Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Παραβίαση της ιδιωτικής ζωής με τις νέες πιστωτικές κάρτες

Ο χρήστης που φέρει πάνω του αυτή την πιστωτική κάρτα μπορεί κάτω από κατάλληλες προϋποθέσεις και χωρίς να λαμβάνει γνώση, να εκπέμψει τις πληροφορίες που φέρει ή κάρτα του σε τρίτους που φέρουν κατάλληλο εξοπλισμό και λογισμικό αναγνώρισης RFID.


Να αναφέρουμε ότι η ευρεία χρήση τεχνολογιών RFID συναλλαγών στην καθημερινότητα μας (μαρκάρισμα προϊόντων-tags, διαβατήρια, πιστωτικές κάρτες, ταυτότητες ...... ) φυλακίζουν την πολύτιμη ελευθερία μας.

Να τονίσουμε ότι το πρόβλημα μας δεν εντοπίζεται τόσο στην διαδικασία που ακολουθείται κατά την διάρκεια των συναλλαγών και την πιθανή απώλεια κωδικών με σκοπό την ανεπιθύμητη χρέωση της κάρτας μας, αλλά στην ίδια την κάρτα και στηντεχνολογία που φέρει, η οποία στα πλαίσια των γνωστών και αγνώστων “απεριόριστων” τεχνολογικών δυνατοτήτων μπορεί να παρέχει ανά πάσα στιγμή με ασυρματικό τρόπο και εν αγνοία του χρήστη, προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα σε τρίτους (και όχι μόνο σε POS).
Εύχομαι να υπάρξουν επιπλέον αντιδράσεις προς κάθε Τράπεζα ή Κρατικό Φορέα που σκοπεύει να κάνει χρήση στο ευρύ κοινό τέτοιων “περίεργων” τεχνολογιών
------------------------------------------------------
Σιγκαπούρη Η αμερικανική εταιρεία Μastercard λανσάρει μια νέα πιστωτική κάρτα με οθόνη LCD και πληκτρολόγιο αφής, η οποία σε πρώτη φάση θα διευκολύνει την πρόσβαση σε υπηρεσίες web banking. Αργότερα, όμως, η κάρτα θα μπορούσε να προβάλλει επιπλέον πληροφορίες όπως το πιστωτικό υπόλοιπο και το ιστορικό συναλλαγών.
Η νέα κάρτα θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο στη Σιγκαπούρη με την προοπτική να επεκταθεί αργότερα και σε άλλες αγορές, ανακοίνωσε η Mastercard αυτή την εβδομάδα.
Σε πρώτη φάση, η κάρτα θα αντικαθιστά τις συσκευές που δίνουν κωδικούς μίας χρήσης για την πρόσβαση σε υπηρεσίες web banking. Οι συσκευές αυτές, τις οποίες χρησιμοποιούν και οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες, αυξάνουν μεν την ασφάλεια των συναλλαγών, ωστόσο πολλοί χρήστες το βρίσκουν κουραστικό να τις μεταφέρουν μαζί τους προκειμένου να μπορούν να συνδεθούν στην υπηρεσία.
«Αναρωτηθήκαμε αν θα μπορούσαμε, αντί να στέλνουμε στους πελάτες μια επιπλέον ογκώδη συσκευή, να την αντικαταστήσουμε με κάτι που υπάρχει ήδη στο πορτοφόλι τους» σχολίασε εκπρόσωπος της τράπεζας Standard Chartered Bank, η οποία λανσάρει την κάρτα σε συνεργασία με τη Μastercard.
Όπως επισημαίνει πάντως το Ars Technica, παρόμοιες «διαδραστικές» κάρτες έχουν διατεθεί από τη Mastercard στην Τουρκία, τη Ρουμανία και άλλες αγορές, ενώ μια ανάλογη κάρτα παρουσιάστηκε πέρυσι από τη Visa. Και αν η τεχνολογία πάρει θετικές κριτικές, οι κάρτες θα μπορούσαν να εμπλουτιστούν με νέες λειτουργίες όπως η προβολή πληροφοριών για τις συναλλαγές.
