Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Πάτε καλά ρε;!; ~ 2.000 αστυνομικοί για το βάζελος - γαύρος;

Κάτω από πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας, με κινητοποίηση περίπου 2.000 αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., θα διεξαχθεί το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Αιτία των μέτρων, που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, είναι τα επεισόδια της άτυπης βεντέτας που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.
Να τα αναλάβουνε οι ομάδες τα έξοδα. Τι δουλειά έχει η αστυνομία, την οποία πληρώνουμε εμείς;


Εκτός από τον αστυνομικό κλοιό που θα στηθεί γύρω από το γήπεδο και εντός αυτού, σε επιφυλακή θα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Αστυνομίας σχεδόν σε όλη την Αττική. Θα ληφθούν μέτρα επιτήρησης γραφείων συνδέσμων οπαδών, η Τροχαία θα λάβει έκτακτα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των ομάδων, ενώ τα ΜΑΤ θα βρίσκονται εντός και εκτός του γηπέδου, παρά το γεγονός ότι στις κερκίδες θα βρίσκονται μόνο οπαδοί του γηπεδούχου Παναθηναϊκού. Για λόγους ασφαλείας, όπως αποφασίστηκε, θα μείνουν κενά 314 καθίσματα πίσω από τους πάγκους των δύο ομάδων. Σε αυτά θα καθήσουν αποκλειστικά και μόνο... αστυνομικοί.

Η αστυνομική επιχείρηση για την ασφαλή διεξαγωγή του ντέρμπι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα ξεκινήσει από τις 8 το πρωί αύριο και σταδιακά θα εντείνεται μέχρι τη μετατροπή του γηπέδου - αλλά και της περιοχής των Αμπελοκήπων - σε φρούριο.

Αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλους τους χώρους του γηπέδου για εντοπισμό φωτοβολίδων, κροτίδων ή άλλων «πολεμοφοδίων», που όπως έχει διαπιστωθεί αρκετές φορές μπαίνουν στα γήπεδα πριν από τους οπαδούς. Στα μέτρα που σχεδιάστηκαν, πάντως, για πρώτη φορά έχει γίνει και η πρόβλεψη να ελεγχθεί η... ποιότητα του αέρα στα αποδυτήρια, μετά τα παράπονα που διατυπώθηκαν από την πλευρά του Ολυμπιακού ότι μυρίζουν άσχημα και η μυρωδιά επηρεάζει τους παίκτες, τους ζαλίζει. Ετσι, για πρώτη φορά έχουν κληθεί τεχνικοί με ειδικό εξοπλισμό για να ελέγξουν την ποιότητα του αέρα.

Περιμετρικά σε όλο το γήπεδο κατά την άφιξη των οπαδών θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις. Θα υπάρχουν τρεις ζώνες ελέγχου για τους οπαδούς, προκειμένου να εντοπισθούν εγκαίρως και να κατασχεθούν αντικείμενα ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για επεισόδια.

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η μετακίνηση των πούλμαν με τους παίκτες των ομάδων. Τα αυστηρά μέτρα εστιάζουν στην ασφαλή μετακίνηση. Εχει καταστρωθεί ειδικό σχέδιο μετακίνησης και για τις δύο ομάδες. Στους δρόμους κατά τη μετακίνηση θα ληφθούν μέτρα ταχείας κυκλοφορίας. Τροχονόμοι θα εποπτεύουν τις διασταυρώσεις ενώ την ώρα της πομπής θα διακόπτεται η κυκλοφορία στους κάθετους δρόμους.

Η βεντέτα. Τα πιο πρόσφατα επεισόδια στη βεντέτα των οπαδών είναι οι βομβιστικές επιθέσεις σε γραφεία συνδέσμων αλλά και το ένοπλο επεισόδιο στο Παγκράτι, στη διάρκεια του οποίου τραυματίσθηκε σοβαρά υπάλληλος κλαμπ που επιχείρησε να παρέμβει στον καβγά μεταξύ ομάδων χούλιγκαν.
 
krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

Ακαδημαϊκοί Αλβανίας- Επιστολή στον Έλληνα Πρωθυπουργό

Τίρανα.

Τα μέλη της Αλβανικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, απέστειλαν ανοικτή επιστολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αντιδρώντας στην επιστολή των 23 Ελλήνων, πρώην πρεσβευτών.


Εκφράζουν τη βαθύτατη λύπη τους για το περιεχόμενο της επιστολής των 23 πρέσβεων και χαρακτηρίζουν ως δυσφήμηση  το έγγραφό τους.

«Εφιστούμε την προσοχή της ελληνικής κυβέρνησης ότι η οικονομική κρίση δεν πρέπει να οδηγήσει στην άρνηση του πρωταρχικού ρόλου των εθνικών 
συμφερόντων της Ελλάδας. 

Οι συγγραφείς της επιστολής προβαίνουν σε ένα σοβαρό λάθος όταν σημειώνουν ότι η Αλβανία είναι «δημιούργημα των Μεγάλων Δυνάμεων το 1913 και από τότε μέχρι σήμερα αυτό το κράτος δεν διατηρεί φιλική στάση προς την Αθήνα από την ίδρυσή του και αποτελεί πρόβλημα για την Ελλάδα», τονίζεται στην αντίδραση των Αλβανών Ακαδημαϊκών.

Στο συγκεκριμένο σημείο η επιστολή των 23 πρέσβεων αναφέρει επί λέξει:


«Για εμάς είναι ενοχλητική και ακατάλληλη αυτή η γλώσσα που χρησιμοποιείται. Κανένας από τους ισχυρισμούς τους δεν αληθεύει. Παρομοίως, δεν είναι αλήθεια ότι «μετά τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια, η προς την Ελλάδα αντιπαλότητα των Τιράνων ενισχύεται».
Οι πρώην διπλωμάτες εκφράζουν τη λύπη τους ότι η Ελλάδα έχει παράσχει στήριξη για την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ. Ισχυρίζονται ότι η Αλβανία έχει λάβει «σημαντικό όφελος από την Αθήνα, χωρίς η τελευταία να πάρει τίποτε ως αντάλλαγμα και προτείνουν την κυβέρνησή σας κύριε Σαμαρά ‘να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να είναι πιο προσεκτική όσον αφορά την υπόθεση των Τιράνων να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει η επιστολή.

Για τσάμηδες και Βόρειο Ήπειρο

‘Στο πλαίσιο αυτό- συνεχίζει το αλβανικό δημοσίευμα- οι μελετητές εκτιμούν ότι πρέπει να ακολουθεί μια πιο ρεαλιστική εξωτερική πολιτική της Ελληνικής Δημοκρατίας, από την οποία ζητούν να σταματήσει να προσποιείται  ότι τα αλβανικά εδάφη στην συγκεκριμένη περιοχή εξακολουθούν να  ονομάζονται «Βόρειος Ήπειρος» και αυτή  είναι μια καλύτερη ελπίδα για την τελική διευθέτηση ορισμένων δύσκολων προβλημάτων στα Βαλκάνια που διαιωνίζονται’.

Ο καθένας πρέπει να προσπαθήσει να ξεπεράσει τα απομεινάρια του ακραίου εθνικισμού στα Βαλκάνια κάθε φορά που εμφανίζεται και να επικεντρωθούμε στις μελλοντικές ευκαιρίες που δίνονται σε όλους μας.

Ως μια γειτονική και φιλική χώρα, η Ελλάδα θα πρέπει να γνωρίζει ότι είμαστε όλοι μέρος ενός κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να εισακουσθεί  η κυνική συμβουλή των Ελλήνων πρώην πρέσβεων και προτρέπουμε την Αθήνα να είναι  «πιο προσεκτική» στην υποστήριξη που δίνει στο ζήτημα της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση», επισημαίνουν.

«Για τους λαούς της περιοχής μας, σήμερα, δίνεται μία από εκείνες τις σπάνιες ευκαιρίες που ο Χέγκελ ονομάζει «μοναδική στιγμή» της ιστορίας. Και το πιο ιδιαίτερο πράγμα για αυτήν τη στιγμή  για τους λαούς των Βαλκανίων είναι αυτό που θα μπορούσε να αποτελέσει το τέλος των αιματηρών πολέμων, των φαντασμάτων της ιστορίας και της εχθρότητας τους».

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Μοναδική ευκαιρία! Ο Τράγκας στο Ε TV με 3ωρη εκπομπή την Τρίτη 5/11/2013 με θέμα τους χημικούς αεροψεκασμούς! [ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ]

Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5/11/2013

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013, η Ομάδα Δράσης Αττικής και κατ'επέκταση όλο το ακτιβιστικό κίνημα κατά των χημικών αεροψεκασμών, έχει την μεγάλη ευκαιρία να ενώσει τις κραυγές και τις αγωνίες όλων των συμπολιτών μας και να ακουστεί σε όλη την Ελλάδα.

