Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΣΟΚ: Έτοιμο το μικροτσίπ που εμφυτεύεται σε ανθρώπινο χέρι και χρησιμοποιείται για καθημερινές συναλλαγές!!!

chip6n-1-webΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ τη «νέα τεχνολογία»: Ως κάτι που θα μας…εξυπηρετήσει στην καθημερινή μας ζωή, θα απλοποιήσει καταστάσεις, θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια κλπ! Πράγματα δηλαδή που έχουν πει οι Γέροντες της Ορθοδοξίας μας δεκαετίες πριν, ότι με τέτοιου είδους διαφήμιση θα δελεάσουν τους ανθρώπους να πάρουν το μικροτσίπ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΟΥΝ!!!
 Μικροτσίπ αλλάζει την καθημερινότητα του εργαζόμενου
Στο καινούργιο συγκρότημα γραφείων Epicenter στην Στοκχόλμη, οι υπάλληλοι μπορούν να μπαίνουν στο κτίριο και να ανοίγουν τις πόρτες, χάρις σε ένα μικροτσίπ που έχει εμφυτευθεί στο χέρι τους.
Το τσιπ είναι φτιαγμένο από γυαλί πυρέξ και περιέχει μια κεραία και ένα μικροτσίπ, που δεν έχει ανάγκη από μπαταρίες. Άρα οι ειδικές ταυτότητες και οι κωδικοί ασφαλείας δεν είναι πλέον αναγκαίοι, καθώς τα πάντα πλέον ανοίγουν, μόνο με ένα κούνημα του χεριού
Το συγκρότημα γραφείων εγκαινιάστηκε τον προηγούμενο μήνα και φιλοδοξεί να στεγάσει εταιρίες τεχνολογίας και start up.
«Το τσιπ έχει το μέγεθος ενός μεγάλου κόκκου ρύζι. Είναι 12 χιλιοστά. Το βάζουμε με μια σύριγγα. Μεταδίδει έναν ειδικό κωδικό. Είναι ένα εργαλείο ταυτοποίησης και αναγνώρισης που μπορεί να επικοινωνήσει με αντικείμενα γύρω μας. Από πρακτικής άποψης, μπορείς να ανοίξεις πόρτες, χρησιμοποιώντας το τσιπ, μπορείς να βγάλεις με ασφάλεια τις δικές σου εκτυπώσεις, να επικοινωνήσεις με το κινητό σου, στέλνοντας την επαγγελματική σου κάρτα σε όσους συναντάς» εξηγεί ο Πάτρικ Μέστερτον, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος των γραφείων Epicenter.
Ενώ οι δυνατότητες που προσφέρει σήμερα αυτό το τσιπ είναι σχετικά περιορισμένες, ο Μέστερτον πιστεύει ότι με αυτή την εφεύρεση θα μπορέσουμε να μελετήσουμε αναλυτικά όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα μας προσφέρει αυτή η τεχνολογία στο μέλλον:
«Μερικά από τα μελλοντικά πεδία χρήσης είναι οπουδήποτε σήμερα χρησιμοποιούμε κωδικό πιν ή κάρτα. Άρα οι πληρωμές γενικότερα. Επίσης για λόγους υγείας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας και να του στείλετε πληροφορίες σχετικά με το τι φάγατε ή ποια είναι η φυσική σας κατάσταση».
Το τσιπ είναι εθελοντικό για τους υπαλλήλους και οι κατασκευαστές του υπογραμμίζουν ότι είναι εντελώς ασφαλές. Καθώς η ποσότητα μετάλλου στο τσιπ είναι ελάχιστη, δεν υπάρχει κανείς κίνδυνος όταν κάνουμε μαγνητικές τομογραφίες ή περνάμε από μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων.
Από την άλλη πλευρά, σοβαρά είναι τα ζητήματα ιδιωτικότητας και της προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, που εγείρονται από το νέο μικροτσίπ.
hellas-orthodoxy/pentapostagma

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »