης
επαγγέλματος κομμωτή.

ΙΕΚ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (Περιοχή Κουρή, Τ.Κ. 50200 Πτολεμαΐδα, τηλ. 24630 – 80444, 24630-27212)
ΠΕ-Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ-ΤΕΙ)
ΠΕ04-Χημικοί, ΠΕ06-Αγγλικής Φιλολογίας, ΠΕ08-Καλών Τεχνών, ΠΕ09-Οικονομολόγοι, ΠΕ11-Φυσικής
Αγωγής, ΠΕ12-Ηλεκτρολόγοι, ΠΕ13-Νομικών Πολιτικών Επιστημών, ΠΕ14-Γεωπόνοι, ΠΕ14-Ιατροί, ΠΕ14Νοσηλευτικής,
ΠΕ17-Ηλεκτρολόγοι, ΠΕ18-Αισθητικής, ΠΕ18-Διοίκηση Επιχειρήσεων, ΠΕ18-Λογιστικής,
ΠΕ18-Νοσηλευτικής, ΠΕ18-Τεχνολόγοι Τροφίμων-Διατροφής, ΠΕ18-Φυτικής Παραγωγής, ΠΕ19Πληροφορικής,
ΠΕ20-Πληροφορικής, ΠΕ34-Ιταλικής Γλώσσας.
ΤΕ01-Πτυχιούχοι ΤΕΛ, ΕΠΛ, ΤΕΕ Β΄ Κύκλου
ΤΕ01- Αισθητικής, Κομμωτικής με άδεια άσκησης επαγγέλματος κομμωτή Α΄ ελλείψει αυτών Κομμωτικής
με άδεια άσκησης επαγγέλματος κομμωτή, Νοσηλευτικής.
ΔΕ- Απόφοιτοι Ι.Ε.Κ. με πιστοποίηση, Πτυχιούχοι ΤΕΕ Α΄ Κύκλου, εμπειροτεχνίτες απόφοιτοι
τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης του Ν.1566/85
Αισθητικός Ποδολογίας και Καλλωπισμού Νυχιών, Κομμωτικής με άδεια άσκησης επαγγέλματος κομμωτή
Α΄ ελλείψει αυτών Κομμωτικής με άδεια άσκησης επαγγέλματος κομμωτή

* Κατεβάστε από εδώ την προκήρυξη….

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »