Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

"Οι εφιάλτες δεν σταματούν το έργο τους".

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου.

Πριν από τις Εθνικές εκλογές στις 17 Ιουνίου 2012, οι τροϊκανοί προσπάθησαν με αισχρές, συνεχείς και απαράδεκτες ενέργειες και δηλώσεις να παρέμβουν δραστικά στη δημοκρατική ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, υπέρ της ψηφίσεως των μνημονιακών και υπεύθυνων για την κοινωνική εξαθλίωση των Ελλήνων, κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ).

Συμμάχους σ΄αυτή την κατατρομοκράτηση των Ελλήνων πολιτών, βρήκαν οι τροϊκανοί, τα όργανα της νέας τάξεως πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης, τους ...
εγχώριους πληρωμένους σύγχρονους Εφιάλτες, τα ΜΜΕ.


Μια από τις τελευταίες, πρωτοφανείς ωμές παρεμβάσεις τους στις Ελληνικές εκλογές, ήταν το δημοσίευμα, υπό τύπου ανοικτής επιστολής, της γερμανικής εφημερίδας Bild, την προηγουμένη των εκλογών, το οποίο παρεμβαίνει στα εσωτερικά μας και ξεστομίζει ύβρεις εναντίον των Ελλήνων.

Στην εν λόγω επιστολή, η εφημερίδα απειλούσε κιόλας τους Έλληνες ψηφοφόρους ότι αν κερδίσουν τα κόμματα που δεν θέλουν την εφαρμογή των συμφωνημένων προγραμμάτων μέσω της λιτότητας, υπονοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε οι Γερμανοί θα σταματήσουν να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Δηλαδή, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, τα ΑΤΜ των τραπεζών στην Ελλάδα, θα πάψουν να έχουν χρήματα, αφού αυτά τα χρήματα τα βάζουν οι Γερμανοί!

 Επίσης, η εκβιαστική τους παρέμβαση προκαλούσε ακόμη περισσότερο, αφού έκανε λόγο «για κάθε αριστερό ή δεξιό καραγκιόζη που θα ψήφιζαν οι Έλληνες».

Έτσι, με την άδεια των τροϊκανών, η γερμανική εφημερίδα τολμούσε και έκανε τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς για τους Έλληνες πολιτικούς.

Η συγκεκριμένη επιστολή ήταν γραμμένη στα γερμανικά και στα ελληνικά και ήταν αναρτημένη στην ιστοσελίδα bild.de στις πολιτικές εξωτερικές ειδήσεις. Το υβριστικό περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής, προφανώς διέλαθε του αρμόδιου υπουργού της υπηρεσιακής κυβέρνησης, από τη στιγμή που δεν διατυπώθηκε καμιά σχετική διαμαρτυρία ή έστω αναφορά.


Τελευταία πράξη ωμής παρέμβασης στα εσωτερικά μας, ήταν η συνέντευξη που δημοσίευσε την Κυριακή των εκλογών η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», του προέδρου της Επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων στη γερμανική Κάτω βουλή, εκ των στενών συνεργατών της καγκελαρίου Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Μπόσμπασχ, όπου αναφέρεται: «εάν η ριζοσπαστική αριστερά αναδειχθεί το πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές, την Κυριακή στην Ελλάδα, τότε η ελληνική έξοδος απ το ευρώ θα είναι, μόνον, θέμα χρόνου.

Εάν η ριζοσπαστική αριστερά επιμείνει να δηλώνει ότι εύχεται να έχει τις βοήθειες από τα άλλα κράτη της ευρωζώνης στο ακέραιο, αλλά δεν θέλει να συνεισφέρει στα ανταλλάγματα, τότε θα είναι θέμα χρόνου, να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ».

Όπως είναι γνωστό, οι Γερμανοί χειρίζονται πάρα πολύ καλά την πολιτική της προπαγάνδας και ήξεραν ότι τέτοια δημοσιεύματα θα μπορούσαν να έχουν θετική επίδραση, γι΄αυτούς, στο εκλογικό αποτέλεσμα της Ελλάδος.

 Γι΄αυτό δεν σταμάτησαν μέχρι τελευταίας ώρας τέτοιες ωμές παρεμβάσεις, με απώτερο σκοπό να ωθήσουν στα ψυχολογικά άκρα της τρομοκρατίας τον Έλληνα ψηφοφόρο, προκειμένου να πριμοδοτηθεί το δικό τους κόμμα, η ΝΔ, ώστε να καταλάβει την πρώτη θέση και να σχηματίσει κυβέρνηση.

Βέβαια, κρίνοντας εκ του εκλογικού αποτελέσματος της 17ης Ιουνίου 2012, όλοι θεωρούμε πως όλα τα παραπάνω τρομοκρατικά διλλήματα απέδωσαν, και τα δυο συστημικά κόμματα μπορούν, πλέον, να σχηματίσουν Κυβέρνηση.

Κατ΄αυτόν τον τρόπο, όλοι πιθανότατα να πιστέψαμε πως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών και τη νίκη του κ. Σαμαρά, εκλεκτού των αγορών, οι τροϊκανοί θα σταματούσαν τα τρομοκρατικά διλλήματα, τύπου «ευρώ ή επιστροφή στη δραχμή», «χρεοκοπία ή σωτηρία» και άλλα πολλά. Θα έδιναν, δηλαδή, στον κ. Σαμαρά, περιθώρια ελιγμών επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου από τη στιγμή που ήταν κύρια προεκλογική δέσμευσή του.

 Όμως, «πριν αλέκτωρ, λαλήσει τρεις», ξαναχτύπησαν παρ΄ότι δεν έχει ακόμη σχηματιστεί η νέα Ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να εκβιάσουν ξανά για την πλήρη εφαρμογή των υπογεγραμμένων και συμφωνηθέντων αυτή τη φορά.

Την επομένη, λοιπόν, των εκλογών οι αξιωματούχοι της ΕΕ ορθώνουν αναχώματα στις όποιες ορέξεις μας για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Χαρακτηριστικότερες ήταν οι δηλώσεις του Amadeu Altafaj, εκπρόσωπου του επιτρόπου οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της ΕΕ, κ. Olli Rehn, ο οποίος είπε:
 «Αποφασίσαμε για ένα δεύτερο πρόγραμμα πρόσφατα. Κανείς δεν μιλά για ένα νέο μνημόνιο συνεργασίας», προσθέτοντας ότι «η νέα κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει να υλοποιήσει το πρόγραμμα συμφωνηθέντων».

Επίσης, τόσο οι Γερμανοί οικονομολόγοι όσο και η Deutsche Bank σχεδιάζουν και προτείνουν ένα διπλό νόμισμα, την «ευρωδραχμή», θεωρώντας πως η Ελλάδα είναι ο αδύνατος κρίκος της Ευρωζώνης και μέχρι τα τέλη του 2012 θα έχει χρεοκοπήσει και θα αποχαιρετίσει την Ευρωζώνη.
Συμπληρωματικά, σήμερα, ο Γερμανός πολιτικός Volker Kauder, που υπήρξε Πρόεδρος του κόμματος CDU (Christian Democratic Union of Germany- Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίας), σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, δηλώνει πως δεν θα γίνει καμιά επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.

Έτσι, είναι πλέον, σίγουρο πως αυτοί οι τροϊκανοί Εφιάλτες και τα φερέφωνά τους μέσα και έξω από την πατρίδα μας, δεν θα σταματήσουν να σπέρνουν τον τρόμο και τον φόβο προς τους Έλληνες πολίτες, γεμίζοντάς τους με απελπισία και συνεχή ανασφάλεια, που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην όποια προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας μας.

Οι πολίτες όμως, της χώρας μας, ως επί το πλείστον, δεν ενημερώνονται όπως πραγματικά θα έπρεπε ως Ευρωπαίοι πολίτες. 
Αν συνέβαινε αυτό, θα άκουγαν όλους εκείνους τους έγκριτους Αμερικανούς, Ευρωπαίους και Έλληνες οικονομολόγους που κατέθεταν την επιστημονική τους άποψη και τεκμηρίωναν πως η σκληρή διαπραγμάτευση που θα επέφερε την ακύρωση των μνημονίων ήταν εφικτό να γίνει από τη στιγμή που στο δρόμο για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης φαίνεται ότι βρίσκεται η Ισπανία και σίγουρα ακολουθούν η Ιταλία και η Κύπρος.

Επί παραδείγματι, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές στις 17 Ιουνίου 2012, ο Nouriel Roubini, Αμερικανός οικονομολόγος, δήλωνε «πως εξαρτάται η αντίδραση της Ευρώπης, από το εάν οι Έλληνες ψηφίσουν εναντίον του ευρώ» (δηλαδή εκτός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή όχι) και πρόσθεσε: 
«Πάντως προειδοποιώ να μην σταματήσει η χορήγηση βοήθειας, διότι αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα τρομάξουν οι επενδυτές. Στη συνέχεια Πορτογάλοι, Ισπανοί και Ιταλοί θα συρρεύσουν στις τράπεζες για να σηκώσουν τις καταθέσεις τους. Γεγονός που σημαίνει ότι όποιος τραβήξει την "πρίζα" στους Έλληνες, θα προκαλέσει την ολική διάλυση της ευρωζώνης».

Τελικά, δυστυχώς, οι Έλληνες ψηφοφόροι «τσίμπησαν» στη διασπορά τρομοκρατικών διλημμάτων της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και έδωσαν τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης στους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη.

Εύχομαι, όσοι εκ των Συνελλήνων επέλεξαν να ψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μην το μετανιώσουν πολύ σύντομα!







Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος
egerssi@otenet.gr






 http://www.epirus-ellas.gr/2012/06/blog-post_6595.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: «Κλήδονας 2012»


ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑΑνοίγει σήμερα η αυλαία των τετραήμερων Πολιτιστικών εκδηλώσεων της Θρακικής Εστίας Εορδαίας με την επωνυμία «Κλήδονας 2012» στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαϊδας με ώρα έναρξης των εκδηλώσεων για όλες τις ημέρες στις 9 το βράδυ. Απόψε το πρόγραμμα περιλαμβάνει Μουσική λαϊκή βραδιά με την «ορχήστρα των αφιερωμάτων» σε τραγούδια των Σταύρου Ξαρχάκου – Δήμου Μούτση.
Αύριο Παρασκευή 22 Ιουνίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εμφάνιση της χορωδίας και των χορευτικών συγκροτημάτων της Θ Ε Ε καθώς του Συλλόγου Θρακιωτών – Μικρασιατών του Δήμου Ελλησπόντου ενώ θα εμφανιστεί και η διάσημη τουρκάλα τραγουδίστριας Ντιλέκ Κότς ( συμμετείχε στο saoyndrack της ταινίας « Πολίτικη κουζίνα»). Το Σάββατο στις 9 το βράδυ στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαϊδας μέλη των χορευτικών τμημάτων της Θ Ε Ε θα αναπαραστήσουν τον Θρακιώτικο γάμο ( προξενιό- αρραβώνας – γάμος ) και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι. Τέλος την Κυριακή 24 Ιουνίου οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στην πλατεία «Σαράντη Αρχιγένη» ( μπροστά από τα γραφεία της Θ Ε Ε) όπου θα αναβιώσει το έθιμο του « Κλήδονα», ως θεατρικό δρώμενο από τα παιδιά του συλλόγου, θα ακολουθήσει το χορευτικό τμήμα και η αυλαία του τετραημέρου   θα κλείσει με τη συναυλία της Μουσικής Σχολής « Εμέλεια». Καθ΄ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις όπως μπαζάρ παραδοσιακών χειροποίητων γλυκών του κουταλιού και καλλιτεχνικών αντικειμένων από τα μέλη του δημιουργικού εργαστηρίου της Θ Ε Ε ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Απλήρωτοι για 5 μήνες σχολικοί τροχονόμοι

Υποσχέσεις μόνον έλαβε το Σωματείο Σχολικών Τροχονόμων Δυτικής Μακεδονίας από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με το αίτημα της καταβολής των οφειλομένων σε μέλη του που παραμένουν απλήρωτα από τον Φεβρουάριο του 2012, έναντι 176 Ευρώ τον μήνα και χωρίς ασφάλιση.
Το Σωματείο που προσέφυγε στα δικαστήρια για τα ζητήματα αυτά ζητά τον επαναπροσδιορισμό του όρου της εθελοντικής εργασίας αφού όπως υποστηρίζεται 8 και 10 χρόνια εργασίας, έστω και καθημερινής τετράωρης απασχόλησης, δεν δικαιολογούνται ως εθελοντική προσφορά.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ  Μαίρη Κεσκελίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκπληκτική απάντηση του Καναδικού κράτους προς "έξυπνους" πολίτες του.

Ίσως είναι η λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί που διαδηλώνουν και συμπαραστέκονται ενεργά υπέρ των παρανόμως εισερχομένων και παραμενόντων στην Ελλάδα μεταναστών, θα πρέπει να αποδείξουν ενεργά και στην πράξη το ενδιαφέρον για αυτούς. Η λύση έρχεται από τον Καναδά και δείτε γιατί.
 

Μια ελευθερόφρων Καναδή κυρία, έγραψε πολλές επιστολές προς την Καναδική κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενη για την αντιμετώπιση των αιχμάλωτων ανταρτών (τρομοκρατών) που κρατούνται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σωφρονιστικού Συστήματος στο Αφγανιστάν. Απαίτησε δε μια απάντηση στις επιστολές της και τελικά έλαβε την ακόλουθη απάντηση από τον ίδιο Υπουργό Άμυνας του Καναδά:

National Defence Headquarters
M Gen George R. Pearkes Bldg., 15 NT
101 Colonel By Drive
Ottawa, ON K1A 0K2
Canada


Αγαπητή ενδιαφερόμενη συμπολίτισσα,


Σας ευχαριστούμε για την πρόσφατη επιστολή σας, στην οποία εκφράζετε την έντονη ανησυχία σας για την αντιμετώπιση των τρομοκρατών Ταλιμπάν της Αλ Κάιντα που συλλαμβάνονται από τις Καναδικές δυνάμεις, και στη συνέχεια παραδίδονται στην Κυβέρνηση του Αφγανιστάν και σήμερα κρατούνται από Αφγανούς υπαλλήλους στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σωφρονιστικού Συστήματος του Αφγανιστάν. Η Διοίκηση μας λαμβάνει σοβαρά υπόψιν αυτά τα θέματα και οι απόψεις σας έχουν ακουστεί δυνατά και ξεκάθαρα εδώ στην Οττάβα. Θα ικανοποιηθείτε όταν πληροφορηθείτε, ότι χάρη στις ανησυχίες πολιτών, όπως εσείς, δημιουργήσαμε ένα νέο τμήμα, εδώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο ονομάζεται πρόγραμμα «Προοδευτικών Αποδεχόμενων την Ευθύνη για Δολοφόνους», ή ΠΑΕΔ για συντομία.




Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του νέου αυτού προγράμματος, έχουμε αποφασίσει να μεταφέρουμε έναν τρομοκράτη και να τον θέσουμε υπό την προσωπική σας φροντίδα. Ο προσωπικός σας κρατούμενος έχει επιλεγεί και έχει προγραμματιστεί για μεταφορά, υπό την συνοδεία βαριά οπλισμένου φρουρού στην κατοικία σας στο Τορόντο την ερχόμενη Δευτέρα.
Ο Ali Mohammed Ahmed bin Mahmud (μπορείτε απλά να τον φωνάζετε Ahmed) πρέπει να τύχει φροντίδας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτείτε στην προσωπική σας επιστολή διαμαρτυρίας!


Είναι πιθανόν να χρειαστεί να προσλάβετε κάποιους βοηθούς επιβλέποντες.
Εμείς θα διενεργούμε εβδομαδιαίες επιθεωρήσεις ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα πρότυπα φροντίδας σας για τον Ahmed είναι ανάλογα με αυτά που τόσο έντονα συνιστάτε στην επιστολή σας. Αν και ο Ahmed είναι αντικοινωνική προσωπικότητα και εξαιρετικά βίαιος, ελπίζουμε ότι η ευαισθησία σας σε αυτό που περιγράφεται ως “πρόβλημα συμπεριφοράς” θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει αυτά τα ελαττώματα του χαρακτήρα του. Ίσως έχετε δίκιο στην περιγραφή των προβλημάτων αυτών ως “απλές πολιτιστικές διαφορές”.
Αντιλαμβανόμαστε ότι σχεδιάζετε να του προσφέρετε συμβουλευτικές υπηρεσίες και εκπαίδευση στο σπίτι. Ο τρομοκράτης που υιοθετήσατε είναι εξαιρετικά ικανός στην μάχη σώμα με σώμα και μπορεί να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή με τόσο απλά αντικείμενα όπως ένα μολύβι ή ένας νυχοκόπτης. Σας συμβουλεύουμε να μην του ζητήσετε να επιδείξει αυτές τις δεξιότητες στην επόμενη συνεδρίαση της ομάδας σας γιόγκα. Παρακαλείστε να ενημερώσετε τυχόν Εβραίους φίλους, γείτονες ή συγγενείς για τον φιλοξενούμενό σας, εφόσον θα μπορούσε να ταραχθεί ή ακόμα και να καταστεί βίαιος. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι μπορείτε να τον κατανοήσετε. Είναι επίσης ειδικός στο να κατασκευάζει μια ευρεία ποικιλία εκρηκτικών μηχανισμών από κοινά προϊόντα οικιακής χρήσης, οπότε μπορείτε, αν θέλετε, να διατηρήσετε τα στοιχεία αυτά κλειδωμένα, εκτός αν (κατά τη γνώμη σας) αυτό μπορεί να προσβάλει την προσωπικότητά του.


Ο Ahmed δεν θα επιθυμούσε πολλά πάρε-δώσε με εσάς ή τις κόρες σας (εκτός από τη σεξουαλική εκμετάλλευση) από τη στιγμή που βλέπει τις γυναίκες ως υπανθρώπους, μορφή ιδιοκτησίας που ως εκ τούτου δεν έχουν δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης στις σεξουαλικές του απαιτήσεις. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για τον ίδιο και έχει το χαρακτηριστικό γνώρισμα να δείχνει βίαιες τάσεις γύρω από τις γυναίκες που αποτυγχάνουν να συμμορφωθούν με το νέο ενδυματολογικό κώδικα που θα "συστήσει" ως πιο κατάλληλη ενδυμασία.


Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτή την συγκυρία και με την πάροδο του χρόνου θα απολαύσετε την ανωνυμία που προσφέρει η μπούρκα. Απλά θυμηθείτε ότι όλα είναι μέρος της «κουλτούρας του σεβασμού των θρησκευτικών του πεποιθήσεων», όπως περιγράφεται στην επιστολή σας.
Εκτιμούμε πραγματικά όταν οι πολίτες μας ενημερώνουν με τον κατάλληλο τρόπο για να κάνουμε τη δουλειά μας και να παρέχουμε φροντίδα για τους συνανθρώπους μας. Παρακαλούμε να προσέχετε τον Ahmed και να θυμάστε ότι θα σας παρακολουθούμε.


Καλή τύχη και ο Θεός να σας ευλογεί.


Φιλικά,


Gordon O'Connor,
Υπουργός Εθνικής Άμυνας

πηγή:ΑντιΠαρακμή
Διαβάστε περισσότερα » »

Όλα τα ονόματα της κυβέρνησης




Στις 19:00 το απόγευμα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Όλα τα ονόματα της κυβέρνησης:


- Οικονομικών: Βασίλης Ράπανος - υφυπουργός Γιώργος Ζανιάς - Χρήστος Σταϊκούρας


- Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών: υπουργός Κωστής Χατζηδάκης - υφυπουργοί Θανάσης Σκορδάς, Σταύρος Καλαφάτης, Νότης Μηταράκης


-Δημόσιας Τάξης: υπουργός Νίκος Δένδιας


-Εσωτερικών: υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης


-Μακεδονίας Θράκης: υπουργός Θόδωρος Καράογλου


-Παιδείας και Πολιτισμού: υπουργός Κώστας Αρβανιτόπουλος, αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Γρ. Τσάλτας, υφυπουργός Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, υφυπουργός Κώστας Τζαβάρας.


-Εθνικής Άμυνας: υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος


-Υγείας: υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, υφυπουργός Μάριος Σαλμάς


-Εξωτερικών: Υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος - Υφυπουργός: Δημήτρης Κούρκουλας


-Ναυτιλίας: Υπουργός Κώστας Μουσουρούλης - υφυπουργός Γιώργος Βερνίκος


- Δικαιοσύνης: Υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης


-Τουρισμού: υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη


- Αγροτικής Αγροτικής Ανάπτυξης: υπουργός Τσαφτάρης - υφυπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος


- Εργασίας: Υπουργός Γιάννης Βρούτσης - Υφυπουργός Νίκος Νικολόπουλος


- Διοικητής Μεταρρύθμισης: Yπουργός Αντωνης Μανιτάκης


- Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Ευάγγελος Λιβιεριάτος


- Επικρατείας: Δημήτρης Σταμάτης
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: «Αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως ΠΓΔΜ/FYROM - Τα ελληνικά τελωνεία καλύπτουν τις σκοπιανές πινακίδες»

Αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως ΠΓΔΜ- με την επιγραφή αυτή οι ελληνικές τελωνειακές υπηρεσίες καλύπτουν τις πινακίδες των Σκοπίων κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα.


Ο σκοπός τους είναι να καλύψουν το σήμα ΜΚ το οποίο περιέχεται στις σκοπιανές πινακίδες, γράφει το δημοσίευμα.

Η φωτογραφία είναι ενδεικτική και η ετικέτα καταλαμβάνει περισσότερο από το ήμισυ της επιφάνειας της πινακίδας με περιεχόμενο που είναι γραμμένο σε ελληνικά και αγγλικά.

Παρόμοια αυτοκόλλητα οι ελληνικές τελωνειακές αρχές  κολλούν και στα πίσω παράθυρα των αυτοκινήτων που έχουν σκοπιανές πινακίδες, γράφει η Κιρίλιτσα.
 
echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιδού ο νέος υπουργός Οικονομικών, Βασίλης Ράπανος

Ιδού ο νέος υπουργός Οικονομικών, Βασίλης Ράπανος
Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις...

Οριστικό: Ο Βασίλης Ράπανος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών και είναι μία επιλογή που από μόνη της προβληματίζει, όχι σε ό,τι αφορά την προσωπικότητα, αλλά την πολιτική καταγωγή και τις τεράστιες επιρροες της τρόικας στη νέα κυβέρνηση του Μνημονίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Μέχρι σήμερα διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, τοποθετημένος από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σκληρός ΠΑΣΟΚος, παλαιός σημιτικός με διάφορες κυβερνητικές θέσεις (διοικητής Κτηματικής, ΟΤΕ κλπ.), στενός φίλος και σύβουλος του πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάννου Παπαντωνίου, οπαδός της σκληρής λιτότητας, "στριφνός" τραπεζίτης (άνθρωποι που τον ξέρουν καλά λένε ότι ο Λ. Παπαδήμος θυμίζει "αριστερών τάσεων πρόεδρο φιλεργατικού συλλόγου" μπροστά του) και βέβαια "κολλητός" του Λ.Παπαδήμου με μία στενή φιλία πολλών ετών (στη φωτό της α'σελίδας οι δύο "κολλητοί").

Από την πρόσφατη θητεία του στην Εθνική Τράπεζα που τον διόρισε ο Γ.Παπακωνσταντίνου με την έγκριση του Γιώργου Α.Παπανδρέου εργάστηκε άκοπα υπέρ της ανακεφαιοποίησης των τραπεζών, δηλαδή υπέρ του να λάβουν οι τραπεζίτες το επίδομα των 50 δισ. ευρώ από το δάνειο που χρεώθηκε ο ελληνικός λαός.  

Άλλες κυβερνητικές θέσεις που υπηρέτησε επί ΠΑΣΟΚ: Την τετραετία 2000-2004 ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και στενός συνεργάτης του Γ.Παπαντωνίου, έχων την γνωμοδοτική αρμοδιοτητα για πολλά εξοπλιστικά προγράμματα της εποχής. Tην περίοδο 1998-2000 τον διόρισε ο Κ.Σημίτης Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ, ενώ στο διάστημα 1995-1998 ήταν αρχικά Υποδιοικητής και στη συνέχεια Διοικητής της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Υπήρξε, επίσης, μέλος του Δ.Σ της Εθνικής Τράπεζας από το 1997 έως το 2004. Για όσους θυμούνται, μόνο ακραφνείς και σκληροί ΠΑΣΟΚοι τοποθετούνταν τότε σε τέτοιες θέσεις. .

Οι σχέσεις του με την τρόικα είναι κάτι παραπάνω από άριστες. Αυτός θα είναι λοιπόν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης που θα... "επαναδιαπραγματευθεί" το Μνημόνιο και θα δώσει ανάπτυξη στην χώρα.

Για τις τράπεζες σίγουρα ισχύει. Για τα λοιπά, ίδωμεν...


ΠΗΓΗ
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η εφορία κυνηγάει τον Νικόλα Άσιμο

thumb
 Το υπουργείο Οικονομικών έστειλε ειδοποίηση στον διάσημο αυτόχειρα καλλιτέχνη Νικόλα Άσιμο ότι σε περίπτωση που δεν έχει… διακόψει τις εργασίες του ως ελεύ­θερου επαγγελματία, θα θεωρηθεί ότι άσκησε τη δραστηριότητά του και για το 2011 και θα πρέπει να πληρώσει το τέλος επιτηδεύ­ματος! Πώς είπατε; Κι όμως. Ναι, στο υπουργείο ακόμα περιμένουν την απάντησή του. Και θα περιμένουν για πολύ ακόμα, αν δεν τους διαφωτίσει κάποιος. Ο διάσημος στιχουργός, συνθέτης, συγγρα­φέας και τραγουδιστής του ελληνικού ροκ, εμβληματική φιγούρα της περιθωριακής διανόησης των δεκαετιών του ’70 και του ’80, και σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς των Εξαρχείων, ο οποίος έδωσε δραματικό τέλος στη ζωή του στις 17 Μαρτίου 1988, είναι για τα σαΐνια που κυνηγούν τους φοροφυγάδες ζωντανός και πρέπει να… τακτοποιήσει το φορολογικό μητρώο του! Αλλά αυτό μας πείραξε; Εδώ δεν μπορούν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή με τους ζωντανούς, σου λέει ας αρπάξουμε ό,τι μπορούμε κι όποιον πάρει ο… χάρος. Μα καλά, ένας δεν βρέθηκε που να ξέρει ότι ο Άσιμος βρίσκεται μακριά από τον επίγειο και υλικό κόσμο και ότι δεν γίνεται να περιμένουν από αυτόν ούτε δεκάρα τσακιστή; Αλλά εδώ που τα λέμε, ακόμα και να ζούσε ο Άσιμος, για όποιον γνωρίζει έστω και στο ελάχιστο το έργο του – που δεν μπορεί, λίγο ραδι­όφωνο να έχει ανοίξει κάτι θα έχει πάρει το αυτί του – ποιος είπε ότι θα πλήρωνε τα χαράτσια και τις έκτακτες εισφορές ή ότι θα ήταν συνεπής απέναντι στις υπο-χρεώσεις του στο ΤΕΒΕ; Μια τέτοια σκέψη είναι εξ ορισμού σουρεαλιστική. Αυτός που δεν χωρούσε ούτε σε ταμπέλες – ακόμα και ο προσδιορισμός του «αναρχικού» τον ενοχλούσε. Αυτός που πάθαινε δυσανεξία σε οποιαδήποτε μορφή λογοκρισίας, από όπου κι αν προερχόταν. Αυτός που ακόμα και τη δισκογραφία του τη βά­φτιζε «παράνομες κασέτες» και ηχογραφούσε σε σπίτια φίλων το υλικό του για να μην υποταχθεί στην επίσημη λεωφόρο της δισκογραφίας. Ακόμα και το βιβλίο του, «Αναζητώντας Κροκάνθρωπους», που γράφτηκε το 1980-81, κυκλοφόρησε όχι από εκδοτικό οίκο, αλλά σε φωτοτυπημένα αντίτυπα. Αυτός που τραγουδούσε «Είσαι θύμα του νόμου και της τάξης/δεν ξέρεις καν το λόγο/για να με υποτάξεις». Ε, λοιπόν, αυτός ο άνθρωπος, όχι μόνο δεν θα πλήρω­νε παράνομους φόρους και χαράτσια, αλλά θα πρωτοστατούσε σε οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας απέναντι σε όλο αυτό που συμβαίνει σήμερα. Φυσικά μέσα από τα τραγούδια του. Αυτά κι αν τα χρειαζόμαστε σήμερα! Όλο αυτό που ζούμε στα σπίτια μας, στους δρόμους, στις πλατείες, δεν έχει σάουντρακ. Δεν έχει στίχο, ούτε ρυθμό. Είναι μια επανάσταση βουβή, δί­χως κανένα σάουντρακ.
Ακούγεται σαν ανέκδοτο αυτό που συνέβη. Και είναι. Βρε «Μπαγάσα» Άσιμε, εσένα που σου αρέσανε τόσο οι πλάκες, ούτε να το ’χες σκηνοθετήσει τέτοιο χουνέρι στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, που εν έτει 2012 σου στέλνε ι ακόμα… ραβα­σάκια, στην οδό Καλλιδρομίου 55, εκεί όπου έμενες. Και μετά σου λέει να μας πάρουν οι ξένοι στα σοβαρά, ότι προσπαθούμε να βάλουμε τάξη στο ελληνικό χάος. Εμείς πάντως είμαστε σίγουροι ότι αν ο Άσιμος βρίσκεται κάπου εκεί ψηλά και βλέπει όλους αυτούς τους άσχετους χαρτογιακάδες θα έχει βάλει κάτι γέλια… Και θα ψι­θυρίζει στους φωστήρες του κρατικού μηχανισμού τους ωραίους στίχους του «Εγώ με τις ιδέες μου/κι εσείς με τα λεφτά σας/νομίζω πως τα θέλετε μονά ζυγά δικά σας/δε θέλω την κουβέντα σας/ούτε τη γνωριμιά σας».

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

1.200.000 ζώα άλλαξαν στάνη, αλλά …ο βοσκός είναι ο ίδιος.

Έχει κανένας εξήγηση για αυτό; Στις εκλογές του Μαΐου ψήφησαν  6.476.751, και στις εκλογές του Ιουνίου  6.155.527 Το γράφουμε για να καταλάβουν τα… ζώα πως δεν υπήρχαν νέοι ψηφοφόροι αλλά απεναντίας κάποιοι  του Μαΐου,  βαρέθηκαν να πάνε να ψηφίσουν.

Μπορεί λοιπόν να μας εξηγήσει κάποιος πως έγιναν αυτές οι μετακομίσεις χωρίς …εντολή – συναίνεση η δια της πλαγίας οδού;



6 ΜΑΙΟΥ
17 ΙΟΥΝΙΟΥ
διαφορά
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1.192.051
1825609
633.558
ΣΥΡΙΖΑ
1.061.282
1.655.053
593.771
ΠΑΣΟΚ
833.527
755.832
-77.695
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ
670.957
462.456
-208.501
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
441.018
425.980
-15.038
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
ΑΡΙΣΤΕΡΑ
386.122
385.079
-1.043
ΚΚΕ
536.072
277.179
-258.893
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ
135.965
98.063
-37.902
ΛΑΟΣ
183.467
97.099
-86.368
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
ΠΡΑΣΙΝΟΙ
185.410
54.421
-130.989
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ
ΠΛΗΡΩΝΩ
55.675
23.734
-31.941
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
75.428
20.389
-55.039
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
38.376
17.791
-20.585
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
(καπποδιστρια)
28.511
17.771
-10.740
Κομμα Πειρατών
Ελλ.
32.484
14.169
-18.315
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ
ΚΙΝΗΜΑ
31
12.439
12.408
ΚΚΕ (Μ-Λ)
16.033
7.648
-8.385
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ
0
4.303
4.303
ΚΟΜΜΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ
3.614
615
-2.999
ΑΝΕΞ.ΜΕΜΟΝ.
0
416
416
ΚΙΝΗΜΑ
ΕΘΝΙΚ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
339
80
-259
ΑΝΕΞ.ΑΝ.ΑΡΙΣΤ,ΑΝ.ΔΕΞΙΑ
299
1
-298
Διαβάστε περισσότερα » »

Άπορος... ο …Αλβανός εισαγγελέας ?

Εξαιρετικά γενναιόδωρη στην έγκριση προνοιακών επιδομάτων και στη χορήγηση βιβλιαρίων υγείας ήταν η τοπική αυτοδιοίκηση της Ηπείρου. Εκατοντάδες ομογενείς της Αλβανίας, αλλά και Αλβανοί πολίτες, που δε ζούσαν στην Ελλάδα απολάμβαναν, όπως δημοσιεύει η Καθημερινή, δωρεάν και παράνομη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εισαγγελέα από την Αλβανία, ο οποίος δήλωσε άπορος στις ελληνικές αρχές και λάμβανε χωρίς να πληρώνει ακριβά φάρμακα.

Ήδη έχουν αφαιρεθεί τα βιβλιάρια υγείας σε 300 περιπτώσεις ενώ πριν από λίγες ημέρες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το ζήτημα. Η υπόθεση  του
Αλβανού εισαγγελέα, ο οποίος έπαιρνε φάρμακα ως άπορος από τις υπηρεσίες του δήμου. ήρθε στο φως  έπειτα από ελέγχους στο δήμο Ιωαννίνων.
Έπασχε από σοβαρή πάθηση όμως δικαίωμα να παίρνει φάρμακα από το ελληνικό κράτος δεν είχε, δήλωσε για την υπόθεση στο ραδιόφωνο του Alpha ο δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος.

Όπως επίσης έκανε γνωστό, κατά τη σχετική απογραφή στο δήμο αποκαλύφθηκαν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις, περίπου 500 στον αριθμό, κυρίως ομογενείς από τη Β. Ηπειρο που λάμβαναν επιδόματα και άλλες παροχές χωρίς να είναι μόνιμοι κάτοικοι Ιωαννίνων.

Διαβάστε περισσότερα » »

Οι αντίπαλοι για τους 8 του Euro 2012 ~ Το πρόγραμμα & όλα τα μέχρι τώρα αποτελέσματα



Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων προέκυψαν τα ακόλουθα ζευγάρια για τους προημιτελικούς:


 
 
 
Προημιτελική φάση:


Α. Τσεχία - Πορτογαλία (21/6, 21.45)

Β. Γερμανία - Ελλάδα (22/6, 21.45)

Γ. Ισπανία - Γαλλία (23/6, 21.45)

Δ. Αγγλία - Ιταλία (24/6, 21.45)


Ημιτελική φάση

Ε. Νικητής Α - Νικητής Γ (27/6, 21.45)

ΣΤ. Νικητής Β - Νικητής Δ (28/6, 21.45)


Τελικός

Νικητής Ε - Νικητής ΣΤ (1/7, 21,45)



Αναλυτικά τα αποτελέσματα της φάσης των ομίλων:


Α' ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική

Πολωνία - Ελλάδα 1-1
Ρωσία - Τσεχία 4-1


2η αγωνιστική

Ελλάδα - Τσεχία 1-2
Πολωνία - Ρωσία 1-1


3η αγωνιστική

Ελλάδα - Ρωσία 1-0
Πολωνία - Τσεχία 0-1


Τελική βαθμολογία

Τσεχία 6 4-5
Ελλάδα 4 3-3
Ρωσία 4 5-3
Πολωνία 2 2-3


Β' ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική

Ολλανδία - Δανία 0-1
Γερμανία - Πορτογαλία 1-0


2η αγωνιστική

Δανία - Πορτογαλία 2-3
Ολλανδία - Γερμανία 1-2


3η αγωνιστική

Πορτογαλία - Ολλανδία 2-1
Δανία - Γερμανία 1-2


Βαθμολογία

Γερμανία 9 5-2
Πορτογαλία 6 5-4
Δανία 3 4-5
Ολλανδία 0 2-5


Γ' ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική

Ισπανία - Ιταλία 1-1
Ιρλανδία - Κροατία 1-3


2η αγωνιστική

Ιταλία - Κροατία 1-1
Ισπανία - Ιρλανδία 4-0


3η αγωνιστική

Κροατία - Ισπανία 0-1
Ιταλία - Ιρλανδία 2-0


Βαθμολογία

Ισπανία 7 6-1
Ιταλία 5 4-2
Κροατία 4 4-3
Ιρλανδία 0 1-9


Δ' ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική

Γαλλία - Αγγλία 1-1
Ουκρανία - Σουηδία 2-1


2η αγωνιστική
Ουκρανία - Γαλλία 0-2
Σουηδία - Αγγλία 2-3


3η αγωνιστική

Σουηδία - Γαλλία 2-0
Αγγλία - Ουκρανία 1-0


Βαθμολογία

Αγγλία 7 5-3
Γαλλία 4 3-3
Ουκρανία 3 2-4
Σουηδία 3 5-5
Διαβάστε περισσότερα » »

"Επέστρεψαν" τα παιδιά τους στην εφορία!


Πρωτοφανής διαμαρτυρία στην Κόρινθο

Σε μία συμβολική αλλά και οργισμένη κίνηση διαμαρτυρίας προχώρησαν οι 600 τρίτεκνες οικογένειες του Νομού Κορινθίας, θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση για την δυσβάστακτη φορολογία.


Όπως περιγράφει στο protothema.gr ο τρίτεκνος Παναγιώτης Παναγόπουλος «την περασμένη Παρασκευή μία αντιπροσωπεία του συλλόγου πήγαμε στην ΔΟΥ Κορίνθου και καταθέσαμε το τρίτο μας παιδί που η πολιτεία το χαρακτηρίζει ως τεκμήριο διαβίωσης».


Οι τρίτεκνοι που διαμαρτύρονται για την υψηλή φορολόγηση η οποία όπως υποστηρίζουν αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να πέσει ακόμη πιο χαμηλά το βιοτικό τους επίπεδο, δηλώνουν πλέον αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στα ίδια τους παιδιά.

«Πως είναι δυνατόν να ζητάς από μια τρίτεκνη οικογένεια με ετήσιο εισόδημα 20.000, να πληρώσει φόρο εισοδήματος 2.500 ευρώ» ρωτάει ο Παν. Παναγόπουλος που συμμετείχε και αυτός στην διαμαρτυρία του συλλόγου και άφησε και αυτός το τρίτο του παιδί επάνω στο γκισέ της εφορίας, όπως γίνεται και με τις πινακίδες των αυτοκινήτων που δεν μπορούν να συντηρήσουν οι ιδιοκτήτες τους.

Όπως είπε ο κ. Παναγόπουλος, «ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Κορίνθου που τυγχάνει να είναι και αυτός τρίτεκνος, υποσχέθηκε να μεταφέρει το πρόβλημά μας στο υπουργείο Οικονομικών».
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρε λαμόγια γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης; -25% η τιμή του αργού πετρελαίου

Σε χαμηλό οκτώ μηνών η τιμή του αργού λόγω αποθεμάτων

Η τιμή του αργού πετρελαίου, είναι στα 81,8 δολάρια το βαρέλι, περίπου 25% χαμηλότερα από τα υψηλά των 108 ευρώ την περίοδο του Μαρτίου-Απριλίου. Η βενζίνη τότε κόστιζε στην Ελλάδα 1,78~1,85 ευρώ.

Την περίοδο εκείνη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έβαζα με 1,78 & χθες έβαλα με 1,64. Δηλαδή μείωση μόλις 7,5%!


Υπόψιν ότι η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου έπεσε μόνο 5%. (1,32=>1,26) Άρα η τιμή θα έπρεπε να είναι 1,42~1,45 ευρώ το πολύ.


Από το capital.gr:
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών υποχώρησε η τιμή του αργού, στον απόηχο της ανακοίνωσης της αμερικανικής κυβέρνησης πως τα αποθέματα αργού αναρριχήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 1990, ενώ συρρικνώθηκε σημαντικά η ζήτηση για βενζίνη.



Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Ιουλίου έκλεισε με πτώση 2,23 δολαρίων ή 2,7% στα 81,80 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο για το συμβόλαιο ενός μήνα από τις 5 Οκτωβρίου. Η τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 2,90 δολάρια ή 3,4% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 81,45 δολάρια το βαρέλι.
 
krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένταση: ΝΑΤΟϊκή αρμάδα με τουρκικά πολεμικά απέναντι στην ρωσική νηοπομπή!


NATOϊκή αρμάδα αποτελούμενη από μία τουρκική (F 495 "TCG Gediz",, κλάσης ΟΗ Perry ) μία γαλλική (F 712 "Courbet", κλάσης La Fayette) και μία γερμανική (F 217 "Bayern" κλάσηBrandenburg) φρεγάτες, αλλά και το υποβρύχιο Preveze (Type 209/1400), αφού διέπλευσε ολόκληρο το Αιγαίο από νότο προς βορρά, παρακολουθούμενη από σκάφη του Π.Ν. μπήκε στα στενά του Ελλησπόντου και οδεύει προς συνάντηση της ρωσικής νηοπομπής που ετοιμάζεται να αποπλεύσει από την Σεβαστούπολη για την Συρία!
Η ρωσική νηοπομπή που μεταφέρει άνδρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων και μονάδες πεζοναυτών, επρόκειτο χθες να αποπλεύσει, αλλά προαφνώς λόγω των συνεχιζόμενων συνομιλιών Ομπάμα-Πούτιν για την κρίση στην Συρία, αναβλήθηκε η αναχώρηση της.
Τα ΝΑΤΟϊκά πλοία, θα περάσουν στον Εύξεινο Πόντο και θα ενωθούν με Μοίρα του βουλγαρικού Ναυτικού, με την οποία μάλιστα θα εκτελέσουν και κοινές ασκήσεις ("Briz 2012"). Εν συνεχεία θα περιμένουν τα ρωσικά  για να ""σκρινάρουν" την πορεία τους μέχρι στην Συρία σε μία κίνηση υψηλού ρίσκου: Η Μόσχα δεν είναι καθόλου βέβαιο οτι θα δεχθεί τέτοιου είδους "συνοδεία" χωρίς να αντιδράσει.
Το πιθανότερο είναι ότι θα αποσπάσει και αυτή πολεμικά επιφανείας (αρχικά μόνο ένα υποβρύχιο θα συνόδευε τα πλοία). Το βέβαιαο είναι ότι το Preveze θα βρεθεί αντιμέτωπο με ρωσικό υποβρύσιο κλάσης Κilo. Με τέτοιες κινήσεις είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η ένταση θα βρεθεί σε υψηλά επίπεδα και άγνωστες συνέπειες.
Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και κάτι θετικό: Σε τρεις πτήσεις που έκαναν τα ΝΑΤΟΪκά ελικόπτερα κατά την διάρκεια του πλου στο Αιγαίο, ενημέρωσαν την ελληνική πλευρά, ζήτησαν και έλαβαν άδεια από την ελληνική πλευρά. Αντίθετα με τους Tούρκους...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Αμερικανός Μετεωρολόγος αποκαλύπτει την αλήθεια για τους αεροψεκασμούς

Ο Kevin Martin, είναι Αμερικανός Μετεωρολόγος ο οποίος υπήρξε αρνητικός στο θέμα των chemtrails και για μεγάλο διάστημα, εξαρτώμενος αλλά και απειλούμενος επαγγελματικά αντιμετώπιζε το θέμα όπως η πλειοψηφία των επιστημόνων: Αρνούταν πεισματικά την ύπαρξη των chemtrails...Τα ακραία όμως καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών καθώς και η αλλαγή στην πορεία της υγείας του,τον έκαναν να αποκαλύψει όσα ξέρει για το θέμα και να δραστηριοποιηθεί δυναμικά,ζητώντας τη βοήθεια όλων μας για να σταματήσει αυτή η καταστρεπτική για τον πλανήτη και τον άνθρωπο-δραστηριότητα..

Αυτή είναι η αποκάλυψη του Kevin Martin:

“Ασχολούμαι με την πρόγνωση του καιρού για περισσότερο από 10 χρόνια. Έχω δει πολλά πράγματα στον ουρανό μας. Πολλοί με ρώτησαν το λόγο που με ώθησε από αρνητής του φαινομένου να γίνω σκεπτικιστής. Και επιτρέψτε μου να ρωτήσω κάτι. Αν είχατε ένα επάγγελμα που σχετίζεται με κάποια επιχείρηση για την οποία δεν επιτρέπεται να μιλήσετε – τι θα κάνατε; Τι θα μπορούσε να συμβεί;
Ακριβώς αυτό. Εσείς θα το αποφεύγατε. Έχω χάσει θέσεις εργασίας, και ακόμη κλήθηκα να εγκαταλείψω μια συνέντευξη για θέσεις μετεωρολογίας εξ αιτίας των chemtrails.
Οι Μετεωρολόγοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν. Γνωρίζουμε πως αυξάνονται. Αλλά οι περισσότεροι μετεωρολόγοι δεν θα αποκαλύψουν οποιοδήποτε μέρος του προγράμματος. Οι περισσότεροι εργάζονται για μεγάλα μέσα ενημέρωσης και τη δουλειά τους ακολουθεί τη «γραμμή». Εγώ όχι, γι’ αυτό και πηγαίνω «ενάντια» σε πολλούς Οργανισμούς Πρόβλεψης Καιρού, ακόμη και σε ολόκληρο το οπλοστάσιο της NOAA και των οργανισμών πρόβλεψης τυφώνων, ανεμοστρόβιλων, ακόμη και για τις τοπικές καιρικές προβλέψεις. Με ενδιαφέρει λιγότερο ποιοι είναι ή τι ξέρουν. Το μόνο που ξέρω είναι, πως αυτό που ξέρουν δεν μπορούν να το πουν.
Κατά τα τελευταία 3-4 χρόνια αρρωσταίνω ολοένα και περισσότερο. Συνήθως αρρώσταινα κατά μέσο όρο μία φορά κάθε 2 χρόνια. Αυτό μέχρι το 2004, όταν άρχισα να αρρωσταίνω ετησίως. Τώρα αρρωσταίνω 3-4 φορές το χρόνο, και έχω προβλήματα στο στήθος / καρδιακά. Θέλω να πω έλα; Στην ηλικία μου και καρδιακά προβλήματα; Αυτά ήρθαν ξαφνικά και ακόμα δεν έχω ιδέα γιατί τώρα.

Πολλοί μου λένε, πως οι προβλέψεις μου είναι εξαιρετικές. Αλλά έχω παρατηρήσει, πως η ικανότητά μου να προβλέψω Τυφώνες έχει μειωθεί. Γιατί; Επειδή κατευθύνονται ή επηρεάζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αντίθετα από το παραδοσιακό κλίμα. Αυτό το ξέρω, και αυτό είναι που επηρεάζει τη μέθοδο πρόβλεψης που χρησιμοποιούσα για πολλά χρόνια.
Να σε διώχνουν από συνεντεύξεις για θέσεις μετεωρολόγων, αλλαγή μεθόδου πρόβλεψης, η υγεία μου, όλα τα σημεία οδηγούν σε ένα πράγμα: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτά τα chemtrails χρησιμοποιούνται για την τροποποίηση των καιρικών συστημάτων. Ο λόγος που πολλοί αρρωσταίνουν περισσότερο το χειμώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, οφείλεται στο γεγονός ότι ο ψεκασμός γίνεται στα μετωπικά συστήματα . Πολλές εκατοντάδες μίλια μπροστά τους. Οι χημικές ουσίες των ψεκασμών πέφτουν κάτω όταν οι καταιγίδες χτυπούν με τη μορφή βροχής ή το χιονιού. Αυτό είναι αλλιώς γνωστό ως όξινη βροχή. Αυτό σίγουρα μπορεί να προκαλέσει κινδύνους για την υγεία του πλανήτη. Στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μένω μέσα, όταν έχω προβλέψει chemtrails σε όλη την Νότια Καλιφόρνια, και σίγουρα έχω σταματήσει να βγαίνω όταν έχει καταιγίδες όταν ξέρω ότι θα βρέξει ή θα χιονίσει ταυτόχρονα χημικές ουσίες.
HAARP και Chemtrails – Ναι. και τα δύο χρειάζονται. Πειράματα με τη χρήση των μετάλλων που υπάρχουν στη σούπα των chemtrail χρησιμοποιούνται για να στοχεύουν σε περιοχές τις οποίες χτυπούν με επαναλαμβανόμενα σήματα από το HAARP. Η θέρμανση των ανώτερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας μπορεί να προκαλέσει αλλαγή στη μετάδοση της θερμότητας, που είναι ευρύτερα γνωστή ως αλλαγή ροής του ανέμου. Αυτό μπορεί να διαταράξει την ταχύρρευμα (jet stream) του πλανήτη και μπορεί να έχουν ως στόχο να κατευθύνουν τα συστήματα με ανώμαλους τρόπους.
Τα Chemtrails είναι μόνο συμπύκνωση (contrails) λέτε;
Αυτό το νομίζετε μόνο και μόνο επειδή «οι ουρές» έχουν τον ίδιο αριθμό με τον αριθμό των κινητήρων που, αυτοί προκαλούν ένα contrail; Λοιπόν ας το ξανασκεφτούν …
Ξέρω ότι αυτό είναι ένα απλό γεγονός και μπορείτε να το πάρετε όπως είναι …Τα συστήματα Chemtrail επισυνάπτονται ακριβώς κοντά ή κάτω από το επίπεδο των κινητήρων. Γίνονται ένα καλό μείγμα με τις κανονικές συμπυκνώσεις (contrail) και διαρκούν πολύ περισσότερο. Αν νομίζετε πως μόνο λόγω του αριθμού των αεροπλάνων αυτά είναι μόνο κανονικές συμπυκνώσεις ας το ξανασκεφτείτε. Η κυβερνητικές εξουσίες είναι εξυπνότερες από όσο πιστεύουν οι άνθρωποι και διατηρούν τα συστήματα «γραμμής» ώστε να είναι σύμφωνα με τον αριθμό των κινητήρων του τύπου αεροπλάνου που χρησιμοποιούν. Είναι πάντα σταθερό.
Πώς μπορώ να ξέρω πότε θα χτυπήσουν; Λοιπόν δεν μπορώ να αποκαλύψω την προσωπική επαφή μου, που μου λέει περίπου το 33% των επερχόμενων εργασιών ψεκασμού. Ωστόσο, μπορώ να πω ότι αυτή με τα «φώτα λειτουργίας» πάνω τους, αποτελεί μέρος από τις εξωτερικές πληροφορίες που λαμβάνω. Για την ασφάλειά τους Ποτέ δεν θα αποκαλύψω ποιος είναι αυτός ή αυτή.
Έτσι, όπως γνωρίζετε, εμείς ως μετεωρολόγοι γνωρίζουμε τον εναέριο χώρο μας. Γνωρίζουμε τι ακριβώς περνά μέσα σε αυτόν και πότε. Πρέπει να το γνωρίζουμε. Αυτό είναι που παρακολουθείτε. Πριν από χρόνια ρωτήθηκα για τις ουρές(τα chemtrails) … “Τι ουρές;” και έπρεπε να τα απομυθοποιώ (να τα αρνούμαι) και τα στέλνω στην πορεία τους. Αυτό έπρεπε να κάνω. Τίποτε περισσότερο. Υπάρχουν τα chemtrails και πρέπει να γνωρίζετε σχετικά…
Πώς μπορούμε να το σταματήσουμε αυτό;
Γιατί δεν βοηθάτε την εκστρατεία έξω; Εμείς συλλέγουμε τα αποδεικτικά στοιχεία μας και αυτό θα διαρκέσει για όσο είναι δυνατόν πριν από τον τερματισμό λειτουργίας.
Οι προβλέψεις είναι 90% ακριβές. Με ρωτήσατε πώς μπορούν να ακριβή. 90% είναι το καλύτερο που μπορώ να δώσω, επειδή τίποτα δεν είναι 100%. Θα μπορούσαν να ακυρώσουν μια επιχείρηση σε ένα λεπτό.
Ελπίζω πως η τοποθέτηση σας βοήθησε να καταλάβετε το ιστορικό αυτού που κάνω, γιατί άλλαξα, και τι ξέρω …”
Ο K.Martin , εκτός από την ιστοσελίδα που διατηρεί και στην οποία αναρτεί τις προβλέψεις του για τον καιρό, έχει δημιουργήσει ένα σύστημα- χάρτη το οποίο ονόμασε: chemtrails alert και με το οποίο προειδοποιεί για τους επερχόμενους αεροψεκασμούς παγκοσμίως.

filoumenos.com
http://periergaa.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα » »