Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Δύστυχε Έλληνα, διάβασε και φρίξε: Πως δικαστικοί και πολιτικοί τρώνε και πίνουν εις υγείαν τών κορόιδων…


Ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε με οργή ότι οι συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ. Αν όμως ξέραμε όλη την αλήθεια για το θέμα, θα εξοργιζόμασταν όχι με τους βουλευτές αλλά με τον εαυτό μας! Θα λέγαμε, καλά, γίνονται τόσο φοβερά και τρομερά πράγματα στη δημόσια ζωή και εγώ, ο λαός, κοιμάμαι;

Κοιμόμασταν! Μπροστά στα μάτια μας έγινε το 2006, 2008 το μεγαλύτερο αντικειμενικά σκάνδαλο από καταβολής του ελληνικού κράτους: Πήραν εξτρά, εντελώς παράνομα, με μία ληστρική απόφαση ενός δικαστηρίου, δύο δισεκατομμύρια ευρώ, οι δικαστές (περιλαμβάνονται και οι εισαγγελείς), οι βουλευτές και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, και ο λαός καμιά αντίδραση!

Διάβασε με προσοχή:

Υπάρχει στο Σύνταγμα το άρθρο 88, παρ. 2, που λέει: «Οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών είναι ανάλογες με το λειτούργημά τους. Τα σχετικά με τη βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη και με την κατάστασή τους γενικά καθορίζονται με ειδικούς νόμους». Τι σημαίνει και πως πρέπει να ερμηνευτεί (αν χρειάζονται ερμηνεία τα αυτονόητα!) αυτή η διάταξη; Ότι κατά τον ειδικό καθορισμό από τον νομοθέτη των αποδοχών των δικαστών, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ανάλογες συνθήκες της δουλειάς τους, η υπηρεσιακή κατάστασή τους και η ανάλογη κοινωνική αντίληψη για το υψηλό πράγματι δικαστικό λειτούργημα. Έτσι ακριβώς ερμήνευσε παλιότερα αυτή τη συνταγματική διάταξη το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ΄αριθμ. 736/1953 απόφασή του.

Αυτή η ερμηνεία, που θεωρεί τη διάταξη κατευθυντήριου, αν μη ευκτικού προς τον κοινό νομοθέτη χαρακτήρα, και που δεν αμφισβητήθηκε για 33 ολόκληρα χρόνια, δεν άφηνε βέβαια περιθώριο να αυξήσουν οι ίδιοι οι δικαστές, με δικαστικές αποφάσεις, τις αποδοχές τους.

Αλλά από το 1986 άρχισαν να αξιώνουν εξομοίωση των αποδοχών τους με εκείνες άλλων υψηλότερα αμοιβομένων κατηγοριών λειτουργών και υπαλλήλων, ιδίως με τους βουλευτές, τους διευθυντές γιατρούς του ΕΣΥ και τους καθηγητές πανεπιστημίων. Και το επέβαλαν με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αριθμ. 1951/1986, 400/1989, 1688/1991 και 4/1992.

Πως το πέτυχαν; Έδωσαν στην παραπάνω συνταγματική διάταξη επιτακτικό χαρακτήρα και την ερμήνευσαν ως εξής: Ότι λέγοντας το άρθρο 88, παρ. 2, του Συντάγματος ότι οι αποδοχές των δικαστών είναι ανάλογες με το λειτούργημα τους, εννοεί ότι δεν επιτρέπεται να παίρνει κανείς, ούτε στο δημόσιο τομέα ούτε στον ιδιωτικό (ναι, ούτε στον ιδιωτικό, ΣτΕ 4/1992!), αποδοχές μεγαλύτερες από τους δικαστές και ότι αν τυχόν κάποια κατηγορία εργαζομένων παίρνει μεγαλύτερες, αυτομάτως δικαιούνται αυτές τις μεγαλύτερες αποδοχές και οι δικαστές και οφείλει κάθε δικαστήριο να τις επιδικάσει!

Πρόκειται βέβαια για παράλογη ερμηνεία, που όμως έγινε νομολογία και ανέβασε μισθολογικά τους δικαστές στα ύψη! Και επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, φτάσαμε στην εξής απαίσια και καταστρεπτική για τα δημόσια οικονομικά μας δικαστική εξέλιξη…

Πρόσεξε, αναγνώστη, τι έγινε:

Στην κορυφή της μισθολογικής πυραμίδας, δεύτερος μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον ευρύ δημόσιο τομέα, βρισκόταν ήδη από το 2000 ένας μετακλητός κρατικός λειτουργός, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων (ΕΕΤΤ), μιας ανεξάρτητης αρχής, που είχε αποδοχές σχεδόν διπλάσιες από τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων, ως κρατικό «golden boy».

Πρόσεξε αναγνώστη: Μέχρι το 2006 οι δικαστές, όπως σου είπα, όπου εντόπιζαν κάποια κατηγορία εργαζομένων στο κράτος και γενικά στον δημόσιο τομέα να παίρνει υψηλότερες αποδοχές, αυτοί δίκαζαν οι ίδιοι και με βάση την διεστραμμένη ερμηνεία της παραπάνω συνταγματικής διάταξης ανέβαζαν στο ίδιο ύψος και τις δικές τους αποδοχές.

Αυτό έγινε με τις παραπάνω αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το 2006 όμως έγινε το εξής τελείως διαφορετικό: Το Μισθοδικείο, ένα ανώτατο ειδικό δικαστήριο που ιδρύθηκε το 2002 ειδικά για τους δικαστές και συγκροτείται από τρείς ανώτατους δικαστικούς, τρείς καθηγητές πανεπιστημίου και τρείς δικηγόρους, έβγαλε την υπ΄αριθμ. 13/2006 απόφαση που λέει τα εξής:

 Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων (προσοχή: Ένα άτομο δηλαδή και όχι μια κατηγορία υπαλλήλων, όπως έγινε όλες τις άλλες φορές) παίρνει σχεδόν διπλάσιες αποδοχές από τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων. Αυτό το πράγμα, είπε το Μισθοδικείο, παραβιάζει (τάχα) το Σύνταγμα, το παραπάνω άρθρο 88, παρ. 2 (που λέει ότι οι αποδοχές των δικαστών είναι ανάλογες με το λειτούργημά τους), είναι παράνομο, είναι αντισυνταγματικό, παραβιάζει την ισοτιμία των εξουσιών, πλήττει καίρια την δικαστική ανεξαρτησία!

Ας υποθέσουμε κι εμείς οι αφελείς ότι πράγματι δεν είχαμε επί χρόνια ισοτιμία των εξουσιών και ανεξάρτητους δικαστές, δηλαδή δεν είχαμε δημοκρατία, επειδή έτυχε ένας υπάλληλος, αυτό το κρατικό «golden boy», ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ να παίρνει, καλώς ή κακώς, βασιλικές αποδοχές.

Τι έπρεπε να κάνει το Μισθοδικείο; Η λογική και ο νόμος, το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λέει ότι έπρεπε, μετά την κήρυξη ως παράνομων των αποδοχών του υπαλλήλου αυτού κατά το μέρος που υπερβαίνουν τις δικαστικές αποδοχές, να στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα για να ερευνήσει την παρανομία.

 Αντί γι΄αυτό τι έκανε λέτε το Μισθοδικείο; Σου εφιστώ, αναγνώστη, απόλυτη προσοχή για να κατανοήσεις πλήρως τη δικαστική ακολασία που διέπραξε το κολασμένο αυτό δικαστήριο, το Μισθοδικείο, σε βάρος σου, σε βάρος όλου του δύσμοιρου λαού μας.

Διάβασε και φρίξε λοιπόν:

Η απόφαση υπ΄αριθμ. 13/2006 του Μισθοδικείου λέει ότι: Για να αποκατασταθεί η δικαστική ανεξαρτησία, η ισοτιμία των εξουσιών και άλλα ηχηρά παρόμοια, πρέπει αυτές τις παράνομες αποδοχές του «golden boy», του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων, να τις πάρουν και οι πρόεδροι των ανωτάτων δικαστηρίων και αναλογικά όλοι οι δικαστές!

Δηλαδή, αντί το Μισθοδικείο αυτό να κρίνει ότι πρέπει με κάποιον τρόπο να κατέβουν οι παράνομες αυτές αποδοχές του «golden boy», τις έδωσε και σε 6000 δικαστές και κατά συνέπεια, με βάση κάποιες άλλες αισχρές συνταγματικές διατάξεις, που τις αναφέρω παρακάτω, στα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τους βουλευτές! Σχεδόν διπλασίασε τις αποδοχές όλων αυτών, τη στιγμή που ήταν ήδη ψηλότερες από τις αποδοχές όλων των άλλων υπαλλήλων και λειτουργών του Κράτους!!! Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά πλειοψηφία.

 Μειοψήφισαν οι τρείς καθηγητές της Νομικής που μετείχαν στη σύνθεση, των οποίων η γνώμη (και η αγανάκτηση!) καταγράφεται στην απόφαση και λέει προφητικά ότι, αν το δικαστήριο δώσει αυτά τα χρήματα στους δικαστές «…κινδυνεύει να εξουθενώσει τα οικονομικά της χώρας, με συνέπεια την πρακτική αδυναμία του Κράτους να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του». Κι αυτό έγινε και το ζούμε σήμερα στο πετσί μας! Πόσα ήταν αυτά τα χρήματα; Βγαίνανε πολύ πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ, για 6000 δικαστές, ως αναδρομικά μισθολογικών διαφορών, συν τις συνεπαγόμενες αυξήσεις μέχρι του διπλασίου των ήδη παχυλότατων μισθών τους.

Με βάση αυτή την απόφαση αρ. 13/2006 του Μισθοδικείου σε κάθε δικαστή αναλογούσαν μαζί με τους τόκους κατά μέσο όρο κάπου 200.000 ευρώ μόνο από αναδρομικά! Δηλαδή επειδή η πατρίδα μας είχε την στραβή τύχη να παίρνει κάποιο κρατικό «golden boy», αντισυνταγματικά και παράνομα, όπως το ίδιο το Μισθοδικείο έκρινε, υψηλότατες αποδοχές, έπρεπε γι΄αυτήν την παρανομία να …πληρώσει το κράτος στους δικαστές, τους βουλευτές και τα μέλη του ΝΣΚ πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ μόνο αναδρομικά για δήθεν μισθολογικές διαφορές και επιπλέον σχεδόν να διπλασιάσει τις ήδη κορυφαίες αποδοχές τους! Και νομίζεις αναγνώστη ότι η φρίκη τελειώνει εδώ; Γελιέσαι!…

Γίνονται τέτοια πράγματα σε άλλη χώρα;

Πάρε όμως και άλλο χαπάκι, δύστυχε Έλληνα, δύστυχε αναγνώστη, διότι θα ταραχθείς και με τα εξής: Κατά το Σύνταγμα (άρθρο 111, παρ. 2 που διατηρεί την ισχύ του Ζ/1975 ψηφίσματος, το οποίο διατηρεί σε ισχύ την από 22.12.1964 σχετική απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής) η βουλευτική αποζημίωση εξισώνεται με τις αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου. Αυτή η ρύθμιση έγινε το 1964 από τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον «Γέρο της Δημοκρατίας», ο οποίος παράλληλα είχε διπλασιάσει τους δικαστικούς μισθούς -και ας μην αναλογιστούμε γιατί τα έκανε όλα αυτά τα φαύλα ο σχωρεμένος…

Λοιπόν, η κατάπτυστη απόφαση αριθμ. 13/2006 του Μισθοδικείου στηρίχθηκε, όπως προανέφερα, στο σκεπτικό ότι παρανόμησαν οι βουλευτές με το να μην αυξήσουν τις αποδοχές των δικαστών. Αυξάνει, κατόπιν αυτής της παρανομίας, διπλασιάζει τις αποδοχές όλων των δικαστών και πρώτα πρώτα του Προέδρου του Αρείου Πάγου και αυτομάτως διπλασιάζονται, αφού εξισώνονται κατά το Σύνταγμα, και οι αποδοχές αυτών που παρανόμησαν, δηλαδή των βουλευτών!!!

Πρόκειται για τα ποσά που είχαν μεταμορφωθεί σε «έκτακτη παροχή» στους δικαστές και σε 80% αύξηση και όπως μάθαμε πρόσφατα ζητούν ως αναδρομικά οι μισθολογικά ωφελούμενοι λόγω εξίσωσης συνταξιούχοι βουλευτές. Δηλαδή η αδικοπραξία – κατά την κρίση του ίδιου του Μισθοδικείου – της Βουλής, των βουλευτών, διπλασίασε τις αποδοχές των ίδιων των βουλευτών!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Βάλε κι άλλα θαυμαστικά, αναγνώστη, και ψάξε να βρείς που πήγε η βασική νομική αρχή που λέει ότι, «ο εξ οικείου πταίσματος ζημιούμενος ου δοκεί ζημιούσθαι»)…

Αναγνώστη, και κατά το Σύνταγμα, άρθρο 25, και κατά το νόμο, άρθρο 281 Αστικού Κώδικα, απαγορεύεται η καταχρηστική άσκηση δικαιώματος. Δηλαδή, δεν μπορείς κάποιο υπαρκτό δικαίωμα σου να το ασκήσεις, αν αυτή η άσκησή του υπερβαίνει προφανώς τα όρια της καλής πίστης, των χρηστών ηθών και τον οικονομικό και κοινωνικό σκοπό του δικαιώματος. Αν γίνουν δεκτά από ένα δικαστήριο, αν αποδειχθούν δηλαδή, γεγονότα που κατά καλόπιστη και ηθική κρίση, προσβλέποντας και στο οικονομικά και κοινωνικά δέον, συνιστούν κατάχρηση δικαιώματος, τότε η αγωγή του δικαιωματούχου απορρίπτεται.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει τίποτε πιο αντίθετο στην καλή πίστη, τίποτε πιο αντίθετο στα χρηστά ήθη, τίποτε πιο καταστρεπτικό οικονομικά, τίποτε πιο αντικοινωνικό από το να παίρνεις τις παράνομες και αντισυνταγματικές αποδοχές ενός ατόμου, ενός golden boy, και να τις επεκτείνεις σε όλους τους δικαστές, σε όλους τους βουλευτές, σε όλα τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και να διπλασιάζεις τις αποδοχές όλων αυτών, όταν μάλιστα ήδη βρισκότανε όλοι αυτοί στην κορυφή της μισθολογικής πυραμίδας!…

Θα γράψω και κάτι ακόμα και θα το γράψω με πολύ δισταγμό, τρέμοντας, διότι φοβάμαι ότι όπου με βρείς, αναγνώστη, αν δεν με πλακώσεις στο ξύλο, πάντως σίγουρα θα με φτύνεις, θα με λες ψεύτη, απατεώνα, τι είναι αυτά που γράφεις! Διότι θα θεωρήσεις ψέμα μου, είναι αδύνατο να πιστέψεις ότι συνέβη και το εξής:

 Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών δικάζοντας την πρώτη αγωγή δικαστή που στηριζόταν στην παραπάνω κατάπτυστη και αισχρή απόφαση του Μισθοδικείου, είπε (αριθμ. απόφασης 1445/2007) ότι αφού παρανόμησαν τα νομοθετικά όργανα του Κράτους, η Βουλή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με το να μη δώσουν και στους δικαστές τις αποδοχές του «golden boy», του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων, ανάγκασαν τους καημένους τους δικαστές να κάνουν αγωγές, κατά χιλιάδες, και αυτό προκάλεσε «εντυπώσεις στο ευρύ κοινό που δημιουργήθηκαν από δυσμενείς κρίσεις» κατά των δικαστών από τους δημοσιογράφους. Γι΄αυτά τα δυσμενή σχόλια καταδικάσθηκε το Δημόσιο να πληρώσει στον συγκεκριμένο ενάγοντα δικαστή, πέρα από τα αναδρομικά, χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη 5.000 ευρώ, δηλαδή ο λογαριασμός για το σύνολο των 6000 δικαστών βγαίνει 30.000.000 ευρώ!…

Για τον ίδιο ακριβώς νομικό λόγο (μάλλον νομικό παραλογισμό) δικαιούνται και οι βουλευτές από το Δημόσιο (και ας μη μου πεί κάποιος νομικός φωστήρας ότι δεν δικαιούνται, βάσει της ανωτέρω αισχρής νομολογίας) από 5.000 ευρώ (πέρα από τα αναδρομικά τους) χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ο καθένας, διότι με το να μην αυξήσουν οι ίδιοι στο ύψος των αποδοχών του Προέδρου της ΕΕΤΤ τις αποδοχές των δικαστών, υπέπεσαν -είπε το ληστρικό Μισθοδικείο- σε αδικοπραξία η οποία προκάλεσε την αύξηση των αποδοχών των δικαστών, και άρα, βάσει του Συντάγματος, αυτών των ίδιων, των βουλευτών, που αναγκάστηκαν γι΄αυτό το λόγο να κάνουν αγωγές κατά του δύστροπου Δημοσίου, οι οποίες αγωγές προκάλεσαν επίσης, όπως όλοι γνωρίζουμε, δυσμενείς εντυπώσεις στο ευρύ κοινό και άρα και αυτοί δικαιούνται από το Δημόσιο όπως ακριβώς και οι δικαστές, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, την χρηματική ικανοποίηση των 5000 ευρώ, για ηθική βλάβη που προκάλεσαν οι ίδιοι στον εαυτό τους! Τρελά πράγματα!

Και κάτι τελευταίο: Είναι χαρακτηριστικό της εθνικής παθογένειας το ότι δεν υπήρξε, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω, κανείς δικαστής, κανένας βουλευτής (όταν βγήκε στη σύνταξη…), κανένα μέλος του ΝΣΚ που ν΄αποποιήθηκε το αμαρτωλό χρήμα του Μισθοδικείου, που μεταμορφώθηκε σε «έκτακτη παροχή» με την ΚΥΑ 2/1601/0022/30.1.2008 και σε αύξηση 80% με τον ν. 3691/2008. Πριν τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις προηγήθηκε, ως αιτία τους, η ηθική οριζοντίωση των ταγών μας αλλά και της ίδιας της κοινωνίας μας. Χαυνοπολίτες, εγω-πρόβατα πολιτικών τσελιγκάτων, αυτοί ήμασταν…

Γιάννης Αποστολίδης, π. δικηγόρος

(Επιτρέπεται και είναι επιθυμητή από τον συντάκτη η ελεύθερη διάδοση του παρόντος κειμένου με οποιονδήποτε τρόπο. Για διάλογο μαζί μου ή τυχόν αντιδράσεις τηλεφωνήστε στο 6932 916443).

Πηγή και πλήρες κείμενο: infognomonpolitics.blogspot.com
 
http://diaforos.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Παναγιωταρέα έπαιρνε 8.000 ευρώ το μήνα από το Ερρίκος Ντυνάν και γιατροί και νοσηλευτές έμεναν απλήρωτοι.

Αποκάλυψη του planet-greece

Μετά τα 18.000 ευρώ που λάμβανε επί σειρά ετών η γενική διευθύντρια του νοσοκομείου όπως δήλωσε στο iatropedia.gr ο μέχρι πρότινος διαχειριστής του Ντυνάν, Λυκούργος Λιαρόπουλος, μια γνωστή καθηγήτρια, που δεν είναι γιατρός, εισέπραττε 8.000 μηνιαίως και μάλιστα χωρίς να είναι διευκρινισμένες και οι ...αρμοδιότητές της. 
Όπως σημειώνει ο καθηγητής κ.Λιαρόπουλος:
«Θεωρώ αυτονόητη την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης του μισθολογίου σύμφωνα με τις προτάσεις που έχω υποβάλει, που σε μικρό βαθμό άρχισαν να υλοποιούνται.
  Θα πρέπει να αποφεύγονται εξωφρενικές περιπτώσεις όπως γνωστής καθηγήτριας η οποία όχι μόνο εισέπραττε εξωφρενικές αμοιβές, για έργο που δεν μπόρεσε να μου εξηγήσει αλλά επιμένει και στην αποζημίωσή της".
Να σημειωθεί ότι της συγκεκριμένης καθηγήτριας της έγινε πρόσφατα μείωση μισθού κατά 50% και οι αμοιβές της περιορίσθηκαν στα 4000 ευρώ. 
Ωστόσο όπως σημειώνει και ο καθηγητής, όταν της ζητήθηκε να αποχωρήσει ζητούσε επιμόνως και να ...αποζημιωθεί. 
Πρόκειται για γνωστή στα δημόσια πράγματα καθηγήτρια σε μεγάλο πανεπιστήμιο της χώρας, η οποία είναι ευρέως γνωστή και στο κοινό. 
Πολλοί τη συζητούν και για τις υψηλές γνωριμίες της που συχνά της έδιναν την ευκαιρία να εισέρχεται σε διάφορους ισχυρούς κύκλους. 
Πάντως η κατασπατάληση των χρημάτων του Ερρίκος Ντυνάν δεν περιορίζεται στους μισθούς. Στο παρελθόν, όπως έχει καταγγείλει ο κ.Λιαρόπουλος, η διοίκηση του νοσοκομείου προέβαινε σε πανάκριβα δώρα στα στελέχη του νοσοκομείου όπως τσάντες ...Louis Vuitton, ρολόγια cartier και άλλα ανάλογα πολυτελή είδη, γεγονός που εξόργισε τους εργαζόμενους. 
Εξάλλου παραμένουν απλήρωτοι και με ένα αβέβαιο εργασιακό μέλλον.

Ο κ.Λιαρόπουλος βέβαια δεν κατονομάζει την καθηγήτρια αλλά αυτό το κάνουμε εμείς, στο planet-greece, που έχουμε γίνει πολλές φορές αποδέκτες παραπόνων για τον μισθό της κ.Παναγιωταρέα στο Ερρίκος Ντυνάν ,από τους ίδιους τους εργαζόμενους που παραμένουν ακόμη και σήμερα απλήρωτοι.
 
planet-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΛΑΜΑ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ..!!!!‏


Ἀλλά τί νά κάνουμε;
Κάτι ἄρχισε νὰ ξυπνᾶ σὲ αὐτὸν τὸν τόπο… 
Δὲν θὰ τὸ καταπνίξουμε γιὰ χάρι τῶν γειτόνων…

Κλάμα οι Σκοπιανοί για τους “οικολόγους”…

 Μία εδω έχετε ολόκληρη κυβέρνηση βρε παλικάρια! Στους οικολόγους κολλησατε;
“Το υπερεθνικιστικό κόμμα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, έχει πλέον μεγαλύτερη υποστήριξη από τους Έλληνες”, αναφέρει το Kanal5 της FYROM, το οποίο θυμάται τη διακοπή εκδήλωσης του “Ουράνιο τόξο/Βινοζίτο” στην Αθήνα, από Έλληνες εθνικιστές.
“Το μόνο κόμμα που δεν διστάζει να μιλάει για..
“Μακεδονική μειονότητα” στην Ελλάδα, οι Οικολόγοι πράσινοι δηλαδή, παίρνει 2,5%, λέει με παράπονο το Σκοπιανό site του καναλιού 5. (πηγή)
Στὸ μεταξύ, γιὰ νὰ μὴν παίρνουμε καὶ μεγάλες χαρές,  ἂς δοῦμε πρῶτα τὶ μᾶς ἑτοιμάζουν τὰ δικά μας νούμερα καὶ μετὰ νὰ χαροῦμε γιὰ τὶς ὅποιες πρωτιές τους!
Διότι, κακὰ τὰ ψέμματα, ἐδῶ ἔχουμε πλέον μάθει θαυμάσια τὶς «πατριωτικὲς» θέσεις πολλῶν. Λίγη ὑπομονὴ γιὰ νὰ μάθουμε καὶ τῶν ὑπολοίπων!
Φιλονόη. 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ- ΚΤΗΝΩΔΙΑ --- ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ...!!!

0,1,3.JPGΑπειλούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους οι κάτοικοι της περιοχής..
Το χρηματικό ποσό των 2000 ευρώ που είχε "σηκώσει" από την τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες, για το μνημόσυνο του αδικοχαμένου εγγονού της φέρεται να ήταν το κίνητρο των δολοφόνων της 85χρονης Σοφίας Κορναράκη από την Επισκοπή Ηρακλείου. Η άτυχη γυναίκα βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια των δολοφόνων της, οι οποίοι γνώριζαν καλά τις κινήσεις της ηλικιωμένης.

Την βρήκαν φιμωμένη και με τα μάτια καλυμμένα με ένα πανί….
Η 85χρονη βρέθηκε νεκρή με τα ρούχα της και τα παπούτσια της, γεγονός που σημαίνει ότι την σκότωσαν το βράδυ του Σαββάτου, μόλις επέστρεψε στο σπίτι της. Ο φρικτός θάνατος της 85χρονης έχει προκαλέσει θλίψη αλλά και οργή στην τοπική κοινωνία. Συγχωριανοί του θύματος απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και στοχοποιούν αλλοδαπούς, διαμηνύοντας ότι θα τους διώξουν από την περιοχή.
Η απουσία της 85χρονης Σοφίας Κορναράκη από την κυριακάτικη λειτουργία παραξένεψε την κόρη της, η οποία ανησύχησε και αναζήτησε την υπερήλικη μητέρα της στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε χρόνια στην Μεσοχωριά της Επισκοπής.
Την ανησυχία της επέτεινε το γεγονός ότι η πόρτα του μαγαζιού ήταν ανοιχτή και ο χώρος αναστατωμένος. Λίγα λεπτά αργότερα θα βρισκόταν αντιμέτωπη με το μακάβριο θέαμα. Η άτυχη γυναίκα ήταν πεσμένη μπρούμυτα δίπλα από το κρεβάτι της, στο σπίτι της.
Φιμωμένη και με τα μάτια καλυμμένα με ένα πανί. Το πρόσωπο της είχε μπλαβίσει και πάνω στη σορό της οι δράστες είχαν ρίξει διάφορα ρούχα, όπως ανέφεραν κάποιες πληροφορίες.
Η τραγική είδηση έγινε γνωστή σε κλάσματα δευτερολέπτου, συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία της Επισκοπής, από τις πιο ήσυχες περιοχές στην Κρήτη.
Άνθρωπος της προσφοράς και της ελεημοσύνης
Άπαντες στο χωριό περιγράφουν την 85χρονη ως άνθρωπο της προσφοράς και της ελεημοσύνης. Μάλιστα είχε πολύ καλή σχέση με αλλοδαπούς σε βαθμό που ορισμένοι έφθαναν στο σημείο να εκμεταλλευτούν την καλοσύνη της και κάποιες φορές να την κλέβουν κάτω από την μύτη της, όπως ανέφερε στην "Πατρίδα" άνθρωπος που την γνώριζε καλά.
Ιδιαίτερα μετά τον απροσδόκητο θάνατο του εγγονιού της, η 85χρονη ήθελε ακόμα περισσότερο να προσφέρει σε άπορους οικονομικούς μετανάστες. Προσέφερε φαγητό και χαρτζιλίκι σε ανήλικους, ενώ πολλοί αλλοδαποί έπαιρναν βερεσέ τσιγάρα και διάφορα άλλα πράγματα από το μαγαζί της.
Ορισμένοι μάλιστα είχαν αποθρασυνθεί και το είχαν κάνει σύστημα να παίρνουν τσάμπα τσιγάρα.
Η Ασφάλεια έχει στην διάθεση της ένα τετράδιο με τα ονόματα των αλλοδαπών που χρωστούσαν στην 85χρονη, η οποία ωστόσο ουδέποτε τους πιέζε για τα χρήματα.
Συγχωριανοί του θύματος και ειδικά άνθρωποι που την ζούσαν καθημερινά, υποστηρίζουν ότι είναι πιθανόν πίσω από την δολοφονία να κρύβονται αλλοδαποί και μάλιστα ζητούν να ελεγχθούν συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία είχαν "διεισδύσει" στην ζωή της άτυχης γυναίκας ποντάροντας στη φιλευσπλαγχνία της.
Μαρτυρία για το ρόλο των δύο "μυστήριων" αλλοδαπών
Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η κατάθεση κατοίκου του χωριού, ο οποίος ανέφερε ότι γύρω στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου, περνώντας από το ψιλικατζίδικο της 85χρονης για να επισκεφθεί συγγενικό του πρόσωπο, είδε δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι του φάνηκαν παράξενοι.
Ο ίδιος περιγράφει τον σωματότυπο τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τους ρώτησε τι γύρευαν, εκείνοι όμως δεν απάντησαν και απομακρύνθηκαν ταχύτατα. Μέχρι και χθες είχαν γίνει περίπου έξι με επτά προσαγωγές υπόπτων.
ΠΑΤΡΙΣ
cretalive.gr
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκλογή Βενιζέλου: Ο σεληνιασμός για μια τιποτένια ΑΠΑΤΗ


Αν έχει κάποια αξία να σχολιάσει κανείς την κακόγουστη φαρσοκωμωδία της εκλογής του Βενιζέλου είναι μόνο η υστερικά νοσηρή προβολή της από τα κανάλια, ιδιαίτερα από τους διατεταγμένους προπαγανδιστές του Mega.

Τέτοια κοάζουσα σχιζοφρένεια είναι δίχως ιστορικό προηγούμενο. Παραληρούσαν οι διατεταγμένοι μπράβοι

της καθεστωτικής προπαγάνδας για μια ΤΙΠΟΤΕΝΙΑ ΑΠΑΤΗ, για μια στημένη πασοκική φαρσοκωμωδία κιτσαριού και ανοησίας, για ένα γεγονός που προκαλεί, άκρως προσβλητικά, τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, αλλά και τη συμπιεσμένη οργή του…


Επιχειρούσαν τα πιόνια της πασοκικής προπαγάνδας να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι η ανόητη φαιδρότητα της εκλογής του Βενιζέλου (ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας), είναι ΜΕΓΑ πολιτικό γεγονός, γεγονός που καταδεικνύει μια νέα δυναμική του ΠΑΣΟΚ!!!!


Καταρχήν δεν είναι σε θέση να αντιληφτούν όλοι αυτοί οι «μπράβοι» των καναλιών, ιδιαίτερα τα γλοιώδη μίσθαρνα όργανα του Mega, τη φρενοβλάβεια της ΑΝΟΗΣΙΑΣ αυτής της εκλογής: Ένας υποψήφιος να στήνει τις κάλπες για το θεαθήναι!!!!

Επίσης δεν είναι σε θέση να αντιληφτούν αυτό που αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης:
Ότι το οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα αυτής της κακούγουστης πολιτικής φιέστας-φάρσας, δεν έχει καμία, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ, αξιοπιστία, διότι ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να ελέγξει το αποτέλεσμα.

Το χειρότερο:
ΟΥΔΕΙΣ πιστεύει πλέον το τι λέει το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα ο Βενιζέλος και η καμαρίλα του: ΟΙ υστερικοί ψεύτες…


Το ΠΑΣΟΚ ολόκληρο είναι ένα ψέμα, το πλέον μοχθηρό ψέμα της ελληνικής ιστορίας, ιδιαίτερα σήμερα.


Καθημερινά μας βομβαρδίζει με όγκους ψεύδους, με κύματα του τυποποιημένου και γλοιώδους ψεύδους.


Θα έλεγε την αλήθεια για τον αριθμό των ψηφισάντων;


Το ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα η παρασιτική ηγετική γραφειοκρατία του, δεν έχει αφήσει ΤΙΠΟΤΑ όρθιο, έχει ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ τα πάντα, εμφανίζει το μαύρο σαν άσπρο…


Δεν θα πλαστογραφούσε τα ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ αποτελέσματα της κάλπης, δεν θα εμφάνιζε τον αριθμό που αυτό ήθελε;


Αυτά τα απλά πράγματα τα καταλαβαίνουν σήμερα οι ΠΑΝΤΕΣ, μόνο η ογκώδης ανοησία των εγκάθετων του Mega, μέσα στην παραληρηματική έξαψη του λακεδισμού τους, δεν είναι σε θέση να τα αντιληφτούν…


Υμνολογούσαν, λοιπόν, εν χωρώ, για τις 230.000 ψήφους που πήρε ο Βενιζέλος, για ένα αποτέλεσμα που ξεπερνούσε και τις προσδοκίες των πιο αισιόδοξων: Τέτοιο παραλήρημα κρετινισμού…

Με αυτά τα ανόητα τεχνάσματα
του αχαλίνωτου προπαγανδιστικού καταναλωτισμού και του τηλεθεάματος προσπαθεί ο Βενιζέλος και τα εμετικά τσιράκια των καναλιών να εντυπωσιάσουν τον Έλληνα ιθαγενή και να διασώσουν ένα κόμμα που δεν σώζεται με ΤΙΠΟΤΑ…


Όταν περιφρονούν τόσο κακουργηματικά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, όταν προσπαθούν να βιάσουν τη σκέψη του τόσο βάρβαρα, τότε να μην παραπονιούνται για την «εκστρατεία» των γιαουρτιών…


Μπροστά στη βία, την τρομοκρατία, τις πλαστογραφίες, το ψεύδος και την ΑΠΑΤΗ τη δική τους, τα γιαουρτάκια είναι χάδι αβρότητας…


Η ΤΙΜΩΡΙΑ τους δεν θα είναι τα γιαουρτάκια, αλλά ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ τους…


Γρήγορα θα το αντιληφθούν: Και οι Βενιζέλοι και τα δωσίλογα κόμματα και οι «μπράβοι» των ΜΜΕ…





http://resaltomag.blogspot.com/2012/03/blog-post_19.html#more
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ: εισαγωγή πρωτοφανούς διάταξης που παράγει ληστρικούς τόκους!!!‏

 

Τραπεζικά δάνεια και νέος νόμος για την "Δίκαιη δίκη": Εισαγωγή πρωτοφανούς ρύθμισης που παράγει εξοντωτικούς τόκους


Νόμος για την "Δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής": Εισαγωγή πρωτοφανούς στα νομικά χρονικά ρύθμισης, που ενεργοποιείται αν τολμήσεις και αρνηθείς να  αναγνωρίσεις ΠΑΡΑΝΟΜΟ προς την τράπεζα χρέος και κινηθείς δικαστικά εναντίον της!!!

Με το νέο νόμο 4055/2012 για την "Δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής" τροποποιήθηκε το άρθρο 346 του Αστικού Κώδικα.

1. Τι ίσχυε ΠΡΙΝ την τροποποίηση του άρθρου 346 ΑΚ για τα δάνεια στις τράπεζες

Από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους το άρθρο 346 του Αστικού Κώδικα προέβλεπε ότι οφειλέτης χρηματικής οφειλής, και αν δεν βρίσκεται σε καθυστέρηση (υπερημερία), οφείλει νόμιμους τόκους αφότου επιδόθηκε η αγωγή για το ληξιπρόθεσμο χρέος. Το νόμιμο επιτόκιο σήμερα είναι 6,75%Ο νόμιμος τόκος υπερημερίας (καθυστέρησης) είναι 2 μονάδες πάνω. Το εκαστοτε νόμιμο επιτόκιο ορίζεται από το νόμο (διαφέρει δηλ ανά περίοδο). Με την 1219/2001 απόφαση του Αρείου Πάγου κρίθηκε μεταξύ άλλων, ότι τα τραπεζικά επιτόκια που υπερβαίνουν το όριο που θέτει ο νόμος είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ (τα τραπεζικά επιτόκια ΔΕΝ μπορεί να υπερβαίνουν τα εξωτραπεζικα).

Σημείωση: ΔΕΝ υπάρχει ΜΙΑ σύμβαση δανείου με τράπεζα που να ΜΗΝ περιέχει άκυρους Όρους. Οι πλέον παράνομες είναι οι συμβάσεις πιστωτικών καρτών (έχω εντοπίσει μέχρι και 12 άκυρους Όρους). Αυτά δεν τα λέω εγώ… Έτσι έχουν κριθεί από τα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. Οι συμβάσεις που υπογράφετε με τις τράπεζες από τις οποίες  βγάζουν διαταγές πληρωμής εναντίον σας, περιέχουν Όρους που είναι ΑΚΥΡΟΙ όπως αυτοί έχουν κριθεί με τις 430/05, 1219/01, 2123/2009, 417/2010 και 652/2010 του Αρείου Πάγου, 5253/03, και 6291/00 του Εφετείου Αθηνών, 1119/02, 1208/98 και 961/07 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, 1210/2010 του Συμβουλίου της Επικρατείας κ.α.         

Έστω λοιπόν ότι η τράπεζα σου έβγαζε πριν τρία (3) χρόνια διαταγή πληρωμής για 40.000 ευρώ από σύμβαση πιστωτικής κάρτας με επιτόκιο 18% (+ 2,5% τόκος υπερημερίας). Έστω ότιασκούσες αμέσως ανακοπή με τον ισχυρισμό ότι το επιτόκιο ύψους 18% είναι παράνομο, δεδομένου ότι  υπερβαίνει το νόμιμο κατά τρεις περίπου φορές (όπως έκρινε η 1219/2001 Α.Π). Έστω ότι το δικαστήριο δεχόταν το λόγο αυτό της ανακοπής και με απόφαση που δημοσιευόταν σήμερα, ακύρωνε τον όρο που επιβάλει επιτόκιο 18% επανακαθορίζοντας την οφειλή σου προς την τράπεζα στο νόμιμο ύψος των 30.000 ευρώ.

Μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης το ΝΟΜΙΜΟ επιτόκιο επιδικίας που θα έτρεχε για τα 30.000 ευρώ για τα τρία (3) αυτά χρόνια ήταν: από 15/03/2009 έως 07/04/2009 νόμιμο επιτόκιο 7,50% (+2 μονάδες τόκος υπερημερίας), από 08/04/2009 έως 12/05/2009 νόμιμο επιτόκιο 7,25% (+2 μονάδες τόκος υπερημερίας), από 13/05/2009 έως 12/04/2011 νόμιμο επιτόκιο 6,75% (+2 μονάδες τόκος υπερημερίας), από 13/04/2011 έως 12/07/2011 νόμιμο επιτόκιο 7,00% (+2 μονάδες τόκος υπερημερίας), από 13/07/2011 έως 08/11/2011 νόμιμο επιτόκιο 7,25% (+2 μονάδες τόκος υπερημερίας), από 09/11/2011 έως 13/12/2011 νόμιμο επιτόκιο 7,00% (+2 μονάδες τόκος υπερημερίας) και από 14/12/2011 έως 15/03/2012 νόμιμο επιτόκιο 6,75% (+2 μονάδες τόκος υπερημερίας).

Πρόσεξε τώρα: Οι ΝΟΜΙΜΟΙ τόκοι επιδικίας με τους οποίους επιβαρύνεσαι ΤΑ ΤΡΙΑ (3) ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, είναι βάσει των παραπάνω νόμιμων επιτοκίων,  ΕΥΡΩ 7.984,08. Άρα σήμερα θα όφειλες ΣΥΝΟΛΙΚΑ, 30.000 που το δικαστήριο όρισε ως ΝΟΜΙΜΗ έναντι της τράπεζας οφειλή(ακυρώνοντας το επιτόκιο ύψους 18%) + 7.984,08 νόμιμοι τόκοι υπερημερίας τριετίας  =37.984,08 ευρώ.  Κράτα αυτό το νούμερο που είναι η ΝΟΜΙΜΗ ΟΦΕΙΛΗ σου προς την τράπεζα.              

Έστω τώρα ότι η δυσχερής οικονομική κατάσταση στην όποια εξακολουθείς έως και σήμερα να βρίσκεσαι δεν σου επιτρέπει να πληρώσεις τα 30   χιλιάρικα που το δικαστήριο έκρινε ωςνόμιμη οφειλή σου έναντι της τράπεζας. Άρα το ποσό που χρωστάς, εξακολουθεί και τοκίζεται, με το νόμιμο όμως επιτόκιο που αναγράφεται παραπάνω, όπως αυτό θα επανακαθορίζεται κάθε φορά με νόμο.

Δώσε τώρα προσοχή μεγάλη
Αν ΔΕΝ ασκούσες ανακοπή και άρα  ΔΕΝ πρόσβαλες το επιτόκιο ύψους 18% (+2,5 υπερημερίας) που προβλέπει η σύμβαση της τράπεζας, ΔΕΝ θα μπορούσε ναεπανακαθοριστεί δικαστικά η νόμιμη οφειλή σου έναντι της τράπεζας... Άρα η οφειλή σου θα οριστικοποιούταν στα 40.000 ευρώ. Πρόσεξε τώρα: Αφού έχασες την προθεσμία και ΔΕΝ άσκησες ανακοπή, τους  τόκους που η τράπεζα θα σου χρέωνε για την ΤΡΙΑ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ,  θα τους υπολόγιζε με το ΠΑΡΑΝΟΜΟ επιτόκιο που ορίζει η σύμβαση, δηλαδή 18% + 2,5 % =20,5 % !!! Αυτό μεταφράζεται στο ποσό των 24.355,44 ευρώ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ!!! Άρα σήμερα θα όφειλες ΣΥΝΟΛΙΚΑ, 40.000 που ήταν το ποσό της διαταγής πληρωμής + 24.355,44 τόκοι υπερημερίας τριετίας = 64.355,44  ευρώ !!!      

Μη ξεχνάς ότι αν σήμερα ΔΕΝ έχεις να πληρώσεις, το παραπάνω ποσό  ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να τοκίζεται με το εξοντωτικό 20,5 %!!!

Και αν νομίζεις ότι αυτό είναι ληστεία, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ… Μη ξεχνάς ότι τα παραπάνω ίσχυαν ΠΡΙΝ την τροποποίηση του άρθρου 346 του Αστικού Κώδικα. Κοιτά τώρα να δεις τι θα συμβεί ΜΕΤΑ την τροποποίηση…

2. Τι ισχύει ΜΕΤΑ την αντικατάσταση του άρθρο 346 Αστικού Κώδικα

Το άρθρο 346 του Αστικού Κώδικα το αντικατέστησαν προχθές με το άρθρο 2 ν. 4055/2012 ως εξής:

«Ο οφειλέτης χρηματικής οφειλής, και εάν δεν είναι υπερήμερος, οφείλει νόμιμους τόκουςαφότου επιδόθηκε η αγωγή ή η διαταγή πληρωμής για το ληξιπρόθεσμο χρέος (τόκος επιδικίας). Το ποσοστό του τόκου επιδικίας είναι δύο (2) εκατοστιαίες μονάδες ΑΝΩΤΕΡΟ του τόκου υπερημερίας (!!!), όπως ο τελευταίος ορίζεται εκάστοτε από το νόμο ή με δικαιοπραξία (σύμβαση)Η προσαύξηση αυτή ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙεάν πριν από τη συζήτηση της αγωγής ο οφειλέτης ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ή ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ εξωδίκως, ή εάν ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΕΙ ΑΝΑΚΟΠΗ κατά της διαταγής πληρωμής αντιστοίχως!!! Με αίτημα του εναγομένου το δικαστήριο δύναται κατ` εξαίρεση, εκτιμώντας τις περιστάσεις, να επιδικάσει την απαίτηση με το νόμιμο ή συμβατικό τόκο υπερημερίας. Η εξαίρεση ισχύει ιδίως για τις κατ` εύλογη κρίση του δικαστηρίου επιδικαζόμενες χρηματικές απαιτήσεις. Από τη δημοσίευση της οριστικής απόφασης που επιδικάζει εντόκως χρηματική οφειλή ή απορρίπτει ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής το ποσοστό του τόκου επιδικίας είναιΤΡΕΙΣ (3) εκατοστιαίες μονάδες ΑΝΩΤΕΡΟ του τόκου υπερημερίας (!!!). Η προσαύξηση αυτή ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ εάν δεν ασκηθεί ένδικο μέσο (ΕΦΕΣΗ) κατά της οριστικής απόφασης

Πάμε τώρα πίσω στο παραπάνω παράδειγμα για να δούμε τι τόκους παράγει η νέα αυτή ρύθμιση για… τη «Δίκαιη δίκη». Έστω λοιπόν ότι η ρύθμιση που πέρασε σήμερα, ίσχυε 3 χρόνια πριν όταν η τράπεζα σου έβγαλε διαταγή πληρωμής για ποσό 40.000 ευρώ από σύμβαση πιστωτικής κάρτας με επιτόκιο 18% (+ 2,5% τόκος υπερημερίας).

Η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι ο οφειλέτης χρηματικής οφειλής, οφείλει νόμιμους τόκουςαφότου επιδόθηκε  η διαταγή πληρωμής. Άρα αρχίζουν και σου τρέχουν ΑΜΕΣΩΣ τόκοι (από την ημέρα που παραλαμβάνεις η σου θυροκολλείται η διαταγή πληρωμής). Τι τόκοι όμως τρέχουν? Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση η τράπεζα τους υπολογίζει ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΝΩ από τον τόκο υπερημερίας που ορίζει σύμβαση που υπέγραψες (η πλειοψηφία των συμβάσεων ορίζει τόκο υπερημερίας 2,5% αντί 2 που είναι ο νόμιμος). Άρα στο παράδειγμά μας, με το που σου κοινοποιήθηκε η διαταγή πληρωμής από την παραπάνω πιστωτική κάρτα, θα σου έτρεχαν τόκοι τους οποίους οι τράπεζα θα τους υπολόγιζε στο 22,5% (18% συμβατικό επιτόκιο + 2,5% συμβατικός τόκος υπερημερίας + 2% ΤΟΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ 22,5%)!!! 

Η προσαύξηση αυτή του 2%  ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, εάν  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ή εάν ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΠΗ κατά της διαταγής πληρωμής!!! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ. ΣΕ ΠΙΕΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΩΣΤΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΔΙΚΑΙΑ!!! ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΑΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ !!!

Και το ΠΙΟ ΤΡΟΜΕΡΟ είναι, ότι ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ!!! Όπως παραπάνω ανέφερα, η απαίτηση στο παράδειγμά μας  (διαταγή πληρωμής για το ποσό των 40.000 ευρώ από πιστωτική κάρτα) είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ, όπως αυτό κρίθηκε με τις  430/05, 1219/01, 2123/2009, 417/2010 και 652/2010 του Αρείου Πάγου, 5253/03, και 6291/00 του Εφετείου Αθηνών, 1119/02, 1208/98 και 961/07 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, 1210/2010 του Συμβουλίου της Επικρατείας κ.α.             

ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ:
Η διάταξη αυτή θα σε πίεζε στο παράδειγμά μας ΑΦΟΡΗΤΑ, επί 15 εργάσιμες ημέρες από την κοινοποίηση της διαταγής πληρωμής (προθεσμία άσκησης της ανακοπής), προκειμένου να λάβεις μια ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ απόφασηΕΙΤΕ α) ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΝΑΚΟΠΗ προκειμένου να τύχεις της «προστασίας» (!!!) της «ευεργετικής» (!!!) ρύθμισης του νόμου (να ΜΗΝ ΧΡΕΩΘΕΙΣ δηλ ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΟΙΝΗ 2% στο επιτόκιο καθυστέρησης), οπότε η οφειλή σου θα είχε οριστικοποιηθεί στα 40.000 ευρώ, ΕΙΤΕ θα ασκούσες ανακοπή και μέχρι να εκδοθεί απόφαση σε πρώτο ΜΟΝΟ βαθμό, ΘΑ ΣΟΥ ΕΤΡΕΧΑΝ 2% ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟΚΟΙ, επειδή σήκωσες κεφάλι και πήγες στα δικαστήρια!!!    

Αν λοιπόν έπαιρνες την απόφαση να ΜΗΝ ασκήσεις  ανακοπή, η τράπεζα ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ θα υπολόγιζε τους τόκους με το ΠΑΡΑΝΟΜΟ επιτόκιο που ορίζει η σύμβαση  δηλαδή 18% συμβατικό επιτόκιο + 2,5% συμβατικό επιτόκιο υπερημερίας = 20,5% (εδώ θα γλίτωνες την προσαύξηση του +2% που προβλέπει ο νέος νόμος, επειδή ήσουν καλό παιδί και δεν άσκησες ανακοπή, αποδεχόμενος αναντίρρητα το ΠΑΡΑΝΟΜΟ 20,5% που ορίζει η σύμβαση της τράπεζας). Αυτό μεταφράζεται στο ποσό των 24.355,44 ευρώ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ!!! Άρα σήμερα θα όφειλες ΣΥΝΟΛΙΚΑ, 40.000 που ήταν το ποσό της διαταγής πληρωμής + 24.355,44 παράνομοι τόκοι υπερημερίας τριετίας = 64.355,44 ευρώ!!! Υπενθυμίζω εδώ, ότι η ΝΟΜΙΜΗ οφειλή σου προς την τράπεζα ήταν 37.984,08 (αν γινόταν δεκτή η ανακοπή που τυχόν ασκούσες και το δικαστήριο έκανε δεκτό ότι το τραπεζικό επιτόκιο ΔΕΝ μπορεί να υπερβαίνει το εξωτραπεζικο όπως ο Άρειος Πάγος με την 1219 απόφασή Του έκρινε το 2001). Μην ξεχνάς επίσης, ότι αν σήμερα δεν έχεις να πληρώσεις, το παραπάνω ποσό  ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να τοκίζεται με το εξοντωτικό 20,5 %!!!

Πάμε τώρα στην περίπτωση που τρία χρόνια πριν, έπαιρνες το ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ να ασκήσεις ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής ποσού 40.000 ευρώ από σύμβαση πιστωτικής κάρτας με επιτόκιο 18% (+2,5 τόκο υπερημερίας). Ο νόμος εδώ προβλέπει το εξής: ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΦΕΙΛΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΥΨΟΥΣ  40.000 ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΟΙΝΗ +2% ΣΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!!! 

Αυτό σημαίνει ότι οι τόκοι επιδικίας με τους οποίους επιβαρύνεσαι ΤΑ ΤΡΙΑ (3) ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, είναι 18% συμβατικό επιτόκιο + 2,5% συμβατικός τόκος υπερημερίας + 2% ΤΟΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ = 22,5%!!! Αν λοιπόν ΕΧΑΝΕΣ (ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ) τη δίκη της ανακοπής κατά της διαταγής πληρωμής των 40.000 ευρώ και η απόφαση δημοσιεύονταν χθές, σήμερα θα όφειλες στην τράπεζα για τόκους επιδικίας ΤΡΙΕΤΙΑΣ 27.019,60 ευρώ και συνολικά 67.019,60 ευρώΠΡΟΣΕΞΕ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΑΥΤΟΙ (27.019,60) ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΦΕΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΟΙΝΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΚΟΙ!!!!!!!!!!

Να σημειωθεί εδώ ότι αν τη δίκη της ανακοπής την έχανες (σε πρώτο βαθμό)  πριν ψηφιστεί ο νέος νόμος (για την «Δίκαιη Δίκη») θα όφειλες με την προϊσχύουσα διάταξηποσό 64.355,44 ευρώ δηλαδή με τη νέα διάταξη, οφείλεις 2.664,16 ευρώ περισσότερους από τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ τόκους τριετίας, επειδή ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ σήκωσες κεφάλι και τόλμησες να πας στα δικαστήρια αμφισβητώντας την αρχική ΠΑΡΑΝΟΜΗ απαίτηση που η τράπεζα είχε από τη διαταγή πληρωμής!!! Υπενθυμίζω για μια ακόμη φορά, ότι η ΝΟΜΙΜΗ οφειλή σου προς την τράπεζα ήταν μόλις 37.984,08 (αν γινόταν δεκτή η ανακοπή που τυχόν ασκούσες και το δικαστήριο έκανε δεκτό ότι το τραπεζικό επιτόκιο ΔΕΝ μπορεί να υπερβαίνει το εξωτραπεζικο όπως ο Άρειος Πάγος με την 1219 απόφασή Του έκρινε το 2001).

Κι αν νόμισες ότι το δράμα τελειώνει εδώ γελιέσαι. Πρόσεξε  το τελευταίο και καλύτερο...

Σύμφωνα με το νέο νόμο για την «Δίκαιη Δίκη», από τη δημοσίευση της οριστικής απόφασης που απορρίπτει την ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής το ποσοστό του τόκου επιδικίας είναι ΤΡΕΙΣ (3) εκατοστιαίες μονάδες ΑΝΩΤΕΡΟ του τόκου υπερημερίας!!! Η προσαύξηση αυτή ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ εάν δεν ασκηθεί ένδικο μέσο (ΕΦΕΣΗ) κατά της οριστικής απόφασης!!!

Αν μέχρι σήμερα έχανες στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο τη δίκη της ανακοπής,  είχες το δικαίωμα να ασκήσεις έφεση και να πας στο «εφετείο» να βρεις το δίκιο σου… Οι τόκοι καθυστέρησης που όλο αυτό το διάστημα θα έτρεχαν (από την άσκηση της έφεσης έως την έκδοση της αποφάσεως του δευτεροβαθμιου δικαστηρίου) ήταν βάσει της προϊσχύουσας διάταξης του άρθρου 346 του Αστικού Κώδικα, αυτοί που ορίζει ο νόμος (όπως στο παράδειγμά μας αναλύονται για κάθε χρονική περίοδο).

ΜΕΤΑ όμως την τροποποίηση του άρθρου 346 του Αστικού Κώδικα όπως το αντικατέστησαν προχθές με το άρθρο 2 ν. 4055/2012, ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ (ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ) ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΦΕΣΗ, θα συμβούν τα εξής:

α) ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΦΕΣΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ (ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ) ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΥΨΟΥΣ 200 ΕΥΡΩ (άρθρο 12 ν 4055/2012 για την "Δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής"). Δηλαδή ΜΙΣΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ μόνο και μόνο για να πας στο εφετείο!!!!   

β) Από τη στιγμή τώρα που ασκήσεις έφεση, το παραπάνω ποσό στο παράδειγμά μας, ΘΑ ΤΟΚΙΖΕΤΑΙ με το εξοντωτικό 23,5% (18% συμβατικό επιτόκιο πιστωτικής κάρτας + 2,5% συμβατικός τόκος υπερημερίας + 3% ΠΟΙΝΗ  ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ που ισχύει αν ασκήσεις έφεση = 23,5%). 
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Όποιος ήθελε έμπαινε και όποιος ήθελε έβγαινε χωρίς εισιτήριο στο ΟΑΚΑ


Το βίντεο ανέβηκε στο youtube και είναι αποκαλυπτικό! Ο αγώνας Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού είναι σε εξέλιξη και το ΟΑΚΑ είναι κυριολεκτικά ξέφραγο αμπέλι. Όποιος θέλει μπαίνει και όποιος θέλει βγαίνει!

Για πρώτη φορά on camera από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ESPN φαίνεται τόσο καθαρά η τεράστια τρύπα στα μέτρα ασφαλείας του γηπέδου σε ένα τόσο μεγάλο ματς.


Οπαδοί, περνούν μπροστά από τα ΜΑΤ κουνώντας ένα χαρτάκι που μοιάζει με εισιτήριο. Η κάμερα ακολουθεί κάποιους οι οποίοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ και μαζί τους μπαίνει από τρύπες στο γήπεδο, αλλά και από τις θύρες κανονικά, χωρίς κανείς να τους ελέγξει.
άλλοι πηδούν κανονικά τα κάγκελα χωρίς κανείς να τους εμποδίσει! Και άλλοι περνούν από τους ειδικούς φράχτες που είναι στο ύψος του τεράστιου πυρσού που ανάβει η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων και ανενόχλητοι τρυπώνουν στο γήπεδο!

Το ΟΑΚΑ το οποίο σήμερα είναι ρημαδιό ήταν γεμάτο τρύπες την Κυριακή το βράδυ. Και εκείνοι που ήθελαν αυτός ο αγώνας να μην τελειώσει αλλά και να διώξουν για πάντα εκείνους που ήθελαν να απολαύσουν ακόμα και με τις οικογένειές τους το ματς το κατάφεραν.

Tι ακολούθησε μετά; Το σκηνικό ντροπής και βίας. Η διακοπή ενός αγώνα και άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του κατά τα άλλα επαγγελματικού ποδοσφαίρου!

Θα αναρωτιέται κανείς γιατί τόση κάλυψη από το ESPN. Μα τα ντέρμπι των δυο αιωνίων είναι μέσα στα 10 κορυφαία του κόσμου!








tsantirigr
Διαβάστε περισσότερα » »

Βρείτε τον τρόπο και σταματήστε αυτό το αίσχος!

Image Κυρία Μίχου, κύριε Παπαγεωργίου,

Εσείς, οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πιερίας, που τον τελευταίο καιρό μπαινοβγαίνατε συχνότατα στο Υπουργείο Πολιτισμού, είχατε πολλές συναντήσεις με την κυρία Μενδώνη και φωτογραφηθήκατε, ουκ ολίγες φορές, με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο. Εσείς, οι «γνώστες του αντικειμένου», οφείλετε άμεσα μια απάντηση στους πολίτες της Πιερίας:  

Γιατί καταργείται σε ολόκληρη τη χώρα ΜΟΝΟ η ΚΖ Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας;
Τι είναι αυτό που δεν  βολεύει;
Για μία Πιερία που
  • δεν κοστίζει τίποτε στο ελληνικό δημόσιο (ενοίκια κλπ.),
  • με έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, το Δίον, αλλά και Μακρύγιαλο, Πύδνα, Μεθώνη, Λείβυθρα, Πίμπλεια
  • με ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία του κόσμου, το «κεφάλαιο της χώρας», τον Όλυμπο, και
  • με ένα τεράστιο υπηρεσιακό έργο, που μπορεί τεχνικά να μετρηθεί ακόμη και μόνο από την ένταξη των έργων που επεδίωξε και ενέταξε στο ΕΣΠΑ με τις δικές της δυνάμεις ! 
Αυτός ο ΤΟΠΟΣ, ο νομός μας, υποβιβάζεται για μια ακόμη φορά και είναι ο μοναδικός ανά την Ελλάδα που συμπεριλαμβάνεται σε Εφορεία Αρχαιοτήτων με τρείς Περιφερειακές Ενότητες.

Τι είναι αυτό που οδηγεί την Πολιτεία σε αυτή την απόφαση;
Δεν ξέρουμε τι θα πράξετε εσείς! Εμείς, οι κάτοικοι αυτού του ΤΟΠΟΥ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, θα αγωνιστούμε και θα ματώσουμε, γιατί η απόφαση αυτή είναι τεράστιο πλήγμα για τον Πολιτισμό της χώρας και  τον νομό μας, ο οποίος για μια ακόμη φορά απαξιώνεται με τον χειρότερο τρόπο!

Βρείτε τον τρόπο και σταματήστε αυτό το αίσχος! Το απαιτεί σύσσωμη η τοπική κοινωνία από εσάς, όλους τους φορείς και τους θεσμικούς της εκπροσώπους.
Πολίτες της Πιερίας, αντισταθείτε! 


 http://www.anasta.de
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα απάντηση του Οικονομικού Διευθυντή Συν. Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας

Αναρωτιέμαι γιατί θα πρέπει να μας απασχολήσει τις επόμενες μέρες το θέμα της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών που δραστηριοποιούνται σε άλλες περιφέρειες Χώρας μας, μακριά από εμάς. Νομίζω ότι δεν κατέστη σαφής η προηγούμενη τοποθέτηση μου και κρίνω σκόπιμο να την επαναδιατυπώσω.


Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι, είναι ότι δεν πρέπει να παρασυρόμαστε σε γενικεύσεις και εξαγωγή εύκολων συμπερασμάτων. Το γεγονός ότι ανακλήθηκε η άδεια σε 3 Συνεταιριστικές Τράπεζες, δεν σημαίνει ότι και οι υπόλοιπες έχουν πρόβλημα. Βάσει αυτής της λογικής, αφού προσφάτως ανακλήθηκε η άδεια σε 2 εμπορικές τράπεζες, η μία μάλιστα δραστηριοποιούνταν στην πόλη μας, όλες οι εμπορικές τράπεζες έχουν πρόβλημα.

Και για να κάνω το θέμα πιο… προσιτό … αφού υπάρχουν Sites, πάρα πολλά μάλιστα, με σκοπό να εξαπατήσουν τους επισκέπτες, με παραπλανητικό ή ακατάλληλο περιεχόμενο, όλα τα site στο διαδίκτυο είναι επικίνδυνα.

Όχι … δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με αυτή την ισοπεδωτική λογική κι αυτά τα κριτήρια.
Δυστυχώς, σαν λαός πληρώνουμε αυτού του είδους τις πρακτικές και δυστυχώς δεν αποφεύγουμε τα λάθη του πολύ πρόσφατου παρελθόντος. Με δημοσιεύματα σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που κινδυνολογούσαν χωρίς τεκμηρίωση καταφέραμε να στείλουμε πάνω από 80 δις ευρώ σε Τράπεζες του εξωτερικού τα δύο τελευταία χρόνια. Είναι ακριβώς αυτά τα λεφτά που λείπουν από τον Τραπεζικό Χώρο και κατʼ επέκταση από την Ελληνική Οικονομία.
Τώρα …

Για ένα θέμα που η μόνη αρμόδια να ασχοληθεί είναι η ΤτΕ, ασχολείται ο κάθε επισκέπτης των sites και blogs, γιατί τα σενάρια καταστροφολογίας πάντα τραβούσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Τι θα καταφέρουμε όμως; Απλά αναστάτωση και πανικό χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
Υπάρχει κάποιος κίνδυνος;
Ναι να πληχθούν τα συμφέροντα των Συνεταιριστικών Τραπεζών.
Υπάρχει ωφελημένος;

Ναι … Οι εμπορικές Τράπεζες που περιμένουν πως και πώς να «βγάλουν από τη μέση» τις Συνεταιριστικές Τράπεζες που τόσο πολύ τους μπαίνουν στο μάτι. Γιατί τους ενοχλούν οι Τράπεζες λαϊκής βάσης, οι Τράπεζες που επιστρέφουν με τη μορφή χρηματοδοτήσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών, τα χρήματα που τους εμπιστεύονται οι καταθέτες τις τοπικής περιφέρειας αποκλειστικά και μόνο στην τοπική περιφέρεια. (και μία παρένθεση. Κάπου στο άρθρο του zougla.gr χρησιμοποιήθηκε ο όρος «Συνεταιριστικές Τράπεζες της Περιφέρειας». Γιατί; Μήπως υπάρχουν Συνεταιριστικές Τράπεζες προερχόμενες από την Πρωτεύουσα ή την Συμπρωτεύουσα; Όχι! Κλείνει η παρένθεση)

Για να γίνει αντιληπτό αυτό που λέω θα αναφέρω κάποια οικονομικά δεδομένα. Στη Δυτική Μακεδονία υπάρχουν αυτή τη στιγμή, περίπου 3 δις ευρώ καταθέσεις. Μόνο ένα μέρος αυτών των 3 δις επιστρέφει στην περιφέρεια μας με τη μορφή δανείων και επενδύσεων. Η Τράπεζα μας έχοντας το 3% περίπου των καταθέσεων αυτών επιστρέφει στην τοπική αγορά το σύνολο του.
Αναφέρει το zougla.gr ότι έχουμε(οι Συνεταιριστικές Τράπεζες) κακής ποιότητας χαρτοφυλάκιο και ότι μεγάλο ποσοστό των δανείων μας δεν εξυπηρετείται. Λες και στις υπόλοιπες Εμπορικές Τράπεζες τα δάνεια εξυπηρετούνται και έχουν καλύτερη ποιότητα. Το πρόβλημα είναι γενικό.

