Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Βούλγαρος φυσικός προβλέπει μεγάλο σεισμό στην Τουρκία



Ισχυρός σεισμός μεγέθους  5,9 έως 9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ θα ταρακουνήσει την τουρκική πόλη Simav, στην επαρχία της Κιουτάχειας,  στις 15 Ιουνίου 2011.


Σε τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής φυσικής  Μπόικο Ιλίεφ προέβλεψε ότι σύντομα θα γίνει ένας πολύ ισχυρός σεισμός στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τη θεωρία του οι τεκτονικές πλάκες που δημιουργούν το σεισμό θα μετακινηθούν λόγω της βαρύτητας της Σελήνης. Αυτή η έλξη των πλακών από το κοντινό με τη γη ουράνιο σώμα θα προκαλέσει τον μεγάλο σεισμό.

Ερωτηθείς αν είχε προβλέψει το μεγάλο σεισμό της Ιαπωνίας, ο καθηγητής της φυσικής, είπε ότι τον είχε προβλέψει και αυτό μπορεί να αποδειχθεί από τις ενημερώσεις που τότε είχε κάνει.

«Προσπαθώ να παρουσιάσω μια νέο μέθοδο πρόβλεψης των σεισμών, η οποία δεν υπάρχει μέχρι σήμερα στην σχετική βιβλιογραφία», δήλωσε ο καθηγητής και συμπλήρωσε ότι έχει προγνώσει τουλάχιστον 50 σεισμούς μέχρι σήμερα. Την μέθοδο που ακολουθεί θα την τεκμηριώσει και θα την δημοσιεύσει, πρόσθεσε.

Πριν από μερικά χρόνια ο καθηγητής φυσικής, στην ώρα του μαθήματος είπε στους μαθητές ότι στις 31 Μαρτίου στις 13:31 θα γίνει σεισμός στην Vrancea.  Όπως και πράγματι έγινε. Από τότε άρχισε να δημοσιεύει στις εφημερίδες τις προβλέψεις του. Ισχυρίζεται ότι κατά 80 % οι προβλέψεις του επαληθεύονται.
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε κάτι... "συμπτώσεις" και πως κάηκε η Πελοπόννησος το 2007!

Η κυρία που βλέπετε στη φωτογραφία είναι η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno Baran

η οποία, στις 14 Μαρτίου 2007, έγραψε στο Αμερικανικό περιοδικό NATIONAL REVIEW, ένα άρθρο για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, στο οποίο προειδοποιεί την Ελλάδα για τους κινδύνους της Ελληνορωσικής συμφωνίας και ουσιαστικά ρίχνει την πρώτη προειδοποιητική βολή προς Καραμανλή, να μην κάνει κακές παρέες (βλέπε Πούτιν).



Δύο μέρες μετά, στις 16 Μαρτίου 2007, Πούτιν και Καραμανλής, υπογράφουν τη συμφωνία για τον αγωγό (χωρίς να ακούσουν τη zeyno!)



Ο κύριος που βλέπετε παρακάτω, είναι ο Αμερικανός βοηθός Υπουργός Εξωτερικών, Matthew Bryza





Στις 29 Ιουνίου 2007, ο κ. Μπράιζα, ρίχνει τη...


δεύτερη προειδοποιητική βολή, με δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ, προς Καραμανλή: "μην προχωράς με τον αγωγό"
Το δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος είναι αυτό: (Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.)

ο Καραμανλής συνεχίζει να μην ακούει τους Αμερικανούς (και την Zeyno)!





Έτσι, στις 23 Αυγούστου 2007, ξεσπούν 170 πυρκαγιές σε μια νύχτα στην Πελοπόννησο, με δεκάδες νεκρούς (Δείτε εδώ).
Πόνος, δάκρυ, θάνατος, καταστροφή και ..για όλα φταίει ο Καραμανλής (φυσικά).
Επειδή όμως, όλες οι ιστορίες έχουν happy end, την ίδια μέρα, στις 23 Αυγούστου 2007, η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno, που γνωρίσαμε παραπάνω και έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή στον Καραμανλή, παντρεύεται στην Κωνσταντινούπολη, τον Matthew Bryza!


Kαι ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα!
Εχαριστούμε τον Στέφανο για την ενημέρωση.
Από το taxalia.



Διαβάστε περισσότερα » »

40 χρόνια χωρίς ανάπτυξη. 40 χρόνια με δανεικά. 40 χρόνια λιτότητα. Δεν είναι τυχαίο.


Η ήταν ανάξιοι ή κανείς τους δεν ήταν Ελληνας

Γράφει ο Αδαμάντινος

Κανείς τους δεν ήταν Ελληνας.

Με τη συνεχή και διαρκή λιτότητα, την αναξιοκρατία, την έλλειψη επενδύσεων, τη συνεχή αποβιομηχάνιση, την άνιση και λανθασμένη φορολόγηση, την κακή οργάνωση και την έλλειψη σχεδιασμού, τον λάθος προσανατολισμό της έρευνας, τη διάλυση της....

παιδείας με το διαρκή καί δήθεν εκσυγχρονισμό της, την έλλειψη δημοκρατίας και ανθρωπίνων προτύπων, τη δημιουργία νόμων υπέρ της αύξησης της εγκληματικότητας, την καταστολή της ελεύθερης σκέψης και βούλησης τών ελευθέρων ελλήνων υπέρ των δοτών του συστήματος, την πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ, τον αυξανόμενο έλεγχο της διακίνησης ιδεών στο διαδίκτυο, την σταδιακή απεμπώληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, την αυξανόμενη χρέωση της χώρας και ... τόσα άλλα.

Ε, όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Προφανές είναι.

Εχουμε μια χώρα που κόβει χρήμα και που το δανείζει ασύστολα. Μετά στέλνει τους οικονομικούς δολοφόνους, στήνει και 10 φρουρούς ΟΗΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΠΤ, οίκους αξιολόγησης, διεθνείς χαφιέδες και ΜΜΕ κλπ και κάνει την παγκοσμοιοποίηση που βασικά αφορά τον έλεγχο και την εκμετάλλευση τών ενεργειακών πηγών.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή ζεί την παγκοσμιοποίηση. Αυτή είναι η παγκόσμια κυβέρνηση. Αυτή που έχει η Ελλάδα τώρα. Καιρός να το συνειδητοποιήσετε.

Το αντισυνταγματικό μνημόνιο προήλθε σαν αποτέλεσμα μιάς εσκεμμένης υπανάπτυξης και υπερχρέωσης που άρχισε πρίν χρόνια και επιταχύνθηκε επι ΓΑΠ, ΠΑΠ, Προβόπουλου και Σαχινίδη μέ ότι έκαναν και τα οποία έχω αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα.

Το παρόν πολιτικό σύστημα έχει τελειώσει. Η συντέλεια είναι κοντά. Δίπλα τους.

Το κίνημα των αγανακτισμένων – πιό σωστά το κίνημα τών κλεμμένων και βιασμένων - δεν πρέπει να έχει εκπροσώπους. Φτάνει το καπέλλωμα.

Εγώ προσωπικά αν και πρόβλεψα πολλά από όσα έγιναν μέχρι τώρα μέσα απο άρθρα μου στο διαδίκτυο, δεν θα ήθελα να εκπροσωπήσω κανέναν γιατί έτσι θα καπέλωνα μια από τις λίγες εκφράσεις ελευθερίας ενός λαού που επι χρόνια ήταν και είναι στο γύψο. Παρόλα αυτά έχουν βρεί την ευκαιρία πολλοί να το κάνουν και μάλιστα έντεχνα. Είναι οι άνθρωποι του τριγώνου ΜΜΕ-διαφημιστικών εταιρειών-εταιρειών δημοσκοπήσεων. Ειναι εν δυνάμει άνθρωποι της παγκοσμιοποίησης.

Ενώ η πρόβλεψη προυποθέτει γνώσεις και επίπεδο ανθρώπινης διανόσησης, το καπέλωμα απαιτεί απλά ικανότητα χρήσης της υπάρχουσας κοινωνικής δυναμικής.

Κάποτε όμως το κίνημα πρέπει να περπατήσει ως του Μαξίμου. Το ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη με βάζει σε υποψία ως πρός τη διοργάνωση.

Το κίνημα των κλεμμένων και βιασμένων δεν μπορεί να λειτουργεί σαν χύτρα ταχύτητας και εκτόνωσης αλλά σαν συνισταμένη δράση ελευθέρων και υγιώς σκεπτομένων πολιτών
Διαβάστε περισσότερα » »

Αμερικανός ανακάλυψε ένα τεράστιο άσπρο αντικείμενο στον πλανήτη Άρη.

Έχουμε όλοι ακούσει για τα μικρά πράσινα πλασματάκια που ''κατοικούν'' στον κόκκινο πλανήτη. Οι ιστορίες πολυάριθμες και το ενδιαφέρον των γήινων ολοένα και αυξανόμενο.
Η περιέργεια ενός Αμερικανού, του David Martines, τον οδήγησε σε μία αμφιλεγόμενη ανακάλυψη μέσω του υπολογιστή του, με την καταλυτική βοήθεια του Google Earth.

Ισχυρίζεται ότι στην επιφάνεια του Άρη κατάφερε να εντοπίσει ένα περίεργο άσπρο κατασκεύσμα το οποίο , για τον ίδιο, πρόκειται για ένα διαστημικό σταθμό εγκατεστημένο από τη Nasa στις συγκεκριμένες συντεταγμένες.

Μάλιστα τράβηξε με την προσωπική του κάμερα ένα βίντεο το οποίο ανέβασε στο YouTube. Μέχρι στιγμής, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, έχει πάνω από 200.000 επισκέψεις. Έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον, χωρίς να δείχνει τόσο καθαρά περί τίνος πρόκειται.

Δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι ακριβώς, αλλά είναι πεπεισμένος ότι κάποιος ζει εκεί ή έχει ζήσει στο παρελθόν. Για αυτό το λόγο ''βάφτισε'' την ανακάλυψή του, Bio-station Alpha.
''Είναι πολύ ασυνήθιστο δεδομένου ότι είναι αρκετά μεγάλο, είναι πάνω από 700 μέτρα μήκος και 150 μέτρα πλάτος, αυτό μοιάζει να είναι ένας κύλινδρος ή που αποτελείται από κυλίνδρους'', δηλώνει ο άνδρας.

Συμπληρώνει σε συνέντευξή του ότι, ''Θα μπορούσε να είναι ένας σταθμός παραγωγής ενέργειας ή ένας σταθμός για κουρασμένους ταξιδιώτες''.
Η εικόνα χρησιμοποιείται ως απόδειξη ενός εξωγήινου πολιτισμού από μερικούς, αλλά απορρίπτεται ως απλό τέχνασμα του φωτός από τους επιστήμονες της NASA.



Bio Station Alpha on Mars. The latest discovery... by babisflou
Διαβάστε περισσότερα » »

Δύο γιατροί έκλεψαν 28 δις!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Επανάσταση βουλευτών που βλέπουν ότι είναι προτιμότερο να σταθούν στο πλευρό των πολιτών, έστω και αν αρχίσουν να σκάβουν όλοι μαζί τη γη για λίγα χόρτα επιβίωσης μακριά από την έως τώρα τρυφηλή ζωή, αλλά πιστοί στο δόγμα «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»; Ανταρσία βουλευτών που επιθυμούν τη δική τους πολιτική επιβίωση και αφήνουν στην άκρη το καλό της χώρας, για το οποίο πασχίζουν και βάζουν «καυτές» υπογραφές υπουργοί για να μην πεθάνει η Ελλάδα;


Αυτές οι δυο γραμμές έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία 24ωρα στα οποία έχουν δημιουργηθεί συνθήκες και έχουν διατυπωθεί σκέψεις που μπορεί να οδηγήσουν και στην απώλεια της δεδηλωμένης από την κυβέρνηση. Ο ιδιαίτερα σημαντικός αριθμός των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ καλεί με ΑΝΟΙΧΤΗ επιστολή του τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να κάνουν απολογισμό για τον ένα χρόνο εφαρμογής του μνημονίου, αλλά και να συζητήσουν σε όλα τα θεσμικά όργανα διεξοδικά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τα πρόσθετα μέτρα και τις αποκρατικοποιήσεις πριν αυτά πάνε στη Βουλή ως «κατεπείγοντα» για ψηφοφορία με συνοπτικές διαδικασίες.


Ενας από τους βουλευτές που υπογράφουν, ο κ. Θωμάς Ρομπόπουλος της Θεσσαλονίκης, είπε ανοιχτά ότι ΔΕΝ θα ψηφίσει το νέο μνημόνιο με τα πρόσθετα μέτρα, αν δεν γίνει διεξοδική συζήτηση και πάει ως κατεπείγον με τη γνωστή συνοπτική διαδικασία. Το ίδιο αφήνουν να εννοηθεί και άλλοι από τους βουλευτές που υπέγραψαν την επιστολή και αυτοί είναι οι κ.κ. Παναγιώτης Κουρουπλής, Σούλα Μερεντίτη, Πάρις Κουκουλόπουλος, Ολγα Ρενταρή, Εκτορας Νασιώκας, Τόνια Αντωνίου, Βασίλης Γερανίδης, Σοφία Γιαννακά, Εύα Καϊλή, Μιχάλης Τζελέπης, Κώστας Καρτάλης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Σαλαγιάννης.


«Αλλάξτε»
Οι βουλευτές φυσικά δεν τρελάθηκαν, ούτε ψάχνουν επειγόντως υπουργικά αξιώματα ώστε να μην μιλούν. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή τα υπουργικά αξιώματα έχουν στοχοποιήσει τα πρόσωπα που τα κατέχουν και αυτό φαίνεται από τις λαϊκές αντιδράσεις, όπου εμφανίζονται υπουργοί. Δεν μένουν απ’ έξω και οι βουλευτές, όπως φάνηκε στην Κέρκυρα αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, και το αίτημα του κόσμου περικλείεται στη βάση: «Αν δεν μπορείτε να διορθώσετε τη ζωή των Ελλήνων, την οποία τα δύο μεγάλα κόμματα κατέστρεψαν λεηλατώντας τη δημόσια περιουσία, θα έχετε συνέπειες που δεν εξαιρούν τη βία. Αλλάξτε ή φύγετε όσοι προλάβετε τώρα».


Το «αλλάξτε» στοχεύει στην ικανοποίηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος και δεν αφήνει απ’ έξω και τη λεγόμενη διεθνή κρίση, η οποία λέγεται μεν αλλά δεν φαίνεται στην Ελλάδα.  Η κρίση στην Ελλάδα είναι σαφές ότι είναι κρίση χρέους των δημοσίων ταμείων και όχι κρίση παραγωγής. Η κρίση διεθνώς είναι κρίση που δημιουργείται από τα αρπακτικά των διεθνών αγορών, τα οποία μετακινούν δισεκατομμύρια από χώρες σε χώρες όχι για να έχουν παραγωγή αλλά για να έχουν κέρδη.

Αρπαγή
Οπως ο νεαρός παράγων του ποδοσφαίρου που έβγαλε σε μισή ώρα 12 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα στήνοντας ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Πώς; Με στοίχημα στις «διεθνείς αγορές». Είναι προφανές ότι γίνεται αρπαγή χρημάτων και αυτή μένει ατιμώρητη, διότι οι άρπαγες έχουν εγκλωβίσει το πολιτικό σύστημα και το ελέγχουν.


Αυτός ο έλεγχος πρέπει να αλλάξει και ο παγκόσμιος ξεσηκωμός των πολιτών είναι βέβαιο ότι θα τον αλλάξει ακόμα και αν χρειαστεί να χυθεί αίμα μέσα από μια μακρά διαδικασία ξεσηκωμού που μόλις ξεκίνησε παγκοσμίως. Στην Ελλάδα αυτή η διαδικασία πάει με πολύ γοργότερους ρυθμούς και αυτό γιατί η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός δεν έχουν όρια και από την πλευρά των δύο κομμάτων εξουσίας και από το εξωτερικό. Οι Ελληνες καλούνται να επωμισθούν τα πιο σκληρά μέτρα που πάρθηκαν στη σύγχρονη παγκόσμια Ιστορία για δύο λόγους:

1. Για να διατηρήσουν τα κλεμμένα οι εκλεκτοί του πολιτικού συστήματος, το οποίο έφτιαξε τους συγκαλυπτικούς νόμους.
2. Για να διευκολύνουν το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε ξένους και ντόπιους χωρίς καμία εγγύηση πλειοδοσίας. Αντίθετα, υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι τα κλεμμένα χρήματα είναι αυτά που χρησιμοποιούνται μέσα από διάφορες εταιρείες για την εξαγορά τέτοιας περιουσίας.
Αυτή η πλευρά είναι τόσο ξεφωνημένη, ώστε αρκετοί νέοι βουλευτές που δεν μετέχουν στη λεηλασία αλλά γνωρίζουν τον απίστευτο πλουτισμό πολιτικών που άσκησαν εξουσία αντιδρούν και δηλώνουν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να γίνουν θύματα βίας για να καλύψουν τον πλουτισμό άλλων.


Η συγκάλυψη της απάτης και της λεηλασίας
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι τεχνητή. Δηλαδή, δεν δημιουργήθηκε στην προσπάθεια παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά δημιουργήθηκε από τη συστηματική συγκάλυψη της λεηλασίας δημόσιας περιουσίας. Ως παραδείγματα εμείς αναφέρουμε δύο ακόμα περιπτώσεις που αποκαλύπτονται μετά χιλίων βασάνων.
α) Ο γιατρός Τ. σε κρατικό νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας βρέθηκε με λογαριασμό... 50 εκατομμυρίων ευρώ!

β) Ο γιατρός Π. στον ίδιο χώρο αλλά σε άλλη ειδικότητα (ορθοπεδική) βρέθηκε με λογαριασμό 35 εκατομμυρίων ευρώ. Κι αυτός σε κρατικό νοσοκομείο.
Τα ονόματα των δύο γιατρών είναι παντελώς άγνωστα στο ευρύ κοινό. Ούτε η μάνα τους δεν τους ήξερε. Μπορεί να αναλογισθεί κανείς την έκταση της λεηλασίας του δημοσίου χρήματος (δημόσιο χρήμα μέσω φαρμακευτικών έκλεβαν κι αυτοί...), αν δυο γιατρουδάκια που δεν τα ήξερε ούτε η μάνα τους έχουν μόνο σε δύο λογαριασμούς 85 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, 28 δισεκατομμύρια δραχμές... Ετσι έχουν συγκεντρωθεί στην Ελβετία κοντά στα 600 δις. ευρώ και είναι έσχατη υποκρισία της ελληνικής πολιτικής σκηνής και των «τροϊκανών» να προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται τα χρήματα και γι’ αυτό τα ζητούν από τους άσχετους με τη λεηλασία Ελληνες μέσω των λεγόμενων μέτρων.

Και η περίπτωση Τσοχατζόπουλου (γράφουμε σε άλλες σελίδες) παρόμοιας υποκρισίας είναι. Τον οδηγούν με συνοπτικές διαδικασίες στο ειδικό δικαστήριο και ίσως και στη φυλακή για αστεία ποσά που δεν δικαιολογούνται στο πόθεν έσχες. Δηλαδή, για κάποιες χιλιάδες ευρώ σε αγορές σπιτιών κ.λπ. Εύκολα θα τα δικαιολογήσει και θα βγει από τη φυλακή (αν τον κλείσουν) σύντομα. Ε και; Αυτή είναι η διάσταση του σκανδάλου των υποβρυχίων που συνδέεται άμεσα με το σκάνδαλο SIEMENS, τη λεηλασία μέσω της Ολυμπιάδας και των κρατικών φιλέτων όπως ο ΟΠΑΠ; Ο δρόμος είναι μακρύς και χωρίς δίκες και πολυετείς καθείρξεις πρώην υπουργών και πρώην πρωθυπουργών για το οικονομικό μας ΕΓΚΛΗΜΑ δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό κανένα μέτρο. Προτιμότερη είναι η πτώχευση, η οποία θα συνοδευτεί με λαϊκά δικαστήρια και χειρότερες μορφές βίας από όσα ζούμε σήμερα...
Διαβάστε περισσότερα » »

Βόμβα: Βρέθηκε η πηγή προέλευσης του θανατηφόρου ιού E.coli και είναι στη... Γερμανία

Μία είδηση βόμβα παρουσιάζει πρώτο στην Ελλάδα το XrimaNews.gr, σύμφωνα με την οποία η πηγή του ιού E.coli, που οι Γερμανοί έδειξαν πώς ήταν τα ισπανικά αγγούρια, βρίσκεται στην πραγματικότητα στη Γερμανία, σε μία βιολογική αγροκαλλιέργεια στο Uelzen, της νότιας Σαξονίας.
Η αγροκαλλιέργεια, ονομάζεται Gärtenhof Bienenbüttel και η πηγή φαίνεται σύμφωνα με τις έρευνες να είναι η σόγια.

O Gert Lindemann, Υπουργός Γεωργίας της περιοχής, είπε πως είναι τόσο σίγουροι ότι αυτή είναι η πηγή ώστε παρόλο που τα εργαστηριακά αποτελέσματα αναμένονται έχει ήδη προβεί σε ανακοίνωση να σταματήσει άμεσα η κατανάλωση της σόγιας.

Και τα 5 κρατίδια που ήταν πυρήνες του προβλήματος και αντιμετώπισαν πρώτες τα μεγαλύτερα προβλήματα μόλυνσης από τον ιό, έχουν λάβει από το συγκεκριμένο αγρόκτημα σόγια ενώ το στο εστιατόριο στο Lübeck όπου αρρώστησαν πολλοί άνθρωποι είχε, επίσης, αγοράσει σόγια από το ίδιο αγρόκτημα.

Θυμίζουμε πως η Γερμανία είχε βιαστεί να κατηγορήσει, άδικα, την Ισπανία ως τη χώρα προέλευσης του ιού προκαλώντας της ανυπολόγιστη οικονομική ζημία, με την Ισπανία να δηλώνει πως θα στραφεί νομικά απέναντι στη Γερμανία ζητώντας αποζημίωση. Η Γερμανία, εντελώς πρόχειρα και αλλαζονικά, δε μπήκε καν στον κόπο πρώτα να ερευνήσει αν η πηγή του ιού βρισκόταν στη χώρα της, όπου και υπήρξαν τα κρούσματα. Αν η παραπάνω είδηση επιβεβαιωθεί επισήμως στις επόμενες ημέρες θα πρόκειται για την πιο σκανδαλώδη γκάφα των τελευταίων ετών η οποία θα κοστίσει στη Γερμανία δισεκατομμύρια ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ, ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 100 ετών ΠΟΙΗΜΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΤΙΧΟ ΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ.




Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ' όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;

Νά 'χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.


Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.


Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
Στα δυό φορώντας τα πόδια που 'χει
στο 'να λουστρίνι, στ' άλλο τσαρούχι.


Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

Και ψωμοτύρι και για καφέ
το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.


Δυστυχία σου, Ελλάς,

με τα τέκνα που γεννάς!

Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,

τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

Γεώργιος Σουρής (1853-1919)

Ο Σουρής έπρεπε να είχε ανακηρυχθει απο δεκαετίες ,εθνικός πολιτικός ποιητης
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνηθισμένοι διατροφικοί μύθοι

Το ψωμί μάλλον δεν παχαίνει όσο νομίζει πολύς κόσμος. Ούτε χρειάζεται να πίνει ένας ενήλικας οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα για να είναι υγιής. Οι μύθοι που περιβάλλουν την διατροφή είναι πολλοί. Άλλοι έχουν τις ρίζες τους στην λαϊκή θυμοσοφία, άλλοι αναδύθηκαν μέσα από προσωπικές ιστορίες και εμπειρίες, και άλλοι προέκυψαν ως απλές ενδείξεις επιστημονικών μελετών που όμως πολύ γρήγορα μετατράπηκαν σε ακλόνητες πεποιθήσεις.
 
Την αλήθεια έρχονται να αποκαταστήσουν οι επιστημονικές μελέτες, που συχνά-πυκνά αποδεικνύουν πως πολλά απ' όσα πιστεύουμε είναι λάθος. Ο κ. Αντώνης Καφάτος, καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και ο κ. Αντώνης Ζαμπέλας, επίκουρος καθηγητής Κλινικής Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, παρουσιάζουν μερικούς από τους πιο συνηθισμένους μύθους για την διατροφή και εξηγούν γιατί δεν ισχύουν.
 
Το ψωμί παχαίνει 
Το ψωμί αποτελείται από υδατάνθρακες, οι οποίοι παρέχουν 4 θερμίδες ανά γραμμάριο – τις ίδιες με αυτές που παρέχουν οι πρωτεΐνες, όπως το κρέας και το ψάρι. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όταν τρώει κανείς 100 γραμμάρια σκέτο ψωμί (το «σκέτο» έχει σημασία, διότι αν το ψωμί αλείφεται με βούτυρο ή καταναλώνεται με ζαμπόν ή τυρί, τα πράγματα αλλάζουν) ή 100 γραμμάρια σκέτο ψητό στήθος από κοτόπουλο, καταναλώνει τις ίδιες θερμίδες.
Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι επειδή έχει μεγάλη σημασία να τρώει κανείς καλής ποιότητας υδατάνθρακες, πρέπει να προτιμούμε το μαύρο ή ολικής αλέσεως ψωμί, που είναι πιο θρεπτικό καθώς περιέχει (και) άφθονες φυτικές (διαιτητικές) ίνες. Οι ειδικοί συνιστούν να τρώμε καθημερινά 3 έως 5 φέτες μαύρο ψωμί, των 25-30 γραμμαρίων η κάθε μία, αναλόγως με το σωματικό μας βάρος (όσο υψηλότερο, τόσο λιγότερο πρέπει να είναι το ψωμί).
 
Πρέπει να πίνουμε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα 
Αν και αυτή είναι η επικρατούσα άποψη, οι νεώτερες μελέτες δείχνουν ότι δεν χρειάζεται να πίνει κανείς οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα για να είναι καλά ενυδατωμένος, αλλά οκτώ ποτήρια υγρών, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα πάντα (με εξαίρεση τα οινοπνευματώδη ποτά): το νερό, οι χυμοί φρούτων και λαχανικών, οι καφέδες, το τσάϊ, τα αφεψήματα βοτάνων (γενικώς, κάθε είδους ρόφημα), τα υγρά των φρούτων και των λαχανικών, ακόμα και τα αναψυκτικά. Βέβαια, η θρεπτική αξία όλων αυτών είναι άλλο θέμα, αλλά θεωρείται πλέον βέβαιον ότι ενυδατώνουν. Αν τώρα έχετε ξηρό δέρμα, είστε επιρρεπείς στις μυϊκές κράμπες ή έχετε χρονία δυσκοιλιότητα, μπορεί και να σας λείπουν υγρά, οπότε το πιο εύκολο είναι να πίνετε περισσότερο νερό.
 
Οι χυμοί είναι πιο θρεπτικοί από τα φρούτα 
Ισχύει το ακριβώς αντίθετο διότι, ει μη τι άλλο, τα ολόκληρα φρούτα έχουν και φυτικές ίνες. Επιπλέον, οι χυμοί αυξάνουν ταχύτερα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά την κατανάλωσή τους, επειδή απορροφώνται πιο γρήγορα.
 
Όποιος θέλει να έχει γερά κόκκαλα, πρέπει να πίνει γάλα 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το γάλα αποτελεί πολύτιμη πηγή ασβεστίου, αλλά απαραίτητο είναι ουσιαστικά στα βρέφη ηλικίας κάτω του 1 έτους που δεν μπορούν να φάνε τίποτε άλλο. Εάν ένας άνθρωπος δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να πιει γάλα, μπορεί να καταναλώσει τις απαιτούμενες ποσότητες ασβεστίου από τυρί ή γιαούρτι λίγων λιπαρών και από τρόφιμα όπως τα μικρά ψάρια (γόπες, γαύρος, σαρδέλες) που επίσης περιέχουν πολύ ασβέστιο.
 
Όποιος έχει χοληστερίνη, δεν πρέπει να τρώει αυγά 
Τα παλιά τα χρόνια, ο κόσμος έτρωγε πολλά αυγά, αλλά όταν διαπιστώθηκε ότι ο κρόκος τους είναι πλούσιος σε χοληστερόλη, οι επιστήμονες θεώρησαν ότι η πρόσληψη τους θα έπρεπε να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό για να προστατευθεί η καρδιαγγειακή υγεία. Οι νεώτερες μελέτες, όμως, δείχνουν ότι η χοληστερόλη του αυγού επηρεάζει σε σχετικά μικρό βαθμό τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, σε αντίθεση με τις μεγάλες ποσότητες λίπους που προέρχεται από ζωικής προέλευσης τρόφιμα, όπως το κρέας. 
 
Υπάρχουν μελέτες που έδειξαν ότι άτομα που έτρωγαν ένα αυγό την ημέρα δεν εμφάνισαν αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα τους, επειδή η συνολική πρόσληψη χοληστερόλης και κορεσμένου λίπους από την διατροφή τους ήταν χαμηλή. Τί σημαίνουν στην πράξη όλ’ αυτά; Ότι μπορεί κανείς να τρώει 2-3 αυγά την εβδομάδα, ιδίως όταν ακολουθεί ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο – αρκεί, όμως, να θυμάται ότι σε αυτά περιλαμβάνονται και όσα χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα και όσα «κρύβονται» σε γλυκίσματα και έτοιμα τρόφιμα του εμπορίου.
 
Όποιος έχει πίεση δεν πρέπει να τρώει πορτοκάλια 
Τα πορτοκάλια είναι πλούσια στο ιχνοστοιχείο κάλιο, το οποίο ελαττώνει την αρτηριακή πίεση, δεν την αυξάνει. Επιπλέον, η βιταμίνη C που περιέχουν έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να ελαττώνει την αρτηριοσκλήρυνση. Μόνο όταν η υπέρταση οφείλεται σε νεφροπάθεια δεν ενδείκνυνται τα πορτοκάλια (λόγω του καλίου), αλλά αυτό είναι σπάνιο.
 
 
Αν έχεις αναιμία, πρέπει να τρως σπανάκι και φακές 
Aν και τα τρόφιμα αυτά αποτελούν θαυμάσιες πηγές σιδήρου, ο φυτικής προέλευσης σίδηρος απορροφάται πιο δύσκολα από τον οργανισμό απ' ότι ο ζωικής προέλευσης. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο σίδηρος που αξιοποιεί ο οργανισμός από το σπανάκι και τις φακές είναι λιγότερος από αυτόν που αξιοποιεί από το κρέας, τα ψάρια ή τα αυγά.
Διαβάστε περισσότερα » »

XATZARAS-IOYDAIOI OI MISOI STH VOYLH1.mpg

Διαβάστε περισσότερα » »

Κλέφτες... και Κλέφτες Ονείρων!

Διαβάστε περισσότερα » »

Ας θυμηθούμε μέσα από αυτές τις εικόνες, ποιοι είναι οι πραγματικοί δολοφόνοι της Σερβίας. Αφιερωμένο στον ήρωα Ράτκο Μπλάντιτς

Διαβάστε περισσότερα » »

Ο στρατός δεν είναι για να καθαρίζει διάφορα σημεία πόλεων, ο στρατός είναι για άλλα πράγματα

 

Επισκέφτηκα σήμερα Κυριακή για μονοήμερη εκδρομή με την οικογένεια μου την πόλη της Καστοριάς, όπου είδα ένα φαινόμενο το οποίο με λύπησε πάρα πολύ.
Ο Στρατός κύριοι καθάριζε σημεία της πόλης ενώ τους επιτηρούσαν πολίτες οδηγώντας αυτοκίνητα της περιφέρειας με πορτοκαλί πινακίδες. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τι θα κάνει γι'αυτό? Με τι αιτιολογικό κυκλοφορούσαν αυτοκίνητα της περιφέρειας ημέρα κυριακή οδηγούμενα προφανός από πολίτες? Γιατί δεν βγαίνουν να καθαρίσουν οι υπάλληλοι του δήμου οι οποίοι πληρώνονται από τους πολίτες και έστειλαν το στρατό? Αντί μία κυριακή που μένη να ξεκουραστούν οι φαντάροι κάποιοι ανεγκέφαλοι τεμπέληδες προφανώς τους έστειλαν να καθαρίσουν την πόλη. Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ...

Ένας ''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ'' πολίτης
Διαβάστε περισσότερα » »