Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

"Ξεκλειδώνουν" 400.000 πάπυρους από την αρχαία Ελλάδα!

`Ξεκλειδώνουν` 400.000 πάπυρους  από την αρχαία Ελλάδα! Βρέθηκαν 400.000 κομμάτια παπύρων γραμμένα από τους προγόνους μας και που με μια καινούργια μέθοδο μπορούν να διαβαστούν .

H έγκυρη βρετανική εφημερίδα Independent σε ένα άρθρο της έγραψε... "Eureka! Εκπληκτική ανακάλυψη αποκαλύπτει τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων" .
Χιλιάδες χειρόγραφα που έως τώρα δεν μπορούσαμε να διαβάσουμε και που περιέχουν σπουδαία κείμενα της κλασσικής φιλολογίας τώρα μπορούν να διαβαστούν για πρώτη φορά με μια τεχνολογία που πιστεύεται ότι θα ξεκλειδώσει τα μυστικά των αρχαίων ελλήνων .
Μεταξύ των άλλων θησαυρών που έχουν ήδη ανακαλυφθεί από μια ομάδα επιστημόνων του Παν/μίου της Οξφόρδης υπάρχουν και άγνωστα έως τώρα έργα κλασσικών γιγάντων όπως ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης και ο Ησίοδος.

Αόρατη με το κοινό φώς, η ξεβαμμένη μελάνη γίνεται καθαρά ορατή κάτω από υπέρυθρο φώς, με τεχνικές ανάλογες με την επισκόπηση από δορυφόρους.
Τα κείμενα της Οξφόρδης αποτελούν μέρος ενός μεγάλου αριθμού παπύρων που βρέθηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα σε έναν αρχαίο σκουπιδότοπο της ελληνο-αιγυπτιακής πόλης του Οξυρύγχου.
Απομένουν χιλιάδες κείμενα να διαβαστούν μέσα στην επόμενη δεκαετία, περιλαμβανομένων έργων του Οβιδίου και του Αισχύλου.
Υπάρχουν περίπου 400,000 κομμάτια παπύρων φυλαγμένα σε 800 κιβώτια στην Βιβλιοθήκη Sackler της Οξφόρδης και αποτελούν το μεγαλύτερο όγκο κλασσικών ελλήνων χειρογράφων του κόσμου.
Οι ακαδημαϊκοί χαιρέτησαν με ενθουσιασμό την νέα ανακάλυψη η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση κατά 20% των σωζόμενων ελληνικών έργων.
Μέσα στα έως τώρα άγνωστα κείμενα που κατόρθωσαν να διαβάσουν με την τεχνική αυτή, περιλαμβάνονται τμήματα της χαμένης από καιρό τραγωδίας «Επίγονοι» του Σοφοκλή, μέρος μιας χαμένης νουβέλας του έλληνα συγγραφέα Λουκιανού του 2ου αιώνα, άγνωστο κείμενο του Ευριπίδη, μυθολογική ποίηση του ποιητή Παρθένιου του 1ου αι. π.Χ, έργο του Ησίοδου του 7ου αι., και ένα επικό ποίημα του Αρχίλοχου, ενός διαδόχου του 7ου αι. του Ομήρου, που περιγράφει γεγονότα που οδήγησαν στον Τρωικό πόλεμο.
«Είναι τα πιο φανταστικά νέα.
Υπάρχουν δύο πράγματα εδώ. Το πρώτο είναι πόσο φοβερά επηρέαζαν τις επιστήμες και τις τέχνες οι Έλληνες. Το δεύτερο είναι πόσο λίγα από τα γραπτά τους σώζονται » λένε οι άγγλοι επιστήμονες.

http://www.alfavita.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

«Αφήστε μας να μάθουμε ελληνικά»! (vid)


Επιστολή Ελλήνων μαθητών που ζουν στην Φρανκφούρτη επισημαίνουν τον κίνδυνο αποκοπής της ελληνικής γλώσσας καθώς οι ώρες των ελληνικών λιγοστεύουν στο γερμανικό σχολείο όπου φοιτούν. Ζητούν δε από το ελληνικό κράτος να παρέμβει για τα ελληνόπουλα που ζουν στο εξωτερικό και να κρατήσει ζωντανούς τους δεσμούς με τη γλώσσα και την ιστορία.
Κι όλα τα παραπάνω τα τονίζουν σε επιστολή τους αλλά και σε βίντεο που οι ίδιοι έφτιαξαν.
Ανοιχτή επιστολή των μαθητών του Γυμνασίου-Λυκείου Φρανκφούρτης
Πώς ζει ένας έφηβος με διπλή ταυτότητα;
Στην Ελλάδα, Γερμανός…και στη Γερμανία, Έλληνας…
Είμαστε Έλληνες. Έτσι, τουλάχιστον, νιώθουμε.
Είμαστε το μέλλον σας. Αντηχεί στ΄ αυτιά μας καθημερινά, σας ακούμε με «περηφάνια« να στηρίζετε όλες σας τις ελπίδες σε εμάς.
Έπειτα, όμως, απορούμε…!!
Πώς να θεωρούμαστε ακόμη Έλληνες όταν η δυνατότητα εκπαίδευσής μας στο ελληνικό σχολείο είναι ανύπαρκτη;
Πώς να αποτελέσουμε το μέλλον όταν σήμερα κινδυνεύουμε να αποκοπούμε από ΕΣΑΣ ,όταν κινδυνεύουμε να πάψουμε να διδασκόμαστε τη γλώσσα μας;
Διότι αυτό θα συμβεί εάν δεν αντιμετωπισθούν τα προβλήματα στην εκπαίδευση των Ελλήνων, των εκτός συνόρων.
Είμαστε μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Φρανκφούρτης.
Αποτελούμε πλέον το μεγαλύτερο σε αριθμό μαθητών, ελληνικό σχολείο της Γερμανίας, καθώς και το μοναδικό που προσφέρει φοίτηση από το Δημοτικό έως και το Λύκειο. Οι περισσότεροι από μας τρέφουμε την ελπίδα να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας, ακόμη και σήμερα ενώ αισθανόμαστε άμεσα τις δυσκολίες που η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει.
Αυτή όμως η ελπίδα…κι ας πεθαίνει τελευταία…κάποτε εξαντλείται. Ιδιαίτερα όταν και ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους το πρόγραμμα μαθημάτων δεν ξεπερνά τις τέσσερεις ώρες ημερησίως.
Και ιδιαίτερα όταν ο αριθμός των καθηγητών για Γυμνάσιο και Λύκειο δεν ξεπερνά τους δέκα, εμποδίζοντας έτσι τη διδασκαλία βασικών μαθημάτων.
Παρόλες τις προσπάθειες και τις υπερωρίες των καθηγητών μας είναι αδύνατον να καλυφθεί το πρόγραμμα.
Προσπαθούμε να δείξουμε υπομονή και κατανόηση ως προς τις συνθήκες στην Ελλάδα.
Αναρωτιόμαστε όμως, πότε θα δείξει κάποιος κατανόηση και θέληση να βοηθήσει τη δική μας κατάσταση, να νοιαστεί για το μέλλον εκατοντάδων ελληνόπουλων στο εξωτερικό.
Φρανκφούρτη, Σεπτέμβριος 2012
«…Ήδη σχεδόν ένας μήνας χωρίς καθηγητές…!
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Διπλή σύγκρουση εν εξελίξει στα Σκόπια

Σσσσσ... η Ελλάδα κοιμάται...

Διπλή σοβαρή κρίση αντιμετωπίζοιυν τα Σκόπια τόσο στις σχέσεις της με τη Βουλγαρία όσο και στις σχέσεις της σλαβικής και της αλβανικής κοινότητας.

Η δεύτερη απειλεί με άμεση ανατροπή την κυβέρνηση συνασπισμού του Γκρούεφσκι, με την οποία διαφωνεί δημόσια το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI. Ταυτόχρονα συγκρούονται σιωπηλά αλλά σκληρότατα οι...
 δύο ομάδες των εξ απορρήτων συνεργατών του πρωθυπουργού. Σε «απάντηση» ο Γκρούεφσκι επισείει άμεση προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

Η κρίση στις σχέσεις Σλάβων - Αλβανών εκδηλώθηκε ανοιχτά, όταν ο Αλβανός υπουργός Αμυνας κατέθεσε επίσημα στεφάνι στους τάφους των Αλβανών Ου Τσε Κα που έπεσαν πολεμώντας τους Σλάβους κατά το μεταξύ τους πόλεμο το 2001. Σε απάντηση, ο Γκρούεφσκι έφερε προς ψήφιση νομοσχέδιο το οποίο παρέχει αποκλειστικά συντάξεις και επιδόματα στους Σλάβους στρατιωτικούς οι οποίοι πολέμησαν τους Αλβανούς το 2001, αλλά εξαιρεί τους πεσόντες Αλβανούς αντάρτες. Στη συζήτηση στην πολυεθνική Βουλή των Σκοπίων το σλαβικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάχθηκε για πρώτη φορά στο πλευρό του επίσης σλαβικού κυβερνητικού κόμματος ΒΜΡΟ του Γκρούεφσκι, διευρύνοντας έτσι βαθύτατα το χάσμα Σλάβων - Αλβανών. Σημειωτέον, ότι ο αρχηγός των Αλβανών Ου Τσε Κα στον πόλεμο κατά των Σλάβων το 2001, Αλί Αχμέτι, είναι σήμερα επικεφαλής του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI!

Η παράλληλη κρίση στις σχέσεις Σκοπίων - Βουλγαρίας οφείλεται στο Μακεδονικό Σκοπιανό, στο οποίο η Σόφια τηρούσε έως πρόσφατα εφεκτική στάση. Τις πραγματικές, όμως, αμετακίνητες θέσεις της Βουλγαρίας στο ζήτημα αυτό αποκάλυψαν ήδη προ ετών οι αλλεπάλληλες κοινές εκδόσεις της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και των Βουλγαρικών Κρατικών Αρχείων που δημοσιεύουν απόρρητα έγγραφα της Βουλγαρίας.

Τελευταία, η Σόφια εγκατέλειψε την εφεκτική της στάση έναντι των Σκοπίων και ήδη κλιμακώνει μια σφοδρή αντεπίθεση. Η Βουλγαρία κατηγορεί πλέον επίσημα τα Σκόπια ότι πλαστογραφούν την Ιστορία και σφετερίζονται την ιστορική και εθνική κληρονομιά των Βουλγάρων. Και προειδοποιεί ότι, αν τα Σκόπια δεν συνετισθούν, η Σόφια θα προβάλει βέτο στην ένταξή τους τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια, η Βουλγαρία έχει χορηγήσει -και συνεχίζει να χορηγεί- βουλγαρικά διαβατήρια σε δεκάδες χιλιάδες σλάβους των Σκοπίων οι οποίοι προηγουμένως αυτοδηλώνονται εγγράφως "Βούλγαροι Μακεδόνες".


krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

Τέλος το χαράτσι ~ Έρχεται ο ενιαίος φόρος για τα ακίνητα

Πόσα θα πληρώνουμε με την καινούργια κλίμακα - Αφορολόγητη ατομική περιουσία ως 100.000 ευρώ - Θα υπολογίζονται όμως και τα αγροτεμάχια.

Έναν ενιαίο φόρο ακινήτων θα πληρώνουν ετησίως από το 2013 όλοι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, γραφείων, καταστημάτων, αποθηκών και για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων και ιδιωτικών δασικών εκτάσεων. Ο νέος φόρος θα αντικαταστήσει το χαράτσι που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών.


Το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, περιμένει το «πράσινο φως» από την τρόικα για να τεθεί σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, αναφέρεται επίσης πως ο φορολογικός συντελεστής έχει καθοριστεί από την κυβέρνηση στο 0,1% για συνολική αντικειμενική αξία από 100 έως 200 χιλιάδες ευρώ (100 ευρώ φόρος) και ανεβαίνει κλιμακωτά μέχρι το 1% για ακίνητη περιουσία άνω των 2.100.001 ευρώ (φόρος 10.000 ευρώ).

Με την εφαρμογή του αφορολογήτου ορίου 100.000 ευρώ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που έχουν μόνο μία κατοικία δεν θα επιβαρυνθούν με τον νέο φόρο, σε αντίθεση με αυτό που ισχύει με το χαράτσι της ΔΕΗ.


Σιωμόπουλος Ντίνος


     
Πέντε ανατροπές
Συγχωνεύονται ΦΑΠ και ΕΕΤΗΔΕ, φόρος και στα αγροτεμάχια

•Η κλιμάκωση του ενιαίου φόρου θα είναι τέτοια, ώστε το εισπρακτικό αποτέλεσμα να είναι ισοδύναμο του ΦΑΠ και του ΕΕΤΗΔΕ


Το νέο φορολογικό καθεστώς για τα ακίνητα που θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2013 περιλαμβάνει:

1. Κατάργηση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και του ειδικού τέλους στα ακίνητα (ΕΕΤΗΔΕ) και συγχώνευσή τους σε έναν ενιαίο φόρο. Ο φόρος θα έχει ένα χαμηλό αφορολόγητο όριο μόνο για την πρώτη κατοικία (100.000 ευρώ αντικειμενική αξία) και θα κλιμακώνεται ανάλογα με το συνολικό ύψος της περιουσίας. Η κλιμάκωση και οι συντελεστές θα είναι τέτοιοι ώστε να έχουν τουλάχιστον ισοδύναμο εισπρακτικό αποτέλεσμα με αυτούς που καταργούνται, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε χρόνο θα πρέπει να φέρνει στο δημόσιο ταμείο το λιγότερο 3 δισ. ευρώ.

Ελάφρυνση θα έχουν μόνο οι ιδιοκτήτες με κύρια κατοικία μικρής επιφάνειας και σε περιοχή με χαμηλή αντικειμενική αξία καθώς θα εμπίπτουν στο αφορολόγητο όριο.


2. Ο νέος φόρος θα επιβάλλεται και σε ακίνητα τα οποία σήμερα απαλλάσσονται, όπως τα αγροτεμάχια και εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού εκτάσεις. Το σενάριο προβλέπει ότι θα υπαχθούν ακόμη και τα αγροτεμάχια και οι εκτάσεις με φωτοβολταϊκά συστήματα. Απαλλαγή θα έχουν μόνο οι εκτάσεις που ανήκουν σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι το μέτρο της επιβολής φόρου και στα εκτός σχεδίου συμβάλλει στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών. Ο φόρος θα επιβάλλεται στο σύνολο των ακινήτων χωρίς να εξετάζεται αν ιδιοχρησιμοποιούνται, είναι ηλεκτροδοτούμενα ή αποφέρουν εισόδημα στον κάτοχό τους.


3. Θα μειωθούν δραστικά οι συντελεστές του φόρου μεταβίβασης ακινήτων (Φ.Μ.Α.) με στόχο την τόνωση της οικοδομής. Το βασικό σενάριο να προβλέπει τους συντελεστές να διαμορφώνονται στο 3%-4% από 8%-10% που είναι σήμερα ανάλογα με την αξία του ακινήτου, ενώ υπάρχουν και προτάσεις για μεγαλύτερη μείωση του φόρου στο 1%-2%. Στο αφορολόγητο όριο για την αγορά πρώτης κατοικίας δεν εξετάζονται αναπροσαρμογές, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση της φορολογίας για κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές ακινήτων υψηλής αξίας.


4. Προωθείται μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε κάτω από 20% από 23% που είναι σήμερα, στις αγορές νεόδμητων κατοικιών, αλλά για την υλοποίηση του μέτρου απαιτείται η έγκριση της Ε.Ε.


5. Θα καταργηθούν τα ισχύοντα τεκμήρια διαβίωσης για τις κατοικίες, καθώς με την κατάρτιση του νέου περιουσιολογίου και το νέο καθεστώς φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων η Εφορία θα έχει πλήρη εικόνα για την εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου και θα υπολογίζει με απλές και συνοπτικές διαδικασίες τη φοροδοτική ικανότητά του.

Πάντως, κλειδί στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας είναι οι αντικειμενικές αξίες που σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό θα εξομοιωθούν με τις αγοραίες τιμές και θα αναπροσαρμόζονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για να ακολουθούν τις εξελίξεις στην κτηματαγορά
 
krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

Αντλίες θερμότητας: Η πιο φθηνή θέρμανση άλλα… υψηλό αρχικό κόστος

Το μέλλον είναι στις αντλίες θερμότητος αλλά ο περισσότερος κόσμος θα αργήσει να τις ανακαλύψει.

Το κόστος αγοράς και εγκατάστασης είναι υψηλό και θα τρόμαζε τον καθένα, αλλά η εξοικονόμηση χρημάτων που επιτυγχάνεται με τα συστήματα αυτά –της τάξεως του 60% και άνω- θα υποχρεώσουν ίσως πολλούς να διερευνήσουν συντόμως την συγκεκριμένη αγορά.

Οι αντλία θερμότητας είναι συσκευή που χρησιμοποιείται για την θέρμανση αλλά και για τον δροσισμό των κατοικιών και των επαγγελματικών χώρων. Είναι περισσότερο αποδοτική από κάθε άλλο σύστημα θέρμανσης (φυσικό αέριο, υγραέριο, πετρέλαιο, ξύλο, pellet, ηλεκτρικό) επιτυγχάνοντας οικονομία έως και 70% σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης.

Ο λόγος που η θέρμανση με χρήση αντλιών θερμότητας είναι σημαντικά οικονομικότερος από τη συμβατική θέρμανση με καύση οφείλεται στην άντληση θερμότητας από το εξωτερικό περιβάλλον.

Τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα. Η διαφορά ενός συστήματος τύπου αντλίας θερμότητας, είτε χρησιμοποιεί τη θερμοκρασία του αέρα (αντλία αέρα/νερού) είτε τους εδάφους (γεωθερμική αντλία) για να μεταφέρει τη θερμότητα,  είναι πως λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά και εξοικονομεί περισσότερη ενέργεια.

Πληρώνετε μόνο ένα μικρό ποσό ρεύματος, αλλά πρόκειται για μία επένδυση που αποδίδει. Από μόλις μια 1 kW ηλεκτρισμού το σύστημα παράγει 3 έως 5 kW θερμότητας.

Για παράδειγμα, με τι σημερινές τιμές ρεύματος, το κόστος θέρμανσης ανά kWh με μια θερμαντικό σώμα που λειτουργεί με αντλία Αέρα/Νερού υπολογίζεται στα 0,05 ευρώ και συνολικά το χρόνο στα 1.254,4 ευρώ. Αν πρόκειται για  ενδοδαπέδιο σύστημα, οι τιμές πέφτουν στα 0,04 ευρώ ανά kWh και 900 ευρώ ετησίως.

Με το νυχτερινό τιμολόγιο μάλιστα, τα θερμαντικά σώματα «καίνε» 0,032 ευρώ ανά KWH και μόλις 720 ευρώ το χρόνο, ενώ το ενδοδαπέδιο σύστημα 0,027 ευρώ/kwh και 600 το χρόνο.

Έτσι με τη χρήση γεωθερμίας, μια αντλία θερμότητας μπορεί να χρεώνει 0,035 ευρώ ανά Kwh (οικιακό τιμολόγιο ΔΕΗ) ή 784 ευρώ το χρόνο, ενώ με νυχτερινό ρεύμα η χρέωση πέφτει στα 0,016 ευρώ ανά kWh και μόλις 360 ευρώ το χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα » »

Για όλα αυτά είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ! Tommy Lee

Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου και πολλοί ήταν εκείνοι που είδαν με διαφορετικό μάτι τη χώρα μας!

Ο Tommy Lee γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στο Los Angeles. Έγινε γνωστός όχι μόνο για τη μουσική του αλλά και για τη σχέση του με την σεξοβόμβα Pamela Anderson.


Πρόσφατα κοινοποίησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ένα κείμενο για την Ελλάδα το οποίο αγκαλιάστηκε από τους θαυμαστές του από την πρώτη στιγμή.