Αλλά τουλάχιστον εμείς σαν Τράπεζα έχουμε χρηματοδοτήσει την τοπική κοινωνία και όχι επιχειρήσεις και ιδιώτες δανειολήπτες που δεν γνωρίζουμε καν που είναι η έδρα τους.
Τέλος να επισημάνω ότι οι Συνεταιριστικές Τράπεζες «παλεύουν» με τις δικές τους δυνάμεις και τη στήριξη του κόσμου τους και δεν έχουν πάρει ούτε ένα λεπτό του ευρώ από τα προγράμματα διάσωσης των Τραπεζών που βαρύνουν τις πλάτες των Ελλήνων Πολιτών.

Και αφού τελικά ο κόσμος αρέσκεται στο να διαβάζει κείμενα με υπονοούμενα και αιχμές θα αφήσω κι εγώ κάτι στην κρίση των αναγνωστών.

Πόσο τυχαίο ήταν το timing όλων αυτών των γεγονότων και τι σχέση μπορεί να έχει με την εν αναμονή εντός της εβδομάδας ανακοίνωσης του πορίσματος της BLACK ROCK για την ποιότητα του χαρτοφυλακίου των Ελληνικών Εμπορικών Τραπεζών;


Τασιόπουλος Χρήστος
Οικονομικός Διευθυντής
Συν Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Με τη συμμετοχή 200 αθλητών το 1ο διεθνές τουρνουά Τζούντο Εορδαίας


Το 1ο διεθνές τουρνουά Τζούντο Εορδαίας φιλοξένησε το Κλειστό Γυμναστήριο Πτολεμαϊδας το Σάββατο 17 Μαρτίου,


στο πλαίσιο της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης που πραγματοποίησαν οι αθλητικοί σύλλογοι Άτλας, Πολυνείκης και Νικηφόρος Πτολεμαϊδας σε συνεργασία με την ελληνική ομοσπονδία Τζούντο και το Δήμο Εορδαίας για τις κατηγορίες Juniors A-B, Παίδων-Κορασίδων Α-Β, Εφήβων-Νεανίδων Βʼ, Ανδρών-Γυναικών (άνω των 17 ετών).



Στο τουρνουά συμμετείχαν 200 αθλητές από 35 συλλόγους από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Βουλγαρία, FYROM, Γεωργία, Αρμενία, Ρωσία), ενώ η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου συνέβαλε στην επιτυχία της διοργάνωσης, όπου το «παρών» έδωσαν πρωταθλητές των πανελληνίων και διεθνών αγώνων, όπως ο Γιώργος Κάϊσεβ, ο Βλαδίμηρος Λαζαρίδης, ο Ιβάνε Γκομαρτέλι, ο Χαράλαμπος Κεχαϊδης και ο Δημήτριος Πουταχίδης.



«Παρόλο που το τζούντο στην περιοχή ξεκίνησε πριν από 10-15 χρόνια, η διοργάνωση ενός τουρνουά γίνεται για πρώτη φορά στην Εορδαία» επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαχητικών Τεχνών Μεραμπί Ηλιάδης και πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Αμυνταίου.


«Στόχος μας είναι ως δήμος να αναδείξουμε το άθλημα στην περιοχή, καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά που δείχνουν ενδιαφέρον για το τζούντο» τόνισε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Εορδαίας Γιάννης Ασπράγκαθος.


Να σημειωθεί ότι στην περιοχή γίνεται πολύ καλή δουλειά μέσα από τους τοπικούς συλλόγους, όπου αθλητές και προπονητές καταβάλουν σημαντικές προσπάθειες για την προβολή του αθλήματος.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Βγάλε τό Σταυρό, ἀλλιῶς ἀπολύεσαι!

Βγάλε τό Σταυρό, ἀλλιῶς ἀπολύεσαι!


Μέ ἀφορμή πρόσφατη ἀνάρτησή μας, μία ἀναγνώστρια μᾶς ἀπέστειλε τή δική της προσωπική ἐμπειρία στήν Ἀγγλία, πού περιγράφει τήν ἐπιμονή τῆς ἐταιρίας ὅπου δούλευε νά ἀφαιρέσει τόν Σταυρό πού φοροῦσε. Ἐμεῖς τή συγχαίρουμε γιατί προτίμησε νά ἀπολυθεῖ, τήν πρώτη μάλιστα ἡμέρα ἐργασίας, παρά νά ἀφαιρέσει τό ἱερό σύβολο τοῦ Σταυροῦ. Τέτοιοι νέοι μας γεμίζουν ἐλπίδα!

Ἤμουν φοιτήτρια σέ ἐπαρχιακή πόλη τῆς Ἀγγλίας τό 2001, στό Λίνκολν συγκεκριμένα, πρίν μετατεθῶ στό Λονδίνο γιά σπουδές καί περισσότερες εὐκαιρίες ἐργασίας. Χρειάστηκε νά ἐνισχύσω λίγο τό εἰσόδημά μου κι ἔτσι ἐπίασα δουλειά σέ ἐργοστάσιο συσκευασίας λαχανικῶν μόνο γιά τό Σαββατοκύριακο. Ἦταν τό πρῶτο Σαββατοκύριακο πού ξεκινοῦσα τή δουλειά, θυμᾶμαι ὅτι θά ἐρχόταν τό πουλμανάκι τοῦ ἐργοστασίου νά μᾶς πάρει ἐμένα καί ἄλλους φοιτητές ἀπό τήν ἑστία στίς 5 τό πρωί. Φτάσαμε στό ἐργοστάσιο, μᾶς καλοδεχτήκανε, μᾶς ἔδωσαν εἰδικές φόρμες, μπότες καί γάντια καί μᾶς ἐξήγησαν τί θά κάναμε γιά 6 ὧρες. Ἐγώ ἤμουν στόν τομέα, ὅπου ἔπρεπε νά βγάζω τά πλυμένα μαρούλια  ἀπό τήν κορδέλα καί νά τά τοποθετῶ σέ ἄλλη γιά νά πᾶνε γιά συσκευασία.
Φοροῦσα τόν Σταυρό μου, ὅπως πάντα τόν φοράω, γιά φυλαχτό καί εὐλογία. Ἦταν ἀπό τό Ἅγιο Ὅρος,  ξύλινος μέ τόν Ἐσταυρωμένο πάνω του. Θεώρησα ὅτι ἔπρεπε νά τόν βγάλω ἔξω ἀπό τό πουλόβερ πού φόραγα ἀλλά μέσα ἀπό τή φόρμα. Ἡ κορδέλα ἔτρεχε γρήγορα, τά γάντια ἐμπόδιζαν τά χέρια μου νά πιάσουν γρήγορα τά μαρούλια, τά χέρια μου πάγωναν ἀπό τό κρύο νερό καί ἔκανα προσευχή νά μέ βοηθήσει ὁ Θεός νά πάω καλά στή δουλειά μου.
Κάποια στιγμή ἦρθε ἡ ὑπεύθυνη, ἡ ὁποία μου ζήτησε πολύ εὐγενικά νά βγάλω τόν Σταυρό μου γιατί, ὅπως εἶπε, δέν ἐπιτρέπεται νά φορᾶμε κοσμήματα σέ ὥρα ἐργασίας. Τῆς ἀπάντησα τό ἴδιο εὐγενικά ὅτι τόν Σταυρό δέν τό φοράω γιά κόσμημα ἀλλά γιά προστασία καί εὐλογία. Αὐτή συνέχισε νά ἐπιμένει ὅτι δέν τήν ἐνδιαφέρει γιά ποιό λόγο φοράω τόν Σταυρό καί ὅτι ἔπρεπε νά τόν βγάλω ἄμεσα. Τῆς εἶπα ὅτι εἶναι
σύμβολο τῆς πίστεώς μου, ἕνα ἱερό σύμβολο γιά μένα, καί ὅτι εἶναι ὁ Σταυρός πού σταυρώθηκε ὁ Θεός πού πιστεύω. Μοῦ ἀπάντησε ξανά ὅτι μέ καταλαβαίνει ἀλλά πρέπει νά τόν βγάλω γιά νά μή πέσει στά μαρούλια καί μπεῖ σέ συσκευασία. Μοῦ εἶπε ὅτι μόνο οἱ βέρες ἐπιτρέπονται. Ἐκείνη τήν ὥρα μου ἦρθε νά βάλω τά γέλια ἀλλά δέν τό ἔκανα.
Τήν ρώτησα γιά ποιό λόγο ἐπιτρέπουν τίς βέρες καί μοῦ ἀπάντησε ὅτι εἶναι ἱερό σύμβολο γάμου.  Τῆς ἐπανέλαβα ὅτι καί ὁ Σταυρός γιά ἐμένα εἶναι ἱερό σύμβολο πίστεως καί δέν τόν βγάζω, καί ὅτι ὁ Σταυρός δέν θά πέσει στά μαρούλια γιατί εἶναι μέσα ἀπό τή φόρμα πού φοράω καί τόν φοράω γιά προστασία. Μοῦ δήλωσε ὅτι ἄν δέν τόν βγάλω τόν Σταυρό θά πρέπει νά φύγω ἀπό τή δουλειά. Τῆς ἀπάντησα ὅτι τόν Σταυρό δέν πρόκειται νά τόν βγάλω καί προτιμῶ νά φύγω ἀπό τή δουλειά. Μέ ὁδήγησε στά ἀποδυτήρια, τούς παρέδωσα τή φόρμα καί τίς μπότες καί ἔφυγα.
Τό συμβάν τό ἀνέφερα στό γραφεῖο εὑρέσεως ἐργασίας ὡς ἀπαράδεκτο καί καταχρηστικό. Δέν γνώριζα ἄν καλύπτεται νομικά ἡ ἀπαγόρευση νά φοράει κάποιος τόν Σταυρό του. Καί βέβαια δέν ξανασυνεργάστηκα μέ τό συγκεκριμένο γραφεῖο.
Δύο ἡμέρες ἀργότερα μέ τή βοήθεια τοῦ Θεοῦ, βρῆκα ἐργασία σέ ἑλληνικό ἑστιατόριο ὅπου εἴχαμε μία πολύ καλή συνεργασία καί ἀκόμα καί τώρα μετά ἀπό τόσα χρόνια διατηροῦμε μία πολύ καλή φιλία.
Ποτέ ξανά ὅσα χρόνια καί ἄν ἔμεινα Ἀγγλία καί ὡς ἀπόφοιτη ἀπό τή σχολή μου, ἐργαζόμενη σέ ἑταιρεῖες καί γραφεῖα δέν ἀντιμετώπισα τέτοιο θέμα ξανά οὔτε ἄκουσα φίλους μου νά τό ἀντιμετωπίζουν.
Πάντως εἶναι ἰδιαίτερα θλιβερό τό γεγονός νά ζητεῖται ἀπό τή μία νά ἀφαιροῦν οἱ πιστοί τόν Σταυρό ἐν ὥρα ἐργασίας καί ἀπό τήν ἄλλη νά ἐπιτρέπουν τίς βέρες  πού ἀσφαλῶς κρύβουν μεγάλο κίνδυνο εἰδικά σέ μία χειρωνακτική ἐργασία μέ μηχανήματα.
Χρυσή.
Διαβάστε περισσότερα » »

Νεκροί μαθητές μετά από πυροβολισμούς σε εβραικό σχολείο

Στους τέσσερις αυξήθηκαν οι νεκροί από την επίθεση ενόπλου στο εβραϊκό κολέγιο Οζάρ Χατοράχ στην Τουλούζη , καθώς ο μαθητής που νοσηλευόταν υπέκυψε στα τραύματά του. Αλλοι δύο μαθητές και ένας καθηγητής έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη που κατάφερε να διαφύγει με μοτοσικλέτα.


Στο σημείο αναμένεται να μεταβούν ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Συμβουλίου των Εβραϊκών Ιδρυμάτων στη Γαλλία Ρισάρ Πρασκιέ, καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν, ο οποίος διέταξε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας γύρω από όλα τα εβραϊκά σχολεία της χώρας.


Ο Πατρίκ Ρουιμί, από τον σύλλογο γονέων, δήλωσε σε δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου ότι ένας άντρας άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων που περίμεναν να αρχίσει μία σχολική συγκέντρωση έξω από το σχολείο.


Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση εξέφρασε το Ισραήλ. Εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η χώρα του έχει εμπιστοσύνη στο Παρίσι «ότι θα ρίξει φως» στην υπόθεση.


«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την επίθεση αυτή και έχουμε εμπιστοσύνη στις γαλλικές αρχές ότι θα κάνουν τα πάντα για να ρίξουν φως στην τραγωδία αυτή και θα παραδώσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη» τόνισε ο Γιγκάλ Παλμόρ.


«Παρακολουθούμε την υπόθεση με συγκίνηση. Τα ισραηλινά ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις διέκοψαν τα προγράμματά τους για να μεταδώσουν λεπτομέρειες για την επίθεση» πρόσθεσε ο ίδιος.


Από την πλευρά του ο μεγάλος ραβίνος της Γαλλίας Ζιλ Μπερνχάιμ δήλωσε ότι αισθάνεται φρίκη και πρόσθεσε πως μεταβαίνει στην Τουλούζη. «Είμαι ιδιαίτερα αναστατωμένος και αισθάνομαι φρίκη για την επίθεση» είπε χαρακτηριστικά.


Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το περιστατικό να συνδέεται με τις δύο επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στην Τουλούζη και στο Μοντομπάν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, την περασμένη εβδομάδα, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστεί ένας. Ο δράστης τούς είχε πυροβολήσει από μηχανάκι.


Ο Κρίστοφερ Μπόκμαν, δημοσιογράφος στην Τουλούζη, είπε στο BBC ότι οι στρατιώτες που έγιναν στόχος δεν ήταν γαλλικής καταγωγής, και ότι φαίνεται πως ο ένοπλος έχει βάλει στο στόχαστρο μειονότητες στην περιοχή.


Πρόσθεσε ότι η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε δρόμους της πόλης για να εντοπίσει τον δράστη.


Ρεπόρτερ της γαλλικής τηλεόρασης μετέδωσε από τον τόπο του εγκλήματος ότι ο ένοπλος άνοιξε πυρ από ένα μαύρο μηχανάκι σκοτώνοντας τους τρεις, τον ενήλικα και τα δύο παιδιά, και τραυματίζοντας σοβαρά αρκετούς άλλους.

http://www.kourdistoportocali.com/articles/10354.htm
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΧΑΓΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕ : ΥΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΑΠ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Με την πρωτοφανή ανταπόκριση των συνΕλλήνων και συνΑγωνιστών μετά από το άρθρο μας περί πιέσεως της Χάγης έρχεται η πρώτη επιτυχία : η Χάγη επισήμως με έγγραφα της στα αγγλικά και στα γαλλικά, ενυπόγραφα επισήμως μας ανακοίνωσε σήμερα ότι ανοίγει τον φάκελο που στείλαμε
κατά των κυβερνήσεων γαπ και πάντων των συνεργατών των για να εξετάσει τις πράξεις των για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνικού Λαού.

Δράσαμε όλοι μαζί και φέραμε την πρώτη νίκη !

Όσο και να προσπάθησαν να κωλυσιεργήσουν, όσο και αν προσπάθησαν να προβάλλουν δικαιολογίες για να μην δεσμευθούν επισήμως να τοποθετηθούν ενώπιον της διεθνούς και της Ελληνικής κοινής γνώμης ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ.

Ο αριθμός της υπόθεσης είναι << reference: OTP-CR-47/12>> και από σήμερα άρχεται επίσημα η πρώτη έρευνα των προδοτών και εγκληματιών κατά της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού για τα επί της ουσίας εγκλήματα τους.

Αυτό επίσης αποτελεί ιστορική πρωτιά της Ελλάδας όπου δύο απλοί Πολίτες, με μόνη την επιταγή του άρθρου 120 του Συντάγματος εξαναγκάζουν την κινητοποίηση του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης κατά πολιτικών και κυβερνήσεων που έχουν το θράσος να αυτοπαρουσιάζονται ως υπεράνω του Νόμου και παντοδύναμοι. Ακόμη μια φορά στην Ιστορία η
Ελλάδα πρωτοπορεί και δείχνει τον δρόμο για την Δικαιοσύνη και την πραγματική Δημοκρατία.

Ζήτω η Ελλάδα ! Ζήτω ο Ελληνικός Λαός ! Ζήτω το 120 Σ !


Όλγα και Τάνυα - Μάρια Γεριτσίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα Wikileaks αποκαλύπτουν μεγάλο σκάνδαλο για τα πετρέλαια στο Αιγαίο

Σε άλλο ένα Ελληνικό σκάνδαλο και μάλιστα τεραστίων διαστάσεων, που επιβαιβεώνει την μεγάλη έρευνα των AegeanTimes, για τα πετρέλαια, εξελίσσεται η υπόθεση της διαρροής των συνομιλιών των στελεχών του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών πληροφοριών των ΗΠΑ Stratfor.
Την στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, τον Δεκέμβριο του 2009 δήλωνε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 ότι «στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο» τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη.......




Λίγους μήνες μετά και ενώ οι πληροφορίες είχαν αρχίσει και διέρρεαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στη Βουλή είπε τα ίδια: «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα» !!!


Στο WikiLeaks διέρρευσαν μάλιστα εκτιμήσεις των στελεχών του Stratfor που ανέφεραν ότι «Καλύτερα μετά από αυτό να συνδεθεί η Ελλάδα με το δολάριο, αν βγει από την ζώνη του ευρώ».


Σε ότι αφορά τα πετρέλαια (οι συζητήσεις των στελεχών που διέρρευσαν αφορούν διάστημα από τα μέσα του 2009 μέχρι το 2011)υπάρχουν και μυστικές έρευνες προηγούμενων ετών οι οποίες δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουν εντοπιστεί τεράστια κοιτάσματα νότια της Κρήτης, αλλά και στο Αιγαίο!


Τα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα αποκαλύπτουν συζητήσεις του επικεφαλής της Stratfor με δικούς του αναλυτές- δεν είναι δηλαδή μια εκτίμησή τους απλά αλλά διαρροή.

Οι υπολογισμοί φαίνεται να στηρίζονται σε επαφή με το ίδιο τον επικεφαλής της Noble Energy ο οποίος έχει ολόκληρο τον φάκελο για τα εντοπισθέντα κοιτάσματα στην Α.Μεσόγειο.


Τα κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ που έχει ήδη καθοριστεί από το υπουργείο ΠΕΚΑ.


Τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.


Τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην λεκάνη του Βόρειου Αιγαίου, αποκαλύπτουν τα αρχεία του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ που τόσα χρόνια έμεναν κρυμμένα, για την ακρίβει, θαμμένα! Στη λεκάνη του βόρειου Αιγαίου, τόσο ανατολικά του πεδίου του Πρίνου, περί τη νησίδα Μπάμπουρας (και γύρω τοποθεσίες) όσο και δυτικά, πρός τα νότια του κόλπου του Στρυμώνα και το Άγιο Όρος, τα εικαζόμενα δυνητικά κοιτάσματα επαρκούν για να καλύψουν το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας.


Δηλαδή, περίπου 5,5 δισ. απολήψιμων βαρελιών, με δυνατότητα παραγωγής πάνω από 100.000 βαρέλια/ημέρα. Και αυτές είναι ενδείξεις μόνο από τη βόρεια περιοχή του Αιγαίου.


Παλαιότερες, προ του 2000, μελέτες του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ κάνουν λογο για όγκο Πρωτογενούς Υφιστάμενου Πετρελαίου (ΟΟΙΡ) που συντηρητικά εκτιμάτο σε άνω των 4 δισ. βαρέλια ανεπιβεβαίωτα αποθέματα στο Αιγαίο (Λεκάνες Θεσσαλονίκης και Βορείου Αιγαίου) και γύρω σε άλλα 2 δισ. βαρέλια στη ζώνη της Λεκάνης Ιονίου.


Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τη μέση αναλογία που διέπει τη σχέση μεταξύ ΟΟΙΡ και ωφέλιμες απολήψιμες ποσότητες, θα μπορούσαμε συντηρητικά να υπολογίσουμε ότι το σύνολο ανεπιβεβαίωτων και δυνητικώς εκμεταλλεύσιμων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα είναι της τάξεως των 1,2 δισ. ισόποσων βαρελιών. Δηλαδή μια αύξηση τουλάχιστον κατά 120 φορές του σημερινού αποθέματος των 10 εκατ. βαρέλιων!


Όλα αυτά ήταν σε γνώση της κυβέρνησης Παπανδρέου τον Δεκέμβριο του 2009 όταν έκανε την περίφημη δήλωση «Δεν υπάρχει πετρέλαιο» και βέβαια μία τέτοια παραδοχή θα άλλαζε ολόκληρη της ψυχολογία και δεν θα δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης τον Μάϊο του 2010.


Και τώρα, μετά τη ψήφιση του νέου Μνημονίου και την αλλαγή του νόμου που διέπει τη νέα δανειακή σύμβαση από το ελληνικό σε βρετανικό δίκαιο (που σημαίνει κατάσχεση των εσόδων από πετρέλαιο και φυσικό αέριο) τελικά αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες…
 
 
http://www.aegeantimes.gr/
πηγή

Διαβάστε περισσότερα » »