Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Περνά στην αντεπίθεση με φωτογραφίες ο Καμμένος



Από αλλού περίμενα την επίθεση πρώτα απο αλλού μου ήρθε.
Οι πρώτοι εθελοντές που πιστά υπηρετούν την παράδοση της χώρας το μνημόνιο και ότι το Γερμανικό αποφάσισαν να μου επιτεθούν .


ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΑΡΧΙΖΩ ΜΕ ΝΑΖΙ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

Άμα βρείτε ποιοι είναι θα πέσετε…. κάτω .Ο ένας είναι …. Στελεχάρα του …δημοκρατικου… ΛΑΟΣ

Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Σκοπιανοί μεταξύ ΝΑΤΟ & ονόματος επέλεξαν...

Μόλις το 37% των Σκοπιανών τάσσεται υπέρ της αλλαγής του ονόματος της χώρας για διεθνή χρήση με στόχο την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ το 59% των Σκοπιανών τάσσεται κατά, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID).

Ωστόσο μεγάλη είναι η απόκλιση μεταξύ Σλάβων και Αλβανών του κρατιδίου:
 Συγκεκριμένα, ποσοστό 74% Σλάβων εμφανίζεται να μην επιθυμεί αλλαγή της ονομασίας της χώρας για διεθνή χρήση, με στόχο την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και μόλις 22% συμφωνεί.

Αντιθέτως, ποσοστό 79% των Αλβανών λέει "ναι" στην αλλαγή του ονόματος της χώρας για διεθνή χρήση, για να καταστεί δυνατή η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, ενώ 18% λέει "όχι".

Επιπλέον, ποσοστό 65,5% δηλώνει ότι η αλλαγή του ονόματος πρέπει να αποφασιστεί μέσω δημοψηφίσματος, ενώ ποσοστό 28,8% τάσσεται κατά.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε ανηλίκους ανήκουν τα πτώματα στο χωριό Ανάληψη

Τους λήστεψαν και τους σκότωσαν με σκεπάρνι!

Ένα διπλό έγκλημα με θύματα ανηλίκους έχει στα χέρια της η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό των δύο πτωμάτων σε ρέμα στην περιοχή Αμπέλια του χωριού Ανάληψη Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί, αφού εξέτασαν όλες τις δηλώσεις εξαφάνισης, διαπίστωσαν πως η μόνη περίπτωση που ταίριαζε αφορούσε όντως δύο άτομα, ωστόσο το σοκαριστικό στοιχείο της υπόθεσης είναι πως πρόκειται για ανήλικα. Οπως επισημαίνουν αστυνομικοί, πρόκειται για...
 δύο άτομα, ηλικίας 15 και 16 ετών, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι από περιοχή της Ξάνθης, η εξαφάνιση των οποίων δηλώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Ανω Πόλης. Μάλιστα, τότε είχε αναφερθεί πως τα δύο παιδιά είχαν φύγει από τα σπίτια τους προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ταυτότητα των θυμάτων και επιβεβαιώθηκε πως πρόκειται για δολοφονία, οι αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου ξεκινώντας έρευνες που θα τους οδηγήσουν στους δράστες της αποτρόπαιης διπλής δολοφονίας. Το έγκλημα, που από την αρχή συγκλόνιζε, απέκτησε μία ακόμη πιο φρικιαστική πτυχή, καθώς οι αστυνομικοί αναζητούν πλέον κάποιο άτομο ή άτομα που δε δίστασαν να δολοφονήσουν τους ανήλικους χτυπώντας τους με σκεπάρνι!


Κάτω από λαμαρίνα

Οπως εξηγούν αστυνομικοί της Ασφάλειας, το πτώμα του αγοριού και ο σκελετός του κοριτσιού εντοπίστηκαν από άτομο που πήγε το Σάββατο στο σκουπιδότοπο που υπάρχει σε ρέμα έξω από το χωριό Ανάληψη, για να βρει λαμαρίνες για μία περίφραξη που κατασκεύαζε. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις βρήκε το κομμάτι λαμαρίνας που έψαχνε προσπάθησε να το σηκώσει και να το μετακινήσει και τότε αποκαλύφθηκε το αποτρόπαιο εύρημα.

Οπως διαπιστώθηκε, το πτώμα του αγοριού βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη, ωστόσο από τη νεκροτομή προέκυψε πως είχε χτυπηθεί στο κεφάλι. Οσον αφορά το δεύτερο πτώμα, διαπιστώθηκε πως από αυτό είχε σχεδόν απομείνει ο σκελετός, καθώς το υπόλοιπο είχε φαγωθεί από τα ζώα της περιοχής. Και από τα δύο πτώματα ελήφθησαν δείγματα για εξέταση DNA, τα οποία στάλθηκαν στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ και δόθηκε εντολή να εξεταστούν κατά προτεραιότητα. Μάλιστα, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν και τους γονείς των θυμάτων, οι οποίοι κλήθηκαν να αναγνωρίσουν τις σορούς των δύο παιδιών.

Κ.Α.
Διαβάστε περισσότερα » »

700 εκ. σε 10 χρόνια για τα κόμματα! ~ Φάγαν, φάγαν, φάγαν...

Συνεχίζουν να προκαλούν τα στοιχεία για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων καθώς νέα στοιχεία δείχνουν ότι την περίοδο 2000 – 2011 τα κόμματα έλαβαν συνολικά 700 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες το protothema.gr είχα αποκαλύψει ότι παρά τα δυσβάσταχτα δημοσιονομικά μέτρα που ψηφίζονται στην βουλή, τα κόμματα φρόντισαν να...
 αυξήσουν το δημόσιο χρήμα που εισρέει στο ταμείο τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το ΠΑΣΟΚ από το 2000 έως και το 2011 έλαβε 254.601.870 ευρώ ενώ η ΝΔ 271.146.297 ευρώ. Το επιπλέον ποσό που φαίνεται να λαμβάνει η ΝΔ σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ - αν και την συγκεκριμένη περίοδο υπήρξε για περισσότερα χρόνια αντιπολίτευση - οφείλεται στο γεγονός ότι την περίοδο 2004 – 2009 που ήταν κυβέρνηση παρατηρήθηκε και η μεγαλύτερη αύξηση των κρατικών χορηγήσεων. Επιπροσθέτως, το ΚΚΕ για το αντίστοιχο διάστημα έλαβε 63.926.787 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 47.950.315 ευρω ενώ το ΛΑΟΣ 29.023573 (2004-2011) και οι Οικολόγοι Πράσινοι 5.590.177 ευρω (2009-2011).

Όπως μάλιστα εξήγησε ο κ. Γιαννίτσης στα μέλη της επιτροπής «σε όλη τη διάρκεια της δεκαετίας αυτής τα ποσά που χορηγούνταν στα κόμματα έβαιναν αυξανόμενα με αποκορύφωση το 2009, που ήταν χρονιά με δύο εκλογικές αναμετρήσεις και άρα αυξημένη χρηματοδότηση, οπότε και έφθασαν συνολικά σε περίπου ογδόντα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Ας επισημανθεί ότι το 2004, που επίσης ήταν χρονιά με δύο εκλογικές αναμετρήσεις, το ποσό αυτό έφτασε σε εξήντα ένα εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2000, επίσης εκλογική χρονιά, η κρατική χρηματοδότηση είχε ανέλθει συνολικά σε περίπου δεκαέξι κόμμα πέντε δις δραχμές ή περίπου σαράντα οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Η πορεία αυτή αναστρέφεται το 2010, όταν η κρατική χρηματοδότηση περιορίζεται πλέον σε σαράντα οκτώ κόμμα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, ενώ για το 2011 έχουν προβλεφθεί με βάση το νόμο περίπου πενήντα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευθεί τα περίπου σαράντα εξ αυτών».


«Η χρηματοδότηση των κομμάτων δεν συμπορεύεται με το αίσθημα του κοινωνικού συνόλου»

Πάντως, ο υπουργός εξήγησε ότι το υπάρχον σύστημα υπολογισμού της κρατικής χρηματοδότησης υπέρ των κομμάτων δημιουργεί προβλήματα δεοντολογίας και «συμπόρευσης με την αίσθηση του κοινωνικού συνόλου».

Ειδικότερα ο υπουργός εξήγησε ότι ο τρόπος υπολογισμού της χρηματοδότησης συγκρούεται με την προσπάθεια της χώρας για δημοσιονομική εξυγίανση ενώ παράλληλα έθεσε μια σειρά από ερωτήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τα κομματικά επιτελεία ως προς την διαμόρφωση των σχετικών τους προτάσεων. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για προβλήματα που ανακύπτουν με τη χρηματοδότηση των κομμάτων σε σχέση με τη δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας υποστηρίζοντας ότι τα κόμματα τη δεδομένη στιγμή εξασθενούν την προσπάθεια συμμαζέματος των οικονομικών και αύξησης των εσόδων. Τόνισε πως «Σε μια νορμάλ περίοδο που μία χώρα έχει έσοδα και έναν υγιή προϋπολογισμό δεν προκύπτουν ιδιαίτερα προβλήματα. Όμως εδώ έχουμε μία χώρα και μια κυβέρνηση που προσπαθεί περικόπτοντας δαπάνες, αυξάνοντας φόρους, μειώνοντας μισθούς και σειρά άλλες επιβαρύνσεις, να αυξήσει τα έσοδά της και να μειώσει το έλλειμμα και από αυτή την αύξηση των εσόδων τα κόμματα παίρνουν ένα κομμάτι από αυτή την προσπάθεια, που σηματοδοτεί μία εξασθένιση αυτής της προσπάθειας. Εγώ βλέπω εδώ ένα πρόβλημα. Πρόβλημα αρχής δεοντολογίας και συμπόρευσης με την αίσθηση του κοινωνικού συνόλου».


Μεταξύ των θεμάτων που ζήτησε να εξεταστούν ο υπουργός περιλαμβάνονται και τα εξής:

- Αν οι επιχορηγήσεις θα εξακολουθήσουν να υπολογίζονται σύμφωνα με τα προϋπολογισθέντα έσοδα ή με τον απολογισμό. Το γεγονός ότι σήμερα υπολογίζονται σύμφωνα με τον προϋπολογισμό έχει σαν συνέπεια τα κόμματα να παίρνουν περισσότερα χρήματα από αυτά που πραγματικά δικαιούνται καθώς η χρηματοδότηση στηρίζεται τα εκτιμώμενα έσοδα ποτέ δεν πιάνονται. Επιπροσθέτως, ο κ. Γιαννίτσης σημείωσε ότι σήμερα σύμφωνα με τον νόμο η χρηματοδότηση είναι εφάπαξ και σημείωσε την ευκολία που θα παρεχόταν στο γενικό Λογιστήριο του Κράτους αν αυτή γινόταν τμηματικά.

- Αν μπορεί η χρηματοδότηση να συνδυαστεί με την πραγματική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Δηλαδή, να υπάρχει μια σταθερή χρηματοδότηση (πιο χαμηλή από όσο είναι σήμερα) και ένα επιπλέον κομμάτι που θα μεταβάλλεται από τον αριθμό των ψήφων που λαμβάνει κάθε κόμμα, εξηγώντας ότι στην Γερμανία κάθε ψήφος αντιστοιχεί σε κάποια σεντς. Με τον τρόπο αυτό – σύμφωνα παντα με τον κ. Γιαννίτση – τα κόμματα θα αναγκαστούν να αυξήσουν την πειθώ τους προκειμένου να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους στην κάλπη.

- «κρατικής χρηματοδότησης σε είδος» δηλαδή με παροχή στέγασης, ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.α..

Επιπλέον, ζήτησε προτάσεις για να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στην ιδιωτική χρηματοδότηση και εξήγησε ότι η σχέση κομμάτων και τραπεζών είναι ζήτημα που εντάσσεται στην ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών, παρά ταύτα σημείωσε ότι κάθε σχετική πρόταση που θα του κατατεθεί θα την συζητήσει με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Ναι στην μείωση όχι στην κατάργηση της επιχορήγησης από το σύνολο των κομμάτων»

Από την άλλη, ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος τάχθηκε υπέρ της μείωσης της χρηματοδότησης των κομμάτων και της αύξησης των μέτρων διαφάνειας, όχι όμως υπέρ της κατάργησης της κρατικής χρηματοδότησης καθώς όπως είπε «πρέπει να στηρίξουμε τα κόμματα πρέπει να συνεχιστεί η κρατική χρηματοδότη. Λιγότερη; Να το δούμε. Εγώ θα ήμουν υπέρ». Πρόσθεσε μάλιστα ότι απαιτείται ρύθμιση των χρεών των κομμάτων.

Την πρόθεση του ΚΚΕ να συνεχίσει την ενίσχυση του κόμματος από τα κουπόνια, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σπύρος Χαλβατζής λέγοντας ότι σε κάθε περίπτωση «εμείς θα συνεχίσουμε με τα κουπόνια. Θα μαζεύουμε τις συνδρομές και τις ενισχύσεις». Από την πλευρά του ΛΑΟΣ ο Γιάννης Κοραντής τάχθηκε υπέρ μιας κρατικής επιχορήγησης «και για λόγους διαφάνειας των οικονομικών των κομμάτων» όπως είπε ενώ υπενθύμισε την πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη να μειωθεί στο ήμισυ η επιχορήγηση των κομμάτων . Ο κ. Βασίλης Μουλόπουλος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ είπε «Και τον τελειότερο νόμο να βρούμε, αν δεν υπάρχει πολιτική βούληση να εφαρμοστεί, τα παράθυρα θα είναι πολλά»

Ρύθμιση των χρεών των κομμάτων προς τις τράπεζες – τα οποία ανέρχονται σε περίπου 260 εκατ. ευρώ συνολικά- πρότεινε και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης. Όπως είπε ο βουλευτής αυτό και μόνο έκανε τα κόμματα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ήταν κυρίως η μεγάλη αύξηση επιτοκίου τράπεζας που από τον Ιούλιο του 2010 σκαρφάλωσε στο 8,65% και πρότεινε το 50% των χρεών να παγώσει και για το άλλο 50% να υπάρξει μια ρύθμιση της τράπεζας με το δημόσιο».
Διαβάστε περισσότερα » »

Kαμιά μετακίνηση Εργαζομένου - Κατάληψη Σπάρτακου στο Ορυχείο Αμύνταιου


Σε κατάληψη του Ορυχείου Αμυνταίου προχώρησαν τα συνδικαλιστικά στελέχη του Σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» φρενάροντας τις μετακινήσεις εργαζόμενων που ξεκίνησε η ΔΕΗ «κρύβοντας» τις εξελίξεις και την ταχύτητα των διαδικασιών ξεπουλήματος των μονάδων, πίσω από το πρόσχημα ότι δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας για το εν λόγω προσωπικό που επιτελεί έργο για λογαριασμό της αρχαιολογικής υπηρεσίας.


Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από την αρχή είχε ξεκαθαρίσει ότι δε θα διαπραγματευτεί, δε θα συνηγορήσει και δε θα επιτρέψει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ μετακίνηση εργαζόμενου προς άλλους χώρους.

Η κατάληψη, με τον κίνδυνο να τεθεί εκτός λειτουργίας και η μονάδα του ΑΗΣ Αμυνταίου, θα συνεχίζεται μέχρι να υπάρξει λύση που θα ικανοποιεί την θέση του συνδικάτου.

Η προστασία των εργαζόμενων αποτελούσε και αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του σωματείου και ως τέτοια θα την διατηρήσουμε.
Διαβάστε περισσότερα » »

Συγκοινωνιακή απομόνωση για τους κατοίκους Πύργων και Μεσοβούνου

Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν οι κάτοικοι του Μεσοβούνου και των Πύργων, τοπικές κοινότητες της δημοτικής ενότητας Βερμίου του δήμου Εορδαίας, καθώς η συγκοινωνιακή σύνδεσή τους με την Πτολεμαΐδα γίνεται μονάχα δύο φορές την ημέρα, κι αυτό μονάχα τις εργάσιμες ημέρες, αφού το Σαββατοκύριακο δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο!


Δύο μόλις υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ Κοζάνης την ημέρα εξυπηρετούν τους κατοίκους των Πύργων και του γειτονικού Μεσοβούνου, δύο από τα μεγαλύτερα χωριά της ευρύτερης περιοχής, τα οποία στην ουσία χαρακτηρίζονται ως “μαθητικά”, αφού έχουν δρομολογηθεί το πρωινό στις 6.50 και το δεύτερο στις 2.45μ.μ., προκειμένου να εξυπηρετούν τους μαθητές των δύο κοινοτήτων που φοιτούν σε λύκεια της Πτολεμαΐδας, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι, κυρίως ηλικιωμένοι που κατεβαίνουν στην Πτολεμαΐδα για τις δουλειές τους να υποχρεώνονται να περιμένουν περισσότερο από μισή μέρα στην Πτολεμαΐδα για να μπορέσουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Τα παραπάνω κατήγγειλε ένας ηλικιωμένος κάτοικος των Πύργων κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο δημαρχείο για το πρόβλημα της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος Εορδαίας. Ξάφνιασε όταν παίρνοντας το λόγο εξέφρασε την έντονη αγανάκτησή του για ένα άλλο θέμα, το πρόβλημα συγκοινωνίας που αντιμετωπίζουν οι Πύργοι, λέγοντας ότι κατέβηκε στην Πτολεμαΐδα νωρίς το πρωί και έπρεπε να περιμένει να πάει 3 το απόγευμα για να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του. «Ήρθα το πρωί στην Πτολεμαΐδα και περιμένω να πάει 3 η ώρα για να γυρίσω σπίτι μου», είπε με έκδηλη αγανάκτηση ο ηλικιωμένος άντρας και ζήτησε την παρέμβαση της δημάρχου, καθώς, όπως κατήγγειλε, το Σαββατοκύριακο δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο αφού τα σχολεία είναι κλειστά και δεν μετακινούνται οι μαθητές, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ιδιαιτέρως σοβαρό ζήτημα αφού το Σαββατοκύριακο δεν μπορεί να κατεβεί κάποιος για παράδειγμα για να πάει στο νοσοκομείο.

Το δυστύχημα όμως είναι ότι, κόβεται από σήμερα και το ένα και μοναδικό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ που πραγματοποιούνταν την Τετάρτη (για να κατεβαίνουν οι κάτοικοι στη Λαϊκή Αγορά της Πτολεμαΐδας), καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» η διοίκηση του ΚΤΕΛ θεωρεί ασύμφορο το συγκεκριμένο δρομολόγιο λόγω πολύ μικρής μετακίνησης επιβατών και την αύξηση των καυσίμων κίνησης.

Πηγή Πτολεμαίος
Διαβάστε περισσότερα » »

Φραστική επίθεση εναντίον του Σημίτη


       
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, μέλη της Ελληνικής Ομάδας του Βερολίνου ανήρτησαν πλακάτ με τη λέξη «SIEMENS», ενώ εκπρόσωπός τους πήρε τον λόγο και χαρακτήρισε «ιδιαίτερα προβληματικό να προσκαλεί κανείς τον Κώστα Σημίτη για να μας πει πού πρέπει να πάει η Ελλάδα», καθώς, όπως είπε, «έχει ένα μακρύ παρελθόν στο ελληνικό πολιτικό τοπίο και είναι συνυπεύθυνος για την κατάσταση, αφού κατά την διάρκεια της κυβέρνησης του η διαφθορά αυξήθηκε σε απίστευτο βαθμό».

Η εκπρόσωπος της ομάδας αναφέρθηκε στους κυρίους Τσουκάτο και Μαντέλη, αλλά και στον πρώην υπουργό Άμυνας για τον οποίο η γερμανική δικαιοσύνη θεωρεί ότι έχει επίσης πάρει χρήματα και κάλεσε τον κ. Σημίτη, τον άνθρωπο που «θυσίασε τον ελληνικό λαό» και είναι «ταυτισμένος με την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, την οποία σήμερα επικρίνει» να «αναλάβει τις ευθύνες του και να αποσυρθεί». Ο κ. Σημίτης αρνήθηκε να σχολιάσει την παρέμβαση, η οποία χειροκροτήθηκε από μέρος του κοινού.

Το είπε και στα γερμανικά
Ο Κώστας Σημίτης επιβεβαίωσε με την ομιλία του στο Βερολίνο τις πληροφορίες που τον ήθελαν να χαρακτηρίζει ως «πολιτικά μοιραίο λάθος το μνημόνιο»

Ο τέως Πρωθυπουργός το είπε στα γερμανικά, μιλώντας σε εκδήλωση στην γερμανική πρωτεύουσα υποστήριξε πως το μνημόνιο συντάχθηκε χωρίς να υπάρχει ικανοποιητική προετοιμασία και λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση.

Ο πρώην Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να είχε διαπραγματευτεί περισσότερο, να υποβάλει δικές της προτάσεις και να υπογράψει μόνο εφόσον θα είχε εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις ότι θα διασφαλιζόταν η ανάπτυξη. Τόνισε δε ότι από τους δύο συμβαλλόμενους, η Ελλάδα ήταν το αδύναμο μέρος, καθώς είχε το χρέος και δεν είχε τους απαραίτητους ανθρώπους που θα έκαναν ορθή επισκόπηση των συνεπειών, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν η ισχυρή πλευρά.




Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με τις συνέπειες ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Σημίτης έκανε λόγο για «απάνθρωπη κατάσταση» και «καταστροφή», η οποία θα έπληττε κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, ενώ θα έκανε πλουσιότερους τους πλούσιους. «Οι λαϊκιστές θέλουν την δραχμή. Η αλήθεια είναι ότι οι ίδιοι έχουν τα ευρώ τους στο εξωτερικό. Αυτή η προπαγάνδα προέρχεται από περιθωριακούς ή κακούς επιχειρηματίες», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «σε περίπτωση επιστροφής στην δραχμή, δεν θα πρέπει να αποκλείεται και έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στην ομιλία του με τίτλο «Ελλάδα, quo vadis?» ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις ελληνικές παραμέτρους της κρίσης, και ανέλυσε τα μείζονα πολιτικά ζητήματα που ανέκυψαν στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας με την εφαρμογή της ΟΝΕ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Χρυσοχοΐδης: “ Δεν διάβασα το Μνημόνιο, είχα άλλες υποχρεώσεις!!!” (βίντεο)

Το δελφινάριο καλά κρατεί! Γιατί υπό άλλες συνθήκες θα ήταν μια υπέροχη επιθεώρηση όλα όσα σουρεαλιστικά ζούμε… Μετά το “μακελειό” Λοβέρδου αν κανείς ακουμπήσει τον ΓΑΠ και την Λούκα Κατσέλη που είπε ότι το Μνημόνιο το διάβασε 2 ώρες, σήμερα ο Μ. Χρυσοχοΐδης, άλλος ένας υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑ-ΣΟΚ δήλωσε χωρίς ίχνος ντροπής ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο!


Δείτε το βίντεο στο read more....




Συνυπέγραψε δηλαδή την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, την υποδούλωση και την κατοχή της χώρας, χωρίς να ξέρει τί υπογράφει, επειδή λέει τότε ασχολιόταν με άλλα πράγματα…
Κε Χρυσοχοΐδη δεν μάθατε από μικρός ότι πρέπει να προσέχετε που βάζετε την υπογραφή σας;

ΚΑΤΟΧΙΚΑ:Ρε παιδιά είχε πιο σημαντική δουλεία απο το να διαβάσει το μνημόνιο -να οργανώσει την ομάδα δίας....να καταπολεμήσει το έγκλημα.....Ε δεν καταλαβαίνετε...που χρόνος για διάβασμα...?!



Διαβάστε περισσότερα » »

Μαθήματα Ζωής

Ένα πατέρας γυρίζει σπίτι από την εργασία αργά, κουρασμένος και εκνευρισμένος, για να
βρει τον πέντε ετών γιο του να τον περιμένει στην πόρτα.

ΓΙΟΣ: Μπαμπά, μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;
ΠΑΤΕΡΑΣ: Ναι βεβαίως , τι είναι;
ΓΙΟΣ: Μπαμπάς, πόσα παίρνεις στη μια ώρα;
ΠΑΤΕΡΑΣ: Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά.Γιατί ρωτάς ένα τέτοιο πράγμα; ρώτησε θυμωμένα.
ΓΙΟΣ: Θέλω ακριβώς να ξέρω. Παρακαλώ πες μου, πόσα παίρνεις στη μια ώρα;
ΠΑΤΕΡΑΣ: Εάν πρέπει να ξέρεις παίρνω $50 την ώρα.
ΓΙΟΣ: Ωχ, απάντησε το παιδί, με το κεφάλι του κάτω.
ΓΙΟΣ: Μπαμπά σε παρακαλώ μπορείς να μου δανείσεις $25;


Ο πατέρας εξαγριωμένος, «εάν ο μόνος λόγος που εσύ ρώτησες είναι, ώστε να δανειστείς
κάποια χρήματα για να αγοράσεις ένα ανόητο παιχνίδι ή κάποιες άλλες αηδίες, τότε να
πας κατ'ευθείαν στο δωμάτιό σου και στο κρεβάτι σου. Σκέψου γιατί είσαι τόσο εγωιστής
. Δεν εργάζομαι σκληρά καθημερινά για τέτοιες παιδαριώδεις επιπολαιότητες.»


Το μικρό παιδί πήγε ήσυχα στο δωμάτιό του και έκλεισε την πόρτα. Ο μπαμπάς κάθισε σκεπτόμενος
την ερώτηση του παιδιού και νευρίαζε περισσότερο. Πώς τόλμησε να υποβάλλει τέτοια
ερώτηση για να πάρει μόνο κάποια χρήματα;

Μετά από μια περίπου ώρα, ο μπαμπάς είχε ηρεμήσει και είχε αρχίσει να σκέφτεται:
Ίσως είναι κάτι που πρέπει πραγματικά να αγοράσει ο μικρός με τα $25.00 και δεν
ζητάει χρήματα πολύ συχνά. Πήγε στην πόρτα του δωματίου του παιδιού και άνοιξε την
πόρτα.

«Κοιμάσαι γιε μου;» Ρώτησε.

«Δεν κοιμάμαι » απάντησε το αγόρι.

«Σκεφτόμουν ,ότι ίσως ήμουν πάρα πολύ σκληρός μαζί σου νωρίτερα» είπε ο μπαμπάς.
«Ήταν μια μεγάλη ημέρα και έβγαλα την κούραση μου σε σένα. Εδώ είναι τα $25 που μου
ζήτησες .»
Το παιδί έτρεξε κατ' ευθείαν επάνω του χαμογελώντας .

«Σε ευχαριστώ μπαμπά!» φώναξε.

Κατόπιν, πάει στο μαξιλάρι του και βγάζει από κάτω κάποια τσαλακωμένα χρήματα.
Ο πατέρας μόλις βλέπει ότι το παιδί έχει ήδη κάποια χρήματα, αρχίζει να νευριάζει.
Το μικρό παιδί αρχίζει να μετράει σιγά τα χρήματά του, και κοιτάζει τον μπαμπά του.

«Γιατί θέλεις περισσότερα χρήματα εφόσον έχεις ήδη μερικά;» ο πατέρας του γκρινιάζει .

«Επειδή δεν είχα αρκετά, αλλά τώρα έχω,» το μικρό παιδί απάντησε.

«Μπαμπά, έχω $50 τώρα. Μπορώ να αγοράσω μια ώρα του χρόνου σου;
Σε παρακαλώ έλα νωρίς αύριο σπίτι . Θα ήθελα πολύ να φάμε μαζί.»

Ο πατέρας συντρίφθηκε. Αγκάλιασε τον μικρό γιο του και ικέτευσε για τη συγχώρεσή του.

Είναι ακριβώς μια σύντομη υπενθύμιση σε όλους σας που εργάζεστε τόσο σκληρά στη ζωή. Δεν πρέπει να αφήσουμε το χρόνο να περνάει από τα χέρια μας χωρίς να περνάμε χρόνο με εκείνους που πραγματικά σημαίνουν κάτι για εμάς ,εκείνους που είναι κοντά στις καρδιές μας. Θυμηθείτε να μοιραστείτε εκείνη την αξία $50 του χρόνου σας με κάποιους που αγαπάτε.

"Εάν πεθάνουμε αύριο, η επιχείρηση για την οποία εργαζόμαστε θα μπορέσει εύκολα να μας αντικαταστήσει μέσα σε λίγες ώρες . Αλλά η οικογένεια & οι φίλοι που αφήνουμε πίσω θα αισθανθούν την απώλεια για το υπόλοιπο των ζωών τους.


lovepoint
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΜΠΥΡΑΣ


Η ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ
TO    ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ  ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ  ΜΠΥΡΑΣ   ΣΤΗΝ   ΕΛΛΑΔΑ
Έχουν  το 85% της Ελληνικής  αγοράς  μπύρας.
 
Την  τελευταία   10ετια  έχουν  ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  9  ΔΙΣ  ΕΥΡΩ. 
ναι 9 δις
 
Οι  Ολλανδοί   με τα λεφτά του  μέσου   Έλληνα που κερδίζουν ,εξαγοράζουν  άλλα  εργοστάσια  μπύρας στην Ευρώπη.
Μόνο  ψίχουλα  από  αυτά τα  κέρδη  επανα-επενδύονται στην Ελλάδα.
 
Η Ηeineken   πουλιέται  στα  Ελληνικά  Σούπερ  Μάρκετς  60%  υπερτιμημένη 
από τα  αντίστοιχα  
Oλλανδικά !!!!!.
Και  όλα  αυτά με τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ  και την ΑΝΟΧΗ του  Ελληνικού  Κράτους.
 
Το  ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ  ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ   μπύρας  είναι ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.
 
Εκβιάζει, πιέζει, υποβάλλει  κανόνες, μπλοκάρει τον ανταγωνισμό.
 
Στα Σουπερ μάρκετς, πρατήρια, κάβες, χονδρεμπόρους, εστιατόρια, ταβέρνες, σουβλατζίδικα. καφενεία, μπαρ,  ψιλικατζίδικα, φαστ φουντάδικα, πιτσαρίες κτλ
δεν  βρίσκει άλλες μπύρες  παρά  μόνο  της  Αθηναϊκής   Ζυθοποιίας.
 
Κάνουν  ΠΑΡΑΝΟΜΑ   ιδιωτικά συμβόλαια για την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων τους.
 
Γέμισαν την αγορά με ΔΩΡΕΑΝ ψυγεία , όπου υπάρχει χώρος  ΜΟΝΟ  για τα  προϊόντα  τους.
 
Μας  εκμεταλλεύονται ,εξάγουν τα κέρδη τους οι φιλέλληνες  Ολλανδοί,
 
 Και το  μεγάλο  ευχαριστώ τους βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Heineken
www.Heineken.com
 
Παρουσιάζουν το FYROM  σαν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.


ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ .
 
ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.
 
ΠΕΣ 
OXI ΣΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ  ΤΣΙΦΛΙΚΙ.
 
ΠΟΛΕΜΗΣΕ   ΤΟ  ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ . 
 
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ.
 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ!!!
 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑ.
 
...ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ  ΣΑΣ  ΑΡΕΣΕΙ...


  
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ "FIX" ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ  "ΒΕΡΓΙΝΑ" ΚΑΙ "EDELSTEINER" ΤΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΚΛΟΦΕΝ, ΤΑ ΚΛΑΠΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΝ

Ενεργοποιώντας  στα μουλωχτά έναν νόμο του 2009 (επί ΝΔ) που πρόβλεπε την καταστροφή του ιστορικού αρχείου του υπουργείου Ανάπτυξης (πρώην Οικονομίας) παράγοντες του υπουργείου αλλά και συνδικαλιστές φέρονται να προσπαθούν διακριτικά να καταστρέψουν το αρχείο του Υπουργείου με το πρόσχημα ότι έχει ρυπανθεί από την επικίνδυνη ουσία κλοφέν ( κλαπέν) .

Πράγματι έντονη οσμή μόλυνσης και σήψης αναδύεται από το κτίριο του υπουργείου Ανάπτυξης. 

Με πολιτική σύμπνοια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και συνδικαλιστών του υπουργείου, τα “μολυσμένα” αρχεία του υπουργείου Οικονομίας (και αυτά του πρώην Συντονισμού) που στεγάζονται σε κτίριο του υπουργείου Ανάπτυξης στην οδό Νίκης 5 οδηγούνται στην καταστροφή.

Ενώ  εμφανίζονται ως αρχεία χωρίς ιδιαίτερη σημασία, στην πραγματικότητα αφορούν τις ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα μετά τη δεκαετία του 50 και αρχεία με τις συμβάσεις του υπουργείου των τελευταίων χρόνων. Αφορούν τις συμβάσεις που περιγράφουν την οικονομική ιστορία της Ελλάδας μετά τον εμφύλιο, με όλα τα στοιχεία των χαριστικών δανείων και των σκανδαλωδών ρυθμίσεων με άρωμα εποχής αλλά και νεώτερες υποθέσεις που σχετίζονται με την SIEMENS, τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και βέβαια τις συμβάσεις για τα υποβρύχια για τις οποίες ο νυν υπουργός Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλος, ίσως χρειαστεί να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο που λειτούργησε με χαριστικές ρυθμίσεις.

Το συμβάν που χρησιμοποιείται ως άλλοθι, είναι μια διαρροή του 2003. Μετασχηματιστές της ΔΕΗ παλιά τεχνολογίας, με μόνωση πυκνωτών κλοφέν (πολυχλωριομένα διφαινύλια), παρουσίασαν διαρροή. Το κλοφέν, ισχυρή καρκινογόνος ουσία, που επί χρόνια χρησιμοποιούσε η ΔΕΗ, μπορεί να αποβεί μοιραίο σε περίπτωση κυρίως πυρκαγιάς, απελευθερώνοντας διοξίνες και φουράνια. Η διαρροή κινητοποίησε τότε τις Αρχές και ξεκίνησε η διαδικασία απορρύπανσης του χώρου. Η εταιρεία SUK, ανέλαβε την απορρύπανση. Μια διαδικασία που κράτησε μήνες και στοίχισε πάνω από 500.000 ευρώ.

Την εποχή εκείνη είχαν ελεγχθεί οι γειτονικοί χώροι του υπουργείου για πιθανή ρύπανση. Οι έλεγχοι έδειξαν πως το κλοφέν στο χώρο ήταν περίπου στα φυσιολογικά πλαίσια μετά την απορρύπανση. Τα αρχεία που φυλάσσονταν στα υπόγεια και τα οποία δεν ήταν στο χώρο της διαρροής, επικοινωνούσαν με μία σήραγγα με την αίθουσα εκείνων που είχαν προσβληθεί. Οι μετρήσεις που έγιναν στα αρχεία έδειξαν πως ήταν σχεδόν σε φυσιολογικά όρια και θα μπορούσαν να επανέλθουν, αν οι χώροι ήταν αεριζόμενοι.

Οι χώροι όμως (2ο και 3ο υπόγειο) παρέμειναν κλειστοί .Τα υπόγεια τα επισκέπτονταν μόνο ένας υπάλληλος για να εναποθέσει νέα αρχεία. Και ενώ η ιστορία φαινόταν πως είχε λήξει, το 2009, προκλήθηκε θόρυβος από ομάδα συνδικαλιστών που υποστήριζε πως οι εργαζόμενοι κινδύνευαν από τα “μολυσμένα αρχεία” στο υπουργείο. Αυτή η «ανησυχία» οδήγησε στις 27 Μαΐου του 2009, στην ενσωμάτωση ενός άρθρου στο άσχετο νομοσχέδιο περί «φορολογίας εισοδήματος» (3763/2009 άρθρο 29) που προέβλεπε την καταστροφή των αρχείων. Χωρίς βέβαια νέες μετρήσεις, αλλά ούτε οποιαδήποτε πρόβλεψη για δημιουργία αντιγράφων.

Μετά την απορρύπανση του υπογείου, το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, είχε κάνει εξειδικευμένες μετρήσεις σε όλο το κτήριο. Όπως διαβεβαιώνει μιλώντας στο www.koutipandoras.gr ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ευρυπίδης Στεφάνου, επικεφαλής της ομάδας έρευνας και μετρήσεων «οι μετρήσεις την εποχή εκείνη, μετά την απορρύπανση, έδειξαν πως όλα ήταν μέσα στα φυσιολογικά όρια. Για τις μετρήσεις χρησιμοποιήθηκαν τα γερμανικά όρια. Τόσο οι όροφοι του υπουργείου, όσο και τα ίδια τα υπόγεια ήταν εντός ορίων».

Παρά τις επιστημονικές διαβεβαιώσεις, οι υπουργοί Παυλόπουλος και Παπαθανασίου, υπέγραψαν την απόφαση καταστροφής το 2009. Την ίδια εποχή δηλαδή που είχε αποφασιστεί το κλείσιμο της Βουλής και η αυτόματη παραγραφή των ποινικών ευθυνών των υπουργών. Απ ό,τι φαίνεται τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν η μοναδική εκκρεμότητα.

Το τελευταίο διάστημα, στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης (πρώην Οικονομίας) προσπαθούν να τελειώσουν με αυτή την εκκρεμότητα. Έτσι με ανάθεση στην εταιρεία SUK, η οποία είχε κάνει τον καθαρισμό, επιχειρείθηκε να προχωρήσουν παράτυπα στην καταστροφή των ντοκουμέντων. Χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για κλοφέν ούτε και μετρήσεις. Η συμπεριφορά των στελεχών του υπουργείου απέναντι στα αρχεία που υποτίθεται έχουν κλοφέν, είναι αποδεικτική πως τους ενδιαφέρει μόνο η καταστροφή.

Στην περίπτωση που τα αρχεία είχαν ρυπανθεί με κλοφέν έπρεπε όχι μόνο να υπάρχουν μετρήσεις, αλλά να καταστραφούν με ειδική μέθοδο στο εξωτερικό (Γερμανία, Δανία, Ολλανδία). Η διαδικασία περιλαμβάνει συνθήκες ύψιστης ασφάλειας και κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Στην ανάθεση καταστροφής των αρχείων, με 2-3 χιλιάδες ευρώ, η εταιρεία θα πάρει με ένα φορτηγό τα έγγραφα για να τα καταστρέψει.

Δηλαδή είτε τα αρχεία έχουν κλοφέν και το υπουργείο τα στέλνει στην υψικάμινο να καούν και να γεμίσουν με διοξίνες την Αττική σκοτώνοντας κόσμο,είτε πάσχουν από κλαπέν και τα καταστρέφουν για να εξαφανίσουν τα αρχεία των σκανδάλων.

Είναι πάντως τραγικό το γεγονός ότι σε αυτό τον σχεδιασμό, χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι και ο φόβος τους για να υλοποιήσουν ένα σχέδιο συγκάλυψης. Εντύπωση προκαλεί πως οι σύλλογοι των εργαζομένων μπαίνουν για δεύτερη φορά στη λογική της συγκάλυψης μέσα από υπεράσπιση «δικαιωμάτων». Πριν από ένα μήνα, όταν ο γενικός γραμματέας του ΚΕΠΥΟ Διομήδης Σπινέλλης, έκανε καταγγελίες για διαφθορά από υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, οι σύλλογοι εργαζομένων «προσβεβλημένοι» είχαν απειλήσει με απεργίες αν προχωρούσε οποιαδήποτε έρευνα.

 Ρεπορταζ Κώστας Βαξεβάνης

Υ.Γ. Είναι η τρίτη φορά που επιχειρείται καταστροφή ιστορικών αρχείων. Η πρώτη φορά ήταν το 1975 όταν ο Κ. Καραμανλής κατέστρεψε σε μία νύχτα τα αρχεία με τους δοσίλογους της κατοχής και το 1981 όταν ο Αν. Παπανδρέου κατέστρεψε τους φακέλους πολιτικών φρονημάτων.
Ενημέρωση: Δέσμευση Χρυσοχοϊδη μετά την αποκάλυψη της Πανδώρας για την καταστροφή του αρχείου
Μετά την αποκάλυψη του www.koutipandoras.gr για τον νόμο της ΝΔ του 2009 που αποφάσισε την καταστροφή του ιστορικού αρχείου του υπουργείου Ανάπτυξης (πρώην Οικονομίας) και τις προτάσεις παραγόντων του υπουργείου αλλά και συνδικαλιστών να καταστραφεί το αρχείο με το πρόσχημα ότι έχει ρυπανθεί από την επικίνδυνη ουσία κλοφέν, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοίδης, αντέδρασε άμεσα.

Σε επικοινωνία που είχε με το www.koutipandoras.gr δήλωσε: «Η απόφαση αυτή ήταν μια απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ. Ανεξάρτητα απ’ το ποιοι προωθούν ένα τέτοιο θέμα ή σκέφτονται κάτι τέτοιο, ως πολιτική ηγεσία είμαι κατηγορηματικός. Δεν πέρασε από το μυαλό μου σε καμία των περιπτώσεων να προχωρήσει μία τέτοια διαδικασία. Ουδέποτε συμφώνησα με μία τέτοια πρόταση καταστροφής του αρχείου και ούτε μπήκα στην λογική να το συζητήσω»

Αυτό που απαιτείται ωστόσο είναι ο κ. Χρυσοχοϊδης να ζητήσει από την Ελληνική Βουλή να καταργήσει το άρθρο που προβλέπει την καταστροφή του ιστορικού αρχείου.
ΠΗΓΗ: http://logioshermes.blogspot.com/2012/01/blog-post_4283.html

Η Βουλή νομοθετεί την καταστροφή των αρχείων του Κράτους και εξασφαλίζει την εξαφάνιση των στοιχείων. Οποία  Κλεπτοκρατία!

Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΗ: Προς πώληση τέσσερις λιγνιτικές μονάδες - Δύο στο Αμύνταιο, μία στη Μεγαλόπολη και η Μελίτη στη Φλώρινα


Στα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαβούλευση για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που ξεκινήσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με εταιρείες ενέργειας στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Ευρώπης, στο πλαίσιο της πρόσβασης τρίτων στην εγχώρια αγορά λιγνίτη.


Στο πακέτο των διαβουλεύσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται οι δύο λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στο Αμύνταιο με παραχώρηση τα ορυχεία που τις τροφοδοτούν, μία μονάδα στη Μεγαλόπολη και η Μελίτη στη Φλώρινα. Επιπρόσθετα υπάρχει πρόβλεψη για ανταλλαγή λιγνιτικής ενέργειας (swap), καθώς και για το ορυχείο της Βεύης.

Δήλωση
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει πριν από τα Χριστούγεννα ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση, που αποτελεί ένα είδος τεστ αγοράς για το κατά πόσον και με ποιους όρους ανταποκρίνονται οι εταιρείες στο σχέδιο, τότε θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις και θα ξεκινήσει η διαδικασία για την πώληση των μονάδων, με στόχο να ολοκληρωθεί μέσα στο 2012. Το ΥΠΕΚΑ προτίθεται να διαθέσει και υδροηλεκτρικές μονάδες της ΔΕΗ σε ιδιώτες για να απελευθερωθεί η αγορά, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει το σχέδιο για την πώληση της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ», μίας εταιρείας, κατ' αρχήν θυγατρικής της ΔΕΗ, στην οποία θα περάσουν μονάδες που θα αντιπροσωπεύουν όλο το μείγμα παραγωγής της επιχείρησης.

Η μονάδα της Μελίτης, ισχύος της τάξης των 330 MW είναι από τις πιο καινούργιες της ΔΕΗ, ενώ οι δύο του Αμυνταίου, συνολικής ισχύος 273 MW, όπως και της Μεγαλόπολης (300 MW) είναι παλαιές. Μάλιστα oι δυο του Αμυνταίου λόγω των αυξημένων εκπομπών ρύπων πρέπει να αποσυρθούν ως το 2013-14, σε περίπτωση που δεν εκσυγχρονστούν, όπως επιτάσσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η πώληση των τεσσάρων μονάδων θα περιορίσει δραστικά το λιγνιτικό παραγωγικό δυναμικό της ΔΕΗ που σήμερα ανέρχεται σε 5.288 MW και θα μεταβάλει τα δεδομένα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ας σημειωθεί ότι τόσο η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ όσο και το σωματείο «Σπάρτακος», που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στις μονάδες της ΔΕΗ στη Βόρειο Ελλάδα, έχουν αντιταχθεί στη πώληση και έχουν προαναγγείλει σφοδρές κινητοποιήσεις. Ωστόσο η πώληση των λιγνιτικών μονάδων έγινε σχεδόν επιβεβλημένη μετά την αποτυχία του ανοίγματος της αγοράς ηλεκτρισμού και τις συνεχείς πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για απελευθέρωση της πρόσβασης τρίτων στη παραγωγή λιγνιτικής ενέργειας, που αποτελεί και μνημονιακή επιταγή.

Η λύση της πώλησης ή παραχώρησης νέου ορυχείου λιγνίτη σε ιδιώτες, από αυτά τα οποία δεν έχουν ακόμα αξιοποιηθεί όπως της Ελασσόνας ή/και της Δράμας με παράλληλη παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής λιγνιτικού εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής, δεν προκρίθηκε από την πρώην υπουργό Περιβάλλοντος, λόγω των ρύπων και επειδή θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τον ενεργειακό σχεδιασμό για το 2020.

Συνδυασμός
Αρχικά το υπουργείο εξέτασε τη δυνατότητα το άνοιγμα της αγοράς να γίνει με swap, όμως η λύση αυτή που διερευνήθηκε από την Κομισιόν, δεν βρήκε ανταπόκριση και έτσι από το καλοκαίρι ξεκίνησαν νέες διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, αυτή τη φορά για συνδυασμό πώλησης μονάδων και swap.

Oι διαπραγματεύσεις με τους κοινοτικούς ολοκληρώθηκαν στα τέλη του περασμένου χρόνου, με συμφωνία για την πώληση των τεσσάρων μονάδων.


ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελληνική η αρχαία μακεδονική διάλεκτος, αποδεικνύουν και οι επιγραφές από τη Μεθώνη Πιερίας


«Είμαι το ποτήρι του Ακεσάνδρου και όποιος μου το κλέψει θα χάσει τα μάτια του».


Αυτό πιθανόν έγραφε ο ιδιοκτήτης του αγγείου από συμπόσιο, που βρέθηκε στις ανασκαφές της Μεθώνης Πιερίας, θέλοντας να αστειευτεί αλλά και να αποτρέψει. Το παραπάνω κείμενο, αν και δεν σώζεται ολόκληρο, είναι σίγουρο ότι θα συζητηθεί πολύ, όπως και οι υπόλοιπες επιγραφές, χαράγματα και εμπορικά σύμβολα από τα 191 κεραμικά που εντοπίστηκαν στη Μεθώνη -την αρχαιότερη αποικία των Ερετριέων στον βορρά- και τα οποία θα δημοσιευτούν πολύ σύντομα σε τόμο με τίτλο: ΜΕΘΩΝΗ Ι: Επιγραφές, χαράγματα και εμπορικά σύμβολα στη γεωμετρική και αρχαϊκή κεραμική από το «Υπόγειο» (Ματθαίος Μπέσιος, Γιάννης Ζ. Τζιφόπουλος, Αντώνης Κοτσώνας, επιμέλεια Γιάννης Ζ. Τζιφόπουλος). Τα περισσότερα από τα αγγεία αυτά χρονολογούνται μεταξύ 730 και 700 π. Χ., εποχή από την οποία σώζονται ελάχιστα παραδείγματα ελληνικής γραφής, πολύ περισσότερο στη Μακεδονία, όπου τα ενεπίγραφα ευρήματα είναι εξαιρετικά σπάνια.

Ποιά όμως ήταν η αρχαία Μεθώνη Πιερίας; Σε τι γλώσσα μιλούσαν; Γιατί όλα τα παραπάνω είναι τόσο σημαντικά; Σ' αυτά τα θέματα, και κυρίως στο γλωσσικό, αναφέρθηκαν οι ομιλητές της χτεσινής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οργανωτής το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ), το ίδρυμα που με τη βοήθεια του ΕΣΠΑ και του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, θα εκδώσει τον τόμο, θα δημιουργήσει ηλεκτρονική βάση στο Διαδίκτυο για την καταχώρηση του πολύπλευρου υλικού και θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση ενός διεθνούς συνεδρίου (τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη) και μιας ημερίδας (τον Οκτώβριο), ώστε να εμπλουτιστεί η διεθνής βιβλιογραφία και να προωθηθεί η επίλυση αμφιλεγόμενων γλωσσολογικών και ιστορικών ζητημάτων.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Γιάννης Τζιφόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Επιγραφικής του ΑΠΘ, ο οποίος αναφέρθηκε στις ανασκαφές που έγιναν στο λεγόμενο «Υπόγειο» της Μεθώνης, έναν χώρο διαστάσεων 3,60 Χ 4,20 μ. και βάθους 11,5 μ., που συνιστά «κλειστό εύρημα». Πρόκειται για όρο που χρησιμοποιούν οι αρχαιολόγοι για να δηλώσουν δύο πράγματα: ότι η ανασκαφή του έχει περατωθεί και ότι η χρονολόγησή του μπορεί να προσδιοριστεί με σχετική ασφάλεια.


Πάνω από 1.200 ενεπίγραφα αντικείμενα συγκεντρώθηκαν από τις ανασκαφές στη βόρεια Πιερία, τα οποία θα καταγραφούν και θα μελετηθούν, προκειμένου να εκδοθούν το πιθανότερο σε ηλεκτρονική μορφή. Από αυτά, ο Γιάννης Τζιφόπουλος, ο ανασκαφέας της περιοχής Ματθαίος Μπέσιος και ο μελετητής Αντώνης Κοτσώνας, ξεχώρισαν 191 ενεπίγραφα αντικείμενα. Ένα μικρό σύνολο αγγείων, με επιγραφές, εμπορικά σύμβολα και χαράγματα, που δεν αντιπροσωπεύει ούτε την ποικιλία ούτε τον τεράστιο όγκο του υλικού από την ανασκαφή του Υπογείου.


Τι μαρτυρούν όμως τα αντικείμενα αυτά και κυρίως οι επιγραφές που αναφέρουν ονόματα, αστεϊσμούς, ακόμα και λυρικά κείμενα, όπως το ιαμβικού ρυθμού ποίημα στον σκύφο του Ακεσάνδρου;

Ο καθηγητής του ΑΠΘ δίνει την εξήγηση:

«Η σημασία τους είναι τεράστια και αποδεικνύουν ότι η Μεθώνη και η ευρύτερη Μακεδονία αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι του ενιαίου ελληνικού αιγαιακού χώρου κατά τις κρίσιμες περιόδους της Εποχής του Σιδήρου (1050 με 700 π.Χ.) και της αρχαϊκής εποχής, από το 700 ως το 480 π. Χ., περίοδοι που διαμόρφωσαν τη δυναμική εμφάνιση της Μακεδονίας στα κλασικά χρόνια. Η μαρτυρία των ενεπίγραφων αντικειμένων από τη Μεθώνη μας υποχρεώνει να τροποποιήσουμε αν όχι να ανατρέψουμε αρκετές παγιωμένες αντιλήψεις για την ελληνική γλώσσα, τους Έλληνες στη Μακεδονία, τον δεύτερο ελληνικό αποικισμό, το εμπόριο της κεραμικής κυρίως των πρώιμων εμπορικών αμφορέων, την εμφάνιση του αλφάβητου στην Ελλάδα, τον αλφαβητισμό και την εγγραμματοσύνη, τις απαρχές της λογοτεχνίας, τα εμπορικά, συμποτικά και άλλα περιβάλλοντα ανάπτυξης της γραφής».

Το μεγαλύτερο μέρος της ενεπίγραφης κεραμικής που βρέθηκε στο «Υπόγειο» ανάγεται στα τέλη του 8ου και στις αρχές του 7ου αι. π. Χ. Χρονολογείται δηλαδή σε μια εποχή κατά την οποία οι ελληνικές επιγραφές είναι ακόμα λιγοστές. «Το ότι επιγραφές, ανάμεσά τους και μια έμμετρη, όπως και αλφαβητικά και μη χαράγματα και εμπορικά σύμβολα βρέθηκαν στην Μεθώνη, στην περιφέρεια του τότε αρχαίου ελληνικού κόσμου, ανοίγει νέους δρόμους για όσους ασχολούνται με τα πρώτα βήματα του ελληνικού αλφαβήτου. Τα ενεπίγραφα κείμενα από τη Μεθώνη φαίνεται να μην ανήκουν σε ένα και μόνο αλφάβητο και πιθανόν ενισχύουν την άποψη αυτών που πρεσβεύουν ότι το ελληνικό αλφάβητο θα πρέπει να γεννήθηκε σε μια παλιότερη από τη συνήθως προτεινόμενη εποχή», δήλωσε στη δική του ομιλία ο ακαδημαϊκός Μιχάλης Τιβέριος, καθηγητής της Κλασικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


Για το επιστημονικό, ερευνητικό και συγγραφικό πρόγραμμα της Μεθώνης Πιερίας, που βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση, Δράσεις για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση», μίλησε αναλυτικότερα ο πρόεδρος του ΚΕΓ Ιωάννης Καζάζης, καθηγητής του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου ΑΠΘ. «Ο χαρακτήρας της λαλιάς των αρχαίων Μακεδόνων και η σχέση της με την ελληνική γλώσσα αποτελούσε από τον προπερασμένο ήδη αιώνα αντικείμενο συζητήσεων, που διεξάγονταν συνήθως με δηλωμένη αφετηρία και με γνωστές επιστημονικές θέσεις ή προκαταλήψεις, συχνά με ανομολόγητες προθέσεις χωρίς σεβασμό προς την επιστημονική δεοντολογία και σε κλίμα έντονα φορτισμένο από τις ιστορικές αντιπαραθέσεις των λαών της περιοχής», δήλωσε ο κ. Καζάζης, περιγράφοντας, μεταξύ άλλων, το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύχθηκε η προβληματική.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκε και η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς το ΚΕΓ και τους επιστήμονες που δούλεψαν για την έκδοση του τόμου, τονίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία του έργου και των ευρημάτων.

Μετά την εκδήλωση η Α. Διαμαντοπούλου δήλωσε:

«Από την έρευνα που διεξήχθη από αρχαιολόγους και γλωσσολόγους προκύπτει η πιστοποίηση της μακεδονικής γλώσσας ως αρχαίας ελληνικής διαλέκτου. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική διαπίστωση τεράστιας ιστορικής, αρχαιολογικής σημασίας αλλά και μεγάλου εθνικού ενδιαφέροντος. Σε μια περίοδο που στη χώρα μας ζούμε μια βαθιά κρίση, η οποία δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά έχει πολλές και διαφορετικές συνιστώσες, θεωρώ ότι επιτεύγματα σαν κι αυτό έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Όταν έχουμε όλοι την αίσθηση ότι ένα γκρίζο σύννεφο είναι πάνω από τη χώρα, είναι πολύ σημαντικό να αντλήσουμε από τον πολιτισμό, την ιστορία και τη γλώσσα μας την αυτοπεποίθηση που όλοι χρειαζόμαστε.»

Ο αναλυτικός πρώτος τόμος για τις αρχαίες ελληνικές διαλέκτους, με έμφαση στις βορειοδυτικές και ακόμα ειδικότερα στην αρχαία μακεδονική διάλεκτο, θα έχει τίτλο «Αρχαία Μακεδονία, Ιστορία - Γλώσσα - Πολιτισμός». Αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τον Μάρτιο και θα είναι γραμμένος σε τέσσερις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά).


MacedoniaHellenicLand.Eu
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, minedu.gov.gr

makedonia-is-greece

Διαβάστε περισσότερα » »

Έρχονται κατεπειγόντως νέα ρωσικά Α/Α βλήματα - Bίντεο ντοκουμέντο

Ξεκινά τους επόμενους μήνες η παραλαβή από τον Ελληνικό Στρατό των νέων ρωσικών αντιαεροπορικών βλημάτων 9Μ331 για τα SHORADS Tor-M1 και  9M33M3 για τα αντιαεροπορικά αυτοκινούμενα συστήματα SA-8B Gecko ( OSA-AKM) τα οποία παραγγέλθηκαν υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των αντιαεροπορικών δυνατοτήτων του Ε.Σ. στα νησιά του Α.Αιγαίου και στο μέτωπο του Έβρου.


Τα βλήματα θα προωθηθούν άμεσα στις Α/Α πυροβολαρχίες καθώς σε πολλά από τα νυν βλήματα είτε έχει εξαντληθεί το όριο ζωής τους, (SA-8b Gecko) είτε βρίσκονται αρκετά κάτω από τον προβλεπόμενο αριθμό, λόγω μη επαρκούς αριθμού βλημάτων στην αρχική παραγγελία (Tor-M1).


Τα βλήματα θα έχουν ενσωματωμένες ελαφρές βελτιώσεις σε ότι αφορά την αντοχή τους σε ηλεκτρονικά αντίμετρα, ένας τομέας στον οποίο ήδη οι επιδόσεις τους ήταν εξαιρετικές.


Όντας η μοναδική προμήθεια ρωσικών όπλων την τελευταία οκταετία (έστω αναγκαστική, αφού τα συστήματα παρά το γεγονός ότι έχουν αποδείξει όχι απλώς την αξία τους, αλλά και την υπεροχή τους απέναντι στα τουρκικά μαχητικά, κινδύνευαν να βγουν εκτός μάχης λόγω έλλειψης βλημάτων), το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε απόλυτη προτεραιότητα στην κατασκευή και παράδοσή τους και έτσι περίπου εννέα μήνες μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών παραγγελία τους, θα ξεκινήσουν να παραδίδονται.


Το SA-15 Tor-M1, αποτελεί ένα ολοκληρωτικά ανεξάρτητο, χαμηλού έως μεσαίου ύψους βολής, σύστημα αεράμυνας, ικανό για παρακολούθηση, διοίκηση και έλεγχο, εκτόξευση και καθοδήγηση πυραύλων και λειτουργία πάνω σε ένα και μόνο όχημα, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει ηττηθεί σε ασκήσεις από κανένα σύστημα ηλεκτρονικών αντιμέτρων κανενός αεροσκάφους της ΠΑ (F-16, Mirage 2000-5, F-4 AUP κλπ), ενώ η φονικότητά του φτάνει το 90%!


Μπορεί να αντιμετωπίσει πυραύλους cruise, κατευθυνόμενες βόμβες, ελικόπτερα υποστήριξης πυρός και αεροσκάφη που πετούν σε πολύ χαμηλό ύψος και είναι δύσκολο να εντοπιστούν.


Το ραντάρ τριών διαστάσεων ανιχνεύει και αναγνωρίζει στόχους, υπολογίζει τις τροχιές τους, καθορίζει την προτεραιότητα απειλής που παρουσιάζει ο καθένας και τροφοδοτεί με τα στοιχεία τη θέση διοίκησης και το ραντάρ παρακολούθησης. Το ραντάρ παρακολούθησης μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα μέχρι δύο στόχους και να καθοδηγεί τα βλήματα για την αναχαίτισή τους.


Ο πύργος του συστήματος φιλοξενεί δύο μονάδες σωλήνων εκτόξευσης από τέσσερις εκτοξευτές 9Μ334 των βλημάτων 9Μ331. Ο πύραυλος στερεού καυσίμου οδηγείται στο στόχο με ραδιοεντολές και η κεφαλή του είναι θραυματιζόμενη, εκτοξεύοντας μεγάλης πυκνότητας μεταλλικά θραύσματα προς το στόχο όταν τον πλησιάσει. Ο πύραυλος εκτοξεύεται με ταχύτητα 25 μέτρων / δευτερόλεπτο και ο κινητήρας του ξεκινά σε ύψος 16 - 21 μέτρων. Σε απόσταση 1,5 χλμ., η ταχύτητα πλησιάζει στα 700 - 800 μέτρα / δευτερόλεπτο.


Το παλμικό ραντάρ του «προγόνου» των Tor-M1 του SA-8 GECKO, λειτουργεί στη συχνότητα J (14.5 GHz) με εμβέλεια 20 χλμ.


Η δραστική εμβέλεια των πυραύλων 9M33M του SA-8 GECKO, φτάνει τα 10-12 χλμ. με δυνατότητα των βλημάτων να φτάσουν μέχρι και τα 15 χλμ., αλλά χωρίς το σύστημα να μπορεί να κατευθύνει τα βλήματα σε αυτές τις αποστάσεις.


Το βλήμα 9Κ33Μ3 που παραλαμβάνουμε έχει αυξημένο βάρος, σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις που φτάνει τα 170 κιλά και μεγαλύτερη πολεμική κεφαλή. Αναπτύσσει μέγιστη σταθερή ταχύτητα 2,4 mach, η οποία φτάνει στο μέγιστό της στα 3 mach, έχοντας τη δυνατότητα να πλήξει στόχο στα 1,4 mach στις πρώτες εκδόσεις και 1,6 στις μεταγενέστερες.


Τα πρώτα 12 συστήματα ΟSΑ-ΑΚ αποκτήθηκαν δωρεάν από τα αποθέματα του στρατού της πρώην Αν. Γερμανίας και εισήχθησαν στον Ελληνικό Στρατό το 1992. Το 1998 αγοράστηκαν 20 επιπλέον μεταχειρισμένα συστήματα ΟSΑ-ΑΚΜ από τη Ρωσία, ενώ εκσυγχρονίστηκαν τα αρχικά 12 ΟSΑ-ΑΚ στο επίπεδο ΑΚΜ. Τα 32 συστήματα ΟSΑ-ΑΚΜ, διατίθενται σήμερα στις αντιαεροπορικές μοίρες των μεγάλων νησιών του Ανατολικού Αιγαίου όπου και συγκροτήθηκαν πρόσθετες αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες σε αριθμό ανάλογο του μεγέθους κάθε νησιού.


Το τι μπορεί να κάνει ακόμα και τώρα το, σαφώς λιγότερο σύγχρονο από το Tor-M1, το SA-8b GECKO, στα χέρια των Ελλήνων φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε, όπου ένα τουρκικό F-4 Terminator που θέλησε να πλησιάσει στο σημείο που είχε στήσει ενέδρα το SA-8b GECKO, «καλοπερνάει», παρά το γεγονός ότι είχε ενεργοποιήσει το ισραηλινό σύστημα ηλεκτρονικών αντιμέτρων EL/M8222 της Εlta…



defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ηλιακή καταιγίδα χτυπά την Γη

Το φαινόμενο ίσως προκαλέσει προβλήματα στην λειτουργία των δορυφόρων και τις επίγειες τηλεπικοινωνίες


Η μεγαλύτερη ηλιακή καταιγίδα των τελευταίων επτά ετών χτυπά την Γη χωρίς ωστόσο να απειλεί την ζωή στον πλανήτη μας.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το φαινόμενο ίσως προκαλέσει προβλήματα στην λειτουργία των δορυφόρων και τις επίγειες τηλεπικοινωνίες καθώς θα βρίσκεται στο αποκορύφωμά του, σήμερα Τρίτη.


Η διαστημική αυτή καταιγίδα αναμένεται να διαρκέσει ώς την Τετάρτη. Η τελευταία φορά που ο ήλιος παρήγαγε καταιγίδα αυτού του μεγέθους ήταν τον Μάιο του 2005.


Ο ήλιος εισέρχεται σε μια αυξανόμενα βίαιη περίοδο του 11ετή κύκλου του. Τα διαστήματα έντονης δραστηριότητας, γνωστά ως ηλιακό μέγιστο, αναμένεται να αποκορυφωθούν το 2013.

himaira
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόστιμο «μαμούθ» στα Carrefour.... και σε άλλες 125 επιχειρήσεις.


Πρόστιμο ύψους € 500.000 επιβλήθηκε μετά από εισήγηση του Δ.Σ. του ΕΦΕΤ και υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού σε βάρος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Carrefour-Mαρινόπουλος. Ο ΕΦΕΤ επέβαλε το πρόστιμο εξαιτίας των επανειλημμένων υποτροπών της εταιρείας στην κατοχή και διακίνηση μη ασφαλών - ακατάλληλων τροφίμων! Μάλιστα, ο ΕΦΕΤ κάνει λόγο για μη συμμόρφωση της εταιρίας με τους προηγούμενους ελέγχους. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, « ο Δ.Σ. του Φορέα εισηγήθηκε προς τον αρμόδιο Υπουργό και υπογράφηκαν οι σχετικές αποφάσεις : Την επιβολή προστίμου € 500 .000 στην εταιρία με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (είδος επιχείρησης : Υπεραγορά Τροφίμων) και διακριτικό τίτλο CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κανάρη αριθμός 9, εξαιτίας των επανειλημμένων υποτροπών της στην κατοχή και διακίνηση μη ασφαλών – ακατάλληλων τροφίμων και της μη συμμόρφωσής της στους προγενέστερους ελέγχους του ΕΦΕΤ, παραβάσεις που επιβεβαιώνονται και από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στις 8.3.2011, έπειτα από καταγγελία, στo κατάστημα CARREFOUR της εταιρίας, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, οδός Τομπάζη αριθμός 15, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση κατείχε και διέθετε στην κατανάλωση ψάρια, τα οποία έφεραν ορατά, ζωντανά παράσιτα στα σπλάχνα τους, ήτοι τρόφιμα μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΦΕΤ επέβαλε και σε άλλα καταστήματα της εταιρείας πρόστιμα μέσου όρου 7.000 ευρώ και έτσι η αλυσίδα καλείται να πληρώσει αθροιστικά περίπου 1.000.000 ευρώ...

Πρόστιμο όμως ύψους 3.000 ευρώ επέβαλε ο ΕΦΕΤ και στο εστιατόριο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ Α.Ε. στον Λυκαβηττό, διότι διαπιστώθηκαν μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα. Πρόκειται για κρέας, συνολικού βάρους περίπου 6,5 κιλών, που βρέθηκε στο ψυγείο του καταστήματος χωρίς ενδείξεις επισήμανσης, που αγοράστηκε νωπό και καταψύχθηκε από την επιχείρηση, χωρίς αυτό να προβλέπεται από τη νομοθεσία και προοριζόταν να σερβιριστεί στους πελάτες. Το εν λόγω εστιατόριο μάλιστα είναι γνωστό για τα γκουρμέ πιάτα του και τις τσιμπημένες τιμές του...

Για τον ίδιο λόγο πρόστιμο από τον ΕΦΕΤ ύψους 4.000 ευρώ καταγράφηκε για το εστιατόριο MILOS στη Λεωφ. Βασ. Σοφίας 46 Αθήνα. Στο κατα τα άλλα πολυτελές εστιατόριο βρέθηκε κρέας, συνολικού βάρους περίπου 5,5 κιλών, χωρίς στοιχεία επισήμανσης, είχε καταψυχθεί από την επιχείρηση χωρίς αυτή να έχει την προβλεπόμενη άδεια, έφερε εγκαύματα κατάψυξης και ένα μέρος αυτού έφερε επιφανειακή ανάπτυξη βλέννας, επιφανειακή αλλοίωση χρώματος και δυσοσμία.







newpost.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Οριστικά στις 21 Μαΐου οι Πανελλαδικές.

Οριστικοποιήθηκε για τις 21 Μαΐου η ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών Εξετάσεων , σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπ. Παιδείας, υπό την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου.
 Στη σύσκεψη κλήθηκε και παρέστη ο επί χρόνια και ίσως από τους πιο έμπειρους Διευθυντής Διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων κ. Μπαλίκος, ο οποίος διατύπωσε τις απόψεις τους  για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

 Στη σύσκεψη από τα στοιχεία που εξετάστηκαν  τα Βαθμολογικά Κέντρα θα είναι τα ίδια με πέρσι ενώ δεν αποκλείεται να μειωθούν τα Εξεταστικά Κέντρα, κυρίως εκεί που υπάρχουν λόγοι υποψήφιοι.
Το διδακτικό έτος θα λήξει στις 25 Μαΐου για τα Γυμνάσια και στις 18 του ίδιου μήνα για τα Λύκεια
Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν επίσημα στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε.‏

ΑΓΑΠΗΤΟΙ   ΦΙΛΟΙ,

ΤΟ  ΚΑΤΩΤΕΡΩ  ΚΕΙΜΕΝΟ  ΑΠΟΤΕΛΕΙ  ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ  ΜΙΑ  ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΑ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ  ΕΚΠΛΗΞΗ.  ΤΟ  ΠΑΡΑΘΕΤΟΜΕ  ΟΠΩΣ
ΤΟ  ΛΑΒΑΜΕ,  ΑΠΟ  ΤΗΝ  “” ΝΕΑ  ΦΙΛΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ “”  ΠΟΥ  ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ  ΠΡΟΣΦΑΤΑ  ΑΠΟ  8.500  ΕΛΛΗΝΕΣ (ΤΟ  ΤΟΝΙΖΟΜΕ
Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ )  ΜΟΝΙΜΟΥΣ  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ  ΤΩΝ  ΚΡΑΤΩΝ – ΜΕΛΩΝ  ΤΗΣ  Ε.Ε.  ΟΙ  ΟΠΟΙΟΙ  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ  ΠΕΡΗΦΑΝΑ  ΤΗΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗ  ΝΑ  ΚΡΑΤΟΥΝ   ΨΗΛΑ  ΤΟ  ΚΕΦΑΛΙ  ΤΩΝ  ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΚΑΙ  ΝΑ  ΑΠΑΝΤΟΥΝ  ΤΕΚΜΗΡΙΩ- ΜΕΝΑ  ΣΤΟΥΣ  ΟΨΙΜΟΥΣ  ΔΙΩΚΤΕΣ  ΤΗΣ  ΠΑΤΡΙΔΑΣ  ΜΑΣ,  Η  ΟΠΟΙΑ  ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ  ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ  ΕΘΝΙΚΩΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ  ΠΟΥ  ΕΧΟΥΝ  ΤΗΝ  ΕΜΦΥΤΗ  ΔΥΝΑΜΗ  ΝΑ  ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ  ΤΙΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ  ΘΕΣΕΙΣ,  ΚΑΙ  ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ  ΝΑ  ΣΚΥΒΟΥΝ  ΤΟ  ΚΕΦΑΛΙ
ΓΙΑ  ΝΑ  ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ  . . . ΤΟ  ΤΟΜΑΡΙ  ΤΟΥΣ,  ΤΟ  ΕΙΣΟΔΗΜΑ  ΤΟΥΣ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΚΑΡΙΕΡΑ  ΤΟΥΣ ! ! !
 
ΕΚ  ΜΕΡΟΥΣ  ΟΛΩΝ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ,  ΤΟΥΣ  ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΜΕ  ΣΦΙΧΤΑ  ΚΙ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΑΠΟ  ΚΑΡΔΙΑΣ,


ΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ  ΤΟΥΣ,  ΟΤΙ  ΤΑΧΙΣΤΑ  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ  ΝΑ  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΜΕ   ΤΟ  ΛΑΜΠΡΟ  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ  ΤΟΥΣ. 

ΝΑ  ΣΗΜΕΙΩΣΕΤΕ  ΟΤΙ,  ΟΠΩΣ  ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ,  Η  “” ΦΙΛΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ “”  ΠΟΥ  ΠΡΑΚΤΙΚΑ  ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ  ΤΗΝ
ΠΑΤΡΙΔΑ  ΜΑΣ,  ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ  ΝΑ  ΜΑΓΝΗΤΙΖΕΙ  ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ  ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ  ΤΗΝ  ΨΥΧΗ  ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
                                                  ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ  ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ  ΤΟ  Σ’  ΟΣΟΥΣ  ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
                                    ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ  ΟΤΙ  ΔΕΝ  Ε Ι Ν Α Ι   Μ Ο Ν Ο Ι   ΤΟΥΣ
                                       ΓΙΑ  ΝΑ  ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ  ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ   ΝΑ  ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΘΕ  ΤΑΚΤΙΚΑ       
                                                                 www.filikietairia2010.gr
                                    ΣΤΕΛΝΕΤΕ  ΜΗΝΥΜΑΤΑ,  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ  ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ  ΓΙΑ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
                                                          Ε-mail :   anto.vagelis@gmail.com    και    filetair@hotmail.com

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
ΦΙΛΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΙΑ  2010


==============================================

ΝΕΑ ΦΙΛΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ προς την αξιαγαπητη και αξιοσεβαστη  γερμανιδα καγκελαριο κα. ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ
ΑΝ  δεν θυμαστε κατι κα. Μερκελ…δεν πειραζει, θα σας βοηθησουμε εμεις. Διαθετουμε ολα τα αποδεικτικα στοιχεια …για τοπο, χρονο, τραπεζικους λογαριασμους και διαπλεκομενα προσωπα ……εως και για τα  εσωρουχα  που φορουσαν.

1.    Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ  κα. Μερκελ, οτι απο τον Ιουνιο του 1998 εως σημερα, η γερμανικη καγκελαρια επιστατει, προωθει και κατευθυνει τοσο την εισπραξη οσο και την  ¨νομιμοποιηση¨ των παρανομων προμηθειων ολων των πολιτικων προσωπων τοσο των εκαστοτε κυβερνησεων  οσο  και των κομματων της αντιπολιτευσης σε χωρες οπως η Ελλαδα, η Ουγγαρια, η Σλοβενια, η Σλοβακια, η Τσεχια, η Κροατια και η Ρουμανια?

2.    ΑΛΗΘΕΥΕΙ οτι ενα ποσοστο του 15% επι του συνολου των εισπραχθεντων προμηθειων, ρεει σε μυστικους λογαριασμους του χριστιανοσοσιαλιστικου κομματος της Βαυαριας ( CSU ) και απο εκει διανεμεται στα αλλαγερμανικα κομματα`η εξασφαλιζεται η χρηματοδοτηση των μυστικων επιχειρησεων?

3.    ΑΛΗΘΕΥΕΙ οτι  η αρχη αυτου του επενδυτικου ταμειου της πολιτικης μασας εγινε στις 06 Ιουνιου του 1998 με την παραλαβη στο Βερολινο ενος πακετου αμερικανικων ομολογων αξιας 80 εκ. $, που απεσταλη απο ενα ελληνικο κομμα ( προμηθειες απο το προγραμμα των ολλανδικων φρεγατων) και παρεληφθη απο τους εκπροσωπους των γερμανικων υπηρεσιων, μιας κεντρικης  γερμανικης τραπεζης και μιας γαλλικης τραπεζης?

4.    Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ οτι για ανταλλαγμα των συνταξιοδοτικων εξασφαλισεων που προσφερετε σε αυτους τους διεφθαρμενους πολιτικους, τους πειθετε(!!!) να παιρνουν παντα αποφασεις αναλογες με τις ορεξεις και τα συμφεροντα της γερμανικης κυβερνησης?

5.    ΑΛΗΘΕΥΕΙ οτι απο τα ιδια ταμεια προερχονται  τα  2 εκ. Δυτ. Μαρκα που εισεπραξε ο προκατοχος σας Χελμουτ Κολ?

6.    Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, οτι τον Απριλιο του 2009 εγιναν επωνυμες καταγγελιες στην ευρωπαικη υπηρεσια κατα της διαφθορας ( OLAF ) για το ιδιο θεμα, τις οποιες ο τοτε γερμανος  διευθυντης της υπηρεσιας ( κατ εντολην της κυβερνησης σας ) φροντισε  να τις θαψει?

7.    ΑΛΗΘΕΥΕΙ οτι την ιδια χρονικη στιγμη κατετεθη στην Εισαγγελια του Βερολινου για το ιδιο θεμα εμπεριστατωμενα στοιχειοθετημενη μηνυση, η οποια κατ εντολη της κυβερνησης σας θαφτηκε, κατα το γερμανικον ρητον, οτι οπου δεν υπαρχει καταγγελια …δεν υπαρχει και δικαστης?

8.    ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ οτι τοσο εσεις, ως προεδρος του Χριστιανοδημοκρατικου κομματος οπως και οι προκατοχοι σας στο ιδιο αξιωμα κ.κ. Κολ και Σοιμπλε, δεν σεβαστηκατε ποτε  τους γερμανικους νομους που διεπουν την χρηματοδοτηση των κομματων στην Γερμανια? Η μηπως δηλωσατε στο προεδρειο της Βουλης αναδρομικα  τα  18 εκ. Μαρκα που μεταφερθηκαν με βαλιτσες σε συμβολαιογραφο του Μοναχου απο δυο βιομηχανους, προκειμενου να διατεθουν στον προεκλογικο αγωνα του κομματος σας, μεσω μιας συγκεκριμενης διαφημιστικης εταιρειας?!

9.    Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, οτι τον Φεβρουαριο του 2006  ασκησατε πιεσεις  μεσω εκβιασμου στον τοτε Ελληνα Πρωθυπουργο, προκειμενου να θαψει την υποθεση των υποκλοπων?

10.    Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, οτι απο τον Οκτωμβριο 2002 οι γερμανικες μυστικες υπηρεσιες εβαλαν χερι σε Ελληνες πολιτες που διεμεναν ως τουριστες στην Δρεσδη και ηταν μελη της τρομοκρατικης οργανωσης της 17Ν  ( υπευθυνοι για την χρηματοδοτηση της οργανωσης) καθως και κορυφαια μελη του ελληνικου υποκοσμου? Τους αφησατε να εισπραξουν μια επιταγη υψους 5,7 εκατ.€ και μετα τους κρυψατε στην πολη Σους της Τυνησιας μεχρι να ξεχαστει η υποθεση? Δουλευουν αυτα τα ατομα τωρα στην Ελλαδα για τις γερμενικες υπηρεσιες?  Γιατι δεν δωσατε καμμια πληροφορηση στην ελληνικη αντιτρομοκρατικη υπηρεσια?

11.    ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, οτι γερμανος αξιωματουχος αναγκασε το 2007  τον  πολιτικο αρχηγο ενος ελληνικου κομματος της αριστερας , με την απειλη οτι θα δημοσιευτουν λεπτομερειες απο την προσωπικη του ζωη, να παραιτηθει απο μια νεα υποψηφιοτητα για την αρχηγια του κομματος?

13.    ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ οτι φετος χρηματοδοτηθηκαν τρια ελληνικα κομματα με 16.4 εκατ. € απο την κυβερνηση σας μεσω μυστικων κονδυλιων?

14.    Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, οτι υπαρχει προβλεψη και σχεδιασμος  μιας στρατιωτικης καλυψης και προστασιας των γερμανων υπηκοων που δρουν για λογαριασμο της κυβερνησης σας στην Ελλαδα? Ανελαβε το 4ο γραφειο ( GNTA ) του  γερμανικου αρχηγειου στρατου  στο  στρατοπεδο  φαλκενσταιν στην πολη  του Κομπλενζ  τον επιχειρησιακο σχεδιασμο  μιας  ¨νατοικης¨ αστυνομικοστρατιωτικης  επεμβασης στην Ελλαδα?

15.    ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, οτι η κυβερνηση σας επινοησε,  χρηματοδοτησε και υποστηριξε την προσφυγη της κυβερνησης των σκοπιων στο δικαστηριο της Χαγης?

16.    ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, οτι σε συζητησεις με αντιπροσωπους  δυο  κρατων, προβλεψατε πως στο εγγυς μελλον ορισμενες περιοχες της Δυτικης Θρακης και μια ζωνη  γυρω απο την  Φλωρινα   θα  ανεξαρτοποιηθουν, προκειμενου να παρασχουν προστασια στις μειονοτητες που διαμενουν εκει?

17.     ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, οτι μελη της ελληνικης κυβερνησης σας εζητησαν, υπο τον φοβο μελλοντικων διωξεων εκ μερους της ελληνικης δικαιοσυνης, να δεσμευτειτε οτι θα τους προστατεψετε?

18.    ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, οτι οι γερμανικες  εμπορικες αλυσιδες στην Ελλαδα πληρωνουν μεσω υπερτιμολογησεων των προιοντων τους, μιζες προς τριτους?  Ηταν αυτος ο λογος που αποχωρησε απο την ελληνικη αγορα η εταιρεια  ALDI?  Χρησιμοποιουνται  αυτες οι μιζες για να  εξαγοραστουν οι συνειδησεις  ελληνων πολιτικων και δημοσιογραφων?

19.    Εν τελει κα. Μερκελ ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ οτι ενας υπουργος της κυβερνησης σας  μαζεψε την ανοιξη του 2010  στο Βερολινο  ολους τους εισαγωγεις και εξαγωγεις  της ελληνικης  αγορας των  φωτοβολταικων και εστησε ενα καρτελ με προσυμφωνημενες τιμες και διανομη περιφερειων ανα την ελληνικη επικρατεια?

ΝΕΑ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Διαβάστε περισσότερα » »

Η καρδιά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χτυπά στην Κομοτηνή

Τα βλέμματα των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι στραμμένα στην Κομοτηνή, η οποία θα βρεθεί στο επίκεντρο του πανελλήνιου ενδιαφέροντος την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012, καθώς εκεί πρόκειται να διεξαχθεί το ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στη διάρκειά του θα αναπτυχθούν σημαντικά και ενδιαφέροντα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν τη λειτουργία της ενώ θα γίνει και μια πρώτη αποτίμηση των στόχων που επιτεύχθηκαν με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης»...

Το σχέδιο του προγράμματος του συνεδρίου της ΚΕΔΕ έχει ως εξής:

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

09:30 – 10:30 Διαπίστευση – Εγγραφή Συνέδρων

10:30 – 14:00 Καλωσόρισμα: Δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη, Προέδρου Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κώστα Σιμιτσή, Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη.

Εισήγηση Διοικητικού Συμβουλίου ΚΕΔΕ από τον Πρόεδρό της Κώστα Ασκούνη.

Χαιρετισμοί και τοποθετήσεις εκπροσώπων Πολιτικών Κομμάτων.

Τοποθέτηση - Κήρυξη έναρξης εργασιών από τον Υπουργό Εσωτερικών Αναστάσιο Γιαννίτση.

14:00 – 15:00 Διάλειμμα

15:00 – 16:00 Άμεσες Προτεραιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Θεματικοί Άξονες:

Α. Θεσμικές παρεμβάσεις στο Πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» για την εύρυθμη και αποτελεσματική του λειτουργία. Εισηγείται: Νίκος Παπαγγελής, Πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών – μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ

Β. Οικονομικά των ΟΤΑ. Εισηγείται: Δημήτρης Τσιαντής, Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών ΚΕΔΕ – μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ.

Γ. Πρωτοβουλίες της Τ.Α. για Ανάπτυξη και Απασχόληση – Πρόγραμμα Α.Κ.Σ.Ι.Α. Εισηγείται: Φώτης Προβατάς, Πρόεδρος Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού ΚΕΔΕ – μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ.

Δ. Ο κοινωνικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Εισηγείται: Σίμος Δανιηλίδης, Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Αλληλεγγύης ΚΕΔΕ – μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ

16:00 – 20:00 Έναρξη Διαλόγου.

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

10:00 – 15:00 Χαιρετισμός Προέδρου Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλου.

Χαιρετισμός Προέδρου ΠΟΠ – ΟΤΑ Μάρκου Δαρδαμάνη

Συνέχεια Διαλόγου

15:00 – 16:00 Διάλειμμα

16:00 – 17:00 Συμπεράσματα Συνεδρίου – Λήξη Εργασιών.

Πηγή: Sferikos 99.3 FM
Διαβάστε περισσότερα » »