Ο δημοσιογράφος Γ. Τράγκας κάνει πράξη την δέσμευσή του και
θα παρουσιάσει μια τρίωρη εκπομπή στο κανάλι E TV, αφιερωμένη στο φαινόμενο για το οποίο πολεμούμε με τα όποια μέσα διαθέτουμε. Σ'αυτή την εκπομπή, εκτός από διακεκριμένους επιστήμονες αλλά και δύο μέλη της Ομάδας, καλεσμένη είναι σύσσωμη η Ομάδα Δράσης η οποία θα πάρει θέση στην εξέδρα, πίσω από το πάνελ και θα μετέχει ενεργά στην κουβέντα! Οι δημοσιογράφοι που θα βρίσκονται στην εξέδρα, θα δώσουν μικρόφωνο σε όποιον θέλει να μιλήσει για τον αργό θάνατο που επιβάλλουν κάποια υπερήλικα μυαλά.

Θα έχουμε τα μπλουζάκια μας, θα έχουμε το πανώ μας, αλλά πάνω απ'όλα θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε επιτέλους για το δίκιο μας: Για τον χημικό θάνατο που κάποια ανθρωποειδή μας ραντίζουν. Για το φαινόμενο που πολλοί λοιδορούν και το θεωρούν μια γραφικότητα και που δυστυχώς και για μας και γι'αυτούς διαψεύδονται καθημερινά από τις επιχειρήσεις θανάτου που βλέπουμε όλο και πιο εντατικά πάνω απ'τα κεφάλια μας.

Τώρα που οι φωνές πολλαπλασιάζονται και που κάποια πράγματα δεν κρύβονται όσο και να προσπαθούν κάποιοι Αδαείς, κάποιοι Ηλίθιοι και κάποιοι Βαλτοί, ήρθε η ώρα να φωνάζουμε δυνατά και να ακουστούμε σε όλη την Ελλάδα! 


Ήρθε η ώρα να χτυπήσουμε το Σύστημα. Να το ταρακουνήσουμε και να το στριμώξουμε στη γωνία απαιτώντας απαντήσεις! Απαιτώντας δράση συλλογική από ενεργούς πολίτες και από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς! Για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!

Σ'αυτή την ιστορική ευκαιρία, πρέπει να δώσουμε όλοι το παρόν! Πρέπει να βουλιάξει το στούντιο!

Τα μέλη της Ομάδας Δράσης Αττικής και οι ακτιβιστές και συναγωνιστές καλούνται να βρίσκονται την Παρασκευή στις 18.30 στο Studio Alpha στα Μελίσσια. Αύριο το μεσημέρι, το CD με το οπτικοακουστικό υλικό θα "κλείσει" και θα παραδωθεί στον υπεύθυνο της εκπομπής. Όσοι έχετε κάποιο βίντεο ή κάποιο άρθρο που πιστεύετε πως θα βοηθήσει κάποια δύσπιστα μυαλά να σκεφτούν επιτέλους διαφορετικά, καλούνται να απαντήσουν στο καρφιτσωμένο ποστ ώστε να ενσωματωθούν.

Για περαιτέρω πληροφορίες, αφήστε κάποιο σχόλιο ή επικοινωνήστε με κάποιο άλλο μέλος της Ομάδας Δράσης Αττικής.

Τώρα που ο αγώνας παίρνει μια επικίνδυνη καμπή, τώρα που όλοι οι "μεγάλοι" μιλάνε για την ανάγκη να μας σώσουν ΚΑΙ από την κλιματική αλλαγή, τώρα που όποιο κράτος δεν παραδίδεται στην Παγκόσμια Ελίτ καταστρέφεται από ακραία φαινόμενα, τώρα που κάποιοι βγάζουν τρισεκατομμύρια τζογάροντας στο κλίμα, τώρα που κάποιοι έχουν μετατρέψει τον πλανήτη σε εργαστήριο, τώρα που κάποιοι επενδύουν δισεκατομμύρια αγοράζοντας γη και παράγοντας μεταλλαγμένα προϊόντα, 


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΓΡΟΘΙΑ είμαστε ικανοί να χτυπήσουμε με δύναμη και αποφασιστικότητα! 

Είμαστε ικανοί να φέρουμε τα πάνω κάτω!

Είναι η ευκαιρία μας! Σπάστε τα τηλέφωνα όσοι δεν μπορείτε να είστε εκεί!

ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ... ΚΑΝΕ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ... ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ  ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ
 
psekasmata
Διαβάστε περισσότερα » »