Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

To showmystreet βρίσκει το σπίτι σου με ένα κλικ. Ποια μέρη όμως αποκρύπτει η Google

Ποια είναι η εφαρμογή που βρίσκει σπίτια, δρόμους και στενά, κυριολεκτικά με ένα κλικ. Υπάρχουν και δέκα μέρη όμως που "κρύβονται" από τους δορυφόρους της Google (Vid)
Τι είναι το showmystreet; Ακριβώς ότι λέει το όνομα του. Δείξε μου τον δρόμο μου. Το σπίτι μου, το μπαλκόνι μου, το αυτοκίνητο μου, τον κάδο σκουπιδιών της γειτονιάς, τα πάντα.
Πρόκειται για μια online εφαρμογή βγαλμένη από τους εφιάλτες του Όργουελ. Πληκτρολογώντας τη  διεύθυνση που θέλετε να δείτε, σας πηγαίνει κατευθείαν εκεί μέσω εικόνων από δορυφόρο της Google και μέσω εικόνων που έχουν τραβηχτεί από την επιφάνεια της Γης. Από τα σπλάχνα των μεγάλων αστικών ιστών της χώρας μας και όχι μόνο.
Πλέον, η εφαρμογή έχει και την ελληνική εκδοχή της και δουλεύει εξωφρενικά γρήγορα και υπερβολικά αποτελεσματικά.
Με την έλευση του My Street View και στην χώρα μας, η εν λόγω online εφαρμογή σας πηγαίνει κατευθείαν στην τρισδιάστατη μορφή του δρόμου που θα πληκτρολογήσετε.
Η εφαρμογή βασίζεται κατά μεγάλο μέρος στο γνωστό μας google-earth (για τον εντοπισμό των σημείων αναζήτησης) ενώ δεν χρειάζεται καν τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής σας μιας και αναγνωρίζει τα πάντα μόνο από το όνομα της οδού και τον αριθμό που τοποθετείται στο πλαίσιο αναζήτησης.

  Μπορεί να φαντάζει "έξυπνο", όμως δεν πρόκειται και για ένα τόσο αθώο application. Χρηστικά μπορεί να είναι αποτελεσματικό, από την άλλη όμως πολλά ερωτήματα γεννιούνται σχετικά με το τι μπορεί να δει η Google μέσα από τις εφαρμογές που στηρίζει.
Οι συντάκτες του NEWS 247 αναζητήσαμε τις οικίες μας και τις εντοπίσαμε. Παρατηρήσαμε μεταξύ άλλων ότι έχουν "θολωθεί" οι πινακίδες των αυτοκινήτων καθώς και τα πρόσωπα που "πιάνει" ο φακός, στοιχεία που πάντως βρίσκονται στην κατοχή των ανθρώπων που έφτιαξαν την εφαρμογή. Επίσης, οι φωτογραφίες που εμφανίζονται χρονολογούνται ένα έτος πριν.

  Η φωτογράφηση των σπιτιών και των δρόμων έχουν γίνει από αυτοκίνητα και ανθρώπους της Google και γι΄ αυτό υπάρχουν και οι λήψεις από χαμηλά προς τα πάνω, ενώ με το Google Earth οι φωτογραφίες δίνονταν από ψηλά. Επίσης, τα καρέ είναι σε πολύ υψηλή ανάλυση.
Με τα βελάκια του www.showmystreet.com μπορείτε να περιηγηθείτε δεξιά-αριστερά ή μπρος-πίσω αντίστοιχα.
Μια δοκιμή θα σας πείσει
Και ενώ ζούμε υπό το άγρυπνο μάτι της Google, η υπηρεσία Google Maps αποκρύπτει συγκεκριμένα μέρη στον πλανήτη τα οποία με μια απλή αναζήτηση δεν μπορούμε να δούμε.
Το παρακάτω βίντεο είναι ενδεικτικό:

 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΚΡΙΜΜ του Φώτη Σπύρου στο Υπαίθριο Θέατρο Πτολεμαΐδας, την Τρίτη 17 Ιουνίου


grim

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
ΠΑΡΚΟ  ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
Τηλ. 6987 089 778

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Τρίτη   17  Ιουνίου στις 9:00μ.μ.
M
ια φορά και έναν καιρό… και το ταξίδι ξεκινά!
Ποιος δεν ξέρει τους Αδελφούς Γκριμ; τους συγγραφείς και συλλέκτες παραδοσιακών παραμυθιών. Ποιος δεν ξέρει τα παραμύθια τους; Κοκκινοσκουφίτσα,  Ωραία ΚοιμωμένηΧιονάτη,  Χάνσελ και Γκρέτελ και πολλά πολλά άλλα. Παραμύθια που άντεξαν στο χρόνο, ανέθρεψαν ολόκληρες γενιές και αποτελούν μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Για πρώτη φορά μια παιδική θεατρική παράσταση που μέσα από τις κλασικές ιστορίες των Αδελφών Γκριμ και τους ήρωες τους, προσκαλεί  τα παιδιά να ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο των παραμυθιών τους και να μπουν σ’ αυτόν.
Νεράιδες, ζώα, ξωτικά, θαυματουργά δαχτυλίδια, περίεργα πουλιά, βασιλιάδες, μάγισσες, πρίγκιπες, πριγκίπισσες, αποτελούν το πολύχρωμο σκηνικό των παραμυθιών σε μια διαδραστική παράσταση μέσα στο νερό με αληθινές λίμνες, δέντρα, εντυπωσιακά κοστούμιαυπέροχες μουσικές και εικόνες από διάσημους ζωγράφους.
Η αξία της αγάπης, της αλληλεγγύης, της αποδοχής, της  γενναιοδωρίας, της πίστης στον εαυτό μας , μέσα  από τη σύγκρουση καλού και κακού και με όπλο την εξυπνάδα ενάντια στην δύναμη ,είναι μερικά από τα διδακτικά μηνύματα των παλιών αυτών λαϊκών παραμυθιών της «γιαγιάς».
Ένας ολόκληρος κόσμος που βγαίνει από τα παραμύθια-λογοτεχνήματα των δύο παραμυθάδων και δεν έχει πάψει εδώ και δύο αιώνες να φωλιάζει στην καρδιά παιδιών και ενηλίκων σε ολόκληρο τον κόσμο, τροφοδοτώντας τη φαντασία τους και ενθαρρύνοντας τους να πιστέψουν στις αξίες της ζωής και να χτίσουν τη δική τους προσωπικότητα.
Τη σκηνοθεσία υπογράφειο αγαπημένος ηθοποιός Φώτης Σπύρος, ο οποίος και πρωταγωνιστεί.
Κείμενο – Σκηνοθεσία : Φώτης Σπύρος
Βοηθός Σκηνοθέτη : Ηλίας Μπαγεώργος
Κοστούμια : Ελένη Ψύρρα
Φωτισμοί : Τρύφων Κεχαγιάς
Παίζουν : Φώτης Σπύρος, Θεοδοσία Δαμδούμη, Χρήστος Κορδελάς,  Αλέξανδρος Μιχαήλ, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Βασιλική Συρανίδου.
Η θεατρική παράσταση ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΚΡΙΜM  θα βρίσκεται στην Πτολεμαΐδα για μία μοναδική παράσταση την Τρίτη 17 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ. στο Υπαίθριο  Θέατρο εντός Πάρκου Εκτάκτων Αναγκών.
Τιμή εισιτηρίου:10€, Παιδικό 8€
Άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητικά :   8€
Πληροφορίες στο 6987 089 778  9:30π.μ.- 2:00μ.μ. & 5:30μ.μ. -10:00μ.μ.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Λουτζιούδη
 m. 6947 70 69 72
Διαβάστε περισσότερα » »