Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ελληνικό το πρώτο αλφάβητο στον κόσμο

pinakida.jpgΜΑΘΕΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΛΟΙΠΟΝ. ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΕΜΑΛΙΚΗ ΟΡΔΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ.
Η θεωρία ότι το Αλφάβητο είναι εφεύρεση των Φοινίκων συντηρήθηκε εκτός των άλλων με το επιχείρημα ότι ωρισμένα σύμβολα της φοινικικής γραφής μοιάζουν με τα αλφαβητικά γράμματα, π.χ. το (άλεφ) είναι αντεστραμμένο ή πλαγιαστό το ελληνικό Α κλπ. Το επιχείρημα αυτό φαινόταν ισχυρό μέχρι προ 100 ετών περίπου.
Οι γλωσσολόγοι και οι ιστορικοί ισχυρίζονταν ακόμη ότι οι Ελληνες δεν εγνώριζαν γραφή προ του 800 π.Χ. Γύρω στο 1900 όμως ο Αρθούρος Εβανς ανέσκαψε την ελληνική Μινωική Κρήτη και ανεκάλυψε τις ελληνικές Γραμμικές Γραφές, των οποίων σύμβολα ήταν ως σχήματα πανομοιότυπα προς τα 17 τουλάχιστον εκ των 24 γραμμάτων του ελληνικού Αλφαβήτου.
Με δεδομένα α) ότι τα αρχαιότερα δείγματα των ελληνικών αυτών γραφών (Γραμμική Α και Β), που στη συνέχεια ανακαλύφθηκαν και στην Πύλο, στις Μυκήνες, στο Μενίδι, στη Θήβα, αλλά και βορειότερα, μέχρι τη γραμμή του Δούναβη και χρονολογήθηκαν τότε πριν από το 1500 π.Χ. και β) ότι οι Φοίνικες και η γραφή τους εμφανίζονται στην ιστορία όχι πριν το 1300 π.Χ. Ο Εβανς στο έργο του Scripta Minoa διετύπωσε, πρώτος αυτός, αμφιβολίες για την αλήθεια της θεωρίας ότι οι Ελληνες έλαβαν τη γραφή από τους Φοίνικες, εκφράζοντας ταυτόχρονα την επιστημονική υποψία ότι μάλλον συνέβη το αντίθετο.
800px-PhaistosDiskLarge.jpg
Οι αμφιβολίες για την μη προτεραιότητα των Φοινίκων έναντι των Ελλήνων στην ανακάλυψη της γραφής έγιναν βεβαιότητα, όταν ο καθηγητής Πωλ Φωρ, διεθνής αυθεντία της Προϊστορικής Αρχαιολογίας, δημοσίευσε στο αμερικάνικο αρχαιολογικό περιοδικό, εκδόσεως του Πανεπιστημίου της Ινδιάνας, Nestor (έτος 16ον,1989,σελ.2288) ανακοίνωση, στην οποία παραθέτει και αποκρυπτογραφεί πινακίδες ελληνικής Γραμμικής Γραφής, που βρέθηκαν σε ανασκαφές στο κυκλώπειο τείχος των Πιλικάτων της Ιθάκης και χρονολογήθηκαν με σύγχρονες μεθόδους στο 2700 π.Χ.
Γλώσσα των πινακίδων είναι η Ελληνική και η αποκρυπτογράφηση του Φωρ απέδωσε φωνητικά το συλλαβικό κείμενο ως εξής: Α]RE-DA-TI. DA-MI-U-A-. A-TE-NA-KA-NA-RE(ija)-TE. Η φωνητική αυτή απόδοση μεταφράζεται, κατά τον Γάλλο καθηγητή πάντοτε :«Ιδού τι εγώ η Αρεδάτις δίδω εις την άνασσαν, την θεάν Ρέαν:100 αίγας, 10 πρόβατα, 3 χοίρους». Ετσι ο Φωρ απέδειξε, ότι οι Ελληνες έγραφαν και μιλούσαν ελληνικά τουλάχιστον 1400 χρόνια πριν από την εμφάνιση των Φοινίκων και της γραφής τους στην ιστορία.
239126201_7666c0225b.jpg
Αλλά οι αρχαιολογικές ανασκαφές στον ελληνικό χώρο την τελευταία 12ετία απέδωσαν και άλλες πολλές και μεγάλες εκπλήξεις: Οι Ελληνες έγραφαν όχι μόνο τις συλλαβικές Γραμμική Α και Β Γραφές τους αλλά και ένα είδος γραφής πανομοιότυπης με εκείνη του Αλφαβήτου τουλάχιστον από το 6000π.Χ. Πράγματι στο Δισπηλιό, μέσα στα νερά της λίμνης της Καστοριάς, ο καθηγητής Γ. Χουρμουζιάδης ανεκάλυψε ενεπίγραφη πινακίδα με γραφή σχεδόν όμοια με την αλφαβητική, η οποία χρονολογήθηκε με τις σύγχρονες μεθόδους του ραδιενεργού άνθρακα (C14) και της οπτικής θερμοφωταύγειας στο 5250π.Χ.
Τρία χρόνια αργότερα ο έφορος Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Ν. Σάμψων, ανασκάπτοντας το "Σπήλαιο του Κύκλωπα" της ερημονησίδας Γιούρα Αλοννήσου (Βόρειες Σποράδες), ανακάλυψε θραύσματα αγγείων ("όστρακα") με γράμματα πανομοιότυπα με εκείνα του σημερινού ελληνικού Αλφαβήτου, τα οποία χρονολογήθηκαν με τις ίδιες μεθόδους στο 5500-6000π.Χ.
Ο ίδιος αρχαιολόγος διενεργώντας το 1995 ανασκαφές στη Μήλο, ανεκάλυψε "πρωτοκυκλαδικά αγγεία" των μέσων της 3ης χιλιετίας π.Χ., που έφεραν πανομοιότυπα τα γράμματα του Ελληνικού Αλφαβήτου Χ,Ν,Μ,Κ,Ξ,Π,Ο,Ε. Είναι πρόδηλο, ότι οι αρχαιολογικές αυτές ανακαλύψεις όχι απλώς προσέδωσαν ήδη το χαρακτήρα του κωμικού στη λεγόμενη "Φοινικική Θεωρία" περί ανακαλύψεως της γραφής, αλλά ανατρέπουν εκ βάθρων ολόκληρη την επίσημη χρονολόγηση της ελληνικής Ιστορίας, όπως αυτή διδάσκεται, αλλά και την επίσημη παγκόσμια Ιστορία του Πολιτισμού.
http://www.knossopolis.com/

Διαβάστε περισσότερα » »

Οι καμπάνες της Αγία Σοφίας θα χτυπήσουν χαρμόσυνα ξανά. Ψήφισμα του Αμερικανικού Κογκρέσου.



Ψήφισμα κόλαφος για την Τουρκία από το αμερικανικό Κογκρέσο, το οποίο αποφάσισε χθες με 436 ψήφους κατά της...
Τουρκίας και έναν υπέρ να επιστραφούν οι κλεμμένες χριστιανικές εκκλησίες.
Η παγκόσμια αυτή επιτυχία οφείλεται στον Ελληνοαμερικανό πολιτικό και πρόεδρο της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας ( Free Agia Sophia Cuncil of America) κ. Κρίς Σπύρου.

Ο κ. Σπύρου ξεκίνησε αυτόν τον αγώνα εδώ και πέντε χρόνια και σήμερα δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Ένας Ελληνοαμερικανός πολιτικός απέδειξε πως ενεργώντας με στρατηγική και πρόγραμμα μπορεί να καταφέρει το ανέφικτο.
 

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε με την κατάθεση του Κρίς Σπύρου στην επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξωτερικών υποθέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου στις 20 Ιουνίου 2007.

Σε ερώτηση προς τον κ. Σπύρου σχετικά με το Ιστορικό ψήφισμα της ολομέλειας του Αμερικανικού Κογκρέσου μας απάντησε:
<< Έχω ισχυρισθεί και έχω δηλώσει ότι το παράλογο του 21ου αιώνα ήταν να βλέπει ένας χριστιανός να λειτουργεί ανεμπόδιστα ο καθεδρικός ναός του Κρεμλίνου στην Μόσχα και η Αγία Σοφία να είναι τουρκικό μουσείου τέχνης του πεζοδρομίου >>.
Είναι ντροπή να χρειάζεται ο κ. Ερντογάν και η Τουρκική πολιτική ηγεσία το Αμερικανικό Κογκρέσο, προκειμένου να ψηφίζει και να ζητεί το αυτονόητο. Δηλαδή ότι η κατοχή δεν συνιστά ιδιοκτησία όπως πρόσφατα αποφάσισε το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 

Δεν θα επιτρέψουμε άλλο την κατοχή της θρησκευτικής μας ελευθερίας, 536 χρόνια είναι αρκετά, φθάνουν έως εδώ.
 

Οι καμπάνες κτυπούν χαρμόσυνα και τα 400 σήμαντρα θα ξανά ακουστούν σε όλο τον κόσμο. Ας καθαρίσει τα αυτιά του ο κ. Ερντογάν να ακούσει και να έλθει να προσευχηθεί μαζί μας στην Αγία Σοφία.

Η Θρησκεία του, το επιτρέπει. Το έχω διαβάσει στα γραπτά του προφήτη Μωάμεθ. Αισθάνομαι υπερήφανος που με τις χιλιάδες Αγιοσοφιτών παγκοσμίως ξεκινήσαμε την προσπάθεια της απελευθέρωσης των χριστιανικών εκκλησιών εντός της Τουρκίας».
 

Τέλος ο κ. Σπύρου στέλνει μήνυμα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας: «Ήρθε η ώρα! Ερντογάν προχώρα».
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Παπαρήγα: "Έπρεπε να είμασταν πιο σαφείς για το κίνημα της πατάτας"


Για το "κίνημα της πατάτας", η γγ του ΚΚΕ παραδέχτηκε πως η πρώτη ανακοίνωση του κόμματός της για το ζήτημα θα έπρεπε να ήταν πιο συγκεκριμένη, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες. 


Είπε επίσης ότι δεν υπάρχει δικαιολογία να μην γίνουν άμεσα εκλογές, εκτός κι αν εφεύρουν κάποια.


Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ είπε μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real: «Δεν ξέρω πώς θα το τραβήξουν παραπέρα και πώς θα το δικαιολογήσουν. Εκτός αν φτιάξουν καμία δικαιολογία».


Η κ. Παπαρήγα τάχθηκε εναντίον του «κουρέματος» των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων, σημειώνοντας ότι θα φτάσουμε σε ένα σημείο που η σύνταξη θα μεταβάλλεται ανά μήνα.


Αναφερόμενη στο τέλος ακινήτων, έκανε λόγο για "τραγέλαφο" και σημείωσε πως «αυτό θέλει ηλεκτρονικό εγκέφαλο, όχι απλώς σύστημα πληροφορικής».
 
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Από την παρέλαση σήμερα στη Ρόδο. Έδιωξαν τους πολιτικούς και έμειναν μόνο οι Στρατιωτικοί. Τυχαίο? (Video)


Γιατί νομίζετε ότι άλλαξε Υπουργείο το ξεπλυμένο μοντελάκι? Θα μπορούσε να φαντασθεί τον ευατό της στην εξέδρα στις 25 Μαρτίου? Μπαμπινιώτη τ' ακούς??? Για αυτό παραδέχομαι τους παλαιοπολιτικάντηδες είναι όλοι τους ΠΑΝΟΥΡΓΟΙ...

ΚΑΝΕΝΑΣ πλέον από αυτούς
ΚΑΝΕΝΑΣ μόνος....δυνατά, όλοι μαζί!!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!!



Διαβάστε περισσότερα » »

Μαξ Κάιζερ: Σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος στην Ελλάδα!


O γνωστός Αμερικανός οικονομικός αναλυτής και παραγωγός ντοκιμαντέρ Max Keiser, εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δορυφορικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today.

Τα όσα είπε έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον:
«Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας έχει, στην πραγματικότητα, συσσωρευθεί σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο και φορτώθηκε στον ισολογισμό της Ελλάδας. Το χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα, προέρχεται από αυτές τις άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο ελληνικός λαός. Αλλά εξυπακούεται ότι οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το χρέος. Επομένως, σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος.
Το όλο εγχείρημα του ευρώ ήταν ιδέα της Γερμανίας. Ήταν ένα εγχείρημα ύπουλο, που αποσκοπούσε στο να γίνει δυνατή η επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας. Τώρα που η Γερμανία επανενώθηκε, τριγυρνάει στην Ευρώπη σαν το πεινασμένο θηρίο και λεηλατεί τη δημόσια περιουσία χωρών όπως η Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι σήμερα αυτό που ήταν κάποτε οι Εβραίοι της Ευρώπης.
Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός οικονομικού ολοκαυτώματος που οργάνωσε η Γερμανία.Τα τελευταία δέκα χρόνια, από το ξεκίνημα αυτής της νομισματικής ένωσης, όλοι οι προαναφερθέντες ταΐζουν τους Έλληνες τοξικό χρέος με το ζόρι.
Όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο της Goldman Sachs σε αυτή την υπόθεση, και πώς η τράπεζα αυτή, με το τεράστιο τοξικό χρέος που είχε, φρόντισε ώστε η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στη ζώνη του ευρώ. Ήταν όλα προσχεδιασμένα. Η Γερμανία γνώριζε πολύ καλά ότι μια μέρα το οικοδόμημα του ευρώ θα κατέρρεε και όλο αυτό το διάστημα ανυπομονούσε να γίνει η έκρηξη για να τρέξει και να μαζέψει τα πολύτιμα λάφυρα. Η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει εισβάλει στην Ελλάδα και είναι έτοιμη να εισβάλει και στην Πορτογαλία και στην Ισπανία.
Έχουμε να κάνουμε με ένα 4ο Ράιχ. Η Γερμανία έχει όλα τα χαρτιά της τράπουλας στα χέρια της και παίζει την παρτίδα πανέξυπνα. Με το νέο Μνημόνιο που προτάθηκε στην Ελλάδα, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη με αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται.
Μέσω αυτού του νέου γύρου μέτρων λιτότητας, η Ελλάδα οδηγείται δέσμια σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία τραίνου προς την «τελική λύση«. Το ΔΝΤ θα έχει από πριν αγοράσει όλες τις σιδηροδρομικές γραμμές και τα βαγόνια που θα οδηγήσουν τους Έλληνες προς αυτή την τελική λύση». Εάν η συμφωνία επιτευχθεί, οι ιδιώτες κάτοχοι του ελληνικού χρέους αναμένεται να έχουν περίπου 70% μείωση στην αξία των επενδύσεών τους.
Ωστόσο, αυτοί οι ιδιώτες επενδυτές, στων οποίων το χρέος πρόκειται να «κουρευτεί», έχουν ήδη ασφαλίσει πλήρως αυτό το χρέος στην αγορά των CDS και, ακόμα και αν οκόσμος γυρίσει ανάποδα, αυτοί θα έχουν εξασφαλισμένο το κέρδος τους.
Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο γι’ αυτούς. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αυτή τη μέγγενη. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλο το τοξικό χρέος που έχει συσσωρευθεί στους ισολογισμούς των τραπεζών στη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, έχει φορτωθεί στον ισολογισμό της Ελλάδας.
Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει την απαίτηση να πληρώσει ο ελληνικός λαός για όλο αυτό το τοξικό χρέος. Το χρέος της Ελλάδας δεν δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, αλλά σε αυτές τις άλλες χώρες. Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σαν χωματερή του παγκόσμιου τοξικού χρέους.
Την ελληνική κυβέρνηση την έχουν διορίσει οι τραπεζίτες. Και η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση εκπαιδεύτηκε στη Σχολή του Σικάγου, εκεί ακριβώς που εκπαιδεύτηκε και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Πάει καιρός που οι Έλληνες στερούνται κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης. Αυτό που οφείλουν να κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να επαναστατήσουν και να αντικαταστήσουν αυτή την κυβέρνηση, ώστε να αποκτήσουν αυτοδιάθεση και να επανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία.
Οι κυνηγετικοί νόμοι καταργήθηκαν και έχουν όλοι αρπάξει μια καραμπίνα και λεηλατούν. Η Γερμανία το ξέρει αυτό καλά και το απολαμβάνει. Στα χέρια της θα καταλήξει σε λίγο όλη η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας».
 
zvareli
Διαβάστε περισσότερα » »

Γη της επαγγελίας η αγορά μας για τις πολυεθνικές!

ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ
Τί γίνεται στα ηλεκτρικά είδη και τα σούπερ μάρκετ. Έρευνα δείχνει «καλά να πάθουμε»!
Γη της επαγγελίας για τις απανταχού πολυεθνικές επιχειρήσεις παραμένει η ελληνική αγορά. Μπορεί το «κίνημα» υπέρ των ελληνικών προϊόντων να έχει κερδίσει πόντους, τουλάχιστον σε επίπεδο επικοινωνίας, στην ουσία όμως οι Έλληνες καταναλωτές εξακολουθούν να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα διεθνή brands.  

Και για του λόγου το αληθές σε έρευνα της Burson-Marsteller την ίδια ώρα που οι  Ευρωπαίοι συμμετέχοντες δηλώνουν ότι εμπιστεύονται περισσότερο τις εθνικές τους επιχειρήσεις, οι Έλληνες ανέφεραν ότι είναι πιο πιθανό να εμπιστευτούν τις ξένες επιχειρήσεις από τις ελληνικές (62%). Στην ερώτηση «Ποια χώρα θεωρείτε ότι διαθέτει τις πιο αξιόπιστες εταιρείες», οι Έλληνες συμμετέχοντες αυθόρμητα ανέφεραν πρώτα τη Γερμανία (36%) και δεύτερη την Αμερική (13%).

Υπό αυτά τα δεδομένα, μάλλον αναμενόμενη είναι η πορεία που συνεχίζουν να καταγράφουν εντός των ελληνικών τειχών αρκετές πολυεθνικές επιχειρήσεις.
Μπορεί η κρίση να τις έχει «κτυπήσει» όχι όμως στον ίδιο βαθμό που έχουν πληγεί αρκετές αντίστοιχες ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες ελέω κρίσης καλούνται να λύσουν και τον γρίφο της ρευστότητας. 

Πρόβλημα που δεν το αντιμετωπίζουν οι ξένοι ανταγωνιστές τους οι οποίοι σε μια δύσκολη στιγμή απευθύνονται στα κεντρικά τους. Την ίδια ώρα  η δυνατότητα εξεύρεσης κεφαλαίων τους παρέχει ένα ακόμη προβάδισμα.  
Των επενδύσεων, εξαγορών και φυσικά επιθετικής τιμολογιακής πολιτικής, η οποία για όσους γνωρίζουν το “παιγνίδι” κοστίζει και μάλιστα ακριβά. 

 Έτσι λοιπόν γνωστοί πολυεθνικοί παίκτες όπως οι LVMH’s, Nestle, Unilever, Κωτσόβολος, Media Markt, Carlsberg και ΑΒ Βασιλόπουλος φαίνεται να κρατούν αντιστάσεις αλλά και να κερδίζουν τη μάχη αυξάνοντας μερίδια. Μπορεί στο τέλος της ημέρας, και μιλάμε για το 2011, το ταμείο τους να μην είχε τα κέρδη των παρελθουσών ετών, είναι πάντως σε καλύτερη μοίρα από αρκετές άλλες επιχειρήσεις.  

Η κρίση άλλωστε, όπως έχουν δηλώσει ανώτατα στελέχη των Unilever, Media Markt, Makro, Αθηναϊκής Ζυθοποίας, Friesland Campina, η οποία έχει ημερομηνία λήξης, είναι μια ευκαιρία. Η στρατηγική άλλωστε των πολυεθνικών ομίλων παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα και δη σε περιόδους οικονομικής κρίσης είναι η σχετική θέση των προϊόντων να βελτιώνεται με νέα προϊόντα, καινοτομία, εξαγορές, επενδύσεις και διαφήμιση, στρατηγική η οποία όπως φαίνεται αποδίδει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια πτωτική αγορά όπως αυτή της μπύρας, η Μύθος Ζυθοποιία θυγατρική τηςCarlsberg πέτυχε διεύρυνση μεριδίου και αύξηση πωλήσεων. Από την άλλη πλευρά  οι εξαγωγές της αυξήθηκαν κατά 40% το 2011 σε σχέση με το 2010 λόγω της ισχυρής ζήτησης από χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστραλία, η Αγγλία και οι ΗΠΑ, όπου το ελληνικό στοιχείο έχει έντονη παρουσία.

Καθόλου άσχημα δεν τα πήγε πέρυσι ούτε και η ΑΒ Βασιλόπουλος η οποία έχει εκπονήσει για τη φετινή χρονιά βαρύ επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 100 εκατ. Ευρώ. Σύμφωνα με την αλυσίδα τα οικονομικά μεγέθη της παρά το δυσμενέστατο οικονομικό περιβάλλον είναι θετικά βελτιώνοντας και το μερίδιο αγοράς της.

Τις επενδύσεις στην Ελλάδα συνεχίζει η Nestle η οποία πέτυχε οργανική ανάπτυξη 3,7% σε Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία. Κόντρα στην κρίση χρέους που μαστίζει την Ευρώπη και δη τον Ευρωπαϊκό Νότο η Nestle επέδειξε σημαντικές αντιστάσεις πετυχαίνοντας ανάπτυξη. Σε ότι αφορά το κομμάτι των επενδύσεων, η Nestle Ελλάς σκοπεύει να επενδύσει φέτος περί τα 9 εκατ. ευρώ στο κομμάτι της παραγωγής, στα προϊόντα της αλλά και στους low food spenders μέσω της διάθεσης προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές.

Γιώργος Παλαιολόγος


 newpost
Διαβάστε περισσότερα » »

Μάστιγα η βία κατά των γυναικών στην Ελλάδα - Η σιωπή που δεν σπάει!

«Δύο γυναίκες το χρόνο πέφτουν θύματα δολοφονίας από τους άντρες τους»,  λέει και σοκάρει στην «Άλμα Υγείας» η Πρόεδρος της WIN HELLAS Μάντα Παπαδάκου, επικαλούμενη τις τελευταίες εκθέσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των δύο Φύλων

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Γιορτή της γυναίκας αύριο και δυστυχώς τα κρούσματα βίας σε βάρος τους αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Σας παραθέτω μια συγκλονιστική συνέντευξη που μου είχε δώσει για λογαριασμό της Άλμα Υγείας η Μάντα Παπαδάκου. 

«Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη», είχε πει πριν από πολλά χρόνια ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ  Κόφι Άναν. Φαίνεται όμως πως τίποτα δεν έχει αλλάξει στο πέρασμα του χρόνου και πολλές είναι οι γυναίκες που υπομένουν βασανιστήρια βουβές και αβοήθητες.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, η κατάσταση λίγο πολύ παραμένει ίδια τα τελευταία χρόνια. Η βία κατά των γυναικών αποτελεί καθημερινό φαινόμενο και το ασθενές φύλο αγωνίζεται να διατηρήσει τα δικαιώματά του. Όπως αναφέρεται στο εθνικό πρόγραμμα για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά γυναικών 2009-2013 του υπουργείου δικαιοσύνης, διαφάνειας & ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της γενικής γραμματείας ισότητας των δύο φύλων (ΓΓΙΦ), παρά την θέσπιση και εφαρμογή των νόμων 3064/2002 και 3500/2006, δεν έχει διαφοροποιηθεί ως προς το μέγεθος και την έκταση της παράνομης διακίνησης γυναικών με στόχο την σεξουαλική εκμετάλλευση και της ενδοοικογενειακής βίας. Αντίθετα αυξήθηκαν οι δολοφονίες γυναικών από τους συντρόφους τους, τα εγκλήματα τιμής, η σωματική και ψυχολογική κακοποίηση των  γυναικών.

Στοιχεία σοκ….

«Δύο γυναίκες το χρόνο πέφτουν θύματα δολοφονίας από τους άντρες τους»,  λέει και σοκάρει στην «Άλμα Υγείας» η Πρόεδρος της WIN HELLAS Μάντα Παπαδάκου, επικαλούμενη τις τελευταίες εκθέσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των δύο Φύλων. Τη παραπάνω ανατριχριαστική δήλωση της κας. Πααδάκου επιβεβαιώνουν και τα επίσημα στοιχεία του κράτους σύμφωνα με τα οποία μόνο μέσα στους τελευταίους 17 μήνες σημειώθηκαν 35 δολοφονίες γυναικών από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους. Την ίδια στιγμή, το πρώτο εννεάμηνο του 2009, καταγράφηκαν 1.661 τηλεφωνήματα στα Συμβουλευτικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας σε Αθήνα και Πειραιά από κακοποιημένες γυναίκες που ζητούσαν ψυχοκοινωνική στήριξη και νομικές συμβουλές, ενώ κλείστηκαν 657 ραντεβού με τους αρμόδιους των κέντρων.



Υπομένουν...
Στην συνέχεια η κα. Παπαδάκου αναφέρει στην εφημερίδα μας πως όλες οι περιπτώσεις κακοποιημένων γυναικών που φτάνουν στην WIN HELLAS, η μια είναι πιο ανατριχιαστική από την άλλη. «Κάθε γυναίκα  που έρχεται σε εμάς κουβαλάει ένα δικό της μαρτυρικό σταυρό. Δυστυχώς οι γυναίκες υπομένουν πολλά….δεν λύνουν την σιωπή τους και υπομένουν βουβά τα βασανιστήρια τους. Είναι μεγάλη απόφαση να απευθυνθούν σε εμάς για να μπορέσουμε να τις βγάλουμε έξω από το λαβύρινθο της. Εξάλλου το πιο συγκλονιστικό πράγμα είναι να αναγνωρίσει κάποιος το τι του συμβαίνει. Η στιγμή της συνειδητοποίησης είναι η πιο μεγαλειώδης. «Θυμάμαι περιστατικά γυναικών, που έκλαιγαν έξω από τα σκαλιά σε τραγική κατάσταση, οι ίδιες που μετά στέλνουν την ευγνωμοσύνη τους, όχι απέναντι σε μένα μόνο, αλλά σε όλους, στη W.I.N., στη ζωή, έχοντας πια πατήσει γερά στα πόδια τους. Έχω να θυμηθώ περιστατικά, που έχουν καταγγείλει άνδρες για γυναίκες του οικογενειακού τους περιβάλλοντος που έχουν κακοποιηθεί, εκεί να δεις αδρεναλίνη από και προς κάθε επίπεδο...Θέλει κουράγιο αυτός ο στόχος, αλλά πώς να λείψει το κουράγιο από μας όταν μετά από πολλή δουλειά οι γυναίκες αυτές αποκτούν την απόλυτη αυτοκυριαρχία και διαδίδουν το μήνυμα, απαλλαγμένες από το φόβο.. Αυτό επιτάσσει κι ο νόμος της συγχρονικότητας, να σπάσει τη σιωπή του κάθε άτομο, που έχει κακοποιηθεί. Και οι αριθμοί δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι, βάσει επισήμων πηγών που αφορούν μόνο περιπτώσεις που έχουν μιλήσει τα ποσοστά είναι πολύ μεγάλα», λέει χαρακτηριστικά στην Άλμα Υγείας η κα. Μάντα Παπαδάκου.