«Επειδή είμαστε μια μικρή, φτωχή χώρα γεμάτη από ανθρώπους με μεγάλες καρδιές
Επειδή ποτέ δεν επισκεπτόμαστε κάποιον με άδεια χέρια
Επειδή δεν υπάρχει τρόπος να εξηγήσεις σε έναν ξένο τη σημασία της λέξης «καψούρα»
Επειδή υπάρχει ακόμη κάτι πολύτιμο στις ελληνικές οικογένειες
Επειδή πάντα τα καταφέρνουμε, έστω και την τελευταία στιγμή
Επειδή ήμασταν σκλαβωμένοι για 400 χρόνια, αλλά δεν το χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία για την παρούσα κατάσταση
Επειδή είμαστε διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη
Επειδή έχουμε τη λέξη «φιλότιμο» που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο
Επειδή όταν οι ξένοι δεν μπορούν να βρουν λέξη για κάτι, χρησιμοποιούν μια δική μας
Επειδή προτιμάμε να μοιραζόμαστε τα προβλήματά μας στις δύσκολες ώρες με φίλους και την οικογένειά μας και όχι με ψυχίατρους
Επειδή ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης ήταν Έλληνες
Επειδή ανακαλύψαμε το θέατρο
Επειδή γεννήσαμε τη Δημοκρατία
Επειδή ανακαλύψαμε τη λογική
Επειδή από εμάς ξεκίνησε η επιστήμη
Επειδή είμαστε περήφανοι για τον πολιτισμό μας, όχι τους πολέμους μας
Επειδή όταν φτιάχναμε τον Παρθενώνα, οι άλλοι κοιμόνταν στα δέντρα
Επειδή καταλαβαίνουμε τη διαφορά μεταξύ του έρωτα (eros) και της αγάπης (love) και τα βιώνουμε και τα δύο με πάθος
Επειδή ο Έρωτας ήταν Έλληνας θεός
Επειδή δώσαμε τον όρκο «Ελευθερία ή Θάνατος»
Επειδή είχαμε υφασμάτινα λουριά όταν οι άλλοι ακόμη έλκονταν από τα τομάρια των λύκων
Επειδή «Οι Έλληνες δεν μάχονται σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες μάχονται σαν Έλληνες» (Ουίνστον Τσόρτσιλ 1941)
Επειδή δώσαμε το αρχαίο μας αλφάβητο στους Ρωμαίους και το μεσαιωνικό στους Σλάβους
Επειδή δεν ντρεπόμαστε όταν κλαίμε
Επειδή χορεύουμε όταν είμαστε θλιμμένοι
Επειδή δουλεύουμε για να ζήσουμε και δεν ζούμε για να δουλεύουμε
Επειδή το 97% των αστεριών έχουν ελληνικά ονόματα
Επειδή αν κάποιος φωνάξει «αδελφέ» ή «ξάδελφε» κάποιος θα γυρίσει σε οποιαδήποτε γωνία
Επειδή οι εκκλησίες μας δεν είναι σκοτεινές, αλλά πλημμυρίζουν από ένα ξεχωριστό φως
Επειδή οι γονείς δεν ξεχνούν την ύπαρξή μας όταν γινόμαστε 18 χρονών
Επειδή όταν θέλουμε να μαυρίσουμε απλά πεταγόμαστε στην κοντινότερη παραλία
Επειδή δεν «μασάμε», ούτε δυσκολευόμαστε με κάθε μορφή χιούμορ
Επειδή οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν στην Ελλάδα
Επειδή όταν ενωνόμασταν κάτω από τη φλόγα των Ολυμπιακών, στέλναμε μήνυμα ενότητας και ειρήνης
Επειδή ο ουρανός μας είναι γαλανόλευκος
Επειδή το 40% των λημμάτων του λεξικού της Οξφόρδης είναι λέξεις ελληνικές
Επειδή ξέρουμε τι σημαίνει κέφι και πώς να ζήσουμε με αυτό.»

Για όλα αυτά είμαστε Έλληνες!!

 
http://www.analystsforchange.org/

Διαβάστε περισσότερα » »

Στο Παρίσι με 8.500 ευρώ μισθό η Τίνα Μπιρμπίλη


ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΟΣΑ
Η πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος και νυν εκπρόσωπος της χώρας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, Τίνα Μπιρμπίλη ζει την καθημερινότητά της στο όμορφο Παρίσι μακρυά με έναν…. αξιοζήλευτο μισθό.
Αν και στην Ελλάδα η οικονομική κρίση βαθαίνει και η ανεργία στις γυναίκες αυξάνεται, στη Γαλλία, η κυρία Μπιρμπίλη έχει βρει τον… παράδεισο της στο ρομαντικό Παρίσι απολαμβάνονταςμια πλουσιοπάροχη ζωή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.
Φυσικά, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ο παχυλός μισθός που εισπράττει και ο οποίος υπολογίζεται σε 7.500 ευρώ τον μήνα καθαρά συν 1.000 ευρώ που λαμβάνει για το επίδομα τέκνου, καθότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, τη στιγμή που το Ελληνικό Δημόσιο καλύπτει τα δίδακτρά του.
anti-ntp.net: Ο μισθός τους είναι 30.000 ευρώ το μήνα και όχι 8.500

newpost.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Κως και το Ασκληπιείο σε …μπρελόκ ως περιοχή της Τουρκίας!

Έλληνες επιχειρηματίες προωθούν τις τουρκικές βλέψεις

Αν δεν το έβλεπα σε τουριστικό μαγαζί της Κω, δεν θα το πίστευα! Μπρελόκ έχει στη μία όψη του το χάρτη με το νησί μας και στην άλλη το …Ασκληπιείο! Και στις δύο όψεις από πάνω γράφει το όνομα «ALANYA” (περιοχή νότια Αλικαρνασσού - Bodrum) και από κάτω τη λέξη: Τουρκία! Τα σχόλια δικά σας!


(vimatisko.gr)

 makedonia-is-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ την ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ! - πάση θυσία!!!

Mας σκοτώνει ο ηλεκτρικός φωτισμός?




Η συνέχεια της συνέντευξης του φωτο-βιολόγου Alexander Wunsch στο περιοδικό ZeitenSchrift, που αναφέρεται στους κινδύνους των λαμπτήρων φθορισμού γενικά και των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας ειδικά....

Αφιέρωμα - Φάκελος: το Φως στη Ζωή μας
μέρος 5ο

μετάφραση-επιμέλεια: Βίκυ Χρυσού


Τότε λοιπόν να θεωρήσουμε πως το φως από λάμπες εκκένωσης ατμών υδραργύρου ( φθορισμού ), το οποίο φέρει μέσα του την "υπογραφή" αυτού του βαρέως μετάλλου, ενδείκνυται ειδικά για την ενεργοποίηση του υδραργύρου?

A.W.: Ακριβώς. Ο υδράργυρος στο σώμα βρίσκεται σε υδατοδυαλιτή ή σε λιποδυαλιτή μορφή. Τα άτομα υδραργύρου που βρίσκονται "εγκλωβισμένα" σε περιοχές του λιπώδους ιστού με κακή αιμάτωση και είναι έτσι πλέον "ανενεργά", μπορούν με την επίδραση του μπλε φωτός των λαμπτήρων φθορισμού να επανενεργοποιηθούν και να συμμετέχουν και πάλι σε χημικές αντιδράσεις. Έτσι γίνονται και πάλι δηλητήρια για τον οργανισμό.

Γνωρίζουμε τώρα πως οι λαμπτήρες φθορισμού με βάση τον υδράργυρο αποτελούν για πολλούς και διάφορους λόγους ζήτημα ανησυχίας. Τι ισχύει για το φως των νέων λαμπτήρων τύπου LED?

A.W.: Το προτέρημα αυτών των διόδων φωτισμού είναι η χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση τους. Γι΄αυτό και θα παίξουν μελλοντικά ένα σημαντικό ρόλο. Το μειονέκτημα τους αντίθετα βρίσκεται στο ηλεκτρονικό τους κύκλωμα. Επειδή, σε αντίθεση με τις λάμπες πυρακτώσεως και τις λάμπες φθορισμού, μπορούν να αντιδρούν αστραπιαία, ρυθμίζεται η φωτεινότητα τους συνήθως με υπερβολικά γρήγορο ανοιγο-κλείσιμο τους. Από αυτή τη ρύθμιση προκύπτει ένας παλμός ή "τρεμoσβήσιμο", το οποίο δεν αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας.

Όσο περισσότερο διαρκεί η φάση "σβησίματος", τόσο πιο χαμηλός γίνεται αισθητός από τα μάτια μας ο φωτισμός τους, ενώ στην πραγματικότητα οι "αστραπές φωτός" που εκπέμπουν είναι πάντοτε το ίδιο φωτεινές. Το μόνο που αλλάζει δηλαδή είναι η συχνότητα και η διάρκεια των διαστημάτων "σβησίματος". -που δεν αντιλαμβανόμαστε εννοείται λόγω αστραπιαίας ταχύτητας τους... σημ. μτφ.-. Στην τεχνική ορολογία αναφέρεται το φαινόμενο ως Πλάτος διαφοροποίησης παλμού (PWM -Pulsweitenmodulation).

Παρόλο που δεν αντιλαμβανόμαστε αυτό το στροβοσκοπικό τρεμοσβήσιμο (σαν τα ειδικά φώτα σε disco, που κάνουν τις κινήσεις να μοιάζουν αυτές των ρομπότ... σημ. μτφ.), το σώμα μας αντιδρά σε αυτό το ερέθισμα, σε κυτταρικό επίπεδο και στρεσάρεται. Επιπλέον ένα τόσο ισχυρά μοντουλαρισμένο φως προκαλεί πρόσθετη επιβάρυνση με ηλεκτρομαγνητικό νέφος (electrosmog).

Δηλαδή τα μόνιτορ με LED είναι ακόμη πιο βλαβερά από τις οθόνες LCD?

A.W.: Με τις σημερινές τεχνικές ηλεκτρονικού ελέγχου τους, δυστυχώς ναι έτσι είναι, παρόλο που δεν περιλαμβάνουν την "υπογραφή υδραργύρου", αυτή την έντονη ακμή στα 436 νανόμετρα.

Πως μπορεί να προστατευτεί τότε κανείς από αυτό το μπλε φως?, να το εξαλείψει?

A.W.: Το Lighting Innovations Institute του Πανεπιστημίου John Carroll στο Cleveland του Οχάιο, δημοσίευσε το 2006 μία έκθεση με τον τίτλο The Bright Side of Darkness -η φωτεινή πλευρά του σκότους. Στην έκθεση αυτή αναφέρεται πως τόσο οι τυφλοί άνθρωποι, όσο και άλλα άτομα που συμμετείχαν στις έρευνες και κρατούνταν σε σκοτεινούς χώρους κατά τη διάρκεια της νύχτας για 9 με 10 ώρες, παρήγαγαν την ορμόνη του ύπνου, την μελατονίνη. Στις ανεπτυγμένες χώρες αυτή η διάρκεια είναι σαφώς μικρότερη και μετρά, όπως ήδη αναφέρθηκε περίπου 7 ώρες. Αυτό, όπως υποθέτουν, δεν είναι απλώς μια πιθανή αιτία καρκίνου, αλλά και πολλών προβλημάτων ύπνου.

Επειδή μόνο το μπλε μέρος του φωτός εμποδίζει την παραγωγή της μελατονίνης, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί σχετικά απλά, π.χ. με το να φοράμε χρωματιστά γυαλιά-φίλτρα, τα οποία μπλοκάρουν το φως μικρού μήκους κύματος.

Οι επιστήμονες τώρα συστήνουν πριν πέσουμε για ύπνο, να φοράμε επί δύο έως τρεις ώρες ένα τέτοιο ζευγάρι γυαλιά και να αποφεύγουμε επίσης την "επαφή" με μπλε φως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κατ' αυτό τον τρόπο επιμηκύνεται με φυσικό τρόπο η διάρκεια παραγωγής της μελετονίνης, παρά την επαφή με τον τεχνητό φωτισμό. Οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα τέτοιο ζευγάρι προστατευτικά γυαλιά και με τη βοήθεια μιας υπνο-θεραπεύτριας το δοκίμασαν σε μία σειρά από ανθρώπους. Τα αποτελέσματα ήταν ορατά, αφού μετά από μόλις τρεις ή τέσσερις μέρες μπορούσαν οι περισσότεροι να κοιμηθούν αισθητά καλύτερα.

Άλλη μία φορά: Το φως από τις λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας & Σια, ξυπνά κοιμισμένους δαίμονες στο σώμα μας -με όλα τα συμπτώματα δηλητηρίασης, που μπορεί να συνδέονται με αυτά, όπως π.χ. τη νόσο Alzheimer?

A.W.: Ακριβώς. Διότι όλοι μας είμαστε περισσότερο ή λιγότερο επιβαρυμένοι με υδράργυρο. Μέσα σε μόλις μιάμιση ώρα περνά το σύνολο του αίματος μας από τον αμφιβληστροειδή, όπου έρχεται σε άμεση επαφή με το αφιλτράριστο αυτό φως που πέφτει στα μάτια μας. Και μόνο αυτό το γεγονός, παρουσιάζει ήδη αρκετές πιθανότητες που μπορούν να προκαλέσουν φωτοχημική αντίδραση του υδραργύρου που βρίσκεται στο αίμα, λόγω της επίδρασης του φωτός λαμπτήρων φθορισμού.

Αυτή η διαδικασία δεν βλάπτει μόνο τοπικά την κυτταρική δομή του αμφιβληστροειδή, που οδηγεί τελικά σε καταρράκτη, αλλά θα πρέπει να υπολογίζουμε με γενικότερες συστημικές επιδράσεις, οι οποίες μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του οργανισμού. Αυτό συμβαίνει επειδή ο δυσκολοδιάλυτος υδράργυρος μεταβάλλεται σε ευδιάλυτο και τα άτομα υδραργύρου μπορούν ξαφνικά να διαπερνούν τα "διαχωριστικά τοιχώματα", -τις προστατευτικές μεμβράνες. Ανάμεσα σε άλλα όργανα, ο αμφιβληστροειδής και ο εγκέφαλος διαθέτουν τέτοιες προστατευτικές δομές για το φιλτράρισμα της εντός τους κυκλοφορίας αίματος. Εάν διαπεραστούν αυτά τα τοιχώματα από τον υδράργυρο, συγκεντρώνονται για παράδειγμα στον εγκέφαλο προκαλώντας νευρολογικές διαταραχές.

Ποιός είναι κατά την άποψη σας ο υγιέστερος τεχνητός φωτισμός?

A.W.: Σε κάθε περίπτωση όχι το φως μιας διαδικασίας εκκενώσεων όπως αυτής των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά το φυσικό φως που εκπέμπει μία ίνα λαμπτήρων τύπου πυρακτώσεως. Για το λόγο αυτό συστήνω τις λάμπες αλογόνου, οι οποίες εν τω μεταξύ είναι αποτελεσματικές στην εξοικονόμηση κατανάλωσης ενέργειας.

Δεν προκαλούν οι διαδικασίες ηλεκτρονικού ελέγχου των μηχανισμών των λαμπτήρων αλογόνου πολύ ηλεκτρομαγνητικό νέφος (electrosmog)?

A.W.: Αυτό ισχύει για τα συστήματα με χαμηλά βολτ, τα οποία συνήθως πωλούνται. Αυτά ανήκουν στην χειρότερη περίπτωση που μπορεί κανείς να θέσει τον εαυτό του σχετικά με το ηλεκτρομαγνητικό νέφος. Στο σημείο αυτό η βιομηχανία φωτιστικών έχασε μία τεράστια ευκαιρία. Με μικρή επιπλέον τεχνική διόρθωση του κυκλώματος, θα μπορούσε να είχε επιτύχει ένα μέσο φωτισμού συνεχόμενου ρεύματος χωρίς καθόλου παλμό.

Εάν τροφοδοτεί κανείς τις ενεργειακά οικονομικές λάμπες αλογόνου με λίγα βολτ, με γειωμένο δίκτυο συνεχόμενου ηλεκτρικού ρεύματος, τότε λαμβάνει το πιο υγιεινό φως πυρακτώσεως που υπάρχει. Πολύ βασικό: Τα κυκλώματα τους θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε γειωμένα, διαθέτουν δηλαδή βύσμα τριών πόλων. Το βύσμα δύο πόλων προκαλεί ηλεκτρομαγνητικό νέφος.

Πολλές λάμπες γραφείου αλογόνου, διαθέτουν ένα εξωτερικό τροφοδοτικό, το οποίο μπορεί κανείς εύκολα να ανταλλάξει με ένα βύσμα συνεχόμενου ρεύματος, το οποίο πωλούν καταστήματα ηλεκτρονικών υλικών. επίσης προτείνω λαμπτήρες pin socket. H Osram έχει αναπτύξει μία τεχνολογία επαν-εξοικονόμισης υπέρυθρης ακτινοβολίας - θερμότητας -, την λεγόμενη IRC technology, η οποία υπόσχεται ακόμη περισσότερο φως με ταυτόχρονη εξοικονόμηση στην κατανάλωση ρεύματος στην κατηγορία φωτιστικών αλογόνου χαμηλών βολτ. Επιπλέον τέτοιοι λαμπτήρες έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (έως και 5.000 ώρες ή 2.000 ώρες στις λάμπες υψηλών βόλτ).

Επαναλαμβάνω: Μία λάμπα αλογόνου χαμηλών βόλτ με τεχνολογία IRC που λειτουργεί με συνεχόμενο ηλεκτρικό ρεύμα (όχι εναλλασσόμενο) παράγει ένα φως, το οποίο δεν ενέχει καμία απολύτως ανησυχία για την υγεία και είναι απαλλαγμένο από το ηλεκτρομαγνητικό νέφος. Επιπλέον σε σχέση με την κλασική λάμπα πυρακτώσεως, καταναλώνει μόνο ένα απειροελάχιστο ποσοστό ρεύματος.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν άνετα να αντικατασταθούν σήμερα κιόλας οι προβληματικές -από οικολογική άποψη και άποψη υγείας- λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας χωρίς να είναι απαραίτητο να παραιτηθούμε από το κριτήριο εξοικονόμησης ενέργειας. Για ποιο λόγο τότε η επίσημη πλευρά επιμένει να ερευνά στον τομέα των λαμπτήρων φθορισμού?

A.W.: Κάθε χώρα είναι υποχρεωμένη να περιορίσει κατά συγκεκριμένο ποσοστό την κατανάλωση ρεύματος για φωτισμό. Έτσι αποφασίστηκε σε επίπεδο ΕΕ. Ρεύμα που προορίζεται για φωτισμό μπορεί να εξοικονομήσει κανείς σε τρεις τομείς: στα γραφεία και τις βιομηχανίες, στο φωτισμό των δρόμων και στα νοικοκυριά.

80% των σωμάτων φωτισμού των δρόμων στη Γερμανία χρίζουν εξυγίανσης και καταναλώνουν υπερβολικά πολύ ηλεκτρική ενέργεια. Εκεί θα υπήρχε σαφώς και η μεγαλύτερη περιοχή εξοικονόμησης. Απλά και μόνο με την τοποθέτηση ενός ανακλαστήρα θα μπορούσε για παράδειγμα να πενταπλασιαστεί η απόδοση τους.

Όμως τα δημόσια ταμεία δεν έχουν χρήματα για την ανακαίνιση των σωμάτων φωτισμού των οδών και των δημοσίων χώρων. Γι' αυτό και μετακυλίθηκε η μερίδα του λέοντος στη συμφωνημένη εξοικονόμηση ενέργειας, στα απλά νοικοκυριά. Έτσι προχώρησαν φυσικά και στον υπολογισμό στατιστικών που ήρθαν να αποδείξουν τη δήθεν τεράστια οικονομία ενέργειας που προκύπτει από τη χρήση λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας. Και προ πάντων την αλλαγή αυτή θα πρέπει ο κάθε πολίτης να την πληρώσει αποκλειστικά από τη δική του τσέπη. Πιστεύω πως αυτός είναι ένας από τους λόγους που η πολιτική ασκεί τόσο έντονη πίεση στο λαό.

Και υποστηρίζεται μαζικά από τη βιομηχανία φωτιστικών μέσων.

A.W.: Οι τρεις μεγαλύτερες εταιρίες στο χώρο: Osram, Philips και General Electric, αγόρασαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990 διάφορες κινέζικες εταιρίες και μετέφεραν όλο το δυναμικό κατασκευής των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας στην Ασία. Τα εργοστάσια αυτά που χτίστηκαν στην Κίνα ακόμη δεν έχουν κάνει απόσβεση, επειδή τα ποσά πωλήσεων παραμένουν πολύ πιο χαμηλά από τις προσδοκώμενες. Παρά την εντατική διαφήμιση, στην Ευρώπη λειτουργούν μόλις 500 εκατομμύρια λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας -σε σύγκριση με 3,7 δισεκατομμύρια λάμπες πυρακτώσεως.

Εκτός αυτού οι κατασκευαστές κερδίζουν σαφώς περισσότερο από τις ΛΕΕ παρά από τις λάμπες πυρακτώσεως. Φαίνεται ήδη και μόνο από την τιμή πώλησης.

Ποιος καθορίζει λοιπόν τις διεθνείς νόρμες που αφορούν την αξιολόγηση του φωτός?

A.W.: Μία σειρά από διεθνείς και εθνικές επιτροπές, μεταξύ άλλων και το ο εδρεύων στη Γερμανία σύνδεσμος ICNIR (Διεθνής επιτροπή για την προστασία από την μη-ιονίζουσα ακτινοβολία). αυτή η τελευταία, σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις, δίνει παραδείγματος χάριν κριτήρια ασφαλείας σχετικά με τη χρήση ασυρμάτων, μικροκυματικής ακτινοβολίας και φωτός, στα οποία προσανατολίζονται οι περισσότερες κρατικές υπηρεσίες.

Θεωρώ όμως πως οι περισσότερες από αυτές τις επιτροπές με τη συντηριτική τους γραμμή εκτίμησης των κινδύνων, που βασίζονται σε δεδομένα του παρελθόντος, προστατεύουν περισσότερο τα εμπορικά ενδιαφέροντα της βιομηχανίας παρά την υγεία των πολιτών.
Ίσως με πίεση από τους δρόμους -από τους πολίτες- να έρθει η απαραίτητη κίνηση στους μύλους των υπηρεσιών και της πολιτικής. Εξάλλου η κατευθυντήρια γραμμή για τον Οικολογικό σχεδιασμό (Okodesign Richtlinie) που τέθηκε σε ισχύ το 2005, λέει πως κατά την εφορμογή της ΔΕΝ επιτρέπεται να κινδυνέψει ούτε το περιβάλλον ούτε η Υγεία. (!)

Ο λαός θα πρέπει να προστατευτεί μόνος του. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε?

A.W.: Ας μην τρομάζουμε από την επερχόμενη απαγόρευση των λαμπτήρων πυρακτώσεως και ας μην τη δεχόμαστε ως δεδομένη κατάσταση. Γιατί να μην φροντίσουμε π.χ. να αγοράσουμε μεγάλο απόθεμα λαμπτήρων πυρακτώσεως?
Το πιο ξεκάθαρο σύνθημα όμως που μπορούμε να στείλουμε είναι:

ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ την ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ! - πάση θυσία!!!

Κύριε Wunsh ευχαριστούμε πολύ για την αφυπνιστική συζήτηση.

**********************

Δείτε επίσης τα σχετικά κείμενα:




το Αφιέρωμα συνεχίζεται...





vickytoxotis

Διαβάστε περισσότερα » »

Λατρευτικές εκδηλώσεις για τα 40χρόνια από τη θεμελίωση του ιερού ναού Αγ. Σκέπης Πτολεμαΐδας (Βίντεο)


 Mε αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη θεμελίωση του ιερού ναού Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας πραγματοποιήθηκαν σήμερα Σάββατο – και συνεχίζονται αύριο Κυριακή –  πολιτιστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητου. Παρακολουθήστε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την υποδοχή της Τιμίας Ζώνης, της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Θεραπεύτριας και τη λιτάνευσή τους. Δείτε το βίντεο του kozan.gr…



kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΥΡΑΝΟ ΤΟ 425 Π.Χ

Πετομηχανή του Αρχύτα (440-360 π.Χ.)

Ο Αρχύτας (440-360 π.Χ.) ήταν ένας μαθηματικός από τον Τάραντα μαθητής του Πυθαγόρα που ασχολήθηκε μεταξύ πολλών άλλων και με πτήσεις! Θεωρείται ο τελευταίος αλλά και ο σημαντικότερος των Πυθαγορείων. Έγινε επίσης γνωστός σαν πολιτικός αλλά και στρατιωτικός ηγέτης του Τάραντα. Επτά φορές που ήταν στρατηγός του Τάραντα δεν νικήθηκε ποτέ! Φίλος του Πλάτωνα, διατηρούσε αλληλογραφία και ανταλλαγή συγγραμμάτων μαζί του. Έλυσε το πρόβλημα διπλασιασμού του κύβου.

Μελέτησε την αρμονία των ήχων και διαπίστωσε ότι οι οξύτεροι ήχοι οφείλονται σε ταχύτερες κινήσεις των χορδών. Βρήκε κάποιο τρόπο υπολογισμού της τετραγωνικής ρίζας, όπως αναφέρει ο Ήρων. Ο Διογένης ο Λαέρτιος αναφέρει ότι ο Αρχύτας πρώτος μελέτησε μηχανικά προβλήματα με βάση τα μαθηματικά και χρησιμοποίησε γεωμετρικά διαγράμματα για την λύση τους. 

Από ότι μας έχουν μάθει, οι σημερινές πτητικές μηχανές (αεροπλάνα) χρησιμοποιούν την τεχνική βασισμένη στον δεύτερο "θεμελιώδη" νόμο του Νεύτωνα, δηλ «κάθε δράση προκαλεί μια ίση και με αντίθετη φορά αντίδραση (δύναμη), δηλ οι κινητήρες ρουφάνε αέρα από μπροστά και αποσυμπιέζουν αυτόν τον αέρα προς τα πίσω, μετατρέποντας δηλ τον αέρα σε ωστικό προωθητή.
 

Γύρω ΟΜΩΣ στο 420 π.Χ. ο Αρχύτας κατασκεύασε μία απ' τις πρώτες αυτόπροωθούμενες ιπτάμενες μηχανές. Ήταν ένα τεχνητό περιστέρι! Το τεχνητό αυτό κατασκεύασμα εσηκώνετο στον αέρα μα την βοήθεια κάποιας ωστικής δύναμης(πιθανώς ελατήριο-'όπως δηλ στα SuperCarrier- ή βάρους επί τροχαλίας ). Όταν πια βρισκόταν στον αέρα για την πτητική του διάρκεια, χρησιμοποιούσε ένα μπαλόνι το οποίο αποσυμπίεζε τον αέρα με δύναμη μέσω μιας οπής στο πίσω μέρος της πτητικής μηχανής (εν ολίγης ότι κάνουν και τα σημερινά αεροσκάφη) .

Έτσι το πανάλαφρο ομοίωμα περιστεριού που είχε κατασκευάσει μπορούσε να πετάει σχεδόν 200 μέτρα μέχρι να τελειώσει ο συμπιεσμένος αέρας.Βέβαια Το μπαλόνι δεν θα μπορούσε να είναι τόσο μεγάλο για να καταφέρει να διανύσει τόσο μεγάλη απόσταση, προφανώς δεν πρόλαβε μόνο τον Νεύτωνα, αλλά πρόλαβε και τον Bernulli φτιάχνοντας την οπή με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε εκμεταλλευόμενος το φαινόμενο αυτό να διανύσει τόσο μεγάλη απόσταση.

Πάλι καλά που ο Νεύτωνας έδωσε τα φώτα του στην ανθρωπότητα με τον δεύτερο θεμελιώδη νόμο μόλις 2.000 χρόνια αργότερα του Αρχύτου...διότι να αντέγραψε ο Αρχύτας τον Νεύτωνα ολίγον τι δύσκολον εκτός και αν ο Αρχύτας αντέγραψε τον Νεύτωνα δια της προφητείας ή δια της μαντείας...
Πάλι καλά που στις αρχές του 1900 και οι αδελφοί Ράιτ μας έδωσαν και αυτοί τα φώτα τους...

Αναφορές στο περιστέρι αυτό κάνουν ο Φαβωρίνος στο έργο του «Παντοδαπή ιστορία» ο Αυλος Γέλλιος στις «Αττικές Νύχτες» και οι Λατίνοι ιστορικοί Φαβορίνους και Τζέλιους. Κάποιο παράξενο κείμενο που λέγεται ότι είναι γραμμένο απ' τον Αρχύτα περιγράφει ένα ταξίδι γύρω από την γη μέσα σε μια αεροστεγώς κλεισμένη σφαίρα! Τι είδους ιπτάμενη σφαίρα που ταξίδευε γύρω απ' την γη ήταν αυτή, και γιατί άραγε αεροστεγώς κλειστή; Τι ήξερε ο Αρχύτας που δεν έφτασε σε μας; Κείμενα του Αρχύτα λέγεται ότι μελετούσε (αρκετά αργότερα βέβαια) και ο Γαλιλαίος.

Η καταπληκτική αυτή εφεύρεση του Αρχύτα μαζί με τον υπολογιστή των Αντικυθήρων, την Δίολκο,το τηλεσκόπιο,τις αυτόματες μηχανές του Ήρωνα και άλλες εφευρέσεις που έχουμε κατα καιρούς έχουμε δημοσιεύσει ,μαρτυρούν μια έκρηξη της τεχνολογίας υψηλής για την εποχή εκείνη(ορισμένες φορές ακόμα και για την εποχή μας!!), και έχει κάνει αρκετούς να παραδεχτούν και δικαίως,ότι την εποχή εκείνη η Ελλάδα είχε φτάσει στα πρόθυρα της βιομηχανικής επανάστασης!!!Η εξέλιξη αυτή όμως διακόπηκε απότομα από κάποιο "αόρατο χέρι",γυρίζοντας την Ελλάδα και τον κόσμο αιώνες πίσω καί βυθίζοντάς τους στο σκοτάδι. Κάτι που συνεχίζεται μέχρι και τις μέρες μας.....
visaltis
 
Διαβάστε περισσότερα » »

15 ΣΕΠΤΕΜΒΙΟΥ 1944 ΣΤΗΝ ΠΗΓΑΔΑ.ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΚΑΤΑΣΦΑΖΟΥΝ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ ΑΝΔΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ...

Σεπτέμβριος 1944 οι Γερμανοί φεύγουν κι ο αέρας της Ελευθερίας πνέει στην Πελοπόννησο, αλλά τα βάσανα δεν τελειώνουν! 9 Σεπτεμβρίου 1944, οι 
κομμουνιστοσυμμορίτες επιτίθενται στη πόλη της Καλαμάτας με δύο Συντάγματα και χιλιάδες χωρικούς που επιστράτευσαν βιαίως. Μετά από μάχη συντρίβουν την άμυνα της πόλεως και καταλαμβάνουν την Καλαμάτα, σφάζοντας και ρημάζοντας! Μία μεγάλη φάλαγγα από πολεμιστές της Καλαμάτας και πολύς άμαχος πληθυσμός κατευθύνονται προς το Μελιγαλά, για να γλυτώσουν!

Το πρωϊ της 13ης Σεπτεμβρίου 1944 αρχίζει η επίθεση των κομμουνιστοσυμμοριτών κατά του Μελιγαλά. Ο Μελιγαλάς αντιστέκεται! Οι Έλληνες πατριώτες, πολεμούν σαν λιοντάρια. Την επόμενη μέρα οι κομμουνιστές με προδοσία, κατορθώνουν και εισχωρούν στις γραμμές των αμυνομένων. Ο Μελιγαλάς πέφτει στα χέρια των εξαγριωμένων Ελασιτών κι ακολουθούν σκηνές φρίκης και ντροπής για το ανθρώπινο γένος.

Σφάζονται 41 τραυματίες στο Νοσοκομείον κι όλο το ιατρικό προσωπικό. Γυναικόπαιδα και γέροι κομματιάζονται στους δρόμους, γυναίκες έγκυοι ξεκοιλιάζονται, κοπέλες βιάζονται κτηνωδώς. Κατεβάζουν την Ελληνική σημαία και στη θέση της, βάζουν ένα κόκκινο πανί. Φυλακίζονται όσοι απέμειναν ζωντανοί, τα γυναικόπαιδα κλείνονται χωρίς νερό και φαϊ σε διάφορα υπόγεια. 18 έγκριτοι Καλαματιανοί οδηγούνται στην Καλαμάτα, όπου τους κατακρεουργούν και τους κρεμούν στα πολύφωτα του Δημοτικού φωτισμού της κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας.

Στο τέλος όλοι οι φυλακισμένοι οδηγούνται δεμένοι, ανά τρείς, 2 χιλιόμετρα έξω απ’ το Μελιγαλά στη γνωστή πηγάδα, γυμνοί, ξυπόλητοι, νηστικοί, διψασμένοι, τραυματίες, ασθενείς, αναγκάζονται από τ’ ανθρωπόμορφα κτήνη, νά βαδίσουν. Όσοι δεν βαδίζουν γρήγορα οι κομμουνιστές τους σφάζουν επί τόπου. Όσοι είναι δεμένοι με το ίδιο καλώδιο, σφάζονται κι αυτοί. Όποιος τολμά να μιλήσει, σφάζεται αμέσως. Κατά μήκος της διαδρομής από το Μπεζεστένι, έχουν τοποθετηθεί κομμουνιστές και προκαλούν τό πλήθος φωνάζοντας:

“Θάνατος – θάνατος – θάνατος”. 

Στήν Πηγάδα οι δήμιοι, μεταφέρουν στα χείλη της Πηγάδας κάθε τριάδα και τους σφάζουν με μία μαχαιριά στήν κοιλιά ή την καρδιά το λαρύγγι και τους ρίχνουν μέσα στην πηγάδα μαζί με πολλούς ζωντανούς, μπροστά στα γεμάτα φρίκη κι αποτροπιασμό μάτια των συγγενών τους, που υποχρεώθησαν να παρακολουθήσουν τα βασανιστήρια και την σφαγή τους. Η ελευθερία της Ελλάδος πληρώνεται εδώ με πολύ Ελληνικό αίμα.

Αυτό συνεχίζεται επί τρεις ολόκληρες μέρες, χωρίς διακοπή, μέχρις ότου δέν υπάρχουν άλλοι.
Για πολλούς εφαρμόζεται αγριώτερος τρόπος. Με τσεκούρια και κλαδευτήρια τους κόπτουν χέρια και πόδια, αυτιά και μύτες. Ο πυθμένας της Πηγάδας κοχλάζει, τα έγκατα της γης αναταράσσονται και βοούν, οι σάρκες τών κρεουργηθέντων σφαδάζουν. Οι θρήνοι κι οι κραυγές γεμίζουν τον αέρα! Οί σφαγείς μένουν ατάραχοι και συνεχίζουν, συνεχίζουν, συνεχίζουν τό μακάβριον έργο τους.

Το επίσημο κράτος μέχρι το 1974 τιμούσε και μετείχε στο τελούμενο μνημόσυνο. Μετά το 1974 απέχει από το να τιμά την μνήμην των αγρίως σφαγιασθέντων πατριωτών του Μελιγαλά. Οι συγγενείς όμως των θυμάτων κι ο Ελληνικός λαός περιφρονώντας την κρατική απαγόρευση και την κατάργηση του Μνημοσύνου, τιμούν την μνήμη των θυμάτων της κομμουνιστικής θηριωδίας.  
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Φύτρα, μια ζωντανή υπέρ-τροφή ξεχασμένη

Αν θέλεις να δεις πως ήταν η τροφή σου χτες
κοίτα το σώμα σου σήμερα.
Αν θέλεις αν δεις πως θα είναι το σώμα σου αύριο
κοίτα την τροφή σου σήμερα.
Yajurveda

Τα πειράματα που έκανες στο σχολείο με τις φακές τα θυμάσαι; Όλοι είχαμε φακές φυτρωμένες και τις περιφέραμε επιδεικνύοντας τις. Στο τέλος τις πετούσαμε γιατί κανείς δεν μας έμαθε στο σχολείο ό,τι τα φύτρα είναι μια υπερτροφή δύναμης ενέργειας και υγείας. Ναι φυσικά τα φύτρα δεν έχουν clopyright …

Λοιπόν, είναι ακριβώς το ίδιο παιχνίδι και παίζεται επίσης με τον ίδιο τρόπο! Είτε είσαι ωμοφάγος είτε όχι, τα φύτρα επιβάλλεται να βρίσκονται στην διατροφή σου και μάλιστα στην πρώτη γραμμή.

Τα φύτρα είναι ένας σπουδαίος τρόπος για την απόκτηση βασικών βιταμινών. Ανάλογα με το βάρος τους, οι φυτρωμένοι σπόροι είναι ή πιο θρεπτική και αποδοτική – από πλευράς χώρου και βάρους – τροφή. Σπόροι πού φυτρώνουν και βάζα για το φύτρωμά τους είναι διαθέσιμοι παντού και ο καθένας μας μπορεί να δημιουργήσει φρέσκα, υγιεινά, και εξαιρετικά θρεπτικά φύτρα πάνω σε ένα πάγκο κουζίνας, χωρίς άλλο μέσο παρά δυο – τρία γυάλινα βάζα λάστιχα, τουλπάνι ή γάζα και φυσικά σπόρους.


Τα φύτρα είναι μία θαυμάσια ανάπαυλα από τα συνηθισμένα λαχανικά και σας προσφέρουν πολύτιμη πρωτεΐνη και χλωροφύλλη  όλο τον χρόνο. Μερικές από τις καλύτερες επιλογές σπόρων για φύτρα με σειρά σπουδαιότητας βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων είναι το σιτάρι, το άλφα- άλφα, το μπρόκολο, οι φακές, ο αρακάς, το τριφύλλι και έπονται τα φασόλια το αρμυρίκι το ραπανάκι κ.α.  Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μία υπέρ πλούσια σαλάτα στην κουζίνα σας με έναν δίσκο σπόρων ζαρζαβατικών πού έχετε αφήσει να φτάσουν σε ύψος αρκετών εκατοστών. Χρειάζεται απλώς να αγοράσετε κανονικούς σπόρους σιτάρι, μπρόκολο κλπ από τα βιολογικά καταστήματα για να είστε σίγουροι που ο σπόρος δεν είναι ραντισμένος με χίλια δυο δηλητήρια και άρα νεκρός.

Επειδή τα φύτρα είναι γεμάτα βιταμίνη Β12, όλες τις βιταμίνες Β και και βιταμίνες A, Κ και C, όπως επίσης και ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, και άλλα θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την ανθρώπινη υγεία και επιβίωση, τα φύτρα επιβάλλεται να αποτελούν ένα σημαντικό μέρος μιας διατροφής επιβίωσης.

Οι ξεροί σπόροι, τα σιτηρά και τα λαχανικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και σε σύνθετους υδατάνθρακες, μα στην διάρκεια της απλής διαδικασίας του φυτρώματος οι βιταμίνες και το θρεπτικό περιεχόμενο αυξάνουν σημαντικά. Ως επιπλέον δώρο, τα φύτρα είναι και πολύ πιο εύκολα στην χώνεψη και πιο γευστικά, απ’ ό,τι στην κατάσταση τους πριν το φύτρωμα.

Για επιτυχημένα φύτρα χρειάζεστε μονάχα σπόρους και ένα βάζο σκεπασμένο με ένα τούλι ή ένα τουλπάνι ασφαλισμένο στην θέση του με ένα λάστιχο. Τα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής διαθέτουν έτοιμους σπόρους για φύτρα, καθώς και ειδικά πλαστικά ή ανοξείδωτα καπάκια. ’Αν χρησιμοποιείτε ύφασμα, βεβαιωθείτε πώς δεν είναι εντελώς υγρό, αλλιώς εμποδίζει τον αέρα και την υγρασία να θρέψουν τούς σπόρους σας.

Αφού αφαιρέσετε τούς σπασμένους ή κατεστραμμένους σπόρους, οι όποιοι μπορεί να σαπίσουν στην διάρκεια της διαδικασίας του φυτρώματος, μουλιάστε τούς υπόλοιπους ( περίπου τέσσερις κουταλιές της σούπας ανά βάζο χωρητικότητας ενός λίτρου)  για έξι με οκτώ ώρες. Ξεπλύνετε το γυάλινο βάζο καλά πριν τοποθετήσετε τούς σπόρους μέσα. Στρέψτε το βάζο πλάγια, υπό γωνία, με το άνοιγμά προς τα κάτω, ώστε το νερό να στραγγίσει. Η καταλληλότερη θέση για το βάζο είναι ένα δροσερό σημείο της κουζίνας που δεν το βλέπει ο ήλιος κατευθείαν.

Συνεχίστε να ξεπλένετε τούς σπόρους προσεκτικά, πρωί και βράδυ. Το ιδανικό είναι να τούς διατηρείτε υγρούς, νωπούς κι όχι εντελώς βουτηγμένους στο νερό, για να μην σαπίσουν.

Τις πρώτες λίγες μέρες δεν χρειάζεται φώς, αλλά μπορείτε να τούς βγάλετε στο φώς αργότερα. Ό χρόνος φυτρώματος ποικίλλει, αλλά συνήθως μπορείτε να έχετε βρώσιμα φύτρα μέσα σε τρεις έως πέντε ημέρες. Αφήσετε τα να μεγαλώσουν τόσο όσο να βγάλουν πράσινα φυλλαράκια για να έχετε και την πολύτιμη χλωροφύλλη στο πιάτο σας.

Μπορείτε να τα φάτε, ωμά ανακατεμένα με κάθε δυνατό τρόπο και να τα φυλάξετε στο ψυγείο σας 5-6 ημέρες, αφού τα ξεπλύνετε. Είναι σπουδαία αυθεντική πηγή ενέργειας και δύναμης.

Με πολλά βάζα να φυτρώνουν σε διαφορετικά στάδια μπορείτε να έχετε μία ατέλειωτη ποσότητα για να πετύχετε μια Καυτή Διατροφή Δύναμης και Υγείας.

1


Το φύτρο δημιουργείται όταν ο σπόρος ξεκινάει να μεγαλώνει ώστε να δημιουργήσει ένα καινούργιο φυτό. Τα φύτρα ποικίλουν σε υφή και γεύση. Μερικά είναι πιπεράτα όπως τα σπόρια του κρεμμυδιού και του ραδικιού. Άλλα είναι σκληρά όπως τα όσπρια και άλλα τρυφερά όπως το άλφα – άλφα. Άλλα είναι κατάλληλα για τη σαλάτα μας η για σούπα για σάντουιτς η για ροφήματα.

Έχει γραφτεί ότι 5.000 χρόνια πριν στην αρχαία Ελλάδα  οι γιατροί και οι φυσιοθεραπευτές έδιναν φύτρα στους ασθενείς με σκοπό να τους θεραπεύσουν. Επίσης τα βρίσκουμε στους  Ινδούς, Κινέζους, Αιγύπτιους αλλά και στην βίβλο. Το 1700 οι ναυτικοί πολύ συχνά αντιμετώπιζαν το σκορβούτο (έλλειψη βιταμίνης C) και το 1772-1775 ο κάπταιν James Cook έδωσε στους ναυτικούς του να φάνε λεμόνια και ποικιλία φύτρων τους έβαλε δε να καλλιεργούν φύτρα μέσα στο καράβι και με αυτό τον τρόπο γλύτωσαν από τα προβλήματα υγείας που τους ταλαιπωρούσαν.

Παρά όλα αυτά δεν είναι περισσότερο από 30 χρόνια που οι δυτικοί ενδιαφερθήκαν για τα φύτρα και τις ωφέλειες τους. Κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου ενδιαφέρθηκαν διάφοροι διατροφολόγοι ώστε να βρουν ένα λαχανικό που να καλλιεργείται κάθε εποχή του χρόνου με εύκολο τρόπο, χωρίς χώμα, χωρίς ήλιο να συναγωνίζεται τις ντομάτες σε βιταμίνη C να μην δημιουργεί απορρίμματα κατά τη διάρκεια της παρασκευής και να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Κατέληξαν στα φύτρα τα οποία είναι τα πιο ολοκληρωμένα τρόφιμα σε θρεπτική αξία. Τα φύτρα είναι ζωντανή τροφή αφού ακόμα και όταν τα βάλουμε στο ψυγείο συνεχίζουν να αναπτύσσονται (με αργό ρυθμό) και η θρεπτική τους αξία συνεχίζει να αυξάνεται.

Είναι δε πολύ οικονομικά από τη στιγμή που 1 ποτήρι σπόρους μας δίνει 3 κιλά λαχανικά επίσης πρέπει να προσθέσουμε ότι είναι απολύτως βιολογικά μια και τα καλλιεργούμε μόνοι μας. Για να πάρουμε μια εικόνα της θρεπτικής τους αξίας σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε διάφορα Πανεπιστήμια της Αμερικής τα φύτρα άλφα-άλφα έχουν περισσότερη χλωροφύλλη από το σπανάκι, το λάχανο και το μαϊντανό. Το άλφα- άλφα, ο ηλιόσπορος και το τριφύλλι περιέχουν 4% πρωτεΐνη ενώ το σπανάκι έχει μόνο 3% όταν το κρέας περιέχει 19% πρωτεΐνη το φύτρο σόγιας (ροβίτσα) περιέχει 28% και οι φακές και τα μπιζέλια έχουν 26% πρωτεΐνη.

Τα φύτρα των δημητριακών και των ξηρών καρπών είναι πλούσια σε λιπαρά. Π.χ. το σιτάρι και ο ηλιόσπορος. Ο ηλιόσπορος είναι η τέλεια πηγή για ωμέγα 6. Το φύτρο ραδικιού έχει 29 φορές περισσότερο βιταμίνη C από το γάλα και 4 φορές περισσότερη βιταμίνη Α. Αυτό το πιπεράτο λαχανικό έχει 10 φορές περισσότερο ασβέστιο από την πατάτα και περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τον ανανά. Εάν εξετάσει κανείς τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του φυτρώματος θα νομίσει ότι είναι εργοστάσιο παραγωγής βιταμινών.

Έχει αποδειχτεί ότι τα φύτρα εμποδίζουν την οστεοπόρωση, βοηθούν σε ανώδυνη εμμηνόπαυση και είναι κατά των καρκινικών όγκων! Έρευνες που έγιναν στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο John Hopkins ανακάλυψαν ότι τα ένζυμα που αναπτύσσονται στα φύτρα του μπρόκολου εμποδίζουν τα κύτταρα να μεταλλαχτούν σε καρκινικά.

Τα φύτρα άλφα- άλφα κατεβάζουν την κακή χοληστερίνη καθώς και τα λίπη αλλά όχι την καλή χοληστερίνη. Το φύτρο του ηλιόσπορου του σιταριού και των δημητριακών βελτιώνουν την ζωή των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη. Έρευνες σε ζώα έδειξαν τα οφέλη σε προβλήματα αρτηριοσκλήρωσης και καρδιακών προβλημάτων. Τα ωφέλημα ένζυμα στα φύτρα άλφα άλφα πολλαπλασιάζονται κατά 450% σε σχέση με τον σπόρο τον ανενεργό.

Επίσης τα φύτρα άλφα-άλφα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, σε αντιοξειδωτικά με αποτέλεσμα να αναπαυτούν την γήρανση με φυσικό τρόπο…(χωρίς κρέμες, χωρίς ακριβά δηλητηριασμένα καλλυντικά ) Αλλά με τη σοφία της φύσης! Μια και τα φύτρα αντιπροσωπεύουν το θαύμα της γέννησης!

Τα φύτρα άλφα-άλφα πήραν το όνομά τους από το Αραβικό ‘αλφ αλ-φα’ που σημαίνει πατέρας όλων των τροφών! Τα φύτρα είναι η πιο συμπυκνωμένη φυσική πηγή βιταμινών, μετάλλων, ενζύμων, ιχνοστοιχείων, αμινοξέων και πρωτεϊνών στη γη! Παρά όλα αυτά τα φύτρα είναι κάτι περισσότερο από θρεπτικά συστατικά. Η ιατρική της δύσης ερμηνεύει την ενέργεια σε θερμίδες αλλά οι θερμίδες δεν εξηγούν την ζωή…








terrapapers
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυστραλός καθηγητής προειδοποιεί: Ο γενετικά μεταλλαγμένος σίτος καταστρέφει το ήπαρ!

Σε δραματική προειδοποίηση προς του καταναλωτές σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ κατέφυγε ο μοριακός βιολόγος Jack Heinemann του Πανεπιστημίου University of Canterbury στην Αυστραλία αναφορικά με την προσφορά στο εμπόριο μεταλλαγμένων τροφίμων (γενετικά τροποποιημένων) και πιο ειδικά μεταλλαγμένου σίτου. 

Ο Heinemann έκανε σαφές πως η κατανάλωση προϊόντων γενετικά τροποποιημένου σίτου, μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο ήπαρ (συκώτι) με αποτέλεσμα τη σταδιακή ανεπάρκεια και το θάνατο, εξαιτίας ενός ενζύμου καταστολής όπως το ονομάζει.

Ο Heinemann που δημοσίευσε την μελέτη του και στην οποία γίνεται λεπτομερής ανάλυση των κινδύνων που προκύπτουν από τον γενετικά τροποποιημένο σίτο, καλεί  τη διεθνή επιστημονική κοινότητα σε εγρήγορση και σε εκτεταμένες δοκιμές σε πειράματα σε ζώα, πριν το συγκεκριμένο προϊόν δοθεί προς κατανάλωση. 


Ο καθηγητής προειδοποιεί παράλληλα πως το καταστολέας αυτός ενζύμου που βρίσκεται στον μεταλλαγμένο σίτο μπορεί να επιτεθεί σε ένα επίσης ένζυμο που βρίσκεται στον ανθρώπινο οργανισμό και το οποίο παράγει τα γλυκογόνα. 


Οι καταναλωτές οι οποίοι τρώνε μέσα από προϊόντα γενετικά μεταλλαγμένο σίτο στο τέλος προκαλούν στο ήπαρ τους να είναι ανίκανο να παράγει γλυκογόνα, μια ορμόνη του οργανισμού που βοηθά τον οργανισμό να ρυθμίζει το σάκχαρο και το μεταβολισμό. Αυτό έχει ως επακόλουθο την απώλεια των λειτουργιών στο ήπαρ. 

 




Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Πως να παρακολουθήσετε τα παιδιά σας μέσω του κινητού τηλέφωνου.

Η τεχνολογία πλέον είναι σύμμαχος στα χέρια των «ανήσυχων» γονιών, οι οποίοι αγωνιούν κάθε φορά που τα παιδιά τους φεύγουν από το σπίτι για μία βόλτα με τους φίλους τους. Η απάντηση στο «που θα πας παιδί μου;» είναι «να μην σε νοιάζει» ή «μια βόλτα», κάτι όμως που ανεβάζει την αγωνία των γονιών στα...
ύψη μέχρι να ακούσουν τα κλειδιά της πόρτας και να δουν πως τα παιδιά τους έχουν επιστρέψει.

Πλέον όμως οι γονείς βρίσκουν τη λύση για να ξέρουν που τριγυρίζουν τα παιδιά τους, μέσω των κινητών τηλεφώνων τους. Οι εφαρμογές εντοπισμού των έξυπνων κινητών έχουν γίνει εργαλεία «κατασκοπείας» στα χέρια των γονέων.

Η πιο πρόσφατη έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (στοιχεία 2011) καταδεικνύει ότι η διείσδυση των κινητών τηλεφώνων στους μαθητές γυμνασίου και λυκείου υπερβαίνει το 80%. Ετσι και οι γονείς φαίνεται πως ξύπνησαν και πλέον χρησιμοποιούν τη «λαχτάρα» των παιδιών τους για ένα καλό κινητό, ως το κατασκοπικό εργαλείο.

Σύμφωνα με τα Νέα οι πιο γνωστές εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι γονείς για να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται και τι κάνουν τα παιδιά τους είναι:

Footprints. Μια εφαρμογή για τηλέφωνα Android και iPhone που βοηθά τους γονείς να απαντήσουν σε δύο βασικά ερωτήματα: «Πού βρίσκονται τώρα τα παιδιά μου;» (παρέχοντας πληροφορίες για την τρέχουσα τοποθεσία) και «Πού ήταν νωρίτερα;» (καταγράφοντας τα 50 τελευταία σημεία που επισκέφθηκε ο χρήστης). Επιπλέον, λαμβάνουν ειδοποίηση όταν το τηλέφωνο (και άρα το παιδί τους) κινείται εκτός της προκαθορισμένης περιοχής. Το κόστος της εφαρμογής είναι 3,2 ευρώ το χρόνο.

SecuraFone. Το πρόγραμμα διατίθεται για τηλέφωνα Android και iPhone και ενημερώνει τους γονείς όταν το παιδί τους βρίσκεται σε κάποιο μεταφορικό μέσο, υπολογίζοντας την ταχύτητα με την οποία κινείται. Αν το παιδί κλείσει το τηλέφωνο για να ξεφύγει, οι γονείς θα λαμβάνουν μια ειδοποίηση με την τελευταία θέση που καταγράφηκε. Το κόστος φτάνει είτε δωρεάν, είτε 7,1 ευρώ στη έκδοση Premium.

Sprint Family Locator. Η εφαρμογή για Android εντοπίζει τη θέση του τηλεφώνου, δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να δει σε πραγματικό χρόνο πού βρίσκεται το παιδί του μέσα από διαδραστικούς δορυφορικούς χάρτες. Επίσης ελέγχει αν τα παιδιά έφτασαν στο σπίτι. Αν όχι, ειδοποιεί τους γονείς. Η τιμή της εφαρμογής είναι δωρεάν για 15 ημέρες και κατόπιν 4 ευρώ τον μήνα.

Life360. Η εφαρμογή αυτή ενδείκνυται για όποιον δεν έχει smartphone και θέλει να εντοπίσει τη θέση στην οποία βρίσκεται ο κάτοχος μιας συσκευής παλαιού τύπου. Το παιδί στέλνει στους γονείς ενημερώσεις για το πού βρίσκεται και οι γονείς απαντούν με μηνύματα. Η χρήση της εφαρμογής προϋποθέτει τη ρητή συναίνεση μέσω e-mail όλων των εμπλεκομένων μερών. Το κόστος της εφαρμογής είναι 4 ευρώ

Sms2WhereAreYou. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές Android και είναι ιδιαίτερα απλή στη χρήση: για τον εντοπισμό τού κινητού χρησιμοποιεί το σύστημα μηνυμάτων κειμένου. Ο γονιός στέλνει ένα SMS στο παιδί του και λαμβάνει αμέσως την ακριβή θέση του τηλεφώνου. Με 4,89 ευρώ οι γονείς βάζουν GPS στα παιδιά.

εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
Διαβάστε περισσότερα » »

Μέλι και κανέλα:

Μέλι και κανέλα: o «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών

Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα ζαχαρώσει. Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι για πάντα μέλι. Ωστόσο, όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα στερεοποιηθεί. Όταν συμβεί αυτό απλά χαλαρώνουμε το καπάκι από το βάζο που το έχουμε και βάζουμε το δοχείο με το μέλι σε ζεστό νερό, όχι όμως βραστό. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να υγροποιηθεί. Στη συνέχεια είναι τόσο καλό όσο ήταν και στην αρχή.
Συμβουλή
Ποτέ να μην βράσετε το μέλι ή να το βάλετε σε φούρνο μικροκυμάτων γιατί έτσι θα σκοτωθούν τα ένζυμά του.

Η αλήθεια για το μέλι με κανέλα
Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μίγμα του μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες. Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών.

Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες. Αν και το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, αυτό δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς. Το World News,ένα περιοδικό στον Καναδά, στην έκδοσή του με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου 1995,έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με μέλι και κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες:

Καρδιοπάθεια
Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, απλώστε την πάνω στο ψωμί, αντί για μαρμελάδα και να την τρώτε τακτικά για το πρόγευμα. Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει από καρδιακή προσβολή. Επίσης όσοι είχαν ήδη μια καρδιακή προσβολή, αν κάνουν αυτή τη διαδικασία καθημερινά, θα τους βοηθήσει να μην ξαναπάθουν. Η τακτική χρήση της πιο πάνω διαδικασίας βοηθά στη σωστή λειτουργία της αναπνοής και δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς. Όσο μεγαλώνουμε, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν. Το μέλι και η κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες.

Αρθρίτιδα
Ασθενείς με αρθρίτιδα, μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και οι χρόνιες αρθρίτιδες μπορεί να θεραπευτούν. Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί φρόντιζαν τους ασθενείς τους με ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν από το πρωινό, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μια εβδομάδα, από τα 200 άτομα που είχαν υποστεί την φροντίδα, σχεδόν 73 ασθενείς είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο και μέσα σε ένα μήνα, κυρίως όλοι οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν, εξαιτίας της αρθρίτιδας, άρχισαν να περπατάνε χωρίς πόνο.

Κυστίτιδα
Πάρτε δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλας και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το. Καταστρέφει τα μικρόβια στην ουροδόχο κύστη.

Πονόδοντος
Κάντε μια πάστα από ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και πέντε κουταλάκια του γλυκού μέλι και απλώστε την στο δόντι που σας πονάει. Μπορείτε να το απλώνετε τρεις φορές την ημέρα μέχρι το δόντι σταματήσει να σας πονά.

Χοληστερόλη
Δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη,αναμιγμένα σε 456 γραμμάρια νερού τσαγιού, που χορηγείται σε έναν ασθενή χοληστερόλης, έδειξε ότι μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα κατά 10%μέσα σε δύο ώρες. Όπως αναφέρεται και στους ασθενείς αρθρίτιδας, εάν λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα, κάθε χρόνια χοληστερόλη θεραπεύεται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο εν λόγω περιοδικό, το αγνό μέλι όταν λαμβάνεται με φαγητό ανακουφίζει από την χοληστερόλη.

Κρυολόγημα
Αυτοί που πάσχουν από κοινά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να λαμβάνουν μια κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1/4 κουτάλι κανέλα σε σκόνη καθημερινά, για τρεις ημέρες. Η διαδικασία αυτή θα θεραπεύσει περισσότερο τον χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα και θα καθαρίσει τα ιγμόρεια.

Διαταραχές στομάχου
Όταν το μέλι λαμβάνεται με σκόνη κανέλας θεραπεύει τον πόνο στο στομάχι και επίσης καθαρίζει τα έλκη του στομάχου από τη ρίζα.

Αέρια στομάχου (φουσκώματα)
Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν στην Ινδία και την Ιαπωνία, έδειξαν ότι αν το μέλι λαμβάνεται με κανέλα σε σκόνη το στομάχι απαλλάσσεται
από τα αέρια.

Ανοσοποιητικό σύστημα
Καθημερινή χρήση του μελιού και σκόνης κανέλας δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής χρήση του μελιού δυναμώνει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριδίων και των ιών.

Δυσπεψία
Κανέλα σε σκόνη αναμιγμένη με δύο κουταλιές της σούπας μέλι όταν ληφθεί πριν το φαγητό ανακουφίζει και χωνεύεται το βαρύ γεύμα.

Γρίπη
Ένας επιστήμονας στην Ισπανία απόδειξε ότι το μέλι περιέχει ένα φυσικό συστατικό το οποίο σκοτώνει τα μικρόβια γρίπης και σώζει τον ασθενή από γρίπη.

Μακροβιότητα
Τσάι από μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, συλλαμβάνει τη φθορά του γήρατος. Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουτάλι σκόνη κανέλας και τρία φλιτζάνια νερό και βράστε τα. Πίνετε 1/4 φλιτζανιού, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα..

Ακμή
Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πά-στα. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και να πλένουν το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα.

Παθήσεις του δέρματος
Εφαρμόστε μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη στις περιοχές που χρήζουν θεραπείας. Έκζεμα, λειχίνες και σε όλους τους τύπους των λοιμώξεων του δέρματος.

Αδυνάτισμα
Καθημερινά το πρωί, μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι και το βράδυ,πριν τον ύπνο, να πιείτε μέλι και κανέλα σε σκόνη βρασμένα σε ένα φλιτζάνι νερό. Εάν λαμβάνεται τακτικά, μειώνει το βάρος ακόμη και στο πιο παχύσαρκο άτομο. Επίσης, πίνοντας αυτό το μίγμα τακτικά, δεν επιτρέπει στο λίπος να συσσωρευτεί στο σώμα, ακόμη και αν κάποιος ακολουθεί διατροφή πλούσια σε θερμίδες.

Καρκίνος
Πρόσφατη έρευνα στην Ιαπωνία και την Αυστραλία έδειξε ότι προχωρημένες μορφές καρκίνου του στομάχου και των οστών έχουν θεραπευτεί επιτυχώς. Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτά τα είδη καρκίνου θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά μια κουταλιά της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη για ένα μήνα τρεις φορές την ημέρα.

Κούραση
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η περιεκτικότητα σε σάκχαρα του μελιού είναι πιο χρήσιμα παρά επιβλαβή στην αντοχή του σώματος. Ηλικιωμένοι που παίρνουν μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη, έχουν μεγαλύτερη εγρήγορση και ευελιξία.Ο Δρ Milton, ο οποίος έχει κάνει την έρευνα, λέει ότι η μισή κουταλιά της σούπας μέλι που λαμβάνεται σε ένα ποτήρι νερό και πασπαλισμένα με λίγη κανέλα σε σκόνη, που λαμβάνονται καθημερινά μετά το βούρτσισμα των δοντιών και το απόγευμα, περίπου στις 15:00 μ.μ.όταν η ζωτικότητα του σώματος αρχίζει να μειώνεται, αυξάνει τη ζωτικότητα του σώματος μέσα σε μια εβδομάδα.

Άσχημη αναπνοή
Οι άνθρωποι της Νότιας Αμερικής, το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί, είναι γαργάρες με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και κανέλα σε σκόνη αναμεμιγμένα με ζεστό νερό. Έτσι διατηρούν την αναπνοή τους φρέσκια όλη την ημέρα.

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »