Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Νόμος για την προστασία των γυναικών από την ενδοοικογενειακή βία ψηφίστηκε στην Τουρκία

Νόμος για την προστασία των γυναικών από την ενδοοικογενειακή βία ψηφίστηκε στην ΤουρκίαΗ τουρκική Εθνοσυνέλευση ψήφισε την Πέμπτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, νόμο που ενισχύει την προστασία των γυναικών που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ανακοίνωσε κοινοβουλευτική πηγή.
Ο νέος νόμος, που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τους βουλευτές που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση, προβλέπει τη δημιουργία ειδικών κέντρων σε πολλές πόλεις και δωρεάν ιατρική βοήθεια στα θύματα.
Σε ό,τι αφορά το νομικό πλαίσιο, δίνεται η δυνατότητα σε δικαστή να εκδώσει διαταγή προστασίας μιας γυναίκας χωρίς να ζητήσει αποδείξεις για άσκηση βίας, προκειμένου να διευκολύνει την δημιουργία ζώνης προστασίας για τα θύματα.
Η ενδοοικογενειακή βία πλήττει το 39% των γυναικών στην Τουρκία, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι γυναίκες είναι θύματα «εγκλημάτων τιμής» που καταγράφονται κυρίως στην νοτιοανατολική Τουρκία.
Πολλές φεμινιστικές οργανώσεις επέκριναν τον νόμο, λέγοντας ότι περιορίζεται μόνο στη νομική πλευρά του προβλήματος, χωρίς να προωθεί την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση της τουρκικής κοινωνίας.
Λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο, ένα άντρας σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης σκότωσε γυναίκα συγγενή του επειδή αυτή εγκατέλειψε το σπίτι της μετά τον καβγά που είχε με τον σύζυγό της, γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες.


http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4701204
steve adam
Διαβάστε περισσότερα » »

Το αρχαιότερο γραπτό κείμενο κανόνων ενός παιχνιδιού, γραμμένο στην Ελληνική γλώσσα

«Στάσου δίπλα στον αντίπαλο και με το δεξί χέρι, κάνε κεφαλοκλείδωμα και χτύπα»! «Στάσου στην πλευρά του, κάνε επίθεση με το πόδι και χτύπα»! Πρόκειται βεβαίως για οδηγίες πάλης, μόνον που δεν είναι σημερινές αλλά προέρχονται από τον 1ο ή 2ο μ. Χ. αιώνα.

Γραμμένες στα ελληνικά σε ένα κομμάτι παπύρου που διασώθηκε μέσα στους αιώνες συνιστούν το αρχαιότερο γραπτό κείμενο κανόνων ενός παιχνιδιού, το οποίο παρ’ ότι δεν αναφέρεται συγκεκριμένα ότι πρόκειται για την πάλη, δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο. Το κείμενο έγινε γνωστό πρόσφατα, όταν αντίγραφό του παρουσιάστηκε στην Εθνική Αίθουσα Τιμών Πάλης στο Στίλγουοτερ της Οκλαχόμα στις ΗΠΑ, σε μια εκδήλωση του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

Ο πάπυρος, που έχει μήκος περί τα 45,5 εκατοστά βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, το οποίο είναι διάσημο και για την ομάδα πάλης του (!) αλλά είχε ανακαλυφθεί πριν από 130 χρόνια στο Κάϊρο από δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Στην Αμερική έφθασε το 1907 μαζί με πολλούς άλλους παπύρους αλλά τελικά μόλις πρόσφατα μελετήθηκε από τον ιστορικό, ειδικευμένο και στην πυγμαχία Ντον Σεϋένγκα.

«Οι οδηγίες αυτές βοηθούν την πάλη ως άθλημα», δήλωσε μάλιστα ο ίδιος, που είναι άλλωστε πεπεισμένος ότι πρόκειται για το αρχαιότερο! Εξάλλου αρχαία κείμενα κανόνων για άλλα αθλήματα που να χρονολογούνται τόσο πρώιμα δεν έχουν σωθεί. Πόσο μάλλον που κατά τον επαγγελματία του αθλήματος Λι Ροϊ Σμιθ,οι κανόνες που καταγράφονται στον πάπυρο ισχύουν ως σήμερα. [www.tovima.gr]
 
 
periklisgiannopoulos
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΙΜΑΝΑΣ: ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΙΝΔΩΝ

metafysikogr_vimanas

Είχαν βρει οι αρχαίοι λαοί τον τρόπο να κατασκευάζουν αεροσκάφη και να πετούν με αυτά; Μήπως τα άρματα πάνω στα οποία εμφανίζονταν οι Θεοί της αρχαιότητας, εξέφραζαν κάτι περισσότερο από τη φαντασία των προγόνων μας; Η απάντηση ίσως κρύβεται στην αρχαία Ινδία και τα κείμενα που άφησαν πίσω τους οι επιστήμονες της εποχής του αυτοκράτορα Ασόκα…

Ο Μέγας Ασόκα, υπήρξε ο σημαντικότερος Ινδός Αυτοκράτορας στην ιστορία της Ινδίας και της νότιας Ασίας. Πρόκειται για τον τελευταίο Αυτοκράτορα της Δυναστείας Μαούρυα της Ινδίας που κυβέρνησε τη χώρα του για 50 χρόνια μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πιο συγκεκριμένα από το 273 π.Χ. μέχρι το 232 π.Χ. Υπήρξε ένθερμος οπαδός του Βουδισμού και ένας από τους μεγαλύτερους προστάτες και ιεραποστόλους του δια του οποίου και αναδείχθηκε αυτό το δόγμα.
Όμως πέρα από τις θρησκευτικές του ανησυχίες, φαίνεται ότι ο Ινδός αυτοκράτορας έτρεφε μεγάλο ενδιαφέρον και για τις επιστήμες. Ετσι δημιούργησε την «Μυστική Κοινότητα των Εννέα Αγνώστων Ανδρών», προκειμένου να διασώσει και να μεταδώσει τα επιτεύγματα των ινδικών επιστημών στις επόμενες γενεές. Οι εννέα άγνωστοι άνδρες φέρονται να ήταν οι μεγαλύτεροι Ινδοί επιστήμονες, τους οποίους ο αυτοκράτορας επιφόρτισε με την καταγραφή όλων των επιστημών σε χειρόγραφα.
Η εργασία τους θα έμενε μυστική, καθώς ο Ασόκα φοβόταν ότι αν η προηγμένη ινδική επιστήμη έπεφτε σε λάθος χέρια θα χρησιμοποιούνταν για καταστροφικούς πολέμους, κάτι που υποτίθεται πως –σύμφωνα με την παράδοσή τους- είχε συμβεί στο απώτερο παρελθόν και ήταν η αιτία της καταστροφής της αρχαίας ινδικής αυτοκρατορίας Ράμα, που άκμασε χιλιάδες χρόνια πριν την εποχή του.
Οι εννέα επιστήμονες έγραψαν ισάριθμα βιβλία, στα οποία μεταξύ άλλων υπάρχουν αναφορές για οχήματα που πετούν και ονομάζονται vimanas, ενώ το έκτο από αυτά τιτλοφορείται «Τα μυστικά της βαρυτικής έλξης» (!). Τα πρωτότυπα των βιβλίων αυτών δεν έχουν βρεθεί, εικάζεται όμως ότι βρίσκονται κάπου κρυμμένα στην Ινδία. Σώζονται όμως οι αναφορές στο περιεχόμενό τους.
Οι περιγραφές
Γνώριζαν λοιπόν οι αρχαίοι Ινδοί τα μυστικά της βαρυτικής έλξης; Είχαν κατασκευάσει αεροσκάφη και μάλιστα πολεμικά; Σύμφωνα με τις κλασσικές πηγές του Ινδουϊσμού Manusa, Mahabharata, Rigu Veda, Samarangana, Sutradhara και Vymaanika Shaastra, η απάντηση είναι καταφατική. Ποτέ όμως δεν βρέθηκε χειροπιαστό στοιχείο, κάποιο αρχαιολογικό εύρημα, ένα απομεινάρι αεροσκάφους που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς αυτών των αναφορών. Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στην πλειοψηφία τους τα κείμενα αυτά είναι αυθεντικά και περιλαμβάνουν λεπτομερείς περιγραφές των vimanas.
Η μετάφραση των κειμένων που προαναφέραμε, από τα σανσκριτικά στα ινδικά και από εκεί στα αγγλικά, ξεκίνησε το 1952 και ολοκληρώθηκε το 1973, οπότε και δημοσιεύθηκε η αγγλική μετάφραση για το ευρύ κοινό. Σε αυτά υπάρχουν περιγραφές και οδηγίες για την κατασκευή των σκαφών vimanas, καθώς και αναφορές στις δυνατότητες και τα όπλα τους. Για παράδειγμα ο όρος saposamhara χρησιμοποιείται για κάποιου είδους πύραυλο, ο όρος prasvapna για ένα «όπλο που υπνωτίζει» και ο όρος agni astras για τα «κεραυνοβόλα όπλα». Επίσης γίνεται αναφορά στις ιλιγγιώδεις ταχύτητες των σκαφών και στη δυνατότητα ελιγμών και κινήσεων που παρεπιπτόντως διαθέτουν και σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη (στάση και αναστροφή στον αέρα, κάθετη απογείωση-προσγείωση κτλ).
Παράλληλα στο Mahabharata υπάρχουν αναφορές για τις επιπτώσεις από την χρήση αυτών των όπλων, καθώς γίνεται λόγος για εξολόθρευση φυλών με μια μόνο επίθεση που άφηνε πίσω της κονιορτοποιημένα χωριά και φρικτά παραμορφωμένα σώματα, αδύνατον να αναγνωριστούν. Μια περιγραφή δηλαδή που ομοιάζει με εκείνη της Χιροσίμα αμέσως μετά την ρίψη της ατομικής βόμβας…
Οι απεικονίσεις
Εντυπωσιακές είναι οι περιγραφές της κατασκευής των vimanas, με βάση τις οποίες παράλληλα με την μετάφραση έγιναν και τα σχέδια των αεροσκαφών αυτών. Παρατηρώντας κανείς τα σχέδια, εντοπίζει εκπληκτικές ομοιότητες με εκείνα που προέκυψαν από τις κατά καιρούς περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων αμέσως μετά τις εμφανίσεις ΑΤΙΑ. Ετσι άλλα από αυτά μοιάζουν με τις κάψουλες των πυραύλων που χρησιμοποιούνταν στις διαστημικές αποστολές των δεκαετιών 60-70, μέσα στις οποίες βρισκόταν το πλήρωμα και έπεφταν στον ωκεανό από όπου περισυλλέγονταν με ασφάλεια. Επίσης υπάρχουν σχέδια με οχήματα που έχουν σχήμα υποβρυχίου, παρά το γεγονός ότι υποτίθεται πως απεικονίζεται κάποιο ιπτάμενο μέσο.
Ένα χρόνο μετά την δημοσίευση της αγγλικής μετάφρασης των κειμένων, το 1974, το Ινδικό Ινστιτούτο Επιστημών άρχισε να εξετάζει τα σχέδια αυτά και συνέταξε μια μελέτη στην οποία αναφερόταν πως οι περιγραφές των αεροσκαφών στα αρχαία κείμενα ήταν πολύ «φτωχές»  και ότι ο μεταφραστής τους είχε παντελή έλλειψη γνώσεων της αεροναυπηγικής, συνεπώς δεν μπορούσε να σχεδιάσει σωστά τα οχήματα.
Ο άλυτος γρίφος
Όπως και να έχει το θέμα, τα σχέδια, λειτουργικά ή όχι, ήταν εξωπραγματικά τουλάχιστον για την εποχή που υποτίθεται ότι υλοποιήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν. Αναμφισβήτητα όμως η ομοιότητα με τα σύγχρονα τεχνολογικά κατορθώματα του ανθρώπου είναι αινιγματική. Είχαν πράγματι οι αρχαίοι Ινδοί –και μόνο αυτοί;- ανακαλύψει την σύγχρονη τεχνολογία; Αυτό βεβαίως προϋποθέτει να είχαν ανακαλύψει και διατυπώσει πρώτα τους νόμους της φυσικής στους οποίους στηρίχθηκε και ο σύγχρονός άνθρωπος για να κατασκευάσει τα δικά του πτητικά μέσα.
Αν όντως τα είχαν καταφέρει όλα αυτά, γιατί δεν μεταδόθηκε αλλά χάθηκε η γνώση αυτή; Τι μπορεί να συνέβη; Κάποιος καταστροφικός πόλεμος, στον οποίο χρησιμοποιήθηκαν τα όπλα αυτά εξαφανίζοντας ολόκληρους πολιτισμούς και καταγραφές, αφήνοντας κενά στη γνώση των επιζώντων; Ίσως…
Το δεδομένο είναι πως όλοι σχεδόν οι λαοί, διαθέτουν προϊστορικές ή μυθολογικές αναφορές σχετικές με την πτήση, πολύ πριν αυτή γίνει εφικτή. Ίσως έτσι δόθηκε το έναυσμα στον σύγχρονο άνθρωπο να προσπαθήσει να πετάξει και το πέτυχε αναπτύσσοντας με το πέρασμα του χρόνου την κατάλληλη τεχνολογία. Ήταν όμως η πρώτη φορά που το έκανε αυτό;
Κι άλλες προϊστορικές πτήσεις
Ασφαλώς αναφορές για πτήσεις στην αρχαιότητα, ακόμα και στους προϊστορικούς χρόνους, δεν υπάρχουν μόνο στην μυθολογία των Ινδών. Πολλοί λαοί στον διάβα της ιστορίας τους κατέγραψαν τέτοιου είδους αναφορές που ήθελαν θεότητες να έρχονται από τον ουρανό με φωτεινά άρματα (Ίνκας, Μάγια, Φοίνικες, Ασσύριοι), ή να εμφανίζονται την κατάλληλη στιγμή και να υπερίπτανται των ανθρώπων άλλοτε βοηθώντας τους και άλλοτε κατατρέχοντάς τους (Όμηρος, από μηχανής θεοί) και τον άνθρωπο να έφτασε στη γη μαζί με τους θεούς πάνω σε ιπτάμενες μηχανές (Αιγύπτιοι). Μάλιστα οι μαρτυρίες αυτές (ακόμα και αν μπορούν να αποδειχθούν συμβολικές), πονοκεφαλιάζουν τους σύγχρονους ειδικούς, μιας και ομοιάζουν απίστευτα με τις σύγχρονες θεάσεις ΑΤΙΑ και «στενές» επαφές αυτοπτών ανά τον κόσμο μαρτύρων.
Η γνωστότερη από αυτές εντοπίζεται στην Παλαιά Διαθήκη, αν τουλάχιστον πιστέψει κανείς την θεωρία που θέλει το όραμα του Προφήτη Ιεζεκιήλ να είναι ουσιαστικά η διήγηση της «επαφής» του με ένα ιπτάμενο όχημα και τον οδηγό του. Τι έλεγε ότι οραματίστηκε ο προφήτης; Μεταξύ άλλων τα εξής: «Εκεί, στη Βαβυλώνα, στον ποταμό Χεβάρ, ο Κύριος μου μίλησε για πρώτη φορά και ένιωσα τη δύναμη του πάνω μου. Καθώς παρατηρούσα, είδα να έρχεται από το βορρά μια ανεμοθύελλα, που έφερνε ένα μεγάλο σύννεφο. Το σύννεφο έβγαζε από μέσα του φωτιά και έλαμπε ολόγυρα, ενώ στο κέντρο του κάτι ακτινοβολούσε σαν το μέταλλο που βγαίνει από τη φωτιά. Μέσα από τη φωτιά διέκρινα τέσσερα όντα που έμοιαζαν με άνθρωπο. Το καθένα τους είχε τέσσερα πρόσωπα και τέσσερα φτερά. Τα πόδια τους ήταν ίσια, ενώ τα πέλματά τους έμοιαζαν με του μοσχαριού και σπινθηροβολούσαν σαν γυαλιστερός χαλκός». Τι ήταν αυτό το όχημα που περιέγραψε πως είδε ο  Ιεζεκιήλ; Και τα όντα; Ήταν άγγελοι Κυρίου όπως νόμιζε ή μήπως άνθρωποι που ανήκαν σε κάποια φυλή η οποία είχε αναπτύξει πτητική τεχνολογία και εμφανίστηκαν εκεί τυχαία; Κανείς δεν μπορεί να αποφανθεί με σιγουριά…
Who is Who: Ο Στέλιος Φωκάς είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”.
Σημείωση: Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο εβδομαδιαίο περιοδικό του Ελεύθερου Τύπου, τα “Φαινόμενα”.
Πηγή
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

«Το σκάνδαλο αγοράς όπλων στην Ελλάδα»

 

«Το δίδυμο Μέρκελ –Σαρκοζί ανάγκασε την Ελλάδα να αγοράσει όπλα σε περίοδο οικονομικής κρίσης»

Μάρτιος 9, 2012.

Οπωσδήποτε υπάρχει αισιοδοξία στο Eurogroup σχετικά  με την πρόοδο που επιτεύχθηκε στην ανταλλαγή των ομολόγων για το χρέος της Ελλάδας, για την αποφυγή μια ανεξέλεγκτης πτώχευσης.


Το πιο σκανδαλώδες όμως γεγονός, που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό, είναι για τις στρατιωτικές δαπάνες που απαιτήθηκαν για την Αθήνα, από τη Γαλλία και Γερμανία,  σύμφωνα με άρθρο της βρετανικής εφημερίδας ‘Telegraph’.

Εμφανίζεται μια βαθιά αίσθηση της υποκρισίας από την πλευρά της Ευρώπης, κυρίως από το γαλλο-γερμανικό δίδυμο, το οποίο περισσότερο από ό, τι τα άλλα κράτη εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το ελληνικό πρόβλημα, γράφει η Telegraph.

Στο πλαίσιο αυτό,   ο αριθμός ένα του Eurogroup, ο Jean-Claude Juncker, ο οποίος, αν και διπλωμάτης , δήλωσε ότι  «είναι πραγματικά σκανδαλώδες το γεγονός ότι όσο αφορά την Ελλάδα, να μην μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες  και οι χώρες οι οποίες εξήγαγαν τα προϊόντα αυτά δεν μείωσαν τις τιμές τους προς την Ελλάδα».
Ο Γιούνκερ  απευθύνεται ακριβώς προς δύο χώρες, τη Γαλλία και την Γερμανία, από τις οποίες η Αθήνα αναγκάστηκε να αγοράσει στρατιωτικά σκάφη και ελικόπτερα, σε υψηλές τιμές. Μια πολυτέλεια που σύμφωνα με τον Γιούνκερ, το ελληνικό κράτος, δεν μπορεί και δεν έχει. Τα οφέλη για τη  Γαλλία και τη Γερμανία είναι ολοφάνερα.

Πως μπορούν αυτές οι δύο χώρες από τη μια πλευρά να ενθαρρύνουν τη λήψη μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα και στη συνέχεια να αναγκάζουν  την Αθήνα να αγοράσει τα όπλα τους;

Σύμφωνα με την εφημερίδα  Telegraph, και ένας από τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Martin Callanan, ηγέτης των συντηρητικών, δήλωσε ότι η Γερμανία και η Γαλλία δεν νοιάζονται για το μέλλον της Ελλάδας.

Το 2010 η Γερμανία πούλησε στην Ελλάδα όπλα και στρατιωτικό πλοίο αξίας 336 εκατ. λιρών, το έτος, δηλαδή,  κατά το οποίο η Ελλάδα βυθίστηκε σε κρίση και η βοήθεια της ΕΕ άρχισε να ενορχηστρώνεται για δάνειο 200 δις λιρών, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Αλλά και φέτος, η Αθήνα έχει κλείσει μια συμφωνία με την Γαλλία, να αγοράσει κάποια στρατιωτικά αεροσκάφη αξίας 662 εκατομμυρίων λιρών.

Τον Οκτώβριο του 2011, ενώ η ΕΕ, βρισκόταν στο στάδιο της επίτευξης συναίνεσης για το δεύτερο πακέτο ενίσχυσης διάσωσης προς την Ελλάδα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί ήταν σαφείς όταν θυμήθηκαν ότι η ελληνική κυβέρνηση, ανεξάρτητα από τις συνθήκες για την οικονομία της έπρεπε να πληρώσει όλα τα στρατιωτικά συμβόλαια που είχε υπογράψει.

Έτσι, ενώ οι κοινωνικές δαπάνες μειώνονταν κατά 9%, οι στρατιωτικές αυξήθηκαν κατά 18%!

Σύμφωνα με αξιωματούχους του γερμανικού Ινστιτούτου για τη Διεθνή Ασφάλεια, οι πωλήσεις αυτές αποτελούν μία τρέλα.

 Η καταβολή από την Ελλάδα τόσων μεγάλων χρηματικών ποσών, συμβάλλει  τα μέγιστα στην έκρηξη του δημόσιου χρέους του ελληνικού κράτους.


--
abcnews
echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Ο Παπαδήμος θα δεχθεί το ‘Βόρειος Μακεδονία’;

Με τον τίτλο-ερώτηση: «Υπήρχε πρόταση για τον Παπαδήμο η συνάντηση στις Βρυξέλλες;» το περιοδικό των Σκοπίων ‘Κάπιταλ’ αναφέρει  ένα ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Γκαμπριέλας Ντέλοβα, το οποίο παραθέτουμε:


«Ο Παπαδήμος θα αποφασίσει αν θα δεχθεί το Βόρεια Μακεδονία;!
 Οι πρόσφατες πληροφορίες από διπλωματικούς κύκλους,  αναφέρουν ότι μέσα σε ένα διάστημα δύο εβδομάδων, ο Νίκολα Γκρούεφσκι περιμένει από τον Λουκά Παπαδήμο,  να αποφασίσει εάν θα αποδεχθεί αυτήν την παλιά-νέα πρόταση;

Βόρεια Μακεδονία;

Αυτή είναι η πρόταση η οποία συμφωνήθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση  μεταξύ του Σκοπιανού πρωθυπουργού   Νίκολα Γκρούεφσκι και του Έλληνα πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, αν πιστέψουμε τις φήμες που στροβιλίζονται γύρω από σκοπιανό κόμμα, πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.


Οι δύο εβδομάδες που ο Γκρούεφσκι  ζήτησε από τον Παπαδήμο, ήταν ακριβώς μια χρονική περίοδος κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός έπρεπε να εξετάσει εάν θα έκανε δεκτή την πρόταση των Σκοπίων για ‘Βόρεια Μακεδονία’ ή Όχι, όπως ενημερώνουν διπλωματικές πηγές.

Από την απάντηση αυτή, όπως λέγουν, εξαρτάται αν θα παραστεί ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι στη Σύνοδο του Σικάγου ή θα μεταβεί σε αυτήν ο πρόεδρος Γκιόργκι Ίβανοφ.

Τα συμπεράσματα προέρχονται από πληροφορίες  με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις.
Ορισμένοι γνώστες, λέγουν ότι παρόλη την κατάσταση, η σκοπιανή πλευρά εμφανίζεται αρκετά ήρεμη αν και απαισιόδοξη, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις των ηγετών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προς τον πρωθυπουργό  Νίκολα Γκρούεφσκι, όμως το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα σχετικά με τη διαμάχη με το όνομα, δείχνει ότι κάτι συμβαίνει.

Τα ελληνικά ΜΜΕ  αναφέρουν ότι λίγες ημέρες μετά την συνάντηση  του Παπαδήμου με τον Γκρούεφσκι, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε  μια συνάντηση μιας ώρας με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τη διαμάχη με το όνομα.

Προς το παρόν, απουσιάζουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το τι ακριβώς οι δύο συνομιλητές συζήτησαν.  Ο Παπαδήμος δεν έδωσε καμία πληροφορία μετά τη συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Γκρούεφσκι, δήλωσε ότι περιμένει πρώτα την Αθήνα να παρουσιάσει τη γνώμη της για τη συνάντηση και στη συνέχεια θα προβεί σε σχολιασμό για αυτήν…»
echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Oι Τσάμηδες ζητούν την παρέμβαση της UNESCO για να διασωθούν τα μνημεία τους στην Ήπειρο!

