Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Με χειροπέδες στα δικαστήρια ο Μιχάλης Λιάπης

ΕΚΤΑΚΤΟ: Με χειροπέδες στα δικαστήρια ο Μιχάλης Λιάπης Με χειροπέδες οδηγήθηκε λίγα λεπτά πριν τις έξι το απόγευμα στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης.

Ο πρώην υπουργός κυκλοφορούσε με ανασφάλιστο τζίπ με πλαστές πινακίδες και χωρίς δίπλωμα και συνελήφθη από άνδρες της ΔΙΑΣ το μεσημέρι ενώ οδηγούσε στην Λεωφόρο Αρτέμιδας.
Ο κ. Λιάπης οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων αφού αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης και ανασφάλιστου οχήματος. Επίσης του επιβλήθηκε ήδη 500 ευρώ πρόστιμο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Χρυσοσκάνθαροι εκπρόσωποι της πτωχοποιημένης ελληνικής κοινωνίας

Γράφει ο Σχολιαστής
Ανακοινώθηκαν όπως κάθε χρόνο τα περιουσιακά στοιχεία των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου.
Πέρα από τον μόνιμο εμπαιγμό της δήλωσης του ‘’έσχες’’ χωρίς να διευκρινίζεται το ‘’πόθεν’’ τίθεται και ένα άλλο σοβαρό ζήτημα.
Είναι ποτέ δυνατόν σε μια χώρα χρεοκοπημένη, από την ιδία την πολιτική της τάξη, να εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα πολιτικά της στελέχη τέτοιες αμοιβές και να κατέχουν τέτοιες κινητές και ακίνητες περιουσίες;
Αν ήταν στελέχη μιας ΑΕ που εμφάνιζε οικονομική ζημία θα εξακολουθούσαν οι μέτοχοι να εγκρίνουν τέτοιες αμοιβές σε αποτυχημένα στελέχη ;
Για τον λόγο αυτό ας προσέξουν οι έλληνες πολίτες όταν βρεθούν εμπρός στις κάλπες, την επόμενη φορά, ποιους θα στείλουν να τους εκπροσωπήσουν στην ελληνική βουλή.
Η βουλή δεν είναι πασαρέλα να απαρτίζεται από προβεβλημένα πρόσωπα που προβάλλουν κατά κόρον τα ΜΜΕ για να παρασύρουν τους αφελείς ψηφοφόρους.
Στην βουλή πρέπει να προωθούνται άνθρωποι επιτυχημένοι στην κοινωνία που έχουν πίσω τους έργο αποδοτικό στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
Γι αυτό χρήσιμο θα είναι να ελέγξουν οι ψηφοφόροι τα περιουσιακά στοιχεία των υποψηφίων βουλευτών και να αναρωτηθούν :
‘’Είναι δυνατόν εμένα, που είμαι ένας χαμηλόμισθος εργαζόμενος της γαλέρας του ιδιωτικού τομέα, να με εκπροσωπήσει ένας βουλευτής με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταθέσεις και δυο ντουζίνες ακίνητα σε όποιον χώρο και αν λέει ότι ανήκει ;’’
Με αυτό και μόνο το κριτήριο, αν ελέγξει ο κάθε ψηφοφόρος τον βουλευτή που θα επιλέξει να ψηφίσει, θα αδειάσει η βουλή από καμπόσα ‘’φορτία’’ που έχουν στρογγυλοκαθίσει στα έδρανα με μόνο σκοπό να αυξάνουν τα νούμερα των ήδη προκλητικών τραπεζικών λογαριασμών τους.
 
tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελλάδα: η χώρα των 5.752 φυτών

Η Ελλάδα είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη βλάστηση, αποφάνθηκαν γερμανοί βοτανολόγοι, σύμφωνα με τους οποίους στη χώρα μας υπάρχουν 5.752 είδη φυτών.
Μάλιστα το ένα στα πέντε – για την ακρίβεια 1.278 είδη – δεν απαντώνται οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.
Οι γερμανοί ερευνητές σε συνεργασία με έλληνες και δανούς συναδέλφους τους μελετούσαν επί τρία χρόνια τα είδη βλάστησης της Ελλάδας στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν την πρώτη ολοκληρωμένη καταγραφή της ελληνικής χλωρίδας, καταγράφοντας με λεπτομέρειες ποιοι τύποι φυτών απαντώνται σε κάθε περιοχή.
Για παράδειγμα, η πορτοκαλί, κίτρινη ή κόκκινη τουλίπα του Ορφανίδη (Tulipa orphanidea) αναπτύσσεται μόνο στην Πελοπόννησο, σε υψόμετρα 700-1.600 μέτρων.
Το λείριο το μάρταγο (Lilium martagon) είναι ένα από τα πέντε είδη κρίνων στην Ελλάδα, ενώ απαντάται σε ορισμένες περιοχές της Αλβανίας. Επίσης, ενδημικό στη χώρα μας είναι και το ένα από τα μόλις δύο είδη φοινίκων της Ευρώπης, ο Κρητικός Φοίνικας (Phoenix theophrastii).
«Η Ελλάδα έχει βουνά ύψους σχεδόν 3.000 μέτρων, αλλά και πολλά νησιά με μακρά ιστορία απομόνωσης των εξαιρετικά ποικιλόμορφων βιοτόπων τους, καθένα από τα οποία έχει ένα πολύ διαφορετικό τοπικό κλίμα», γράφουν οι ερευνητές στη δημοσίευσή τους με τίτλο «Αγγειακά Φυτά της Ελλάδας» περιγράφοντας ιδιαίτερα τα νησιά του Αιγαίου ως υπαίθρια εργαστήρια της εξελικτικής διαδικασίας.
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »