Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Eυχαριστεί και δια μέσω του τύπου, το 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, για την ευγενική προσφορά λαμπάδων στο Κέντρο Φροντίδας Παιδιών ΑμεΑ εν όψη του Πασχαλινού Μπαζάρ που ετοιμάζει.





ΓΙΑ
ΤΟ Δ.Σ.



-Η-                                                                                     -Ο-
                ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                 ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ                                                 ΑΝΤΩΝΑΡΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ


Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΕΑ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ Μ.Μ.Ε ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 23/03/2014

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15/03/2014, ΣΤΙΣ 12:30Μ.Μ  ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΜΕΑ
(ΠΑΥΛΙΔΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ 27, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ), Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ , ΑΝΤΩΝΑΡΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ Μ.Μ.Ε ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 23/03/2014 ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ F.C-ΠΑΛΑΛΙΑΚΟΣ (ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ), ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΜΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο «πόνος» των Σκοπιανών για τα μακεδονικά κρασιά της Νάουσας

Με τίτλο «Τα ελληνικά κρασιά πωλούνται ως μακεδονικά» το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων εκφράζει την απαισιοδοξία του γιατί να ονομάζονται τα ελληνικά κρασιά ως μακεδονικά και να μην πωλούνται τα δικά τους στο εξωτερικό.

«Πρόσφατα σε ένα δημοφιλές πρόγραμμα του σουηδικού ραδιοφώνου, έγινε ένα αφιέρωμα για το  δίκτυο «Sistembolaget», πωλήσεων προϊόντων αλκοολούχων  ποτών, στη Σουηδία, και ο παρουσιαστής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «ελληνική αφύπνιση»- στο ζήτημα των κρασιών.

Αναφέρθηκε, ότι τα τελευταία χρόνια ολοένα και λιγότερα ελληνικά κρασιά πωλούνται στη  Σουηδία, αλλά, ένα νέο ελληνικό κρασί, που ξεκίνησε πρόσφατα, έλαβε άριστους βαθμούς από τους σχολιαστές της Σουηδίας.

Πρόκειται για ένα κόκκινο κρασί ποικιλίας, το «Ράμνιστα 2009», το οποίο σύμφωνα  με το σουηδικό ραδιόφωνο προέρχεται από τη Νάουσα της Μακεδονίας.
«Ο Σουηδός κριτής, πιθανώς, δεν  συγχέει τις χώρες ή στη φαντασία του να μην εμπλέκει την πόλη Νάουσα του ελληνικού νησιού της Πάρου στη «Μακεδονία». 

Γιατί στον διαφημιστικό κατάλογο του σουηδικού κρατικού μονοπωλίου «Sistembolaget», το «Ράμνιστα»  που παρουσιάζεται κρασί από την Ελλάδα, αναγράφεται ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης από την περιφέρεια της Μακεδονίας.

«Πρέπει να τονίσουμε», σημειώνει η σλαβική εφημερίδα  ‘Βέτσερ’, «ότι από τη «Μακεδονία» (Νοτιοσλαβία) και «μακεντόνσκι βίνα» (νοτιοσλαβικά κρασιά), στο εν λόγω δίκτυο πωλήσεων της Σουηδίας,  όπως είναι το «Sistembolaget» -που καθορίζεται ως το πιο εξελιγμένο στην Ευρώπη- δεν υπάρχουμε περισσότερο από μια δεκαετία».

Συνεχίζει:

«Την τελευταία φορά που πωλήθηκαν δικά μας κρασιά (μακεντόνσκι βίνα) στη Σουηδία, είχαν καλή επιτυχία μεταξύ των καταναλωτών, αλλά ήταν το 1990. Αυτά ήταν κρασιά που είχαν εισαχθεί απευθείας από την ‘Παρα-Βαρντάσκα’ περιοχή είχαν διοχετευθεί μέσω της Σλοβενίας και της Ουγγαρίας.

»Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για την παρουσίαση των κρασιών μας στη Σουηδία, με τη βοήθεια κυρίως σουηδικών επαγγελματικών οργανώσεων, επιμελητηρίων και τραπεζών, για να στηρίζουν τις εισαγωγές, αλλά τα αποτελέσματα, δυστυχώς, δεν είναι ακόμη ορατά και ενθαρρυντικά.

»Το πρόβλημα προκύπτει από την αξιοπιστία και τις ποσότητες των προμηθειών και την απροθυμία των οινοπαραγωγών μας,  να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες μάρκετινγκ, ώστε να διατεθούν τα προϊόντα τους σε εστιατόρια και ξενοδοχεία.

»Προς το παρόν στη Σουηδία, πωλείται, ευρέως, μόνο το κρασί από την Ελλάδα που ονομάζεται «Μακεδονικό».

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ»

Το σχέδιο που συζητείται εδώ και καιρό για τη «Μικρή ΔΕΗ» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και δημόσια κατατέθηκαν οι απόψεις των φορέων, των σωματείων, των Δήμων, των πολιτών και του Δικτύου των Ενεργειακών Δήμων.
Δυστυχώς, παρ’ όλες τις αντιδράσεις, έχει τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη δημιουργία και πώληση της «Μικρής ΔΕΗ», υποτίθεται για την «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας».
Στο βωμό της επιταγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με όρους ανταγωνισμού, δεν μπορεί να τίθεται προς πώληση, αποκλειστικά και μόνο με οικονομικά δεδομένα το «καλύτερο κομμάτι»,  πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχτεί η ΔΕΗ και η χώρα, για να κάνει βήματα προόδου, να σταθεί στα πόδια της και να ξεπεράσει την κρίση.
Η διάνοιξη ορυχείων στο Δήμο της Εορδαίας και η λειτουργία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας είχε όρους απαράβατους, τους οποίους δεν μπορεί κανείς σήμερα να αγνοήσει και να παραμερίσει με την ψήφιση ενός νομοσχεδίου.
Ένας από τους όρους ήταν ο Δημόσιος Χαρακτήρας της ΔΕΗ, η ανταπόδοση στην τοπική κοινωνία παροχών, λόγω των επιδράσεων- βλαβών που έχει υποστεί και η αποκατάσταση της περιοχής.
Το εγχείρημα αυτό:
·                 Είναι επιζήμιο για την χώρα
·                 Καταστροφικό για την ΔΕΗ
·                 Ανέντιμη προδοσία και εκμετάλλευση για τους εργαζομένους, την περιοχή και το μέλλον της νέας γενιάς αυτού του τόπου.
Δεν μπορούμε να δεχτούμε την συρρίκνωση και την υποβάθμιση της Εορδαίας, την περαιτέρω ανεργία.
Αντιστεκόμαστε ουσιαστικά στο ανεξέλεγκτο ξεπούλημα.
Δυστυχώς η πώληση της «Μικρής ΔΕΗ» σήμερα προμηνύει θύελλες και μεγάλες καταστροφές στο μέλλον.
Αντιδρούμε, προειδοποιούμε και αντιστεκόμαστε με όποιον τρόπο και όποια μέσα διαθέτουμε.

Η Δήμαρχος Εορδαίας
Παρασκευή Βρυζίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

34 θέσεις εργασίας στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας (8μηνα)




deikoz34 θέσεις εργασίας στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας (8μηνα). Κλικ εδώ για να διαβάσετε την προκήρυξη από το Kozan.gr…

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ από 13-3-2014 έως 22-3-2014
 
 
 
 
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ: Νεαρός χορεύει το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» σε αναπηρικό αμαξίδιο

zebekikoΌλα έγιναν στο ημίχρονο αγώνα μπάσκετ, ανάμεσα σε αθλητές με ειδικές ανάγκες.

Από τα ηχεία του γηπέδου άρχισε να παίζει το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας και ο Δημήτρης Βάσσης δίχως να το πολυσκεφτεί, αρχίζει να χορεύει.
Συμπαίκτες, αντίπαλοι, διαιτητές και κόσμος δίνουν το ρυθμό με το χειροκρότημά τους και υποκλίνονται στο μεγαλείο ψυχής του.
Ο Βάσσης αγωνίζεται τώρα στην ομάδα ΠΑΣΚΑ – Ελληνικά Πετρέλαια και συγκίνησε το γήπεδο των Χανίων στο πρόσφατο All Star Game του πρωταθλήματος μπάσκετ.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

)

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »