Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Οι ελληνικές θέσεις στη Χάγη Επί της προσφυγής της ΠΓΔΜ για παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας

Της Δωρας Αντωνιου

vardarska 20100622 Οι ελληνικές θέσεις στη Χάγη Επί της προσφυγής της ΠΓΔΜ για παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας
«Ο Μέγας Αλέξανδρος κατάγεται από την Αρχαία Μακεδονία και γνώριζε ελληνικά επειδή τα είχε διδαχθεί, όχι επειδή ήταν Ελληνας. Μιλάμε για δύο διαφορετικά έθνη. Ακόμα και η φυσιογνωμία του δείχνει ότι δεν ανήκει στην ελληνική φυλή». Καθηγήτρια σε γυμνάσιο των Σκοπίων δίνει, ενώπιον της κάμερας της εκπομπής «Νέοι Φάκελοι» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, τη δική της εκδοχή της. ιστορίας
Το σχετικό ρεπορτάζ μεταδόθηκε από την εκπομπή στις 16 Νοεμβρίου 2004. Η Σοφία Παπαϊωάννου έχει επισκεφθεί γυμνάσιο στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ, για να διαπιστώσει τι διδάσκονται και τι γνωρίζουν οι μαθητές για τη γεωγραφική θέση και την ιστορία της χώρας τους. Σήμερα, τμήμα εκείνου του ρεπορτάζ αναμένεται να προβληθεί ενώπιον του Δικαστηρίου της Χάγης, στο πλαίσιο της ακρόασης των ελληνικών θέσεων επί της προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας για παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με την παρεμπόδιση της ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.
Το βίντεο προβάλλεται στο πλαίσιο της ελληνικής θέσης ότι στη γειτονική χώρα ο αλυτρωτισμός καλλιεργείται συστηματικά. Οι μαθητές, ερωτώμενοι για τα σύνορα της χώρας τους, απαντούν: «Στο όρος Ολυμπος, στη Χαλκιδική, στο δυτικό κομμάτι της Βουλγαρίας», «μέχρι τη Λάρισα» ή «θα θέλαμε να δούμε ξανά τη Μακεδονία έτσι. Είναι λάθος που μας έχουν αποσπάσει τις περιοχές αυτές». Η καθηγήτριά τους εξηγεί ότι «είναι σημαντικό να δείξουμε στους μαθητές ότι η χώρα τους είναι χωρισμένη. Οτι οι άνθρωποι που ζουν στα άλλα τμήματα ανήκουν στο ίδιο έθνος».
Χθες το απόγευμα, την ώρα που στη Χάγη άρχιζε, ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου, η παρουσίαση των ελληνικών θέσεων, στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου είχε σύντομη συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νίκολα Γκρούεφσκι, όπου έγινε «επισκόπηση του πού βρισκόμαστε», αναφέρουν διπλωματικές πηγές.
Στη Χάγη, η νομική σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Τελαλιάν, προέβη σε ιστορική αναδρομή, παρουσιάζοντας στο δικαστήριο τις βασικές παραμέτρους των πληθυσμιακών, διοικητικών και συνοριακών μεταβολών στην περιοχή της Μακεδονίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ακολούθως, αναφέρθηκε στις πρόνοιες που έχουν συμπεριληφθεί στην Ενδιάμεση Συμφωνία και αφορούν τον αλυτρωτισμό, τη χρήση αρχαιοελληνικών συμβόλων, την ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας μας. Οπως είπε η κ. Τελαλιάν, οι πρόνοιες αυτές δεν είναι ιστορικού χαρακτήρα, αλλά υιοθετήθηκαν για να εξυπηρετήσουν τη σταθερότητα και την ηρεμία στην περιοχή. Αφού αναφέρθηκε στην αύξηση των προκλήσεων από πλευράς ΠΓΔΜ τα τελευταία χρόνια, με συνακόλουθη αγνόηση των υποχρεώσεών της έναντι της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, η κ. Τελαλιάν κατέληξε επισημαίνοντας ότι «η συμπεριφορά αυτή δεν είναι καλής γειτονίας και επηρεάζει την περιφερειακή ασφάλεια».
Ακολούθως, ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο Δικαστήριο, πρέσβης Γιώργος Σαββαΐδης, αναφέρθηκε στη διαδικασία λήψης αποφάσεων από το ΝΑΤΟ, στον τρόπο λειτουργίας της Συμμαχίας και στα όσα προηγήθηκαν της Συνόδου του Βουκουρεστίου. Οπως είπε, η λειτουργία του ΝΑΤΟ διέπεται από τις αρχές της συμμαχίας, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, ενώ η λήψη αποφάσεων γίνεται συλλογικά, στη βάση της ομοφωνίας. Ο κ. Σαββαΐδης παρέθεσε σειρά αποσπασμάτων από επίσημα έγγραφα του ΝΑΤΟ πολύ πριν από το Βουκουρέστι, στα οποία επισημαίνονται η αρχή της καλής γειτονίας και η ανάγκη επίλυσης των εκκρεμών θεμάτων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης νέων μελών. Η παρουσίαση των ελληνικών θέσεων θα συνεχισθεί σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα » »

Προβατα ξυπνατε

Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί έθαψαν το σχέδιο κατοίκησης των βραχονησίδων.

Ένα πολυσήμαντο πρόγραμμα που οχύρωνε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο και απέκλειε κάθε αμφισβήτηση των θαλάσσιων συνόρων μας, το οποίο άρχισε να υλοποιείται το 1994 και είχε τύχει ιδιαίτερης προβολής από τα διεθνή ΜΜΕ και το CNN, σταμάτησε ξαφνικά μόλις ανέλαβε πρωθυπουργός ο Σημίτης, και το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσουν τα Ύμια, οι γκρίζες ζώνες και ο καταιγισμός των τουρκικών διεκδικήσεων εις βάρος της χώρας μας!
Συγκεκριμένα, το 1994 ο τότε υφυπουργός Άμυνας Μανώλης Μπεντενιώτης προχώρησε στην υλοποίηση ενός έξυπνου σχεδίου που είχε εκπονήσει ο ίδιος, που μάλιστα είχε τύχει της επιδοκιμασίας του τότε πρωθυπουργού, αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, του τότε υπουργού Εξωτερικών Κάρολου Παπούλια (σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας) και βεβαίως του τότε υπουργού Άμυνας Γεράσιμου Αρσένη.
Το σχέδιο προέβλεπε την τακτική επίσκεψη εθελοντών, μελών του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού με υλικά και γεννήτριες σε βραχονησίδες του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, προκειμένου να στήσουν σιδερένιο υψηλό κοντάρι όπου θα υψωνόταν μεγάλου μεγέθους ελληνική σημαία, να κτίσουν από ένα παρεκκλήσι σε κάθε νησί και να φυτέψουν δέντρα και φυτά που θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν σ' αυτές τις περιοχές, με βάση μελέτη του υπουργείου Γεωργίας εξειδικευμένη για κάθε νησί!

 Παράλληλα στις βραχονησίδες θα εγκαθιστούσαν και ζώα ή πουλιά από αυτά που θα μπορούσαν να αναπαραχθούν και να επιβιώσουν, δημιουργώντας μια έντονη παρουσία μοναδικών οικοσυστημάτων.

Σε ορισμένα νησιά, όπου υπήρχαν φυλάκια του Στρατού, έγιναν εκτεταμένες επισκευές, ενώ επισκευάστηκε και το σπίτι της κυράς της Ρω.

Το σχέδιο το εκτελούσε ο συγκεκριμένος Σύνδεσμος Αποστράτων μαζί με άλλους εθελοντές και τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, που τους διέθετε το ΠΓΥ «Έβρος» (πλοίο μεταφοράς πυρομαχικών και γενικών υπηρεσιών). Τα υλικά τα συγκέντρωναν από δωρεές και η όλη επιχείρηση τύχαινε μεγάλης προβολής από τα τοπικά και αθηναϊκά ΜΜΕ, καθώς ήταν κάτι πρωτοποριακό, πολύ ενδιαφέρον και με προφανή εθνικό στόχο.

Η εξέλιξη όμως του προγράμματος ήταν ακόμα πιο προχωρημένη: Ο Μ. Μπεντενιώτης ανακοίνωσε ότι όποιοι ήθελαν θα μπορούσαν να κατοικήσουν τα νησιά αυτά με αντιπαροχή μια κατοικία που θα τους διασφάλιζε η Πολιτεία. Αυτό είχε τεράστιο αντίκτυπο ακόμα και στο εξωτερικό. Μάλιστα πολλοί ομογενείς, από τις

ΗΠΑ κυρίως, ενδιαφέρθηκαν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα, ενώ ένας καλλιτέχνης ονόματι Ναυρίδης πήγε και κατοίκησε στη Ρω! Τόση έκταση πήρε το θέμα αυτό στις ΗΠΑ που ασχολήθηκε ακόμα και το CNN, στο οποίο έκανε εκτενή αναφορά για το σχέδιο ο Μ. Μπεντενιώτης!

Το πρόγραμμα, με ευθύνη του τότε υφυπουργού Άμυνας, είχε ετοιμαστεί για να υποβληθεί στην ΕΕ ώστε να τύχει και κοινοτικής χρηματοδότησης. Ενώ όμως ο Μ. Μπεντενιώτης επρόκειτο να προωθήσει τον πλήρη φάκελο στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για να προωθηθεί στην ΕΕ, όταν το 1996 μετατέθηκε στο υπουργείο αυτό ως υφυπουργός και μάλιστα αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, τον φάκελο δεν τον βρήκε πουθενά…

Η πρώτη φάση του σχεδίου αφορούσε 18 νησιά. Τα πιο γνωστά από αυτά ήταν τα Τακμάκια ή Τομάρια ανοικτά της Λέσβου, ο Πασάς και η Βάτη που είναι δίπλα από τη Χίο, η Στρογγυλή στα Δωδεκάνησα, η Καλόλιμνος που είναι δίπλα στην Κάλυμνο, η Νήμος (Δωδεκάνησα), το Φαρμακονήσι, η Σάρια στην Κάρπαθο, η Γαυδοπούλα και από τα κατοικημένα τα Αντικύθηρα και η Γαύδος.

Η πρώτη επίσκεψη των εθελοντών με το ΠΓΥ «Έβρος» έγινε τον Ιούνιο του 1994 στη Ρω. Εκεί επισκευάστηκε το σπίτι της κυράς της Ρω, στήθηκε ένας μεγαλύτερος ιστός για τη σημαία σε τσιμεντένια στέρεη βάση, κατασκευάστηκε παρεκκλήσιο, πρόχειρο δίκτυο ύδρευσης και φυτεύτηκαν δέντρα.

Οι επισκέψεις στα νησιά συνεχίστηκαν όλο τον χρόνο και τον επόμενο. Το σχέδιο είχε ενθουσιάσει τους πάντες. Τα διεθνή ΜΜΕ το χαρακτήρισαν μεγαλοφυές, ενώ ο κόσμος στα ακριτικά νησιά το είχε αγκαλιάσει.

Όταν είχε γίνει το πρώτο ταξίδι, στην επιστροφή στον Πειραιά είχε διοργανωθεί ειδική τελετή για τον κατάπλου του «Έβρος», στην οποία μετείχαν πολλοί επώνυμοι και βέβαια ο εμπνευστής του σχεδίου που ήταν και είναι βουλευτής της Αʼ Περιφέρειας Πειραιά.

Η συνέχεια με την κατοίκηση των νησιών θα ήταν πολύ πιο εντυπωσιακή. Εκατοντάδες φάκελοι με αιτήσεις ενδιαφερομένων να κατοικήσουν στις βραχονησίδες, έφταναν στο γραφείο του Μ. Μπεντενιώτη.

Ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου παρακολουθούσε την εφαρμογή του σχεδίου και ενθάρρυνε τον υφυπουργό να το συνεχίσει και βέβαια και ο προϊστάμενός του υπουργός Γεράσιμος Αρσένης.

Αν το σχέδιο ολοκληρωνόταν, μια και είχε πενταετή περίοδο εφαρμογής, δηλαδή θα έφτανε μέχρι το 2000, τα οφέλη για τη χώρα μας στον διπλωματικό τομέα θα ήταν τεράστια.

Κατ' αρχάς δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει κανένας το εύρος της υφαλοκρηπίδας τους, όταν μάλιστα είχαν έστω και έναν μόνιμο κάτοικο.

Επίσης δεν θα μπορούσε η Άγκυρα να διανοηθεί να θέσει θέμα «γκρίζων ζωνών» σε κατοικημένα νησιά ή σε νησιά με ελληνική παρουσία (εκκλησίες, σημαίες, καλλιέργειες, πρόχειρα λιμάνια κ.ά.).

Όμως από τις αρχές του 1996, μόλις ο Σημίτης ανέλαβε πρωθυπουργός (στις 18 Ιανουαρίου), το σχέδιο άρχισε να μαραζώνει και σε λίγες μέρες είχε… εξαφανιστεί! Ο Σημίτης στην κυβέρνησή του έβαλε τον Μπεντενιώτη υφυπουργό στο Εθνικής Οικονομίας. Για να μη φανεί δε ότι τον έβγαλε από το Άμυνας λόγω της εποίκισης των βραχονησίδων (σχετικά με την οποία οι τουρκικές εφημερίδες είχαν αναγγείλει ότι σε αντίδραση προς τα έργα υποδομής των Ελλήνων το τουρκικό πολεμικό Ναυτικό ετοιμαζόταν να τις «χαρτογραφήσει πλήρως»), κατήργησε τη μία θέση υφυπουργού, αφού ήδη στην άλλη ήταν υφυπουργός ο πτέραρχος Ν. Κουρής. Έτσι μετακινήθηκε στο υπουργείο της οδού Νίκης.

Κατά συνέπεια το σχέδιο ατόνησε, δεν προχώρησε και τελικά έσβησε! Προς μεγάλη χαρά της Τουρκίας που ήδη είχε θέσει θέμα.

Λίγο αργότερα ήρθαν τα Ύμια, οι «γκρίζες ζώνες». Αν το σχέδιο είχε υλοποιηθεί, ίσως να μην είχαν δημιουργηθεί τα Ύμια και οι «γκρίζες ζώνες». Χαρακτηριστικό του μένους που είχαν οι άνθρωποι που ανήκαν στον «σκληρό πυρήνα» του Σημίτη κατά του προγράμματος -που φαίνεται ότι κάποια σχέδια τους χάλαγε- είναι το γεγονός ότι υπουργός της πρώτης κυβέρνησης του μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου πρωθυπουργού, στο Υπουργικό Συμβούλιο της 30/5/1996 είχε πει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στον Μ. Μπεντενιώτη: «Αν δεν είχες κάνει αυτές τις… ιστορίες δεν θα είχαμε φτάσει σήμερα εδώ»! (σ.σ.: εννοώντας την τραγωδία στα Ύμια).

Να σημειώσουμε ότι κάποιοι υπουργοί της τότε κυβέρνησης Σημίτη πετούσαν… μπηχτές στον Μ. Μπεντενιώτη για την έκταση που είχε πάρει το σχέδιό του στο CNN και του έλεγαν ότι είχε βρει την ευκαιρία να… προβληθεί. Αυτό δείχνει ότι ακόμα και μετά 6 μήνες από το… θάψιμό του, το σχέδιο ακόμα… ενοχλούσε! Γιατί όμως; Οι πολέμιοί του τι δεν ήθελαν να γίνει; Ποια δικά τους σχέδια χάλαγαν;

Οι πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής, που υλοποίησαν και ανέδειξαν το σχέδιο, ο Μ. Μπεντενιώτης, ο Κ. Παπούλιας, ο Γ. Αρσένης, ο Αντώνης Κοτσακάς (ως υπουργός Αιγαίου τότε το είχε στηρίξει αποφασιστικά) δεν μιλούν.

Τα γεγονότα όμως που ακολούθησαν, δηλαδή τα Ύμια, οι ευχαριστίες του Σημίτη στις ΗΠΑ κ.λπ. εξηγούν ίσως γιατί το σχέδιο ενόχλησε τόσο.

Κάποτε βέβαια όλα θα πρέπει να βγουν στο φως. Για να αποκαλυφθεί άλλη μία σκοτεινή πλευρά της σύγχρονης ιστορίας μας…
Διαβάστε περισσότερα » »

ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΠΤΑ ΧΩΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2012

 ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΗΠΑ.


Αποκαλυπτικό βίντεο (για το οποίο τα mainstream κανάλια σιωπούν) από εκπομπή της Amy Goodman στις 2 Μαρτίου, 2007, όπου ο απόστρατος Στρατηγός (με τέσσερα αστέρια) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, γνωστός και από τον πόλεμο στο Κόσσοβο, αλλά και τους βομβαρδισμούς στη Σερβία το 1999, επί Κλίντον, Στρατηγός Wesley Clark, εξηγεί ότι η κυβέρνηση Μπους σχεδίαζε να επιτεθεί σε 7 χώρες μέσα σε 5 χρόνια: το Ιράκ, τη Συρία, Λίβανος, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν και τελικά το Ιράν (από το 2007 μέχρι το 2012)
 
Ο Στρατηγός (ε.α.) Wesley Clark, του Στρατού των ΗΠΑ, είναι πρώην διοικητής του Γενικής Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ, η οποία περιελάμβανε όλες τις αμερικανικές στρατιωτικές δραστηριότητες στις 89 χώρες και εδάφη της Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Είναι βετεράνο ςτου Βιετνάμ και έχει τιμηθεί με πολλά παράσημα.
Ο Wesley Clark Kanne, (γεν. στο Σικάγο στις 23 Δεκεμβρίου του 1944) αποφοίτησε από την φημισμένη Στρατιωτική Σχολή του West Point, ενώ του απονεμήθηκε Υποτροφία της Rhodes από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου απέκτησε πτυχίο στη Φιλοσοφία, Πολιτική και τα Οικονομικά. Πέρασε 34 χρόνια στο στρατό και το Υπουργείο Άμυνας, έλαβε πολλά παράσημα, τιμητικές πλακέτες και το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Ο Κλαρκ πήγε στο Βιετνάμ στις 21 του Μαΐου του 1969. Τον Φεβρουάριο του 1970, πυροβολήθηκε τέσσερις φορές από ένα στρατιώτη Βιετκόνγκ με ένα ΑΚ-47. Τραυματίας ο Clark φώναξε προς τους άνδρες του, οι οποίοι αντεπιτέθηκαν και νίκησαν τους Βιετκόνγκ. Ο Clark τραυματίστηκε στο δεξί του ώμο, στο δεξί χέρι, στο δεξί ισχίο, και στο δεξί πόδι. Του απονεμήθηκε ο Αργυρούς Σταυρός για τις ενέργειές του κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.
Ο Κλαρκ διοίκησε την Επιχείρηση Allied Force στον πόλεμο του Κοσόβου κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης του ΝΑΤΟ, τα έτη 1997 - 2000.

Ο Clark κατέβηκε στην προεκλογική κούρσα το 2004 για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά αποσύρθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2004, υποστηρίζοντας τον Τζον Κέρι . ο Clark ηγείται σήμερα μιας επιτροπής πολιτικής δράσης με το όνομα "WesPAC". Ο Κλαρκ θεωρήθηκε πιθανός υποψήφιος για το δημοκρατικό χρίσμα το 2008, αλλά στις 15 Σεπτεμβρίου 2007, ενέκρινε την γερουσιαστή Χίλαρι Κλίντον. Αφότου η Κλίντον εγκατέλειψε την μάχη, ο Κλαρκ ενέκρινε τον Μπαράκ Ομπάμα.
Ο προπάππους από την πλευρά του πατέρα του Clark ήταν Εβραίος από την Λευκορωσία που μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ξεφύγει από το ρωσικό πογκρόμ. Ο παππούς του Κλαρκ, Benjamin J. Kanne, ο οποίος παντρεύτηκε την Μεθοδίστρια Veneta Kanne, προέρχεται από την οικογενειακή γραμμή Kohen.
Ο Clark ασπάστηκε τον καθολικισμό, τη θρησκεία της συζύγου του, Γερτρούδης, ενώ βρισκόταν στο Βιετνάμ.


Ο Clark ήταν αντίθετος με τη λήψη στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράν και τον Ιανουάριο του 2007 επέκρινε αυτούς που ονόμασε ως "οι άνθρωποι των χρημάτων της Νέας Υόρκης" ("New York money people"), οι οποίοι πιέζουν για έναν πόλεμο. Αυτό τον οδήγησε να κατηγορηθεί για «αντισημιτισμό».
Διαβάστε περισσότερα » »

The Shock Doctrine- Το δόγμα του σοκ (1/6)

Διαβάστε περισσότερα » »

Αποκαλυπτικό:Πώς μας ληστεύουν τα Σούπερ Μαρκετ....


Διάβασέ το!Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να καταλάβεις τις προσπάθειες χειραγώγησής σου. Ο βασικότερος είναι να καταλάβεις πως λειτουργεί ο εαυτός σου.
Πολυεθνικά-ελληνικά Super Market και Ψυχολογικές Στρατηγικές Marketing
Ας αρχίζουμε λοιπόν με μια απλή βασική αντικατασκοπευτική εργασία. Δε θα ξαναδείτε ποτέ πια τα σουπερμάρκετ ή τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα με το ίδιο μάτι μετά από αυτό. Η είσοδος είναι στα δεξιά, εντούτοις εσείς περπατάτε αριστερά Σε όλα τα σύγχρονα σουπερμάρκετ ο σκλάβος ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσει μια αριστερόστροφη φορά (αντίθετη από τους δείκτες του ρολογιού). Το 95% του κόσμου έχει μια ελαφριά ατελή ισορροπία: κλείνει προς τα αριστερά. Εάν αφήστε κάποιον μόνον του στην έρημο (μην το κάνετε), θα αρχίσει να στρέφεται τριγύρω κατά την αριστερόστροφη φορά. Αυτός είναι ο λόγος που ΟΛΑ τα σύγχρονα σουπερμάρκετ έχουν μια αριστερόστροφη διαρρύθμιση η οποία, παρεμπιπτόντως, έχει άλλες συνέπειες και κρυφές σημασίες όπως θα δείτε παρακάτω. 
Γιατί ξεκινούν πάντα με φρέσκα φρούτα;
Ο πρώτος λόγος : είναι ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα σε ένα σουπερμάρκετ έχουν τη τάση να διατηρήσουν την ταχύτητα που είχαν στο δρόμο και θα προσπερνούσαν έτσι χωρίς να παρατηρήσουν τα πρώτα εμπορεύματα, αν δεν τους σταματούσατε με μια έκρηξη χρωμάτων και μυρωδιών που μόνο τα φρέσκα φρούτα μπορούν να προσφέρουν. Ένας δεύτερος λόγος είναι να νιώσει αμέσως ο πελάτης τη σιγουριά ότι βρίσκεται σε ένα μαγαζί με φρέσκα και καλά πράγματα και όχι σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα με αμφισβητήσιμης ποιότητας προϊόντα.Σημειώστε ότι η διάταξη των φρούτων και των λαχανικών δεν είναι τυχαία. Ολόκληρο το ζήτημα στις τεχνικές υποδούλωσης που χρησιμοποιούν τα σουπερμάρκετ είναι ότι τα πολύ λίγα πράγματα που είναι πραγματικά χρήσιμα και πρέπει να αγοραστούν, κατακλύζονται από μια πληθώρα άλλων εντελώς άχρηστων προϊόντων σε πολύ πιο δαπανηρές ποικιλίες και ιδιότητες, εξαιτίας των τεράστιων κερδών που αφήνουν και των μικρότερων κερδών που αφήνουν τα βασικά προϊόντα. Επιμελημένος Φωτισμός και Μουσική
Πορτοκάλια και μήλα με πολλούς καθρέφτες, μπανάνες και αχλάδια σε ένα πράσινο περιβάλλον, σαλάτες και πατάτες με καθαρό φως.κόκκινο για το κρέας (διότι το άσπρο φως θα το έκανε γκρίζο) κ.λ.π. Ρίξτε μια ματιά στα κόλπα του φωτισμού που χρησιμοποιούν την επόμενη φορά που θα πάτε στο σουπερμάρκετ. Σημειώστε επίσης ότι είναι απαραίτητη η απαλή μουσική , γιατί διαφορετικά το σουπερμάρκετ θα φαινόταν νεκρό χωρίς αυτήν. Αυτή δεν πρέπει να είναι εντούτοις πολύ δυνατή. και θα πρέπει να αλλάζει ανάλογα με την ώρα. Βλέπετε ξέρουν πότε πάνε οι μικρότεροι και πότε οι μεγαλύτεροι σκλάβοι για να καταναλώσουν και διαμορφώνουν ανάλογα τη μουσική τους. 
Το ακριβό είναι το εύκολο και το φτηνό το δύσκολο
Τα προϊόντα τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε τα ακριβά να είναι πάντα προς την κατεύθυνση της πορείας του σκλάβου και στο καλύτερο ύψος για να πιαστούν. Αντίθετα, οι φτηνότερες ποικιλίες των ίδιων προϊόντων είναι πάντα από πίσω και λίγο χαμηλότερα ή λίγο ψηλότερα. Σταματήστε τώρα και κοιτάξτε τις ποικιλίες ενός δοσμένου είδους προϊόντος, ας πούμε ενός απορρυπαντικού για πλυντήρια. Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί έχουν τη συνήθεια να κοιτάνε από τα αριστερά προς τα δεξιά, όπως ακριβώς διαβάζουν, έτσι οι φτηνότερες ποικιλίες ενός προϊόντος τοποθετούνται στ' αριστερά και οι ακριβότερες στα δεξιά, εκεί ακριβώς που τελειώνει το σκανάρισμα με τα μάτια σας, με την ελπίδα ότι τα χέρια σας θα είναι γρηγορότερα από το μυαλό σας και θα ακολουθήσουν όχι την αρχική και ξεχασμένη πια, αλλά την πιο πρόσφατη, τελική οπτική εντύπωσή σας.. Θα έχετε παρατηρήσει ότι όλα τα ψυγεία ανοίγουν με ένα παράξενο τρόπο. Οι πόρτες τους είναι έτσι φτιαγμένες ώστε να αναγκάσουν τον σκλάβο να δει άλλα προϊόντα αμέσως μόλις κλείσει μία. Παρατηρήστε επίσης τη διάταξη των προϊόντων στο δάπεδο. δεν είναι τυχαία, όπως μπορείτε να δείτε. Παρατηρείτε πόσο μακριά είναι εκείνα τα προϊόντα και πόσο εύκολο είναι να πιάσετε αυτά εδώ; Για δείτε τις τιμές τους για να καταλάβετε τη διαφορά.. 
Μπορώ να μην σας εξυπηρετήσω; -Οι απόμακροι υπάλληλοι
Ποτέ δε θα ακούσετε έναν υπάλληλο του σουπερμάρκετ να σας ρωτά, όπως σε άλλα καταστήματα, το γνωστό "μπορώ να σας εξυπηρετήσω, παρακαλώ;" εκτός και αν θέλετε πραγματικά τη βοήθειά του και τον κυνηγήσετε για να σας τη δώσει, αν βρείτε κανέναν καμιά φορά μπροστά σας, γιατί συνήθως είναι άφαντοι!. Ο λόγος που σας αποφεύγουν και δεν σας μιλούν είναι για να μην σπάσουν τη μαγεία της ύπνωσής σας και περιορίσουν έτσι την πιθανότητα να αγοράσετε ένα σωρό άχρηστα αντικείμενα που δεν τα χρειάζεστε ή, το χειρότερο για τα αφεντικά τους, ξαφνικά να "ξυπνήστε" και να αρχίστε να αδειάζετε ένα μεγάλο μέρος από το εξευτελιστικά γεμάτο καροτσάκι σας. Οι υπάλληλοι είναι επίσης απασχολημένοι με το να τοποθετούν τα διάφορα προϊόντα στη "σωστή" θέση τους. Πρέπει αυτά να βρίσκονται σε μια προκαθορισμένη απόσταση.. πάρα πολλοί άνθρωποι βλέπετε σε ένα στενό χώρο και μερικοί σκλάβοι θα βάλλουν ξανά στο ράφι το προϊόν που είχαν στα χέρια τους, αντί για το καροτσάκι τους.. Αλήθεια ξέρετε ότι το 35% των προϊόντων που αγοράζετε για το ψυγείο σας θα πάνε κατευθείαν από αυτό στο σκουπιδοτενεκέ σας; Αυτό ακριβώς είναι το ποσοστό του κάθε προϊόντος που πετιέται! 
Οι Πάγκοι των Προσφορών
Οι περισσότεροι σκλάβοι έρχονται στο σουπερμάρκετ τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα και δε θέλουν να βλέπουν πάντα τα ίδια πράγματα στις ίδιες θέσεις, πράγμα που θα μπορούσε επίσης να τους οδηγήσει στο σωστό συμπέρασμα ότι εκπαιδεύονται να αγοράζουν(ακόμα και όταν θέλουν να βρίσκουν εύκολα ένα πράγμα που ζητούν και να ξέρουν τη συνηθισμένη θέση του). Πρέπει λοιπόν ένα μέρος των προϊόντων να μένει στη θέση του και ένα άλλο να μετακινείται. Αυτό το ρόλο παίζουν οι πάγκοι των προσφορών.. Σαμπουάν σήμερα, απορρυπαντικό αύριο.
Κλάψε Μπέμπη Κλάψε..
Το τελευταίο ψάρεμα των βαλαντίων του σκλάβου γίνεται στους πάγκους, μπροστά από τα ταμεία, όπου είναι αναγκασμένος να σταματήσει περιμένοντας στην ουρά. Ξέρουν ότι μια και πάει στο ταμείο να πληρώσει είναι αποφασισμένος να μην αγοράσει τίποτε άλλο, αλλά αυτοί οι πάγκοι δεν απευθύνονται στη μαμά ή στο μπαμπά, αλλά στο μικρό παιδί τους. Δείτε τι ακριβώς περιέχουν: τσίχλες, καραμέλες, μέντες κ.λπ., κάτι που δεν ενδιαφέρουν συνήθως τους μεγάλους παρά μόνο τα μικρά παιδιά. Δείτε και τις τιμές τους, αν υπάρχουν. Αυτές είναι σαφώς μεγαλύτερες από τις τιμές των ίδιων προϊόντων σε άλλα μέρη του μαγαζιού, όπου δεν τα παρατηρείτε συνήθως ποτέ, γιατί δεν προτίθεσθε να τα αγοράσετε. Τι γίνεται λοιπόν εδώ στους πάγκους, μπροστά από τα ταμεία, καθώς περιμένετε στην ουρά; Το μικρό παιδί σας λιμπίζεται τη σοκολάτα ή το κουτί με τις τσίχλες που υπάρχει εκεί και το παίρνει και το βάζει και αυτό στο καροτσάκι σας. Και εάν τυχόν το βάλετε ξανά πίσω στο πάγκο, λέγοντάς του ότι δεν το χρειαζόσαστε αυτό το πράγμα, αρχίζει τα κλάματα και τη φασαρία, ενοχλώντας το κόσμο γύρω του, μέχρι να αναγκαστείτε να του το πάρετε για να σωπάσει.. 
Πώς να αντιμετωπίσετε αυτή τη κατάσταση;
Εκπαιδεύστε απλά από πριν το παιδί σας να κάνει κάποια σκανδαλιά στο πάγκο, όπως το να ανακατέψει τα επιμελώς φτιαγμένα εκεί πράγματα. Η ελευθερία στη σκανδαλιά είναι πολύ πιο ελκυστική γι' αυτό από τη γεύση της σοκολάτας. Ή χαλάστε οι ίδιοι την όμορφη διακόσμηση αυτού του πάγκου, εγκαταλείποντας για παράδειγμα εκεί άγαρμπα ένα από τα πράγματα που έχετε πάρει στο καροτσάκι σας και το οποίο δε χρειάζεστε ιδιαίτερα. Αν μάλιστα διαλέξτε να αφήσετε επίτηδες ένα αναποδογυρισμένο κουτί παγωτό, τότε θα έχετε πάρει καλύτερα την εκδίκησή σας για όσες σοκολάτες και τσίχλες αναγκαστήκατε να ακριβοπληρώσετε τη τελευταία στιγμή μπροστά στο ταμείο μέχρι τώρα.. 
Εσείς Έχετε Πάρει Κερδοκάρτα;
Όχι ευχαριστώ, δε θέλω! Αυτό είναι ένα βρώμικο και φτηνό κόλπο για να μαζέψουν ένα μεγάλο πλήθος προσωπικών δεδομένων σας, χωρίς να κουραστούν στο ελάχιστο από μέρους τους. Στο εξής θα ξέρουν αναλύοντας τα προϊόντα που αγοράζετε κάθε φορά πότε τρώτε, πότε πίνετε, πότε χέζετε, πότε πλένεστε ή πότε πηδάτε, εντελώς τσάμπα και θα γεμίσουν τις βάσεις δεδομένων τους με πολύτιμες πληροφορίες για τις καταναλωτικές σας συνήθειες. Άλλωστε δεν κερδίζετε και τίποτα σπουδαίο με τις σχεδόν μηδαμινές εκπτώσεις τους μπροστά στις πολύτιμες πληροφορίες που παίρνουν κρυφά και τσάμπα από σας. Ας πολεμήσουμε λοιπόν εναντίον τους! Καταλάβετε καλά το παιχνίδι τους κι εξηγήστε το και στους άλλους!


Διαβάστε περισσότερα » »

Κοιτάξετε ρε πως χαλάνε την πιάτσα

Επιδιόρθωσαν τον δρόμο σε 4 μέρες!

Ο δρόμος που βλέπετε καταστράφηκε ολοσχερώς από τον πρόσφατο σεισμό στην Ιαπωνία. Δείτε παρακάτω πως τον επιδιόρθωσαν μέσα σε 4 μέρες παρόλο που στην Ιαπωνία επικρατούσε χάος από τα 3 δυνατά χτυπήματα που δέχτηκε (σεισμός, τσουνάμι και πυρηνική απειλή)…


Ότι και να πω είναι λίγο. Οι άνθρωποι μέσα στο χάος τον επισκεύασαν σε 4 μέρες. Εμείς που είμαστε σε νορμάλ κατάσταση θέλουμε τουλάχιστον 5 χρόνια για να φτιάξουμε η να επιδιορθώσουμε κάτι… 

Διαβάστε περισσότερα » »