Οι νέες κάρτες, ωστόσο, θα μπορούσαν στο μέλλον να αντικατασταθούν από κινητά τηλέφωνα με τεχνολογία NFC (Near Field Communications), οι οποίες πιστοποιούν την ταυτότητα του κατόχου ασύρματα.
---------------------------------------------------------
Μειονεκτήματα RFID
Η τεχνολογία RFID όπως και κάθε καινούργια τεχνολογία έχει ορισμένα σημαντικά μειονεκτήματα, τα περισσότερα όμως από αυτά είναι θεωρητικά εφικτό να αντιμετωπιστούν με την πάροδο του χρόνου και την ωρίμανση της τεχνολογίας. Συγκεκριμένα τα σημαντικότερα μειονεκτήματα είναι τα εξής:
Υψηλό κόστος
Το σημαντικότερο μειονέκτημα της τεχνολογίας RFID είναι το κόστος της. Ενώ οι αναγνώστες και οι αισθητήρες που χρησιμοποιούνται για να διαβάσουν τις πληροφορίες είναι συγκρίσιμοι στο κόστος με τα συστατικά ενός χαρακτηριστικού συστήματος ανίχνευσης κλοπής EM ή RF, - χαρακτηριστικά $ 2.500 έως $ 3.500 ο κάθε ένας- για έναν κεντρικό υπολογιστή μπορούν να απαιτηθούν τουλάχιστον $ 15.000. ενώ οι ετικέτες είναι αξίας $ 0,60 έως $0,85 η κάθε μία. Ο Gemplus, ένας ευρωπαϊκός κατασκευαστής ετικετών RFID, έχει προβλέψει ότι θα φέρει μια ετικέτα αξίας $0,50 στην αγορά μέσα στα δύο επόμένα έτη, αλλά υπάρχει ιδιαίτερος σκεπτικισμός στην βιομηχανία.
Κίνδυνοι υγείας
Ένα άλλο μειονέκτημα της τεχνολογίας RFID είναι οι κίνδυνοι υγείας που συνδέονται με τα ραδιοκύματα. Βέβαια, η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιεί τη χαμηλή τάση του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, που σημαίνει ότι τα κύματα που προέρχονται από τους αναγνώστες δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα.
Πρόκληση ανεργίας
Επιπλέον, το RFID είναι μια αυτοματοποιημένη διαδικασία, έτσι είναι πιθανό μερικές εργασίες να αυτοματοποιηθούν μέσω της χρήσης RFID. Ως αποτέλεσμα, λιγότεροι εργαζόμενοι θα απαιτηθούν για να ανιχνεύσουν τα barcodes. Αλλά η μετάβαση από τα barcodes σε RFID θα μπορούσε να πάρει μια δεκαετία ή περισσότερο, έτσι είναι απίθανο το RFID να οδηγήσει σε ευρείας κλίμακας μετατόπιση των εργαζομένων. Η τεχνολογία θα δημιουργήσει πιθανώς νέες θέσεις εργασίας, ακριβώς όπως οι τεχνολογίες Διαδικτύου δημιουργούν νέες θέσεις, από τους υπεύθυνους για την ανάπτυξη ιστού στους εργαζομένους αποθηκών εμπορευμάτων που διαχειρίζονται τον κατάλογο για τα online καταστήματα όπως το Amazon.com.
Τα επαγγέλματα που περιλαμβάνουν την ανίχνευση των barcodes είναι εκείνα που θα επηρεαστούν από το RFID. Τα περισσότερα από αυτά τα επαγγέλματα , όμως, έχουν επίσης άλλα συστατικά, όπως η κίνηση των προϊόντων ή ο επανεφοδιασμός των ραφιών. Εκείνες οι εργασίες δεν θα καταργηθούν λόγω του RFID.
Ευπάθεια
