Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ἐπεῖγον: Στὴν Γαλλία ἀπαγορεύουν τὴν παραδοσιακὴ γεωργία!

Ἔχουν ξεφύγει τελείως. Ὅπως γράφαμε ἐχθές, ξεκίνησαν ἐδῶ τὴν ἀποδόμησι τῆς τραπέζης σπόρων στὴν Θεσσαλονίκη, ἀνοίγοντας οὐσιαστικῶς ἐπισήμως τὸν δρόμο στὴν ΜΟΝΣΑΝΤΟ! ( Στὴν Γαλλία ὅμως προχώρησαν ἔνα βῆμα παρὰ πέρα. Ἀπαγορεύουν τὴν χρήσι παραδοσιακῶν σπόρων κι ἐπιβάλλουν τὴν χρήσι σπόρων μίας χρήσεως!
Ξεκίνησε ἀγαπητοί μου!
Ξεκίνησε καὶ εἶναι ἐδῶ ὁ μεγαλύτερος ἐφιάλτης ποὺ θὰ μποροῦσε νὰ ἀντιμετωπίσῃ ἡ ἀνθρωποτης:

ἡ πείνα!

Μὴν πλανόμεθα! Ἡ ἀρχὴ ἔγινε στὴν Γαλλία!
Καθιστῶντας ἐκτὸς νόμου τὶς παραδοσιακὲς ποικιλίες σπόρων, ὁδηγοῦν οὐσιαστικῶς τὴν ἀνθρωπότητα στὴν ἀπόλυτο ἐξάρτησι ἀπὸ τὰ τερτίπια τῆς κάθε πολυεθνικῆς καὶ τοῦ κάθε παρανοϊκοῦ!
Τραγικές φιγοῦρες;
Τά παιδιά μας!
Τὰ γενετικῶς τροποποιημένα τρόφιμα εἶναι ἡ χειρότερη ἐπιλογὴ γιὰ τὴν ἀνάπτυξίν τους!
Ξεκίνησε! 
Ἐὰν δὲν ἀντιδράσουμε οὐσιαστικῶς, πολὺ φοβᾶμαι πὼς σὲ δέκα χρόνια (ἴσως νὰ λέω πολλά) τροφὴ καθαρὴ καὶ μὴ ἐλεγχομένη δὲν θὰ ὑπάρχῃ ποὐθενά!
Ξεκίνησε ἀγαπητοί μου!
Ἡ πραγματικὴ πείνα τώρα θὰ διαφανῇ!
Ὁ ἀνεπτυγμένος κόσμος, ἕρμαιον στὰ κέφια τοῦ κάθε δολοφόνου, εἶναι ἀδύναμος κι ἀνίκανος νὰ ὑπερασπιστῇ τὴν ἐπιβίωσίν του!
Καλό; Κακό; 
Τίποτα δὲν συμβαίνει γιὰ κακό! Ἀλλὰ πολλὲς φορές, ἀκόμη κι ἐὰν τὸ καλὸ διακρίνεται στὸ τέλος μίας διαδρομῆς, τὰ τιμήματα εἶναι πάρα πολὺ ὑψηλά! Ἴσως καὶ τὸ κακὸ μεγαλύτερον.
Φιλονόη. 

Σπόρους μιας χρήσης επιβάλλει στη Γαλλία η Monsanto

Της ΝΕΦΕΛΗΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ
Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνει η ισχύς που συγκεντρώνουν οι παγκόσμιας εμβέλειας πολυεθνικές επιχειρήσεις, γεγονός που τους δίνει το περιθώριο να παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στην εσωτερική λειτουργία κάθε χώρας, καταργώντας κάθε έννοια κοινής λογικής και πρακτικής, την ώρα που η εκάστοτε εθνική κυβέρνηση δηλώνει απόλυτη αδυναμία να προασπίσει τα δικαιώματα των πολιτών της.
Η ωμή παρέμβαση της εταιρείας Monsanto στον τρόπο λειτουργίας της αγροτικής παραγωγής στη Γαλλία αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Και αυτό διότι, την ώρα που το Συμβούλιο του Κράτους καταργούσε τη μέχρι σήμερα απαγόρευση της καλλιέργειας μεταλλαγμένων σπόρων στην Γαλλία, το γαλλικό Κοινοβούλιο υιοθετούσε μια πρόταση νόμου του κυβερνώντος κόμματος -ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενη- διά της οποίας αλλάζει ριζικά η δομή της γεωργίας στη χώρα.
Με την επιβολή της νέας νομοθετικής ρύθμισης στη Γαλλία (την οποία υιοθέτησε το γαλλικό Κοινοβούλιο στις 28 Νοεμβρίου, ενώ είχε ήδη λάβει την έγκριση της Γερουσίας) θα επιβάλλονται χρηματικές κυρώσεις σε όποιον αγρότη δεν υποβάλει δήλωση για το είδος των σπόρων που χρησιμοποιεί και κρατά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τους ίδιους σπόρους στις καλλιέργειές του, επαναχρησιμοποιήσει δηλαδή από χρονιά σε χρονιά τους δικούς του σπόρους.
Οι αντιδράσεις από τον αγροτικό κόσμο της Γαλλίας υπήρξαν σαφώς άμεσες και δυναμικές.
Οι Γάλλοι αγρότες καταγγέλλουν το γεγονός ότι η νέα ρύθμιση στην ουσία «δολοφονεί» την παραδοσιακή γεωργία.
Σε πολιτικό επίπεδο επικρατεί πλήρης σύγχυση, καθώς το υπουργείο Οικολογίας, παρά την έντονη αντίθεσή του, αδυνατεί να επιφέρει την οποιαδήποτε αλλαγή.
Η γαλλική κυβέρνηση, όμως, υπερασπίζεται εαυτήν υποστηρίζοντας ότι μόνη της δεν είναι σε θέση να χαράξει ανεξάρτητη πολιτική επί του θέματος και να απαγορεύσει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων σπόρων, λόγω των νομικών κενών που διέπουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας, Μπρουνό Λεμέρ, από την πλευρά του δήλωσε πως «η ιδέα είναι να μη σταματήσει η έρευνα με στόχο τη βελτίωση των καλλιεργειών», αλλά και πως «δεν μπορεί η παραδοσιακή γεωργία να εξακολουθήσει να έχει τη μορφή που έχει σήμερα, δεν γίνεται να λειτουργεί ανεξέλεγκτα».
Δριμεία υπήρξε η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγόρησαν τον υπουργό Γεωργίας ότι ενδίδει στις πιέσεις του Χρηματιστηρίου και ότι εκχωρεί τη γεωργία στους «βασιλείς των σπόρων», ενώ τα αγροτικά συνδικάτα από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι «είναι απόλυτο δικαίωμα του αγρότη να καλλιεργεί τους δικούς του σπόρους», πως «αυτό αποτελεί τη βάση της γεωργίας και της βιοποικιλότητας» και «τίποτα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, καθώς δεν πρόκειται οι Γάλλοι αγρότες να θυσιαστούν στο βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων».
Ο διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής Monsanto στη Γαλλία, Γιαν Φισέ, εξέφρασε την ικανοποίησή του στο μεταξύ για το γεγονός ότι «το δίκαιο επιτέλους κερδίζει έδαφος, διότι από το 2007 οι αγρότες έχουν στερηθεί την επιλογή και την πρόσβαση στους μεταλλαγμένους σπόρους, τα οφέλη των οποίων εκατομμύρια άλλοι αγρότες σε ολόκληρο τον πλανήτη απολαμβάνουν εδώ και χρόνια». (ἐλευθεροτυπία)


Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου
Διαβάστε περισσότερα » »

SOS:ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΝΟΜΟ!!!!

Τα περισσότερα ιστιολόγια δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί την σημαντική και ανησυχητική αυτή είδηση… Πριν μερικές μερες(26/1/2012) στην Ιαπωνία, 22 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, υπέγραψαν τη συμφωνία ACTA, για τα “πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο”, που στην ουσία είναι μια συλλογική απόπειρα που στοχεύει στο να μην αναπαράγονται ειδήσεις και ανακοινώσεις από τη μια...
ιστοσελίδα στην άλλη, ούτε όπως έχουν, ούτε σε μετάφραση, ώστε να μην ενημερώνεται ο κόσμος. Πέντε χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Κύπρος και Σλοβακία) δεν την υπέγραψαν, είτε επειδή διαφωνούσαν, είτε επειδή φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των πολιτών τους. Οι εδώ πολιτικοί μας θεωρούν πρόβατα και την υπέγραψαν χωρίς να ακουστεί ούτε ψίθυρος… Τον περασμένο Οκτώβριο, την ίδια συμφωνία υπέγραψαν οι: ΗΠΑ, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Σιγκαπούρη και Μαρόκο. Είναι απίστευτο με ποιο τρόπο πλασάρεται η συμφωνία. Την ονομάζουν συμφωνία “κατά της πειρατείας”, και έτσι σκέφτεται ο καθένας απλός και απονήρευτος πολίτης: “Το βρίσκω απόλυτα σωστό. Επιτέλους θα σταματήσει η πειρατεία στα μουσικά CD και στις ταινίες DVD”. Aυτό όμως που κυρίως επιδιώκουν είναι το φρένο στην αναπαραγωγή άρθρων, ειδησεογραφικών και άλλων, αλλά και ανακοινώσεων, εικόνων και βίντεο από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, όπως έχει, ή μεταφρασμένη.Έτσι πιστεύουν πως θα καταφέρουν να κρατάνε τον κόσμο στο σκοτάδι.
Συγχρόνως, θα είναι η τέλεια ευκαιρία να εντατικοποιηθεί η παρακολούθηση των χρηστών του διαδικτύου, με την πρόφαση ότι θα πρέπει να εντοπίζονται οι “παραβάτες”. Οι καταδικασθέντες θα πληρώνουν πρόστιμα ή θα φυλακίζονται. Το άρθρο που ακολουθεί δίνει μια πρώτη γεύση για την ύπουλη νομοθεσία: Μπορεί η μαζική διαμαρτυρία του διαδικτυακού κόσμου να πέτυχε όπως είδαμε την αναστολή των νομοσχεδίων SOPA και PIPA, τώρα όμως μια νέα συμφωνία κατά της πειρατείας έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά… Πράγματι, 22 κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης -ανάμεσα τους και η χώρα μας-υπέγραψαν χθες στο Τόκυο τη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement), με τις διαπραγματεύσεις να πραγματοποιούνται χωρίς δημόσιες διαβουλεύσεις -σχεδόν στα κρυφά. Στην πράξη, το ACTA αφορά τη θέσπιση διεθνών προτύπων σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία και την επιβολή των πνευματικών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της πειρατείας. Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προτείνει σοβαρότατες κυρώσεις -όπως απαγόρευση πρόσβασης στο διαδίκτυο, πρόστιμα ή ακόμα και φυλάκιση- για όσους επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν ή να μοιραστούν αρχεία προστατευμένα με copyrights. Η υπογραφή της συμφωνίας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη με χιλιάδες οργανώσεις, ακτιβιστές αλλά και απλούς πολίτες να κατηγορούν το ACTA για κατάργηση της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο. Ειδικότερα στην Πολωνία, η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου. Από την περασμένη εβδομάδα πλήθος κόσμου εκδηλώνει την αντίθεση του στη νέα συμφωνία με καθημερινές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Οι διαμαρτυρίες είναι έκδηλες και στον κόσμο του διαδικτύου, όπου ακτιβιστές hackάρουν κυβερνητικές ιστοσελίδες, όπως αυτές του Πρωθυπουργού και του Κοινουβουλίου της χώρας. Από την 1η Οκτωβρίου 2011 τη συμφωνία έχουν υπογράψει και οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία και Μαρόκο. Οι πέντε ευρωπαϊκές χώρες που δεν υπέγραψαν είναι οι Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Σλοβακία και Κύπρος. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου τον προσεχή Ιούνιο.
hellasxg
olympia.gr
eoellas
Διαβάστε περισσότερα » »

Από 1ης Μαρτίου η Google μετατρέπεται σε "Μεγάλο Αδελφό"

















anavaseis.blogspot
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα χειρότερα έπονται. Δεν είδαμε τίποτα ακόμα


Η Γερμανία και το ΔΝΤ συνειδητοποίησαν ότι το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδος όπως το είχαν επινοήσει και καταστρώσει απέτυχε. 
 
Ήδη εμμέσως αναφέρουν ότι το σχέδιο δεν πέτυχε και πλέον θα ενεργοποιήσουν το plan B. Το plan Β σχεδιάζεται μεθοδικά, με μεγάλη μυστικότητα και περιλαμβάνει την χρεοκοπία της Ελλάδος εντός ευρώ και πιθανότητα να αρχίσει να υλοποιείται τον Μάρτιο.
 
H χρεοκοπία της Ελλάδος εντός ευρώ θα είναι μια συντεταγμένη χρεοκοπία όχι μια άναρχη διαδικασία. Θα είναι ένα μεγάλο ΘΑΝΑΣΙΜΟ βήμα για την οικονομική ιστορία της Ελλάδος.
 
Έτσι ΗΔΗ στην Γερμανία τα επίσημα όργανα, αλλά και οι ανεπίσημοι εκφραστές της Γερμανικής πολιτικής μιλούν πλέον για χρεοκοπία εντός του ευρώ, ενώ οι αμερικανικοί επενδυτικοί οίκοι για πρώτη φορά διαφοροποιούνται λέγοντας, ότι θα ήταν σωστό τελικά να πληρωθούν τα CDS για να αποκατασταθούν οι ισορροπίες και οι στρεβλώσεις στην παγκόσμια αγορά χρέους.

Ενώ μιλούσαν στην Ελλάδα για μαζική αναδιάρθρωση της οικονομίας, για πρόγραμμα μαμούθ 50 δις ευρώ που θα προέκυπτε από τις αποκρατικοποιήσεις, πλέον πολύ γρήγορα αυτα εγκαταλείφθηκαν, γιατί διαπίστωσαν ότι δεν είναι υλοποιήσιμα σχέδια ,αλλά απλά υπερφίαλα σενάρια που δεν εδράζονταν στην πραγματικότητα.

To plan B

Η διαδικασία του PSI+ θα ξεκινήσει ως εθελοντική με το haircut να φθάνει στο 50% ή 70% απομειώσεις με βάση την καθαρή παρούσα αξία.
 
Στην πορεία θα αποδειχθεί ότι το haircut πρέπει να φθάσει στο 70% ή 80% και η καθαρή παρούσα αξία περιλαμβανομένων και των νέων κουπονιών στο 90% ή 100%.
 
Η Τρόικα και η Γερμανία που έχει τον πρώτο λόγο ακυρώνουν το μνημόνιο 2 και επιβάλλουν το μνημόνιο plus ένα νέο μνημόνιο που περιλαμβάνει μια ακραία θεραπεία σοκ στην ελληνική οικονομία. 
 
Τα CDS θα πληρωθούν στους κατόχους τους.
Η Τρόικα σε συνεργασία με την ΕΚΤ θα στηρίξουν τις ελληνικές τράπεζες ενισχύοντας το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με 30 δις ευρώ ώστε να καλυφθούν οι ζημίες από τα ομόλογα.
 
Με το νέο μνημόνιο plus για να χορηγηθούν νέα δάνεια, οι οικονομικές αποφάσεις δεν θα λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή, αλλά αποκλειστικά από την Τρόικα σε στενή συνεργασία με τους Γερμανούς.
 
Το σενάριο αυτό έχει επεξεργαστεί και συμφωνηθεί πέραν των κύκλων της Τρόικα και από έλληνες αξιωματούχους.
 
Δηλαδή η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει συντεταγμένα εντός του ευρώ,
και μετά την χρεοκοπία λένε οτι θα υπάρξει σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας της Ελλάδος, αλλά με την Γερμανία να ασκεί τον οικονομικό έλεγχο στην Ελλάδα.
 
Οπότε τα χειρότερα για την κοινωνία είναι εμπρός. 
 
 
  http://ixnos.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

"Σκορπάει" λεφτά για φιέστες ο Παπουτσής!

Και όμως, στην Ελλάδα της κρίσης, στην Ελλάδα της ανεργίας, στην Ελλάδα της... δραχμής, λεφτά υπάρχουν για να σπαταλούνται χωρίς λόγο. Και αυτό το... ακολουθούν και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, πριν από μερικές ημέρες, ο Χρήστος Παπουτσής, σε μια... φιέστα άνευ λόγου (ειδικά για τους καιρούς που ζούμε), ως γνωστόν, βράβευσε δώδεκα εφοπλιστές, τραπεζίτες και επιχειρηματίες! Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής και περιελάμβανε συναυλία από τις μπάντες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος. Η βράβευση έγινε από τον ίδιο τον Χρήστο Παπουτσή πριν από την έναρξη της συναυλίας και αφορούσε δωρεές και χορηγίες των οικονομικών παραγόντων που βραβεύτηκαν, προς τα τρία Σώματα Ασφαλείας.
Αλήθεια όμως, πόσο κόστισε η... μίσθωση της αίθουσας;

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το parapolitika, 30.940,07 ευρώ! Τόσο κόστισε για λίγες... ώρες η αίθουσα στο Μέγαρο Μουσικής!

Και όλα αυτά, όταν μπορούσε αυτή η εκδήλωση να γινόταν... τζάμπα και να έπιανε περισσότερο... τόπο στην αίθουσα «ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που έχει κατασκευαστεί για ανάλογους λόγους.
Μάλλον, λεφτά υπάρχουν και «πετάγονται» με... κόστος! 



Διαβάστε περισσότερα » »

«Ο Τρεμόπουλος (προεδρος των οικολογων πρασινων) είναι υποχείριο των Αμερικανών»!!!


ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΝΟ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗ, ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ!!

Προηγούμενη ανάρτηση μας αφορούσε τους Οικολόγους Πράσινους.που ζητούν τον πλήρη θρησκευτικό αποχρωματισμό των σχολείων. Βρήκαμε ενα άρθρο το οποίο λέει οτι ο Τρεμόπουλος είναι τσιράκι των Αμερικάνων. Διαβάστε το, και όσοι θέλετε να ρίξετε ψήφο διαμαρτυρίας, ενάντια στο πολιτικό σύστημα, σε αυτό το από-κομμα να μην το πράξετε.

«Πολιτικάντη» και «υποχείριο των Αμερικανών» χαρακτηρίζει των ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλη Τρεμόπουλο, ο ποιητής-συγγραφέας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις εκλογές του 2007, Νάνος Βαλαωρίτης, σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα». Μιλώντας για τον κ. Τρεμόπουλο κάνει λόγο για «κρατικοδίαιτο επαγγελματία πολιτικό».
 
Στην ίδια κατηγορία εντάσσει και τον Νίκο Χρυσόγελο και τον Τάσο Κρομμύδα. Αναφέρει μάλιστα, ότι: «Η οικολογία πουλάει και ο Μ. Τρεμόπουλος έχει ήδη ζήσει από αυτή. Είχε την ‘Αντιγόνη’, μια ΜΚΟ, που πληρωνόταν από τα υπουργεία. Το ίδιο και η ΜΚΟ του Χρυσόγελου, που ήταν στα μέσα και στα έξω με τα υπουργεία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι κρατικοδίαιτοι και συνηθισμένοι σε αυτές τις σχέσεις με την εξουσία. Την ξέρουν πολύ καλά». Όταν καλείται από τον δημοσιογράφο Μανόλη Γαλάνη να κρίνει τη συνολική παρουσία των Οικολόγων Πράσινων μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Βαλαωρίτης απαντάει: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι όταν μιλούν για τα οικολογικά θέματα μιλάνε καλά. 

Είναι καταρτισμένοι από χρόνια. Από τη στιγμή όμως που θα τους ρωτήσεις γιατί τα πράσινα κινήματα στην Ευρώπη είναι ανθελληνικά και δείχνουν έντονη ανθελληνική στάση σε όλα τα θέματα, εκεί τα χάνουν και αρχίζουν να μπερδεύονται. Εκεί φαίνεται τι είναι και αυτοί οι ίδιοι και τι πιστεύουν. Ταυτίζονται με τις ανθελληνικές θέσεις των Γερμανών και Γάλλων Οικολόγων. Αισθάνθηκα ότι η ηγεσία των Οικολόγων Πράσινων είναι κάτω από τον δάχτυλο των Αμερικανών». Προσθέτει ακόμα ότι πιστεύει πως η ηγεσία των Οικολόγων Πράσινων εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα. «Κυρίως ο κ. Τρεμόπουλος, που είναι υποχείριο της πολιτικής των ΗΠΑ.

Έχει σταλεί από τον κ. Τζορτζ Σόρος στην Αμερική για να του κάνουν υποτίθεται αυτοπληροφόρηση, αλλά φαντάζομαι και κάποια μικρή πλύση εγκεφάλου, αλλά δεν τη χρειαζόταν καν. Ήταν έτοιμος. Τι θέλετε να πω πλέον για πράσινο κόμμα; Θα γίνει παίγνιο των μεγάλων και ισχυρών ρευμάτων. Η οικολογία εξαφανίζεται σε αυτά τα διαβούλια», αναφέρει. Επίσης, επισημαίνει ότι το κόμμα των Οικολόγων πράσινων θα λειτουργήσει στο ευρωκοινοβούλιο ως δούρειος ίππος των μεγάλων συμφερόντων.

Όσο αφορά στο βίντεο που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα με τις θέσεις του κ. Τρεμόπουλου για το Σκοπιανό, ο κ. Βαλαωρίτης σχολιάζει: «Ο κ. Σόρος στηρίζει οικονομικά τα Σκόπια. Ο ίδιος άνθρωπος έδωσε υποτροφία στον Τρεμόπουλο. Τι άλλο να σας πω;». Αναφορά γίνεται και στη διένεξη μεταξύ Τρεμόπουλου και Βαλαωρίτη. Ο τελευταίος αναφέρει ότι στην αρχή χρησιμοποιήθηκε το όνομά του ως εγγύηση στην προεκλογική εκστρατεία μέχρι που εξασφάλισαν 75.000 ψήφους. Μετά, τονίζει ο κ. Βαλαωρίτης, άρχισε ο πόλεμος.

«Άρχισαν να με κατεδαφίζουν με ειρωνεία, με υπονοούμενα. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο. Είδα όλα τα emails του Τρεμόπουλου που έστελνε σε διάφορα στελέχη του κινήματος, στα οποία έλεγε ότι επωφελήθηκα βάζοντας υποψηφιότητα για να πουλάω τα βιβλία μου! Σε κάποια συγκέντρωση στελεχών του κόμματος δεν δίστασε να πει ότι πρέπει «να το βουλώσω». Αυταρχική συμπεριφορά που θυμίζει σταλινικές τακτικές. 

Πότε να βρίζεις, πότε να γλείφεις, πότε να εξορίζεις», λέει χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι παραμένει ως ένα απλό με΄λος στο κόμμα και δεν αποχωρεί γαιτί τον θέλει το αντιτρεμοπουλικό ρεύμα. Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο να δούμε τον κ. Τρεμόπουλο σε κυβερνητικό πόστο αναφέρει: «δεν είναι απίθανο κάτι τέτοιο. Ο Τρεμόπουλος θα μπορούσε να συμμαχήσει ακόμα και με τον διάβολο για να πετύχει τους σκοπούς του. 

Όπως λένε και οι Άγγλοι: business as usual».

Διαβάστε περισσότερα » »

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Κοζάνης

Μετά από απόφαση του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

kozan.g
Διαβάστε περισσότερα » »

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Εορδαίας και Κοζάνης

Μετά από απόφαση της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.


Διαβάστε περισσότερα » »

«Αλλάζουν σύνορα τα Σκόπια;»

Φεβρουάριος 1, 2012.

Δημοσιεύθηκε αξιολόγηση Γερμανικού Ινστιτούτο που εδρεύει στο Βερολίνο, σύμφωνα με το οποίο η FYROM, το Κοσσυφοπέδιο και η Βοσνία/Ερζεγοβίνη αποτελούνται από εύθραυστες κοινωνίες και υπάρχει η απειλή συγκρούσεων.

Γράφει η Σλομποντάνκα Γιοβανόφσκα- Слободанка Јовановска

Κράτη με ευαίσθητες κοινωνίες

Στον ορίζοντα διαφαίνεται  ένας νέος γύρος αλλαγών των συνόρων στα Βαλκάνια, αναφέρει το Γερμανικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων και Ασφάλειας στο Βερολίνο, σε ανάλυση που υπογράφεται από τον Σέρβο αναλυτή, Ντούσαν  Ρέλγιτς.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η FYROM, το Κοσσυφοπέδιο και η Β –Ε, αποτελούνται από εύθραυστες κοινωνίες που απειλούν  πάλι με εθνοτικές-πολιτικές συγκρούσεις, και ως τέτοιες επιβάλλουν την αλλαγή των συνόρων και δεν μπορεί σε μια τέτοια αναθεώρηση των κρατικών ορίων να αποφευχθεί η βία.

Αν και αυτή η μαύρη εξέλιξη, η οποία προβλέπεται για την περιοχή και τα Σκόπια,  φαίνεται να είναι εμπνευσμένη από τις απαιτήσεις της Σερβίας για διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου, ωστόσο ισχυρός συναγερμός αποτελούν οι  τρέχουσες εξελίξεις στην Στρούγκα και της κονιορτοποιημένης ψευδαίσθησης ότι οι χρόνοι των εσωτερικών συγκρούσεων αφέθηκαν στο παρελθόν.

Το τρίγωνο της αλλαγής των συνόρων

 Σύμφωνα με την ανάλυση, ο χάρτης θα μπορούσε να αλλάξει στο τρίγωνο μεταξύ Κοσσυφοπεδίου, Αλβανίας και της δυτικής περιοχής των Σκοπίων, με το δεδομένο ότι  η συντριπτική πλειοψηφία των Αλβανών που ζουν εδώ, επιθυμεί να  ενωθεί με μία από τις πλησιέστερες περιοχές, το Κοσσυφοπέδιο ή την Αλβανία.

Όπως έχει τονιστεί παλαιότερα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα, το 2009, είχε προτρέψει  τον Σαλί Μπερίσα να σταματήσει τις δημόσιες πρωτοβουλίες για να ενώσει τους Αλβανούς, αλλά τώρα, παρουσιάζεται μια τρίτη αναπτυσσόμενη δύναμη που είναι το κόμμα του Κοσσυφοπεδίου, ‘Αυτοδιάθεση’, το οποίο έχει ως κύριο άξονα τις πολιτικές απαιτήσεις των Αλβανών,  σε συνδυασμό με την άρνηση των Σέρβων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο  να αποδεχθούν ότι είναι μειοψηφία σε ένα νέο κράτος, και αυτό εγείρει μια πιθανή νέα κρίση.

Τα Σκόπια έχουν ευαίσθητες ισορροπίες

Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση,  ότι η μοίρα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης είναι πολύ πιο αβέβαιη  από αυτήν των Σκοπίων, η ανάλυση  υποστηρίζει, ακριβώς,  το αντίθετο.

Σε αντίθεση με την Β-Ε, όπου –σύμφωνα με την ανάλυση- οι τρεις πολιτικοί φορείς της χώρας αυτής,  ομιλούν την ίδια γλώσσα και κάνουν μεικτούς εθνοτικά γάμους, στα Σκόπια και το Κοσσυφοπέδιο οι κοινότητες που ζουν μαζί  είναι εντελώς διαφορετικές.

Η ανάλυση επισημαίνει ότι η διαίρεση του Κοσσυφοπεδίου θα μπορούσε να προκαλέσει ενίσχυση των αλβανικών αποσχιστικών τάσεων στα Σκόπια, και η ιδέα της διαίρεσης μεταξύ των εθνοτήτων μπορεί να φέρει μια καλύτερη προοπτική από τη συνεχή ένταση με την αλβανική κοινότητα και αυτό θα μπορούσε να βρεί υποστηρικτές μεταξύ των Σλάβων στη χώρα.

Η «αρχαία ψευδεπίγραφη ταυτότητα των Σκοπίων»

«Ο  εθνικο-συντηρητικός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι εργάζεται με συνέπεια για τη δημιουργία «μιας αρχαίας μακεδονικής ταυτότητας» του κράτους, μια πολιτική που μπορεί να επιδεινώσει την αυξανόμενη αποξένωση μεταξύ Αλβανών και Σλάβων», γράφει η ανάλυση και εκτιμά ότι μια τέτοια πορεία  δεν προσφέρει  καμία ευκαιρία στους Αλβανούς για να ταυτιστούν με αυτήν.
Μάλιστα, για να απαντήσουν οι Αλβανοί,  ανεγείρουν μνημεία με εθνικούς ήρωες, οι οποίοι αποτελούν αντίγραφα αυτών των Τιράνων,  έτσι,  η διαφοροποίησή τους  αυξάνεται περαιτέρω και μπορεί να φθάσει στα άκρα για το κράτος των Σκοπίων.

Παραχωρήσεις και αλλαγή συνόρων

Η λύση που προσφέρεται, έτσι, είναι ανησυχητική, διότι δείχνει ότι θα ήταν καλύτερα να αναθεωρηθούν τα σύνορα- γιατί το πολιτικό τίμημα για τη διατήρησή τους, μπορεί να αποδειχθεί πολύ ακριβότερο.

«Μπορεί να αποδειχθεί ότι η πολιτική θα κοστίσει περισσότερο και θα είναι αντιπαραγωγική για τη Δύση, να συνεχίσει να παρέχει αυτόχθονα κινήματα αντίστασης στα Δυτικά Βαλκάνια. Μπορεί να αποδειχθεί πιο λογική η χρήση των δυνατοτήτων για μια πολιτική συμφωνία μεταξύ των Αλβανών και των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο μέσω της διακριτικής διπλωματίας.

Η πολιτική, ωστόσο,  διαχείρισης των συνόρων θα κοστίσει σίγουρα λιγότερες ζωές, λιγότερους πρόσφυγες και λιγότερη στρατιωτική παρουσία, παρά η άρνηση στην δυνατότητα αυτή», επισημαίνεται στην ανάλυση, με κυρίαρχο στόχο να στραφεί  η διεθνής κοινότητα προς το Κοσσυφοπέδιο που αναμφίβολα (αναπόφευκτα) θα υπάρχουν  επιπτώσεις και στην FYROM.

Συμπερασματικά, σημειώνει η ανάλυση, η επίτευξη διαρκούς πολιτικής σταθερότητας στην περιοχή «πρέπει» να συνίσταται στην επέκταση των παραχωρήσεων και μερικής αλλαγής των συνόρων στην περιοχή.


Слободанка Јовановска
echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Τζιμάκος σχολιάζει την επικαιρότητα [βίντεο]

Η ραδιοφωνική παρουσία του Τζίμη Πανούση είναι από τις ελάχιστες που με το καυστικό χιούμορ του παρουσιαστή χαρίζουν ένα χαμόγελο στον ακροατή.
Λογοπλάστης ο Τζιμάκος κατορθώνει να προβληματίσει τον ακροατή του και με τις ανεπανάληπτες ατάκες του να σχολιάσει την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα
παρουσιαστή χαρίζουν ένα χαμόγελο στον ακροατή.
Λογοπλάστης ο Τζιμάκος κατορθώνει να προβληματίσει τον ακροατή του και με τις ανεπανάληπτες ατάκες του να σχολιάσει την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα με ένα μοναδικό τρόπο.
Ετσι και σήμερα. Στο στόχαστρο του βρέθηκε –ως συνήθως- όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό με ιδιαίτερη αδυναμία στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Επίσης ακούσαμε να μας «αναλύει» τα δρώμενα στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, «προβλέποντας» την κατάληψη που θα έχουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.
 

Διαβάστε περισσότερα » »

AYTA EINAI ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΝΕΡΩΝ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ – ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΑΣ.
ΦΑΝΤΑΣΤΕΊΤΕ  ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΕΤΡΉΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΒΡΎΣΗΣ..
Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, τα ονόματα των εταιρειών εμφιαλωμένων νερών στα οποία, σύμφωνα με μετρήσεις που έκαναν με δική τους πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις του άκρως τοξικού εξασθενούς χρωμίου.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους προέβησαν στη γνωστοποίηση των εταιρειών γιατί αν και τα στοιχεία βρίσκονται από τις 23 Δεκεμβρίου στη διάθεση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου δεν ασχολήθηκε, όπως λένε, με το θέμα.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν «τη στιγμή, όπου η πολιτεία δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις που της αναλογούν, εμείς δεν μπορούμε να κρατήσουμε μυστικά τα αποτελέσματα των δικών μας, έστω μη εξαντλητικών, ερευνών».
Δείτε τους πίνακες απο κάτω..

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ανέθεσαν σε ιδιωτικό εργαστήριο την εξέταση 9 εμφιαλωμένων νερών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πρόβλημα εντοπίστηκε στο εμφιαλωμένο νερό 3 εταιρειών. Σε μια μάλιστα περίπτωση η συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου ήταν 22ppb «χίλιες φορές υψηλότερη από το στόχο ασφαλείας της ανθρώπινης υγείας (0,02 ppb) που έθεσε τον Ιούλιο η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας στην Καλιφόρνια και δέκα φορές υψηλότερη από το όριο των 2ppb που έθεσε η πρόσφατη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκίδας αποκλειστικά και μόνον όμως για τον πρώην Δήμο Μεσσαπίας».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πάντως ότι η έρευνα δεν ήταν εξαντλητική καθώς και ότι «όλες οι μάρκες (και αυτές που βρέθηκαν θετικές στο εξασθενές) βρίσκονται εντός των υφιστάμενων ορίων για ολικό χρώμιο (50ppb), συνεπώς η κυκλοφορία τους είναι νόμιμη».

Το θέμα του εξασθενούς χρωμίου έθεσε πρόσφατα και ο ΕΦΕΤ, ο οποίος με ανακοίνωσή υπογράμμισε ότι αναγνωρίζει τον κίνδυνο από το εξασθενές χρώμιο στα εμφιαλωμένα και την ανάγκη θεσμοθέτησης ορίου, αλλά παράλληλα ξεκαθάρισε πως τέτοιους ελέγχους δεν ενεργεί.
http://topontiki.gr/article/29380
Διαβάστε περισσότερα » »

Όσοι εγκληματίες είναι μέσα με 5 χρόνια και λιγότερο τους αφήνουνε έξω..

Τελικά το ψήφισαν και πέρασε ο νόμος απλά αντι για 10 χρόνια μετά απο τις αντιδράσεις Λαος και ΝΔ το κάνανε 5..
Για γέλια και για κλάματα..Κλέφτε και σκοτώστε ελεύθερα..
Κάποιοι καλοπροαίρετη θα πούνε ότι γίνεται και στο εξωτερικό..
Σε μερικές περιπτώσεις γίνεται αλλά τους βάζουν σύστημα εντοπισμού για να μην απομακρύνονται απο το σπίτι τους...
 
 
madata.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

O Πούτιν εξέδωσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για τον κερδοσκόπο Σόρος!

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στα ιταλικά ΜΜΕ ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Vladimir Putin εξέδωσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης εναντίον του «Τρομοκράτη Χρηματιστή George Soros»!
Πανικός στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα!
 
 
 
 
 
 
hellasxg
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαίδα: Καταργείται το υποκατάστημα του ΙΚΑ

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη Μαίρη Κεσκιλίδου
radioflorina.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Στις 5 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι εργασίες για το «κούμπωμα» της 4ης μονάδας του ΑΗΣ Καρδιάς με το δίκτυο της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, στις 5 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι εργασίες για το «κούμπωμα» της 4ης μονάδας του ΑΗΣ Καρδιάς με το δίκτυο της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας.


Η συγκεκριμένη μονάδα θα βγει «εκτός» για την προγραμματισμένη συντήρηση και παράλληλα θα υλοποιηθεί και η προαναφερθείσα διασύνδεση. Να θυμίσουμε ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη σύνδεση της 3ης μονάδας και το μόνο που θα απομένει θα είναι η διασύνδεση των δύο μονάδων με το αντλιοστάσιο το οποίο βρίσκεται παραπλεύρως της 4ης μονάδας του ΑΗΣ Καρδιάς.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία αναμένεται να γίνει λίγο πριν τις 15 Μάιου του 2012.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Πυκνοί καπνοί τάραξαν τους κατοίκους στην Πτολεμαΐδα

Οι κάτοικοι είδαν το πρωί, πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από τα φουγάρα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού στην περιοχή και αμέσως το μυαλό τους πήγε σε αυξημένες τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ωστόσο οι υπεύθυνοι του Κέντρου Περιβάλλοντος της Περιφέρειας (ΚΕΠΕ) Δυτικής Μακεδονίας επισημαίνουν ότι οι συγκεντρώσεις που μετρούν οι δεκαπέντε σταθμοί μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, δεν δικαιολογούν περιστατικό μεγάλης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.


Ο Υπεύθυνος Ατμοσφαιρικής Ποιότητας του ΚΕΠΕ, Βασίλης Ευαγγελόπουλος απέδωσε την κατάσταση αυτή στα μετεωρολογικά δεδομένα που επικρατούσαν το πρωί στην Πτολεμαΐδα και συγκεκριμένα στη χαμηλή νέφωση, τη χαμηλή ορατότητα και την αυξημένη υγρασία.


«Στις περισσότερες από τις 15 θέσεις των σταθμών μας έχουμε χαμηλές συγκεντρώσεις. Μόνο σε τρεις σταθμούς, στον Οικισμό της Πτολεμαΐδας και τα ορυχεία Μαυροπηγής και Αναργύρων εμφανίζονται υψηλότερες συγκεντρώσεις και εφόσον συνεχιστούν τις επόμενες ώρες θα μπορούμε να μιλούμε για άνω των ορίων, κατά μέσο όρο εικοσιτετραώρου, συγκεντρώσεις. Σε γενικές γραμμές η κατάσταση δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητική», είπε ο κύριος Ευαγγελόπουλος.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα » »

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων


Με την υπʼ αριθ 2501/14/90 – κη΄ από 01/02/2012 απόφαση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, απαγορεύτηκε από 16:00 ώρα της σήμερον έως την 08:00 ώρα της 02/02/2012, η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού περιοχής αρμοδιότητας [από Α/Κ 10 Ανατολ. Σιάτιστας μέχρι τον Α/Κ 13 Πολυμύλου] και στον κάθετο άξονα Α-29 περιοχής αρμοδιότητας [από Α/Κ 9 Δυτ. Σιάτιστας έως Α/Κ Αλιάκμονα], καθώς επίσης στα κατωτέρω τμήματα Εθνικών Οδικών δικτύων περιοχής αρμοδιότητας:


 Στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Λάρισας, από το 1ο χλμ. έως το 51ο χλμ.
 Στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, από το 1ο χλμ. έως το 29ο χλμ.
 Στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Καστοριάς - Ιωαννίνων, από το 1ο χλμ. έως το 97ο χλμ.
 Στην Παλαιά Εθνική Οδό Κοζάνης – Φλώρινας, από το 1ο χλμ. έως το 36ο χλμ.
 Στη Νέα Εθνική Οδό Κοζάνης – Φλώρινας, από το 1ο χλμ. έως το 35ο χλμ.

Με την ίδια απόφαση και για το ίδιο χρονικό διάστημα, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων παντός τύπου που δε φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα ανωτέρω τμήματα των οδικών αρτηριών, καθώς και στο υπόλοιπο Επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Στο απόλυτο ψύχος παιδιά λόγω…διακοπής ρεύματος


Το κράτος στους 10 βαθμούς κάτω από το 0 έκοψε το ρεύμα σε πολύτεκνες οικογένειες -Για ένα απλό λάθος κάνει λόγο ΔΕΗ και Γενική Γραμματεία



 Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
«Ξύλιασαν» παιδιά στο Νεοχώρι Σερρών από το κρύο (10 βαθμούς κάτω από το 0 έδειχνε ο υδράργυρος) καθώς η ΔΕΗ «φρόντισε» χθες το βράδυ να κόψει το ρεύμα στα σπίτια τους.
Απίστευτο και πέρα από κάθε λογική το περιστατικό που συνέβη χθες το βράδυ στις Σέρρες στην κοινότητα του Νεοχωρίου.
Το κράτος εξάντλησε όλη του την νομοθετική ισχύ σε οικογένειες που ζουν με το βοήθημα του ΟΑΕΔ και δεν είχαν να πληρώσουν τον τελευταίο λογαριασμό του ρεύματος.


Τηλέφωνα αλλά…

Όλα αρχίσανε από χθες το απόγευμα όταν έφτασε στην Κοινότητα χαρτί από τη ΔΕΗ πως θα προχωρήσει σε 60 διακοπές ρεύματος μέχρι το βράδυ.
Από εκείνη τη στιγμή ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρίου Σερρών Γιώργος Κομνίδης  μαζί με τους συνεργάτες του, άρχισε έναν μαραθώνιο για να περισώσει ότι μπορεί.
Και ενώ τα τηλέφωνα από το Νεοχώρι προς στις υπηρεσίες της ΔΕΗ είχαν πάρει φωτιά για να μη γίνει καμία διακοπή στο ρεύμα, η νύχτα σκέπασε το ακριτικό σημείο της χώρας με τον υδράργυρο να είναι κολλημένος 10 βαθμούς κάτω από το 0.
Εκείνη τη στιγμή το ρεύμα έπεσε σε 12 πολύτεκνες οικογένειες του χωριού βυθίζοντας γονείς και παιδιά στο απόλυτο σκοτάδι και στο βαρύ ψύχος.
Ακόμη και η μετακίνηση των γονέων σε σπίτια της κοινότητας για μια λάμπα πετρελαίου ήταν δύσκολη καθώς ο αέρας φυσούσε μανιασμένος και δυσχέρανε ακόμη και τις πιο κοντινές μετακινήσεις.


Γενική Γραμματεία και ΔΕΗ : Συγγνώμη…λάθος 
Ο πρόεδρος του χωριού τηλεφωνούσε συνεχώς στη ΔΕΗ αλλά και στην Γενική Γραμματεία όπου και του ζήτησαν ένα απλό συγγνώμη για το…λάθος.
Ο κ. Κομνίδης αγανακτισμένος ξεσπάει στο Πινάκιο και λέει με δραματικό τόνο, «μου είπαν ότι έκαναν λάθος, άφησαν δεκάδες παιδιά να περάσουν ένα βράδυ εγκλωβισμένα σε πολικό ψύχος. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο και το γεγονός που συνέβη σε εμάς αποδεικνύει τη γύμνια του ελληνικού κράτους».
Να σημειωθεί πως φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης στις ακριτικές περιοχές της χώρας όπως είναι η κοινότητα του Νεοχωρίου ξεπέρασε το 1 ευρώ το λίτρο.
Γεγονός που ενοχοποιεί το κράτος απέναντι στους πολίτες καθώς σύμφωνα με το νόμο πρέπει το πετρέλαιο θέρμανσης να πωλείται σε προσιτές τιμές στις περιοχές που μαστίζονται από την άγρια βαρυχειμωνιά.

Διαβάστε περισσότερα » »

Χουλιάρας: Δεν αποκλείεται μεγάλος σεισμός μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης.

Οι σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται αυτές τις μέρες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης, μπορεί να είναι οι προπομποί ενός μεγάλου σεισμού.
Αυτό άφησε να εννοηθεί, εμμέσως πλην σαφώς, ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας....
χθες στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα».

«Δεν είναι φυσιολογική εξέλιξη μετασεισμικής ακολουθίας οι σεισμοί που σημειώθηκαν, δεν έχουμε τα στοιχεία αν πάμε για κάτι μεγαλύτερο, είναι καθησυχαστικό το γεγονός ότι σημειώνονται σε θαλάσσια περιοχή, όμως τίποτε δεν αποκλείει την πιθανότητα οι ως τώρα σεισμοί να είναι προσεισμοί» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ δεν δίστασε να επικρίνει τους συναδέλφους του εκείνους που είναι καθησυχαστικοί.

Και επεσήμανε: «Δεν πρέπει να πιέζεται ο επιστήμονας για εκτιμήσεις τις πρώτες ώρες από τα ΜΜΕ, αν δεν περάσουν 48 ώρες δεν μπορεί να ξέρει κανείς».

Εξάλλου ο κ. Χουλιάρας διευκρίνισε ότι η διέγερση στην περιοχή του Κρητικού πελάγους απέχει 40 χλμ. από τη Σαντορίνη και 70 χλμ. από την Κρήτη, ενώ πρόσθεσε πως ο σεισμός γίνεται αισθητός στην Κρήτη λόγω της ανομοιογένειας και της ιδιαιτερότητας του εδάφους.

Τέλος, είπε πως δεν υπάρχει καμία σχέση της σεισμικής δραστηριότητας με το ηφαίστειο της Σαντορίνης από πλευράς απόστασης και βάθους.
 
pkampas.blogspot

Διαβάστε περισσότερα » »

Νεκρός 17χρονος μαθητής από ανακοπή στο 6ο Λύκειο Καλαμάτας

Σοκαρισμένη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα της Μεσσηνίας μετά το θάνατο του 17χρονου μαθητή του 6ου Λυκείου Καλαμάτας από ανακοπή
Το περιστατικό συνέβη μέσα στην τάξη, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, πέντε λεπτά πριν τις 11 σήμερα το πρωί, όταν ο άτυχος μαθητής έπεσε αναίσθητος στον ώμο του διπλανού του. 
Αμεση ήταν η επέμβαση των καθηγητών, οι οποίοι....
του έκαναν μαλάξεις με αποτέλεσμα να τον επαναφέρουν 2 φορές μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. 
Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν από τους γιατρούς, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού ο μαθητής δεν τα κατάφερε.

pkampas.blogspot
Διαβάστε περισσότερα » »

Η απάτη σε όλο της το μεγαλείο!

Κυκλοφορεί στο internet e-mail, το παρακάτω κείμενο που αποσκοπεί στο να συλλέξει διευθύνσεις
για spam - διαφημιστικούς λόγους κ.λ.π.
 Η Efenpress, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τα τηλέφωνα που αναφέρονται στο κείμενο και διαπιστώθηκε  ότι ουδεμία σχέση έχουν με την απάτη.
 Κατόπιν αυτού, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας. σχετικά.
EFENPRESS

Το κείμενο της απάτης:

Θέμα: FW: Πρθ: Fwd: FW: SE PERIODO KRISIS ISWS BGALOYME XRΗM
ATA...STEILTE TO AMESWS SE OPOION MILAEI ELLHNIKA..
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ!!! ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ 
ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ MICROSOFT ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΔΡΑ.
 

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ!
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΝΟΜΙΚΟ-ΔΙΚΗΓΟΡΟ, ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ.
ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΤΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.  ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΕ!

ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
«ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΜΗ ΓΕΛΙΕΣΤΕ!  ΑΟL  ΚΑΙ ΙΝΤΕL ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ!!!
ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ Η PEPSI COLA  ΜΕ ΤΗΝ GENERAL ELECTRIC.
......................................................................
και πολλά άλλα !!! 
Διαβάστε περισσότερα » »

Δορυφόρο-ανιχνευτή των Scalp EG της Π.Α. μας... στέλνει η Τουρκία στο διάστημα!

Απόπειρα εξουδετέρωσης του στρατηγικού πλεονεκτήματος που έχει αποκτήσει η Ελλάδα, με την ενσωμάτωση των Scalp στο οπλοστάσιο της, επιχειρεί η Τουρκία με την τοποθέτηση σε γεωσύγχρονη τροχιά ενός ειδικού δορυφόρου εντοπισμού πυραύλων Scalp EG.
Πιο συγκεκριμένα δορυφόρο που θα μπορεί να εντοπίσει πυραύλους τύπου cruise Scalp EG της Π.Α., βαλλιστικούς.... πυραύλους καθώς και αστερισμό από 6 δορυφόρους ενός περιφερειακού συστήματος GPS που θα δώσει στην Τουρκία την δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα δικά της όπλα καθοδηγούμενα με GPS ετοιμάζει η κυβέρνηση Ενρτογάν μέχρι το 2020.
Με τον δορυφόρο έγκαιρης προειδοποίησης (SBIRS) οι Τούρκοι θα μπορούν να εντοπίζουν την εκτόξευση βαλλιστικών και πυραύλων Cruise, δίνοντας το χρόνο στην αεράμυνα τους να ετοιμαστεί, περιορίζοντας έτσι το ελληνικό στρατηγικό πλεονέκτημα που οι πύραυλοι Scalp έδιναν στην ΠΑ αφού ακόμα και μία εκτόξευση πυραύλου αυτού του τύπου θα μπορεί να εντοπιστεί από το δορυφόρο.Τα δύο παραπάνω δορυφορικά προγράμματα αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου διαστημικού προγράμματος που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση της Τουρκίας σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet και το οποίο περιλαμβάνει την εκτόξευση 18 δορυφόρων μέχρι το 2020 εκ των οποίων ορισμένοι θα είναι Τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής. Το συνολικό κόστος του διαστημικού προγράμματος της Τουρκίας θα φτάσει τα 2 δις δολάρια για τα επόμενα 8 χρόνια.Πιο συγκεκριμένα, εντός του έτους αναμένεται να τεθεί σε τροχιά ο ηλεκτροπτικής παρατήρησης τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής με ανάλυση 2 μέτρων δορυφόρος Göktürk II ενώ για το 2013 έχει προγραμματισθεί η εκτόξευση του ηλεκτροοπτικού κατασκοπευτικού δορυφόρου με ανάλυση 0,8 μέτρων Göktürk I και του τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου Türksat 4A ο οποίος θα αναπτυχτεί σε συνεργασία με Ιάπωνες μηχανικούς.
Για το 2014 προγραμματίζεται η εκτόξευση του δορυφόρου τηλεπικοινωνιών Türksat 4B ο οποίος επίσης θα αναπτυχτεί σε συνεργασία με Ιάπωνες μηχανικούς. ενώ ακολουθεί το 2015 ο δορυφόρος αναγνώρισης και επιτήρησης με σύστημα ραντάρ Συνθετικού Ανοίγματος (SAR) Göktürk III και ο τηλεπικοινωνιακός Türksat 4R.
Το 2016 η Τουρκία θα στείλει στο Διάστημα δορυφόρο υπερύθρων έγκαιρης προειδοποίησης (SBIRS) ο οποίος θα μπορεί να εντοπίζει βαλλιστικούς πυραύλουw και τύπου cruise τον εγχώρια σχεδιασμένο και κατασκευασμένο δορυφόρο τηλεπικοινωνιών Türksat 5A (TAI-Aselsan-Tubitak-Turksat) καθώς και τον πρώτο περιφερειακό δορυφορικό σύστημα χρονισμού και γεωγραφικής τοποθέτησης (περιορισμένης τοπικής καλύψεως), ενώ το 2017 ακολουθεί ο Türksat 5B.
Το 2018 θα τεθεί σε τροχιά ο ηλεκτροοπτικός κατασκοπευτικός Göktürk IV και δύο ακόμη χρονισμού και γεωγραφικής τοποθέτησης, με άλλους δύο να ακολουθούν το 2019 ενώ για το 2020 σχεδιάζεται ο Göktürk V, με σύστημα ραντάρ Συνθετικού Ανοίγματος (SAR).
Σημειώνεται ότι το περασμένο Νοέμβριο συγκροτήθηκε η Διεύθυνση Διαστημικών Εφαρμογών που υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών και θα αποτελέσει τη βάση για την ίδρυση Εθνικής Διαστημικής Υπηρεσίας.
Όλες αυτές οι κινήσεις συνηγορούν στο γεγονός ότι η Τουρκία επιδιώκει και όπως φαίνεται εργάζεται σκληρά για την ανεξαρτητοποίηση της από τις ΗΠΑ στον τομέα των δορυφορικών συστημάτων όχι μόνο στον τομέα της επιτήρησης αλλά και στον τομέα της έγκαιρης προειδοποίησης και της χρήσης οπλικών συστημάτων αφού ακόμα και αν οι ΗΠΑ διακόψουν την λειτουργία του GPS στην Αν. Μεσόγειο οι Τούρκοι θα μπορούν να αξιοποιήσουν το δικό τους και φυσικά να το χρησιμοποιήσουν για την καθοδήγηση των δικών τους οπλικών συστημάτων χωρίς περιορισμούς.
Η στρατιωτική αυτονομία που ευαγγελίζεται ο Νταβούτοιγλου για την Τουρκία γίνεται σταδιακά πραγματικότητα, εμείς τι κάνουμε;
e-rodios

Διαβάστε περισσότερα » »

Τρομερές αποκαλύψεις από τον Κολιούση

Για πρώτη φορά μιλησε ο παραιτηθείς αντεισαγγελέας Εφετών, Ηλίας Κολιούσης που χειριζόταν την υπόθεση του Βατοπεδίου.
Ποιοι και πως πίεζαν να μην πάει η δικογραφία που απέδιδε ευθύνες σε υπουργούς, στην Βουλή;
Ποιοι και πώς απέκρυπταν στοιχεία από την δικαστική έρευνα;
Τον Σεπτέμβριο του 2008 το «Κουτί της Πανδώρας» αποκάλυψε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Το μοναστήρι του Αγίου Όρους, με την καθοδήγηση του Εφραίμ, διεκδίκησε τη λίμνη Βιστωνίδα από τους αγρότες και το Δημόσιο. Όταν έχασε νομικά τις διεκδικήσεις, κινητοποίησε τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό, υπουργούς προκειμένου με παράνομες υπουργικές αποφάσεις να πάρει όσα ήθελε. Και όχι μόνο αυτό. Αφού πήρε τις εκτάσεις όπου θα έκανε εκκλησιαστικά ιδρύματα και σχολές, τις αντάλλαξε με οικόπεδα φιλέτα σε όλη την Ελλάδα.
Πώς κατάφερε μια ομάδα μοναχών, να διασυνδεθεί με μοναδικό τρόπο με την εξουσία, με επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, πολιτικούς για να διαχειριστεί ως ομάδα χρηματιστών και μάνατζερ περιουσία δισεκατομμυρίων που δεν της ανήκε.
Το «Κουτί της Πανδώρας» αποκαλύπτει το οικονομικό σκέλος του σκανδάλου του Βατοπεδίου, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, την ακίνητη περιουσία.
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

5 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε πάρει υπερβολική ποσότητα καφεΐνης

Ξέρετε ότι είστε εξαρτημένος από την καφεΐνη, όταν τα μάτια σας δεν θα ανοίξουν παρά μόνο αν πιείτε την πρώτη σας γουλιά σας καφέ;

Μελέτες έχουν δείξει ότι κάποια ποσότητα καφεΐνης μπορεί να βελτιώσει την πνευματική οξύτητα και την απόδοση σας μέσα στην ημέρα, αλλά η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διάθεσή σας, την ενέργεια, και ακόμη και την υγεία σας.

Δείτε τα 5 σημάδια που θα σας δείξουν ότι έχετε ήδη καταναλώσει μεγάλη ποσότητα καφεΐνης:


1. Νιώθετε εξαντλημένοι το απόγευμα

«Υπάρχει περίπου τόση καφεΐνη σε ένα κουτάκι Coca Cola Light όση υπάρχει σε ένα φλιτζάνι espresso» λέει ο David J. Clayton, συγγραφέας του «The Healthy Guide to Unhealthy Living». Η μεγάλη δόση καφεΐνης μπορεί, γύρω στο απόγευμα, να σας κάνει να νυστάζετε. «Εκτός του ότι προκαλεί μεγάλη πτώση στον τομέα της ενέργειας, η οξύτητα της Coca Cola μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας αν πίνετε καθημερινά. Περιοριστείτε στη μια Coca Cola την ημέρα για να αποφευχθεί κάποιο χτύπημα σε τοίχο το απόγευμα, και βουρτσίζετε τα δόντια σας.


2. Τα ούρα σας είναι πορτοκαλί

Τα ούρα που είναι σκούρα κίτρινα ή πορτοκαλί είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι της αφυδάτωσης. «Ο καφές είναι στην πραγματικότητα ένα διουρητικό που μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, αυξάνοντας την ποσότητα των ούρων σας και έτσι χάνετε πάρα πολλά από τα υγρά του σώματος», λέει η Amy Gross, μια κλινική διαιτολόγος στο Presbyterian Hospital της Νέας Υόρκης. Η καφεΐνη συνήθως δεν προκαλεί αφυδάτωση αν περιοριστείτε μέχρι στα 500 mg. Έτσι, θα πρέπει να νιώθετε ασφαλής αν πίνετε ένα φλυτζάνι ή δύο καφέ την ημέρα.


3. Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε

«Η καφεΐνη διαρκεί περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα για να απορροφηθεί και επηρεάζει τον κύκλο του ύπνου σας» λέει η Molly Morgan ιδιοκτήτρια της Creative Nutrition Solutions της Νέας Υόρκης, και συγγραφέας του «The Skinny Rules». Αν σας παίρνει περισσότερο από 30 λεπτά για να κοιμηθείτε το βράδυ, μπορείτε να δοκιμάσετε να κόψετε την καφεΐνη και να μην λάβετε μετά τις 12 το μεσημέρι. Επίσης, έχετε κατά νου ότι ο ντεκαφεϊνέ καφές και το τσάι χωρίς καφεΐνη δεν είναι εντελώς απαλλαγμένα από καφεΐνη: και τα δύο έχουν περίπου το ένα τρίτο της καφεΐνης που περιέχουν τα κανονικά προϊόντα.


4. Νιώθετε άγχος
Ιδρωμένες παλάμες, ανησυχία, αίσθηση εκνευρισμού, είναι όλα στοιχεία ότι έχετε λάβει υπερβολική δόση καφεΐνης. «Η καφεΐνη μπορεί να επιδεινώσει το άγχος και τη κατάθλιψη, διότι παρεμβαίνει σε ένα σημείο του εγκεφάλου που ονομάζεται αδενοσίνη» λέει ο Palinski. Η καφεΐνη μπορεί επίσης να ενεργεί ως διεγερτικό που προκαλεί τα επινεφρίδια να εκκρίνουν περισσότερες ορμόνες του στρες όπως την αδρεναλίνη, η οποία μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό και να σας κάνει να νιώθετε περισσότερο ανήσυχοι.


5. Έχετε καούρα
Η καφεΐνη χαλαρώνει τον οισοφαγικό σφιγκτήρα, ο οποίος επιτρέπει στο οξύ να καταλήξει στο λαιμό», λέει ο Gross. Προσπαθήστε να κόψετε εντελώς την καφεΐνη για να δείτε αν καταπραΰνει το λαιμό σας.
 
Πηγή: Express.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.ΤΗ.Π: Καλούμε την ΔΕΗ αφ`ενός να επισπεύσει την περάτωση των εργασιών εντός του χώρου του ΑΗΣ Καρδιάς


Η φετινή χειμερινή περίοδος αποδείχθηκε μία από τις χειρότερες περιόδους για την Τηλεθέρμανση και την πόλη της Πτολεμαϊδας.


Οι συνεχόμενες βλάβες της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, ο βαρύς χειμώνας με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες εδώ και μια δεκαετία και η γενικότερη οικονομική κρίση με το υψηλό κόστος πετρελαίου, δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην επιχείρηση και τους εργαζόμενους και ταλαιπώρησαν και αγανάκτησαν τους καταναλωτές.

Οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.ΤΗ.Π. αλλά και οι καταναλωτές εναποθέτουν τις ελπίδες τους για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων στην σύνδεση της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας με την 3η και 4η μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς. Το έργο προβλέπεται να λειτουργήσει την επόμενη χειμερινή περίοδο προκειμένου να διασφαλίσει την επάρκεια σε θερμικό φορτίο και την ασφαλή παροχής θερμότητα χωρίς διακοπές και προβλήματα.

Αυτήν την στιγμή το έργο που έχει αναλάβει η Δ.Ε.ΤΗ.Π. μέσω εργολαβίας είναι έτοιμο, ενώ το έργο που κατασκευάζει η ΔΕΗ εντός του χώρου του ΑΗΣ Καρδιάς, βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι διαβεβαιώσεις της ΔΕΗ είναι ότι το έργο που έχει αναλάβει θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2012. Όμως σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η 3η και 4η μονάδα του ΑΗΣ θα είναι έτοιμη για παροχή θερμικής ενέργειας τον Μάιο του 2012. Επίσημη ωστόσο ανακοίνωση δεν υπάρχει από πλευράς της ΔΕΗ κι αυτό δημιουργεί σοβαρούς προβληματισμούς αλλά και αγωνία σχετικά με την ετοιμότητα των μονάδων.

Για τους παραπάνω λόγους και για να προβλεφτούν αναπάντεχες καταστάσεις, καλούμε την ΔΕΗ αφ`ενός να επισπεύσει την περάτωση των εργασιών εντός του χώρου του ΑΗΣ Καρδιάς λαμβάνοντας υπόψη ότι απαιτείται κι ένα εύλογο χρονικό διάστημα δοκιμών και αφ`ετέρου να ανακοινώσει επίσημα το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »