Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Έλεος με τον κάθε ανιστόρητο καραγκιόζη...."Οι Θεοί του Ολύμπου μιλούσαν αλβανικά"

Μετά τους Τούρκους, και τους Σκοπιανούς, έχουμε και τους Αλβανούς να δηλώνουν πως δεν...υπάρχουμε, αλλά νομίζουμε ότι υπαρχουμε, και το καλύτερο, οι Θεοί του Ολύμπου μιλούσαν Αλβανικά! Οι άνθρωποι είναι θεομπαίχτες,πάει τελείωσε, ας το πάρουμε χαμπάρι. Είναι ικανοί να κρατούν την αναπνοή τους μέχρι να σκασουν αν δεν παραδεχθεί η ανθρωπότητα στον καθένα ξεχωριστά πόσο λάθος έκαναν που δίδασκαν ανύπαρκτη Ελληνική Ιστορία στα πανεπιστήμιά τους. Το ωραίο είναι ότι ούτε και μεταξύ τος αναγνωρίζονται, αλλά ας εξαφανιστούμε εμείς πρώτα και βλέπουμε.

Ως »εντιτόριαλ» στην γνωστή ανθελληνική εφημερίδα «Γκαζέτα Σπιπτάρε» παρουσιάζεται στις 4-9-2012 μακροσκελέστατο άρθρο του πρώην αλβανού πρέσβη στην Αθήνα (κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 90) Qazim Tepshi. O Tepshi, που υπηρέτησε όλα τα χρόνια σε σημαντικές θέσεις στην αλβανική διπλωματία και πολιτική, ως προς το πνεύμα και τα ανθελληνικά μηνύματα, δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα αρθρογράφο ή πολιτικό αναλυτή.

Και τι δεν λέει και γράφει ο κ. Τέπσι: πως στα εδάφη που σήμερα αποκαλούνται Ελλάδα ομιλούνταν η αλβανική, πως όσοι σήμερα θεωρούνται ήρωες στην Ελλάδα είναι αλβανοί, πως για όλη φταίει η Ορθόδοξη Εκκλησία που πληρώνει τα πάντα, πως οι αρβανίτες και οι αλβανοί στην Ελλάδα εκδιώχθηκαν ως μουσουλμάνοι στην Τουρκία, πως έγινε γενοκτονία κατά των αλβανών γύρω από τη Θεσσαλονίκη, Αττική, Πελοπόννησο, Τσαμουριά…

Και το πλέον ανήκουστο: γράφει ο Τέπσι: Οι Αλβανοί είναι το μόνο έθνος που μιλάει την αρχαία του γλώσσα, την θεϊκή γλώσσα που μιλούσαν οι Θεοί του Ολύμπου, που τη γράφει και ο αρχαίος Όμηρος… Έλεος…

Ο διπλωμάτης Τέπσι δεν έχει σταματημό: τον ενοχλούν οι ελληνο-σερβικές σχέσεις, κατηγορεί για πολλοστή φορά την Εκκλησία η οποία σύμφωνα με αυτόν ακολουθεί τις οδηγίες της Μόσχας, αναφέρεται στο Βενιζέλο και στη Β. Ηπειρο όπου σημειώνει πως η Ήπειρος ιστορικά δεν ήταν ποτέ ελληνική επισημαίνοντας μάλιστα «πως εγώ συμφωνώ να αποσπάσουμε την Ήπειρο από την Ελλάδα γιατί ποτέ δεν της ανήκε…

Τον Τέπσι τον ενοχλούν τα νεκροταφεία των ελλήνων πεσόντων, που η Ομόνοια κάνει δική της απογραφή…, που η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει το Κόσοβο…, που προηγήθηκαν οι συνομιλίες έλληνα Υπεξ με τον ιταλό ομόλογό του για τον αεραγωγό ΤΑΡ και στη συνέχεια να ενημερώσει και να διεξάγει πολιτικές συνομιλίες με την Αλβανία…

Εντωμεταξύ το ελληνικό Υπεξ κοιμάται, προσπερνώντας το καζάνι του ανθελληνικού κλίματος που βράζει,υποτιμώντας ( όπως έχει γίνει για δεκαετίες) γεγονότα, καταστάσεις, ανθελληνικές καμπάνιες επιχορηγούμενες από κράτος και παρακράτος.

Τέρμα η πλάκα, το ελληνικό κράτος οφείλει να γίνει ελληνικό (και όχι ψευτορωμαίικο) και να αρχίσει να τραβάει αυτιά! Δεν χρειάζονται λεφτά για αυτό, μελάνι και διάθεση να γράψουνε και να μιλάνε χρειάζονται. Να αφήσουν τα περί οικονομικής κρίσης, θυμόμαστε πόσο μιλάγανε και όταν είχανε λεφτά.
defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ Ν. ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ. Περιόδευσε ανενόχλητος στα Πομακοχώρια

Για την παρουσία πυρήνων Γκρίζων Λύκων σε διάφορες περιοχές της ελληνικής Θράκης έχουμε επανειλημμένα γράψει στο παρελθόν. Τα δημοσιεύματά μας, για τα χωριά Οργάνη και Δρανιά (φ. 38 και 40), είχαν κάνει αίσθηση. Είχαμε μάλιστα αποκαλύψει ότι έναν νεαρό που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο με το σήμα των Γκρίζων Λύκων, τον είχε προσλάβει στην πρώην κοινότητα Οργάνης, ο «κολλητός» του Ευρ. Στυλιανίδη, κοινοτάρχης με τη ΝΔ, γιατρός στο νοσοκομείο Κομοτηνής, Μεχμέτ Εμίνογλου. Φυσικά, καμία αντίδραση δεν υπήρξε και μάλιστα ο Μ. Εμίνογλου επιβραβεύθηκε, αφού ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στον πρώτο γύρο των πρόσφατων εκλογών.
Είχαμε επίσης αναφέρει και την ύπαρξη απεικόνισης της αποσχιστικής σημαίας της «Δυτικής Θράκης» (φ.37), που είχαν ζωγραφίσει «άγνωστοι» στο χωριό Αρίσβη του ν. Ροδόπης, ενώ είχαν προηγηθεί την ίδια εποχή συνθήματα μίσους γραμμένα στη χριστιανική συνοικία εναντίων των χριστιανών κατοίκων, καθώς και εμπρησμοί σπιτιών χριστιανών συμπολιτών μας στο χωριό Άρατος. Κατά καιρούς έχουν υπάρξει και φήμες (καθώς τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα) για την ανακάλυψη κρυπτών με πολεμικό οπλισμό στους νομούς Ροδόπης και Έβρου. Η ύπαρξη Γκρίζων Λύκων είναι μια πραγματικότητα για όσους ασχολούνται με τα μειονοτικά θέματα.
Νεαροί, διδάχθηκαν από φανατικούς πράκτορες της Άγκυρας το μίσος για την Ελλάδα και τις πεποιθήσεις των Γκρίζων Λύκων και έχουν οργανωθεί σε μικρούς πυρήνες σε χωριά της ελληνικής Θράκης.
Έτσι, δεν προκαλεί καμιά εντύπωση που πριν από λίγες ημέρες το «εθνικά υπερήφανο» ελληνικό κράτος, που δεν δέχεται (στα λόγια βέβαια) καμία πρόκληση από πλευράς Τουρκίας, κατάπιε αμάσητη την επίσκεψη του φασίστα, του αρχηγού της δολοφονικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στην ελληνική Θράκη.
Ο Μπαχτσελί έσπευσε να επισκεφτεί στις 27.06.12, το Πομακοχώρι Μεγάλο Δέρειο, το οποίο εξελίσσεται σε νέο κέντρο εκτουρκισμού στον Έβρο, ακολουθώντας τα βήματα του Εχίνου και της Οργάνης. Το πρόγραμμα του Μπαχτσελί περιλάμβανε επισκέψεις στο δημαρχείο Αρριανών και σε διάφορους παράνομους τουρκικούς συλλόγους σε Κομοτηνή και Ξάνθη (απείρου κάλλους είναι οι φωτογραφίες που έβγαλε με τον «άγιο» Αμέτ Μετέ). Ούτε μία οργανωμένη, μαζική διαμαρτυρία δεν καταγράψαμε από τους χριστιανούς συμπολίτες μας για το θέμα αυτό (πλην κάποιας αυθόρμητης αντίδρασης στην Ξάνθη). Φυσικά, στο πρόγραμμά του δεν παρέλειψε να περιλάβει και την Καβάλα, για την οποία επανειλημμένα έχουμε αναφέρει ότι αποτελεί τον νέο στόχο του τουρκικού εθνικισμού στην περιοχή.
Σιωπηλά και τα αθηναϊκά ΜΜΕ, που επί ημέρες δεν έβγαλαν τσιμουδιά για την παρουσία του φασίστα. Από τα κόμματα της αριστεράς, διαβάσαμε κάποιες ανακοινώσεις τοπικών οργανώσεων που μιλούσαν για εθνικισμό «ένθεν κακείθεν» του Έβρου! Τα σχόλια για το εύρος της βλακείας που περιέχουν οι ανακοινώσεις περιττεύουν…
Μόνο όταν στη Θεσσαλονίκη, έξω από το μαϊμού – σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ έγιναν επεισόδια μεταξύ Κυπρίων φοιτητών και μελών της Χρυσής Αυγής με την αστυνομία, τότε και μόνο τότε, αναγκάστηκαν τα «δημοκρατικά» κανάλια να  «παίξουν» το θέμα αυτό.

zagalisa.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Καθιέρωσε τα ελληνικά ώς τη μόνη ξένη γλώσσα διδασκαλίας

Η Ελληνικής καταγωγής διευθύντρια σε σχολείο του Χάρλεμ, Πανωραία Παναγιωσούλη, κατάφερε να καθιερώσει τα ελληνικά, ως τη μόνη ξένη γλώσσα διδασκαλίας στο πρότυπο σχολείο της.
Σύμφωνα με την Πένι Παναγιωσούλη, "Δεν πρόκειται απλά για διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, ξεκομμένη από το περιβάλλον της. Δείχνουμε τη σχέση των ελληνικών με διάφορα πράγματα στον κόσμο. Χάρη στη νέα τεχνολογία ο κόσμος έχει γίνει επίπεδος. Οι μαθητές μας, μέσω τις διδασκαλίας των ελληνικών και διαφορετικών πολιτισμών, θα αναπτύξουν μεγαλύτερη εκτίμηση για το ποιοι πραγματικά είναι".
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη διδασκαλία των Ελληνικών απλά ως ξένη γλώσσα, με το βάρος στη γραμματική, το λεξιλόγιο και κάποια στοιχεία πολιτισμού. Σημαντικό ρόλο έπαιξε, όπως λέει η κ. Παναγιωσούλη, και η δεκαήμερη εκδρομή 33 μαθητών του σχολείου και 19 συνοδών τους στην Ελλάδα, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν από κοντά όλα αυτά που διδάσκονταν στις τάξεις τους. 
Πάντως, όπως αναφέρει η ίδια,  πηγή έμπνευσης του εγχειρήματός της ήταν ο πατέρας της, ο λογοτέχνης Γαβριήλ Παναγιωσούλης, για τον οποίο μιλά με υπερηφάνεια, τονίζοντας ότι μέσω των οραμάτων του μπόρεσε να εκτιμήσει τι πραγματικά σημαίνει να είσαι Έλληνας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Δανεικά στη ΔΕΗ !!!!


Δανεικά στη ΔΕΗ με «άρωμα» λιγνίτη
Πώς μπορεί ένας γερμανικός τραπεζικός οργανισμός με πράσινο προφίλ να υποθηκεύσει το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας σε ένα μονοπάτι υπανάπτυξης για πολλές δεκαετίες;

Στην περίπτωση της KfW, δανείζοντας τη ΔΕΗ ΑΕ, η οποία έχει ήδη ζητήσει παχυλή χρηματοδότηση από τον συγκεκριμένο όμιλο για την υλοποίηση του έργου Πτολεμαΐδα V. Μιας λιγνιτικής μονάδας που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2018 και θα καίει περίπου 8 εκ. τόνους λιγνίτη ετησίως.

Εκτός από τις σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, η λειτουργία μίας ακόμα λιγνιτικής μονάδας στην Ελλάδα, θα επιβαρύνει τους Έλληνες καταναλωτές και την οικονομία. Εκτός από το κόστος αγοράς των εκπομπών CO2 της μονάδας, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο, η εμμονή στον λιγνίτη θα εγκλωβίσει τη χώρα σε κατασκευή υποδομών με χαμηλή απόδοση και προστιθέμενη αξία για την οικονομία. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αντίστοιχου μεγέθους επενδύσεις σε εξοικονόμηση ενέργειας και Α.Π.Ε. έχουν πολύ μεγαλύτερο οικονομικό και κοινωνικό όφελος.

Τα γερμανικά πυρά από τις οργανώσεις Urgewald και Climate Alliance που δέχεται η KfW έχουν φέρει στην επιφάνεια τη διπρόσωπη πολιτική της τράπεζας: Ενώ στη Γερμανία αυτοπροβάλλεται ως πράσινη εταιρία, χρηματοδοτώντας κυρίως έργα Α.Π.Ε. και ενεργειακής αποδοτικότητας (όπως το πρωτοποριακό πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε 100.000 κτιριακές στέγες ή τα προγράμματα χορήγησης δανείων για την οικολογική ανακαίνιση κατοικιών), σε χώρες, όπως η Ινδονησία, η Ινδία και η Νότια Αφρική χρηματοδοτεί την κατασκευή ανθρακικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής. Κάποιες από αυτές τις μονάδες που λειτουργούν έχουν ήδη συνδεθεί με επιδείνωση της ανισότητας αλλά και της κατασπατάλησης των υδάτινων πόρων, προκαλώντας έντονες τριβές στην τοπική κοινωνία για το νερό.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς και το ελληνικό γραφείο της Greenpeace ενώνουν τις φωνές τους με τις γερμανικές ΜΚΟ, υποστηρίζοντας πως το πράσινο προφίλ της KfW δεν συνάδει με την ενδεχόμενη χρηματοδότηση λιγνιτικής μονάδας στην Ελλάδα. Επαναλαμβάνουν επίσης ότι ο λιγνίτης παγιδεύει το ενεργειακό μέλλον της χώρας και την προσπάθεια απεξάρτησης από τις αντιαναπτυξιακές, μη-βιώσιμες δραστηριότητες που έχουν συνεισφέρει στη δημιουργία της σημερινής οικονομικής κρίσης.

Ο Αχιλλέας Πληθάρας, υπεύθυνος εκστρατειών του WWF Ελλάς, σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Υπάρχουν δυο πιθανά σενάρια για το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας. Είτε θα καταφέρουμε να καλύψουμε πλήρως τις ενεργειακές μας ανάγκες αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έως το 2050, ή θα αφήσουμε στον λιγνίτη ένα σημαντικό ποσοστό στο ενεργειακό μείγμα της χώρας. Το ποιο σενάριο θα πραγματοποιηθεί κρίνεται από τις αποφάσεις που λαμβάνουμε σήμερα. Η υλοποίηση της μονάδας Πτολεμαΐδα V θα παρατείνει τις καταστροφικές συνέπειες της καύσης λιγνίτη, τόσο στο περιβάλλον όσο και στην οικονομία, μιας και, κοινωνικοοικονομικά, αποτελεί το πιο ακριβό ορυκτό καύσιμο. Η KfW οφείλει να δεσμευτεί πως δεν θα υποστηρίξει το εν λόγω έργο».
Ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο Ελληνικό γραφείο της Greenpeace, τόνισε:

«Εμείς έχουμε ένα διαφορετικό όραμα για το μέλλον της Ελλάδας. Ένα μέλλον με ασφαλείς και καθαρές επενδύσεις που έχουν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για το κοινωνικό σύνολο, δημιουργούν περισσότερες θέσεις εργασίας και προστατεύουν τους καταναλωτές από υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας. Σε αυτήν την πορεία καλούμε την KfW να στηρίξει το μέλλον της Ελλάδας με την προώθηση επενδύσεων σε Α.Π.Ε. και εξοικονόμηση ενέργειας και όχι να παρατείνει το καταστροφικό παρελθόν της.»



Γιαννακοχωρίτης
Διαβάστε περισσότερα » »

Απαγόρευση κυκλοφορίας με αφορμή τον 4ο Πανελλήνιο Αγώνα Δρόμου ¨Μνήμες Λιγνίτη¨ στον Π.Ε.Ο. Κοζάνης – Φλώρινας το πρωί της Κυριακής 09/09

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, της στάσης και της στάθµευσης παντός οδικού οχήµατος  από το 22ο χιλ. έως και το 28ο χιλ. της Π.Ε.Ο. Κοζάνης – Φλώρινας αποφάσισε η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης.
Η κυκλοφορία των οχηµάτων θα διεξάγεται µέσω της Ν.Ε.Ο. Κοζάνης – Φλώρινας και µέσω παρακαµπτήριων δηµοτικών οδών. Ισχύς της απόφασης της 09-09-2012, από 10:00΄ ώρα έως 14:00΄ ώρα.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιπποφαές, με 190 θρεπτικά συστατικά, για τόνωση,ευεξία, προστασία από τον καρκίνο αλλά και αντιγήρανση

Επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ.βιολόγος,medlabnews.gr
 
Το ιπποφαές είναι από τα αρχαιότερα φυτά της Ευρώπης και της Ασίας και ανήκει στις λεγόμενες σούπερ τροφές. Περιέχει πάνω από 190 θρεπτικά συστατικά με ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, λιπαρά οξέα ω-3 και ω-7, βιταμίνη Ε. Βοηθάει πολύ σε περιόδους έντονης δραστηριότητας, αδυναμίας, ανορεξίας, δίαιτας ή έντονου στρες. Είναι ιδιαίτερα τονωτικό για αθλητές, μαθητές και βοηθάει στην αντιγηραντική προστασία του οργανισμού.
Οι θρεπτικές και φαρμακευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές σε μερικούς λαούς της Ασίας από αιώνες και γι' αυτό χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή φαρμακολογία 
των λαών αυτών. Η φαρμακευτική αξία του είδους αυτού μνημονεύεται στα βιβλία της παραδοσιακής θιβετιανής ιατρικής, του 8ου αιώνα. Επίσης είναι γνωστό και από τη ρωσική παραδοσιακή ιατρική. Σήμερα στη Ρωσία, ύστερα από πρόσφατες επιστημονικές εργασίες που έγιναν, το ιπποφαές θεωρείται σαν ένα πολύ σημαντικό φαρμακευτικό φυτό, το οποίο το ονομάζουν και «ανανά της Σιβηρίας», 
λόγω της γεύσεώς του και της αφθονίας του χυμού του. 


Οι Ρώσοι το χρησιμοποιούν στη διατροφή των αστροναυτών και οι Κινέζοι το τοποθετούν στην πρώτη 10άδα των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών στον κόσμο με ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αναλγητική και επουλωτική δράση. Χρησιμοποιείται επίσης ως συμπλήρωμα διατροφής, συστατικό φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων. Οφείλει το όνομά του στα στρατεύματα του Μ. Αλεξάνδρου που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους στρογγυλούς καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, ενώ το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν λαμπερό. Το ονόμασαν ιπποφαές, δηλ. φωτεινό, λαμπερό άλογο (ίππος+φάος, δηλαδή φως, λάμψη).

Με βάση την ανάλυση του φυτού και των καρπών του, το ιπποφαές συμπεριλαμβάνεται δίκαια στην κατηγορία των υπερτροφών. 

Το ιπποφαές περιέχει 190 πολύτιμες ουσίες. «Οι περισσότερες και δραστικότερες (106) έχουν εντοπιστεί στο έλαιο που περιέχουν οι καρποί του. Το έλαιο του φυτού παράγεται από τους καρπούς με τη μέθοδο της εκθλίψεως, χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα. Είναι ένα φυτό που βοηθάει πάρα πολύ στην τόνωση,ευεξία και ενέργεια του ανθρώπινου οργανισμού, τη γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών και τηνενίσχυση του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος». 

Το κύριο παράγωγο του ιπποφαούς είναι το έλαιο του φυτού, που παράγεται από τους καρπούς με τη μέθοδο της εκθλίψεως, χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα. 
Πέρα από συμπλήρωμα διατροφής, το ιπποφαές χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής, συστατικό φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων και ως αυτούσιο φαρμακευτικό σκεύασμα για πλήθος παθήσεων, ενώ, από τους καρπούς του οι ίδιοι παρασκευάζουν χυμούς και μαρμελάδες. Μπορεί, επίσης, να το βρει κανείς στα καταστήματα υγιεινής διατροφής και φαρμακεία στην Ιεράπετρα σε μορφή αποξηραμένου φυτού, σε μορφή συμπυκνωμένου χυμού, αλλά και σε κάψουλες.

Οι καρποί του είναι υπόξινοι και μοιάζουν με το σταφύλι, ενώ συναντάται σε μορφή θάμνου σε παράκτιες και ορεινές περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας και τα τελευταία χρόνια σε αρκετές περιοχές στην χώρα μας.
Το ιπποφαές περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών συστατικών που δρουν προληπτικά κατά της γήρανσης, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων περιέχει:
Βιταμίνη C: Συνεισφέρει στην απορρόφηση του σιδήρου, βοηθά στο σχηματισμό κολλαγόνου στο δέρμα, στην επούλωση των πληγών, στην επανόρθωση των ιστών και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.
Βιταμίνη Ε: Επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων, βοηθά στην οξυγόνωση των ιστών και ενισχύει το γεννητικό σύστημα. Επιταχύνει την επούλωση των πληγών και προστατεύει από την αρτηριοσκλήρυνση.
Βιταμίνη Α: Διατηρεί την υγεία των ματιών και του δέρματος.
Όλα τα μεταλλικά στοιχεία: Ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, χαλκό, κάλιο, σελήνιο και ψευδάργυρο. Είναι απαραίτητα για την πνευματική και σωματική υγεία. Όπως και οι βιταμίνες, δρουν ως καταλύτες σε πολλές βιολογικές αντιδράσεις και οι λειτουργίες τους είναι αλληλένδετες. Το σελήνιο και ο χαλκός έχουν πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
Καροτενοειδή: Αποτρέπουν σε μεγάλο βαθμό την οξείδωση των κυττάρων και την καταστροφή τους. Το ιπποφαές περιέχει β-καροτένιο, που είναι πρόδρομος της βιταμίνης Α, καθώς και λυκοπένιο (αντικαρκινική δράση), α-καροτίνη, ζεαξανθίνη (πρόληψη κατά της γεροντικής ωχράς κηλίδας) και λουτεΐνη. Πολλές φορές το ιπποφαές, ανάλογα με την περιοχή στην οποία καλλιεργείται, περιέχει καροτενοειδή σε μεγαλύτερες ποσότητες από κάθε άλλο φυτό.
Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα: Συγκεκριμένα: ω-3 (λινολενικό οξύ), ω-6 (λινελαϊκό οξύ), ω-7 (παλμιτελαϊκό οξύ), ω-9 (ελαϊκό οξύ). Το ιπποφαές θεωρείται από ρώσους και κινέζους επιστήμονες η πλουσιότερη πηγή φυτικών λιπαρών οξέων, που είναι απαραίτητα στον οργανισμό για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, του νευρικού, του ανοσοποιητικού και του αναπαραγωγικού συστήματος, ενώ προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, περιορίζουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα και έχουν και ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Το ω-7 λιπαρό οξύ είναι κυρίως ζωικής προέλευσης. Έχει εντοπιστεί μόνο στο έλαιο του φυτού μακαντέμια, αλλά σε συγκεντρώσεις 2 φορές χαμηλότερες από αυτές που έχουν βρεθεί στο ιπποφαές. Το ω-7 έχει αντιική, αντιβακτηριδιακή, επουλωτική και αντιγηραντική δράση.

Είναι και πηγή...
...βιταμινών του συμπλέγματος Β: Βοηθούν στην καλή λειτουργία
του νευρικού και μυϊκού συστήματος, αλλά και της καρδιάς. Συμμετέχουν στη σύνθεση των ενζύμων και στο μεταβολισμό των λιπών, των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων. Βοηθούν στην ανάπτυξη και στην αναπαραγωγή, φροντίζουν για την υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.
...βιταμίνης D: Βοηθά στο μεταβολισμό του ασβεστίου, του φωσφόρου και του μαγνησίου στον οργανισμό και την ενσωμάτωσή τους στα οστά, συμβάλλοντας στην υγεία τους.
...βιταμίνης Κ: Παίζει καθοριστικό ρόλο στην πηκτικότητα του αίματος
και βοηθά στο σχηματισμό των οστών και στην ανασύστασή τους.
...β-σιτοστερόλης: Ανήκει σε μια ομάδα στερολών που υπάρχουν μόνο στα φυτά. Έχει αποδειχθεί ότι μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλες φυτικές στερόλες μειώνει τα επίπεδα κακής χοληστερίνης στο αίμα. Επίσης, δρα προστατευτικά από την υπερπλασία του προστάτη, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι προστατεύει από τον καρκίνο.
...φλαβονοειδών: Πρόκειται για ουσίες που συναντάμε μόνο στα φυτά και έχουν παρόμοιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες με αυτές των βιταμινών C, Ε και Α.

Για αυτό και συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία τωνsuper foods, μαζί με τη σπιρουλίνα, την αλόη, τη γύρη, το τζίνσενγκ, το κερί του ζαχαροκάλαμου, το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου. 
Χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής, συστατικό φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων και ως αυτούσιο φαρμακευτικό σκεύασμα για πλήθος παθήσεων, ενώ από τους καρπούς του παρασκευάζονται χυμοί και μαρμελάδες. Στα καταστήματα υγιεινής διατροφής βρίσκεται σε μορφή αποξηραμένου φυτού και χρησιμοποιείται ως αφέψημα. Υπάρχει, επίσης, σε μορφή συμπυκνωμένου χυμού, αλλά και σε κάψουλες, που βρίσκεται σε μεγάλα φαρμακεία.
Τι προσφέρει στον οργανισμό
1. Τόνωση, ευεξία και ενέργεια, γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών.
2. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού, προστασία από τον καρκίνο.
3. Προστασία και ενίσχυση του νευρικού συστήματος, μείωση του άγχους.
4. Ρύθμιση του μεταβολισμού.
5. Αντιμετώπιση της υπερπλασίας του προστάτη, παθήσεων στο συκώτι, καθώς και γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως η ελκώδης κολίτιδα, η οισοφαγίτιδα, η νόσος του Crohn.
6. Προστασία από καρδιαγγειακά προβλήματα, μείωση της κακής χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα, προστασία των αγγείων, ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος.
7. Ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, τους πόνους της περιόδου και προστασία του αναπαραγωγικού συστήματος. 8. Επανόρθωση ιστών και κυττάρων μετά από μεγάλη έκθεση σε ακτινοβολία.
9. Προληπτική δράση εναντίον οφθαλμικών παθήσεων, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
1O. Αποτοξίνωση του οργανισμού, οξυγόνωση και ανανέωση των κυττάρων, αντιμετώπιση πρόωρης γήρανσης.
11. Αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων, όπως ακμή, δυσχρωμίες, έκζεμα, έγκαυμα, ψωρίαση, έκζεμα.

Το ιπποφαές είναι ένας θάμνος που φθάνει συνήθως το ύψος των 2,5-4 μέτρων, φέρει αγκάθια και από μακριά μοιάζει πολύ με την ιτιά. Είναι φυτό δίοικο, δηλαδή υπάρχουν φυτά που παράγουν αρσενικά άνθη και φυτά που παράγουν μόνο θηλυκά. Οι καρποί του είναι μικροί μέχρι 1 εκατοστό μήκος, είναι κόκκινοι έως πορτοκαλί και φέρουν στο εσωτερικό τους ένα σπόρο ενώ είναι προσκολλημένοι ισχυρά επάνω στους βλαστούς, με αποτέλεσμα να έχει δυσκολίες η συγκομιδή τους. Είναι φυτό που προσαρμόζεται σε πολύ διαφορετικά και δύσκολα περιβάλλοντα, αντέχει στο κρύο μέχρι -43ο C και στην ξηρασία, δεν έχει πολλούς εχθρούς και ασθένειες, μπορεί δε να αναπτυχθεί ακόμη και χωρίς λίπανση και άρδευση ενώ μπορεί να αξιοποιήσει τα πιο υποβαθμισμένα εδάφη, εκεί όπου τα άλλα φυτά δεν μπορούν να καλλιεργηθούν. 

 Το Ιπποφαές είναι ανθεκτικό σε κλίματα και θερμοκρασίες. Αντέχει από -45οC έως +45οC και από0 έως 1.500 μέτρα υψόμετρο και αγαπαει τα αμμουδερα εδαφη. Φυσικά θέλει περιοχή με ικανοποιητική ηλιοφάνεια διότι με αυτό τον τρόπο βελτιώνονται τα συστατικά του καρπού του. Οι πρώτοι καρποί του Ιπποφαούς παράγονται μετά από τρία χρόνια από τη φύτευση του. Σε πλήρη παραγωγή όμως το φυτό έρχεται στα 4 - 5 χρόνια.
 
Θα το βρείτε ως:
  • Αποξηραµένο φυτό σε καταστήµατα που πουλάνε βότανα, για να φτιάξετε αφέψηµα ή έγχυµα.
  • Έλαιο, που προκύπτει από την έκθλιψη των καρπών του. Περιέχει τα θρεπτικά συστατικά του ιπποφαούς στην πιο ισχυρή τους µορφή. Χρησιµοποιείται κυρίως για την αντιµετώπιση δερµατικών προβληµάτων (εξωτερική επάλειψη) και για την τόνωση του κυκλοφορικού (λαµβάνεται διαλυµένο σε νερό ή χυµό).
  • Συµπυκνωµένο χυµό, που προκύπτει από την πολτοποίηση των καρπών και των φύλλων του φυτού και έχει πιο ήπια δράση από το έλαιο. Είναι κατάλληλο για την τόνωση και ενδυνάµωση του οργανισµού.
  • Κάψουλες: Πρόκειται για το ξηρό εκχύλισµα των φύλλων και των καρπών του φυτού. Είναι πιο εύκολο στη χρήση του και έχει ικανοποιητικά αποτελέσµατα. Επίσης, κυκλοφορούν κάψουλες που περιέχουν έλαιο ιπποφαούς.
 
 triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Δυναμικές κινητοποιήσεις και των συνταξιούχων της ΔΕΗ

Την κάθοδό τους στην Αθήνα για να ενημερωθούν από τη διεύθυνση του ΤΑΥΤΕΚΩ για την καταβολή των εφάπαξ, αλλά και κατάληψη λιγνιτικών μονάδων στην περιοχή, αποφάσισε σε πρώτο στάδιο το Σωματείο Συνταξιούχων της ΔΕΗ, στην τελευταία του συνέλευση στην Πτολεμαΐδα .Οι συνταξιούχοι αντιδρούν στην περαιτέρω μείωση των συντάξεων τους και στο κούρεμα του εφάπαξ.


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η λίστα με τις 9 ΔΕΚΟ και τα 10 λιμάνια που ιδιωτικοποιούνται

Ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη αποχώρηση του Δημοσίου από 19 ΔΕΚΟ. Υπεγράφη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την κατάργηση διατήρησης του δημοσίου ενός ελάχιστου ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο των οργανισμών
Στην κατάργηση των νομικών περιορισμών που μπήκαν την περασμένη δεκαετία και απαγόρευαν στο Δημόσιο να πουλήσει άλλες μετοχές των ΔΕΚΟ προχωρά η κυβέρνηση, αφού με την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη την Πέμπτη, το κράτος μπορεί πλέον να πουλά το 100% των μετοχών του σε αυτές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπεγράφη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου στις εξής ΔΕΚΟ:
* ΕΛΠΕ
* ΔΕΗ
* ΟΠΑΠ
* ΟΔΙΕ
* ΕΥΔΑΠ
* ΕΥΑΘ
* ΕΛΤΑ
* Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς
* Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης
* Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης
* Οργανισμό Λιμένος Βόλου
* Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας
* Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας
* Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου
* Οργανισμό Λιμένος Καβάλας
* Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας
* Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου
* Οργανισμό Λιμένος Πατρών
* Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, την εποπτεία της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων θα διασφαλίζει από πλευράς του Δημοσίου η λειτουργία Ρυθμιστικών Ανεξάρτητων Αρχών, που θα εγγυώνται ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεων.
Τέλος, η κυβέρνηση προχώρησε σε έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία εξασφαλίζεται η νομική συμμόρφωση των διατάξεων της συστατικής πράξης του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. με τον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος προβλέπει ρητά τις περιπτώσεις και τη διαδικασία παροχής γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

 news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέο περίεργο αντικείμενο εντοπίζεται από το Curiosity στον Άρη

Ενώ το Curiosity Rover άρχισε την ανάλυση βράχων στον Άρη,εντοπίζεται καινούργιο μυστήριο αντικείμενο κοντά του, στις φωτογραφίες που στέλνει στην Γη. Τόνισε μια πέτρα με πραγματικά περίεργο σχήμα και δύο κοιλότητες που χωρίζονται από μια ευθεία γραμμή, που πιστεύουμε πραγματικά ότι είναι ένα τεχνούργημα ... Οι πιθανότητες ότι αυτό είναι ένα φυσικό αντικείμενο φαίνεται να απασχολεί τους σχολιαστές. Η γνώμη και άλλων ειδικών είναι απαραίτητη. Προσωπικά, εξακολουθώ να είμαι δύσπιστος, αλλά η συζήτηση παραμένει ανοιχτή φυσικά ...

Ποια είναι η γνώμη σας;

apocalypsejohn

Διαβάστε περισσότερα » »

Η Βουλγαρία ανακοινώνει «κόκκινη γραμμή» για τα Σκόπια

«Μετά την Αθήνα ακολουθεί και η Σόφια»


Ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Νικολάϊ Μλαντένοφ, έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα προς τα Σκόπια, αναφέρει η ηλεκτρονική πύλη «Νοβίνιτε».


Ο Βούλγαρος υπουργός ανακοίνωσε ότι η Σόφια, όπως ακριβώς και η Αθήνα, θα ορίσει κόκκινη γραμμή σχετικά με την προσέγγιση της με τα Σκόπια, στην ιστορία και στην πολιτιστική κληρονομιά.

«Η Βουλγαρία είναι ανοικτή προς όλους τους γείτονες της και υποστηρίζει την επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά δεν θα επιτρέψει να παρεμβαίνει άλλος στην ιστορία της», δήλωσε ο Μλαντένοφ σε συνεδρίαση της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Η Βουλγαρική Συνέλευση ενέκρινε ένα σχέδιο εγγράφου προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο θα καθορίζονται τα βασικά στοιχεία της βουλγαρικής πολιτικής έναντι των γειτόνων ή αλλιώς ένα στρατηγικό έγγραφο για τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες.

Ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ ανακοίνωσε, επίσης, ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί τακτική συνάντηση με τους πρεσβευτές των χωρών της Βαλκανικής.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ἡ μανδὰμ δικαστίνα! Πολύ καλό !!!

Επειδή τα έχω πάρει στο κρανίο με την εκπρόσωπο των δικαστικών που πήρε σβάρνα τα κανάλια για να μας ενημερώσει για το δίκαιο του αγώνα τους, θέλω να της στάξω δυο φωνήεντα, για πάψει να υποτιμά τη νοημοσύνη μας.
1. Όταν ταυτίζει, το ύψος του μισθού με την ποιότητα της δικαιοσύνης τι υπονοεί; 
Ελπίζω όχι πως ύψος μισθού και ακεραιότητα του δικαστή, πάνε πακέτο. Άλλωστε και με παχυλούς μισθούς αρκετοί συνάδελφοί της όχι μόνον έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι, αλλά το έγλειψαν μέχρι σταγόνας.
2. ‘Οταν έκριναν συνταγματικές τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, παράνομες και καταχρηστικές όλες τις απεργίες και τόσα άλλα, δεν ήξεραν πως θα έρθει και η σειρά τους;
3. Όταν ταυτίζει την αξιοπρέπεια του δικαστικού με τον υψηλό για τα σημερινά δεδομένα μισθό τι εννοεί;
Ότι όλοι οι άνεργοι, όλοι οι αμειβόμενοι με 600 ευρώ, όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, είναι αναξιοπρεπείς;
4. Όταν κόπτεται για τη μοναδικότητα και την χρησιμότητα του επαγγέλματός της , να της θυμίσω πως όλα τα επαγγέλματα το καθένα στον τομέα του είναι μοναδικά και χρήσιμα, διαφορετικά θα είχαν εκλείψει.
5. Όταν λέει πως οι δικαστικοί δεν κάνουν τον αγώνα τους ανταγωνιστικά με τις άλλες επαγγελματικές ομάδες, – όπως κάποιοι άλλοι – τι μας ζητά ; να συμπορευθούμε μαζί τους για να στηρίξουμε το δίκιο τους; Που ήτανε εκείνοι τόσον καιρό, π.χ στην Χαλυβουργία, στην Κερατέα κλπ 
Και να μην μακρηγορώ, καλώς ήρθατε στην χώρα των κολασμένων κυρία μου!!!
Μανδαμίτσα, τὰ εἶπε ὅλα ἡ Νίκη! Καὶ τὰ εἶπε καλλίτερα ἀπὸ κάθε ἄλλον.
Έπίσης μανδαμίτσα, πρόσεξε, σὲ αὐτὸν τὸν ἀγώνα, εἶστε μόνοι σας. Ὅπως μόνοι μας εἴμαστε ὅλοι!
Διότι μανδὰμ (ποὺ δὲν γνωρίζω καὶ τὸ ὄνομά σου) μόνοι σας στρώσατε κατ’  αὐτὸν τὸν τρόπο τὰ στρωσίδια σας. 
Μόνοι σας θὰ τὰ βγάλετε πέρα τώρα….
Καὶ κάτι ἀκόμη…
Ἐπεὶ δὴ ἐμεῖς  λοιπὸν βαρεθήκαμε νὰ ἔχουμε ἀπὸ τὴν μία ἕνα κράτος ῥουφήχρα κι ἀπὸ τὴν ἄλλην ὅλους ἐσᾶς ποὺ τὸ στηρίζετε,  ἄν τὲ νὰ βγάλετε τώρα τὸ φίδι ἀπὸ τὴν τρύπα τώρα… Τὸ φίδι ποὺ ἐσεῖ βάλατε μέσα….
Πάντως ἐγὼ μαζύ σας εἶμαι…. Ὅπως καὶ μὲ τοὺς δασκάλους… Ὅπως καὶ μὲ τοὺς καθηγητές… Ὅπως γενικῶς μὲ ὅλους… Ἀπλῶς ἀναμένω…
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Eκατομμύρια συσκευασίες Amita Motion με βακτήρια μετά τις ακατάλληλες Coca Cola

Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνουν τα περιστατικά κυκλοφορίας ακατάλληλων για την δημόσια υγεία αναψυκτικών και χυμών που διακινούνται από την εταιρεία Coca Cola 3E που ελέγχει η οικογένεια του Ελληνοκύπριου Γιώργου Δαυίδ. Κι αυτό διότι για τρίτη φορά μέσα σε τρεις μήνες προϊόντα της πολυεθνικής κρίνονται ακατάλληλα προς κατανάλωση, σημειώνοντας ένα εξωφρενικό ρεκόρ.
 Πιο συγκεκριμένα, μετά τα δύο πρώτα ανησυχητικά κρούσματα......

απόσυρσης 850.000 φιαλών Coca Cola και Coca Cola ZERO που είχαν παραχθεί στο εργοστάσιο του Ηρακλείου Κρήτης μέσα στον Ιούνιο και Ιούλιο, σήμερα ο ΕΦΕΤ κάλεσε τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν τους χυμούς Amita Motion με ημερομηνίες λήξης Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013.
 Όπως ανακοίνωσε ο Φορέας στους χυμούς που κυρίως καταναλώνονται από μικρά σε ηλικία παιδιά και διατίθενται μέχρι και στα σχολικά κυλικεία, ανιχνεύτηκε βακτήριο και συγκεκριμένα ο «μη παθογόνος οργανισμός Alicyclobacillus spp», με αποτέλεσμα οι χυμοί να έχουν δυσάρεστη γεύση.
 Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, η Κεντρική Υπηρεσία, καθώς και η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, απέβησαν αποδέκτες σχετικών πληροφοριών όσον αφορά στη διακίνηση φυσικού χυμού με δυσάρεστη γεύση. Το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαιώθηκε και από την εταιρεία παραγωγής, η οποία γνωστοποίησε την ανίχνευση στα συγκεκριμένα προϊόντα του μη παθογόνου μικροοργανισμού Alicyclobacillus spp.
 Συγκεκριμένα, πρόκειται για φυσικό χυμό με την εμπορική επωνυμία «100% Φυσικός Χυμός Amita Motion», που παρασκευάζεται από την επιχείρηση «Coca cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιάλωσης Α.Ε.», σε διάφορες συσκευασίες και ημερομηνίες λήξης.
 Ο ΕΦΕΤ άμεσα προχώρησε σε σχετικούς ελέγχους ήτοι τόσο σε επιθεώρηση των μονάδων παραγωγής των εν λόγω προϊόντων όσο και σε αντίστοιχους εργαστηριακούς ελέγχους αυτών. Οι ανωτέρω έλεγχοι είναι σε εξέλιξη.

Καθυστέρησαν να ενημερώσουν τον ΕΦΕΤ!
Μείζον όμως θέμα γεννάται και εξαιτίας της καθυστέρησης που ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Γιάννης Μίχας διαπίστωσε αναφορικά με την ενημέρωση που η πολυεθνική όφειλε να κάνει στις αρμόδιες Αρχές. Πρόκειται για μια παράλειψη της ομάδας του Διευθυντή της εταιρείας κ. Βασίλη Λώλα ο οποίος ανέκαθεν ήταν επιφορτισμένος με τα θέματα δημόσιας υγείας η οποία σύμφωνα με πηγές μας εμπίπτει της νομοθεσίας και το πρόστιμο αναμένεται για την εταιρεία να είναι βαρύτατο. Πάντως το πλέον ανησυχητικό είναι πως η πολυεθνική επί σειρά περιπτώσεων βρίσκεται υπότροπη, με αποτέλεσμα να γεννάται ευθέως πλέον θέμα για το κατά πόσο η διοίκηση ελέγχει τα εργοστάσια της. Έγκυρες πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν πάντως πως οι μεγάλες περικοπές στις οποίες η οικογένεια Δαυίδ έχει προχωρήσει οδηγούν σε απανωτά λάθη τους εργαζόμενους καθώς κυριολεκτικά έχει πέσει έξω το σύστημα ποιοτικών ελέγχων της επιχείρησης.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Δύο νέα Αιολικά Πάρκα στη Δυτική Μακεδονία

Τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία δύο νέων αιολικών πάρκων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 46ΜW  στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Θεοδωρίδης προωθώντας έτσι την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
 «Το παλιό ενεργειακό μοντέλο βρίσκεται από χρόνια σε κρίση. Με επίκεντρο την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας θέτουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη του νέου εθνικού και περιφερειακού μοντέλου στον τομέα της ενέργειας που στηρίζεται στις ανανεώσιμες πηγές», επισημαίνει ο κ. Θεοδωρίδης με αφορμή την υπογραφή των αποφάσεων για τα δύο νέα αιολικά.
 Συγκεκριμένα οι αποφάσεις αφορούν:
 -Το «Αιολικό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 8.00 ΜW και τα συνωδά του έργα (οδοποιίας – διασύνδεσης), στη θέση “Αετορράχη – Αρκούδα” των Δημοτικών Ενοτήτων Αιανής του Δ. Κοζάνης και Βεντζίων του Δ. Γρεβενών καθώς και
-Το «Αιολικό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 38,00 ΜW και τα συνωδά του έργα (οδοποιίας – διασύνδεσης), στη θέση “Παλαιοκριμήνι” στο Δ. Βοϊου / Δ.Ε. Τσοτυλίου / Τ.Κ. Πολυκάστανου, Δ.Κ. Πενταλόφου / Τ.Κ. Βυθού & Πενταλόφου της Περιφ. Ενότητας Κοζάνης και στο Δήμο Νεστορίου / Κοινότητα Κυψέλης, Δ.Κ. Αρρένων / Τ.Κ. Επταχωρίου της Περιφ. Ενότητας Καστοριάς.
Φορείς υλοποίησης των παραπάνω έργων είναι αντίστοιχα  οι εταιρείες «ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ»  και «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΛΑΙΟΚΡΙΜΗΝΙ – Ε. ΤΖΑΒΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.»
Να σημειωθεί πως με τις συγκεκριμένες αποφάσεις του  ο Γενικός Γραμματέας αποδεικνύει έμπρακτα πως η ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελεί πρωταρχικό στόχο τόσο για τον ίδιο, όσο και για τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθώς στην κρίσιμη ώρα της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο για την προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα τονώσουν την οικονομία και την ανάπτυξη των περιφερειών της Δυτικής Μακεδονίας  και της Ηπείρου.
 
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Στη δημοσιότητα οι μισθοί των κληρικών από το υπουργείο Παιδείας

Στη δημοσιότητα έδωσε την Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας τα στοιχεία της μισθοδοσίας των κληρικών, των Μητροπολιτών και του Αρχιεπισκόπου, παρουσιάζοντας, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση... «τα πραγματικά δεδομένα», για την αποτύπωση των οποίων «δίδονται τυχαία παραδείγματα».

Το υπουργείο ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του, πίνακες με τις αποδοχές των κληρικών ανάλογα με την εκπαίδευσή τους (απόφοιτοι δημοτικού, λυκείου, ανώτερων σχολών) και με τα χρόνια προϋπηρεσίας τους.

Ταυτόχρονα δίνεται στη δημοσιότητα η μισθοδοσία του Αρχιεπισκόπου, που ανέρχεται στα 2.213 ευρώ (καθαρές αποδοχές) τον μήνα και ενός Μητροπολίτη με 30 χρόνια προϋπηρεσίας με 1.750 ευρώ μηνιαίως.

«Ο ιερός κλήρος υπάγεται στο ενιαίο μισθολόγιο χωρίς καμία θετική ή αρνητική διάκριση» αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας και σημειώνεται: «Ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες και ο ιερός κλήρος δεν έχουν εξαιρεθεί από καμία γενικότερη μισθολογική μείωση, ούτε ζήτησαν να εξαιρεθούν».

Την ίδια ώρα, η δωδεκαμελής Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με ανακοίνωσή της, επιδοκιμάζει την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας δηλώνοντας ότι έτσι διαψεύδονται πανηγυρικά τα περί αντιδράσεών τους για τη μη συμμετοχή στα ισχύοντα φορολογικά μέτρα και τα περί «μυθώδους ύψους των μισθών τους».

Πηγή: tovima.gr
tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

H ΜΥΡΤΩ ΤΣΑΚΙΡΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ...!!!!


ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ....;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Η ΜΥΡΤΩ ΤΣΑΚΙΡΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!!!!
Ελληνιδα , μη οργανωμενη σε κομματα και τετοιες ιστοριες, χτες, κανοντας βολτα στον ιερο βραχο της Ακροπολης θελησε να βγαλει την Ελληνικη σημαια που ειχε μαζι της και να βγει μια φωτογραφια. το αποτελεσμα ?? οι υπαλληλοι της Ακροπολης να της απαγορευσουν να φωτογραφηθει και να της πουνε οτι ειναι νομος η απαγορευση. Φυσικα ζητησε να δει ποιος νομος το λεει και ποιο ΦΕΚ αλλα οπως καταλαβαινετε δεν υπηρχε περιπτωση να υπαρχει κατι τετοιο. Τους ρωτησε ποιος είναι αυτος που θα μας απαγορευσει να βγαλουμε μια φωτογραφια με την Ελληνικη σημαια στην πολιτιστικη μας κληρονομια αλλα αυτοι να λενε τα δικα τους.
Επισης της εδειξαν μια ταμπελα που εγραφε οτι ο παρθενωνας ειναι Ευρωπαικη κληρονομια...Ακουσον ακουσον...

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ …. !!! ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!!! (Παρακαλώ ΠΟΛΥ διαδώστε το ΠΑΝΤΟΥ … είναι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ)

 
H ερμηνεία της αντίστροφης μέτρησης του ρολογιού των Illuminati; ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΠΡΟ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ ... !!! ΠΡΟΤΕΥΟΝΤΕΣ ΣΤΟΧΟΙ ... ΤΑ ΑΝΤΙ-ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ SITES!!! Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ …. !!!
ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!!!

Παρακαλώ ΠΟΛΥ διαδώστε το ΠΑΝΤΟΥ … είναι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!!


Όσοι έχουμε δυνατή σχέση με το διαδίκτυο και ειδικά όσοι είναι προγραμματιστές, ξέρουμε πολύ καλά ότι πολλές είναι οι φορές που ερχόμαστε αντιμέτωποι με διαφορά κακόβουλα λογισμικά τα οποία αργά ή γρήγορα καταπολεμιούνται και η διάδοση τους σταματά …

Κάποια, από αυτά τα λογισμικά είναι ερασιτεχνικά, κάποια είναι κάπως καλύτερα, κάποια είναι επαγγελματικά και κάποια είναι όπως τα λέμε “
State of the Art” !!! Τα τελευταία, είναι και τα σπανιότερα, μια και ένας επαγγελματίας του χώρου, θα συναντήσει στην ζωή του τέτοια κατά μέσο όρο, περίπου δυο φορές και μάλιστα, είναι σαφώς συζητήσιμο εάν θα αντιλήφθη την ύπαρξη τους!!!

Πρόσφατα, αντιλήφτηκα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον ιστόχωρο μου, ενός αντί-νέο –ταξικού φιλοσοφικού ηλεκτρονικού χώρου … καθώς, και με το 
Facebook …!!! Πριν, όμως είχα επισκεφτεί μια ιστοσελίδα των illuminati που είχε ένα ρολόι και που έκανε αντίστροφη μέτρηση … η οποία έληγε την 9η Σεπτεμβρίου 2012 !!! (Υπάρχει λόγος που ΔΕΝ σας δίνω το Link αυτό εδώ … διότι, έτσι σας προστατεύω και σας συνιστώ, εάν βρείτε τον ιστότοπο, να μην τον φορτώσετε καν στο browser σας … και ούτε καν, για να δείτε την αρχική σελίδα…!!!)

Ψάχνοντας τώρα να βρω τι φταίει με τον ιστότοπο μου, αντιλήφτηκα … ότι υπήρχαν πολλές επιθέσεις χακερ προς αυτό, άλλα αρχικά δεν έδωσα μεγάλη σημασία, μια και το σπορ αυτό είναι γνωστό … σε όλους μας που ασχολούμαστε με το διαδίκτυο … Αυτό, όμως ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ, ήταν μια επίθεση η οποία προήρθε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (αυτό δεν σημαίνει ότι η επίθεση έγινε πραγματικά από εκεί), κατά την οποία ένα “
State of the Art” stealth script … έτρεχε στο server μου!!!

Ένα 
script που πέρασε από όλους τους ελέγχους ασφαλείας και δεν έγινε αντιληπτό!!! Θα μου πείτε τώρα, γιατί σας το λέω αυτό … !!! Πρώτον, γιατί αυτό το Script συμφώνα με την δομή του πρέπει να έχει κατασκευαστεί από την Ουκρανική σχολή … που θεωρείτε η ελίτ σχολή χακερ!!! Κατά δεύτερον, είναι ένα script που έχει ΦΟΒΕΡΗ μεταδοτικότητα σε κάθε τι που είναι βασισμένο σε κώδικα HTML, δηλαδή σε σχεδόν ΟΛΟ το διαδίκτυο … !!! Και το τρίτο και ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ είναι το τι ακριβώς έχει ρυθμιστεί να κάνει αυτό το script ….

ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ 9/9/2012 !!!

Έχει δε μοναδικές ιδιότητες που το κάνουν “
State of the Art” … Είναι ΑΟΡΑΤΟ … Μεταδίδεται από site σε site, μόνο με την προβολή από το ένα στο άλλο, ΔΕΝ ανιχνεύεται ακόμη και από τα καλύτερα antivirus και τέλος, ακόμη εάν κάποιος αντιγράψει κάτι … πχ. Απλό κείμενο από μια ιστοσελίδα που έχει μολυνθεί … το scriptακολουθεί τα γράμματα … οπότε εάν το κείμενο αντιγράφει σε μια ιστοσελίδα καθαρή, αμέσως θα μολυνθεί παντού!!!!

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ … Πρέπει το 
script αυτό να βρίσκεται ήδη σε όλο το διαδίκτυο!!! Εάν κάτι δεν γίνει άμεσα (και ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ενημερωθεί δεόντως και ασχολούνται σοβαρά με αυτό σήμερα προσπαθώντας να παρασκευάσουν ένα αντί-ίο που θα διαδοθεί όπως τον κανονικό, άλλα γρηγορότερα και θα τον αδρανοποιήσει)… στις 9/9/2012 ίσως το διαδίκτυο μείνει χωρίς βάσεις δεδομένων!!! ΔΗΛΑΔΗ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, από απλές … μέχρι τραπεζικές, ενεργειακές και ασφαλείας ιστοσελίδες !!!

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ και μάλιστα, ακριβώς μετά την επίσημη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων που πάντα συμβόλιζε την εκεχειρία των Λαών … αλλά όχι της νέας τάξης πραγμάτων …!!!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ … ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ … ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΗ ΤΟΥ 
SERVER ΣΑΣ … ΑΜΕΣΑ!!!

Ευχαριστώ για την προσοχή σας και εύχομαι να τα λέμε διαδικτυακά και μετά τις 9-9-2012!!!

IRI WOLF
International Research Institute – WOrld Liberation Front

Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΤΕ...N1

Ένα βίντεο της ΕΟΕ όπου τα λόγια είναι φτωχά και απλά σας προκαλούν να δείτε το βίντεο ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΤΕ....

 
Διαβάστε περισσότερα » »