Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Παραίτηση και του Δημάρχου Πρεσπών Βασίλη Τσέπα (Βίντεο)


DimarxoiPrespon_AmintaiouΑλληλέγγυος στον αγώνα που δίνει ο λαός και η Δημοτική Αρχή  του Αμυνταίου, ενάντια στην αποψίλωση της περιοχής από κάθε κρατική δομή και τη συνέχιση της υποβάθμισης του τόπου, δήλωσε ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Βασίλης Τσέπας.
Ο Δήμαρχος Πρεσπών σε σχετική δήλωσή του μίλησε για «ανόητες αποφάσεις, που φέρνουν παράλυση στην περιοχή μας» και εξ αιτίας αυτών των αποφάσεων «νοιώθουμε αδικημένοι, πικραμένοι και πολίτες τρίτης κατηγορίας». Τέλος ο κ. Τσέπας, εν μέσω χειροκροτημάτων από τους παραβρισκόμενους, δήλωσε ότι βρίσκεται δίπλα στο Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή του Αμυνταίου και θα υποβάλει την παραίτησή του μαζί με τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη.
Η παραίτηση του Δημάρχου Πρεσπών δείχνει ότι η κατάσταση με την υποβάθμιση του Νομού Φλώρινας έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι φορείς δεν θα ανεχτούν άλλες παρεμβάσεις που να συντελούν σε περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής. Η αδικαιολόγητη μετακίνηση στρατιωτικών μονάδων και το κλείσιμο του στρατοπέδου Αμυνταίου, είναι σαφές ότι αποφασίστηκαν κατόπιν πολιτικών παρεμβάσεων. Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις παλαιοκομματικές πρακτικές παρεμβάσεων ανοιχτά, καθαρά και με παρρησία, προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή των στρατιωτικών μονάδων και η συνέχιση της λειτουργίας του στρατοπέδου Αμυνταίου.


Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα τρόφιμα μπορούν να σώσουν τη ζωή μας

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μέχρι
και 2,7 εκατομμύρια ζωές θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο με επαρκή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών
και βέβαια
δεν αναφέρονται καν
στα κονσερβοποιημένα
στα συντηρημένα ή
συσκευασμένα φρούτα και λαχανικά τα οποία είναι
φορτωμένα με νάτριο το οποίο μπορεί να επηρεάσει την αρτηριακή πίεση και να επιφέρει ζημιά στις αρτηρίες και συνήθως καλύπτονται
με ζαχαρούχα σιρόπια τα οποία προκαλούν σάκχαρο στο αίμα επηρεάζοντας τα επίπεδα ινσουλίνης
αναφέρονται στα φρέσκα και εποχής φρούτα και λαχανικά
διότι 
τα φρέσκα προϊόντα είναι γεμάτα με
τις φυσικές τους βιταμίνες
τα μέταλλα και
τα φυτοθρεπτικά συστατικά τους που δρουν ως φυσικοί θεραπευτές του σώματός μας...
για παράδειγμα
σε μια πρόσφατη μελέτη παρατηρήθηκε ότι μόλις μιά ομάδα αύξησε την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών μείωση έως 4% του κινδύνου θανατηφόρου εμφράγματος
επίσης
οι άνθρωποι που τρώνε τουλάχιστον 8 μερίδες φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα -μην μας τρομάζουν οι ποσότητες,δεν είναι δύσκολο να φάμε έως και πέντε φρούτα την ημέρα και τρεις σαλάτες - έχουν 22% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής από εκείνους που τρώνε τρεις (3) μερίδες έως καθόλου...
έχει επίσης αναφερθεί και αποδειχτεί ότι άτομα όλων των ηλικιών που έχουν μια υψηλή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών έχουν υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών και καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου από ό, τι εκείνα που καταναλώνουν πολύ μικρότερες ποσότητες  ή και καθόλου....
και ας δούμε ομάδες φρούτων
λαχανικών και
βοτάνων τα οποία είναι άκρως απαραίτητα για την υγεία μας
όλα ανεξαιρέτως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά τα οποία μειώνουν καταλυτικά τον κίνδυνο για  διαβήτη
τύπου 2 έως και
14 %
μια μετα-ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal δείχνει πως η αύξηση της  πρόσληψης πράσινων φυλλωδών λαχανικών  όπως
το σπανάκι
τα σέσκουλα
τα αντίδια
τα βλίτα
το σέλινο
το μαϊντανό
ο άνηθος
το μάραθο
το λάχανο
το μαρούλι
οι λαχανίδες
το μπρόκολο
τα λαχανάκια Βρυξελλών
τα ραδίκια
η μολόχα
τα φρούτα και τα βότανα όπως:
το αβοκάντο
οι μπανάνες
τα πεπόνια
τα αμύγδαλα 
το νεροκάρδαμο
το πολυκόμπι 
η τσουκνίδα
και
το αγριοράδικο
είναι γεμάτα κάλιο το οποίο προστατεύει την καρδιά μας και βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης...
δυστυχώς, ορισμένα φάρμακα με στόχο να προστατεύσουν την καρδιά
όπως
π.χ τα διουρητικά μπορεί να απογυμνώσουν το σώμα μας από τις απαραίτητες ποσότητες καλίου
και δεν είναι ασυνήθιστο να παρατηρούνται πολλά διαβητικά άτομα να παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα καλίου
αυτές οι τροφές -λοιπόν -προστατεύουν την καρδιά και
κρατούν τα επίπεδα καλίου σε φυσιολογικά επίπεδα...
όλα τα σταυρανθή λαχανικά τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό μας από το καρκίνο όπως:
το μπρόκολο
οι λαχανίδες
το κουνουπίδι
το λάχανο
τα λαχανάκια Βρυξελλών
και
τα ραπανάκια έχουν όλα ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες χάρη στις βιοδραστικές ενώσεις τους οι οποίες παρέχουν απόλυτη προστασία
στους πνεύμονες
στο πάγκρεας
στην ουροδόχο κύστη
στον προστάτη
στο θυρεοειδή
στο δέρμα
στο στομάχι
στο παχύ έντερο
όλα τα κόκκινα φρούτα και λαχανικά όπως:
και
τα οποία είναι από τις ισχυρότερες πηγές λυκοπενίου
το λυκοπένιο διαδραματίζει θετικότατο στον οργανισμό μας και είναι από τις ισχυρότερες ασπίδες έναντι του καρκίνου καθώς προλαμβάνουν τον καρκίνο
των πνευμόνων
του στομάχου
του προστάτη
του μαστού
του τραχήλου
της στοματικής κοιλότητας
του οισοφάγου
του παγκρέατος
του παχέος εντέρου...
και βέβαια δεν ξεχνάμε τις ναυαρχίδες:
α)
το σκόρδο:οι αρχαίοι Έλληνες το έλεγαν και δυσώδες ρόδον-σκόρδο λοιπόν και το βοτανικό όνομα αυτού αllium sativum
το κρεμμύδι:κόκκινα κρεμμύδια για την μείωση της κακής χοληστερίνης και την υγεία της καρδιάς
το παντζάρι: - τα παντζάρια-το παντζαρόζουμο και η υπέρταση
και
το λεμόνι: λεμόνι
β)
κουρκούμι
πράσινο τσάι
τζίντζερ 
και
κακάο
~~~~~~~~~~~~~~
ας θυμόμαστε όλα τα παραπάνω όταν επιλέγουμε τα τρόφιμά μας
διότι
όπως επανειλημμένα  έχουν δείξει οι έρευνες η καλή διατροφή είναι τεράστιας σημασίας για το σύνολο του οργανισμού μας και τεράστια η σημασία της στην ευζωία μας και στην μακροζωία μας
ας μη ξεχνάμε πως
η διατροφή μας είναι το καύσιμο που κινεί το σύνολο του οργανισμού μας γι αυτό
πρέπει να βρίσκουμε πάντα χρόνο να αξιολογούμε τα προϊόντα που προορίζουμε για τροφή μας
και
να θυμόμαστε
- ότι και οι ελαχιστότατες βελτιώσεις πολλαπλασιάζουν τα οφέλη για την υγεία μας όπως και το αντίστροφο πολλαπλασιάζει
τις ανισορροπίες
τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και - το χείριστο -
δημιουργεί καινούργια
έτσι
τρώμε καλύτερα για να ζήσουμε καλύτερα
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
πηγές πληροφόρησης και:
http://www.who.int/dietphysicalactivity/fruit/en/index2.html
http://www.who.int/dietphysicalactivity/media/en/gsfs_fv.pdf
http://botanologia.blogspot.gr/2010/09/blog-post_16.html
http://botanologia.blogspot.gr/2012/05/blog-post_15.html
http://botanologia.blogspot.gr/2012/04/blog-post_01.html
http://botanologia.blogspot.gr/2012/04/blog-post_10.html 
 http://botanologia.blogspot.gr/2012/11/urtica-dioica.html
thalia 

Διαβάστε περισσότερα » »

Εναλλακτικές χρήσεις του ξιδιού που ξαφνιάζουν

Είναι ιδανικό για τις σαλάτες και τα θαλασσινά, αλλά αν επιχειρήσετε να βγάλετε το ξίδι από την κουζίνα σας, θα δείτε ότι οι χρήσεις του θα σας εκπλήξουν.
Αποσμητικό… αυτοκινήτου
Είτε πηγαίνετε είτε επιστρέφετε από διακοπές, ένα είναι σίγουρο, ότι το αυτοκίνητό σας πρέπει να είναι καθ'όλα έτοιμο για τις νέες προκλήσεις. Αφού το πάρετε από το συνεργείο λοιπόν, αφήστε ένα μπουκάλι ξίδι για ένα βράδυ στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας. Την επόμενη μέρα τίποτα δε θα …μυρίζει όπως χτες, καθώς το πάμφθηνο αυτό υγρό θα απορροφήσει όλες τις άσχημες μυρωδιές.
Λαμπερά μαλλιά
Σε αντίθεση με ό, τι μπορείτε να σκεφτείτε, δεν είναι το χλώριο της πισίνας που «χαλάει» τα μαλλιά σας, αλλά τα υπολείμματα χαλκού, που υπάρχουν στο νερό. Αν δείτε ότι τα μαλλιά σας έχουν…αλλάξει χρώμα, ξεπλύνετε τα με ένα μείγμα από ¼ φλιτζάνι ξίδι μηλίτη και 1 ποτήρι νερό. Το οξικό οξύ διαλύει τα οξείδια του χαλκού, που «πρασινίζουν» τα μαλλιά σας.
Τέρμα τα βρωμερά πόδια
Τα πόδια το καλοκαίρι δεν έχουν και την καλύτερη μυρωδιά, ειδικά με τις θερμοκρασίες στα ύψη και τον ιδρώτα στο …κόκκινο. Η λύση; Ενυδατώστε τα πόδια σας με ξίδι. Για την κακοσμία των ποδιών, κάντε ένα 10λεπτο ποδόλουτρο με ξίδι καθημερινά. Το οξικό οξύ θα σκοτώσει τις οσμές που προκαλούν τα βακτηρίδια. Επιπλέον, για να απαλλαγείτε από «το πόδι του αθλητή», ξεπλύνετε τα πόδια σας σε ένα διάλυμα από ένα μέρος νερό και ένα μέρος ξίδι δύο φορές την ημέρα, πριν βάλετε αντιμυκητιασική κρέμα. Το ξίδι θα βοηθήσει να στεγνώσει η υγρασία στο δέρμα σας, που επιτρέπει την ανάπτυξη του μύκητα και της οσμής.
Για αστραφτερά λευκά
Το λευκό ξίδι είναι μια δοκιμασμένη συνταγή κατά των λεκέδων στα ρούχα. Προσθέστε ένα φλιτζάνι με το ξέβγαλμα για να κρατήσετε τα λευκά σας υφάσματα φωτεινά, να αφαιρέσετε τη συσσώρευση σαπουνιού μέσα στο πλυντήριο και επιπλέον να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές στα ρούχα σας.
Δείξτε τα χέρια σας
Κρατήστε ένα μπουκάλι ξίδι κοντά στο νεροχύτη της κουζίνας σας, γιατί θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο όταν θα θελήσετε να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα χέρια σας, ειδικά αν το μενού περιλαμβάνει μούρα, παντζάρια κ.λπ. Τρίψτε τα χέρια σας με ένα απλό λευκό ξίδι και έπειτα ξεπλύνετε με σαπούνι. Tip: το ξίδι είναι ιδανική «συνταγή» για να γυαλίζετε τα κουζινικά σας σκεύη, όταν έχουν επίμονους λεκέδες και άσχημες μυρωδιές.
Τσιμπήματα από μέδουσες; Ξίδι
Αρκετές μελέτες έχουν δείξει, ότι το οξικό οξύ στο ξίδι μπορεί να αντισταθμίσει το τσούξιμο και τον πόνο που προκαλεί το δηλητήριο από τις μέδουσες. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε σε ιατρικό περιοδικό της Αυστραλίας, ανέφερε μάλιστα ότι αν ρίξετε ξίδι στο δέρμα σας για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα, θα αποτρέψετε την επιπλέον απελευθέρωση του δηλητηρίου. Βέβαια, αν και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το ζεστό νερό είναι πιο αποτελεσματική θεραπεία, το ξίδι είναι μία καλή εναλλακτική. Tip: το ξίδι ενδείκνυται και για να απαλύνει τον κνησμό μετά από τσίμπημα κουνουπιού.
Για φυσική εξόντωση των ζιζανίων
Πολλά καταστήματα πουλούν οξικό οξύ, το κύριο συστατικό του ξιδιού δηλαδή, ως «δολοφόνο» των απανταχού ζιζανίων, που κατακλύζουν τους κήπους. Αν θέλετε μία μη τοξική και σπιτική λύση, η απάντηση είναι το ξίδι, φυσικά. Ανακατέψτε αδιάλυτο ξίδι με ένα ή δύο κομμάτια από απορρυπαντικό πιάτων και ψεκάστε στις ρίζες και τα φύλλα των φυτών σας για να εξαφανίσετε τα ζιζάνια. Επαναλάβετε εάν χρειαστεί, αλλά πριν κάνετε οτιδήποτε, καλό θα ήταν πρώτα να ρωτήσετε έναν ειδικό γεωπόνο για να είστε σίγουροι.

Πηγή clickatlife.gr
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τέλος οι επιδοτήσεις για τους αγρότες-εμπρηστές

Αγρότες και κτηνοτρόφοι θα χάνουν την αποζημίωση που δικαιούνται και θα επιστρέφουν τα χρήματα που έχουν λάβει, αν εμπλέκονται σε εμπρησμό από αμέλεια ή εκ προθέσεως
"Φρένο" στην παραβατική συμπεριφορά των αγροτών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι ευθύνονται για πλήθος πυρκαγιών στη χώρα μας, προσπαθεί να βάλει το Πυροσβεστικό Σώμα.
Σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγείου, που ακολουθεί το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που εμπλέκονται σε εμπρησμούς εκ προθέσεως ή εξ αμελείας θα κινδυνεύουν πέρα από τις προκαθορισμένες ποινικές κυρώσεις, να χάσουν την αποζημίωση που λαμβάνουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) ενώ θα καλούνται να επιστρέψουν και την επιδότηση που έχουν λάβει.
Να σημειωθεί ότι οι ποινές που προβλέπονται για εμπρηστές εκ προθέσεως ή εξ αμελείας αφορούν φυλάκιση ετών έως ισόβια και πρόστιμο από 2.900 ευρώ έως 150.000 ευρώ. Οι παραβάτες πλέον θα έρχονται αντιμέτωποι και με την παύση του δικαιώματος αποζημίωσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ακόμα και σε περιπτώσεις ενδείξεων ενοχής αξιόποινων πράξεων των ίδιων ή μελών της οικογένειας τους ενώ θα είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν το σύνολο των χρημάτων της επιδότησης που έχουν εισπράξει σαν αχρεωστήτως καταβληθέντα.
"Η παραβατική συμπεριφορά, εκτός των καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον έχει ως συνέπεια τη σπατάλη οικονομικών πόρων για την κατάσβεση των πυρκαγιών και την καταπόνηση του ανθρώπινου δυναμικού που συμμετέχει στην καταστολή τους, χωρίς να παραβλέπονται και οι επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες που πλήττονται" αναφέρει η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ!!Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ. ΜΕ ΤΙ ΟΜΩΣ;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘ. ΜΠΑΛΤΖΩΗΣ
Είναι από τις ειδήσεις, που δεν μπορεί τουλάχιστον για λίγο θα μειδιάσεις, αν δεν ξεσπάσεις σε δυνατά γέλια. Αν μια χώρα που όχι μόνο δεν έχει στρατιωτικές δυνατότητες, ή μάλλον ασήμαντες και δεν υπολογίζεται διεθνώς, αλλά για να δείξει πρόθυμη, υπάκουη και υποτελής σε ότι και σε όλα που αποφασίζουν οι μεγάλες δυνάμεις και δη οι ΗΠΑ, σπεύδει πρώτη μαζί με την Γαλλία να δηλώσει παρών στις "επικείμενες" στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας, τότε η είδηση προκαλεί κλαυσίγελο, γιατί μιλάμε για επιχειρήσεις, με εκατοντάδες ανθρώπινα θύματα.
Δεν εξετάζουμε στο παρόν το δίκαιο ή όχι της επιχείρησης αυτής, που για τους λογικούς και εχέφρονες είναι προσχεδιασμένη και προαποφασισμένη από πρίν, η πρόφαση "δημιουργήθηκε" και όλοι αναμένουμε την υλοποίησή της, πότε και με ποιον τρόπο.
Ερχόμαστε ξανά στην γείτονα χώρα που μπορεί να δηλώνει έτοιμη να επιτεθεί στην Συρία, όμως δεν μας λέει με τι θα επιτεθεί, αφού ούτε στρατό (ελάχιστος, ανέτοιμος, ανεκπαίδευτος), ούτε πολεμικό ναυτικό, ούτε αεροπορία, ούτε πυραύλους διαθέτει…
Όπως πληροφορηθήκαμε λοιπόν η Γαλλία και η Αλβανία ήσαν οι δύο πρώτες χώρες που έχουν εκφράσει την προθυμία τους να επιτεθούν στη Συρία. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να εξέλθει από την ανυπαρξία του και να ανεβάσει το γόητρο της απούσης διεθνώς Γαλλίας, κατά την διάρκεια ενός συνεδρίου δήλωσε ότι “η Γαλλία είναι έτοιμη να τιμωρήσει” τους υπεύθυνους για τις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία.
“Η Γαλλία εκφράζει την εντιμότητά της για την τιμωρία εκείνων που πήραν την απόφαση να επιτεθούν με αέριο σε αθώους ανθρώπους”, δήλωσε ο Ολάντ. Βέβαια ο πρόεδρος της "μεγάλης" κάποτε Γαλλίας, δεν διευκρινίζει, αν αύριο το πρωί λέμε, αν διαπιστωθεί ότι αυτοί που έριξαν τα χημικά δεν είναι ο συριακός στρατός, που καταγάγει διαρκώς νίκες τους τελευταίους μήνες κατά των ανταρτών και δεν θα είχε κανένα όφελος να ρίξει χημικά, αφού θα προκαλούσε την διεθνή παρέμβαση, αν λέμε ξανά αποδειχτεί ότι τα χημικά τα έριξαν οι αντάρτες στην Συρία, θα επιδιώξει την τιμωρία, με στρατιωτικές επιχειρήσεις βεβαίως κατά "εκείνων που πήραν την απόφαση να επιτεθούν με αέριο σε αθώους ανθρώπους"; Φυσικά με την ενεργό συμμετοχή της "τρομερής" Αλβανικής στρατιωτικής μηχανής θα προσθέταμε.
Καθόσον όπως έγινε γνωστό, η Αλβανία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε πως θα υποστηρίξει οποιαδήποτε δράση που θα αναληφθεί από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους του ΝΑΤΟ εναντίον της Συρίας , σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ που επικαλούνται δηλώσεις του απερχόμενου πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.
Η όλη κατάσταση, αν δεν συμπεριλαμβανόταν στην σφαίρα του απόλυτα τραγικού, με αυτά τα απίθανα που συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή, όπου η έννοια του δικαίου και η λογική έχουν εξοβελιστεί, λόγω των οικονομικών συμφερόντων, των θρησκευτικών ιδεοληψιών και του διεθνούς παρεμβατισμού, θα ήταν για να ευθυμήσουμε, που τώρα δυστυχώς μας κάνει να προβληματιζόμαστε σοβαρά για το δυσοίωνο μέλλον που μας επιφυλάσσουν. Ας είναι καλά η γείτονος Αλβανία, που μας προκαλεί τουλάχιστον μειδιάματα!!!
 
 
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Απαγορεύεται για μια πενταετία η κοπή αρωματικών φυτών στην Κρήτη

Διάταξη προβλέπει αυστηρές ποινές σε όσους δεν την εφαρμόζουν
Στη λήψη μέτρων για την προστασία αρωματικών φυτών της Κρήτης όπως η μαλλοτήρα, η μαντζουράνα, το φασκόμηλο και η ρίγανη, προχωρά η διεύθυνση δασών Χανίων.
Στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκε ρυθμιστική δασική - αστυνομική διάταξη με την οποία για τα επόμενα πέντε χρόνια απαγορεύεται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «η εκρίζωση και ολοκληρωτική κοπή των βλαστών παντός είδους αρωματικού, φαρμακευτικού, μελισσοκομικού, ανθοκομικού και διακοσμητικού φυτού, δενδρυλλίου, θάμνου, φρυγάνου και πόας».
Στην ίδια διάταξη αναφέρεται ότι απαγορεύεται η συλλογή για εμπορία μαλλοτήρας, ματζουράνας, φασκόμηλου και ρίγανης σε όλες τις περιοχές που είναι ενταγμένες στο δίκτυο προστασίας της φύσης Natura 2000 ενώ η κοπή των συγκεκριμένων φυτών επιτρέπεται για μικρές ποσότητες μέχρι 500 γραμμάρια ανά είδος για την κάλυψη ατομικών αναγκών την εποχή της ανθοφορίας με την χρήση ψαλιδιού και μαχαιριού χωρίς να κόβονται όλοι οι βλαστοί.
Εκτός του δικτύου Νatura και μετά από άδεια της δασικής υπηρεσίας επιτρέπεται η κοπή αυτών των ειδών για εμπορία αλλά σε ποσότητες που θα ορίζονται από την σχετική άδεια.
Το μέτρο της απαγόρευσης για μια πενταετία αρωματικών φυτών κρίθηκε αναγκαίο δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση αυτών των ειδών που λόγω των ευεργετικών τους ιδιοτήτων είναι περιζήτητα στην αγορά.
Η διάταξη προβλέπει και αυστηρές ποινές σε όσους δεν την εφαρμόζουν.

katohika

Διαβάστε περισσότερα » »

Aλουμίνιο: Το «Αόρατο» Δηλητήριο στα Σπίτια μας

Το αλουμίνιο είναι τόσο επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα, ώστε προκαλεί βλάβες στον οργανισμό ακόμη και σε μικρές ποσότητες
Τα αλουμινένια κουτιά αναψυκτικών και μπύρας εγχέουν
αλουμίνιο στα ποτά που καταναλώνουμε. Οι κατσαρόλες που είναι φτιαγμένες από αλουμίνιο αλλοιώνουν τις τροφές που τρώμε, όπως και το αλουμινόχαρτο στο οποίο τυλίγουμε το φαγητό…..
Το επεξεργασμένο τυρί, τα έτοιμα μίγματα για κέικ, τα εμβόλια, η βρεφική πούδρα, το κραγιόν, τα αποσμητικά, τα ρινικά σπρέι, τα αντιόξινα φάρμακα –όλα περιέχουν αλουμίνιο.
Είναι επικίνδυνα και τοξικά για το ανθρώπινο σώμα … τότε γιατί δεν υπάρχουν προειδοποιήσεις και ρυθμίσεις; Επειδή οι ελεγκτικές αρχές έχουν εξαγορασθεί από τις ομάδες των εταιρικών λόμπι….
Το αλουμίνιο δεν υπάρχει ως ελεύθερο μέταλλο, αλλά βρίσκεται στα ορυκτά και τα μεταλλεύματα. Στην φυσική του κατάσταση δεν θέτει καμία απειλή. Υπάρχει σε αφθονία στην φύση (είναι το πιο άφθονο μέταλλο της γης), και εξάγεται με πολύ χαμηλό κόστος για πολλές χρήσεις. Είναι ανθεκτικό στη διάβρωση και είναι πολύ ελαφρύ.
Για αυτούς τους λόγους, το αλουμίνιο χρησιμοποιείται ευρύτατα, και σε μέρη που κανείς μας δεν μπορεί να φαντασθεί… Το φοράμε, μαγειρεύουμε σε και με αυτό, βρίσκεται στις τροφές και στα ποτά μας…
Οι ευρείες χρήσεις του αλουμινίου στα καταναλωτικά προϊόντα περιλαμβάνουν:
Αλουμίνιο στο νοικοκυριό:
Σκεύη Μαγειρικής
Αλουμινόχαρτο
Πιάτα και Μαχαιροπήρουνα Αλουμινένια
Κουτιά Φαγητών και Ποτών
Αλουμίνιο σε παρασκευάσματα Υγείας και Υγιεινής
Aντιόξινα φάρμακα
Εμβόλια
Αιμορροϊδικά Φάρμακα
Αντιδιαρροϊκά Φάρμακα
Ρινικά Σπρέι
Βρεφική Σκόνη
Τεχνητές Οδοντοστοιχίες
Κραγιόν
Πολύ συχνά το αλουμίνιο προστίθεται στα κάτωθι:
Αλεύρι για ψήσιμο
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μαγειρικό Αλάτι
Επεξεργασμένο Τυρί
Έτοιμο Μίγμα για Κέικ
Αναπόφευκτοι Κίνδυνοι
Το αλουμίνιο δεν χρησιμοποιείται μόνο σε μία τεράστια γκάμα προϊόντων, αλλά η όξινη βροχή και τα χημικά απόβλητα παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην εισροή του μετάλλου στον οργανισμό μας.
Η όξινη βροχή διασπά το αλουμίνιο που βρίσκεται στα χωμάτινα εδάφη, και στην συνέχεια αυτό συσσωρεύεται στις υδάτινες πηγές.
Στην συνέχεια μολύνει το ψάρια και τα θαλασσινά που καταναλώνουμε, και επίσης το εισπνέουμε μέσα από τον καπνό του τσιγάρου…
Επιδράσεις στο Σώμα
Από τη στιγμή που ο οργανισμός λάβει ποσότητες αλουμινίου, αυτό συσσωρεύεται σε διάφορους ιστούς του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών, του εγκεφάλου, των πνευμόνων, του συκωτιού και του θυροειδή αδένα.
To αλουμίνιο ανταγωνίζεται με το κάλσιο για την πρόσληψη, και μπορεί να συντελέσει στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των παιδιών.
Η κατανάλωση τροφών που έχουν μαγειρευθεί σε σκεύη από αλουμίνιο μπορεί να προκαλέσει έντονους ερεθισμούς στα έντερα..
Οι κίνδυνοι από την τοξικότητα του αλουμινίου
Η τοξικότητα του αλουμινίου μπορεί να προκαλέσει έντονα προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό:
Έλκος στο στομάχι και στα έντερα
Γαστροεντερικές Ασθένειες
Νόσος του Πάρκινσον
Δερματικές παθήσεις
Υπερδραστηριότητα
Νοητική στέρηση στα μικρά παιδιά
Διαταραχές μάθησης στα παιδιά
Παθήσεις στο Συκώτι Πονοκεφάλους
Έντονο κάψιμο στο στομάχι Ναυτία Δυσκοιλιότητα
Πόνους στον κολικό
Έλλειψη ενέργειας
Εναλλακτικές λύσεις αντί του Αλουμινίου
Υπάρχουν, όμως, και εναλλακτικές λύσεις αντί της μαγειρικής με αλουμινένια σκεύη. Υπάρχουν επιλογές διαφορετικών μαγειρικών σκευών, όπως το γυαλί.
Επίσης, υπάρχουν οργανικά πρόσθετα τα οποία μειώνουν τον αντίκτυπο της πρόσληψης των τοξικών ουσιών.
Μία υγιεινή διατροφή η οποία αποτελείται από οργανικά τρόφιμα, τα οποία καλλιεργούνται σες περιοχές μη δηλητηριωδών εντομοκτόνων αποτελεί μία πολύ καλή λύση.
Ακόμη, η καλλιέργεια τροφών για ιδιοκατανάλωση σε μέρη που έχουν σχετικά χαμηλές τοξικές ουσίες είναι μια καλή επιλογή.
Αλουμίνιο και Καρκίνος στο Στήθος
Πρόσφατες έρευνες από ολοένα και αυξανόμενο αριθμό επιστημόνων διεθνώς έχει δείξει ότι η χρήση του κοινού αποσμητικού μπορεί να συνδέεται με την δημιουργία καλοηθών όγκων στο στήθος, μία κατάσταση η οποία συνδέεται με την αυξημένη πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του στήθους στο μέλλον.
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό Εφηρμοσμένης Τοξικολογίας (Journal of Applied Toxicology) διερεύνησε τα αποσμητικά σώματος τα οποία περιέχουν υψηλά επίπεδα αλουμινίου.
Η πρόσθεση του αλουμινίου, το οποίο είναι ένα χημικό που εισέρχεται στο σώμα διαμέσου του ιστού του δέρματος λειτουργεί ως αναστολέας της ποσότητας ιδρώτα που εκκρίνει το σώμα. Όμως η λειτουργία της αναστολής του ιδρώτα και της ουδετεροποίησης της σωματικής οσμής δικαιολογείται με την καθημερινή πρόσληψη υψηλών επιπέδων αλουμινίου;
Παρομοίως, έρευνα του Πανεπιστημίου του Reading έδειξει ότι οι καρκινικοί όγκοι εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα στα μέρη του γυναικείου στήθους που είναι πλησιέστερα στο σημείο εφαρμογής των αποσμητικών. Από τις γυναίκες που μελετήθηκαν, βρέθηκαν ότι οι κύστες που βρίσκονταν στην περιοχή κοντά στη μασχάλη είχαν 25 φορές περισσότερο αλουμίνιο από την κοινή ποσότητα που βρίσκεται στο αίμα…
Σχετικά με τη Νόσο Αλτζχάιμερ, μελέτες που διεξήχθησαν στους εγκεφάλους των ανθρώπων που πάσχουν από την νόσο, βρήκαν ότι ο εγκεφαλικός ιστό εμπεριέχει συχνά υψηλά επίπεδα τοξινών που αναπτύχθηκαν από την πρόσληψη αλουμινίου.
Λόγια από τους Ειδικούς: «Ούτε μία εταιρία καλλυντικών δεν προειδοποιεί τους καταναλωτές για την παρουσία καρκινογόνων στα προϊόντα της»
 
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανέλαβε καθήκοντα αλλά παραμένει... άφαντη!

Μυστήρια πράγματα συμβαίνουν στην Απεκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, αφού όπως... διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της, στις 28 Αυγούστου 2012 έληξε η θητεία του προηγούμενου Γ.Γ. Ηλία Θεοδωρίδη και ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα Γ.Γ. Βίκυ Ευταξά. Τότε μάλιστα εκδόθηκε και το σχετικό ΦΕΚ διορισμού της από την κυβέρνηση. Μιλάμε για την περασμένη Τετάρτη, όμως μέχρι σήμερα Παρασκευή η Θεσσαλονικιά αρχιτέκτονας δεν μας έκανε τη... χάρη να έρθει και να αναλάβει τα σημαντικά και κρίσιμα καθήκοντά της. Εκτός κι αν το έκανε αλλά το κράτησε... κρυφό!!! Επειδή αύριο είναι Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, μάλλον θα προτίμησε να παρατείνει για λίγες ημέρες τις καλοκαιρινές της διακοπές για να φορτώσει κι άλλο τις... μπαταρίες της για το δύσκολο χειμώνα που ακολουθεί. Για να δούμε από... Δευτέρα! Όποιος πάντως διαβάσει την ιστοσελίδα θα καταλάβει ότι την Τετάρτη 28 Αυγούστου είχαμε αλλαγή σκυτάλης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Λογικά θα έπρεπε να έχουμε διαβάσει και τον απολογισμό του απερχόμενου ΔΗΜΑΡίτη Γ.Γ. Πολυτέλειες θα μας πείτε. Νέα ήθη και νέα έθιμα από την... "Αριστερά" του κυρ-Φώτη! Είναι όπως λέμε: ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε!
Διαβάστε περισσότερα » »

Όχι της Βουλγαρίας στα Σκόπια για Ευρωπαϊκή Ένωση

«Χωρίς συμφωνία καλής γειτονίας δεν άρουμε τη ράμπα για είσοδο στην ΕΕ»

Αύγουστος 30, 2013.

«Ο επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας Κρίστιν Βιγκένιν δήλωσε ότι χωρίς την υπογραφή συμφωνίας καλής γειτονίας μεταξύ Σκοπίων και Βουλγαρίας «δεν θα άρει τη ράμπα» για να εισέλθει η χώρα μας στην ΕΕ», γράφει η νοτιοσλαβική εφημερίδα Ντνέβνικ.


«Είμαστε πεπεισμένοι ότι για να γίνει πραγματικότητα η σύμβαση καλής γειτονίας και συνεργασίας, είναι απαραίτητη η καλή θέληση αλλά και μια ισχυρή πρωτοβουλία για να ξεπεραστούν τα δύο ή τρία ζητήματα στα οποία σκοντάφτουμε στην υπογραφή. 

Αυτά δεν είναι εύκολα ζητήματα, αν και οι δύο πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν για τη κοινή διατύπωση του 1999.Αλλά, από τότε, και ειδικά τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται μια διαδικασία η οποία αντί να απαλύνει τα κληρονομημένα προβλήματα, περαιτέρω τα βαθαίνει.

»Ζητάμε τη υπογραφή αυτής της συμφωνίας, γιατί ως κράτος μέλος της ΕΕ αναζητούμε τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι σε μια επόμενη μελλοντική συνεργασία με τη μελλοντική ηγεσία των Σκοπίων δεν θα υπάρχουν εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας και δεν θα γίνεται η πολιτική της εκτεταμένης οικειοποίησης των ιστορικών γεγονότων και των προσώπων που συνδέονται με τη βουλγαρική ιστορία. Όπως αποδείχθηκε, σήμερα, αυτά τα πράγματα ορίζουν τη νέα ταυτότητα του κράτους των Σκοπίων», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, αναφέρει η σκοπιανή εφημερίδα επικαλούμενη δημοσίευμα της βουλγαρικής ‘Τρούντ’.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »