Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Οι νόμοι του σεξ

Οι νόμοι του σεξΌπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και στο σεξ υπάρχουν κάποιοι νόμοι, είτε το θέλουμε είτε όχι...
Ποιοί είναι αυτοί;

Τίποτα δεν βελτιώνεται με την ηλικία.
Δεν έχει σημασία πόσες φορές το έχεις κάνει, αν σου προσφέρεται πάντα να το εκμεταλλεύεσαι γιατί ποτέ δεν θα είναι ακριβώς ίδιο με την προηγούμενη φορά.
Το σεξ δεν έχει θερμίδες.
Το σεξ διαρκεί πολύ λίγο αλλά έχει τη δύναμη να δημιουργεί τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Το καλύτερο γιατρικό για το σεξ είναι περισσότερο σεξ.
Το σεξ απίλ είναι το 50% αυτού που είμαστε και το 50% αυτού που οι άνθρωποι πιστεύουν για εμάς.
Ποτέ σεξ με κάποιον που εργάζεται στο ίδιο γραφείο με εμάς.
Το σεξ είναι σαν το χιόνι:ποτέ δεν ξέρεις πόσα εκατοστά θα πέσουν αλλά και πόσο μπορεί να διαρκέσει.
Η παρθενιά είναι κάτι που γιατρεύεται.
Όταν η σύζυγος μάθει να καταλαβαίνει τον άντρα της, συνήθως σταματάει να τον ακούει.
Ποτέ μην κοιμάσαι με κάποιον που είναι πιο τρελός από εσένα.
Τα χαρακτηριστικά ενός άντρα που ελκύουν μια γυναίκα είναι ακριβώς αυτά που δεν αντέχει χρόνια αργότερα.
Το σεξ είναι βρώμικο μόνο όταν γίνεται σωστά.
Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσεις έναν άντρα είναι μέσα στην αγκαλιά σου.
Με τα φώτα κλειστά όλες οι γυναίκες είναι όμορφες.
Το σεξ είναι κληρονομικό:αν οι γονείς σας δεν το κάνουν, ούτε κι εσείς θα το κάνετε.
Πριν συναντήσεις τον όμορφό σου πρίγκιπα θα πρέπει να φιλήσεις πολλούς βατράχους.
Υπάρχουν μερικά πράγματα καλύτερα από το σεξ και μερικά χειρότερα από αυτό. Όμως δεν υπάρχει κανένα σαν αυτό.
Αν η προσπάθεια που καταβάλαμε για να κατανοήσουμε τη γυναικεία ψυχοσύνθεση πήγαινε στη διαστημική έρευνα, τώρα θα πουλάγαμε χοτ-ντογκ στο φεγγάρι.
Δεν μπορείς να κάνεις παιδί σε ένα μήνα αφήνοντας 9 γυναίκες έγκυες.
Η αγάπη είναι ο θρίαμβος της φαντασίας πάνω στην εξυπνάδα.
Είναι καλύτερο να αγαπήσεις και να πληγωθείς παρά να μην αγαπήσεις καθόλου.
Ου μοιχεύσεις. Εκτός αν έχεις όρεξη.
Ποτέ μην κοιμάσαι με γυναίκα που έχει περισσότερα προβλήματα από εσένα.
Ποτέ μη μαλώνεις με γυναίκα όταν είναι κουρασμένη-ή ξεκούραστη.
Η γυναίκα ποτέ δεν ξεχνάει τον άντρα που είχε στη ζωή της-ο άντρας πάλι τη γυναίκα που δεν μπόρεσε να έχει.
Ένας άντρας μπορεί να είναι ευτυχισμένος με οποιαδήποτε γυναίκα, αρκεί να μην τον αγαπάει.
Το σεξ είναι ένας από τους 9 λόγους της μετεμψύχωσης. Οι υπόλοιποι 8 είναι παντελώς ασήμαντοι.
Όταν χαμογελάς, οι άνθρωποι πάντα αναρωτιούνται τι σκέφτεσαι.
Μην αρχίζεις κάτι αν δεν μπορείς να το τελειώσεις.
Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ ενός σοφού και ενός χαζού ανθρώπου όταν ερωτεύονται.

newsbomb

Διαβάστε περισσότερα » »

Ονόματα Ελλήνων και κομιτατζήδων σε οδούς των Σκοπίων!

Ονόματα Ελλήνων και κομιτατζήδων σε οδούς των Σκοπίων!Ούτε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί φαίνεται πως δεν αντέχουν πια τον Γκρουέφσκι ο οποίος δεν διστάζει, εντός της «μακεδονικής» παράνοιας που τον διακατέχει να μετονομάζει κεντρικούς δρόμους των Σκοπίων, δίνοντάς τους ονόματα Βούλγαρων κομιτατζήδων!

Στη Βουλή των Σκοπίων μεταφέρθηκε η σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη μετονομασία οδών στα Σκόπια.
Βουλευτές του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι με τη μετονομασία οδών στα Σκόπια απαλείφονται, μεταξύ άλλων, «ονόματα ηρώων του αντιφασιστικού αγώνα της ΠΓΔΜ και με τον τρόπο αυτό διαγράφονται οι αγώνες και η ιστορία τους».
Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στάθηκαν κυρίως στη μετονομασία της σημερινής οδού «Ναούμοφ» στα Σκόπια, η οποία θα μετονομαστεί σε οδό Φίλιππου Β' (του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου) και η οδός Σαλβαντόρ Αλιέντε θα φέρει το όνομα του γνωστού κομιτατζή Τόντορ Αλεξάντροφ, ενός από τους ηγέτες του VMRO (στις αρχές του περασμένου αιώνα), για τον οποίο η αντιπολίτευση και πολλοί ιστορικοί στην ΠΓΔΜ θεωρούν ότι αγωνίστηκε περισσότερο για τη Βουλγαρία και όχι για την αυτονομία της περιοχής της Μακεδονίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και ως εκ τούτου δεν πρέπει να τύχει καμίας αναγνώρισης στην ΠΓΔΜ.
Πριν μερικές ημέρες, το δημοτικό συμβούλιο των Σκοπίων αποφάσισε, σε πρώτη φάση, τη μετονομασία περίπου τριάντα οδών στην πρωτεύουσα της χώρας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου επικράτησε ένταση, όταν δημοτικοί σύμβουλοι και υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, άρχισαν να αποκαλούν «Βούλγαρους» τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης.
Έντονη ήταν αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας, το οποίο εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά το όνομα της Βουλγαρίας χρησιμοποιείται αρνητικά σε δημόσιες εκδηλώσεις στα Σκόπια.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Η λύση στη «Κοιλάδα Θανάτου » είναι η σήραγγα της Κλεισούρας (Του Αναστασιου Β. Κοβάτση*)


Πριν από 19 χρόνια είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο ‘’Ή καταστροφή του περιβάλλοντος στη
Μακεδονία, από τη τέφρα της Πτολεμαίδος’’(1) και είχα εκφράσει την ελπίδα ότι τα φίλτρα των εργοστασίων της ΑΕΒΑΛ, θα μείωναν στο ελάχιστο τις εκπομπές, ώστε να είναι η διαβίωση στη περιοχή αυτή συμβατή με την υγεία των κατοίκων της περιοχής αυτής.
Η μετέπειτα όμως παρατηρήσεις και διαπιστώσεις με διέψευσαν και σήμερα είναι από μακριά ορατή η ανθυγιεινή ατμόσφαιρα από τον Πολύμυλο μέχρι την Κοζάνη και ανάλογης απόστασης στον κάθετο σε αυτόν τον άξονα απόσταση. Επειδή πηγαίνω τακτικά στη Καστοριά και περνώ από εκεί, βλέπω μια συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να δώσει τον χαρακτηρισμό στην περιοχή, της κοιλάδος του θανάτου ή επί το επιεικέστερον κοιλάδα με ρυπαρά ατμόσφαιρα.
Η πληθώρα των τοξικών ουσιών, είναι μεγάλη, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την βλαπτικότητά των και περιληπτικά αναφέρω, την ύπαρξη των οξειδίων του ασβεστίου και αργιλλοπηριτικών ενώ περιέχεται και μόλυβδος, κάδμιον, χρώμιον, νικέλιο, μαγγάνιο, μολυβδαίνιο και άλλα, ως και το διοξείδιο του θείου (4) αποτελεί μόνιμο βραχνά και ραδιενεργά στοιχεία.
Η σύσταση των αιωρουμένων σωματιδίων ποικίλει με άλλοτε άλλη δράση και βλαπτικότητα στον ανθρώπινο οργανισμό η οποία μπορεί συνήθως έτσι συμβαίνει να εμφανισθεί στο απώτερο μέλλον.
Και κλασικό προς τούτο παράδειγμα είναι η δράση του καρκινογόνου αμιάντου πού μπορεί ο εισπνέοντας μακροχρονίως αυτόν, να εμφανίσει καρκίνο στον υπεζωκότα μετά από 15-20 χρόνια.
Δεν θα καταχρασθώ του χώρου σας, περιγράφοντας λεπτομέρειες του προβλήματος, αλλά θα καταλήξω στο «Διά αύτα» για μια λύση που ενώ συζητούνταν και αναγγέλλονταν πολλές φορές και από πολλούς ιθύνοντες, φαίνεται ότι τελικά μπήκε στο αρχείο. Η λύση είναι η σήραγγα της Κλεισούρας η οποία θα έκανε την διαδρομή Πτολεμαίδος-Καστοριάς όχι περισσότερο από 30-40 λεπτά και με μελλοντική και διαδοχική μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής στα περίχωρα (Καρησσός, Φωτεινή, Μαύροβο κτλ) ή και μέσα στη Καστοριά, χωρίς να ξεσπιτωθούν οι κάτοικοι της Πτολεμαίδος δεδομένου οι εργαζόμενοι εκεί (στη Πτολεμαίδα) θα πηγαινοέρχονται, ενώ οι οικογένειές των (ιδίως τα παιδιά) θα διαμένουν στο υγιεινότατο καστοριανό περιβάλλον πέριξ της λίμνης.
Δεν έχουμε, κύριοι αρμόδιοι, το δικαίωμα, να μεγαλώνουμε τα παιδιά της περιοχής της Πτομελαίδος, σε λίαν ανθυγιεινό περιβάλλον και όταν μεγαλώσουν θα μας ενοχοποιούν που τους αφήσαμε να αναπτυχθούν σε τόσο ρυπαρή και ανθυγιεινό περιβάλλον.
Όταν θα εμφανισθούν στο μέλλον οι βαρύτατες επιπτώσεις από την εισπνοή των αιωρουμένων σωματιδίων, τότε θα είναι αργά και δεν θα επιδέχεται θεραπεία ή θα είναι αυτή επώδυνος και μακροχρόνια (καταλαβαίνετε τι εννοώ).
Κύριοι αρμόδιοι,
Κινηθείτε γρήγορα και δώστε λύση στην κατασκευή της σήραγγος Κλεισούρας και προγραμματείστε
την μελλοντική (σε 5-10 χρόνια) εγκατάσταση των κατοίκων της περιοχής της Πτολεμαίδος στον περιξ της Καστοριάς χώρο, ώστε να σωθεί η νέα γενιά. Αλλιώς θα έχουμε όλοι μας σοβαρότατες ευθύνες.
Με τιμή
Αναστάσιος Β. Κοβάτσης, Καθηγητής Πανεπιστημίων (ΑΠΘ, Γάνδης, Τόκυο, Τριπόλεως) Βιοχημικός – Υγιεινολόγος και Ιατρός – Τοξικολόγος
Βιβλιογραφία: 1) Κοβάτση Αν. Α, Μακεδονικό Αριστείο, Θεσσαλονίκη 1993 σελ 268, 2) Κωτούλας 2ο Πανδυτικομακεδονικό συνέδριο 1991, 3) Μπαζάκα – Τσάνη Ε.,11ο Πανελλήνιο συνέδριο χημείας, 1992986, 4ο) Κοβάτσης Αν., και Κουφίδης Δ. Γαληνός, 1972, τ. 4ον

Καθ. Δρ.
Αναστάσιος Β. Κοβάτσης

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνταγματική εκτροπή: Εντελώς παράτυπα άφησαν κενή τη θέση του Ζ’ Αντιπροέδρου της βουλής




Ετοιμάζεται η προσφυγή της Χρυσής Αυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - Είμαστε η μόνη αληθινή αντιπολίτευση ενάντια στο κόμμα των πολιτικών κομμάτων!

Ενώθηκαν τελικά στην πράξη τα κόμματα του κατεστημένου, από την φιλελεύθερη κεντροδεξιά μέχρι την άκρα αριστερά.

Η μη απόδοση της θέσεως του Ζ' Αντιπροέδρου της Βουλής στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής συναγωνιστή Πολύβιο Ζησιμόπουλο, αποτελεί ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή. Αυτή είναι η δημοκρατία τους και τόσο σέβονται την ετυμηγορία μισού εκατομμυρίου Ελλήνων.

Το Εθνικιστικό Κίνημα θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός του και το νομικό μας τμήμα ήδη προετοιμάζει την προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μέχρι τότε οι πάντες οφείλουν να καταλάβουν ποια είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αντιμάχεται το ένοχο για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος σύστημα εξουσίας.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ!


Χρυσή Αυγή
Γραφείο Τύπου
Διαβάστε περισσότερα » »

Tακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Κοζάνης 1/7/12

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στην τακτική Γενική Συνέλευση που θα διεξαχθεί στις 01-07-2012 στις 12:00 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η τακτική Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 15-07-2012 και στις 29-07-2012 στον ίδιο χώρο την ίδια ώρα.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Συλλόγου από τις 09:00 έως 13:00 καθημερινά. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2463020835.


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Μήγγος Μιχάλης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Συμεωνίδης Μάριος
Διαβάστε περισσότερα » »

Έτσι διαγράφεται το ελληνικό χρέος!


Έτσι διαγράφεται το ελληνικό χρέος!Ο 33χρονος Πέτρος Νομικός είναι γόνος της πολύ γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, έχει σπουδάσει στο Πρίνστον και προ ενός μηνός περίπου ίδρυσε την μη κερδοσκοπική οργάνωση «Greece Debt Free».

Η οργάνωση εμπίπτει στο αμερικανικό δίκαιο. Στόχος της να συγκεντρώσει κεφάλαια για την εξαγορά και διαγραφή μέρους του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, καταβάλεται προσπάθεια να γίνει κατανοητός ο σκοπός της οργάνωσης και η μεθοδολογία της, χωρίς να χρησιμοποιούνται τεχνικοί, δύστροποι, οικονομικοί όροι. Αναφέρεται λοιπόν ότι σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ο κάθε Έλληνας χρωστάει 24.800 ευρώ, για το δημόσιο χρέος της χώρας. Στην ελεύθερη αγορά, εννοείται η δευτερογενή διεθνής αγορά ομολόγων, το χρέος του κάθε Έλληνα αποτιμάται τελικά σε 3000 ευρώ.

Για να γίνει κατανοητό αυτό , ας σημειώσουμε το εξής. Ο επίσης γνωστός εφοπλιστής και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός , κ. Β. Μαρινάκης , για λογαριασμό της ομάδας , έδωσε δωρεά 168.590 ευρώ, με τα οποία μπορούν να αγορασθούν ελληνικά ομόλογα από την ελεύθερη αγορά ύψους 1, 4 εκατομμύρια ευρώ.

Με δωρεές και μέσα από πώληση προϊόντων με «σφραγίδα ελληνική», εκτιμούν οι Νομικός και Μαρινάκης , ότι θα πετύχουν μεγάλη διαγραφή του ελληνικού χρέους. Το όλο εγχείρημα έτυχε ιδιαίτερης προβολής, με εκτενές ρεπορτάζ , από την μεγαλύτερη εφημερίδα των διεθνών αγορών την Wall Street Journal, η οποία το χαρακτήρισε άθλο του Ηρακλή, αν πετύχει και συσσίφιο προσπάθεια αν αποτύχει.

Τα κρίσιμα 36 δις ευρώ


Η εξαγορά και διαγραφή χρέους από τη δευτερογενή αγορά έχει αποτελέσει αντικείμενο αναλύσεων και προσεγγίσεων από το Newcode.gr και το Newsbomb.gr από το 2010. Ακόμη και με σημερινές τιμές και αποτιμήσεις, μετά δηλαδή το απολύτως αποτυχημένο PSI, τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται στο 10% της ονομαστικής αξίας τους. Τι σημαίνει αυτό; ¨Ότι με 36 δις ευρώ περίπου μπορείς , να εξαγοράσεις θεωρητικά, όλο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και να το εξαφανίσεις. Αν ακολουθούσε ακόμη και σε καθεστώς εγγυήσεων και όχι την παροχή ρευστότητας η ΕΚΤ μια τέτοια διαδικασία, το πρόβλημα των δημοσίων χρεών στην ευρωζώνη δεν θα υφίστατο.

Το παιχνίδι του Στρος Καν


Φυσικά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει αφού ο στόχος της ένωσης είναι μέσω των Μνημονίων να εγκλωβίζει χώρες στο άρμα της Γερμανίας και του τραπεζικοκεντρικού ευρώ. Μέχρι του σημείου που μέσα από τη διαδικασία συγκρότησης του Μόνιμου Μηχανισμού, του ESM, τα κεφάλαια των φορολογουμένων της ευρωζώνης, που πάνε στους κρατικούς προϋπολογισμούς θα περάσουν στον έλεγχο της Κομισόν και της ΕΚΤ, της υπερδομής δηλαδή της νέας Γερμανικής Ευρώπης που χτίζεται σε βάρος των Εθνών και των Λαών. Αρχικά οι λέσχες της παγκοσμιοποίησης πίστεψαν ότι το σύνολο των Εθνών της Ευρώπης θα «δεσμευθούν» μέσω χρεών στο σύστημα ενός διδύμου ΔΝΤ και Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, που μέσα από τα περίφημα ευρωομόλογα και την «αμοιβαιοποίηση» του χρέους θα έλεγχαν ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό το παιχνίδι έπαιζαν τα «φιλαράκια» Στρος Καν και Γ. Παπανδρέου, για λογαριασμό της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, που ήθελε να ενοποιήσει, απεθνικοποιώντας την Ευρώπη και διαλύοντας στο τέλος τις ΗΠΑ, ως αμερικανικό έθνος.

Ο Γερμανικός νέο- εθνικισμός


Υπολόγισαν λάθος τους Γερμανούς και ειδικά την Χριστιανοδημοκρατία, όπως εκφράζεται από τους Μέρκελ και Σόιμπλε. Η εθνικοποίηση της «παγίδας» από το Βερολίνο και η ανασύνταξη των οραμάτων του Ράιχ, φέρνει σε μια πρώτη φάση μια σύγκρουση στην Ευρώπη, ανάμεσα στους φεντεραλιστές των τραπεζών και των καρτέλ και των νέο-εθνικιστών του Βερολίνου. Η Γερμανία , αρνείται επί της ουσίας την υπερχρέωση της άρα και την εξάρτηση της από τη διεθνή των τραπεζών και διεκδικεί από θέση ισχύος την πολιτική, οικονομική και δημοσιονομική ένωση της Ευρώπης για λογαριασμό της. Αντί για τα τραπεζικά «λατιφούντια» της παγκοσμιοποίησης , παίζει με προοπτική τη συγκρότηση μιας νέας Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους. Με τον τρόπο αυτό δημιουργεί εθνικές αντιδράσεις και σε άλλες χώρες, ειδικά του Ευρωπαϊκού Νότου. Καταρχήν στην Ελλάδα όπου η πολιτική Μέρκελ χαρακτηρίσθηκε νέο- ναζιστική, αλλά τώρα πλέον και στην Ιταλία με τον Μπερλουσκόνι να επιστρέφει στο προσκήνιο, μιλώντας για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στην ανταγωνιστική λιρέτα.

Το μέτωπο με τις ΗΠΑ

Η Γερμανία μέσω Σόιμπλε έχει αρχίσει με δημόσιες δηλώσεις να επιτίθεται και στις ΗΠΑ για τον τρόπο που διαχειρίζονται το δημόσιο χρέος τους. Αυτό δημιουργεί εθνικά αντανακλαστικά και αυτοκρατορικές άμυνες στην υπερδύναμη , που παρά το γεγονός ότι έχει ως στρατηγική την επικέντρωση στον Ειρηνικό, για μια ακόμη φορά θα πρέπει να υπερασπιστεί την ισχύ και τις συμμαχίες της στον Ατλαντικό στο οικονομικό και χρηματοπιστωτικό επίπεδο στην Ευρώπη, στο στρατιωτικό και θερμό επίπεδο στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, με επίκεντρο τη Συρία.

Νέα Γιάλτα ή νέο 1929


Αν δεν υπάρξει κάποια γεωπολιτική και γεωοικονομική Γιάλτα υπάρχει κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης πολύ χειρότερης από εκείνη του 1929 , με την Ευρώπη να διαλύεται στο μεγαλύτερο μέρος της και το ένα κράτος μετά το άλλο να επιστρέφουν στα εθνικά τους νομίσματα, διαγράφοντας όμως μονομερώς το δημόσιο χρέος τους σε επίπεδο 80-90 %, αλλά και μιας διεθνοπολιτικής σύγκρουσης στην Ενδιάμεση Ανατολή, με εμπλοκή Ρωσίας και Κίνας, πολύ χειρότερης από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Η Ελλάδα όπως και στην αρχή της εμπλοκής, το 2009, έπαιξε έναν πολύ χαρακτηριστικό ρόλο, έτσι και στην νέα ισορροπία, μπορεί με την επίλυση το προβλήματος του δημοσίου χρέους της, χωρίς μονομερή διαγραφή, αλλά μέσα από τις αγορές, να προκρίνει δημιουργική διέξοδο.

Η συνταγή του τέλους στην «Ελληνική τραγωδία»


Για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζεται μια ΜΚΟ σαν αυτή των Νομικού, Μαρινάκη και των άλλων εφοπλιστών ή της ελληνικής παροικίας που μπορούν να συγκεντρωθούν.

-Τρείς τράπεζες της Γουόλ Στριτ, που έχουν τη δυνατότητα να μαζεύουν ελληνικά ομόλογα, χωρίς θόρυβο, ώστε να μην ανέβει η αξία τους, για λογαριασμό της ΜΚΟ.

- Εγγυήσεις της τάξης των 50-58 δις ευρώ, όσο δηλαδή η ανακεφαλαιοποίηση των χρεοκοπημένων ελληνικών τραπεζών από το ευρωπαϊκέ Μηχανισμό, για να εξαγορασθεί και να καταστραφεί χρέος, από ελληνικά ομόλογα, στη δευτερογενή αγορά. Το κεφάλαιο μπορεί να υπάρξει από τις ίδιες τις εμπλεκόμενες τράπεζες, από τη στιγμή που υπάρξει άδεια και κάλυψη από τη FED να μπορούν να κάνουν τις πράξεις.

- Το κεφάλαιο θα το εγγυηθεί το Αμερικανικό Δημόσιο και με μυστικό πρωτόκολλο δανειοδότησης θα το χρεωθεί η Ελλάδα, ως μακροπρόθεσμο δάνειο για παράδειγμα 30ετιας, με σχετικά χαμηλότοκο, μεσοσταθμικό επιτόκιο της τάξης του 2%, ενδεχομένως με ρήτρα ανάπτυξης.

- Από το κεφάλαιο αυτό τα 40 δις περίπου θα διοχετευθούν για την εξαγορά και την καταστροφή ελληνικών ομολόγων. Τα 10 δις για αμοιβές των εμπλεκόμενων τραπεζών. Τα 8 δις ευρώ, ως εγγυήσεις με ρήτρα του Αμερικανικού δημοσίου, μπορούν να δοθούν στους εφοπλιστές της ΜΚΟ, υπό ενιαία διαχείριση για την αγορά πλοίων τα οποία, πέραν από το (λελογισμένο) κόστος εφοπλισμού, θα δημιουργήσουν έσοδα που θα τα προσπορισθεί το Αμερικανικό Δημόσιο ή οι εμπλεκόμενες τράπεζες , για την διαδικασία αποπληρωμής του ελληνικού χρέους των συγκεκριμένων 58 δις ευρώ. Τα πλοία με επιμέλεια της Αμερικανικής κυβέρνησης , μπορούν να δρομολογηθούν με σταθερή χρονοναύλωση σε μεταφορές που σχετίζονται και με τα αμερικανικά λιμάνια (σχετικές προδιαγραφές).

- Η υπάρχουσα Ελληνική κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει να αποτυγχάνει, προκειμένου να διατηρούνται τα ομόλογα στη δευτερογενή αγορά σε χαμηλές τιμές. Θα πρέπει όμως να τεθούν δύο στόχοι. Ο πρώτος η Ελλάδα να δημιουργήσει συνθήκες πρωτογενών πλεονασμάτων, ούτως ώστε να είναι απελεύθερη εντός της ευρωζώνης, οποιαδήποτε χρονική συγκυρία το δημόσιο χρέος της καταστραφεί κατά τα 2/3. Επίσης να σχεδιάζεται ένα κράτος λειτουργικό, οι δαπάνες του οποίου σε καμία περίπτωση να μην ξεπερνούν το 36,5% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα ταυτόχρονα θα πρέπει να σταματήσει να δανείζεται μέσω Μνημονίων. Να εφαρμοσθεί δηλαδή αυτό που επιζητεί η Γερμανία, να μην υπάρξει επιπλέον δανεισμός.

- Στην έξοδο της από την παγίδα χρέους η Ελλάδα, που δεν μπορεί να είναι μακρύτερα από το 2013-2014, θα ζητήσει και την αποχώρηση της από την Ευρώπη συνολικά. Σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ, με επίσημα και απόρρητα στη πρώτη φάση τους, πρωτόκολλα, θα περάσει από τη ζώνη του ευρώ στην υιοθέτηση του δολαρίου, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και όχι του ΝΑΤΟ , θα αναλάβουν την φύλαξη και τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ελλάδας, μαζί με τις ΑΟΖ.

Καρλομάγνος Vs Αλέξανδρου
- Στη βάση της Ελλάδας διεθνείς τράπεζες θα δημιουργήσουν «εργαλεία» διαγραφής δημοσίου χρέους, χωρίς μονομερή απόφαση, αλλά μέσα από τις ίδιες; τις αγορές, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε μεγαλύτερες οικονομίες. Οι αγορές έχουν τεράστια, μοχλευμένα κεφάλαια, που στην παρούσα φάση μένουν ανενεργά. Η κρίση με τον τρόπο αυτό θα γίνει ευκαιρία. Η επικοινωνιακή υπερπροβολή της «ελληνικής τραγωδίας» θα μετατραπεί σε «ελληνικό θαύμα», με το ποσοτικά πιο χαλαρό και ευέλικτο δολάριο να οδηγεί, απέναντι στο ευρώ και τον γερμανικό δογματισμό της δημοσιονομικής πειθαρχίας, μια χώρα από το -7 στον +7. Από την απόλυτη ύφεση στην ραγδαία ανάπτυξη, χωρίς τον κρατικό καπιταλισμό της Ρωσίας ή της Κίνας , αλλά ένα νέο θεώρημα που θα αντικαθιστά εκείνο των αυτορυθμιζόμενων αγορών, που κατέρρευσε με την Lehman Brothers, το 2008.

- Η Αμερική ως δύναμη Ελευθερίας, Ανάπτυξης και Ουμανισμού, με βάση την Ελλάδα, που εθελοντικά θα έχει ζητήσει την συμπαράσταση της, θα περάσει από τη Δύση στην Ανατολή χωρίς τον εγκλωβισμό αποτυχημένων πολέμων, όπως αυτός του Αφγανιστάν και του Ιράκ.

- Στην Ευρώπη λειτουργούν στο πέρασμα των αιώνων δύο στρατηγικές. Του Καρλομάγνου με την κατάληψη της Ευρώπης και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που είναι διεθνική και βλέπει Ανατολικά, μέχρι το βάθος της Ασίας.

- Η νέα Γιάλτα προαπαιτεί τη δεύτερη , με την Γερμανία ακόμη και να πετύχει το « Berlin Club», να εξαρτάται από την στρατηγική σχέση με τη Ρωσία. ¨Όλα όμως θα κριθούν Ανατολικά και στον Καύκασο. Μια τυχόν διάλυση της Τουρκίας και ένα νέο Βυζάντιο, επί του οποίου θα ορισθεί η γεωπολιτική ισορροπία , θα κρατήσει την Γερμανία με τον όποιο ζωτικό της χώρο, περίκλειστη εντός της Ηπειρωτικής, Βόρειας Ευρώπης.

Ας μην αγνοούμε το γεγονός ότι μια εποποιία, ξεκινά από μια πρώτη σημειολογικά ισχυρή νίκη. Και ότι μια συστημική οικονομική κρίση δεν λύνεται στα ταμπλό των χρηματιστηρίων, αλλά με έναν νικηφόρο «πόλεμο». Οι υπερδυνάμεις καθορίζονται στο πεδίο της μάχης και όχι στις διαπραγματεύσεις που ακολουθούν...

Μενέλαος Τασιόπουλος 


http://kostasxan.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτοί είναι 60 οργανισμοί του Δημοσίου που θα κλείσουν μέσα στο καλοκαίρι


Λίστα με 60 οργανισμούς – φορείς του δημοσίου έχει ήδη στα χέρια του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να προχωρήσουν με διαδικασίες εξπρές σε συγχωνεύσεις ή καταργήσεις.
Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη κίνηση από την πλευρά της νέας κυβέρνησης να περιορίσει το δημόσιο τομέα, στέλνοντας παράλληλα συμβολικό μήνυμα στους εταίρους και εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθούν οι συζητήσεις για αλλαγές στο Μνημόνιο. Σύμφωνα με το Έθνος οι διαδικασίες για την κατάργηση ή τη συγχώνευση των οργανισμών πρόκειται να προχωρήσουν εντός του καλοκαιριού.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για οργανισμούς που υπάγονται στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης και οι οποίοι απασχολούν περίπου 3.000 άτομα.
Μέσα στη λίστα περιλαμβάνονται οι εξής οργανισμοί: Εταιρεία Έρευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Σύνθεση», Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας «Αθήνα» Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Κοινωνικές Συνετεριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «Εδρα», Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αλθαία», Αθλητικό Κέντρο Χανίων, ΟΚΕ, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, «Αλληλεγγύη», Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ, Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, «Συν-ειρμός», Ωδείο Αθηνών, Φορέας Διαχείρισης Δρυμού Σαμαριάς, Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, ΙΑΣΙΣ, Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών, Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής Περίθαλψης, Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, Κέντρο Έρευνας Περίθαλψης Σακχαρώδη Διαβήτη.
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ MIXED VIDEO ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ‏



Δείτε το!


Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Αμερικανοί ερευνητές δηλώνουν κοντά στο εμβόλιο κατά του καπνίσματος.


Αισιόδοξοι ότι οι καπνιστές κάποια μέρα δε θα βρίσκουν καμία ευχαρίστηση στο τσιγάρο, δηλώνουν αμερικανοί επιστήμονες από το Weill Cornell Medical College, που προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα εμβόλιο κατά της νικοτίνης.
Το εμβόλιο θα «γεμίζει» το σώμα με αντισώματα που θα «επιτίθενται» στη νικοτίνη.

Όπως αναφέρει το Science Translational Medicine, πειράματα που έγιναν σε ποντίκια, είχαν ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Η πρόκληση για τους επιστήμονες είναι να δημιουργηθεί ένα εμβόλιο που θα παρέχει αρκετά αντισώματα, ώστε να «εμποδίζουν» τη νικοτίνη να μπαίνει στον εγκέφαλο και να προκαλεί το αίσθημα της ευχαρίστησης.

Στο παρελθόν έχουν δημιουργηθεί και άλλα παρόμοια εμβόλια, αλλά οι επιστήμονες στο Weill Cornell Medical College χρησιμοποίησαν μία διαφορετική προσέγγιση, καθώς το εμβόλιο βασίζεται σε γονιδιακή θεραπεία που, όπως τονίζουν, είναι πιο υποσχόμενη.

Βάσει αυτής, ένας γενετικά τροποποιημένος ιός που περιέχει τις οδηγίες για να δημιουργήσει αντισώματα νικοτίνης, χρησιμοποιείται για να «χτυπήσει» το ήπαρ και το μετατρέψει σε ένα «εργοστάσιο» που παράγει τα αντισώματα.

Η ερευνητική ομάδα συνέκρινε την ποσότητα νικοτίνης στον εγκέφαλο των ποντικιών και είδε ότι όσα είχαν εμβολιαστεί, είχαν 85% λιγότερη νικοτίνη.

Πάντως, επισημαίνεται ότι δεν είναι σίγουρο αν η μέθοδος αυτή μπορέσει να χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους ή αν θα είναι το ίδιο αποτελεσματική.

Ο επικεφαλής καθηγητής Ronald Crystal πάντως είναι πεπεισμένος ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά και όπως τονίζει, χάρη στο εμβόλιο, οι καπνιστές που κόβουν το κάπνισμα, δε θα βρουν καμία ευχαρίστηση αν το ξαναρχίσουν.


skai
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ευρώπη θυμίζει τη δεκαετία του '30 - Στη θέση της Ελλάδας ήταν τότε η Γερμανία και στη θέση της Γερμανίας ήταν η Γαλλία .


Άγρυπνες νύχτες βλέπει για τους Κεντρικούς Τραπεζίτες ο αναλυτής της UBS, Art Cashin, παραλληλίζοντας αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη αυτές τις μέρες, με εκείνες που πέρασε το τραπεζικό σύστημα στη δεκαετία του 1930.
"Αυτό που πραγματικά ανησυχεί αυτή τη γενιά των κεντρικών τραπεζών, δεν είναι το κατά πόσον τα εργαλεία μη συμβατικής νομισματικής πολιτικής που εφαρμόζουν θα λειτουργήσουν. Αυτό που ανησυχεί τους Τραπεζίτες είναι οι ενέργειες των πολιτικών που έχουν την τύχη της Ευρώπης στα χέρια τους, μπορεί να οδηγήσουν το σύστημα σε κατάρρευση για ακόμη μία φορά, όπως τη δεκαετία του '30.

Η κατάσταση στην Ευρώπη σήμερα έχει μια απόκοσμη ομοιότητα με εκείνη της Ευρώπης στη δεκαετία του 1930. Κατά ειρωνικό τρόπο, η Γερμανία ήταν τότε στη θέση που είναι τώρα οι περιφερειακές ευρωπαϊκές χώρες σήμερα. Ήταν φορτωμένη με δημόσιο χρέος, λόγω των αποζημιώσεων που επιβλήθηκαν από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, το τραπεζικό της σύστημα ήταν υπό κατάρρευση και σοβαρές κεφαλαιακές ανάγκες, και η οικονομία έπασχε από καλπάζον πληθωρισμόστις αρχές της δεκαετίας του 1920.

 Έχοντας μεγάλη εξάρτηση από τον εξωτερικό δανεισμό και με κλειδωμένο το μάρκο σε ένα άκαμπτο σταθερό σύστημα συναλλαγματικής ισοτιμίας, δεν τόλμησε να αμφισβητήσει το χρυσό κανόνα υπό το φόβο να προκληθεί μια τεράστια κρίση εμπιστοσύνης. Έτσι με την είσοδο στη δεκαετία της Μεγάλης Ύφεσης και με τις διεθνείς κεφαλαιαγορές ουσιαστικά κλειστές, η Γερμανία δεν είχε άλλη επιλογή παρά να επιβάλει σκληρή λιτότητα. Τελικά, η ανεργία αυξήθηκε στο 35%.

Όπως και σήμερα, στη δεκαετία του 1930 υπήρξε μία σημαντική οικονομία στην Ευρώπη που πήγαινε καλά. Ήταν η Γαλλία. Ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη είχε υποφέρει, η ανεργία στη Γαλλία, όπως στη Γερμανία σήμερα, ήταν σε μονοψήφιο νούμερο. Και η Γαλλία, όπως πάλι η Γερμανία σήμερα, είχε μεγάλα πλεονάσματα τρεχουσών συναλλαγών και ήταν σε θέση να ενεργήσει ως ατμομηχανή για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Όμως, οι γαλλικές αρχές της δεκαετίας του 1930, αρνούμενες να αποδεχθουν την ευθύνη για ό,τι συνέβαινε αλλού στην Ευρώπη, δεν υιοθέτησαν επεκτατικές πολιτικές. Ούτε δάνειζαν άμεσα τη Γερμανία, φοβούμενες ότι θα έχαναν τα χρήματα τους. Η επίδραση της γαλλικής πολιτικής τελικά οδήγησε στην κατάρρευση όλου του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Δυτικής Ευρώπης.


http://www.bankingnews.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Η NESTLE ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙ!



Διαβάστε περισσότερα » »

Πολλά παράπονα από πολίτες για ελλειπή ενημέρωση – μέσω τηλεφώνου – για την προκήρυξη των θέσεων εργασίας μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στο Δήμο Κοζάνης- Δεν απαντούν στο τηλέφωνο μας καταγγέλουν

Αναρίθμητα τα παράπονα από πολίτες προς το kozan.gr σχετικά με την προκήρυξη για τις θέσεις απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, αφού το μοναδικό τηλέφωνο επικοινωνίας και κατ’ επέκταση πληροφόρησης για το κοινό (2461049780  ), δεν απαντά εδώ και μέρες.«Η ανευθυνότητα στο μεγαλείο της. Εμείς που δεν καταλαβαίνουμε ορισμένα πράγματα στην προκήρυξη, πώς θα «λύσουμε» τις απορίες μας; Από τη Δευτέρα δε σηκώνει κανένας το τηλέφωνο», μας καταγγέλλει χαρακτηριστικά αναγνώστρια της σελίδας μας.
Είναι προφανές ότι γι’ αυτό το καθεστώς υπολειτουργίας δεν ευθύνεται αποκλειστικά το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Κοζάνης, αλλά και ο  Δήμος Κοζάνης που δε μεριμνά για το συχνό έλεγχο, περί της ορθής διεξαγωγής της διαδικασίας.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα παράταση για το φωτοβολταικό στην Πτολεμαΐδα ως 30 Σεπτεμβρίου

Έπειτα από σχετικό αίτημα των ενδιαφερόμενων επενδυτών, δόθηκε νέα παράταση στη δυνατότητα υποβολής προσφορών μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου  για το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο (ισχύος 200 MW), της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Πτολεμαΐδα.
Να σημειώσουμε ότι η προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου, και πολλοί από τους υποψήφιους επενδυτές είχαν ζητήσει να παραταθεί με το επιχείρημα ότι αδυνατούν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για το έργο. Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έκανε δεκτό το αίτημα και παρέτεινε τη διαδικασία για ακόμη ένα τρίμηνο, καθώς για το φωβολταικό της Πτολεμαΐδας απαιτείται για τους υποψήφιους επενδυτές η εξασφάλιση του 100% της χρηματοδότησης.
 
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ , Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ....!!! ΒΙΝΤΕΟ‏


Βίντεο – σοκ του κυρίου Πάγκαλου που επικροτεί κακουργηματικές πράξεις, κάνοντας τον Ιφικράτη Αμυρά να μοιάζει του κατηχητικού!








Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

«Καμπανάκι» από τους εφοριακούς: «Τα νέα εκκαθαριστικά δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν!»


Μόνο 1.500.000 δηλώσεις έχουν υποβληθεί σε σύνολο 5.500.000.
«Με τη λήψη των νέων εκκαθαριστικών και των ειδοποιητηρίων για τους φόρους ακινήτων, οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν θα μπορούν να ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ για να ζήσουν.  Θα πρέπει μόνο να πληρώνουν φόρους. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνον 1,5 εκατ. δηλώσεις έχουν υποβληθεί σε σύνολο 5.500.000. Τα νέα εκκαθαριστικά δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ, Χαράλαμπος Νικολακόπουλος, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη, καταθέτοντας προτάσεις άμεσης εφαρμογής για την ανακούφιση των  φορολογούμενων και των επιχειρήσεων, καθώς και για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ προτείνει την επιβολή ανωτάτου ορίου μηνιαίας καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων (εκκαθαριστικά εισοδήματος, φόρου ακινήτων, ληξιπρόθεσμα) για την ανακούφιση των φορολογουμένων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες προτείνει το όριο αυτό να είναι συνάρτηση του εισοδήματος των φορολογουμένων και να προκύπτει, αφού αφαιρεθούν οι δαπάνες για τόκους στεγαστικών δανείων και ενοίκιο.
Ειδικότερα, προτείνει το όριο αυτό να καθορίζεται ως εξής:
- Μέχρι 650 ευρώ ατομικό εισόδημα οι εφοριακοί προτείνουν το ποσοστό μηνιαίας δόσης χρέους να είναι μηδενικό (δηλαδή να παγώνουν οι φορολογικές υποχρεώσεις του φορολογούμενου μέχρι τη βελτίωση της φοροδοτικής του ικανότητας).
- Από 651 έως 1.000 ευρώ ποσοστό 10%. Από 1.001 έως 1.500 ευρώ, 15% και από 1.501 έως 2.000 ευρώ, 20%. Η πρόταση αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα, μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους (με συγκεκριμένα κριτήρια εισοδήματος), χρέη που είναι ληξιπρόθεσμα μέχρι 31-5-2012 (εκτός ΦΠΑ και ΦΜΥ) και χρέη που θα βεβαιωθούν στις εφορίες μέσα στο 2012.
Η Ομοσπονδία ζητά ακόμη τη συγκρότηση μόνιμης Εθνικής Επιτροπής «Διαλόγου για το Φορολογικό Σύστημα».
Επίσης, προκειμένου να δοθεί ανάσα στις επιχειρήσεις προς τις οποίες έχει οφειλές το Δημόσιο, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΔΟΥ πρότειναν να λαμβάνουν ένα ειδικό πιστοποιητικό με τη βεβαιωμένη απαίτησή τους (από το δημόσιο φορέα), με την οποία θα μπορούν να εξοφλούν φόρους και άλλες οφειλές τους. Τέλος, πρότειναν τη διενέργεια καθολικού ελέγχου πόθεν έσχες των εφοριακών.
Διαβάστε περισσότερα » »

"Χάρτες της Apple-προπαγάνδα για τα Σκόπια" αναφέρει αναγνώστης

Nομίζω πως είναι χρέος όλων μας, και του καθενός ξεχωριστά να διαμαρτυρηθούμε τόσο στην Apple που στους χάρτες της ονομάζει τα... Σκόπια ως Μακεδονία αλλα και να απευθυνθούμε σε όλους τους φορείς που μπορούν να επιφέρουν κυρώσεις στην εν λόγω εταιρεία. Για πολλούς αυτο θα φανεί υπερβολή αλλά τότε ας μην μας κάνει αίσθηση όταν Έλληνες αποκαλούν κατά λάθος και λόγω κεκτημένης ταχύτητας της ομιλίας τα Σκόπια ως ...
Μακεδονία, ούτε όταν στα online γκάλοπ η διεθνής κοινή γνώμη καθιστά την Μακεδονία ως μη Ελληνική και όταν αποφαίνονται οτι τα Σκόπια πρέπει να ονομάζονται Μακεδονία...

Οταν λοιπόν οι ίδιοι οι Έλληνες πέφτουν θύματα αυτής της άθλιας αλλα επιτυχούς προπαγάνδας,
τότε πως έχουμε την απαίτηση η παγκόσμια κοινή γνώμη ή έστω το μεγαλύτερο κομμάτι της να είναι με το μέρος μας, οταν είναι φυσικό να αγνοούν πολλά απο τα εθνικά μας ζητήματα ενώ παράλληλα λαμβάνει πληροφορίες απο τέτοια μέσα όπως οι online χάρτες κλπ. Στην τελική δικό μας χρέος είναι να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας ζητήματα και να το προβάλλουμε προς τα έξω όπως πρέπει, και οχι των ξένων να αναζητούν σε βάθος κάθε θέμα στο οποίο εμπλέκεται η χώρα μας...


Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: « Ο Λιούμπτσο τον έφερε, ο Λιούμπτσο θα τον ρίξει»


Κάτω από τον κύριο τίτλο της εφημερίδας γράφει ότι η «ελληνική εταιρεία Άκτορ θα αναλάβει (την κατασκευή)  της  (εθνικής ) οδού του «Μεγάλου Αλεξάνδρου»

Το κύριο θέμα είναι αφιερωμένο στον Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι

«Ο Λιούμπτσο έφερε τον Νίκολα (Γκρούεφσκι),
 Ο Λιούμπτσο θα τον ρίξει» 

και αναφέρεται στην κριτική που κάνει συστηματικά κατά του σημερινού πρωθυπουργού, ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων και σημερινός πρόεδρος  του Λαϊκου Κόμματος...
 
echedoros-a

Διαβάστε περισσότερα » »

Το φοβερό μυστικό των Τούρκων κομάντος στα Ίμια


 Το φοβερό μυστικό των Τούρκων κομάντος στα Ίμια

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Μεγάλη αποκάλυψη για τη νύχτα των Ιμίων


 Προπομποί έκρηξης πολέμου στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ήταν οι 12 τούρκοι κομάντος που ανέβηκαν στα Ίμια τη νύχτα της μεγάλης κρίσης, εκτελώντας εντολές της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Εργκενεκόν», των Τούρκων στρατηγών που ήθελαν να σύρουν τις δύο χώρες σε πόλεμο.
Η συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη γίνεται μέσα από τις καταθέσεις δύο στρατηγών κατηγορουμένων για την οργάνωση «Εργκενεκόν» και τον σχεδιασμό πρόκλησης πολέμου στο Αιγαίο, με την κωδική ονομασία «Βαριοπούλα», που ήδη έχει οδηγήσει στη φυλακή 82 ανώτερους αξιωματικούς της Τουρκίας και ουσιαστικά αποτελεί τη μεγάλη νίκη του Ερντογάνστο στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας.
Τη νύχτα εκείνη της κρίσης στα Ίμια, στις 30 Ιανουαρίου 1996, όταν οι στόλοι Τουρκίας και Ελλάδας βρέθηκαν αντιμέτωποι μέσα στη θύελλα, οι αμερικανοί με τους δορυφόρους τους είχαν δώσει τα ακριβή στίγματα των πλοίων του ελληνικού στόλου στους Τούρκους.
Γι αυτό κι εκείνες τις ώρες, ο αμερικανός διαπραγματευτής των δύο χωρών κ. Χόλμπρουκ, είχε πει στον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Σημίτη ότι οι Τούρκοι μπορούσαν να βουλιάξουν τα ελληνικά πλοία σε τρία λεπτά και άρα η Ελλάδα έπρεπε να κάνει το πρώτο βήμα υποχώρησης.
Η συμφωνία των αμερικανών όμως για το γεγονός αυτό την ίδια ώρα με τους Τούρκους ήταν να μη στείλουν στρατιωτική δύναμη πάνω στα Ίμια.
Οι εντολές όμως στην ομάδα των Τούρκων κομάντος που επέβαιναν στην τουρκική φρεγάτα «Γιαβούζ», που βρισκόταν πολύ κοντά στα Ίμια, δεν δινόταν απευθείας από το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας, αλλά μέσω Τούρκου συνταγματάρχη των δυνάμεων καταδρομών, που μετείχε στην παραστρατιωτική οργάνωση «Εργκενεκόν», μέσα στις ένοπλες δυνάμεις των Τούρκων.
Αυτός λοιπόν έδωσε εντολή, κατά παράβαση της συμφωνίας των κυβερνήσεων Τουρκίας και ΗΠΑ, στους 12 καταδρομείς να αποβιβαστούν στα Ίμια και να πάρουν θέσεις μάχης, ποντάροντας σε επέμβαση των Ελλήνων κομάντος, για να τους διώξουν από τη βραχονησίδα, με συνεπακόλουθο αιματηρή σύγκρουση και άμεση κλιμάκωσή της σε όλο το Αιγαίο.
Το μοιραίο λάθος των Τούρκων κομάντος ήταν ότι επιστρέφοντας στη βάση τους στη Μαρμαρίδα, άρχισαν να μιλάνε στους δημοσιογράφους που τους περίμεναν για το κατόρθωμά τους.
Η σκοτεινή, παραστρατιωτική, φασιστική οργάνωση «Εργκενεκόν» μέσα στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, κινδύνευε από μέρα σε μέρα να αποκαλυφθεί για την προβοκατόρικη ενέργειά της στα Ίμια. Και κάπου εκεί αποφασίστηκε η εξόντωση των 12 κομάντος από το «βαθύ τουρκικό κράτος».
Τα τουρκικά ΜΜΕ, προφανώς μετά από κεντρική εντολή, ελάχιστα ή καθόλου ασχολήθηκαν με το τραγικό αυτό γεγονός της ομαδικής εξόντωσης των Τούρκων καταδρομέων. Ένας πέπλος σιωπής κάλυψε το γεγονός για να μην αποκαλυφθεί το παρασκήνιό του και η δράση της παραστρατιωτικής Τουρκίας.
Ακόμη και σήμερα, σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, κανείς δεν ακουμπά το επικίνδυνο αυτό θέμα.
Πριν από καιρό επικοινώνησα με τον ανταποκριτή της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ και του τηλεοπτικού τουρκικού σταθμού ΝΤV στην Αθήνα, κ. Μπερμπεράκη, ο οποίος μου είπε λίγα λόγια για το θέμα: «Για την πτώση του ελικοπτέρου που σκότωσε τους καταδρομείς είχαν γίνει έρευνες στην Τουρκία και είχαν πει ότι υπήρξε βλάβη στη μηχανή του ελικοπτέρου και γι αυτό έπεσε. Όλοι όμως η ενασχόληση του τύπου με το θέμα κράτησε μία μέρα και μετά το γεγονός ξεχάστηκε. Μετά δεν βγήκε τίποτε άλλο. Τώρα οι μυστικές υπηρεσίες το τι αλληλογραφία έχουν μεταξύ τους και πού έφθασαν, δεν θα το μάθουμε ποτέ. Πάντως από τα ΜΜΕ έγινε προσπάθεια να μην συντηρηθεί ούτε μία μέρα επιπλέον το θέμα αυτό».
Επικοινωνήσαμε με τον στρατιωτικό συντάκτη της τουρκικής εφημερίδας Ραντικάλ κ. Ερντάλ Γκουνέι, ο οποίος μας είπε ότι δεν βρήκε στις εφημερίδες της εποχής σχετικά δημοσιεύματα και πάντως ήταν φανερό ότι προσπαθούσε και ο ίδιος να κρατηθεί το γεγονός αυτό στην απόλυτη σιωπή.
Διαβάστε περισσότερα » »