Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΑΦΕΡΙΜ ΤΟΥΡΚΑΝΤ! του Μιχάλη Ραμπίδη

(Μπράβο στους Τούρκους- ψηφοφόρους!)
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπηρέτησε ως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης (1994-1998) πρωθυπουργός της Τουρκίας (2003-2014) και πρόεδρος από τον Αύγουστο του 2014. Είναι 65 ετών και θα υπηρετεί από την θέση του προέδρου την Τουρκία, με το υπερισχυμένων προεδρικών  εξουσιών σύνταγμα, που έκοψε και έραψε στα μέτρα του, για την επόμενη πενταετία.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενίσχυσε τον φονταμενταλισμό, άλωσε τα μέσα ενημέρωσης, αποψίλωσε όλους τους επικίνδυνους πρώην συνεργάτες του (Γκιούλ, Νταβούτογλου κ.α.) και φυλάκισε πολιτικούς του αντιπάλους (πρόεδρο & αντιπρόεδρο του φιλοκουρδικού κόμματος Αλ. Ντερμιτάς & Φιγκέν Γιουκσεκντάγ και πολλούς βουλευτές), απέλυσε σωρεία στρατιωτικών και δημόσιων υπαλλήλων μετά την απόπειρα πραξικοπήματος (2016) και γέμισε τις τουρκικές φυλακές με αντιφρονούντες, Δεν είναι φαν του δημοκρατικού πολιτεύματος, έχει όραμά του την δημιουργία μιας νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας, και μέσα στους πρώτους στόχους του προς δυσμάς, είναι η Κύπρος και το Αιγαίο με τον υποθαλάσσιο πλούτο τους, καθώς και τα Βαλκάνια.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα έβαλε με όλους και με όλα, αντιστάθηκε σε θελήματα ισχυρών ηγετών, μπήκε με επιτυχία σε πολεμικές επιχειρήσεις κόντρα σε κολοσσούς- στρατιωτικές δυνάμεις, επιτέθηκε στους πανίσχυρους οίκους οικονομικής αξιολόγησης, χάλασε τα σχέδια των μεγάλων για το διαμελισμό της Τουρκίας, δέχθηκε εχθρικά και φίλια πυρά, ο Τουρκικός λαός όμως δεν ξέχασε τον ηγέτη του. Αυτόν που στάθηκε κοντά στο φτωχό λαό του, που του έδωσε ψωμί και περηφάνια.
Εφαρμόζοντας μια αδέσμευτη και αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική, το 52,5% (μαζί με το ακροδεξιό κόμμα του Ντ. Μπαχτσελί) του Τουρκικού λαού τον εμπιστεύτηκε ξανά να συνεχίσει να κυβερνά μετά από 16 χρόνια!!!
-Κατέρριψε χωρίς δισταγμό το Ρώσικο πολεμικό αεροσκάφος, υπερασπίζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο του.
-Αλλάζοντας συγκυριακά συμμαχίες, απέφυγε τον διαμελισμό της Τουρκίας, όπως τον ονειρεύονται τα παγκόσμια πετρελαϊκά συμφέροντα.
-Αποφεύγει την προμήθεια του επικίνδυνα μονόπλευρου ελεγχόμενου εξοπλισμού των ενόπλων του δυνάμεων, προσεγγίζοντας κι άλλες μεγάλες αγορές οπλικών συστημάτων, εκ διαμέτρου αντιθέτων συμφερόντων και επιδιώξεων. Παράλληλα αναπτύσσει αξιόλογη πολεμική βιομηχανία και υπογράφει συμφωνίες (με Ρωσία- Κίνα) για την κατασκευή 3 εργοστασίων Πυρηνικής Ενέργειας.
-Όταν η οικονομία του άρχισε να δέχεται χτυπήματα από τους ξένους οίκους (φανερά πριν από τις τελευταίες εκλογές) ενίσχυσε την τουρκική λύρα και ρητά απαγόρευσε στους επιχειρηματίες να βγάλουν στο εξωτερικό τα χρήματά τους.
-Δεν δίστασε να εναντιωθεί στο Ισραήλ ζητώντας εξηγήσεις για το θάνατο των εννέα τούρκων ακτιβιστών (Mavi Marmara), πήγε κόντρα στην απόφαση του Τράμπ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και εμφανίζεται ως ηγέτης του ισλαμικού κόσμου.
– Φιλοξενεί περισσότερους από 3 εκ μετανάστες, παρουσιάζοντας «φιλανθρωπικό» έργο, τους αξιοποιεί εισπράττοντας οικονομικές ενισχύσεις από την παγκόσμια κοινότητα και κυρίως από την ΕΕ και τους χρησιμοποιεί ως απειλή, εκβιάζοντας την Ευρώπη.
-Έδωσε περηφάνια και «ψωμί» στα φτωχά στρώματα του λαού, αναβάθμισε το βιοτικό τους επίπεδο κι αυτά όμως ποτέ δεν τον εγκατέλειψαν.
Διαφορετική συμπεριφορά – μπεσαλίδικη οι Τουρκαλάδες, σε αντίθεση με τη ραγιάδικη των Ελληναράδων που στην πρώτη κόντρα του όποιου ηγέτη τους με τους «προστάτες» μας, τον «κρεμάνε». Παραδείγματα πάμπολλα, από τον Ιωάννη Καποδίστρια έως και τον Κώστα Καραμανλή …..
Διαβάστε περισσότερα » »