Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Τη Μ. Πέμπτη κάνει ντεμπούτο το νέο 5ευρω

Τη Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου θα κυκλοφορήσει σε όλη την Ευρωζώνη το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ. Δείτε τα χαρακτηριστικά του
Νέο χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ θα κυκλοφορήσει στις 2 Μαΐου μέσω των ταμείων των τραπεζών και των αυτόματων ταμειολογιστικών μηχανών (ATM).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι προετοιμασίες για την εισαγωγή του νέου χαρτονομίσματος των 5 ευρώ, του πρώτου τραπεζογραμματίου της σειράς "Ευρώπη", έχουν ολοκληρωθεί.
Στο υδατογράφημα και στο ολόγραμμα εμφανίζεται μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής της ελληνικής μυθολογίας, από την οποία προήλθε και η ονομασία της νέας σειράς τραπεζογραμματίων.
Με τη βοήθεια μικρών ανάγλυφων γραμμών στην αριστερή και τη δεξιά άκρη του τραπεζογραμματίου διευκολύνεται η αναγνώρισή του, ιδίως από άτομα με προβλήματα όρασης.
Τα τραπεζογραμμάτια των 5 ευρώ της πρώτης σειράς θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν παράλληλα με τα νέα τραπεζογραμμάτια, αλλά θα αρχίσουν σταδιακά να αποσύρονται. Η ημερομηνία κατά την οποία θα πάψουν να αποτελούν νόμιμο χρήμα θα ανακοινωθεί εγκαίρως.
Ωστόσο, ακόμη και μετά την ημερομηνία αυτή, θα διατηρήσουν την αξία τους επ' αόριστον και θα μπορούν να ανταλλάσσονται ανά πάσα στιγμή στις κεντρικές τράπεζες.
Στην ανακοίνωση της ΕΚΤ επισημαίνεται πως στο νέο τραπεζογραμμάτιο έχουν ενσωματωθεί καινούργια και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ -- ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΕΧΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ... ΦΥΛΗ‏

"Η φιλανθρωπία δεν μπορεί να είναι υποκατάστατο για τη δικαιοσύνη που δεν απονεμήθηκε".

Ιερός Αυγουστίνος
Ένα από τα εκατομμύρια θύματα των Εβραϊκών τραπεζικών οικογενειών Rothschild, Rockefeller,
Warburg κτλ.. Τα παιδιά αυτά δεν πεθαίνουν γιατί φταίμε "εμείς" γενικά και αόριστα.. Αυτοί που φταίνε έχουν όνομα, επώνυμο και.. φυλή!

Tα ορυχεία χρυσού και πολύτιμων λίθων σε όλη την νότια Αφρική μέχρι την Αίγυπτο τα εκμεταλλεύονται δύο οικογένειες , Rhodes σε μια κοινοπραξία με την οικογένεια Rothscild.

Τα πετρέλαια του Νίγηρα τα εκμεταλλεύεται ο εξάδελφος Rockfeller. Αυτοί οι Εβραίοι τραπεζίτες εξοντώνουν τον λαό της Αφρικής και το φταίξιμο σύμφωνα με την Unisef και την Action Aid είναι δικό μας γιατί δεν προσφέρουμε από το υστέρημα μας για να σώσουμε τα παιδιά που πεθαίνουν.

Όχι ο πόνος, η δυστυχία , η εκμετάλλευση και ο θάνατος δεν σταματούν με ελεημοσύνες, αλλά με δράση και καταγγελία απέναντι σε αυτούς που τα προκαλούν. Ο Νίτσε είχε πει κάποτε "Αληθινά, δεν τους μπορώ τους συμπονετικούς, που είναι μακάριοι μέσα στη συμπόνια τους: τους λείπει πάρα πολύ η ντροπή."

Cecil Rhodes - Ο "Κολοσσός της Αφρικής" και το μονοπώλιο των διαμαντιών
Πόσοι άραγε απο τους ανθρώπους γνωρίζουν τον Cecil Rhodes;Η απάντηση είναι ελάχιστοι.Ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν οτι ήταν Χαζάρος εβραϊκής καταγωγής.Οι λίγοι που γνωρίζουν την ιστορία του και τη δράση του,έχουν αντιληφθεί οτι ο Rhodes ήταν ένας απο τους ανθρώπους που οραματίστηκαν την Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Υπήρξε ο νούς της Στρογγυλής Τραπέζης,την οποία πραγματοποίησε ο Λόρδος Alfred Milner.

Ο Ρόουντς δεν ήταν ένας τυχαίος άνθρωπος.Συνεργάστηκε το 1888 με τον χρηματιστή Άλφρεντ Μπέϊτ και τον αυτοκράτορα των Τραπεζών,Nathaniel Rothschild(επίσης εβραϊκής καταγωγής) προκειμένου να εξαγοράσει όλες τις αντίπαλες εταιρίες εξόρυξης διαμαντιών της Αφρικής.
Προϊόν αυτής της δράσης του ήταν η De Beers Consolidated Mines.Με αυτή του την κίνηση έγινε ο πιο ισχυρός άνδρας στην Αφρική.



Διετέλεσε Πρωθυπουργός της Αποικίας του Ακρωτηρίου και οραματίστηκε την επέκταση και σταθεροποίηση της Βρετανικής διοίκησης στην Αφρική.
Το πιο φιλόδοξο απο όλα τα σχέδιά του ήταν η"Αυτοκρατορική Ομοσπονδία",η επέκταση δηλαδή της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Όταν γνωρίζει κάποιος την πραγματική καταγωγή του Σέσιλ Ρόουντς τοτε μπορεί εύκολα να κατανοήσει τι πραγματικά εννοούσε οταν έλεγε πως:"Θεωρώ οτι είμαστε η τελειότερη φυλή στον κόσμο και οτι,όσο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου κατοικήσουμε,τόσο το καλύτερο για την ανθρώπινη φυλή...Επιπροσθέτως,η απορρόφηση του μεγαλύτερου τμήματος του κόσμου απο εμάς θα σήμαινε,πολυ απλά,το τέλος κάθε πολέμου".

Όποιος διαφωνεί οτι ο Ρόουντς δεν εννοεί την αγγλική φυλή αλλά αυτή στην οποία ανήκε πραγματικά,δεν έχει παρα να δει τι συνέβη οταν οι Εβραίοι αργυραμοιβοί κατέφθασαν στην Βρετανία:άρχισαν να δανείζουν στους πάντες,ακόμη και στους Βασιλιάδες και μάζεψαν μέσω της τοκογλυφίας όλο τον πλούτο των Αγγλων.Αν βέβαια οι Αγγλοι ήταν η τελειότερη φυλή δεν θα γίνοταν οικονομικοί σκλάβοι των Εβραίων τραπεζιτών μέσα στην ίδια τους τη χώρα!!!

Για να επιτύχει το παραπάνω όραμά του,πρότεινε την ίδρυση μιας μυστικής εταιρείας που θα έιχε ένα και μόνο στόχο:την επέκταση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.Η μυστική αυτή εταιρεία θα είχε μέλη απο όλα τα μέρη της Βρετανίας και θα αποσκοπούσε στην συντριβή κάθε ελλείψεωςς νομιμοφροσύνης και κινήματος που θα στόχευε στην κατάτμηση της Αυτοκρατορίας.

Ηταν τόσο δραστήριος που περιφρονούσε τον Ελευθεροτεκτονισμό στον οποίο είχε εισχωρήσει.Ηταν μέλος της Απολλώνιας Τοπικής Συνέλευσης του Τεκτονικού Τάγματος.

Το 1891 εκμυστηρεύτηκε στο Λόρδο Esher, οτι ο Λόρδος Ρόθτσιλντ "είναι απολύτως ανίκανος να κατανοήσει τις ιδέες μου.Επιχείρησα να του τις εξηγήσω,αλλά μπορούσα να καταλάβω απο την έκφραση του προσώπου του οτι δεν του έκαναν καμιά εντύπωση...και απλώς σπαταλούσα το χρόνο μου".
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Έκθεση Κομισιόν: Μόνο οι μειώσεις μισθών »πέτυχαν» στην Ελλάδα

Η ίδια η  αναγνωρίζει πως οι σαρωτικές μειώσεις μισθώνπου έγιναν στους Έλληνες είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αιτία που εξηγεί γιατί ανακάμπτει ο δείκτης της ανταγωνιστικότητας για την ελληνική οικονομία.
Στην τριμηνιαία της έκθεση η Κομισιόν διαπιστώνει πως η Ελλάδα γίνεται ολόενα και πιο ανταγωνιστική, σε σύγκριση με τα 27 κράτη της Ε.Ε, αφού τα νούμερα δείχνουν ότι επιστρέψαμε στα επίπεδα του 2001.
Δυστυχώς όμως η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα πάντα με την Κομισιόν, δεν είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθείται αλλά οφείλεται στις άγριες περικοπές μισθών.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση οι αμοιβές των εργαζομένων μειώθηκαν τουλάχιστον κατά 14,5% ενώ οι τιμές των προϊόντων είναι ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΕΣ.
Μάλιστα αναφέρεται πως το ύψος των τιμών ήταν στο τέλος του 2012 κατά 11,5 μονάδες υψηλότερο από τα επίπεδα του 2000!
Συνεπώς, συμπεραίνει η Κομισιόν, η πολυδιαφημισμένη μείωση του πληθωρισμού είναι πλασματική και τουλάχιστον δυσανάλογη με την ύφεση που μαστίζει την Ελλάδα.

Newsit
polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Θρίλερ με τη δολοφονία της αστρολόγου - "Δεν τη σκότωσα εγώ" ισχυρίζεται ο εραστής της

Νέα δεδομένα στην δολοφονία της διάσημης αστρολόγου Νατάσας Λιβάνη που έγινε χθες στην Κηφισιά προκύπτουν από την αλλαγή της κατάθεσης του εραστή της. Ο 43χρονος ισχυρίστηκε οτι δεν είναι εκείνος ο δολοφόνος και αποκάλυψε οτι υπήρχε και τρίτο άτομο μέσα στο μοιραίο αυτοκίνητο.

Συμφωνα με πληροφορίες του Newsit, o 43χρονος που γόνος παλιάς αριστοκρατικής οικογένειας, αργά χθες το βράδυ, άλλαξε την αρχική του κατάθεση και ενέπλεξε ένα ακόμη άτομο στο θριλερ της Κηφισιάς.

Είπε λοιπόν στους αστυνομικούς οτι στο μοιραίο αυτοκίνητο δεν ηταν μόνο εκείνος και η αστρολόγος Νατάσα Λιβάνη, αλλά και ένας ακόμη άνδρας, με τον οποίο η αστρολόγος είχε σχέση κατά το παρελθόν. Παραδέχεται ωστόσο οτι ήταν στο σπίτι της πριν το φονικό και διασκεδαζε μαζί της και πως τον μετέφερε με το αυτοκίνητο στο σπιτι του.

"Από εκεί και μετά, δε θυμάμαι τίποτα καθως είχα πιει πολύ" είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς.

Αμέσως οι έμπειροι αστυνομικοί που χειριζονται την υπόθεση άρχισαν να ερευνούν αν οι ισχυρισμοί του 43χρονου έχουν βάση. Εντόπισαν τον άνδρα που τους υπέδειξε και σύμφωνα με πληροφορίες διαπίστωσαν πως το άτομο αυτο δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση της δολοφονίας της Νατάσας Λιβάνη.

Ο 43χρονος που είναι διαζευγένος και πατέρας ενός παιδιού, δεν έχει επιλέξει δικηγόρο καθώς δεν έχει χρήματα για να τον πληρώσει και αναμένεται να του ορίσει συνήγορο το ελληνικό δημόσιο.

ksipnistere
Διαβάστε περισσότερα » »

Κατάσχεση απευθείας από τις καταθέσεις όσων χρωστούν στα Ταμεία


των όλων όσοι χρωστούν στα , εφόσον το ποσό των χρηματικών τους διαθεσίμων επαρκεί για να ξεπληρώσουν τις οφειλές τους, προβλέπει διάταξη που εντάχθηκε το βράδυ της Κυριακής στο πολυνομοσχέδιο, αιφνιδιάζοντας χιλιάδες επαγγελματίες.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, οι προσθήκες προβλέπουν ότι για χρέη προς τα Ταμεία άνω των 5.000 ευρώ, οι οφειλέτες, προκειμένου να ενταχθούν σε ρύθμιση, θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στο ύψος της δόσης, εφόσον προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία, που αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης των οφειλών τους, περιλαμβανομένων πληροφοριών για το εισόδημά τους, τα χρηματικά διαθέσιμα, την ακίνητη περιουσία και το σύνολο των οφειλών τους.
Στη ρύθμιση των 12 δόσεων εντάσσονται όσοι έχουν χρέη άνω των 50.000 ευρώ, αντί των 150.000 ευρώ που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση και τα χρέη άνω των 75.000 ευρώ (αντί των 300.000 ευρώ) εντάσσονται στη ρύθμιση 48 δόσεων.
Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει να υπάρχει εμπράγματη εξασφάλιση της οφειλής με την ακίνητη περιουσία του οφειλέτη, ενώ η οικονομική δυσπραγία του να ανταποκριθεί στην εξόφληση της οφειλής του, θα αποδεικνύεται με πιστοποιητικό ανεξάρτητου εκτιμητή (δικηγόρου, ορκωτού λογιστή), προκειμένου στη συνέχεια να ενταχθεί στη ρύθμιση.
Ωστόσο, προβλέπεται πως στην περίπτωση ύπαρξης επαρκών χρηματικών διαθεσίμων, η οφειλή δεν υπάγεται στη ρύθμιση και γίνεται άμεσα απαιτητή.
Δηλαδή, όσοι έχουν επαρκή ταμειακά διαθέσιμα (θα αποδεικνύεται μέσω στοιχείων τραπεζών) δεν θα εντάσσονται στη ρύθμιση και θα υποχρεώνονται να εξοφλήσουν την οφειλή τους απευθείας από τις καταθέσεις τους, είτε οικειοθελώς είτε με κατάσχεση του ποσού.
Για παράδειγμα, επιχείρηση που οφείλει εισφορές ύψους 80.000 ευρώ κι έχει ταμειακά διαθέσιμα 100.000 ευρώ, κατάσχεται το ποσό των 80.000 ευρώ.
Ακόμη,  με άλλες τροπολογίες προβλέπεται ότι:
  • Φυσικά πρόσωπα που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και χρωστούν έως 5.000 ευρώ, μπορούν να δηλώσουν αδυναμία πληρωμής και αντί για 48 δόσεις να ενταχθούν σε ρύθμιση έως 100 δόσεις, με ελάχιστο ύψος δόσης 50 ευρώ
  • Εκτός ρύθμισης τίθενται όσοι έχουν καταδικαστεί ή έχει ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή
  • Βασική προϋπόθεση για ένταξη στη ρύθμιση είναι να έχουν υποβληθεί οι ασφαλιστικές δηλώσεις των τελευταίων 5 ετών
  • Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι τις 31/12/2012 και ταυτόχρονα δημιούργησαν νέες οφειλές από την 1/1/2013, τότε προκειμένου να ενταχθούν σε ρύθμιση για τα παλιά χρέη,  θα πρέπει να πληρώσουν πρώτα τα χρέη του 2013, όπως ισχύει για τα χρέη προς την εφορία.

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από τα ράφια της αγοράς νοθευμένα ελαιόλαδα – Δείτε ποια

Στην ανάκληση νοθευμένων προϊόντων ελαιολάδου προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (), ύστερα από σχετική καταγγελία. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενήργησε διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος το οποίο πωλείται με την ένδειξη έξτρα παρθένο ενώ από την εξέτασή του προέκυψε ότι είναι νοθευμένο με σογιέλαιο.
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΠΑΡΝΩΝΑΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΦΑΡΩΝ 84 – ΚΑΛΑΜΑΤΑ».
Επίσης, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος το οποίο πωλείται με την ένδειξη ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, ενώ από την εξέτασή του προέκυψε ότι είναι νοθευμένο με ηλιέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο.
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΕΛΙΑΓΡΟΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΕΛΑΙΑ Π.Γ. ΕΠΕ – ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ».
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από τα ανωτέρω νοθευμένα – μη ασφαλή προϊόντα από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα παραπάνω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Γκίντερ Γκρας: «Με Μέρκελ η Ελλάδα δεν θα ξανασταθεί στα πόδια της»

Ο Γερμανός συγγραφέας Γκίντερ , βραβευμένος με Νομπέλ Λογοτεχνίας, επιτίθεται στη Μέρκελ χαρακτηρίζοντας ως »ντροπή της καταχρεωμένης Γερμανίας το ότι αναγκάζει άλλες χώρες να ακολουθήσουν μια αυστηρότατη πολιτική λιτότητας».
Έντονη κριτική στην Α. Μέρκελ και την κυβέρνησή της για τις θέσεις τους στην ευρωκρίση ασκεί ο βραβευμένος με Νομπέλ Λογοτεχνίας Γερμανός συγγραφέας Γκίντερ Γκρας.
Σε συνέντευξή του προς το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix ο Γκ. Γκρας λέει μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ντροπή όταν η Γερμανία ως υπερχρεωμένη χώρα αναγκάζει άλλες χώρες να ακολουθήσουν μια αυστηρότατη πολιτική λιτότητας». Πρόκειται, όπως είπε, για περικοπές μέχρι τελικής πτώσης, για χώρες όπως την . «Δεν θα μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους».
Η Γερμανία, σύμφωνα με τον Γερμανό συγγραφέα, είναι μια χώρα που πλήττεται από τη διαφθορά και η οποία εκτείνεται από τον τραπεζικό τομέα μέχρι και τον αθλητισμό.
«Δεν υπάρχει λόγος για μια τέτοια υπεροπτική στάση, όπως την επιδεικνύει η Α. Μέρκελ. Αυτό μας φέρνει εχθρούς, όπως χαρακτηριστικά λέει. Με μια έξυπνη πολιτική, «όπως εκείνη που αναγκάστηκε να ασκήσει σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς ένας Βίλι Μπραντ, θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό».

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Monsato Φτιάχνει Ρομποτικές Μέλισσες για Επικονίαση

Η μυστηριώδης αρρώστια Colony collapse disorder που σκοτώνει τις μέλισσες μαζικά τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι επεκτάθηκε δραματικά τον τελευταίο χρόνο, λένε οι εμπορικοί μελισσοκόμοι, εξαλείφοντας τ0 40% έως 50% των μελισσών που επικονιάζουν τα λαχανικά και τα φρούτα της Αμερικής.
Μια πειστική εξήγηση έχει διαφύγει μέχρι στιγμής στους επιστήμονες που μελετούν την αρρώστια, μια και παρουσιάστηκε γύρω στο 2005. Αλλά οι μελισσοκόμοι και μερικοί ερευνητές λένε ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι  μια νέα ισχυρή σειρά εντομοκτόνων ως neonicotinoids, που είναι ενσωματωμένα στα ίδια τα φυτά, μπορεί να είναι σημαντικός παράγοντας.
Η βιομηχανία εντομοκτόνων το αμφισβητεί. Αλλά οι αντιπρόσωποι της είναι ανοιχτοί σε περαιτέρω μελέτες για να διευκρινιστεί το θέμα.
«Φαινόντουσαν τόσο υγιείς την περασμένη άνοιξη», λέει ο Bill Dahle, 50 ετών, που είναι ο ιδιοκτήτης της Big Sky Honey στο Fairview, στην Montana. «Ήμασταν τόσο περήφανοι για αυτές. Τότε κατά την πρώτη Σεπτεμβρίου, άρχισαν να πέφτουν και να πεθαίνουν σαν τρελές. Κάνουμε αυτή την δουλειά 30 χρόνια, και ποτέ δεν βιώσαμε τέτοια απώλεια πριν.»
Σαν ένδειξη του ενδιαφέροντος τους, η Environmental Protection Agency έστειλε τον υποδιευθυντή της για την χημική ασφάλεια και δύο κορυφαίους ειδικούς χημικούς στο San Joaquin Valley στην California, για συζητήσεις.
Στην κοιλάδα, όπου 1,6 εκατομμύριο κυψέλες μελισσών μόλις είχαν τελειώσει την επικονίαση σε μια ατέλειωτη έκταση από αμυγδαλιές. Οι εμπορικοί μελισσοκόμοι που μόλις πρόσφατα είχαν χάσει το ένα τρίτο από τις μέλισσες τους, λένε ότι τον περασμένο χρόνο έχασαν ακόμη περισσότερες.  Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά.
Ρομποτικές Μέλισσες θα κάνουν Επικονίαση σε Σοδειές της Monsanto: Οι επικονιαστές συμμετέχουν στην σεξουαλική αναπαραγωγή των φυτών. Όταν τρώτε ένα αμύγδαλο, ένα πεπόνι η πίνετε μια γουλιά καφέ, συμμετέχετε σε μια αρχαία σχέση μεταξύ επικονιαστών και λουλουδιών.
Αλλά από την δεκαετία του 90 η υγεία των μελισσών καταρρέει και οι περισσότερες αποδείξεις δείχνουν τα τοξικά εντομοκτόνα της Shell και της Bayer και η απώλεια της βιοποικιλότητας λόγω της επικρατήσεως των γενετικώς τροποποιημένων μονοκαλλιεργειών φτιαγμένων σε εργαστήρια από βιοτεχνικές εταιρείες όπως η Monsanto.
Αλλά μην στενοχωριέστε, οι ζώντες επικονιαστές – τα πουλιά και οι μέλισσες, όπως λένε – σε λίγο θα είναι άσχετα για της ανάγκες τροφής της ανθρωπότητας. Οι ρομποτικοί επιστήμονες του Harvard αναπτύσσουν μια λύση για την κρίση: σμήνη από ρομποτικές μέλισσες φτιαγμένες από τιτάνιο και πλαστικό θα μπορούν να επικονιάζουν τις τεράστιες δυστοπικές σοδειές των Γενετικώς Μεταλλαγμένων Σοδειών.
Το εργαστήριο Microrobotics του  Harvard δουλεύει πάνω στο  Micro Air Vehicles Project από το 2009. Δανειζόμενοι από την εμβιομηχανική και την κοινωνική οργάνωση των μελισσών, η ομάδα των ερευνητών δημιουργεί μικροσκοπικά ιπτάμενα ρομπότ που θα πετάνε από λουλούδι σε λουλούδι, χωρίς να επηρεάζονται από τις τοξίνες που ρέουν από τα πέταλα, για να μοιράζουν την γύρη.
Ακόμη πιστεύουν ότι σύντομα θα μπορούν οι ρομπο-μέλισσες να ζουν σε τεχνητές κυψέλες, συντονίζοντας τους αλγόριθμους και επικοινωνώντας μεταξύ τους για τις μεθόδους επικονιάσεως και εντοπισμού των συγκεκριμένων καλλιεργειών.
Βέβαια, οι δημοσιευμένες αναφορές από το εργαστήριο επίσης περιγράφουν στρατιωτικές χρήσεις – παρακολούθηση και χαρτογράφηση – αλλά ακόμη δεν έχουν εξοπλίσει τις κυβερνομέλισσες με κεντριά με νευροτοξίνες.


Οι Θάνατοι των Μελισσών και το Τέλος της Ζωής στον Πλανήτη: Γνωρίζεις πόση σημασία έχει αυτό; Η παράνοια των ανθρώπων δεν έχει όρια. Η Ελλάδα δεν απαγόρευσε τα νεονικοτινοειδή φυτοφαρμάκα που σκοτώνουν τις μέλισσες. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά. Είναι και η ηλεκτρονική κουβέρτα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, το WiFi, τα ραντάρ κλπ.
Επίσης η παράνοια και η άγνοια των μελισσοκόμων να σκοτώνουν τις βασίλισσες κάθε δύο χρόνια για να αυξάνουν την παραγωγή. Δεν γνωρίζουν ότι η βασίλισσα αποτελεί την αιθερική μνήμη του τόπου της. Το μελίσσι είναι η βασίλισσα. Τι να πω για την «τροφοδοσία» με σιρόπι ζάχαρης που είναι νεκρή τροφή. Οι θάνατοι των μελισσών καλπάζουν.
Τέσσερα χρόνια με τα τον θάνατο του τελευταίου μελισσιού η ζωή στην γη θα έχει εξαφανιστεί. Ο λόγος είναι απλός. Χωρίς επικονίαση θα εξαφανιστούν τα φυτά από την Γή, και οι καλλιέργειες και τα άγρια φυτά. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναλύσω το γιατί.
Οι μέλισσες είναι αιθερικά όντα (όχι δεν είναι σαν τα άλλα έντομα) Χρειάζονται λοιπόν καθαρές ενέργειες. Είναι γνωστά τα προβλήματα της μελισσοκομία, ιδιαίτερα η πρόσφατη αρρώστια του Colony collapse disorder (CCD) με την μαζική εξαφάνιση των μελισσών.
Ο Οργονίτης agri-bee-MWO, λόγω του ότι οι μέλισσες είναι αιθερικά πλάσματα, τις βοηθά αφάνταστα. Χάρις στα πειράματα που εκτενέστατα έχουμε διεξάγει, βλέπουμε πως η δραστηριότητα τους αυξάνει κατακόρυφα καθώς και ο πληθυσμός τους. Εάν τις τοποθετείτε σε τέσσερις σειρές κάθε ένα Drink Charger MWO καλύπτει 20 κυψέλες. Το τοποθετείτε στο έδαφος ώστε να το εντοπίζετε εύκολα και φροντίζετε να μην κινδυνεύει να παρασυρθεί από δυνατή βροχή ασφαλίζοντας το με 4 Ξύλινα Πασαλάκια.
Μερικά από AGRI BEE απλωμένα ανάμεσα στις κυψέλες, αυξάνουν την απόδοση των μελισσών από 200% έως 400%. Επίσης έχει παρατηρηθεί, σε μελίσσια που χρησιμοποιήθηκαν, ότι δεν παρατηρούνται μαζικοί θάνατοι μελισσών. Το αντίθετο μάλιστα, ο πληθυσμός αυξάνει εκθετικά. Μπορείτε αν απολαυστε τα πλούσια δώρα στον άνθρωπο των μελισσών χωρίς να καταστρέφετε την φύση τους -οι κυβερνώντες το κάνουν μια χαρά δεν χρειάζονται βοήθεια- και προστατεύοντας τις ταυτόχρονα φροντίζεις την ζωή στον πλανήτη.
Διαβάστε περισσότερα » »

Στα χέρια της Αστυνομίας οι δύο φερόμενοι ως ληστές της Κοζάνης

velventoΤα αποτελέσματα της ταυτοποίησης δείγματος DNA από διάφορες επιθέσεις και ληστείες σε Αθήνα και επαρχία και των ερευνών σε πέντε σπίτια της Αθήνας περιμένουν οι αστυνομικοί, προκειμένου να ανοίξουν νέους δρόμους στις συλλήψεις των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. 
 Από τους έξι προσαχθέντες στην καφετέρια της Νέας Φιλαδέλφειας, ο ένας αφέθη ελεύθερος, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι οι δύο είναι οι καταζητούμενοι Φοίβος Χαρίσης και Αργύρης Ντάλιος. Τα δύο αυτά πρόσωπα καταζητούνταν για τις ληστείες σε Φιλώτα Φλώρινας και Βελβεντό Κοζάνης.  Από τους υπόλοιπους τρεις, ο ένας φέρεται να είναι αλλοδαπός, ο άλλος ένας παλιός αντιεξουσιαστής που είχε συλληφθεί για κατοχή όπλου και ένα ακόμη άτομο, που ασχολείται με διακίνηση όπλων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην παρέα της Φιλαδέλφειας, υπήρχε και μια κοπέλα, η οποία έχει σχέση με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ωστόσο, λίγη ώρα πριν την έφοδο των αστυνομικών εξαφανίστηκε.
Το προφίλ των δύο 
Η διπλή ζωή του αριστούχου φοιτητή Φοίβου Χαρίση… Στην οικογένεια του, δεν γνώριζαν το παραμικρό για το δρόμο που είχε πάρει το παιδί τους. Τακτικός στο πανεπιστήμιο, με υψηλές επιδόσεις σε όλα τα μαθήματα, δεν είχε δώσει σημάδια για τη μετάλλαξή του. Από ήσυχος νεαρός με έφεση στο διάβασμα σε αγριεμένος αναρχικός, που ληστεύει τράπεζες και επιδιώκει να ανέλθει σύντομα στην κορυφή της άτυπης ιεραρχίας του αντάρτικου πόλης.
Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι και το Νοέμβριο, ο Φοίβος Χαρίσης-Πούλος φέρεται να είχε περιφερειακό ρόλο στη δράση των Πυρήνων χωρίς καν να κουβαλά όπλο μαζί του… Στην Αντιτρομοκρατική, πιστεύουν πως ο νεαρός γιος του γνωστού συνδικαλιστή προσπάθησε να αναβαθμίσει και άλλο τη δράση του, αφού οι περισσότεροι από τους συντρόφους του βρίσκονται στη φυλακή. Δεν είχε άλλωστε και τίποτε να χάσει…
Καταζητούμενος και κυνηγημένος, με τη φωτογραφία του να φιγουράρει σε αστυνομικά τμήματα και μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ, ο αριστούχος φοιτητής δεν έχει επιλογές και η πορεία του είναι απλά ένας μονόδρομος.
Τους τελευταίους μήνες, το ευγενικό παιδί από τα Γλυκά Νερά αποτελεί δίδυμο στην ομάδα μαζί με τον άλλο καταζητούμενο, Ανάργυρο Ντάλιο. Τον 22χρονο φοιτητή του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου με καταγωγή από τη Φθιώτιδα, που μεγάλωσε σε ένα αυστηρό περιβάλλον με πατέρα αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων και μητέρα δασκάλα.
Το ντουέτο, κινείτο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, μαζί στην Αθήνα και είχε βρει καταφύγιο σε ένα από τα διαμερίσματα – κρησφύγετα που διαθέτουν οι Πυρήνες της Φωτιάς.
Ο τοξοβόλος, η ληστεία στη Φλώρινα και το Mall 
Τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 βρήκαν τον Φοίβο Χαρίση-Πούλο, πρωτοετή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ήταν ένα από τα χιλιάδες παιδιά που ξεχύθηκαν στους δρόμους, για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Άλλωστε, είχε μεγαλώσει σε ένα έντονα πολιτικοποιημένο περιβάλλον αριστερών ιδεολογικών αρχών και από μαθητής συνήθιζε να πρωταγωνιστεί σε καταλήψεις, πορείες και μαθητικές διαδηλώσεις. Έτσι, όταν άρχισε να συμμετέχει πιο ενεργά στον αναρχικό χώρο, να συχνάζει στα Εξάρχεια και να μετέχει όλο και πιο δυναμικά στις κινητοποιήσεις, οι γονείς του δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι το παιδί τους από επαναστάτης, θα μεταμορφωνόταν σταδιακά σε σύγχρονο αντάρτη πόλης…
Ο Φοίβος, μετά τις πρώτες συλλήψεις νεαρών για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, ανεβαίνει επίπεδο και χώνεται στα βαθιά. Η γνωριμία του με το Γιάννη Μιχαηλίδη, γνωστό και ως τοξοβόλο του Συντάγματος, τον βάζει στον επονομαζόμενο και πυρήνα του Βόλου και η πρώτη μεγάλη καταγεγραμμένη επιχείρηση που συμμετέχει είναι η ληστρική επιδρομή στο Φιλώτα Φλώρινας. Εκεί η ομάδα απαλλοτριώνει για το επαναστατικό ταμείο 110.000 ευρώ.
Ο Φοίβος φέρεται να έχει υποστηρικτικό ρόλο. Οδηγεί το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο Δημήτρης Πολίτης από την Αθήνα και όταν πέφτει σε μπλόκο αστυνομικών διαπληκτίζεται μαζί τους, φωνάζοντας ότι είναι αναρχικός και δεν δέχεται έλεγχο.
Οδηγείται στο Αυτόφωρο και αθωώνεται, όμως οι αστυνομικοί έχουν πάρει ήδη τα αποτυπώματα του και όταν ψάχνουν για DNA στο νοικιασμένο αυτοκίνητο, πάνω σε ένα χάρτη βρίσκουν αποτυπώματα του τοξοβόλου. Πλέον, για την Αντιτρομοκρατική ο Φοίβος Χαρίσης είναι ένας ανερχόμενος αντάρτης πόλης και εκτιμούν ότι συμμετείχε με την ομάδα του στη βόμβα που τοποθετήθηκε στο Mall πριν ανέβει στην Κοζάνη για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό.
Κάθε μέρα που περνούσε και έμπαινε πιο βαθιά στις οργανώσεις ένοπλης βίας, άφηνε πίσω του ένα κομμάτι από την οικογενειακή ζωή και το πανεπιστήμιο. Από αριστούχος φοιτητής άρχισε να αραιώνει τις παρουσίες του στο πανεπιστήμιο και να παρατάει το διάβασμα.
Αν και στο μυαλό του στριφογύριζαν πολλά επαναστατικά σχέδια, συνέχιζε να διατηρεί τους τόνους χαμηλούς, για να μην κινεί υποψίες, ενώ στις ερωτήσεις των δικών του ανθρώπων απαντούσε λακωνικά. Κανείς δεν είχε καταλάβει το παραμικρό…

Πηγή Πρώτο Θέμα
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρούχα «Made in Macedonia» πωλούνται στη Θεσσαλονίκη!!

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τίποτε εμείς, αφού το ρεπορτάζ το είχε έτοιμο ο αγαπητός μας φίλος Γιώργος Κ. από τη Θεσσαλονίκη, που φρόντισε να μας στείλει και σχετική φωτογραφία – ντοκουμέντο.
Για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρουμε το κατάστημα που πουλάει τα ρούχα αυτά, ώστε να είμαστε καλυμμένοι έναντι του ενδεχομένου ο ιδιοκτήτης να μην έχει γνώση της προέλευσης των ρούχων, αν και το βρίσκουμε λίγο δύσκολο…
Δεν σκοπεύουμε να του προκαλέσουμε πρόβλημα, καθότι εάν έπρεπε να αποδοθούν ευθύνες, θα έπρεπε να ξεκινήσουν από αυτούς που επιτρέπουν στα ρούχα αυτά να εισέρχονται και να πωλούνται σε ελληνικό έδαφος, φέροντας αυτή την ταμπέλα…
Ιδού το μήνυμα του φίλου μας λοιπόν: «Με αφορμή την διαμαρτυρία των ψευδομακεδόνων σας στέλνω άλλη μια από τις χιλιάδες παρόμοιες περιπτώσεις. Στην ευαίσθητη στο θέμα Βόρεια Ελλάδα και πολύ περισσότερο στην Θεσσαλονίκη στο γνωστό κατάστημα γυναικών ενδυμάτων ‘…..’ πωλούνται ενδύματα ‘Made in Macedonia’!!!
»Η ανοχή να κυκλοφορούν στην Ελλάδα προϊόντα με ονομασία προέλευσης’ Macedonia’ αποτελεί μια ακόμα νίκη του των ‘Αναθεωρητών’ της Ιστορίας.
»Οι παραδοσιακές Εθνικές αξίες των Ελλήνων διαμορφώθηκαν έπειτα από 5.000 χρόνια εξέλιξης της ανθρώπινης διάνοιας μέσα στην κοινωνία (πόλη- πολιτισμός). Εξασφάλιζαν την ειρηνική συμβίωση των μελών της κοινωνίας τη συνοχή της κοινωνίας και την προστασία των αδυνάτων .
»Σήμερα αυτός ο κώδικας αξιών δυσφημίζεται και πολεμιέται. Το εύκολο κέρδος αποδεικνύεται διαχρονικά δυνατό όπλο. Δεν θα μου ήταν έκπληξη και η κατασκευάστρια βιοτεχνία να είναι Ελληνικής ιδιοκτησίας…»
Και δεν είναι μόνο αυτό… άλλος φίλος μας ενημέρωσε, ότι δεν είναι μόνο με τα ρούχα, αλλά «ό,τι προϊόν και να στέλνουν οι γείτονες, έχει πάνω τη λέξη Macedonia. Ακόμη και στους σωλήνες ύδρευσης/αποχέτευσης που βάζουμε σε δημόσια έργα, υπάρχει το ‘Macedonia” σε ανάγλυφη μορφή!»
defence-point.gr
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚ!!!Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΟ ΠΕΝΤΑΠΛΟ ΕΜΒΟΛΙΟ – ΑΦΟΤΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ 26 ΠΑΙΔΙΑ

Σύμφωνα με αναφορές, τουλάχιστον 26 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και πολλά περισσότερα έχουν τραυματιστεί σοβαρά αφότου τους δόθηκε το 5 σε 1 εμβόλιο, Quinvaxem.
Οι εφημερίδες ανέφεραν ότι όλα τα θύματα υπέστησαν δυσμενείς αντιδράσεις συμπεριλαμβανομένων τον πυρετό, έμετο και εμφάνιση μώλωπων σε όλο τους το σώμα.
Το Quinvaxem, που προσφέρεται χωρίς καμία επιβάρυνση στους αποδέκτες από τη UNICEF, είναι ένα προεπιλεγμένο σε δοκιμή εμβόλιο στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Σήμερα δίνεται σε μικρά μωρά ηλικίας ακόμη και οκτώ εβδομάδων, το πενταπλό εμβόλιο λέγεται ότι δίνεται για την προστασία των βρεφών και των μικρών παιδιών κατά της διφθερίτιδας, του τετάνου, του κοκκύτη, της ηπατίτιδας Β και Hib (Haemophilus influenzae τύπου b).
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τοπικές αρχές έχουν αναστείλει όλες τις αμφιλεγόμενες παρτίδες για δοκιμή. Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας είπε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με την ποιότητα, την διανομή, την διατήρηση ή την διαχείριση του εμβολίου.
Αν και θάνατοι έχουν αναφερθεί από το Βιετνάμ, τη Σρι Λάνκα, το Πακιστάν, το Μπουτάν και την Ινδία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπερασπίζεται την ασφάλεια του Quinvaxem, δηλώνοντας ότι όλες οι μελέτες τους από το εμβόλιο, που κατασκευάζονται στην Νότια Κορέα, επιβεβαιώνουν την ασφάλεια του!
Τα παιδιά χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα!
Ακόμα μια φορά, εδώ υπάρχει ενα παράδειγμα των παιδιών που πεθαίνουν και πολλά άλλα που υποφέρουν φρικτά απο τις παρενέργειες ενός εμβολίου που δοκιμάστηκε σε ευάλωτα παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Δεν είναι πολύ καιρός που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει σταματήσει να προσποιείται ότι είναι στην επιχείρηση για την προστασία των παιδιών και την εισαγωγή τους προς το γεγονός ότι είναι αντί μέρος ενός προγράμματος μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού; καλώ τους αναγνώστες να διαβάσουν ένα έγγραφο γραμμένο από την Δρ Rebecca Carley με τίτλο “Εμβολιασμοί : Τα Αληθινά όπλα μαζικής καταστροφής που προκαλούνται απο (εμβόλιο-προκληθείσες ασθένειες) (Μια επιδημία Γενοκτονίας), στην οποία δηλώνει:
Στην πραγματικότητα, η «πρόληψη» της ασθένειας μέσω του εμβολιασμού είναι, στην πραγματικότητα, μία ανικανότητα να αποβληθούν οι μικροοργανισμοί λόγω της καταστολής της μεταδιδόμενης μέσω κυττάρων απάντησης.Έτσι, αντί για την πρόληψη των ασθενειών, η ασθένεια στην πραγματικότητα εμποδίζεται ώστε να να μην επιλυθεί ποτέ.
Έχει γίνει δεύτερη φύση για τους ομοίους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της UNICEF να προσφέρουν δωρεάν δοκιμές και απαγορευμένους εμβολιασμούς για τους φτωχούς και τους ευάλωτους πληθυσμούς στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Είναι επίσης κι αυτά παιδιά του Θεού, και είναι το ίδιο πολύτιμα. Δεν είναι πειραματόζωα ή ινδικά χοιρίδια που δοκιμάζονται στον ελεύθερο χρόνο τους. Είναι σαν τα οποιαδήποτε άλλα παιδιά.
Έχουν αδέλφια, αδελφές, μητέρες, πατέρες, θείες, θείους και παππούδες που τους αγαπούν ακριβά. Οι αθώοι γονείς πιστεύουν την προπαγάνδα που τους τροφοδοτείται από τους ομοίους της UNICEF. Πιστεύουν ότι αυτά τα εμβόλια είναι ασφαλή και θα προστατεύσουν τα πολύτιμα μωρά τους. Αντ ‘αυτού, τα παιδιά τους πεθαίνουν με τον πιο φρικιαστικό θάνατο μετά τη χορήγηση των εμβολίων.

atheatignosi
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Αλβανία χρησιμοποιεί για το κράτος των Νοτιοσλάβων το όνομα «Μακεδονία»

Σκόπια.

Το νέο κράτος των Νοτιοσλάβων και η Αλβανία έχουν εξαιρετικές διμερείς σχέσεις. Οι δύο χώρες μοιράζονται  μια κοινή προοπτική για την ένταξη στην ΕΕ και  οι πολίτες τους διασχίζουν  τα αναγνωριστικά των συνόρων  τους,  ελεύθερα και αυτό αποτελεί ένα πλεονέκτημα που πρέπει να εδραιώσουν όλες οι χώρες της περιοχής, δήλωσε ο 



υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Άλντο Μπούμτσι προς τον οικοδεσπότη Νοτιοσλάβο ομόλογό του, Νίκολα Πόποσκσι, στην πρωτεύουσα Σκόπια.

«Οι διμερείς σχέσεις αποτελούν παράδειγμα καλής γειτονίας. Εμείς στις διμερείς μας σχέσεις, έχουμε αναγνωρίσει το κράτος των Νοτιοσλάβων με το συνταγματικό τους όνομα και εδώ και καιρό χρησιμοποιούμε την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Όσον αφορά για το ζήτημα του ονόματος,  είναι ένα διμερές ζήτημα. Θα σεβαστούμε τη βούληση  των Νοτιοσλάβων και της Ελλάδας για τη συμφωνία που θα επιτευχθεί», δήλωσε ο Μπούμτσι.

 Ο Πόποσκι, εξάλλου,  αναφερόμενος  σε δημοσιεύματα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ότι η 5η Μαΐου είναι η προθεσμία στην οποία λήγει ο χρόνος  για μια απάντηση στην τελευταία πρόταση του Μάθιου Νίμιτς  για τη διαφωνία του ονόματος, δήλωσε ότι  αυτά είναι απλές εικασίες των μέσων ενημέρωσης.

Ο Αλβανός Υπουργός θα αναφερθεί  στην ‘καλή θέληση’ της αλβανικής κυβέρνησης προς τη νοτιοσλαβική μειονότητα:  

«Κώδικά μας στην Αλβανία είναι η θρησκευτική αρμονία και η αντιμετώπιση των εθνικών μειονοτήτων. Αυτή είναι μια σταθερή αξία που έχουμε και είναι ευρέως γνωστή και σεβαστή από όλους. Έχουμε άριστες σχέσεις με τη νοτιοσλαβική μειονότητα στην Αλβανία. Μάλιστα, πρόσφατα, το Αλβανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε  ομόφωνα το αίτημα των ντόπιων Σλάβων για αλλαγή της ονομασίας του οικισμού τους από Liqenas στη σλαβική ονομασία Pustec. Σεβόμαστε τη θέλησή τους και μπορώ να πω ότι οι σχέσεις με τις τοπικές αρχές αλλά και με τις περιφερειακές είναι εξαιρετικές», δήλωσε ο Μπούμτσι.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

«Η δημιουργία ενός ψευδο-έθνους δεν αποτελεί επιχείρημα για μειονότητα στη Βουλγαρία»

Δεν έχει καμία σημασία  ποια είναι η έκβαση των προσπαθειών για τη δημιουργία ενός «μακεδονικού» έθνους στη Νοτιοσλαβία, αυτό όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για ύπαρξη μειονότητας  στη Βουλγαρία, δήλωσε ο πρέσβης της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ντίμιταρ Τζάντσεφ-Димитър Цанчев,  όπως δημοσιεύει το Makfax.

«Ο πολίτες της Βουλγαρίας δεν έχουν συμμετάσχει σε αυτήν τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου έθνους, το οποίο ξεκίνησε το 1944 και περιορίζεται στο έδαφος της  Γιουγκοσλαβικής Σοσιαλιστικής 



Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η οποία μετά το 1991, αυτοαποκαλείται ως «Μακεδονία». Ως εκ τούτου, τυχόν αξιώσεις για μειονότητα των Σκοπίων της Νοτιοσλαβίας  στο έδαφος της Βουλγαρίας είναι παράλογες και απαράδεκτες», δήλωσε ο Τζάντσεφ.

Αβάσιμο το αίτημα των Νοτιοσλάβων για «μακεδονική» μειονότητα

Το αίτημα των νοτιοσλάβων για ύπαρξη μειονότητας του ψευδο – έθνους είναι αβάσιμο, σημειώνει και το νοτιοσλαβικό MKD. “Πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα οι προσπάθειες για ύπαρξη μειονοτήτων σε γειτονικές χώρες,  ενός έθνους που δημιουργήθηκε το ’44 είναι ανιστόρητες».

Οι Νοτιοσλάβοι θα έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες

«Τα νέα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να αποδέχονται τις ευρωπαϊκές αξίες και να σέβονται τους γείτονες μέσα στην ΕΕ. Άλλωστε, οι ριζοσπαστικές εθνικιστικές ιδεολογίες ανήκουν στο παρελθόν.

«Αν η σημερινή πολιτική των Σκοπίων προς τις γειτονικές χώρες συνεχισθεί θα υπάρξουν μακροπρόθεσμες συνέπειες και κίνδυνοι για την περιφερειακή πολιτική. Ως εκ τούτου, τα προβλήματα αυτά, πρέπει να επιλυθούν πριν, και όχι μετά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και δεν αρμόζει να συνεχίζουν τα Σκόπια,  με ασυμβίβαστες απαιτήσεις για ανύπαρκτες μειονότητες και να κλέπτουν την ιστορία των γειτονικών χωρών», δήλωσε ο Βούλγαρο Πρέσβη , Ντίμιταρ Τζάντσεφ, στο πρακτορείο DPA.

Αν ψάξουν την ιστορία θα βρουν ότι ήρθαν πολλούς αιώνες μετά τον Αλέξανδρο

Θα προσθέσει εν κατακλείδι:
«Διότι αν συνεχίσουν να κοιτάζουν στο παρελθόν, το μόνο ιστορικό γεγονός που θα βρουν είναι η βουλγαρική ταυτότητα του νοτιοσλαβικού πληθυσμού της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας. Επίσης, θα αναφανεί το αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός ότι οι Σλάβοι ήρθαν στην περιοχή πολλούς αιώνες μετά το Μέγα Αλέξανδρο. Η ζωή μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο όταν κοιτάζουμε προς τα εμπρός  και όχι στραμμένοι προς τα πίσω», είπε ο Βούλγαρος Πρέσβης, σύμφωνα με δημοσίευμα του βουλγαρικού πρακτορείου Fokus.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτοκτόνησε ο πρώην αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Κώστας Ρεσβάνης

Σοκαρισμένος ο νομικός κόσμος της χώρας. Βουτιά θανάτου από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας για τον πρώην αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Ερευνώνται τα αίτια. Το έργο του άτυχου Κώστα Ρεσβάνη
Κεραυνός εν αιθρία η είδηση της αυτοκτονίας του πασίγνωστου δικηγόρου στον Πειραιά, Κώστα Ρεσβάνη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο γνωστός δικηγόρος και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ το 2009 βούτηξε στο κενό από τον 5ο όροφο κτιρίου, στην οδό Παλαιολόγου 5 στον Πειραιά.
Παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη. Διενεργείται αυτή την ώρα προανακριτική εξέταση.
Το βιογραφικό του Κώστα Ρεσβάνη
Ο Κώστας Ρεσβάνης γεννήθηκε την Πρωτοχρονιά του 1958 στον Πειραιά. Ήταν Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο Επικρατείας.
Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις Νομικές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Παρισίων (PARIS VIII-Vincennes) παράλληλα με σπουδές Πολιτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο.
Στην Ελλάδα διηύθυνε ένα από τα παλαιότερα Δικηγορικά Γραφεία του Πειραιά που είναι συνέχεια των οικογενειακών γραφείων των γονέων του Σταύρου Ρεσβάνη και Ελένης Παπακαλιατάκη, επίσης Δικηγόρων.
Έζησε πάντοτε σε οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον που απαρτίζεται, κατά κανόνα, από Νομικούς, Δικηγόρους, Συμβολαιογράφους και Δικαστικούς.
Θεωρώντας πάντα ότι το Νομικό λειτούργημα είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με τα κοινωνικά δρώμενα αναμειγνύονταν από τα φοιτητικά του χρόνια σε πολιτικές δράσεις ήδη από την εποχή της Μεταπολίτευσης σαν μέλος κομματικής νεολαίας και Κόμματος ως το χρονικό σημείο που προκαλείται η διαγραφή τόσο του ιδίου όσο και πολλών άλλων μελών του Κόμματος που ανήκε.
Συνέχισε εν τούτοις, χωρίς να επιδιώξει την ένταξή του πλέον σε κάποιο κομματικό φορέα, την ενασχόλησή του με τα κοινά, στο επίπεδο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.
Από το 1999 εκλέγονταν ανελλιπώς στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου πρώτος ή μεταξύ των πρώτων σε σταυρούς υποψηφίων.
Την ίδια χρονιά τοποθετείται, από τον τότε Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Βασίλειο Βενέτη, στην άμισθη θέση του εκπροσώπου του Συλλόγου στην Επιτροπή του υπό σύσταση Κτηματολογίου με έργο την ορθή και κατά Νόμο θεσμοθέτηση των όρων λειτουργίας του νέου θεσμού καθώς και την κατοχύρωση του εργασιακού ρόλου των Δικηγόρων στο υπό διαμόρφωση καινούργιο νομικό και ουσιαστικό πεδίο.
Το 2002, ψηφίζεται και αναλαμβάνει θέση στο Προεδρείο του Δικ. Συλλόγου. Ως οικονομικός υπεύθυνος (Ταμίας), διαχειρίζονταν επί 3ετία τα οικονομικά του Συλλόγου με πλήρη διαφάνεια και επωφελείς επενδύσεις των χρημάτων των Δικηγόρων παραδίδοντας στη λήξη της θητείας του αποθεματικό αυξημένο κατά 300.000 ευρώ περίπου, πράγμα πρωτοφανές για το ταμείο του Συλλόγου.
Το 2002 εκτός των άλλων του ανατίθεται από τον νέο Πρόεδρο, κ. Κων/νο Πεταλά, η άμισθη θέση του εκπροσώπου του Δικηγορικού Συλλόγου ως μέλους του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Νομικών, θέση στην οποία προσφέρει τις υπηρεσίες του ως τον Ιούνιο του 2004, οπότε και αποχωρεί λόγω φόρτου εργασίας.
Το έτος 2003 του ανατίθεται η άμισθη θέση του μέλους της Επιτροπής που συστήνεται με Απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, προκειμένου να εξευρεθούν πόροι για λειτουργία του Διανεμητικού Λογαριασμού για την οικονομική ενίσχυση των Νέων Δικηγόρων. Με τη συμμετοχή του στην άνω επιτροπή συμβάλλει ταχύτατα και αποφασιστικά στην έκτοτε διανομή ετήσιου μερίσματος σε όλους τους Νέους Δικηγόρους Πειραιώς, Αθηνών και Θες/νίκης.
Το 2005, εκλεγόμενος εκ νέου στο Δικηγορικό Σύλλογο, καταλαμβάνει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου. Στη διάρκεια της θητείας του, αναλαμβάνει συνεχείς πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις σε διάφορους φορείς με σκοπό την προαγωγή των κλαδικών επιδιώξεων των Δικηγόρων.
Το 2006 προσκαλείται από τον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά, Παναγιώτη Φασούλα, να μετάσχει ως υποψήφιος στον συνδυασμό του των Δημοτικών εκλογών. Αποδεχόμενος την τιμητική πρόταση, εκλέγεται με σχετική άνεση Δημοτικός Σύμβουλος.
Μετά από πρόταση του Δημάρχου εκλέγεται Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Μία εκλογή χωρίς ιστορικό προηγούμενο για την πόλη δεδομένου ότι συγκέντρωσε κατά την ψηφοφορία τις ψήφους όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, γεγονός που προκάλεσε το ενδιαφέρον και την είδηση για το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ.
Η ίδια εκλογή ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και με την ίδια πλειοψηφία επαναλαμβάνεται μετά από 2 έτη. Κατά την θητεία του ως Πρόεδρος, για λόγους ηθικής τάξης, παραιτείται από όλα τα προνόμια που συνοδεύουν το αξίωμα, υπέρ του Δήμου.
Το 2008, στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, οι συνάδελφοι του αναγνωρίζοντας το έργο του, τον επανεκλέγουν πρώτο σε σταυρούς σύμβουλο απ’ όλους τους συνδυασμούς οπότε και καταλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου.
Το Σεπτέμβριο του 2009 δέχεται πρόσκληση από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συμμετάσχει στον εκλογικό συνδυασμό του Κινήματος στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Πειραιώς και Νήσων.
Αν και το χρονικό διάστημα των 20 ημερών που απέμενε τότε για την προεκλογική του προετοιμασία ήταν ελάχιστο, αποδέχεται την πρόσκληση και μετέχει στις Βουλευτικές εκλογές αλλά δεν εκλέγεται, κατορθώνοντας εν τούτοις να συγκεντρώσει στην εκλογική του περιφέρεια 5.000 σταυρούς καθαρά προσωπικής εκτιμήσεως.
Το 2011, παράλληλα με την πολιτική του δράση, λαμβάνει μέρος στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά όπου εκλέγεται και πάλι πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος από το συνδυασμό του.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

9.371 ή το 8% των συντάξεων αιτία θανάτου "ύποπτο" κατόπιν διασταύρωσης στοιχείων

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν χιλιάδες συντάξεις οι οποίες δείχνουν να είναι ύποπτες, μετά τη διασταύρωση των στοιχείων
Ως ύποπτες εξετάζονται χιλιάδες συντάξεις, 9.371 για την ακρίβεια, μετά τις διασταυρώσεις των μητρώων συνταξιούχων. Οι διασταυρώσεις διενεργήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών.
Τα αποτελέσματα λοιπόν από τις  διασταυρώσεις των μητρώων του υπουργείου Εσωτερικών με το μητρώο του Ταμείου Δημοσίου, τα οποία και παρουσιάστηκαν την Τρίτη, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας και στην οποία συμμετείχαν, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Χρήστος Χάλαρης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικών, Στρατής Μαραγκός και ο γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Χρήστος Ντούσκας.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι ύποπτες συντάξεις αντιστοιχούν στο 8% του συνόλου των συντάξεων λόγω θανάτου που χορηγεί το Δημόσιο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η σχετική λίστα παραδόθηκε ήδη στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγησή του με αυτοπρόσωπους ελέγχους από την αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και αν χρειαστεί να αναληφθούν νομικές ενέργειες.
Οι διασταυρώσεις των στοιχείων στις συντάξεις αιτία θανάτου πραγματοποιούνται σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Πρόκειται για 499.803 συντάξεις, εκ των οποίων οι 265.692 χορηγούνται από το ΙΚΑ, οι 119.823 από το Δημόσιο και 114.288 συντάξεις από τον ΟΑΕΕ, αλλά να σημειωθεί πως εκκρεμεί η τελευταία απογραφή των συνταξιούχων αιτία θανάτου του ΙΚΑ, η οποία και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Αντίο πονοκέφαλοι: Φτιάξτε στο λεπτό, το ρόφημα που θα σας λυτρώσει!

Αποχαιρετήστε τους επίμονους πονοκεφάλους τώρα!

Πονοκέφαλοι, ημικρανίες. Οι περισσότεροι άνθρωποι παραπονιούνται ότι παλεύουν καθημερινά με αυτά. Θέλετε οι έντονοι ρυθμοί που κινούμαστε, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, το άγχος, η κούραση… ε, δε θέλει και πολύ! Η φράση το κεφάλι μου πάει να σπάσει, ακούγεται πολύ συχνά πια.

Τι μπορείτε να κάνετ όμως για να ηρεμήσετε και να απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο;
Ιδού ένα φυτικό ρόφημα που θα φτιάξετε απλά και γρήγορα μόνες σας στο σπίτι και θα πείτε αντίο στους ενοχλητικούς πόνους.

Παίρνετε 1 κ.γ φρεσκοκομμένο τζίντζερ και το βράζετε σε σιγανή φωτιά, σε κατσαρόλα που περιέχει 250ml νερό, για περίπου 5 λεπτά. Αφού περάσουν τα 5 λεπτά, βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα 1 κ.γ ξερό χαμομήλι, καθώς και 1κ.γ ξερά άνθη τίλιου. Δεν τα επανατοποθετείτε στη φωτιά και τα αφήνετε ως έχουν να μουλιάσουν για περίπου 10 λεπτά. Τέλος, ανακατεύετε το μείγμα και το σουρώνετε. Τοποθετήστε το κατευθείαν σε ένα ποτήρι και πιείτε το ζεστό. Αν σας φαίνεται πικρό προσθέστε ζάχαρη, μέλι ή ζαχαρίνη.
queen.

glikiazoi.gr
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Επαμεινώνδας Πανάς, Καθηγητής Τμήματος Στατιστικής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών: Έρευνα προτεραιοτήτων της Περιφέρειας [–Μέρος_1ο – Οι Απόψεις των Ειδικών] - [Μέρος 2ο - Οι Απόψεις των Δημάρχων ] - [Μέρος 3ο - Οι Απόψεις των Πολιτών]


Δείτε την πρόσφατη έρευνα που μου ανέθεσε να εκπονήσω το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και αφορά στην οικονομική ανάπτυξη.
Επαμεινώνδας Πανάς, Καθηγητής Τμήματος Στατιστικής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών:





Διαβάστε περισσότερα » »

Ο καιρός στην Δυτική Μακεδονία ως το Πάσχα, ποιες περιοχές θα δεχτούν βροχές


Διαβάστε περισσότερα » »