Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Διαβάστε περισσότερα » »

Στην εξής δηλώσεις προέβη σήμερα 20-05-2011 ο Βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος, απαντώντας στις δηλώσεις του κ Μπουτάρη

«Η Μπουτάρειος λογική» δικαιολογεί τα όσα ανιστόρητα και παράλογα είπε από την Κωνσταντινούπολη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Δήλωσε ότι: «οι σχέσεις, Ελλάδας και Τουρκίας, σημειώνουν σταθερή πρόοδο…». Το παράλογο έγκειται στην Μπουτάρειο λογική αφού, όντως, πρόοδος κατά την Τουρκία σημαίνει: διεκδίκηση του Αιγαίου, παρεμβάσεις στη Θράκη μας και άλλες προοδευτικές και ανθρωπιστικές αντιλήψεις της Τουρκίας (ας ρωτήσει τους Κούρδους).

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι αισθάνεται «ιδιαίτερη τιμή που η Θεσσαλονίκη είναι πατρίδα του Κεμάλ». Αυτό είναι το ανιστόρητο αφού κατά τη Μπουτάρειο λογική ο Κεμάλ γεννήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο Κεμάλ δε γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά στη Χρυσαυγή και το παράλογο είναι: πού ακούστηκε να τιμάς κάποιον, ο οποίος ξερίζωσε τους προγόνους σου και προέβη στη γενοκτονία τους;

Όσο για το τελευταίο που είπε, ότι «είναι σημαντικό να αισθάνονται οι Τούρκοι στη Θεσσαλονίκη σαν στο σπίτι τους και οι Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη το ίδιο», να του θυμίσουμε ότι οι 2000 γέροντες που απέμειναν από τους 200.000 Έλληνες, ένιωσαν τη «φιλοξενία» των φίλων του κ Μπουτάρη, δηλ. των Τούρκων.

Σε όλα αυτά ίσως να έδινε καλύτερη απάντηση ο Freud ή κάποιος άλλος ψυχαναλυτής. Ο θρίαμβος όμως του παραλογισμού και της ιστορικής αμνησίας, είναι γεγονός, σε ό,τι αφορά τις Μπουτάρειες δηλώσεις.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ελλάδα που Αντιστέκεται…

Μέσα στο ζοφερό κλίμα της κατήφειας που μας έχει κατακλύσει, υπάρχει και η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει. Τρεις μικρές ειδήσεις που αλίευσα από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, βοηθούν να δούμε ότι υπάρχουν συμπολίτες που ανοίγουν νέους πρωτοποριακούς δρόμους, που δουλεύουν δημιουργικά, που μας παρακινούν στην άμιλλα, που μας κάνουν αισιόδοξους – αισιόδοξους (όσο κλισέ και αν ακούγεται) ότι ο πλούτος της χώρας είναι οι άνθρωποί της, όσοι από αυτούς αποφασίζουν να δημιουργήσουν για τον εαυτό τους και τους άλλους.
Η Ηπιόνη:
Ομάδα Επιστημόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δημιούργησε μια ευφυή εφαρμογή, ικανή να διαχειριστεί κάθε είδους ανθρώπινο σωματικό και ψυχολογικό πόνο! Πρόκειται για την εφαρμογή “Epione”(Ηπιόνη, από το όνομα της συζύγου του Ασκληπιού, που λατρευόταν ως αυτή που απάλυνε τον πόνο). Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε προκειμένου να εξαλείψει χρόνιους πόνους όπως σε καρκινοπαθείς ή οξείς, όπως σε ατυχήματα, εγχειρήσεις , αλλά και σε πόνους … φανταστικών μελών του σώματος μετά από ακρωτηριασμό, ανέκφραστους ψυχολογικούς πόνους, κλπ.
Το κόστος θα είναι μόνο 400 ευρώ, εκτός του υπολογιστή που θα πρέπει να διαθέτει ο πάσχων! (μόνο στις ΗΠΑ για παυσίπονα ξοδεύονται ετησίως 90 δις δολάρια). Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο καθηγητής κ. Xατζηλεοντιάδης, η αλληλεπίδραση στον ασθενή είναι εφικτή με δύο τρόπους. Την βιοανάδραση και την απόσπαση προσοχής μέσω οπτικοακουστικών μηνυμάτων. Στην βιοανάδραση στέλνονται με ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο ηλεκτρικές διεγέρσεις οι οίες μπλοκάρουν τα σήματα του πόνου και τον βοηθούν να εκκρίνει τις φυσικές ενδορφίνες που δημιουργούν αίσθηση ευφορίας στον οργανισμό. Στην περίπτωση της απόσπασης προσοχής η εφαρμογή προσφέρει την ψευδαίσθηση της ηλεκτρονικής αγκαλιάς, μέσα από έναν τρισδιάστατο χώρο, ο οποίος προσαρμόζεται στις ανάγκες του καθενός. Η εφαρμογή θα δοκιμαστεί πιλοτικά το καλοκαίρι σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης.
Ρομποτική χειρουργική:
Η χώρα μας είναι …πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της ρομποτικής χειρουργικής! Πριν από δύο μήνες εφαρμόστηκε η ρομποτική χειρουργική «Μιας Τομής». Η μέθοδο εφαρμόζεται σήμερα διεθνώς μόνο από τρεις χειρουργικές ομάδες, σε Ελλάδα, Ιταλία και Ελβετία, και θα αποτελέσει ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στο παγκόσμιο συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής που διεξάγεται από χθες στη χώρα μας. Η μέθοδος είναι η τελευταία εξέλιξη της ρομποτικής χειρουργικής, ασφαλής, αναίμακτη και σχεδόν ανώδυνη. Η ελαχιστοποίηση του τραύματος προλαμβάνει τις μετεγχειρητικές επιπλοκές και συντομεύει την ανάρρωση δίνοντας παράλληλα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα!
Δελφοί:
Οι Δελφοί θεωρούνταν ο ομφαλός της γης, και προσελκύουν το ενδαφέρον για τα αρχαία, Ινίοχος, Κασταλία πηγή κλπ. Τώρα όμως ο Δήμος πήρε το πρώτο βραβείο σε μεγάλο ευρωπαϊκό διαγωνισμό και αναδείχτηκε ως ο καλύτερος αειφόρος τουριστικός προορισμός της χώρας για το 2011. Τα κράτη μέλη που συμμετείχαν στο πρόγραμμα επέλεξαν έναν νικητή και τέσσερις επιλαχόντες προορισμούς που δεν έχουν χαρακτηριστικά μαζικού τουρισμού και έχουν αναπλάσει μια περιοχή της τοπικής τους κληρονομιάς, προκειμένου να την μετατρέψουν σε τουριστικό πόλο έλξης και η οποία να χρησιμεύει ως καταλύτης στην ευρύτερη βιώσιμη τοπική τουριστική ανάπτυξη.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πως και γιατί τη στήσανε στον Strauss Kahn…..

Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ!

altΤο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Δ. Μακεδονίας εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στις ηχογραφημένες συνομιλίες. Συνιστούμε στους καταναλωτές, όταν τους αναφέρεται ότι η κλήση ηχογραφείται ‘για λόγους ασφαλείας’ ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, να κλείνουν απλώς το τηλέφωνο. Έχουμε δεχθεί πολλές καταγγελίες από καταναλωτές της περιοχής ότι χωρίς να το θέλουν (ή χωρίς να το καταλάβουν, π.χ. επειδή ανέφεραν τα στοιχεία τους ‘απλώς για επιβεβαίωση στοιχείων’) συνήψαν συμβάσεις με παρόχους κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας ή με εταιρείες διαφήμισης ή αναζήτησης στο διαδίκτυο ή σε επαγγελματικούς καταλόγους. Εάν ο καταναλωτής επιθυμεί όντως να συνάψει σύμβαση με κάποια εταιρεία, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Δ. Μακεδονίας συνιστά να ζητήσει να του αποσταλεί εγγράφως η σύμβαση, ώστε να την υπογράψει με τον ‘παραδοσιακό’ τρόπο (οπότε και θα μπορέσει να λάβει γνώση όλων των όρων της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένων και των ‘ψιλών’ γραμμάτων). Αυτό σημαίνει ότι ο καταναλωτής δεν πρέπει να δίνει τα στοιχεία του σε κλήση που ηχογραφείται, αλλά, εάν τον ενδιαφέρει το προϊόν, να ζητά ευγενικά να του αποσταλεί εγγράφως η σύμβαση και να κλείνει το τηλέφωνο.

Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ. Δ. Μακεδονίας, τηλ. 24610-42282.

Κοζάνη, 20 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου

Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

 
ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ   ΓΑΛΑΤΕΙΑΣΔύο νεκροί είναι ο απολογισμός της φοβερής πλαγιομετωπικής σύγκρουσης δύο ΙΧ αυτοκινήτων στις 12 παρά το μεσημέρι (σήμερα) στην επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας-Γαλάτειας, λίγο έξω από το χωριό προς Πτολεμαΐδα. Νεκροί είναι οι επιβάτες του ενός (φωτο) αυτοκινήτου άνδρας και γυναίκα, ηλικίας 79 ετών (ο οδηγός) και 80 ετών (η συνοδηγός). Ελαφρά τραυματίες οι επιβάτες του δεύτερο αυτοκινήτου μια νεαρή γυναίκα με τα δυο ανήλικα παιδιά της. Ευτυχώς και τα δυο παιδία (3 και 4 ετών) βρίσκονταν σε παιδικά καθισματάκια και σώθηκαν από τα χειρότερα. Και τα δύο παιδιά λόγω του σοκ αλλά και κάποιων μικρών εκδορών νοσηλεύονται προληπτικά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων βρήκε τραγικό θάνατο χθες λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, όταν το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που επέβαινε το αντρόγυνο  (Nissan Mikra) και που κινούνταν επί της επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας-Γαλάτειας (1 χιλμ. πριν από την είσοδο του οικισμού) συγκρούστηκε με άλλο αντιθέτως κινούμενο ΙΧ επιβατικό όχημα (Ford Mondeo) στο οποίο επέβαινε μία μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της ηλικίας 3 και 4 ετών.
Αμέσως στον τόπο του συμβάντος κλήθηκαν και έφτασαν άντρες η Τροχαία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας, όπως και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Από τη σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών το κόκκινο Nissan και χρειάστηκε η επέμβαση των αντρών της Π.Υ. προκειμένου με ειδικό μηχάνημα να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τον απεγκλωβισμό του 79χρονου οδηγού και της 80χρονης συνοδηγού, που δυστυχώς ήταν νεκροί.
Η μητέρα οδηγός του δευτέρου  αυτοκινήτου δεν έφερε τραύματα, ενώ τα δύο παιδιά της που ευτυχώς κάθονταν σε ειδικά καθίσματα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου και προληπτικά παρέμειναν για νοσηλεία.
«Ειδοποιηθήκαμε στις 11:55 για το τροχαίο περιστατικό στο 8ο χιλμ. της επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας-Γαλάτειας, η επέμβασή μας ήταν άμεση και με το ειδικό μηχάνημα που διαθέτει η Υπηρεσία μας καταφέραμε να προβούμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στον απεγκλωβισμό των θυμάτων, όμως δυστυχώς και οι δύο ηλικιωμένοι ήταν νεκροί», δήλωσε ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας κ. Βάιος Ζυγούρης.
Στον τόπο του συμβάντος ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Πτολεμαΐδας κ. Σπύρος Τάσιος, μίλησε για μια σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση μεταξύ των δύο κινούμενων ΙΧ, που είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους δύο συνάνθρωποί μας που επέβαιναν στο ένα όχημα και να τραυματιστούν ευτυχώς ελαφρά τα δύο παιδιά που επέβαιναν στο δεύτερο αυτοκίνητο που οδηγούσε η μητέρα τους και κινούνταν κανονικά επί της οδού.
Όπως σημείωσε ο κ. Τάσιος, τα ακριβή αίτια κάτω από τα οποία προκλήθηκε το τροχαίο διερευνώνται, παραγγέλθηκε πραγματογνωμοσύνη και νεκροψία-νεκροτομή, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως πολλές φορές έχει γίνει λόγος για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου δρόμου -που χαρακτηρίζεται «δρόμος-καρμανιόλα»- πως κατά καιρούς έχουν σημειωθεί τροχαία περιστατικά με θύματα ακόμη και νέους ανθρώπους.
Μάλιστα για το λόγο αυτό δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες και οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Γαλάτειας και Ολυμπιάδας του Δήμου Εορδαίας και των Πολιτιστικών του Συλλόγων, διεκδικώντας όχι μόνο τις διορθωτικές επεμβάσεις επί του υφιστάμενου οδικού δικτύου, αλλά και χάραξη νέου δρόμου για να αποφευχθεί ενδεχομένως η επανάληψη παρόμοιων δυσάρεστων καταστάσεων και στο μέλλον.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΕΟΡΔΑΙΑΣ - ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΥΤΕΚΩ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Μιλούν Στο Video
Κώστας Ανδρεάδης
Πρόεδρος  Συνταξιούχων ΔΕΗ Εορδαίας
Γιώργος Αδαμίδης
Πρόεδρος Σωματείου «Σπάρτακος»
Τα συσσωρευμένα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ αλλά και οι δυσοίωνες προοπτικές που διαγράφονται για το μέλλον τους, όπως και εκείνων που σήμερα εργάζονται στην επιχείρηση και που το επόμενο διάστημα πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, τέθηκαν επί τάπητος στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης που συγκάλεσε το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Εορδαίας στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, όπου και λήφθηκαν αποφάσεις για κινητοποιήσεις και για προσφυγές στη δικαιοσύνη εναντίον του ασφαλιστικού τους φορέα, του Ταμείου Ασφαλισμένων Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιά είναι είπαμε η επίσημη γλώσσα στην Ελλάδα; (+extra bonus τρία σχετικά...video)

Βγάλτε τα συμπεράσματά σας...


Είπατε τίποτε;

Δείτε και αυτό... από άλλες εποχές... λίγους μήνες πριν!


Αλλά και αυτό...



Και τέλος αυτό...


Διαβάστε περισσότερα » »

Θρησκείες.... !

Όσο ερευνούμε και ψάχνουμε τόσο ανακαλύπτουμε ότι η αλήθεια κρατιέται καλά κρυμμένη, και στην θέση της υπάρχει το ψέμα και η παραποιημένη αλήθεια....
Παντού ψέματα σε όλους τους τομείς, είναι λοιπόν δυνατόν να μην έχει πειραχτεί και η ιστορία της θρησκείας.....
    
Σκεφτείτε αυτό...: ο Θεός όπως εμφανίζετε σε γραπτές πηγές, είναι ένα πρόσωπο που στέκεται εκεί ψηλά και βλέπει τα πάντα (Το μάτι του Παντεπόπτη= Παγανο-μασωνικό σύμβολο), οποιαδήποτε στιγμή ξέρει τι κάνεις. Έχει δώσει στους ανθρώπους νόμους, που πρέπει να τους τηρούμε... Όποιος από εμάς δεν τους τηρεί ....(συμφωνά με την θρησκεία ) Θα τον στέλνει σε ένα μέρος σκοτεινό, κρύο, τρομακτικό, απόμακρο, και εκεί θα βασανίζεται, θα καίγεται, θα πονάει, και θα κλαίει, αιώνια............ Αλλά ο Θεός μας αγαπάει....Όλους μας αγαπάει και του αρέσουν και τα χρήματα.... (βλ. επάγγελμα "Παπάς - Ιερέας")

Συμφωνα με ιστορικές πηγές από επιστήμονες και ερευνητές περίπου από το 10.000 π.Χ αρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες θρησκείες ή τουλάχιστον τα πρώτα δείγματα πίστης-αφοσίωσης σε κάποια οντότητα.... Μεγάλη θρησκεία - προΧριστιανική - υπήρξε η λατρεία του Θεού Ώρου της Αιγύπτου....γνωστός και Ηλιος....Ας κάνουμε λοιπόν μια περιληπτική αναδρομή στην ιστορία αυτού του Θεού...:
Γεννήθηκε στις 25 Δεκεβρίου...Δεν είναι καρπός σεξουαλικής πράξης, γεννήθηκε από την Παρθένο Ισιδα-Μαρία, την γέννησή του σηματοδοτούσε ένα φωτεινό αστρο στην ανατολή, το οποίο το ακολουθούσαν τρείς βασιλιάδες για να τον τιμήσουν...Σε ηλικία 12 ετών αρχισε να διδάσκει παιδιά της ηλικίας του. Στα 30 του βαφτίστηκε και αρχισε κυρήγματα και να κάνει θαύματα όπως να θεραπεύει. Προδώθηκε από τον Τυφών και τον σταύρωσαν... Έμεινε νεκρός 3 μέρες και μετά αναστήθηκε.....

Ας πάμε λίγο να δούμε και άλλες γνωστές θρησκείες και θεότητες, καθώς να αναλύσουμε και λίγο την ιστορία τους...:
Αττις θεός της Φρυγίας.: Γεννήθηκε από την Παρθένο Νανά στις 25 Δεκεμβρίου. Ομοίως σταυρώθηκε και αυτός, και έπειτα από τρείς μέρες σε τάφο αναστήθηκε....




Κρίσσνα θεός της Ινδίας . Γεννήθηκε από την Παρθένο Ντεβάκι
και την ημέρα της γέννησης έλαμπε άνα αστέρι στον ουρανό.
Έκανε θαύματα και τον ακολουθούσαν μαθητές.
Μετά τον θάνατό του, και αυτός αναστήθηκε.


Μυθρας Θεός της Περσίας. Γεννημένος και αυτός στις 25 Δεκεμβρίου από παρθένα, έζησε κάνοντας θαύματα. Είχε 12 μαθητές που τους δίδασκε..
Μετά τον θάνατό του έμεινε θαμμένος για τρεις μέρες και ύστερα αναστήθηκε.!

Θεός Διόνυσος(Δωδεκάθεο) της Ελλάδας.
Γεννήθηκε από Παρθένα στις 25 Δεκεμβρίου.
Είχε ακολούθους και τους Δίδασκε.
έκανε θαύματα όπως το να μετατρέπει το νερό σε κρασί...
Είχε ονόματα γνωστά στον Χριστιανισμό όπως "το Αλφα και το Ωμέγα",
"Βασιλιάς των Βασιλιάδων"....Και επίσης αναστήθηκε μετά τον θανατό του.

Αυτοί και πολλοί άλλοι όπως : Σαλιβαχάνα θεός των Βερμούδων, Odin θεός της σκανδιναβίας, Zoroaster θεός της Περσίας, Bali θεός του Αφγανισταν, Θαμμούζ θεός της Συρίας, Alcides θεός της Θήβας, Beddru θεός της Ιαπωνίας, Καδμος Θεός στην Ελλάδα,,,,,,,
Και πολλοί άλλοι έχουν χαρακτηριστικά που είναι γνωστά στον Χριστιανισμό, και όπως θα δούμε μετά έχουν κοινα σημεία με την λατρεία του Ηλιου
Κοιτάξτε τώρα για ποιούς λόγους μοιάζουν τα παραπάνω πρόσωπα με τον χριστιανισμό....
Ιησούς Χριστός. Γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου χωρίς επαφή από την Παρθένο Μαρία.
Από την ανατολή έλαμπε ένα αστέρι την ημέρα την γέννησής του , το οποίο και το ακολούθησαν οι τρείς μάγοι για να του προσφέρουν δώρα..Από τα δώδεκά του άρχισε να διδάσκει τον λόγο του Θεού...Σε ηλικία 30 ετών βαφτίστηκε στον Ιορδάνη ποταμό και άρχησε κυρηγμα....Στην πορεία του και στο ταξίδι του έκανε θαύματα όπως να θεραπεύει και τον ακολουθούσαν πιστά 12 μαθητές, απο τους οποίους ο ένας (Ιούδας) τον πρόδωσε..
Ο Ιησούς σταυρώθηκε και μετά από τρείς μέρες αναστήθηκε....

Ας πούμε σε αυτό το σημείο και την ιστορία για την λατρεία του Ήλιου....Θα δείτε πολλές ομοιότητες με τις γνωστές Θρησκείες και απο εκεί και πέρα τα συμπεράσματα δικά σας..

Ηλιος. Απο τα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι έιχαν ταυτίσει τον ήλιο με μια θετική δύναμη που σήμαινε ευμάρεια, ασφάλεια, σωτηρία.... Έφερνε φως και ζωή, και οι άνθρωποι τον λατρεύαν. όμως πως συνδέεται ο ήλιος σαν θρησκεία, και πώς ταυτίζεται με τις θρησκείες των αιγυπτίων και των Χριστιανών καθώς και με άλλες πολλές θρησκείες....?>?

Το φωτεινό άστρο που σηματοδοτεί την γέννηση των "Μεσσιών" είναι ο Σιριος που είναι το λαμρότερο αστέρι στην ανατολή..... Στις 24 δεκεμβρίου γινεται ευθυγράμμιση του Σίριου με τα τρία λαμπρότερα αστέρια του αστερισμού του Ωρίωνα που στον κόσμο των Αστονόμων λέγονται "3 βασιλιάδες"... όλα μαζί έιναι στραμμένα προς την ανατολή του Ηλίου και στις 25 δεκεμβρίου είναι σαν να δείχνουν τον Ήλιο να ανατέλει....

Ένα άλλο εκπληκτικό που γίνεται αυτές τις μέρες είναι το εξής:
απο την χειμερινή ισημερία και μεχρι της 22 δεκεμβρίου ο ήλιος κινείται στον ορίζοντα προς τον νότο, και καθε μέρα χαμηλώνει ολοένα....Κάτι που στην λατρεία του ήλιου ώς θεό, σημαίνει μαρασμός πόνος και θάνατος.....Στις 22 Δεκεμβρίου Λοιπόν Ο ήλιος σταθεροποιείται στο ίδιο σημείο - ύψος στον ορίζοντα και μένει έτσι για 3 μέρες... κάτι που μπορεί να σημαίνει και τις 3 μέρες που έμεινε ο Ιησούς στον τάφο.... και στις 25 Δεκεμβρίου ο Ήλιος σηκώνεται προς τον βορρά κατα μία μοίρα..... Κάτι που μπορεί να μεταφραστεί και σαν την ανάσταση του Χριστού, και την αφιξη της ελπίδας και τις σωτηρίας καθώς ο ήλιος όταν ανεβαίνει προς τον βορρά ξέρουμε ότι θα έρθουν ζεστές μέρες και ζωή στην φύση συνάμα.....

Ο κάθένας μπορεί να το εκλάβει όπως τον βολεύει ή όπως θέλει....Προς Θεού δεν θέλω να επηρεάσω κανένας απλά είναι καλύτερο να ξέρεις 2 απόψεις και να διαλέγεις μια (σωστή η λάθος) γιατι εκεί είναι δική σου βούληση.... παρά να ζείς σε έναν κόσμο που έτσι στον έμαθαν..... είτε είναι σωστός είτε όχι......!!!!
Διαβάστε περισσότερα » »

Ερώτηση προς Δαλάι Λάμα: «Τι σας προκαλεί τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ανθρωπότητα;»

                                                                  «Ο άνθρωπος. Γιατί θυσιάζει την υγεία του για να βγάλει λεφτά. Ύστερα θυσιάζει τα χρήματά του για να ανακτήσει την υγεία του. Και τότε είναι τόσο ανήσυχος για το μέλλον ώστε δεν απολαμβάνει το παρόν και ως αποτέλεσμα αυτός δεν ζει ούτε στο παρόν, ούτε στο μέλλον. Και ζει σαν να μη πρόκειται ποτέ να πεθάνει. Και πεθαίνει χωρίς να έχει ζήσει ποτέ στην πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα » »

KTHNH! Πήγαν να τη βιάσουν ομαδικά την ώρα που έβγαινε από εκκλησία! Τα ΜΜ”Ε” αποκρύπτουν φρικτά εγκλήματα κατά γυναικών και παιδιών…

Ξαναγύρισαν την Ελλάδα σε κατάσταση οθωμανικής κατοχής.

Εφιαλτικές στιγμές φέρεται να έζησε μία νεαρή κοπέλα προχθές τα ξημερώματα την ώρα που ανέβαινε τις σκάλες της Αγιου Νικολάου στο κέντρο της Πάτρας…

Σύμφωνα με το dete.gr, αλλοδαποί της επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις. Οπως καταγγέλλει η ίδια, αποπειράθηκαν να την βιάσουν, και μάλιστα εξαιτίας του σοκ που υπέστη νοσηλεύεται ακόμη στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αρκετοί αλλοδαποί φέρεται να έπεσαν πάνω της, η ίδια όμως άρχισε να ουρλιάζει με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να φύγουν ενώ διερχόμενοι ακούγοντας τις φωνές έσπευσαν στο σημείο.
Η κοπέλα στην κυριολεξία έχασε τη μιλιά της και από το σοκ υπέστη αφωνία και χρήζει ιατρικής φροντίδας. Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα απόπειρας βιασμού στην Πάτρα. Πριν από λίγες ημέρες μία γυναίκα είχε δεχθεί επίθεση ενώ περπατούσε έξω από το Αρχαίο Ωδείο της πόλης (κοντά στις σκάλες της Αγίου Νικολάου) και μάλιστα οι αλλοδαποί είχαν καταφέρει να της βγάλουν το εσώρουχο. (Newsit.gr – Dete.gr)
Διαβάστε περισσότερα » »

Raus κα Μέρκελ! Τι έχουν πάρει από την Ελλάδα …των «τεμπέληδων» οι Γερμανοί!


Raus κα Μέρκελ! Τι έχουν πάρει από την Ελλάδα …των «τεμπέληδων» οι Γερμανοί!Η κα. Μέρκελ κατηγορείται από πολλούς ότι ποτέ δεν ξεπέρασε τα σύνδρομα της “Ανατολικής Γερμανίας”. Επιπλέον δείχνει περισσή αλαζονεία στις αναφορές της στην Ελλάδα και κυρίως έχει πειστεί και προσπαθεί να πείσει κι εμάς ότι είμαστε μία χώρα τεμπέληδων που λιαζόμαστε διαρκώς ,τρώγωντας με κάποιο απροσδιόριστο τρόπο τα χρήματα...
των Γερμανών φορολογούμενων!Μας είπε πάλι να κόψουμε τις διακοπές και να πάρουμε σύνταξη μαζί με το φέρετρό μας!
Το ζήτημα που υπάρχει μ΄ ένα τμήμα του δημόσιου ελληνικού τομέα κανείς δεν το αρνείται. Απέχει πάρα πολύ όμως αυτό από την εικόνα που επιχειρεί να μας περάσει η Άνγκελα.
Στην Ελλάδα ,όσοι απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα εδώ και πάρα πολλά χρόνια ,πάνω από 15 έχουν ξεχάσει τι σημαίνει οκτάωρο, συνεχόμενες διακοπές 30 ημερών κι όλα τα υπόλοιπα που στη δεκαετία του 70 και του 80 ήταν για κάποιους αυτονόητα. Επιπλέον οι μισθοί των Ελλήνων εργαζομένων δεν έχουν καμία σχέση μ ΄ αυτούς που λαμβάνουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι . Και βέβαια με οι Γερμανοί πολίτες τρώνε φθηνότερα, ντύνονται φθηνότερα ,ψωνίζουν φθηνότερα.
Επίσης κανείς δεν υποχρέωσε τους Γερμανούς πολίτες να αγοράσουν οπλικά συστήματα δισεκατομμυρίων -πολλών δισεκατομμυρίων- τα οποία δεν τα χρειαζόμασταν,ούτε τα χρειαζόμαστε.Για να θυμηθούμε τι μας φόρτωσαν οι “φίλοι μας οι Γερμανοί”,εξαργυρώνοντας βέβαια έτσι το εισητήριο για την ευωζώνη:
•Μας έβαλαν να εκσυγχρονίσουμε τα F-4,αεροσκάφη μιας άλλης εποχής.
Ποιος το ήθελε αυτό το πρόγραμμα στην Ελλάδα,κάποια μέρα θα αποκαλυφθεί. Πάντως συμπαθούσε πολύ τους Γερμανούς.
•Αγοράσαμε τα Leopard,προς 2,2 δις.
•Πήραμε τις φρεγάτες ΜΕΚΟ. Η πρώτη που την είχε “βαφτίσει” η κα.Μαρίκα Μητσοτάκη,ακόμη …γέρνει. Για να μην νομίζετε ότι μόνο ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ έχει τέτοια κουσούρια.
•Μας πήραν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δινοντάς τους …προίκα τα υποβρύχια για τα οποία ακόμη ταλαιπωρούμαστε και τα πληρώνουμε χρυσά!
Αυτά είναι μόνο μερικά ενδεικτικά «υπερτιμημένα» πακέτα που πήραν οι Γερμανοί,με ευθύνη δικών μας «ελαστικών» πολιτικών. Και αφορούν μόνο στην άμυνα κι όχι στο υπόλοιπο γερμανικό πάρτυ που είχε στηθεί στην Ελλάδα.
Συνεπώς…Raus κα.Μέρκελ.
onalert.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Προς Καμίνη λαθρολάγνο....


Κύριε Δήμαρχε,
Σε ποια περιοχή κατοικείς; Αν έχεις τα κότσια να έλθεις να κατοικήσεις στο 6ο διαμέρισμα χωρίς συνοδεία. Καραγκιόζη και αριστερέ του σαλονιού και του Κολωνακίου. Να πάρει η κόρη σου (αν έχεις) το μετρό και να κατέβει μετά τη δύση του ηλίου στη στάση Αττικής. Η γυναίκα σου να πάρει το τρόλεϊ Νο. 6 να ανέβει από τη στάση Λαυρίου να πάει στην Αχαρνών. Αμα το κάνουν αυτό σε καθημερινή βάση τότε...
θα καταλάβεις εσύ και οι συνεργοί σου το μέγεθος του εγκλήματος που διαπράξατε. Ολα τα άλλα είναι μπλα μπλα και νομίζεις ότι σε πιστεύουμε; Δεν θα γράψω άλλους χαρακτηρισμούς γιατί θα ξεφύγω πολύ από την κοσμιότητα.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ:Τούρκοι δουλέμποροι πυροβόλησαν 4 Έλληνες αστυνομικούς στον Έβρο-Σε ετοιμότητα ο Στρατός


 
Οι δουλέμποροι πυροβόλησαν εναντίον 4 Ελλήνων αστυνομικών και 2 Γερμανών κομάντο της δύναμης FRONTEX που φυλάνε τα σύνορα. Υπόνοιες, ότι και Τούρκοι φαντάροι ενεπλάκησαν και πυροβόλησαν κατά των Ελλήνων. Παρολίγον διπλωματικό επεισόδιο.
Το θερμό επεισόδιο έγινε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή του Έβρου, όταν Τούρκοι δουλέμποροι άνοιξαν πυρ... σε βάρος 4 αστυνομικών της συνοριακής Φύλαξης των παράνομων περασμάτων και 2 Γερμανών του Frontex.

Το επεισόδιο σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε στη νησίδα «Αντάς» που βρίσκεται από ελληνικής πλευράς στην περιφέρεια του Τυχερού. Η συγκεκριμένη νησίδα από την τουρκική πλευρά προσεγγίζεται μόνο με βάρκες, ενώ η απόσταση που τη χωρίζει από την ελληνική όχθη, λόγω της χαμηλής στάθμης είναι εύκολα προσπελάσιμη με τα πόδια.

Το τελευταίο διάστημα είχε διαπιστωθεί, πως υπήρξε συστηματική μετατόπιση των εισροών από τα χερσαία σύνορα χαμηλότερα προς το Τυχερό, με τους δουλέμπορους να αποβιβάζουν κατά ομάδες τους πρόσφυγες στη νησίδα, αφήνοντας τους στη συνέχεια να διανύσουν μόνοι τους και με ασφάλεια το δρόμο προς την Ελλάδα.

Για το συγκεκριμένο λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν μικτές αστυνομικές δυνάμεις πάνω στη νησίδα, ώστε ν’ αποτρέπονται οι αποβιβάσεις.

Χθες τη νύχτα έγιναν κατ’ επανάληψη απόπειρες προσέγγισης από τουρκικά πλοιάρια, πλην όμως η θέα των αστυνομικών απέτρεψε το «δέσιμο» στη νησίδα. Το πρωί στην περιοχή θεάθηκε μία μαύρη βάρκα με ένοπλους, οι οποίοι αρχικά πυροβόλησαν με καραμπίνες στον αέρα και στη συνέχεια με στοχευμένες βολές κατά Ελλήνων και Γερμανών αστυνομικών, χωρίς να γίνει γνωστό εάν ανταποδόθηκαν τα πυρά.

Ούτως ή άλλως πάντως θα ήταν δώρο άδωρον, με το δεδομένο ότι η μεταξύ τους απόσταση μπορεί να ήταν εντός βεληνεκούς για τις καραμπίνες των δουλέμπορων, αλλά εκτός για τα πιστόλια των συνοριακών φυλάκων.

Ενημερώθηκε για το περιστατικό ο Τουρκικός Στρατός κι εκεί ακριβώς άρχισε να πλέκεται ένα άλλο θρίλερ. Μόλις έκαναν την εμφάνιση τους Τούρκοι στρατιώτες και ένας Γερμανός του Frontex ανασηκώθηκε για να τους χαιρετήσει, δέχτηκε πυροβολισμό πιθανότητα από δουλέμπορο που ήταν κρυμμένος, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο πυροβολισμός να προήλθε από Τούρκο στρατιώτη, μετά από άνωθεν εντολή, καθώς θα θεωρήθηκε ότι υπήρξε από την ελληνική πλευρά κατοχή ενδιάμεσου και άρα ουδέτερου εδάφους.

Καλού κακού πάντως, οι αστυνομικοί πήραν την εντολή ν’ απομακρυνθούν από τη νησίδα, τόσο για την ασφάλεια τους όσο και για την αποφυγή ενός διπλωματικού επεισοδίου. 
onalert.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!!!

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Σ'ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.

Οι κάτοικοι του χωριού Lesopilniy έζησαν μια εξαιρετικά συνταρακτική εμπειρία.  Δεκάδες άνθρωποι πάγωσαν στην κυριολεξία όταν
είδαν λίγο πιο πάνω απο τις στέγες των σπιτιών τους να ύπταται ένα τεράστιο άγνωστο "αντικείμενο" μεγέθους 200 μέτρων!  Το αντικείμενο ήταν λαμπερό και είχε 2 φώτα επάνω του.Στρατιωτικές αρχές το εντόπισαν και έστειλαν φωτοβολίδες και πυρά (;;;) προς το μέρος του, ενώ αυτό απλά τα απέφυγε αναπτύσοντας ταχύτητα προς τον ουρανό!Το περιστατικό κράτησε 2 ώρες, ενώ οποιαδήποτε προσπάθεια καταγραφής του είτε απο κάμερες είτε απο κινητά τηλέφωνα απέτυχε παταγωδώς, ενώ θεωρούν βέβαιο πως οφείλεται σε κάποιο είδος παρεμβολής που εξέπεμπε το άγνωστο αντικείμενο.

Το περιστατικό πήρε έντονες διαστάσεις στην Ρωσία και αμέσως πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί έσπευσαν για ρεπορτάζ.  Στο βίντεο που ακολουθεί από κάτω θα δείτε κάποιους κάτοικους να μιλάνε με φόβο για την πρωτοφανή αυτή εμπειρία.  Οι περισσότεροι πολίτες αρνούνται να μιλήσουν On camera  και δικαιολογημένα.

Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι
η επιθετική αντίδραση της Ρωσίας. Πολλά ερωτήματα  προκύπτουν από αυτήν την κίνηση.  Ήταν μια αντίδραση επιπόλαιη και επιζήμια για το μέλλον;  Ή μήπως οι κυβερνήσεις γνωρίζουν πολύ καλά πως πρέπει να το αντιμετωπίζουν και για λόγους ασφάλειας δεν εξηγούν στον κόσμο την αλήθεια για να μην υπάρχει αναστάτωση;   Απορίας άξιο είναι πως το συνταρακτικό γεγονός δεν έπεσε "θύμα"  λογοκρισίας και συγκάληψης, ενώ αντιθέτως αναπαράγεται από πολλούς Ρώσικους σταθμούς!




Διαβάστε περισσότερα » »

Η Δύση εμποδίζει...τις βροχές!

Στη διάρκεια των εγκαινίων ενός φράγματος στο κεντρικό Ιράν, ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κλιμάκωσε με παράξενο τρόπο την πολεμική του κατά της Δύσης: αποκάλυψε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιούν «ειδικό εξοπλισμό» για να κρατήσουν τις βροχές για τον εαυτό τους και να.... προκαλέσουν ξηρασία στη χώρα του.

«Οι Δυτικές χώρες έχουν καταστρώσει σχέδια για να προκαλέσουν ανομβρία σε συγκεκριμένες περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν» δήλωσε ο πρόεδρος, όπως αναφέρει το επίσημο κρατικό πρακτορείο IRNA.

«Σύμφωνα με εκθέσεις για το κλίμα, των οποίων η ακρίβεια έχει επιβεβαιωθεί, οι ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό για προκαλέσουν κατακρημνίσεις και να κρατήσουν τα νερά στη δική τους ήπειρο» ισχυρίστηκε, όπως αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μιλώντας στα εγκαίνια του φράγματος στην κεντρική επαρχία του Μαρκάζι, ο Αχμαντινετζάντ επικαλέστηκε το άρθρο κάποιου «Δυτικού πολιτικού», σύμφωνα με το οποίο «για τα επόμενα 30 χρόνια προβλέπονται ξηρασίες σε περιοχές που εκτείνονται από την Τουρκία και το Ιράν μέχρι την ανατολική Ασία».

«Οι περιοχές αυτές [στις οποίες αναφερόταν το άρθρο] περιλαμβάνουν χώρες των οποίων ο πολιτισμός και η κουλτούρα τρομάζουν τη Δύση» εξήγησε.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Ιρανός πρόεδρος κατηγορεί τη Δύση για μυστικά σχέδια υπονόμευσης, είναι όμως η πρώτη φορά που εμπλέκει και τα φυσικά φαινόμενα.

Γεγονός πάντως είναι ότι η ιρανική κυβέρνηση δεν είναι η μόνη που πιστεύει στους βροχοποιούς: Η Κίνα πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα, καθώς διαθέτει ειδική «Υπηρεσία Τροποποίησης Καιρού», η οποία βομβαρδίζει τα σύννεφα με διάφορες ουσίες, που υποτίθεται ότι προκαλούν βροχές και χιόνια κατά βούληση.
Διαβάστε περισσότερα » »

H πανίσχυρη Λέσχη «Μπίλντερμπεργκ» προωθεί ένα νεαρό 31 ετών οικονομολόγο και νομικό σύμβουλο του ΔΝΤ...

H πανίσχυρη Λέσχη «Μπίλντερμπεργκ» προωθεί ένα νεαρό 31 ετών οικονομολόγο και νομικό σύμβουλο του ΔΝΤ ως τον επόμενο πρόεδρο τον ΗΠΑ και πλανητάρχη στην μελλοντική Παγκόσμια Κυβέρνηση! Σύμφωνα με σχετικά καλυμμένο δημοσίευμα ξένης εφημερίδας ο νεαρός αυτός ο οποίος προωθείται από όλους τους ισχυρούς της Γης («Μπίλντερμπεργκ», «Ιλλουμινάτι») είναι Εβραϊκής καταγωγής και ονομάζεται, τι άλλο;

David!Η εφημερίδα αναφέρει ότι στην πρόσφατη κρυφή και μυστική συνεδρίαση της Λέσχης (όπως είναι οι περισσότερες συνεδριάσεις) οι ισχυροί του κόσμου που....
παραβρέθηκαν ομόφωνα εξέφρασαν τη στήριξή τους στον David, «στο νέο χαρισματικό και πολύ γοητευτικό» μελλοντικό αρχηγό της Παγκόσμιας Κατάστασης.

Ο οποίος David – σύμφωνα με την εφημερίδα – εκτός από χαρισματικός και γοητευτικός «είναι ιδεολόγος και φιλειρηνιστής, μιλάει άπταιστα 8 γλώσσες και θεωρείται ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους με πάρα πολύ υψηλό δείκτη νοημοσύνης»! Το πιο εκπληκτικό όμως είναι το ποια είναι η εφημερίδα που ανέφερε τα παραπάνω. Η εφημερίδα είναι η ‘The Australian’ η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία καθημερινή εφημερίδα της Αυστραλίας.
Και το ακόμα πιο εκπληκτικό είναι σε ποιον ανήκει η εφημερίδα αυτή.
Η εφημερίδα ‘The Australian’ ανήκει στον πιο δυνατό άνθρωπο του τομέα της Επικοινωνίας του κόσμου στον Ρούπερτ Μέρντοχ, τον πλανητάρχη των Παγκόσμιων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Τον άνθρωπο που του ανήκουν τα μεγαλύτερα και δυνατότερα ΜΜΕ της Αυστραλίας, της Βρετανίας, της Αμερικής, της Ασίας, τα μεγαλύτερα διεθνή δορυφορικά και ψηφιακά Τηλεοπτικά Κανάλια, τα ισχυρότερα Αμερικανικά στούντιο παραγωγής ταινιών και δεκάδες εκδοτικοί οίκοι. Μόνο οι τίτλοι των εφημερίδων που του ανήκουν ανέρχονται σε εκατοντάδες!
Η πορεία του Ρούπερτ Μέρντοχ μόνο ‘ανθρώπινη’ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αφού με τους ισχυρούς προστάτες του κατέκτησε πριν 30 χρόνια όλα τα ΜΜΕ της Αυστραλίας, στη συνέχεια κατάφερε να εξαγοράσει όλα τα δυνατά και ιστορικά ΜΜΕ της Βρετανίας νικώντας δεκάδες Βρετανούς βαρόνους των Media με ιστορία 200 και 300 ετών (The Times, Sunday Times, the Sun, News of the World, BSkyB, κλπ). Την δεκαετία του 1980, όλος ο κόσμος απορούσε πού βρίσκει τόση δύναμη και τους αγοράζει όλους ενώ ανεβοκατεβάζει όποια κυβέρνηση θέλει στη Βρετανία! Και δεν σταματάει φυσικά εδώ.
Τη δεκαετία του ’90 κάνει ‘απόβαση’ στην Αμερική και αγοράζει όλα τα μεγάλα αμερικάνικα Μέσα Επικοινωνίας. Εφημερίδες και Οργανισμοί (New York Post, Wall Street Journal, Dow Jones, κλπ) τηλεοπτικά κανάλια και studios (FOX, 20th Century Fox Television, 20th Century Fox Studios κλπ κλπ)
Και τη δεκαετία του 2000, βλέποντας τη μεγάλη σημασία της Ασίας και την ανάπτυξη της Κίνας παντρεύεται σε μεγάλη ηλικία κινέζα (!) και ανοίγει δεκάδες τηλεοπτικά κανάλια σε όλες τις Ασιατικές χώρες (!)
Η αυτοκρατορία του ΜΜΕ του Μέρντοχ μπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο να ανεβοκατεβάζει κυβερνήτες και ηγέτες.
Και είναι ο άνθρωπος (;) που μπορεί να επιβάλλει όποιον νέο Πλανητάρχη αποφασίσουν αυτοί που του έχουν δώσει τέτοια υπέρτατη δύναμη. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα η στήριξή του στον Ομπάμα (!)
Γιατί ο Μέρντοχ έχει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη από τον βαρόνο των ΜΜΕ Elliot Carver, ήρωα της ταινίας James Bond με τον χαρακτηριστικό τίτλο ‘Tomorrow Never dies’ (Το Αύριο Ποτέ δεν Πεθαίνει) – τυχαίο δεν νομίζω;
Στην ταινία ο Carver - έχοντας πολύ λιγότερα ΜΜΕ από ό,τι ο Μέρντοχ - δημιουργούσε όποια γεγονότα και ειδήσεις ήθελε αυτός, όποιον πόλεμο ήθελε, και όποιους ηγέτες ήθελε.
Πόσο μάλλον λοιπόν ο πραγματικός υπέρ-βαρόνος των Διεθνών ΜΜΕ – Μέρντοχ που διαθέτει ένα στρατό ολόκληρο από Μέσα Επικοινωνίας.
Όλα ξεκίνησαν από την εφημερίδα του ‘The Australian’ για το μελλοντικό Πλανητάρχη εβραίο David. Σε λίγο καιρό μέσω των άπειρων ΜΜΕ μπορεί να τον αναδείξει και να τον επιβάλει.
Έτσι, για πληροφόρησή σας όλα τα μεγαλοστελέχη της αυτοκρατορίας Μέρντοχ, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης είναι Εβραίοι.
Διαβάστε περισσότερα » »

INSIDE JOB - ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΤΕ


δείτε το δεύτερο μέρος



Διαβάστε περισσότερα » »

Το Ισραήλ απορρίπτει κάθε επιστροφή στα σύνορα του 1967

 Το Ισραήλ απορρίπτει κάθε επιστροφή στα σύνορα του 1967Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, απέρριψε απόψε κάθε πιθανότητα αναδίπλωσης στα ανυπεράσπιστα σύνορα του 1967, απαντώντας στην έκκληση του προέδρου των ΗΠΑ....

Μπάρακ Ομπάμα, για μια ειρηνευτική συμφωνία που θα βασίζεται στα σύνορα αυτά. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγη ώρα προτού αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, ο Νετανιάχου τόνισε ότι «η βιωσιμότητα ενός παλαιστινιακού κράτους δεν μπορεί να επέλθει σε βάρος της ύπαρξης του Ισραήλ».
«Για αυτό ο πρωθυπουργός Νετανιάχου αναμένει να ακούσει από τον πρόεδρο Ομπάμα να επαναβεβαιώνει τις δεσμεύεις που έκαναν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ το 2004», προστίθεται στο κείμενο, που παραπέμπει σε μια παλαιότερη επιστολή από την Ουάσινγκτον στην οποία οι ΗΠΑ άφηναν να εννοηθεί ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να διατηρήσει τους μεγάλους οικισμούς του στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τους Παλαιστίνιους.
Ο Νετανιάχου τόνισε τέλος ότι η παρουσία του ισραηλινού στρατού κατά μήκος των συνόρων μεταξύ του Ισραήλ και της Ιορδανίας και του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους είναι «απαραίτητη για την ασφάλεια του Ισραήλ».
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα σκουπίδια σας μιλάνε - Εσείς τα ακούτε;

Παράξενοι τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων – Εξετάστε τα σκουπίδια σας...
Μία από τις πιο συνηθισμένες συμβουλές που δίνονται σε αυτούς που θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα είναι να καταγράφουν όλα τους τα έξοδα. Κάνοντας αυτό εκθέτετε όλες τις σπατάλες (κυρίως μικροποσά) που περνάνε απαρατήρητα. Μία συμβουλή: αν θέλετε να εξοικονομήσετε αρχίστε με το να ρίξτε μια καλή ματιά στα σκουπίδια σας και του σπιτιού σας και της δουλειάς σας. Θα αρχίσετε να παίρνετε μια καλή ιδέα στο τι σπαταλιέται.

Ενώ εσείς μπορεί να βλέπετε τα πανάκια μιας χρήσης σαν αναγκαίο έξοδο, τα σκουπίδια σας τα βλέπου σαν σπατάλη – κάτι που χρησιμοποιήσατε μόνο μία φορά και μετά το πετάξατε.
Παρακάτω υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν θέλετε να βλέπετε σκουπίδια σας αν ο στόχος σας είναι η εξοικονόμηση χρημάτων.

Προϊόντα μιας χρήσης: Χαρτί κουζίνας, πλαστικά/χάρτινα ποτηράκια, πιατάκια, πανάκια μιας χρήσης, χάρτινες/πλαστικές σακούλες είναι όλα πράγματα που μπορούν να αντικατασταθούν από επαναχρησιμοποιήσιμες επιλογές. Πχ. Υπάρχουν ακόμη πολλοί που ακόμη καθαρίζουν τα τζάμια τους με χαρτί κουζίνας ενώ θα μπορούσαν να έχουν τα κλασσικά πάνινα ξεσκονόπανα τα οποία απλά θα πλυθούν στο πλυντήριο και θα χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά χωρίς κόστος.
Σπατάλη τροφής: Φαγητά που ξεμείνανε στο ψυγείο χωρίς να φαγωθούν, ληγμένες τροφές από το ντουλάπι τροφίμων επειδή δεν είχατε ελέγξτε την ημερομηνία λήξης είναι όλα πεταμένα χρήματα. Μην αγοράζετε τροφές που δεν είστε σίγουροι για το αν θα φαγωθούν και πάντα να ελέγχετε τακτικά το ντουλάπι τροφίμων ώστε να μην προλαβαίνουν να λήξουν.

Κουτιά συσκευασίας και περιτυλίγματα από έτοιμες τροφές: Πολλές τροφές στα καταστήματα τροφίμων υψηλής κατεργασίας. Όχι μόνο δεν κάνουν καλό στην υγεία σας αλλά είναι και ακριβές. Τα έτοιμα και κατεψυγμένα φαγητά κατατάσσονται σε αυτήν την κατηγορία. Μαγειρέψτε στο σπίτι, πιο φτηνά θα σας έρθει χώρια το ότι είναι και πιο υγιεινά.

Προϊόντα ατομικής μερίδας: Ναι μεν από την μία είναι πολύ βολικά αλλά από την άλλη είναι πανάκριβα σε σχέση με την ίδια αλλά μεγαλύτερη συσκευασία. Αγοράστε την μεγάλη συσκευασία και χωρίστε την σε ατομικές μερίδες μόνοι σας. Πχ. Είναι ανάγκη να αγοράσετε το τυρί σας σε έτοιμη συσκευασία τριμμένο για την μακαρονάδα σας; Πάρτε το κομμάτι και τρίψτε το στον τρίφτη μόνοι σας.
Καφέδες και πλαστικά μπουκάλια νερού: Φτιάξτε τα από το σπίτι και πάρτε τα μαζί σας σε θερμό. Αν υπολογίσετε 0,50 για 1 μπουκαλάκι νερό καθημερινά σας βγαίνει 2,5 ευρώ την εβδομάδα. Για υπολογίστε τώρα τα 2,5 ευρώ Χ 45 εβδομάδες είναι 112,50 ευρώ τον χρόνο. Μόνο για το νερό. Κάντε ένα κόπο και υπολογίστε και τους καφέδες; Τα έχετε για πέταμα; Πόσο στοιχίζει ένα θερμό; Αν πείτε πάλι πως δεν σας αρέσει το νερό της βρύσης πάρτε ένα φίλτρο νερού. Πιο φτηνά θα σας βγει.

Άχρηστα που θα μπορούσαν είτε να είχαν πουληθεί ή χαριστεί: Βιβλία, Cd, Dvd και ρουχισμός, όλα μπορούν να πουληθούν ή να χαριστούν ή ακόμη να ανταλλαγούν εφόσον είναι σε καλή κατάσταση. Αν βρίσκετε λειτουργικά αντικείμενα στα σκουπίδια σας τότε απλά πετάτε τα χρήματα σας.
Συσκευασίες από εμπορικά καθαριστικά: Μπορεί τα εμπορικά καθαριστικά να είναι εύκολα να χρησιμοποιηθούν αλλά μπορείτε να φτιάξτε σπιτικά καθαριστικά τα οποία λειτουργούν εξίσου καλά με ελάχιστο κόστος (και είναι καλύτερα για την υγεία σας). Με το ταπεινό ξύδι, μαγειρική σόδα και αιθέρια έλαια μπορείτε να φτιάξτε σχεδόν ότι προϊόν χρειάζεστε.
Συσκευασίες από πίτσες και fast food: Μήπως σημαίνει πως παραγγέλνετε πολύ από έξω και σπαταλάτε τα χρήματα σας; Μήπως θα έπρεπε να αρχίσετε να μαγειρεύετε πιο συχνά στο σπίτι σας;


Τελικά τι είναι αυτό που θέλετε να βλέπετε στα σκουπίδια σας; Στην πραγματικότητα πολύ λίγα. Αν θέλετε να μειώστε τα έξοδα σας και να εξοικονομήσετε χρήματα ο στόχος σας πρέπει να είναι η μικρότερη το δυνατόν παραγωγή σκουπιδιών. Όταν αντικαταστήστε ακριβά προϊόντα μιας χρήσης, εξοικονομείτε χρήματα και παράγετε λιγότερα σκουπίδια.
Τα μόνα πράγματα που πρέπει κάποιος να βρίσκει στα σκουπίδια του είναι πράγματα που είναι τόσο διαλυμένα που δεν έχουν άλλη χρησιμότητα ή δεν επιδέχονται επιδιόρθωση πια.
Οι περισσότεροι άνθρωποι (μαζί και εγώ βέβαια) δεν πρόκειται ποτέ να ξεφορτωθούν όλα τα είδη μιας χρήσης. Ο στόχος όμως δεν είναι να εξαλειφθούν όλες οι ευκολίες και διασκέδαση αλλά να συνειδητοποιήσουμε το τι αγοράζουμε και το τι σπαταλάμε. Λιγότερα σκουπίδια ίσον μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων.
Διαβάστε περισσότερα » »

Aκομή και για κούρεμα πάνε οι Ελληνες στα Σκόπια !

Περίπου 1.200 με 1.700 άτομα μεταβαίνουν καθημερινά από την Ελλάδα στη γειτονική πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, μέσω του μεθοριακού σταθμού των Ευζώνων, για την παροχή διαφόρων ειδών υπηρεσιών, για παράδειγμα επίσκεψη σε ορθοδοντικό ή οφθαλμίατρο,  αλλά και για αγορές τροφίμων, ποτών, ρουχισμού και υποδημάτων. 


Σύμφωνα με τον διοικητή του σταθμού, Βάιο Μπιζιώτη, ο αριθμός των Ελλήνων που καθημερινά μεταβαίνουν τους θερινούς μήνες στα Σκόπια υπερβαίνει τις 3.000, ενώ τα Σαββατοκύριακα ο αριθμός των επισκεπτών είναι διπλάσιος σε σχέση με τις καθημερινές.

Ο κ. Μπιζιώτης αναφέρει ότι σε όσους περνούν καθημερινά τη μεθόριο συμπεριλαμβάνεται κι «ένας, μικρός μεν, σημαντικός δε» αριθμός Ελλήνων, που επιβάλλεται να βρίσκονται στη γειτονική χώρα, διότι εργάζονται σε εταιρείες που εδρεύουν στην ΠΓΔΜ.

Σήμερα, ο Δήμος Παιονίας διοργάνωσε στο μεθοριακό σταθμό μια ενημερωτική εκδήλωση, με στόχο να περιοριστεί το συγκεκριμένο φαινόμενο, που - όπως εκτιμάται - έχει επιφέρει στα καταστήματα της περιοχής πτώση τζίρου της τάξεως του 30%.

Όμως, τον δήμαρχο Αθανάσιο Λαπόρδα, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της εκδήλωσης, τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Είδε έναν φίλο του να πλησιάζει και αρχικά υπέθεσε ότι ήρθε στους Ευζώνους, για να συνεισφέρει στην καμπάνια ενημέρωσης. Απογοητεύτηκε, όμως, όταν εκείνος πέρασε τα σύνορα, λέγοντάς του: «Με δέκα ευρώ θα κουρευτώ, θα φάω κάτι και θα πιω και τον καφέ μου, ενώ θα γεμίσω και το ρεζερβουάρ μου, με τα μισά λεφτά».
Διαβάστε περισσότερα » »

Απελάστε τους λαθροταλιμπάν λαμόγια της βουλής δεν τους θέλουμε στην Ελλάδα ελέος πια!Ελληνικό: Αντί για εμίρηδες, φέρνουν ... κακομοίρηδες λαθρομετανάστες!



Τον Εμίρη του Κατάρ και τα δισεκατομμύρια πετροδολαρίων περίμεναν στο Ελληνικό για την ανάπλαση της περιοχής του πρώην αεροδρομίου και της αμερικανικής βάσης (και μαζί με το Ελληνικό περίμεναν και οι λεγόμενες "ακριβές" περιοχές της Γλυφάδας, Βούλας Βουλιαγμένης μια επένδυση που θα εκτόξευε ακόμα παραπάνω την αξία τους) και τελικά αντί για τους εμίρηδες φέρνουν τους ...
κακομοίρηδες τους λαθρομετανάστες: 
Η κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει, επενδύοντας μεγάλα ποσά, δύο ... στρατόπεδα  λαθρομεταναστών ("κέντρα κράτησης και πρώτης υποδοχής τα χαρακτηρίζουν) στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού και την αμερικανική βάση που επρόκειτο να γίνει "ατμομηχανή ανάπτυξης"!
Δεν ξέρουμε αν τα στρατόπεδα των λαθρομεταναστών στα ακριβά νότια προάστεια (ακριβότερα από Κηφισιά, Εκάλη) θα γίνουν επί τη βάσει των μεγαλόπνοων σχεδίων του αρχτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο, αλλά πολύ θα θέλαμε να δούμε τις ορδές των φιλοξενούμενων να εφορμούν στους δρόμους της ελληνικής Κnights Bridge, της οδού Μεταξά και των παρόδων της στη Γλυφάδα! Και την περιοχή να εξελίσσεται σε ... Λαύριο!
Ή τους Πακιστανούς, Αφγανούς, Ιρακινούς και λοιπούς "κολασμένους", σύμφωνα με την μαρξιστική ορολογία, να παρελαύνουν μπροστά από τον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Ελπίζουμε να τους καλοδεχθεί ο δήμαρχος Βουλιαγμένης-Βούλας, Γρηγόρης Κασιδόκωστας και να τους πηγαίνει βόλτα με τον φουσκωτό του στο κόλπο της Βουλιαγμένης!
Είναι πράγματι μια καλή ευκαιρία για την κυβέρνηση να απολαύσει την "εσωτερική υποτίμηση" των περιοχών αυτών με την κάθετη πτώση της αξίας των ακινήτων τους που έχουν πληγεί λιγότερο από την κρίση σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.
Eίναι και ένας πολύ έξυπνος τρόπος να ρίξουν τις τιμές και να αγοράσουν φτηνά οι ξένοι...
Είμαστε βέβαια πολύ περίεργοι για το αν θα τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Χ.Παπουτσής αν εκλεγόταν στην Β' Αθήνας! Η Α' Αθηνών όπου εκλέγεται, μπορεί να ισχυριστεί ότι τώρα παίρνει την εκδίκησή της!
Τα πρώτα 14 κέντρα κράτησης και κέντρα πρώτης υποδοχής μεταναστών που δημιουργούνται με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή.
Τα κέντρα, που θα λειτουργούν με σύγχρονες προδιαγραφές και με μέτρα ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας, είναι τα εξής:
Λακωνία, Σπάρτη - Κέντρο Κράτησης
Χίος, Μερσινίδι - Κέντρο Κράτησης
Σάμος, Βαθύ - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής
Αμυγδαλέζα - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Ανηλίκων
Ελληνικό, τα παλαιά κρατητήρια - Κέντρο Κράτησης
Ελληνικό, τα νέα κρατητήρια - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής
Μονάδα Πέτρου Ράλλη - Κέντρο Κράτησης
Ασπρόπυργος - Κέντρο Κράτησης
Ροδόπη, Βένα - Κέντρο Κράτησης
Έβρος, Φυλάκιο - Κέντρο Κράτησης. Επίσης, αξιοποιείται παρακείμενη δημόσια έκταση για την εγκατάσταση λυόμενων κατασκευών που θα χρησιμοποιηθούν ως Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.
Θεσπρωτία , εξετάζονται τρεις προτάσεις ιδιωτών για Κέντρο Κράτησης, εκτός της πόλης της Ηγουμενίτσας.
Αιτωλοακαρνανία, Στάνος, στρατόπεδο Ψαρογιάννη - Κέντρο Κράτησης.
Έβρος, Καρωτή, πρώην στρατόπεδο Φιλιρίδη - Κέντρο Κράτησης.
Ορεστιάδα, εξετάζεται πρόταση ιδιώτη με στόχο τη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου, όπου θα συστεγάζονται Υπηρεσία Ασύλου, Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, Διοίκηση του Frontex , οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας.
Επίσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και όπως ανακοίνωσε η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, θα δοθούν κίνητρα για έργα υποδομής στις περιοχές, με χρηματοδότηση είτε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλοντος είτε από το Πράσινο Ταμείο.
Τώρα ..."σώθηκαν" όλοι οι φιλοξενούντες τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών!
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚ! Ο Αντιδραστήρας της Φουκουσίμα Είναι πλέον σε Κατάσταση Meltdown! Ο Ορισμός της Απόλυτης Συγκάλυψης από τα Διεθνή και Εγχώρια ΜΜΕ!

Από την vickytoxotis.blogspot.com Πηγή του άρθρου εδώ.
Σύμφωνα με επίσημη πλέον δήλωση, έχουμε τήξη πυρήνα του αντιδραστήρα 1 στην Φουκουσίμα και το κτίριο του αντιδραστήρα 4 έχει πάρει κλίση. Δεν χρειάζεται να εξηγηθεί τι είναι τήξη πυρήνα (meltdown), αρκεί να πούμε ότι είναι το πιο εφιαλτικό σενάριο και αυτό που από την αρχή φοβόντουσαν και απεύχονταν όλοι.
Αλλά ενώ η κατάσταση βαίνει συνεχώς προς το χειρότερο, και ενώ η Φουκουσίμα μπορεί να γίνει ο σιωπηλός φονιάς της ζωής στην Γη, η υποβάθμιση, η φίμωση, και το blackout της ενημέρωσης είναι η πρώτη είδηση.
Είναι φανερό ότι δεν θέλουν να γνωρίζουμε τι συμβαίνει και τι μας περιμένει από την πιο ανεγκέφαλη και παρανοϊκή επιλογή κάποιων να γεμίσουν τον πλανήτη της ζωής με μια «τεχνολογία» του θανάτου (πυρηνικά).
Για ένα θέμα που αφορά την επιβίωση του Βόρειου ημισφαιρίου του πλανήτη και την ζωή των 4/6 του παγκόσμιου πληθυσμού, εφαρμόζεται η συνήθης πρακτική της απόσπασης της προσοχής και της συγκάλυψης. (εδώ υποθέτω πως ανήκει και η κρεβατοκάμαρα του Στρος Καν.. -τοξότισσα.)
Στην προσπάθεια αυτή πρωτοστατούν τα μεγαλύτερα μέσα του πλανήτη, τα κυρίαρχα δηλαδή μέσα των ΗΠΑ, κάποια από τα οποία (τι σύμπτωση;) ανήκουν σε εταιρίες πυρηνικών.
Και ο τόσο ευαίσθητος ΟΗΕ (μάλλον στα κελεύσματα της νέας τάξης – βλέπε «ανθρωπιστική» επιδρομή στη Λιβύη, η την κατάσταση συναγερμού για την «γρίπη» των χοίρων, κλπ) εδώ δεν βλέπει ανάλογη κατάσταση συναγερμού για την ανθρωπιστική και περιβαλλοντική καταστροφή που έρχεται;
Επίσης η κατά τα άλλα αυστηρή Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) αποφάσισε να μετράει ανά τρεις μήνες πλέον τα ποσοστά ραδιενέργειας, την στιγμή που, κατά ένα ειρωνικό τρόπο, το μεγαλύτερο ποσοστό το δέχονται οι ΗΠΑ και ο Καναδάς.
Θύμα της ομίχλης της συγκάλυψης είναι και μια από τις πιο αξιόπιστες πηγές πληροφοριών, το NILU (Νορβηγικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Αέρα). Το NILU μάλλον αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά και στην συνέχεια να αλλάξει διεύθυνση domain και να συνεχίσει να μεταδίδει δεδομένα με έναν πιο συγκαλυμμένο και δυσπρόσιτο τρόπο. Τα δεδομένα είναι πλέον διαθέσιμα εδώ: http://zardoz.nilu.no/%7Eflexpart/fpinteractive/plots/?C=M;O=D.
Κατά έναν περίεργα υπαινικτικό τρόπο, το νέο όνομα domain, “zardoz”, αναφέρεται στην ομώνυμη ταινία του 1974, η οποία έχει ως υπόθεση την μελλοντική σχεδόν πλήρη εξαφάνιση των ανθρώπων λόγω της ραδιενέργειας.
Η μόνη πηγή ενημέρωσης πλέον είναι τα μικρά, ανεξάρτητα, εναλλακτικά μέσα (όπως το http://www.fairewinds.com/) και κάποια μπλογκς (όπως το http://blog.alexanderhiggins.com/), τα οποία συνεχίζουν το δύσκολο έργο της αναζήτησης του τι πραγματικά συμβαίνει και το πως θα επηρεάσει η ραδιενέργεια τον πλανήτη, ιδιαίτερα το Βόρειο ημισφαίριο όπου αυτή μεταφέρεται λόγω των ανέμων.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι μια τέτοια συγκάλυψη θα οδηγήσει σε ακόμα περισσότερη έκθεση, αν και με την ραδιενέργεια καμία δόση δεν είναι ασφαλής, όσο αμελητέα και να είναι.
Μήπως κάποιοι δεν θέλουν να συνδεθούν τα υψηλά ποσοστά καρκίνου, που θα εμφανιστούν μαζικά από εδώ και πέρα, με κάποια κατεστημένα συμφέροντα;
Μήπως κάποιοι προβλέπουν ότι εάν συνεχιστεί η δημοσίευση κινδυνεύει με κατάρρευση η ίδια η πυρηνική βιομηχανία. Ήδη το πλήγμα που έχει υποστεί από την Φουκουσίμα είναι τεράστιο και κοντεύει να αποβεί μοιραίο και η χαριστική βολή γι αυτήν.
Μήπως κάποιοι φοβούνται ότι τα συνεχώς πιο άσχημα και δυσάρεστα νέα, τα οποία, εάν φτάσουν στην αντίληψη της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου, θα φέρουν τελικά σε πολύ δύσκολη θέση συνολικά το σύστημα της εκμετάλλευσης; Κάτι που φυσικά θα έπρεπε να έχει γίνει από καιρό πριν οδηγηθούμε στην σημερινή κρίση.
Είναι βέβαιο ότι κάποιοι ωφελούνται από αυτή την κατάσταση συγκάλυψης εξού και η εντολή για κάτι τέτοιο.
Η εντολή προφανώς προέρχεται κατευθείαν από τον ηγετικό μηχανισμό της νέας τάξης, το συλλογικό όργανο προστασίας των πολυεθνικών και των βιομηχανικών κλάδων του συστήματος της εκμετάλλευσης.
Η νέα τάξη ως το κεντρικό συνδικαλιστικό τους όργανο και όργανο προστασίας των κατεστημένων συμφερόντων έδωσε προφανώς την εντολή στα ιδιωτικά, μισθοφορικά καρτέλ της ειδησεογραφίας που ελέγχει να πνίξουν κάθε δυσάρεστη πληροφορία για την εξέλιξη της κατάστασης στην Φουκουσίμα.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται μάταιο να διεκδικούμε την αντικειμενικότητα στην ενημέρωση από αυτά τα μέσα, και όπως φαίνεται από εδώ και στο εξής οι μόνες ειδήσεις θα είναι οι φιλτραρισμένες, δημοσιοσχεσίτικες ειδήσεις του στυλ “όλα βαίνουν καλώς και ότι όλα είναι ασφαλή”.
Ο λόγος δεν είναι για να μην ανησυχούν οι πολίτες. Δεν τους ενδιαφέρει σε καμία περίπτωση η ηρεμία και η μη ψυχολογική επιβάρυνση του κόσμου, τον οποίον (χωρίς καν να τον ρωτήσουν όταν γέμιζαν τον πλανήτη με πυρηνικά) επιβαρύνουν τώρα με την πιο ύπουλη απειλή. Η απειλή της ακτινοβολίας είναι ιδιαζόντως μοναδική επειδή δεν είναι ορατή, δεν έχει οσμή, γεύση, δεν την ακούς, δεν την αισθάνεσαι έως ότου ήδη κάνει την καταστροφή και υποστεί κάποιος τις συνέπειες της.
Από εδώ και στο εξής η ολέθρια κληρονομιά του Τσερνομπίλ πολλαπλασιάζεται εκθετικά από την κλιμακούμενη και αδύνατον να ελεγχθεί και να τερματιστεί άμεσα (θα χρειαστούν μήνες) καταστροφή της Φουκουσίμα, και όλοι μας θα αντιμετωπίζουμε όλο και πιο έντονα τις επιπτώσεις ενώ οι υπεύθυνοι της καταστροφής εάν αφεθούν ανενόχλητοι, θα λειτουργήσουν και πάλι σε ένα καθεστώς άρνησης των ευθυνών, το οποίο θα αρνείται να καταγράφει τους θανάτους που σχετίζονται με αυτές, όπως έγινε και στο Τσερνομπίλ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι εξίσου τεράστιο θα ήταν το πλήγμα και σε άλλη μία βιομηχανία του συστήματος της εκμετάλλευσης. Μια επίσης περιττή και άχρηστη βιομηχανία η οποία στήθηκε σε μια αντίληψη η οποία είναι ύβρις και προσβολή προς το οικοσύστημα το οποίο μας δημιούργησε και μας φιλοξενεί, και η οποία λόγω της ύπαρξής της δημιουργεί την μέγιστη ανωμαλία στον πλανήτη και τεράστια ανισορροπία με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Η μέγιστη ανωμαλία είναι η αντίληψη της εκμετάλλευσης και το συνεπακόλουθο ότι έχει αξία η εφαρμογή μιας αυθαίρετης παρανοϊκής αντίληψης (κόντρα στο δίκαιο και στην λογική) και ότι δεν έχει αξία η ζωή, είτε των ζώων είτε των ανθρώπων, όπως υποκριτικά δήθεν προσποιείται ότι νοιάζεται .
Πρόκειται για την βιομηχανία εκμετάλλευσης των ζώων και ιδιαίτερα την βιομηχανία γαλακτοκομικών (της οποίας η ύπαρξη και μόνο είναι ύβρις στην ανατομία των θηλαστικών γενικότερα), η οποία, εάν συνεχιζόντουσαν οι μετρήσεις στα διάφορα “προϊόντα” της, θα υφίστατο τεράστια ζημιά. Μια βιομηχανία που μετέτρεψε τους ανθρώπους σε βυζανιάρικα δια βίου των άλλων ζώων μόνο και μόνο για το δικό της όφελος και για την συνολική ενίσχυση του συστήματος της εκμετάλλευσης και η οποία εάν έκλεινε θα άδειαζαν τα μισά νοσοκομεία όπως λεει ο Δρ Douglas N. Graham.
Τελικά η εξίσωση καταλήγει ότι όσο θα «πίνουμε γάλα», όσο δηλαδή θα καταναλώνουμε την εκμετάλλευση και τον φόνο άλλων αισθανόμενων όντων συμμετέχοντας και επιβραβεύοντας το σύστημα της εκμετάλλευσης, τόσο θα καταναγκαζόμαστε να «τρωμε ραδιενέργεια», να εκτιθέμεθα δηλαδή σε ολόκληρο το φάσμα των συνεπειών αυτού του συστήματος.
Κι ενώ θα καταδικαζόμαστε να βιώνουμε όλο και πιο δραματικά την «Αποκάλυψη τώρα!», αυτό θα γίνεται κάτω από ένα πέπλο συγκάλυψης, σύγχυσης και άγνοιας.
Δεν μας αξίζει μια τέτοια προοπτική. Δεν είμαστε έρμαια των διαθέσεων αυτού του συστήματος.
Υπάρχει πάντα η δυνατότητα αποσύνδεσης από αυτό και η επιλογή ενός δρόμου ενάντια στην πορεία του προαναγγελθέντος ολοκαυτώματος.
Διαβάστε περισσότερα » »