Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην επαρχιακή οδό παλιού Κλείτου – παλιάς Χαραυγής

policeΧθες (09-04-2013) το μεσημέρι, στην επαρχιακή οδό παλιού Κλείτου – παλιάς Χαραυγής, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 28χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 49χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 49χρονου και τον τραυματισμό των τριών ατόμων που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε..

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Παρελθόν οι Πανελλήνιες όπως τις ξέραμε. Επιστροφή στις δέσμες

Δείτε το σχέδιο του υπ. Παιδείας για τις Πανελλαδικές. Καταργούνται οι κατευθύνσεις και δημιουργούνται κύκλοι σπουδών. Τα μαθήματα γενικής μειώνονται σε 4. Μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου διδασκαλίας
Τείχη που παραπέμπουν στο παλιό Λύκειο των δεσμών χτίζει η πρόταση της άτυπης επιτροπής του υπουργείου Παιδείας για τη Γ' Τάξη του Γενικού Λυκείου.  Οι κατευθύνσεις καταργούνται και αντικαθίστανται από τρεις κύκλους σπουδών, ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το πότε θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ο 1ος κύκλος εστιάζει στις Κλασικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, ο 2ος κύκλος στις Θετικές, στις Τεχνολογικές και τις Επιστήμες Υγείας και ο 3ος κύκλος στις Οικονομικές, Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες.
Τα μαθήματα μειώνονται σε 4 από 11 που διδάσκονται σήμερα. Μένουν η Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τα Μαθηματικά, η Ιστορία, η Φυσική Αγωγή με 11 ώρες διδασκαλίας. Αρχαία, Φυσική, Βιολογία, Ξένη Γλώσσα, Θρησκευτικά και Κοινωνιολογία φεύγουν από το πρόγραμμα γενικής Παιδείας της τελευταίας τάξης, ενώ δεν υπάρχουν κοινά μαθήματα επιλογής μεταξύ των κύκλων που να επιτρέπουν την κινητικότητα των μαθητών.
Σύμφωνα με εκπαιδευτικό ένθετο στον "Ελεύθερο Τύπο", τέτοια μαθήματα - μπαλαντέρ (Μαθηματικά, Βιολογία, Φυσική και Ιστορία) υπάρχουν στο σημερινό πρόγραμμα της Γ' τάξης, επιτρέποντας π.χ. στον υποψήφιο της θεωρητικής κατεύθυνσης να δηλώνει ακόμη και Ιατρικές με Βιολογία γενικής παιδείας και πέναλτι με μόρια.
Η Ξένη Γλώσσα υπάρχει ως μάθημα επιλογής και στους τρεις κύκλους σπουδών, η Κοινωνιολογία είναι βασικό μάθημα του πρώτου και του τρίτου κύκλου. Το μάθημα των Θρησκευτικών δεν υπάρχει στην τρίτη Λυκείου, όπου σήμερα είναι μονόωρο. Παραμένει δίωρο στην Α' Λυκείου και μονόωρο στην Β' Λυκείου και αλλάζει και τίτλο και μετονομάζεται "Θρησκεία και Κόσμος".
Τα υποχρεωτικά μαθήματα είναι 5 για τον πρώτο κύκλο και 6 για τον 2ο και τον 3ο κύκλο και οι ώρες διδασκαλίας τους είναι 20.
Για τα μαθήματα επιλογής, δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα. Προβλέπονται 4 μαθήματα επιλογής με κοινή την Ξένη Γλώσσα, δηλαδή 10 μαθήματα συνολικά, αλλά το υπουργείο αναφέρει μέχρι στιγμής μόνο 5.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

(video) Άλλη μια παράσταση της ΕΠΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ Συγκυβέρνησης. Αποποινικοποίηση Τραπεζιτών για τα δάνεια των κομμάτων.

Μετά την ανάρτηση του olympia.gr  σχετικά με την τροπολογία που πέρασε την 04-04-2013 και αθώωνε τους τραπεζίτες για τα δάνεια των κομμάτων είπα να αναζητήσω τα πρακτικά της Βουλής και το video της σχετικής συνεδρίασης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στα πρακτικά της Βουλής υπάρχουν αρκετές σελίδες κενές όπως αυτές που ακολουθούν την ομιλία του Μηταράκη στη σελίδα 48 σχετικά με την κατάθεση νομοτεχνικών βελτιώσεων (σελ 49-56) και αυτές που ακολουθούν την ΟΜΙΛΙΑ ΧΑΤΖΗΔΆΚΗ ΠΟΥ ΣΤΟ 7.28.50 ΤΗ΅ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ΅ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ 10 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ (τροπολογία γ.α. 390 και ε.α. 37) ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΉ ΠΟΥ ΑΘΩΩΝΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ σελ 314 (ακολουθούν κενές οι σελίδες 315-317).



Εδώ πρέπει να επισημάνω το νόημα της φωτογραφίας.

Η συνεδρίαση διήρκεσε 8.52.12

Το παραπάνω video με το απόσπασμα των 48.25 είναι το τμήμα της συνεδρίασης που αρχίζει την στιγμή που έγινε η εισαγωγή της τροπολογίας στο 7.28.50 και φθάνει μέχρι το 8.16.50 που δια μαγείας κολλάει το real player.

Στο vlc καταφέρνει να φτάσει μέχρι το 8.26.10

Τα τελευταία 26 λεπτά είναι εξαφανισμένα.

Μόνο που σε αυτό το διάστημα έγινε η ψηφοφορία με την οποία πέρασε η τροπολογία χωρίς να έχει ειπωθεί ούτε μία λέξη.

Αφού λοιπόν δεν παίζει με κανέναν τρόπο το video (ήδη το έχω κάνει download τρεις φορές) αντιγράφω αυτούσια από τα πρακτικά (τέλος σελ. 388 και αρχή σελ 389)

Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 390 και ειδικό αριθμό 37;
ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτή, δεκτή.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Κατά πλειοψηφία.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κατά πλειοψηφία.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 390 και ειδικό αριθμό 37 έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο.

Που ήταν οι εκπρόσωποι των ΑΝ.ΕΛ. και Χ.Α. την ώρα που χάριζαν στα κόμματα τα δάνεια και απάλλασσαν τους Τραπεζίτες από τις ποινικές ευθύνες;;

Και γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δεν ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία;;

ΕΠΤΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ


http://diaforos.blogspot.gr/2013/04/video.html
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Απογοητευτική η συμμετοχή των αγροτών στις εκλογές

Μόνον 47 αγρότες σε σύνολο εγγεγραμμένων 88 και ταμειακώς τακτοποιημένων 57 προσήλθαν κατά την περασμένη Κυριακή στην κάλπη για να ψηφίσουν στις εκλογές του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εορδαίας και να αναδείξουν την πρώτη διοίκηση. Μεταξύ των επτά εκλεγμένων συγκαταλέγεται και μία γυναίκα η Στυλιανή Ιορδανίδου ενώ η συγκρότηση σε σώμα του πρώτου διοικητικού συμβουλίου αναμένεται αύριο Τετάρτη. 

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Mαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »