Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Άγνωστοι Έλληνες: Το μυστικό των Ίνκας

Εδώ και χρόνια προσπαθούν μερικοί εντός και εκτός συνόρων να εξαφανίσουν καθετί Ελληνικό είτε στοχοποιώντας όσους τολμούν να ξεστομίσουν κάτι αληθινό είτε βάζοντας ιδεολογικές ταμπέλες σε ανθρώπους που πρεσβεύουν ακόμη τις ιερές αξίες του Ελληνισμού, είτε διαστρεβλώνοντας την ιστορία μας σιγά σταδιακά και μεθοδικά.
 
Στόχος τους είναι η άγνοια, η λήθη. Να ξεχάσουμε το παρελθόν μας ώστε να μην μπορούμε να ανορθώσουμε ξανά τον Ελληνισμό. Γιατί γνωρίζοντας το «κάποτε» δεν φτάνει κανείς στο «ποτέ». Έχει την δύναμη να στέκεται όρθιος και να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες συνθήκες και περιστάσεις.
 
Παρά τις προσπάθειές τους όμως η αλήθεια πάντα θα υπάρχει. Ο «χάρτης» για την ανακάλυψή της είναι η έρευνα. Εμείς θα συνεχίσουμε να σας τροφοδοτούμε με πληροφορίες ως εφαλτήριο για περαιτέρω αναζήτηση.
 
Έτσι και στο παρόν άρθρο, συνεχίζοντας την παρουσίαση του άγνωστου Ελληνισμού, θα σας παρουσιάσουμε την παρουσία ή καλύτερα επιρροή ελληνικού στοιχείου στην Νότια Αμερική.
 
Ας μην ξεχνάμε την έρευνα του διακεκριμένου καθηγητή του Πανεπιστημίου του Ρίο Ντε Τζανέιρο, Enrico Mattievich, ο οποίος παρουσίασε ισχυρότατες ενδείξεις σχετικά όχι μόνο με την αποικία των Ελλήνων στην Αμερική αλλά και την συνακόλουθη κυριαρχία τους εκεί.
 
Κτήριο Ίνκας με εμφανή την Ελληνική τεχνοτροπία και τα ελληνικά σύμβολα
 
 
Πιο συγκεκριμένα στην Ν. Αμερική και κυρίως στο Περού έζησαν οι Ίνκα περί το 1.200π.Χ., τουλάχιστον σύμφωνα με την επίσημη ιστορία. Σύμφωνα με μαρτυρίες των Ισπανών, όταν έφτασαν σε εκείνα τα μέρη, η άρχουσα τάξη των Ίνκας ήταν ανοιχτού χρώματος, στοιχείο που πιθανόν μας οδηγεί σε κάποια σχέση με τους Έλληνες. Θα σκεφτείτε γιατί απαραίτητα με τους Έλληνες; Απάντηση θα σας δώσουν τα ακόλουθα.
 
Πρώτα απ’ όλα οι Έλληνες είχαν ταξιδέψει στην Αμερική πολλά χρόνια πριν τους Ίνκας, όπως αναφέρει σε έρευνα της και η Αμερικανίδα ιστορικός ερευνητής Henriette Mertz.
 
Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα διαβάζουμε στα «Αργοναυτικά» του Απολλώνιου του Ρόδιου αλλά και ο Όμηρος στην Οδύσσεια οι αρχαίοι Έλληνες διέθεταν πλοία για ανοιχτές θάλασσες.
 
Αγγεία ελληνικής τεχνοτροπίας, μούμιες λευκών ανθρώπων, λαβύρινθοι, αμφορείς (Ρίο ντε λα Πλάτα, 1978), οικοδομήματα απολλώνιας αισθητικής, διπλοί πελέκεις (μινωϊκό σύμβολο)είναι μερικά από τα στοιχεία που θα συναντήσει κανείς σε αυτές τις περιοχές.
 
Αλλά και η γλώσσα τους (Κέτσουα) «φωνάζει» Ελλάδα!
 
Churi < κούρη: Δωρικά το «κόρη»
 
Jana < Ίων: Ινδιάνος < Ίων+Δαναός
 
Αchnacara< αχνός + κάρα (λευκή κεφαλή)
 
Arka (=εμποδίζω)< αρκεείν (= αποκρούω)
 
Munay (=θέλω)< μένος (= σφοδρή επιθυμία)
 
Array (=καταραμένος)< αρά (=κατάρα)
 
Αpulu< Απόλλων
 
Hatana< χιτών
 
Τheo< θεός
 
Τρίαινα ύψους 185μ.!
 
 
Αλλά και η φράση «Κόνξ ομ Πάξ», την οποία έλεγαν οι ιερείς στα Ελευσίνια Μυστήρια, προκειμένου να απομακρύνουν τους ανεπιθύμητους, απαντά και στους Αμερινδείς με την μορφή «Κόνεξ Όμον Πάνεξ».
 
Αλλά και πολλά τοπωνύμια έχουν την ρίζα τους στην Ελληνική:
 
Στην Βολιβία υπήρχε φυλή με την ονομασία Αϋμαρά, η οποία μόλις κατακτήθηκε από τους Ίνκας μετονομάστηκε σε Colla (Κόλ-χ-οι) και ο τόπος τους πήρε από αυτούς το όνομα Qollasuyo (<Κολχίδα).
 
Fedra: κοντά στο Paramaribο. <Φαίδρα,  κόρη του Μίνωα.
 
Filadelphia: σύνορα μεταξύ Βολιβίας και Περού< Άτταλος ο Φιλάδελφος.
 
Armonia: <Αρμονία, σύζυγος του Κάδμου.
 
Thetis: < Θέτις, η μητέρα του Αχιλλέα, σύζυγος του Πηλέα ενός εκ των Αργοναυτών, που όπως έχει συμπεράνει η Henriette Mertz, ταξίδεψαν και αποίκησαν στην Ν. Αμερική.
 
Μόξο: < Μόξος, ένας εκ των Αργοναυτών.
 
 
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ότι οι Ίνκας πιστεύουν πως οι θεοί ήρθαν από την Ανατολή, την οποία και ονόμαζαν Ούρος και έτσι ονόμασαν μία φυλή Ούρο. Λέξη που παραπέμπει στον ουρανό. Άλλωστε οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν τα βουνά ούρεα.
 
Πολλά εύρηματα ακόμη, πιστοποιούν την ελληνική παρουσία. Ανάμεσα σε αυτά μία τρίαινα 185μ.(σύμβολο Ποσειδώνα) στον κόλπο Παράκας του Περού. Επίσης χρυσές νεκρικές μάσκες στο Περού, ανάλογες με αυτές των Μυκηνών και της Μακεδονίας.
 
Τέλος πολλά από τα οικοδομήματά τους είναι μεγαλιθικά και Ελληνικής τεχνοτροπίας με αρχαία Ελληνικά σύμβολα.
 
Η φυλή των Ίνκας σήμερα έχει αφανιστεί. Παρόλ’ αυτά οι πέτρες μένουν ακόμη «ζωντανές» για να μας βοηθούν να μάθουμε αλλά και να μην ξεχνάμε. Στο χέρι μας είναι αν «θα τις ακούσουμε».
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν στην αρχαία Ελληνική πόλη Ζεύγμα (βίντεο)

Εκπληκτικής τέχνης ψηφιδωτά ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι, στην αρχαία Ελληνική πόλη Ζεύγμα στη νότια Τουρκία, κοντά στα σύνορα με την Συρία.

Η πόλη είναι των ελληνιστικών χρόνων και την ίδρυσε ο διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου Μακεδόνας στρατηγός Σέλευκος Νικάτωρ (εξ ου και η δυναστεία των Σελευκιδών), περίπου το 300 μ.Χ..
Η Ζεύγμα είναι κατά 80% βυθισμένη καθώς παρά τις διαμαρτυρίες, κατακλύστηκε από τα νερά τεχνητής λίμνης, από το φράγμα Μπιρετσίκ.
Τα κομψοτεχνήματα τα οποία ανακαλύφθηκαν σε εξαιρετική κατάσταση, ανάγονται στον 2ο μ.Χ αιώνα. Πρόκειται για μοναδικής τέχνης ψηφιδωτά, που απεικονίζουν τις Μούσες και τον Ωκεανό,
Στο ψηφιδωτό με τις Μούσες, το όνομα της καθεμιάς είναι γραμμένο στα ελληνικά, καθώς η ελληνιστική κοινή ήταν η διεθνής γλώσσα της εποχής.
Το ένα ψηφιδωτό, που παριστά τις εννέα Μούσες, σε πορτρέτα, κοσμούσε μεγάλο δωμάτιο στο σπίτι που οι αρχαιολόγοι έχουν ονομάσει «Οίκο των Μουσών», λόγω της ιδιαίτερης φινέτσας στα αρχιτεκτονικά στοιχεία και στον διάκοσμό του.
Στο κέντρο εικονίζεται η Καλλιόπη και γύρω της οι αδερφές της. Κατά τον Ησίοδο η Καλλιόπη ήταν η μεγαλύτερη και ευγενέστερη από τις 9 Μούσες, προστάτης της Επικής Ποίησης και της Ρητορικής, καθώς και όλων των Καλών Τεχνών (Καλλιέπουσα), άρα η επιλογή της στο κέντρο της σύνθεσης δεν είναι παράξενη.
Το δεύτερο ψηφιδωτό παριστά τον Ωκεανό και την Τιθύ και είναι ωραιότερο από ένα άλλο με παρόμοια σύνθεση που έχει βρεθεί σε διαφορετικό χώρο. Η ζωηρότητα των μορφών, η ομορφιά τους και τα θαυμάσια χρώματα εντυπωσιάζουν. Μάλιστα, οι ειδικοί λένε ότι έχουν χρησιμοποιηθεί ειδικά κατασκευασμένες γυάλινες ψηφίδες. Το τρίτο είναι μικρότερων διαστάσεων και παριστά νεαρό άνδρα.
Στην ξενάγηση που έκαναν οι αρχαιολόγοι παρουσιάζοντας τα ευρήματα στον Τύπο, τα ψηφιδωτά αναφέρονται ως «ρωμαϊκά».
Συμφώνα με την hurriyetdailynews οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η αρχαία πόλη Ζεύγμα είχε περί τα 2 με 3 χιλιάδες σπίτια, εκ των οποίων τα 25 παραμένουν κάτω από το νερό. Οι ανασκαφές που έχουν ξεκινήσει από το 2007 αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2015.


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

AeroMobil 3.0: Πέταξε το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο [βίντεο]

Στο αεροδρόμιο Νίτρα της Σλοβακίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική πτήση ιπτάμενου αυτοκινήτου «AeroMobil 3.0».
Είναι το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής και έχει την δυνατότητα να κινείται τόσο ως αυτοκίνητο, όσο και ως αεροπλάνο! Ο πανίσχυρος κινητήρας του, Rotax 912 του επιτρέπει να αναπτύσσει ταχύτητα 200χλμ στον αέρα και 160χλμ στο έδαφος.
Το«AeroMobil 3.0» παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ καινοτομίας της Αυστρίας και αναμένεται στην αγορά εντός του 2017. Θα μπορεί να εφοδιάζεται με καύσιμα από ένα απλό πρατήριο και η τιμή του θα είναι κάπου ενδιάμεσα αυτής ενός αυτοκινήτου κι ενός μικρού αεροσκάφους.
Οι επίδοξοι αγοραστές του θα πρέπει να διαθέτουν όχι μόνο δίπλωμα οδήγησης αλλά και άδεια πιλότου. Οι κατασκευαστές του Στέφαν Κλέιν και Γιουράι Βατσούλικ, διευκρίνισαν πως δεν είναι δυνατή ακόμα η παραγγελία του καθώς βρίσκονται στο στάδιο τελειοποίησης του.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Ενημέρωση Συμβάντος ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

Διαβάστε την ανακοίνωση: "Με αφορμή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες 9η Νοεμβρίου και ώρα 09:00 π.μ., στις εγκαταστάσεις της Μονάδας 4 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού συγχαίρει το προσωπικό της Μονάδας για την αντιμετώπιση του δύσκολου αυτού περιστατικού και ευχαριστεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση συνδρομή της, όπως επίσης και όλους τους τοπικούς φορείς που συμμετείχαν.
 
Κατά τη διάρκεια του περιστατικού ακολουθήθηκαν με επιτυχία όλα τα πρωτόκολλα έκτακτων αναγκών που προβλέπει ο κανονισμός της Επιχείρησης, ενώ παράλληλα υπογραμμίζεται πως κατά την στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς η συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής ήταν εκτός λειτουργίας.
 
Η ΔΕΗ ΑΕ – όπως πράττει σε όλα τα σοβαρά περιστατικά, έχει ήδη ορίσει Επιτροπή Διερεύνησης των αιτίων που προκάλεσαν το περιστατικό."
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Έτσι επιδρούν τα μαγικά μανιτάρια στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν το τι προκαλείται στον ανθρώπινο εγκέφαλο μετά την κατανάλωση μαγικών μανιταριών
Η λειτουργική απεικόνιση µε µαγνητικό συντονισµό (functional Magnetic Resonance Imaging-fMRI) αποτελεί µια µέθοδο εντοπισµού των εγκεφαλικών περιοχών που ενεργοποιούνται από ποικίλους τύπους φυσικού ερεθισµού ή δραστηριότητας.
Στην παρακάτω φωτογραφία εικονοποιείται το τι συμβαίνει στον ανθρώπινο εγκέφαλο όταν ο άνθρωπος έχει κάνει χρήση μαγικών μανιταριών.

Και οι δύο εικόνες είναι αποτέλεσμα "σκαναρίσματος" με την τεχνική fMRI. Στην αριστερή φωτογραφία, ο εξεταζόμενος έχει κάνει χρήση υποκατάστατου και στη δεξιά ο εγκέφαλος έχει δεχθεί ψιλοκυβίνη, την ουσία που περιέχουν τα μανιτάρια που έχουν καθιερωθεί να καλούνται "μαγικά" ή ψυχεδελικά".
Οι χάρτες είναι αποτέλεσμα έρευνας του Journal of the Rοyal Society, Interface.
Οι επιδράσεις από την κατάποση των μανιταριών δείχνει μοιάζει με ένα μικρότερο σε δράση "ταξίδι" LSD, δημιουργώντας σημαντικές φυσικές, οπτικές και αντιληπτικές αλλαγές, όπως παρατηρούν οι επιστήμονες.
Σύμφωνα με τους επικεφαλής της έρευνας, στη δεξιά απεικόνιση του εγκεφάλου, έχουμε μια απόδειξη της συναισθησίας.
Για την ακρίβεια, συναισθησία είναι η νευρολογική ανάμιξη των αισθήσεων. Ένας άνθρωπος που χαρακτηρίζεται από συναισθησία είναι δυνατό, για παράδειγμα, να "ακούει" τις οσμές, να "βλέπει" ή να "μυρίζει" τους ήχους. Το συχνότερο είδος συναισθησίας είναι το να βλέπει κανείς ήχους και το να συνδυάζει αυτόματα αριθμούς με συγκεκριμένα χρώματα.
Η θεωρία περί συναισθησίας προτείνει ότι εκείνη βασίζεται εξ ολοκλήρου σε διδασκόμενες εκ του περιβάλλοντος συσχετίσεις μεταξύ ερεθισμάτων και ως εκ τούτου μόνο με βάση τις εμπειρίες της μνήμης. Η θεωρία προτάθηκε αρχικά από τον Μ. Calkins το 1893.
Ενώ είναι αδύναμη να εξηγήσει πολύπλοκους συσχετισμούς, η θεωρία αυτή δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς ως ενδεχόμενο. Κατά τη θεωρία αυτή, υπάρχουν πιθανόν ισχυρές λειτουργικές συνδέσεις μεταξύ των αισθητηρίων περιοχών του εγκεφάλου.
Έτσι, η έρευνα του Interface αναφέρει τώρα ότι με την επίδραση των μαγικών μανιταριών, μπορεί τελικά να προκληθεί η συναισθησία μιας και αυξάνεται η δραστηριότητα μεταξύ των αισθητηρίων περιοχών.
*Τα μανιτάρια ψιλοκυβίνης, επίσης γνωστά ως "μαγικά" μανιτάρια, είναι μύκητες που περιέχουν ψυχοδραστικά αλκαλοειδή ινδόλης και ανήκουν στην κατηγορία: ψυχοδηλωτικά/ενθεογόνα. Στην καθομιλουμένη χρησιμοποιούνται ποικίλοι όροι για την ψιλοκυβίνη, ο πιο κοινός είναι ο όρος "μαγικά" μανιτάρια αλλά και ψυχεδελικά μανιτάρια. Στα αγγλικά οι πιο κοινά χρησιμοποιούμενοι όροι είναι magic mushrooms και shrooms.
Τα μανιτάρια ψιλοκυβίνης επιφέρουν αξιοσημείωτες αλλαγές στην αντίληψη, στις ακουστικές, οπτικές και απτικές αισθήσεις που εμφανίζονται περίπου 30 λεπτά έως μία ώρα μετά την κατάποση και συνολικά διαρκούν 4 - 7 ώρες αν και το συνηθέστερο είναι 4 - 5.

Επιδράσεις:

Θετικά
-ανύψωση διάθεσης, ευφορία
-αυξημένα χαχανητά και γέλιο
-δημιουργική, φιλοσοφική ή σε βάθος σκέψη: οι ιδέες ρέουν πιο εύκολα
-βαρετά καθήκοντα ή η ψυχαγωγία μπορεί να γίνει πιο ενδιαφέρουσα και αστεία
-αίσθηση διορατικότητας
-πνευματική εμπειρία που μπορεί να δώσει νέο νόημα στη ζωή
-έντονα συναισθήματα θαυμασμού
-παράδοξη αίσθηση της ομαλότητας και βαθιά μεταλλαγή της ψυχής
-ενδέχεται να διακοπεί η ακολουθία των συμπλεγμάτων σε αυτούς που υποφέρουν από αθροιστική κεφαλαλγία
Ουδέτερα
-αίσθημα αυξημένης συναισθηματικής ευαισθησίας
-γενική αλλαγή στη συνείδηση ​​(όπως και με πολλές άλλες ψυχοτρόπες ουσίες)
-αλλοίωση της αντίληψης του χρόνου
-ο χρόνος φαίνεται να κυλά πιο αργά (τα λεπτά κυλούν σαν ώρες)
-ευαισθησία στο φως· τα φώτα εμφανίζονται πιο φωτεινά
-μοτίβα στο σχήμα αστεριού και του ουράνιου τόξου γύρω από στοχευμένα φώτα
-αυξημένη ανίχνευση της κίνησης στην περιφερειακή όραση
-οπτικές απεικονίσεις με ανοιχτά και κλειστά μάτια (κοινές σε μέτρια ή μεγαλύτερη δόση)
-υπνηλία, λήθαργος
-διαστολή της κόρης του ματιού
-αίσθηση της ενέργειας ή βούισμα στο νευρικό σύστημα/περιφερειακά άκρα
-αναμνήσεις ζωντανεύουν
Αρνητικά
-έντονα συναισθήματα φόβου
-πονοκέφαλος, συνήθως καθώς η επίδραση υποχωρεί, μερικές φορές ξεκινά την επόμενη μέρα και μπορεί να διαρκέσει έως και 24 ώρες
-ναυτία, αέρια, γαστρεντερική δυσφορία, ιδίως όταν τα μανιτάρια τρώγονται ωμά ή/και ξηρά
-ήπια έως σοβαρή ανησυχία ή άγχος
-ζάλη, σύγχυση
-ζαλάδα ή λιποθυμία (σε περιπτώσεις χαμηλής αρτηριακής πίεσης)
-μπορεί να επισπευθούν ή να επιδεινωθούν άδηλες ή προϋπάρχουσες ψυχικές διαταραχές
-διαταραχή της λειτουργικής μνήμης (μειωμένη ικανότητα να κάνει κάποιος εργασίες που απαιτούν την τρέχουσα ενθύμιση και προσοχή)

(Πηγή: Independent, preludiance)

Διαβάστε περισσότερα » »