Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Πτολεμαΐδα: Αποστολή στον πλανήτη Λιγνίτη

Στο λιγνιτωρυχείο της Πτολεμαϊδας χτυπάει για πάνω από 50 χρόνια η ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας. Ο φωτογραφικός φακός βρέθηκε δίπλα στην τελευταία, ίσως, γενιά εργατών λιγνίτη
Μέχρι και την δεκαετία του '50 η Ελλάδα κάλυπτε το 95% των ενεργειακών της αναγκών από εισαγωγές. Μετά από έρευνα του Γερμανού καθηγητή F. Kegel η χώρα ξεκίνησε να εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα λιγνίτη που συγκεντρώνονταν κυρίως στην Δυτική Μακεδονία.
Σήμερα από την καύση του λιγνίτη προέρχεται πάνω από 50% της παραγωγής ενέργειας της χώρας. Το λιγνιτωρυχείο της Πτολεμαΐδας αποτελεί το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Τους ανθρώπους, τις εγκαταστάσεις και την περιοχή αποθανάτισε πριν από λίγες ημέρες ο φωτογράφος Γιάννης Κολεσίδης.

  Γενική άποψη του Λιγνιτωρυχείου της Πτολεμαΐδας. Εδώ εργάζονται χιλιάδες εργάτες κάτω από αντίξοες συνθήκες.

  Ο Δαμιανός Καρακασίδης, 43 ετών,  δίπλα στον ιμάντα που μεταφέρει τα υπολείμματα μετά από την καύση του λιγνίτη.

  Εργάτης συλλέγει δείγματα λιγνίτη σε ένα από τα πολλά ορυχεία που υπάρχουν στην περιοχή της Πτολεμαϊδας.

  ο Αλέξανδρος Μούτος, 40 ετών, ελέγχει τους ιμάντες  μεταφοράς της στάχτης λιγνίτη προς τους χώρους ταφής.

  Εργάτες πραγματοποιούν εργασίες συντήρησης πάνω από έναν τεράστιο εκσκαφέα.

  Ο χάρτης ορυχείων της περιοχής που εκτείνεται μεταξύ Φλώρινας και Πτολεμαϊδας.

  Το λιγνιτωρυχείο προσφέρει ενέργεια για 18 μονάδες συνολικής δυναμικότητας 4.388 mw. Η περιοχή εκτείνεται σε περισσότερα από 160 τ. χιλιόμετρα.

  Ο Νίκος Σαλαβρίδης, 52 ετών, δίνει οδηγίες στον χειριστή του εκσκαφέα.

  Η Χαραυγή είναι ένα από τα χωρία της περιοχής που εκκενώθηκαν καθώς οι εκσκαφές θα προχωρήσουν στις περιοχές αυτές.

  Ο κτηνοτρόφος, Γιάννης Ηλίας, 52 ετών. Ο τελευταίος κάτοικος της Χαραυγής έξω από το σπίτι του.

  Η κουζίνα ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού στην Χαραυγή. Με πρωτοβουλία της ΔΕΗ οι κάτοικοι της Χαραυγής και γειτονικών χωριών μεταφέρθηκαν σε άλλες περιοχές στις δεκαετίες '80 και '90.

  Ο Σάκης Τακίδης, εργάτης στον σταθμό παραγωγής της ΔΕΗ μετά το τέλος της βάρδιας του.

  Εργάτες αφαιρούν την λάσπη από τον ιμάντα μεταφοράς λιγνίτη στον σταθμό παραγωγής.

Εργάτης πάνω στην εξέδρα μεταφοράς του λιγνίτη.

Ο Βασίλης Σαροσαβίδης, 55 ετών, μπροστά από τον ιμάντα μεταφοράς του λιγνίτη στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.

(Πηγή: Mashable)

Διαβάστε περισσότερα » »

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Οι 13 δήμοι, τα κριτήρια και οι παροχές

"Άνοιξαν" οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Πού θα τις υποβάλετε
Από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας.
Πρόκειται για την ιστοσελίδα energo-eke.gr η οποία έχει ανοιχτεί και για δοκιμαστικές αιτήσεις (αντιμετωπίζει προβλήματα ανά διαστήματα).
Σκοπός του εγγυημένου εισοδήματος είναι να εξασφαλίζει ένα ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης για όσους δεν διαθέτουν οικονομικούς πόρους, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν εισοδήματα, τότε το επίδομα αυτό θα χορηγείται συμπληρωματικά και μέχρι ένα ύψος.
Οι τρεις άξονες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος είναι οι εξής:
– Εισοδηματική ενίσχυση
– Ένταξη σε προγράμματα κοινωνικής προστασίας
– Προώθηση στις δράσεις (επαν) ένταξης στην εργασία
Το μέτρο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε έναν δήμο ανά περιφέρεια. Συγκεκριμένα στους δήμους: Δράμας (ΑΜΘ), Έδεσσας (Κεντρική Μακεδονία), Γρεβενών (Δυτική Μακεδονία), Ιωαννίνων (Ήπειρος), Λευκάδας (Ιόνια Νησιά), Καρδίτσας (Θεσσαλία), Χαλκίδας (Στερεά Ελλάδα), Καλλιθέας (Αττική), Μεσολογγίου (Δυτική Ελλάδα), Τρίπολη (Πελοπόννησος), Σύρου (Νότιο Αιγαίο), Σάμου (Βόρειο Αιγαίο) και Μαλεβιζίου (Κρήτη) θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί άμεσα για έξι μήνες ενώ στην συνέχεια, έως τις αρχές του 2016 καθολικά σ’ όλη τη χώρα.
Δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα είναι άτομα και οικογένειες που διαμένουν στους εν λόγω δήμους τουλάχιστον τα τελευταία δύο έτη και η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτυακού τόπου της ΗΔΙΚΑ, ενώ τα χρήματα θα καταβάλλονται στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.
Ο νέος θεσμός προβλέπει εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ως εξής:
Μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες χωρίς άλλα εισοδήματα θα λαμβάνουν το σύνολο του ποσού. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις λαμβάνεται υπόψη η διαφορά του πραγματικού εισοδήματος από το όριο που έχει τεθεί με την απόφαση. Σημειώνεται πως πραγματικό εισόδημα θεωρείται το συνολικό καθαρό εισόδημα των τελευταίων 12 μηνών – μετά την αφαίρεση των φόρων, των εισφορών για την κοινωνική ασφάλιση, της εισφοράς αλληλεγγύης του Ν. 3986/11 – συμπεριλαμβανομένου και του συνόλου των επιδομάτων και των άλλων ενισχύσεων, καθώς και το εισόδημα που απαλλάσσεται από φόρο η φορολογείται με ειδικό τρόπο.
- Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει τα 90.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον προστατευόμενο ενήλικο και κατά 10.000 για κάθε προστατευόμενο ανήλικο, με ανώτατο πλαφόν τα 200.000 ευρώ. Η κινητή περιουσία (αυτοκίνητα, δίκυκλα) να μην υπερβαίνει σε αντικειμενική δαπάνη τα 6.000 ευρώ. Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις από άτομα που έχουν στην ιδιοκτησία τους σκάφη αναψυχής ΙΧ, αεροσκάφη, ελικόπτερα ΙΧ, ανεμόπτερα και πισίνες. Το συνολικό ύψος καταθέσεων στα πιστωτικά ιδρύματα και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολόγων να μην υπερβαίνουν το διπλάσιο του εισοδήματος που αναλογεί με βάση τη ρύθμιση.
Πέρα από την οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν, οι δικαιούχοι θα έχουν και έξτρα παροχές, όπως:
Παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης
Χορήγηση βιβλιαρίου ανασφάλιστου
Κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ
Χορήγηση επιδόματος θέρμανσης
Ενταξη σε πρόγραμμα κοινωνικού παντοπωλείου
Ενταξη στα προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για απόρους
Ενταξη σε άλλα προγράμματα αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού
Οι δικαιούχοι, εφόσον μπορούν να εργαστούν και είναι κάτω των 67 ετών, προωθούνται σε δράσεις που στοχεύουν στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας, μέσω προγραμμάτων απασχόλησης
Η καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα αναστέλλεται αν ο δικαιούχος λείψει από την Ελλάδα για διάστημα άνω των δύο μηνών ή αν αρνηθεί να απασχοληθεί σε συγκεκριμένη θέση εργασίας που θα του προταθεί ανάλογα με τις δεξιότητες και τις ικανότητές του.
Τα ποσά με βάση την οικογενειακή κατάσταση (ετήσια)
Άτομο χωρίς παιδιά: 2.400 ευρώ
Ζευγάρι χωρίς παιδιά: 3.600
Ζευγάρι με ένα ανήλικο παιδί: 4.200
Ζευγάρι με 2 ανήλικα παιδιά: 4.800
Ζευγάρι με 3 ανήλικα παιδιά: 5.400
Ζευγάρι με 4 ανήλικα παιδιά: 6.000
Ζευγάρι με ένα ενήλικο παιδί: 4.800
Ζευγάρι με ένα ανήλικο και άνα ενήλικο παιδί: 5.400
Ζευγάρι με 2 ενήλικα παιδιά: 6.000
Ζευγάρι με 2 ανήλικα και ένα ενήλικο παιδί: 6000
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί: 3.600
Μονογονεϊκή οικογένεια με 2 ανήλικα παιδιά: 4.200
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ενήλικο παιδί: 3.600
Μονογονεϊκή οικογένεια με 2 ενήλικα παιδιά: 4.800.

Διαβάστε περισσότερα » »

Ομιλία του δικηγόρου Ευαγγέλου Ιωαννίδη στην 102η επέτειο της απελευθέρωσης του Αμυνταίου από τον τουρκικό ζυγό <Βίντεο>

Βαρυσήμαντη ομιλία εκφώνησε ο δικηγόρος Αμυνταίου Ευάγγελος Ιωαννίδης,  μετά την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων
κατά τον Α΄ βαλκανικό πόλεμο, στην Τ.Κ. Ροδώνα  με την ευκαιρία του εορτασμού  των ελευθερίων  της  πόλης του Αμυνταίου την 6η Νοεμβρίου.
Δείτε όλη την ομιλία στο βίντεο που ακολουθεί.-



lexovitis
Διαβάστε περισσότερα » »

Προτεινόμενες λύσεις των ασκήσεων της ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ Β' ΤΑΞΗΣ της Τράπεζας Θεμάτων - Τεύχος1



Προτεινόμενες λύσεις των ασκήσεων της Φυσικής Προσανατολισμού της τράπεζας Θεμάτων Β' Λυκείου (Τεύχος 1) από το Φυσικό του Αριστοτέλειου Φροντιστηρίου Πτολεμαΐδας  κ. Αθανασιάδη Αβραάμ

Για να δείτε τις λύσεις επισκεφθείτε το site μας  www.aristoteleio.eu

Μια προσφορά του Αριστοτέλειου Φροντιστηρίου Πτολεμαΐδας σε όλους τους Μαθητές.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ του Αντώνη Ι. Γρυπαίου



ΤΟ  ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΝΑΤΟ

Η  Σημερινή  Πραγματικότητα


Ανάλυση

                           

Το ΝΑΤΟ είναι ο Στρατός σωτηρίας της Παγκόσμιας Σιωνιστικής κυβέρνησης-Δικτατορίας.

Το ΝΑΤΟ είναι γνωστό από τα αρχικά των λέξεων North Atlantic Treaty  Organization.

To NATO  αρχικά ιδρύθηκε με αγαθούς σκοπούς , σύμφωνα με το καταστατικό του, αλλά αργότερον, «συν τω χρόνω προϊόντι», έγινε όργανο επιθετικό στα χέρια της παγκόσμιας Σιωνιστικής κυβέρνησης, και αντί για ειρήνη,-όπως λέει το κατασταστικό του,- σπέρνει τον όλεθρο και αρμαγεδδώνα στο πλανήτη.

To NATO ιδρύθηκε μετά το Β! παγκόσμιο πόλεμο, από τους τότε σοβαρούς και σοφούς πολιτικούς ηγέτες της Δύσης, για να φέρει την ειρήνη στο πλανήτη, αλλά στη πορεία περιέπεσεν στους γνωστούς ληστάς της ανθρωπότητας, και σε τοπικούς πολιτικούς τυχοδιώκτες, και έφερε τον αρμαγεδδώνα στη Γη!!!

Ένα από τα δημιουργήματα αυτού είναι οι σφαγείς Τζιχαντιστές!!!.

Από το Σιωνισμό, «Δύναταί τι αγαθόν είναι;;;» λέει το Ευαγγέλιον.

Τα ίδια και η Ευρωπαϊκή Ένωση, του Μονέ, Σουμάν, Σπάακ, Αντενάουερ, Ντε Γκάσπαρι, Σπινέλι, κ.λ.π. Ευρωπαίων σοφών πολιτικών, ιδρύθηκε για το καλό των Ευρωπαϊκών Λαών, αλλά στη πορεία περιέπεσεν εις τους ληστάς.

Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ εκλέγεται πάντα Βόρειος Ευρωπαίος ή Αμερικάνος, Σιωνιστικών ριζών & καταβολών, τυγχάνοντας της απολύτου εμπιστοσύνης της ελίτ της ηγεσίας της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας των ληστών. Σήμερα Γ.Γ. είναι ο Δανός Jens Stoltenberg, διαδεχθείς τον Rasmousen. Το ΝΑΤΟ «συν τω χρόνω», εξελίχθηκε σε επιθετικό οργανισμό!!! Χώρες -μέλη του ΝΑΤΟ έγιναν όλες οι χώρες της Σιωνιστικής Δύσης, με προεξάρχουσες της πανηγύρεως τις Σιωνιστικές ΗΠΑ , των Σιωνιστών Αγγλο-Σαξώνων, και της συνοδείας αυτών Σκανδιναβών, Βίκινγκς, Σκότων, Ούννων, Γότθων, Βανδάλων, Κελτών, Νορμανδών, Χαζάρων, και άλλων Βαρβάρων. Σήμερα το ΝΑΤΟ αποτελούν Άγγλοι-Γάλλοι-Πορτογάλοι-Τούρκοι & Αμερικάνοι!!!

Μετά τη κατάρρευση της ΕΣΣΔ , μέλη του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ έγιναν οι πρώην χώρες- μέλη της ΕΣΣΔ. Τους υποσχέθηκαν τον Παράδεισο!!! Μέλος του ΝΑΤΟ έγινε και το πιστόν ακόλουθον των Σιωνιστών η Τουρκία, αν και δεν ανήκει Γεωγραφικά στις χώρες του Βορείου Ατλαντικού συμφώνου. Η Τουρκία έγινε Στρατιωτική τσόντα της όλης δομής του ΝΑΤΟ, και Σιωνιστικής κυριαρχίας επάνω στο πλανήτη!!!

Κανονικά μετά τη κατάρρευση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ έπρεπε να διαλυθεί, αλλά το κράτησε η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία και Ν.Τ.Π. ως Στρατό σωτηρίας, για τη παγκόσμια Σιωνιστική κυριαρχία!!!

Το όλον συνονθύλευμα του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ αποτελούν οι πολιτικές Σιωνιστικές οργανώσεις της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας και Ν.Τ.Π. οι καλούμενες Πεφωτισμένοι (Illuminati), Τέκτονες, λέσχη Bilderberg, C.F.R. (Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ-Ν.Τ.Π.)

Μασονικές Στοές, Ροταριανές Στοές, Κρανίο και Οστά, Μορμόνοι, Σαϊεντολόγοι, Σολομώντεια Πανθρησκεία των, Αρχιραβίνου Ισραήλ, Φρανκίσκου, Βαρθολομαίου, Δαλάϊ Λάμα, κλπ θρησκευτικών αρχηγών, υποταγμένων στη Ν.Τ.Π.

Δηλαδή όλος ο καλός ο κόσμος των τοκογλύφων δανειστών των χρεοκοπημένων κρατών της Γης, θυμάτων της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας των προέδρων ROTHSCHILDS & ROCKEFELLERS.

Θαυμάστε κόσμε Νέα Τάξη Πραγμάτων του Σολομώντα στην οποίαν καλούμεθα να ζήσουμε, αφού πρώτα πεθάνουν 6 δις. άνθρωποι σε πυρηνικό πόλεμο, σε σύγχρονο Ολοκαύτωμα.

Αυτοί είναι οι δημιουργοί του ΕΜΠΟΛΑ, και άλλων ασθενειών.

Τίποτα καλό δεν χρωστάνε να κάνουν στην ανθρωπότητα, μόνον θάνατο, ασθένειες, φτώχεια, δυστυχία, και χρεοκοπίες!!!

Σήμερα το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ εξελίχθηκε σε παγκόσμια εγκληματική οργάνωση. (Βλέπε Ουκρανία, Χαλιφάτο Τζιχαντιστών, κ.λ.π.)

Η Ελλάς εισήλθε στο Σιωνιστικό εχθρικό ΝΑΤΟ το 1952, επί κυβερνήσεως Πλαστήρα και Σοφοκλή Βενιζέλου.

Το ΝΑΤΟ οικονομικώς στηρίζεται από τα κράτη-μέλη τα οποία πληρώνουν εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα για τους επιθετικούς σκοπούς των παγκόσμιων Σιωνιστών Επικυρίαρχων της Γης.

Εμείς οι λαοί του ΝΑΤΟ σαν αφελείς και Μ@@@@@@ς πληρώνουμε εκατομμύρια για τη δική μας σκλαβιά στους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες.

Το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ ευθύνεται για τους πολέμους στη Κορέα, στο Βιέτ-Νάμ, στας νήσους Φώκλαντς, στα Βαλκάνια (Γιουγκοσλαβία),

στην Ουκρανία, στο Ιράκ, Αφγανιστάν, στις Αραβικές χώρες, Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτο, Συρία, και τώρα στο Χαλιφάτο των Τζιχαντιστών, υπό την αιγίδα της ελίτ των Σιωνιστών Επικυρίαρχων της Γης.

Το ΝΑΤΟ πατρονάρισε τη στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου το 1974, και στην ουσία διχοτόμησε την Ιστορική Κύπρο.

Το ΝΑΤΟ  δολιοφθορεί ενέργειες εναντίον κρατών-μελών του.

Το ΝΑΤΟ πατρονάρισε την επίθεση των Τούρκων στα Ίμια της Ελλάδος. Σήμερα το ΝΑΤΟ πάλιν πατρονάρει για λογαριασμό των Σιωνιστών Παντοκρατόρων, την επίθεση των Τούρκων εναντίον της Κυπριακής και Ελληνικής Α.Ο.Ζ. για να καρπωθούν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων οι Κοσμοκράτορες του Ροκφέλερ.

Το ΝΑΤΟ υποθάλπει εχθρικές ενέργειες της Τουρκίας κατά Ελλάδος!!!

Σημαντικό ρόλο παίζει και ο Ουγγρο-Εβραίος Σόρος, πιόνι και υπαλληλάκος της ελίτ των Επικυρίαρχων της Γης, και χρηματοδότης των Σκοπίων. Ο Σόρος χρηματοδοτεί τα Σκόπια για λογαριασμό της Ν.Τ.Π. για να υφαρπάξουν τη Μακεδονία, ώστε να επεκταθούν στο Αιγαίο, για Γεωστρατηγικούς σκοπούς της παγκόσμιας κυβέρνησης!!

Πράγμα που δεν «μασάει» η Ρωσία, με ότι αυτό συνεπάγεται………

Προ ημερών ο Εβραίος Σιωνιστής Σόρος, έδωσε διάλεξη στην Αθήνα στην οποίαν παρέστησαν, όλα τα πιόνια, μαριονέτες, Ανδρείκελα, Σφογγοκωλάριοι, ορντινάτσες, αχυράνθρωποι, ευρωληγούρηδες, μανδαρίνοι της παγκόσμιας δικτατορίας, βαμπίρ της παγκοσμιοποίησης,  τσιράκια & εντολοδόχοι της Ν.Τ.Π., και εκτελεστές των εντολών της Σιωνιστικής Τρόϊκα των σαράφηδων δανειστών, νεαροί πολιτικοί των Αθηνών, γόνοι Σιωνιστικών Τζακιών. Τα ονόματά τους είναι στα ΜΜΕ

Θαυμάστε τους και ξανα-ψηφίστε τους!!!

Αυτός είναι ο καλός ο κόσμος του ΝΑΤΟ, που θα μας φέρει την άνοιξη.

Εμείς οι Έλληνες διατηρούμε τις χειρότερες αναμνήσεις από τις πολιτικές του ΝΑΤΟ. Το  Σιωνιστικό ΝΑΤΟ οδήγησε τους Τούρκους στη Κύπρο το 1974, άνευ της βοηθείας του οποίου οι Τούρκοι θα ήταν

αδύνατον να πραγματοποιήσουν απόβαση στο νησί!!!

Η παγκόσμια Σιωνιστική δικτατορία και το ΝΑΤΟ, εγκατέστησαν στην Ελλάδα Ιωανίδηδες, και όλα αυτά τα ανθελληνικά μαλάκια-προδότες πολιτικούς της μεταπολίτευσης, για να αρπάξουν σαν κλέφτες το πλούτο του Ελληνικού Λαού. Ο γράφων είναι οικονομικό θύμα των σαράφηδων Κοσμοκρατόρων, και πατρογονικό θύμα των Σιωνιστών Ναζί των Γερμανών του Χίτλερ, και της σημερινής θηλυκής αυτού διαδόχου!!! Ο εν ψυχρώ βιασμός και η εκ προμελέτης δολοφονία της Κύπρου και της Ελλάδος, δεν θα ήταν δυνατόν να συμβούν, εάν δεν υπήρχαν εφιάλτες πολιτικοί εντός των τειχών.

Η χρεοκοπία της Ελλάδος ήταν έργο της ελίτ των Παντοκρατόρων, αφεντικών του ΝΑΤΟ, συνεργία προδοτών «Ελλήνων» πολιτικών.

Η Διευθύντρια της ΕΛΣΤΑΤ  Κυρία Γεωργαντά δικαιώθηκε στην αγωγή της εναντίον των εφιαλτών Σιωνιστών πολιτικών του ΠΑΣΟΚ,  ΓΑΠ και της συνοδείας αυτού, για δόλια, ψευδή διόγκωση του χρέους της Ελλάδας στο 15% όριον για να μας βάλλουν στο ΔΝΤ και στη χρεοκοπία, και αδικαιολόγητη υπαγωγή της Ελλάδας στο καταστρεπτικό Μνημόνιο, λες και είμαστε Ουζουμπούρου.

Και οι Μ@@@@@@@ βουλευτές τα ψήφισαν όλα αυτά.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη τώρα θα πρέπει να επιβάλλει στους πολιτικούς που ψήφισαν αυτά τα μέτρα, τη δέουσα τιμωρία για Εθνική προδοσία

και βλάβη της Ελλάδος, πριν έλθει ο διαμελισμός της πατρίδος από το Σιωνιστικό εχθρικό ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία κυβερνάται από Σιωνιστικούς πεφωτισμένους λύκους τύπου

Ερντογάν, Νταβούτογλου, γιαυτό είναι το καλλίτερο στρατιωτάκι του ΝΑΤΟ, και η Ελλάς κυβερνάτε από μπεκάτσες τύπου φώφες, φωτεινές, Ντόρες & Σοφίες, και άλλες Σιωνιστικές κότες, καναρίνες, και πέρδικες. Οι πολιτικοί μας είναι κουραμπιέδες, δεν είναι ηγέτες, δεν έχουν ηγετικές ικανότητες, είναι απλώς γραφειοκράτες, και λειτουργούν όπως τους σφυρίζουν τα μεγάλα αφεντικά της οικουμένης.

Η Σιωνιστική Τρόϊκα εφαρμόζει τη μέθοδο Μαστίγιο και Καρότο επάνω στους Σαμαρο-Βενιζέλους, για να πετύχει νέα μέτρα και Μνημόνια στη πλάτη του Ελληνικού Λαού, μέχρι Λαός και Στρατός να καταρρεύσουν υπό τη μπότα του ΝΑΤΟ, για να αρπάξουν οι Επικυρίαρχοι της Γης όλο το βιός του Ελληνικού Λαού.

Σήμερα έχουμε τελεσίγραφο της Σιων. Τρόϊκα για ελεύθερους πλειστηριασμούς σπιτιών των Ελλήνων, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων σε επίπεδο Βουλγαρίας-Αλβανίας, και οι χαζοχαρούμενοι αφελείς και επιπόλαιοι πολιτικοί τους εκλιπαρούν να έλθουν στην Αθήνα, αντί να κάνουν στάση εξωτερικών πληρωμών τοκοχρεωλυσίων, και να διαγράψουν μονομερώς τα χρέη που μας φόρτωσαν.(Σεισάχθεια)

Η επανάκτηση της Εθνικής κυριαρχίας είναι Εθνικό επιτακτικό χρέος των Ελλήνων, αλλά ποιός θα το κάνει;;; μήπως οι Σαμαράδες;;;;;;

Η λεγομένη «Βουλή των Ελλήνων» κυριαρχείται από πνευματικό επίπεδο τύπου Φώφες, Ντόρες, Φωτεινές, Αγγέλες,  Όλγες, Σοφίες, και άλλες Νατοϊκές Σιωνιστικές Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες.

Νέες απαιτήσεις βάζουν συνεχώς οι Σιωνιστές δανειστές τοκογλύφοι, υπό το μαστίγιο του ΝΑΤΟ, σε πείσμα της Σαμαρικής ανάπτυξης.

Χωρίς Βιομηχανία γίνεται ανάπτυξη κύριε Σαμαρά;;;

Με φόρους στο μικρομεσαίο Λαό γίνεται ανάπτυξη κύριε Σαμαρά;;;

Οι πολιτικές των Σαμαράδων είναι επιπέδου Μπαγκλαντές, Ζιμπάμπουε, Ουζουμπούρου, και άλλων υποσαχάριων αποικιών της Αφρικής. Η υποταγή της Ελλάδος στο Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, και στη Σιωνιστική Ε.Ε. και το ολοκαύτωμα των Ελλήνων, εκτελείται μέχρι να εξαφανισθεί βιολογικά το Ελληνικό Έθνος. Το δόγμα Ζόνενφελντ, και το σχέδιο Φαιδώρα, ευρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ως σχέδια γενοκτονίας του Ελληνικού Έθνους. Η στρατιωτική ιεραρχία κοιμάται σαν Αξιωματικοί του Σιωνιστικού εχθρικού ΝΑΤΟ. Η Ιεραρχία της Ορθοδοξίας κοιμάται! Η πνευματική ακαδημαϊκή ιεραρχία του τόπου κοιμάται. Η Δικαιοσύνη είναι αφιερωμένη στη παγκόσμια Σιωνιστική κυβέρνηση. Η πολιτική δυναστεία του τόπου είναι αφιερωμένη στη Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, και στο Σιωνιστικό ΝΑΤΟ.

Τα ΜΜΕ κοιμούνται, αγορασμένα από τους Παντοκράτορες, και κοιμίζουν το Λαό.

Με τέτοια δεδομένα φυσικόν είναι να κοιμάται και ο Λαός!!!

Η διαχείριση των μεγαλύτερων τραπεζών και πολυεθνικών εταιριών γίνεται από την οικογένεια του Ρότσιλντ, αφεντικού του ΝΑΤΟ.

Στην οικογένεια αυτή μαζί με τους Ροκφέλερ, ανήκουν σχεδόν όλα τα πλούτη των κρατών του πλανήτη Γη. Ο Πούτιν ήθελε να βγάλει τη Ρωσία από την οικονομική δέσμευση του Ρότσιλντ.

Όταν ο Πούτιν εξόφλησε το χρέος της Ρωσίας στο Ρότσιλντ, η οικονομική εξάρτηση της Ρωσίας, από τους Σιωνιστές δανειστές έλαβε τέλος. Οι ΡωσοΕβραίοι πράκτορες του Ρότσιλντ όπως οι Ολιγάρχες και Μεγιστάνες Μιχαήλ Χορτορκόφσκι και άλλοι, απέκτησαν τη περιουσία τους συνεργαζόμενοι με τους Ρότσιλντ, δηλαδή ήταν δοσίλογοι, απόδειξη ότι η Ρωσική δικαιοσύνη τους κατεδίκασε. Αυτή η περιουσία ήταν του Ρωσικού Λαού. Όλα αυτά έγιναν με τη συνεργασία του Ρότσιλντ, για να βάλει χέρι στη Ρωσική οικονομία, και στην ενέργεια.

Αναφέρουμε τους Ρότσιλντ & Ροκφέλερ επειδή αυτοί οι δύο είναι τα μεγάλα αρπακτικά της οικουμένης, και αφεντικά του ΝΑΤΟ.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα των τύμβων Βεργίνας & Αμφίπολης είναι υπό τον απόλυτον έλεγχο των Σιωνιστών του Ρότσιλντ, για να μη τους χαλάσουν τα σχέδια που έχουν για την Ελληνική Μακεδονία.

Τώρα η Σιωνιστική Τρόϊκα, υπό τη κατοχή του ΝΑΤΟ ζητάει ισοδύναμα και προαπαιτούμενα. Δημοσιονομικό κενό, φόροι, ασφαλιστικό, συντάξεις, εργασιακό, μισθοί, είναι οι απαιτήσεις της Σιωνιστικής Τρόϊκα, με απειλή το διαμελισμό της χώρας, εάν δεν υποκύψουμε. Οι Ισλαμιστές λαθρομετανάστες – υπό τη προστασία του ΝΑΤΟ- καιροφυλακτούν, είναι ST-BY, για τη κατάρρευση του εσωτερικού μετώπου, σε περίπτωση που ο Λαός αντιδράσει.

Θέλουν τα σπίτια μας να στεγασθούν. Μας θέλουν πρόβατα επί σφαγήν. Οι Τζιχαντιστές λαθρομετανάστες έκαναν τον Πειραιά Καράτσι, με τις πρόσφατες Ισλαμικές εορτές της Μασούρα, και τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, υπό τη προστασία των όπλων του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ. Τα σκουπίδια των λαϊκών αγορών έγιναν κύριο μενού των νεό-φτωχων Ελλήνων, ενώ οι λαθρομετανάστες παραμονεύουν να τους ταϊσουμε, και να μας πάρουν τα σπίτια μας με τις χαμηλές τιμές.

Τα ΜΜΕ λένε 3000 ευρώ διαμέρισμα 70 τ.μ. ενώ είχε στοιχίσει στον Έλληνα 90.000 ευρώ!!!

Αυτά ενώ ο Σιωνιστής Σαμαράς και το επιτελείο του συσκέπτονται με τους Σιωνιστές τραπεζίτες υπαλλήλους του Ρότσιλντ, αφεντικού του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και των Σιωνιστικών ΗΠΑ.

Δραματικές αλλαγές ζητά τώρα η Σιωνιστική Τρόϊκα στο Ασφαλιστικό, εργασιακό, μισθοί και συντάξεις επιπέδου Βαλκανικών χωρών, ενώ ο Σαμαράς & Τούρκογλου πλέουν σε κομματικά αισιόδοξα αφελή και επιπόλαια δρώμενα, υποσχόμενοι ανάπτυξη…….

Αυτά συμβαίνουν ενώ οι Βαλκανικές χώρες χρεώνουν ΔΕΗ 50 ευρώ κατά οικογένεια, και όχι 300 ευρώ της Ελλάδος. Χρεώνουν Αλβανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ρουμανία, ΕΥΔΑΠ 30 ευρώ κατά οικογένεια, και όχι 160 ευρώ της Ελλάδος, χρεώνουν οι Βαλκανικές χώρες ΟΤΕ 25 ευρώ και όχι 100 ευρώ της Ελλάδος, χρεώνουν  φόρους 10 ευρώ κατά οικογένεια, και όχι 500 ευρώ της Ελλάδος. Αυτά ο οικονομολόγος Σαμαράς & Τούρκογλου δεν τα σκέφτονται;;;;;;;;;;

Κατά τα ΜΜΕ, πρώην σοβαρός Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε η Ελλάς διέγραψε μονομερώς (από υποτέλεια) το κατοχικό χρέος της Γερμανίας έναντι της Ελλάδος, και ότι έχουμε παραιτηθεί από τις Γερμανικές αποζημιώσεις και πολεμικές επανορθώσεις, λόγω μπότας και Σιωνιστικής κατοχής της Ελλάδος από το Σιωνιστικό  ΝΑΤΟ.

Ηθικώς πράττοντες, το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι Σιωνιστές Γερμανοί του Σόϊμπλε και της Μέρκελ, και άλλοι Σιωνιστές δανειστές γύπες, τοκογλύφοι, και κοράκια έναντι της Ελλάδος, να διαγράψουν το χρέος.

Στο Αιγαίο ενώ γίνεται χαμός με τους Τούρκους για τα ενεργειακά, και για την Εθνική μας Κυριαρχία, η Θεσσαλονίκη του δήμαρχου Μπουτάρη (Τουρκιστί Μπουτάρ), γέμισε Τούρκικες σημαίες, και Τούρκους «τουρίστες» και πράκτορες. Η Ελληνική αφέλεια και επιπολαιότητα σε πλήρη έξαρση, σε όλο της το μεγαλείο, αρκεί τα μαγαζιά να κάνουν δουλειά. Βλέπουμε το δέντρο, και δεν βλέπουμε το δάσος. Βλέπουμε το τυρί και δεν βλέπουμε τη φάκα. Και εμείς πηγαίνουμε στη Κων/πολη προσκυνητές, αλλά δεν γεμίζουμε τη πόλη Ελληνικές σημαίες. Σεβόμαστε τη Τούρκικη κυριαρχία.

Οι Τούρκοι αισθάνονται τη Θες/νίκη σαν κατακτητές!!!

Εδώ που φθάσαμε χρεοκοπημένοι, πτωχευμένοι, και προδομένοι, από «φίλους», «εταίρους», και «συμμάχους», ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται λέει ο Λαός.

Ο πνιγμένος χρειάζεται ένα σωστικό μέσο, και το σωσίβιο, και τα σωστικά μέσα, λέγονται Ρωσία!!!

Το κλείσιμο του Αιγαίου διά του διαμελισμού της Ελλάδος, υπό του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ενέχει θανάσιμο εναγκαλισμό και στραγγαλισμό της Ρωσίας υπό των Σιωνιστικών Νατοϊκών δυνάμεων. Αυτό η Ρωσία το γνωρίζει!!!

Αυτό είναι κίνδυνος θάνατος, και ζωτικό θέμα ασφαλείας για τη Ρωσία.

                                          Πρόταση                      

Ούτως ή άλλως χαμένοι είμαστε, του κλώτσου και του μπάτσου είμαστε για το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ. Μας έχουν για πέταμα, μας έχουν για κλωτσοσκούφι. Συμμετέχουμε μέσα σε μια συμμαχία-λυκοφωλιά που πατρονάρει τους εχθρούς μας. Εδώ θα ακούσετε προτάσεις και λόγια ρεαλιστικά, πατριωτικά, και όχι λειτουργικές θεωρίες για το εχθρικό

Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, και τη Σιωνιστική Ε.Ε. του Μπαρόζο & Γιούνκερ.

Το ΝΑΤΟ πάντα οδηγεί τους Τούρκους εναντίον της Ελλάδος όπως στη Κύπρο, στα Ίμια, στο Αιγαίο, στα Νησιά, στη Θράκη.

Πρέπει να εκδικηθούμε. Τέλος πια η σκλαβιά του ΝΑΤΟ, και Η.Π.Α.

Τα μέτρα που απαιτούνται είναι,

1.- Ο Ελληνικός Λαός να εκλέξει Εθνική Πατριωτική Κυβέρνηση, αποτελούμενη από πατριώτες πολιτικούς, και ΟΧΙ από συμβιβασμένους με το διεθνές Σιωνιστικό κατεστημένο, των ΗΠΑ , Ε.Ε. & ΝΑΤΟ!!!.

2.- Αυστηρός έλεγχος των εκλογικών αποτελεσμάτων, και εποπτεία επί των ηλεκτρονικών υπολογιστών, για να αποκλείσουμε τη νοθεία, οποθενδήποτε προερχομένη, ώστε να εξασφαλίσουμε τη λαϊκή κυριαρχία, και όχι τη κυριαρχία της ελίτ της παγκόσμιας κυβέρνησης.

Επιθυμία των Σιωνιστικών παγκόσμιων δυνάμεων είναι στην Ελλάδα να εκλέγονται φίλιες πολιτικές δυνάμεις προς τη Σιωνιστική Ν.Τ.Π.

3.- Η Εθνική πατριωτική κυβέρνηση να προβεί σε άμεσες μυστικές διπλωματικές διαπραγματεύσεις ανωτάτου επιπέδου, με τη Ρωσική κυβέρνηση, για την ασφάλεια και εθνική κυριαρχία της Ελλάδος.

Τη Ρωσία δεν την συμφέρει να καταληφθεί το Αιγαίο από τις Σιωνιστικές Νατοϊκές δυνάμεις, διότι αυτό συνεπάγεται στραγγαλισμό της Ρωσικής Γεωπολιτικής, Γεωστρατηγικής, και Γεωενέργειας.

4.- Σε περίπτωση επιτυχίας των συνομιλιών, άμεση αλλαγή εξωτερικής πολιτικής, και

5.- Παραχώρηση βάσεων στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο,

και τώρα ας τρέχουν οι Τούρκοι και οι εχθροί Νατοϊκοί.                 

6.- Όλα αυτά υπό τον όρον ότι η Ρωσία θα εγγυηθεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος, και την ασφαλή οριοθέτηση των Ελληνικών Α.Ο.Ζ. σε Αιγαίο, Ιόνιο, Κρητικό, και Δωδεκανησιακό Πέλαγος, μέχρι τη Κυπριακή Α.Ο.Ζ. προς εξασφάλιση των ενεργειακών Ελληνικών κοιτασμάτων, από τους Τούρκους και άλλους Σιωνιστές άρπαγες.

7.- Άμεση διαγραφή του παράνομου χρέους, (Σεισάχθεια), το οποίον με τεχνικά «κόλπα» μας φόρτωσαν οι παγκόσμιοι εξουσιαστές, για την αρπαγή του Ελληνικού πλούτου, και υποδούλωση του Ελληνικού Λαού.

8.-Άμεση απέλαση όλων των παράνομων Ισλαμιστών λαθρομεταναστών, στις πατρίδες τους, διότι αποτελούν ξένα σώματα προς τον Ελληνικό πολιτισμό, και εχθρική απειλή για την Ελλάδα.

9.- Άμεση εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων προς οικονομική ανακούφιση των Ελλήνων.

10.- Τώρα αν τολμούν οι Σιωνιστικές δυνάμεις ας έλθουν, θα αντιμετωπίσουν μέτωπο συμμαχιών Ελληνικών & Ρωσικών δυνάμεων.

11.- Εάν ο Ερντογάν τολμήσει πόλεμο στο Αιγαίο, ή στη Κύπρο, τότε θα έχει πόλεμο με τη Ρωσία. Η Ρωσία δεν εγκλωβίζεται στο Αιγαίο από τις Σιωνιστικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Αυτό θα ήταν αυτοκτονία για τη Ρωσία. Οι δύο χώρες Ελλάς και Ρωσία διατρέχουμε θανάσιμο κίνδυνο από το ΝΑΤΟ και τις άλλες Σιωνιστικές δυνάμεις!!!

                                            Επίλογος

Αυτές οι προτάσεις δυνατόν να εκλειφθούν ως αφελείς, αλλά μη ξεχνάτε, ούτως ή άλλως, με το Σιωνιστικό εχθρικό ΝΑΤΟ, χαμένοι από χέρι είμαστε.

Ο πνιγμένος χρειάζεται σωστικά μέσα.-

Ένας Λαός που παραμένει σε εγκληματικές οργανώσεις, είναι χαμένος από χέρι.

Αν αγωνιστείς μπορεί και να κερδίσεις. Αν δεν αγωνιστείς είσαι ήδη χαμένος. Ο  Τολμών  Νικά!!!

Έλλην είναι αυτός που έχει το όμαιμον, το ομόγλωσσον, το ομόθρησκον, το ομότροπον, με τους προγόνους μας, και ΟΧΙ

Πανσπερμία Ισλαμιστών λαθρομεταναστών, επειδή έτσι το θέλει η Σιωνιστική παγκόσμια Δικτατορία, και το ΝΑΤΟ .



                                  Αντώνης  Ι  Γρυπαίος

                                  Διεθνολόγος

                                   E-mail: ant.grypaios@gmail.com















      

  





   




Διαβάστε περισσότερα » »

ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ Ή & ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑΣ του Μιχάλη Ραμπίδη



Οι ανάγκες κάθε εποχής μπορούν με πολιτικές αποφάσεις να προσδιορίσουν και την χρηστικότητα κάθε έργου όταν αυτό είναι εφικτό. Η λεγόμενη λιμνοδεξαμενή Αναρράχης μπορεί αν απαιτηθεί για τις ανάγκες των δημοτών Εορδαίας να λειτουργήσει και ως ταμιευτήρας υδροδότησης της Πτολεμαΐδας και οικισμών της. Εξ’ άλλου η σύνδεσή της με τον αγωγό ύδρευσης της πόλης δεν ξεπερνά τα 5 χιλ. με φυσική ροή.
Το έργο της λιμνοδεξαμενής Αναρράχης ξεκίνησε το 2007 με χρηματοδότηση 5,5 εκ. € από το Γ΄Κ.Π.Σ.&με τις απαραίτητες περιβαλλοντικές εγκρίσεις. Διεκόπη με αναιτιολόγητες οικολογικές αιτιάσεις  του Τ.Σ. Εμπορίου το 2008 την στιγμή που ολοκληρώθηκε το 65% του έργου και εισπράχθηκαν 3,5 εκ €. Πέρασε ως έργο-γέφυρα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ‘’Αλέξανδρος Μπαλτατζής’’ που λήγει το 2015!
 Στον χρόνο κατασκευής των 2 φραγμάτων πάνω από το Καστανόδασος Εμπορίου, της ολοκλήρωσης των θεμελίων του φράγματος και του αγωγού εξόδου των υδάτων, των αποζημιώσεων όλων των απαλλοτριώσεων, καθώς και της κατασκευής του μεγάλου αγωγού από την λιμνοδεξαμενή μέχρι το Γυμνάσιο Αναρράχης-Εμπορίου (σε μικρή απόσταση από το φράγμα), κανείς δεν είδε οικολογική καταστροφή, κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε!
 Οι οικολογικές επιφυλάξεις και οι προτάσεις του Τ.Σ. Εμπορίου, βρίσκονται σε πλήρη αντίφαση, αφού τόσο η προτεινόμενη διάνοιξη νέου φράγματος στην περιοχή τσαρνέβο (εκτός αναδασμού, χωρίς χαράδρα-βάθος και με άμμο-χαλικώδες έδαφος), όσο και η μεταφορά του νερού από τον κάμπο της Δυτ. Εορδαίας ψηλά στη λιμνοδεξαμενή, συνιστούν επίσης εκτροπή του νερού και επομένως οικολογική καταστροφή!!!
Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο θέλει μόνον 6 με 7 θερινούς μήνες για να ολοκληρωθεί και κοντεύει να απενταχθεί με επιστροφή χρημάτων &πρόστιμα, που θα πληρώσουν φυσικά οι φορολογούμενοι πολίτες (και όχι οι υπαίτιοι) με θαμμένο ένα ακόμα θησαυρό που καταντήσαμε<<κουφάρι>>.
Εκτιμώ ότι το Τ.Σ. Εμπορίου και οι <<ευαίσθητοι>> οικολόγοι, είναι σε πλήρη αντίθεση με όλους τους αγροκτήμονες όλων των χωριών γύρο από τον πλούσιο κάμπο της Δυτικής Εορδαίας, μηδέ εξαιρουμένων και πολλών κατοίκων του Εμπορίου. Πλην ίσως ελαχίστων που ηθελημένα ή όχι, υπηρετούν τις ίδιες σκοπιμότητες. Είναι επίσης απέναντι στην φθηνότερη και ποιοτικότερη ύδρευση της Πτολεμαΐδας και των οικισμών της, εφ’ όσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
Είναι δυσβάσταχτο το κόστος των γεωτρήσεων παραδέχθηκε η πρώην δήμαρχος Εορδαίας κ Βρυζίδου, σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του Δ.Σ.Η κατανάλωση ρεύματος, η συντήρηση, τα υλικά, οι εργατοώρες κλπ στοιχίζουν στους δημότες Εορδαίας και τη ΔΕΥΑΠ περίπου  50 χιλ. € το μήνα (μ.ο. εσόδων ΔΕΥΑΠ 300 χιλ. Ε), δηλ 600 χιλ €το χρόνο!
Σύμφωνα με έρευνα του Αστεροσκοπείου Αθηνών, με στοιχεία μέτρησης από κάθε περιοχή της Ελλάδας, η στάθμη των βρόχινων υδάτων πέρσι, σε Θεσσαλία-Μακεδονία & Θράκη ήταν επικίνδυνα χαμηλή. Ως καλή υδρολογική περίοδος θεωρείται όταν το 6μην Οκτωβρίου-Μαρτίου συγκεντρώσει πάνω από 1000 χιλιοστά βροχής. Ενδεικτικά στη Λάρισα καταμετρήθηκαν 154 χιλ. στην Φλώρινα 192 και στο Κιλκίς 318 χιλ. βροχής. Οι χιονοπτώσεις ήταν επίσης λιγότερες και περιορισμένες σε μεγαλύτερα υψόμετρα.
Η υδροδότηση της Αττικής στοίχισε πανάκριβα στους Έλληνες φορολογούμενους με τους 4 ταμιευτήρες Μόρνου-Υλίκης-Εύηνου & Μαραθώνα χωρίς ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Η λιμνοδεξαμενή μπορούσε να ολοκληρωθεί  από ευρωπαϊκά και μόνο κονδύλια τα οποία αρνούμαστε και τώρα να εισπράξουμε, παρά τις περεταίρω οικονομικές συνέπειες.
Χάνουμε κάθε χρόνο εκατομμύρια κυβικά νερού, ενώ ΑΝΕΞΟΔΑ μπορούμε να αρδεύσουμε πολλαπλάσια αγροτεμάχια με σύγχρονες και παραγωγικότερες καλλιέργειες. Στερούμαστε από τις πηγές Μουρικίου φτηνό και ποιοτικό νερό για υδροδότηση σε επικουρική ή και μόνιμη βάση, εφ’ όσον αυτόαποφασισθεί από τις αρμόδιες αρχές. Αρνούμαστε την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων που είναι εθνική αλλά και παγκόσμια ανάγκη.
 Ως πότε τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας αλλά  και οι ίδιοι πολίτες θα ανεχόμαστε τις κάθε είδους  <<περίεργες ή καισκόπιμες αντιλήψεις>> και τις βλαβερές για όλους συνέπειες;
Διαβάστε περισσότερα » »