Είναι δυνατό να μην λειτουργήσει σωστά ένα σύστημα RFID, αν το προϊόν που φέρει την RFID ετικέτα είναι τυλιγμένο με δύο έως τρία στρώματα του συνηθισμένου οικιακού φύλλου αλουμινίου γιατί έτσι θα εμποδίσει το ραδιοσήμα. Είναι επίσης δυνατό να δυσλειτουργήσει ένα σύστημα RFID με την τοποθέτηση δύο στοιχείων ενάντια το ένα στο άλλο έτσι ώστε η μια ετικέτα να καλύπτει την άλλη. Αυτό μπορεί να ακυρώσει τα σήματα.
Παραβίαση της ιδιωτικής ζωής
Η χρήση της RFID τεχνολογίας έχει προκαλέσει σημαντική διαμάχη και πολλά προϊόντα υφίστανται εμπορικό αποκλεισμό. Οι τέσσερις σημαντικές ανησυχίες γύρω από τη προστασία της ιδιωτικής ζωής, όσον αφορά το RFID είναι οι εξής:
1. Ο αγοραστής ενός προϊόντος μπορεί να μην είναι απαραιτήτως ενήμερος για την ύπαρξη εξαρτήματος RFID πάνω στο προϊόν ή να μην είναι ικανός να το αφαιρέσει.
2. Το προϊόν μπορεί να ανιχνευθεί από κάποιον σε απόσταση εν αγνοία του κατόχου του.
3. Εάν το συγκεκριμένο προϊόν έχει αγοραστεί με πιστωτική κάρτα, είναι δυνατό να αναγνωριστεί το μοναδικό ID του προϊόντος και συνεπώς να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του αγοραστή.
4. Το EPC παγκόσμιο σύστημα κατασκευής εξαρτημάτων RFID πρόκειται να δημιουργήσει μοναδικούς παγκοσμίως σειριακούς αριθμούς για όλα τα προϊόντα, ακόμα και αν αυτό προκαλεί προβλήματα για τη προστασία της ιδιωτικής ζωής και είναι τελείως ακατάλληλο στις περισσότερες εφαρμογές.
Τυποποίηση
Η παρούσα τυποποίηση μεταξύ των κατασκευαστών RFID συσκευών ανάγνωσης, συχνοτήτων ετικετών και λογισμικού καταγραφής δεδομένων, έχει οδηγήσει σε χαμηλή εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην αγορά της τεχνολογίας RFID. Όσοι ασχολούνται με την τεχνολογία RFID αποκρύπτουν πληροφορίες και αποφεύγουν την τυποποίηση προκειμένου να μην δώσουν σε άλλους ανταγωνιστές το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θέλουν να εκμεταλλευτούν κάνοντας στην τεχνολογία RFID το επόμενο μεγάλο βήμα.
Από την άλλη πλευρά υπάρχει μία λίστα με πιθανά πρότυπα που βιομηχανικές ενώσεις, ομάδες χρηστών και προμηθευτές θεωρούν ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγάλη εξάπλωση της τεχνολογίας RFID. Σύμφωνα με έρευνες, τα πρότυπα αυτά θα έχουν μεγαλύτερη επίδραση στα παρακάτω ζητήματα: παγκόσμιες RFID συχνότητες, χρήση ενεργών ή μη ενεργών ετικετών, μορφή δεδομένων (σύνταξη, δομή δεδομένων και κωδικοποίηση), στις μεθόδους αναγνώρισης και παρουσίασης και στην επικοινωνία των ετικετών-αντικειμένων και ετικετών-συσκευών ανάγνωσης.
Οι τυποποιημένες RFID ετικέτες θα επιτρέψουν την εύκολη ανίχνευση και διαχείριση μιας ποικιλίας ετικετών οι οποίες θα αντιστοιχούν σε διαφορετικά προϊόντα μέσω της χρήσης μιας μοναδικής RFID συσκευής ανάγνωσης. Έως ότου να τεθούν τα πρότυπα αυτά, το κόστος υιοθέτησης των τεχνολογιών RFID πιθανότατα θα υποσκελίζει τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη χρήση τους.
 
 

Διαβάστε περισσότερα » »

Επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης για απολυμένους εμποροϋπαλλήλους από τον Εμπορικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας – Εορδαίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί κάθε δυνατότητα διαχείρισης των πόρων του ΕΣΠΑ, διοργανώνει επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης για απολυμένους εμποροϋπαλλήλους.
Τα σεμινάρια θα είναι διάρκειας 280 ωρών, αφορούν απολυμένους από εμπορικές επιχειρήσεις από 01/01/2008 έως και 31/10/2012, και γίνονται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τους υποψήφιους καταρτιζόμενους είναι:
1)Αίτηση
2)Επικυρωμένη φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας και της αστυνομικής ταυτότητας.
3)Βεβαίωση του εργοδότη για τον χρόνο εργασίας και την ημερομηνία απόλυσης.
4)Πρόσφατη φωτογραφία.
5)Ένα τυπικό βιογραφικό σημείωμα.
Οσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στα συγκεκριμένα σεμινάρια, αλλά και για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να τηλεφωνούν στο τηλ. 24630-24641 και 24630-22453 τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
Oι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές έως και τις 30/11/2012.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξήλωσαν καλώδια ακόμη και από χιονοδρομικό κέντρο!

Ούτε το… υψόμετρο σταματά τους «κυνηγούς» χαλκού που γίνονται όλο και πιο ευρηματικοί, όσον αφορά στους στόχους τους! Ανέβηκαν στα 1.600 μέτρα στο Μαίναλο Αρκαδίας, για να αρπάξουν καλώδια από το Χιονοδρομικό Κέντρο στην Οστρακίνα!

Οι άγνωστοι δράστες "ξήλωσαν" καλώδια μήκους 60 μέτρων και αξίας περίπου 9.000 ευρώ από τη βάση της βορεινής πίστας και τα φόρτωσαν σε ένα φορτηγό. Στην προσπάθειά του να διαφύγουν, όμως, έπεσαν σε ένα ανάχωμα και το όχημά τους ακινητοποιήθηκε. Ωστόσο, δεν πτοήθηκαν… Πήραν τα καλώδια και εξαφανίστηκαν με άγνωστο τρόπο, ενώ το φορτηγό βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο καταφύγιο του Χιονοδρομικού. Όπως διαπιστώθηκε, είχε κλαπεί από την Καρύταινα και εξετάστηκε για δακτυλικά αποτυπώματα.


aegeantimes
Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτη καταγγελία απο τον Πρόεδρο των Γιατρων του ΙΚΑ - "Ελληνίδα έχασε την όρασή της από άγνωστο γενόσημο"

Μια απίστευτη καταγγελία έκανε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ, Γιάννης Χρονόπουλος, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.
Ο κ. Χρονόπουλος καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά», περιέγραψε τι συνέβη σε μια ασθενή του όταν της χορήγησε άγνωστο γενόσημο φάρμακο.
Η ασθενής, η οποία έπασχε από οστεοπόρωση και για αυτό το λόγο λάμβανε θεραπεία, όταν έλαβε το άγνωστο γενόσημο διαπίστωσε ότι έχασε μέρος της όρασή τηςΗ παρενέργεια αυτή διήρκησε για τουλάχιστον τρεις ώρες ενώ παράλληλα άρχισε να νιώθει μυϊκά άλγη.
Σε επικοινωνία του newsbomb.gr με τον κ. Χρονόπουλο, μας είπε ότι οι παρενέργειες αυτών των φαρμάκων είναι πολλές κάτι που αποδεικνύει η περίπτωση της ασθενής του, η οποία βίωσε άμεσα την απειλή του συγκεκριμένου φαρμάκου. «Σκεφτείτε τι κάνουν τα ανώνυμα γενόσημα από το Μπαγκλαντές!», τόνισε ο κ. Χρονόπουλος στο newsbomb.gr.
Εξάλλου επανειλημμένως ο ιατρικός κόσμος και ιατρικοί σύλλογοι έχουν τονίσει την επικινδυνότητα της συντογογράφησης με βάση την δραστική ουσία που η τρόικα και η γερμανίδα Καγκελάριος θέλουν να επιβάλλουν στην χώρας μας. Μέτρο που σε καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει ισχύσει και όπως άπαντες δηλώνουν θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των Ελλήνων πολιτών.
Όλος ο επιστημονικός κόσμος επιμένει ότι  η συνταγογράφηση με βάση την δραστική ουσία δεν έχει καμία θεραπευτική βάση και ότι πίσω από αυτό κρύβονται συγκεκριμένες πολυεθνικές με τεράστια παραγωγή φθηνών ανώνυμων γενόσημων σε τρίτες χώρες, οπως η Ινδία, η Κίνα, το Ισραήλ, το Μπαγκλαντές κ.α.
Πηγή: newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Δήμος Εορδαίας και το ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π. υποδέχονται και οργανώνουν μεγάλη Συναυλία με την Φιλαρμονική του Σκρίπερου


Ο Δήμος Εορδαίας και το ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π. υποδέχονται και οργανώνουν μεγάλη Συναυλία με την Φιλαρμονική του Σκρίπερου, ενός επό τα πλέον ιστορικά και δυναμικά μουσικά σχήματα του είδους. Ο Φιλαρμονικός Σύλλογος Σκριπερού, δημιουργήθηκε στις 3 Μαΐου του 1909 στο Σκριπερό, ενός Δήμου από τους 13 που δημιουργήθηκαν το 1865 μετά την ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα,  με βασικό σκοπό την εκμάθηση μουσικής στα παιδιά των κατοίκων της περιοχής & απώτερο στόχο την πολιτιστική αναβάθμιση της κερκυραϊκής υπαίθρου στα πρότυπα του αστικού ιστού. Είναι η τέταρτη κατά σειρά ίδρυσης Φιλαρμονική στο Νομό της Κέρκυρας.

 Είναι μουσικός και πολιτιστικός Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με δυνατότητα παρέμβασης σε όλα τα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα και προσπαθεί ανελλιπώς  να ανταποκριθεί στους στόχους που είναι η πολιτιστική αναβάθμιση και προβολή της πλούσιας τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης.
Αναφερόμενη στην διοργάνωση της συναυλίας, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π κα Θεοπίστη Κρυσταλλίδου τόνισε:
“Έχουμε την χαρά να υποδεχτούμε στην πόλη μας, ένα εξαιρετικό μουσικό σχήμα, που τιμά και την παράδοση της περιοχής του, αλλά και αποτελεί και μια φιλαρμονική – πρότυπο.
Είναι μεγάλη ευκαιρία για όλους μας να απολαύσουμε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και για τα παιδιά της δικής μας Φιλαρμονικής, να αποκτήσουν εμπειρίες και παραστάσεις, που θα τα βοηθήσουν να ανέβουν ακόμα ψηλότερα” κατέληξε η κα Κρυσταλλίδου.
Η συναυλία πραγματοποιείται το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012, στις 20:00, στο Αμφιθέατρο του Ξενοδοχείου Παντελίδη, που παραχωρήθηκε ευγενικά από τον κ. Ιάκωβο Παντελίδη και την υποστήριξη του Ε.Ο.Τ,  Π Υ Τ Δυτ. Μακεδονίας.


Φ.Σ.ΣΚΡΙΠΕΡΟΥ
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ
 
          Α’ ΜΕΡΟΣ
 
          1    Σ.ΡΟΥΒΑΣ: «Ιωάννης Καποδίστριας» εμβατήριο
2.     T.HUGGENS: Pavane in Blue
          3    M.MARAIS/D.PHILLIPS: Le Basque
                κόρνο: Κωνσταντίνος Κοσκινάς
            4   J.RODRIGO: Concerto d’ Aranjuez
                φλικόρνο: Γιώργος Καλαματιανός μετ.: Σπ.Μαυρόπουλος
          5   H.L.WALTERS: Spiritual Contrasts
            6   K.BADELT: Μουσική από την ταινία «Οι πειρατές της Καραϊβικής» μετ.: Τ.Ricketts
 
          B’ ΜΕΡΟΣ
            ΜΟΥΣΙΚΗ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ & ΜΙΚΗ
            ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
          1. Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Μουσική από την ταινία «Ζ» του Κώστα Γαβρά
          (Ποιος δε μιλά για τη Λαμπρή) μετ.: Σ.Ρουβάς
          2.Μ.ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ: Μια πόλη μαγική
          από την ταινία «Μαγική Πόλις» μετ.: Σ.Ρουβάς
          3.Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Νύχτα μαγικιά,
          από τον δίσκο «Δελτίο Καιρού» μετ.: Α.Αρταβάνης
          4.Μ.ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ: Μην τον ρωτάς τον ουρανό
          από την ταινία «Το νησί των γενναίων» μετ.: Σ.Ρουβάς
          5.Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Απρίλη μου,
          από τον δίσκο «Το τραγούδι του νεκρού αδερφού» μετ.: Α.Αρταβάνης
          6.Μ.ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ: Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι
          από την ταινία «Αγιούπα» μετ.: Σ.Ρουβάς
          7.Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Άρνηση
          από τον δίσκο «Επιφάνια» μετ.: Σ.Προσωπάρης
          8.Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Δρόμοι παλιοί,
          από τον δίσκο «Μπαλάντες» μετ.: Α. Αρταβάνης
          9.Μ.ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ: Άσπρο περιστέρι
          από την ταινία «Της γης το χρυσάφι» μετ.: Σ.Ρουβάς
          10.Μ.ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ: Κεμάλ
          από τον κύκλο τραγουδιών «Αντικατοπτρισμοί» μετ.: Ν.Κατσούρης
 
            Τραγουδούν:
             Αφροδίτη Παπαβασιλείου
             Γιώργος Μαυρομμάτης
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ



Μια πολύ σημαντική εκδήλωση αφιερωμένη στην καταγωγή του ονόματος της Πτολεμαΐδας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών, οι οποίοι θα αναπτύξουν θέματα σχετικά με την ιστορική σχέση που συνδέει την Πτολεμαϊδα και την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αλλά και τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Στην ημερίδα συμμετέχουν:
• Dr Hisham Darwish, Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Ελλάδα- Χαιρετισμός του Dr Darwish – κατά τη διάρκεια του οποίου θα επισημανθούν οι στενές σχέσεις που διέπουν τις δύο φίλες χώρες εδώ και αιώνες
• Ηassan Βadawy, Αραβολόγος, Βυζαντινολόγος Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ: «Πτολεμαίος ο Λάγου: Από την Εορδαία της Μακεδονίας στην Οικουμενική Αλεξάνδρεια»
• Ahmed Mansour, Head of Ancient Egyptian Language Unit Calligraphy Center Bibliotheca Alexandrina: «Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας χθες και σήμερα»
• Ανδρέας Ζαΐμης, Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας»: «Οι δραστηριότητες του Συλλόγου Φίλοι της βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας»
• Χρήστος Μασσαλάς, Πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: «Ιχνηλατώντας την πολιτική και τη δημοκρατία».
Διαβάστε περισσότερα » »

Ομοσπονδία Σκοπίων – Βουλγαρίας προτείνει Εφημερίδα της Οχρίδας

Εφημερίδα των Βουλγάρων που ζουν στην σκοπιανή πόλη της Οχρίδας (Αχρίδας),  δημοσιεύει την επιθυμία για Ομοσπονδιακό Κράτος των Σκοπίων και της Βουλγαρίας.

Η εφημερίδα που πιστεύει ότι έτσι θα ολοκληρωθεί η συνθήκη του Αγίου Στεφάνου  του 19ου αιώνα, καλεί τις δύο πλευρές – Βουλγάρους και Σλάβους Σκοπίων- να συνάψουν μια νέα κρατική ένωση, στην οποία δεσπόζουσα θέση θα έχει η Βουλγαρία.
Ο συντάκτης του κειμένου επισημαίνει ότι έτσι δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί το όνειρο της Μεγάλης Βουλγαρίας  της Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου.
Το δημοσίευμα προτείνει έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό για τη δημιουργία της Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με τον συντάκτη, η αυξανόμενη γεννητικότητα των Αλβανών στο κράτος των Σκοπίων που ενδεχομένως με την πληθυσμιακή αύξηση τους,  θα προταθεί Αλβανική Ομοσπονδία, είναι προτιμότερο να δημιουργηθεί μια Ομοσπονδία με τη Βουλγαρία.
Σύμφωνα με το «σχέδιο» οι πόλεις Στρούγκα και Κίτσεβο να παραμείνουν αλβανικές πόλεις και η πόλη των Σκοπίων να έχει μια διακρατική υπόσταση.
Επισημαίνεται ότι η ενδεχόμενη συμμαχία μεταξύ των Σκοπίων και της Σερβίας δεν είναι δυνατή γιατί τα δύο μέρη με το διαχωρισμό της σερβικής επαρχίας Σάντζακ δεν θα έχουν κοινά σύνορα.
Η νέα Ομοσπονδία των Σκοπίων και της Βουλγαρίας θα δημιουργήσει κοινούς θεσμούς στην Άμυνα, στην εξωτερική πολιτική και στην οικονομία και με τη βασική προϋπόθεση τα Σκόπια να παραχωρήσουν την κυριαρχία στην κεντρική κυβέρνηση της Σόφιας, γράφει το δημοσίευμα.
echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Δυο χωρια της Βουλγαριας θελουν προσαρτηση στην Ελλαδα!

Με περίπου 1.400 κατοίκους στο σύνολο, δυο βουλγαρικά χωριά στις παρυφές της οροσειράς της Ροδόπης ζουν με ένα “όνειρο” σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro: να γίνουν ελληνικά.

“Το ελληνικό όνειρο δύο βουλγαρικών χωριών” είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ που φιλοξενεί η γαλλική εφημερίδα για τα χωριά Tsrantcha και Brashten.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα δυο χωριά ζήτησαν με επιστολή τους προς τις βουλγαρικές αρχές να “διοικούνται είτε από τη Δράμα, είτε από την Καβάλα” γιατί “έχουμε χάσει κάθε ελπίδα στη Βουλγαρία”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Οι κάτοικοι των δυο χωριών είναι κυρίως αγρότες αλλά ελλείψει τίτλων που να δείχνουν ότι η γη αυτή τους ανήκει εδώ και πολλές γενιές πέφτουν πολύ συχνά θύματα κερδοσκόπων.

“Στην Ελλάδα σέβονται αυτούς που δουλεύουν τη γη. Εδώ είναι το βασίλειο της απάτης και της διαφθοράς” υποστηρίζει η Ιλέν Ντολάπτσιεβ, δημόσιος υπάλληλος του χωριού Tsrantcha.

Το χωριό Tsrantcha

To χωριό Brashten



24h.gr
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα ΤΟΞΙΚΗ ΔΙΑΡΡΟΗ από μεταλλείο στη Φινλανδία! Αυτή είναι η “ανάπτυξη” που μας περιμένει στη γωνία…

Läckageområdet i Talvivaara. Foto:  LEHTIKUVA Από την περασμένη Κυριακή, 4 Νοεμβρίου, υγρά απόβλητα από το μεταλλείο Talvivaara στη Φινλανδία, το μεγαλύτερο μεταλλείο νικελίου (και ουρανίου) της Ευρώπης, χύνονται στις λίμνες της περιοχής.


Kαι δείτε τι συμβαίνει στη Φινλανδία, όπου τα μεταλλεία υποτίθεται ότι λειτουργούν άψογα και χωρίς προβλήματα στο περιβάλλον!
  • Έξι ολόκληρες μέρες μετά την Κυριακή 4 Νοεμβρίου που η εταιρεία ανακοίνωσε τη διαρροή, οι Φινλανδοί ακόμα παλεύουν να τη σταματήσουν!
  • Χθες, 8 Νοεμβρίου, ζητήθηκε επισήμως η βοήθεια του στρατού (εδώ)
  • Η συγκέντρωση ουρανίου στα νερά των γειτονικών λιμνών βρέθηκε να είναι 100-200 φορές ανώτερη του φυσιολογικού (εδώ)
  • Όπως προέκυψε,  το μεταλλείο δεν διέθετε “λίμνες εκτάκτου ανάγκης” (εδώ)…
  • Για “σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα” κάνει λόγο ο Υπουργός Περιβάλλοντος (εδώ)
  • Να κλείσει το μεταλλείο Talvivaara ζητάει υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομίας και Απασχόλησης (εδώ)
  • Να κλείσει το μεταλλείο ζητάνε και οι Φινλανδοί πολίτες που στις 30 Νοεμβρίου διαδηλώνουν γι’αυτό το σκοπό (εδώ)
Για το Talvivaara έχουμε γράψει εδώ κι εδώ. Πέρσι την άνοιξη ένας υπάλληλος πέθανε από δηλητηρίαση από υδρόθειο μέσα στο χώρο του μεταλλείου και δεκάδες νεροπούλια βρέθηκαν  νεκρά στην ανοιχτή λίμνη αποβλήτων. Η σκόνη και οι δυσάρεστες οσμές από το μεταλλείο διαχέονται σε μεγάλη έκταση, ενώ η επίπτωση του μεταλλείου στους υδατικούς πόρους έχει ανιχνευθεί ακόμα και εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.
Συνεχίστε να λέτε παραμυθάκια για το Κιτιλά και τον Αη-Βασίλη, η σκληρή πραγματικότητα είναι ΑΥΤΗ:

Saastevesi ryöppyää valtoimenaan ulos sakka-altaasta...
Η εταιρεία ανακοίνωσε τη διαρροή κατά τη διάρκεια της περασμένης Κυριακής 4 Νοέμβρη και παραδέχτηκε πως θέλει αρκετές ημέρες για να επισκευάσει το σημείο της διαρροής. Αυτά τα λύματα που χύθηκαν έξω βρίσκονται ακόμη στα όρια της περιοχής του μεταλλείου, το οποίο καταλαμβάνει 60 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Το 2008 και το 2010 συνέβηκαν παρόμοιες διαρροές. Παρόλα τα περιβαλλοντικά προβλήματα ο Δήμος του Sotkamo ήταν θετικός στα πλάνα της εταιρείας να διευρύνει τη περιοχή εξόρυξης στα 134 τετραγωνικά χιλιόμετρα.” (http://yle.fi)

Από τις προσπάθειες της εταιρείας να μπαλώσει τη διαρροή.
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.
Εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά μέτρα τοξικών υγρών αποβλήτων από το μεταλλείο έχουν διαρρεύσει στο περιβάλλον…  Βαρέα μέταλλα όπως κάδμιο και νικέλιο έχουν διαρρεύσει στις γειτονικές λίμνες. Η συγκέντρωση ουρανίου στα νερά ανέβηκε 100-200 πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα. Πριν από τρεις εβδομάδες, οι εκπρόσωποι της εταιρείας ανέφεραν ότι 1,4 εκατ. κυβικά μέτρα ρυπασμένων νερών υπήρχαν μέσα στο ίδιο το ορυχείο”.
Stop Talvivaara -  Vesistöjen puolestaΤην Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, η μεγαλύτερη περιβαλλοντική οργάνωση της Φινλανδίας ζήτησε την παρέμβαση της κυβέρνησης:
“Η Φινλανδία είναι γνωστή ως χώρα υψηλής τεχνολογίας στον τομέα του περιβάλλοντος. Ωστόσο, δεν έχει εφαρμόσει τις ικανότητες της στις μεταλλευτικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, υπάρχουν ελλείψεις στον έλεγχο. Το μεταλλείο  Talvivaara έχει γίνει ένα κλασικό παράδειγμα του τι συμβαίνει όταν ο περιβαλλοντικός έλεγχος εναποτίθεται στα εταιρικά συμφέροντα” (www.sll.fi)
… και σχετικό βίντεο: Talvivaara’s gypsum waste pond leaking on 05-Nov-2012
Η διαρροή στη Φινλανδία ξεκίνησε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου. Kαι τι κάναμε εμείς, στην Ελλάδα, ακριβώς αυτήν την ημέρα; 
.….. οι Θράκες διαδηλώναν ΚΑΤΑ των σχεδίων για μεταλλεία στο Πέραμα, η Χαλκιδική την ίδια μέρα βρίσκοταν αλληλέγγυα στη Θράκη για την ανάβαση στο Πέραμα και το Μέτωπο του Κιλκίς βρισκόταν στο Πάικο για τον 2ο ημιμαραθώνιο με σύνθημα “metalleia stop” !!!
Την ίδια μέρα ! Την ίδια μέρα που σε ένα άλλο μέρος της Ευρώπης η μεταλλεία οδηγούσε σε ένα καινούργιο περιβαλλοντικό έγκλημα, την ίδια μέρα εμείς αναγκαζόμασταν να φωνάξουμε και πάλι το ΟΧΙ μας!
συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πέραμα Έβρου

Το ίδιο θα κάνουν και οι Φινλανδοί στις 30 Νοεμβρίου: Διαδηλώνουν για να κλείσουν επιτέλους την πληγή που λέγεται Talvivaara! Εκδήλωση που είχε οργανωθεί πολύ πριν την πρόσφατη διαρροή.
Και αν στους συμπατριώτες μας από τη Β. Χαλκιδική αυτά τα κόκκινα νερά και τα πορτοκαλί κυματάκια θυμίζουν κάτι, έχουμε να τους πούμε το εξής: Αυτά τα κόκκινα νερά στη λιμνούλα στη Φινλανδία είναι πολύ πιο αθώα από τα δικά μας “κόκκινα”, τα όξινα νέρα από τις στοές των δικών μας μεταλλείων, που κάθε τόσο “κοκκινίζουν” το ποτάμι και τη θάλασσά μας για να μας θυμίζουν ότι η φύση είναι πάντα πολύ πιο δυνατή από τον άθρωπο.
...ajetaan vuotopaikalle...
...palaset lastataan veneisiin...
Και αν στους συμπατριώτες μας Χαλκιδικιώτες αυτά τα κόκκινα νερά και τα πορτοκαλί κυματάκια


http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/11/09/talvivaara-leak/#more-19613
Διαβάστε περισσότερα » »