Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Οι Σκοπιανοί θα διδάσκονται στο σχολείο την “αρχαία Μακεδονική γλώσσα” και οι Αλβανοί ανησυχούν μην τους κλέψουν τα "αρχαία αλβανικά" !

coinalexus Lajm: Οι Σκοπιανοί θα διδάσκονται στο σχολείο την αρχαία Μακεδονική γλώσσα !!!!
Η διαδικασία “αρχαιοποίησης” των Σκοπίων δεν πρόκειται να τελειώσει με τα “Σκόπια 2014″ σύμφωνα με την Αλβανική εφημερίδα Lajm.
Σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα υποστηρίζει ό,τι οι Σκοπιανοί προτίθενται να εισάγουν στο εκπαιδευτικό τους σύστημα την διδασκαλία της…. «Αρχαίας Μακεδονικής» ή αλλιώς της «γλώσσας του μεγάλου Αλέξανδρου», όπως αναφέρει σχετικά.

“Αυτή η διαδικασία ήταν σχεδόν στο τέλος, αλλά διακόπηκε από τη σύλληψη του πρώην διευθυντή της Προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Pasko Kuzman. Σίγουρα θα συνεχιστεί και στο μέλλον “, φέρονται να έχουν δηλώσει στην εφημερίδα διάφορες ανώνυμες κυβερνητικούς πηγές από τα Σκόπια.
Αλλά ποιά ήταν η «γλώσσα του Αλεξάνδρου”, αναρωτιέται η αρθρογράφος.
Σύμφωνα με Αλβανούς ιστορικούς (!!!), γράφει η εφημερίδα, αυτή ήταν μια… Ιλλυρική γλώσσα (!!!) κάτι που μεταφράζεται για την αρθρογράφο σε… αρχαία αλβανική γλώσσα. (!!!)
“Αυτό λένε τα τελευταία ιστορικά έγγραφα που έχουν ανακαλυφθεί (!!!). Αν οι Σκοπιανοί διεκδικούν (!!!) την γλώσσα του μεγ. Αλεξάνδρου, θα πρέπει να ανησυχούν περισσότερο οι Αλβανοί από τους Έλληνες », λέει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Αλβανών, Σκεντέρ Χασάνι.
Αλλά δεν αποκλείεται σύμφωνα με την Lajm, ο όρος «γλώσσα του Αλεξάνδρου», ή “Αρχαία Μακεδονική” να είναι η αρχαία Ελληνική γλώσσα που διδάχθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος από τον Αριστοτέλη (!!!)
Στην κυβέρνηση λένε μέχρι στιγμής το θέμα αυτό δεν έχει αναθεωρηθεί από το ανώτατο εκτελεστικό όργανο. “Περισσότερο φαίνεται όπως ότι θα πρέπει το θέμα να συζητηθεί στο υπουργείο πολιτισμού ή το αντίστοιχο της εκπαίδευσης, και όχι από την κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε συζητήσει ούτε επίσημα ή ανεπίσημα για το θέμα αυτό σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου “, δήλωσε σχετικά ανώτερη πηγή προερχόμενη από την κυβέρνηση.
Ενδεχόμενη εφαρμογή της «γλώσσας του Αλεξάνδρου” στην εκπαιδευτική διαδικασία στα Σκόπια έχει ως στόχο να αποδείξει την άμεση σχέση μεταξύ των Σκοπιανών με τους αρχαίους Μακεδόνες. Αυτό το βήμα όχι μόνο θα περιπλέξει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας, αλλά θα προκαλέσει αναστάτωση στο Σκοπιανούς κύκλους των διανοουμένων, όπου θα προκαλέσει εσωτερική τριβή μεταξύ όσων υποστηρίζουν ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι με τους υπόλοιπους που υποστηρίζουν ό,τι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων.
Τμήμα Ειδήσεων | History-of-Macedonia.com


hellas-now
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί coca-cola και Nestea να αποσύρουν αναψυκτικά τους

Σε ανακοίνωση προχώρησε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την προανάκριση που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τις ενέργειες της Αστυνομίας, αναφορικά με την υπόθεση της χθεσινής αποστολής σε ενημερωτικό site και σε εφημερίδα, δύο USB sticks και δύο φιαλών με
αναψυκτικό που περιείχαν υδροχλωρικό οξύ.
Μέσα στο usb stick ήταν αποθηκευμένη μια προκήρυξη έξι σελίδων που φέρει την υπογραφή FAI/IRF Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο / Πυρήνας Nicola και Alfredo και ένα video διάρκειας δυόμιση λεπτών.

Ο συντάκτης προειδοποιεί ότι μέλη της οργάνωσης έχουν προμηθευτεί μπουκάλια αναψυκτικών των εταιρειών Coca Cola και Nestle, στα οποία έχουν εκχύσει 100 ml υδροχλωρικό οξύ, και σκοπεύουν να τα επανατοποθετήσουν στα ράφια των καταστημάτων μετά από τέσσερις ημέρες.

Από την ΕΛ.ΑΣ. «ανακοινώνεται ότι η προανάκριση για την υπόθεση της χθεσινής αποστολής σε ενημερωτικό site και σε εφημερίδα, δύο USB sticks και δύο φιαλών με υγρό, ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), η οποία εξετάζει το περιεχόμενο των φορητών αποθηκευτικών μέσων (USB sticks).

Από την εξέταση που διενεργήθηκε στο περιεχόμενο των φιαλών, από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες, προέκυψε ότι εμπεριέχουν αναψυκτικό με ποσότητα υδροχλωρικού οξέως.

Η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε την εταιρεία να προβεί στις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες όσον αφορά στις ατομικές συσκευασίες Coca-Cola Light των 500ml σε πλαστική φιάλη, καθώς και ατομικές συσκευασίες Nestea Λεμόνι, Nestea Ροδάκινο και Nestea Sugar Free με γεύση Λεμόνι, όλα σε πλαστικές φιάλες των 500ml.

Παράλληλα, ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) για τις όποιες περαιτέρω ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του».
 
ΠΗΓΗ
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »