Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ!!!

ΚΟΥΡΑΚΗΣ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ): ΟΣΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ!!!
Να σταματήσει το κράτος να καταβάλει τους μισθούς των ιερέων ζήτησε ο βουλευτής
Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε η Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά».
Ειδικότερα, σύμφωνα με το agioritikovima.gr, ο κ. Κουράκης ζήτησε την κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος, και προτείνει την επιβολή φόρου υπέρ της Εκκλησίας που θα επιβάλλεται μόνο στους πολίτες που οικειοθελώς θα δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι ώστε από αυτό τον φόρο να πληρώνονται οι ιερείς!
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με θέμα την πορεία των έργων που κατατέθηκαν στο ΕΣΠΑ πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο δημαρχείο Εορδαίας, με τη συμμετοχή της δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου, του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Χαράλαμπου Παναγιωτίδη, του προέδρου της ΔΕΥΑΠ Γιώργου Καραϊσκου και του προϊσταμένου της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Χαράλαμπου Κιουρτσίδη.
Όπως τόνισε μετά τη σύσκεψη η κ. Βρυζίδου «φάνηκε η ετοιμότητα του δήμου και η ωριμότητα των μελετών. Προτεραιότητά μας είναι οι αποχετεύσεις και οι βιολογικοί καθαρισμοί που ξεπερνούν τα 20 εκ. ευρώ, ενώ στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ».
Από την πλευρά της διαχειριστικής αρχής ο κ. Κιουρτσίδης δήλωσε ότι «συζητήσαμε την πορεία των ενταγμένων έργων, αλλά και το γενικότερο προγραμματισμό μέχρι το 2015. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και αυτό που ζητάμε από όλους τους δικαιούχους είναι να εντείνουν τις προσπάθειες για να μη χάνουμε χρόνο».
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης ανέφερε ότι πολλά έργα βρίσκονται στη διαδικασία δημοπράτησης που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.
Τέλος, από την πλευρά της ΔΕΥΑΠ που έχει αρκετά έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ο πρόεδρος Γιώργος Καραϊσκος τόνισε ότι είναι μια σημαντική χρονιά για την επιχείρηση και ιδιαίτερα για τις τοπικές κοινότητες που θα επωφεληθούν από τα έργα ύδρευσης και έργων αποχέτευσης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Θέσεις για νοσηλευτές από τη Δυτική Μακεδονία σε ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγείας

Εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγείας επιθυμεί εξωτερική συνεργασία με: Νοσηλευτές, Νοσηλεύτριες και Επισκέπτες Υγείας κατόχους άδειας άσκησης επαγγέλματος από τη Δυτική Μακεδονία.


Κλικ εδώ για περισσότερα

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Η μυστηριώδης φυλή με τα επιμήκη κρανία.

skullMια σειρά κρανίων που βρέθηκαν στο Παράκας του Περού εξετάζονται από τον ανεξάρτητο ερευνητή Brian Foerster.Τα κρανία αυτά είναι επιμήκη με μεγάλη χωρητικότητα στο άνω μέρος και δεν ανήκουν σε καμία γνωστή φυλή του είδους homo sapiens sapiens στο οποίο ανήκουμε εμείς.Μετά τους Χόμπιτ της Ινδονησίας η ανακάλυψη αυτή θέτει μία ακόμα αμφισβήτηση στην γνωστή θεωρία ότι ο άνθρωπος πρωτοεμφανίστηκε στην Αφρική, προήλθε από τυχαία μετάλλαξη κάποιου πιθήκου και στην συνέχεια εξαπλώθηκε σε όλη τη Γη μεταλλασσόμενος ακόμα μια φορά στις γνωστές τρεις κύριες φυλές που γνωρίζουμε. Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η θεωρία της συμβατικής επιστήμης που δεν έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα ,διδάσκεται όμως ως μοναδική επιστημονική εξήγηση ενώ εξαφανίζονται όλα τα ευρήματα που θα μπορούσαν να την αμφισβητήσουν (π.χ γιγαντιαίοι σκελετοί ) και καταδικάζονται στην φτώχεια όσοι επιστήμονες έχουν αντίθετες ιδέες.

Ποιοί ήταν όμως οι κάτοχοι των μυστηριωδών κρανίων; Πρόκειται για φυλή που ζούσε στο Παράκας του Περού το διάστημα μέχρι το 2.000 ΠΧ και μεταγενέστερα.Τα σημαντικά αυτά ευρήματα έχουν αποσιωποιηθεί και κανένα επίσημο ερευνητικό κέντρο ή Πανεπιστήμιο δεν ασχολείται με αυτά επειδή η συμβατική θεωρία ισχυρίζεται ότι τα κρανία έχουν αυτό το σχήμα επειδή οι κάτοικοι του Παράκας για κάποιον περίεργο λόγο φάσκιωναν τα κεφάλια των μωρών τους με σκοπό να αποκτήσουν αυτό το σχήμα. Πράγμα αδύνατον όμως όχι μόνο γιατί δεν γίνεται αλλά διότι η μη φυσιολογική εξέλιξη της κρανιακής κοιλότητας θα οδηγούσε σε σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες ή ακόμα και θάνατο. Σοβαρό στοιχείο είναι η εύρεση μωρού με επίμηκες κρανίο ,πράγμα που σημαίνει ότι δεν ηταν δυνατόν να γίνει εκεί κρανιακή διαμόρφωση τόσο νωρίς.Η συμβατική επιστήμη έσπρωξε όμως για μια ακόμα φορά την σκόνη κάτω απ’ το χαλί και ξεμπέρδεψε με αυτό το θέμα ,φροντίζοντας επιπλέον να δημιουργήσει και σελίδες που προσπαθούν να αποδομήσουν το όλο ζήτημα ,εις μάτην όμως την εποχή της ροής της πληροφορίας που διανύουμε ήδη.

admin-ajax.phpΗ εργασία του Brian Foerster έχει φέρει πολλά στοιχεία στο φως σχετικά με τα κρανία που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.Σύμφωνα με όσα ο ίδιος απεκάλυψε πρόσφατα στην δίωρη συνέντευξή του σε γνωστή εκπομπή των ΗΠΑ ,το Kevin Smith Show, τα κρανία αυτά παρουσιάζουν διαφορές με τα δικά μας ως προς το ότι δεν έχουν τις γνωστές τρεις κρανιακές πλάκες που έχουμε εμείς αλλά δύο.Υπάρχουν δε και μερικά με τέσσερις πλάκες . Τα σημεία επαφής των πλακών δεν φαίνεται να έχουν υποστεί ουδεμία αλλοίωση ή στρέβλωση και ταιριάζουν φυσιολογικά μεταξύ τους στα σημεία επαφής . Υπάρχουν επισης διαφορές στην γνάθο και λείπουν οι γομφίοι ή και οι κυνόδοντες λόγω γενετικής διαφοράς και όχι από ατύχημα ,διότι λείπουν οι αντίστοιχες υποδοχές στα ούλα . Ο Foerster θα μελετήσει στην συνέχεια σκελετούς των ανθρώπων αυτών που έχουν βρεθεί σε κτήμα κατοίκου της περιοχής και έχει βρει χρηματοδότη για να κάνει εξετάσεις DNA που θα δείξουν πολλά . Ελπίζει να εξετάσει και τους σκελετούς των ανθρώπων αυτών με σκοπό να διαπιστώσει τυχόν διαφορές. Προφανώς οι άνθρωποι αυτοί ή ανήκουν σε μια άγνωστη ανθρώπινη φυλή ή είναι υβρίδια ανθρώπου του είδους sapiens και άλλου ανθρώπινου είδους γήϊνου ή και εξωγήϊνου. Υπενθυμίζεται εδώ ότι η εξέταση DNA του περίφημου starchild , ενός κρανίου με τουλάχιστον περίεργο αλλά όχι επίμηκες σχήμα απέδειξε ότι είναι υβρίδιο, άνθρωπος δηλ. του είδους sapiens από την μητέρα του αλλά αγνωστου είδους από πλευράς πατέρα. Οι εξετάσεις DNA των κρανίων του Παράκας έχουν ν’αποκαλύψουν πολλά γι’αυτό το θέμα . Επίσης από εξέταση της κοιλότητας σπασμένων κρανίων φαίνεται ότι όλη η κοιλότητα περιείχε εγκεφαλική ουσία ,πράγμα που σημαίνει 20% τουλάχιστον περισσότερη φαιά ουσία από τα δικά μας κρανία . Ενα ακόμα πιο ενδιαφέρον ζήτημα είναι οι δύο μικρές τρύπες που υπάρχουν στο πίσω και πάνω μέρος των κρανίων αυτών. Η διατροφή τους φαίνεται αρκετά ισορροπημένη ,βασιζόταν κυρίως σε θαλασσινά ,όσπρια αλλά και λαχανικά . Τελευταίο ,προς το παρόν ,ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο . Αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν υπόγεια . Ο καταυλισμός τους αποτελούνταν από ένα υπόγειο βασικό χώρο ,με διακλαδώσεις ,όπου ζούσαν περί τα 1000 έως 2000 άτομα ,που επικοινωνούσε με τον επάνω κόσμο μέσω ενός είδους κατακόρυφου πηγαδιού με σκάλα την οποία σκαρφάλωναν για ν’ανέβουν επάνω. Αυτό παραπέμπει ευθέως σε επιζήσαντες καταστροφής.Πράγματι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες στοιχείων που παραπέμπουν στην ύπαρξη μεγάλου αρχαίου τεχνολογικού πολιτισμού στην Γη ο οποίος καταστράφηκε είτε λόγω πολεμικών αναμετρήσεων είτε λόγω κοσμικής καταστροφής που τοποθετείται με γεωλογικά στοιχεία γύρω στο 12-10.000 προ σύγχρονης χρονολόγησης.
Ποιοί ήταν ; Oι τοπικές παραδόσεις του Περού τους περιγράφουν ως ψηλά όντα ,2 μέτρα τουλάχιστον ,με ανοιχτή επιδερμίδα,γενειάδα , κοκκινομάλληδες με συχνά πράσινα ή γαλάζια μάτια. Η περιγραφή αυτή τους διαφοροποιεί από τους ιθαγενείς κατοίκους της περιοχής. Υπήρξαν ,κατά την παράδοση πάντα ,δάσκαλοι που έμαθαν πολλά στους κατοίκους ,η προσφορά τους όμως δεν εκτιμήθηκε και ενίοτε γελοιοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να φύγουν από την περιοχή ,άγνωστο για που . Διάσημοι λευκοί δάσκαλοι με γενειάδες υπήρξαν ο Βιρακότσα , ο Κοελτζοκοάτλ και ο Κουκουλκάν στις περιοχές των Ινκα, Αζτέκων και των Μάγια .Στις περιοχες όπου βρίσκονται τέτοια περίεργα κρανία ,υπάρχουν μεγαλιθικές προ-Ινκα μυστηριώδεις κατασκευές όπως το Τιαχουανάκο για παράδειγμα. Ανάμνηση κρανίων με αυτό το σχήμα συνιστούν τα γνωστά επιμήκη κλειστά καπέλα των φαραώ της Αιγύπτου όπως αυτό της Νεφερτίτης ,αν και οι φαραώ δεν είχαν τέτοια κρανία με εξαίρεση την περίεργη φάτσα του Ακενατόν και παρά το ότι ,σε αντίθεση με ό,τι συνήθως νομίζεται , αρκετοί από αυτούς ήταν λευκοί ,ξανθοί ή κοκκινομάλληδες .Τελευταία έρευνα στην σωρό του Τουταγχαμών απεκάλυψε ότι το DNA του είναι απολύτως όμοιο με το 50% του DNA των δυτικοευρωπαίων .Το βέβαιο είναι ότι η ανθρώπινη προϊστορία είναι τελείως διαφορετική απ’αυτά που μας διδάξανε και θέλουν να πιστεύουμε .
Eνδιαφέροντα βίντεο σχετικά με το θέμα αυτό αλλά και άλλα θα βρείτε στο κανάλι του Brian Foerster
http://www.youtube.com/user/brienfoerster
Παρακάτω , η πρώτη φωτογραφία είναι από το τοπικό Μουσείο Ικα . Βλέπουμε δύο κρανία ενηλίκων και ένα παιδιού 5-7 ετών με μικρότερο πρόσωπο από τους ενήλικες και με κόκκινα ίσια κοντά μαλλιά .Στην δεύτερη φωτογραφία μια πιθανή αναπαράσταση του πώς έμοιαζαν οι άνθρωποι αυτοί. Εκτός από το σαγόνι ,έχουν μεγαλύτερη κοιλότητα ματιών (οι φωτ. από το https://www.facebook.com/photo.php?fbid=303286193124790&set=a.250594045060672.58413.247950148658395&type=1&theater

181368_303286193124790_916335161_n
402367_258064037647006_534619930_n1

thesecretrealtruth
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Βουλγαρο-Σκοπιανή Διένεξη

Ο Γερμανός, πρώην διπλωμάτης, Claus Shramayer, σε συνέντευξή του  στην Deutsche Welle, την περασμένη εβδομάδα,  καταδίκασε σθεναρά τη θέση της Σόφιας προς τα Σκόπια.
Στις θέσεις του Γερμανού διπλωμάτη, δίνει απάντηση ο γνωστός Βούλγαρος πολιτικός επιστήμονας  Ογκνιάν Μίντσεφ -Огнян Минчев.

 «Σε συνέντευξή του ο κ. Shramayer χρησιμοποίησε φράσεις και λέξεις οι οποίες είναι απαράδεκτες για έναν διπλωμάτη και πολιτικό αναλυτή», επισημαίνει ο Minchev και προσθέτει:
«Νομίζω ότι όροι όπως «νευροπάθεια», «σοβινισμός», «στενός χοντροκέφαλος επαρχιωτισμός», τους οποίους χρησιμοποιεί ο  Shramayer  για τη δημόσια πολιτική της Βουλγαρίας προς τα Σκόπια, είναι εκφράσεις που αποφεύγονται ακόμα και από εντελώς ανεξάρτητους παρατηρητές, όταν πρόκειται για σοβαρή ανάλυση και πολιτική τοποθέτηση σε ένα θέμα.
Ως παρατηρητής της βουλγαρικής πολιτικής έναντι των Σκοπίων επί σχεδόν 20 χρόνια, μπορώ να πω το εξής:
«Όσον αφορά τα Σκόπια, η Βουλγαρία είχε μια οκνηρή και αδρανή πολιτική στάση, σύμφωνα με την οποία οι Σλάβοι των Σκοπίων είναι αδέλφια μας και ό, τι πρέπει να κάνουμε το κάθε τι για να τους υποστηρίζουμε.
Εκτός από τις πολλές θετικές πολιτικές πράξεις, όπως η αναγνώριση της  πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, με το όνομα «Μακεδονία» το 1991, καθώς το διμερές πρωτόκολλο το 1999, επίσης, υποστηρίξαμε τα Σκόπια κατά την κρίση του 2001. Ήταν στα πλαίσια ότι το κράτος των Σκοπίων είναι ο πλησιέστερος γείτονάς μας και οι κάτοικοι τους ήταν οι πιο κοντινοί άνθρωποί μας. Με αυτήν την άποψη δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει για παραβίαση των συμφερόντων τους.
Η Βουλγαρία δεν πρέπει να αντιδρά συναισθηματικά
«Φυσικά, αντιλαμβάνομαι ότι η θέση αυτή είναι πολύ αμφιλεγόμενη.
Πρώτον, επειδή είναι πατερναλιστική, με βάση το τεκμήριο της πατριαρχικής πατερναλιστικής προστασίας των Σκοπίων από τη Σόφια.
 Και δεύτερον, επειδή μια τέτοια πολιτική είναι ανεπαρκής, καθώς καμία χώρα δεν μπορεί να προεξοφλήσει θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις, αφού εξαρτώνται από τη συμπεριφορά του άλλου.
Μια τέτοια στάση, όμως, λύνει τα χέρια σε ένα μέρος της πολιτικής η οποία θεωρείται επωφελής, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα συμφέροντα της Βουλγαρίας στην υπόθεση.
Έτσι, όταν η Σόφια ψήφισε για να καθυστερήσουν οι συνομιλίες για ένταξη στην ΕΕ της ΠΓΔΜ,  αυτό εξηγείται από την  αρνητική στάση της κυβέρνησης των Σκοπίων.
Νομίζω ότι η βουλγαρική πολιτική δεν θα πρέπει να καθοδηγείται από τα συναισθήματα, το τεκμήριο της ταυτότητας και της οικειότητας, αλλά με ρεαλιστικές εκτιμήσεις του βουλγαρικού εθνικού συμφέροντος.
Όταν οι τόκοι μας συμπίπτουν με τα Σκόπια, εμείς υποστηρίζουμε τη χώρα.
Ωστόσο, όταν το ενδιαφέρον αυτό είναι διαχωρισμένο, κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για να ευθυγραμμίσουμε τις θέσεις τους, αλλά όχι με κάθε κόστος και  πάντα προς το συμφέρον της Βουλγαρίας, ", δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας.
Δεν είναι όλοι ριζοσπάστες στη Βουλγαρία
"Έτσι με την άποψη αυτή,  η θέση του κ. Shramayer ακούγεται παράξενα», λέει ο Μίντσεφ και προσθέτει:
 "Στη Βουλγαρία υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι, που μετριούνται στα  δάχτυλα του ενός χεριού, που παραδοσιακά εντείνουν αρνητική εκστρατεία προπαγάνδας για τα Σκόπια, φθάνοντας στις τελικές δηλώσεις σχετικά την ταυτότητά τους, την παρουσία ή απουσία του λεγόμενου «μακεδονικού» έθνους, κλπ.
Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους είχαν πρόσβαση στη θεσμική θέση του βουλγαρικού κράτους, αλλά η αντίληψή τους για τα Σκόπια, να πω ότι  είναι σαφές, ποτέ δεν καθόρισαν την θέση της Βουλγαρίας προς τα Σκόπια. Αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω ότι δεν ήταν σωστός ο κ. Shramayer να αντιμετωπίζει παρόμοιες μορφές, καθώς και κάθε ριζοσπαστισμό στη βουλγαρική θέση για τα Σκόπια», δήλωσε ο Μίντσεφ.
Η διαφορά για  τον εορτασμό της 3η Μαρτίου
Ο Klaus Shramayer υποστηρίζει ότι η Βουλγαρία πρέπει να εγκαταλείψει την εθνική εορτή της για να μην προσβάλει τα Σκόπια και την εθνική ταυτότητα τους.
Εξηγεί μάλιστα ότι η ίδια η Βουλγαρία είχε κάνει μια εντατική συζήτηση κατά πόσο η 3η Μαρτίου θεωρείται εθνική εορτή στη χώρα και η συζήτηση δεν αφορούσε τότε τα Σκόπια.
Ο Βούλγαρος πολιτικός επιστήμονας προσθέτει ότι η η 3η Μαρτίου είναι εξαιρετικά σημαντική ημερομηνία για τη βουλγαρική ιστορία, ως αποτέλεσμα που υπογράφηκε στον Άγιο Στέφανο –(Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου περί Μεγάλης Βουλγαρίας), ανεξάρτητα από τις επακόλουθες αλλαγές στη συνέχεια, που είχε στόχο να ξαναγεννηθεί η Βουλγαρία ως κράτος και έθνος.
Τα ρεαλιστικά στοιχεία της άρνησής μας
Σε σχέση με τη βουλγαρική θέση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, ο Μίντσεφ τόνισε ότι η θέση αυτή πρέπει να έχει ρεαλιστικά στοιχεία.
«Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε στους εταίρους της ΕΕ, ότι η αντίθεση στην ένταξη των Σκοπίων γίνεται αποκλειστικά και μόνο λόγω της εκστρατείας προπαγάνδας στα Σκόπια και λόγω ζημιών στην ιστορική μας ταυτότητα.
Οι χρεώσεις αυτές δεν αφορούν ένα συγκεκριμένο γεγονός που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις για να αποδειχθεί η κακή πίστη.
Μάλλον η Βουλγαρία πρέπει να υποβάλει τα προβλήματα που συνδέονται με την ανεπαρκή επεξεργασία των ανθρώπων που εξέφρασαν τη βουλγαρική ταυτότητα τους ή που κατέχουν διαβατήρια της Βουλγαρίας στα Σκόπια - μιλάμε για απολύσεις, διώξεις, παράνομες συλλήψεις, κατάσχεση αντικειμένων και εγγράφων. Όλα αυτά είναι συγκεκριμένα παραδείγματα που μπορούν να εμφανιστούν στους εταίρους μας ως πραγματική απόδειξη των αδικιών από την σκοπιανή κυβέρνηση, στη Βουλγαρία. Υπάρχουν επίσης στοιχεία που δείχνουν εσκεμμένη στάση απέναντι στις βουλγαρικές εταιρείες και επιχειρηματίες στα Σκόπια, η οποία δημιουργεί σκόπιμα διοικητικά και μερικές φορές νομικά προβλήματα», δήλωσε ο Μίντσεφ, προσθέτοντας ότι επειδή αυτή είναι απαράδεκτη πρακτική στην ΕΕ, υπάρχει μια τέτοια στάση στα Σκόπια που πρέπει να σταματήσει αυτές τις πρακτικές, πριν εισαχθεί στο προτελευταίο στάδιο της προετοιμασίας για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το πρόβλημα με τη «μακεδονική» ταυτότητα
Οι προπαγανδιστικές εκστρατείες των Σκοπίων εναντίον της Βουλγαρίας, δήλωσε ο Μίντσεφ πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τη Σόφια.
 "Μέσω αυτής της εκστρατείας οι σκοπιανές αρχές συσσωρεύουν πραγματικά, επιχειρήματα ταυτότητας. Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της "δεύτερης" ταυτότητας τους, στην τότε Γιουγκοσλαβία, ήταν θεμελιωμένη η σλαβική προέλευση τους, παρόλο που τα μεσαιωνικά ερείσματά τους ήταν αμφιλεγόμενα.
Σήμερα, αυτή η ταυτότητα άλλαξε και αναζητήθηκε μία άλλη που συνδέεται με την αρχαιότητα και φθάνει μέχρι και σε παλαιοντολογικά επιχειρήματα.
Είναι προφανές ότι μία τέτοια ταυτότητα  έχει πολύ ασταθείς βάσεις, απομακρύνεται όμως από την προηγούμενη έκφραση της ταυτότητας που ήταν η βουλγαρική ταυτότητα του σλαβικού πληθυσμού της περιοχής Βαρντάρκσας, τώρα επιχειρείται επίτευξη συναίνεσης σχετικά με την ταυτότητα των 'Μακεδόνων’, λέει ο Μίντσεφ.
«Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό για πάντα, αλλά δεν πρέπει να αντιδράσουμε συναισθηματικά και να προσπαθήσουμε με ρεαλιστικό τρόπο να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας σε αυτό το πλαίσιο», καταλήγει ο Μίντσεφ, διευθυντής του Ινστιτούτου για Περιφερειακών και Διεθνών Σπουδών.
 



echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Το "έξυπνο" κρεβάτι που... στρώνεται μόνο!!! - ΒΙΝΤΕΟ

Το "έξυπνο" κρεβάτι που... στρώνεται μόνο!!! - ΒΙΝΤΕΟ Η ισπανική εταιρεία κατασκευής επίπλων OHEA παρουσιάζει το πρώτο αυτοματοποιημένο κρεβάτι στον κόσμο που... στρώνεται μόνο του! Μάλιστα, καλά διαβάσατε.
Το κρεβάτι ισιώνει το πανωσέντονο και τοποθετεί τα μαξιλάρια στην εντέλεια μέσα σε λιγότερο από 50 δευτερόλεπτα! Το «έξυπνο κρεβάτι» είναι εξοπλισμένο με μια ειδική συσκευή που ισιώνει αυτόματα τα σκεπάσματα και «τραβά» το πάπλωμα μέχρι το κεφαλάρι του κρεβατιού, ενεργοποιώντας έναν μηχανικό βραχίονα με δύο κυλίνδρους.
Ταυτόχρονα, τα μαξιλάρια ανασηκώνονται, για να μπει το σεντόνι από κάτω, και τοποθετούνται ξανά στη θέση τους στος τέλος της διαδικασίας. Το καλύτερο από όλα είναι ότι το κρεβάτι διαθέτει σύστημα ασφαλείας που αποτρέπει την «τακτοποίηση» όσο το άτομο κοιμάται ή είναι ξαπλωμένο. Ένας διακόπτης στο κάτω μέρος του κρεβατιού προσφέρει δύο ρυθμίσεις: Χειροκίνητα και αυτόματα, όπου η τελευταία μπορεί να ανιχνεύσει το «άδειασμα» του κρεβατιού και να ενεργοποιήσει το «στρώσιμο» μετά από 3 δευτερόλεπτα.
Αν, λοιπόν, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το thebest.gr, δεν έχετε χειρότερη δουλειά από το να στρώνεται πρωί πρωί το κρεβάτι σας ή θέλετε να κερδίσετε χρόνο πίνοντας με την ησυχία σας το καφεδάκι σας, δεν έχετε παρά να αναζητήσετε το «έξυπνο κρεβάτι» και να... κοιμάστε πια ήσυχοι!


goodstory
Διαβάστε περισσότερα » »

Έρχονται μειώσεις έως και 7% σε βασικά φάρμακα

Σε ποια επίπεδα διαμορφώνονται οι νέες τιμές στα φάρμακα και ποιες κατηγορίες αφορά. Τι θα ισχύσει με τα γενόσημα
Σε ανακοστολόγηση των τιμών φαρμάκων, με μεσοσταθμική μείωση 7%, προχωρά το υπουργείο Υγείας σε 10 ημέρες.
Με το νέο δελτίο τιμών, που είναι προαπαιτούμενο από την τρόικα και θα εφαρμοστεί το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν 150 εκατ. ευρώ σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους.
Για την εφαρμογή του νέου δελτίου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, υπέγραψε νέα αγορανομική διάταξη.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, τα μοναδικά και τα on-pattent φάρμακα θα τιμολογηθούν με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές που ισχύουν στην Ευρώπη.
Σε ό,τι αφορά τα off pattent φάρμακα, αλλά και τα γενόσημα που η αξία τους είναι πάνω από 10 ευρώ, η μείωση θα είναι της τάξης του 10%. Από 5 έως 10 ευρώ, μείωση 5%, και για όσα η αξία είναι κάτω από 5 ευρώ δεν θα υπάρξει μεταβολή.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται και η Θετική Λίστα Φαρμάκων, με τα σκευάσματα που θα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Θα ακολουθήσει δελτίο τιμών με τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα, τα οποία πλέον προβλέπεται να διατίθενται από τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ενώ εντός του Μαρτίου αναμένεται και ένα επιπλέον δελτίο φαρμάκων, στο οποίο αναμένεται να συμπεριληφθούν 1.200 γενόσημα φάρμακα και άλλα 200 καινοτόμα φάρμακα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, παρουσιάζοντας, τις κυβερνητικές αποφάσεις για την τιμολόγηση των φαρμάκων, διαβεβαίωσε ότι θα εφαρμοσθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να καλυφθεί πλήρως η ελληνική αγορά και να σταματήσουν φαινόμενα ελλείψεως φαρμάκων από την αγορά και παράτυπων παράλληλων εξαγωγών.
Με βάση την αγορανομική διάταξη, όλες οι νέες τιμές των φαρμάκων είναι μειωμένες, ενώ σε ελάχιστα σκευάσματα έχει δοθεί αύξηση και μόνο στις περιπτώσεις όπου είχε γίνει λάθος στην προηγούμενη τιμολόγηση.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Τέλος στους αιώνιους φοιτητές. Διαγράφονται όσοι κλείνουν 8ετία

Delete σε χιλιάδες αιώνιους φοιτητές. Πότε μπαίνει σε εφαρμογή το μέτρο και για ποιους χτυπάει το κουδούνι του... σχολάσματος
Τέλος στους αιώνιους φοιτητές επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, με το μέτρο να εφαρμόζεται κιόλας από την επόμενη χρονιά, με αυτούς που έχουν συμπληρώσει το όγδοο έτος σπουδών σε τετραετή προγράμματα σπουδών, ή δέκα σε πενταετή προγράμματα Πολυτεχνείων και Γεωπονικών Τμημάτων, να είναι οι άμεσα απειλούμενοι, σύμφωνα με τις νέες θεσμικές διατάξεις για τα ΑΕΙ.
Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, τα τελευταία χρόνια το ΤΕΙ Αθηνών έχει διαγράψει περισσότερους από 18.000 φοιτητές. Την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά χιλιάδες φοιτητές ΑΕΙ 26 ετών και άνω θα δουν την έξοδο από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ελάχιστα ιδρύματα έχουν προχωρήσει σε αυτόματη διαγραφή φοιτητών επειδή παρέλειψαν να ανανεώσουν την εγγραφή τους για δύο συνεχόμενα εξάμηνα. Η διάταξη αυτή υπήρχε και στον παλαιό νόμο-πλαίσιο, όμως παρέμεινε ανενεργή, με την Μαριέττα Γιαννάκου το 2007 και την Άννα Διαμαντοπούλου το 2011 να προσπαθούν και να αποτυγχάνουν να επαναφέρουν την «νεκρή» διάταξη.
Για ποιους χτυπά το... κουδούνι
*Οι φοιτητές που κατά το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 (Ιούλιος 2012) θα έχουν συμπληρώσει 2ν+1 έτη σπουδών (όπου ν=4 έτη και 2ν= 8 έτη) θα διατηρούν τη φοιτητική ιδιότητά τους έως και το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014.
*Οι φοιτητές που κατά το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 (Ιούλιος 2012) θα έχουν συμπληρώσει ν+2 έτη σπουδών θα διατηρούν τη φοιτητική τους ιδιότητα έως και το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015.
*Οι φοιτητές που κατά το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 (Ιούλιος 2012) δεν θα έχουν συμπληρώσει  ν+2 έτη σπουδών θα διατηρούν τη φοιτητική τους ιδιότητα  για το διπλάσιο χρόνο σπουδών σε σχέση με τα κανονικά έτη σπουδών.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένα ντοκουμέντο που αξίζει να το δείτε

Πολλοί θέλουν να μας πείσουν ότι δεν επρόκειτο για τίποτα περισσότερο από έναν απλό «συνωστισμό» στο λιμάνι, ένα χαμένο ντοκουμέντο ιστορικής αξίας από την καταστροφή της Σμύρνης αποκαθιστά τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση…

Ο George Magarian, δημιουργός του «ντοκιμαντέρ» εποχής, γεννήθηκε το 1895 και σπούδασε στο «Αμερικανικό Κολέγιο στο Ικόνιο της Τουρκίας. Αργότερα,διατέλεσε διευθυντής στο παράρτημα του Ικονίου της ΧΑΝ (Χριστιανική Αδελφότης Νέων) και μάλιστα, την περίοδο των γεγονότων στη Μικρά Ασία το 1922, οργάνωσε δομές ανακούφισης για τα θύματα της τραγωδίας αυτά με μια μηχανή 35 mm... κινηματογράφησε πολλές σκηνές της ανθρωπιστικής καταστροφής, στη Σμύρνη, στην Αθήνα και στον Πειραιά.

Οι συγκλονιστικές αυτές εικόνες παρέμειναν επί 60 και πλέον χρόνια στο διαμέρισμα της συζύγου του, στη Νέα Υόρκη. Όλοι αγνοούσαν την ύπαρξή τους, έως ότου το 2008 ο εγγονός του Robert Davidian, κινηματογραφιστής ο ίδιος, βρήκε το μοναδικό αυτό ντοκουμέντο και το διέσωσε από τη φθορά του χρόνου, μετατρέποντάς το σε ψηφιακή μορφή, πριν την ολοκληρωτική του αποσύνθεση.


Smyrna 1922 from Davidian Video Productions on Vimeo.

Διαβάστε περισσότερα » »

Ανακάλυψαν νέα Γη, δίπλα στην Γη μας;;;;;

Τι ήξερε ο Πτολεμαίος και ονόμασε τον αστερισμό..."Κήτος";Μήπως το γνώριζε;;;;

Μία σπουδαία ανακάλυψη έκαναν οι αστρονόμοι, καθώς εντόπισαν έναν πλανήτη που μοιάζει με τη Γη και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 12 ετών φωτός από τον πλανήτης μας. Πρόκειται για το εύρημα μίας διεθνούς επιστημονικής ομάδας, που εντόπισε το άστρο Tau Ceti, από το οποίο περιφέρεται ένας πλανήτης (πέντε συνολικά) που ενδέχεται να φιλοξενεί ζωή.

«Τώρα ρίχνουμε για πρώτη φορά μία ματιά στα μυστικά των πλησιέστερων γειτονικών μας άστρων και των μέχρι πρότινος κρυμμένων πλανητών που ενδέχεται να είναι κατοικήσιμοι» δήλωσε ο Paul Butler, μέλος της ομάδας. «Η δουλειά αυτή προαναγγέλλει τη στιγμή που θα μπορούμε να ερευνήσουμε απευθείας τους πλανήτες και να ψάξουμε για νερό, διοξείδιο του άνθρακα, μεθάνιο και άλλα σημάδια ζωής», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το άστρο Tau Ceti, όπως αναφέρει το Sciencerecorder, βρίσκεται σε απόσταση 12 ετών φωτός από τον πλανήτη μας, ενώ οι πέντε πλανήτες που περιφέρονται γύρω του έχουν περίπου την πενταπλάσια μάζα από εκείνη της Γης.

Η ομάδα των αστρονόμων, με επικεφαλής τον Mikko Tuomi from του University of Hertfordshire, ανακοίνωσε ότι το ενδιαφέρον εύρημα επετεύχθη χάρη στο συνδυασμό 6.000 παρατηρήσεων από τρία διαφορετικά εργαλεία και υπολογισμούς.



http://www.facebook.com/photo.php?fbid=446443952075345&set=pb.139278009458609.-2207520000.1359194674&type=3&theater )

http://aneksigita-fainomena.blogspot.gr http://alfeiospotamos.pblogs.gr ΕΡΕΥΝΩ!!! ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ !!! ( What the Bleep Do We Know?

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »