Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟ: Δείτε τι έκανε συνεργείο ασφαλτόστρωσης !!!

Η πρώτη σκέψη που κάνεις κοιτώντας αυτές τις φωτογραφίες είναι ότι δεν μπορεί να έχει συμβεί στα αλήθεια αυτό που απεικονίζουν...

Στη συνέχεια σε ενημερώνουμε ότι συνέβη στα αλήθεια και μάλιστα δεν είναι στο εξωτερικό απ’ όπου μας έρχονται όλες οι απίστευτες φωτογραφίες αλλά από το εσωτερικό της χώρας μας.


Πρόκειται για κεντρικό σημείο στο Δήμο Θερμαϊκού, στη Θεσσαλονίκη.



Το συνεργείο ασφαλτόστρωσης έκρινε σωστό να απλώσει την άσφαλτο περιμετρικά του στεθμευμένου οχήματος.

Ότι και να πει κανείς είναι λίγο.

thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κοντά στην εξιχνίαση της ληστείας στην Πάρο. Αλβανούς δράστες "βλέπει" η ΕΛΑΣ

 
Τι δείχνουν τα ευρήματα της Αστυνομίας. Πού αποδίδουν οι αρχές την αιματηρή ληστεία στη Νάουσα της Πάρου (Vid)
Κοντά στην εξιχνίαση της αιματηρής ληστείαςτης αιματηρής ληστείας στην Πάρο, που αποδίδεται πλέον σε Αλβανούς δράστες, είναι η ΕΛ.ΑΣ, όπως αναφέρει το "Βήμα".
Όπως έχει διαπιστωθεί, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία της Alpha Bank, είναι το ίδιο που είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη ληστεία, με τρεις τραυματίες, τον Νοέμβριο του 2010, στο πάρκινγκ του πολυκαταστήματος Praktiker στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Τότε, τρία άτομα είχαν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια καταδίωξης δύο Αλβανών ληστών -στις 9 το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου 2010- στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο Ελληνικό.
Οι δύο Αλβανοί, οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πήγαν στο Praktiker του Ελληνικού και στο πάρκινγκ του καταστήματος ακινητοποίησαν έναν πελάτη, του πήραν 800 ευρώ και το αυτοκίνητό του και διέφυγαν με τα δύο αυτοκίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο στόχος των ληστών ήταν αρχικά διαφορετικός.
Εντοπίστηκαν, ωστόσο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι τους καταδίωξαν. Ο ένας κατάφερε να διαφύγει, ενώ ο άλλος, με το αυτοκίνητο του πελάτη του Praktiker, μπήκε αντίθετα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπου παρέσυρε δύο μοτοσικλέτες και ένα ποδήλατο, με αποτέλεσμα να τραυματίσει ελαφρά τους τρεις οδηγούς.
Τελικά, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Τότε είχαν γίνει εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου ληστή με το κλεμμένο αυτοκίνητο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τις τελευταίες ώρες, λοιπόν, η ΕΛ.ΑΣ διαπίστωσε ότι το όχημα της ληστείας αυτής στο Ελληνικό, πριν από δύο χρόνια, είναι το ίδιο που είχαν οι δράστες της δολοφονίας του 53χρονου οδηγού ταξί στην Πάρο.
Με βάση αυτά τα στοιχεία οι αξιωματικοί φαίνεται να γνωρίζουν την ταυτότητα τουλάχιστον ενός εκ των εμπλεκομένων στην αιματηρή ληστέια, ενώ οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζουν να συγκεντρώνουν σημαντικά στοιχεία για τις κινήσεις των κακοποιών στην Πάρο.
 





Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις "χτενίζουν" το νησί
Παράλληλα, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που μετέβησαν από την Αθήνα στη Νάουσα και άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, εξακολουθούν να "χτενίζουν" το νησί, προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες.
Παρά τις έρευνες των αρχών σε ύποπτα σπίτια, εγκαταλελειμμένες οικίες αλλά και δεκάδες σκάφη στο νησί της Πάρου, τη Νάξο και την Αντίπαρο δεν εντοπίστηκε κάτι.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι κάμερες ασφάλειας έχουν καταγράψει τα πάντα, μέσα και έξω από την τράπεζα.
Η διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής παρακαλεί όποιος πολίτης έχει αντιληφθεί ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση, να επικοινωνήσει με την τηλεφωνική γραμμή 210-6411111.

news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Η ΜΕΣΕΡΕΤ ΝΤΕΦΑΡ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΒΓΑΛΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΛΥΓΜΟΥΣ

Αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε η νικήτρια των 5.000 μέτρων των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου Μεσερέτ Ντεφάρ, όταν μετά τον τερματισμό της έβγαλε μια εικόνα της Βρεφοκρατούσας Παναγίας και άρχισε να την ασπάζεται με λυγμούς. Η αθλήτρια από την Αιθιοπία περνάει πολλούς μήνες του χρόνου στην Ελλάδα, όπου είναι παντρεμένη και ζει η πρώτη ξαδέλφη της που την φιλοξενεί, ενώ

σχεδιάζει να εγκατασταθεί μόνιμα στη χώρα μας και να ανοίξει μια σχολή για δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Σίγουρα βάζει τα γυαλιά , ως νέα ομολογήτρια, στον δικό μας φαρισαϊσμό, ο οποίος θεωρεί την Ορθοδοξία ως ένα φολκλόρ γάμου, βαπτίσεων και μνημοσύνων και αντιστρατεύεται κάθε έργο της. Η ορθοδοξία είναι ζώσα πίστη στις καρδιές των ανθρώπων όλων των φυλών, που ομολογούν και μαρτυρούν για τον Τριαδικό Θεό.

ΔEITE TO BINTEO




atheatignosi
Διαβάστε περισσότερα » »

Απαγορεύθηκε διά νόμου στους Έλληνες ραγιάδες να αποκτούν περιουσία στην Τουρκία!




Απαγορεύθηκε σε Έλληνες υπηκόους να αγοράζουν σπίτια και οικόπεδα στην Κωνσταντινούπολη, στην Ανδριανούπολη και στη μικρασιατική ακτή, δηλαδή την ιωνική γη που φυσικά είναι ελληνική από το 1500 π.Χ., με νόμο της κυβέρνησης Ερντογάν! 
Την στιγμή που κάποιοι ( δηλαδή ποιοι κάποιοι, σχεδόν όλοι) οι Έλληνες πολιτικοί που καταλαμβάνουν θέσεις πρωθυπουργών, υπουργών Εξωτερικών, υπουργών Άμυνας, υπουργών Οικονομικών κλπ. κάνουν επίδειξη ραγιαδισμού στις σχέσεις με την Άγκυρα και συναγωνίζονται στην προέκλυση τουρκικών επενδύσεων φτάνοντας στο ησμείο να πούλάβε οι ξεφτιλισμένοι ακόμα και ακριτικά λιμάνια, στην Τουρκία, περιέλαβαν τους Έλληνες  στην κατηγορία των χωρών οι οποίοι απαγορεύεται να αποκτούν περιουσία εντός Τουρκίας. Ποιες είναι οι άλλες χώρες; Συρία, Αρμενία και Βόρειος Κορέα! 
Η Άγκυρα έστειλε επιστολή σε όλες της τις πρεσβείες στο εξωτερικό προτρέποντας τις διπλωματικές της αποστολές να προωθήσουν το πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων ενώ πρόκειται να επιστρατευτούν μέχρι και αστέρια του σινεμά της χώρας σε μία προσπάθεια να φέρουν από τις αραβικές χώρες αλλά και αυτές του Κόλπου… πετροδολάρια. 
Οι πολίτες της Ελλάδας δεν θα μπορούν να επενδύσουν σε 28 παράκτιες επαρχίες στη Μικρά Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης ενώ δεν υπάρχει καμία ανάλογη απαγόρευση για τους Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι μπορούν ελεύθερα να αγοράσουν τα πάντα στην Ελλάδα, αρκεί να πληρώσουν! 
Και δεν περιορίζονται μόνο στην απαγόρευση αγοράς, αλλά ακόμα και στις γονικές παροχές. Σύμφωνα με τον Αττίλα Λοκ, δικηγόρο της Κωνσταντινούπολης «οι Έλληνες πολίτες δεν επιτρέπεται να αγοράσουν περιουσία στην παράκτια περιοχή γύρω από την Τουρκία… κι εάν ένας Έλληνας κληρονομούσε περιουσία θα έπρεπε να τη διεκδικήσει δικαστικά μέσα σε ένα μήνα, καθώς δεν δικαιούταν να έχει περιουσία εκεί».
Στην χώρα των ραγιάδων αγοράζουν τουρκικά σίριαλ κατά κόρον τα ιδιωτικά κανάλια που εκπέμπουν από συχνότητες που αποτελούν δημόσια περιουσία, στο Αιγαίο, μέχρι τις ακτές της Μακεδονίας, Θεσσαλίας ακόμα και Πελοποννήσου, ακούγονται τουρκικοί ραδιοσταθμοί (τεράστια η ισχύς των πομπών τους) και όλα μας προετοιμάζουν για την νέα "τουρκοκρατία" έστω άλλη μορφής, πιο "μοντέρνας"...

Διαβάστε περισσότερα » »

Φωτοβολταϊκά ...Το μεγάλο κόλπο που οδηγεί στη χρεοκοπία τη ΔΕΗ

Όταν το 2009 ένας άσχετος ή λιγότερος έξυπνος αλλά όπως αποδείχθηκε κουτοπόνηρος πολιτικός μιλούσε για αναδιαπραγμάτευση του αγωγού Μουργκάς -Αλεξανδρούπολη και πράσινη ανάπτυξη στην κεντρική πλατεία της Λάρισας αγλύκαντοι χωριάτες χειροκροτούσαν ..Μόνο που δεν έβλεπαν το τέλος τους...
Το Μεγάλο κόλπο στήθηκε αριστοτεχνικά με τα φωτοβολταϊκά και μάλιστα ποντάροντας στην ευαισθησία του Έλληνα για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής !
Έτσι μια παρέα έστησε το μεγαλύτερο κόλπο του αιώνα που μπροστά της η αγορά του αιώνα και τα υποβρύχια του Άκη είναι σταγόνα στο Ωκεανό
Ξεκίνησε η διαδικασία με τις άδειες για φωτοβολταϊκά και επένδυσαν αρκετοί αφού οι γυρολόγοι της Μπιρμπίλη με την συνοδεία της Οικογένειας Παπανδρέου είχε προετοιμάσει το έδαφος υποσχέθηκαν εγγυημένη τιμή πώλησης τα 54 σεντς την κιλοβατώρα αγορά όταν η ΔΕΗ πουλούσε στον καταναλωτή 14 σεντ !
Υποσχέθηκαν πλήρη χρηματοδότηση του έργου με τα γνωστά παπαγαλάκια ,γραφεία εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών οι οποίοι σε χρόνο ρεκόρ υποσχέθηκαν γρήγορες διαδικασίες αλλά αυξήθηκε το κόστος εγκατάστασης κατά 100 % των φωτοβολταϊκών αλλά όπως λέγανε τα παπαγαλάκια... τι σε νοιάζει τραβάς μια υπερτιμολόγηση.. και καλύπτεις το κόστος !
Μόνο που κάποιος έπρεπε να πληρώσει αυτό το κόστος η Μπιρμπίλη αφού πέρασε νομοσχέδιο που απαγορεύετε την εξόρυξη λιγνίτη έστειλε και μερικούς δήθεν αγανακτισμένους να φωνάξουν έξω απο τα εργοτάξια της ΔΕΗ και το κόλπο έπιασε !
Τρέχαν όλοι στο κάμπο της Θεσσαλίας να φυτέψουν φωτοβολταϊκά και βουνά της Πίνδου ανεμογεννήτριες
Στο κόλπο νομάρχες ,δήμαρχοι ,δημοτικοί σύμβουλοι έστησαν σε μια νύχτα ετερίες και απλά έπαιρναν την μίζα απο τους Γερμανούς που είχαν την τεχνολογία και την τεχνογνωσία ...Αλλά τώρα ήρθε ή ώρα του λογαριασμού ...45% αύξηση του τέλους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ...Η ΔΕΗ έχει έτοιμα εργοτάξια και φράγματα αλλά δεν της δίνουν το δικαίωμα να παράξει η ίδια ενέργεια ...
Η ΔΕΗ δεν μπορεί βέβαια να αγοράζει με 54 σεντς και να πουλάει με 14 οπότε δύο λύσεις υπάρχουν και θα εφαρμοστούν και οι δύο μείωση της εγγυημένης τιμής στα φωτοβολταϊκά και αύξηση της τιμής του ρεύματος με παράλληλη αύξηση του τέλους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πάλι στους λογαριασμούς των νοικοκυριών !
Η Μπιρμπίλη με τον γκόμενο και το τέκνο της στην Ευρώπη με μισθό 8χιλιάδων ευρώ ,ο γκόμενος ο γνωστός που πήρε την μίζα για το C4I και τα κορόιδα να πληρώσουν την νύφη !
Η πρόβλεψη η ΔΕΗ θα σπάσει σε κερδοφόρα και μή και θα πουληθεί ...
Οι Γερμανοί διαμαρτύρονται γιατί οι Κινέζοι έριξαν την αγορά των φωτοβολταϊκών ...κερδισμένοι και αυτοί !
Οι Μόνοι κερδισμένοι είναι οι νομάρχες ,οι δήμαρχοι ,οι σύμβουλοι ,οι τεχνοκράτες των πολιτικών γραφείων και οι μεγάλοι χαμένοι εμείς ...
Για τον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη θα πούμε σε λίγο το ότι ο Παπανδρέου κυκλοφορεί ακόμη στην Ελλάδα και ελεύθερος είναι πρόκληση !
Βετεράνος
Δείτε τα νέα μέτρα για τα Φωτοβολταϊκά
Πακέτο μέτρων για την αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και τον περιορισμό της επιβάρυνσης των καταναλωτών, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Με αποφάσεις του υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, αναστέλλεται η διαδικασία χορήγησης νέων αδειών για φωτοβολταϊκά και μειώνονται δραστικά οι εγγυημένες τιμές απορρόφησης της ενέργειας από φωτοβολταϊκές μονάδες.

Παράλληλα, ενεργοποιείται ο νόμος που προβλέπει απόδοση μέρους του τέλους ΕΡΤ που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, για την ενίσχυση του λογαριασμού των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Η δέσμη μέτρων, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΚΑ, κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να αποφευχθεί μεγαλύτερη αύξηση του τέλους ΑΠΕ που πληρώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Οι νέες χρεώσεις για το τέλος ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ) που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) είναι αυξημένες μεσοσταθμικά κατά 34% (46% για τα νοικοκυριά), όμως οι ανατιμήσεις θα ήταν πενταπλάσιες αν δεν λαμβάνονταν τα μέτρα αυτά.

Αδειες για φωτοβολταϊκά

Σε ό,τι αφορά την αναστολή της αδειοδοτικής διαδικασίας, η απόφαση προβλέπει ότι δεν θα υποβάλλονται νέα αιτήματα για χορήγηση άδειας παραγωγής και έκδοση προσφοράς σύνδεσης φωτοβολταϊκών, ενώ τα αιτήματα που εκκρεμούν δεν εξετάζονται. Συνεχίζεται, όμως, κανονικά η αδειοδοτική διαδικασία για έργα με άδεια παραγωγής, καθώς και έργα που εξαιρούνται από την υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής και έχουν δεσμευτική προσφορά σύνδεσης. Επίσης εξαιρούνται από την αναστολή τα φωτοβολταϊκά στις στέγες και τα έργα που έως την ημερομηνία της αναστολής είχαν ενταχθεί σε διαδικασία fast track.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η ισχύς των έργων που συνεχίζουν (δηλαδή δεν υπάγονται στην απόφαση αναστολής) υπολογίζεται σε 5.500 μεγαβάτ (MW), από τα οποία 3.700 MW διαθέτουν άδεια παραγωγής, και 1.800 MW, που εξαιρούνται από την υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής, διαθέτουν δεσμευτική προσφορά σύνδεσης. Με τα μεγέθη αυτά έχουν ήδη υπερκαλυφθεί οι στόχοι για το 2020 και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που αποφασίστηκε η αναστολή.

Εγγυημένες τιμές απορρόφησης

Η μείωση της εγγυημένης τιμής απορρόφησης της ενέργειας από φωτοβολταϊκά αποφασίστηκε για να περιοριστεί το έλλειμμα του λογαριασμού των ανανεώσιμων πηγών, που υπερβαίνει τα 300 εκατ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι οι τιμές αυτές (feed in tariff) ήταν από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, παρά τις μειώσεις που μεσολάβησαν, ενώ ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι το κόστος εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών έχει μειωθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια λόγω ωρίμανσης της τεχνολογίας. Οι μειώσεις αφορούν τις νεοεισερχόμενες μονάδες, δεν έχουν δηλαδή αναδρομική ισχύ και δεν αφορούν τις ήδη λειτουργούσες.

Οι μειώσεις στις εγγυημένες τιμές αγοράς της ενέργειας από φωτοβολταϊκά φθάνουν μέχρι 46% (οι μεγαλύτερες μειώσεις έγιναν στα φ/β που εγκαθίστανται στις στέγες) και, όπως προέβλεπε ήδη η νομοθεσία, οι τιμές θα βαίνουν μειούμενες τα επόμενα χρόνια. Για την τρέχουσα περίοδο (Αύγουστος 2012), οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Για μονάδες ισχύος πάνω από 100 κιλοβάτ στο διασυνδεδεμένο σύστημα, 180 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 271,64).
Για μονάδες κάτω από 100 κιλοβάτ στο διασυνδεδεμένο σύστημα και για μονάδες ανεξαρτήτως ισχύος στο μη διασυνδεδεμένο σύστημα δηλαδή στα νησιά, 225 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 305,6).
Για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες η τιμή πέφτει στα 250 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 470,25.

ΕΡΤ για τον λογαριασμό των ΑΠΕ. Τα έσοδα από την παρακράτηση αυτή εκτιμάται ότι θα φθάσουν στα 75 εκατ. ευρώ το χρόνο.

«Σε σημείο κατάρρευσης»

Το ΥΠΕΚΑ στη σχετική ανακοίνωση αφήνει αιχμές για χρόνια προβλήματα και εσφαλμένο σχεδιασμό, επισημαίνοντας:

«Οι στρεβλώσεις στο ρυθμιστικό πλαίσιο, οι κακοί υπολογισμοί, η σημαντική απόκλιση των πραγματικών μεγεθών και των εκτιμήσεων των παραμέτρων που χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό του ΕΤΜΕΑΡ, οι οφειλές των εταιρειών Energa και Hellas Power, που παραμένουν σε δεσμευμένους λογαριασμούς και οι καθυστερήσεις χρόνων, έφτασαν σε σημείο κατάρρευσης την αγορά ενέργειας, που θα προκαλούσε ανυπολόγιστες ζημιές στην οικονομία της χώρας. Αρχικοί υπολογισμοί για τη διάσωση της αγοράς οδηγούσαν σε υπέρογκες επιβαρύνσεις των απλών καταναλωτών, οι οποίοι θα καλούνταν για ακόμη μια φορά να σώσουν την κατάσταση με κατακόρυφες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος».
Βετεράνος
πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Θαύματα στη χώρα των άθεων

Εκεί που οι Χριστιανοί απολύονται από τη δουλειά τους επειδή φορούν σταυρό.

Εκεί που οι καμπαλιστές κυβερνούν.

Εκεί που απαγορεύονται οι εικόνες σε δημόσιους χώρους.

Εκεί που προσέβαλαν το ολυμπιακό ιδεώδες με την τελετή έναρξης των ολυμπιακών,

εκεί δεκάδες αθλητές ανεβαίνουν στο βάθρο κανοντας τον σταυρό τους, όπως ο Μπολτ και όπως η αθλήτρια που νίκησε και έβγαλε την εικόνα της Παναγίας και την έδειχνε δημόσια εκεί που απαγορεύεται δια νόμου.

Τι θα κάνετε κύριοι; Θα την συλλάβετε; Ή μήπως θα την διαγράψει από τις αθλητικές δέλτους η ολυμπιακή επιτροπή;

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ

πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΗΡΩΕΣ... ΤΑΣΟΣ ΙΣΑΑΚ, ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥΣ.


isaak-solomouΔεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την άγρια δολοφονία του Τάσου Ισαάκ κατά τη διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης στην περιοχή της νεκρής ζώνης, στη Δερύνεια Αμμοχώστου.
Στις 24 Ιουνίου 2008 το ευρωπαϊκό δικαστήριο βρήκε ένοχη την Τουρκία για την δολοφονία των Σολωμού και Ισαάκ. Σύμφωνα με το δικαστήριο η Τουρκία κρίθηκε ένοχη για την παραβίαση του άρθρου 2 της ευρωπαϊκής συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί δεν έγινε καμία έρευνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι για τον θάνατο του.
Ο Τάσος Ισαάκ (1972 - 11 Αυγούστου 1996) δολοφονήθηκε σε διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης στην περιοχή της νεκρής ζώνης, στη Δερύνεια της επαρχίας Αμμοχώστου.
Ήταν στις 11 Αυγούστου 1996, όταν κυπριακό αίμα πότισε για μία ακόμα φορά τα χώματα του κατεχόμενου μέρους της Μεγαλονήσου. Μία ακόμα θυσία, σπονδή στο Θεό του «πολέμου», που μαίνεται στη μαρτυρική Κύπρο. Αυτή, του Τάσου Ισαάκ.
Όταν στις 2 Αυγούστου του 1996 τα μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών ξεκινούσαν την πορεία τους με προορισμό την κατεχόμενη Κερύνεια, προκειμένου να διαδώσουν το μήνυμα της ειρήνης, κανένας δε μπορούσε να φανταστεί την τραγική της κατάληξη.
Ανάμεσα στους Κύπριους μοτοσικλετιστές και 200 άτομα από πολλές χώρες της Ευρώπης.
Η πομπή ξεκίνησε από την πύλη του Βρανδεμβούργου, στο Βερολίνο. Σε κάθε σταθμό της μεγαλειώδους αυτής πορείας, με κεντρικό σύνθημα «Απελευθέρωση, η μόνη λύση», οι διοργανωτές πραγματοποιούσαν διασκέψεις Τύπου, όπου ανέλυαν τους στόχους της, καταγγέλλοντας παράλληλα την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.
Έπειτα από μία μεγάλη διαδρομή μέσα από τις χώρες της γηραιάς ηπείρου, που διήρκεσε οκτώ ημέρες, οι κήρυκες της ελευθερίας πάτησαν τις ρόδες τους στην Κύπρο.
Ακολούθησε συνάντηση μεταξύ του τότε προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, και του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών, Γιώργο Xατζηκώστα, στην οποία αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί το τελευταίο στάδιο της πορείας -αυτό της εισόδου στα κατεχόμενα εδάφη- προκειμένου να αποφευκτεί η ένταση.
Η κατάσταση, όμως, ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Οι μοτοσικλετιστές, αρνούμενοι να δεχθούν την απόφαση, άρχισαν να κινούνται ανοργάνωτα προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Tα πρώτα μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στο ΣOΠAZ, στη Λευκωσία, ενώ διαδηλωτές άρχισαν να περνούν στη ελεγχόμενη από τις δυνάμεις του ΟΗΕ νεκρή ζώνη. Οι συγκεντρωμένοι Τουρκοκύπριοι και ομάδες των ακροδεξιών «Γκρίζων Λύκων» άναψαν φωτιά για να τους απομακρύνουν.
Στη Δερύνεια η κατάσταση ήταν ακόμα χειρότερη, καθώς οι συγκρούσεις δεν άργησαν να μετατραπούν σε γενικευμένη σύρραξη. Μοτοσικλετιστές και άλλοι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με το συγκεντρωμένο πλήθος φανατικών Τουρκοκυπρίων, μελών των «Γκρίζων Λύκων» και τον κατοχικό στρατό.
Όσο περνούσε η ώρα τα επεισόδια κλιμακώνονταν. Τα μέλη των «Γκρίζων Λύκων» χτυπούσαν τους διαδηλωτές με στειλιάρια και πέτρες, τη στιγμή που οι ειρηνευτικές δυνάμεις κοιτούσαν το σκηνικό τρόμου ανίκανες να αντιδράσουν.
Ήταν τότε που ο Τάσος Ισαάκ, στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν άλλον Ελληνοκύπριο, ο οποίος δεχόταν τα ανελέητα χτυπήματα των Τούρκων, βρέθηκε στο κέντρο των γεγονότων. Γύρω του μαζεύτηκε ασκέρι μανιασμένων «Γκρίζων Λύκων», που χτυπούσε ανελέητα.
isaak
Ο αέρας μύριζε μπαρούτι εκείνο τον ταραγμένο Αύγουστο στην Κύπρο. Είχαν περάσει μόλις τρεις μέρες από τότε που ο Τάσος Ισαάκ έπεφτε νεκρός στα χώματα της κατεχόμενης μεγαλονήσου, όταν η δεύτερη πράξη του δράματος έμελε να παιχτεί.
Λίγες στιγμές έπειτα από την ταφή του, με το χώμα νωπό, ακόμα, πάνω στο μνήμα του, οι φίλοι του πήραν στεφάνια και λουλούδια μυρωμένα και κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να αποδώσουν φόρο τιμής στο χαμένο τους σύντροφο.
Η κατάσταση δεν άργησε να βγει και τη μέρα εκείνη εκτός ελέγχου, όταν από το πουθενά την εμφάνισή τους στο σημείο έκαναν οι... συνήθεις ύποπτοι «Γκρίζοι λύκοι». Λίγα λεπτά αργότερα η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Ο πετροπόλεμος ήταν μόνο η αρχή.
Ξαφνικά ένας από τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές πετάχτηκε μπροστά.
solomostsigaro
Ήταν ο Σολωμός Σολωμού, ξάδερφος του νεκρού Τάσου. Με αστραπιαίες κινήσεις βρέθηκε στη νεκρή ζώνη. Οι Κυανόκρανοι των Ηνωμένων Εθνών ήταν πολύ αδύναμοι για να τον συγκρατήσουν.
Ο 26χρονος άνδρας από το Παραλίμνι με βήμα γοργό και σταθερό και με το τσιγάρο να καίει στο στόμα, κατευθύνθηκε προς τον ιστό που ανέμιζε η τουρκική σημαία.
Άρχισε να σκαρφαλώνει στον ιστό.
«Ρε μην πηγαίνεις κοντά ρε. Ελα εξω ρε μαλακα. Θα σου ρίξουνε ρε μαλακα» ήταν οι τελευταίες λέξεις που άκουσε. Μετά τα πάντα σκοτίνιασαν.
Ο Σολωμός Σολωμού έπεφτε νεκρός στο χώμα, χτυπημένος από πέντε σφαίρες στο πρόσωπο, το λαιμό και την κοιλιά.
solomossolomou
Οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές ήταν οι επόμενοι στόχοι των τουρκικών πυρών.
Ένδεκα τραυματίες, ανάμεσά τους και μία γυναίκα που δεν βρισκόταν καν στη νεκρή ζώνη ήταν ο θλιβερός απολογισμός.
Από τις ριπές των Τούρκων τραυματίζονται και κυανόκρανοι. Επικρατεί πανικός. Χρειάζεται να περάσουν 15 ολόκληρα λεπτά, προτού οι άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης καταφέρουν να προσεγγίσουν το άψυχο κορμί του Σολωμού που κείτονταν στο χώμα.
Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων παρακολουθούσε με καμάρι τα... «επιτεύγματα» των κατοχικών στρατευμάτων και των «Γκρίζων Λύκων», οι οποίοι, λίγο αργότερα, ξεχύθηκαν σε πανηγυρισμούς στα κατεχόμενα εδάφη.
Τις επόμενες ημέρες, ομάδα ανακριτών του Αρχηγείου Αστυνομίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμόχωστου, μετά από συντονισμένες έρευνες, εντόπισε τους δράστες, εναντίον των οποίων εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης.
Μεταξύ των δολοφόνων του Σολωμού ήταν ο Kενάν Aκίν, έποικος, πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού , υπουργός γεωργίας του κατοχικού καθεστώτος και πράκτορας των τουρκικών μυστικών Δυνάμεων. Τον Ακίν επικήρυξε η Λευκωσία έναντι του ποσού των 460.000 ευρώ.
Το υλικό που εξασφαλίσθηκε από την έρευνα χρησιμοποιήθηκε για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της Τουρκίας. Η Κύπρος δικαιώθηκε.
Κανένας από τους δράστες δεν έχει, μέχρι σήμερα, συλληφθεί...

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα "Γομάρια" και οι "Ελεεινοί"


Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Λοιπόν εγώ, όποτε πω να γράψω, δεν είναι για καλό. Και πως να είναι, όταν βλέπω και διαβάζω τόσα ασύλληπτα, τραγελαφικά και...ελληνικά, που δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.

Χτές είχαμε τον ...Κασιδιάρη και τη παρέα του, σήμερα έχουμε (πάλι) τον ...Αντωνάκη! Και τον Βύρωνα. Και την εκλεκτή τους παρέα. Ολα τα καλά παιδιά σε γαλάζιο φόντο.

Τις προάλλες, ήταν ο Βύρων Πολύδωρας, ο πρώην - προσέξτε, πρώην!- πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος μάλιστα υπήρξε ...πρόεδρος της μίας μέρας!

Ηταν τότε στις πρώτες εκλογές, τον Μάη, που η Βουλή δεν έβγαλε κυβερνήτη (και...σκάσαμε απ τη στενοχώρια μας) και επειδή έπρεπε να ξαναπάμε σε εκλογές, η Βουλή έκανε μία και μόνη συνεδρία, κατα την οποία ορκίστικαν οι εκλεγμένοι, ορίστηκε προεδρείο κλπ κλπ κατα τις επιταγές του Συντάγματος και μετά... διαλύθηκε η ομήγυρις, σχόλασε το πανηγύρι κι ο καθείς...πήρε τα αναμνηστικά του, έκανε τις δηλωσούλες του και ..πήγε σπίτι του. Ολοι; Οχι ασφαλώς! Γιατί κάποιοι...εφρόντισαν πρίν απ αυτούς, για ...άλλους! Και επι το ακριβέστερον, ο πολύς Βύρωνας Πολύδωρας, ο οποίος είχε την - πολύ μεγάλη τύχη - να εκλεγεί πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, γιατί αυτός ΔΕΝ πήγε σπίτι του, όπως οι άλλοι, αλλά...έπιασε στασίδι κανονικό στο "παλάτι", "νοίκιασε" μια γραφειάρα νά! (μετά συγχωρήσεως) - εφ΄ όσον το δικαιούται το παιδί - και δεν έφτανε μόνο αυτό, α, όχι, προσέλαβε και ...ιδιαιτέρα! Α, βέβαια, τι λέτε εκεί, κοτζαμάν ...πρώην προεδράρα, άνευ γραμματέως, τι λές εκεί! Θα μας πάρουν με τις πέτρες!

Ο "κύριος" αυτός λοιπόν, εν μέσω ...όχι εθνικής κρίσης, αλλά θυέλλης 12 μποφώρ, επιβαρύνει το δημόσιο ταμείο όχι μόνο με την απολύτως περιττή παρουσία του, αλλά προσθέτει και άλλον! Κι αυτός ο άλλος, δεν είναι άλλος απ την ιδια του τη κόρη!!!! Και αντί αυτό το παχύδερμο, αυτό το πολιτικό όρθιο γουρούνι, αντί να βάλει την ουρά κάτω απ τα σκέλια όταν τον ...έκραξε (λέμε και καμια μ@λ@κία να περνά η ώρα ε;) ο Αντωνάκης αλλά και σύσσωμος ο ελληνικός λαός, βγήκε χτές και είπε οτι "Δεν αντιλαμβάνομαι τον θόρυβο που έγινε για το θέμα, το γραφείο το δικαιούμαι, όπως δικαιούμαι και τη γραμματειακή υποστήριξη! Και έπελεξα το καλύτερο, δηλαδή τον απόλυτα δικό μου συνεργάτη που είναι η κόρη μου, η οποία μιλάει τέσσερις γλώσσες, έχει πέντε πτυχία, εμπειρία κλπ κλπ!" Σα να λέμε, δικό του είναι το μαγαζί, όποιον θέλει ...βάζει! Και μάλιστα, σε κατάσταση πλήρους μονιμότητας πρόσληψη! Που σημαίνει δηλαδή, οτι η...κοπελιά, θα ...πάρει σύνταξη απ τη Βουλή ως υπάλληλος του...μπαμπά της! Οσο για μισθό, αφήστε τα καλύτερα, γιατί θα σας σηκωθούν ακόμη περισσότερο οι ήδη σηκωμένες τρίχες σας.

Και δεν πρόλαβε να στεγνώσει το...σάλιο του Πολύδωρα απ τις ..βαρύγδουπες δηλώσεις, να σου ο Αντωνάκης, ο πρωθυπουργός ντε, αυτός που...κόπτεται για περικοπές, "να σώσουμε την οικονομία παιδιά" και άλλα τέτοια ηρωικά και μετά το αδερφάκι του και τα 12 εκ. που του έστειλε...διορίζει τον κουμπάρο του, Γιώργο Αντωνίου στη ...γενική διεύθυνση της ...ΕΡΑ! Δηλαδή, εαν είμαστε πολιτικοί και δή...πρωθυπουργοί ή βουλευτές ή αρχηγοί κόμματος, όποιος είναι γίος μας, κόρη μας, αδερφός μας ή ξάδερφος, κουμπάρος μας, μπατζανάκης μας, θείος μας ή ανηψιός μας, έχει κάνει τη...τύχη του! Έλυσε το πρόβλημά του δια βίου! Ποιό λόττο και ποιό "πάμε στοίχημα", αυτό είναι όλα τα λεφτά!
Είσαι στην Ελλάδα, συγγενής πολιτικού ή πρωθυπουργού; Ελυσες το πρόβλημά σου! Δεν είσαι; Καλύτερα να μεταναστεύσεις για να δείς Θεού πρόσωπο!

Αυτά λοιπόν συμβαίνουν την ώρα που η κρίση βρίσκεται στο ζενίθ της, την ωρα που ο κόσμος στενάζει και βαρυγγομά απο τα υπέρμετρα βάρη απο την πρωτόγνωρη σε παγκόσμιο επίπεδο σκληρότητα και φορολογική αναλγησία, την ώρα που οι άστεγοι πληθαίνουν και οι αυτοκτονίες πολιτών είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας. Σκέψου λοιπόν τι φαγοπότι γινόταν ΠΡΙΝ την κρίση. Τι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ακόμη και τι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να μάθουμε.

Ε, λοιπόν εγώ αγαπητοι "κύριοι" πρωην πρόεδροι και νύν πρωθυπουργοί σας πετάω τη γλώσσα έξω γιατί εγώ, όπως και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μου, ζούμε σε μια καθ όλα ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ χώρα, την Αυστραλία, μια χώρα που δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το ...απέραντο μπορντέλλο που έχετε καταντήσει τη πατρίδα μου. ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. 
Και γιατί δεν έχει σχέση το ...μπορντέλο με την Αυστραλία;
Διότι, βάσει του Συντάγματος και των πολιτειακών Νόμων περί Δημόσιας Διοίκησης, εαν ένα απο αυτά γινόταν και βεβαιωνόταν κιόλας δια στόματος ...κρινόμενων, κάποιοι θα βρίσκονταν την επόμενη μέρα στις Φυλακές του Near Chill, παρέα με όλα τα κατακάθια της κοινωνίας. 
Σαν τη Βίκυ και τον Ακη ενα πράμα. 

Και για να τα πώ πιο αναλυτικά, όταν είσαι ΠΡΩΗΝ κυβερνητικός, είτε πρωθυπουργός είτε βουλευτής είτε οτιδήποτε, είσαι ΠΡΩΗΝ. Τελεία και παύλα. ΠΡΩΗΝ. Παίρνεις τα μπογαλάκια σου και πας σπίτι σου. ΕΝΤΕΛΩΣ. Που σημαίνει, οτι παίρνεις μια σύνταξη της τάξεως των 2.500 δολλαρίων ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, γιατι ΑΝ ΕΧΕΙΣ, ΞΕΧΝΑ ΤΟ, καθώς και το...όνομά σου που άφησες ως κυβερνών. Θέλετε να σας δείξω το σπίτι της κυρίας Γκίλλαρντ, της εν ενεργεία πρωθυπουργού της Αυστραλίας στη Μελβούρνη; Πολύ ευχαρίστως!

To σπίτι της πρωθυπουργού Τζούλιας Γκίλλαρντ στη Μελβούρνη
Aυτό εδώ είναι στη φώτο αριστερά, το σπίτι της κυρίας Γκίλλαρντ! Σε μια απο τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Μελβούρνης, την Altona. 
Οπως λέμε...Ανω Λιόσια στην Αθήνα!
Εδώ στην ιστοσελίδα που σας παραθέτω, που είναι ιστοσελίδα απο real estate, μπορείτε να δείτε και τη σημερινή τιμή του αν πουληθεί! Εκεί θα πάει να μείνει η κυρία Γκίλλαρντ, όταν με το καλό τα "μαζέψει" απο το Goverment House της Καμπέρα. Χωρίς ούτε ΕΝΑ ΔΟΛΛΑΡΙΟ παραπάνω απο αυτά τα οποία ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ σαν σύνταξη "τιμής ένεκεν", χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ να τη φυλάει ή να της κουβαλάει τα ψώνια, χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟ που θα τον πληρώνει το Αυστραλέζικο Δημόσιο, ΤΙΠΟΤΕ!
ΝΟΤΗΙΝG, που λένε και οι Αγγλοσάξονες. 

Εαν τώρα, για να πάμε στο ..."δια ταύτα", κάποιος κυβερνητικός, βουλευτής, υπουργός ή δε ξέρω τι άλλο, διανοούνταν να ...προσλάβει κάποιον ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ή να είναι συγγενής με αυτόν μέχρι τρίτου βαθμού συγγενείας, εαν αυτό αποκαλυπτόταν τότε:
1) Θα επενέβαινε ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ ο πολιτειακός Εισαγγελέας.
2) Ο πολιτικός που θα έκανε την πράξη αυτή ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ! Και να δηλώσει ΕΝΩΠΙΟΝ των ΜΜΕ δημόσια ΣΥΓΝΩΜΗ!
3) Θα σχηματιζόταν ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ εντός 50 ημερών απο τη στιγμή που έγινε γνωστή η παράβαση  και εαν προέκυπταν κι άλλα επιβαρυντικά στοιχεία για τον πολιτικό του βίο, ο χρόνος σχηματισμού δικογραφίας θα παρατεινόταν κατά 3 μηνες.
4) Ο πολιτικός θα ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΟΤΑΝ μαζί με τον ή την "ευνοούμενό/ή" του
5) Η καταδίκη του στο δικαστήριο θα ήταν σίγουρη, με ποινή ΚΑΘΕΙΡΞΕΩΣ απο 5 μέχρι 10 ετών!!!!
Διότι, με βάση τη μεγάλη ΧΑΡΤΑ του συντάγματος της Αυστραλίας, οι πράξεις και οι παραλείψεις πολιτικών προσώπων, τιμωρούνται ΟΛΕΣ με την ποινή της ΚΑΘΕΙΡΞΕΩΣ. Κι ας είναι πλημμελήματα ή πταίσματα. Κι αυτό, διότι οι νομοθέτες ήθελαν να δώσουν έμφαση ΣΤΗ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και στο γεγονός πως οι πολιτικοί θα πρέπει να είναι ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΗΘΟΥΣ για να εμπνέουν το λαό.
Εσείς τι είστε;
Ασε καλύτερα να μη πώ τι είστε, σας το λέει έτσι κι αλλιώς καθημερινά ο ελληνικός λαός, οι συμπατριώτες μου.

Θέλετε κι άλλα; Να σας πώ όσα θέλετε.

Λοιπόν, ο Δημόσιος Τομέας στην Αυστραλία, χωρίζεται σε 2 μέρη: Ο κυβερνητικός, ο οποίος είναι ένας ΑΚΡΩΣ ΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΟΣ τομέας, και ο ευρύτερος, ο οποίος περιλαμβάνει τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα νοσοκομεία.

Για να μπείς εκεί, είναι τόσο εύκολο, όσο και εξαιρετικά δύσκολο. Εύκολο διότι πρόσβαση έχουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ, μηδενός εξαιρουμένου, καμμιά απολύτως διάκριση ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Εξαιρετικά δύσκολο όμως, διότι μπαίνουν ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ και φεύγουν με το ...παραμικρό παράπτωμα! Α, μη φοβάστε, δεν υπάρχουν τετοια πράγματα όπως εξετάσεις, παραεξετάσεις, πράματα και θάματα. Τα πράματα είναι πολύ απλά. Κάνεις την αίτησή σου, επισυνάπτεις πτυχία, παραπτυχία, ό,τι έχεις τέλος πάντων και περνάς απο ...συνέντευξη που θα σου πάρει ο προιστάμενός σου. 1.000 άτομα έκαναν αίτηση; Θα επιλεγούν τα 50 απο τα χίλια, βάσει προσόντων που θα έχει το βιογραφικό τους κι απο κεί και μετά, ξεκινάνε οι συνεντεύξεις. Εκεί, ο προιστάμενος θα κρίνει τον υποψήφιο με βάση:
1) Τις γνώσεις πάνω στο αντικείμενο
2) ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ που θα επιδείξει
3) Τον χαρακτήρα του!
Εαν σε αυτά τα τρία συγκεντρώσει μια βαθμολογία τέτοια που να δικαιολογεί την πρόσληψή του, το άτομο αυτό ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ. Μα θα μου πείτε, εάν ο προϊστάμενος είναι...το γνωστό μας μέσον, αν σε ξέρει, αν είσαι ωραία γκόμενα και του γυάλισες, εάν εάν εάν, και σε προσλάβει με ΠΛΗΜΜΕΛΗ κριτήρια επιλογής, τι θα γίνει; Θα τον πάρει χαμπάρι κανείς; Αμ θα τον πάρει! 

Διότι, αυτός ο προιστάμενος μέχρι που εσύ να προσαρμοστείς στην εργασία σου και να αρχίσεις να αποδίδεις τα προσδοκώμενα, θα έχει χάσει 20 κιλά από το άγχος και το στρές και θα βλέπει καθημερινά ΕΦΙΑΛΤΕΣ στον ύπνο του! Γιατί; Μα φυσικά για τον λόγο οτι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι εκάστοτε επιθεωρητές που αξιολογούν το προσωπικό θα διαπιστώσουν το ΕΛΛΕΙΠΕΣ ή την ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ του προσώπου που προσελήφθη με ΠΛΗΜΜΕΛΗ κριτήρια. Και θα πάνε ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ στον προιστάμενο που έκανε την πρόσληψη. Και θα τον ρωτήσουν απλά και ευγενικά το "γιατί". Και εαν οι εξηγήσεις που θα πάρουν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ, το άτομο αυτό θα ΑΠΟΛΥΘΕΙ. Με συνοπτικότατες διαδικασίες. Και όχι μόνο αυτό. Εχει και συνέχεια. Το άτομο αυτό, ο πρώην προϊστάμενος δηλαδή, ο επίορκος, θα χρειαστεί να βρει αλλού δουλειά. Αμ δε που θα βρεί! Διότι ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ Η ΣΥΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ που θα πάρει από τους επιθεωρητές, που θα λέει με πολύ απλά και ευγενικά λογάκια, οτι υπήρξε ΕΠΙΟΡΚΟΣ. Και δεν θα τον προσλαμβάνει ΟΥΔΕΙΣ.

Eν ολίγοις, το άτομο αυτό ΘΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ. Αξίζει τον κόπο λοιπόν να διακινδυνέυσει να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά; Οι Αγγλοσάξονες θα απαντήσουν με ένα I don't think so!

Eτσι λειτουργεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε ένα πραγματικα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, αγαπητά...ελληνόφωνα "γομάρια". "Αγαπητοι" σκερβελέδες και ελεεινοί τεμπελοκαρεκλοκένταυροι και δήμιοι του λαού. Ετσι θωρακίζεται μια ευνομούμενη κοινωνία, έτσι προχωράει μπροστά μια κοινωνία. Οταν βασίζεται στην ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ.

Τ΄ακούς εθνοσωτήρα Αντωνάκη, εγγονέ της μεγάλης Πηνελόπης Δέλτα; Τ΄ ακούς γομάρι που ακούς στο όνομα Βύρων Πολύδωρας; Τ΄ ακούτε όλοι εσείς οι κλόουν του "παλιατσοστάν" που λέγεται Ελλάδα;

ΕΤΣΙ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ "αγαπητά" μου ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ, που δεν έχετε ούτε τσίπα πάνω σας, ούτε μια στάλα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ στις φλέβες σας. Είστε ό,τι χειρότερο έχει γεννήσει ποτέ η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. Οχι η Ελλάδα, η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
Και σας το λέω εγώ, ένας μετανάστης, που με διώξατε απ την ίδια μου τη χώρα, ένας ΠΡΩΗΝ μή ευνοούμενος πολίτης σας.

Γι αυτό σκύβετε το κεφάλι σε κάθε Raus που θα ξεστομίσει η απόγονος των Ούννων, Αγγέλα Μέρκελ.
Γι αυτό τρέμετε στη θέα τριών καθαρμάτων και κοινών οικονομικών δολοφόνων που αποκαλείτε "τρόικα".
Γι αυτό σκύβετε και γυρνάτε τον κώλο σας σε κάθε νεύμα του απόγονου των ...Ζουλού, Μπαράκ Ομπάμα.
Γι αυτό σκύβετε ταπεινά το κεφάλι σε κάθε μούγκρισμα του απόγονου των Μογγολών και τουρκμένων Ταγίπ Ερτογάν και του Νταβούτογλου.
Για να ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ αυτό το μοναδικό ΠΡΟΝΟΜΙΟ που πήρατε ετσιθελικά, μόνοι σας, να απομυζείτε το πλούτο και τη περιουσία ενός λαού και μέσω αυτού να δημιουργείτε τη κλίκα που σας στηρίζει και σας ψηφίζει.
Γιατί εαν παραδειγματιζόσασταν απο όλα αυτά τα παραπάνω, εαν είχατε έστω και μια στάλα αίμα ελληνικό στις φλέβες σας, τότε το Εθνος μας θα μεγαλουργούσε, γιατί αυτά που εφαρμόζουν οι ...βάρβαροι Αγγλοσάξονες της Αυστραλίας, δεν είναι τίποτε άλλο απο μια προσαρμογή του πολιτειακού μοντέλου που χάραξε κάποτε ο πρόγονός σας ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, γομάρια.

Κι αυτοί οι ...πρώην αγροίκοι, που δεν χορεύουν το συρτάκι και δεν φωνάζουν "ωπα!" σε κάθε γύρα, αυτοί που ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ να γλεντήσουν τη ζωή τους και δουλευουν σαν σκυλιά απ το πρωί μεχρι το βράδυ, αυτοί που δεν ΕΜΑΘΑΝ να εχουν το "ευ ζήν" στη ζωή τους, που είναι κρυοκωλοι, αγέλαστοι, ανέραστοι, που δεν έχουν καρδιά αλλα λογική, αυτοί εν ολιγοις που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ελληνες, αυτοί σας έβαλαν τα γυαλιά και σας εξεπέρασαν. Γιατί εσείς, ΟΙ ...ΑΞΙΕΣ (μη χέσω) ΚΕΦΑΛΕΣ αυτού του τόπου, δεν ήσασταν τίποτε άλλο παρα οι γόνοι 10 γενεών ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΩΝ πολιτικάντηδων. Εσείς μας κυβερνούσατε πάντα, εσείς μας μάθατε να σκεφτόμαστε έτσι, εσείς μας κάνατε σα τα μούτρα σας. "Εικόνα σου είμαι εξουσία και σου μοιάζω".

Αλλά εσείς, ειδικά εσείς, είστε η τελευταία γενιά.
Οι αληθινοί Ελληνες θα ξεπηδήσουν μέσα απο αυτή τη κρίση και θα σας λιώσουν. Θα σας εξαφανίσουν απο προσώπου γής. Το "Ψευτορωμέικό" σας θα πεθάνει. Ηδη πνέει τα λοίσθια. Και τότε θα πάρουν την εξουσία οι Αξιοι. Και θα μάθουν αυτοί τον λαό να ζεί όπως οι πρόγονοί του. Δεν θα ζώ εγώ για να το δώ αυτό, το ξέρω. Θα ζούν όμως τα παιδιά μου γομάρια. Αυτά θα ΤΟ ΖΗΣΟΥΝ. Και τότε δεν θα χουν "που τη κεφαλή κλίναι" ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. Γιατί τα παιδιά σας είναι το ίδιο ΑΝΑΞΙΑ ΚΑΙ ΓΟΜΑΡΙΑ όπως εσείς. Ανάξιοι γονείς, ανάξια και τα παιδιά τους. Ανάξια και τα παιδιά των παιδιών τους.

Ού να μου χαθείτε, λέρες. Στα τσακίδια.

Ελεεινοί.


logioshermes
Διαβάστε περισσότερα » »

Το σχέδιο για να παραδοθούν τα νερά της Ελλάδας έχει ως εξής...

Αιτία εξέγερσης αποτελεί η υπουργική απόφαση, που βάζει τις βάσεις για την πλήρη εφαρμογή του διατροφικού κώδικα στην ελλάδα – δηλαδή το σχέδιο για τον απόλυτο έλεγχο και την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού και της τροφής η οποία υπεγράφη αρχικά στις 11 Απριλίου και η οποια τροποποιήθηκε με την αριθ. 160143/8.12.2011 απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2834/15.12.2011) αφορώντας ουσιαστικά  τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού!

Πιο συγκεκριμένα η παρ.1 του άρθρου 2, τροποποιήθηκε (αντικαθίσταται) ως εξής: 
«1. Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού σύμφωνα με το άρθρο 1 της παρούσας, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2012.»

H καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών για την έκδοση άδειας χρήσης νερού ήταν η 16η Ιουνίου 2012.
Πρόκειται για το πρώτο βήμα, για τον έλεγχο του υδατικού δυναμικού από την τρόικα που περνάει εντέχνως με την προφαση της ορθολογικής διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού και της δημόσιας υγείας. Στόχος είναι η καταγραφή όλων των ιδιωτικών και δημόσιων πηγών προκειμένου να ενταχθούν στα διαχειριστικά σχέδια που εκπονούνται σε επίπεδο περιφερειών, με σκοπό να πουληθούν τα νερά σε ιδιώτες που στη συνέχεια θα μεταπωλούν το νερό στους αγρότες. Δηλαδή το αγαθό που η γη προσφέρει στους αγρότες, μέσα στα ίδια τους τα χωράφια, θα πληρώνουν για να το χρησιμοποιούν.
Στις ΗΠΑ, όπου έχουν αγοράσει εταιρείες τα νερά έχουν επιβάλλει νόμους με τους οποίους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΡΟΧΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΒΑΡΕΙΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ.
O διατροφικός κώδικας (codex alimentarius) εφαρμόζεται ως οδηγία στη χώρα μας ήδη από το 2005 υπό την αιγίδα του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων που είναι ΝΠΔΔ τουΥπουργείου Υγείας.

Η υπόθεση αφορά την προσπάθεια από τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας, για τον έλεγχο όλων των παραμέτρων που θα βοηθούσαν κάποιον-ους να διεκδικήσουν μια ανεξάρτητη ζωή.

Το να παραμείνει το νερό στον έλεγχο της κοινωνίας και να μην περάσει στον ολοκληρωτικό έλεγχο του κράτους, είναι ουσιαστική προϋπόθεση για να μπορούμε στο μέλλον να θέσουμε τα θεμέλια μια ανεξάρτητης ζωής. Αφορά όλους τους ελεύθερους ανθρώπους ή εκείνους που θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν ελεύθεροι. Η ελευθερία μας προϋποθέτει και τον έλεγχο του νερού από την κοινωνία. Διαφορετικά οι όροι διαμορφώνονται δυσμενώς για τους πολίτες.
Όπου το νερό έγινε εμπόρευμα, οι άνθρωποι υποφέρουν
Η ιδιωτικοποίηση του νερού φέρνει εκτόξευση τιµών, εξώσεις, χρέη, ανεργία, διακοπές υδροδότησης ακόµη και θανάτους! Διαβάστε το πρώτο μέρος της έρευνας και δείτε τι έγινε σε Βουλγαρία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Αργεντινή, Αυστραλία, Καναδά, Παρίσι.
Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων που εφαρµόστηκε η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης, το αποτέλεσµα ήταν υψηλό κοινωνικό κόστος, που δεν επέλυσε τα προβλήµατα λειτουργίας και υποδοµής, καθώς οι εταιρείες στοχεύουν (και τελικά αποκοµίζουν) τεράστια κέρδη. Ειδικά στο νότο, η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης προωθείται ακόµη ως λύση στις επενδυτικές ανάγκες που προβάλλονται ως πρώτη προτεραιότητα. Ακριβώς αυτό που ζούµε στην Ελλάδα δηλαδή. Όταν άλλοι αποφάσισαν ότι εµείς έχουµε πρόβληµα χρέους, προτάθηκε ως άµεση προτεραιότητα εµείς να πουλήσουµε τα νερά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Και αυτό είναι οι… επενδύσεις. Ελάτε να εξετάσουµε πού οδήγησαν τέτοιου τύπου επενδύσεις άλλες χώρες που βιώνουν την εµπειρία της ιδιωτικοποίησης εδώ και χρόνια…
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: 6.000 άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους
Η ιδιωτικοποίηση του νερού στη Βουλγαρία ήταν µέρος του προγράµµατος λιτότητας που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, υποσχόµενο αποτελεσµατικότητα αλλά κυρίως ΕΠΕΝ∆ΥΣΕΙΣ. (Τα ίδια Παντελάκη µου, τα ίδια Παντελή µου).

Τελικά, επενδύσεις δεν έγιναν. Εγιναν όµως τα ακόλουθα, ως συνέπειες της ιδιωτικοποίησης του νερού:
● Αύξηση της τιµής του νερού τουλάχιστον 12%.
● Σκάνδαλα διαφθοράς από το 2005, για υψηλές αµοιβές. Ο ∆ιευθύνων Σύµβουλος παίρνει 400.000 ευρώ το χρόνο. (Φανταστείτε πόσο θα παίρνει εδώ).
● 100άδες νοικοκυριά αποσυνδέθηκαν από το δίκτυο ύδρευσης, επειδή δεν είχαν να πληρώσουν.
Συγκεκριµένα, χίλια νοικοκυριά αποσυνδέθηκαν µόνο το 2011 ενώ εκκρεµούν ακόµη 5.000 δικαστικές υποθέσεις ανθρώπων που δεν µπορούσαν να πληρώσουν.
● Σε 370 οικογένειες στη Σόφια, έγινε έξωση επειδή δεν µπορούσαν να πληρώσουν τις ∆ΕΚΟ.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Εδωσαν σε ιδιώτες ακόµα και τα ποτάµια!
Η ιδιωτικοποίηση του νερού ξεκίνησε το 1993 υποτίθεται για την ανάπτυξη της βιοµηχανίας νερού. Το 2008 πουλήθηκε η δηµόσια Αquapor, που τότε ήταν ανάδοχος συµβολαίων σε 24 δήµους. Η νοµοθεσία άλλαξε και επέτρεψε στους ιδιώτες αναδόχους να ελέγχουν ολόκληρα υδρογραφικά διαµερίσµατα, κοίτες ποταµών, υδραυλικές υποδοµές, φράγµατα, λιµάνια αλλά και να πάρουν εξουσιοδότηση να δίνουν άδειες, να συλλέγουν φόρους, να εποπτεύουν και φυσικά… να εξασφαλίζουν κέρδη.

Οι δήµοι που είχαν προσχωρήσει στο σύστηµα αυτό και έγιναν πελάτες του group αναγκάστηκαν να αγοράζουν νερό για να διαχειρίζονται τα απόβλητα σε πολύ υψηλές τιµές. Οι αρχές επέβαλαν επίσης «µίνιµουµ κατανάλωση νερού» πολύ µεγαλύτερη από τις πραγµατικές απαιτήσεις µε αποτέλεσµα να χρεώνονται αλόγιστα οι δήµοι.

Οι εργαζόµενοι στους ιδιώτες ήρθαν αντιµέτωποι µε αυξηµένες ώρες και όγκο εργασίας, εκ περιτροπής εργασία και υποβάθµιση των εργασιακών συνθηκών.
Σήµερα, υπάρχει πίεση στις Αρχές για ιδιωτικοποίηση της Aguas de Portugal group.
Τα τρία µεγαλύτερα κόµµατα, το Σοσιαλδηµοκρατικό (PSD), το ∆ηµοκρατικό (CDS) και το Σοσιαλιστικό κόµµα (PS) ενώ το 2004 ήταν εναντίον της παράδοσης της ύδρευσης σε ιδιώτες, σήµερα, κατ’ επιταγή της τρόικας έχουν συµπεριλάβει την πώληση της Aguas de Portugal µέσα στο µνηµόνιο.
ΙΣΠΑΝΙΑ: Πανταχού παρούσα η γαλλική Σουέζ…
Η ιδιωτικοποίηση ξεκίνησε στα µέσα της δεκαετίας του 1980. Σήµερα, περίπου το 50% των υπηρεσιών ύδρευσης είναι σε ιδιωτικά χέρια. Το 90% των ιδιωτών ελέγχονται από την Αgbar, θυγατρική της γαλλικής Suez και από την Αqualia του FCC group που συνδέεται µε την άλλη πολυεθνική, τη Veolia.

Αυτό που έγινε απολύτως κατανοητό στους Ισπανούς (από την εµπειρία τους µε το ιδιωτικοποιηµένο νερό) είναι ότι δεν γλιτώνουν τα χρέη ό,τι και να γίνει. ∆ηλαδή, ακόµη και αν µια δηµόσια υπηρεσία πουληθεί σε ιδιώτες, τα χρέη της… τα πληρώνουν φυσικά και πάλι οι πολίτες µιας και καλούνται να καλύψουν τα επιτόκια δανεισµού του νέου αγοραστή – ιδιώτη. Τα χρέη που υπήρχαν, δεν τα πληρώνει ο νέος ιδιώτης. Απλά δεν τα πληρώνει ούτε το κράτος και τα ρίχνει στις πλάτες των πολιτών, του γνωστού υποζυγίου. Αυτό κερδίζει µια κυβέρνηση από µια ιδιωτικοποίηση. Να µετακυλήσει τα χρέη της µε έµµεσο τρόπο και πάλι στους πολίτες.

Οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ισπανία επίσης πάσχουν από θέµατα διαφάνειας. Για παράδειγµα τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της εταιρείας ύδρευσης της Μαδρίτης Canal Isabel II, δεν έχουν δει το φως της δηµοσιότητας ούτε έχουν δικαιολογηθεί.
ΙΤΑΛΙΑ: 61,4% ακριβότερο το νερό σε µιά 10ετία!
Η ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ιταλία ξεκίνησε στα µέσα της δεκαετίας του 1990. Μετά από 15 χρόνια, η νοµοθεσία υποχρεώνει όλες τις επιχειρήσεις νερού να κατοχυρώνονται ως SpA (ανώνυµες εταιρείες) αµιγώς ιδιωτικές ή σε συνδυασµό µε δηµόσια ιδιοκτησία. Ετσι την ύδρευση την διαχειρίζονται ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν στόχο το κέρδος.
Τα τιµολόγια νερού αυξήθηκαν από το 1997 ως το 2006 κατά 61,4% έναντι του πληθωρισµού που αυξήθηκε κατά 25% και της απασχόλησης που έπεσε κατά 30%.
ΜΑΡΟΚΟ: Και στην Καζαµπλάνκα η Σουέζ…
Οσο το Μαρόκο ήταν γαλλικό προτεκτοράτο, το σύστηµα ύδρευσης και αποχέτευσης το διαχειρίζονταν γαλλικές εταιρείες. Το 1956, το Μαρόκο γίνεται ανεξάρτητο κράτος και η παροχή νερού περνά στην ευθύνη δηµοτικών εταιρειών κοινής ωφέλειας. Στα µέσα της δεκαετίας του ‘90, η κυβέρνηση του Μαρόκο αποφασίζει την εκ νέου ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και της αποχέτευσης και η χρονιά σταθµός είναι το 1997 όταν η κοινοπραξία Lydec (το 35% κατέχει η γαλλική Suez) αναλαµβάνει τα νερά της Καζαµπλάνκα. Ακολούθησε και η πρωτεύουσα Ραµπάτ µε την εταιρεία Redal ενώ, την επόµενη χρονιά, η γαλλική Veolia ανέλαβε τα νερά στις πόλεις Ταγγέρη και Τετουάν. Σ’ αυτή τη δεύτερη φάση της ιδιωτικοποίησης του νερού στην ιστορία τους, οι Μαροκινοί είδαν την τιµή του νερού να ανεβαίνει 3 φορές πάνω…
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Σουέζ και στο Μπουένος Αϊρες
Η ιδιωτικοποίηση του νερού ξεκίνησε το 1993 µε το σύστηµα ύδρευσης – αποχέτευσης του Μπουένος Αϊρες να περνά στα χέρια της σηµερινής Suez.
Μετά από 4 χρόνια, διαπιστώθηκε ότι η πολυεθνική τηρούσε µόνο το 45% των υποχρεώσεών της όσον αφορά στις νέες συνδέσεις. Μετά από 10 χρόνια, διαπιστώθηκε ότι γινόταν επεξεργασία µόνο στο 12% των λυµάτων, ενώ η υπόλοιπη ποσότητα διοχετευόταν στον ποταµό Ρίο Ντε Λα Πλάτα.
Το δίκτυο επανακρατικοποιήθηκε το 2006, µετά από έντονες διαµαρτυρίες των κατοίκων που αρνιόντουσαν να πληρώσουν.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Σουέζ και στο Σίδνεϋ
Η ιδιωτικοποίηση του νερού ξεκίνησε στα µέσα της δεκαετίας του ΄90. Λίγο καιρό αφότου ανέλαβε και εκεί την ύδρευση η γαλλική Suez, το νερό του Σίδνεϊ βρέθηκε µολυσµένο.
ΚΑΝΑ∆ΑΣ: «Απόρρητη πνευµατική ιδιοκτησία» το µολυσµένο νερό
Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφού µολύνθηκαν από το βακτήριο E coli στο Walkerton, ύστερα από τη ιδιωτικοποίηση του ελέγχου ποιότητας του νερού. Η ιδιωτική εταιρεία χαρακτήρισε τα αποτελέσµατα των ελέγχων «απόρρητη πνευµατική ιδιοκτησία» και αρνήθηκε να τα κοινοποιήσει.
Παρίσι: Ανέλαβε ο δήµος, µείωσε τις τιµές, αύξησε τα έσοδα
Από το 1985 τη διαχείριση του συστήµατος ύδρευσης της γαλλικής πρωτεύουσας είχαν δύο ιδιωτικές εταιρείες (που πρωταγωνιστούν παγκοσµίως), η Veolia και η Suez. Ωστόσο το Νοέµβριο του 2008, το δηµοτικό συµβούλιο της γαλλικής πρωτεύουσας αποφάσισε να δηµιουργήσει τη δηµοτική εταιρεία Eau de Paris η οποία ανέλαβε από το 2010. Αυτή η πρωτοφανής «επανακρατικοποίηση», που αποφασίστηκε από το ∆ήµαρχο Μπετράν Ντελανοέ, απέφερε τελικά εντυπωσιακά αποτελέσµατα. Τα τιµολόγια νερού µειώθηκαν κατά 8% σε σχέση µε το 2009 και παρόλα αυτά, υπήρξε και εξοικονόµηση 35 εκ. ευρώ σ’ ένα χρόνο (µε τα µειωµένα τιµολόγια). Είναι µάλιστα χαρακτηριστικό ότι δεν είχε προηγηθεί κοινωνική αντίδραση, που πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση. Την επανακρατικοποίηση του νερού την αποφάσισε ο ∆ήµαρχος του Παρισιού αποκλειστικά και µόνο µετά από ψύχραιµες αναλύσεις και έλεγχο στα οικονοµικά δεδοµένα. Ο άνθρωπος ερεύνησε και κατέληξε στο συµπέρασµα ότι αν το νερό ξαναπεράσει στον έλεγχο του ∆ήµου, θα είναι και καλύτερο και φθηνότερο. Τόσο απλό. Και τόσο δύσκολο να το καταλάβουν οι δικοί µας. Εκτός και αν δεν θέλουν να το καταλάβουν µε τίποτα και τους αρκεί µόνο να είναι συνεπείς… στις εντολές της τρόικας.
Λόγιος Ερμής με πληροφορίες απο το Χωνί
Διαβάστε περισσότερα » »

Τσάμη στην Ήπειρο τι θες και για καλό δεν ήρθες...

Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
- Πάει, τέλεψες Γραικέ, τα Χώματά σου Θέλω...
- Έχεις μωρέ συ κακορίζικε Τσάμη τσαγανό, ασκέρι και τζουμπλέκια να μου πειράξεις εμένα παιδιά, γυναίκες, χώματα;
- Κοίτα ολούθε γύρα σου Καπετάνιο. Ζωσμένος είσ’ από παντού.
- Κάμε γιούρια τότε ωρέ Τσάμη. Σε περιμένουμε. Τι το μολογάς και δεν το κάμεις;
- Είσαι σίγουρος Ρωμιέ; Τήρα καλά ωρέ. Σε βαθύ ύπνο είναι οι δικοί σου.
- Και τότε σα δεν κοτάς μωρέ;
- Σας μακελεύω λίγους λίγους καπετάνιο. Γιατί τάχα να στους ξυπνήσω και να κιντυνέψω τη νίκη μου;
- Δεν έχεις τσίπα κι αντρειοσύνη μωρέ στο μαχαίρι σου;
- Από νίκη νογάω μόνο καπετάνιο. Κι η νίκη Τιμή δεν έχει.
- Σαν γιατί έχεις φάει τότες τόσο λίγους μωρέ άτιμε τουρκαλβανέ; Ούτε κοιμισμένα δεν καταφέρνεις τα Ελληνόπουλα ωρε Τσάμη κιοτή;
- Αγάντα καπετάνιο και φυτεύω όλο και περσότερους μπιστικούς μου στα χωριά σου.
- Μας σκιάζεσαι ωρέ χαμένε; Όρμα μας μωρέ ξεκάθαρα...τι φυλάγεσαι;
- Μαθές το έλαβα καλά το μάθημά μου καπετάνιο. Κάλλιο να σιγουρέψω τη νίκη μου. Μόνο αλαφροΐσκιωτος θα έκαμε ξεκάθαρο γιουρούσι στους γραικούς.....
- Και θαρρείς πως σαν ξυπνήσουνε τα παιδιά των Δαναών θα ζήσεις μωρέ να κάμεις χαΐρι;
- Σαν έχω κι από τρεις δικούς μου αρματωμένους κι έτοιμους γύρω από κάθε ξαρμάτωτο δικό σου καπετάνιο, δεν θα προκάνουν ούτε ανασεμό να βγάνουν. Κι όχι να πιάσουν τ’ άρματα και σπάθα να ξαμώσουν.
- Χανούμισα δειλή ήσουν πάντοτε μωρέ Τουρκαλβανέ. Λυσσάρικο σκυλί που αμάχους πάντα δάγκωνε και κιότευε σ’ ανδρείους.
- Λόγια μολόγα όσα θες Ρωμιέ μα ορέγομαι το βιός σου...έλα στη δούλεψή μου και ήθελε να σε θυμηθώ μετά...
- Βρε αι σιχτιρ από δω...Άϊντε ψόφα παραπέρα. Μωρέ θα σε προλάβω Τσάμικο σκυλί και θα σε κόψω.
- Οι Νόμοι σου ασπίδα μου καϋμένε καπετάνιο....ας είν’ καλά οι Καλαμαράδες σας.
- Σ’ αφήνουν οι άθλιοι Καλαμαράδες και Γραμματικοί και βολοδέρνεις όπου θες δειλέ φονιά....αλλά θά’ ρθει η ώρα σου μωρέ...που θα πάει...
- Έρμε καπετάνιο τι χρόνο θαρρείς πως έχεις μωρέ; Πληθαίνουνε τ’ ασκέρια μου στις στράτες, στα χωριά σου...Όλοι ψημένοι στη φωτιά...και όλοι αρματωμένοι...ενώ εσείς; Δες μωρέ τα παλικάρια σου....δέστα...κοιμισμένα....και που είναι όταν δεν κοιμούνται μωρέ; Στον καφενέ και στο καπηλειό....μ’ αυτούς μωρέ θα κάμεις πόλεμο; Μ’ αυτούς τους ρέμπελους που βαριούνται να πιάσουν ντουφέκι και λεπίδι και να πάρουν τα βουνά, να παιδευτούν,  να θεριευτούν πολεμικά θα κόψεις τους δικούς μου;
- Κάμε πως πείραξες κιοτή μια τρίχα απ’ τα παιδιά μας...
- Κάθε νυχτιά ανόητε γραικέ ατιμάζονται αβέρτα άντρες, γυναίκες και παιδιά σου....Τι έκαμες τάχα ως τώρα γι’ αυτό; Να σου μολογήσω εγώ. ΤΙΠΟΤΑ δεν έκαμες για να πάρεις το αίμα σου πίσω. Λεύτερους αφήνεις τους δικούς μου να σου πειράζουν τη γενιά. Να σου κλέβουν το βιός σου. Να σας ατιμάζουν τις μανάδες, τις κόρες, τις αδελφές σας, τις γυναίκες σας. Τι ΕΚΑΜΕΣ μωρέ για να με αντιμετωπίσεις; ΤΙΠΟΤΑ....τι κι αν σκούζουν κάποιοι λίγοι σαν και του λόγου σου;  Η Γενιά σου δεν απαντά στο βούκινό σας....κάθεστε σαν κότες και το ανέχεστε....Πως να μην ορέγομαι λοιπόν να σου κάμω χειρότερα; Πως να μην ορέγονται οι βουνίσιοι πολεμιστές μου να σου πάρουν τα χώματά σου, τα υποστατικά σου, τις γυναίκες σας, το βιός σας, την ίδια σας τη ζωή;
- Που θα πάει ωρέ Τουρκαλβανέ...Θα ξυπνήσουν τα παλικάρια μας. Κι όταν ξυπνήσουν θα σε πετύχουμε.
- Όταν θα συμβεί αυτό Καπετάνιο θα είναι πολύ αργά πια. Κοιμάστε τόσο βαθιά. Ούτε θα νοιώσετε για πότε θα χαθείτε.
- Πες τους μωρέ να μου λύσουν τα χέρια και δώσε μου ένα μαχαίρι...κι έλα να τα πούμε σαν άντρες κιοτή.
- Γιατί να το κάμω μωρέ καπετάνιο; Για χαζό μ’ έχεις; Κάλλιο τό’ χω να σου δείξω πράματα να ξέρεις. Για να φχαριστηθώ ταχιά την ανημπόρια σου.
- Τι τσαμπουνάς εκεί γαμώ την άθλια φάρα σου ρε τσάμικο σκυλί;
- Να, φτάσαμε. Κοίτα μέσα σ’ αυτό το απόμερο κατώι τώρα που γιουριάζουν οι δικοί μου.
- Τι ανομίες άτιμες θα κάμετε μωρέ φονιάδες πάλι;
- Θα ιδεις καπετάνιο. Θα ιδεις. Κοίτα καλά μόνο, να τα θυμάσαι με το χάραμα για να τα μολογήσεις στους δικούς σου και να κλάψετε αντάμα.
- Άτιμη φάρα...
- Τα βλέπεις καπετάνιο; Έχουν πάρει όλοι από έναν. Άλλος ατιμάζει τη γυναίκα του γραικού σου, άλλος το παιδί του, άλλος τη μάνα του κι άλλος τον ίδιο....Ακούς μωρέ τα ουρλιαχτά τους; Άκου τα καλά, μην και τα ξεχάσεις ποτές. Πριν φύγουν θα τους χαράξουν με λεπίδι σημάδι να θυμόνται. Μην ξεχάσουν ποτέ την ανημπόρια τους και την σκλαβοσύνη τους. Και να την δείχνουν παντού.
- Θα σε κόψω άτιμε...που θα πας...
- Τίποτα δεν θα κάμεις καπετάνιο...γι’ αυτό στα δείχνω...για να δεις την «ανημπόρια» σου καϋμένε...
- Στο πιο ψηλό κυπαρίσσι θα σε κρεμάσω άτιμο σκυλί. Δειλέ φονιά αμάχων και γυναικοπαίδων.
- Από ποιόν περιμένεις αύριο να βρεις βοήθεια για να κάμεις ασκέρι καπετάνιο να με κυνηγήσεις; Απ’ αυτόν εκεί μέσα; Θα ιδεις και μόνος σου ότι θα το «καταπιεί». Δεν θα κάμει ΤΙΠΟΤΑ. Ίδιος και χειρότερος θα βγει απ’ την αποψινή νυχτιά. Δεν θα θυμώσει, δεν θα οργιστεί, δεν θα αντιδράσει. Κοιμισμένος έπεσε απόψε, κοιμισμένος θα σηκωθεί αύριο πρωί με την Τιμή του κουρέλι. Είναι ζήτημα ακόμη κι αν μιλήσει ποτέ σε κανέναν για τ’ αποψινό. Όπως έκαμαν και κάμουν όλοι οι υπόλοιποι δειλοί γραικοί σου καιρό τώρα. Που τους ξεσκίζουμε και κανείς δεν αντιδρά. Με ποιόν θα κάμεις ασκέρι λοιπόν καπετάνιο; Μ’ αυτούς τους κοιμισμένους κι αδιάφορους γραικούς σου;
- Κι όμως χαμένε...υπάρχουν παλικάρια...
- Που μωρέ καπετάνιο; Στον καφενέ ή στο καπηλειό; Πόσοι απ’ αυτούς κοντάνε να βγούνε μωρέ στην κλεφτουριά και στα βουνά να γίνουν πολεμιστές; Τα δικά μου παλικάρια γεννιούνται με το μαχαίρι στο χέρι και εκπαιδεύονται στον πόλεμο μια ζωή πάνω στα βουνά. Εγώ επίτηδες στους άφησα να ζήσουν απόψε. Για να δεις και μόνος σου τι θα συμβεί αύριο. Για να ιδεις πως ότι κι αν του συνέβη απόψε, αύριο θα είναι και πάλι ο ίδιος κοιμισμένος γραικός....γιατί λοιπόν να μην είμαι σίγουρος για τη νίκη μου;
......
- Ε, καπετάνιο, έχασες τη μιλιά σου μωρέ;
- Θά’ ρθει καιρός ωρε χαμένε Τσάμη....θά’ ρθει καιρός...
- Γι’ αυτό σ’ αφήνω ζωντανό καπετάνιο....για να το δεις μόνος σου αύριο το πρωί....τίποτα δεν θ’ αλλάξει....κανένας τους δεν θα σ’ ακούσει...
- Θα’ ρθει καιρός...
- Πόσους ατίμασα γαμώ το ξερό κεφάλι σου μωρέ ως τώρα; Πόσους δικούς σου μακέλεψα και τσάκισα; Κι όμως. Βλέπεις εσύ κανέναν να ξεσηκώνεται; Βλέπεις εσύ κανέναν να αντιδρά; Όχι καπετάνιο. Κανείς απ’ τους γραικούς σου δεν σηκώνει κεφάλι.
- Έλληνες άθλιε Τσάμη...Έλληνες...όχι Γραικοί....ούτε Ρωμιοί...
- Όχι καπετάνιο....Γραικοί....γραικύλοι....ούτε καν Ρωμιοί....πάνε οι πρόγονοί σου...χάθηκαν στην σκόνη της ιστορίας....οι Έλληνες θα ξεσηκώνονταν. Θα έπιαναν τ’ άρματα να τσακίσουν τον εχθρό. Θα εκπαιδεύονταν μιαν ολόκληρη ζωή σαν πολεμιστές. Δεν θα ξημεροβραδιάζονταν στους καφενέδες, στα παραγώνια και στα καπηλειά.
 Δεν θ’ ανέχονταν αυτά που σας κάνουμε κι εμείς και τόσοι άλλοι απ’ όλες τις αφρικάνικες και ασιατικές φυλές που σας έκατσαν στο σβέρκο κι ατιμάζουν τα παιδιά σας, τις γριές μανάδες και τις γυναίκες σας γιατί σας κατάλαβαν όλοι τι χαμένοι είστε. Γραικοί είστε τώρα καπετάνιο.....
ΓΡΑΙΚΟΙ...
...κι άιντε τώρα στο καλό να κλάψεις τη γενιά σου που χάνεται...άιντε να τους ξεσηκώσεις να ιδεις πόσοι θα σου απαντήσουν στο νεκρό σου βούκινο Καπετάνιο....
Γιώργος Ανεστόπουλος
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ...

Φωτογραφία για ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ...Επικοινωνήσαμε με τη Ρωσία η οποία προσφέρθηκε να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς στέλνοντας πυροσβεστικά αεροσκάφη. Κατά τη συνομιλία μου με τον πρωθυπουργό του το ανακοίνωσα και του ζήτησα να βοηθήσει η κυβέρνηση, ώστε να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και να έχουμε αυτή τη συνδρομή '' ανέφερε ο Πρωτοεπιστάτης της Ιεράς Επιστασίας Αγίου Όρους, πατέρας Μάξιμος Ιβηρίτης, ο οποίος σήμερα το μεσημέρι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό.
 
 
24wro

Διαβάστε περισσότερα » »

Ξέρετε γιατί σουτάρισε τον Διώτη;

Είχε στα χέρια του  Τρία CD με ονόματα  2.000 ατόμων που έβγαλαν στο εξωτερικό πάνω από 1,5 δις ευρώ. Πρόκειται για μεταφορά μεγάλων ποσών με πολλαπλές καταθέσεις και με άλλους τρόπους, στο εξωτερικό. Κάποιοι δε από αυτούς έχουν βγάλει ποσά άνω των 2 εκατομμυρίων, με δηλωθέν εισόδημα στην εφορία 50 και 100 χιλιάδες ευρώ. Επίσης ήθελε να περάσει από κόσκινο τα περιουσιακά στοιχεία τουλάχιστον 1.000 πολιτικών προσώπων με στόχο να εντοπιστούν όσοι πλούτισαν παράνομα. Έδωσε εντολή στους υφισταμένους του να ανοίξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών προσώπων για τα οποία υπάρχουν υποψίες ή καταγγελίες για αδικαιολόγητο πλουτισμό.  Η παραγγελία αφορούσε τον εξονυχιστικό έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία 1000 και πλέον πρώην υπουργών, δημάρχων, γενικών και ειδικών γραμματέων, νομαρχών, περιφερειαρχών αλλά και διοικητών οργανισμών και καθηγητών πανεπιστημίου.
Ωωω του θαύματος όμως από τα μέσα ενημέρωσης έμαθε τον …"αποκεφαλισμό" του .
Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε... Τον αποκεφάλισε ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΌΣ για να βολέψει το έμπιστο το πατριωτάκι του! Με απόφαση του έτσι, νέος ειδικός γραμματέας στο ΣΔΟΕ αναλαμβάνει ο Στέλιος Στασινόπουλος, προϊστάμενος της εφορίας Μεσσηνίας, η οποία μάλιστα πάει για λουκέτο.
Παράλληλα, ο κ. Στασινόπουλος είναι και στην αυτοδιοίκηση, αφού είναι πρόεδρος της "Διοκλής" του Δήμου Καλαμάτας, και προοριζόταν για πρόεδρος του νέου Λιμενικού Ταμείου ενώ σύμφωνα με κάποιες πηγές είχε ενεργό ρόλο και στο πολιτικό γραφείο του Αντ. Σαμαρά στην Καλαμάτα.
Σου λέει ίσως ο Διωτης να μας κάψει την γούνα, άσε να βάλω το φιλαράκι μου που ότι του πω θα κάνει.
Λογικά πάνε για θάψιμο όλα, εκτός των στοχοποιημενων για τις εντυπώσεις.
 
ixnos
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτό είναι το πρόσωπο του ανθρωπόμορφου κτήνους της Πάρου!

Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αποκαλύπτει το πρόσωπο του Πακιστανού κτήνους που χτύπησε αλύπητα την άτυχη 15χρονη κοπέλα στην Πάρο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η ανήλικη, μαζί με τη μητέρα της και την μεγαλύτερη αδελφή της, παραθέριζαν στην Πάρο. Το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιουλίου, βρέθηκαν στην παραλία, όπως κάθε απόγευμα. Λίγο μετά τις 18.00, η 15χρονη, με το κινητό της στο χέρι, έφυγε λέγοντας ότι θα πάει μια βόλτα.

Λίγο αργότερα ...και με την ανήλικη να μην εμφανίζεται, η μητέρα της με τη βοήθεια του ναυαγοσώστη αναζητούσαν στον κλειστό κόλπο της παραλίας. Λίγα λεπτά μετά, εντοπίστηκε η 15χρονη αναίσθητη βουτηγμένη στο αίμα από την ίδια της τη μητέρα.

Το κορίτσι αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Yγείας της Πάρου, και με Super Puma μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αττικόν. Την ίδια ημέρα, υποβάλλεται σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, στο κεφάλι, ενώ με αίτημα του πατέρα, υποβάλλεται σε εξετάσεις, και γίνεται λήψη DNA, όπου διαπιστώνεται η παρουσία «άγνωστου» άνδρα, στο χώρο που βρέθηκε η βαρύτατα τραυματισμένη η Μυρτώ.


Με εισαγγελική παραγγελία άρσης απορρήτου, οι Αστυνομικοί πήραν τις κλήσεις και τις κινήσεις του κινητού τηλεφώνου της 15χρονης, από τις οποίες δεν προέκυψε κάτι. Από τη στιγμή της επίθεσης και μετά, το κινητό της ήταν απενεργοποιημένο, ενώ η συσκευή δεν εντοπίσθηκε.

Οι έρευνες των Αρχών οδήγησαν τα ξημερώματα στη σύλληψη του 21χρονου Πακιστανού, από Αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Ασφάλειας Αττικής.

Εδώ και μερικές ώρες, ο Πακιστανός βρίσκεται στη Σύρο όπου θα μεταχθεί στην Εισαγγελία της Συρου. Αμέσως μετά, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr
newsnow
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι σταφίδες έχουν τα ίδια αποτελέσματα με τις μπάρες ενέργειας

Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για την κατανάλωσή τους

Οι ταπεινές κατά πολλούς σταφίδες έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τις καλά μελετημένες energy bars. Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου California-Davis η κατανάλωση σταφίδας δίνει την ίδια ώθηση στην προπόνηση των αθλητών όπως και οι γνωστές μπάρες ενέργειας και είναι και απολύτως φυσικές.

Η ερευνητική ομάδα έκανε τυχαίες δοκιμές σε δρομείς, χωρίζοντάς τους σε 3 κατηγορίες, μια ομάδα κατανάλωνε σταφίδες, μια άλλη energy bars και μια τρίτη νερό. Οι δύο πρώτες ομάδες αθλητών, εντόπισαν οι ερευνητές, ήταν κατά 1 λεπτό πιο γρήγορες σε σχέση με την τρίτη ομάδα.

Οι σταφίδες είναι ένα φυσικό δυναμωτικό καθώς εκτός από ενέργεια προσφέρει στον οργανισμό κάλιο και σίδηρο, δεν έχουν πρόσθετα ζάχαρης, γεύσης και χρώματος, επίσης είναι ένα εξαιρετικά φθηνό φρούτο και συμπλήρωμα διατροφής για όσους αθλούνται.

Πηγή: cosmedic.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Μήπως ήρθε η ώρα να ξυπνήσουν κάποιοι??? ΒΙΝΤΕΟ


ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΗΚΑΜΕ Η ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Δείτε το βίντεο















 



Διαβάστε περισσότερα » »

ΖΕΥΓΑΡΙ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ.


atenizei-ti-fotiaΔύο Βούλγαροι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, συνελήφθησαν στο Ξυλόκαστρο –Κορινθίας, κατηγορούμενοι για εμπρησμό κατά συναυτουργία.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι προκάλεσαν πυρκαγιά σε αγροτική, θαμνώδη περιοχή στο 20ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Ξυλοκάστρου –Τρικάλων και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ



 kammenos-lathroΑΠΟΠΕΙΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ
Για "έγκλημα που συντελείται στη Θράκη", έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει παράνομους μετανάστες στις εγκαταστάσεις των Σχολών Αστυνομίας σε Κομοτηνή και Ξάνθη, και σχολιάζοντας σχετική ανακοίνωση του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου.
Ο κ. Καμμένος τάχθηκε στο πλευρό του μητροπολίτη και υποστήριξε ότι η ανακοίνωσή του περιγράφει "ακριβώς τι εφαρμόζει η κυβέρνηση στην Θράκη ακολουθώντας τις εντολές της Νέας Τάξης Πραγμάτων".
Δείτε το βίντεο





makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Κόλαση φωτιάς στο Άγιο Όρος - Στη μάχη με τις φλόγες και ο στρατός


- Προς τη Μονή Χιλανδαρίου το κύριο μέτωπο
- Πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
- Στο έργο κατάσβεσης και πυροσβέστες απο τη Σερβία
- Την κινητοποίηση όλων ζήτησε ο πρωθυπουργός

Μαίνεται για τέταρτη ημέρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο 'Αγιον Όρος, κατακαίγοντας μεγάλες εκτάσεις με πευκοδάσος.
 
Η κινητοποίηση των αρμόδιων κρατικών δυνάμεων είναι γιγαντιαία, μετά από εντολή που έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κινητοποιηθεί κάθε διαθέσιμο πυροσβεστικό μέσο, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι διαθέσιμες στρατιωτικές μονάδες της κεντρικής Μακεδονίας καθώς και οι διοικήσεις των μείζονων επιχειρησιακών σχηματισμών της περιοχής για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Στην Αθωνική Πολιτεία βρίσκεται από χθες ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρήψεις 11 πυροσβεστικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα, μεταξύ αυτών δύο στρατιωτικά Σινούκ. Από ξηράς επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες, ενώ πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές, και δυνάμεις του Στρατού συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης. Στο πλευρό των ελλήνων πυροσβεστών βρίσκονται από χθες, συνάδελφοί τους από τη Σερβία, που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες.

Η πύρινη λαίλαπα εντοπίζεται μεταξύ των θέσεων «Γιοβάνιτσα» και «Πρώτο Νερό» και κινείται προς την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, χωρίς όμως να απειλείται μέχρι στιγμής η Μονή.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι συνεχείς και απρόβλεπτες αλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων, η ένταση των οποίων, πάντως, έχει κοπάσει τις τελευταίες ώρες.

Στο μεταξύ, οι πύρινες εστίες που εντοπίζονταν μέχρι χθες κοντά στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

 
 


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων αρχών, από τη φωτιά κάηκαν μέχρι στιγμής 12 με 15 χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιέργειες με ελιές και αμπελώνες. Ακόμη κάηκαν οικόσιτα ζώα και προκλήθηκαν ζημιές σε στάνες και αυλές σπιτιών κοντά στην Ουρανούπολη.

Από τις διωκτικές αρχές διενεργούνται έρευνες για να διαπιστωθεί εάν η πυρκαγιά οφείλεται σε ατύχημα ή σκόπιμη ενέργεια.

 newsit





Διαβάστε περισσότερα » »

Τραγωδία στα Γιάννενα - Έξι νεκροί σε δύο τροχαία - Μια δωδεκάχρονη κι ένα μωρό ανάμεσα στα θύματα

Σε δύο τροχαία που συνέβησαν με διαφορά λίγης μόνο ώρας σκοτώθηκαν έξι άτομα μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι 2 ετών.

Απίστευτη τραγωδία τα ξημερώματα στα Γιάννενα. Θλιβερός ο απολογισμός σε δύο δυστυχήματα συνέβησαν λίγο μετά τις 4 το πρωί.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το pamepreveza.gr το πρώτο τροχαίο συνέβη στην ε.ο. Ιωαννίνων – Άρτας όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου επιχείρησε προσπέραση σε προπορευόμενο φορτηγό με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί μετωπικά με δεύτερο όχημα που έρχονταν από το αντίθετο ρεύμα.

Επί τόπου έχασαν την ζωή τους οι οδηγοί των δύο αυτοκινήτων, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός ενώ οι επιβαίνοντες στα δύο οχήματα, τέσσερις τον αριθμό, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, όπου μετά από λίγη ώρα υπέκυψε στα τραύματά της μια 12χρονη κοπέλα, ενώ οι άλλοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το δεύτερο θανατηφόρο τροχαίο συνέβη στην ε.ο. Ιωαννίνων – Κόζάνης λίγη ώρα αργότερα, όταν συγκρούστηκαν επίσης μετωπικά δύο αυτοκίνητα.

Από την σύγκρουση έχασαν την ζωή τους ο 23χρονος οδηγός και μια 50χρονη γυναίκα, και οι δύο από Αλβανία, που επέβαιναν στο ένα αυτοκίνητο και ένα κοριτσάκι 2 ετών που επέβαινε στο δεύτεροι όχημα. Οι πέντε τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Προανάκριση για τα αίτια των δύο τραγικών τροχαίων έχει αναλάβει το τμήμα τροχαίας Ιωαννίνων

newsit

Διαβάστε περισσότερα » »

Αλλοτρίωση στην Ελλάδα Tου σήμερα! του Γιώργου Πιπερόπουλου

Τι ακριβώς σημαίνει ο όρος αλλοτρίωση ή αποξένωση, του ατόμου που ζει, εργάζεται, λειτουργεί και δημιουργεί ως μέλος μιάς σύγχρονης αστικής κοινωνίας; 

Σταχυολογώντας από την πλούσια πάνω στο θέμα αυτό βιβλιογραφία των κοινωνικών επιστημών μπορούμε να προσδιορίσουμε 5 πιθανές ερμηνείες του όρου αλλοτρίωση. 

Συγκεκριμένα η αλλοτρίωση μπορεί να σημαίνει «αποδυνάμωση» ή και «έλλειψη νοήματος» ακόμη «έλλειψη αρχών ή ανομία» όπως και «απομόνωση ή μοναξιά» και τελικά «αποξένωση από τον ίδιο μας τον εαυτό.» 

H αλλοτρίωση ως «αποδυνάμωση» ξεκίνησε από το έργο του Μαρξ και συνεχίζεται πολύ πιο έντονα σήμερα. Στην μαρξιστική θεωρία το εργαζόμενο άτομο αισθάνεται αλλοτριωμένο μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα διότι αποτελεί μιά «ασήμαντη για τον επιχειρηματία-καπιταλιστή» μονάδα που δεν συμμετέχει στην λήψη αποφάσεων ακόμη και όταν αυτές αφορούν άμεσα την τύχη και το μέλλον του.  

Η αλλοτρίωση ως κατάσταση όπου το άτομο υποφέρει από «έλλειψη νοημάτων» αναφορά στο γεγονός ότι στα σύγχρονα αστικό-βιομηχανικά κοινωνικά συστήματα το μεμονωμένο άτομο αδυνατεί να κατανοήσει τις δυναμικές και γοργά εναλλασσόμενες διαδικασίες καθώς και τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω του. 

Η αλλοτρίωση ως κατάσταση «ανομίας ή έλλειψης αρχών» πηγάζει από το έργο του Ντέρκχαϊμ. Σύμφωνα με αυτόν τον ορισμό η ραγδαία κοινωνική αλλαγή φέρνει το άτομο αντιμέτωπο με καταστάσεις στις οποίες οι ψυχοκοινωνικοί κανόνες του παιχνιδιού έχουν χάσει την ισχύ τους, τα παραδοσιακά πρότυπα συμπεριφοράς έπαψαν να καθορίζουν το πλαίσιο των διαπροσωπικών σχέσεων και το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σύγχισης. 

Η αλλοτρίωση ως «απομόνωση» αναφέρεται στα έντονα ψυχολογικά συναισ 

θήματα του κατοίκου μιάς σύγχρονης αστικοβιομηχανικής μητρόπολης που αν και περιστοιχίζεται από μυριάδες συνανθρώπους στο χώρο εργασίας στην πολυκατοικία, στους δρόμους και τα λεωφορεία αισθάνεται απομονωμένο, υποφέρει από έντονα συναισθήματα μοναξιάς. 

Τελικά η αλλοτρίωση ως «αποξένωση από τον ίδιο μας τον εαυτό» ταυτίζεται με την απώλεια του νοήματος της εργασίας μας καθώς στην παραγωγική δια 

δικασία το άτομο προσθέτει με τον μόχθο της καθημερινής 8ωρης εργασίας του ένα πολύ μικρό κομμάτι στο τελικό προϊόν που δεν εντοπίζεται εύκολα. 

Η σύγχρονη τεχνολογία μαζικής παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών, βασίζεται στην ορθολογιστική κατανομή ανθρώπινου δυναμικού, μηχανημάτων παραγωγής και κεφαλαίου. Αυτό το σύστημα αφαίρεσε από τον μεμονωμένο εργαζόμενο την άντληση ικανοποίησης από εργασία που ερχόταν ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης μιάς πράξης που το αποτέλεσμά της ήταν χειροπιαστό, ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα βάζο, ένα ρούχο, κάποιο, οποιοδήποτε αντικείμενο... 

Στην Ελλάδα της τρόικα, δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, οι δραματικές οικονομικές συνθήκες έχουν βάλει στο περιθώριο της απασχόλησης, στην ανεργία, τεράστιους αριθμούς συμπατριωτών μας. Για τα άτομα αυτά και τις οικπγένειές τους η αλλοτρίωση σημαίνει αποκοπή από το κοινωνικό σύνολο, με τον κατακερματισμό του κοινωνικού ιστού και τη δραματική μείωση της κοινωνικής αλληλεγγύης. 

Μιά από τις περισσότερο δραματικές διαστάσεις της αλλοτρίωσης του σημερινού Έλληνα είναι η δημιουργία και εκδήλωση συναισθήματος κυνισμού δηλαδή της ψυχοκοινωνικής «απάθειας» που γεννά η παθητική αποδοχή του γεγονότος ότι αδυνατούμε πλέον ως άτομα και ως ομάδες να επηρεάσουμε τις διαδικασίες που χαρακτηρίζουν το κοινωνικό σύστημα. 

Η «απάθεια» και ο κυνισμός δεν χαρακτηρίζουν μόνο κατοίκους των μεγάλων ελληνικών αστικών κέντρων αλλά διαφαίνεται σε κρούσματα ψυχοκοινωνικής παθολογίας όπως στις περιπτώσεις που κάποιος μοναχικός συγκάτοικος στην πολυκατοικία μας πεθάνει και χρειασθεί «να μυρίσει το πτώμα του» για να αντιληφθούμε οι υπόλοιποι «γείτονες» ότι για τον άγνωστο αυτόν συνάνθρωπό μας έκλεισε η παρένθεση της ζωής Τα πράγματα χειροτερεύουν καθημερινά όπως δείχνει η αύξηση αυτοκτονιών, ψυχασθενειών, αλκοολισμού, ναρκομανίας και ιντερνετομανίας… 
 
Διαβάστε περισσότερα » »