Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Σ Υ Μ Β Ο Υ Λ Η Προς Κύριον Πρωθυπουργό του Αντώνη Ι. Γρυπαίου


%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b7%cf%83-%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%83Όλοι οι ηγέτες των Κρατών της Γης, ομιλούν τη μητρική τους γλώσσα, στις διεθνείς διασκέψεις, συνομιλίες, συμβούλια, συνέδρια, συνεντεύξεις.
Ο Κινέζος ηγέτης ομιλεί Κινεζικά, ο Ιάπων Ιαπωνικά, ο Αμερικάνος Αμερικανικά, ο Γάλλος Γαλλικά, ο Ιταλός Ιταλικά, ο Γερμανός Γερμανικά, ο Ισπανός Ισπανικά, ο Άγγλος Αγγλικά, κ.ο.κ.
Ο Έλληνας βλαχο-Αγγλικά, με βλαχο-προφορά.
Δεν καταδέχεστε τα Ελληνικά.
Είναι σαν δείχνετε διεθνώς πολυμάθειαν, εθνική υποτέλεια, και υποκουλτούρα.
Σαν λύση στο πρόβλημα, υπάρχουν και οι διερμηνείς.
Από τους συμβούλους που έχετε, κανείς δεν αντελήφθη το πρόβλημα προφοράς των βλαχο-Αγγλικών;;;
Ομιλώντας τα βλαχο-Αγγλικά, με προφορά τέτοια που προκαλεί τον γέλωτα, γίνεστε διεθνώς γραφικός και προκαλείται ειρωνία, με διεθνή και τοπική θυμηδίαν.
Δεν έχετε το «Γνώθι σ’αυτόν»;;;
Έτσι δείχνετε μαριονέτα των παγκόσμιων αφεντικών, και ρεζιλεύετε διεθνώς την Ελλάδα, με την υποτέλεια και δουλοπρέπεια που δείχνετε παντοιοτρόπως στα διεθνή αφεντικά.
Για να τονίσουμε την υποτέλεια που δείχνετε, προς τους Κοσμοκράτορες δανειστές, αναφέρουμε το εξής.
Με το ΥΠΕΡ-ΤΑΜΕΙΟ που διεδέχθη το ΤΑΙΠΕΔ, ξεπουλάτε όλη τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα, ακόμη και τον εναέριο χώρο της Ελλάδος, για να καλήξετε μέσω αυτού, στον εθνικό ενεργειακό πλούτο που κρύβει η Ελληνική Α.Ο.Ζ. που απαίτησαν οι Κοσμοκράτορες δανειστές.
Γίνατε ο Μένεμ της Αργεντινής, και ο διάδοχός σας ο Λα-Ρούα της Αργεντινής.
Ελπίζω να συνέλθετε γρήγορα, από τον κατήφορο που έχετε πάρει, εκτός εάν είσθε -όπως λέγεται- ανδρείκελο των Επικυρίαρχων δανειστών.
Αυτά γράφονται συμβουλευτικώς.
 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος/Αναλυτής Γεωπολιτικής/Αρθρογράφος
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΟΣΜΗΣ "ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ" του Μιχάλη Ραμπίδη


Πολλές ομοιότητες βρίσκω να υπάρχουν στο σημερινό πολιτικό σκηνικό μ' εκείνο του 2008. Τότε η πολιτική της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή εναντίωσε ντόπια και ξένα συμφέροντα, σήμερα τα ίδια ντόπια συμφέροντα (χωρίς όμως υπέρ-Ατλαντική υποστήριξη με παροδική ίσως από ΕΕ) στρατεύθηκαν σ' έναν "ιερό" αντικυβερνητικό πόλεμο.

Η αφορμή του πολέμου (Καλογρίτσας κ.λπ.) απέχει παρασάγγες από τα πραγματικά αίτια, δυστυχώς όμως η κυβέρνηση δίνει αφορμές .... Όπως αφορμές έδιναν και πολλά στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή που δεν σεβάστηκαν την αγωνία και τις προσπάθειές του, να μην πέσει η Ελλάδα στα βράχια.
Ετοιμοπόλεμοι οποτεδήποτε για τον υπέρ πάντων αγώνα, οι μόνιμοι γητευτές της θέλησης του λαού, από την απελευθέρωση του Ελληνικού κράτους έως και σήμερα, ικανοποιούν τα καπρίτσια τους ύστερα από την αχαλίνωτη βουλιμία τους για υπερπλουτισμό. Πόση σημασία θα έχει αν μετά από 6 με 7 χρόνια αποκαλυφθούν οι πραγματικές τους προθέσεις; Πόσοι θα θυμούνται ότι ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ «Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με τις υπ’ αρ. 12953 και 12954/2014 αποφάσεις του απέρριψε τις αγωγές του Δημοσίου κατά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου, τρίτων αγοραστών και Τραπεζών, με τις οποίες το Δημόσιο ζητούσε την επιστροφή των ακινήτων που είχαν ανταλλαγεί έναντι παραλιμνίων εκτάσεων της Λίμνης Βιστωνίδας.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με εκτενές και εμπεριστατωμένο σκεπτικό έκρινε ότι δεν τίθεται θέμα ακυρότητας των ανταλλαγών.
Επίσης απερρίφθη και το αίτημα του Δημοσίου κατά της Μονής για ηθική βλάβη.»
Απολογείται κανείς σήμερα γι' αυτό; Και ούτε πρόκειται να απολογηθεί. Όμως τα γιουσουφάκια της διαπλοκής έκαναν τη βρώμικη δουλειά τους, έριξαν τον Καραμανλή και οδήγησαν την Ελλάδα και τους Έλληνες στον όλεθρο και την καταστροφή.
Διδαχθήκαμε κοντά στα 200 χρόνια κάτι χρήσιμο περί αυτού ή τουλάχιστον μας επηρέασαν προς την σωστή κατεύθυνση τα τελευταία έξι (6) πέτρινα χρόνια; Η "παρακατιανή" κοινωνία των Τούρκων στηρίζει για 13 χρόνια (και βλέπουμε ...) τον Ερντογάν, παρά την λυσσαλέα αντίδραση των "πανίσχυρων" να τον ρίξουν. Οι  Έλληνες θα αποτινάξουν επιτέλους τα σύνδρομα της 500χρονης Τουρκοκρατίας. Θα μας καταφέρουν ξανά οι νταβατζήδες;
Διαβάστε περισσότερα » »