Θεωρούν δικά τους ακόμη και το τζαμί της λίμνης των Ιωαννίνων, καθώς και το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης! 
Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τους Τσάμηδες, οι οποίοι, ειδικά το τελευταίο διάστημα, έχουν αποθρασυνθεί! Βέβαια, φαίνεται πως έχουν και ξένες πλάτες από πίσω τους... Το εξωφρενικό μάλιστα είναι ότι ζητούν την παρέμβαση της UNESCO για να διασωθεί η πολιτιστική κληρονομιά της «Τσαμουριάς», προσπαθώντας να εξαναγκάσουν την Ελλάδα να αναγνωρίσει το «πρόβλημα». Και να πάρει μέτρα για τα «κινδυνεύοντα» αρχιτεκτονικά και άλλα μνημεία, που βρίσκονται στην Παραμυθιά
και το Μαργαρίτι, καθώς και σε χωριά, όπως η Πέρδικα. Ιδιαίτερη αναφορά μάλιστα γίνεται για το τζαμί της λίμνης των Ιωαννίνων και για το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, που τα περιλαμβάνουν οι Τσάμηδες  στην πολιτιστική κληρονομιά τους!
 
 
katoci
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτοί είναι οι ληστοσυμμορίτες

Τα ονόματα των υπαλλήλων του ΙΚΑ οι οποίοι για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη, υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα δόθηκαν στην δημοσιότητα.
Ο εισαγγελέας εξέδωσε διάταξη με την οποία επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των ονομάτων των κατηγορουμένων
Η αρχηγός της σπείρας του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Καλλιθέας κατοικούσε τελικά στο Μοσχάτο και το όνομά της είναι Mπουραζάνη Ελένη του Ανδρέα. Την ώρα που εισέβαλαν στο σπίτι της οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας ο σύζυγός της, προσπάθησε να διαφύγει πηδώντας από το παράθυρο και κρατώντας στα χέρια του κουτί από pampers με το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Στην ηγετική ομάδα της σπείρας συμπεριλαμβάνεται και η Χριστίνα Πατεράκη, η οποία είναι αδερφή του εμπλεκόμενου στην υπόθεση πώλησης μαχητικών αεροσκαφών, τύπου Eurofighter, στην ελληνική πολεμική αεροπορία, Γιώργου Πατεράκη που στο παρελθόν απασχόλησε τα ΜΜΕ με τις διασυνδέσεις του και την διαπλοκή του με πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης Καραμανλή
.
Για όσους δε θυμούνται, ο επιχειρηματίας Γιώργος Πατεράκης αναφαίρετο σε επανειλημμένα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ως ο έμπορος όπλων, στενός-φίλος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Θοδωρή Ρουσόπουλου, σε σχέση με τα ρεπορτάζ για την πιθανή αγορά των πολεμικών αεροσκαφών «Γιουροφάιτερ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι συλληφθείσες υπάλληλοι, που συνυπηρετούσαν επί 20ετία, κατείχαν σημαντικές θέσεις στα Τμήματα Μητρώου, Παροχών και Οικονομικού συνυπήρχαν στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Έτσι, καταλαμβάνοντας όλα τα σχετικά πόστα ήταν αδύνατο να γίνει αντιληπτή η απάτη.

Τα ονόματα των επτά πρωταγωνιστών στο σκάνδαλο, μεταξύ αυτών και η υπάλληλος του ΙΚΑ Λακωνίας είναι τα εξής:
  • Χριστίνα Σουρίδη
  • Ελένη Μπουραζάκη
  • Χρύσα Φέρα
  • Χριστίνα Πατεράκη
  • Κωνσταντίνος Καραϊσκος (σύζυγος)
  • Παναγιώτης Αιματίδης (σύζυγος)
  • Μυρσίνη Θωμάκου
Ο Πατεράκης εισέπραττε «μαϊμού» κονδύλια από το ΙΚΑ

Άμεσα εμπλεκόμενος στη Μαφία του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων φέρεται κατά τη δικαστική έρευνα να είναι ο Γ. Πατεράκης, καθώς και άλλα μέλη της οικογενείας του.
O Γ. Πατεράκης, εξαίρετο μέλος του κυκλώματος διαπλοκής με βασικά κυβερνητικά στελέχη της περιόδου κυβερνήσεως Καραμανλή, φέρεται να εισέπραττε «μαϊμού» κονδύλια από το ΙΚΑ μέσω της αδερφής του.
Αυτό και μόνο το στοιχείο προσδίδει στην υπόθεση «υπεξαίρεσης» πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ διαστάσεις διαχρονικού σκανδάλου με πολλά πλοκάμια που οδηγούν αναπόφευκτα στις υπόγειες διαδρομές του θεσμικού υποκόσμου. Της διαπλοκής δηλαδή μεταξύ κρατικών στελεχών, προμηθευτών, κυβερνητικών στελεχών.
 
 
ixnos1
Διαβάστε περισσότερα » »

Το σκοτεινό πρόγραμμα “ήλιος”…


Θαυμάστε ποια τέρατα και σημεία μπορεί να συμβούν, σε μια χώρα, όπου αυτοί, που την κυβερνούν, χαλκεύουν δόλια, προδοτικά και δολοφονικά, σε βάρος της, προγράμματα:
Το κείμενο, που έστειλε ο Φάνης Τσαπικούνης και που φαίνεται να έγραψε ο Λουκάς Γερόλυμπος,αποκαλύπτει μια πτυχή του σκοτεινού λαβύρινθου, στον οποίο μας έχουν παγιδέψει:
Για πρώτη φορά, λέει το κείμενο, ένα ελεύθερο (τυπικά τουλάχιστον) κράτος δέχεται να εκχωρεί όλα τα έσοδά του από ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα, το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ στους δανειστές του.
Nα έχουν οι δανειστές του τον απόλυτο έλεγχο, την τιμολόγηση, την πώληση και την αγορά και να μην μπορεί ούτε μία κιλοβατώρα από αυτό το τεράστιο έργο να απορροφηθεί από την εγχώρια αγορά!
Σε άλλες εποχές όποιος υπέγραφε ένα τέτοιο κείμενο τον περίμενε το εδώλιο του δικαστηρίου με την κατηγορίας της απιστίας και της ζημίας ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας σε βάρος του δημοσίου.
Σήμερα η κυβέρνηση πανηγυρίζει. Είναι η πρώτη φορά που ένα επενδυτικό πρόγραμμα αναφέρεται ονομαστικά σε ένα τέτοιο κείμενο ενδεικτικό της σημασίας και του βάρους που δίνουν οι Γερμανοί σε αυτή την επένδυση.
Η ακριβής διατύπωση του άρθρου 13 είναι η εξής: «Greece commits future cash flows from project Helios or other privatisation revenue in excess of those already included in the adjustment programme to further reduce indebtedness of the Hellenic Republic by up to 15 billion euros with the aim of restoring the lending capacity of the EFSF».
Δηλαδή, η Ελλάδα δεσμεύεται όλα τα έσοδα από το ΗΛΙΟΣ να πάνε για αποπληρωμή του δανείου, μέχρι το ποσό των 15 δισεκατομυρίων ευρώ. Είναι η πρώτη φορά που ένα μελλοντικό επενδυτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και όχι πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης δεσμεύει όλα τα μελλοντικά του έσοδα για την αποπληρωμή των δανείων!
Και ποιος θα αγοράζει το ρεύμα; Η Γερμανία!
Ποιος θα πουλά το ρεύμα; Η Γερμανία!
Ποίου οι εταιρείες θα ωφεληθούν από την κατασκευή του έργου; Οι γερμανικές!
Πόση ποσότητα ρεύματος θα απορροφάται από την διψασμένη ενεργειακά τοπική αγορά; Ούτε μισό watt!
Η Ελλάδα θα παράγει ενέργεια για τη Γερμανία με πολύ χαμηλότερο κόστος απ’ ότι παράγεται στην Γερμανία λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας στη χώρα.
Οι Γερμανοί θα εισπράττουν τις επιδοτήσεις από την τράπεζα KfW και τα λεφτά που θα βγάζουν θα τα εισπράττουν πάλι οι Γερμανοί.
Πρακτικά πρόκειται για ένα δεύτερο κατοχικό δάνειο:
Οι Γερμανοί ζητάνε την έκταση, δανεική κι αγύριστη, την εκμεταλλεύονται, αποκομίζουν πολλαπλά οφέλη (φτηνή ενέργεια, έργο σε γερμανικές εταιρείες, επιδοτήσεις κλπ) και στην Ελλάδα μένει το αμφίβολο όφελος αποπληρωμής δανείων.
Και λέμε αμφίβολο γιατί το πόσο θα πωλείται το ρεύμα θα καθοριστεί από τους Γερμανούς! Δηλαδή έχουμε τον δανειστή ο οποίος εκμεταλλεύεται περιουσία του δανειζόμενου και πληρώνει όσα ο δανειστής θέλει!

Τρελλό; Όχι, απλά αντεθνικό!
Μάλιστα έχει συσταθεί ειδική ομάδα στην Κομισιόν, η οποία έχει ως αντικείμενο το συγκεκριμένο project.

Στην Ελλάδα έχουν εγκατασταθεί 200 μέγαβατ ηλιακής ενέργειας και μέχρι τέλους 2011 μπορούν να αυξηθούν στα 500. Η ικανότητα παραγωγής της Γερμανίας σε ηλιακή ενέργεια είναι με 17 γίγαβατ πολλαπλάσια.
Με το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ η Ελλάδα θα παράγει ενέργεια αξίας 25 δισ. ευρώ.
Για να καταλάβουμε την έκταση της κομπίνας ο ίδιος ο καθηγητής του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μονάχου Τόμας Χαμάχερ που έχει εμπλακεί στο έργο (ο άνθρωπος και μόνο από αυτή την δήλωσή του σε γερμανικά ΜΜΕ δείχνει ότι είναι από τους Γερμανούς που αγαπούν και σκέφτονται την Ελλάδα) καταγγέλλει:

«Και στην περίπτωση του ΗΛΙΟΣ αυτοί που κερδίζουν είναι οι κατασκευαστές των ηλιακών μονάδων δηλαδή γερμανικές και κινεζικές εταιρίες και όχι οι ελληνικές.
Οι Έλληνες δεν θα έχουν κανένα κέρδος».

Ερώτημα: Κατόπιν αυτών, το άρθρο 13 μήπως θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μιας πρώτης εισαγγελικής έρευνας;
Για την προώθηση:
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ---- Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ‏



"ΝΑΙ, ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!"

Δεν μπορεί να το ξεστομίσει ελληνικά χείλη αυτό... και φυσικά υπάρχουν οι πολιτικοί - τραπεζίτες του εξωτερικού που μπορούν να αναλάβουν εκείνοι την αποστολή.

Το είπε ο Σόϊμπλε ανοιχτά: "Συζητάμε να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, διοτι και καλύτερα για εκείνη ίσως είναι αλλά και για εμάς  να μην δίνουμε συνεχώς πακέτα στήριξης..."

Τώρα όμως Κ.Σόϊμπλε μου, είναι λίγο αργά διότι και εγγυήσεις πήρατε με την νέα δανειακή σύμβαση, αλλά και ξεφορτωθήκατε το σύνολο των Ελληνικών ομολόγων που κατείχαν στα χέρια τους οι Γερμανικές Τράπεζες.

Πλέον το χρέος μας δεν είναι προς τις τράπεζες, αλλά τα ευρωπαικά κράτη.

 anti-ntp
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ~ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΒΙΝΤΕΟ...


ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ..
Ο ΜΠΟΥΤΑΡΑΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΜΠΕΛΙΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΑΣΟΝΟ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ...

Διαβάστε περισσότερα » »

Αλλάζουν τη συνταγή τους Coca-Cola και Pepsi.Είχε Επικίνδυνη ουσία συνδέθηκε με καρκίνο, έπειτα από πειράματα σε ποντίκια


Η Coca-Cola και η Pepsi αλλάζουν τη συνταγή για τα αναψυκτικά τους στις ΗΠΑ, προκειμένου να αποφύγουν να τοποθετήσουν στα μπουκάλια προειδοποίηση για καρκινογόνο ουσία, όπως απαιτεί η νομοθεσία της Καλιφόρνιας.


Η ουσία συνδέθηκε με καρκίνο μετά από πειράματα σε ποντίκια, σύμφωνα με μία μελέτη, αλλά, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Ποτών (American Beverage Association), δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων.


Η Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (Food and Drug Administration) υποστηρίζει ότι κάποιος θα έπρεπε να καταναλώσει περισσότερα από 1.000 κουτάκια Coca-Cola ή Pespi ημερησίως για να λάβει την ίδια δόση της ουσίας που χορηγήθηκε στα ποντίκια στο εργαστήριο.


Η νέα συνταγή για το χρώμα καραμέλας που χρησιμοποιείται στα αναψυκτικά θα έχει μικρότερη ποσότητα του χημικού 4-methylimidazole, που η πολιτεία της Καλιφόρνιας προσέθεσε στη λίστα της με τις καρκινογόνους ουσίες.


«Παρόλο που πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία που να δικαιολογεί οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή, ζητήσαμε τους προμηθευτές καραμέλας να κάνουν αυτό το βήμα ώστε τα προϊόντα μας να μην χρειάζεται να γίνουν αντικείμενα μιας μη τεκμηριωμένης επιστημονικά προειδοποίησης», δήλωσε στο Associated Press εκπρόσωπος της Coca-Cola.
logia-starata
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΛΗ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ...!!!!

Το σύνθημα έπεσε προβοκάτορες βγείτε από την λάσπη σας να αμαυρώσετε την αγανάκτηση του Μεσσηνιακού λαού με τραμπουκισμούς που γνωρίζετε πολύ καλά από το αφεντικό σας και το παρελθών του στους Κενταύρους!!! ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ
Με… ανοιχτές αγκάλες περιμένουν στην Καλαμάτα τον Α. Σαμαρά, οι πολίτες, μέλη αριστερών οργανώσεων, αναρχικοί και αντεξουσιαστές, για τη στήριξη που έδωσε η ΝΔ στο δεύτερο μνημόνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που λέει πως έχει στη διάθεσή της η αστυνομία, υπάρχει, σ΄ αυτούς τους χώρους, σχετική κινητικότητα και σχέδιο έντασης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Σαμαρά, το Σάββατο στην Καλαμάτα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ θα πάει στην εκλογική του περιφέρεια μαζί με το νέο… απόκτημα της Συγγρού, τον υπουργό υποδομών Μ. Βορίδη, για να παραστούν στα εγκαίνια της νεότευκτης γέφυρας στην περιφερειακή οδό της Καλαμάτας.
Πάντως η όλη ιστορία είναι… λίγο ύποπτη και προβοκατόρικη.
Μήπως στη ΝΔ φοβούμενοι ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες από τους πολίτες για τον μνημονιακό Σαμαρά, μέσα στην γενέτειρά του την Καλαμάτα, προετοιμάζουν από τώρα που θα ρίξουν το… ανάθεμα;
http://www.kentrinews.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΕΜΑΛΟΜΠΟΥΤΑΡΗ‏


Κύριε Δήμαρχε της Θεσσαλονίκης, τι ζητάτε από την Ελλάδα; 
Γιατί θέλετε να ξαναδώσετε τουρκικά ονόματα στους δρόμους;
Δεν είσθε Έλληνας;

Ομολογώ ότι, πραγματικά, αποτελείτε φαινόμενο αναφορικά με τους συναδέλφους σας!!!...
Για τους άλλους δημάρχους λέμε διάφορα σχετικά με τη σωστή ή μη υπέρ των δημοτών διαχείριση των κοινών, για την άθλια κατάσταση του δήμου τους ή ακόμη για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος κλπ.
Αλλά η δική σας περίπτωση κύριε Μπουτάρη, κύριε Δήμαρχε, φοβούμαι πως χρήζει ψυχιατρικής ερμηνείας! Γιατί κάματε τέτοια πρόταση στο συμβούλιο του δήμου σας; Γιατί ζητάτε να πάρουν οι δρόμοι τις παλιές τουρκικές ονομασίες, τις οποίες είχαν πριν από την απελευθέρωση (Βαλκανικούς πολέμους 1912-13); Ελληνικά δεν μιλούν, Δήμαρχε, στη Θεσσαλονίκη; Στην Ελληνική επικράτεια της Μακεδονίας δεν ανήκει η Θεσσαλονίκη;

Κύριε Μπουτάρη, γιατί τόση εθελοδουλεία; Η καταγωγή σας είναι Τουρκική; Μήπως ήταν πρόγονος δικός σας αυτός που έβαλε την πρώτη φορά τα τουρκικά ονόματα; Πού και πότε έχετε γεννηθεί, κύριε Δήμαρχε; Χρησιμοποιήσατε το ρήμα «να ξαναβάλουμε». Γιατί ξανά; Δεν γίνεται κατανοητή η προπαγάνδα σας! Διαβάστε παρακάτω να μάθετε:

Να μελετήσετε την Ιστορία, κύριε Μπουτάρη. Μπορεί τα Βαλκάνια να ήταν χωνευτήρι λαών και εθνών, μπορεί κάποια χρονική περίοδο (15ο-18ο αι.) η Οθωμανική αυτοκρατορία να είχε την εδαφική κυριότητα των Βαλκανίων και όχι μόνο, αλλά τίποτε παραπάνω δεν έκανε τότε. “Είχε την τάση να καταναλώνει αντί να παράγει και καταστέλλοντας κάθε παραγωγική προσπάθεια, κατάφερε να συνθλίψει όλους τους λαούς που κατέκτησε”, γράφει ο Έντουιν Α. Γκρόβνορ (National Geographic Society, Δεκέμβριος 1918).


Για την Ελλάδα, αντιθέτως, γράφει πως εκτείνεται στον ίδιο περίπου χώρο που καταλάμβαναν οι Ελληνικοί οικισμοί του 6ου αι. π.Χ. κι «αν εξαιρέσεις δε τις Ελληνικές αποικίες στη Γαλλία και τη νότια Ιταλία, η Ελλάδα του 500 π. Χ. και η Ελλάδα του 1918 συμπίπτουν» . 
Ο ίδιος συγγραφέας αναφέρει τα αμέτρητα κύματα εισβολέων που πέρασαν από τη χώρα (Γότθοι, Ενετοί, Λομβαρδοί, Γαλάτες, Γερμανοί, Οθωμανοί, Αλβανοί και Βλάχοι) μέχρι τη δραματική περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης (1821-1828), όπου κατάφεραν να γευτούν «το άρωμα της Ελευθερίας». Και συνεχίζοντας αναφέρει ακριβώς ότι «…Ο πολιτισμός τους διαπότισε τόσο έντονα την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ώστε από τον 7ο αιώνα μετονομάστηκε σε Ελληνική ή Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Μέχρι δε τις αρχές του 19ου αιώνα όλοι οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αποκαλούνται Έλληνες. Η αθάνατη Ελληνική γλώσσα εξακολουθεί να μιλιέται από τους απανταχού Έλληνες».

Τα ακούσατε, κύριε Δήμαρχε; Αυτά γράφτηκαν το 1918. Εσείς τώρα τι πάτε να κάμετε; Ξέρετε ποίοι ξαναβάζουν ή αλλάζουν έτσι τις παλιές ονομασίες; Εκείνοι που έρχονται και κατακτούν μία χώρα. Στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, δηλαδή, η αλλαγή των ονομασιών των τοπωνυμίων κλπ. στην Τουρκική ήταν από τις πρώτες ενέργειες των εποίκων Τούρκων, μετά την εισβολή του 1974. 

Απ’ όσα ξέρω, η Θεσσαλονίκη είναι Ελληνική! Μήπως εσείς ξέρετε κάτι άλλο; Μήπως έχετε περισσότερες πληροφορίες; Μήπως ετοιμάζεται εκ των έσω η προδοσία; Εξ άλλου σας ακούσαμε παλαιότερα να επιμένετε στη μετονομασία και μεγάλου δρόμου της συμπρωτεύουσας με το όνομα του Κεμάλ – Ατατούρκ.

Υποψιάζομαι, κύριε Δήμαρχε, ότι προωθείται εντόνως κι άλλος πόλεμος εναντίον μας! Πέρα από τον οικονομικό πόλεμο των δανειστών και των εχθρών του λαού πολιτικών, οι εκσυγχρονιστικές δυνάμεις της Νέας Τάξης εχθρεύονται την Ελλάδα, πληγώνουν την πατρίδα με ένα ακήρυχτο βουβό πόλεμο και την αφελληνίζουν βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος! Εσείς τι ρόλο παίζετε;

Διαθέτω ατράνταχτο επιχείρημα γι’ αυτό το σχέδιο κύριε Δήμαρχε: Ήταν σ’ ένα τριήμερο σεμινάριο του Προγράμματος Επιμόρφωσης Μουσουλμανοπάιδων (ΠΕΜ), που έγινε στην Ακαδημίας 57 την 9-11/2/2007. Με τα ίδια μου τ’ αυτιά άκουσα δασκάλα του Δημοτικού σε ορεινό χωριό της Ροδόπης να ομολογεί με έπαρση ότι, μετά από 10 χρόνια διδασκαλίας, επέβαλε τη μετονομασία του Ελληνικού χωριού «Κερασιά» στην Τουρκική «Μπισικλί».

«Φως φανάρι», όπως λένε, η ύπαρξη ενός οργανωμένου σχεδίου, ώστε εν καιρώ ειρήνης να ξεπουληθεί και ο Ελληνισμός από τους εγκάθετους που μας κυβερνούν και από τα ενεργούμενα αυτών. Να ρωτήσω με ποίους είσθε, κύριε Δήμαρχε;

http://www.staparaskinia.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

'Ενας 63χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Γ.Ν Πτολεμαϊδας χάρισε τη ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας


Η Δωρεά Οργάνων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 από την ΜΕΘ του Γ.Ν Πτολεμαϊδας.


Δότης ήταν ένα 63χρονος άνδρας από τα Ιωάννινα που κατέληξε έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό. Μετά την επιβεβαίωση του εγκεφαλικού θανάτου από τους ιατρούς της Μ.Ε.Θ., προτάθηκε η δωρεά οργάνων στην οικογένεια του εκλιπόντα, η οποία και συναίνεσε. Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων ενημερώθηκε άμεσα και συντόνισε τη διαδικασία της δωρεάς και της μεταμόσχευσης. Η διαδικασία ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης από ομάδες λήψης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, του Π.Γ.Ν Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης και του Π.Γ.Ν ΑΧΕΠΑ και ολοκληρώθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Συγκεκριμένα οι δυο νεφροί θα μεταμοσχευτούν σε ασθενείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το ήπαρ σε ασθενή του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης και οι δυο κερατοειδείς σε ασθενείς του ΑΧΕΠΑ.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεως εκ μέρους των ληπτών , που βρίσκονται πλέον στο πρώτο μετεγχειρικό στάδιο ευχαριστεί θερμά όλους, όσοι συνέβαλαν σε αυτή τη «γέφυρα ζωής» και ιδιαίτερα την οικογένεια του δότη για την πράξη αυτή ανθρωπισμού και γενναιοδωρίας. Η Δωρεά Οργάνων απαιτεί μεγαλοψυχία και ευαισθησία, ενώ αποτελεί πράξη που τιμά τη μνήμη του εκλιπόντος και εξυψώνει ηθικά την οικογένειά του.

 
 
kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ «ΕΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ»;

Διαβάστε να δείτε τι κρύβεται πίσω από τη γιορτή της ρέγγας, της σαρδέλας, του μανιταριού και της μελιτζάνας…

Γράφει ο Γ. Παπαδημητρακόπουλος

Εξωτερικά μοιάζουν αθώες. Ενδιαφέ­ρονται για τη φύση και το περιβάλλον, προβάλλονται ως πολιτιστικές, έχουν δια­σκεδαστικό και συνάμα οικολογικό χαρα­κτήρα κ.λπ. Συνηθίζουν δε να αυτοαποκα­λούνται «φεστιβάλ» ή και «εναλλακτικά φεστιβάλ»! Έτσι η «δουλειά» γίνεται με το γάντι! Στο βάθος τους όμως κρύβε­ται η....



προσπάθεια αναβίωσης αρχαίων ειδωλολατρικών… μεγαλείων!




Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους…
Το 6ο άπ’ τα 10 άρθρα τού «Πιστεύω» της «Νέας Εποχής» αναφέρει: «Τη θεά Γαία θα την λατρεύεις με πίστη»2!
Ακριβώς σ’ αυτή την κατεύθυνση, δη­λαδή της λατρείας της «θεάς Γαίας», είναι δρομολογημένες διάφορες εορτές οι οποίες και αποκαλούνται «Εορτές της Γης», οι οποίες συνήθως διοργανώνονται, υποστη­ρίζονται και προβάλλονται από οικολο­γικές οργανώσεις, το μέγα μέρος των οποί­ων (αν όχι όλες) εκεί αποβλέπουν:


Στη λατρεία της Γαίας-Γης, της… μητέρας πά­ντων των θεών και των ανθρώπων και τροφού τους! Οι παγανιστές μάλιστα την εκλαμβάνουν ως ζωντανή ύπαρξη, η οποία και απαιτεί λατρεία!
Όλα αυτά υπάγονται στις «σύγχρονες» αντιλήψεις του Νεοπαγανισμού που με δι­άφορους τρόπους και διαδικασίες, θέλει να τις προωθήσει στην παγκόσμια κοινωνία και ιδιαίτερα στη δική μας, ως Ορθόδοξη που είναι3.
Το «φρούτο» αυτό μας προέκυψε τελευ­ταία, ουσιαστικά δε απ’ την δεκαετία τού ’90 κι ύστερα, κι είναι αλήθεια πως έχει αυξανόμενους ρυθμούς. Μιλούν για το περιβάλλον, την αγνότητα της φύσης, τα τοπικά γεωργικά προϊόντα, τα οποία και λένε πως προωθούν! Με βάση αυτά, διορ­γανώνεται η «εορτή», ή το αποκαλούμενο «φεστιβάλ», στο οποίο περιλαμβάνονται έκθεση των προϊόντων αυτών, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις κ.λπ. που διαρκούν κάποιες ημερες (που συνή­θως αυξάνουν κι αυτές)!


Επιπλέον παίρνουν κι ένα τοπικό και τάχα παραδοσιακό χαρακτήρα, για να ξε­γελιούνται οι πολλοί και να συμμετέχουν σ’ αυτά. Με τον τρόπο αυτό, κάθε τόπος προσπαθεί να μιμηθεί τον άλλο, και δε­δομένης και της άγνοιας, σιγά-σιγά ριζώ­νουν στις εορτές και τις πανηγύρεις του!




Με την μεγαλύτερη δυνατή καθιέρωσή τους, είναι βέβαιο πως θα κάνουν τα πάντα, ώστε να εκτοπίσουν τις θρησκευτικές και άλλες εορτές μας, να ανατρέψουν τις γνή­σιες Ελληνορθόδοξες παραδόσεις μας, να μας γαλουχούν με το δικό τους αλλιώτικο γάλα για να μας οδηγήσουν εκεί που πραγ­ματικά θέλουν και σκοπεύουν, οπότε και θα αποκαλυφθεί πλήρως το πραγματικό τους πρόσωπο. Αλλά τότε θα είναι μάλλον αργά, οπότε και οι αντιδράσεις θα είναι χλιαρές και ασήμαντες, αν υπάρξουν κι αυτές!
Φορείς τους είναι διάφοροι τοπικοί πο­λιτιστικοί σύλλογοι, που κινητοποιούν τις τοπικές αρχές και κοινωνίες, οπότε έχουν πλέον έναν επίσημο και ακόμη πιο αθώο χαρακτήρα!




Αλλ’ ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.
Διαβάζουμε στη «Βικιπαίδεια» τα εξής: «Οι Γιορτές της Γης είναι ένα οικολογικό και πολιτιστικό φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στις αρχές Ιουλίου, στο χωριό Βλάστη Κο­ζάνης.4 Η πρώτη χρονιά που διοργανώθηκαν ήταν το 2001. Οι Γιορτές της Γης διοργα­νώνονται από την Κοινότητα Βλάστης και την Εταιρεία Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης “ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ“. Τότε (δηλ. το 2002) διήρκεσαν 4 ημέρες και συγκέντρω­σαν περισσότερους από 5.000 επισκέπτες. Η ανταπόκριση του κοινού θεωρήθηκε ενθαρ­ρυντική, οπότε την επόμενη χρονιά οι Γιορ­τές της Γης επαναλήφθηκαν και διήρκεσαν 6 ημέρες. Από τότε η διοργάνωσή τους στα οροπέδια του Σινιάτσικου έχει καθιερωθεί… «Κορμό» τους αποτελούν οι μουσικές συναυ­λίες… Παράλληλα με τις συναυλίες πραγ­ματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες.


Τέτοιες συμπεριλαμβάνουν θέατρα δρόμου, κουκλοθέατρο ή θέατρο σκι­ών, φωτογραφικές και εικαστικές εκθέσεις, σεμινάρια, συζητήσεις, κυνήγι θησαυρού, ορεινές δραστηριότητες κ.α. Επίσης, στο χώρο του φεστιβάλ συνήθως λειτουργούν παζάρι βιολογικών προϊόντων και παιδότο­πος…», ενώ παρουσιάζουν τη δράση τους διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Οι εορτές αυτές της γης, προβάλλονται ως «η άλλη πρόταση του καλοκαιριού» και η ανάδειξη του «εναλλακτικού» και του «διαφορετικού» στις διακοπές, τη δι­ατροφή και την εν γένει ζωή μας! Γι’ αυτό και είναι «κατάμεστες όχι μόνον από πολιτιστικές αλλά και από περιβαλλο­ντικές δραστηριότητες», εκείνοι δε -λέ­ει- που μπορούν να τις παρακολουθήσουν είναι μόνο «σκεπτόμενοι άνθρωποι»!

Είναι πολύ χαρακτηριστικό αυτό που αναφέρουν οι διοργανωτές τους στα έντυπα και στις ιστοσελίδες τους: «Οι “Γιορτές της Γης” είναι παράλληλα και μια οικολογική γιορτή, που προσπαθεί να μετουσιώσει την γενικευμένη ευαισθησία για το περιβάλλον σε βίωμα, σε στάση ζωής, σε ενεργητική συμ­μετοχή.5 Έτσι και η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην Καθημερινή Οικολογία…»




Θέλουν να είναι σαφώς «πολυπολιτισμική εορτή», «με πρόγραμμα πολυπολιτισμικό» γι’ αυτό κι έχουν ως σλόγκαν τους το «η συνύπαρξη των πολιτισμών μόνο γιορτή μπορεί να είναι»! Εξάλλου πολύ εύκολα το διακρίνει αυτό κανείς στο πρό­γραμμα των συναυλιών τους, για παρά­δειγμα, το οποίο είναι πάντοτε «πολυσυλ­λεκτικό και ποικιλόχρωμο», προκειμένου να βρίσκεται σ’αυτό ακριβώς το λεγόμενο «κοσμοπολίτικο πνεύμα» της παγκοσμιο­ποίησης και της «Νέας Εποχής»!


Μόνο που σ’αυτόν τον πολυπολιτισμό απουσιάζει τελείως ή μόλις διακρίνεται η παραδοσιακή μας Ελληνική μουσική, όπως το δημοτικό τραγούδι, για παράδειγ­μα. Αυτό που κυριαρχεί είναι η ρόκ, τζαζ και ποπ μουσική, η λεγόμενη έθνικ κ.λπ. Γι’ αυτό και οι μουσικοί καλλιτέχνες είναι από κάθε μέρος της γης (ακόμη και από την μακρινή Ινδία6), οι δε Έλληνες είναι μόνον εκείνοι που ασχολούνται με αυτό το ρεπερτόριο! Εξ άλλου σκοπός τους είναι, όπως λένε, να «αναμειγνύουν μουσικές από διαφορετικούς πολιτισμούς, να ξεπερ­νούν πατρίδες και σύνορα και να δημι­ουργούν το νέο world fusion»!
Οι στίχοι τους, λέει, «συχνά είναι με­λαγχολικοί γιατί συμβολίζουν τους κοι­νωνικούς αγώνες των ημερών μας και τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα του πλανήτη…»!
Για τις «μουσικοθεατρικές παραστά­σεις» που διοργανώνονται εκεί, μπορούμε να πάρουμε μια καλή γεύση απ’ αυτό, όπως το προβάλλουν οι ίδιοι στα έντυπα και τις ιστοσελίδες τους: «Νέες σκηνικές συνθέ­σεις και παραλλαγές γνωστών τραγουδιών από το Ελληνικό και Διεθνές ρεπερτόριο ζωντανεύουν το μαγικό παραμύθι του Τζέημς Θέρμπερ και ξετυλίγουν μια απίθανη περιπέτεια στον κόσμο των κάστρων, των δράκων και των ξωτικών δημιουργώντας επί σκηνής τα δεκάδες πρόσωπα ενός παρα­μυθένιου άθλου… »7.




Αλλά οι «Γιορτές της Γης» εξελίχθηκαν και σε… «Γιορτές Ελληνικής Γης», που δεν είναι άλλες από τη… γιορτή της σαρδέλας, του σκόρδου, του ροδάκινου, της πατάτας, του κρασιού κ.λπ. που αυξάνονται καθη­μερινά σαν… επιδημία! Πολλές απ’ αυτές γίνονται ακόμη υπό την αιγίδα της ΠΑΣΕ-ΓΕΣ!
Διαβάζουμε μάλιστα στην ιστοσελίδα της:
«Με την Γιορτή της σαρδέλας στη Ν. Μηχανιώνα της Χαλκιδικής από τις 21 έως τις 25 Ιουλίου, άνοιξε η αυλαία του προ­γράμματος Γιορτές Ελληνικής Γης” που θα πραγματοποιηθεί φέτος σε 14 σημεία ανά την επικράτεια, με την προοπτική να καθιε­ρωθούν σε ετήσια βάση…».




Δηλαδή τι βλέπουμε; Πως οι εορτές αυτές θέλουν να γίνουν και ετήσιες αλλά και πανελλαδικές!
Τη σκυτάλη φαίνεται πως πήρε ακόμη και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο ίδιος ο υφυπουργός είπε: «Μέσα απ’ αυτή την πρωτοβουλία μας, στη­ρίζουμε τη δημιουργία ενός δικτύου τοπι­κών γιορτών που θα εξελιχθούν σε πόλους προώθησης της μεσογειακής διατροφής και της διατροφικής αξίας των παραγομένων τοπικών προϊόντων»!




Τι παρατηρεί στ’ αλήθεια κανείς; Πως μέσα από ωραίους σκοπούς, προωθείται αυτή η δημιουργία τού «δικτύου τοπικών γιορτών». Έτσι πάντοτε δεν γίνεται;
Η ανακοίνωση δε τού Υπουργεί­ου8 μας πληροφορεί για τις εξής εορτές-εκδηλώσεις:
-Γιορτή Σαρδέλας στην Ν. Μηχανιώνα (21/7 έως 25/7).
-«Βύσσεια» (Γιορτή Σκόρδου) – Ν. Βύσσα Έβρου (25/7 έως τις 27/7).
-Γιορτή Αγροτουρισμού και Μαστίχας στην Χίο (30/7 έως τις 3/8).
-Γιορτή Ροδάκινου στην Φλαμουριά Έδεσσας (31/7).
-Γιορτή Λαδιού & Ελιάς στην Πέρδικα Θεσπρωτίας (8/8 και 9/8).
-Γιορτή Κρασιού Μεσενικόλα στο Δήμο Πλαστήρα Καρδίτσας (13/8 έως τις 14/8).


-Γιορτή Κρασιού στον Έμπωνα Ρόδου (19/8 έως τις 22/8).
-Γιορτή Μανιταριού στους Φιλιππαίους Γρεβενών (20/8 έως τις 22/8).
-Γιορτή Ρομπόλας στα Φραγκάτα Κεφαλ­λονιάς (21/8 έως τις 2218).
-Γιορτή Πατάτας στο Οροπέδιο Λασιθίου (20/8 έως τις 22/8).
-Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας στο Λε­ωνίδιο Αρκαδίας (28/8).
-Γιορτή Κρασιού στην Άσκρη Βοιωτίας (4/9 και 5/9).


-Γιορτή Ψαριού στο Αιτωλικό Αιτωλοα­καρνανίας (25/9 και 26/9).
Όπως πληροφορούμαστε, αυτές οι «Γιορτές της Γης», έχουν και μια άλλη διάσταση. Πρόκειται για τα μουσικά φε­στιβάλ που γίνονται σε πανέμορφα τοπία και δάση! Διαβάζουμε λοιπόν γι’ αυτά σε σχετικές ιστοσελίδες:
«Στα βουνά και στα ποτάμια συχνάζουν, σύμφωνα με τους θρύλους και τις παρα­δόσεις, νύφες και ξωτικά. Τα τελευταία χρόνια όμως, φαίνεται ότι συχνάζουν και άλλες φυλές”. Κατασκηνωτές που θέλουν να απολαύσουν τη φύση, να κοιμηθούν σε σκηνές, να ακούσουν μουσική, να συμμε­τάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες και, τέλος πάντων, να κάνουν κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα…»!


Τέτοια φεστιβάλ, πέραν αυτού στη Βλά­στη Κοζάνης, είναι:
To «River Party» στο Νεστόριο Καστοριάς (28/7 -1/8).
Το Οικολογικό Φεστιβάλ «Earth Wind & Music» στην Αρχαία Ολυμπία (15-1817).
To «River Youth Festival Aliakmonas» στη Βέροια (2-4/7) στο οποίο, λέει, «η μουσική ακούγεται… διαφορετικά δίπλα στις όχθες ενός ποταμού… Το τριήμερο αυτό πάρτι φι­λοξενεί ως και 6.000 λάτρεις της φύσης και της μουσικής»!


Το «Φεστιβάλ Ήχοι του Δάσους» στο ορο­πέδιο της Αγίας Τριάδας στην Καλοσκοπή Φωκίδας (23-25/7), στο οποίο «οι επισκέπτες έχουν τη ευκαιρία να πάρουν μέρος σε περι­βαλλοντικές δράσεις, να παρακολουθήσουν βίντεο-προβολές, θεατρικές παραστάσεις, μαθήματα κεραμικής αλλά και να απολαύ­σουν τη φύση μέσω paintdall, αναρρίχησης, τοξοβολίας, ποδηλασίας βουνού, flying fox, τραμπολίνο κ. α.».


To «Ikarus Rock Festival» στο Αβδού Ηρακλείου Κρήτης (6/8) κ.λπ.
Οπότε εκεί που ο συγκεκριμένος τόπος εόρταζε π. χ. τον Άγιο Γεώργιο, τον Άγιο Παντελεήμονα, την Αγία Παρασκευή, την Αγία Μαρίνα, την Κοίμηση της Θεοτόκου κ.λπ., τώρα καλείται να εορτάζει την εορτή της πατάτας, του σκόρδου και της σαρδέ­λας που φέρνουν και… εισόδημα!




Έπειτα, τους γίνεται μεγάλη προβολή και διαφήμιση, ενισχύονται και οικονομι­κά, έχουν την συμπαράσταση όλων των παραγόντων, πλαισιώνονται και με καλ­λιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις. Ειδικά ένα χωριό, με ελάχιστους κατοίκους, σ’ ένα πολύ μεγάλο υψόμετρο, πότε είδε τέ­τοια… μεγαλεία; Ξαφνικά όλοι του δίνουν σημασία και γίνεται κυριολεκτικά διάσημο (πράγμα που θα έπρεπε όλους να μας προ­βληματίσει).
Τελικά, λοιπόν, τι γίνεται; Μα με τον τρόπο αυτό καταργούνται, ή έστω περιθω­ριοποιούνται οι Εκκλησιαστικές μας εορ­τές και μάλιστα με τρόπους και διαδικα­σίες που δεν τους αντιλαμβανόμαστε και πολύ (και πολλοί!), με ό,τι αυτό σημαίνει. Κι εμείς θα τους ακλουθούμε… άδοντες;
1. Από το υπό έκδοση βιβλίο του «Τι εορτάζουμε σή­μερα;».
2. Βλ. «Στύλος Ορθοδοξίας», τ. 66.
3. Υπόψη, ότι ο παγανισμός είναι κατά βάση λατρεία της ίδιας της φύσης. Οι ίδιοι λένε πως είναι οι πλέον θερμοί οικολόγοι και εκείνοι που ενδια­φέρονται με πάθος για τη σωτηρία τού πλανήτη, επειδή θεωρούν την φύση «θεια» και ως τέτοια τη λατρεύουν. Όλες δε οι εορτές τους αποβλέπουν στην εδραίωση της λατρείας της φύσης. Εορτάζουν επιπλέον με έμφαση τα ηλιοστάσια και τις πανσε­λήνους και προσευχόμενοι στον ήλιο και τη σελήνη (γνωστή και ως θεά Εκάτη) όπως ο Ιουλιανός ο Παραβάτης! Μάλιστα διάφοροι φορείς, ιδιαίτερα τον μήνα Αύγουστο, εορτάζουν την πανσέληνο γλεντώντας όλη τη νύχτα!


Οπότε η οικολογική ευαισθησία πολλών ανθρώπων, γίνεται στόχος των νεοπαγανιστών. Στελέχη τους δε έχουν εισχωρήσει, ως δήθεν οικολόγοι, σε διάφορες οργανώσεις, συλ­λόγους και σωματεία προκειμένου να προωθούν από εκεί καλύτερα τις θέσεις τους. (βλ. και www.egolpion.com ).
4. Πρόκειται για ένα ορεινό χωριό της Δυτικής Μακε­δονίας σε υψόμετρο 1.240 μέτρων με ελάχιστους κάτοι­κους.


5. Γι’ αυτό και δίνουν μεγάλη έμφαση στον εθελοντισμό.
6. Πρόκειται για τη γνωστή ηλεκτρονική εγκυκλοπαί­δεια.
7. Πως «δένουν» έτσι όλα, πως αποκαλύπτουν όλα, την πολυπροσωπία και την… πολυσχιδή δραστηριότητα της «Νέας Εποχής»!
8. Όπως πιο πάνω.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011, ΤΕΥΧΟΣ 66
πηγή:Ἀντιαιρετικόν Ἐγκόλπιον
Διαβάστε περισσότερα » »