Νιώθουν ταπεινωμένες

Ένα μεγάλο μέρος των θυμάτων δεν καταγγέλλουν το βιασμό ή την απόπειρα και αυτός είναι ο λόγος που οι έρευνες δεν είναι πλήρεις. Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να διαγράψουν το περιστατικό από την μνήμη τους γιατί αισθάνονται ταπεινωμένες και οργή απέναντι στον βιαστή, πολλές φορές απέναντι στο ανδρικό φύλο γενικότερα. Δεν θέλουν να  μπουν στη διαδικασία να απαντήσουν σε προσωπικές ερωτήσεις και να βιώσουν ξανά στο δικαστήριο την τραυματική εμπειρία του βιασμού. Ακόμη,  δεν θέλουν να αναστατώσουν την οικογένεια και φοβούνται τον κοινωνικό περίγυρο. Πιστεύουν, όχι άδικα, ότι θα βρεθούν κατηγορούμενες, καθώς πολλοί είναι αυτοί που στο άκουσμα ενός βιασμού εμμέσως κατηγορούν τη γυναίκα γιατί π.χ. προκάλεσε με τη συμπεριφορά της. Τέτοιες θεωρίες είναι απαράδεκτες και ταιριάζουν σε ανθρώπους χαμηλού μορφωτικού και πνευματικού επιπέδου.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε περιπτώσεις όπου ο βιαστής είναι μέλος της οικογένειας ή ανήκει στο συγγενικό περιβάλλον, οι καταγγελίες αγγίζουν μόλις το 1%!
Χαρακτηριστικό του παραπάνω γεγονότος είναι το συμπέρασμα που προκύπτει ότι κάθε χρόνο διαπράττονται στην Ελλάδα 4.500 βιασμοί, από τους οποίους οι 270 γίνονται γνωστοί στην αστυνομία, οι 183 καταλήγουν σε σύλληψη κάποιου υπόπτου, οι 47 φτάνουν στο ακροατήριο για να εκδικασθούν κατόπιν άσκησης ποινικής δίωξης, οι 20 καταλήγουν σε καταδικαστική απόφαση και, τελικά, σε λιγότερους από 10 βιασμούς επιβάλλεται στο δράστη η ποινή στέρησης της ελευθερίας. Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι δράστες είναι κυρίως άνδρες και τα περισσότερα περιστατικά διαπράττονται στην επαρχία.
 
 
pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »

Καταργείται η εντοποιότητα ως κριτήριο πρόσληψης σε περιοχές άνω των 10.000 κατοίκων


Καταργείται η εντοπιότητα ως κριτήριο για προσλήψεις σε περιοχές άνω των 10.000 κατοίκων, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα στο νέο πειθαρχικό πλαίσιο για τους δημοσίους υπαλλήλους.


Σύμφωνα με την τροπολογία παγώνουν οι εκπαιδευτικές άδειες για το 2012 και όλες οι προσλήψεις θα εντάσσονται στον κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.


Η εντοπιότητα θα ισχύσει για λόγους αποκέντρωσης και πληθυσμιακής ενίσχυσης ευαίσθητων περιοχών της χώρας, όπως είναι η παραμεθόριος, τα νησιά αλλά και οι μικροί δήμοι με πληθυσμό 10.000 κατοίκους.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Η Φινλανδία ξεμπροστιάζει τον Βενιζέλο!

Αποκαλύπτεται ο ρόλος του για την
προστασία των τραπεζών!

Η Ελλάδα ζήτησε από την Φινλανδία να μην δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τη διμερή τους συμφωνία στο θέμα παροχής εγγυήσεων!
Ο λόγος; Να προστατευθούν οι Ελληνικές τράπεζες που είχαν άμεση συμμετοχή!....
Το θέμα προέκυψε όταν το κόμμα των «Αληθινών Φινλανδών” ζήτησε από την κυβέρνηση της χώρας να δώσει στη δημοσιότητα της λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Ελλάδα για την παροχή εγγυήσεων, ειδάλλως απείλησε να φέρει το θέμα στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
Σε ανακοίνωσή του η βουλευτής του κόμματος Pirkko Ruohonen-Lerner επικαλείται την άποψη του καθηγητή νομικής Olli Maenpaa ο οποίος θεωρεί πως η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να μην δημοσιοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας είναι αντίθετη στους κανονισμούς.
Από τη μεριά του το υπουργείο Οικονομικών απαντά πως οι ενέργειες του είναι νόμιμες και πως οι λεπτομέρειες κρατήθηκαν μυστικές έπειτα από αίτημα της Ελλάδας ώστε να προστατευθούν οι ελληνικές τράπεζες που συμμετέχουν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα την υπέγραφε.
Το θέμα θα το σχολιάσει ο κ. Βενιζέλος;
Τι κρύβει η συμφωνία και γιατί καλύπτει και
πάλι τις ιδιωτικές τράπεζες της Ελλάδας;


e-rodios

 
Διαβάστε περισσότερα » »

H εθελοντική διασωστική ομάδα στις 19-3-2012 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιήσει στο πνευματικό κέντρο Αμυνταίου, σεμινάριο Αʼ βοηθειών στους εκπαιδευτικούς , του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αμυνταίου και σε γονείς της περιοχής.

H εθελοντική διασωστική ομάδα στις 19-3-2012 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιήσει στο πνευματικό κέντρο Αμυνταίου, σεμινάριο Αʼ βοηθειών στους εκπαιδευτικούς , του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αμυνταίου και σε γονείς της περιοχής.

Το σεμινάριο θα έχει δυο μέρη το θεωρητικό και το πρακτικό

Το παραπάνω σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση του πρόεδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμυνταίου κύριου Μαρκόπουλου Δημήτριου και του γραμματέα κύριου Βασιλειάδη Βασιλείου.

Το Δ.Σ και τα μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαίδας με την ευκαιρία αυτήν θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά την διοίκηση και τα μέλη του συλλόγου για την ευγενική τους χορηγία τους , η οποία είναι ένα εκπαιδευτικό βρεφικό πρόπλασμα , δυο θήκες για οξύμετρα και μάσκες οξυγόνου με επαναεισπνοή συνολικής άξιας 210 ευρώ.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα του ΚΤΕΛ Κοζάνης εναντίον της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεκτή έγινε από το Πρωτοδικείο Κοζάνης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΑ Κοζάνης, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το ΚΤΕΛ Κοζάνης εναντίον της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την διεξαγωγή δρομολογίων με λεωφορεία από Κοζάνη προς Θεσσαλονίκη και Λάρισα ως ανταπόκριση των σιδηροδρομικών αμαξοστοιχιών.


Το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή με το σκεπτικό, ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δικαιούται να διεξάγει τέτοιου είδους δρομολόγια μόνο σε κάθετες και όχι σε παράλληλες γραμμές. Παράλληλα υποχρεώνει το ΚΤΕΛ Κοζάνης να καταθέσει εντός 60 ημερών τακτική αγωγή κατά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αφού τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Από την πλευρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα εξεταστεί ο τρόπος με το οποίο θα γίνει προσφυγή εναντίον της εν λόγω απόφασης.

ΕΡΑ Κοζάνη

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Παντελής Οικονόμου: «Όχι σε προνομιακή φορολόγηση στο πετρέλαιο θέρμανσης στη Δ. Μακεδονία - Ναι σε επίδομα θέρμανσης»!

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα (16:05) η συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, βουλευτών, δημάρχων και εκπροσώπων των φορέων της περιφέρειας με τον Υφυπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, σχετικά με την ενεργειακή φτώχεια και ειδικότερα με το κοινό αίτημα όλων των φορέων, για μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.


Ο Υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το αίτημα για φορολόγηση με διαφορετικό – χαμηλότερο - ποσοστό κατʼ εξαίρεση για κάποια περιοχή της Ελλάδας, αντιβαίνει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Ωστόσο ο υπουργός υποσχέθηκε τη θέσπιση επιδόματος θέρμανσης για την Δυτική Μακεδονία, χωρίς όμως να προσδιορίσει το «ύψος» του, αφού τόσο αυτό όσο και τα κριτήρια με βάση τα οποία θα χορηγείται, τα δικαιούχα πρόσωπα, η αρμόδια αρχή και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση, θα καθορισθούν με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτο! Ο Παπαδήμος δεν έδωσε συγχαρητήρια στον Πούτιν! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

Ενώ όλοι οι αρχηγοί κρατών συνεχάρησαν είτε δημόσια, είτε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, από την πλευρά του Έλληνα πρωθυπουργού, φωνή βοώντος. Ο Λουκάς Παπαδήμος, δεν θεώρησε υποχρέωση του να πει έστω τα…
τυπικά, στον Ρώσο ηγέτη, σε αντίθεση με όλους τους αρχηγούς και πρωθυπουργούς που συνεχάρησαν τον Πούτιν!

Είναι γεγονός βέβαια πως οι δύο άνδρες έχουν διαφορετική πολιτική προσέγγιση, καθώς η Ρωσία ήταν από τις χώρες που δεν ήθελε να δοθεί η επιπλέον χρηματοδότηση και βοήθεια στην Ελλάδα και την βούληση της αυτή την είχε εκφράσει ανοιχτά στο Δ.Σ του ΔΝΤ.Αυτό βέβαια, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την… παράλειψη του Έλληνα πρωθυπουργού, καθώς η Ελλάδα στην δεινή θέση που βρίσκεται δεν έχει την πολυτέλεια να επιλέγει φίλους, ειδικά στην περίπτωση των Ρώσων, που έχουν δείξει πως μας βλέπουν ιδιαίτερα φιλικά…
tsantiri
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΣΕΛΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΡΟΠΛΟΙΟ

Πολλοί είναι αυτοί που όταν λέω ότι η Σελήνη είναι ένα διαστημόπλοιο και όχι δορυφόρος της γης ξεσπάνε στα γέλια, ή ακόμα με κοιτάνε πολύ περίεργα σαν να είμαι εγώ εξωγήινος…. τους δικαιολογώ!!! Είναι ένα πείραμα που έκανα για να δω τις αντιδράσεις του κόσμου σε κάτι που λιγοστοί γνωρίζουν ότι η Σελήνη είναι << κάτι >> που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί που βρίσκεται τώρα αλλά κάπου αλλού!!! Σας φαίνεται και εσάς παράξενο; Δεν σας αδικώ, φαίνεται παράξενο ακόμα σε κάποιους από τους συνεργάτες μου. Βλέπεται είναι κάτι που δεν μπορεί να το χωνέψει ο ανθρώπινος εγκέφαλος ότι η Σελήνη είναι κάτι άλλο από ότι αυτό που μαθαίναμε στο σχολείο, ότι είναι μια τεράστια προστασία της γης από τους μετεωρίτες και ότι αν δεν υπήρχε η Σελήνη δεν θα υπήρχε η γη!!! Είναι όμως η αλήθεια αυτή;
Μετά από σοβαρές έρευνες και μελέτες όχι μόνο δικές μου ή των συνεργατών μου αλλά και άλλων πολλών επιστημόνων, μαθηματικών, αστρονόμων, γεωλόγων καταθέτω το παρακάτω άρθρο με αποδείξεις που δείχνουν ότι η Σελήνη είναι ένα τεχνητό αστρόπλοιο και όχι ένας πλανήτης-δορυφόρος της γης!!!!!
Ξεκινώντας την έρευνα αυτήν ήθελα τουλάχιστον τα μαθηματικά τα οποία είναι αλάνθαστα αλλά είναι και η παγκόσμια γλώσσα του σύμπαντος να συμφωνούν με τις έρευνες μου!! Όταν ανάθεσα σε έναν από τους συνεργάτες μου να μου βρει αποστάσεις γη-Σελήνης, την μάζα της αλλά και ότι άλλο μπορούσε να βρει που να μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στια μαθηματικές αποδείξεις…… έμεινα άφωνος όταν μου είπε ότι ήδη έχουν γίνει οι ανάλογες διαδικασίες ειδικά από έναν μεγάλο αστρονόμο και συγγραφέα του προηγούμενου αιώνα Ισαάκ Ασίμωφ. Αμέσως παράτησα ότι έκανα και έτρεξα να βρω τις αποδείξεις μόνος μου….. ήθελα να μάθω αν ο Ασίμωφ είχε τις ίδιες ανησυχίες με μένα και με κάποιους άλλους ερευνητές.
Πράγματι, είχε παρατηρήσει ότι η δύναμη που έλκει ο Ήλιος την Σελήνη είναι η διπλάσια από την αντίστοιχη της Γης!!!! Η δυσαναλογία έλξης θα έπρεπε να είχε αποσπάσει την Σελήνη από την θέση της!!!!! Πράγμα το οποίο για άγνωστους και ανεξήγητους λόγους δεν συμβαίνει ανατρέποντας νόμους της φυσικής!!! Έτσι το συμπέρασμα του Ασίμωφ είναι ότι η Σελήνη δεν είναι φυσιολογικός δορυφόρος της Γης, γιατί << κάτι >> την κρατάει καρφωμένη στην θέσε της !!!
Θέλησα και εγώ να επιβεβαιώσω την θεωρία του Ασίμωφ και κατέληξε σε κάποια εκπληκτικά συμπεράσματα που θα τα μοιραστώ μαζί σας!!!!
Πράγματι αν εφαρμόσουμε το νόμο της παγκόσμιας έλξης F=Gx(m1 x m2)/r2 για Γη-Σελήνη αλλά και Ήλιο-Σελήνη, προκύπτουν τα εξής!!
Η σταθερότητα της παγκόσμιας έλξης είναι G=6,67 x 10-11N m2 kg-2
Η μάζα του Ήλιου είναι 1,989 x 1027 kg, η μάζα της Γης είναι 5,974 x 1021 kg, και η μάζα της Σελήνης είναι 7,348 x 10 19 kg.
H μέση απόσταση Ήλιου-Γης είναι 149,9 x 109 m, η μέση απόσταση Σελήνης-Γης είναι 384 x 106 m, ενώ η απόσταση Ήλιου-Σελήνης μπορεί και αυτή να θεωρηθεί ίση με την απόσταση Ήλιου-Γης δηλαδή 149,9 x 109 m,!!!
Η ελκτική δύναμη Ήλιου-Σελήνης είναι: 8,67 x 1011 x 1,989 x 1027 x 7,348 x 1019/ (149,9 x 109)2 = 4,33 x 1014N
H ελκτική δύναμη Γης-Σελήνης είναι: 6,67 x 1011 x 5,974 x1021 x 7,348 x1019 / (384 x106)2 =1,98 x 1014N
Ο Ασίμωφ πράγματι είχε απόλυτο δίκιο!! Ο λόγος της ελκτικής δύναμης Ήλιου-Σελήνης / Γης-Σελήνης = 4,33 / 1,98 = 2,18 δηλαδή η Σελήνη έλκετε με σχεδόν διπλάσια δύναμη από τον Ήλιο και λογικά έπρεπε να είναι πλανήτης σε τροχιά μόνο γύρω από τον Ήλιο και όχι δορυφόρος της Γης!!!!
Η μοναδική, λοιπόν περίπτωση να παραμένει η Σελήνη σε σταθερή τροχιά γύρω από την Γη είναι να υπάρχει μάζα που δεν έχει υπολογιστεί!!! Η Σελήνη έχει θεωρητική πυκνότητα 3,34gr / cm2.
Η πραγματική της πυκνότητα όπως απέδειξαν τα εργαστηριακά αποτελέσματα που διέρρευσαν και που ουδέποτε η NASA παραδέχτηκε αναφέρουν ότι είναι περίπου 5,5gr/cm2 δηλαδή 1,6 φορές μεγαλύτερη από τη θεωρητική!!
Όμως, η πυκνότητα είναι ευθέος ανάλογη της μάζας. Συνεπώς και η ελκτική δύναμης της Γης και του Ήλιου θα είναι 1,6 φορές μεγαλύτερη από τις αντίστοιχες που υπολόγισα. Ο νέος λόγος των δυνάμεων Ήλιου = Σελήνη/Γης-Σελήνης θα είναι 1,6 x 4,33 / 1,6 x 1,98 = 2,18.
Άρα η μάζα και η πυκνότητα της Σελήνης δεν επηρεάζουν καθόλου τον λόγο 2,18. Επίσης προκύπτει ότι κανένα σώμα, με οποιαδήποτε μάζα οπού βρίσκετε στο εσωτερικό ή στην επιφάνεια της Σελήνης δεν μπορεί να αλλάξει το λόγο 2,18!!! Αυτό γιατί απλά μεγαλώνει την μάζα της Σελήνης!!! Μήπως υπάρχει κάποια << ΚΡΥΦΗ >> μάζα που επηρεάζει τους υπολογισμούς.
Η λογική μας λέει ότι αν βεβαία υπάρχει κάτι, θα υπάρχει στην αθέατη πλευρά της Σελήνης, φυσικά όχι στην επιφάνεια της, αλλά σε τροχιά γύρω από αυτήν. Πιο είναι το σημείο της αθέατης πλευράς της Σελήνης οπού περιστρέφεται με την ίδια γωνιακή ταχύτητα με την Σελήνη και είναι ορατό στην Γη; Μα φυσικά το σημείο L2 Langrange!!
Έτσι!! Προκύπτει ότι ένας τεράστιος τεχνητός δορυφόρος που βρίσκεται στην αθέατη πλευρά της Σελήνης, περιστρέφεται συγχρόνως γύρω από την Σελήνη συνεισφέροντας έτσι στο σύστημα Σελήνη-Ήλιος-Γη την σταθερότητα που λείπει. Αν όμως η μάζα του δορυφόρου προστεθεί στη μάζα της Σελήνης, τότε το κοινό κέντρο βάρους θα έλκεται πάλι με διπλάσια δύναμη από τον Ήλιο από ότι από την Γη. Έτσι το δίδυμο Σελήνης-δορυφόρου θα είχε αποσπαστεί από την Γη και θα περιφέρετε γύρω από τον Ήλιο!!
Άρα!! Ο δορυφόρος αυτός << αν υπάρχει >> θα έχει φτιαχτεί με σκοπό να εξουδετερώνει την ελκτική δύναμη του Ήλιου!!!! Ο δορυφόρος θα περιστρέφεται γύρω από την Σελήνη σε 23,3 ημέρες, όσες και το σημείο L2 Langrange. Η συνολική δύναμη που ασκεί ο Ήλιος στο βαρύκεντρο Σελήνης-τεχνητού δορυφόρου, όταν η Σελήνη βρίσκεται μπροστά από τον Ήλιο ( ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ), θα είναι:
FΉλιου-FΓης=2,18 FΓης-FΓης=1,18 FΓης. Έτσι η βαρυτική έλξη που δρα και ως κεντρομόλος έχει σε αυτήν την περίπτωση φορά προς τον Ήλιο. Δηλαδή η Σελήνη έπρεπε να αποσπαστεί και να περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο και όχι γύρω από την Γη!!!! Αντίθετα όταν έχουμε πανσέληνο οι ελκτικές δυνάμεις που ασκούν ο Ήλιος και η Γη στο βαρύκεντρο Σελήνης – τεχνητού δορυφόρου είναι ΟΜΟΡΡΟΠΕΣ και συνεπώς η συνολική δύναμη που ασκείτε στο βαρύκεντρο Σελήνης – τεχνητού δορυφόρου θα είναι:
FΉλιου+FΓης= 2,18 FΓης+FΓης=3,18 FΓης με φορά πάλι τον Ήλιο. Δηλαδή η βαρυτική έλξη, που δρα και ως κεντρομόλος, έχει και σε αυτήν την περίπτωση φορά προς τον Ήλιο. Στην περίπτωση αυτήν η Σελήνη έπρεπε να αποσπαστεί βίαια από την τροχιά της και να συγκρουστεί με την Γη, που βρίσκεται ανάμεσα σε αυτήν και τον Ήλιο, ή να αρχίσει να περιστρέφεται πολύ γρηγορότερα γύρω από την Γη εξ αιτίας της τριπλάσιας κεντρομόλου!!!
Όμως η τροχιά της Σελήνης δεν φαίνεται να αλλάζει παρ’ όλη την διαφορική αύξηση-μείωση της συνολικής ελκτικής δύναμης-που δρα και σαν κεντρομόλος-από 1,18 έως 3,18 φορές την έλξη της Γης.
Έτσι η ύπαρξη τεχνητού δορυφόρου στην αθέατη πλευρά της Σελήνης που έχουν προτείνει κάποιοι ερευνητές δεν ισχύει. Άρα κάτι άλλο συμβαίνει που << κάποιοι >> δεν θέλει να μαθευτεί στην ανθρωπότητα ακόμα.
Ένα πολύ καλό βιβλίο οπού αναλύει τα πάντα με λεπτομέρεια είναι << Το Μυστήριο της Σελήνης >> του Σωτήρη Σόφια αν και είναι δύσκολο σήμερα να βρεθεί, αν το βρείτε διαβάστετο θα εκπλαγείτε………!!!!!



Όσοι έχετε διαβάσει το άρθρο μου ΛΕΥΚΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ θα θυμάστε την συζήτηση που είναι με τον ΑΓΝΩΣΤΟ. Σε ένα σημείο είχε αναφέρει, << ….. ώσπου το βαριά πληγωμένο αστρόπλοιο των Δρακονιανών τραβήχτηκε από την μαγνητική έλξη της γης και έγινε μόνιμος δορυφόρος της….. >>. Θυμάμαι τα λογία του σαν τώρα και ας έχουν περάσει κάποια χρόνια, στην αρχή δεν έδωσα τόσο βάση στο ζήτημα της Σελήνης, μα στην πορεία όταν ανακάλυψα ότι κατά ένα τρόπο κάποια μεταλλαγμένα όντα της μέσης Γης είχαν να κάνουν με την Σελήνη τότε οι έρευνες μου στράφηκαν όσο μπορούσαν σε αυτήν. Νομίζετε ότι είναι εύκολο; Σας διαβεβαιώνω καθόλου, πιο πολλές αποδείξεις βρίσκει σήμερα κάποιος για την Σελήνη στην αρχαιότητα παρά στην σημερινή εποχή. Εκτός και κάποιος διαθέτει ένα παρά πολύ καλό τηλεσκόπιο για να μπορέσει να την παρατηρήσει όπως πρέπει. Εδώ όμως δημιουργείτε ένα εύλογο ερώτημα, και το υπέρ σύγχρονο τηλεσκόπιο αν κάποιος διαθέτει πως μπορεί να δει την αθέατη πλευρά; Είναι απλό δεν μπορεί!!! Παρά μένει στις παρατηρήσεις των Αμερικανών και των Ρώσων για το τι υπάρχει εκεί…..
Ότι όμως και να υπάρχει δεν δείχνει να είναι λάθος με αυτά που έχουν φωτογραφηθεί από διαστημόπλοια και δορυφόρους!! Μα και έτσι να μην είναι οι εξισώσεις και πάλι είναι αληθινές οπότε εμένα αλλά και κάποιων άλλων ερευνητών δεν μένει παρά να πούμε ότι η Σελήνη είναι ένα τεράστιο αστρόπλοιο που αιωρείται μεταξύ Γης και Ήλιου!! Για να καταλάβουν και αυτοί που δεν το έχουν καταλάβει μέχρι τώρα τι κάνει η Σελήνη θα το πω με πιο απλά λογία:
Φανταστείτε την Σελήνη να είναι ένα ταχύπλοο ακριβώς στην κόψη του καταρράκτη Νιαγάρα!!! Από κάτω είναι το χάος που δημιουργεί η πτώση εκατομμυρίων κυβικών νερού!!! Μπροστά από το σκάφος βρίσκεται ένας τεράστιος βράχος με μικρή μαγνητική έλξη….. ικανή μόνο να τραβήξει το σκάφος για λίγο. Αν δεν υπήρχε ο καταρράκτης από την μαγνητική έλξη το σκάφος θα περιτριγυριζόταν γύρω από το βράχο σαν τρελό με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς να συγκρουστεί!!! Η τεράστια δύναμη των νερών μπροστά από το βράχο σπρώχνουν το σκάφος να πέσει στο καταρράκτη, μα αυτό δεν κουνιέται!! Δεν κουνιέται γιατί έχει βάλει της μηχανές τους πρόσω, τόσο ώστε να μην χτυπήσει τον βράχο και τόσο ώστε να μην πέσει στον καταρράκτη!!! Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την Σελήνη όσο απίστευτο και να σας φαίνεται!!! Στην μαθηματική εξίσωση που μας δίνει τα στοιχεία αυτά συμφωνούν όλοι οι μαθηματικοί, φυσικοί, και αστρονόμοι του κόσμου, μα ίσως επειδή φοβούνται το κύρος τους και την καριέρα τους δεν μιλάνε ανοιχτά για το θέμα!!!
Η αθέατη πλευρά της Σελήνης έχει τέσσερα μυστηριώδη μεγάλα πλατώματα. Ο κρατήρας Κόρολεφ στην μέση Hertzsprung ο Απόλλωνας και η θάλασσα της ανατολής!!




Αυτό είναι το περιβόητο τοίχος που τώρα οι επιστήμονες έχουν αρχίσει και πιστεύουν ότι δεν είναι φυσικό!! Δόξα τον θεό το κατάλαβαν!!! Έχουν προβληματιστεί για το τι θα μπορούσε να είναι. Εγώ τους απαντώ μια και φτάνει ως το μεγάλο πλάτωμα ίσως είναι κάποιο είδος αεροτομής; Ίσως!! Δεν θα ήθελα να θίξω άλλο το θέμα αυτό, γιατί ήδη ένας καλός συνάδελφος ετοιμάζει ένα βιβλίο περί αυτού του ζητήματος. Με τα στοιχεία όμως που σας έδωσα είναι ακράδαντες οι αποδείξεις ότι η Σελήνη είναι ένα αστρόπλοιο από το βαθύ διάστημα!! Για μένα προσωπικά είναι μια από τις ναυαρχίδες των Δρακονιανών!!! Όπως και να έχει το πράγμα μέχρι σήμερα κανένας δεν ξέρει αλλά και ούτε μπορεί να εξηγήσει γιατί η Σελήνη βρίσκεται σε τροχιά γύρω από την Γη και όχι γύρω από τον Ήλιο αλλά και την κρατά εκεί σαν φυσικό σώμα! Διότι όλοι πλέων είναι πεπεισμένοι ότι δεν είναι φυσικό σώμα …….. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.
Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!

ypo-skian
strange-files




πηγη
makedonia-is-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρε εδώ έχουν αρπάξει… δισεκατομμύρια, για το εκατομμύριο σκοτωνόμαστε;

Tώρα του έκαναν τα μούτρα κρέας. Πενήντα χρόνια κατακλέβει την Ελλάδα το μητσοτακέικικο, και στο εκατομμύριο κολλήσαμε που στο τέλος θα… αθωωθεί, λόγω …αβλεψίας. .
Γράφει το fimotro: Παραπέμπεται και επίσημα στην Ελληνική Δικαιοσύνη ο Ι. Κούβελος. Αυτό αποφάσισε πριν από λίγο η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Η απόφαση πάρθηκε από τα μέλη της επιτροπής ελέγχου των πόθεν έσχες της Βουλής τα οποία αποφάσισαν να...
αποστείλουν την υπόθεση του ζεύγους Μπακογιάννη – Κούβελου στην δικαιοσύνη με το αδίκημα της ανειλικρινούς δήλωσης «πόθεν έσχες».
Το ωραίο είναι ότι άλλο ένα στέλεχος του ΔΗΣΥ ξέχασε να υποβάλλει δήλωση και τον στέλνουν στον εισαγγελέα . Πρόκειται για τον πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ και νυν στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας , Γ. Δημητρακόπουλο.
Μολονότι ο πρώην ευρωβουλευτής, υπήρχε στη λίστα Βενιζέλου, με τα πολιτικά πρόσωπα που έβγαλαν πάνω από 100.000 ευρώ στο εξωτερικό δεν είχε υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες στη Βουλή.

ixnos1
Διαβάστε περισσότερα » »